facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσοχατζόπουλος στη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, και κρατούμενοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία, φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη δράση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών, οι οποίοι συνεργάζονταν με  καταδικασμένους για τρομοκρατική δράση.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις πρώτες αξιολογήσεις που έχουν γίνει από δικαστικές πηγές, η όλη υπόθεση θα μπορούσε να περιγραφεί ωςχαρτογράφηση των σχέσεων και δράσεων προσώπων που βρέθηκαν στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ("VIP πτέρυγα").

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,κατηγορούνται συνολικά 37 άτομα: Οι 30 είναι βασικοί κατηγορούμενοι και οι υπόλοιποι διαδραματίζουν περιφερειακό ρόλο.

Το υλικό που πλέον θα χειριστεί Ανακριτής Διαφθοράς περιλαμβάνει στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση όχι μόνο γνωστούς κατάδικους και άλλους "νονούς της νύχτας", αλλά και πρώην κρατικούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και πρώην υπουργό καταδικασμένο για παράνομες αμοιβές, 6 σωφρονιστικούς υπάλληλους, έναν γνωστό δικηγόρο, αλλά και πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας όπως έναν καταζητούμενο ως συνεργό του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και τοναπότακτο αστυνομικό που βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από τις πρώτες αξιολογήσεις του υλικού που έχει συλλέξει η Αστυνομία φαίνεται να προκύπτει ότι η πολυπρόσωπη οργάνωση είχε σκοπό να προχωρεί σε βομβιστικές επιθέσεις κατά παραγγελία είτε νονών της νύχτας είτε καταδικασμένων για τρομοκρατικές υποθέσεις

Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα κρίνει και σοβαρές ενδείξεις που φαίνεται να προκύπτουν ότι ο κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση πρώην υπουργός εμπλέκεται ως "εντολοδόχος" σε επιχείρηση βομβιστικής επίθεσης κατά συγγενικού προσώπου συγκατηγορουμένου του και επίσης καταδικασμένου για "μίζες". 

Η δικογραφία φαίνεται να παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο εν λόγω πρώην υπουργός είχε σκοπό ναεκβιάσει τον συγκατηγορούμενό του, θεωρώντας ότι "του έφαγε λεφτά", ενώ θα ερευνηθεί και μία φράση που φέρεται να είπε για τον συγκατηγορούμενο του «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων

  • Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού,
  • έκρηξη κατά συρροή και από κοινού,
  • παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση,
  • εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση,
  • ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,
  • διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών,
  • ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα,
  • ενεργητική και παθητική δωροδοκία,
  • απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία
  • παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ο πρώην υπουργός

Το ρεπορτάζ των Νέων αναφέρει ότι η εμπλοκή του πρώην υπουργού αφορά σε εκβίαση κρατούμενου πρώην στενού συνεργάτη του, για τον οποίο θεωρεί πως "του έφαγε λεφτά".
Φέρεται δε να αναφέρεται η φράση "έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία".

Κικίλιας

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: 

"Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε το βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο".


Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσοχατζόπουλος στη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news