facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η πρώτη ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή - Θα ξεσκεπάσω τη «σαπίλα» - Θα θέσω θέμα για τους αργόμισθους της Βουλής

Την πρώτη του ομιλία εντός Βουλής μετά από 30 χρόνια αγώνες στο κατώφλι της έδωσε ο κ. Βασίλης Λεβέντης ομολογώντας, ωστόσο, ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι για τον ίδιο… αποκαρδιωτικές.

Στους συμβούλους των βουλευτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Παράλληλα άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση αν δεν εφαρμόσει τα 9 σημεία που προτείνει το κόμμα του.

«Ανέμενα γεμάτο το κοινοβούλιο και το βρίσκω άδειο. Ανέμενα αλλιώς την Βουλή γιατί έδινα 30 χρόνια αγώνες για να μπω. Το μόνο που ακούω στους διάδρομους είναι πόσους συμβούλους έχει ο βουλευτής και τι δικαιώματα. Το πιο λυπηρό είναι η ομιλία του πρωθυπουργού που αν την συγκρίνεις με την ομιλία Σαμαρά ομοίαζαν κατά πολύ. Κατά 90% είναι ίδιες και γεμάτες "θα και θα"», είπε, ανεβαίνοντας στο βήμα, ενώ μεταξύ άλλων εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τον οποίο και κατηγόρησε πως είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Την ίδια ώρα, όμως, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε στην ανάγκη περιορισμού των βουλευτικών και κομματικών προνομίων και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει την συζήτηση αναλογιζόμενη την οικονομική συγκυρία.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι θέτει ως στόχο τους «αργόμισθους» της Βουλής και τους δεκάδες συμβούλους και συνεργάτες βουλευτών και κομμάτων.

«Θα θέσω ζήτημα για τους συμβούλους. Πόσους σύμβουλους και αργόμισθους έχει η Βουλή; Αποστολή μας είναι να ξεσκεπάσουμε την σαπίλα. Ελπίζω να έχουμε συμμάχους τους τίμιους βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε «ο ΣΥΡΙΖΑ εχει 145 βουλευτές που σημαίνει ότι όλοι αυτοί έχουν 750 συνεργάτες. Σε αυτούς προστίθενται και άλλοι 300 σπου έχει το κόμμα. Ολοι αυτοί τι κάνουν; Σκάβουν; Αυτό σημαίνει ότι τελικά ο κάθε βουλευτής κοστίζει ένα 20αρι χιλιάδες ευρώ».

«Μου είπε ένας χωροφύλακας που είναι του ΣΥΡΙΖΑ "πάρε και εσύ αυτούς που δικαιούσαι γιατί όλες αυτές είναι οικογένειες που ψηφίζουν". Δεν ξέρω ποιος είναι, δεν του πήρα το όνομα», αποκάλυψε, σημειώνοντας πως έπειτα από 30 ολόκληρα το όνειρό του να μπει στη Βουλή... προσγειώθηκε απότομα.

Πάντως, σημείωσε ότι η περιστολή των προνομίων πρέπει να γίνει για όλα τα κόμματα και πως ο ίδιος δεν θα γίνει «ιεραπόστολος».

«Η πρότασή μου είναι να σταματήσουμε να τα παίρνουμε όλοι. Τι θέλετε δηλαδή, να είμαι εγώ ο βλάκας;», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα το οποίο και κατηγόρησε ότι τόσα χρόνια έλεγε ψέματα ότι έχει άλλες λύσεις και ότι όσοι τάσσονταν υπέρ του μνημονίου είναι προδότες, καθώς και ότι θα ένωνε τον ευρωπαϊκό νότο κατά του βορρά.

«Περίμενα να δω κι εγώ τι θα κάνει όταν έγινε πρωθυπουργός. Αφού έφαγε πέντε με έξι μίνες απειλώντας πως διαπραγματεύεται σκληρά, ήρθε ένα βράδυ και τα υπέγραψε όλα», είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες αφού, όπως υποστήριξε, «ένα κομμάτι του λαού πίστευε ότι ο κ. Τσίπρας είχε πραγματικά μια άλλη λύση».

Γι' αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο κ. Τσίπρας έπρεπε να βγει και να πει στους πολίτες πως είχε αυταπάτες τόσα χρόνια.

«Δεν είναι κακό να ομολογείς ότι έσφαλες. Θα ήταν μεγάλη γενναιότητα αν το έκανε», τόνισε.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καθώς ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην πρόταση εννέα σημείων που του κατέθεσε.

Σε άλλο σημείο μάλιστα είπε «ο κ. Τσίπρας έκανε τις επιλογές του».

«Χωρίς να μου τηλεφωνήσει διάλεξε τον κ. Καμμένο. Διάλεξε τον Καμμένο και όχι τον Λεβέντη. Προτίμησε να μοιράσουν τα λάφυρα. Ας δούμε πόσο καιρό θα κρατήσουν», κατέληξε.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news