facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά μέχρι το 2016

Έως τον Οκτώβριο του 2016 θα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά, που αρχίζουν από τη Δευτέρα, λόγω εργασιών για το τραμ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Λόγω εργασιών κατασκευής τροχιόδρομου του ΤΡΑΜ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς, περιοχής Δήμου Πειραιώς, κατά το χρονικό διάστημα από 30-3-2015 έως και 30-9-2016, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ως εξής:

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καραολή Δημητρίου, μέγιστου μήκους 300μ., ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, με εξαίρεση τα οχήματα των Μ.Μ.Μ., στον συνδετήριο κλάδο εξόδου της οδού Εθν. Μακαρίου προς την οδό Μ. Ασίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται δεξιά από την Καρ. και Δημητρίου.

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον συνδετήριο κλάδο της οδού Εθν. Μακαρίου με την οδό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, 2,85μ. από το αριστερό άκρο του οδοστρώματος, μέγιστου μήκους 90μ., ρεύμα κυκλοφορίας προς Μικρολίμανο.

Τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος - Μ. Ασίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζερβού και Γρ. Λαμπράκη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Κατά την ανωτέρω διακοπή η έξοδος της Μ. Ασίας προς την οδό Πειραιώς θα παραμείνει ανοιχτή.

Περαιτέρω και στο πλαίσιο των ανωτέρω εργασιών, θα πραγματοποιηθούν και οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας, σε σαράντα (40) χλμ/ώρα, στην περιοχή των έργων και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αυτών.

Απαγόρευση του προσπεράσματος επί των οδών Εθν. Μακαρίου και Λ. Ποσειδώνος - Μ. Ασίας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά μέχρι το 2016"

Γαλλία: Θρίαμβος Σαρκοζί στις περιφερειακές εκλογές

Θρίαμβος στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας για τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, και το κόμμα UMP, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα η γαλλική κεντροδεξιά έχει κερδίσει 66-70 στις 100 περιφέρειες κατά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας. 



Όλα αυτά, ενώ το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν έχει κερδίσει μόλις δύο περιφέρειες, ενώ οι σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ σημειώνουν σημαντική ήττα, χάνοντας πάνω από το μισό των 61 περιφερειών που είχαν κερδίσει κατά τον πρώτο γύρο.

«Απόψε, η Δεξιά κέρδισε καθαρά τις περιφερειακές εκλογές. Ποτέ, την Πέμπτη Δημοκρατία, η Δεξιά δεν είχε συγκεντρώσει ένα τέτοιο αποτέλεσμα», έγραψε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ετοιμάζει την επιστροφή του. 

Αναλυτικότερα, η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί του αναμένεται να εξασφαλίσουν 66 ως 70 νομαρχιακά συμβούλια (από 41), σύμφωνα το exit poll του ινστιτούτου CSA που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Οι Σοσιαλιστές του Ολάντ υπέστησαν βαριά ήττα, καθώς αναμένεται να χάσουν περίπου στους μισούς από τους 61 νομούς και τις επαρχίες που έλεγχαν, κερδίζοντας 27-31.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σημείωσε ότι τα αποτελέσματα που κατέγραψε το FN στις τοπικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν μια ένδειξη της συνεχιζόμενης αναταραχής στο γαλλικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Βαλς παραδέχθηκε τη νίκη του UMP και των κεντρώων συμμάχων του καθώς και ότι το PS έχασε πολύ έδαφος.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα για την τόνωση των δημοσίων και των ιδιωτικών επενδύσεων τις επόμενες ημέρες.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Θρίαμβος Σαρκοζί στις περιφερειακές εκλογές"

Γιώργος Παπακωνσταντίνου:«Στην Εξεταστική θα τα μπουμπουνίσω όλα»

Αστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λίγο μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μια απόφαση που, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποτελεί δικαίωση για αυτόν.

Τώρα, όπως αναφέρει η Real News, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται έτοιμος να μιλήσει για όλους και για όλα στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, όπου θεωρεί βέβαιο ότι θα κληθεί. Εννοώντας ότι θα τοποθετηθεί για το πολιτικό μέρος του σκανδάλου για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Στην Εξεταστική θα τα μπουμπουνίσω όλα», λέει στους συνομιλητές του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, που η αλήθεια είναι πως ένιωσε ανακούφιση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί πως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα. «Είναι στημένη ιστορία, δεν έχω απαλείψει, διαγράψει τίποτα», είπε στην απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο. «Εξαρχής με ήθελαν ένοχο. Αυτό που βολεύει ήταν να πέσει μια ολόκληρη ιστορία πάνω μου».

«Η Εξεταστική Επιτροπή θα είναι λυτρωτική για πολλούς, εάν γίνει μια πραγματική συζήτηση. Εκεί θα λεχθούν πολλά», συνηθίζει να λέει σε έμπιστους συνομιλητές του.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Παπακωνσταντίνου:«Στην Εξεταστική θα τα μπουμπουνίσω όλα»"

Ανησυχία για πιθανή έξοδο από το ευρώ

Στο διάστημα των δύο μηνών που πέρασαν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η κυβέρνηση συνεχίζει να απολαύει της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στις βασικές της επιλογές. Εντούτοις, η ανησυχία για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, ο προβληματισμός για την κατάσταση της οικονομίας και επιμέρους θέματα (μετανάστευση, ασφάλεια) μπορούν στο επόμενο διάστημα να υπονομεύσουν τη δημοφιλία της κυβέρνησης.

Το ενεργητικό

Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου εκλαμβάνεται από το 60% των πολιτών ως επιτυχία, και μάλιστα με ομόθυμη τη θετική στάση των ψηφοφόρων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με μεγαλύτερη διακύμανση διαχρονικά, εκφράζονται οι πολίτες για την ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης, με σχεδόν τους 6/10 να θεωρούν πως η ακολουθούμενη στρατηγική είναι η σωστή. Στην αντίθετη κατεύθυνση, το 30% περίπου την κρίνει αρνητικά, ενώ 1/10 εκτιμά πως δεν είναι σταθερή και επομένως ενίοτε είναι σωστή και ενίοτε λανθασμένη. Διαχρονικά, ενώ στην έρευνα που διεξήχθη στις 4-5 Φεβρουαρίου αποτυπώθηκαν ποσοστά συμφωνίας με την ακολουθούμενη τακτική ύψους 72%, αυτά σταδιακά μειώθηκαν στο 56,5% στα μέσα Μαρτίου. Σε αντίθεση με την ομόθυμη στάση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στο ζήτημα της επιτυχούς παράτασης της δανειακής σύμβασης, στο θέμα της ακολουθούμενης διαπραγματευτικής τακτικής εμφανίζεται διαφοροποίηση ανάλογα με την κομματική επιλογή: οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χ.Α. και του ΚΚΕ επιδοκιμάζουν την ακολουθούμενη στρατηγική, ενώ οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι») την αποδοκιμάζουν.

Οι πολίτες συνεχίζουν να αναμένουν πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων έστω κι αν καθυστερήσει να το κάνει για λόγους τακτικής με τους δανειστές. Το ποσοστό αυτό πάντως έχει υποστεί μια σημαντική πτώση, καθώς από το 75% που αποκρίνονταν θετικά στις 4-5 Φεβρουαρίου, διαμορφώθηκε στη συνέχεια στο 56% στα μέσα Μαρτίου. Είναι προφανές πως οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έπεισαν ένα τμήμα των ψηφοφόρων πως η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, στο σύνολό του τουλάχιστον, δείχνει ανέφικτη.

Το παθητικό

Στον αντίποδα, διερευνώντας τα συναισθήματα που προκαλεί στους πολίτες η συζήτηση για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ, εμφανίζεται να κυριαρχεί ο φόβος. Πρόκειται για μια ανησυχία που βαίνει συνεχώς αυξανόμενη σε αυτούς τους δύο μήνες. Σε αντίρροπη κατεύθυνση, περιορίστηκε στο 16% το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα αυτό επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη και την ένταση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Είναι απολύτως βέβαιο πως οι έρευνες μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα θα κατέγραψαν υποχώρηση της ανησυχίας.

Μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση ίσως να αποτελέσει η αυξανόμενη απαισιοδοξία των πολιτών για την εξέλιξη των οικονομικών του νοικοκυριού τους στους επόμενους μήνες. Ο βαθμός αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας για τα οικονομικά προσδιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις προσδοκίες από την κυβέρνηση και τη στάση απέναντί της. Στις διαδοχικές μετρήσεις της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς, πριν από τις εκλογές (14 - 18 Ιανουαρίου), αμέσως μετά (18 - 28 Φεβρουαρίου) και στις 16 - 17 Μαρτίου, η απαισιοδοξία των πολιτών εμφανίζεται να κυριαρχεί και πάλι. Στην τελευταία έρευνα, το 39% εκτιμά πως η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί, έναντι ενός 25% το οποίο εκτιμά πως θα βελτιωθεί. Η παραπάνω εικόνα απαισιοδοξίας αντιστρέφει την αρχική μετεκλογική αισιοδοξία, όπου το 30% θεωρούσε πως η κατάστασή του θα βελτιωθεί έναντι 16% που πίστευε πως θα επιδεινωθεί.

Πέραν του μετώπου της οικονομίας, οι πολίτες δείχνουν σκεπτικοί με την απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τους μετανάστες από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Περισσότεροι από 6/10 δηλώνουν πως τους έκανε κακή εντύπωση αυτή η απόφαση. Γενικότερα στα θέματα της ασφάλειας η κυβέρνηση δεν δείχνει προς το παρόν να έχει το ίδιο καλές επιδόσεις στην κοινή γνώμη με αυτές που έχει στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Εντέλει, η κυβέρνηση εμφανίζεται σήμερα ο απόλυτα κυρίαρχος παίκτης του πολιτικού συστήματος, ελλείψει προς το παρόν μιας απειλητικής αντιπολίτευσης. Είναι εμφανές πως η κυβέρνηση διανύει τον «μήνα του μέλιτος» με την κοινή γνώμη, όμως ο τρόπος που θα διαχειριστεί αυτήν την περίοδο μπορεί να κρίνει αν θα μακροημερεύσει ή όχι.

* Ο κ. Νίκος Μαραντζίδης είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο κ. Γιώργος Σιάκας είναι υπ. διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και συνεργάτης της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του ΠΑΜΑΚ.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία για πιθανή έξοδο από το ευρώ"

Ο ΟΤΕ ζητά να ανακληθεί το πρόστιμο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Την ανάκληση του προστίμου ύψους 60.000 ευρώ που του επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητά από το Συμβούλιο Επικρατείας ο ΟΤΕ, με αφορμή την διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων παλαιών και νέων συνδρομητών του ΟΤΕ σε ιδιωτική εταιρεία.

Πρόκειται για προσωπικά δεδομένα 31.713.909 συνδρομητών του ΟΤΕ της διετίας 2008-2010 τα οποία σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν στην εταιρεία εμπορίας προσωπικών δεδομένων «InfoCredit Α.Ε.».

Χαρακτηριστικό είναι ότι βρέθηκαν ακόμα και προσωπικά δεδομένα 350.000 συνδρομητών του ΟΤΕ οι οποίοι έχουν ζητήσει να μην περιλαμβάνονται στους τηλεφωνικούς καταλόγους. Το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς φαίνεται ότι ο ΟΤΕ είχε λάβει ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας.

Ο ΟΤΕ αντιλέγει ότι το σύνολο των προσωπικών δεδομένων ήταν καταχωρημένο μόνο στην κεντρική βάση δεδομένων τιμολόγησης του ΟΤΕ και ότι η επίμαχη διαρροή προσωπικών δεδομένων «μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΤΕ ζητά να ανακληθεί το πρόστιμο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων"

Καρύδης: «Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα "βουλιάξουν" στον Πειραιά μέσα στα ψέμματά τους»

«Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα βουλιάξουν στον Πειραιά μέσα στα ψέμματά τους» αναφέρει μεταξύ άλλων Δήλωση του πρώην βουλευτή Α' Πειραιά και εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδη σχετικά με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στη Cosco...

Ειδικότερα η δήλωση του Δ. Καρύδη αναφέρει χαρακτηριστικά: « Οι κκ Δρίτσας και Λαφαζάνης διαλαλούσαν ότι το λιμάνι στο Πειραιά πρέπει να είναι κρατικό. Οι κκ Τσίπρας, Βαρουφάκης και Δραγασάκης ξεπουλούν άρον- άρον το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ στη Cosco για να πληρώσουν μια δόση στο Δ.Ν.Τ. Το ΠΑΣΟΚ πάντα υποστήριζε την παραχώρηση λειτουργιών μέσω της συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Είμαστε όμως μπροστά σε μια ακόμη τεράστια εξαπάτηση, ανάμεσα σε πολλές άλλες. Κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από ότι υπόσχονταν προεκλογικά αφού πρώτα πήραν τις ψήφους για να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Όλοι οι φορείς στον Πειραιά, Περιφέρεια, Δήμοι, επιμελητήρια, εργαζόμενοι, δημότες είναι τελείως αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Για τους κκ. Δρίτσα και Λαφαζάνη δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παραίτηση αν εννοούν στο ελάχιστο όσα υποστήριζαν ακόμη και μετεκλογικά.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βουλιάξουν στον Πειραιά μέσα στα ψέμματά τους...».

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρύδης: «Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα "βουλιάξουν" στον Πειραιά μέσα στα ψέμματά τους»"

«Καζάνι που βράζει» και πάλι τα Εξάρχεια

Καζάνι που βράζει» θυμίζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και πάλι τα Εξάρχεια με την ΕΛΑΣ να αποδίδει το γεγονός στην απεργία πείνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Έτσι, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στα Α/Τ σε Ζωγράφου και Δάφνη, ένα ακόμα περιστατικό καταγράφηκε, ξημερώματα Κυριακής, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια και αφορούσε επίθεση σε βάρος πληρώματος περιπολικού της Τροχαίας.

Σε αντίθεση με τις άλλες επιθέσεις, μάλιστα, στη συγκεκριμένη υπήρχε και τραυματισμός με θύμα μία νεαρή τροχονόμο που τραυματίστηκε στο κεφάλι από μπουκάλι μπύρας!

Το περιστατικό αυτό έγινε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην Πλατεία Εξαρχείων, όταν διερχόμενο περιπολικό της Τροχαίας σταμάτησε στον ερυθρό σηματοδότη. Τότε, ομάδα 6 νεαρών που βρισκόνταν στην Πλατεία, επιτέθηκε στο όχημα, άνοιξαν τις πόρτες και άρχισαν να πετούν άδεια μπουκάλια μπύρας εναντίον των δύο τροχονόμων, με αποτέλεσμα ένα από αυτά να καταλήξει στο κεφάλι της νεαρής συνοδηγού στο περιπολικό και να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Σε κατάσταση σοκ, ο τροχονόμος που καθόταν στη θέση του οδηγού έβαλε μπροστά και κατάφερε να διαφύγει, ενώ μετέφερε τη συνάδελφο του σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καζάνι που βράζει» και πάλι τα Εξάρχεια"

Εκτακτη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση

Τη Βουλή θα ενημερώσει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την διαπραγμάτευση που διεξάγεται με τους «Θεσμούς», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την Κυριακή από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί αύριο στις 8 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η ενημέρωση του σώματος για όσα θέματα έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και η πραγματοποίηση σχετικής συζήτησης με την αντιπολίτευση. Το αίτημα του κ. Τσίπρα γίνεται στο πλαίσιο της διακηρύξεων της κυβέρνησης που αφορούν στη σημασία που θα δοθεί το επόμενο διάστημα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση"

Bloomberg: Η Ελλάδα υπόσχεται πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά κινδυνεύει να έχει έλλειμμα

Με την κυβερνητική σύσκεψη να είναι επί θύραις, το βράδυ της Κυριακής, τα τεχνικά κλιμάκια της Ελλάδας και του Brussels Group συνεχίζουν ακάματοι την καταβύθιση στους αριθμούς και τα δεδομένα της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων.

Όπως περιγράφει με έκδηλο τρόπο το Bloomberg: «Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές προχωρούν ώρα με την ώρα και η ελληνική πλευρά, μέσω του Γιάνη Βαρουφάκη, κάνει λόγο για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% για το 2015».

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος Αλέξη Τσίπρα, εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της (συνέντευξη στη Real News), κάτι που σημαίνει πως δεν σχεδιάζει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ οι μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται προβλέπουν έσοδα τριών δισεκατομμυρίων ευρώ και οικονομική ανάπτυξη στο 1,4% για το τρέχον έτος.

Οι αντιρρήσεις

Ωστόσο, εδραίες αντιρρήσεις για τα πλάνα της κυβέρνησης εκφέρει ο Χόλγκερ Σμίντλινγκ της Berenberg Bank που μιλώντας στο Bloomberg, τόνισε: «Μέσα σε τρεις μήνες έχουν φύγει 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια από την Ελλάδα. Επομένως είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως η Ελλάδα να προχωρήσει σε ανάπτυξη κατά το 2015 – ειδικά και λόγω του γεγονότος ότι τα φορολογικά έσοδα (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου) έχουν καταρρεύσει. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο του πρωτογενούς ελλείμματος και όχι πλεονάσματος».

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως ο Τσίπρας πρέπει να «κερδίσει τα μέλη της κυβέρνησής του, κάνοντας ειδική μνεία στην πρόσφατη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» που έχουν λόγο για «εκγερμανισμένη Ευρώπη» και τάχθηκε εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών τομέων της Ελλάδας.

Η τρύπα βαθαίνει

Από την άλλη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον Guardian, έκανε λόγο για «κακό σενάριο» που υπάρχει ως πιθανότητα, εάν και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ασφυκτικά μετά την απόφαση του Fitch Ratigs να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μμε τον εκπρόσωπό της Ντάγκλας Ρένγουϊκ να εξηγεί: «Η έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, οι στενές συνθήκες ρευστότητας και οι δυσκολίες στην εξεύρεση λύσης με τους πιστωτές, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».

Ο Σμίντινγκ της Berenberg, συμπληρώνει το δύσκολο παζλ ως εξής: «Κάθε εβδομάδα που περνάει, η τρύπα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει την Ελλάδα, ολοένα και μεγαλώνει. Θα ένιωθα έκπληξη αν οι θεσμοί υπέγραφαν τις ελληνικές εικασίες για ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Η Ελλάδα υπόσχεται πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά κινδυνεύει να έχει έλλειμμα"

Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή των Βαΐων

Πρώτη φορά (απεργία με) Αριστερά

Την πρώτη της απεργία έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την επόμενη Κυριακή. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με ομόφωνη απόφαση της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων.


Το οξύμωρο είναι ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί τον μνημονιακό νόμο της προηγούμενης συγκυβέρνησης...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο νόμος για το άνοιγμα των καταστημάτων βρίσκεται σε ισχύ, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να διαδηλώσουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Αττικής - Πειραιά και Νήσων Παύλος Πολιτάκης σημείωσε ότι τα καταστήματα στο κέντρο των πόλεων θα μείνουν ανοιχτά.

Η ανακοίνωση της ΟΥΙΕ: 

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26.3.2015 συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΙΥΕ με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γ. Σταθάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τα ζητήματα που αφορούν το Ωράριο των καταστημάτων και κυρίως την Κυριακάτικη λειτουργία τους, την οποία και θεσμοθέτησε η προηγούμενη μνημονιακή
Κυβέρνηση.


»Αναπτύξαμε στον Υπουργό τις πάγιες θέσεις των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα εμπειρία, αλλά και οι μελέτες από την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές απέδειξαν, ότι αυτή αποτέλεσε καταστροφικό μέτρο για το Εμπόριο και τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτό, που είδαν τη ζωή τους να διαλύεται, να γίνονται ακόμα περισσότερο λάστιχο, να δουλεύουν ακόμα περισσότερες απλήρωτες ώρες, τη μαύρη – απλήρωτη εργασία να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα και τις απολύσεις λόγω των λουκέτων να πολλαπλασιάζονται.

»Ταυτόχρονα επισημάναμε, ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο από το θανατηφόρο συνδυασμό της Κυριακάτικης λειτουργίας με τη μνημονιακή ύφεση, τη μείωση των εισοδημάτων και τη συνειδητή μετατόπιση του λιγοστού εμπορικού τζίρου στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά, σε όφελος των οποίων άλλωστε απελευθερώθηκε η Κυριακή.

»Απαιτήσαμε από το Υπουργείο την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/13 που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας και τη δημιουργία ειδικού, περιορισμένου και σαφούς πλαισίου για τις πραγματικά τουριστικές περιοχές της χώρας, με βαρύνουσα γνώμη των συνδικάτων.

»Τέλος, τονίσαμε ότι η ομοσπονδία μας συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα της για την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής - Αργίας και ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ στις 5 ΑΠΡΙΛΗ, θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ενάντια στο προβλεπόμενο - από το Ν.4177/13 - άνοιγμα των καταστημάτων.

»Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε, ότι οι πρόσφατες δηλώσεις ή αναφορές, που του αποδίδονται για το θέμα των Κυριακών και την ενδεχόμενη συνέχιση του μνημονιακού νόμου, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

»Στη συνέχεια επισήμανε, ότι εξακολουθεί να ισχύει η προγραμματική δέσμευση του ίδιου και της Κυβέρνησης για κατάργηση του Ν. 4177/2013, για την επαναφορά του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου για τις Κυριακές, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση του θέματος.» 


skai


Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή των Βαΐων"

Ερχονται απολύσεις χωρίς αποζημίωση για δοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων

Την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ θα δουν σύντομα διοικητές και υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων παρά την άρνησή τους να υποβάλουν την παραίτησή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής άρει τα σχετικά εμπόδια και ανοίγει τον δρόμο για νέα πρόσωπα στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα προβλέπει αλλαγές στον τρόπο επιλογής των μάνατζερ και… αφαιρεί το δικαίωμα διεκδίκησης αποζημίωσης σε περίπτωση που λήξει νωρίτερα η θητεία τους. Όπως δήλωσε στην «ΗτΣ» ο υπουργός Υγείας, «οι σημερινές διοικήσεις του ΕΣΥ πρέπει να καταλάβουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει να χαράξει πολιτική με διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη». Και πρόσθεσε: «Είναι βασική αρχή της δημοκρατίας οι διοικήσεις όλων των φορέων και των νοσοκομείων να θέσουν τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι τα πρόσωπα θα πρέπει να αλλάξουν. «Κρίνουμε, αξιολογούμε και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες αλλαγές. Είναι όμως θέμα αρχής να θέσουν τις παραιτήσεις τους».

Ο κ. Κουρουμπλής κατηγορεί και τα πολιτικά κόμματα τα οποία με τη στάση τους στηρίζουν σιωπηρά την άρνηση των διοικητών να παραιτηθούν. Μάλιστα τα καλεί να δηλώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι σε μια καθημαγμένη οικονομικά χώρα δεν μπορεί πολιτικά στελέχη της ΝΔ να ζητούν αποζημιώσεις, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά τις παραιτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα από τους περίπου 200 διοικητές και υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, μόλις 3-4 έχουν υποβάλει την παραίτησή τους. Η πλειονότητα των διοικητών είχε διορισθεί στα τέλη του 2013 και η θητεία τους είναι τριετής. Η σύμβασή τους ανανεώνεται κάθε 12 μήνες μετά την αξιολόγησή τους κι εφόσον φυσικά κριθούν ικανοί να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Από λίστα ονομάτων

Η επιλογή τους έγινε από μία λίστα ονομάτων τα οποία εισηγήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, έπειτα από επεξεργασία των βιογραφικών τους. Τότε δεν ήταν λίγες οι φωνές που έκαναν λόγο για «εικονική» διαδικασία, καθώς πολλοί κατηγόρησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι… μοιράστηκε τις θέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο, ενώ υπήρξαν και διοικητές που είχαν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών. Σε περίπτωση που οι διοικητές κριθούν ακατάλληλοι ή ελλιπείς, η σύμβασή τους λύνεται αζημίως για το ελληνικό δημόσιο και η αντικατάστασή τους γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά μέσα από τη δεξαμενή των επιλαχόντων που επέλεξε η προαναφερθείσα επιτροπή.

Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ζήτησε απολογισμό έργου από τους διοικητές. Οι περίφημες εκθέσεις πεπραγμένων όντως έφτασαν μέσα στην τριήμερη προθεσμία στον νέο υπουργό, αποτυπώνοντας ελλείψεις, κενά, προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτές οι εκθέσεις σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στον υπουργό Υγείας για θέματα διαφθοράς -ο κ. Κουρουμπλής έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στη διαφθορά- και για θέματα προμηθειών σε διάφορα νοσοκομεία θα κρίνουν και την τελική επιλογή των διοικητών.

Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας, και ότι παράλληλα με τις παραιτήσεις θα γίνεται και η αξιολόγηση.

Επιστολή – κόλαφος για τους διορισμούς

Πρόταση για τροπολογία Νόμου, σχετικά με την επιλογή Διοικητών των Νοσοκομείων ΕΣΥ, υπέβαλε με επιστολή της προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ). Στην επιστολή κάνει λόγο για «νομικά και ηθικά απαράδεκτες, αναξιοκρατικές και προσβλητικές -για τους υποψηφίους- συνθήκες και διαδικασίες διορισμού των Διοικητών, από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας». Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η «σύνθεση της Επιτροπής (υποτιθέμενης) «Αξιολόγησης», αφετέρου οι «κατανομές» των θέσεων με «ποσοστά», στα κυβερνητικά κόμματα, ευτέλισαν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας, αξιοκρατίας και κοινωνικού συμφέροντος».

Η ΕΕΜΥΥ υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, μόνο χάρη στον νόμο των πιθανοτήτων, υπηρετούν σήμερα ως διοικητές ή αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων ελάχιστα κατάλληλα πρόσωπα. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι υπηρετούντες είναι, είτε παντελώς άπραγοι και διακοσμητικοί, είτε ακόμη και επικίνδυνοι λόγω πλήρους άγνοιας. Υπάρχουν φυσικά και οι ‘δραστήριοι’ που ενέχονται, εμφανώς, σε υποθέσεις διαφθοράς».

Και καλεί τον υπουργό να προχωρήσει σε άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων των νοσοκομειακών διοικητών, διευκρινίζοντας ότι «η πρόωρη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων που θα κριθούν ακατάλληλοι, μπορεί να υλοποιηθεί νομίμως και χωρίς κόστος (ή με ελάχιστο) για το Δημόσιο, με έγκυρες τεχνικές ουσιαστικής αξιολόγησης». Προτείνει μάλιστα ένα νέο νομικό πλαίσιο που σύμφωνα με την ΕΕΜΥΥ θα αφορά τη σύσταση ειδικής πενταμελούς Επιτροπής Αξιολόγησης και Κατάταξης των υποψήφιων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών, η οποία θα αποτελείται από:
  1. τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, ως πρόεδρο,
  2. έναν εν ενεργεία καθηγητή α΄ βαθμίδας ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, στα γνωστικά αντικείμενα Διοίκησης/Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας ή Οικονομικών της Υγείας ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Management ή Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων,
  3. έναν εν ενεργεία αντιπρόεδρο ή σύμβουλο του ΑΣΕΠ,
  4. ένα εν ενεργεία υψηλόβαθμο στέλεχος ιδιωτικού φορέα, με απασχολούμενο προσωπικό τουλάχιστον 200 ατόμων και με δραστηριότητα μη συναφή με τις μονάδες και υπηρεσίες υγείας, προτεινόμενο από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,
  5. έναν ειδικό εμπειρογνώμονα, πρώην ή εν ενεργεία στέλεχος του δημόσιου τομέα υγείας, με προϋπηρεσία τουλάχιστον δεκαπέντε(15) ετών συνολικά σε θέσεις διοικητή ή υποδιοικητή υγειονομικών περιφερειών ή προέδρου Δ.Σ. ή διοικητή ή διευθυντή υπηρεσίας νοσοκομείων του ΕΣΥ, με τον αναπληρωτή του.
imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται απολύσεις χωρίς αποζημίωση για δοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων"

Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, και ριζικές αλλαγές από τον Ιούνιο στο σύστημα των ραντεβού, διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο MEGA την Κυριακή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα προωθηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο και ξεκαθάρισε ότι αυτή θα ορίζεται από την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έχει αυξήσει υπερβολικά το βάρος των ασφαλισμένων.

«Πριν από πέντε χρόνια η συμμετοχή ήταν στο 12% και πλέον έχει φτάσει στο 34% κατά μέσο όρο. Ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό αυτό οι βιομηχανίες μέσω clawback; (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών). Το φορτώσανε όμως στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας.

Για το σύστημα των ραντεβού δήλωσε ότι από τον Ιούνιο το σύστημα των ραντεβού, θα γίνεται μέσω ίντερνετ και ο πολίτης θα απαλλαγεί από τα κόστη που υφίσταται και πρόσθεσε ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος ασθενούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να νοικοκυρέψει τις στρεβλώσεις.

«Προτιμάμε να πάμε σπίτια μας παρά να είμαστε υποτακτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. «Όλη η Ευρώπη καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχει προοπτική με λιτότητα» πρόσθεσε και προανήγγειλε θετικές εκπλήξεις στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα"

FAZ: Η λίστα μεταρρυθμίσεων «θα καταρτιστεί από κοινού» με τους πιστωτές

Η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων πρόκειται, υποστηρίζει η γερμανική FAZ επικαλούμενη πηγές από τις διαπραγματεύσεις, να «καταρτιστεί από κοινού» καθώς υποστηρίζεται ότι στις συνομιλίες έχουν τεθεί «μόνο διαδικαστικά θέματα».

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η πλευρά των πιστωτών μιλά για «έλλειψη προετοιμασίας» της ελληνικής πλευράς ενώ αναφέρεται πως την Τετάρτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group την Τετάρτη με ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup τη μεθεπόμενη εβδομάδα, εάν έχει καταρτισεί η λίστα.

Σε κείμενό της με τίτλο «Οι πιστωτές παραπονούνται για κακή προετοιμασία των Ελλήνων», η FAZ επικαλείται πηγές στις διαπραγματεύσεις αναφέροντας πως «η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της FAS από κύκλους της διαπραγμάτευσης, δεν έχει ακόμη υποβάλει λίστα με μεταρρυθμιστικά σχέδια στις Βρυξέλλες».

«Ναι μεν συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Αθήνας και των πιστωτών της χώρας την Παρασκευή το βράδυ για μια πρώτη συνεδρίαση, αλλά εκεί εντοπίστηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα. Η ατμόσφαιρα περιγράφηκε κατόπιν ως νηφάλια. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ΕΜΣ παραπονέθηκαν για την κακή προετοιμασία των διαπραγματεύσεων», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και προσθέτει ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ακυρωθεί επανειλημμένως συνεδριάσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

«Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ελληνικά υπουργεία στους εκπροσώπους των πιστωτών, παρότι ο πρωθυπουργός (Αλέξης) Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στην καγκελάριο (Άγγελα) Μέρκελ την Δευτέρα», τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος των πιστωτών δηλώνει στην εφημερίδα «ήταν απογοητευτικές ημέρες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις θα ξανάρχιζαν το μεσημέρι του Σαββάτου και θα διαρκούσαν όλο το Σαββατοκύριακο.

«Η λίστα θα καταρτιστεί πλέον από κοινού», μεταφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους των πιστωτών και αναφέρει ακόμη ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. Αν ως τότε υπάρχει λίστα, συνεχίζει, το Eurogroup θα μπορούσε να συνεδριάσει εκτάκτως μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει στο μεταξύ να αποφασίσει στην Βουλή κάποιες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. «Αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν την λίστα και διαπιστώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδεσμευτεί μια τελευταία δανειακή δόση ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», επισημαίνεται ακόμη.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "FAZ: Η λίστα μεταρρυθμίσεων «θα καταρτιστεί από κοινού» με τους πιστωτές"

Σκιές με τα σπίτια της Δανάης Στράτου: Τα νοίκιαζε χωρίς σήμα ΕΟΤ και χωρίς να τα δηλώνει ως ενοικιαζόμενα στην Εφορία

Μια αποκάλυψη για τη δραστηριότητα της συζύγου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάης Στράτου, σε σχέση με τα πολυτελέστατα σπίτια σε Πλάκα και Αίγινα, κάνει την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ειδυλλιακή και πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους στην Αίγινα, αλλά και η οικία της Πλάκας ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, χωρίς όμως να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Πόταγα (διάσημη εικαστικός, επίσης), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση. Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας. Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τα δύο σπίτια -υπενθυμίζεται ότι αυτό της Αίγινας εκμισθωνόταν σύμφωνα με τη Daily Mail έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα- δεν έφεραν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, το απαραίτητο δηλαδή πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Σημειωτέον ότι η διαδικασία έκδοσης του σήματος του ΕΟΤ δεν είναι ούτε ιδιαίτερα κοστοβόρα ούτε χρονοβόρα.
«Δεν είναι δικά μου τα σπίτια. Πληρώνω ενοίκιο στην πεθερά μου και μετακομίζω από την Πλάκα», λέει ο υπουργός
Το «Πρώτο Θέμα» ζητώντας απάντηση από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση γιατί δεν φρόντισε η οικογένεια για την έκδοση του Ειδικού Σήματος, ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του και να επιμένει πως δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα δύο ακίνητα. Μάλιστα, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας στενός συνεργάτης του ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» ότι ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.
«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά» διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Πάντως, η εφημερίδα που εντόπισε την καταχώρηση της εκμίσθωσης του πατρικού στην Πλάκα και του εξοχικού στην Αίγινα της Δανάης Στράτου στη διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb βρήκε τον σχολιασμό του χρήστη Χοακίν ο οποίος είχε γράψει:
«Περάσαμε 12 υπέροχες νύχτες στην Αίγινα. Η Δανάη μας υποδέχθηκε στο λιμάνι με τον σύζυγό της. [...]».
Η ανάρτηση αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Βαρουφάκης γνώριζε για την εκμίσθωση του ακινήτου.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκιές με τα σπίτια της Δανάης Στράτου: Τα νοίκιαζε χωρίς σήμα ΕΟΤ και χωρίς να τα δηλώνει ως ενοικιαζόμενα στην Εφορία "

Νέες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος φέρεται να υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους και διαθέσιμους του Δημοσίου, αξιώνοντας μάλιστα προμήθεια 12% για τις δικηγορικές του υπηρεσίες, τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία.

Η εφημερίδα, Το Βήμα της Κυριακής, αποκαλύπτει ότι τελικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε προσλάβει τρεις συνεργάτιδές τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις προσλήψεις που έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, κάτι που προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνεργάτιδες του υπουργού εξαιρέθηκαν από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και τους επιτρέπεται παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου να δικηγορούν. Επισημαίνεται ακόμη στην εφημερίδα, ότι οι συγκεκριμένες τρεις συνεργάτιδες ακολουθούν τον κ. Κατρούγκαλο από τότε που εκείνος -ως καθηγητής- παρακολουθούσε τα διδακτορικά τους.

Από τις τρεις δικηγόρους, τουλάχιστον οι δύο υπήρξαν αποδεδειγμένα στελέχη της πρώτης εταιρείας του υπουργού, ενώ η τρίτη υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδά του.

Μία ακόμα δικηγόρος προσελήφθη ως εξωτερικός συνεργάτης με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο). Είναι εκείνη που είχε αναλάβει την υπόθεση των μισθολογικών διαφορών των εργαζομένων του Ναυστάθμου Ελευσίνας και βρισκόταν στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έως και σήμερα, τα τηλέφωνα της εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» που υποτίθεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, λειτουργούν κανονικά, όπως και τα γραφεία στην οδό Λυκαβηττού και απλώς αφαιρέθηκε η σχετική πινακίδα από την είσοδο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε, ότι καμία από τις 4 συμβούλους που προσελήφθησαν δεν δούλευε στο δικηγορικό γραφείο του και χαρακτηρίζει το όλο θέμα «συνωμοσία», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ντροπή» την «προσπάθεια σπίλωσης νέων επιστημόνων».

Εν τω μεταξύ το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι το 2009 ο νυν υπουργός είχε κληρωθεί ως Διαιτητής για υπόθεση διεκδικήσεων των εργαζομένων ως πολιτικό πρόσωπο στο Ναύσταθμο Ελευσίνας. Με την τότε διαιτητική απόφασή του το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η ρύθμιση Κατρούγκαλου άνοιξε τον δρόμο για να διεκδικηθούν νομικά από πλήθος εργαζομένων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας μισθολογικές αυξήσεις.

Γιώργος Κατρούγκαλος: "Πού είναι το σκάνδαλο;"

Με τα ερωτήματα «πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία, σπίλωσης νέων επιστημόνων;» απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει τοποθετήσει στο γραφείο του συνεργάτες του από τη δικηγορική του εταιρεία.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει:

«Από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόνη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.

Η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του υπουργείου.

Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από τη Διαύγεια, το ΔΣ της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής».

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Κατρούγκαλο"

Spiegel: Χρηματοδοτικό κενό 20 δισ. για την Ελλάδα

«Το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων δημιουργεί νέα "τρύπα" δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της Ελλάδας», σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο σε νέο δημοσίευμά του, έπειτα και από τη χθεσινή υποβάθμισε της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, τονίζει πως σύμφωνα με τους τρεις «θεσμούς», η Ελλάδα θα έχει φέτος μηδενικό πλεόνασμα.

Σύμφωνα με το Spiegel, οι ειδικοί υπολογίζουν πως η επιπλέον «τρύπα» στον προϋπολογισμό φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έχει σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, πηγές που επικαλείται το περιοδικό εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδοτικό κενό 10-20 δισ. ευρώ εκτοξεύοντας το συνολικό χρηματοδοτικό κενό στα 30 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δηλώσει πέρσι ότι θα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα ίσο με το 3% του ΑΕΠ το 2015, όμως «πιθανότατα δεν θα μείνει τίποτα από αυτό», δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδα έχει χειροτερέψει από τον Ιανουάριο και μετά, λόγω έλλειψης μεταρρυθμίσεων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως, εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Χρηματοδοτικό κενό 20 δισ. για την Ελλάδα"

Βρυξέλλες: Δύο «αγκάθια» και μια «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις

Δύο «αγκάθια» και μια «κόκκινη γραμμή» δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, που διεξάγονται και την Κυριακή, με αποτέλεσμα οι κοινοτικές πηγές να παραπέμπουν για αρχές Απριλίου τη σύγκληση του Eurogroup. 

Τα «αγκάθια» για την κυβέρνηση είναι το ασφαλιστικό, καθώς οι δανειστές ζήτησαν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ «κόκκινη γραμμή» για την Αθήνα είναι οι παρεμβάσεις στα εργασιακά. 

Για «εποικοδομητικές συζητήσεις» κάνουν λόγο την Κυριακή κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφερόμενες στις εν εξελίξει διαβουλεύσεις του Brussels Group, ωστόσο διευκρινίζουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας. 

Είναι πιθανότερο, αναφέρουν οι κοινοτικοί κύκλοι, το Eurogroup να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα. Δηλαδή μετά τη Δευτέρα 6 Απριλίου, ενόσω η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας εξαντλείται. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις προχωρούν, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EuroWorking Group) την ερχόμενη Τετάρτη και μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης. 

Για σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, με χρηματοδοτικό κενό που υπερβαίνει τα 20 δισεκ. ευρώ και οδηγεί σε τρίτο πακέτο διάσωσης, κάνει στο μεταξύ λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel, η τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ), όπως την αποκαλεί, εκτιμά ότι, παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. «H προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ εφέτος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα απομείνει τίποτα από αυτό» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι των δανειστών στο γερμανικό περιοδικό.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα το Κυβερνητικό Συμβούλιο, αλλά και η Πολιτική Γραμματεία, θα συνεδριάσουν υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για να ενημερωθεί το κόμμα για τις αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, αλλά για να καμφθούν τα στελέχη που αντιδρούν σε συμβιβασμό.

Είναι πιθανό το Κυβερνητικό Συμβούλιο να συζητήσει και εσωτερικά θέματα όπως νομοθετικές πρωτοβουλίες και την πορεία του κυβερνητικού έργου.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Δύο «αγκάθια» και μια «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις "

Παραλίγο νέα τραγωδία με Airbus στον Καναδά – Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης [βίντεο]

Από θαύμα σώθηκαν 133 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος αεροσκάφους της Air Canada, όταν αυτό, ακωλουθώντας μια τρελλή πορεία, βγήκε από τον διάδρομο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Το A320 της Air Canada βγήκε από τον διάδρομο όταν μετά την προσγείωση χτύπησε σε πυλώνα ρεύματος και παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα 25 από τους 138 επιβαίνοντες να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Η πτήση AC624 από τον Τορόντο έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ. Στην περιοχή επικρατούσε ισχυρή χιονόπτωση και η ορατότητα ήταν χαμηλή. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε «απότομα» όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Πίτερ Σπιργουέι.

Το περιστατικό προκάλεσε για λίγη ώρα διακοπή ρεύματος στο κτήριο του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου και για το διάστημα αυτό ανεστάλη η προσγείωση και η απογείωση αεροσκαφών.


koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλίγο νέα τραγωδία με Airbus στον Καναδά – Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης [βίντεο]"

Επίθεση του Economist στη Μέρκελ: Νέο σκίτσο τη συνδέει με τους ναζί!

Αντιδράσεις αναμένεται να πυροδοτήσει ένα σκίτσο με λανθάνοντες συμβολισμούς το οποίο αναφέρεται στην Καγκελάριο Μέρκελ. Μετά από το εξώφυλλο του Spiegel, που την τοποθετούσε ανάμεσα σε αξιωματικούς των Ναζί στην Ακρόπολη, ένα ακόμη περιοδικό συνδέει την Ανγκελα Μέρκελ μαζί τους.

Αυτή τη φορά είναι ο Economist, που δημοσίευσε άρθρο με σκίτσο στο οποίο η Καγκελάριος της Γερμανίας κρατά στο χέρι της ένα περιστέρι το οποίο φέρει στο ράμφος του ένα κλαδί ελιάς. Μπορεί αυτό να είναι το σύμβολο της ειρήνης, όμως στη σκιά που πέφτει στον τοίχο πίσω από την Μέρκελ, η εικόνα αλλάζει και εμφανίζεται να κρατά έμβλημα που παραπέμπει στο Τρίτο Ράιχ.

Το σκίτσο δημοσιεύεται στη στήλη «Καρλομάγνος», σε άρθρο με τίτλο «Κάτω από τη σκιά της Γερμανίας» και υπότιτλο «η Γερμανία συμβιβάζεται με έναν ακατάστατο κόσμο».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση του Economist στη Μέρκελ: Νέο σκίτσο τη συνδέει με τους ναζί!"

Βίτσας: Η κυβέρνηση θέλει να βρεθεί κοινός τόπος για το κοινό συμφέρον

«Η κυβέρνηση θέλει να βρεθεί κοινός τόπος για το κοινό συμφέρον» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε στη λογική της πραγματικότητας, τι μπορεί να γίνει τώρα στη βάση του προγράμματος».

«Ούτε να παραδοθεί θέλει η κυβέρνηση, ούτε συνθήκες ρήξης θέλει, θέλει να βρεθεί ο κοινός τόπος για το κοινό εθνικό συμφέρον. Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι συζητήσεις πηγαίνουν καλά θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία χωρίς βάρη στις πλάτες των πιο φτωχών, και να διαμορφώσουμε συνθήκες λειτουργίας της αγοράς» εξήγησε ο κ. Βίτσας, ζητώντας να δοθούν πίσω στην Ελλάδα τα 1,2 δισ. ευρώ που επιστράφηκαν κατά «λάθος», όπως τόνισε με νόημα, στον EFSF, αλλά και τα 1,9 δισ. ευρώ που χρωστά η ΕΚΤ, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Δεν υπάρχει νομικό και ηθικό ζήτημα... εκπλήρωσε το ηθικό του δικαίωμα και επιταγή να προασπίζεται τους εργαζομένους ενάντια στο μνημόνιο» πρόσθεσε επίσης σχετικά με το δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος προσέλαβε τέσσερις από τις συνεργάτιδες του, επιτρέποντας τους μάλιστα να συνεχίσουν να ασκούν παράλληλα και τη δικηγορία.

Ο Δημήτρης Βίτσας κατήγγειλε δε, ότι κάποια στελέχη που διορίστηκαν που τοποθετήθηκαν στον κρατικό μηχανισμό από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν παραιτούνται επιδιώκοντας να λάβουν αποζημιώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας: Η κυβέρνηση θέλει να βρεθεί κοινός τόπος για το κοινό συμφέρον"

Πανούσης: Υπάρχει όριο στη δράση των αναρχικών - Δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα

Όριο στην ήπια διαχείριση των αναρχικών θέτει με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. 

Όπως επισημαίνει δε, «το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα. Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα... Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους».

Ο κ. Πανούσης συμπληρώνει επίσης: «Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας «δεν πειράζει, παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς"»

Σημειώνει ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες, ο υπουργός Προστασίας αποσαφηνίζει ότι οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα φιλοξενίας, και αναφέρει ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές». 

Προσθέτει πως «η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει». Λέει πως οι μετανάστες θα ελέγχονται από την Αστυνομία όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα συλλαμβάνονται. Επαναφέρει ακόμη την πρόταση που είχε κάνει στον ΣΚΑΪ για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.

Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι θέλει συζήτηση το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο όργανο ανάμεσα στον νόμο και την απόφαση του Συμβουλίου να απελευθερωθεί κάποιος». Τονίζει πως έχει πει την άποψή του στον υπουργό Δικαιοσύνης και σημειώνει πως τέτοιοι νόμοι θα έπρεπε να συζητούνται στο υπουργικό Συμβούλιο και «να μην πηγαίνουν απευθείας στη Βουλή για ψήφιση».

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανούσης: Υπάρχει όριο στη δράση των αναρχικών - Δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα "

Καμμένος:Ενδεχόμενο συνεργασίας με ΗΠΑ για κοιτάσματα αερίου-πετρελαίου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος από την Αμερική όπου βρέθηκε για να πραγματοποιήσει ομιλία στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι μετέφερε το σχετικό ελληνικό ενδιαφέρον στην υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ, ενώ έκανε λόγο για συνεκμετάλλευση «με ποσοστό 70-30».

«Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία.

»Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ τής είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (Government to Government Agreement) με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

»Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας.

»Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος:Ενδεχόμενο συνεργασίας με ΗΠΑ για κοιτάσματα αερίου-πετρελαίου"

Δεν άντεξε το ανάχωμα σε οικισμό των Σερρών-Επέμβαση του στρατού

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας Σερρών, καθώς το ανάχωμα στον οικισμό Αχινού, φέρεται ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, μετά το χθεσινό, αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστη Κεμανιτζόγλου, το ανάχωμα έχει ήδη υπερχειλίσει, ενώ αναμένονται δυνάμεις του στρατού προκειμένου να δημιουργήσουν, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την περιφερειακή Ενότητα Σερρών, πρόχειρα αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι γεωργοκτηνοτροφικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής από τα ορμητικά νερά.

"Η κατάσταση σήμερα είναι δραματική" δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεμανιτζόγλου, ενώ επεσήμανε ότι ήδη η δημοτική αρχή προειδοποίησε τους αγρότες του δήμου να αποφύγουν τη διέλευσή τους στους αγροτικούς επαρχιακούς δρόμους, κοντά στον ποταμό.

"Ο όγκος του νερού που περιμένουμε δεν έχει φτάσει ακόμη στην περιοχή και ήδη ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση" είπε ο κ. Κεμανιτζόγλου.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτικά αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, κατασκεύαζαν όλη τη νύχτα, σε τέσσερα σημεία που υπερχείλισε ο ποταμός, υπάλληλοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Δημήρης Νότας, "μέχρι τις 6.00 το πρωί σκαπτικά μηχανήματα του δήμου κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές και να αποτρέψουν τον κίνδυνο καταστροφικών πλημμυρών στους οικισμούς Ψυχικό, Βαλτοτόπι και Παραλίμνιο Πεθελινό".

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισημαίνει πως η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τα 36 μέτρα και να αγγίζει τα 36,9. "Η λίμνη βρίσκεται σε τελικό οριακό σημείο, και δυστυχώς περιμένουμε πολύ νερό από τη Βουλγαρία" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "προσπαθούμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ελπίζω να τα καταφέρουμε".

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν άντεξε το ανάχωμα σε οικισμό των Σερρών-Επέμβαση του στρατού"

Μπακογιάννη: Μόνο από τους εταίρους μπορούμε να βρούμε χρήματα

Την ανάγκη η κυβέρνηση να κάνει έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές, το συντομότερο δυνατό, και να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, επισήμανε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Ο λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για διαπραγμάτευση, όχι για ρήξη, ειδάλλως θα ψήφιζε άλλα κόμματα» τόνισε. 

«Εύχομαι και ελπίζω να βρεθεί λύση αλλά πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί... Είναι στα χέρια της κυβέρνησης» δήλωσε δε. 

«Δεν μπορούμε να βρούμε λεφτά από πουθενά, παρά μόνο από τους εταίρους... Οι Ρώσοι είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση» υπογράμμισε, αναφέροντας πάντως ότι η Μόσχα πρόκειται να άρει το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας (σ.σ η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μέλος Επιτροπής του ΟΑΣΕ που συστάθηκε για να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο στην κρίση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.) 

«Αν πάμε τώρα σε εκλογές δεν θα έχει καμία τύχη η Ελλάδα... Αν τεθεί δίλημμα ευρώ ή δραχμή από τον Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές για να τινάξει τα πάντα στην Ελλάδα θα είναι καταστροφή» προειδοποίησε η πρώην υπουργός. 

Σύμφωνα με τη βουλευτή «ο κόσμος παλιότερα δεν ήθελε να αποδεχθεί αλήθειες... σήμερα η κοινωνία είναι ανοιχτή να ακούσει την αλήθεια». 

Ήταν θετικό το ισοζύγιο της κυβέρνηση Σαμαρά, υπήρξε σταθερότητα, όχι όπως σήμερα εξήγησε. 

«Η ΝΔ πρέπει να γυρίσει σελίδα»

Όσον αφορά τη ΝΔ, τόνισε ότι οφείλει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν χρειάζεται, και να τον βοηθήσει στην ευρωπαϊκή γραμμή. Δήλωσε όμως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να γυρίσει σελίδα. 

«Σέβομαι τον αγώνα του κάθε ανθρώπου και την ανάγκη προσωπικής δικαίωσης» είπε για τον κ. Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη, «αλλά η ΝΔ πρέπει να γυρίσει σελίδα, χρειάζεται επανίδρυση, χρειάζεται τεράστιες αλλαγές, άλλους ανθρώπους στην ηγεσία, νέα στελέχη, θα σταθώ στην πρωτοπορία για την αλλαγή σελίδας». 

Η βουλευτής της ΝΔ είπε «όχι» στον ηλικιακό ρατσισμό για την ηγεσία, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα και καθαρές λύσεις για το κόμμα, ενώ για τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη παρατήρησε ότι «είναι μια τάση στο κόμμα, αλλά είναι η μειοψηφία».

skai


Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννη: Μόνο από τους εταίρους μπορούμε να βρούμε χρήματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news