facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προπηλάκισαν τρεις εφοριακούς σε πανηγύρι στη Φλώρινα

Πραγματικό θρίλερ έζησαν τρεις ελεγκτές της Εφορίας που το μεσημέρι ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας και όχι μόνον υπέστησαν προπηλακισμούς από τους ελεγχόμενους που αντέδρασαν στην παρουσία τους, αλλά δέχτηκαν και μηνύσεις ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια!

Το φαινόμενο αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα πρόσφατα περιστατικά αντιδικίας εφοριακών και εμπόρων που ελέγχονται για τις αποδείξεις που εκδίδουν από ταμεακές μηχανές «μαϊμού». Η διάσταση όμως που πήρε και η πολύωρη ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν οι ελεγκτές -που υπό τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τον έλεγχο που είχαν ξεκινήσει- γεννά ερωτηματικά για το αν τα κλιμάκια αυτά στελεχώνονται επαρκώς και αν οι εφοριακοί υπάλληλοι έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν τους ελέγχους αυτούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επεισόδιο ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας όταν κλιμάκιο ελεγκτών, αποτελούμενο από δύο γυναίκες και έναν άνδρα εφοριακό της ΔΟΥ Φλώρινας, πήγε για έλεγχο σε μεγάλη εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο (αμιγώς εμπορική που δεν συνδεόταν με κάποια τοπικό προκήνυμα) στην οποία είχαν στηθεί πάνω από πεντακόσιοι πάγκοι εμπόρων. Στο κλιμάκιο πάντως δεν συμμετείχαν αστυνομικοί, αν και το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται να ζητεί τη συνδρομή τους, με αποτέλεσμα να επακολουθήσουν και όσα συνέβησαν.



Κατά τον έλεγχο, τα αίματα άναψαν όταν οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι έμπορος ζαχαρωδών είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή «μαϊμού» και, ως εκ τούτου, έκοβε αποδείξεις «στο βρόντο» που δεν φαίνονταν στην Εφορία.

Όταν όμως ανακοίνωσαν στην έμπορο την παράβαση και την ενημέρωσαν πως το προβλεπόμενο πρόστιμο φτανει στα 2.500 ευρώ, εκείνη εξεμάνη με αποτέλεσμα να προστρέξουν σε υποστήριξή της και άλλοι επαγγελματίες από παρακείμενους πάγκους, που άρχισαν να καταφέρονται κατά των εφοριακών και να φωνάζουν πάνω από τα κεφάλια τους επειδή κάνουν τους ελέγχους, ενώ την ίδια ώρα στο χώρο κινούνταν τσιγγάνοι, Αφγανοί, Πακιστανοί και άλλοι που εμπορεύονταν παράνομα, χωρίς άδειες και νόμιμα έγγραφα -και οι οποίοι, όμως, το έβαζαν στα πόδια όταν έβλεπαν την Αστυνομία να πλησιάζει.

Ακόμα χειρότερα, η ελεγχόμενη επαγγελματίας κατέθεσε και μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος. Επί τόπου βρέθηκε αμέσως αστυνομική δύναμη που οδήγησε τους εφοριακούς στο τμήμα, αλλά και την ίδια την έμπορο επειδή, αν και δεν της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, διαπιστώθηκε πως εκκρεμουσαν σε βάρος της άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να χρειαστεί οι εφοριακοί να οδηγηθούν το βράδυ στον εισαγγελέα Φλώρινας, για να αποφασίσει αν θα τους αφήσει ελεύθερους ή θα διατάξει την κράτησή τους! Η περιπέτεια για τους εφοριακούς κράτησε έως πολύ αργά το βράδυ και παρά την επικονωνία που είχαν από την Αθήνα επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.

Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με πηγές, να οριστεί δικάσιμος για άλλη μέρα και τελικώς να αφεθούν ελεύθεροι λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει στη χώρα τους τελευταίους μήνες, αποτελεί όμως κακό προηγούμενο γιατί και έλειψε από την οργάνωση του κλιμακίου η συνδρομή της αστυνομίας, οι εφοριακοί προπηλακίστηκαν και βρέθηκαν απροστάτευτοι να κινδυνεύουν να μη γυρίσουν στα σπίτια τους, ενώ το κράτος φάνηκε να μην μπορεί στις περιπτώσεις αυτές να ελέγξει ούτε τους νόμιμους εμπόρους, ούτε τους παράνομους.

Και αυτά είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου αφού, όπως λένε τοπικές πηγές, πίσω από τις άδειες των πάγκων υπάρχει και ολόκληρο κύκλωμα παραχωρήσεων και υπενοικιάσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί η διακίνηση των προϊόντων -ούτε καν των τροφίμων που καταναλώνονται στις πολυπληθείς αυτές συνάξεις.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news