facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Ν. Βαλαβάνη για τη ρύθμιση εξπρές, τις νέες αντικειμενικές αξίες και το νέο φορολογικό ν/σ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως την Παρασκευή θα μπορεί να γίνεται η ρύθμιση εξπρές για οφειλές στην εφορία στην οποία όπως δήλωσε η αν. υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν χρειάζεται οι πολίτες να πάνε στην εφορία καθώς γίνεται μέσω μιας φόρμας στο taxis και απλή κατάθεση στην τράπεζα. Σημείωσε επίσης η υπουργός ότι οι πολίτες πρέπει να προσέξουν την ώρα που κλείνει σε κάθε τράπεζα το ebanking και υπενθύμισε ότι με την ρύθμιση αυτή αφαιρούνται όλες οι προσαυξήσεις με την πληρωμή ολόκληρου του ποσού, οι τόκοι και τα πρόστιμα. Προανήγγειλε επίσης στην συνέντευξή της στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 και νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν που θα περιλαμβάνει και σεισάχθεια και "πάγωμα" των οφειλών τους.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι πολίτες πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις του 2015 οι φορολογούμενοι γιατί υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να προβλεφθεί επιβράβευση για όλους.



Αναφέρθηκε σε αλλαγές στο φόρο εισοδήματος θα έρθουν το δεύτερο μισό του 2015 και θα αφορούν τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Κατάργηση του τεκμαρτού και όχι στη διπλή φορολόγηση των πολιτών προανήγγειλε η αν. υπουργός Οικονομικών ενώ μίλησε για κατάργηση των τεκμηρίων και αντικατάσταση από μέτρα έμμεσης απόδειξης βάση του υπό κατάρτιση περιουσιολογίου. Επιπλέον υπερασπίστηκε την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που οδήγησε σε καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και μείωση εσόδων.

Τόνισε επίσης ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί αλλά για το 2015 θα πρέπει να πληρωθεί. Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα θεσπιστεί μέσα στο 2015 αφού όμως πρώτα προηγηθεί η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.



Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως ο σχεδιασμός για τη σύσταση ειδικών περιφερειακών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού, ώστε να εισπραχθούν οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα προχωρήσει και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 που θα συνενώνει τις οφειλές προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Επιπλέον ανοικτό άφησε το θέμα για την πρόταση της ελληνικής πλευράς να εξαιρεθούν τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων από το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ, είπε: «Υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή.»
«Στα τσιγάρα οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%» απάντησε και τάχθηκε κατά ενδεχόμενης αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.



avgi
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ν. Βαλαβάνη για τη ρύθμιση εξπρές, τις νέες αντικειμενικές αξίες και το νέο φορολογικό ν/σ (ΒΙΝΤΕΟ)"

Τι λένε τα συμφωνητικά Κατρούγκαλου που κατατέθηκαν στο ΔΣΑ

Είκοσι δυο συμφωνητικά με δικηγορική αμοιβή 12% και την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για υποθέσεις κατά του δημοσίου έχουν πρωτοκολληθεί στον ΔΣΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου. Η ημερομηνία που φέρουν τα επίμαχα συμφωνητικά – εργολαβικά είναι η 30η Ιανουαρίου 2015 , τρείς δηλαδή ημέρες αφότου είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ως υπουργός. Αν και η ημερομηνία είναι συγκεκριμένη αρμόδια πηγή δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να έχουν κατατεθεί στον ΔΣΑ νωρίτερα.

Στα επίμαχα συμφωνητικά προβλέπεται δικηγορική αμοιβή 12% , επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου. Μάλιστα τα 22 συμφωνητικά φέρονται να υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», η οποία εμφανίζεται να διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Όσο για τα συμφωνητικά φέρονται να υπογράφηκαν στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015 , αμέσως δηλαδή μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Πότε ισχύουν τα συμφωνητικά

Για να ισχύουν τα συμφωνητικά θα πρέπει μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή τους να κατατίθεται στην Δ.Ο.Υ. και στον ΔΣΑ. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο. Επιπλέον σε περίπτωση διάλυσης της δικηγορικής εταιρείας ή αποχώρησης εταιρικού μέλους της πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό με τον εργαζόμενο που θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Πάντως, στο σύνολο τους οι επίμαχες υποθέσεις αφορούν εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που διεκδικούν από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους «από την μείωση των κάθε είδους αποδοχών του λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία».

Αμοιβή και με νομοθετική ρύθμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εργολαβικά περιλαμβάνεται ο όρος ότι η δικηγορική αμοιβή (12%) «οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός». Όπως διευκρίνιζαν δικηγόροι αυτή η πρόβλεψη είναι συνηθισμένη και αναφέρεται σε όλα τα συμφωνητικά αυτού του τύπου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λένε τα συμφωνητικά Κατρούγκαλου που κατατέθηκαν στο ΔΣΑ"

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Σε πανελλήνια κινητοποίηση για τα ανοιχτά θέματα των οφειλόμενων ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους και των βοσκοτόπων ενδέχεται να κατέλθουν οι παραγωγοί, αν δεν εισακουσθεί το αίτημά τους για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Το αίτημα των κτηνοτρόφων για άμεση συνάντηση θα τεθεί στην ηγεσία του υπουργείου με την ευκαιρία της σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου για την κατανομή των βοσκοτόπων, την Παρασκευή 27 Μαρτίου. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στη Βέροια, παρουσία και άλλων προέδρων φορέων του κλάδου και κτηνοτρόφων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής ενίσχυσης (των ετών 2013 και 2014), του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68), της ενιαίας ενίσχυσης και των βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των βοσκοτόπων.

Τις ομόφωνες προτάσεις της ΠΕΚ, καθώς και το αίτημα για τη συνάντηση, θα τις μεταφέρει ο κ.Καμπούρης στην προαναφερθείσα σύσκεψη της επιτροπής κατανομής βοσκοτόπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. "Σε περίπτωση άρνησης του υπουργού για συνάντηση, εξουσιοδοτήθηκα να ορίσω ημερομηνία πανελλήνιας κινητοποίησης, είτε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είτε στο υπουργείο” σημείωσε ο κ.Καμπούρης.

Γνωστοποίησε επίσης ότι οριστικοποιήθηκε το θέμα της διενέργειας εκλογών στην ΠΕΚ για το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν καταστατικά ζητήματα και συνέλθει η ολομέλεια προέδρων όλης της χώρας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούν με κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι"

Reuters: Η Ελλάδα ξεμένει απο ρευστό ώς τις 20 Απριλίου

Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα ώς τις 20 Απριλίου, αν δεν λάβει νέα βοήθεια από τους πιστωτές της, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Αθήνα βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης της λίστας μεταρρυθμίσεων που θα σταλεί στους εταίρους, «για να ξεκλειδώσει τη νέα βοήθεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η Ελλάδα τελευταία βασίζεται σε εσωτερικό δανεισμό, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε αυτή τη μέθοδο παρά μόνο για λίγες εβδομάδες ακόμη.

«Παρά τη δυσκολία, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια ώς τις 20 Απριλίου με εσωτερικό δανεισμό» δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο.

Ειδικότερα, η πηγή πρόσθεσε ότι η Αθήνα ελπίζει να εγκριθεί από το Eurogroup η λίστα μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψει την επιστροφή κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 1,9 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα.

Η Αθήνα αναμένει και την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τα 10,9 δισ. ευρώ του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών που πριν από λίγες ημέρες γύρισαν εκ παραδρομής στον EFSF, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το EuroWorking Group, το οποίο θα εξετάσει το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Η Ελλάδα ξεμένει απο ρευστό ώς τις 20 Απριλίου"

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,238 δισ. ευρώ στο α' δίμηνο του 2015

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,238 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2015 έναντι πλεονάσματος 2,063 δισ ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2014 και στόχου για πλεόνασμα 1,411 δισ ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο δίμηνο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκε σημαντική υστέρηση εσόδων 967 εκαt. ευρώ, ή 11,0 % έναντι του στόχου για το ίδιο διάστημα.

Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 194 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7,790 δισ ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 967 εκατ. ευρώ ή 11,0% έναντι του στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7,293 δισ ευρώ, μειωμένα κατά 1,173 δισ ευρώ ή 13,9 % έναντι του στόχου.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 6,536 δισ ευρώ μειωμένο κατά 972 εκατ. ευρώ ή κατά 13,0% έναντι του στόχου.

Η υστέρηση οφείλεται στους άμεσους φόρους που, την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, ανήλθαν στα 2,751 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο 643 εκατ. ευρώ ή 19,0%.

Αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει:

«Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7.790 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 967 εκατ. ευρώ ή 11,0 % έναντι του στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.293 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.173 εκατ. ευρώ ή 13,9 % έναντι του στόχου.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 6.536 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 972 εκατ. ευρώ ή κατά 13,0% έναντι του στόχου. Η υστέρηση οφείλεται:

1. Στους άμεσους φόρους που την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 ανήλθαν στα 2.751 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο -643 εκατ. ευρώ ή -19,0 %. Ειδικότερα, σημαντική υστέρηση έναντι του στόχου είχαν:

α. Ο Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 221 εκατ. ευρώ ή 17,2%,
β. Οι φόροι στην περιουσία κατά 78 εκατ. ευρώ ή 10,3%,
γ. Οι άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 349 εκατ. ευρώ ή 46,8%.

2. Οι έμμεσοι φόροι διαμορφώθηκαν στα 3.784 μειωμένοι κατά 329 εκατ. ευρώ ή 8,0% έναντι του στόχου.

2α) O ΦΠΑ:
i. Πετρελαιοειδών είχε απόκλιση -57 εκατ. ευρώ ή -16,7%,
ii. Λοιπών είχε απόκλιση -220 εκατ. ευρώ ή -10,0% από τον στόχο,
iii. Καπνού υπερέβη το στόχο κατά 24 εκατ. ευρώ ή 36,9%
2β) Οι φόροι κατανάλωσης:
i. Ο ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων αυξήθηκε κατά 12 εκατ. ευρώ ή 1,8% έναντι του στόχου,
ii. Οι λοιποί ΕΦΚ ήταν μειωμένοι κατά 58 εκατ. ευρώ ή 13,8%
iii. Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αυξήθηκαν κατά 32 εκατ. ευρώ.
2γ) Οι έμμεσοι φόροι ΠΟΕ ήταν μειωμένοι κατά 48 εκατ. ευρώ ή 21,2%.

Τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα υπερέβησαν το στόχο κατά 143 εκατ. ευρώ ή 18,0%.

Στην κατηγορία των μη τακτικών εσόδων, τα έσοδα καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών ήταν μειωμένα κατά 115 εκατ. ευρώ ή 70,2%, ενώ τα έσοδα προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης υπερέβησαν το στόχο κατά 42 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 608 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 145 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (463 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 496 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 206 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 7.984 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 843 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (8.827 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.746 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 731 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 591 εκατ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 70 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 623 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 7,5%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 29 εκατ. για δαπάνες εκλογών, και 27 εκατ. Ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 238 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 112 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (350 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 369 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτογενές πλεόνασμα 1,238 δισ. ευρώ στο α' δίμηνο του 2015"

Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ

Απόφαση-βόμβα με την οποία 120.000 μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011 αυξημένες εισφορές στο Ταμείο τους εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί επισήμως από το ΣτΕ αλλά ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», την έχει στα χέρια του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και έχει ανάψει φωτιά σε όλο τον κλάδο των μηχανικών γιατί ουσιαστικά τους υποχρεώνει να καταβάλουν αναδρομικά τις αυξημένες εισφορές που θεσπίστηκαν με το νόμο 3986/2011, καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι συνταγματικές, απορρίπτοντας την προσφυγή του ΤΕΕ που ζητούσε να μην ισχύουν οι νέες εισφορές λόγω αντισυνταγματικότητας.

Σημειώνεται ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή το Ταμείο των μηχανικών (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ) πήρε απόφαση να παγώσει την εφαρμογή του νόμου από τον Απρίλιο του 2013. Παρότι η απόφαση αυτή δεν βρήκε τότε σύμφωνα όλα τα μέλη της Διοίκησης, εντούτοις η πλειοψηφία της διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ επέβαλε το «δεν πληρώνω» και ακύρωσε την εφαρμογή του νόμου.

Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», σθεναρή αντίδραση στην αύξηση των εισφορών είχε προβάλει τότε, από τη θέση του προέδρου του ΤΕΕ, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σήμερα είναι αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το βασικό επιχείρημα ήταν ότι ο κλάδος των μηχανικών αδυνατούσε να επωμιστεί την αύξηση των εισφορών εξαιτίας της κρίσης που είχε προκαλέσει στον κατασκευαστικό τομέα η οικονομική ύφεση.

Παρά ταύτα όμως, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας στην αύξηση των εισφορών, απορρίπτοντας την προσφυγή του ΤΕΕ.

Η επιβάρυνση για τον κάθε ασφαλισμένο αγγίζει τα 2.800 ευρώ

Οι 120.000 μηχανικοί είναι πλέον αντιμέτωποι με την εφαρμογή ενός νόμου που «τους υποχρεώνει» να καταβάλουν αυξημένες τις ασφαλιστικές εισφορές 8 εξαμήνων, δεδομένου ότι οι πληρωμές στο Ταμείο τους είναι εξαμηνιαίες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά μέσο όρο η μηνιαία εισφορά είναι 350 ευρώ, προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ αγγίζει τα 336 εκατ. ευρώ, δηλαδή το κατά κεφαλήν κόστος από τις οφειλές των απλήρωτων εισφορών της περασμένης τετραετίας είναι 2.800 ευρώ στον κάθε ασφαλισμένο!

Το θέμα είναι ήδη γνωστό στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και μάλιστα έχουν βολιδοσκοπηθεί πιθανές λύσεις, όπως η ένταξη των οφειλών από τη μη πληρωμή των αυξημένων εισφορών στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ "

Στο νοσοκομείο Λαμίας οι κρατούμενοι απεργοί πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς

Από το Σάββατο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας ο "Λουκάς" της 17Ν, ενώ από χθες ήρθε να του κάνει παρέα και ο Κώστας Γουρνάς, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί την απεργία πείνας στις 2 Μαρτίου, ως κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού.

Η μεταφορά τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ το νοσοκομείο Λαμίας έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Οι δυο κρατούμενοι νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος φυλάσσεται από πάνοπλους αστυνομικούς, ενώ εντός και εκτός νοσοκομείου υπάρχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ένστολων και μυστικών.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που νοσηλεύεται για 4η συνεχόμενη ημέρα είναι εμφανώς αδυνατισμένος και καταβεβλημένος, ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εξετάσεις του μέχρι στιγμής είναι καλές και δεν δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο νοσοκομείο Λαμίας οι κρατούμενοι απεργοί πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς"

Ντάισελμπλουμ: Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε απόψε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα σημειώνει πρόοδο εκ νέου, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που χρειάζεται να αποσαφηνιστούν περαιτέρω.

“Μπορώ να πω με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι η διαδικασία προχωρά εκ νέου”, είπε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTL Z.

Ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και στην Ελλάδα θα βελτιωθούν, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με το Βερολίνο, “αναγκαία προϋπόθεση” ώστε να γίνουν “σοβαρές συζητήσεις” με σκοπό την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωομάδας κάλεσε την Ελλάδα να αποστείλει έναν νέο κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως έχουν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, προκειμένου να εκταμιευθεί μια νέα δόση του δανείου της χώρας.

“Εφόσον έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με έκτακτο δανεισμό, μέσα στους επόμενους μήνες”, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα “μπορεί ακόμη να αναχρηματοδοτηθεί η ίδια, ευτυχώς”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σημειώνουν πρόοδο"

Μπαράζ κινητοποιήσεων και κάθοδο στην Αθήνα εξήγγειλαν oι εργαζόμενοι στις Σκουριές

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στις Σκουριές, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για το εργασιακό τους μέλλον και το μέλλον της επιχείρησης.

Η πρώτη συγκέντρωση των εργαζομένων προγραμματίζεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί, στον κόμβο Παλαιοχωρίου και στο Δημαρχείο της Αρναίας.

Θα ακολουθήσει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 5 Απριλίου στις Σκουριές. Την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 7 και 8 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν νέες συγκεντρώσεις και συμβολικό κλείσιμο δρόμων στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου.

Ο κύκλος κινητοποιήσεων θα ολοκληρωθεί με μαζική κάθοδο των εργαζομένων στην Αθήνα, στις 16 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας προειδοποιούν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον εμπαιγμό. Δεν θα διαπραγματευτούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και μάλιστα χωρίς λόγο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν:

- Την κυβέρνηση, να ξεκαθαρίσει σοβαρά και υπεύθυνα την θέση της.
- Τους αρμόδιους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάννη Τσιρώνη, να εφαρμόσουν τον Νόμο, να σεβαστούν τους θεσμούς και να ενημερωθούν από τους ίδιους.
- Το Κράτος, να σεβαστεί τους Νόμους και τους πολίτες του.
- Tους τοπικούς βουλευτές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, στο όνομα του κοινού καλού των Χαλκιδικιωτών πολιτών.
- Τη Δημοτική Αρχή, να εφαρμόσει τον Νόμο, να διασφαλίσει την ενότητα και να σταματήσει την «ειδική» μεταχείριση στην πλάτη τους.
- Την εταιρεία, να ξεκαθαρίσει την θέση της, για τις επόμενες αποφάσεις της και το μέλλον των εργαζομένων.

«Παίρνουμε στα σοβαρά μόνο τις επίσημες αποφάσεις και τα έγραφα του ελληνικού κράτους και των ελληνικών δικαστηρίων και σε αυτά βασιζόμαστε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ζητώντας την στήριξη της κοινωνίας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ κινητοποιήσεων και κάθοδο στην Αθήνα εξήγγειλαν oι εργαζόμενοι στις Σκουριές"

Παρασκευόπουλος: Δεν θα κατασχεθεί το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε - Η απάντηση του Ποταμιού

Κατηγορηματικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διαψεύδει ότι έχει εκφράσει την βούλησή του να κατάσχει το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Γερμανικού Δημοσίου, ενώ καταλογίζει στον Σταύρο Θεοδωράκη την διαστρέβλωση των θέσεων του.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «θεωρεί ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε».

Και φυσικά, «ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε διατύπωσε κάτι τέτοιο».

Η διαστρέβλωση των θέσεων του, σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του Σταύρου Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης «διαρροής», την οποία ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει».

Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες μπορούν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο».

Σχόλιο από Το Ποτάμι

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αντί να αναλογισθεί τη ζημιά, που προκάλεσαν στη χώρα οι δηλώσεις του σε σημείο, που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημόσια αποδοκιμασία, ζητάει και τα ρέστα.

» Ομως όλοι στην Ελλάδα θυμούνται τι είπε στη Βουλή στις 11 Μαρτίου, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάσχεσης γερμανικών ακινήτων στην Ελλάδα: “Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της”.

»Η γερμανική περιουσία στην Ελλάδα, ως γνωστόν, περιλαμβάνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, τη Γερμανική Σχολή και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Τις επόμενες μέρες παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όχι μόνο δεν άλλαξε ρότα αλλά σε κλίμα εθνικιστικού οίστρου, έδωσε μπαράζ συνεντεύξεων για να επαναλάβει τις απειλές: “Έχουμε μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και ασφαλώς εγώ μπορώ να την υπογράψω…και βεβαίως έχω τη βούληση να την υπογράψω, εκτός από την θεσμική δυνατότητα”.

»Είχε τη βούληση, λοιπόν, να προχωρήσει σε κατασχέσεις! Αυτό ακριβώς θύμισε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού όλοι -και ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος- ελπίζουμε “να κατάλαβαν τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον”.

»Ο υπουργός αντί να δεχθεί την ήπια σύστασή μας, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για “διαστρέβλωση”. Είναι προφανές ότι η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Τσίπρα χθες στο Βερολίνο τον φέρνει σε δυσχερή θέση. Αντί να επιτίθεται στο Ποτάμι όμως, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσει δείχνοντας έτσι ότι κατάλαβε το λάθος του» απάντησε Το Ποτάμι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρασκευόπουλος: Δεν θα κατασχεθεί το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε - Η απάντηση του Ποταμιού"

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Γερμανία, αλλά με το Eurogroup

Για εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων έκανε λόγο ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Γερμανία, αλλά με το Eurogroup.
Επεσήμανε δε ότι η Ευρωζώνη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

«Αυτό που βιώνουμε είναι, δόξα τω Θεώ, μια εξομάλυνση των σχέσεων Γερμανίας - Ελλάδας. Δεν μιλάμε για γερμανοελληνική διαφορά, αλλά για το πώς μπορούμε στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη να προχωρήσουμε μπροστά.

»Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να θεωρείται γερμανοελληνική διαφορά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την σταθερότητα της Ελλάδας και του συνόλου της Ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και ανέφερε ότι με τον κ. Τσίπρα συζήτησε σχετικά με τα μέτρα που «είναι απαραίτητα ώστε η Ελλάδα να μπει πάλι σε φάση ανάπτυξης».

Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι «η Γερμανία κι η υπόλοιπη Ευρωζώνη θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τους συμφωνηθέντες στόχους και τα προγράμματα», επεσήμανε και διευκρίνισε ότι η συζήτηση δεν αφορούσε την λίστα μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτό συζητείται ακόμη στην ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι πρέπει προπάντων να συζητηθεί στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είμαστε εταίροι στις διαπραγματεύσεις, αλλά μέλη του Eurogroup. Οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με το Eurogroup. Δεν πρόκειται για γερμανοελληνικές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο αεροπορικό δυστύχημα στην Γαλλία, ο κ. Γκάμπριελ εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα, έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή και σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Γερμανία, αλλά με το Eurogroup"

Μαξίμου: Στην Βουλή η δανειακή σύμβαση

Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνουν πως «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια συμφωνία που ακύρωσε το email Χαρδούβελη θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα».

“Είναι τόσο «περήφανη» η διαπραγμάτευσή τους, που δεν τολμούν να φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή για ψήφιση”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης

Στην συζήτηση, κατά τον κ. Καραγκούνη, “απλά θα επαναλάβουν τα ψέματά τους, ενώ στην ψηφοφορία θα τη θέσουν υπό την κρίση των βουλευτών τους και αυτό δεν το τολμούν”.

antenna
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαξίμου: Στην Βουλή η δανειακή σύμβαση"

ΕΚΤ προς τράπεζες: Μην αγοράσετε περισσότερο ελληνικό χρέος

Εντολή να μην αυξήσουν την έκθεσή τους στα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες, για "προληπτικούς λόγους", έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σύμφωνα με παράγοντα που γνωρίζει την κατάσταση "ως επόπτες, η ΕΚΤ και η ΤτΕ έδωσαν εντολή στις τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό χρέος για προληπτικούς λόγους".

Με την κίνηση αυτή καθίσταται σαφές ότι στις επερχόμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο (2 εκδόσεις συνολικού ύψους 2,4 δισ ευρώ), οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν περισσότερα έντοκα γραμμάτια από ότι ήδη κατέχουν. Επί της ουσίας, με τον τρόπο αυτό καθίσταται ακόμα πιο ασφυκτικό το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας, που ήδη είναι αρκετά έντονο.

Επίσης, ο ίδιος παράγοντας αναφέρει ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής "ως κεντρική τράπεζα, η ΕΚΤ και η ΤτΕ έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά περισσότερα έντοκα γραμμάτια ως εγγύηση" για να αντλήσουν οι τράπεζες ρευστότητα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ προς τράπεζες: Μην αγοράσετε περισσότερο ελληνικό χρέος"

Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου - ένοχος για πλημμέλημα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία από το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εξι από τα μέλη του δικαστηρίου πρότειναν ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Λίγο νωρίτερα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία για το πλημμέλημα της νόθευσης εγγράφου.

Πέντε μέλη του δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Νίκος Πάσσος, είχαν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί αθώος, ενώ τρία μέλη είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για κακουργηματική νόθευση.

Με την ίδια απόφαση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κρίθηκε αθώος για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας.

Ομόφωνα το δικαστήριο αναγνώρισε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Οι δικαστές που τον καταδίκασαν έκριναν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα τρία αρχεία με τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ, με σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα.

Δεν δέχθηκαν, όμως, ότι αποδείχθηκε ζημιά εις βάρος του Δημοσίου.

Οι δηλώσεις της υπεράσπισης


Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσαν:

«Το δικαστήριο μετά από μια μακρά, νηφάλια και εξονυχιστική διαδικασία κατέληξε σε μια κρίση με ισχυρή μειοψηφία η οποία θέτει ευθέως αν αμφιβόλω την ενοχή. Από την απόφαση βεβαιώθηκε οτι δεν είχε την ιδιοτέλεια να ωφελήσει τον εαυτό του ή οποιονδήποτε τρίτο. Και ότι δεν επιχείρησε να ζημιώσει το Δημόσιο. Όλα αυτά πιστοποιούν το ήθος του για το οποίο η υπεράσπιση διατηρεί την υπερηφάνεια της», είπε ο Βασίλης Δημακόπουλος.

«Είμαι ευτυχής που με αφορμή αυτό το δικαστήριο γνώρισα τον κ. Παπακωνσταντίνου. Για το ήθος, την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια του που δεν αμφισβητήθηκαν ούτε από το δικαστήριο. Από την άλλη πλευρά θέλω να πω η ζέση και το μένος αυτών που προκάλεσαν το θέμα ώδινεν όρος» δήλωσε ο Τάκης Βασιλακόπουλος.

Τι είπε ο πρόεδρος

Kλείνοντας τη δίκη, ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νίκος Πάσσος, απευθυνόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου, του είπε: «Το δικαστήριο εξήντλησε την επιείκειά του, με την ευχή αυτό να αποτελέσει οδηγό, αν και έχετε ήδη πάρει την απόφασή σας και έχετε εγκαταλείψει την πολιτική».

Ο κ. Πάσσος προέτρεψε τον Γ. Παπακωνσταντίνου «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο μέλλον, όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή».

Ο πρόεδρος ευχήθηκε «καλό Πάσχα» σε όλους τους παράγοντες της δίκης και είπε στον πρώην υπουργό: «Πηγαίνετε καίτοι μη αμαρτάνετε».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου είχε προτείνει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος και για τα δύο εγκλήματα (σ.σ. της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου) και ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα είμαστε περήφανοι για το κράτος μας και τη διοίκησή μας που θα πρέπει να αναβαθμιστεί και θα έχει προς τα έξω και προς τα μέσα μια καλύτερη εικόνα» είχε πει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

«Μόνον ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτός το έκανε» υποστήριξε κατά την αγόρευσή της η Ξένη Δημητρίου, συμπεραίνοντας πως «αυτός έκανε τις διαγραφές, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του και να μην πληρώσουν φόρους, είτε για προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην περίφημη λίστα».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου - ένοχος για πλημμέλημα"

Σουλτς: Αισιόδοξος για συμφωνία, αλλά και αιχμηρός για Βαρουφάκη

Την εκτίμηση ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα «επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o κ. Σουλτς συμπληρώνει ότι στη συνέχεια η Ελλάδα «δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες» για να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό» σχέδιο.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης «πραγματικής και βιώσιμης» συμφωνίας, ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει ότι αυτή η πιθανότητα «πλησιάζει το 100%».

«Και αυτό για ένα πολύ απλό λόγο: δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία ρήξη, η οποία θα είχε καταστροφικές αλυσιδωτές συνέπειες» εξηγεί.

Ο Μάρτιν Σουλτς εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της συνέντευξης για να στείλει ορισμένα μηνύματα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Βαρουφάκης είναι ίσως λαμπρός οικονομολόγος, αλλά είναι αναμφίβολα εμφανές ότι τού λείπει η πολιτική πείρα. Όταν εκφράζεται κανείς σε ένα διεθνές φόρουμ, οφείλει να σέβεται τις απόψεις των άλλων, τηρώντας έστω στο ελάχιστο τους τύπους και μία διπλωματική αβρότητα. Δεν βρισκόμαστε πια στον 19ο αιώνα, είμαστε πιο ευέλικτοι, αλλά πρέπει να θυμάται κανείς ότι άλλο πράγμα είναι να εκφράζεις τις ιδέες σου... στην έδρα του κόμματός σου και άλλο όταν παρουσιάζεσαι στο Συμβούλιο των υπουργών όπου εκπροσωπείς τη χώρα σου και όχι τις πεποιθήσεις σου» εξηγεί.

Και καταλήγει: «Το καταπληκτικό είναι ότι έχει συμβούλους και ότι αυτοί τον κατηύθυναν τόσο λάθος».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουλτς: Αισιόδοξος για συμφωνία, αλλά και αιχμηρός για Βαρουφάκη"

Germanwings: 150 άτομα επέβαιναν στο Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις

Στις 11:20 τοπική ώρα συνετρίβη το Airbus A320 της εταιρείας Germanwings στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων. Οπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία στην πτήση με αριθμό 4U9525 βρίσκονταν 144 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, αν και προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολικά 148 επιβαίνοντες. O εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε σε δηλώσεις του ότι έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ πετούσε σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ και σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου περίπου 52 λεπτά μετά την απογείωση. Τόνισε ωστόσο ότι προς το παρόν είναι άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας.

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε σοκαρισμένη από την τραγωδία ενώ είχε τηλεφωνική συνομιλία τόσο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όσο και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Μάλιστα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα ραντεβού της, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από την πλευρά του έκανε λόγο για τραγωδία επισημαίνοντας ότι μεταξύ των επιβατών ήταν 45 Ισπανοί πολίτες. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η Ισπανία συνεργάζεται με τις γαλλικές και γερμανικές αρχές για την έρευνα. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε φόβους ότι δεν αναμένεται να βρεθούν επιζώντες, επισημαίνοντας ότι η περιοχή στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος είναι εξαιρετικά δύσβατη. Τόνισε επίσης ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν Ισπανοί, Γερμανοί και Τούρκοι πολίτες. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει στο σημείο και ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν ήδη βρεθεί συντρίμμια.

Η γερμανική εταιρεία Lufthansa σε ανακοίνωσή της στο Twitter γράφει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συνέβη με την πτήση 4U 9525. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας τότε θα είναι μια «μαύρη μέρα» για μας. Ελπίζουμε να βρεθούν επιζώντες». Σύμφωνα με την βάση δεδομένων airfleets.net το συγκεκριμένο Airbus πετούσε 24 χρόνια και ανήκε στον όμιλο της Lufthansa από το 1991.

Το αεροσκάφος αυτού του τύπου είναι χωρητικότητας 150-180 επιβατών. Η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλού κόστους και θυγατρική της Lufthansa.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Germanwings: 150 άτομα επέβαιναν στο Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις"

Ο δήμος Κορυδαλλού ζητά να αλλάξει ο χώρος της δίκης της «Χρυσής Αυγής»

Στις 13.00 έχει προγραμματισθεί συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ Νίκου Παρασκευόπουλου με αντιπροσωπεία του Δήμου Κορυδαλλού με επικεφαλής τον δήμαρχο κ Σταύρο Κασιμάτη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπων του Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων με αίτημα να παρέμβει για μεταφορά της δίκης της «Χρυσής Αυγής» από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασαν ομόφωνα με ψήφισμα τους όλοι οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Κορυδαλλού και στην οποία συμμετείχαν βουλευτές όλων των κομμάτων της, εκτός της Χρυσής Αυγής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ Γιώργος Γαβρίλης, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Διδασκάλων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της κίνησης «Δεν Ξεχνάμε», εκπροσωπώντας τους φίλους και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως επισημαίνεται στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι πτυχές και οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους καλούνται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις «στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας».

Ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης ανέφεραν ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις φυλακές, προκειμένου να προστατεύσουν τους μαθητές.

Με το ψήφισμα ζητούν την παρέμβαση και του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Αριστείδη Μπαλτά αλλά και του Αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννη Πανούση.

Επίσης η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει την Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ.Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δήμος Κορυδαλλού ζητά να αλλάξει ο χώρος της δίκης της «Χρυσής Αυγής»"

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

Προειδοποίηση-τελεσίγραφο απηύθυνε την Τρίτη η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που προανήγγειλε ότι «εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων, οι υπαίτιες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα υποστούν και θα γευτούν τη δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η ΠΝΟ εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών και ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας των ναυτικών που έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε. σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και τη νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, «που επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας τους».

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να αποστείλει στους αρμόδιους φορείς εξώδικο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα πρώτης προτεραιότητας ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργασιακού περιεχομένου, «που εξακολουθούν να αναμένουν την επίλυσή τους».

«Οι έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν, όπως εκείνοι γνωρίζουν, τη δυναμική απάντησή τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις» τονίζει η ΠΝΟ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ"

Εμμισθη παράταση της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε ο Καμμένος

Σειρά νομοσχεδίων για το υπουργείο Άμυνας θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα ο Πάνος Καμμένος. Στα νομοσχέδια, όπως τόνισε, περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους να την επεκτείνουν με έμμισθη σχέση για ακόμα δύο χρόνια.

«Δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε παιδιά που είναι χειριστές μηχανημάτων και θέλουν να δουλέψουν», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Mega).

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς της αποστρατείας στα 50 και τα 55 χρόνια, ενώ προανήγγειλε και τη σύσταση φορέα στον οποίο θα περιληφθούν όλα τα εναέρια μέσα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να γίνεται εξορθολογισμός της χρήσης τους.

Πρόκειται για μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες όπως η μετάθεση δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά για ενίσχυση των συνόρων, αλλά και για κατάργηση, όπως υποστήριξε, του ρουσφετιού.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμμισθη παράταση της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε ο Καμμένος"

ΕΕ: Συναντήσεις κλιμακίων για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων

Στην επιβεβαίωση ότι διεξάγονται συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, για την εξειδίκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σήμερα Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η Αντρέεβα υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις επί των πολιτικών πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις για τη συλλογή δεδομένων διεξάγονται στην Αθήνα.

Ερωτηθείσα αν θα συγκληθεί σύντομα Eurogroup Working Group και στη συνέχεια το Eurogroup, η Αντρέεβα δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι το αρμόδιο όργανο που συγκαλεί αυτές τις συναντήσεις.

Ωστόσο, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ τελούν εν αναμονή της εξειδικευμένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε να εννοηθεί ότι πριν να συμβεί αυτό, δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του Εuro Working Group για την Ελλάδα.

«Χωρίς την εξειδικευμένη λίστα, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε απόφαση» ανέφερε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Πάντως, διασταυρωμένες πληροφορίες ανέφεραν πως το Εuro Working Group θα συγκληθεί για να μελετηθεί κυρίως το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ προς το ΤΧΣ.

Απαντώντας χθες σε ερώτημα του in.gr για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ εκπρόσωπος του EFSF δήλωσε:

«Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από το EFSF να προβεί σε ανάλυση του θέματος. Επίσης, ο ίδιος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup να εγείρει το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μετά την εξέταση του αιτήματος από το Εuro Working Group και την έγκριση του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF θα λάβει την απόφαση επιστροφής του 1,2 δισ. ευρώ είτε προς το ΤΧΣ ή εναλλακτικά προς το Ελληνικό Δημόσιο.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ: Συναντήσεις κλιμακίων για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων"

Ντάισελμπλουμ: Zητά κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για το 1,2 δισ. του ΤΧΣ

Με επιστολή του προς τον EFSF και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζητεί την κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού ζητήματος για το 1,2 δισ ευρώ που εκ παραδρομής στάλθηκε στον Προσωρινό Μηχανισμό Διάσωσης απ' το ΤΧΣ, όπως αποκαλύπτουν Bloomberg και ΜΝΙ.

Σύμφωνα με τα δύο δημοσιεύματα ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

Με βάση της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το ΤΧΣ είχε χρησιμοποιήσει τα μετρητά (1,2 δισ. ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ) και στη συνέχεια τα ομόλογα του EFSF. Οπότε τα ομόλογα που έπρεπε να επιστραφούν θα μπορούσαν να είναι λιγότερα κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη τηρούν στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Zητά κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για το 1,2 δισ. του ΤΧΣ"

Bild: Δεν έχει ξαναδείξει τέτοια προσοχή σε ευρωπαίο ηγέτη η Μέρκελ

Για μία συνάντηση σε καλό κλίμα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild για το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ χθες στο Βερολίνο.

«Σχεδόν επτά ώρες ήταν μαζί. Τρεις ώρες διήρκεσε το γεύμα εργασίας και για δέκα λεπτά βρέθηκαν ολομόναχοι στο γραφείο της: τόσο μεγάλη προσοχή όση έδειξε στον Αλέξη Τσίπρα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν την έχει δείξει σε άλλον επίσημο ευρωπαίο ηγέτη», σημειώνει η εφημερίδα.

Τι είχε το δείπνο εργασίας; Στήθος πάπιας, πουρέ πατάτας και κόκκινο λάχανο, συνοδευόμενα από πλατό τυριών.
«Το κλίμα ήταν καλό και η συζήτηση ειλικρινής. Η Μέρκελ ήταν πολύ ρεαλιστική και ενδιαφέρθηκε για την εξεύρεση λύσεων. Και οι δύο εξέθεσαν τις απόψεις τους», σημειώνει.

«Μετά από ένα καλό φαγητό, ακολούθησε μία αρμονική συνάντηση στο γραφείο της Μέρκελ. Ο Τσίπρας με την ομάδα του επέστρεψαν στο ξενοδοχείο Mariott στην πλατεία Ποτσντάμερ, στις 23.58 το βράδυ. Μία ώρα αργότερα, στη σουίτα του στον 4ο όροφο -η οποία τη βραδιά κοστίζει 259 ευρώ- κατέφτασαν δύο μπουκάλια ουίσκι», καταλήγει το δημοσίευμα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Bild: Δεν έχει ξαναδείξει τέτοια προσοχή σε ευρωπαίο ηγέτη η Μέρκελ"

Συντριβή αεροπλάνου στη νότια Γαλλία

Συντριβή αεροπλάνου τύπου Airbus A320, το οποίο ανήκε στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, στη νότια Γαλλία, την Τρίτη το πρωί, επιβεβαίωσαν οι γαλλικές αρχές ασφαλείας και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.
Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ως τώρα γνωστά στοιχεία, μετέφερε 142 επιβάτες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U 9525.

TWITTER/@RT_COM

Το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, κοντά στην πόλη Ντιν (Digne).
Εκτός των 142 επιβατών, στο αεροσκάφος επέβαινε πλήρωμα έξι ατόμων, δύο πιλότοι και τέσσερα μέλη προσωπικού καμπίνας.
Το σημείο της συντριβής του βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, ανάμεσα στις πόλεις Μπαρσελονέτ και Ντιν (Digne), εντός των ορίων του δήμου Μεολάν - Ρεβέλ, 100 χιλιόμετρα βορείως της Νίκαιας.
Επί τόπου σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί.



Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τόνισε ότι «δυστυχώς» οι 142 έως 150 επιβάτες της πτήσης, δεδομένων των συνθηκών του δυστυχήματος, είναι πιθανότατα νεκροί.
Σχετική δήλωση για τις συνθήκες του ατυχήματος, «οι οποίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ουδείς επέζησε της συντριβής», έκανε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ σχετική επιβεβαίωση υπάρχει πλέον και από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη στις 10.55 ώρα Ελλάδος, ενώ επικοινώνησε για να δηλώσει ότι διατρέχει κίνδυνο στις 11.47.
Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ενεργοποιήσει διυπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων στην περιοχή του δυστυχήματος.
Σημειώνουν επίσης ότι η προσέγγιση στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος είναι πολύ δύσκολη και καλούν τους πολίτες να μην προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο και να μην δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.
Το σημείο βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.
Τα πτώματα των θυμάτων μεταφέρονται σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο το οποίο δημιουργήθηκε εκτάκτως σε κτήριο γυμνασίου στο χωρό Σεν Λεζ Αλπ.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντριβή αεροπλάνου στη νότια Γαλλία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news