facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Λιου

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, κατά της διάρκεια της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αντρών υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν ακόμη ότι εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για τη γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Λιου υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη να υπάρξει πραγματικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Ειδικότερα, ο κ. Λιου φέρεται να ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να κάνει άμεσα μια «σοβαρή» κίνηση για να υπάρξει συμβιβασμός με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, τονίζοντας ότι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα δημιουργούσε άμεσα δυστυχία για τον ελληνικό λαό και θα έφερνε την αβεβαιότητα στην Ευρώπη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Λιου"

Βαρουφάκης: Ο Γιούνκερ μάλλον δεν είχε διαβάσει το χαρτί που έδωσε στον Τσίπρα

Την εκτίμησή του ότι ο πρόεδρος της Κομισίον δεν είχε διαβάσει το χαρτί που έδωσε στον Τσίπρα ή το διάβασε και το ξέχασε, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό αφού δεν μετέφερε σωστά τις προτάσεις του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών είπε πώς οι προτάσεις των δανειστών, τις οποίες ο κ. Γιούνκερ μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ένα «χτύπημα» κατά των φτωχότερων πολιτών και ότι γενικότερα σε αυτές υπήρχε αύξηση του ΦΠΑ, μεγαλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν στις ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το κείμενο που παρέδωσε ο κ. Γιούνκερ περιλάμβανε ξεκάθαρα 10% αύξηση στο ΦΠΑ, στον ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ 0,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μάλιστα λόγο για προτάσεις οι οποίες μεταφέρουν τα βάρη στους αδύναμους και «χτυπούν» τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, σημειώνοντας πώς η πρόταση για τον ΦΠΑ που μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα είναι «βαθιά υφεσιακή».

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, η αντιπρόταση της Αθήνας που περιλαμβάνεται στο 47 σελίδων κείμενο που η κυβέρνηση έστειλε στους Θεσμούς περιλαμβάνει χαμηλό ΦΠΑ 6% για φάρμακα και βιβλία, έναν μέσο που φτάνει το 11% για τα τρόφιμα, την εστίαση, τα ξενοδοχεία, το ρεύμα και έναν υψηλό 20%.

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι την Τετάρτη θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Άνχελ Γκουρία για να συζητήσουν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

«Θα συζητήσουμε την συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα αντικαταστήσουμε την εργαλειοθήκη», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Ο Γιούνκερ μάλλον δεν είχε διαβάσει το χαρτί που έδωσε στον Τσίπρα"

Μαξίμου: Ιδού τα μέτρα των θεσμών

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ:

«Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών.»

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Ιδού τα μέτρα των θεσμών"

Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας ζητεί ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της μπορεί να επιλυθεί προτού επιφέρει σημαντικές, αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, είπε το βράδυ της Τρίτης, ενώπιον των δημοσιογράφων ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες συνομιλίες θα πρέπει να ενδιαφέρονται να ξαναστηθεί η Ελλάδα σε ισχυρές οικονομικές βάσεις, κατά τρόπο που να μην διασαλεύονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας ζητεί ο Λευκός Οίκος"

Μεταξύ ρήξης και «αιματηρής» συμφωνίας η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τους υψηλούς τόνους και τις διαβεβαιώσεις για την στάση της κυβέρνησης, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να έχει τα επιθυμητά για τον Πρωθυπουργό αποτελέσματα.

Έτσι, από τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν, η εικόνα που διαμορφώθηκε ήταν μίας κοινοβουλευτικής ομάδας λίγο πολύ διχασμένης μεταξύ οδυνηρής -έως και «αιματηρής»- συμφωνίας και ρήξης με τους δανειστές.

Χωρίς να δεχθεί προσωπική κριτική ο ίδιος και με το Αριστερό Ρεύμα να τηρεί μία «ανησυχητικά» προσεκτική στάση και ελάχιστους εκπροσώπους του να ανεβαίνουν στο βήμα, ο κ. Τσίπρας άκουσε σφοδρή κριτική κατά της διαπραγματευτικής ομάδας και της τακτικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση έως σήμερα στις συζητήσεις με τους εταίρους.

Η τοποθέτηση που προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν αυτή του Κ. Λαπαβίτσα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε ένα σχέδιο ως «ολοκληρωμένη, συντεταγμένη και σχεδιασμένη πρόταση ρήξης» με τους δανειστές.

Περιέγραψε τα στάδια μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και τις κεντρικές αποφάσεις που απαιτούνται για την προσαρμογή της οικονομίας και όπως μετέφεραν κάποια από τα μέλη της ΚΟ, η παρέμβαση του κ. Λαπαβίτσα ακούστηκε σαν μία «συγκροτημένη πρόταση».

Έμμεση αλλά σαφή κριτική προς τον κ. Τσίπρα διατύπωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ζήτησε να φέρει ο Πρωθυπουργός άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, εγκαλώντας τον εμμέσως για το ότι δεν το έχει πράξει έως σήμερα.

Μιλώντας στην συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλ. Μητρόπουλος τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη για μία σύγκρουση και εξέφρασε την άποψη ότι όλα χάθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου, με την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης των όρων εκείνης της συμφωνίας.

Κατά τον κ. Μητρόπουλο η κυβέρνηση μπήκε με λανθασμένο βηματισμό στην διαπραγμάτευση, με ανοιχτά όλα τα οργανωτικά και ιδεολογικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο στο οποίο μπορεί πλέον να ελπίζει είναι η κατά το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταξύ ρήξης και «αιματηρής» συμφωνίας η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ"

Ευθύνες στην κυβέρνηση ρίχνει ο Γιούνκερ

Στην αντεπίθεση περνά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με νέες δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με στέλεχος του ΝΑΤΟ. Όπως μεταδίδει το Reuters, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν τα είπε ο ίδιος στην κυβέρνηση. 

«Η συζήτηση στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι πραγματικά προτείνει η Κομισιόν. Κατηγορώ τους Έλληνες ότι λένε πράγματα στην ελληνική κοινή γνώμη τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που είπα στον Έλληνα πρωθυπουργό» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κυβέρνηση αλλά για τον ελληνικό λαό. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα αλλά και στο ηλεκτρικό και ότι πρότεινε άλλα μέτρα για την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, μεταξύ των οποίων και την μείωση των αμυντικών δαπανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης μετά την Κυριακή, οπότε και κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.




Σουλτς: Ζητά σύνεση στις διαπραγματεύσεις

Σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών συνιστά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τονίζει ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».

«Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση του "φτάνει!», και ο ίδιος είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα, πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα», δηλώνει ο κ. Σουλτς στο «Spiegel-online» και, αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη- δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Όπως μετραδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Γιουνκέρ έκανε «κοινωνικά ανεκτές» προτάσεις, συνέχισε ο κ. Σουλτς και προσέθεσε: «Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό».

Euro2day


Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθύνες στην κυβέρνηση ρίχνει ο Γιούνκερ"

Συνεχίστηκε και σήμερα η διαρροή καταθέσεων

Χειρότερα από τη χθεσινή ημέρα χαρακτηρίζουν τις σημερινές εκροές καταθέσεων τραπεζικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr χθες υπήρξε εκροή καταθέσεων στην περιοχή των 500-600 εκατ. ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω, ωστόσο, στο σύστημα η διαφορά ήταν μικρότερη καθώς συμψηφίστηκε με το ποσό που μπήκε στο τραπεζικό σύστημα, από την πληρωμή της μισθοδοσίας δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο.

Ωστόσο σήμερα, οι εκροές κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία, καθώς οι καταθέτες συνεχίζουν τις παραγγελίες για ανάληψη μετρητών τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαξιλάρι ασφαλείας που έχει παραμείνει στον Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) κινείται μεταξύ 2-2,5 δισ. ευρώ.

Αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αποφασίσει τόσο για την αύξηση ή μη του ορίου ELA, αναλόγως των αναγκών, όσο και για πιθανή αύξηση του haircut στα ομόλογα των τραπεζών.

Αν λάβουμε όμως υπόψη τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, βάσει των οποίων η όποια απόφαση για Ελλάδα θα ληφθεί από εκλεγμένους πολιτικούς και όχι από τους κεντρικούς τραπεζίτες, είναι δύσκολο στην αυριανή συνεδρίαση η ΕΚΤ να τραβήξει την πρίζα της ρευστότητας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίστηκε και σήμερα η διαρροή καταθέσεων"

Σαμαράς για Τσίπρα: «Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του ζητήσει πρωτοβουλίες για να Εθνική συνεννόηση, αφήνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την 3ωρη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων, όπως είπε, με στόχο «να σταθεί δυναμικά απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστροφική απομόνωση της Ελλάδας».

Η ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τα όσα είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται η συμφωνία, ενώ σήμερα είπαν ότι ξεκινάει η πραγματική διαπραγμάτευση», σχολιάζουν από την ΝΔ και προσθέτουν «τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού και τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο το ευρώ και την Ευρώπη».

«Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και αναρωτήθηκε «μήπως τελικά αυτή ήταν η κρυφή τους ατζέντα».

Παρά ταύτα πάντως στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική που θα εδράζεται στο «τέρμα τα ψέματα» και στο πλαίσιο αυτό επαναφέρουν την πρόταση τους για Εθνική συνεννόηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της συνεδρίασης, ομόφωνα τα μέλη του πενταμελούς συμβουλίου της ΝΔ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς για Τσίπρα: «Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή»"

Βαρουφάκης στο Spiegel: Ρωτήστε τη Mέρκελ εάν θα υπάρξει συμφωνία

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες παραχωρήσεις εκ μέρους της Ελλάδας» επεσήμανε ο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».

«Οι προτάσεις της Αθήνας είναι ήδη σκληρές και απάνθρωπες» τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως η «μπάλα» βρίσκεται στο γήπεδο της Γερμανίας.

«Ρωτήστε την κυρία Mέρκελ, εάν θα υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η Ελλάδα θα συνάψει συμφωνία μόνο αν μέσα σε αυτή προβλέπεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η ενίσχυση των επενδύσεων και η επίλυση της κρίσης ρευστότητας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης στο Spiegel: Ρωτήστε τη Mέρκελ εάν θα υπάρξει συμφωνία"

Αντισυγκέντρωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ

Αντισυγκέντρωση οργανώνεται την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, ως απάντηση στη συγκέντρωση που διοργανένεται την Τετάρτη από πολίτες μέσω Διαδικτύου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Μία ομάδα πολιτών, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η συγκέντρωση διοργανώνεται μέσω των social media και έχει αποσταλεί ως τώρα σε 30.000 πολίτες, από τους οποίους οι 2.500 έχουν ανταποκριθεί θετικά. 

Ολόκληρο το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Facebook:

«Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα:

Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.

Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.
Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς.
Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.

Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές»

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντισυγκέντρωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ"

Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί μη πληρωμής του ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις οποίες ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σε καλό κλίμα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί μη πληρωμής του ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου"

Αλ. Τσίπρας: Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση

Σχέδιο ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού διαβλέπει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πίσω από την εμμονή, όπως ανέφερε, των θεσμών σε μέτρα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Όπως είπε, ενημερώνοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν στόχος είναι η συνέχιση ενός προγράμματος έμπνευσης ΔΝΤ, τότε δεν αφήνεται κανένα περιθώριο επιλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν στην Ευρώπη δυνάμεις που δεν αισθάνονται άνετα με αυτή την τακτική και που δουλεύουν στην κατεύθυνση εξεύρεσης έντιμης λύσης, κάλεσε τους εταίρους να μιλήσουν ξεκάθαρα: Θέλουν λύση το πρόβλημα της Ελλάδας ή θέλουν το πρόβλημα αυτό να επανέρχεται;

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, προέβη σε έναν μίνι απολογισμό του έργου της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση έδωσε μάχη απέναντι στο κατεστημένο του μνημονίου, σε καθεστώς εκβιασμού και ασφυξίας.

«Παρά τη μηδενική εξωτερική χρηματοδότηση, τις συνεχείς παγίδες από το μνημονιακό κατεστημένο μέσα και έξω, τον περιορισμό της χρηματοδότησης, καταφέραμε να σταθουμε στα πόδια μας» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια «γενναία πολιτική επιλογή να διεκδικήσουμε να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, καθώς βλέπαμε ότι κάθε μέρα που περνούσε από την περασμένη κυβέρνηση, η χώρα βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στο μνημονιακό καθεστώς».

Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν περίπατος, ότι δεν θα υπήρχε και δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, συμπλήρωσε και τόνισε ότι «ριχτήκαμε αμέσως στη μάχη ... σε ναρκοθετημένο πεδίο που είχε ετοιμάσει από πριν για μας η προηγουμενη κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι «η εμμονή των θεσμών σε ένα πρόγραμμα περικοπών που έχει πασιφανώς αποτύχει και σε μέτρα που ξέρουν ότι δεν γίνεται να γίνουν αποδεκτά δεν μπορεί να αποτελεί απλώς ένα λάθος. Το πιθανότερο είναι ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και πολιτικό σχέδιο για την ταπείνωση όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά ενός ολόκληρου λαού. Το πιθανότερο είναι ότι θέλουν να δοθεί το μήνυμα ότι η λαϊκή ετυμηγορία δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».

Έστειλε μάλιστα μήνυμα ότι «το ποιος θα πληρώνει τους φόρους σε αυτή τη χώρα είναι αποκλειστικά θέμα της ελληνικής κυβέρνησης».

Άσκησε κριτική και για τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την «τακτική χρηματοδοτικής ασφυξίας» που έχει επιλέξει απέναντι στην Ελλάδα. «Παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα από την 20η Φεβρουαρίου» η ΕΚΤ επιμένει σε στραγγαλισμό, πρόσθεσε.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι «παρά τον ορυμαγδό επιθετικών δηλώσεων» υπάρχουν στην Ευρώπη δυνάμεις που δεν αισθάνονται άνετα με αυτή την τακτική και που δουλεύουν στην κατεύθυνση εξεύρεσης έντιμης λύσης.

«Για να επικρατήσουν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και μεταξύ των θεσμών» είπε και ζήτησε να βρεθεί λύση που δεν θα αποτελεί συνισταμένη των σκληρότερων γραμμών.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή κυριαρχούν οι θέσεις του ΔΝΤ στη σκληρότητα των μέτρων και από την άλλη η θέση της Ευρώπη για άρνηση συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους.



Αποτέλεσμα των διαφορών μεταξύ των θεσμών, κατά τον κ. Τσίπρα, είναι τα μέτρα που προτείνονται να οδηγούν σε επανάκαμψη της ύφεσης.

«Τελικά αυτό που μας ζητείται είναι να αποδεχθουμε μια συμφωνία που όχι μόνο δεν θα λύνει το πρόβλημα, αλλά που θα παρασύρει την οικονομία σε υφεσιακή δίνη» σημείωσε και διεμήνυσε:

«Αν στόχος είναι η συνέχιση ενός προγράμματος έμπνευσης ΔΝΤ, τότε δεν αφήνεται κανένα περιθώριο επιλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Καθήκον μας είναι να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα, χωρίς καμία ορατή λύση».
Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε τους εταίρους να μιλήσουν ξεκάθαρα: Θέλουν λύση το πρόβλημα της Ελλάδας ή θέλουν το πρόβλημα αυτό να επανέρχεται;

Η Ευρώπη, όπως είπε, πρέπει να συζήτησει σοβαρά και με συνέπεια για το μέλλον της ίδιας της Ευρωζώνης. Θέλει να οδηγήσει έναν λαό στην ταπείνωση; Ή να ανοίξει χρυσές τομές; ρώτησε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει μάχη για λογαριασμό όχι μόνο δικό της, αλλά και των λαών της Ευρώπης.
Διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να εργαζόμαστε με την ίδια ψυχραιμια για την εξεύρεση λύσης», επισήμανε ότι «η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό είναι να τερματίσουμε την πολιτική της λιτότητας στον τόπο».

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά μιας συμφωνίας που προκρίνει η κυβέρνηση, μίλησε για συμφωνία με σαφή αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, που δεν θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους και θα κατανείμει τα βάρη σε όσους δεν έχουν πληρώσει το μερίδιο τους, που επίσης θα κλείνει μια και καλή τα περί Grexit.

Μια συμφωνία, πρόσθεσε, που θα πρέπει να εμπεριέχει συγκεκριμένες και δεσμευτικές ρήτρες για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας που επιδεινώθηκε την πενταετία με αποκλειστική ευθύνη των θεσμών, όπως ανέφερε.
Τις τελικές μας αποφάσεις θα τις πάρουμε βάσει αυτών των κριτηρίων, είπε ο Πρωθυπουργός ενώ κλείνοντας σημείωσε:

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση ... Θα κριθεί η δυνατότητα της Ευρώπης να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της αναδεικνύοντας της αξίες της αλληλεγγύης ... Πρόκειται για στοίχημα όχι μόνο δικό μας αλλά και στοίχημα των λαών της Ευρώπης.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας: Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση"

Mέρκελ: Θέλω να κάνω τα πάντα να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ

Λίγη πρόοδος έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με την Ελλάδα, δήλωσε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πει αν θα υπάρχει συμφωνία ως την Πέμπτη.

«Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα καινούργια πράγματα να πω για την Ελλάδα» σημείωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. «Αυτός είναι ο λόγος που συμφωνήσαμε σήμερα ότι θα εστιάσουμε στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών την Πέμπτη το βράδυ».

«Κάτι μπορεί να αποφασιστεί μόνο αν υπάρξει μια κοινή πρόταση με την Ελλάδα που θα τηρεί τις προϋποθέσεις» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters. «Πάντοτε έλεγα ότι θέλω να κάνω ότι είναι δυνατό για να κρατήσω την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Παραμένω αφοσιωμένη σε αυτό» πρόσθεσε.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Mέρκελ: Θέλω να κάνω τα πάντα να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ"

Τη λίστα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ ζητά η Βουλή

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του καταλλήλως θα ζητήσει η Βουλή. Την σχετική καταγγελία έκανε χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. Αντίστοιχα «μαθήματα» γινόντουσαν και στην Ελλάδα, όπως απάντησε, ο κ. Ρουμελιώτης σε σχετική ερώτηση του μέλους της επιτροπής, Λεωνίδα Βατικιώτη.

Ο Ρουμελιώτης ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Επισήμανε δε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα. Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που επικοινωνούν με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται τέλος ότι μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή για να του… υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη λίστα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ ζητά η Βουλή"

«Πέρασε» με ευρεία συναίνεση το μίνι φορολογικό

Δεκτό κατά πλειοψηφία - και με ευρεία συναίνεση - επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε το νομοσχέδιο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομικών.

Θετικά για το μίνι-φορολογικό ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ. «Απών» η Χρυσή Αυγή.

Τι περιλαμβάνει

-Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης για κατοίκους εξωτερικού, ανεξάρτητα αν αποκτούν ή όχι εισόδημα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η επαναφορά του φορολογικού καθεστώτος προηγούμενου ΚΦΕ (ν.2238/1994) για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και η αποτροπή προς άδικης φορολόγησης κατοίκων εξωτερικού, κυρίως χιλιάδων Ελλήνων ομογενών, με βάση προς τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης (π.χ. δευτερεύουσα κατοικία, ΕΙΧ, κλπ), επειδή π.χ. απέκτησαν εισόδημα από τόκους καταθέσεων στη χώρα προς ύψους 1 ευρώ.

-Για φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια, μερίσματα: Για την κατηγορία αυτή, θα ισχύσει έμμεσο αφορολόγητο 9.550 ευρώ, όπως η κλίμακα-μισθωτών συνταξιούχων. Φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο, δηλαδή από τόκους, μερίσματα ή εκμίσθωση ακινήτων ή και από υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. από μετοχές), τυχόν πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει λόγω του ότι τα τεκμήρια προσδιορίζουν το εισόδημα σε υψηλότερο επίπεδο από το δηλωθέν, θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ, και όχι με συντελεστή 26%.

-Τεκμαρτά εισοδήματα ανέργων, φοιτητών. Το εισόδημα ανέργων, νοικοκυριών, φοιτητών και όσων συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας-εξαιρείται κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου ή εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα- έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας, εφόσον δεν είναι επιτηδευματίες, αντιμετωπίζεται για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους.

-Μη υπολογισμό τεκμηρίου σε ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων. Ειδικότερα, δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.

-Δωρεές σε συγγενείς θυμάτων του Νόρμαν Ατλάντικ. Απαλλάσσονται από τον φόρο δωρεάς τα χρηματικά ποσά και τυχόν έκτακτα οικονομικά βοηθήματα που καταβάλλονται στις οικογένειες των προσώπων που επλήγησαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic.

-Ρυθμίσεις για τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ. Στόχος είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν ως τις ομοειδείς κοινοτικές και να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής με ίσους όρους στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΠ) και θεσπίζεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία, απαλλαγή που εφαρμόζεται ήδη από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Αίρεται η ακυρότητα των συμβολαίων που συντάχθηκαν μέχρι την ισχύ του παρόντος νόμου, στα οποία έχει μεν επισυναφθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ αλλά έχουν διαπιστωθεί παραλείψεις ή σφάλματα ως προς τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται σε αυτό.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/597030/psifizetai-simera-to-mini-forologiko-nomosxedio#ixzz3dFAqKEGx
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πέρασε» με ευρεία συναίνεση το μίνι φορολογικό"

Τσίπρας: Δεν πληρώνω το ΔΝΤ χωρίς έντιμη συμφωνία και αναδιάρθρωση χρέους

Αποφασισμένος να τραβήξει την διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του μήνα, να μην πληρώσει, άν χρειαστεί, το ΔΝΤ αλλά και να συγκρουστεί με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος του, στην περίπτωση που οι δανειστές προσφέρουν μια έντιμη συμφωνία, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των δύο πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός εξέπεμψε τρία καθαρά μηνύματα.

Το πρώτο αφορά τις πιέσεις για άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φάνηκε να δείχνει ότι βιάζεται, παρά τις πιέσεις που ασκούνται και θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση θα φτάσει μέχρι και το όριο του τέλους του Ιουνίου. Στην συζήτηση με τον κ. Θεοδωράκη εμφανίστηκε αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι αυτό το διάστημα οι δανειστές σκληραίνουν την στάση τους αλλά στο τέλος δεν θα επιλέξουν λύση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Γεννηματά, απεκόμισε την αίσθηση ότι ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει στην σκληρή γραμμή αλλά δεν επιδιώκει την ρήξη.

Το δεύτερο, αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας. Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του ότι δεν πρόκεται να αποδεχθεί μια συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει πρόβλεψη για την αναδιάρθρωση του χρέους και δεν θα εξασφαλίζει πλήρως την χρηματοδότηση της χώρας. Προτεραιότητα του φαίνεται να είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, φέρεται να είπε στους συνομιλητές της, η κ. Γεννηματά.

Το τρίτο μήνυμα, αφορά την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που υπάρξει μια συμφωνία που ο ίδιος θεωρήσει έντιμο συμβιβασμό, αλλά δεν θα γίνει αποδεκτή από την αριστερή τάση του κόμματος του. Σε αυτή την περίπτωση φέρεται αποφασισμένος να συγκρουστεί. «Κανένας δεν είναι πιό αριστερός απο εμένα», φέρεται να δήλωσε.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Δεν πληρώνω το ΔΝΤ χωρίς έντιμη συμφωνία και αναδιάρθρωση χρέους"

Μπακογιάννη: Η μάχη να δοθεί με εθνική συνεννόηση και συσπείρωση

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο Μαξίμου. 

Εξερχόμενη η πρώην υπουργός ανέφερε ότι είχαν μια μακρά συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά και ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να καταλήξει. 

«Έχουμε υποχρέωση όλοι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός είναι ο στόχος. Όλοι γνωρίζουμε ότι η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση εντός ευρώ. Αυτή την εντολή τη γνωρίζουμε όλοι και αυτή την εντολή πρέπει να εκτελέσουμε», τόνισε η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό έχει προκαλέσει ενόχληση στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ

Στην Συγγρού προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας «ουδέν σχόλιο» ενώ δεν αποκλείεται κατά τη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου (στις 2 το μεσημέρι), να σταλεί ένα γενικότερο μήνυμα προς όλα τα στελέχη- και όχι προσωπικά προς την ίδια την πρώην υπουργό - που θα θελήσουν να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννη: Η μάχη να δοθεί με εθνική συνεννόηση και συσπείρωση"

Υπό ισχυρές πιέσεις τα ελληνικά ομόλογα - Ελληνικοί φόβοι «ζορίζουν» Ισπανία, Ιταλία

Συνεχίζουν την πτώση τα ελληνικά ομόλογα καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των ελληνικών διαπραγματεύσεων μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα. Οι ανησυχίες των επενδυτών αυξάνονται, καθώς αυξάνεται το ρίσκο της χρεοκοπίας και του Grexit, όπως αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου σημειώνει νέο άλμα άνω του 3% φλερτάροντας με το 30% (στο 29,444% αυτή τη στιγμή).

Σε ανοδική τροχιά και η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου που διαμορφώνεται κοντά στο 13% -12,92% συγκεκριμένα, ενώ το 5ετές βρίσκεται στο 18,706%.

Εν τω μεταξύ, οι κινήσεις των ελληνικών ομολόγων επηρεάζουν και τα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, σημάδι ότι τελικά η μετάδοση από την Ελλάδα έχει επανέλθει.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1% περίπου στο 2,346%, το ιρλανδικό 10ετές σημειώνει άνοδο 2,66% στο 1,817%, ενώ το πορτογαλικό καταγράφει άλμα 3% περίπου στο 3,319%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό ισχυρές πιέσεις τα ελληνικά ομόλογα - Ελληνικοί φόβοι «ζορίζουν» Ισπανία, Ιταλία"

Συμφωνία και παραμονή στο ευρώ θέλουν οι Θεσσαλονικείς

Ένθερμοι υποστηρικτές του ευρώ εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς, την ώρα που στην πλειοψηφία τους λένε όχι σε πρόωρες εκλογές και επιζητούν συμφωνία με τους εταίρους της χώρας.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μεσούσης της επίπονης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 807 ατόμων (505 επιχειρήσεις-μέλη του ΒΕΘ και 302 καταναλωτές) το διάστημα από 10 έως 12 Ιουνίου, αποκαλύπτει όσα σκέφτονται οι Θεσσαλονικείς για την οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις που εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Προς τη λάθος κατεύθυνση η διαπραγμάτευση

Ηχηρό μήνυμα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων δίνει το 45% των συμμετεχόντων επιχειρηματιών στην έρευνα, καθώς απαντά πως η διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ το 30% απαντά πως είναι προς τη σωστή. Μάλιστα το 70% των επιχειρηματιών απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους, ενώ μόλις το 18% είναι υπέρ της ρήξης.
Στην ερώτηση «σε περίπτωση παραβίασης των "κόκκινων" γραμμών της κυβέρνησης, θεωρείτε ότι πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές;» το 70% απάντησε αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο και το 19% θετικά.
Υπέρμαχοι του ευρώ εμφανίζονται οι συμμετέχοντες, στην έρευνα, επιχειρηματίες, καθώς το 85% απάντησε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία, ενώ μόλις ένας στους δέκα εμφανίζεται να επιθυμεί να βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.
Συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές επιθυμεί να είναι η χώρα το 60% των ερωτηθέντων, την ώρα που το 25% απαντά ότι δεν θα πρέπει να πληρωθεί το χρέος της Ελλάδας.

Οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν

Παρά το γεγονός ότι για το επόμενο εξάμηνο, οκτώ στους δέκα βιοτέχνες προσανατολίζονται να κρατήσουν το προσωπικό που απασχολούν, εντούτοις οι απολύσεις από την αρχή του έτους δίνουν και παίρνουν. Είναι ενδεικτικό ότι ο μέσος όρος των εργαζομένων που απολύθηκαν από την αρχή του έτους αγγίζει τους 2,19 ανά επιχείρηση.
Στο μεταξύ, για μείωση του τζίρου τους από την αρχή του έτους κάνουν λόγο έξι στους δέκα επιχειρηματίες (64%), καμία μεταβολή διαπίστωσε το 27% και αύξηση το 9%. Για το επόμενο εξάμηνο το 58% βλέπει μείωση τζίρου, το 11% αναμένει αύξηση, ενώ καμία μεταβολή προβλέπει ότι θα έχει το 31%.
Απαισιόδοξο για το μέλλον της επιχείρησης του εμφανίζεται το 75%, ενώ αισιόδοξο, πολύ έως αρκετά, είναι το 25%.
Θετικά αποτελέσματα εκτιμούν επτά στους δέκα ότι έχει η ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αρνητικοί εμφανίζονται δύο στους δέκα.

Δεν θέλουν να ακούνε για ρήξη οι καταναλωτές

Επτά στους δέκα καταναλωτές (74%) που συμμετείχαν στην έρευνα του ΒΕΘ λένε ναι σε συμφωνία με τους εταίρους, ενώ το 17% επιθυμεί ρήξη.
Η συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 88%) δεν θέλει να ακούει για άλλο νόμισμα παρά μόνο για το ευρώ, ενώ το 66% απαντά ότι θα πρέπει να πληρωθεί το χρέος προς τους δανειστές.
Πολύ σημαντικό εύρημα είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 68% ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ακόμα κι αν παραβιάσει τις «κόκκινες» γραμμές της. Μάλιστα πέντε στους δέκα (49%) θεωρούν ότι δεν είναι σε καλό δρόμο η κυβέρνηση όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται, ενώ το 27% εκτιμά ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Χωρίς τέλος η συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων

Για μείωση κατά μέσο όρο κατά 25% του οικογενειακού τους εισοδήματος κάνουν λόγο οι καταναλωτές. Συγκεκριμένα το 50% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα έσοδα του έχουν υποστεί μείωση από την αρχή του έτους, ενώ το 45% απαντά ότι έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις το 5% των συμμετεχόντων είδε βελτιωμένο τον οικογενειακό του προϋπολογισμό.
Την ίδια ώρα με Λερναία Ύδρα μοιάζει η ανεργία που έχει πλέον εξαπλωθεί στο 65% των νοικοκυριών της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο μέσος όρος των ανέργων ανά οικογένεια αγγίζει το 1,55 άτομο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 55% των οικογενειών έχει ένα άνεργο μέλος, το 37% δύο άνεργα μέλη, το 6% τρία, ενώ το 2% τέσσερις και άνω.
Απαισιόδοξο για το νοικοκυριό του, το επόμενο εξάμηνο, εμφανίζεται το 45% των ερωτηθέντων, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό και εκείνων που πιστεύουν ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Για καλύτερη κατάσταση του νοικοκυριού του κάνει λόγο το 10%.
Τέλος, το 72% των ερωτηθέντων καταναλωτών θεωρεί ότι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις θα εξυπηρετήσει, ενώ το 14% ότι δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία και παραμονή στο ευρώ θέλουν οι Θεσσαλονικείς"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους οι άγαμοι γιοι στρατιωτικών

Δεν έχουν το δικαίωμα να εισπράττουν τη σύνταξη του πατέρα τους στρατιωτικού υπαλλήλου (ή συνταξιούχου) οι άγαμοι γιοι, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4324/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» οι άγαμοι γιοι των στρατιωτικών, δεν δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους και αυτό γιατί από τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), καθώς και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, δεν προκύπτει ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση με τις άγαμες θυγατέρες των αποβιωσάντων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τους Συμβούλους Επικρατείας, είναι δικαιολογημένη και δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η ιδιαίτερη μεταχείριση των άγαμων θυγατέρων, εκ μέρους του νομοθέτη σε σχέση με τους άγαμους γιους.

Εξάλλου, η ιδιαίτερη αυτή μεταχείριση δεν αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και στις αρχές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ δεν τίθεται θέμα αντίθεσης με το άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α., καταλήγει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, η επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας, αναφέρει:
«Οι διατάξεις του συνταξιοδοτικού Κώδικα δεν αντίκεινται στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ε.Σ.Δ.Α., υπό την έννοια ότι προσβάλλεται περιουσιακό δικαίωμα των άγαμων γιων σε σχέση με τις άγαμες θυγατέρες, εφόσον οι άγαμοι γιοι δεν είχαν απαίτηση ή εύλογη προσδοκία, απορρέουσα από την υπάρχουσα νομοθεσία ή αναγνωρισμένη δικαστικά, ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση, με εκείνη των αγάμων θυγατέρων, ως προς το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προστατεύεται από τις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού».

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφαση αναφέρεται:
«Η ιδιαίτερη μεταχείριση των αγάμων θυγατέρων, που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που κατατάχθηκαν στο στράτευμα πριν την 31.12.1982, δικαιολογείται από λόγους που ανάγονται στις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες και στις ανεπαρκείς δυνατότητες των αρχαιοτέρων αυτών στρατιωτικών να εξασφαλίσουν στις θυγατέρες τους τις κατάλληλες συνθήκες για εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση».

Δείτε εδώ την απόφαση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους οι άγαμοι γιοι στρατιωτικών"

Σύμμαχος της Μέρκελ: Αναπόφευκτο το Grexit αν δεν παρουσιάσει η Ελλάδα ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων

Ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, υψηλόβαθμο κοινοβουλευτικό στέλεχος της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, αν η Αθήνα δεν παρουσιάσει ένα πειστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, υπαρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στην περίπτωση που δεν υποβληθεί ένα πειστικό μεταρρυθμιστικό πακέτο, τότε ένα Grexit θα πρέπει να γίνει αποδεκτό, εφόσον είναι απαραίτητο».

Ο Γκρόσε-Μπρέμερ, σημαντικός σύμμαχος της Μέρκελ, πρόσθεσε πως έγκειται στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την «Κατάσταση της άρνησης» και να κινηθεί προς περισσότερες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ζητούν οι πιστωτές για να αποδεσμεύσουν βοήθεια.

«Δεν είμαι πλέον σίγουρος αν η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά να αποφύγει τη ζημιά για τον λαό της Ελλάδας», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμμαχος της Μέρκελ: Αναπόφευκτο το Grexit αν δεν παρουσιάσει η Ελλάδα ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων"

Φ. Γεννηματά: Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή

Είναι μια κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση και ένα νέο πατριωτισμό, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξης Τσίπρα.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να τολμήσει να πάρει αποφάσεις με βάση το εθνικό συμφέρον και την ανάγκη για ισότιμη παραμονή στο ευρώ. Εχουν ευθύνη όλες οι πλευρές», δήλωσε.

Η ρήξη, τόνισε, δεν είναι λύση, οδηγεί στη φτωχοποίηση. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια συμφωνία που θα δίνει προοπτική και δεν θα στηρίζεται σε φορολογικά μέτρα. «Εστω και τώρα η συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης», δήλωσε επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα για το εάν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη συμφωνία αρκέστηκε να απαντήσει ότι δεν την ξέρουμε. «Δεν υπάρχει συμφωνία», είπε.





Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Γεννηματά: Η ρήξη δεν είναι λύση, είναι καταστροφή"

Ο Τσίπρας πιστεύει ότι την τελευταία στιγμή οι δανειστές «θα στρίψουν το τιμόνι»

Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές «θα στρίψουν το τιμόνι» προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση που θα σηματοδοτήσει ρήξη με την ελληνική πλευρά και ενδεχομένως έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μεταφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί τις τελευταίες μέρες.

Μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες που επισημοποιήθηκε την Κυριακή, όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνήθηκαν να διαπραγματευθούν με τους απεσταλμένους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να έρθει σε συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να επιχειρήσει να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές έχοντας το εσωτερικό μέτωπο αρραγές.

Συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ώστε να συζητηθούν τα τελευταία δεδομένα και να χαραχθεί η τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της απόφασης για παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης.

Αν και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, τις τελευταίες μέρες επαναλαμβάνουν στερεότυπα ότι όποια συμφωνία επιτευχθεί θα στηριχθεί από τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης στη Βουλή, σε περίπτωση που επιτευχθεί βιώσιμος συμβιβασμός ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να φερθεί «σκληρά» στο κόμμα του προκειμένου να διασφαλιστεί η υπερψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και στη συνέχεια η εφαρμογή της από την κυβέρνηση.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του θα δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεών του για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του με σκοπό να πετύχει την ευθυγράμμιση των βουλευτών του με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνησή του. Η ομιλία του κ. Τσίπρα αναμένεται να μεταδοθεί σε απ' ευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ.

Θέλοντας πάντως να δείξουν την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να μην συνθηκολογήσει άνευ όρων στις απαιτήσεις των δανειστών, συνομιλητές του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης μοιάζει να φλερτάρει με τον γκρεμό και ενοεί απολύτως όσα δημοσίως δηλώνει περί της αναγκαιότητας οι δανειστές να προσχωρήσουν στον ρεαλισμό αντιλαμβανόμενοι ότι με τις υποχωρήσεις που έχει ήδη κάνει η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δείξει την ειλικρινή της επιθυμία για λύση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας πιστεύει ότι την τελευταία στιγμή οι δανειστές «θα στρίψουν το τιμόνι»"

Μάρδας: Περικοπές 3,3 δισεκ. ευρώ στις δαπάνες – Αύξηση στη Βουλή

Περικοπές ύψους 3,3 δισεκ. ευρώ στις δαπάνες των υπουργείων για το 2016 ζητεί με εγκύκλιο του από τα υπουργεία και τους φορείς του κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως αναφέρει, το σύνολο των δαπανών θα περιοριστεί το 2016 στα 55,6 δισεκ. ευρώ από 58,9 δισεκ. που ήταν φέτος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ψαλιδισμένες είναι οι προβλέψεις για το πλαφόν στις δαπάνες για εξοπλιστικά, οι οποίες περιορίζονται από τα 700 εκατ. ευρώ σε 598 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών, τα κονδύλια μειώνονται απο τα 652 εκατ. ευρώ στα 634 εκατ., ενώ στο υπουργείο Εργασίας από τα 12.5 δισεκ. στα 12,1 δισεκ. ευρώ.

Αυξημένα, αντίθετα είναι, τα κονδύλια του προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς ανεβαίνουν στα 142 εκατ. από 140 εκατ ευρώ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάρδας: Περικοπές 3,3 δισεκ. ευρώ στις δαπάνες – Αύξηση στη Βουλή "

Τσίπρας: Το μείζον να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία

Το μείζον να μπορέσουμε να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία και δεν είναι μείζον μόνο για την κυβέρνηση είναι για την χώρα, το κρίσιμο είναι να κλείσει ο φαύλος κύκλος δηλαδή να μην αναγκαστούμε να πάμε σε μια συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας δώσει τα ίδια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνομιλία που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου.


VIDEO-ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Η μεγάλη αντίφαση είναι η παρουσία του ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση του χρέους και οι άλλοι κρατούν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση, θέλουν α λα κάρτ να έχουμε το IMF μαζί μας». 


Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από τη συνάντηση υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει δεξιά στο Κούγκι ή αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία. Και οι δυο δρόμοι είναι δύσκολοι αλλά ο πρώτος οδηγεί στην καταστροφή».


VIDEO-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ από realmedialive

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά η οποία πέρασε την πόρτα του Μαξίμου περίπου στις 11:05.


VIDEO - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ από realmedialive 


Παρακολουθείστε τον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου.


VIDEO - ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ από realmedialive 


Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα δει τη βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. Αντικείμενο των συναντήσεων αποτελεί η ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης


real
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Το μείζον να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία"

Κεφαλογιάννη: Από τα 800 εκατ. του Χαρδούβελη φτάσαμε σε μέτρα 5 δισ.

Για πλήρες ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Μήπως θέλει η ελληνική κυβέρνηση πάει στα πράγματα σε ρήξη; δεν ήταν εντολή απομόνωσης και εξόδου από την ευρωπαϊκή οικογένεια η λαϊκή εντολή που δόθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ (...) Έχετε σκεφτεί τι θα γίνει με Grexit;» τόνισε η πρώην υπουργός.

«Δεν κατάλαβαν ούτε τον 1ο, ούτε τον 2ο μήνα, ούτε τον 3ο μήνα πώς λειτουργεί η Ευρώπη; Από τα 800 εκατ. ευρώ του email Χαρδούβελη φτάσαμε σε μέτρα 5 δισεκ. ευρώ» τόνισε η βουλευτής.

«Η πρόταση της Ελλάδας είναι ένα ωραίο non paper όπως αυτά που βγάζει το Μαξίμου... Κάπου έκανε λάθος στον τρόπο που αντιμετώπισε τους δανειστές η κυβέρνηση, αυτό δείχνουν πέντε μήνες διαπραγματεύσεων.» Όταν διαπραγματεύεσαι σωστά κτίζεις αξιοπιστία και σχέσεις είπε η κ. Κεφαλογιάννη, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «ο κ. Βαρουφάκης τη Δευτέρα έβριζε την Ευρώπη, και αυτός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλογιάννη: Από τα 800 εκατ. του Χαρδούβελη φτάσαμε σε μέτρα 5 δισ."

Ακατάλληλος να οπλοφορεί ένας στους 40 αστυνομικούς που ελέγχθηκαν

Ένας στους 40 αστυνομικούς που πέρασαν από το 2009 από το... ντιβάνι του ψυχολόγου κρίθηκε ακατάλληλος να οπλοφορεί. Συνολικά ελέγχθηκαν 20.000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα, κυρίως από μάχιμες υπηρεσίες (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΕΚΑΜ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και Ζήτα) από τους οποίους 500 κρίθηκε ότι δεν πρέπει να φέρουν οπλισμό.

Παρόλα αυτά, όμως, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς (30.000 άνδρες) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», αναφέρει αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.

Στην Αττική εξετάστηκαν 14.600 αστυνομικοί εκ των οποίων 300 «κόπηκαν» και στη Θεσσαλονίκη 6.500 αστυνομικοί και «κόπηκαν» 202.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατάλληλος να οπλοφορεί ένας στους 40 αστυνομικούς που ελέγχθηκαν"

Βαρουφάκης: Δεν θα δώσουμε νέες προτάσεις στο Eurogroup

Η Αθήνα δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Πέμπτης, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη Bild, «Όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο».

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι «έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με ξεκάθαρη και εύρωστη πρόταση».

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Δεν θα δώσουμε νέες προτάσεις στο Eurogroup"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news