facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στο CNN: Παραδίνουμε μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα στους εταίρους

Νέα συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου για τις διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται, σχετικά με την επόμενη φάση στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδας.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι «παραδίνουμε μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους μας», η οποία θεωρεί ότι θα εγκριθεί, είπε επίσης ότι δίνεται «χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα», ώστε να μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθωση του χρέους, αλλά και της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Βαρουφάκης, πρωτογενή πλεονάσματα, που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με tweet του ευρωβουλευτή Siegfried Muresan, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε στη συνέντευξή του πως το γεγονός πως η Ελλάδα καθυστέρησε να στείλει τη λίστα αποδίδεται σε επιθυμία των εταίρων.

Σε ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ για τα προβλήματα που θα έχει στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και στους Έλληνες πολίτες το γεγονός ότι γίνεται επέκταση του παρόντος προγράμματος, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της σχέσης ισοτιμίας που έχει πετύχει η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, στις συζητήσεις του με τους θεσμούς.

Επίσης, είπε, ότι πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις και για το πρόγραμμα μετά το πρόγραμμα-γέφυρα θα ευωδοθούν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης στο CNN: Παραδίνουμε μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα στους εταίρους"

Περιβάλλον Σόιμπλε: Γελάσαμε όταν Τσίπρας-Βαρουφάκης θέλησαν να περάσουν ως νίκη την ήττα τους

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Βήματος στο Βερολίνο, Νίκου Χειλά, το περιβάλλον του κ. Σόιμπλε κατέγραψε με αρκετή δόση ειρωνείας, την προσπάθεια του Γιάνη Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του Eurogroup σαν δική τους νίκη. «Γελάσαμε ακούγοντας το, αλλά δεν θελήσαμε να του δώσουμε συνέχεια» είπε η πηγή. «Το κείμενο της συμφωνίας μιλά από μόνο του» είπε. Παράλληλα όμως παραδέχθηκε, ότι «η νέα κυβέρνηση έδειξε ένα σθένος στις διαπραγματεύσεις, που ήταν εντελώς ανύπαρκτο στις προκατόχους της».

Κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Βήματος, υποστηρίζει ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να δείξει γενναιοψυχία στον ηττημένο:

«Όταν λέμε, ότι αποδεχόμαστε μια μέγιστη δυνατή ευελιξία εκ μέρους της Αθήνας εντός του τρέχοντος προγράμματος, το εννοούμε στα σοβαρά. Όπως εννοούμε στα σοβαρά, ότι συμφωνούμε και με την πρόταση του έλληνα υπουργού για διατήρηση του 70% του σημερινού προγράμματος και την αντικατάσταση του 30% με μέτρα που θα επιλέξει ο ίδιος».

Πάντα υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι τα νέα μέτρα θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερα», δεν θα γίνονται δηλαδή εις βάρος του ελληνικού προϋπολογισμού, ή των χρημάτων των δανειστών.

Ως παράδειγμα για την «ευελιξία» ανέφερε τις αποκρατικοποιήσεις. «Αν η Αθήνα λέει, ότι η ιδιωτικοποίηση εταιριών του δημοσίου είναι ασύμφορη, επειδή δεν βρίσκει αγοραστές, ή επειδή η τιμή πώλησης είναι εξευτελιστική, εντάξει, το αποδεχόμαστε. Τότε όμως, πρέπει να αντικαταστήσει το κενό σε έσοδα που προκύπτει από τη μη πώληση με εισπράξεις από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και την πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Το βασικό για μας ήταν η αναγνώριση του τρέχοντος προγράμματος» έλεγε η ίδια πηγή. Από την στιγμή που η Αθήνα προχώρησε σε αυτό, πρόσθεσε, «δεν είχαμε κανένα λόγο πλέον να φαινόμαστε σκληροί».

Το επόμενο βήμα, πρόσθεσε, θα είναι μια «πρώτη επιστολή» από την Αθήνα στις Βρυξέλλες που θα σκιαγραφεί τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει η Αθήνα για να γίνει δυνατή η τετράμηνη παράταση του προγράμματος. «Δεν χρειάζονται πολλά» είπε. «Ένα σκίτσο φτάνει – έτσι γραμμένο όμως που να πείθει τους εταίρους για τη βούληση της να εφαρμόσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιβάλλον Σόιμπλε: Γελάσαμε όταν Τσίπρας-Βαρουφάκης θέλησαν να περάσουν ως νίκη την ήττα τους "

Από 17 καταθέτες δέσμευσαν 404 εκατ.!

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ' εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο -μέχρι τώρα- 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Μάλιστα, 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.
Επιπλέον, δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες κ.λπ.
Τα χρηματικά ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, δεσμεύονται όπως ορίζει ο νόμος, «προκειμένου να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή στο εισόδημα και αφετέρου για να διαφυλαχθούν τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο».
Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που έχουν μπει σε καθεστώς ποινικού ελέγχου για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD -και όχι 65, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται- με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.
Υλικό-βόμβα
Τα CD με το υλικό-βόμβα, στο οποίο περιλαμβάνονται φοροφυγάδες και διακινητές «μαύρου» χρήματος σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας, παρέμενε ανεκμετάλλευτο στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς δεν υπήρχαν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και ο ανάλογος εξοπλισμός (π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες.
Παρά το γεγονός ότι είχε παραδεχτεί τη σπουδαιότητά τους και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είχε επιβεβαιώσει πληροφορίες για την ύπαρξη των CD με στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων, λέγοντας «στα CD αυτά είναι η... μισή Ελλάδα», ο έλεγχος καθυστέρησε σημαντικά.
Στα συγκεκριμένα CD περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- και τα ονόματα των 3.500 μεγαλοκαταθετών και επενδυτών (γνωστά ως «οι λίστες Νικολούδη»), καθώς ήταν πρόσωπα που είχε εντοπίσει ο σημερινός υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, τα πρόσωπα αυτά φέρονται να κατέχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μετοχές το ιλιγγιώδες ποσό των περίπου 7,5 δισ. ευρώ, το οποίο φέρεται ότι έχει αποκρυβεί.
Ο έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μεγαλοκαταθετών και η διασταύρωσή του με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους «ξεκόλλησε» σχετικά πρόσφατα, καθώς συστάθηκε -επιτέλους- το ειδικό τμήμα ελέγχου του ΣΔΟΕ, που αποτελείται από 20 επίλεκτους υπαλλήλους, οι οποίοι κινούνται και λειτουργούν σε συνεννόηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς, αλλά στην πορεία και στην κατεύθυνση που χαράσσει ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Νικολούδης.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεννόηση με το ΣΔΟΕ έχουν παραγγείλει -μέχρι τώρα- προκαταρκτικές εξετάσεις για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βάρος 50 μεγαλοκαταθετών, ύστερα από σχετικά σημειώματα που απέστειλε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.
Οι υποθέσεις που έχουν προχωρήσει στο στάδιο της δέσμευσης καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων είναι αρκετές και σημαντικές. Σε μία από αυτές, όπου ελέγχεται μία μεγαλοκαταθέτρια, αναφέρεται στη διάταξη του οικονομικού εισαγγελέα: «... από την επεξεργασία των δεδομένων του ηλεκτρονικού αρχείου με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ελεγχομένης [...] υφίστανται ενδείξεις ότι οι πιστώσεις, όπως εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς, υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματα των συνδικαιούχων των λογαριασμών αυτών και συγκεκριμένα: Στους λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα, που τηρούσε η ελεγχόμενη, κατά τη χρήση 2006, παρουσιάζει χρηματικά διαθέσιμα που ανέρχονται στο ποσό των τουλάχιστον 47.960.900,21 ευρώ, ενώ τα δηλωθέντα εισοδήματα όλων των συνδικαιούχων των ανωτέρω τραπεζικών λογαριασμών, για το χρονικό διάστημα από 1996 έως και 2006, ανέρχονται στο ποσό των 7.233.693,87 ευρώ.
Επειδή με βάση τα προεκτιθέμενα πιθανολογείται φοροδιαφυγή στο εισόδημα, καθώς από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ελέγχου προέκυψε ότι στη χρήση 2006 υπάρχουν ενδείξεις αναντιστοιχίας μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και πρωτογενών πιστώσεων τραπεζικού λογαριασμού...
Εν όψει των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι, πρέπει να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου με τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών (ατομικών ή και κοινών), του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων και κάθε χρηματιστηριακού προϊόντος με δικαιούχο την [...] για χρονικό διάστημα ενός έτους, από τη χρονική στιγμή της γνωστοποίησης της παρούσας διάταξης στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών, την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες οφείλουν να ενημερώσουν αμελλητί όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής προς τα οποία απευθύνονται».
Αλλες περιπτώσεις, όπου δεσμεύτηκαν καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία:
• Πολιτικός μηχανικός, ο οποίος από το 1997 μέχρι το 2008 εμφανίζεται να έχει καταθέσεις 70 εκατ., ενώ δικαιολογεί από τα εισοδήματα που έχει δηλώσει μόνο 4,5 εκατ. με 5 εκατ.
• Φαρμακοποιός στην Πάτρα, ο οποίος ασχολείται παράλληλα με ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμφανίζεται με καταθέσεις 50 εκατ., ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματά του δικαιολογούνται μόνο τα 17 εκατ.
• Ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, από το 1996 μέχρι το 2010 εμφανίζει καταθέσεις 65 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές του δηλώσεις, βάσει των οποίων έχουν δηλωθεί μόνο τα 15 εκατ.
• Σε άλλη περίπτωση, επιχειρηματίας εμφανίζει καταθέσεις από το 2006 μέχρι 2010, περίπου 84 εκατ. ευρώ. Από τις φορολογικές του δηλώσεις δικαιολογούνται τα 77 εκατ.
• Επιχειρηματίας εντοπίστηκε να έχει το 2007 καταθέσεις 10 εκατ., όταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογούνται μόνο 1,3 εκατ.
• Αλλος φαρμακοποιός στην Πάτρα εμφάνιζε καταθέσεις 10 εκατ. από το 2000 μέχρι το 2015, ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογεί μόνο 1,3 εκατ.
• Επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε να έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς το 2007 καταθέσεις 12,5 εκατ., ενώ από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματός του καλύπτει μόνο τα 5 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 7,5 εκατ.
• Επιχειρηματίας με καταθέσεις 60 εκατ. ευρώ, ο οποίος βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για τη χρήση των ετών 1997 - 2005 δικαιολογεί 5 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 55 εκατ. και ελέγχονται επίσης τέσσερα πρόσωπα, που εμφανίζονται ως συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς του.
• Ενας ακόμη φαρμακοποιός εμφανίζει 20 εκατ., δικαιολογεί τα 12 εκατ. από αυτά, με συνδικαιούχους στους λογαριασμούς του μέλη της οικογένειάς του.
• Επιχειρηματίας το 2010 είχε καταθέσεις ύψους 36,5 εκατ. Από τα δηλωθέντα εισοδήματά του μεταξύ 1996 και 2010 δικαιολογούνται 2,94 εκατ. Ελέγχεται για φοροδιαφυγή περίπου 34 εκατ. ευρώ.
• Από την κίνηση λογαριασμών άλλου ελεγχόμενου προέκυψε ότι το διάστημα 1996 - 2002 είχε καταθέσεις 12 εκατ. και 5,94 εκατ. ευρώ. Το 2003 εμφάνισε επιπλέον καταθέσεις 10,5 εκατ., ενώ δήλωσε συνολικά μόνο 6 εκατ.
• Με καταθέσεις 50 εκατ. εμφανίζεται ένας ακόμη ελεγχόμενος, ο οποίος από το 1996 μέχρι το 2006 δήλωσε μόνο τα 7 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 43 εκατ.
• Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μεγαλοκαταθέτη εμφανίζεται ποσό 9 εκατ. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις εισοδημάτων του δικαιολογεί μόλις 303.000!
• Αλλος, το 2008 είχε καταθέσεις 3 εκατ., ενώ από τις φορολογικές του δηλώσεις 1996 - 2008 δικαιολογούνται μόνο 1 εκατ. ευρώ.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Από 17 καταθέτες δέσμευσαν 404 εκατ.!"

Δύτες βρήκαν μεγάλη νάρκη στην Αγία Πελαγία - Εντυπωσιακό βίντεο

Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν δύτες που είχαν πάει για κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή Μονοναύτη της Αγίας Πελαγίας.

Την ώρα της κατάδυσης ο ένας από τους δύτες αντίκρισε μια τεράστια φθαρμένη μεταλλική μπάλα και συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για νάρκη!

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές Ηρακλείου και διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα πρόκειται για νάρκη... απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν βρίσκεται σε πάρα πολύ μεγάλος βάθος αλλά είναι μεταξύ βράχων.

Οι λιμενικές αρχές Ηρακλείου επιλήφθηκαν άμεσα και την Τρίτη το πρωί εξειδικευμένη ομάδα του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να φτάσει στο σημείο για να εξουδετερώσει τη νάρκη.

Μπορείτε να δείτε τη νάρκη στο παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο το οποίο τράβηξαν οι δύτες και εικονολήπτες Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Νώντας Γκιαουράκης και Κώστας Πετράκης.


flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύτες βρήκαν μεγάλη νάρκη στην Αγία Πελαγία - Εντυπωσιακό βίντεο"

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Το πρόγραμμα της Ελλάδας συνεχίζεται, δεν αλλάζει ο πυρήνας του

Το πρόγραμμα της Ελλάδας συνεχίζεται τόνισε την Δευτέρα ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κύριος Γέγκερ ανέφερε ότι θα δοθεί στην Ελλάδα κάποια ευελιξία, όμως ο πυρήνας του προγράμματος δεν μπορεί να αλλάξει.

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς την συνεργασία των θεσμών, όπως εκφράστηκε στην συμφωνία του Eurogroup την Παρασκευή, ανέφερε ακόμα ο κύριος Γέγκερ.

«Οι θεσμοί θα εξετάσουν πρώτα την λίστα, όπως συμφωνήθηκε την Παρασκευή, και κατόπιν θα δώσουν την εκτίμησή τους, ενώ πάνω σε αυτή τη βάση θα γίνει συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο κύριος Γέγκερ για τα επόμενα βήματα στο ζήτημα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τις ημέρες αυτές τους βουλευτές στη χώρα του, οι οποίοι θα κληθούν να επικυρώσουν την συμφωνία με την Ελλάδα, εφόσον οι θεσμοί και το Eurogroup της Τρίτης εγκρίνουν τον κατάλογο των μέτρων που στέλνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφεν Σάιμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι η ώρα η κυρία Μέρκελ να πάρει στα χέρια της την κατάσταση με την Ελλάδα, δήλωσε πως η Καγκελάριος είχε στενή συνεργασία τις τελευταίες ημέρες με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όμως τώρα το θέμα είναι αποκλειστικά του Eurogroup.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Το πρόγραμμα της Ελλάδας συνεχίζεται, δεν αλλάζει ο πυρήνας του"

Handelsblatt: Εκστρατεία Σόιμπλε να πείσει τους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν την ελληνική παράταση

Εν αναμονή των τελικών ελληνικών προτάσεων τελεί όχι μόνο η γερμανική κυβέρνηση αλλά και οι Γερμανοί βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος της εβδομάδας να δώσουν το τελικό «πράσινο φως» του Βερολίνου.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκινά ήδη σήμερα Δευτέρα εκστρατεία πειθούς των βουλευτών εν όψει της ψηφοφορίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt. Προκειμένου μάλιστα να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, ο κ. Σόιμπλε ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν.

Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συγκέντρωσε την Κυριακή όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποσταλούν στους βουλευτές και να ενημερωθούν για τα ελληνικά σχέδια πριν οι ίδιοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt, μετά από πέντε χρόνια ευρωδιάσωσης ο Β. Σόιμπλε έχει συνηθίσει να «πουλάει» συμβιβασμούς στους βουλευτές. Αυτή τη φορά όμως, όπως εκτιμάται, η αποστολή του δεν είναι τόσο δύσκολη, καθώς μαζί με την Άγκελα Μέρκελ κατάφεραν να περάσουν σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να υπάρξει στη συνέχεια αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς. Επιπλέον, η κυβέρνηση Τσίπρα υπόσχεται να μην αναιρέσει μεταρρυθμίσεις, ενώ θα λαμβάνει χρήματα «βήμα προς βήμα», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Επιφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Από την πλευρά των συγκυβερνώντων Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας πάντως, του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, διατυπώνονται ήδη σοβαρές επιφυλάξεις ενώ δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις.

Τονίζουν ότι θα συναινέσουν στη συνέχιση της βοήθειας μόνο υπό τον όρο ισχυρών δεσμεύσεων για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό τουλάχιστον συμφώνησε την Κυριακή ομόφωνα η ηγεσία του κόμματος στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με την Bild. Όπως είπε στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών Αντρέας Σόιερ, «αλληλεγγύη θα υπάρξει μόνον με αντάλλαγμα σοβαρές μεταρρυθμίσεις».

Χθες ηγετικά στελέχη του κόμματος είχαν προαναγγείλει μια σκληρή στάση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το εάν μπορεί να δοθεί το «πράσινο φως» της γερμανικής βουλής ήδη αυτή την εβδομάδα και προκρίνοντας περισσότερο τη μετάθεση της εξέτασης του αιτήματος για το Μάρτιο.

Πάντως, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της συγκυβέρνησης, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες, δεν φαίνεται να ανησυχούν ούτε για το χρόνο της ψηφοφορίας, αλλά ούτε και για το αποτέλεσμα, θεωρώντας βέβαιο το «ναι» των βουλευτών στην παράταση του ελληνικού προγράμματος την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Εκστρατεία Σόιμπλε να πείσει τους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν την ελληνική παράταση"

Αυτή είναι η πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα σταλεί το πρωί της Τρίτης στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, τους πλειστηριασμούς, τα «κόκκινα δάνεια», τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Στο φως έρχεται, με «non paper» που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής, η λίστα μεταρρυθμίσεων που εισηγείται η κυβέρνηση προς τους εταίρους.

Συγκεκριμένα στη λίστα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων, καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:

α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας

Σημειώνεται ότι την Τρίτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στις 11:00.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη"

Πουλούσαν στο ίντερνετ προϊόντα απομιμήσεις σε Αθήνα και Βόλο

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού, τα οποία διακινούνταν μέσω του διαδικτύου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές Σάββατο, στην Αθήνα και το Βόλο, 3 άνδρες και 1 γυναίκα, ηλικίας 35 έως 43 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία, απάτη και άλλα αδικήματα που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, στην προστασία των σημάτων και στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν και διερευνήθηκαν διαδικτυακές πληροφορίες και προέκυψε ότι άγνωστα άτομα, διακινούσαν μέσω διαδικτύου και σε ειδική κατηγορία προσώπων (δηλαδή άτομα που στοχεύουν στην αγορά επώνυμων προϊόντων σε ειδικές τιμές), επώνυμα απομιμητικά προϊόντα υψηλού κόστους ως γνήσια, μέσω διαφόρων τεχνικών.

Πιο αναλυτικά ως προς την τακτική τους, οι δράστες δημιουργούσαν διάφορα προφίλ σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε διαδικτυακές αγγελίες ειδικού τύπου και στη συνέχεια, παρουσίαζαν ως γνήσια και διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, επώνυμων εταιριών του εξωτερικού, σε ιδιαίτερα χαμηλές και ελκυστικές τιμές, παραπλανώντας έτσι τους υποψήφιους αγοραστές.

Λόγω της πρωτότυπης πρακτικής επικοινωνίας των δραστών με τους αγοραστές-θύματά τους, τα οποία πίστευαν ότι αγόραζαν γνήσια προϊόντα, κατάφεραν να προσελκύσουν στις διάφορες ιστοσελίδες τους χιλιάδες διαδικτυακούς αγοραστές. Αποτέλεσμα της παράνομης δράσης τους είναι οι θιγόμενες επώνυμες εταιρείες να έχουν υποστεί απώλεια εσόδων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο να έχει σημαντική απώλεια από τη μη είσπραξη φόρων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτό, ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι εντόπισαν συγκεκριμένα προφίλ χρηστών του διαδικτύου και ταυτοποίησαν την εμπλοκή των παραπάνω τεσσάρων ατόμων.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, προχθές στις οικίες των δραστών, σε Αθήνα και Βόλο, όπου εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα, υψηλού κόστους.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πουλούσαν στο ίντερνετ προϊόντα απομιμήσεις σε Αθήνα και Βόλο"

Μοσκοβισί: Απαγορεύω να μελετηθεί πιθανό Grexit

«Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ,σήμερα το πρωί, ο Γάλλος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού καναλιού France 2.

Η δήλωση έγινε απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Σπήγκελ, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

« Δεν υπάρχει σχέδιο Β» τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε: «Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Β, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Α. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσκοβισί: Απαγορεύω να μελετηθεί πιθανό Grexit"

Μογκερίνι: Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ

Στην συμφωνία που επετεύχθη στην Παρασκευή ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους του Eurogroup αναφέρθηκε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής σε συνέντευξή της προς την τηλεόραση της Rai.

«Κανείς δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής, χαρακτηρίζεται και από κάποια όρια, αλλά από αύριο υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί νέος διάλογος, με την συμμετοχή όλων, χωρίς τελεσίγραφα», δήλωσε η πολιτικός.

«Η Αθήνα είναι η Ευρώπη. Κανείς, στην EE δεν δίνει βαθμούς, και κανείς δεν εκτελεί εντολές. Η λογική βάσει της οποίας γίνεται αναφορά σε μαθήματα που κάποιοι θα έπρεπε να διαβάσουν, είναι λανθασμένη», πρόσθεσε η κυρία Μογκερίνι.

Η ύπατη εκπρόσωπος της EEγια θέματα εξωτερικής πολιτικής απαντώντας, παράλληλα, σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, χθες το βράδυ, «πιθανώς για να τον ευχαριστήσει για τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Ιταλίας, ο οποίος αποδείχθηκε χρήσιμος».

«Δεν πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αποσύνθεσης της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή αυτή Επιτροπή αποτελεί την τελευταία χρήσιμη ευκαιρία για να μειωθούν οι υπάρχουσες αποστάσεις», κατέληξε η Μογκερίνι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μογκερίνι: Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ"

Πανούσης: Αν δεν μας ακούσουν για το μεταναστευτικό να «σπάσουμε» τη συνθήκη Σένγκεν

Ακόμα και «σπάσιμο» της συνθήκης Σένγκεν προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Κυριακής «αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη.

«Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου και τότε θα έχουμε 2,5 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Πρέπει να καταλάβουν ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη λειτουργία των κέντρων κράτησης δεν αμβλύνουν τις πολιτισμικές διαφορές, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανούσης: Αν δεν μας ακούσουν για το μεταναστευτικό να «σπάσουμε» τη συνθήκη Σένγκεν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news