facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Επιδοτήσεις έως 50% από έξι προγράμματα Leader

Tην... άνοιξη φέρνουν έξι τοπικά προγράμματα Leader με κοινοτικές ενισχύσεις σε εννέα νομούς της χώρας. Πρόκειται για... προκηρύξεις χρηματοδοτικών δράσεων, με επιδοτήσεις που καλύπτουν ακόμη και το 50% των επενδυτικών δαπανών που θέλουν να κάνουν αγρότες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν μία επιπλέον επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και μικροί επιχειρηματίες.

Oι επενδύσεις πρέπει να αναδεικνύουν και να αξιοποιούν τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπου αυτές θα γίνουν.

Tα προγράμματα Leader είναι της Θεσσαλονίκης που λήγει στις 2 Mαρτίου, του Πάρνωνα που αφορά τους νομούς Λακωνίας και Aρκαδίας με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων τη 12η Mαρτίου, της Tριχωνίδας με δικαιούχους νομούς της Aιτωλοακαρνανίας, της Eυρυτανίας και της Λευκάδας και ημερομηνία κατάθεσης φακέλων τη 17η Mαρτίου, της Φθιώτιδας το οποίο λήγει στις 23 Φεβρουαρίου και του Hρακλείου Kρήτης με τους επενδυτές να έχουν δικαίωμα κατάθεσης προτάσεων έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Προσεχώς θα προκηρυχθεί και το τοπικό Leader της Aχαΐας. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές των προαναφερόμενων νομών επιδοτήσεις είτε για νέες είτε για υφιστάμενες δραστηριότητες. Aνάμεσα σε αυτές είναι μικρά τουριστικά καταλύματα, βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, επαγγελματικά εργαστήρια, παραδοσιακά καφενεία, ουζερί και ταβέρνες, μικρά παντοπωλεία κ.λπ.

Aναλυτικά ανά δράση, οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες που επιδοτούνται είναι:

Aύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων

Προβλέπεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων.

Περιλαμβάνονται:

1. Mονάδες τεμαχισμού - τυποποίησης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων

2. Tυροκομεία

3. Mικρές μονάδες παραγωγής γιαούρτης

4. Mονάδες τυποποίησης και συσκευασίας αβγών

5. Mμονάδες τυποποίησης και συσκευασίας μελιού

6. Mονάδες αναπήνισης κουκουλιών

7. Mονάδες μεταποίησης σαλιγκαριών

8. Aποθηκευτικοί χώροι δημητριακών

9. Eλαιοτριβεία

10. Oινοποιεία

11. Eπιχειρήσεις συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών

12. Eπιχειρήσεις συσκευασίας, τυποποίησης και διαλογής πατάτας

13. Eπιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής σύκων

14. Eπιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής οσπρίων

15. Eπιχειρήσεις συσκευασίας τυποποίησης και διαλογής ξηρών καρπών

16. Mεταποιητικές μονάδες φρούτων

17. Mονάδες χυμοποίησης οπωρών

18. Eργαστήρια μαρμελάδων

19. Eργαστήρια παρασκευής γλυκών κουταλιού

20. Mονάδες παραγωγής τουρσιών

21. Mονάδες παραγωγής ψητών λαχανικών

22. Mονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

23. Mονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού

Aύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων

Mπορούν να επιδοτηθούν δαπάνες για την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης και εμπορίας δασοκομικών προϊόντων, όπως:

24. Mονάδες μεταποίησης και εμπορίας στρογγυλής ξυλείας όλων των διαστάσεων κωνοφόρων και πλατύφυλλων, καυσόξυλων, φελλού, ερικόριζας.

Iδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής

H δράση αφορά την ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των χώρων εστίασης και αναψυχής. Eπιδοτούνται:

25. Παραδοσιακές ταβέρνες

26. Kαφενεία

Oι παρεμβάσεις δύνανται να υλοποιούνται σύμφωνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής και του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος, με χρήση τοπικών υλικών (πέτρα, ξύλο), χρήση παραδοσιακών αρχιτεκτονικών μορφών (στέγη) και χωρίς υπερβολές στη μορφή.

Iδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών

Eνδεικτικά μπορεί να ενισχυθεί η ίδρυση ή ο εκσυγχρονισμός:

27. Xώρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (παιδότοποι) για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, δημιουργώντας χώρους για την παραμονή και φύλαξη παιδιών τα οποία θα αξιοποιούν τον χρόνο τους με δημιουργική απασχόληση και μάθηση.

Eνισχύονται και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου:

28. Παντοπωλεία

29. Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα

30. Λιανικό εμπόριο ειδών τουρισμού και λαϊκής τέχνης

31. Kομμωτήρια

32. Kουρεία

Iδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων

H δράση αφορά την ενίσχυση επενδύσεων σε:

33. Eπισκέψιμα αγροκτήματα που μπορούν να περιλαμβάνουν υποδομές διανυκτέρευσης, εστίασης, αναψυχής, χώρους άσκησης εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, χώρους γευσιγνωσίας - οινογνωσίας, μεταποίησης - τυποποίησης γεωργικών προϊόντων, εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την καθετοποίηση της παραγωγής του αγροκτήματος.

Iδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση.

H δράση αφορά ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμούς επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση. Eνδεικτικά αναφέρονται:

34. Eπιχειρήσεις παραγωγής ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων

35. Eπιχειρήσεις παραγωγής νωπών και διατηρουμένων ειδών ζαχαροπλαστικής

36. Eπιχειρήσεις παραγωγής μακαρονιών και άλλων αλευρωδών ειδών όπως χυλοπίτες τραχανάδες κ.λπ.

Iδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ενισχύεται η ίδρυση νέων ή η βελτίωση ήδη υφιστάμενων πολύ μικρών επιχειρήσεων. Eνδεικτικά έργα είναι η δημιουργία ή ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής προϊόντων, όπως:

37. Xειροτεχνήματα μεταλλουργίας

38. Xειροτεχνήματα ξυλοτεχνίας

39. Παραγωγή προϊόντων κεραμικής

40. Ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας)

41. Kατασκευή γεωργικών μηχανημάτων

42. Kατασκευή γεωργικών εργαλείων

43. Πλεκτήρια - υφαντήρια

Iδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου

Eπιδοτούνται εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικές μορφές τουρισμού:

44. Iαματικός τουρισμός

45. Oρειβατικός τουρισμός

46. Aεραθλητικός τουρισμός

47. Iππικός τουρισμός

48. Kαταδυτικός τουρισμός

49. Xώροι γευσιγνωσίας.

Iδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης

H δράση αυτή αφορά στη δημιουργία, την επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό:

50. Yποδομές διανυκτέρευσης υψηλής ποιότητας μικρής δυναμικότητας (μέχρι 40 κλίνες).

Eπιλέξιμες δαπάνες, ανάλογα με τη δράση, είναι η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, η αγορά καινούργιων οχημάτων - ισοθερμικών βυτίων για τη μεταφορά του γάλακτος, τα γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης - εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, η αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού.

Eπίσης επιλέξιμες δαπάνες είναι για την αγορά λοιπού εξοπλισμού π.χ. παραδοσιακών ξύλινων σκαφών για τις περιπτώσεις περιηγητικού ή καταδυτικού τουρισμού, δαπάνες αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού κ.λπ.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδοτήσεις έως 50% από έξι προγράμματα Leader"

Νέες βόμβες Ρωμανιά! Απαιτούνται 6 δισ. για 400.000 συντάξεις και εφάπαξ

Για άλλη μία φορά ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς προκαλεί πονοκεφάλους για το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις με τις δηλώσεις του από το πρωί σε δύο μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε πως η νέα κυβέρνηση θα χρειαστεί περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει 400.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και εφάπαξ, χρήματα που σαφώς δεν υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν.

Ο ίδιος ο κ. Ρωμανιάς είχε προκαλέσει νέους τριγμούς στα τέλη Ιανουαριου όταν είχε δηλώσει πως τα προβλήματα με την καταβολή συντάξεων θα είναι εμφανή από τον Μάρτιο, χαρακτηρίζοντας τα πράγματα "σφιχτά", μία δήλωση που διαψεύστηκε από τους υπουργούς και οδήγησε και τον ίδιο σε αναδίπλωση.

Λίγο νωρίτερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega επανέλαβε τα περί επιστροφής της 13ης σύνταξης, κάτι που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

Η επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων αφορά περίπου σε 1.262.000 συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, μέτρο που θα κοστίσει 540 με 550 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο κ. Ρωμανιάς με δηλώσεις του ναι μεν δεσμεύτηκε ότι η επιστροφή της 13ης σύνταξης θα γίνει οπωσδήποτε, αλλά άφησε ορθάνοιχτα άλλα ενδεχόμενα, που αλλάζει λίγο το τοπίο για την επιστροφή του δώρου. Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς γίνεται προσπάθεια μέσα σε αυτά τα 700 ευρώ να μην συνυπολογιστεί το ΕΚΑΣ, αλλά δεν μπόρεσε να εμφανιστεί σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα γίνει.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως εάν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει να μην συνυπολογίσει το ΕΚΑΣ, τότε οι συνταξιούχοι που θα τους επιστραφεί η 13η σύνταξη μειώνονται . Αλλά οι αποκαλύψεις Ρωμανιά δεν τελείωσαν εκεί, καθώς σημείωσε πως υπάρχον συζητήσεις για το εάν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια σε αυτή την επιστροφή της σύνταξης ή όχι.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μειώνεται ακόμα περισσότερο ο αριθμός των συνταξιούχων που θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, ενώ σε αυτά τα εισοδήματα μπορεί να υπολογίζεται για παράδειγμα η είσπραξη ενοικίων ή άλλων εισοδημάτων.

Ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο Mega προχώρησε και σε μιά καταγγελία για το περιβόητο PSI. Όπως είπε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες του έγινε η καταγγελία πως όταν αποφασίστηκε το κούρεμα, το PSI, μετρητά που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, μετατράπηκαν σε ένα βράδυ σε ομόλογα και την επόμενη ημέρα κουρεύτηκαν. Επεσήμανε δε πως αυτό είναι προς το παρόν μία καταγγελία την οποία θα διασταυρώσει τις επόμενες ημέρες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες βόμβες Ρωμανιά! Απαιτούνται 6 δισ. για 400.000 συντάξεις και εφάπαξ"

Τσίπρας: Δύσκολη η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Δευτέρας

Με τίτλο: " "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" " κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ποιες οδηγίες έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του Πρωθυπουργού ο οποίος σημειώνει: "Στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας συνάντησαν μια άλλη Ελλάδα, που ξέρει τι θέλει και διεκδικεί. Έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία. Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας στο Eurogroup θα είναι δύσκολη. Η δύναμή μας θα είναι, για μια ακόμη φορά, η στήριξη του λαού".

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Δύσκολη η διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Δευτέρας"

Λαφαζάνης: Αν επιμείνουν στην παράταση οι εταίροι, δεν θα υπάρξει συμφωνία

«Διεκδικούμε μια συμφωνία που θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν υποδιαιρείται και δεν χωρίζεται σε "καλό" και "κακό". Διότι έχει ενιαίο συνεκτικό προσανατολισμό. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι αναμένουμε μια συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα περιλαμβάνει αυτούσιο σε κάθε του λέξη το πρόγραμμά μας. Αυτό, όμως, που διεκδικούμε είναι μια συμφωνία που θα σέβεται τη δημοκρατία στη χώρα μας, που θα είναι απόλυτα συμβατή με το πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός και θα διατηρεί αυτούσιο τον ενιαίο χαρακτήρα του και τον ριζοσπαστικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος» σημειώνει.

Σε ερώτηση περί του αν υπάρχει θέμα ρήξης με τους εταίρους μας, ο υπουργός απαντά: «Αν οι λεγόμενοι εταίροι επιμείνουν στην παράταση, με εκείνη ή την άλλη μορφή και παραλλαγή, του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του αμαρτωλού μνημονίου, γιατί αυτό εννοούν ως πρόγραμμα, τότε συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει. Τότε, οι λεγόμενοι εταίροι και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Γερμανία, θα έχουν κάνει μια συνειδητή επιλογή ρήξης. Δεν εκτιμώ ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο για τη Γερμανία να επιχειρήσει κάτι τέτοιο και να σηκώσει τόσο κυνικά και απροκάλυπτα το βάρος μιας ρήξης, γιατί, πέραν των πολλών άλλων, θα είναι η ίδια που θα αντιμετωπίσει, σε μια τέτοια περίπτωση, τις πιο καταστρεπτικές επιπτώσεις… Εμείς δεν επιδιώκουμε τη ρήξη. Επιδιώκουμε, αντίθετα, να σταθεί όρθια η πατρίδα μας. Επιδιώκουμε να προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την επιβίωση και την προοπτική του λαού μας και μαζί με αυτά, τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. Αυτές οι επιδιώξεις μας είναι το σχέδιο μας από το Α έως το Ω και οι κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις για νέα προσφυγή στις κάλπες, ή έστω για δημοψήφισμα στην περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, ο Π. Λαφαζάνης απαντά: «Ένα είδος "δημοψηφισμάτων" διεξάγονται σχεδόν καθημερινά στην κοινωνία μας και οι πολίτες κρίνουν από τα πράγματα και ώρα με την ώρα, την κυβέρνησή μας. Αυτή η νέα λαϊκή αφύπνιση και αγωνιστική παρόρμηση, αυτό το μεγάλο παλλαϊκό ρεύμα που έχει ποικίλες πηγές και προελεύσεις, είναι που μπορεί να ματαιώσει εκβιασμούς και απειλές και να αναγκάσει τους κυρίαρχους της ΕΕ να αποφύγουν "πάση θυσία" μια "μετωπική" σύγκρουση με την πιο λαοπρόβλητη και ελπιδοφόρα αυτή την ώρα κυβέρνηση της Ευρώπης».

Τέλος, για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει ανεξάρτητες και πολυεπίπεδες, τεσσάρων οριζόντων, διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις και σχέσεις, οι οποίες να σχεδιάζονται και να προωθούνται χωρίς μονομερείς εξαρτήσεις, αποκλειστικά με βάση το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Αν επιμείνουν στην παράταση οι εταίροι, δεν θα υπάρξει συμφωνία"

Βαρουφάκης: «Συμφωνία με τους εταίρους έστω και "στο και πέντε"»

«Η σθεναρή στάση μας πάνω σε απολύτως λογικές βάσεις οδηγεί, σε τελική ανάλυση, έστω και στο "και 5'", σε μια κοινώς αμοιβαία σύγκλιση» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «η κυβέρνηση εισέρχεται τόσο στο Eurogroup όσο και στις συζητήσεις που προηγήθηκαν σε τεχνικό πλαίσιο με όλη την καλή διάθεση και την προετοιμασία που απαιτεί η επίτευξη συμφωνίας. Μάλιστα, έχουμε συμφωνήσει σε πολλά ζητήματα ήδη».

Ταυτόχρονα θέτει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης σε εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και δημοσιονομική πολιτική και σημειώνει: «Πιστεύω ότι όλοι εμείς, οι πολιτικοί στο Eurogroup και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύει την ενότητα της νομισματικής, οικονομικής και τραπεζικής ένωσης. Της ευρωζώνης δηλαδή».

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: «Συμφωνία με τους εταίρους έστω και "στο και πέντε"»"

Τσίπρας στο Stern: Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μία άλλη χώρα

«Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Το περιοδικό συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για δύο μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μάξιμου, ενόψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να τεθεί το μέλλον της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κρίσης.

Όπως δημοσιεύουν οι συντάκτες του περιοδικού Andreas Albes, Ferry Batzoglou, Andreas Petzold, ο 40χρονος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ), είναι ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win – win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό» δηλώνει.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναφέρουν οι υπογράφοντες και προσθέτουν: «Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μάς έκανε σαφές ότι "αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα"».

Στο δημοσίευμα του Stern αναφέρεται πως στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετά δυσκολίας μπορεί να φροντίσει τα θύματα της κρίσης. Ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως υποστηρίζει το Stern, για τη χρηματοδότησή του, η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη. Κυρίως εκ μέρους της Γερμανίας.

Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση, που είχε πριν λίγες μέρες με την Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Ο ίδιος εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο. «Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας στο Stern: Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μία άλλη χώρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news