facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μητέρα Φύσσα: Με εντολή Λαγού δολοφονήθηκε ο γιος μου

Με ερωτήσεις των συνηγόρων των θυμάτων πολιτική αγωγή αλλά και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίζεται την Τρίτη η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της για προβολή βίντεο από το αρχείο του Γιώργου Πατέλη, κατηγορουμένου στην υπόθεση, καθώς η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υλικό αυτό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Η μητέρα Φύσσα, απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής, ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της Χ.Α.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε ότι ο Ρουπακιάς μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι» για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τι εννοείς» και εκείνος απάντησε «της Χ.Α.».

Μίλησε μάλιστα για διακριτική μεταχείριση του δράστη κατά τις πρώτες ώρες κράτησης του στο αστυνομικό τμήμα και αστειευόμενος και σε φίλους του Παύλου Φύσσα που είχαν συλληφθεί και εκρατούντο, ο δράστης ανέφερε »δεν είμαι Χρυσαυγίτης. Μην βλέπετε τα παπούτσια και το ντύσιμο...».

Λίγο μετά τις 10:30 η δίκη διεκόπη προσωρινά γιατί η κα Μάγδα Φύσσα αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα συνεχίστηκε κανονικά.

Με εντολή του Λαγού ο φόνος Φύσσα


Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη (πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;

Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει;

Μητέρα Φύσσα: Ναι το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το οκ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν. Ο,τι κινείται σφάζεται.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από πού παίρνει εντολή;
Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος, έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη.

«Γερό στέλεχος της ΧΑ» ο Γιώργος Ρουπακιάς
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς;

Μητέρα Φύσσα: Είναι γερό στέλεχος. Προκύπτει από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλά και στη δικογραφία.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής:
 Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία όπως είπατε;


Μητέρα Φύσσα: Ετσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής:
 Εχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;


Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;

Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της Χ.Α. και δήλωσε στην Πρόεδρο: «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν».

«Απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής»
Στη συνέχεια της κατάθεσής της, η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε απόγονους των δοσίλογων της κατοχής τα στελέχη της ΧΑ, μιλώντας παράλληλα για «εγκληματική οργάνωση με οπλισμό και ρόπαλα που δυστυχώς βρίσκεται, όπως είπε, στο κοινοβούλιο».

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης η μητέρα του Παύλου Φύσσα απαντώντας σε συνεχείς ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής φανερά σοκαρισμένη δήλωσε:

«Ηρθαν στο σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Ετσι απλά. Γιατί έξω υπήρχε μια εγκληματική οργάνωση που τη λένε Χ.Α. και δυστυχώς βρίσκεται και στο κοινοβούλιο».

Η Μάγδα Φύσσα επίσης τόνισε ότι η παρέα του παιδιού της το μοιραίο βράδυ ήταν άοπλη. «Δεν είχαν ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτα. Είναι αυτονόητο».

Συνήγορος Πολιτικής αγωγής: Οι επιθέσεις λέτε ότι ήταν οργανωμένες από τα Τάγματα Εφόδου. Τι εννοείτε;

Μητέρα: Οργανωμένες μετά από εντολές. Φοράνε τα ίδια μαύρα ρούχα. Μπότες. Πάντα με οπλισμό, ρόπαλα ή ότι άλλο. Με γάντια σιδερένια. Και συγκροτημένα έκαναν επιθέσεις. Τους ενοχλούσαν μετανάστες, αντιφασίστες και άλλοι. Αυτοί είχαν ξεκαθαρίσει πριν γίνει η δολοφονία του παιδιού μου πως θα καθαρίσουν το Πέραμα και επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ..

Η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της απόγονους των δοσίλογων της κατοχής και των ταγμάτων ασφαλείας της εποχής εκείνης» και αναφέρθηκε σε πρόσφατη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου (17 Σεπτεμβρίου) στην οποία ανέφερε, όπως είπε η μάρτυρας «είμαστε η σπορά των ηττημένων του ‘45».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news