facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ράπισμα Τουσκ: Δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη με τέτοιες δηλώσεις από τον Τσίπρα

Εμφανώς ενοχλημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τούσκ από τις δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους.

«Δεν μπορεί να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη όταν μετά από αυτή τη συμφωνία ακούω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να λέει πως η χώρα κέρδισε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» είπε ο κ. Τούσκ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ε.Ε.έσπευσε να σημειώσει δηκτικά:

«Η πρώτη δήλωση που άκουσα από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη νίκη του στις εκλογές είναι πως η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και χρειάζεται τη βοήθειά μας. Από πλευράς της Ρωσίας ή της Κίνας δεν άκουσα καμία συγκεκριμένη πρόταση για να βοηθηθεί η Ελλάδα. Η μόνη δυνατότητα είναι να τη βοηθήσουν τα μέλη της ευρωζώνης και διεθνείς οργανισμοί».

Οπως είπε ο ο Ντ. Τουσκ «δεν πρόκειται για μια ιδεολογία ή για έναν πόλεμο που κάνουν κάποιοι κατά της Ελλάδας. Ούτε πιστεύω ότι η Ελλάδα θέλει να είναι μόνιμος ταραχοποιός στην Ευρώπη».

Σημείωσε πως το θέμα είναι η οικονομική βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα και κατέληξε λέγοντας ότι στην ΕΕ χρειάζεται καλή συνεργασία και όχι διαμάχες, αλλά και σεβασμός μεταξύ των κρατών-μελών.

Είπε ωστόσο ότι «συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, όπως και έγινε, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, για να βρεθεί κοινό έδαφος. Δεν είχα αμφιβολία ότι θα βρισκόταν κοινό έδαφος»

Γιούνκερ: Αλίμονο αν αλλάζαμε τους κανόνες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, θα σκοτώναμε την Ευρώπη

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπεραμύνθηκε του ρόλου της Επιτροπής στις διαβουλεύσεις για το θέμα της Ελλάδας.

«Τον τελευταίο καιρό η Επιτροπή δέχθηκε κριτική για τη στάση της, όμως,ο ρόλος της Επιτροπής είναι ενωτικός και ο στόχος της είναι η καταδίκη των πιθανών ρήξεων στην ΕΕ. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Αν δεν το είχαμε κάνει δεν θα είχε υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο η Επιτροπή σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά πρόσθεσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μιας χώρας δεν μπορεί να αλλάξει τις Συνθήκες και τις συμφωνίες που έχουν γίνει. «Αν σε κάθε εκλογική διαδικασία έπρεπε να αμφισβητούμε τις διαδικασίες και τους κανόνες, θα σκοτώναμε την Ευρώπη», κατέληξε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news