facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

O Ακης τα πήρε και από τη Siemens

Δύο νέοι λογαριασμοί, όπου κατέληγαν «δωράκια» από τη Siemens προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αποκαλύπτονται μέσα από τις απαντήσεις που έστειλαν οι αυστριακές Αρχές στην ελληνική Δικαιοσύνη. 

Τους λογαριασμούς διαχειριζόταν ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος με αποκλειστικές δηλώσεις του στη Realnews δίνει όλα τα στοιχεία για τους επίμαχους λογαριασμούς με τους κωδικούς Tripoli και Leonidas (!). Μόνο στον έναν από αυτούς, όπως λέει, είχαν περάσει 7 εκατ. ευρώ…
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

              

Διαβάστε Περισσότερα » "O Ακης τα πήρε και από τη Siemens"

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, χρειάζεται κανονικό πρόγραμμα

Αν η Ελλάδα θέλει τη βοήθειά μας, χρειάζεται ένα κανονικό πρόγραμμα, που θα συμφωνηθεί με τους πιστωτές, κυρίως για να αποδεσμευθούν οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του G20.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει πώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει. «Δεν είμαστε εμείς που έχουμε ανάγκη ένα πρόγραμμα. Η Γερμανία δεν έχει ανάγκη ένα πρόγραμμα. Είμαι έτοιμος να δώσω όλη τη βοήθεια που θέλουν, αλλά αν δεν θέλουν τη βοήθειά μου, πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Η Ελλάδα υπόκειται σε «πρόγραμμα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας: «Δεν ξέρω τι θα έκαναν οι αγορές χωρίς πρόγραμμα, αλλά ίσως (ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) το ξέρει καλύτερα από εμένα».

Τόνισε, επίσης, φανερά ενοχλημένος, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπολογίζει «να διευθετήσει τα οικονομικά προβλήματά του επαναδιαπραγματευόμενος τις συμφωνίες του Λονδίνου. Μα αυτό συνέβη το 1953».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, χρειάζεται κανονικό πρόγραμμα"

Νέο «χτύπημα» από τη Moody's: Υποβάθμισε 5 ελληνικές τράπεζες

Νέο «χτύπημα» από τον οίκο Moody's ο οποίος προχώρησε σε υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η Moody΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς σε Caa2 από Caa1, της Εθνικής Τράπεζα σε Caa2 από Caa1, της Alpha Bank σε Caa2 από Caa1, της Eurobank Ergasias σε Caa3 από Caa2 και της Attica Bank σε Caa3 από Caa2.
Όλες οι αξιολογήσεις τοποθετήθηκαν σε καθεστώς παρακολούθησης για περαιτέρω υποβάθμιση, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο οίκος.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση της Moody΄s να θέσει την πιστοληπτική αξιολόγηση Caa1 της Ελλάδας σε καθεστώς παρακολούθησης για υποβάθμιση στις 6 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες πριν, ο οίκος Standard & Poor's είχε προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Οπως εξηγεί ο Moody's, η υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών οφείλεται στην εκτίμηση του οίκου ότι είναι μειωμένες οι πιθανότητες να δοθεί συστημική βοήθεια λόγω:

Της υψηλής αβεβαιότητας γύρω από την ικανότητα της κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτες σε χρόνο που να καλύπτει τις ανάγκες ρευστότητας
Την πιθανότητα να μειωθεί η ικανότητα του HFSF να βοηθήσει τις τράπεζες σε περίπτωση που το χρειαστούν.
Θέτει υπό παρακολούθηση και τον ΟΤΕ

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Moody's έθεσε και τον ΟΤΕ σε καθεστώς παρακολούθησης. Απειλεί δε, με άμεση υποβάθμιση από την αξιολόγηση «Βa3» του ΟΤΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χτύπημα» από τη Moody's: Υποβάθμισε 5 ελληνικές τράπεζες"

Κουρουμπλής: Όλοι οι Έλληνες που έχουν ΑΜΚΑ θα έχουν και φάρμακα - Άμεση καταβολή νοσηλίων για τους τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την πλειοψηφία των πολιτών και διευκόλυνση της πρόσβασης στο σύστημα υγείας προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ενημερωτική εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA".

"Όλοι οι Έλληνες που έχουν ΑΜΚΑ δικαιούνται φάρμακα. Θα διευκολύνουμε την πρόσβαση του πολίτη ώστε να μπορεί να έχει φάρμακα", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

"Όλοι οι Έλληνες με ΑΜΚΑ, είτε δουλεύουν είτε όχι, δικαιούνται φάρμακα. Κάντε λίγη υπομονή, να κάνουμε τη διαπραγμάτευση και θα τον βρούμε τον τρόπο".



Άμεση καταβολή νοσηλίων για τους τουρίστες

Την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι ξένοι τουρίστες να καταβάλουν άμεσα τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στην Ελλάδα και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, εξετάζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε υπηκόους άλλων χωρών οι οποίοι έχουν επισκεφτεί νοσοκομεία εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στην Ελλάδα δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το ανάλογο αντίτιμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε αναλώσιμα είδη που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπ. Υγείας ανακοίνωσε άλλωστε στους γιατρούς ότι συγκροτείται ειδική επιτροπή για τη θεσμική επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε:

-Προχωρούν οι 700 προσλήψεις γιατρών, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί επί υπουργίας Αβραμόπουλου και είχαν μπλοκάρει για διάφορους λόγους.

-Θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις επικουρικών γιατρών.

-Εξετάζεται το θέμα της κάλυψης των 2.500 θέσεων γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ.

-Παράλληλα με τα παραπάνω, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ποσοστό που θα έχει η Υγεία στις 15.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Κατρούγκαλος.

Μετά τη συνάντηση με τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρώτο μέλημα είναι να ορθοποδήσει το σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία σύστασης αρμόδιας Επιτροπής για τη θεσμική επαναθεμελίωση του Συστήματος Υγείας με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εν τω μεταξύ, τα "ισοδύναμα" της κατάργησης του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ, και του ενός ευρώ ανά συνταγή, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ από αυτά τα μέτρα είναι 20 εκατ. ευρώ και 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: Όλοι οι Έλληνες που έχουν ΑΜΚΑ θα έχουν και φάρμακα - Άμεση καταβολή νοσηλίων για τους τουρίστες (ΒΙΝΤΕΟ)"

Γιούνκερ προς Τσίπρα: Μην υποθέτεις ότι η Ευρωζώνη θα δεχθεί τα σχέδιά σου

Να μην υποθέτει πως η Ευρωζώνη θα δεχθεί τα σχέδια της κυβέρνησής του προειδοποίησε τη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ συμβούλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, να μην «υποθέτει» πως το κλίμα έχει αλλάξει τόσο στην Ευρωζώνη, ώστε να δεχθεί απλά όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους, αναφορικά με τη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δηλώσεις Γιούνκερ έγιναν πριν από συνομιλίες του με Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ προς Τσίπρα: Μην υποθέτεις ότι η Ευρωζώνη θα δεχθεί τα σχέδιά σου"

Σύσκεψη Δραγασάκη με τραπεζίτες - "Καυτό" θέμα η ρευστότητα

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των τραπεζών έχει το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ.Γιάννης Δραγασάκης με θέμα τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, αλλά και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου για το επόμενο διάστημα.

Οι συζητήσεις αυτές είχαν γίνει και τις προηγούμενες μέρες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο κ. Δραγασάκης με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών.

Στη σύσκεψη θα μετέχει και ο κ. Γιώργος Μιχελής, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει το τιμόνι της Εθνικής ως διευθύνων σύμβουλος, με πρόεδρο την κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, καθώς η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος καλύπτεται μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως την εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτό όμως, που απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση είναι να έχουν τη δυνατότητα οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν το δημόσιο, αγοράζοντας έντοκα γραμμάτια από τις προσεχείς εκδόσεις.

Για να το πράξουν όμως είναι απαραίτητη η έγκριση από την ΕΚΤ, η οποία δεν έχει δοθεί, καθώς η Κεντρική Τράπεζα έχει απορρίψει αίτημα για επιπλέον εκδόσεις εντόκων, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση έχει ζητήσει την έγκριση έκδοσης πρόσθετων εντόκων γραμματίων, στο πλαίσιο του προγράμματος "γέφυρα" που προτείνει στους εταίρους.

Παράλληλα οι τραπεζίτες είναι προβληματισμένοι σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας, καθώς μπορεί να ενταθούν οι εκροές καταθέσεων, με τις αποταμιεύσεις να αποτελούν την βασική πηγή ρευστότητας στο σύστημα.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη Δραγασάκη με τραπεζίτες - "Καυτό" θέμα η ρευστότητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news