facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σόιμπλε: Απαραίτητη προϋπόθεση η τρόικα για στήριξη από τον ESM

Στην αποσαφήνιση ότι οι χώρες που δέχονται χρηματοδοτική στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της τρόικας προχώρησε σήμερα Τρίτη από το Νέο Δελχί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Σόιμπλε ανέφερε πως τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να συνεχίσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν την οικονομική ανάταξη, ενώ εμφανίσθηκε θετικός για τις Γαλλία και Ιταλία, λέγοντας πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Ο ίδιος επέμεινε πως η τρόικα, των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εξακολουθεί να είναι το αποτελεσματικότερο σχήμα ελέγχου για τα  προγράμματα στήριξης της ευρωζώνης.«Όποια χώρα της ευρωζώνης θέλει στήριξη μέσω του ESM, θα πρέπει να δεχθεί τον αυστηρό έλεγχο της τρόικας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Αναφερθείς στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που βρίσκει αντίθετη την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας και την κοινή γνώμη της χώρας ο Σόιμπλε προέταξε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.
«Θα πρέπει να αποδεχθούμε τις ενέργειες της ΕΚΤ εφόσον θέλουμε να στηρίξουμε την ανεξαρτησία της. Οι απόψεις μας σε αυτή την περίπτωση δεν ταυτίζονται», ανέφερε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Απαραίτητη προϋπόθεση η τρόικα για στήριξη από τον ESM"

Επιστρέφονται άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ενόψει εκλογών

Επιστρέφονται από αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (20.01.2015).

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα (20.01.2015).

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

- Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφονται άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ενόψει εκλογών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news