facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σουλτς: Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα από την τήρηση των δεσμεύσεών της σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Αν η Ελλάδα αλλάξει τις συμφωνίες μονομερώς, η άλλη πλευρά δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένη να τις τηρήσει», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην εφημερίδα και προσθέτει ότι έτσι «δεν θα πηγαίνει χρήμα στην Ελλάδα και το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί».

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο εάν η Αθήνα τηρεί τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη, «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή: Πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Μόνο υπ' αυτή την προϋπόθεση θα μπορούμε να μιλήσουμε για το εάν εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε παραχωρήσεις προς την Αθήνα».

Ερωτηθείς τι είδους παραχωρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν, ο κ. Σουλτς απάντησε ότι υπάρχουν εναλλακτικές στα αυστηρά μέτρα λιτότητας, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι οπαδοί αυτών των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Όλοι στην Ε.Ε. είναι έτοιμοι να κάνουν δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία, συνέχισε ο κ. Σουλτς, αλλά αυτό, διευκρίνισε πως μπορεί να γίνει στη βάση των συμφωνιών που έχουν συναφθεί μέχρι σήμερα.

Ακόμη είπε πως εάν ο κ. Τσίπρας ζητήσει την ανάκτηση κεφαλαίων που έχουν καταθέσει στο εξωτερικό κάποιοι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει.

«Αν ο Τσίπρας το ζητήσει, θα βρεθούν τα μέσα να δοθεί πρόσβαση στους λογαριασμούς που βρίσκονται σε κράτη της Ε.Ε. ακόμη και σε λογαριασμούς που βρίσκονται σε κράτη που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. αλλά έχουν υπογράψει φορολογικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Σουλτς.

Όσον αφορά στην τρόικα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε: «Εάν το κάνει αυτό, τότε δεν χρειαζόμαστε την τρόικα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει νόημα πλέον να πηγαίνουν αξιωματούχοι στην Αθήνα οι οποίοι εκλαμβάνονται ως «ανθύπατοι». Μάλιστα ο κ. Σουλτς σημείωσε πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απλά θα μπορούσε να μιλάει απευθείας με την Κομισιόν και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης

Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουλτς: Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της"

Τι αναφέρει το απόρρητο έγγραφο με τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου για την Ελλάδα

Ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις από το σημείο που τις άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά

Με σκληρές θέσεις μπαίνει το Βερολίνο στη διαπραγμάτευση για τη νέα συμφωνία γέφυρα που ζητάει η κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα και τη ρύθμιση του χρέους. Η Γερμανία ζητάει η Ελλάδα να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters και το οποίο προετοιμάστηκε από το Βερολίνο για τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στο Euro Working Group της Πέμπτης στην οποία θα συζητηθεί η απάντηση της ευρωζώνης οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος και την πολιτική λιτότητας, η Γερμανία επιμένει στις θέσεις που συμφωνήθηκαν ως εκκρεμότητες στο περίφημο «e-mail Χαρδούβελη».

Με άλλα λόγια ζητεί η διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν από το σημείο που τις είχε αφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Το γερμανικό έγγραφο υποστηρίζει ότι η Αθήνα δεν πρέπει να αντιστρέψει καμία από τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής και να συνεχίσει την προσπάθεια να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

«Το Eurogroup χρειάζεται μια σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα που να διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμιστικών μέτρων που είναι αναγκαία για να διατηρηθεί εντός τροχιάς το πρόγραμμα», επισημαίνεται στο γερμανικό έγγραφο.

«Στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνηθείσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας (όχι υπαναχώρηση από τα μέτρα), σε σημαντικούς τομείς όπως στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, στην φορολόγηση, στη διαχείριση των δημοσιονομικών, στις ιδιωτικοποιήσεις, την υγεία, τις συντάξεις, την παιδεία και την καταπολέμηση της διαφθοράς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Γερμανία καλεί επίσης την Ελλάδα να δηλώσει ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις αποπληρωμής του χρέους της προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το EFSF, καθώς και των δανείων από χώρες της ευρωζώνης που δόθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, το Βερολίνο θέλει η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016 και να κλείσει το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.

Η Γερμανία θέλει επίσης η Αθήνα να τηρήσει τη συμφωνία για τη μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο κατά 150.000 εργαζόμενους, να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και να κρατήσει το μειωμένο κατώτατο μισθό.

Το Βερολίνο ζητά τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων των λιμένων, της ΔΕΗ και των εταιρειών κοινής ωφελείας, καθώς και την πώληση ακινήτων με στόχο να έχει έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2015.

«Στην βάση των στοιχείων που περιγράφονται πιο πάνω, είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Χρειάζονται περισσότερα και πρέπει να γίνουν περισσότερα, σε διμερή βάση καθώς και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο», καταλήγει το έγγραφο.

Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν οι ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί σκληρά με βάση το παραπάνω έγγραφο για το πλαίσιο της συμφωνίας πλαίσιο που ζητά για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την επόμενη ημέρα και τη ρύθμιση του χρέους.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι τα περιθώρια υποχώρησης των ευρωπαίων δεν είναι μεγάλα και περιορίζονται στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων και σε ορισμένα «περιφερειακά» θέματα. Επισημαίνουν ωστόσο ότι «δεν θέλουν να πάνε σε ρήξη με την Ελλάδα».

Όσον αφορά το κλίμα στο Eurogrpoup σημειώνουν ότι οι περισσότερες χώρες συντάσσονται με τις θέσεις του Βερολίνου και πως πολύ δύσκολο θα υπάρξουν χώρες που θα κάνουν πίσω και θα αποστασιοποιηθούν από τις θέσεις αυτές.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αναφέρει το απόρρητο έγγραφο με τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου για την Ελλάδα"

Τράπεζα της Ελλάδος: Οι μισθοί κατέρρευσαν, οι επιχειρήσεις κέρδισαν

Μπορεί να κατέρρευσαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, στο διάστημα της βαθιάς κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, την τελευταία πενταετία, αλλά σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr δεν συνέβη το ίδιο με τις τιμές των προϊόντων. Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), αποδεικνύει ότι η μείωση στο μοναδιαίο κόστος εργασίας, οδήγησε σε αύξηση στο περιθώριο κέρδους, ακριβώς επειδή οι τιμές δεν ακολούθησαν τις μειώσεις των μισθών.

Η ευθύνη για τη μερική μόνο, προσαρμογή των τιμών σε σχέση με τη μεγάλη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, βαραίνει κυρίως την ολιγοπωλιακή δομή που έχει η ελληνική οικονομία. Συνεπώς, προκύπτει ότι από την στιγμή που υπάρχουν συνθήκες ολιγοπωλίων που επικρατούν σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας, ειδικά κλάδους παραγωγής και εμπορίας αγαθών, όπως είναι ο κλάδος των καυσίμων και ο κλάδος των τροφίμων, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τέτοια παρέμβαση που θα προκαλέσει σημαντική μείωση στις τιμές των προϊόντων. Τα ολιγοπώλια, λειτουργούν στη λογική των trust και έτσι κατορθώνουν να διατηρούν με μικρές αποκλίσεις, τις τιμές στα ίδια επίπεδα και ταυτόχρονα να καρπώνονται το όφελος από τη διαφορά που δημιουργείται με τη μείωση των μισθών.

Σημειώνεται ότι το διάστημα 2010 - 2013 η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κυμάνθηκε στο 3,3% κατά μέσο όρο, όταν ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο «έτρεχε» με ρυθμούς 2%. Ειδικά στο βιομηχανικό κλάδο, όπου παράγονται κυρίως τα εμπορεύσιμα (εξαγώγιμα) αγαθά της οικονομίας, παρατηρείται την ίδια χρονική περίοδο, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον πληθωρισμό (2,3%), σε σχέση με το ρυθμό μεταβολής του μοναδιαίου κόστους εργασίας (6,9% μείωση). Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοναδιαίο κόστος το 2012 υποχώρησε κατά 12,6% και κατά 6,3% το 2013, ενώ τα ίδια έτη ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,6% και 0,8%, αντίστοιχα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα της Ελλάδος: Οι μισθοί κατέρρευσαν, οι επιχειρήσεις κέρδισαν"

Βαρουφάκης: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας

«Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα «Zeit» ο Γιάνης Βαρουφάκης και ζητά από τους Γερμανούς να ακούσουν τους Έλληνες λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτείτε, αλλά να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό».

«Αν κοιτάξει κανείς καθαρά στατιστικά τα πράγματα, θα δει ότι υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά στην πραγματικότητα τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν. Η υπάρχουσα πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω κρίσης έχει προκαλέσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη: στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι έχει έρθει σε κόντρα με όλη την Ευρώπη, μέσα σε λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είναι φυσικό αυτό που συμβαίνει. Θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει αντιληπτό παντού ότι συντελείται μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση στην Ελλάδα και πήρε αποφάσεις που απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα».

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου πως ενδεχομένως όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επισημαίνει:

«Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν σημαίνει πως αποκλίνουμε από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων αν δώσουμε σε έναν συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον 300 ευρώ το χρόνο».

«Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε τα καρτέλ, τους πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους. Γιατί ένα χλμ. αυτοκινητόδρομου κοστίζει τρεις φορές περισσότερο στην Ελλάδα απ' ότι στη Γερμανία; Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ευνοιοκρατίας και διαφθοράς. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε. Αντί γι' αυτό ασχολούμαστε με τα ωράρια των φαρμακείων», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Οσον αφορά στους δημοσίους υπαλληλους ο ελληνας ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως «δεν έχουμε προσλάβει ακόμη κανέναν. Ανακοινώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε απολύσεις στον δημόσιο τομέα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αν κάνουμε επαναπροσλήψεις θα είναι γιατί δεν ήταν νόμιμες οι απολύσεις».

Επιπλέον αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσεγγίσει τον γ.γ του ΟΟΣΑ, Χοσέ Άνχελ Γκουρία για να πάρει βοήθεια αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του κόμματος.

Επαναλαμβάνει τέλος ότι «η Ελλάδα δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρουφάκης: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας"

Σουλτς: Δεν έχουμε ακόμα τις λύσεις αλλά ο κ. Πρωθυπουργός τις επιζητά - Τσίπρας: Είμαστε στο σωστό δρόμο

Συναντήσεις Τσίπρα με Γιούνκερ, Τουσκ και Σουλτς στις Βρυξέλλες - Το απόγευμα η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Ολάντ στο Παρίσι

«Δεν έχουμε ακόμη τις λύσεις, αλλά ο κ. Τσίπρας τις επιζητά» ανέφερε ο Μ. Σούλτς στις κοινές δηλώσεις με τον ελληνα πρωθυπουργό μετά την συνάντησή τους.

Ο Μ. Σουλτς εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ υπογράμμισε την στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση.
«Ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία, δεν αναζητά μόνο μια λύση για την Ελλάδα. Εχει την απόλυτη στήριξή μου», ανέφερε ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενός πλαισίου για «εποικοδομητικό διάλογο και λύσεις».

«Οι απλοί πολίτες πλήρωναν μέχρι σήμερα τον λογαριασμό. Είναι καιρός οι κατέχοντες - αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω- να συνεισφέρουν. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο κ. Τσίπρα και αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε 100%.

«Ο κ. Τσίπρας είναι καλοδεχούμενος στον θεσμό μας. Δεν έχουμε ακόμα τις απαράιτητες λύσεις, αλλά θα τις βρούμε» επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος και πρόθυμος να κάνει το βέλτιστο δυνατόν προκειμένουν να επιτευχθεί μια συμφωνία.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόσμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε».

Συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα

Tο κρισιμότερο έως σήμερα ραντεβού του κ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στις Βρυξέλλες, όπου ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

To Reuters σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας έτυχε «εμφανώς θερμής υποδοχής». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει πως ο συντηρητικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είχε προειδοποιήσει τους έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα.

Ο 40χρονος Τσίπρας, περιγράφει το Reuters, με το ανοιχτό πουκάμισό του χωρίς γραβάτα να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που αντάλλασσε χειραψία με τον Γιούνκερ και τον ασπαζόταν.

Ο κατά μία 20ετία μεγαλύτερός του πολιτικός του Λουξεμβούργου πήρε στη συνέχεια από το χέρι τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαμογελώντας ως απάντηση στα γέλια των δημοσιογράφων, τον οδήγησε προς τον χώρο συνάντησής τους.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ντόναλντ Τουσκ στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ενώ στις 13:30 θα γίνουν κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Σουλτς.

Το κλίμα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αποτελεί αίνιγμα, καθώς μετά τις δηλώσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, μιλώντας χθες στο πλαίσιο του ετήσιου διαλόγου μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων, έδειξε πως ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα, σημειώνοντας: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Η συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι και η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ολάντ, αναμένεται να είναι και αυτή από την οποία θα φανεί, αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Βρυξελλών.

Αναμένεται δε και να ξεκαθαρίσει το πεδίο ως προς το ενδεχόμενο «μετακόμισης» του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου στην Αθήνα - κάτι που σύμφωνα με ενδείξεις και πληροφορίες ο κ. Γιούνκερ δεν θα επιθυμούσε, λόγω του ντόμινο ανατροπών που θα προκαλούσε στην Επιτροπή.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουλτς: Δεν έχουμε ακόμα τις λύσεις αλλά ο κ. Πρωθυπουργός τις επιζητά - Τσίπρας: Είμαστε στο σωστό δρόμο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news