facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για την Κυριακή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αντιδρώντας στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η OIYE, «το μέτρο αυτό ήδη έχει αποδειχθεί ως καταστροφικό για τον κλάδο του εμπορίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρά τις δεσμεύσεις της, επέλεξε να δώσει και τις Κυριακές στους δανειστές».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι με απόφαση της διοίκησής της προκηρύσσει «για την Κυριακή 19/7/2015 (όπου σύμφωνα με την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, λόγω της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων), 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο».

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις καταναλωτικές ενώσεις και τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, ως ένα πρώτο μήνυμα ενάντια και στο νέο Μνημόνιο» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Την ίδια ημέρα, το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια» καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Ερμού & Κορνάρου, με αίτημα την «άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας».

Στη συγκέντρωση καλεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news