facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Επίθεση βήμα – βήμα της ΝΔ στη λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης

Συνολική επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αναλυτικό της σημείωμα, για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «ψέματα του Τσίπρα», που οδηγούν σε νέα μέτρα και Μνημόνιο, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ανάπτυξη της χώρας.
Μεταξύ άλλων, στην άτυπη ενημέρωσή της, η Νέα Δημοκρατία, «ρίχνει» τα βέλη του στην κυβέρνηση και για τις διαρροές πολιτικών εγγράφων στα ξένα ΜΜΕ, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός απαξιώνει για μια ακόμη φορά τη Βουλή.
Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα:
Χθες, ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δια του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, απέστειλε στο Euroworking Group (EWG), «λίστα μεταρρυθμίσεων». Την πληροφορήθηκε από διαρροές στα Μέσα ΕνημέρωσηςΑπαξιώνοντας, γι΄ ακόμη μια φορά, το Κοινοβούλιο, καθώς ο κ. Τσίπρας είχε προκαλέσει στη Βουλή των Ελλήνων έκτακτη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δύο ημέρες πριν, χωρίς να ενημερώσει τελικά για καμία από τις προτάσεις αυτές, ούτε για τη δημοσιονομική τους απόδοση, ούτε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους…
Επίσης ο ελληνικός λαός διαβάζει στην Εισαγωγή (σελ. 2, πρώτη παράγραφος) αυτής της λίστας επί λέξει: "It is presented to Greece's European partners as a step towards completion of the Final Review of the present arrangement by the agreed target date of the end of April, 2015". Από το συνδυασμό αυτής της πρότασης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου 2015 στο Eurogroup (δεύτερη παράγραφος), επιβεβαιώνεται, εκ νέου, σαφώς ότι:
Πρώτον, η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (MFAFA) και του Μνημονίου που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της, καθώς αποτελεί την άρρηκτη εξειδίκευση των όρων που τη συνοδεύουν, και
Δεύτερον, ότι τώρα στέλνει μέτρα προκειμένου να υπάρξει θετική αξιολόγηση της τελευταίας επιθεώρησης του ισχύοντος Προγράμματος από την Τρόικα, όπως ρητά αναφέρει.
Όλοι βέβαια, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, το καταλάβαιναν. Μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα συντηρούσε μέχρι χθες τη «γλώσσα εσωτερικού» και τη «γλώσσα εξωτερικού". Τώρα πια που το παραδέχτηκε και εγγράφως, ας σταματήσει τουλάχιστον τη διγλωσσία που υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και δεν προσφέρει τίποτα άλλο από ειρωνικά σχόλια για τη χώρα.
Με το «e-mail Βαρουφάκη», ο ελληνικός λαός πληροφορείται επίσης τα εξής:
Οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται και η οικονομική ανάπτυξη «ψαλιδίζεται». Η αύξηση του ΑΕΠ από 2,9% που προέβλεπε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2015 (Νοέμβριος 2014), περιορίζεται στο  1,4% στις νέες εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών (σελ. 2).
Ο δημοσιονομικός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2015 παραμένει στο 3% του ΑΕΠ, αντίθετα με τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα περιοριζόταν στο 1,5% του ΑΕΠ, ή και χαμηλότερα (σελ. 3 και 4, Table 4). Μάλιστα η κυβέρνηση δεσμεύεται για πρώτη φορά και αντίθετα απ’ ό,τι έλεγε ως τώρα, ότι ο στόχος θα είναι τουλάχιστον ο στόχος του Μνημονίου (3%), καθώς η ίδια προτίθεται να λάβει μέτρα που θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα ακόμη υψηλότερα, από 3,1% έως 3,9% του ΑΕΠ!
Υπενθυμίζουμε ότι τόσο «υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα θεωρούσαν ως χθές «τοξικά». Τώρα τα υιοθετούν πλήρως και καθ’ υπερβολήν!
Τα ενσυνείδητα ψέματα του κ. Τσίπρα δεν έχουν τελειωμό. Την ίδια στιγμή που στη Βουλή των Ελλήνων, έλεγε ότι «παρέλαβε άδεια ταμεία» και «ταμειακό έλλειμμα 2,5 δις ευρώ», στο «e-mail Βαρουφάκη» η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κάλυψε τις ταμειακές της ανάγκες που προέκυψαν από την υστέρηση εσόδων και τη συναφή μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Πώς τα κάλυψε; Απλούστατα, από τα ταμειακά διαθέσιμα της γενικής κυβέρνησης που βρήκε, ύψους 2,7 δισ. ευρώ (σελ. 3). Που είναι λοιπόν τα δήθεν «άδεια ταμεία» που βρήκε ο κ. Τσίπρας;;;
Πέραν αυτών, ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί ότι έπεσε θύμα και άλλης εξαπάτησης. Ο κ. Τσίπρας «δαιμονοποίησε» το «e-mail Χαρδούβελη», ενώ τώρα αποδεικνύεται ότι το αντιγράφει!
Από τις 24 κατηγορίες μεταρρυθμίσεων με μετρήσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει το «e-mail Βαρουφάκη» (σελ. 5), οι 14 περιλαμβάνονταν και στο «e-mail-Χαρδούβελη»!!!
Ενδεικτικά, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, από τον καπνό έως το ΦΠΑ, η περαιτέρω βελτίωση του πλαισίου ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις, η εναρμόνιση της νομοθεσίας για τις τριγωνικές συναλλαγές με τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές, η εισαγωγή της ηλεκτρονικής απόδειξης (@πόδειξη) των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) και της «λοταρίας ΦΠΑ» για τη μείωση της παραοικονομίας, η ενίσχυση της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για την αύξηση της απόδοσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η εισαγωγή του «περιουσιολογίου», η προώθηση διαφανούς διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού, η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με συνακόλουθη αύξηση εσόδων, η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, είναι όλα προτάσεις στο e-mail Χαρδούβελη. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι το 70% των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του «e-mail Χαρδούβελη», αφορούσαν μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,  περιορισμού των παράνομα καταβαλλόμενων συντάξεων και οικογενειακών επιδομάτων, καθώς και τακτοποίησης των οικιστικών αυθαιρεσιών, προς όφελος των εσόδων του Κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων και του Πράσινου Ταμείου αντίστοιχα.
Φυσικά στις προτάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν περιλαμβάνονταν:
υφεσιακά μέτρα που τώρα υιοθετεί ο κ. Τσίπρας, όπως η αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος, η συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών μέσω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων π.χ. για ιατρικές δαπάνες (σελ. 10).
αμφιλεγόμενα μέτρα, όπως η κατασκευή ενός ολόκληρου δικτύου παρακολούθησης μέσω καμερών (SNA, σελ. 7)
νεφελώδη μέτρα που εμφανίζονται στη «λίστα Βαρουφάκη», αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδώσουν άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα, όπως η αφηρημένη «εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία» (σελ. 15), από την οποία προσδοκώνται 200 εκατ. €, ή η αύξηση εσόδων από τα παράβολα των ΚΤΕΟ «απόδοσης» 190 εκατ. € (σελ. 9),
μέτρα λεηλάτησης του Πράσινου Ταμείου, μέσω της δημιουργίας μιας «αναπτυξιακής τράπεζας», που θα απορροφήσει τα αποθεματικά του (σελ. 19), τα οποία διατίθενται για τη διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου κατ’ επιταγήν του Συντάγματος και της νομολογίας του ΣτΕ.
Τελικά, ο κ. Τσίπρας, ενώ έλεγε ότι δεν θέλει Μνημόνιο, υπέγραψε την παράταση του Μνημονίου, χωρίς να πάρει χρήματα. Έχασε πολύτιμο χρόνο, προκάλεσε χρηματοπιστωτική ασφυξία και «στράγγιξε» τη ρευστότητα από την οικονομία για τη βραχυπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του Δημοσίου. Και, με την εξαίρεση μισθών και συντάξεων, έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση βήμα – βήμα της ΝΔ στη λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης"

Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους (εγκύκλιος)

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαβαΐδου με την οποία παρέχονται οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 60 του ν.4172/2013 αναφορικά με την παρακράτηση φόρου στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Επιγραμματικά στη εγκύκλιο:

– Ορίζεται ότι η παρακράτηση φόρου σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο θα γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε. και όχι με συντελεστή 3%.

– Η παρακράτηση φόρου σε εφάπαξ παροχές, πρόσθετες αμοιβές και παροχές σε είδος θα γίνεται με συντελεστή 20%, χωρίς να εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση.

– Προσδιορίζεται η παρακράτηση φόρου σε αναδρομικά εισοδήματα.

– Καθορίζεται το ποσοστό παρακράτησης φόρου στις αμοιβές αξιωματικών και κατώτερου πληρώματος που υπηρετούν σε πλοία του εμπορικού ναυτικού σε 15% και 10% αντίστοιχα.

– Η παρακράτηση φόρου στις συντάξεις που καταβάλλονται από επικουρικά ταμεία, μετοχικά, αρωγής ή αλληλοβοηθείας, γίνεται με τους συντελεστές της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4172/2013 περί Κ.Φ.Ε.

– Εξακολουθεί η μείωση του παρακρατούμενου φόρου κατά 1,5%.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γίνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους (εγκύκλιος)"

Επιστρέφουν παντού οι ταμειακές μηχανές – Ποιοι είχαν εξαιρεθεί με απόφαση που καταργείται

Επιστρέφουν οι ταμειακές μηχανές σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες καθώς μετά από... προτροπή των δανειστών η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακαλέσει εγκύκλιο που είχε εκδόσει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το 2014.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του μέτρου της online διασύνδεσης όλων των επαγγελματιών με το υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Taxis, για την είσπραξη του ΦΠΑ αλλά και για την γενικότερη καταγραφή των εσόδων.

Η απόφαση αυτή είχε εκδοθεί ταυτόχρονα με την απόφαση για την απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ των πολύ μικρών καταστημάτων σε χωριά και νησιά με ετήσιο τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ.

Η απαλλαγή είχε δοθεί με απόφαση που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου (ΠΟΛ 1002/2014) για δεκάδες κατηγορίες επιτηδευματιών οι οποίοι το 2015 δεν είχαν την υποχρέωση χρήσης φορολογικών ταμειακών μηχανών ή φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών.

Πρόκειται για τις ακόλουθες γενικές κατηγορίες (καθεμία περιέχει περισσότερες δραστηριότητες):

- Εκμεταλλευτής κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.
- Εκμεταλλευτής χώρων στάθμευσης.
- Εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ.
- Κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του ΕΟΤ.
- Εκμεταλλευτής γεωργικών μηχανημάτων ή ελαιουργείου ή αλευρομύλου για τις δικαιούμενες αμοιβές από την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.
- Διατηρούντες κτηματομεσιτικό γραφείο, γραφείο συνοικεσίων, γραφείο διεκπεραίωσης εμπιστευτικών εργασιών, γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Για κάποιες από τις κατηγορίες αυτές, η απαλλαγή από την υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών ισχύει με την προϋπόθεση ότι στις εκδιδόμενες αποδείξεις αναγράφουν και το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη.

Η απαλλαγή ισχύει και για δεκάδες επιστημονικά επαγγέλματα (κτηνιάτρου, φυσικοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου κ.ά.) και για όλους τους λογιστές ή φοροτεχνικούς, αναλογιστές οι οποίοι πρέπει να κόβουν χειρόγραφες αποδείξεις, παρότι όλη η πελατεία τους βρίσκεται στους υπολογιστές τους!

koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν παντού οι ταμειακές μηχανές – Ποιοι είχαν εξαιρεθεί με απόφαση που καταργείται"

Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ

Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εκτελεί πληρωμές στους αναδόχους παρά το γεγονός ότι αυτές έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, ο οποίος εκπροσωπεί περίπου 900 μικρομεσαίες εργοληπτικές εταιρείες, οι τεχνικές επιχειρήσεις σύντομα θα υποχρεωθούν να διαλύσουν τις συμβάσεις που διέπουν τα έργα αυτά με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος επιστροφής κονδυλίων στα ευρωπαϊκά ταμεία, δεδομένου ότι τα έργα υπάγονται στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις επικαλούνται απόφαση του υπουργού οικονομίας, με ημερομηνία 24 Μαρτίου που αφορά σε πληρωμές ύψους 262 εκατομμυρίων ευρώ για 59 έργα που υπάγονται στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, και η οποία ουδέποτε εκτελέστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κι αρκετές άλλες αποφάσεις για κατανομή χρημάτων σε αναδόχους που δεν έχουν εκτελεστεί.

Μεταξύ των 59 έργων περιλαμβάνονται έργα της Εγνατίας Οδού, επαρχιακά οδικά έργα, έργα σε λιμάνια και σχολεία, ενώ τα έργα που ενδέχεται να μείνουν ημιτελή είναι συνολικά περισσότερα από 100.

Πολλές εργοληπτικές εταιρείες μάλιστα βρίσκονται σε ασφυκτική οικονομική κατάσταση και υποστηρίζουν ότι εαν η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίσει να μην καταβάλει τα εγκεκριμένα ποσά, τότε θα είναι αδύνατη η καταβολή μισθού και δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενούς τους.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Με διακοπή κινδυνεύουν εκατοντάδες έργα του ΕΣΠΑ"

Bank of America: Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ

Στις 9 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τραβήξει το ποσό των 458 εκατομμυρίων ευρώ και να τo μεταφέρει στον λογαριασμό του ΔΝΤ. 
Είναι χρήματα που αντιστοιχούν στην τρέχουσα δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να αναμένουμε μια αλυσίδα γεγονότων, σύμφωνα με την Bank of America.
Εμείς υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί επισήμως να χρεοκοπήσει μόνο τον Μάιο. Ασφαλώς, εάν δεν καταβληθεί μια δόση, θα μπορούσαν να προκληθούν αρνητικά σενάρια
H αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως, σε αντίθεση με όσους πιστεύουν πως η Ελλάδα θα βρεθεί εντός του Απριλίου μπροστά στο φάσμα ενός πιστωτικού γεγονός, στην πραγματικότητα θα λάβει έναν μήνα ως περίοδο χάριτος και στη συνέχεια, αν και πάλι δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο δυνατό σενάριο.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί επισήμως να χρεοκοπήσει μόνο τον Μάιο. Ασφαλώς, εάν δεν καταβληθεί μια δόση, θα μπορούσαν να προκληθούν αρνητικά σενάρια, εάν αυτό οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες καταθέσεων. Επισημαίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει τον λαό ότι έχει λεφτά να πληρώσει το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, εκτιμούμε χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια από τους δήμους και άλλους κρατικούς οργανισμούς».
Εάν δεν πληρωθεί μία δόση στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, αυτό δεν θα σημαίνει απαραιτήτως μια άμεση χρεοκοπία. Η Ελλάδα ίσως έχει μια σιωπηρή περίοδο χάριτος ενός μηνός. Η αλληλουχία των γεγονότων θα έχει ως εξής
1) Αποστέλλεται άμεσα προσωπικό του ΔΝΤ, καλώντας το μέλος του να κάνει την πληρωμή αμέσως. Στο μέλος δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση των πόρων του Ταμείου, ούτε να υποβάλει κάποιο αίτημα για τη χρήση των πόρων του Ταμείου προτού τακτοποιηθούν οι καθυστερούμενες οφειλές.
2) Μετά από δύο εβδομάδες, η διοίκηση στέλνει μια ανακοίνωση προς τον επικεφαλής του κράτους-μέλους, τονίζοντας τη σοβαρότητα τού να μην τηρηθούν οι υποχρεώσεις, ζητώντας την πλήρη και ταχεία διευθέτηση.
3) Μετά από έναν μήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ ενημερώνει το εκτελεστικό συμβούλιο ότι υπάρχει υποχρέωση που δεν έχει διευθετηθεί.
Μόλις ενημερωθεί το εκτελεστικό συμβούλιο για την οφειλή που δεν τακτοποιήθηκε, θα μπορούσε να ξεδιπλωθεί μια κρίσιμη αλληλουχία γεγονότων. Σύμφωνα με τη Master Financial Assistance Facility Agreement μεταξύ του EFSF και της Ελλάδας, η κοινοποίηση της καθυστερημένης πληρωμής στο ΔΝΤ θα συνιστούσε μια περίπτωση αθέτησης πληρωμών για τα δάνεια του EFSF.
Ένα τέτοιο σενάριο θα έθετε το ρίσκο το EFSF να ακυρώσει το σύνολο ή μέρος του μηχανισμού διευκόλυνσης ή ακόμη και να ζητήσει το κύριο ποσό των δανείων του, να είναι άμεσα απαιτητό. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπήρχε ένα default event για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα του PSI. Ακόμη κι αν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο του ΔΝΤ των 458 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου, πρέπει επίσης να πληρώσει 200 εκατ. ευρώ την 1η Μαΐου και 763 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου.
Η Ελλάδα πρέπει επίσης να πληρώσει τόκους 274 εκατ. ευρώ για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα τον Απρίλιο. Υποθέτοντας ότι πληρώνει 194 εκατ. ευρώ τόκο σε ιδιώτες κατόχους ομολόγων στις 17 Απριλίου, θα μείνει με μια οφειλή τόκων 80 εκατ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Απριλίου. Τα ομόλογα που κρατούνται από την ΕΚΤ προβλέπουν μια περίοδος χάριτος 30 ημερών για την αποπληρωμή των τόκων, προτού κηρυχθεί χρεοκοπία. Αυτό συμβαίνει επίσης και για τα GGBs του PSI που κατέχονται από ιδιώτες.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Bank of America: Τι θα συμβεί αν δεν πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ"

"Πραξικόπημα" από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών: "Ότι πήρατε...πήρατε" λέει στους στρατιωτικούς!

Έγγραφο-βόμβα του υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών. Τι λέει με δυο λόγια; “Ότι πήρατε…πήρατε”! Με το επιχείρημα ότι οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων θα “θέσει σε κίνδυνο την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης”, το υπουργείο Οικονομικών “ανάβει κόκκινο” στην επιστροφή του υπολοίπου 50% που οφείλει η Πολιτεία προς τους στρατιωτικούς με βάση απόφαση του ΣτΕ.

Το έγγραφο έρχεται στην δημοσιότητα μία ημέρα πριν από την εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής στρατιωτικών κατά της ρύθμισης Σταϊκούρα.

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2/17317/ΔΕΠ/12-3-2015 έγγραφό της, η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, απευθυνόμενη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτει τις απόψεις της επί της αιτήσεως ακυρώσεως, που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας, της υπ΄ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Αιγαίου (ΦΕΚ τ. Β’ 3093/18-11-2014) «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους», με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014, καθ’ ό μέτρο αφορά την καταβολή των διαφορών αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και η οποία (αίτηση ακύρωσης) δικάζεται αύριο Παρασκευή 03-4-2015 ενώπιον της Ολομελείας του ΣτΕ.

Μεταξύ των άλλων η ανωτέρω Διεύθυνση: "ισχυρίζεται ότι η Πολιτεία συμμορφούμενη με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, αφού έλαβε υπόψη την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση και τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το εφαρμοζόμενο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, προέβη με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014 (ΦΕΚ Α΄/246) σε αναδρομική, από 1.08.2012, αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Αασφαλείας.

Το μέγεθος δε της χορηγηθείσας αύξησης καθορίστηκε από τα δημοσιονομικά περιθώρια, την ανάγκη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί για το έτος 2014 αλλά και τα επόμενα οικ. έτη του ΜΠΔΣ, τους περιορισμούς που τίθενται από το διεθνές χρηματοδοτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα δραστηριοποιείται και εντός του οποίου η ροή χρηματοδότησης δανειακών κεφαλαίων προς τη χώρα είναι καθορισμένη και υπό αυστηρές προϋποθέσεις για τα επόμενα οικονομικά έτη.

Είναι προφανές ότι τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015, όσο και των στόχων του ΜΠΔΣ για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016 - 2018.
Η ως άνω αύξηση των αποδχών δεν έρχεται σε αντίθεση με το "δεδικασμένο" της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών".




Η ΠΟΕΣ αναφέρει:

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι το ανωτέρω έγγραφο δεν αντανακλά τη βούληση των πολιτικών προϊσταμένων του Υπουργείου Οικονομικών, καθόσον δεν φέρει την υπογραφή του οικείου Υπουργού αλλά συνεχίζει να αντλεί επιχειρηματολογία και να στηρίζεται σε μνημονιακές διατάξεις, οι οποίοες τουλάχιστον ως διακήρυξη έχουν αποταχθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση και αναμένεται η κατάργησή τους στην πράξη.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος με την υπ΄ αριθμ. Φ.900α/315/14220/13-3-2015 απάντησή του σε ερώτηση βουλευτών, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού ζήτησε συγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν και αφετέρου για τη μη συμμόρφωση της προηγούμενης κυβέρνησης στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες, τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, όλα θα κρθούν από τη στάση που θα αναπτύξουν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους που θα εκπροσωπήσουν, κατ΄ εντολή τους, τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τόσο τον Υπουργό Οικονομικών (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει ο καθορισμός και η ρύθμιση θεμάτων μισθοδοτικού περιεχομένου) όσο και των: Υπουργού Εθνικής Άμυνας (για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων), Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (για τους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ) και Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου (για τους υπηρετούντες στο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.), κατά την παρουσία τους στην αυριανή (03-4-2015) ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ... Διαβάστε όλο το έγγραφο της δνσης εισοδηματικής πολιτικής

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » ""Πραξικόπημα" από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών: "Ότι πήρατε...πήρατε" λέει στους στρατιωτικούς!"

Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings

Το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320 που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις εντόπισαν οι αρχές. Πρόκειται για τον καταγραφέα δεδομένων της πτήσης.

To πρώτο μαύρο κουτί, ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο είχε βρεθεί τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία, στον τόπο της συντριβής.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο 28χρονος συγκυβερνήτης, ο οποίος φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, αναζητούσε τρόπους να αυτοκτονήσει μέσω διαδικτύου, λίγες ημέρες πριν το μοιραίο πρωινό της 24 Μαρτίου.

Το νέο στοιχείο προέκυψε από τα δεδομένα, τα οποία εξασφάλισαν Γερμανοί ειδικοί από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος βρέθηκε στο σπίτι του.


euronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings"

Μπαρόζο: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ουτοπικά πράγματα -Η κακή πολιτική του δημιουργεί προβλήματα

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που πολιτεύτηκε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και για την τακτική που ακολούθησε στη συνέχεια ως κυβέρνηση, άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και νυν επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Πρίστον και Γενεύης, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μιλώντας στο BBC, ο κ. Μπαρόζο είπε πως η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους της τις οποίες πλέον δεν μπορεί να εκπληρώσει. Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη εμπειρίας και για απαιτήσεις που «είναι εντελώς απαράδεκτες για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Επί του συγκεκριμένου θέματος, πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου χρήσιμο για την Ελλάδα να επιτίθεται στις χώρες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως θα λάβει ένα συνολικό ''όχι'' όταν ζητάει να της γίνει κούρεμα χρέους. Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να αναλάβει τις ευθύνες της για τα οικονομικά δεινά της χώρας και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τη χώρα».

«Δεν φταίει η Γερμανία»

Ο κ. Μπαρόζο επέκρινε την Ελλάδα και για τη μόνιμη δαιμονοποίηση της Γερμανίας, λέγοντας: «Δεν είναι η Γερμανία ή άλλο μέλος της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη χώρα έχει δομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη χαμηλή παραγωγικότητα. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού και επέστρεψαν. Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που την εμποδίζει να πετύχει, αλλά η κακή πολιτική δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε εναντίον της προοπτικής να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας αυτή την πιθανότητα «αρνητική», αν και πρόσθεσε πως θα είναι λιγότερο επιζήμια λόγω του γεγονός ότι οι αγορές, πλέον, είναι πολύ πιο σίγουρες σε σχέσεις με προηγούμενα χρόνια. Ως ακραιφνής ευρωπαϊστής, ωστόσο, συμπλήρωσε: «Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα σπάσει το ταμπού και θα θέσει ένα προηγούμενο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαρόζο: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ουτοπικά πράγματα -Η κακή πολιτική του δημιουργεί προβλήματα "

ΥΠΟΙΚ Διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters: Δεν είπαμε στο EWG ότι ξεμένουμε από ρευστό στις 9 Απριλίου

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters, το οποίο επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης ανέφερε πως η Αθήνα ζήτησε από τους διεθνείς δανειστές οικονομική βοήθεια πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς τους δήλωσε ότι στις 9 Απριλίου ξεμένει από ρευστό, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: «Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, το αίτημα για εκταμίευση πριν να κλείσει η συμφωνία υπεβλήθη από την Αθήνα στο χθεσινό EuroWorking Group και απορρίφθηκε από τους εταίρους.

Η έκκληση της Ελλάδας ακολούθησε, σημειώνει το πρακτορείο, τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και της πληρωμής συντάξεων και μισθών.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επέλεγε το δεύτερο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

in
Διαβάστε Περισσότερα » " ΥΠΟΙΚ Διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters: Δεν είπαμε στο EWG ότι ξεμένουμε από ρευστό στις 9 Απριλίου"

Περίπου 40 εκατ. ευρώ ζητεί το Δημόσιο από τα κανάλια

Περίπου 40 εκατ. ευρώ ζητά το Δημόσιο από τα τηλεοπτικά κανάλια ​για τη χρήση των διαύλων ραδιοσυχνοτήτων. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, πρόκειται για ποσά που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια και δεν είχαν ζητηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στα έγγραφα παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για το «Αντάλλαγμα Ελληνικού Δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014».
Στο νέο Οργανισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής (Π.Δ. 102/2014/ΦΕΚ Α’/169), και βάσει του εδαφίου γ’, στοιχείο στ’ της παρ. 3 του άρθρου 6 του Π.Δ. 102/2014, το Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης αναλαμβάνει την «εφαρμογή της νομοθεσίας περί συχνοτήτων, η είσπραξη ετήσιου ανταλλάγματος για χρήση συχνοτήτων και η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων διαμόρφωσης χαρτών συχνοτήτων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες».
Δια τούτο, και προς υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το αντάλλαγμα σε εκκρεμότητα αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014:
  • Βάσει των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η άδεια λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χορηγείται υπό τον όρο της καταβολής ελάχιστου ετησίου ανταλλάγματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χρήση ορισμένου ή ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, μέσω επίγειων πομπών που παραχωρούνται στο σταθμό αυτής της κατηγορίας.
  • Στις ως άνω διατάξεις προβλέπεται ρητώς και ευθέως ότι το αντάλλαγμα καθορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα ποσοστά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. και εισπράττονται σε ετήσια βάση κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, όπως ισχύει κάθε φορά.
  • Σχετικώς επισημαίνεται ότι, με την ίδια κανονιστική πράξη της Διοίκησης, η υποχρέωση καταβολής ετήσιου ανταλλάγματος μπορεί να επεκτείνεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης κάθε κατηγορίας με βάση τα ίδια κριτήρια και τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο υπολογισμού (Άρθρ.22, παρ. 3 του Ν. 3166/2003 (ΦΕΚ Α ́ 178).
  • Για τους ανωτέρω εκτιθέμενους νόμιμους και βάσιμους λόγους, με προφανές έννομο συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο, και λόγω σπουδαιότητος, για την δαπάνη ανταλλάγματος αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας κατά τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, όπως προκύπτουν δυνάμει των σχετικών Σχεδίων αποφάσεων της Διοίκησης, κυβερνητικές πηγές έδωσαν στη δημοσιότητα το παρόν Υπηρεσιακό Σημείωμα.

​Τα «χρωστούμενα» των καναλιών

Συγκεκριμένα, για τα έτη 201120122013 και 2014 τα τηλεοπτικά κανάλια, για τη χρήση των διαύλων ραδιοσυχνοτήτων, οφείλουν τα εξής: 
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA ΤV ανέρχεται στο ποσό των έξι εκατομμυρίων, τετρακοσίων ενενήντα οχτώ χιλιάδων, ογδόντα δύο ευρώ και πενήντα τεσσάρων λεπτών (6.498.082,54€).
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό CHANNEL 9 ανέρχεται στο ποσό των δεκατεσσάρων χιλιάδων, πεντακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (14.554,72€).
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό MAKEDONIA TV ανέρχεται στο ποσό των εξήντα ενός χιλιάδων, επτακοσίων εβδομήντα τριών ευρώ και είκοσι τεσσάρων λεπτών (61.773,24€).
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό CITY NEWS ανέρχεται στο ποσό των εκατόν είκοσι ενός χιλιάδων, εξακοσίων σαράντα οχτώ ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (121.648,32€).
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων εβδομήντα χιλιάδων εκατόν τριάντα δύο ευρώ και δύο λεπτών (3.970.132,02€).
  • Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό SKAI ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων, εκατόν είκοσι χιλιάδων, εξακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και πενήντα ενός λεπτών (2.120.672,51€).
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL ανέρχεται στο ποσό των επτά εκατομμυρίων, τετρακοσίων τριών χιλιάδων, εννιακοσίων ευρώ (7.403.900,00€).
  • Για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων, εννιακοσίων τριών χιλιάδων, τριακοσίων πέντε ευρώ και εβδομήντα λεπτών (3.903.305,70€).
  • Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από τον τηλεοπτικό σταθμό 902 ARISTERA STA FM ανέρχεται στο ποσό των πενήντα έξι χιλιάδων, πεντακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (56.564,88€).
Αναλυτικότερα:
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ 2011 ΕΝΝΕΑ (9) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2010
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 2%
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
96.242.708€
1.924.854,16€
CHANNEL 9
194.333,25€
3.886,67€
MAKEDONIA TV
1.178.088,18€
23.561,76€
CITY NEWS
2.105.038,55€
42.100,77€
ALPHA
60.121.960,12€
1.202.439,20€
SKAI
31.146.895,00€
622.937,90€
MEGA CHANNEL
112.088.000,00€
2.241.760,00€
STAR CHANNEL
53.249.292,14€
1.064.985,84€
902 ARISTERA STA FM
1.169.218,82€
23.384,38€
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ 2012 ΕΝΝΕΑ (9) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2011
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 2%
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
90.083.432,00€
1.801.668,64€
CHANNEL 9
384.186,41€
7.683,73€
MAKEDONIA TV
880.485,65€
17.609,71€
CITY NEWS
1.500.089,66€
30.001,79€
ALPHA
51.896.520,02€
1.037.930,40€
SKAI
28.152.656,72€
563.053,13€
MEGA CHANNEL
98.029.000,00€
1.960.580€
STAR CHANNEL
52.816.769,63€
1.056.335,39€
902 ARISTERA STA FM
1.093.157,15€
21.863,14€
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΝΝΕΑ (9) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2012
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 2%
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
72.038.903,00€
1.440.778,06€
CHANNEL 9
104.922,38€
2.098,45€
MAKEDONIA TV
619.540,65€
12.390,81€
CITY NEWS
1.254.004,23€
25.080,08€
ALPHA
44.821.439,41€
896.428,79€
SKAI
24.592.071,63€
491.841,43€
MEGA CHANNEL
83.457.000,00€
1.669.140,00€
STAR CHANNEL
44.958.845,74€
899.176,91€
902 ARISTERA STA FM
565.868,43€
11.317,36€
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΧΡΗΣΗΣ 2014 ΕΝΝΕΑ (9) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2013
ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 2%
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
66.539.084,00€
1.330.781,68€
CHANNEL 9
44.293,51€
885,87€
MAKEDONIA TV
410.548,06€
8.210,96€
CITY NEWS
1.223.284,13€
24.465,68€
ALPHA
41.666.681,62€
833.333,63€
SKAI
22.142.002,32
442.840,05€
MEGA CHANNEL
72.621.000,00€
1.532.420,00€
STAR CHANNEL
44.140.377,83€
882.807,56€
E-Radio TV (902 ARISTERA STA FM)
Δεν έχει προσκομισθεί ισολογισμός έτους 2013
_
Ο ισολογισμός των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για το έτος 2014, προκειμένου να εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις για το αντάλλαγμα χρήσης ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων 2015, θα προσκομισθεί στην Υπηρεσία μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης, προκειμένου να παραλάβει τον ισολογισμό έτους 2013, όχλησε με έγγραφά της, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο 2014, Δεκέμβριο 2014 και Μάρτιο 2015, τους τηλεοπτικούς σταθμούςεθνικής εμβέλειας. Στα ως άνω σχετικά έγγραφα, ανταποκρίθηκαν με προσκόμιση του ισολογισμού τους όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, πλην του τηλεοπτικού σταθμού E-TV.
Επιπροσθέτως, στην Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης διατηρείται αρχείο σχετικά την έκδοση κανονιστικών πράξεων αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων ραδιοσυχνοτήτων από το 2005 και εντεύθεν. Σας ενημερώνουμε, ωστόσο, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός SEVEN TV (νυν ΣΚΑΙ), του οποίου ιδιοκτήτης, αρχικά, ήταν η εταιρεία «SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ»  και με την υπ’ αριθμ. 21111/06-04-2006 συμβολαιογραφική πράξη μεταβιβάστηκε στην εταιρεία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», δεν έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα τους ισολογισμούς των ετών 2004 και 2005, παρόλο που η Υπηρεσία μας έχει προβεί από τότε σε πλείονες έτερες ενέργειες.
Υπό το φως των ανωτέρω διαλαμβανομένων, και καθώς προκύπτουν έσοδα που, κατόπιν σαφούς, ειδικής και επαρκούς αιτιολογίας, συνέχονται αρρήκτως με το δημόσιο συμφέρον, ανέρχονται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν πενήντα χιλιάδων εξακοσίων τριάντα τριών ευρώ και ενενήντα τριών λεπτών (24.150.633,93€).
«Αντάλλαγμα Ελληνικού Δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014»
Στο νέο Οργανισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής (Π.Δ. 102/2014/ΦΕΚ Α’/169), και βάσει του εδαφίου γ’, στοιχείο στστ’ της παρ. 3 του άρθρου 6 του Π.Δ. 102/2014, το Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης αναλαμβάνει την «εφαρμογή της νομοθεσίας περί συχνοτήτων, η είσπραξη ετήσιου ανταλλάγματος για χρήση συχνοτήτων και η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων διαμόρφωσης χαρτών συχνοτήτων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες».
Δια τούτο, και προς υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου,το αντάλλαγμα σε εκκρεμότητα αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.)» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, καθώς και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, είναι αντίστοιχα:
Α. Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014
  • Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2012 ανέρχεται στο 0,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 5 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των τετρακοσίων τριάντα επτά ευρώ και είκοσι ενός λεπτών (437,21€), ενώ, ομοίως, και επί των οριζομένων της «Σύμβασης Παραχώρησης» και των συναφών διατάξεων, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στο ποσό των τριάντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα οκτώ ευρώ και τριάντα εννέα λεπτών (32.978,39€).
  • Επιπροσθέτως, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2014 ανέρχεται στο 1% επί των οριζομένων από το άρθρο 5 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των διακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων, τριακοσίων είκοσι έξι ευρώ και ενενήντα ενός λεπτών (258.326,91€).
  • Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, για τα έτη 20122013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.)» ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων ενενήντα ενός χιλιάδων, επτακοσίων σαράντα δύο ευρώ και πενήντα ενός λεπτών (291.742,51€).
Β. Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία
  • Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2012 ανέρχεται στο 3% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων, διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων, τετρακοσίων εξήντα ενός ευρώ και τριάντα λεπτών (5.282.461,30€).
  • Το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στο 3,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων, πεντακοσίων εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων, εκατόν πενήντα πέντε ευρώ και είκοσι λεπτών (5.574.155,20€).
  • Επιπροσθέτως, το ποσό του ανταλλάγματος για το έτος 2014 ανέρχεται στο 3,5% επί των οριζομένων από το άρθρο 6 της «Σύμβασης Παραχώρησης» εσόδων, και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2644/1998 (ΦΕΚ/Α’/233), ήτοι στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων, τετρακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων, τριάντα επτά ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών (5.472.037,88€).
  • Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, για τα έτη 20122013 και 2014, το αντάλλαγμα υπέρ του ελληνικού δημοσίου για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» ανέρχεται στο ποσό των δεκαέξι εκατομμυρίων, τριακοσίων είκοσι οχτώ χιλιάδων εξακοσίων πενήντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα οχτώ λεπτών (16.328.654,38€).
Ο ισολογισμός για την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) για το έτος 2014 και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία για το έτος 2014, προκειμένου να εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις για το αντάλλαγμα χρήσης ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων 2015, θα προσκομισθεί στην Υπηρεσία μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Υπό το φως των ανωτέρω διαλαμβανομένων, και λόγω σπουδαιότητος, σας ενημερώνουμε ότι προκύπτουν έσοδα που συνέχονται αρρήκτως με το δημόσιο συμφέρον και ανέρχονται στο ποσό των δεκαέξι εκατομμυρίων εξακοσίων είκοσι χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα έξι ευρώ και ογδόντα εννέα λεπτών (16.620.396,89€), αναφορικά με την χρήση ορισμένων διαύλων ραδιοσυχνοτήτων από την εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 και από την εταιρεία με την επωνυμία «Multichoice Ελλάς – Παροχή υπηρεσιών σε Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014, αντίστοιχα.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Περίπου 40 εκατ. ευρώ ζητεί το Δημόσιο από τα κανάλια "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news