facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΕΔΕ: Κινητοποιήσεις, αν δεν αποδοθούν θεσμοθετημένοι πόροι

«Έμπρακτη ανταπόκριση», αναμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από την κυβέρνηση, όσον αφορά την απόδοση θεσμοθετημένων πόρων.

Διαφορετικά, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, την 1η Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις

«Η διατύπωση καλών προθέσεων για την απόδοση των πόρων δεν μας αρκεί, αναμένουμε να υπάρξει έμπρακτη ανταπόκριση. Σε διαφορετική περίπτωση η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ θα αναγκαστεί να βάλει στο τραπέζι προτάσεις για τη δυναμική διεκδίκηση απόδοσης των πόρων».

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Αμαρουσίου μιλώντας το πρωί στην ημερίδα του Προγράμματος Επιμόρφωσης Αιρετών που πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης και συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΕ, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ενωσης, «η υστέρηση στην απόδοση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, με συνέπεια να στενεύουν όλο και περισσότερο τα περιθώρια απόδοσής τους μέχρι το τέλος του έτους».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη εκπόνησης ενός νέου προγράμματος για την απόδοση των νομοθετημένων πόρων, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση λαμβάνει από το «πράσινο» ταμείο μόλις το 2,5% των εσόδων, ενώ θα έπρεπε να εισπράττει το 10%.

Επίσης χαρακτήρισε ως «προβληματική» την κατάσταση και σε επίπεδο δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από όπου οι δήμοι δανείζονται με υψηλό επιτόκιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news