facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνετρίβη F16 νότια της Κρήτης - Σώοι οι πιλότοι - Καρέ-καρέ η διάσωση των πιλότων

Διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στις 13:45, 22 ναυτικά μίλια βορείως της Γαύδου, έπειτα από μηχανική βλάβη, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το μαχητικό εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από τους χειριστές του οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι από ελικόπτερο AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποί τους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Από εκεί θα μεταφερθούν με C-130 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στην Αθήνα, για προληπτικούς λόγους.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος.



Διαβάστε Περισσότερα » "Συνετρίβη F16 νότια της Κρήτης - Σώοι οι πιλότοι - Καρέ-καρέ η διάσωση των πιλότων"

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 4,222 δισεκ. ευρώ σε ιδιώτες, ποιος θα πάει φυλακή;

Αν κάποιος χρωστάει προς το Δημόσιο, κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση ή ακόμα και φυλακή. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή αν το Δημόσιο χρωστάει σε κάποιον ιδιώτη, τότε όλα… μέλι γάλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στα 4,222 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 4,068 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Τον ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων παρέμειναν σταθερές στα 718 εκατ. ευρώ έναντι 713 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τα μηνιαία στοιχεία της γενικής κυβέρνησης που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προαναγγέλλει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες «μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, λόγω των συμπληρωματικών πιστώσεων που έχουν ήδη διατεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και της επίπτωσης των μηχανισμών αυτόματης διόρθωσης υπερβάσεων υγειονομικών δαπανών».

Ναι αλλά τι θα γίνει με τα υπόλοιπα που χρωστάει το Δημόσιο; Μήπως πρώτα θα πρέπει να αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη του το κράτος και μετά να ζητήσει από τον καθένα από εμάς να πληρώσει την εφορία;

Πάντως, σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,4 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της χρονιάς, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015.

news.makedonias
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 4,222 δισεκ. ευρώ σε ιδιώτες, ποιος θα πάει φυλακή;"

Nίκη δικαστών: Εξεδόθη διαταγή πληρωμής σε βάρους του Δημοσίου

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει στη Δικαιοσύνη – Διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, για τα αναδρομικά των δικαστικών – Για κανένα πεινασμένο Έλληνα θα βγάλετε κανένα…κόκκαλο να γλύψει;

Το «πράσινο φως» για την πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, για τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών άναψε το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Την δικαστική απόφαση πέτυχε ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο οποίος ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της υπ. αριθμ. 28.063/2014 διαταγής πληρωμής με την οποία επιδικάστηκε το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών που «κουρεύτηκαν» με το Ν. 4307/2014.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ακολουθήσει η επίδοση της διαταγής πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ενώ τα αιτήματα για έκδοση διαταγών πληρωμής από δικαστές εκτιμάται ότι θα είναι χιλιάδες με το δημόσιο να υποβάλλει ανακοπές για να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές θα διεκδικήσουν και τη φορολογική εξομοίωσή τους με τους βουλευτές, δηλαδή την καθιέρωση και για τους ίδιους του αφορολόγητου 25% στις αποδοχές τους .

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το Σάββατο 6.12.2014, θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα ενώ θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών σχέδια αιτήσεων και διαταγών πληρωμής και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσής τους για να προσφύγουν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο μέχρι το τέλος του έτους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παραγραφής των αξιώσεών τους.

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "Nίκη δικαστών: Εξεδόθη διαταγή πληρωμής σε βάρους του Δημοσίου"

Το δικαστήριο αποφάσισε: Το παιδί είναι του Πασχάλη!

Tο τελευταίο επεισόδιο στο επί σειρά ετών δικαστικό σίριαλ με πρωταγωνιστές τον Πασχάλη Αρβανιτίδη και την Ουρανία Τουτουντζή παίχτηκε χθες και είχε χαμένο τον γνωστό τραγουδιστή.

Το Τριμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης που κατέθεσε ο Πασχάλης.

H τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν δικαιώνει τον γνωστό τραγουδιστή,ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας Espresso προέβαλε ως λόγο ότι την πραγματογνωμοσύνη δεν την έκανε ο ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, αλλά άλλο άτομο από το εργαστήριο του.

Το δικαστήριο που συνεδρίασε δημόσια στις 10 Απριλίου του 2014 και δημοσίευσε την απόφασή του στις 18 Σεπτεμβρίου, απέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του τραγουδιστή και χαρακτήρισε εκπρόθεσμη την αίτησή του... "δείχνοντας" τον Πασχάλη ως πατέρα του παιδιού.
Μάλιστα η τελική ετυμηγορία όχι μόνο δεν τον δικαίωσε, αλλά μαζί με την απόρριψη της αίτησης του, ο Πασχάλης θα πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, που ορίστηκαν στα 600 ευρώ.

Στο protothema.gr μίλησε η σύζυγος του Πασχάλη, Αλίκη Αρβανιτίδη η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι : "Η απόφαση αυτή αδικεί τον Πασχάλη".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δικαστήριο αποφάσισε: Το παιδί είναι του Πασχάλη!"

Δεν υποχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Στην «αντεπίθεση» πέρασαν, σήμερα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, ο οποίος, παρά την έκκληση του ΕΟΠΥΥ να σταματήσει η επίσχεση, δηλώνει ότι τα μέλη του θα συνεχίσουν την κινητοποίηση απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς τού Οργανισμού ότι η επίσχεση είναι αδικαιολόγητη. Τα λεγόμενα του ΕΟΠΥΥ «αποτελούν συνέχεια ανεκπλήρωτων επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων που έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού» αναφέρει ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών θυμίζουν τις υπογεγραμμένες από υπουργούς υποσχέσεις του Νοεμβρίου 2011 και του Οκτωβρίου 2013 που δεν υλοποιήθηκαν και την εντολή του πρωθυπουργού για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων 2006-2011 τον Δεκέμβριο του 2013, που δεν εκτελέστηκε ποτέ, και που τώρα ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει ως μερική εξόφληση τον Δεκέμβριο του 2014, εξαιρώντας τα οφειλόμενα από το ΙΚΑ. «Θυμίζουμε ότι μας υποχρεώνουν να παρέχουμε υπηρεσίες 12 μήνες τον χρόνο, ενώ αποζημίωσαν μόνο 8 μήνες το 2013 και αποφάσισαν να αποζημιώσουν μόνο 7 μήνες το 2014», αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας δευτεροβάθμιας υγείας, παρά την επίθεση εξόντωσής του τα τελευταία χρόνια, διατήρησε το σύνολο των θέσεων εργασίας και πραγματοποίησε επενδύσεις σε σύγχρονη τεχνολογία, για να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

«Επειδή τα πραγματικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους, τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών συνεχίζουν στο σύνολο τους την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, παραμένοντας πάντα θετικοί στον ειλικρινή διάλογο, όποτε και αν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ το κρίνουν σκόπιμο» καταλήγουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υποχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ"

Το Barbaros θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ

Το Barbaros θα παραμείνει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις έρευνες τους για φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ.

Ο Μποζκίρ είπε ότι οι έρευνες της κυπριακής Κυβέρνησης γίνονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αναφερόμενος στην παρουσία του στα κατεχόμενα, είπε ότι είναι σημαντική και ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει παραγωγικές συναντήσεις, κατά τις οποίες συζήτησε σημαντικά θέματα, όπως το φυσικό αέριο, τη μεταφορά νερού από την Τουρκία, τα διεθνή «εμπάργκο», τη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό και το χαλούμι.

Όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης για να αναλάβει η ΕΕ ρόλο μεσολαβητή στο Κυπριακό και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διστάζει να προχωρήσει σε λύση του Κυπριακού.

Είπε, επίσης, ότι θεωρεί ως παράθυρο ευκαιρίας για λύση του Κυπριακού τις υψηλού επιπέδου συνεδρίες του συμβουλίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα παροτρύνει την Ελλάδα να κάνει βήματα σε αυτό το ζήτημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Barbaros θα παραμείνει στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ"

Στοιχεία-σοκ για τη χρήση αντιβιοτικών στο «Παίδων»: Το 94% λαμβάνει λάθος σκεύασμα

Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντοχή των μικροβίων και την έξαρση των λοιμώξεων στα ελληνικά νοσοκομεία επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, μέσα από τα στοιχεία νέας μελέτης, η οποία μάλιστα επικεντρώνεται στην πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, σε εκείνη που αφορά στα παιδιά.

Όπως έδειξε μελέτη που εκπόνησε το «Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (CLEO- www.cleoresearch.org), στα χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» με επικεφαλής την χειρουργό παίδων κυρία Αναστασία Δημοπούλου, σε 234 νοσηλευόμενα παιδιά, μόλις το 6,2% των παιδιών αυτών έλαβε το κατάλληλο αντιβιοτικό και για τη σωστή χρονική διάρκεια.

Πιο συγκεκριμένα, η διάρκεια χορήγησης της περιεγχειρητικής αντιμικροβιακής προφύλαξης βρέθηκε να αγγίζει στο Παίδων τις επτά ημέρες κατά μέσο όρο σε αντίθεση με τις 24 ώρες που συστήνουν οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης πολυανθεκτικών μικροβίων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική παρέμβαση, κατά την οποία οι υπεύθυνοι χειρουργοί του νοσοκομείου ενημερώθηκαν για τα χαμηλά ποσοστά συμμόρφωσης τους με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την ορθή χορήγηση αντιβιοτικών και έλαβαν αναλυτικό υλικό με τις απαραίτητες συστάσεις.

Τα νέα στοιχεία σχετικά με τη χορήγηση αντιμικροβιακής προφύλαξης σε 548 νοσηλευόμενα παιδιά που χειρουργήθηκαν στην ίδια κλινική του ίδιου νοσοκομείου, κατά την περίοδο Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2014, ήταν αναπτρεπτικά: το 80% των μικρών ασθενών έλαβε σωστό αντιβιοτικό και σε σωστή διάρκεια, ενώ παράλληλα δεν παρατηρήθηκε καμία στατιστικά σημαντική αύξηση της εμφάνισης λοίμωξης χειρουργικού πεδίου.

Τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας αποκτούν ιδιαίτερη αξία, αν ληφθεί υπόψη ότι στην Ελλάδα 1 στους 10 νοσηλευόμενους ασθενείς αναπτύσσουν νοσοκομειακή λοίμωξη, με αποτέλεσμα περίπου 3.000 Έλληνες πολίτες να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Το ερευνητικό κέντρο

To «Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (CLEO- www.cleoresearch.org) παρουσίασε τα ευρήματα της νέας έρευνας του, αναφορικά με τη χορήγηση περιεγχειρητικής αντιμικροβιακής προφύλαξης στο 29ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο και Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2014 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το CLEO ιδρύθηκε το 2011, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία, με έμφαση στην πρόληψη των λοιμώξεων και τη μείωση της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών στα νοσοκομεία.

Αποτελεί μια συνεργατική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο καθηγητής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, κ. Θεοκλής Ζαούτης, μαζί με τις δύο Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές που λειτουργούν στα νοσοκομεία παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία-σοκ για τη χρήση αντιβιοτικών στο «Παίδων»: Το 94% λαμβάνει λάθος σκεύασμα"

ΔΕΙΤΕ: Τι ισχύει στο εξωτερικό με τις σπουδές κρατουμένων

Διαφορετικό σύστημα για τη δυνατότητα σπουδών των κρατουμένων εφαρμόζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επικρατέστερη τάση είναι οι σπουδές να γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη φυλακή. Μόνο στη Μάλτα τη Ρουμανία και τη Λιθουανία έχουν το δικαίωμα να πάρουν εκπαιδευτική άδεια, αλλά κι αυτό εφόσον έχουν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής τους κι έχει γίνει εκτίμηση κινδύνου.

Σε ορισμένες χώρες παρέχεται δυνατότητα εκπαίδευσης κρατουμένων μέσα από τις φυλακές μέσω υπολογιστή, ακόμη και με ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για την οποία πάντως εκφράζονται επιφυλάξεις σχετικά με το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί τελικά από τον κρατούμενο. Ηλεκτρονική εκπαίδευση δι' αλληλογραφίας υπάρχει σε: Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Νορβηγία και στην περιφέρεια της Καταλονίας στην Ισπανία.

Στη Σουηδία εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης κρατουμένων. Σε όλες τις φυλακές υπάρχει κέντρο εκπαίδευσης με έναν ή περισσότερους διδάσκοντες, εξοπλισμένο με χώρο υπολογιστών. Οι κρατούμενοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε τουλάχιστο 130 τομείς εκπαίδευσης.

Στη Βρετανία, υπάρχει πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου που παρέχει στους κρατουμένους πρόσβαση σε ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, προγράμματα εκπαίδευσης στις φυλακές υλοποιεί το πανεπιστήμιο Κορνέλ. Οι κρατούμενοι δεν παίρνουν άδειες για να παρακολουθήσουν μαθήματα αλλά υπάρχουν επισκέπτες- καθηγητές. Στη χώρα εφαρμόζονται, άλλα 12 παρόμοια προγράμματα. Στο παρελθόν η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε 350 προγράμματα σε 37 πολιτείες, καθώς έρευνα έδειξε ότι οι κρατούμενοι που συμμετέχουν σε αυτά έχουν 43% λιγότερες πιθανότητες να ξαναμπούν στη φυλακή. Από το 1995 ο αριθμός των προγραμμάτων μειώθηκε λόγω περιορισμού κονδυλίων.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΙΤΕ: Τι ισχύει στο εξωτερικό με τις σπουδές κρατουμένων "

«Σφίγγει» τη θηλιά το ΔΝΤ -Τα θέλει όλα τώρα, σαν να μην υπάρχει επόμενη ημέρα

«Το ΔΝΤ έχει στυλώσει τα πόδια. Δρα πέρα από τη δεδομένη εμπειρία. Τώρα πρέπει να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι». Με αυτή τη φράση υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας «έδειξε» το ΔΝΤ ως υπεύθυνο για τη μείζονα εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, το αυριανό Euroworking Group αποκτά, πλέον, εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρα, αφού θα δείξει ποια στάση θα κρατήσουν οι Ευρωπαίοι έναντι των ακραίων θέσεων του Ταμείου.

Αιφνιδιασμός από τις σκληρές θέσεις

Αυτό που έχει αιφνιδιάσει το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση εν γένει είναι το ότι το Ταμείο «τα θέλει όλα τώρα, σαν να μην υπάρχει επόμενη ημέρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος, παρατηρώντας ότι έως τώρα το σύνηθες ήταν να συμφωνείται μια μεγάλη μάζα δημοσιονομικών και διαρθρωτικών παρεμβάσεων και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στο επόμενο «πακέτο». Εν προκειμένω, η Αθήνα θεωρεί ότι με βάση τις ελληνικές προτάσεις, θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να συνοδεύουν την πιστωτική γραμμή ως προαπαιτούμενα, όπως άλλωστε προβλέπει ο σχετικός Κανονισμός του ESM.

Αναζητά τον ρόλο του στην Ευρώπη με την υποστήριξη Ευρωπαίων

«Θα μπορούσαν να συνοδέψουν την ECCL, αφού θα είναι μαζί μας και το 2015», σημείωσε ο ίδιος παράγοντας «καρφώνοντας» το ΔΝΤ για τη στάση του, επισημαίνοντας ότι οι εκπρόσωποι του Ταμείου συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο, «ακουμπώντας» πλέον και τις ευρωπαϊκές διαδικασίες.

Την εικόνα της αδιαλλαξίας εκ μέρους του ΔΝΤ δίνει και άλλος παράγοντας από το κυβερνητικό στρατόπεδο με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως είναι προφανές ότι το Ταμείο αναζητά το ρόλο του στην Ευρώπη, έχοντας μάλιστα την ανοχή ή ακόμα και την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων.

Η Γερμανία βάζει «πλάτες» στο ΔΝΤ

Την ίδια στιγμή, κι ενώ η Ελλάδα ελπίζει σε παρέμβαση των Ευρωπαίων, η Γερμανία φαίνεται να συντάσσεται απόλυτα με τη σκληρή γραμμή του Ταμείου, κάτι που δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα των διαπραγματεύσεων.

Το Βερολίνο είναι για ακόμη μια φορά ο «ρυθμιστής» του θρίλερ, ωστόσο, η θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (ο οποίος δεν ενεργεί αυτοβούλως) προσεγγίζει περισσότερο εκείνη του ΔΝΤ και απομακρύνεται από την πιο μετριοπαθή στάση που επιχειρούν να κρατήσουν η Κομισιόν και η ΕΚΤ.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου επικρατεί μερική... άγνοια για το ποιες είναι πραγματικά οι θέσεις Σόιμπλε, ο οποίος, άλλωστε, τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει καμία σχέση με τον πάλαι ποτέ λαλίστατο υπουργό Οικονομικών που έπαιρνε θέση για τα πάντα.

Αλλωστε, ο Γερμανός υπουργός ήταν βασικός υποστηρικτής της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και, τώρα, πιέζει ιδιαίτερα προς την υιοθέτηση της πιστωτικής γραμμής από την Ελλάδα.

Βέβαια, η Γερμανία και ο Σόιμπλε, έχουν και έναν βασικό «εσωτερικό» λόγο για να πιέζουν τόσο πολύ για νέα μέτρα και αυστηρή εποπτεία. Αυτός δεν είναι άλλος από την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί από το Κοινοβούλιο, αλλά και τους Γερμανούς πολίτες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση Μέρκελ ζητήσει την έγκριση της πιστωτικής γραμμής ή την παράταση του Μνημονίου.

Στόχος είναι κάτι τέτοιο να γίνει, χωρίς να χρειαστεί να ψηφιστεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέο χρήμα.

Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη – Μύλος με το email της Τρόικα

Μέσα σε αυτό το κλίμα η διαπραγμάτευση φαίνεται πως βρίσκεται ξανά στο σημείο μηδέν, καθώς, το απαντητικό email της Τρόικα έφερε αίτημα για νέες διευκρινίσεις, οι οποίες συνήθως μεταφράζονται σε νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ανέφερε ότι θα απαντήσει μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία θα πραγματοποιούνταν σήμερα, ωστόσο, έπειτα από ένα μίνι υπουργικό το τηλεραντεβού ακυρώθηκε.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σφίγγει» τη θηλιά το ΔΝΤ -Τα θέλει όλα τώρα, σαν να μην υπάρχει επόμενη ημέρα"

Μεγάλο λάθος το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Την ώρα που η Τουρκία απομονώνεται διεθνώς, ακόμη και από χώρες που δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της ώστε να θίγονται, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά παρέχει στήριξη στην χώρα που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία μας.

Την ώρα που η Τουρκία απομονώνεται διεθνώς, ακόμη και από χώρες που δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της ώστε να θίγονται, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά παρέχει στήριξη στην χώρα που παραβιάζει την εθνική κυριαΤουρκία ρχία μας. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο κατάλληλος χαρακτηρισμός, για να αποδώσει την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Εμφανιστήκαμε εύχαρεις για την προοπτική ανάπτυξης σχέσεων στρατηγικής συμμαχίας με την Αίγυπτο, η οποία μάς πλησίασε λόγω της εχθρικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντί της. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε στην Αίγυπτο; Ότι εμείς, παρόλα όσα προβαίνει καθημερινώς εναντίον μας η Τουρκία, που εκτός των άλλων θίγουν και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, διατηρούμε άριστες σχέσεις με την Τουρκία συνεδριάζοντας από κοινού οι δύο κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο. Γιατί δεν συνεδριάσαμε ποτέ από κοινού με την κυβέρνηση της Κύπρου; Και αφού δείχνουμε στον έξω κόσμο πως τα προβλήματά μας με την Τουρκία είναι αμελητέα, γιατί να μη συνεδριάσουμε και με την αλβανική κυβέρνηση;

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλου στην Άγκυρα το Σαββατοκύριακο απέδειξε με ηχηρό τρόπο ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από τη γραμμή της επιδεικτικής καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τις έρευνες του «Barbaros» που συνεχίζονται κανονικά εντός της κυπριακής ΑΟΖ (για όσους το έχουν λησμονήσει ή παριστάνουν ότι το έχουν λησμονήσει…).

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, όπως γράφει η ιστοσελίδα e-amyna, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρέμεινε αδιάλλακτος κατά τις συνομιλίες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν σταματήσουν οι γεωτρήσεις, θα αποσύρουμε το πλοίο», και προτείνοντας ευθέως τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ίδια παράλογη αξίωση θα διατυπωθεί και για τα ενεργειακή αποθέματα του Αιγαίου και της περιοχής Δωδεκανήσων έως το Καστελόριζο. Πώς θα απαντήσουμε τότε; Με συνεδρίαση και των Προέδρων; Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει «μία προσβολή σε εξέλιξη» εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ίδιος διοργανώνει το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας (που έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα).

Από καιρό έχω γράψει σ’ αυτήν την στήλη, ότι το συνέδριο έπρεπε τουλάχιστον να αναβληθεί, αν όχι να ματαιωθεί. Δυστυχώς, αυτό δεν το ζήτησε εντόνως ούτε η αντιπολίτευση. Την αυτή άποψη που διατυπώθηκε εδώ, διατύπωσε και η ανωτέρω αναφερόμενη ιστοσελίδα, γράφοντας πως ναι μεν η ελληνική πλευρά έχει συμφέρον να μεταθέσει όσο το δυνατόν τον χρονικό ορίζοντα της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, ώστε να προετοιμαστεί στρατιωτικά και να ξεδιπλώσει ολόκληρο το διπλωματικό της σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συμφωνιών με Αίγυπτο και Ισραήλ, όμως «είναι άλλο πράγμα η τήρηση ανοιχτών διαύλων και άλλο η διοργάνωση μιας κορυφαίας διακυβερνητικής συνάντησης όπως είναι η προγραμματισμένη για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου».

Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας (το οποίο ξεκίνησε με διθυράμβους επί πρωθυπουργίας Γ.Α. Παπανδρέου) δεν είναι απλώς μια ευκαιρία διπλωματικών επαφών, έστω πολλαπλών. Συνίσταται ουσιαστικά σε κοινή συνεδρίαση των δύο υπουργικών συμβουλίων και συνιστά επομένως κορυφαία εκδήλωση πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, που ευλόγως γίνεται αντιληπτή διεθνώς ως ένδειξη στενότατων φιλικών σχέσεων μεταξύ τους.

Έτσι, την ώρα που θα πίνουν το καφεδάκι τους Σαμαράς-Νταβούτογλου (με ναργιλέ;) το Barbaros με τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα βρίσκεται ανενόχλητο στην κυπριακή ΑΟΖ. Αν αυτή η πολιτική συνεισφέρει στην υπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, δεν γνωρίζω ποια είναι εκείνη που τα ζημιώνει.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο λάθος το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας"

Επίσκεψη Νταβούτογλου: Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής 5 και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου, λόγω της επίσημης επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Ελλάδα.

Από το μεσημέρι (13:00) της Παρασκευής θα κλείσουν και οι σταθμοί του Μετρό στον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και την Κατεχάκη.


Οι ρυθμίσεις αυτές θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδίασε και θα λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ζητά, πάντως, από τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, κυρίως όμως να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους από τις :
 
  • Λ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της
  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από Κατεχάκη έως Λ. Βασ. Σοφίας
  • Μιχαλακοπούλου, στο ρεύμα καθόδου προς κέντρο.
Προτείνει και εναλλακτικές διαδρομές. Ενδεικτικά:
 
Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

  • προς το κέντρο της Αθήνας να κινηθούν μέσω Λ. Κηφισίας, Λ. Αλεξάνδρας.
  • προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
  • προς Πειραιά μέσω Λ. Κηφισού.
Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

  • προς το κέντρο της Αθήνας να κινηθούν μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
  • προς τα βόρεια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.
Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά:

  • προς το κέντρο της Αθήνας να κινηθούν μέσω της οδού Πειραιώς.
  • προς τα βόρεια προάστια μέσω Λ. Κηφισού.
Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσκεψη Νταβούτογλου: Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό"

Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για εκλογή Προέδρου

Κείμενο με τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση, διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή με πρωτοβουλία ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με στόχο να βρεθεί μια συναινετική λύση που θα έχει την υπογραφή όσων γίνεται περισσοτέρων βουλευτών.

Το κείμενο αυτό είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το κείμενο που υπέγραψαν χθες έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ.

Στο κείμενο προτείνεται:

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015. Αυτό το τελευταίο είναι η ελαφρά διαφοροποίηση της νέας πρωτοβουλίας καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Όπως δήλωσε βουλευτής που συνυπογράφει το κείμενο, καταβάλλεται μια προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real, το κείμενο φέρει ήδη τις υπογραφές των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα και Θωμά Ψύρρα, ενώ ήδη έχει διατεθεί προς υπογραφή σε ανεξάρτητους βουλευτές και άλλους από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι με αυτό συντάσσονται οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου και Χρήστος Αηδόνης, ενώ θετικά φέρονται να διάκεινται οι Μαρία Ρεπούση, ο Πάρις Μουτσινάς, ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Μίμης Ανδρουλάκης, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ως αυτή την στιγμή κατά πόσον θα το υπογράψουν κιόλας.

Επαφές γίνονται και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να θυμίζουν την θετική στάση του Δημήτρη Κρεμαστινού και του Νίκου Σηφουνάκη στην πρόταση Λυκούδη που μεταξύ άλλων μιλούσε για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προ μηνών, στη συζήτηση επί της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Το κείμενο, εφόσον συμπληρωθεί από τις υπογραφές, θα κατατεθεί ως πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, εντός των επόμενων ημερών, πιθανώς και αύριο Παρασκευή.

*Δείτε την πρόταση των βουλευτών για συναινετική διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για εκλογή Προέδρου "

Έπεσε από το δεύτερο όροφο για συμπαράσταση στο Ρωμανό

Κατά πληροφορίες είναι πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς

Μήνυμα συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό φέρεται να έστειλε, την ώρα που πηδούσε στο κενό από το δεύτερο όροφο, ο 50χρονος άντρας το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος που απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του, φώναξε το όνομα του Νίκου Ρωμανού, ενώ, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είναι πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο 50χρονος άντρας έπεσε από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Ζωοδόχου Πηγής, όμως με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απετράπηκε το μοιραίο. Ο άντρας έπεσε στο ειδικό «σεντόνι» που είχαν απλώσει οι πυροσβέστες και σώθηκε.

Ο 50χρονος άντρας, που έχει ψιλικατζίδικο στην περιοχή, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αφού παρέσχε τις πρώτες βοήθειες μετέφερε τον 50χρονο σε νοσοκομείο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε από το δεύτερο όροφο για συμπαράσταση στο Ρωμανό"

Σταϊκούρας: Το μόνο που δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιους φόρους θα αυξήσει

«Διαπραγμάτευση γίνεται και είναι σε εξέλιξη. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ήδη κλείσει συμφωνία αποδεχόμενοι τις απαιτήσεις των δανειστών» υπογράμμισε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως η τρόικα διαψεύστηκε στις προβλέψεις της ότι η κυβέρνηση δεν θα κατάφερνε να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2014, «τα αποτελέσματα του οποίου αναγνωρίζει».

Το ίδιο συνέβη, όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, και με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος στο Λονδίνο δήλωσε πως συμφωνεί με τον στόχο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών». Εκείνο ωστόσο που αποκρύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τον κ. Σταϊκούρα, είναι ο τρόπος επίτευξης του στόχου αυτού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών στο 44%, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις όπως έχει υποσχεθεί. Για να είναι δε, ισοσκελισμένος ο Προϋπολογισμός του 2015, θα πρέπει οι φόροι να αυξηθούν κατά 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 4,5 δισ. ευρώ. Το μόνο αλλά κύριο που παραλείπει να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι το ποιους φόρους θα αυξήσει...» παρατήρησε ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στο απερχόμενο οικονομικό έτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διέκρινε «ενδείξεις σταθεροποίησης της ιδιωτικής κατανάλωσης, ανάκαμψης των επενδύσεων και ενίσχυσης των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών», που καθιστούν, όπως τόνισε, βάσιμη την πρόβλεψη για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, οριακή υποχώρηση της ανεργίας και επιτυχία στους δημοσιονομικούς στόχους για τρίτη συνεχή χρονιά.

Η φυσιογνωμία του δημόσιου χρέους, υπογράμμισε, έχει βελτιωθεί καθώς η μέση υπολειπόμενη φυσική διάρκειά του έχει χρονικά υπερδιπλασιαστεί, το μέσο σταθμικό επιτόκιο νέου δανεισμού έχει μειωθεί και οι δαπάνες για τόκους έχουν υποχωρήσει.

«Όλα αυτά έχουν συντελέσει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους και οι αποφάσεις του Νοεμβρίου του 2012 είναι επαρκώς σαφείς ως προς την υποχρέωση των εταίρων και δανειστών μας, για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας αυτής, εφόσον επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

«Ο Προϋπολογισμός του 2015 καταγράφει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος, και είναι, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δημοσιονομικά ισοσκελισμένος» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και επισήμανε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει το 2,9%, με βάση την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν απέρριψε την ύπαρξη «υψηλών και αυξημένων κινδύνων και αβεβαιότητας που προέρχονται κυρίως από το διεθνές περιβάλλον», αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως υποστήριξε, «τα τρία τελευταία χρόνια αποτελούν στο δημοσιονομικό πεδίο καλό οδηγό για τη χώρα».

Και πρόσθεσε πως παρότι η τρόικα διακρίνει όντως ύπαρξη «σημαντικού δημοσιονομικού κενού για το 2015, για την κάλυψη του οποίου ασκεί πράγματι μεγάλες πιέσεις και προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις», από την άλλη, «όλοι οι διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί και φορείς προβλέπουν πρωτογενή πλεονάσματα και θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης - βεβαίως με αποκλίσεις ως προς το ύψος των επιτευγμάτων».

Η θετική αυτή εξέλιξη, θα φέρει σε σύντομο χρόνο τη βελτίωση των δεικτών της ανεργίας και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εκτίμησε ο κ. Σταϊκούρας.

«Αγωνιζόμαστε για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Για να βγούμε από την κρίση και να διαμορφώσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προϋποθέσεις για την εθνική μας οικονομία στην μεταμνημόνιο εποχή. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στις περιστάσεις», δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για μικροκομματικές σκοπιμότητες και ανεύθυνη στάση, μπροστά στο κίνδυνο να χαθούν όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η κοινωνική και πολιτική σταθερότητα και θα μπορούσε όλα όσα έχουμε χτίσει μέχρι σήμερα, με θυσίες και δύσκολες αποφάσεις, να χαθούν πολύ εύκολα, χωρίς να το καταλάβουμε, παρότι βρισκόμαστε στο τέλος της τεράστιας προσπάθειας για έξοδο από την κρίση. Δίνουμε μια σκληρή μάχη και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε ο κ. Γκόκας. Και πρόσθεσε:

«Η περιπέτεια της κρίσης ήταν διδακτική για όλους μας. Και για τους πολιτικούς και για τους Έλληνες πολίτες. Πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, απαραίτητη για σταθερά, και αποφασιστικά βήματα. Ας προβληματιστούν όλοι όσοι ανεύθυνα, με λόγο αλαζονικό, που κυριαρχείται από την μικροκομματική σκοπιμότητα, αρνούνται να βοηθήσουν αυτή την κρίσιμη στιγμή την χώρα. Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας δυσκολεύει το σήμερα, τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, υπονομεύει απροκάλυπτα κάθε πιθανότητα συμφωνίας με μόνο στόχο τις πρόωρες εκλογές».

Και ο κ. Γκόκας συνέχισε λέγοντας:

«Τα εύκολα λόγια, η άρνηση στην ανάγκη συναίνεσης, η περίσσεια λαϊκισμού απέναντι σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, θα κριθεί ανάλογα όταν ηρεμήσει η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, αυστηρά αλλά και δίκαια για όλους».

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ επέκρινε ακόμα την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Καμία συνεννόηση ούτε σεβασμός ακόμα και στο καθαρά θεσμικό ζήτημα που κατεξοχήν συμβολίζει την εθνική ενότητα, την εκλογή δηλαδή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με την επικίνδυνη θεωρία της αποστασίας που προσβάλει τους βουλευτές και δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή του τόπου μας».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Το μόνο που δεν μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιους φόρους θα αυξήσει"

Θεσσαλονίκη: ΔΙΚΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ Ανοίγει ο δρόμος για τον Άρειο Πάγο

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση αίτησης αναίρεσης της απόφασης του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Χθες το σκεπτικό της απόφασης της πλειοψηφίας διαβιβάστηκε στη γραμματεία του εφετείου, προκειμένου να συνταχθεί το σκεπτικό από τους δικαστές που μειοψήφησαν.

Το πενταμελές εφετείο στις 14 Ιουλίου κατά πλειοψηφία τριών έναντι δύο δικαστών καταδίκασε τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σε κάθειρξη 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Με την ίδια πλειοψηφία καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε κάθειρξη 13 χρόνων και 5 μηνών ο τέως γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας.

Ομόφωνα όμως καταδικάστηκε για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων ο βασικός υπεξαιρέτης, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, η ποινή του οποίου διαμορφώθηκε πάλι με την πλειοψηφία, καθώς οι τρεις δικαστές τού αναγνώρισαν ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 20 ετών και 6 μηνών κάθειρξης, ενώ οι δύο δικαστές ψήφισαν ανώτερη ποινή. Επίσης, κατά πλειοψηφία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 χρόνων και 1 έτους αντίστοιχα οι πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας και κρίθηκαν ένοχοι για αμελή συμπεριφορά στον έλεγχο, ενώ οι δύο δικαστές αποφάσισαν την αθώωσή τους.

Το σκεπτικό της απόφασης της πλειοψηφίας των τριών δικαστών διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αρεοπαγίτη Παναγιώτη Κατσιρούμπα στο εφετείο και χθες το μεσημέρι στην πρόεδρο Εφετών Άννα Πελεκούδα, η οποία μειοψήφησε στη δίκη, προκειμένου να συνταχθεί το σκεπτικό της μειοψηφίας και να καθαρογραφεί η απόφαση στο σύνολό της.

Καθυστέρηση
Η μεγάλη καθυστέρηση των 4,5 μηνών για τη σύνταξη του σκεπτικού της πλειοψηφίας είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην πλευρά των κατηγορουμένων, που θεωρούν ότι έπρεπε να αθωωθούν και έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεσή της. Εκτιμάται πως το σκεπτικό των δύο δικαστών που μειοψήφησαν θα γραφεί άμεσα και σύντομα θα δημοσιευτεί η καθαρογραμμένη απόφαση.

Την προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο έχει δημοσιοποιήσει, μέσω των συνηγόρων του, ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, καθώς θεωρεί εύθραυστη την απόφαση του πενταμελούς για την καταδίκη του και πιστεύει πως η αίτηση αναίρεσής του θα γίνει δεκτή και η υπόθεση θα επανέλθει να δικαστεί στο πενταμελές εφετείο.

makthes
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: ΔΙΚΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ Ανοίγει ο δρόμος για τον Άρειο Πάγο "

Ελεγκτές της περιφέρειας Αττικής πιάστηκαν με σημαδεμένα χαρτονομίσματα

Δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατά τη διαδικασία ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Καπανδρίτι, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Οι υπάλληλοι αυτοί κρατούνται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αναμένεται η σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία καθώς και το κατηγορητήριο, προκειμένου να ακολουθηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για την πειθαρχική τους δίωξη.

Σημειώνεται δε ότι η Περιφερειάρχης Αττικής επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον καταγγέλλοντα όσο και με το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τονίζεται δε ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής θεωρεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα την πάταξη φαινομένων διαφθοράς που υπονομεύουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, απαξιώνουν το έργο των δημοσίων λειτουργών και λειτουργούν σε βάρος των πολιτών.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτές της περιφέρειας Αττικής πιάστηκαν με σημαδεμένα χαρτονομίσματα"

Πρόκληση των ΗΠΑ: Εγραψαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Εφυγε έξαλλος ο Βενιζέλος

Πρόκληση από τις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας, καθώς στην σύνοδο του ΝΑΤΟ ανέγραψαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», γεγονός που ανάγκασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εγκαταλείψει την συνεδρίαση.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρρι.

Σε μια σκληρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών περιγράφει το σκηνικό προβοκάτσιας που έστησαν οι ΗΠΑ στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών και εξηγεί γιατί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών δεν μετείχε τελικά.

«Ο λόγος της μη αυτοπρόσωπης συμμετοχής του κ. Βενιζέλου ήταν το γεγονός ότι, παρά τις σχετικές, πυκνές επαφές και τα διαβήματα που προηγήθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συγκάλεσαν τη σύνοδο, δεν τήρησαν τους κανόνες και την πρακτική του Ο.Η.Ε., ως προς τον τρόπο αναφοράς των συμμετεχουσών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, ενώ στη Σύνοδο η πΓΔΜ μετείχε με την προσωρινή ονομασία της, στη σχετική Κοινή Δήλωση των χωρών που συγκροτούν τον Συνασπισμό υπογράφει με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Ελλάδα κατέθεσε δήλωση που υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. του Ο.Η.Ε. και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη χώρα αυτή με την προσωρινή της ονομασία.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από τον Πρέσβη Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ κ. Μ. Διάμεση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση των ΗΠΑ: Εγραψαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Εφυγε έξαλλος ο Βενιζέλος "

Διαψεύδει το «Αγλαϊα Κυριακού»: Οι γιατροί δεν αρνήθηκαν να χειρουργήσουν το παιδί

Κατηγορηματικά διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού» την καταγγελία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού ότι γιατροί αρνήθηκαν να προβούν σε προγραμματισμένη επέμβαση σε παιδί 2,5 ετών αν οι ανασφάλιστοι γονείς του δεν κατέβαλλαν προκαταβολικά 300, που είναι το κόστος της επέμβασης.

«Ουδέποτε τα παιδιατρικά νοσοκομεία, και εν προκειμένω το «Αγλαϊα Κυριακού», αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδί που χρειάστηκε περίθαλψη» λέει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μάνος Παπασάββας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν ήδη δεχθεί το παιδί μέσω των τακτικών ιατρείων και έχουν προγραμματίσει το χειρουργείο που αφορά σε ουρολογικής φύσεως πρόβλημα για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου ο πατέρας του παιδιού βρισκόταν σήμερα στο «Αγλαϊα Κυριακού» για να διευθετήσει θέματα γραφειοκρατικά αναφορικά με την τριμελή επιτροπή όπου πρέπει να υποβάλλει το αίτημα και φέρεται να δήλωσε άγνοια για τη δημοσιοποίηση του θέματος που αφορούσε το παιδί του από το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το «Αγλαϊα Κυριακού»: Οι γιατροί δεν αρνήθηκαν να χειρουργήσουν το παιδί"

Αποχή διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι της Λαμίας

Αποχή διαρκείας ψήφισε το μεγαλύτερο μέρος των δικηγόρων της Φθιώτιδας στις κάλπες που στήθηκαν την Τετάρτη.

Συνολικά ψήφισαν 226 δικηγόροι από σύνολο 261 που είναι η δύναμη του Συλλόγου.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 10 δικηγόροι και κατά 215, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Από τους 215 δικηγόρους που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου, οι 135 τάχθηκαν υπέρ αποχής διαρκείας ενώ 74 ψήφισαν στοχευμένη αποχή και έξι ψηφοδέλτια ήταν χωρίς παρατηρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχή διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι της Λαμίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news