facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Φάιμαν: Η Βιέννη θα στηρίξει τη λειτουργία των Hotspots στην Ελλάδα

Η Αυστρία θα συμβάλλει στη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων Hotspots, στην Ελλάδα και θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την προσφυγική κρίση.

Ο καγκελάριος ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών του με τον κ. Τσίπρα θα βρεθεί η ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα, όπως π.χ. για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών των Hotspots, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή.

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημείωσε ο κ. Φάιμαν προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα συμβάλλει ενεργά για να λειτουργήσουν αυτά τα κέντρα, των οποίων η εγκατάσταση πρέπει να προωθηθεί, κάτι που δεν είναι απλό, αλλά πολιτικά είναι μία σωστή αποστολή.

Κατά την άποψη του Αυστριακού καγκελάριου, οι άνθρωποι που θα φτάνουν σε αυτά τα κέντρα θα πρέπει να ενημερώνονται εάν υπάρχει πιθανότητα να τους χορηγηθεί άσυλο, ενώ τα μέτρα για την κατανομή τους απαιτούν μία υψηλότερη πειθαρχία, ώστε να είναι δυνατό να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατανομή των 120.000 προσφύγων που έχει αποφασιστεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί εφικτό.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news