facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Δέκα νεκροί σε συντριβή ελληνικού F-16 σε ισπανική αεροπορική βάση

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν όταν ελληνικό F-16 συνετρίβη στη διάρκεια της απογείωσης στην πίστα της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ.

O τραγικός απολογισμός ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας της Ισπανίας.
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι επτά εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πέντε σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μόνον ο ένας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.
Για την Ισπανία αναχωρεί ο αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Χρήστος Βαΐτσης.

Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων, ούτε η κατάσταση του πληρώματος του ελληνικού μαχητικού.

Το μαχητικό συνετρίβη στις 16:40 ώρα Ελλάδος σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών της αεροπορικής βάσης πέφτοντας πάνω σε άλλα σταθμευμένα μαχητικά.

Από τη συντριβή του F-16 προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά.
Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.
Tο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναμένει επίσημη ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές σχετικά με το συμβάν.

Για τις πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του για το συμβάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος.

«Εκφράζουμε την θλίψη μας και την οδύνη μας για τις τραγικές συνέπειες που είχε η συντριβή μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια άσκησης στη φίλη και σύμμαχο  Ισπανία. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των Ελλήνων Αξιωματικών, όπως και με τις οικογένειες των θυμάτων, ανεξαρτήτως εθνικότητας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας..

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος -ασκεί καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών μέχρι το διορισμό νέου υπουργού- επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία και να εκφράσει τη βαθειά του λύπη για τις ανθρώπινες απώλειες εν ώρα καθήκοντος.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα νεκροί σε συντριβή ελληνικού F-16 σε ισπανική αεροπορική βάση"

Ποτάμι και ΚΚΕ: Ούτε στήριξη, ούτε ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετοι στην παροχή στήριξης ή ανοχής σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, φαίνεται να είναι το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ούτε ανοχή, ούτε στήριξη πρόκειται να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι, όσο είναι στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφέρουν στελέχη του κόμματος, έπειτα από την ανακοίνωση της συνεργασίας Τσίπρα - Καμμένου.

Το θέμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η συμμετοχή δηλαδή του Πάνου Κάμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ήταν «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος αποφάσισε τελικά να μην στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, διαμηνύει ατύπως ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως, έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αναφέρει ατύπως ο Περισσός, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή.

Η κυβέρνηση, με βάση τις διαδικασίες, θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό, αναφέρει ταυτόχρονα το ΚΚΕ.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι και ΚΚΕ: Ούτε στήριξη, ούτε ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ"

Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων

«Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι ΑΝΕλ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινώσει το κυβερνητικό σχήμα» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο στόχος είναι ενωμένοι οι Ελληνες να προχωρήσουμε σε μια νέα ημέρα» δήλωσε ενώ ερωτηθείς για τα  πόσα υπουργεία θα αναλάβουν οι ΑΝΕΛ ο Π. Καμμένος απάντησε ότι«υπάρχει συμφωνία αρχών να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός».
Στενά συνδεδεμένη με την διαδικασία αναδιάρθρωσης του υπουργικού συμβουλίου θα είναι και η σύνθεσή του.

Την συνεργασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, έχουν συμφωνήσει οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος, ενώ με ταχείες κινήσεις ήδη από το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός ευρύτερου πλαισίου στήριξης.

Από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας Τσίπρας - Καμμένος συναντήθηκαν στην Κουμουνδούρου  προκειμένου να βρουν τους όρους της μεταξύ τους συνεργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ θα αναλάβουν ένα χαρτοφυλάκιο με πιθανότερο αυτό της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Στ. Θεοδωράκη, στην οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες στήριξης του Ποταμιού προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση και προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επί τη βάσει της δήλωσης του Δ. Κουτσούμπα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει προς ψήφιση φιλολαϊκά μέτρα, το ΚΚΕ θα τα ψηφίσει.

Κατόπιν αυτών,  πιθανόν και τη Δευτέρα αναμένεται να σχηματιστεί η πρώτη ελληνική κυβέρνηση με κορμό ένα αριστερό κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ορκωμοσία του Αλ. Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα.

Οι αρμοδιότητες της νέας κυβέρνησης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να κατανεμηθούν ως εξής:

Όλα δείχνουν ότι κορυφαίο και κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει ο Γ. Δραγασάκης, πιθανότατα από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών.

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γ. Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, αρμόδιο για τα έσοδα τον Ευκλ. Τσακαλώτο. Κάποιες πηγές πάντως επιμένουν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα έχει τελικώς άλλο ρόλο.

Σε αυτή τη δομή θα είναι ενταγμένη η ομάδα διαπραγμάτευσης που θα δημιουργηθεί και στην οποία αναμένεται και ακούγεται ότι θα ανατεθούν ρόλοι σε πρόσωπα όπως η Ράνια Αντωνοπούλου (υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και κατά κάποιους, ο Ν. Χριστοδουλάκης. Σε περίπτωση που η Λούκα Κατσέλη αναλάβει επικεφαλής στο ΤΧΣ θα αποτελεί και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι ένα από τα δύο υπερ-υπουργεία, καθώς αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γ. Σταθάκης και ρόλο θα έχει ο Γαβρ. Σακελλαρίδης.

Εχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση της επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Επίσης, έχει αποφασιστεί η κατάργηση του υπουργείου Τύπου. Θα υπάρχει κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά πάσα πιθανότητα ο Π. Σκουρλέτης.

Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θα συμμετέχουν πιθανώς ο Ν. Παππάς, από θέση υπουργού Επικρατείας, ενώ ακούγεται και το όνομα του δημοσιογράφου, σημερινού αρθρογράφου της Αυγής, Θ. Καρτερού για κάποια επιτελική θέση.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Ν. Κοτζιά, ενώ στο υπουργείο Αμυνας ακούγεται το όνομα του Θ. Δρίτσα, και βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση ως αναπληρωτή του στρατηγού ε.α. Ν. Τόσκα. Διαφορετικές συνθήκες για το συγκεκριμένο υπουργείο θα διαμορφωθούν πάντως αν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Π. Καμμένος θα το διεκδικήσουν.

Για το υπουργείο Πολιτισμού έντονη είναι η φημολογία περί ανάθεσής του στον Κ. Τσουκαλά.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να είναι ένα από αυτά που θα ανατεθούν σε εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος, με πιθανότερο τον Δ. Στρατούλη.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, με τον οποίο υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Πέραν των υπουργικών θέσεων, ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις θεσμικές αρμοδιότητες και στην αναβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικό ρόλο αναμένεται ότι θα παίξει ο Ν. Βούτσης (είτε ως πρόεδρος της Βουλής, είτε ως αναβαθμισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Ενα ενδεχόμενο για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι και η πρόταση για τον Θ. Δρίτσα, σε περίπτωση που δεν του ανατεθεί το υπουργείο Αμυνας.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news