facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό σύστημα, είπε ο Γ. Σακελλαρίδης

Τον Ιούνιο αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαριδης. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real», ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι, εξαιτίας οικονομικού ορθολογισμου.

«Το νέο φορολογικό σύστημα θα είναι έτοιμο κοντά στον Ιούνιο. Δεν γίνεται να μπουν άλλοι φόροι, όχι μόνο για λόγους πείσματος αλλά και για λόγους οικονομικού ορθολογισμού», είπε και σημείωσε ότι «ένα βασικό πρόβλημα των φορολογικών νόμων ήταν ότι δεν ήταν ένας».

Σε ό,τι έχει να κάμει με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση δήλωσε χαρακτηριστικά πως «βάζουμε τις τελευταίες πινελιές». «Θα αποσταλούν πολύ σύντομα αυτές οι προτάσεις, οι μεταρρυθμίσεις με έναν κοστολογημένο και αναλυτικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το νέο φορολογικό σύστημα, είπε ο Γ. Σακελλαρίδης"

Λοβέρδος: Κάγκελα γιατί; Είναι στην κυβέρνηση όσοι έκαναν επεισόδια

Με ειρωνεία που φτάνει τα όρια της καταγγελίας σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καταθέτοντας ταυτόχρονα ερώτηση με την οποία ζητεί να μάθει πόσο κόστισε.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε η «χωρίς κιγκλιδώματα» εκδήλωση και τα θετικά σχόλια των πολιτών που τη συνόδευσε. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, λοιπόν, ότι τα κάγκελα δε χρειάζονται πλέον, διότι οι δυνάμεις που προκαλούσαν επεισόδια είναι στην κυβέρνηση…

Διαβάστε τι έγραψε στο twitter:



Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος: Κάγκελα γιατί; Είναι στην κυβέρνηση όσοι έκαναν επεισόδια"

Πολίτης σε Βαρουφάκη: «Είμαστε μαζί σας» - «Ναι αλλά να είστε και μετά τη ρήξη όμως ε;»

Σκηνές λατρείας έζησε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της παρέλασης στα Χανιά και η αλήθεια είναι ότι χρόνια είχαμε να δούμε ανάλογες εκφράσεις θαυμασμού των πολιτών απέναντι σε πολιτικούς.

Ωστόσο την ώρα της αποχώρησης απο την παρέλαση, ο Υπουργός έδωσε μία απάντηση σε πολίτη, που σηκώνει πολλές ερμηνείες.

Μια γυναίκα συγκεκριμένα του λέει «είμαστε μαζί σας» και αυτός απαντάει «αλλά να είστε και μετά την ρήξη όμως, ε;».

Δείτε το βίντεο στο 0:14


flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολίτης σε Βαρουφάκη: «Είμαστε μαζί σας» - «Ναι αλλά να είστε και μετά τη ρήξη όμως ε;»"

Στουρνάρας: Υψηλότερη ανάπτυξη το 2015 - Εφικτή μία πιστωτική γραμμή τον Ιούνιο

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία να είναι φέτος υψηλότερος από τον περυσινό ρυθμό (0,8%) και να επιταχυνθεί το 2016, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στο London School of Economics.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε, ότι η κυβέρνηση κινείται τώρα γρήγορα για τη συμφωνία σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με τους εταίρους μας στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι αν η ενδιάμεση αυτή συμφωνία εφαρμοσθεί και ολοκληρωθεί η αξιολόγησή της, τότε η Ελλάδα θα έχει πολύ ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και θα πρέπει να επιτύχει μία νέα συμφωνία που θα βασίζεται σε προληπτική πιστωτική γραμμή, η οποία θα οδηγήσει στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης ότι το Grexit δεν είναι επιλογή.

Ο Διοικητής σημείωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι ισχυρός φέτος, με οδηγό τις εξαγωγές και την ιδιωτική κατανάλωση, με στήριξη και από τις ιδιωτικές επενδύσεις, αν περιορισθούν τρεις αβεβαιότητες που βαρύνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομικής δραστηριότητας.

Αυτές οι αβεβαιότητες αφορούν στη δυνατότητά μας να υλοποιήσουμε επιτυχώς τη μεταβατική συμφωνίας με τους εταίρους μας της 20ης Φεβρουαρίου (που επιβεβαιώθηκε στις 20 Μαρτίου), την πιθανότητα επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών και τη μεταρρυθμιστική κόπωση.

Η εξέλιξη του διαθέσιμου εισοδήματος, η μείωση του γενικού επιπέδου των τιμών (βοηθούσης και της μείωσης των τιμών του πετρελαίου) και η μειωμένη αβεβαιότητα αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την καταναλωτική δαπάνη το 2015, ενώ οι εξαγωγές θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από το πιο ευνοικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον (ενίσχυση της ανάπτυξης στις χώρες της ΕΕ και σε άλλες αγορές της Ελλάδας).

Ωστόσο, αν και τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία συνεχίζει να δείχνει σημαδία σταθεροποίησης, οι δείκτες συγκυρίας (soft data) σκιαγραφούν μία μεικτή εικόνα, καθώς ειδικότερα οι δείκτες των υπεύθυνων αγορών των επιχειρήσεων (PMI) έχουν υποχωρήσει τους δύο τελευταίους μήνες.

Πώς πρέπει να μειωθεί το χρέος

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί η συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Ανέφερε, ειδικότερα, ως παράδειγμα, ότι η μείωση του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση του περιθωρίου των διακρατικών δανείων που πήρε η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης στο μηδέν από τις 50 μονάδες βάσης (0,5%) που είναι σήμερα και με την περαιτέρω παράταση κατά 10 χρόνια των λήξεων των δανείων αυτών, όπως και των δανείων από το EFSF.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών δράσεων θα οδηγούσε σε μείωση του χρέους κατά 17% του ΑΕΠ (του 2015) τα επόμενα 35 χρόνια σε όρους παρούσας αξίας. Η μείωση αυτή θα καθιστούσε το χρέος πιο βιώσιμο, ενώ παράλληλα θα μείωνε τους δημοσιονομικούς στόχους (σ.σ.: τα πρωτογενή πλεονάσματα) και θα επέτρπε την αύξηση επενδύσεων και των κοινωνικών δαπανών.

Ως συνέπεια, θα υπήρχε μία ενίσχυση και του ΑΕΠ, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι μία μείωση των δαπανών για τόκους (ως ποσοστό του ΑΕ) κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 4-7% τα επόμενα 10 χρόνια ή σε μέση αύξηση 0,5%.

Οι μεταρρυθμίσεις

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην επανεξέταση των φορολογικών απαλλαγών, περιλαμβανομένων των χαμηλότερων συντελεστών ΦΠΑ, οι οποίες θα πρέπει να εξορθολογισθούν. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προιόντων και υπηρεσιών, στην κατοχύρωση των δημοσιονομικών επιτευγμ΄ταων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών (εφόσον εξασφαλίζεται η δημοσιονομική στθαερότητα), η αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, την ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας και τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Υψηλότερη ανάπτυξη το 2015 - Εφικτή μία πιστωτική γραμμή τον Ιούνιο"

Προσάραξε στο λιμάνι της Κάσου το Βιτσέντζος Κορνάρος με 227 επιβάτες

Απρόσμενη εξέλιξη είχε για τους 227 επιβάτες το ταξίδι τους με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Το επιβατηγό- οχηματαγωγό προσάραξε στο λιμάνι της Κάσου, κατά τη διάρκεια του κατάπλου. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησαν προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου, από δύο αλλιευτικά και δεν έχει αναφερθεί εισροή υδάτων, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο με επιστροφή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσάραξε στο λιμάνι της Κάσου το Βιτσέντζος Κορνάρος με 227 επιβάτες "

Την παραίτηση Κατρούγκαλου ζητούν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί τη γραμμή του «Βήματος» και ζητά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για την υπόθεση των δικηγορικών συμφωνητικών που υπέγραψε.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης και αναφερόμενος σε νέες, όπως λέει, αποκαλύψεις σχετικά με υποθέσεις που είχε αναλάβει ο κ. Κατρούγκαλος αφού είχε ορκιστεί υπουργός χαρακτηρίζει μονόδρομο την παραίτησή του.

ΠΑΣΟΚ: Οι έννοιες φιλότιμο και ντροπή για τον κ. Κατρούγκαλο είναι άγνωστες

Πυρά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κατρούγκαλου εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «τα στοιχεία που δόθηκαν επισήμως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για εργολαβικά - συμφωνητικά για υποθέσεις κατά του Δημοσίου που κατέθεσε ο κ Κατρούγκαλος στο ΔΣΑ, είναι συντριπτικά σε βάρος του και σε σχέση με τα όσα υποστήριζε μέχρι σήμερα».

«Φαίνεται ότι οι έννοιες φιλότιμο και ντροπή για τον κ. Κατρούγκαλο είναι άγνωστες» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «τίθεται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά πλέον τον κ. Τσίπρα προσωπικά και την κυβέρνηση».

«Η επιμονή της κυβέρνησης να καλύπτει, να υποστηρίζει και να μην αποπέμπει τον κ. Κατρούγκαλο, μετακυλύει τις ευθύνες στον κ. Τσίπρα» τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Κατρούγκαλος είναι μόνο η αρχή. Το πελατειακό σύστημα που δημιούργησε ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθεί στην εξουσία, το βρίσκει ήδη μπροστά του».

Και «Το Ποτάμι» ζητά την παραίτηση Κατρούγκαλου

«Το σίριαλ Κατρούγκαλου πρέπει να τελειώσει εδώ. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές
και οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το αντιπολιτευόμενο κόμμα, συμπληρώνοντας πως «η δικαιολογία ότι 'τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι' δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία».
«Το Ποτάμι» ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό «να παραιτηθεί σήμερα, πριν αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να τον αποπέμψει αύριο».

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παραίτηση Κατρούγκαλου ζητούν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι"

Τι είπαν Ολάντ, Μέρκελ, Ραχόι στη συνέντευξη τύπου για την τραγωδία στις Αλπεις

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας.
Μιλώντας στο ξενοδοχείο Le Bourget στην πόλη Βερνέ, οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά και τη θλίψη τους για το δυστύχημα ενώ ο Ραχόι διαβεβαίωσε πως τα θύματα θα αναγνωριστούν και θα επαναπατριστούν.
«Τραγικό δυστύχημα και καταστροφή», χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος το περιστατικό και έκανε ειδική αναφορά στα μικρά παιδιά που χάθηκαν.
«Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία εκφράζουν την θλίψη και τα συλλυπητήριά τους», πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.
Συμπλήρωσε πως η επιχείρηση των τοπικών αρχών, της πυροσβεστικής, του στρατού και των υπόλοιπων αρμοδίων ήταν άμεση. Ωστόσο, όπως είπε δεν υπήρχε η δυνατότητα να εντοπιστούν επιζώντες.
Ο Γάλλος πρόεδρος, τόνισε πως οι οικογένειες των επιβατών θα ενημερώνονται και επισήμανε πως πρόκειται για συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές για όλους και συμπλήρωσε πως στην υπηρεσία των συγγενών θα βρίσκονται ψυχολόγοι.
Οσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, ο Ολάντ είπε ότι υπάρχουν πολλοί ειδικοί ώστε να διερευνήσουν τις συνθήκες της συντριβής του αεροσκάφους και διαβεβαίωσε πως θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και συμπλήρωσε πως εντοπίστηκε το περίβλημα του δεύτερου μαύρου κουτιού αλλά αναζητείται το κύριο τμήμα του.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως η σκέψη της είναι με τα θύματα που κατάγονταν από την Γερμανία, αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες.
«Οχι μόνο εγώ, αλλά όλοι σκεφτόμαστε τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων», επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για την άμεση επέμβαση των τοπικών αρχών ενώ τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρησή τους καθώς το σημείο είναι δύσβατο.
Η Ανγκελα Μέρκελ, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιχείρηση και ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο «εκ μέρους εκατομμυρίων Γερμανών». Μάλιστα, μιλώντας στα γαλλικά είπε: «Ευχαριστώ πολύ και κουράγιο».
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε πως κύριος στόχος είναι να αναγνωριστούν τα θύματα και να επαναπατριστούν «στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας πως έδειξε γενναιοδωρία και συμπεριφέρθηκε σαν πραγματικός φίλος.
Τόνισε πως η Ισπανία θα συνεργαστεί με τις αρχές της Γαλλίας και της Γερμανίας στην διερεύνηση της υπόθεσης.
 iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είπαν Ολάντ, Μέρκελ, Ραχόι στη συνέντευξη τύπου για την τραγωδία στις Αλπεις "

Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στην υπόθεση Siemens

«Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε - εάν εμπίπτουν στους κανόνες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς και διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση.

«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε η Βιρτς, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, επισήμανε: «Και σε ό,τι αφορά τα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από τον νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να Μπω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια».

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στην υπόθεση Siemens "

ΕΚΤ: Στήριξη ναι, αλλά μόνο στις τράπεζες

Αύξηση του ορίου πρόσβασης στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA κατά 1,3 δισ. ευρώ ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανεβάζοντας το όριο χρηματοδότησής τους σε 71,1 δισ. ευρώ έναντι των 69,8 δισ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ELA είχε αυξηθεί κατά μόλις 400 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή της ΕΚΤ σηματοδοτεί ξεκάθαρα την πρόθεσή της να καλύπτει τις ανάγκες ρευστότητας των τραπεζών και όχι της κρατικής χρηματοδότησης. Όπως γράφει το Capital.gr στο σημερινό του ρεπορτάζ με τίτλο «Οι τέσσερις μεγάλες αλήθειες για τη ρευστότητα των τραπεζών», ο ELA συνιστά τη μόνη πτυχή βοήθειας που μπορεί να προσδοκά κανείς από την ΕΚΤ, καθώς αφορά αποκλειστικά στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και όχι του κράτους.

Το τελευταίο διάστημα η ΕΚΤ έχει γίνει αποδέκτης σκληρής κριτικής έως επίθεσης από την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με το σκεπτικό ότι δεν βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τη χρηματοδοτική ασφυξία, όπως το έπραξε το 2012 (υπενθυμίζεται ότι τότε η Ελλάδα βρισκόταν σε πρόγραμμα), επιτρέποντας αύξηση των αγορών εντόκων γραμματίων από τις ελληνικές τράπεζες. Η απάντηση από πλευράς του Mario Draghi ήταν ότι η ΕΚΤ έχει χρηματοδοτήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος της ευρωζώνης την Ελλάδα, χορηγώντας ρευστότητα άνω των 100 δισ. ευρώ, ίση με το 65% του ΑΕΠ της.

Το «απαγορευτικό» της ΕΚΤ για περισσότερες αγορές εντόκων από τις ελληνικές τράπεζες δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κανόνα του ευρωσυστήματος ότι η ρευστότητα της ΕΚΤ δεν πρέπει να κατευθύνεται στη χρηματοδότηση κρατών. Ήδη από το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, η ΕΚΤ είχε θέσει στις ελληνικές τράπεζες τον αυστηρό όρο να μην χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα του ELA για περισσότερες αγορές εντόκων, επιτηρώντας μάλιστα όλους τους κωδικούς των ομολόγων τους οποίους κάνουν repos στην ΤτΕ για την άντληση ρευστότητας μέσω ELA. Χθες, δημοσίευμα των FT ανέφερε ότι οι σχετικές προειδοποιήσεις προς τις ελληνικές τράπεζες θα καταστούν και νομικά δεσμευτικές.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ: Στήριξη ναι, αλλά μόνο στις τράπεζες"

EuroWorking Group: Περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων

«Παραγωγική» και «σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Όπως όλα δείχνουν, η Αθήνα έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό της για τις μεταρρυθμίσεις ώστε να πείσει τους εταίρους της και να «ξεκλειδώσει» τη σταδιακή εκροή χρημάτων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, στην τηλεδιάσκεψη του EWG οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνονται στο Brussels Group το οποίο θα συγκληθεί σύντομα και παράλληλα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμάκιων στην Αθήνα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησε με το EuroWorking Group ότι οι προβληματισμοί της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι και ότι θα εξετάσει τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την επίλυση του θέματος.

Το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να εξασφαλίσει επιτυχή κατάληξη στις διαβουλεύσεις, στο πνεύμα της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Την ίδια ώρα τρεις αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το δίκτυο Bloomberg δήλωναν μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group ότι η Αθήνα έχει περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα 30 Μαρτίου προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο της για τις μεταρρυθμίσεις και να πείσει τους εταίρους της.

Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα παραπέμπουν και όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφορικά με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Τρίτη -όπως αποκάλυψε- με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός τού μετέφερε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και ο [Έλληνας] πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενημερώνοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "EuroWorking Group: Περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων"

Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus

Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
Ήχους και φωνές από το πιλοτήριο του μοιραίου Airbus της Germanwings κατάφεραν να ανακτήσουν οι εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (BEA), όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Υπηρεσίας, Ρεμί Ζουτί.

Ωστόσο, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει σαφή στοιχεία για τα αίτια της συντριβής, ενώ πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο προσέκρουσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στα βουνά, καθώς και ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη.
Ο Ζουτί είπε ότι από το μαύρο κουτί ακούγονται ήχοι και φωνές στο κόκπιτ, αλλά είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι γνωστό αν ακούγονται οι κυβερνήτες, αλλά όπως είπε τα στοιχεία αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν.
Τόνισε ακόμη ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου ήταν μία επικοινωνία ρουτίνας.
Το αεροπλάνο είχε επιβεβαιώσει τις οδηγίες για τη συνέχιση της πορείας του, αλλά ένα λεπτό αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Ο Ζουτί είπε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είδαν ότι το αεροπλάνο έχανε ύψος και προσπάθησαν να ανακτήσουν την επικοινωνία με το κόκπιτ, χωρίς επιτυχία.
Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο έκρηξης, επισημαίνοντας ότι το αεροπλάνο πετούσε κανονικά μέχρι το τέλος. «Προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα και για αυτό τα συντρίμμια του διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση και θρυμματίστηκαν».
«Σε αυτό το στάδιο, σαφώς, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε πλήρη εξήγηση ή ερμηνεία στα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους... ή στους λόγους για τους οποίους δεν απάντησε στις συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας των ελεγκτών», συμπλήρωσε.
Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
Επίσης, διέψευσε ότι βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης, όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα από την ιστοσελίδα AirLife.net.
Την ίδια ώρα η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των θυμάτων και τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Παράλληλα ερευνητές από τη γαλλική υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης αεροπορικών δυστηχημάτων (BEA) και από την αντίστοιχη γερμανική υπηρεσία (BFU) βρίσκονται στο σημείο της συντριβής μαζί με εμπειρογνώμονες της Germanwings, της μητρικής της Lufthansa καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου, της Airbus.
Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
Θρήνος για τους 150 νεκρούς
Το πρωί της Τετάρτης, συγγενείς των 150 ανθρώπων που χάθηκαν στις γαλλικές Άλπεις άρχισαν να καταφθάνουν στον τόπο της τραγωδίας, ενώ από τα ξημερώματα άρχισαν εκ νέου οι έρευνες που διακόπηκαν τη νύχτα.
Οι εικόνες που καταφθάνουν συνεχώς από τον τόπο της τραγωδίας αποτυπώνουν την απόλυτη φρίκη: χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.
Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
Το αεροσκάφος φέρεται να προσέκρουσε βίαια στα βουνά με ταχύτητα μεγαλύτερη των 430mph, κάτι που το διέλυσε σε μικρά κομμάτια. Οι ερευνητές ανέλαβαν το θλιβερό καθήκον για την ανεύρεση των πτωμάτων των 150 επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 μαθητές.
Ο ακριβής αριθμός των εθνικοτήτων των θυμάτων δεν είναι πλήρως διασταυρωμένος ακόμη και υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των Ισπανών νεκρών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings, Τόμας Βίνκελμαν, δήλωσε ότι νεκροόι είναι 72 Γερμανοί και 35 Ισπανοί. Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της σήμερα το απόγευμα έκανε λόγο για 51 νεκρούς Ισπανούς. Επίσης, τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί από τη Βρετανία, καθώς και δύο Αμερικανοί, όπως επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ανθρώπινες απώλειες έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά από 16 χώρες.
Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus
Στο Σεΐν λεζ Άλπ, το μαγευτικό αυτό αλπικό χωριό των 1.500 κατοίκων, έγινε το ορμητήριο των ομάδων διάσωσης, καθώς και του προσωπικού που την Τετάρτη μετέφερε τους πρώτους συγγενείς των θυμάτων στο σημείο.
Πολλές ήταν οι οικογένειες που επέλεξαν να πετάξουν στη Μασαλία κατά τη διάρκεια της νύχτας και να μεταβούν με λεωφορείο στις Άλπεις, ώστε να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο της συντριβής, περιμένοντας να φτάσουν στα χέρια τους οι σοροί των ανθρώπων τους.
Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασαν στο σημείο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και οι πρόεδροι Γαλλίας και Ισπανίας, Φρανσουά Ολάντ και Μαριάνο Ραχόι.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πρώτα στοιχεία από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Airbus"

FT: Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα διαθέσιμα της Αττικό Μετρό και του ΕΟΠΥΥ

Στην προσπάθειά της να βρει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και τα χρέη που λήγουν, η ελληνική κυβέρνηση “βάζει χέρι” στα διαθέσιμα που έχουν στις τράπεζες δημόσιοι οργανισμοί – μεταξύ των οποίων το Αττικό Μετρό – και στο αποθεματικό του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή γιατρών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

“Μία ένδειξη ότι η ταμειακή κρίση έγινε πιο έντονη είναι ότι ζητήθηκε σήμερα από στελέχη του ΕΟΠΥΥ να δώσουν στο δημόσιο ένα αποθεματικό 50 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την πληρωμή οφειλών του Οργανισμού σε γιατρούς”. Νωρίτερα, εντός του Μαρτίου, παρακρατήθηκε ένα ποσό 150 εκατ. ευρώ για προμηθειες νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση έχει πάρει περίπου 600 εκατ. ευρώ ταμειακών διαθεσίμων δημοσίων επιχειρήσεων, όπως της Αττικό Μετρό, της ΔΕΗ, και της ΕΥΔΑΠ, αναφέρει το δημοσίευμα. Περίπου 300 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να δοθούν για αγροτικές επιδοτήσεις δόθηκαν για να πληρωθούν μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Αθήνα πρέπει να πληρώσει 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα και στις 9 Απριλίου άλλα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα διαθέσιμα της Αττικό Μετρό και του ΕΟΠΥΥ"

Bloomberg: Οι Έλληνες γιορτάζουν την εθνική τους επέτειο την ώρα που η μοίρα τους είναι στα χέρια των δανειστών

Άρθρο γεμάτο «μπηχτές» για το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αναζητά χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, οι δαπανηρές παρελάσεις και οι χοροί είναι το τελευταίο που χρειάζεται, δημοσιεύει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει νέα σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ με σκοπό να συζητήσει το θέμα της τραπεζικής ρευστότητας στην Ελλάδα και αναλόγως να αποφασίσει το ύψος του ELA που θα της δοθεί.

Άλλωστε, όπως σημειώνει και το άρθρο, αποκλεισμένη όπως είναι η Ελλάδα από τις αγορές και τις κανονικές πράξεις χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, μπορεί να βασίζεται στα 70 δισεκατομμύρια του ELA για να καλύψει ένα χρηματοδοτικό έλλειμμα που ολοένα και επιδεινώνεται μετά τις συνεχόμενες εκροές καταθέσεων.

Οι Έλληνες γιορτάζουν

«Ενώ οι επιθεωρητές αξιολογούν την υπόθεση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, μιας από τις πλέον χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μειώσει τις παρελάσεις για να κατεβάσει το κόστος, ωστόσο τώρα τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν και το κόστος σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας θα φτάσει στις 500.000 ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

Η καταβολή μισθών και συντάξεων

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τρέξει τις συνομιλίες με τους πιστωτές, έτσι ώστε να λάβει άμεσα χρηματοδοτική ενίσχυση, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως η Ελλάδα ενδέχεται να αθετήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτός και αν υπάρξει μια σημαντική ανακάλυψη. Επί του παρόντος έχει να πληρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και συντάξεις έως το τέλος Μαρτίου, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτές οι υποχρεώσεις σε συνδυασμό με τα ελάχιστα έσοδα από φόρους, οδήγησαν σε εκτροχιασμό από τους στόχους του προϋπολογισμού περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ (κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους) και σε εξάντληση των ταμειακών αποθεμάτων.

Και οι χοροί ξεκινούν

Μέσα σε αυτό το δεσμευτικό πλαίσιο, το υπουργείο Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν χορούς στο Σύνταγμα, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης. Και μπορεί οι μουσικοί να μην πληρωθούν, ωστόσο το υπουργείο Άμυνας αρνείται να κοστολογήσει το όλο θέαμα, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Οι Έλληνες γιορτάζουν την εθνική τους επέτειο την ώρα που η μοίρα τους είναι στα χέρια των δανειστών"

Είχε εκδοθεί προειδοποιητική οδηγία για το μοιραίο Airbus

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Daily Mail, αναφέρει ότι υπήρχε προειδοποιητική οδηγία για το μοιραίο Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη σήμερα στις γαλλικές Άλπεις ενώ εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) είχε εκδώσει προειδοποιητική οδηγία η οποία είχε αποσταλεί στους πιλότους των Airbus πριν από τέσσερις μήνες, όταν ένα παρόμοιο αεροσκάφος είχε χάσει απότομα ύψος.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για ένα Airbus A321 της Lufthansa στο οποίο επέβαιναν 109 επιβάτες.

Το αεροσκάφος πετώντας στα 32.000 πόδια πάνω από την Pamplona της Ισπανίας έχασε απότομα ύψος κάνοντας ουσιαστικά “βουτιά”. Ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε να επανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους στα 28.000 πόδια.

Έκτοκτε o EASA εξέδωσε την προειδοποιητική οδηγία η οποία αφορούσε σε όλα τα Airbus (A318, A319, A320 και A321) συμπεριλαμβανομένου και του μοιραίου Airbus A320 που συνετρίβη σήμερα. Μάλιστα, μετά την προειδοποιητική οδηγία η Airbus ανανέωσε τα εγχειρίδια πτήσεων των αεροσκάφων.

laimitomos
Διαβάστε Περισσότερα » "Είχε εκδοθεί προειδοποιητική οδηγία για το μοιραίο Airbus"

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ εν όψει Πάσχα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ αποφάσισε να πληρωθούν όλα τα επιδόματα, που καταβάλλονται από τις υπηρεσίες του, την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Ειδικότερα, θα καταβληθούν:

- Όλα τα επιδόματα ανεργίας (τακτικά, εποχικά και για μακροχρόνια ανέργους)
- Το δώρο Πάσχα σε ανέργους
- Τα επιδόματα μητρότητας
- Τα επιδόματα στους δικαιούχους ειδικών παροχών προστασίας της μητρότητας

Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει την παροχή των παραπάνω επιδομάτων στο διάστημα μεταξύ 3 έως 19 Απριλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ εν όψει Πάσχα"

Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας του airbus


Οι έρευνες που διακόπηκαν για τη νύχτα μετά τη συντριβή ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, η οποία στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων, πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα τα χαράματα στις νότιες γαλλικές Άλπεις, όπου αναμένονται ο Φρανσουά Ολάντ, η Άγγελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι.

Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας πρόκειται να μεταβούν σ' αυτή την πολύ δύσβατη περιοχή των Άλπεων της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, το οποίο είχε αναχωρήσει χθες, Τρίτη, το πρωί από τη Βαρκελώνη (Ισπανία) με προορισμό το Ντίσελντορφ (Γερμανία), με 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Γερμανοί και Ισπανοί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.
Χθες, αφού έκαναν πτήση πάνω από τον τόπο της συντριβής, τα αίτια της οποίας παραμένουν ανεξήγητα, πέντε υπουργοί της γαλλικής, της γερμανικής και της ισπανικής κυβέρνησης μίλησαν για "δραματικές εικόνες".

"Είναι εικόνες φρίκης, είναι μια τρομερή τραγωδία", δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Στάινμαϊερ.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων που ερευνά τα αίτια της καταστροφής, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Το απόγευμα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει πως "στο στάδιο αυτό, καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλεισθεί".


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μεταβούν στον τόπο της καταστροφής σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Η Germanwings ανακοίνωσε πως 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει "45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα", των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα.

Στην Ισπανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοίνωσε η ίδια. "Επιπλέον καλούμε σε ενός λεπτού σιγή αύριο (σήμερα, Τετάρτη) το μεσημέρι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες", συνέχισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέβαλε χθες, Τρίτη, το βράδυ τα συλλυπητήριά του στους Μέρκελ και Ραχόι.

"Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε στενή επαφή και προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε πόσοι Αμερικανοί μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροσκάφος", διευκρίνισε ο Ομπάμα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Το Σίδνεϊ ανακοίνωσε επισήμως το θάνατο δύο Αυστραλών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο δύο Κολομβιανών και ο βέλγος ΥΠΕΞ για το θάνατο τουλάχιστον ενός βέλγου πολίτη, θυμάτων της τραγωδίας. Ένας Δανός και δύο Αργεντινοί επέβαιναν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Κοπεγχάγη και το Μπουένος Άιρες, ενώ το Μεξικό έκανε λόγο για ενδεχόμενη παρουσία σ' αυτό τριών Μεξικανών.

Το βράδυ, το Λονδίνο έκανε γνωστό πως στο αεροπλάνο επέβαιναν ενδεχομένως και Βρετανοί.

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως τα ονόματα δύο Ιαπώνων που διέμεναν στο Ντίσελντορφ περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβατών του Airbus A320.

Δύο τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο βαρύτονος μπάσος Όλεγκ Μπρίγιακ, 54 ετών, και η κοντράλτο Μαρίνα Ράντνερ, 33 ετών, βρίσκονταν επίσης στο αεροσκάφος έπειτα από εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Η Ράντνερ συνοδευόταν από το σύζυγό της και το μωρό της.

Η "ταχεία απώλεια ύψους του αεροπλάνου παραμένει προς το παρόν ανεξήγητη", δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Ρομπέν στο BFMTV. "Δεν υπήρξε καμιά επαφή ασυρμάτου από τη στιγμή που το αεροπλάνο έχασε ύψος" και πριν συντριβεί στον ορεινό όγκο, πρόσθεσε. "Οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτου και δεν έλαβαν καμιά απάντηση", σύμφωνα με τον ίδιο.

"Στο στάδιο αυτό θεωρούμε πως πρόκειται για ένα δυστύχημα και οτιδήποτε άλλο αποτελεί εικασία", είχε δηλώσει προηγουμένως η Χάικε Μπίρλενμπαχ, αντιπρόεδρος της Lufthansa, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελώνη.

Η καταστροφή σημειώθηκε σε έναν ορεινό όγκο στον οποίο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση οχήματα και ο οποίος φθάνει σε ύψος 2.000 μέτρων.
Σύμφωνα με τον στρατηγό της Χωροφυλακής Νταβίντ Γκαλτιέ, "είναι ένα σημείο πολύ δύσκολα προσβάσιμο, στο οποίο μπορεί κανείς να φθάσει μόνο με ελικόπτερο".

"Τα πιο μεγάλα κομμάτια από πτώματα που έχουν εντοπισθεί, δεν είναι μεγαλύτερα απ' αυτή τη μικρή βαλίτσα", δήλωσε ένας ερευνητής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, "δέκα ιατροδικαστές και τρεις ανθρωπολόγοι" θα μεταβούν σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για την ταυτοποίηση των θυμάτων με τη βοήθεια δειγμάτων DNA.

Ανάμεσα στα αναρίθμητα συντρίμμια, "μόνο το σύστημα προγείωσης μπορεί να αναγνωριστεί", επιβεβαίωσε ένας άλλος ερευνητής. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε κατά τη σύγκρουσή του στη βραχώδη πλαγιά.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας του airbus "

Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις θα αθετηθούν

Πεπεισμένος ότι το τρίτο πακέτο στήριξης είναι θέμα χρόνου και ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα αθετήσει πολλές προεκλογικές υποσχέσεις εμφανίζεται ο Αλ. Κρητικός, οικονομολόγος του ινστιτούτου DIW.

Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο ο διευθυντής έρευνας του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) Αλέξανδρος Κρητικός, μιλώντας στο ραδιόφωνο DLF, θεωρεί ότι δεν εκπληρώθηκαν οπωσδήποτε οι προσδοκίες του από τις πεντάωρες διαβουλεύσεις Τσίπρα-Μέρκελ:

«Θα περίμενα κάτι περισσότερο. Στο προοίμιο, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυβέρνησή του άφησαν να διαφανεί ότι δρομολογούν μια ή δύο μεταρρυθμίσεις. Φοβάμαι ωστόσο ότι απουσιάζει η αναγκαία στόχευση για πραγματικά σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Ο κ Τσίπρας μίλησε για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο ένα σημαντικό πρόβλημα της χώρας. Στην Ελλάδα πολλοί πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με μια κρίση χρέους και όχι με οικονομική κρίση. Γι' αυτό δεν ακούμε τίποτα για το πως θα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση».

Κατά την άποψη του ελληνικής καταγωγής καθηγητή, τα χρονικά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι μηδαμινά. Ήδη πάντως η Αθήνα σχεδιάζει, όπως όλα δείχνουν, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67.

«Θα είναι η πρώτη από πολλές προεκλογικές υποσχέσεις που θα αθετήσει η νέα κυβέρνηση. Στην ελληνική κοινή γνώμη δεν έχει περάσει ακόμα ότι χώρα οδεύει προς ένα δραματικό πρόβλημα στο συνταξιοδοτικό. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 είναι επομένως ο πρώτος σημαντικός στόχος που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσουν και άλλες προεκλογικές υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν, για να βγει η χώρα από την κρίση».

Δεν θα αποφευχθεί και τρίτο πακέτο στήριξης

Ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου DIW
Αλέξανδρος Κρητικός
Ο Αλέξανδρος Κρητικός θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα αποφύγουν ένα τρίτο πακέτο στήριξης αν θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει συνείδηση της σοβαρότητας της κατάστασης.

«Διερωτώμαι, ωστόσο, αν η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την αρχική της στρατηγική με την οποία προσπαθούσε να φτάσει σε οριακό σημείο τα δημοσιονομικά, αναγκάζοντας έτσι τις Βρυξέλλες να επιλέξουν: είτε να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση είτε να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το ευρώ αναλαμβάνοντας στο οικονομικό κόστος. Φοβάμαι ότι ακριβώς αυτό κρύβεται πίσω από αυτή τη στρατηγική. Αυτό που παραβλέπεται συχνά στην Ελλάδα είναι ότι οι Βρυξέλλες είναι μακροχρόνιος εταίρος, με τον οποίο θα πρέπει να βρεθεί από κοινού λύση στο αδιέξοδο. Το να προσπαθείς να πιέσεις για την καταβολή δόσης, χωρίς να αναζητάς από κοινού λύσεις, οδηγεί μοιραία στη διάσπαση.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις θα αθετηθούν"

Boeing με 78 επιβάτες έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία

Νέο θρίλερ με αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας UTair σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες από το τραγικό δυστύχημα με το μοιραίο Airbus που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης ένα επιβατικό αεροπλάνο Μπόινγκ 737, το οποίο μετέφερε 78 επιβάτες συν το πλήρωμα, ζήτησε την άδεια να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο κύριο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα, διευκρίνισε πως ένας κινητήρας του αεροπλάνου είχε σταματήσει.

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Boeing με 78 επιβάτες έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία"

Καταστροφές στο μαύρο κουτί από την πτώση του Airbus

Το κατεστραμένο μαύρο κουτί που βρέθηκε καταγράφει ήχους στο πιλοτήριο

Το μαύρο κουτί που βρέθηκε χθες, Τρίτη, στον τόπο του δυστυχήματος του Airbus A320 της Germanwings είναι αυτό στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο, όμως έχει υποστεί ζημιές, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Το μαύρο κουτί που βρέθηκε είναι το CVR» («cockpit voice recorder»), δήλωσε η πηγή αυτή. «Όμως το CVR έχει ζημιές. Μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι στο BEA» (Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων).

Συνεχίζεται η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα της πτήσης.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστροφές στο μαύρο κουτί από την πτώση του Airbus"

Συνάντηση Δ. Στρατούλη με πολιτικούς συνταξιούχους - Καμία μείωση σε συντάξεις

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Βαβουγυιός και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπουρδούκης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Δ. Στρατούλη με πολιτικούς συνταξιούχους - Καμία μείωση σε συντάξεις"

Germanwings:Πιλότοι και πλήρωμα αρνούνται να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη

Ακυρώνονται οι πτήσεις της Germanwings

Μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα, πιλότοι και πλήρωμα της εταιρείας αρνούνται να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη της εταιρείας, όπως δηλώνει με ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η άρνηση των υπαλλήλων της Germanwings να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων ενώ αυτό το εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό έχει προσελκύσει την προσοχή της ευρωπαϊκής αεροπορικής κοινότητας.

Η επιλογή των εργαζομένων να απέχουν από τα καθήκοντά τους επιβεβαίωνεται μάλιστα και από τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, κ. Τόμας Βίνκελμαν ο οποίος δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις αποφάσεις του προσωπικού και σημείωσε πως υπάρχουν περιστασιακά προβλήματα στις πτήσεις της Germanwings.

pathfinder
Διαβάστε Περισσότερα » "Germanwings:Πιλότοι και πλήρωμα αρνούνται να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη"

Αγρια αντιπαράθεση Παπαδάκη - Άδωνι on air: «Να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις;» - «Είσαι κωλοτούμπας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγρια αντιπαράθεση, με βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, ξέσπασε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μεταξύ του δημοσιογράφου και του Αδ. Γεωργιάδη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Παπαδάκης έκανε παρατήρηση στους καλεσμένους για τη θεματολογία της εκπομπής, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά, να απειλεί με αποχώρηση και να εξαπολύει βέλη στον παρουσιαστή, λέγοντάς του «να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις;».

Η απάντηση του Γιώργου Παπαδάκη ήταν να χαρακτηρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη «τον μεγαλύτερο κωλοτούμπα της πολιτικής» και «μεγαλύτερο υβριστή του Προέδρου της Δημοκρατίας».


imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρια αντιπαράθεση Παπαδάκη - Άδωνι on air: «Να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις;» - «Είσαι κωλοτούμπας» (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news