facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Οι έδρες ανά περιφέρεια και πόσους σταυρούς πρέπει να βάλετε (πίνακας)

Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης των πολιτών κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών τους κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στα πολιτικά κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην κατανομή των εδρών, αυξάνονται κατά τρεις στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), κατά δύο στη Β' Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α' Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες).

Κατά τρεις μειώνονται οι έδρες στην Α' Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).

Στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες, οι εκλογείς βάζουν ένα σταυρό προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες, οι εκλογείς βάζουν από δύο σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες βάζουν τρεις σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 13 και άνω έδρες βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης.



Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2015: Οι έδρες ανά περιφέρεια και πόσους σταυρούς πρέπει να βάλετε (πίνακας)"

ΣτΕ:Εγκρίθηκαν 2.136 προσλήψεις σε ΔΕΗ, δήμους και σχολεία

Την έγκρισή του για να γίνουν άμεσα 2.136 προσλήψεις με εξαιρετικές διαδικασίες για την κάλυψη έκτακτων και σοβαρών αναγκών διαφόρων δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, μέσα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Τη «μερίδα του λέοντος» έχουν η ΔΕΗ για την πρόσληψη 1.015 ατόμων με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας και το υπουργείο Παιδείας για 918 εκπαιδευτικούς, ενώ ακολουθούν διάφοροι δήμοι με συνολικά 123 προσλήψεις. Από το σύνολο των εγκριτικών αποφάσεων του ΣτΕ, οι 1.095 προσλήψεις αφορούν συμβασιούχους (με συμβάσεις διάρκειας 2 έως 8 μηνών), ενώ εκκρεμούν και άλλα σχετικά αιτήματα.
Κατά την προεκλογική περίοδο, δεν επιτρέπονται προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, παρά μόνο για έκτακτες ανάγκες και αφού προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ετσι, στο υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής.
Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα, από το ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, προκειμένου να εργαστούν , σε Δήμους.  Συγκεκριμένα στους Δήμους:
  • Παπάγου- Χολαργού,   έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος,
  • Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι,
  • Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι,  βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.),
  • Σπάτων-Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι   βρεφοκόμοι,  βοηθοί βρεφοκόμοι,  μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας,
  • Σαρωνίδας, μια βρεφονηπιοκόμος,
  • Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και 13 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων,
  • Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ  παιδικούς σταθμούς και
  • Επιδαύρου, μια βρεφονηπιοκόμος.
Ακόμη, προσλήψεις έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης (6 άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης  «Άγιος Στυλιανός» (10 υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (10 άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές,   μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).
Παράλληλα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (από δύο έως οκτώ μηνών).
Αναλυτικότερα, έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων:
  • ΔΕΗ, 1.015 ατόμων με 8μήνες σύμβασεις εργασίας για την κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών. Οι 1.015 συμβασιούχοι  θα απασχοληθούν σε σχεδόν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα λιγνιτικά κέντρα, στις τοπικές μονάδες των νησιών, κ.λπ.  
  • Ελληνική Αστυνομία,  26 υπάλληλοι με 8μήνη  σύμβαση για την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ,
  • Δήμο Παγγαίου νομού Καβάλας, 17 ατόμων με 2μήνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας (και οδηγοί),
  • Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, 8 εργατών γενικών καθηκόντων με 2μήνες συμβάσεις,
  • Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, 7 άτομα  με 2μήνες συμβάσεις με ειδικότητες οδηγών και ανειδίκευτων εργατών,
  • Σπηλαίο Περάματος του Δήμου Ιωαννίνων, 7 ατόμων με 8μήνες συμβάσεις και
  • Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, 15 ατόμων με 4μήνες συμβάσεις ειδικοτήτων μηχανικών, χειριστών Η/Υ, νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων.
Τέλος, εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις τριών γιατρών και τριών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, όπως και η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού για το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ:Εγκρίθηκαν 2.136 προσλήψεις σε ΔΕΗ, δήμους και σχολεία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news