facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπελος: Ασθενείς βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο!

Εικόνες ντροπής στη Σκόπελο καθώς οι ασθενείς αναγκάζονται να βγάλουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο, αφού ο μοναδικός χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος στο κέντρο Υγείας λείπει σε άδεια.

Καθότι ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και η μόνη λύση για τους ασθενείς είναι το κτηνιατρείο, με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας να ζητεί επιπλέον στελέχωση της θέσης ακτινολόγου, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες.

Ταυτόχρονα σε περίπου ένα μήνα φεύγουν οι δύο αγροτικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας και θα παραμείνουν τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας θα στελεχώνεται από δύο γιατρούς, καθώς ο ένας αγροτικός μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόνησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας δηλώνει αδυναμία, διότι κανείς από το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν ξέρει να χειριστεί το ακτινολογικό μηχάνημα.

«Εμείς δεν συστήνουμε στους ασθενείς να μεταβαίνουν σε κτηνιατρείο για ακτινογραφίες, ωστόσο πηγαίνουν με δική τους πρωτοβουλία, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε κανονική άδεια. Τι μπορούμε να κάνουμε; Διαθέτουμε έναν και μοναδικό παρασκευαστή, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει δυστυχώς. Όταν ο μοναδικός παρασκευαστής απουσιάζει σε άδεια οι ασθενείς με δική τους πρωτοβουλία βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο. Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και εμείς στο Κέντρο Υγείας δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το ακτινολογικό μηχάνημα» επισημαίνει στην Ημερησία ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γ. Τριανταφύλλου.

«Σε ένα μήνα φεύγουν από το Κέντρο Υγείας δύο αγροτικοί γιατροί και δεν υπάρχει προοπτική για αναπλήρωσή τους. Θα παραμείνουμε τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Στην ουσία, όμως, θα είμαστε δύο, γιατί ο ένας αγροτικός γιατρός εναλλάξ μεταβαίνει πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τους εκεί ασθενείς. Δεν είναι Υγεία αυτά, είναι ρημαδιό η κατάσταση. Απαιτείται άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς. Λένε για 1.000 προσλήψεις γιατρών; Ποιες προσλήψεις; Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Η Υγεία είναι ρημαδιό. Είναι πρόσφατες οι δεσμεύσεις για στελέχωση των νησιών με γιατρούς. Δεν τους έχουμε δει ακόμα. Το πρόβλημα είναι έντονο και λύνεται μόνο με πολιτική απόφαση» προσθέτει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπελος: Ασθενείς βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο!"

Επανασυστήνει τις ΜΟΜΑ ο Πάνος Καμμένος

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές, και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο.

Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, ο υπουργός είπε «πως η κυβέρνηση αντέχει», θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειες.

Η κατάσταση στον Έβρο τείνει προς μερική εκτόνωση και συμφώνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς υπάρχει σταθεροποίηση όσον αφορά την αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού, καθώς σταδιακά αποσύρονται από τον οικισμό Λαγυνά, όπου είχαν πλημμυρίσει περί τα 100 σπίτια.

Την ίδια ώρα αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πόρο όπου η στάθμη του ποταμού άρχισε να πέφτει.

Τι είναι οι ΜΟΜΑ

Οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (ΜΟΜΑ) αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων υποδομής. Το προσωπικό αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του Μηχανικού, αλλά και άλλων όπλων του Στρατού, όπως και πολιτικό τεχνικό προσωπικό.

Οι έδρες των ΜΟΜΑ βρίσκονταν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας (Ηράκλειο, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα και Ιωάννινα).

Εκτελούσαν έργα υποδομής στη νησιωτική χώρα, σε απρόσιτες και ακριτικές περιοχές της Ελλάδας (δρόμοι, γέφυρες, διάδρομοι προσγείωσης, εγγειοβελτιωτικά υδραυλικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα κλπ).

Συμμετείχαν σε προγράμματα αποκατάστασης σεισμόπληκτων περιοχών με την κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών, νοσοκομείων, σχολείων κλπ.

Σημαντική ήταν η συμβολή τους στο πρόγραμμα του ΥΠΕΞ (1991) για την αποκατάσταση των παλιννοστούντων Ποντίων από τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η Υπηρεσία καταργήθηκε το 1992.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανασυστήνει τις ΜΟΜΑ ο Πάνος Καμμένος"

Βαρουφάκης στο Reuters:Την Τετάρτη η ολοκληρωμένη πρόταση της Αθήνας για το χρέος

«Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση (σ.σ. για το χρέος της Ελλάδας) την Τετάρτη» δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης, στην οποία παρόντες θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έγινε αναλυτική συζήτηση για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Με τη Lazard

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με πολυμελές κλιμάκιο του Οίκου Lazard είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Lazard αναλαμβάνει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

«Οταν πας στο δικαστήριο (σ.σ.: εννοεί το Eurogroup) χρειάζεσαι και τους καλύτερους δικηγόρους» φέρεται να σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Οι προγραμματικές δηλώσεις

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα αρχίσει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με ψηφοφορία.

Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά και τους άξονες των θέσεών της για την συμφωνία-γέφυρα που προτείνει στους δανειστές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν σε δύο μέρη:

α) Το πρώτο πεντάμηνο (μέχρι τέλος Ιουνίου) που θα αφορούν στο πρόγραμμα-γέφυρα και
β) τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας και το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε «η κυβέρνηση μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, είτε τη λέει στη Βουλή είτε στο Eurogroup».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης στο Reuters:Την Τετάρτη η ολοκληρωμένη πρόταση της Αθήνας για το χρέος"

Πάτρα: Κατέβηκε από το Δημαρχείο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κυματίζει πλέον στο Δημαρχείο της Πάτρας και αντικαταστάθηκε από μια δεύτερη του Δήμου. Πλέον στο Δημαρχειακό Μέγαρο υπάρχουν τρεις σημαίες. Η Ελληνική στο μέσον και άλλες δύο του Δήμου δεξιά και αριστερά.

Η σημαία υπεστάλη από τη νέα δημοτική αρχή. Όπως δηλώνει στο thebest.gr o εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος "η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σύμβολο μισητό για το λαό γιατί η Ε.Ε. στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας που δέρνει τη χώρα και τον λαό. Οι πολιτικές της προσαρμόζουν την οικονομία στις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς, δημιουργώντας μαζική εξαθλίωση και ανεργία".

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κατέβηκε από το Δημαρχείο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Και η Λαγκάρντ την Τετάρτη στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

Με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει για πρώτη φορά «πρόσωπο με πρόσωπο» ο Γιάνης Βαρουφάκης την ερχόμενη Τετάρτη, στο έκτακτο Γιούρογκρουπ με κεντρικό θέμα συζήτησης το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

Η παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δείχνει ότι κλιμακώνεται το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων για το ελληνικό ζήτημα.

Το Σάββατο το απόγευμα πάντως ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και εσωτερική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον κύριο Γιάνη Βαρουφάκη, με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών κ.Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Μάρδα και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, με σκοπό την προετοιμασία των προγραμματικών θέσεων που θα παρουσιάσει αύριο η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βαρουφάκης αναμένεται να μιλήσει την Δευτέρα στη Βουλή ώστε αμέσως μετά να ετοιμάσει τον φάκελο της ελληνικής πρότασης για τη «συμφωνία γέφυρα» που θα παρουσιάσει στο Γιούργκρουπ την Τετάρτη, ως εναλλακτική λύση αντί της υποβολής αίτησης παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και η Λαγκάρντ την Τετάρτη στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα"

Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής, εκτός ο προτεινόμενος της ΧΑ

Στην εκλογή των επτά αντιπροέδρων της Βουλής προχώρησε η Ολομέλεια. Όλοι οι προτεινόμενοι για τα αξιώματα εξελέγησαν εκτός από τον προτεινόμενο από τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος δεν έλαβε τις απαραίτητες ψήφους. Το Σώμα ψήφισε επίσης γραμματείς και κοσμήτορες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη Αλέξης Μητρόπουλος με 229 ψήφους (52 λευκά και 1 άκυρο), δεύτερος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γ.Μπαλάφας με 235 ψήφους (47 λευκά), τρίτη αντιπρόεδρος εξελέγη η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με 229 ψήφους (50 λευκά, 3 άκυρα).

Από τη ΝΔ εξελέγη τέταρτος αντιπρόεδρος ο Νικήτας Κακλαμάνης με 247 ψήφους (34 λευκά, 1 άκυρο).

Για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου υποψήφιος ήταν ο Μιχαήλ Κωνσταντίνου Αρβανίτης Αβράμης από τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος όμως δεν εξελέγη αφού έλαβε μόλις 37 ψήφους (197 λευκά). Για την εκλογή του χρειαζόταν 134 ψήφους.

Στη θέση του έκτου αντιπροέδρου εξελέγη από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης με 210 ψήφους (63 λευκά, 9 άκυρα).

Τέλος, ζ' αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γ.Λαμπρούλης από το ΚΚΕ με 235 ψήφους (38 λευκά, 1 άκυρο).

Κατά τα άλλα, για τις θέσεις των Κοσμητόρων εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας (με 216 και 238 θετικές ψήφους αντίστοιχα), ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κώστας Κουκοδήμος (με 215 θετικές ψήφους). Γραμματείς, εξελέγησαν τέλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Παναγιώτα Δριτσέλη (216 ψήφοι), Ζήσης Ζάννας (212 ψήφοι), Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου (220 ψήφοι) και Βασίλης Τσίρκας (213 ψήφοι), και εκ μέρους της ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (222 θετικές ψήφοι). Ο Νικόλαος Κούζηλος, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τη θέση του ΣΤ' Γραμματέα της Βουλής, δεν εξελέγη, καθώς έλαβε μονάχα 33 θετικές ψήφους, έναντι 165 λευκών και 30 άκυρων, σε σύνολο 229 ψηφισάντων.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπίστωσε πως η παρούσα Βουλή διαθέτει περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες απ' όσες διαχειρίζεται ο υφιστάμενος Κανονισμός, και εκτίμησε πως κατά την αλλαγή του Κανονισμού, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπησή τους στα όργανα της Βουλής και στις Επιτροπές.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Σώματος, στους πληγέντες από τη θεομηνία, πολίτες του Έβρου.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής, εκτός ο προτεινόμενος της ΧΑ"

ΣτΕ:Δεν μπαίνουν στο δημόσιο όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

Συνταγματική σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας μπήκε στη ρύθμιση που προβλέπει ότι δεν μπορούν να προσληφθούν στο Δημόσιο οι άνδρες εκπαιδευτικοί στην περίπτωση που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Το Γ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας απορρίπτοντας, έτσι, αίτηση εκπαιδευτικού, ο οποίος με προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί η ανάκληση του διορισμού του καθώς δεν προσκόμισε βεβαίωση ότι έχει υπηρετήσει στο στρατό.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας συντάχθηκαν με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κρίνοντας ότι η επίμαχη υποχρέωση εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων, μόνο για τους άνδρες και όχι για τις γυναίκες, δεν εισάγει διάκριση υπέρ ορισμένων προσώπων.

Όπως επισημαίνουν «λειτουργεί κατά τρόπο γενικό και απρόσωπο, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και καταλαμβάνει όλους τους υποψήφιους βάσει της προκηρύξεως του επίδικου διαγωνισμού κατά τρόπο γενικό, απρόσωπο και αντικειμενικό».

Επιπλέον, κρίθηκε ότι η Συνταγματική αρχή της ισότητας «δεν υπαγορεύει την ομοιόμορφη μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».

Τέλος οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «οι διατάξεις του άρθρου 4 του Συντάγματος δεν εμποδίζουν τον νομοθέτη, προκειμένου να ασκήσουν οι άνδρες το δικαίωμα προσβάσεως στις δημόσιες λειτουργίες, να προβλέπει για αυτούς ως κώλυμα διορισμού την μη εκπλήρωση της δημοσίου δικαίου υποχρεώσεως της στρατιωτικής υπηρεσίας τους που νομίμως βαρύνονται με αυτήν, διαφοροποιώντας στο ζήτημα αυτό τις γυναίκες δικαιολογημένα».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ:Δεν μπαίνουν στο δημόσιο όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news