facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ και Ντράγκι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η λιτότητα και η εμβάθυνσή της δεν είναι μεταρρύθμιση και αντιθέτως να αναζητεί μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν προοπτικές απασχόλησης και θα τονώσουν την οικονομία.

Κατά πληροφορίες του Mega, μιλώντας με τον κ. Ολάντ η Αθήνα ζήτησε να τηρηθεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Στον πρόεδρο της ΕΚΤ, ο έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία του οργανισμού και το γεγονός ότι δεν δέχεται πολιτικές πιέσεις.

Υποστήριξε ωστόσο ότι θα πρέπει ο οργανισμός να κρατά ίδια στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση είτε αυτή είναι κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Χαρδούβελη, είτε είναι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Οικονομικών τον Γ. Βαρουφάκη.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ και Ντράγκι"

Τρεις τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Ζυρίχη-Αθήνα της Aegean

Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε κανονικά στις 14:37 στην Αθήνα. Στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και βγήκαν από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αegean, το συμβάν συνέβη, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλίτ στην Κροατία. Κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό, χωρίς προειδοποίηση, για περίπου 5- 7 δευτερόλεπτα.

Ο κυβερνήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν και από τα 37.000 κατέβηκε στα 35.000 πόδια, λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενος στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.

«Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα, χωρίς προβλήματα, όπου ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση» καταλήγει η ανακοίνωση της Aegean.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Ζυρίχη-Αθήνα της Aegean"

Σοκ: 1.400 Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή δεν υπάρχουν ειδικές μονάδες για εγκεφαλικά επεισόδια

Ανοχύρωτη αποδεικνύεται η Ελλάδα στον τομέα της αντιμετώπισης των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Επένδυση", κάθε χρόνο περίπου 1.400 Έλληνες χάνουν άδικα τη ζωή τους, καθώς είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν διαθέτει αρκετές ειδικές μονάδες αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων.

Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο διεθνές συνέδριο "Heart, vessels & stroke", οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα σημειώνονται 35.000 εγκεφαλικά επεισόδια κάθε χρόνο, με δραματικές συνέπειες στα ποσοστά θνησιμότητας αυτών των περιστατικών λόγω έλλειψης οργάνωσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του παθολόγου Κ. Βέμμου, τέως διευθυντή της μονάδας εγκεφαλικών επεισοδίων του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα": Το εγκεφαλικό είναι μια επείγουσα νόσος, όπως το έμφραγμα. Γι' αυτό απαιτεί επείγουσα θεραπεία, όπως θρομβόλυση, σε ειδικά οργανωμένες μονάδες. Όμως, δυστυχώς, σήμερα έχουμε μόνο τρεις μονάδες, οι οποίες λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις και προφανώς δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Εκτός από το "Αλεξάνδρα", άλλες μονάδες διαθέτει η Ελλάδα στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Μελέτη όμως επάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχει δείξει ότι για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της χώρας χρειαζόμαστε το λιγότερο 30 ειδικά κέντρα σε νοσοκομεία που διαθέτουν μονάδα αυξημένης φροντίδας και νευροχειρουργική υποστήριξη.

Δεν είναι τυχαίο, ότι, ενώ σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, το εγκεφαλικό αποτελεί στην τρίτη ή τέταρτη αιτία θανάτου, στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση. Για κάθε 100 θανάτους στην χώρα μας, έχει καταγραφεί ότι οι 22 οφείλονται σε εγκεφαλικό και μόνο οι 19 σε έμφραγμα.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: 1.400 Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή δεν υπάρχουν ειδικές μονάδες για εγκεφαλικά επεισόδια"

Τουρκία στοχοποιεί Καμμένο με απαράδεκτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ! Απειλούν με ένταση

Απίστευτη επίθεση του τουρκικου ΥΠΕΞ κατά του Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Η Άγκυρα με πρωτοφανή θρασύτητα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τον θέσει υπό έλεγχο και απειλεί με ένταση στα ελληνοτουρκικά!

Στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ -όπως μεταφράστηκε από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα - επισημαίνει:

Για τις τελευταίες δραστηριότητες και δηλώσεις, οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα παρατηρείται πως ακολουθεί μία προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας, και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση σε σύνεση και να θέσει το ταχύτερο δυνατόν υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων δε θα εξυπηρετήσουν κανέναν άλλον σκοπό πέραν της αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα επιφέρει ζημία στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Γνωστοποιούμε, για μία ακόμα φορά σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Στη Ρόδο ο Καμμένος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα, μια ημέρα εθνικής επετείου, μια ημέρα εθνικής εορτής, η μαθητιώσα νεολαία, ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάσαμε μαζί την επανένωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα, με τραγούδια και χορούς, χωρίς να υπάρχουν μπάρες.
Η Ελλάδα ενωμένη, ο λαός ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή είτε αυτή είναι πολεμική είτε είναι οικονομική. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία στοχοποιεί Καμμένο με απαράδεκτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ! Απειλούν με ένταση"

Ούτε ευρώ αν δεν γίνει πρώτα η αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς

Το πακέτο της κυβέρνησης με τις έξι μεταρρυθμίσεις πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθεί από τους «θεσμούς», δηλαδή την τρόικα και μετά θα αποφανθεί το Eurogroup αν θα μπορεί να εκταμιευθεί μέρος των διαθεσίμων των 7,2 δισ. ευρώ του ελληνικού προγράμματος.

Το μήνυμα αυτό που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να σταματήσει να λέει ψέματα στους πολίτες περί τέλους των αξιολογήσεων και της τρόικας ή όπως θέλουν να την ονομάζουν, έστειλε χθες από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Η ίδια διαδικασία

Είναι προφανές ότι για τους εταίρους δεν έχει αλλάξει τίποτα στη διαδικασία που ακολουθούσαν πριν από τις εκλογές σε σχέση με το Μνημόνιο, δηλαδή πρώτα αξιολόγηση της τρόικας και μετά εκταμιεύσεις χρημάτων. Δεν υπάρχει καμία πολιτική διαπραγμάτευση που υποστηρίζει η κυβέρνηση, ούτε μπορεί μια συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει λύση στο θέμα. Αλλωστε, για το λόγο αυτό και ο κ. Γιούνκερ απέφυγε να απαντήσει θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού για διμερή συνάντηση πριν από το Eurogroup.

Οπως δήλωσε χθες ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, το πακέτο των έξι διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης έχει σταλεί στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ωστόσο, δεν πρόκειται να ληφθεί τη Δευτέρα καμία απόφαση για εκταμίευση μέρους της δόσης στην Ελλάδα, γιατί θα πρέπει προηγουμένως να γίνει τεχνική επεξεργασία των μέτρων από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο θεσμών και στη συνέχεια στην ομάδα εργασίας του Eurogroup και φυσικά δεν υπάρχει εικόνα για τις επιπτώσεις των μέτρων. Οπως είπε, πρώτα θα αξιολογηθεί το πακέτο από τους εκπροσώπους των θεσμών και μετά θα έρθει στην ομάδα εργασίας του Eurogroup. Ανέφερε, επίσης, ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, όπως εκτιμούσαν οι υπηρεσίες της ευρωζώνης. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και γι’ αυτό το λόγο τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Οροι για τα 7,2 δισ.

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτή η τμηματική εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει υπό όρους και προϋποθέσεις. Σημείωσε, όμως, ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα μέτρα που περιέχονται στην απόφαση του προηγούμενου Eurogoroup και να είναι κοστολογημένα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται να γίνει συζήτηση και αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Πάντως, συζήτηση για την Ελλάδα θα γίνει τη Δευτέρα, οπότε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει στους εταίρους το πακέτο των έξι μεταρρυθμίσεων που έστειλε στον κ. Ντάισελμπλουμ. Προφανώς εκεί οι εταίροι θα του υπενθυμίσουν τη διαδικασία, δηλαδή ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση και μετά η οποιαδήποτε απόφαση.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε ευρώ αν δεν γίνει πρώτα η αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς"

Σε ιδιώτη το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα-Αντιδρούν οι κάτοικοι

Σε ιδιώτη ανατίθονται οι υπηρεσίες του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα.

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος από τα ΕΛΤΑ για την ανάληψη των υπηρεσιών του υποκαταστήματος της περιοχής από ιδιώτη.

Υπάρχει έντονη αγανάκτηση στους κατοίκους της Ανδραβίδας, οι οποίοι μιλούν γιά συνεχή υποβάθμιση της πόλης και επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Δημοτική Αρχή.

Ειδικά γιά τον Δήμαρχο αναφέρουν ότι στο προεκλογικό του φυλλάδιο έγραφε: «Αναβάθμιση λειτουργίας του ταχυδρομείου».

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ της Ανδραβίδας εξυπηρετεί και την 117 Πτέρυγα Μάχης.

Αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας έχει σε συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους κατοίκους της περιοχής

iliaoikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ιδιώτη το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Ανδραβίδα-Αντιδρούν οι κάτοικοι"

Νέες προσλήψεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία – Πότε θα προκηρυχθούν

Σε νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία από τον Μάιο 2015 θα προχωρήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη στο Πρακτορείο Ειδήσεων «Ην-Ων» ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος υπογράμμισε: «Θα επανέλθουν οι 200 απολυμένοι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων ενώ θα γίνουν νέες προσλήψεις από τον Μάιο 2015. Παράλληλα δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. Η πρώτη ήταν να γίνει την 1η Μαρτίου 2015 ύψους 8% και η δεύτερη την 1η Ιουλίου 2015 ύψους 7%. Δηλαδή οι δικαιούχοι θα έχαναν από την τσέπη τους 388 εκατ. ευρώ. Επίσης θα αποκατασταθεί με νομοθετική ρύθμιση η μείωση της σύνταξης με τεχνικό τρόπο. Ειδικότερα είχε αποφασισθεί να διασφαλίζεται η σύνταξη των 360 ευρώ από το κράτος. Έτσι όσοι είχαν σύνταξη πάνω από 360 ευρώ θα ήταν στην ευχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων η υπόλοιπη σύνταξη ανάλογα με τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων».

Τα επόμενα σημαντικά μέτρα που θα προχωρήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός είναι: «Επαναφέρουμε την νομοθεσία για θεώρηση βιβλιαρίων με τα 50 ένσημα αντί των 100 που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποποινικοποιούνται οι οφειλές των επιχειρηματιών στο ασφαλιστικό τους ταμείο ΟΑΕΕ και πρόκειται για δικές τους εισφορές. Δηλαδή καταργείται ο χουντικός νόμος 86/1967. Από την άλλη θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Από τις ρυθμίσεις αναμένεται να εισπραχθούν φέτος 1,46 δις. ευρώ ενώ θα δοθούν στους υπέργηρους και στους ομογενείς η σύνταξη του ΟΓΑ των 360 ευρώ η οποία είχε διακοπεί από 1 Ιανουαρίου 2013».

Ολοκληρώνοντας επισήμανε: «επαναφέρουμε την 13η σύνταξη για το ύψος των συντάξεων μέχρι 700 ευρώ τον μήνα».

Για να μπορούν όμως να στηριχθούν οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να έχουν βιωσιμότητα ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι «θα προχωρήσουμε στην δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης όπου θα υπάρχουν έσοδα από δύο πηγές. Δηλαδή από τον φυσικό ορυκτό πλούτο (μεταλλευτικά δικαιώματα κ.α) και από την μεταφορά δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας και έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προσλήψεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία – Πότε θα προκηρυχθούν"

Μονιμότητα για 40.000 υπαλλήλους

Σχέδιο για την κατάργηση της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΑΧ) στο Δημόσιο και τη μετατροπή της σε συμβάσεις τακτικού (μόνιμου) προσωπικού επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους».

Η πρόταση που αφορά τουλάχιστον 40.000 υπαλλήλους έχει κατατεθεί από τον αρμόδιο αν. υπουργό Γ. Κατρούγκαλο στην ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βρίσκει σύμφωνους τους συνδικαλιστές, καθώς ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, νομοθετική πρόβλεψη θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού σχεδιάζεται προκειμένου να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας και να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο σε συνδυασμό με δημιουργία οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού θωρακίζει τους εργαζομένους από απολύσεις, ενώ τους εντάσσει ισότιμα στο καθεστώς κινητικότητας. Οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου που θα αποκτήσουν εργασιακή σχέση μόνιμου προσωπικού θα μπορούν να διατηρήσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό φορέα που κατέβαλλαν εισφορές, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν το ΙΚΑ.

Η διαθεσιμότητα

Η πρόταση αφορά τουλάχιστον 40.000 υπαλλήλους και έχει κατατεθεί από τον αρμόδιο αν. υπουργό Γ. Κατρούγκαλο στην ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και β
Η πρόταση αφορά τουλάχιστον 40.000 υπαλλήλους και έχει κατατεθεί από τον αρμόδιο αν. υπουργό Γ. Κατρούγκαλο στην ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βρίσκει σύμφωνους τους συνδικαλιστές

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν κατά την προηγούμενη
τετραετία διατηρούσαν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, καθώς το θεσμικό πλαίσιο επέτρεπε την απομάκρυνσή τους με την κατάργηση της οργανικής θέσης. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι απολυμένοι ή όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τις καθαρίστριες. Η πλειονότητα των υπαλλήλων αορίστου χρόνου προέρχονται από μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και γι' αυτόν τον λόγο δεν κατατάχτηκαν σε θέσεις μόνιμου προσωπικού. Οι «μονιμοποιήσεις των υπαλλήλων αορίστου χρόνου αφορούν περίπου 40.000 υπαλλήλους οι οποίοι απασχολούνται στον στενό δημόσιο τομέα και στα ΝΠΔΔ, ενώ δεν θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής, στον στενό δημόσιο τομέα απασχολούνται σήμερα 25.174 υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ στους ΟΤΑ εργάζονται 22.286 υπάλληλοι ΙΔΑΧ, εκ των οποίων υπολογίζονται περί τις 15.000 δημοτικούς υπαλλήλους σε δήμους, περιφέρειες και ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
Οι αλλαγές που έρχονται στο κράτος
Τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό που προετοιμάζει η κυβέρνηση παρουσίασε χθες ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος στα στελέχη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θέτοντας ουσιαστικά σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τις μελλοντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιλαμβάνεται η επαναπρόσληψη των απολυθέντων και εργαζομένων που είναι σε διαθεσιμότητα εκ των οποίων οι 1.500 περίπου σχολικοί φύλακες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στα σχολεία εκτός όσων έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, οι 120 δημοτικοί αστυνόμοι που δεν έχουν ενταχθεί στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα τοποθετηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Παράλληλα τα τριμελή πειθαρχικά συμβούλια θα γίνουν πενταμελή με τη συμμετοχή δύο εργαζομένων, ενώ στο πρώτο νομοσχέδιο θα καταργηθεί η δυνατότητα πολιτικής επιστράτευσης των υπαλλήλων ως μέσο αντιμετώπισης απεργιών και θα περιοριστεί η εφαρμογή της στα συνταγματικά όρια.

Επαναφορά

Ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και την επέκταση της εφαρμογής του Κώδικα Διοικητικών Διαδικασιών και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε αλλαγές στο ΑΣΕΠ και στις διαδικασίες πρόσληψης προκειμένου να επισπευσθούν οι τοποθετήσεις των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς που είναι αδιόριστοι. Τέλος ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου θα αποκτήσουν συμβάσεις δημοσίου δικαίου διατηρώντας το δικαίωμα να επιλέξουν ασφαλιστικό φορέα.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Του Θ. Μπαλασόπουλου Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τέλος στον διαχωρισμό
Η εξαγγελία του αν. υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μετατροπή των εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε τακτικό προσωπικό είναι σε θετική κατεύθυνση στον βαθμό που βάζει τέλος στον διαχωρισμό των εργαζομένων. Η δημιουργία μιας ενιαίας - μόνιμης σχέσης εργασίας στο Δημόσιο αποτελεί πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει να συνοδευτεί από τη δημιουργία μόνιμων οργανικών θέσεων. Αν αναλογιστούμε ότι τα χρόνια την προηγούμενη τετραετία τα πρώτα θύματα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας ήταν οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ, τότε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης προστατεύει τη μονιμότητα στο Δημόσιο.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μονιμότητα για 40.000 υπαλλήλους"

Έρευνα στα οικονομικά του Γκ. Χαρδούβελη ζητά ο Π. Νικολούδης

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Realnews», «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό, ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

"Πρώτη προτεραιότητα"

«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με δημοσίευμα της Real News που αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, σχετικά με το πόθεν έσχες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο τον πρώην ΥΠ.ΟΙΚ, αλλά αυτούς που τον όρισαν να διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα, συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό. Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους».

Τι απαντά ο Γκ. Χαρδούβελης

Δήλωση σχετικά με το δημοσίευμα της Real News που κάνει λόγο για εισαγγελική έρευνα εις βάρος του έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Η ανακοίνωση του Γκίκα Χαρδούβελη αναφέρει: «Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

Αντίδραση από Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον Γκίκα Χαρδούβελη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως.

Σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις.

Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει…"

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα στα οικονομικά του Γκ. Χαρδούβελη ζητά ο Π. Νικολούδης "

Θέμα εκλογών βάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα εκλογών έθεσαν με δηλώσεις τους ο Αλ. Καλύβης και ο Κ. Χρυσόγονος εάν συνεχιστούν οι αφόρητες πιέσεις των δανειστών. Το μέλος της ΠΓ Αλέκος Καλύβης -μιλώντας στο Mega- είπε πως «αν προκύψει μια οριακή κατάσταση, η κυβέρνηση θα πρέπει να ρωτήσει και τον κόσμο μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος».

«Η λύση των εκλογών μπορεί να είναι και θετική, έστω και αν είναι σε ένα κοντινό χρονικό διάστημα. Εξαρτάται από τις συνθήκες», τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το πρωί στο Mega, επισημαίνοντας πως αν προκύψει μια οριακή κατάσταση, η κυβέρνηση θα πρέπει να ρωτήσει και τον κόσμο μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Αλήθεια στον λαό

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνον οι εκλογές, είναι και το δημοψήφισμα, είναι και μια σειρά άλλες διαδικασίες». Πρόσθεσε δε ότι «αν φθάσουμε στο σημείο να πούμε ότι «κοιτάξτε, έχουμε φθάσει σε αυτό το οριστικό συμπέρασμα», δεν είναι κανένας που θα κοροϊδέψει τον κόσμο. Θα πούμε την αλήθεια στον λαό. Αυτό είναι σαφές. Και με αυτή την έννοια λέω δεν θα πούμε στο μέλλον το κρέας ? ψάρι. Προφανώς εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε μαζί με τον λαό και θέλουμε σε κρίσιμες φάσεις, αν υπάρχουν επιλογές που πρέπει να κάνουμε, να ρωτήσουμε τον κόσμο».

Υπέρ της ετυμηγορίας του λαού τάχθηκε και ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος καθώς υποστήριξε ότι «αν οι δανειστές μάς φτάσουν στο αμήν και επιμείνουν σε λήψη μέτρων σκληρής λιτότητας και εφόσον η εναλλακτική λύση θα ήταν η χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να θέσει αυτά τα θέματα, τότε θα ήταν απαραίτητη η προσφυγή στις κάλπες».

prismanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θέμα εκλογών βάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ"

Θετική ανταπόκριση Ντάισελμπλουμ στην επιστολή Βαρουφάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην απάντησή του, ο πρόεδρος του Eurogroup «ανταποκρίνεται θετικά στον Έλληνα υπουργό [Οικονομικών] και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euro-working Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Θετική είναι η ανταπόκριση του επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις προτάσεις που του έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η απάντηση του κ. Ντάισεμπλουμ έφθασε αργά το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με την κυβέρνηση, «με την επιστολή του ανταποκρίνεται θετικά στον Έλληνα υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euro-working Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως η κυβέρνηση συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίασης think tank στη Βενετία, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν, σε μια έμμεση αναφορά στη σχέση της Αθήνας με τους θεσμούς και τους εταίρους.

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, που θα είναι θετικό για όλους.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα απορρίπτει το μοντέλο αξιολόγησης που υπήρχε ως τώρα με την διενέργεια ελέγχων από κλιμάκια της τρόικα στα υπουργεία.

Η επιστολή που απέστειλε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ περιέχει συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εν τέλει να εκταμιευθούν τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, που προβλέπει το νυν πρόγραμμα στήριξης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι ελληνικές προτάσεις αντιμετωπίζονται με επιφυλάξεις από τους εταίρους, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετική ανταπόκριση Ντάισελμπλουμ στην επιστολή Βαρουφάκη"

Κοτζιάς: Ο αλυτρωτισμός το πραγματικό πρόβλημα πίσω από το ζήτημα της ονομασίας

Eνώ το ζήτημα του ονόματος φαίνεται να επηρεάζει την εσωτερική πολιτική σκηνή της πΓΔΜ, στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μία ευρεία συναίνεση, η οποία δεν επηρεάζεται από εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες, παρατήρησε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς

Κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδέκτης σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή (erga omnes) και ότι αναμένει από την πλευρά της πΓΔΜ να επιδείξει την ίδια υπευθυνότητα και διάθεση για επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε, επίσης, ότι όσον αφορά την προοπτική ένταξης της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, η κρίση θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες που ισχύουν για όλα τα υποψήφια κράτη και η απόφαση που θα παρθεί θα είναι συλλογική.

Ιδιαίτερη σημασία στην κατεύθυνση αυτή έχει η λειτουργία ενός κράτους δικαίου, οι ειρηνικές διεθνοτικές σχέσεις, η περιφερειακή σταθερότητα, ο σεβασμός των αρχών της καλής γειτονίας και ο αποκλεισμός του αλυτρωτισμού.

Όσον αφορά το πρόβλημα του αλυτρωτισμού που εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως από την πλευρά της πΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε ότι συνιστά το πραγματικό πρόβλημα πίσω από το ζήτημα της ονομασίας.

Για να αντιμετωπισθεί η αλυτρωτική πολιτική, ο κ. Υπουργός δήλωσε στον κ. Poposki ότι προτίθεται να προτείνει στην κυβέρνηση της γειτονικής χωράς την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ως ένα ακόμα βήμα καλής θέλησης της ελληνικής πλευράς.

ΝΔ: Αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι «παρεξηγήσιμο»

Παρεξηγήσιμο χαρακτηρίζει το μήνυμα των δηλώσεων του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Καραγκούνης.

Με αφορμή με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Καραγκούνης σχολιάζει ότι «με αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δείξει τη γεωπολιτική διάσταση και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα για την ασφάλεια της Ευρώπης και τα κάνει μαντάρα». Επισημαίνοντας ότι «αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι και παρεξηγήσιμο. Μπορεί να στέλνει και το ακριβώς αντίθετο μήνυμα».

«Αν η Ελλάδα έχει ρόλο να αποκρούσει τους Τζιχαντιστές πριν κατακλύσουν την Ευρώπη, μήπως θα έπρεπε να πει στην κυβέρνησή του να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες; Δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, αυτή την αντίφαση;» καταλήγει η δήλωση του κ. Καραγκούνη.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: Ο αλυτρωτισμός το πραγματικό πρόβλημα πίσω από το ζήτημα της ονομασίας"

Σουηδός ΥΠΕΞ: Θα κάνουν τους τουρίστες κατασκόπους. Είναι σοβαροί;

Με ένα καυστικό μήνυμα στο Twitter σχολίασε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ την πρόταση Βαρουφάκη για τους τουρίστες εφοριακούς.

«Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να μπαίνουν στο ρόλο του κατασκόπου - εφοριακού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαροί;»

Αυτό είναι το καυστικό μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, σχολιάζοντας την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για τους τουρίστες εφοριακούς - κατασκόπους, συνεχίζοντας τον σχολιασμό του θέματος που έχει από χθες πάρει μεγάλες διαστάσεις στο κοινωνικό δίκτυο.

Ξεκαρδιστική πρόταση για τους FT οι τουρίστριες - φοροεισπράκτορες

Ξεκαρδιστική χαρακτηρίζει την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για μη επαγγελματίες φοροεισπράκτορες, όπως οι τουρίστριες , η εφημερίδα Financial Times που αποκάλυψε την επιστολή με τις επτά προτάσεις μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση Τσίπρα στον πρόεδρο του Eurogroup εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης ωστόσο υποστηρίζουν ότι το Eurogroup δεν θα μπορέσει να βγάλει απόφαση ως προς τις προτάσεις αφού τα μέτρα δεν κατατέθηκαν εγκαίρως έτσι ώστε να τα εξετάσουν οι τεχνοκράτες του euroworking group.


Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδός ΥΠΕΞ: Θα κάνουν τους τουρίστες κατασκόπους. Είναι σοβαροί;"

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο οδικός χάρτης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ακόμα είναι στο στάδιο της χάραξης, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε βασική δέσμευση και προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή η έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου δημιουργεί πανικό σε ομάδες εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ, όπως για παράδειγμα δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται εκεί, αλλά δεν προέρχονται από την παλιά ΕΡΤ. Οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για την πρόσληψή τους προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδρασή τους.

Επίσης προβληματισμοί εκφράζονται για τις γενικότητες που ακούγονται από επίσημα χείλη σχετικά με επαναπρόσληψη όλων όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ την ημέρα που έκλεισε τον Ιούνιο του 2013. Τι θα γίνει για παράδειγμα με αυτούς που ύστερα από ελέγχους εξακριβώθηκε ότι είχαν προσληφθεί στην ΕΡΤ με πλαστά πτυχία ή τι θα γίνει με τους συμβούλους που πληρώνονταν αδρά χωρίς, πολλοί από αυτούς, να εμφανίζονται ποτέ στην εργασία τους;

Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με περισσή σοβαρότητα καθώς υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει μια φάμπρικά προσφυγών κατά της διαδικασίας και προσωρινές αναστολές που θα δυναμιτίζουν την καινούρια ΕΡΤ με το καλημέρα.

Εν τω μεταξύ σε nonpaper που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας επισημαίνεται ότι στους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:
- Επιστροφή των απολυμένων της 11/6/2013

- Ομαλή μετάβαση στην ΕΡΤ επιλύοντας τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση δημιουργώντας το εκτρωματικό, ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ δια της ΔΤ

- Οικονομικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ

- Η εξεύρεση ορθής λύσης ως προς τα παραπάνω σημεία είναι η αιτία καθυστέρησης της κατάθεσης του σχεδίου νόμου, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα

Επίσης τονίζεται ότι:

Η ΕΡΤ ανοίγει, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν. Ο δημόσιος φορέας θα λειτουργήσει προς την πραγματική εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.

Η ΕΡΤ θα είναι πράγματι ανεξάρτητη από κάθε φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας διασφαλίζοντας την πολυφωνία, την ανεξάρτητη ενημέρωση, την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους πνευματικούς δημιουργούς και καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο και τις ιδέες τους.

Η ΕΡΤ θα έχει για την εκπομπή της όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (αναλογικά, ψηφιακά, δορυφορικά, διαδικτυακά κα.) σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και προς τον απόδημο Ελληνισμό ανά την υφήλιο. Η ΕΡΤ επίσης θα κατέχει, τηρεί, και παρέχει με ψηφιακό τρόπο στο κοινό το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος από το οποίο απαλλάσσονται μεταξύ άλλων όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η ΕΡΤ θα διοικείται από 7μελές Δ.Σ, εκ των οποίων δύο μέλη εκπρόσωποι των εργαζομένων. Υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων.

Οι πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εταιρείας θα στηρίζονται στο ανταποδοτικό τέλος και δεν θα δημιουργούν καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Οι εξωφρενικές δαπάνες των εξωτερικών/μεικτών παραγωγών περιορίζονται δραστικά με ρητή πρόβλεψη στο νόμο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ"

Σκουρλέτης: Στο β' εξάμηνο του 2016 τα 751 ευρώ

"Στο β' τρίμηνο του 2016" θα οριστεί η καταληκτική ημερομηνία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δήλωσε ο Πάνος Σκουλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 751 ευρώ θα γίνει σε δύο δόσεις, τονίζοντας ότι θα "καταργηθεί" η διαφορά του μισθού που παίρνει ο νέος έως 25 ετών (511 ευρώ) και εκείνου που παίρνει όποιος είναι πάνω από 25 ετών (586 ευρώ).

Οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας "θα συμπαρασύρουν" και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, είπε ο υπουργός, ενώ δήλωσε ότι την "επόμενη εβδομάδα" θα στείλει στον υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τα "κενά" των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ, προκειμένου να τα λάβει υπόψη στον προγραμματισμό των προσλήψεων του 2015.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης: Στο β' εξάμηνο του 2016 τα 751 ευρώ"

Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας ν/σ η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, όπως δήλωσε o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο "MEGA Σαββατοκύριακο", ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Διευκρίνισε δε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ να μην συμπεριληφθούν στις 15.000, ωστόσο τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και "θα δούμε πώς θα καταλήξει".

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα γραφειοκρατίας, όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και μέτρα όπως η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος: Στο πρώτο μας ν/σ η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων"

Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα πλημμυρίσει τζιχαντιστές και μετανάστες αν καταρρεύσει η Ελλάδα

Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Mε πλημμυρίδα μεταναστών στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και φονταμενταλιστές ισλαμιστές, στην περίπτωση που καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα προειδοποίησε, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο περιθώριο της άτυπης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, στον απόηχο της ολοένα και πιο «δύσκολης» διαπραγμάτευσης Αθήνας - εταίρων. Οι οξείες δηλώσεις Κοτζιά έχουν γίνει πρώτο θέμα σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ.

«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στην παρουσίαση της Ελλάδας από τα ΜΜΕ και πολιτικούς στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά... Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».

«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: Η Ευρώπη θα πλημμυρίσει τζιχαντιστές και μετανάστες αν καταρρεύσει η Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news