facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αυστριακή υπουργός κατά Ελλάδας για τις δηλώσεις Καμμένου

Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης εξαπέλυσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι αν χτυπήσουν την Ελλάδα οι εταίροι, θα στείλουμε μετανάστες στην Γερμανία, και ίσως ανάμεσά τους, να υπάρχουν και τζιχαντιστές.

"Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά", δήλωσε η Μικλ-Λάιτνερ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), τονίζοντας πως "είναι επιτέλους καιρός η νέα ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές".

"Εάν πάλι κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε", προειδοποίησε η επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστριακή υπουργός κατά Ελλάδας για τις δηλώσεις Καμμένου"

Έκλεισε η Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Λόγω έλλειψης γιατρών σταμάτησε η λειτουργία της Αγειοχειρουργικής Κλινικής του... Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς ο μόλις ένας γιατρός που εργαζόνταν στη συγκεκριμένη κλινική είχε σπάσει κάθε ρεκόρ προσφοράς και εφημέρευε μόνος του ανελλιπώς επί 30 μέρες το μήνα, ξεπερνώντας στην ουσία τα όρια της ανθρώπινης σωματικής αντοχής!

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθυντής της Αγειοχειρουργικής Κλινικής, καθηγητής,Μιλτιάδης Ματσάγκας: "Δυστυχώς δε γινόταν να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας της Κλινικής, κύρια για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να λειτουργήσει με ένα μόνο γιατρό!"

Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις στην Ήπειρο της κρίσης, όπου υποβαθσμίζεται περαιτέρω το... δημόσιο αγαθό της υγείας, καθώς μετά την απαξίωση της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη την ευρύτερη βορειοδυτική Ελλάδα και Νότιο Αλβανία, δεδομένης της γεωγραφικής έκτασης και της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής που καλύπτει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Είναι σαφές, ότι οι πολίτες της Ηπείρου, απαιτούν ισοπολιτεία και το δικαίωμά τους στο ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και άμεσα θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες επίλυσης του προβλήματος. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι μετά την αναστολή λειτουργίας της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Φώτης Βάββας, προήδρευσε σε σύσκεψη με την συμμετοχή του διευθυντή της συγκεκριμένης Κλινικής Μιλτ. Ματσάγκα, των Διευθυντών του Χειρουργικού Τομέα και της Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής ώστε να υπάρξουν κινήσεις σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο για επιπλέον θέσεις ΔΕΠ στην Αγγειοχειρουργική μονάδα. Κλείνοντας, να τονίσουμε, ότι πλέον η πιο κοντινή αντίστοιχη Κλινική είναι αυτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων"

Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία

«Δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκε τόσο (η Τουρκία) από τις επισκέψεις μου. Πάντως αυτό που σας λέω είναι ότι οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά, πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας από τη Λάρισα και πρόσθεσε «Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε ιδιαίτερα είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Εβρο και στα νησιά. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία».
Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σήμερα σε δηλώσεις του από τη Λάρισα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής ηγεσίας στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με τους επικεφαλής των δύο σχηματισμών να έχουν πρόσφατα αναλάβει αρχηγοί των δυο αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων.
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επανέλαβε ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς μπάρες και θα παρελάσουν στην Αθήνα τμήματα της Εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα. Κάλεσε δε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην παρακολούθηση των παρελάσεων προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς τα έξω ότι οι Ελληνες είναι ενωμένοι.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την παρέλαση «πράξη εθνικής κυριαρχίας». Πρέπει να δείξουμε, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αυτό το οποίο βγαίνει από όλες τις έρευνες, ότι δεν διαπραγματεύεται μόνον η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό, διαπραγματεύεται το ελληνικό έθνος και να ξέρουν ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, πέρα από τις διαφορές μας τις πολιτικές και δεν παραχωρούμε την εθνική κυριαρχία σε κανέναν, είτε την απειλεί στρατιωτικά, είτε την απειλεί πολιτικά, είτε την απειλεί οικονομικά.
Στην 1η Στρατιά, ο αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και νυν αρχηγός ΓΕΣ παρέδωσε στον αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο και στο ΑΤΑ ο αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης και νυν αρχηγός ΓΕΑ παρέδωσε στον νέο αντιπτέραρχο Νίκο Χριστοδούλου.
Παρόντες στις τελετές παράδοσης παραλαβής ήταν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Δηλώσεις Καμμένου
Αναφερόμενος στην αλλαγή ηγεσίας σε Στρατιά και ΑΤΑ, ο υπουργός ΕθνικήςΑΆμυνας Πάνος Καμμένος επισήμανε:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ακόμη ότι ο απερχόμενος στρατηγός διοικητής της 1ης Στρατιάς γίνεται αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο απερχόμενος αρχηγός του ΑΤΑ γίνεται αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μία συνέχεια στο στράτευμα. Οι θέσεις στη Λάρισας είναι τεράστιας ευθύνης για τις Ενοπλες Δυνάμεις».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο γεγονός ότι στην τελετή ήταν παρόντες αρκετοί απόστρατοι και με αφορμή το γεγονός αυτό ανέφερε ότι «για την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει πολλή μεγάλη σημασία η συμβουλή και η συμμετοχή των εν αποστρατεία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Γιαυτό, πρόσθεσε, θα δείτε ότι προσπαθούμε να ενισχύσουμε και τις δομές του υπουργείου με γραφείο αποστράτων που θα λειτουργεί εντός του Υπουργείου, όπως επίσης και τις δομές εκείνες οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ γνωστές».
Σχετικά με την «ενόχληση» της Τουρκίας από τις επισκέψεις του, ο υπουργός ανέφερε: «Δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκε, πάντως αυτό που σας λέω είναι ότι οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά, πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωριά ύδατα. Και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε ιδιαίτερα είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Εβρο και στα νησιά. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, είναι Ενοπλες Δυνάμεις που δηλώνουν την εθνική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, οι στρατιώτες που υπηρετούν αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να υπηρετούν ιδίως σε ακριτικές περιοχές. Και θέλω να σας πω ότι πλέον η κατάσταση είναι τέτοια στις ακριτικές μονάδες που λόγω της πληρότητας πια, τα παιδιά, οι έφεδροι οι στρατιώτες μας περνούν πολύ καλύτερα από ό,τι θα περνούσαν σε μία μεγάλη πόλη. Και αποτελεί και μεγάλη ενίσχυση και για τον ντόπιο πληθυσμό, τους νησιώτες τους κατοίκους του Εβρου. Θα σας πω ότι περισσότερο ανησυχούν κάποιες μανάδες παρά τα παιδιά. Τα οποία, όταν τα επισκέπτομαι και θα τα επισκέπτομαι συνέχεια, βλέπω ότι βγάζουν έναν μεγάλο ενθουσιασμό και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Ο ανθρώπινος παράγων είναι και ο πολλαπλασιαστής ισχύος. Λέγεται «άνθρωπος», λέγεται «Ελληνας». Αυτό που έχω χρέος να κάνω και θα το κάνω, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό τον κ. Ησυχο και τον υφυπουργό που είναι σήμερα εδώ είναι να ενισχύσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα, το ηθικό. Αυτό το φοβούνται πολύ αυτοί οι οποίοι προσβλέπουν προς την εθνική μας κυριαρχία».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία"

Τροπολογία Στρατούλη για υγειονομική περίθαλψη ασφαλισμένων

Την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής, των ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς και όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, νομικοί και ιατροί) προβλέπει η πρώτη υπουργική τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες στη Βουλή.

Όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αφάλισης Δημήτρης Σταρτούλης η ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και θα προβλέπει ότι:

-οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους συνεχίζουν να καλύπτονται από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος για το διάστημα από 1-3.2015 εως 29-2-2016 χωρίς προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.

- oι ασφαλισμένοι του Τομέα Νομικών και του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα καλύπτονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος για το διάστημα 1-3-2015 έως 29-2-2016 με τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες καλύπτονται ήδη οι ασφαλισμένοι του τομέα Μηχανικών του ΕΤΑΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία Στρατούλη για υγειονομική περίθαλψη ασφαλισμένων"

Europolitics: To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε έκθεση για το Grexit

Την είχε ζητήσει ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε, ωστόσο, τη «μπλόκαρε» ο Μάρτιν Σούλτς

Όταν χθες το απόγευμα, λίγη ώρα πριν την έναρξη του Eurogroup, ξένοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αν αληθεύει πως υπάρχει έτοιμη μια έκθεση για το ενδεχόμενο ενός Grexit, εκείνος αρκέστηκε να πει πως «τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν βοηθούν» και ότι «η Ελλάδα έχει ουσιαστικό μέλλον στην ΕΕ».

Σύμφωνα με το Europolitics, η έκθεση για την οποία οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον επικεφαλής του Eurogroup ετοιμαζόταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορούσε αποκλειστικά στην αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενη εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως την έκθεση την είχε ζητήσει τον Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής, ο γενικός γραμματέας Κλάους Βέλε, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε καθώς την «μπλόκαρε» ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, ο οποίο δεν είχε ενημερωθεί για το σχέδιο αυτό.

Η είδηση προκάλεσε, όμως, πολλές αντιδράσεις, όπως αυτή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Europolitics, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι «πρόκειται για πολύ σοβαρή αποκάλυψη που δείχνει ότι ορισμένοι κύκλοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών».

«Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης», κατέληξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Europolitics: To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε έκθεση για το Grexit"

Βρέθηκαν 13 αρχεία με το επώνυμο «Παπανδρέου» και 2 με το επώνυμο «Παπακωνσταντίνου»!

Τον τρόπο στοχευμένης αναζήτησης, που ενδεχομένως έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να εντοπίσει τα τρία συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι διέγραψε από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, προσπαθούν να εντοπίσουν οι δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, παρακολουθώντας την προβολή του περιεχομένου το CD με τη λίστα Λαγκάρντ.

Επιπλέον, πληροφορούνται για τη λειτουργία, το άνοιγμα και την αναζήτηση ενός αρχείου ηλεκτρονικού υπολογιστή, CD, στικ κλπ.

Από τον κ. Δελτσίδη, πάντως, ζητήθηκε να εντοπίσει στη λίστα αρχεία με την ένδειξη «Παπακων». Βρέθηκαν δύο, τα οποία δεν έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο κ. Παπακωνσταντίνου. Όταν ζητήθηκε να γίνει αναζήτηση με το όνομα «Παπακωνσταντίνου», βρέθηκαν δύο αρχεία με το συγκεκριμένο επώνυμο, τα οποία αφορούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η προβολή γίνεται σε μία γιγαντο-οθόνη, εξάλλου, που τοποθετήθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ο φάκελος του CD, ο οποίος περιείχε 2.062 στοιχεία, ανοίχτηκε με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολου Δελτσίδη.

Από την εισαγγελέα της Έδρας ζητήθηκε να ανοιχθούν τα αρχεία, που φέρεται ότι άνοιξε ο κ. Παπακωνσταντίνου την 30η Σεπτεμβρίου 2010, όταν πήρε στα χέρια του το αρχικό CD, το οποίο και χάθηκε κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Μεταξύ των αρχείων που άνοιξαν, περιλαμβάνονται και τα ονόματα Αμαλία Βαρδινογιάννη και Αριστείδης Παπακωνσταντή, ενώ -όπως είπαν οι συνήγοροι- σε όλη την λίστα υπάρχουν 13 αρχεία με το επώνυμο Παπανδρέου, χωρίς φυσικά να έχουν σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τι έδειξε το στικ

Το στικ, στο οποίο φέρεται να έχει γίνει μεταγραφή από το CD, άνοιξε με τη βοήθεια του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, Απ. Δελτσίδη, και πρόβαλε στη γιγαντοοθόνη του Ειδικού Δικαστηρίου, περιείχε 2.059 αρχεία, δηλαδή απουσίαζαν τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η προβολή, στο Ειδικό Δικαστήριο, ολοκληρώθηκε και ακολούθησε η κατάθεση εγγράφων, τόσο από την πλευρά της εισαγγελέως της Έδρας, όσο και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση των εγγράφων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Τι κατέθεσε η συνεργάτιδα του Διώτη, Γ. Μανέ

Η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της δικηγόρου Γαλάτιας Μανέ, ειδικής συνεργάτιδας του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτη.

Η μάρτυς εργάστηκε στο γραφείο του κ. Διώτη στο χρονικό διάστημα 17 Ιουνίου 2011 - 8 Αυγούστου 2012 και όπως κατέθεσε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Διώτη, της ζήτησε να μεταφέρει το περιεχόμενο του στικ σε άλλο. Τότε, πήγε η ίδια σε ένα κατάστημα «Πλαίσιο», το οποίο ήταν απέναντι από το γραφείο του κ. Διώτη και αγόρασε ένα στικάκι και ακολούθως, πήγε η μάρτυς στο γραφείο τού τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και σε φορητό υπολογιστή ο οποίος ήταν πάνω στο γραφείο του έκανε την αντιγραφή από το ένα στικάκι στο άλλο.

Σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου, Νικόλαου Πάσσου, η μάρτυς απάντησε ότι δεν είδε το περιχόμενο που μεταγράφηκε, αλλά και πως ο κ. Διώτης δεν της είπε τι αφορούσε, ούτε της έδωσε εντολή να διαγράψει το περιεχόμενο κάποιου από τα δύο στικ.

Αντίθετα από ότι είχε υποστηρίξει ο κ. Διώτης, δηλαδή ότι η κ. Μανέ κατέστρεψε το περιεχόμενο του στικ, η μάρτυς τόνισε στην κατάθεσή της πως δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Είπε ακόμη ότι δεν γνωρίζει εάν κάποιο στικάκι έστειλε ο κ. Διώτης σε άλλο, τρίτο πρόσωπο, αλλά ούτε -όπως κατέθεσε- σε όλο το διάστημα που ήταν στο πλευρό του στο ΣΔΟΕ έγινε ποτέ αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ.

Σε ερώτηση των συνηγόρων εάν γνωρίζει την ημέρα της μεταγραφής να συναντήθηκαν οι κύριοι Διώτης και Βενιζέλος, η μάρτυς απάντησε αρνητικά.

Είπε, πάντως, ότι σε μεταγενέστερο διάστημα από εκείνο της μεταγραφής στα δύο στικάκια, ο κ. Διώτης τη ρώτησε πώς γίνεται διαγραφή στον υπολογιστή.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν 13 αρχεία με το επώνυμο «Παπανδρέου» και 2 με το επώνυμο «Παπακωνσταντίνου»!"

Ντάισελμπλουμ: Διαβουλεύσεις μόνο αν γίνουμε δεκτοί στην Αθήνα την Τετάρτη

«Καμία δόση στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

«Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόνον όταν οι άνθρωποί μας (σ.σ. οι εκπρόσωποι των τριών θεσμών) γίνουν ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Εάν όχι, η διαδικασία δεν θα ξεκινήσει» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μετέδωσε το δίκτυο Euronews από τις Βρυξέλλες.

«Είπα στον έλληνα υπουργό (σ.σ. Οικονομικών) ότι πρέπει να ξεκινήσουν αύριο (οι διαπραγματεύσεις), διότι χάνω την εμπιστοσύνη μου στο πόσο σοβαροί είναι οι Ελληνες, δήλωσε επίσης ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ecofin.

Ντάισελμπλουμ: «Καμία δόση στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις»

«Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να αρχίσει να κάνει βήματα προς τη συμμόρφωση με τους όρους των δανειακών της συμβάσεων», ξεκαθάρισε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα αρχίσουν και πάλι να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε σε συνέντευξή του στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες με οικονομικούς εμπειρογνώμονες στην Αθήνα και με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

«Πρέπει να γίνει αύριο», είπε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η Ελλάδα να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση.

«Εάν το πρόγραμμα εξακολουθεί να παραμένει νεκρό, τότε ο κόσμος δεν θα έχει εμπιστοσύνη σε αυτό, και στη συνέχεια θα επιστρέψει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και γύρω από αυτή», είπε.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία εκταμίευση δόσης, παρά μόνο εάν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αντί να συζητά γι’ αυτές. «Το να πάρει χρήματα χωρίς να κάνει κάτι δεν πρόκειται να συμβεί», είπε.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Διαβουλεύσεις μόνο αν γίνουμε δεκτοί στην Αθήνα την Τετάρτη"

Παππάς: Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε

Σε σκληρή γλώσσα απάντησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση», σημειώνει ο κ. Παππάς, ο οποίος τονίζει πως «ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Ο Παππάς τονίζει ακόμη πως είναι σαφές πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο.

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει, όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης, επισημαίνει ο υπουργός και προσθέτει ότι: «Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».

H δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:
«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του ακροατήριο.

Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη»

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παππάς: Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε"

Πρωτοφανής επίθεση από Β. Σόιμπλε: Ανόητα αφελής ο Βαρουφάκης


Το... πολεμικό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο σημερινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, για τον Ελληνας ομόλογό του, τον οποίο κατηγόρησε ανοιχτά «για ανόητα αφελή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον Τύπο.

Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην «Corriere della Sera» και σε όσα του αποδίδονται να δήλωσε περί δημοψηφίσματος.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης «ψάχνει για εχθρούς».
Τις αποκαλύψεις για την υβριστική και φραστική επίθεση αποκάλυψε απροκάλυπτα μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε.

Ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο με τον κ. Βαρουφάκη, που ερωτηθείς χθες μετά το Eurogroup διέψευσε ότι υπήρξε κόντρα στη συνεδρίαση με το Γερμανό ομόλογό του.

Στο μεταξύ, ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι ο μόνος στο Eurogroup που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.

Τα ίδια είχε και χθες ο κ. Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Παράλληλα είχε τονίσει ότι πως δεν έχει επιπλέον ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ενώ όπως είπε «μεταξύ των υπουργών που μετείχαν στο Eurogroup υπήρξε συμφωνία πως τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα».

Τέλος επισήμανε πως χρειάστηκε να πάει στην Bundestag για να μπορέσει να ισχύσει η τετράμηνη παράταση της Ελλάδας και αυτό, όπως τόνισε, δεν ήταν εύκολο, «αλλά εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός για το κάνω. Ο κ. Βαρουφάκης από τη μεριά του μας είπε πως για την Ελλάδα οι τελευταίες δύο εβδομάδες δεν ήταν εύκολες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σόιμπλε τρεις φορές χθες έκανε λόγο για τρόικα ενώ σήμερα χρησιμοποίησε τη λέξη Μνημόνιο, την οποία φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δε θέλει να ακούει.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοφανής επίθεση από Β. Σόιμπλε: Ανόητα αφελής ο Βαρουφάκης"

Σάλος στη Γερμανία για τη δήλωση Βαρουφάκη: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα»

Τι είπε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη γερμανική τηλεόραση

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο, ενώ είπε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν καλά από την αρχή πως η Αθήνα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Τα παραπάνω σχόλια προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν συνεχείς αναφορές στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε χθες, την ίδια ημέρα όπου το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

«Εξυπνοι άνθρωποι σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο γνώριζαν ήδη από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να είχε απλά ένα πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε ο Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος την μεγαλύτερη πίστωση στην ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός σύμφωνα με την γερμανική μετάφραση των σχολίων του.

Οι αντιδράσεις για τα σχόλια Βαρουφάκη στη Γερμανία ήταν έντονες με την εφημερίδα «Bild» να σχολιάζει πως «ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος».

Ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και τονίζει: «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, ωστόσο, δεν έχει επαρκές ρευστό. Αυτό το ήξερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή ήταν και η λογική της εφημερίδας μας».

Μάλιστα, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να μη δώσουν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται σαν όλοι να πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της» και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την «τρέλα», γιατί η Ευρώπη «πρέπει να πάψει να μοιάζει τόσο χαζή».

Σημειώνεται, πάντως, πως το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σαφές το πότε μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στη Γερμανία για τη δήλωση Βαρουφάκη: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα»"

Ποινικές διώξεις για τις παράνομες προσλήψεις στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» το 2009

Ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών σε βάρος έξι υπευθύνων της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» οι οποίοι φέρονται να προχώρησαν σε δεκάδες παράνομες προσλήψεις, την προεκλογική περίοδο του 2009, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η υπόθεση έφτασε στο εισαγγελέα μετά από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκανε λόγο για δέκα αδικαιολόγητες πρόσληψής υπαλλήλων καθώς και για μετατροπή 35 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μάλιστα, συμφωνά με την μέχρι τώρα ερευνά αρκετές από τις συμβάσεις έληγαν σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε πλέον αντικείμενο και συνεπώς δεν έπρεπε να ανανεωθούν. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι των οποίων η υπηρεσιακή κατάσταση άλλαξε , πήραν μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. "Με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης" όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της "απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ".

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικές διώξεις για τις παράνομες προσλήψεις στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» το 2009 "

Σκουρλέτης: Αμεσα η αποκατάσταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Τον οδικό χάρτη για την άμεση αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη σταδιακή αύξηση στον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο και την επανεξέταση εκ του μηδενός του νομοθετικού πλαισίου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας, περιγράφει έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνου Σκουρλέτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Το υπουργείο Εργασίας θα αποκαταστήσει άμεσα την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το πεδίο εφαρμογής της το οποίο αποδυναμώθηκε με τις διατάξεις του Ν. 4093.2012», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης. Όπως σπεύδει να επισημάνει, οι όροι της, μισθολογικοί και μη, θα εφαρμόζονται πλέον επί όλων των εργαζομένων της Χώρας, ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού τους ως «θεσμικοί» και «μισθολογικοί», όπως δηλαδή ίσχυε με το Ν. 1876/1990.

Η διάκριση αυτή όχι μόνο δημιούργησε ερμηνευτικές δυσχέρειες και ανασφάλεια δικαίου, αλλά είναι και αντίθετη σε βασικές συστημικές παραμέτρους του συνταγματικά κατοχυρωμένου πλαισίου της συλλογικής αυτονομίας, στον βαθμό που αποδίδεται διαφορετική κανονιστική ισχύς σε κάθε κατηγορία όρων υπό το καθεστώς του Ν. 4093/2012, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

«Πέραν αυτού και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της συλλογικής αυτονομίας, που επλήγη βαρύτατα από αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών, ο κατώτατος μισθός και το κατώτατο ημερομίσθιο θα αυξηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2016, οπότε και θα επανέλθουν στα επίπεδα που ίσχυαν πριν την έκδοση της ΠΥΣ/2012 αρχικά και εν συνεχεία του Ν. 4093/2012. Η αντισυνταγματική και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο διάκριση σε εργαζόμενους άνω και κάτω των 25 ετών θα καταργηθεί, ενώ θα υπάρξει και εξομοίωση μεταξύ υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών όσον αφορά τις κατώτατες αποδοχές» ενημερώνει ο κ. Σκουρλέτης και εξηγεί: «Αυτό σημαίνει ότι οι Κοινωνικοί εταίροι θα δύνανται να συμφωνήσουν με την Εθνική Γενική ΣΣΕ μόνο σε ευνοϊκότερες συλλογικές ρυθμίσεις για τους εργαζομένους της Χώρας, σύμφωνα άλλωστε με τη θεμελιώδη αρχή της εύνοιας που διέπει το εργατικό δίκαιο».

Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο υπουργός Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού σταδιακά θα πραγματωθεί σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησής της, καθώς εγκαταλείπονται οι καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων ετών σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Ο κ. Σκουρλέτης προαναγγέλλει, επίσης, ότι το νομοθετικό πλαίσιο των ευέλικτων μορφών εργασίας, όπως η εργασία εκ περιτροπής και η μερική απασχόληση θα επανεξεταστούν εκ του μηδενός προκειμένου να αποφευχθούν οι διαπιστωθείσες καταχρήσεις και καταστρατηγήσεις.

«Σκοπός μας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους μέσω διαδικασιών διαβούλευσης όπως αυτές προβλέπονται στο ΠΔ 240/2006, ενώ θα ενισχυθούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ» αναφέρει ο υπουργός. Ενημερώνει ότι αποδίδεται μεγάλη σημασία στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια των αρμοδίων αρχών τόσο ως προς την ενημέρωση για τη διαμόρφωση της αγοράς εργασίας όσο και ως προς τον έλεγχο των παραβάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

«Στόχος μας είναι να αντιστραφεί σταδιακά η εκπαραθύρωση της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου από ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι οποίες έχουν αυξηθεί δραματικά στην αγορά εργασίας» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΔ, επισημαίνει ότι αποτελεί το κύριο όργανο της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο συνιστά, ως δίκτυο δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης, τη βασική δομή για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την απασχόληση 2020 αλλά και την προώθηση δράσεων κοινωνικής προστασίας που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό. Ως προς την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που πραγματοποιεί ο Οργανισμός για τους ανέργους, όπως αναφέρει ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών είναι κατά μείζονα λόγο στοχευμένα ως προς την ηλικιακή ομάδα, το εκπαιδευτικό επίπεδο, τις ανάγκες των ανέργων ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έμφαση δίνεται στην τομεακή και γεωγραφική στόχευση.

Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί με ποιο τρόπο η Κυβέρνηση θα πετύχει την αύξηση του βασικού μισθού λαμβανομένης υπόψη της ρήτρας διαπραγμάτευσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο βουλευτής ζητούσε επίσης ενημέρωση για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τους μακροχρόνια άνεργους και την απασχόληση των νέων.

Ο κ. Σκουρλέτης παραθέτει πάντως στην απάντησή του όλα τα προγράμματα με τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν οι νέοι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Αμεσα η αποκατάσταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας"

Λοβέρδος:Ελέγχθηκαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με λεφτά στο εξωτερικό;

Μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έβγαλε 560.000 ευρώ στο εξωτερικό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με την οποία ζητά να ελεγχθούν και βουλευτές - υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση απευθύνεται στον Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος ως πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος ήταν εκείνος που ζήτησε τον έλεγχο του Γκίκα Χαρδούβελη.

«Την ίδια έρευνα έχετε διατάξει και για τους τέσσερις βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις ετήσιες δημοσιευμένες δηλώσεις των βουλευτικών πόθεν έσχες;» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος:Ελέγχθηκαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με λεφτά στο εξωτερικό;"

Πώς θα γίνει η περαίωση -Ποιους αφορά και ποιοι οι ωφελημένοι

H νέα, ταχύτατη περαίωση, είναι ένα από τα τρία μέτρα-μεταρρυθμίσεις που  προσέθεσε χθες η κυβέρνηση στις προτάσεις της προς τους εταίρους της χώρας. Τι όμως προβλέπει η περαίωση και ποιους θα αφορά;
Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για παρελθόντα έτη, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο ή προσαύξηση. Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις για εισοδήματα παρελθόντων ετών θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, για τα έτη αυτά, και να δηλώσουν όποια ποσά απέκρυψαν από την Εφορία χωρίς να υποστούν καμία κύρωση, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο τους φόρους που αναλογούν στα ποσά εισοδημάτων τα οποία απέκρυψαν από την Εφορία και τα οποία θα συμπεριλάβουν στις εκπρόθεσμες αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις.
Ποιοι κερδίζουν
Ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες και τα φυσικά πρόσωπα που είτε είχαν αποκρύψει εισοδήματα είτε δεν είχαν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις καθώς θα γλιτώσουν από τα βαριά πρόστιμα που κινδυνεύουν να τους επιβληθούν σε περίπτωση που οι παραβάσεις τους εντοπιστούν από φορολογικό έλεγχο. Με απλά λόγια δηλαδή η περαίωση αυτή θα επιτρέπει και την αποφυγή του εξονυχιστικού φορολογικού ελέγχου και θα συντομεύει τη διαδικασία κλεισίματος εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Η υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης θα επιτρέπεται και στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί για εκείνη εντολή διενέργειας πλήρους φορολογικού ελέγχου αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο έλεγχος, κάτι που τώρα δεν επιτρέπεται.
Στη νέα αυτή ρύθμιση εκτός από τους επιχειρηματίες θα μπορούν να ενταχθούν:
  • ελεύθεροι επαγγελματίες
  • μισθωτοί
  • συνταξιούχοι
  • εισοδηματίες
  • αγρότες
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γίνει η περαίωση -Ποιους αφορά και ποιοι οι ωφελημένοι "

Αντωνοπούλου: Παρατυπίες στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στο σχεδιασμό των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπως αυτός προχωρούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, διαπίστωσε ο έλεγχος που έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ουρανία Αντωνοπούλου

Αυτό προκύπτει από έγγραφο της ίδιας, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση από τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί τι θα γίνει με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες το οποίο είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

«Η σημαντικότερη καθυστέρηση για την προώθηση του προγράμματος, όπως εξηγεί η αναπληρώτρια υπουργός, σχετίζεται με το ίδιο το έργο του κάθε υπουργού που δεν είναι αυτό της διεκπεραίωσης, να υπογράφει δηλαδή απλώς όσα έγγραφα εκκρεμών υποθέσεων του υποβάλλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου του, αλλά να ελέγχει το κάθε τι πριν εγκρίνει με την υπογραφή του» αναφέρει στο έγγραφό της η κ. Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε σειρά ελλείψεων και παρατυπιών για βασικά ζητήματα στα οποία ο σχεδιασμός από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα.

Τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά έγιναν αντικείμενο διαβούλευσης με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι συμμερίστηκαν την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων. Έτσι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ οριστικοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα για την κάλυψη 32.433 θέσεων προσωρινής κοινωφελούς εργασίας σε ειδικότητες που έχουν ζητήσει οι δήμοι.

Αναλυτικότερα, υπουργείο και ΚΕΔΕ συμφώνησαν:

  • Στη διόρθωση και ανακατανομή των αιτούμενων θέσεων ανά δήμο με βάση την αυστηρή τήρηση των αντικειμενικών κριτηρίων.
  • Στην αναγκαιότητα επακριβούς και τακτικής περιγραφής της θέσης εργασίας και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι επιβλέποντες φορείς ώστε να καταγράφεται και να εξακριβώνεται το αναλαμβανόμενο προς εκτέλεση έργο (μέχρι τώρα καταγραφόταν η ειδικότητα χωρίς το έργο), αλλά και να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα του ωφελούμενου ανέργου.
  • Στην καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των ανέργων που θα επιλεγούν.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι δέουσες διορθώσεις στην πλατφόρμα υποδοχής των ΟΤΑ και αποστέλλεται η πρόσκληση Κοινωφελούς στους δήμους με περιθώριο απάντησης μέχρι 11 Μαρτίου.

Το υπουργείο εκτιμά ότι μετά τις 20 Μαρτίου ο ΟΑΕΔ ως δικαιούχος θα απευθύνει την τελική δημόσια πρόσκληση ώστε να δέχεται αιτήσεις από ανέργους. Επίσης, σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.

Όπως πάντως υπογραμμίζει η κ. Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης με τους δημάρχους, αποσαφήνισε ότι στο επόμενο κοινωφελές πρόγραμμα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντωνοπούλου: Παρατυπίες στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας"

Φλαμπουράρης: Να φέρουν όλοι τα λεφτά τους πίσω - Χρειάζεται και το 1 ευρώ

Κάλεσμα στους πολιτικούς αλλά και στους μη πολιτικούς να επιστρέψουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι η χώρα δίνει αγώνα ύπαρξης.

«Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνοντας ότι είναι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά...» και σημείωσε ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Για το Ελληνικό ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη ενώ για τη ΔΕΗ δήλωσε ότι «όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε δε. ο κ. Φλαμπουράρης.

Για το θέμα της χρηματοδότησης από τους εταίρους ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι την περιμένουμε αλλά «από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (...) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα». Για το Γιούρογκρουπ είπε ότι έγινε «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός» και διαβεβαίωσε ότι «μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φλαμπουράρης: Να φέρουν όλοι τα λεφτά τους πίσω - Χρειάζεται και το 1 ευρώ"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Σερρών, λόγω των πλημμυρών

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη και τη βουλευτή, η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, όπως επιβεβαίωσαν, με δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης και η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη και τη βουλευτή, η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Βάσει των μέχρι στιγμής εισηγήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων, έχουν πλημμυρίσει περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του Νομού Σερρών. Φθορές έχουν υποστεί τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δυο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Κερκίνη, που ελέγχεται κάθε ώρα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, να ανοίξει το φράγμα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λίμνη από τον όγκο νερού που έχει συγκεντρώσει.

Για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Ν. Ζίχνης ενημέρωσε, χθες, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Μωυσιάδης, ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό εξαιτίας των πλημμυρών ενημέρωσε σειρά υπουργείων η βουλευτής κ. Αραμπατζή, με επιστολή της, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Σερρών, λόγω των πλημμυρών"

Άνοιξαν οι συζητήσεις για αλλαγές στα όρια των δήμων

Την όρεξη σε κατοίκους και τοπικούς φορείς που εξαρχής αντιδρούσαν στις συνενώσεις των δήμων άνοιξαν οι δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για «χωροταξική αποκλιμάκωση» του Καλλικράτη.

Από τον Βελβεντό Κοζάνης μέχρι τη Λέσβο κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τις δηλώσεις για αλλαγές στα όρια των δήμων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ωστόσο, υπάρχουν και αιρετοί που διακρίνουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων εάν ανοίξει το θέμα της χωροταξίας.

Από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών επιχειρείται να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και βρεθούν μπροστά σε σωρεία ανεξέλεγκτων αιτημάτων. Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, η πρωτοβουλία για αλλαγές στον Καλλικράτη θα γίνει μετά από διεξοδικό διάλογο και θα έχει ορίζοντα τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει πως κομβικό σημείο για την προώθηση των όποιων μεταρρυθμίσεων στον Καλλικράτη είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Ο Καλλικράτης ξεκίνησε χωρίς την προίκα του και γι' αυτό είχε προβλήματα» δηλώνει ο υπουργός Νίκος Βούτσης και προσθέτει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που να στηρίξει τις αλλαγές. «Αν δεν έχει 4 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις» παραδέχτηκε.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν οι συζητήσεις για αλλαγές στα όρια των δήμων"

«Παρελθόν η τρόικα με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε»

«Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν στα δημοσιονομικά.

Όσον αφορά στην αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ήταν αναμενόμενη και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντεπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Τέλος, διέψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών από τον Γιάννη Δραγασάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει απολύτως.

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε» υπογράμμισε.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παρελθόν η τρόικα με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε»"

Η επιστροφή της Τρόικας- Πώς το σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ

Τι είπε ο Μάριο Ντράγκι στον Γιάνη Βαρουφάκη; Η Τρόικα επιστρέφει γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η επιστροφή της Τρόικας.... με άλλο όνομα και χωρίς τελικά να έχει πολύ σημασία. Τα διεθνή ΜΜΕ επικεντρώνονται σήμερα, την επομένη του Eurogroup στον «χαμένο χρόνο» όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και σε αυτόν που δεν πρέπει να χαθεί όπως είπε ο Μάριο Ντράγκι.


Χαρακτηριστικό το δημοσείευμα του Bloomberg που αποκαλύπτει τον διάλογο Ντράγκι Βαρουφάκη στο Eurogroup της Δευτέρας. Το αμερικανικό πρακτορείο επικαλείται πηγές που ήταν παρόντες στην στιχομυθία. Ο Ντράγκι προσπαθεί να πείσει τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, δίχως να υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα γίνουν κάποιες από αυτές στην Αθήνα.
Μάριο Ντράγκι: Μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα;
Ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφωνεί 
Μάριο Ντράγκι: Δηλαδή την Τετάρτη;
Η συμφωνία έκλεισε.


Πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο, είχε προηγηθεί μια εντατική προσπάθεια από την πλευρά του Μάριο Ντράγκι να πείσει τους Έλληνες αξιωματούχους πως επειδή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, θα πρέπει να επιτρέψουν στους αντιπροσώπους της Ευρωομάδας να επιστρέψουν στην Αθήνα, εάν θέλουν να λάβουν βοήθεια. Αυτό σημειώνουν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

Ο Μάριο Ντράγκι ήταν σαφής όταν είπε στον κ. Βαρουφάκη πως τα κυβερνητικά βιβλία χρειάζεται να εξεταστούν λεπτομερώς, έτσι ώστε να καθοριστούν επακριβώς τα χρηματοδοτικά ελλείμματα. Στο πλευρό του Ιταλού τραπεζίτη στάθηκαν οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Η πίεση φάνηκε να έχει αποτέλεσμα καθώς η Αθήνα επέτρεψε να έρθουν την Τετάρτη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών. Όπως καταλήγει το Bloomberg, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αρνείται να ακολουθήσει κατά γράμμα τις επιταγές των δανειστών, καθώς δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ανακόλουθος προς τους ψηφοφόρους του, ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ ήταν για άλλη μια φορά σαφής όταν έλεγε πως η Ελλάδα θα λάβει χρήματα μόνο εάν ακολουθήσει τις δεσμεύσεις της. Από τις 11 Φεβρουαρίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφάσισε να σταματήσει το παιχνίδι των λέξεων και είχε πει δημόσια: «Εάν η Ελλάδα θέλει να συνομιλήσει με τους θεσμούς μπορεί να το κάνει. Δεν θα τους λέμε πλέον Τρόικα, αλλά στην πραγματικότητα είναι Τρόικα».
Στο ίδιο πνεύμα η γαλλική Le Figaro μιλά και αυτή για την επιστροφή της Τρόικας χρησιμοποιώντας την λέξη Τρόικα και όχι «θεσμοί». H μεγάλη επιστροφή της Τρόικας. Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που αναφέρεται στο θρίλερ της ελληνικής διαπραγμάτευσης.


Η Ελλάδα ξεκινά συνομιλίες με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ την Τετάρτη αναφέρει το Reuters. 

Το Spiegel αναφέρεται στις αντιδράσεις των εταίρων και στον εκνευρισμό που επικρατεί για τον χρόνο που χάθηκε. 


FT: Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα αρχίσουν τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα την Τετάρτη -αναφέρουν οι FΤ- μετά από δύο εβδομάδες αντιπαράθεσης. Αξιωματούχοι φοβούνται ότι αυτές οι δύο εβδομάδες μπορεί να έβλαψαν την ικανότητά να επέλθει συμφωνία.

WSJ: Η Ευρωζώνη ζητά από την Ελλάδα να δράσει πιο γρήγορα. 
thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Η επιστροφή της Τρόικας- Πώς το σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news