facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μεγάλες αυξήσεις στην εισφορά αλληλεγγύης προβλέπει η ελληνική πρόταση

Μεγάλη αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ για το 2015 και 2016 περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πρόταση που έχει σταλεί στους εταίρους-πιστωτές.

Συγκεκριμένα, από 30.000 έως 50.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται από 1,4% στο 2%.

Από 50.001 έως 100.000 η εισφορά αυξάνεται σε 4%, από 2,1%.

Από 100.001 ευρώ ως 500.000 ευρώ η εισφορά αυξάνεται από 2,8% σε 6%.

Τέλος, το ποσοστό εισφοράς αυξάνεται σε 8% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες αυξήσεις στην εισφορά αλληλεγγύης προβλέπει η ελληνική πρόταση "

Κόντρα Κασιμάτη - Λοβέρδου στην εξεταστική για τα μνημονία

Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το πρώτο μνημόνιο, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης, υποστηρίζοντας ότι έγινε παραβίαση της δημοκρατικής αρχής του πολιτεύματος.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδος στα μνημόνια, ο κ. Κασιμάτης, έδωσε έμφαση στην νομιμότητα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντας άκυρα και το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, καθώς δεν επικυρώθηκαν από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής όπως προβλέπεται για τις διεθνείς συμβάσεις.

Κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών αν θα πρέπει και η επικείμενη συμφωνία να περάσει με τον ίδιο τρόπο από τη Βουλή, ο κ. Κασιμάτης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Για να είναι έγκυρη και νόμιμη θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και σύμφωνα με τα άρθρα 28 και 36 του συντάγματος, ενώ αν προβλέπει αρμοδιότητες ελέγχου από τους δανειστές θα πρέπει να επικυρωθεί από τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δηλαδή πάνω από 180 βουλευτές».

«Από τη στιγμή που ένα μνημόνιο υπογράφεται, είναι διεθνής σύμβαση. Οι συμβάσεις είναι άκυρες όταν δεν εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα, δηλαδή το κοινοβούλιο. Και μάλιστα αφού οι προηγούμενες συμβάσεις παρέδιδαν και κυριαρχικά δικαιώματα έπρεπε να κυρωθούν με τα 2/3 της βουλής», συμπλήρωσε ο κ. Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης επέμεινε ότι «υπάρχει στο μνημόνιο ρητή παραίτηση δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ότι ποτέ δεν είχε υπογραφεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν, και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο κ. Κασιμάτης μίλησε ακόμα για αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμπε η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, και για έλλειμμα ενημέρωσης που υπήρχε σε ότι αφορούσε τις διαπραγματεύσεις.
«Δεν έγινε ενημέρωση γιατί δανειστήκαμε από το ΔΝΤ και όχι από τις αγορές. Δεν ήξερε κανείς για διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Την ίδια εποχή υπήρξε ένα συνονθύλευμα αντιφατικών δηλώσεων», ανέφερε ενώ υποστήριξε ότι παραπλανητικά χαρακτήρισαν τη δανειακή σύμβαση ως πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ ήταν οικονομικής πολιτικής».

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Κασιμάτη ότι υπήρχε δόλος και ότι «δεν υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία ακόμα και με το πιστόλι στο κρόταφο.

«Είστε ο πρώτος που μιλάτε για εσχάτη προδοσία. Διαπράττει και ο κ. Τσίπρας το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που ζητάει χρήματα;» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Κασιμάτης απάντησε ότι δεν ξέρει τη συμφωνία και θα περιμένει πρώτα να τη δει και πρόσθεσε ότι «η παράνομη υπογραφή, δεν έχει σχέση με τα λεφτά αλλά με την παραχώρηση της κυριαρχίας ενός κράτους».

Ο κ Λοβέρδος τον κατηγόρησε ότι μεροληπτεί και ότι κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα Κασιμάτη - Λοβέρδου στην εξεταστική για τα μνημονία"

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει συμφωνία με αυτή τη λίστα

Οι συνομιλίες με την Ελλάδα δεν θα τερματιστούν σύντομα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μειώνοντας τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας και αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις αναφορικά με την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων.

Στο μεταξύ νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε ότι η πρόταση των τριών θεσμών θα είναι για μας η σημαντική βάση διαπραγμάτευσης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμη δει το ελληνικό κείμενο.

«Έχω την εντύπωση ότι αυτή η λίστα δεν πρόκειται να είναι η λύση του προβλήματος», πρόσθεσε και σημείωσε ότι το Βερολινο εξεπλάγη από την ελληνική πρόταση, καθώς «περιμέναμε εδώ και μήνες συγκεκριμένες και λεπτομερείς ελληνικές προτάσεις».

Πάντως, οι δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται σε σύγκρουση με επίσης σημερινές δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ανέφερε ότι εργαζόμαστε εντατικά με την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, ώστε να υπάρξει συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Δεν υπάρχει συμφωνία με αυτή τη λίστα"

Ολάντ: Θέμα ημερών ή ωρών μία συμφωνία με την Ελλάδα

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της βρίσκονται στα πρόθυρα συμφωνίας και πρόσθεσε ότι αυτή θα πρέπει να είναι ισορροπημένη.

«Είμαστε λίγες ημέρες ή ώρες μακριά από μία πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα» είπε σε συνέδριο που διοργανώνεται από τον ΟΑΣΕ στο Παρίσι.

«Το να ζητάμε πολλά από την Ελλάδα μπορεί να στραγγαλίσει την ανάπτυξη. Αλλά το να ζητάμε πολύ λίγα μπορεί να έχει επιπτώσεις σε όλη την ευρωζώνη» δήλωσε ο Ολάντ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολάντ: Θέμα ημερών ή ωρών μία συμφωνία με την Ελλάδα"

Δήλωση-βόμβα της Βαλαβάνη για το Eλληνικό και το σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων

Αλλάζουν τα δεδρομένα όσον αφορά το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη μέρος της έκτασης θα χρησιμοποιηθεί για τα απορρίμματα των όμορων δήμων.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κα. Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάνταη, για το αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε:« Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση-βόμβα της Βαλαβάνη για το Eλληνικό και το σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων"

Μέρκελ: Συμφωνία με την Αθήνα μέσα στον Ιούνιο

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια.

«Όλη η δουλειά που κάνουμε έχει στόχο να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας στο συμφωνηθέν χρονικό πλαίσιο.

Εργαζόμαστε εντατικά γι' αυτό», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όταν ερωτήθηκε αν θα δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος πέραν του τέλους Ιουνίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Συμφωνία με την Αθήνα μέσα στον Ιούνιο"

Γλέζος: Η συμφωνία δεν περνάει από τη Βουλή

Επιφυλακτικός για το αν μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, μπορεί να περάσει από τη Βουλή, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

«Να του πει ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης», πρότρεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τονίσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στην αποψινή συνάντησή τους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

«Όταν οι Λάκωνες θέλησαν να κατακτήσουν την Αρκαδία, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Μαντείο των Δελφών να μάθουν την γνώμη του και το Μαντείο απάντησε με την εξής καταπληκτική απάντηση: Την Αρκαδία μου ζητάς, μέγα πράγμα μου ζητάς, δεν πρόκειται να σου τη δώσω», είπε.

Από τότε, σημείωσε, υπάρχει η ιδεολογία αντίστασης μέσα στην Ελλάδα, η ιδεολογία της αντίστασης πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

O Μανώλης Γλέζος πρότεινε να υπάρξει «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές, λέγοντας: «Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα... Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία...Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μιαν άλλη άποψη αυτή η χώρα. Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;».
Στο ερώτημα αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο κ. Γλέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει».

Και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε μια ευτυχή σύμπτωση. Το 1940 που μας έκανε επίθεση η φασιστική Ιταλία, οι συνθήκες στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν εκτός νόμου και όμως ο Ελληνικός λαός τότε, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε και δημιούργησε το Έπος του '40, αντιμετώπισε τους εισβολείς, τους καθήλωσε και έφτασε σε σημείο να αναπτερώσει το ηθικό σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Δεν βρίσκεται στην εξουσία δικτατορικό καθεστώς, βρίσκεται ένας σχηματισμός που εξέλεξε ο ελληνικός λαός, που για πρώτη φορά δεν υπάρχουν κοψοχέρηδες. Υπάρχει ανανεωμένη εμπιστοσύνη του λαού, άρα, έχουμε ένα ισχυρό, καλό μέτωπο και μπορούμε να πούμε, όπως το '40, στους δανειστές, ότι η Ελλάδα έχει μία ιστορία, δεν πρόκειται να υποκύψουμε».

Τόνισε δε ότι «θα παραμείνουμε στο ευρώ, θα είμαστε στην ευρωζώνη, εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν το θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Δεν θεωρούμε, όμως, ότι το χρήμα είναι φετίχ. Δεν εξαρτιόνται τα πάντα από την μορφή του χρήματος. Εξαρτιέται από τον ρόλο του χρήματος. Το χρήμα παράγει αξίες ή ο εργαζόμενος με την εργασία του; Αυτό είναι το πρόβλημα».
Διαβάστε Περισσότερα » "Γλέζος: Η συμφωνία δεν περνάει από τη Βουλή"

Τσίπρας: Πάμε για τον έντιμο συμβιβασμό [ΒΙΝΤΕΟ]

Την αισιοδοξία του ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρώντας το μεσημέρι της Τετάρτης από το Μέγαρο Μαξίμου για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες. Εκεί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πιθανότατα τον πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Όπως είναι γνωστό από προχθές το βράδυ, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρόταση της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα σε αυτή την κρίση στην Ευρώπη. Βεβαίως θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική, αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για Grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω σε αυτή την πρόταση, αλλά ούτε και κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε, από την πλευρά των θεσμικών εταίρων» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.



«Χθες βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, τον Ζακ Κλοντ Γιούνκερ, να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά και με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα θετικά. Θα πάω για να συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Να του εξηγήσω ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο οι θεσμοί και κυρίως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, να προσχωρήσει στο ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόμενη τα δίκαια του ελληνικού λαού προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης, που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ. Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση. Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει. Θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό» τόνισε.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλες θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ε. Τσακαλώτος.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Πάμε για τον έντιμο συμβιβασμό [ΒΙΝΤΕΟ]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news