facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Διαπραγματευτικό…ΘΡΙΛΕΡ:Οι προτάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις της τρόικας

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα μετά και το "ναυάγιο" του Παρισιού. Το οικονομικό επιτελείο μετά από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά αναζητά 300 εκατ.ευρώ από το φορολογικό μέτωπο, θέλει να σπάσει τον πάγο με την τρόικα και να ξεμπλοκάρει την διαπραγμάτευση .

Η ελληνική πλευρά στην προσπάθεια της να κλείσει εγκαίρως η συμφωνία και να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα αποφάσισε να προτείνει την αύξηση του ΦΠΑ από 6,5% σε 8,0%-10% στα ξενοδοχεία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα θέατρα, διατηρώντας στο 6,5% τον ΦΠΑ για τα φάρμακα.

Η τρόικα έχει ζητήσει την αύξηση του κατώτερου συντελεστή ΦΠΑ από 6, 5% σε 10% και για τα φάρμακα .

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην άρνησή της για νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει τριετές "πάγωμα" στις συντάξεις, ενώ εξετάζει να αυξήσει τα όρια της πρόωρης συνταξιοδότησης για τους νέους εργαζόμενους ώστε να μην βγαίνει κανείς στην σύνταξη αν δεν έχει θεμελιώσει την 20ετία και αν δεν έχει συμπληρώσει τα 62 του χρόνια. Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων με την συγχώνευση των επικουρικών και των ταμείων πρόνοιας στο ΙΚΑ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών από την πλευρά τους πιέζουν για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά.

Παράλληλα οι τροικανοί θέλουν να αλλάξει ο νόμος για την ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη στο δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πιο συγκεκριμένα, οι δανειστές ζητούν την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.

Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς θα κατατεθούν άμεσα και θα αναμένεται η αντίδραση της τρόικας, η οποία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν απέκλεισε τίποτα ο Χαρδούβελης

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς είχε νέα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ε.Βενιζέλο αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Χαρδούβελη.

«Πολλά γίνονται, πολλά λέγονται», είπε ο κ.Χαρδούβελης όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η τρόικα ζητά αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από τη σύσκεψη χωρίς να κάνει δηλώσεις.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαπραγματευτικό…ΘΡΙΛΕΡ:Οι προτάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις της τρόικας "

Η χειρόγραφη διαθήκη της Βίκυς Σταμάτη προς τον γιο της - Η αναφορά των ιατρών

Επιστολή προς τον γιο της στέλνει μέσα από το Δρομοκαϊτειο όπου εκτίει την ποινή κάθειρξης που της έχει επιβληθεί για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τις «χρυσές μίζες» η Βίκυ Σταμάτη. Στην κοινωνική διαθήκη, όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στο παιδί της ζητώντας του να κάνει υπομονή και υποσχόμενη ότι θα αγωνιστεί για να είναι κοντά του και να το δει να μεγαλώνει.

Το χειρόγραφο που αποκαλύπτει το ereportaz.gr παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς στις σελίδες του καταγράφεται η έντονη συναισθηματική φόρτιση της Βίκυς Σταμάτη λίγες μόλις ώρες μετά την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης που απέρριψε το αίτημα αναστολής της πρωτόδικης ποινής της.

Λίγες ώρες αργότερα η κυρία Σταμάτη συνέταξε διαθήκη θέλοντας όπως λέει και η ίδια να δώσει κάποιες απαντήσεις και συμβουλές στον γιο της. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και οι ίδιοι οι θεράποντες ιατροί της κυρίας Σταμάτη τάχθηκαν υπέρ της αποφυλάκισής της επισημαίνοντας ότι η κατάστασή της στο Δρομοκαϊτειο επιδεινώνεται.

 «Μην στεναχωριέσαι για εμάς. Όταν μεγαλώσεις θα είσαι σε θέση να μας κρίνεις»

Τον πόνο που βιώνω από την απόρριψη της ελπίδας της ζωής, απαλύνει ότι μία άλλη μάνα, και ας μην είμαι εγώ, σφίγγει τα παιδιά της στην μητρική αγκαλιά της.

Αν όμως με την βοήθεια ενός νομικού(Δικηγόρου ή Συμβολαιογράφου π.χ.) αποφάσιζα την τελευταία μου βούληση, δηλαδή να «κάνω την διαθήκη μου» όπως θα έλεγε ο κάθε κοινός άνθρωπος, θα έπρεπε να σκεφθώ πως θα διαθέσω τα τυχόν υπάρχοντα περιουσιακά μου στοιχεία… Όμως δεν με απασχολεί αυτός ο ρεαλιστικός στόχος.

Σαν οποιαδήποτε μητέρα, ιδίως ενός ανήλικου τέκνου, υπό τις συνθήκες που στερούμεθα την επαφή μας αμοιβαία, τι θα μπορούσα να του αφήσω ως παρακαταθήκη / εξηγήσεις / συμβουλές για το μέλλον;

Ίσως πρέπει να το ρωτήσω, με πολύ απλό τρόπο, τι απασχολεί τον γιό μου, τι θα ήθελε; Πως θα ένιωθε χαρούμενο αυτό το παιδί… και ανάλογα θα τοποθετηθώ, λιτά απέναντί του, για να του εξηγήσω πόσα και ποια από αυτά που θέλει είναι εφικτά και για όσα δεν είναι ποιος είναι ο λόγος που προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν…

Μπορεί να έχει ακούσει, καθαρά ή με υπαινιγμούς, ευθέως ή και από τις τηλεοράσεις, πολλά και διάφορα για εμένα και τον πατέρα του. Όμως, ένα είναι απόλυτα σίγουρο, ότι ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΝΑΙ, ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ και το στερούμεθα, όπως το ίδιο εμάς. Αλλά…

Αυτή η αγάπη είναι πρωταρχικό στοιχείο. Το βασικό στην σχέση μας. Άλλωστε οι γονείς μας όποιοι και αν είναι, εύποροι ή όχι, πολύ ή λιγότερο καλλιεργημένοι, άγγελοι ή λιγότερο άγιοι, είναι οι γονείς μας, αυτοί που μας χάρισαν την ζωή και αυτοί που (ως υγιείς προσωπικότητες) θέλουν την χαρά και την πρόοδο των παιδιών τους. Εμείς, ως παιδιά, δεν είχαμε και δεν φέρουμε ευθύνη για τους γονείς μας. Τι θα ήθελες παιδί μου από εμάς; Τι θα ήθελες από τον πατέρα σου; Ξέρω πρωταρχικά την φυσική μας παρουσία. Επιπλέον; ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ. Μάθε να μην στεναχωριέσαι για μας.

Επειδή εμείς θέλουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε πάνω απ’ όλα για σένα και για όλη μας την οικογένεια και όταν μεγαλώσεις και ωριμάσεις τότε θα είσαι σε θέση να κρίνεις τις προθέσεις, τις πράξεις και τις τοποθετήσεις όλων μας… Γιατί τότε θα καταλαβαίνεις και τις σκοπιμότητες που μέσα στην καθημερινή μας ζωή βιώνουμε…

Θα αγωνιστώ να είμαι κοντά σου, για να βοηθήσω να γίνεις ότι καλύτερο για σένα τον ίδιο και αργότερα σαν μέλος μιας καλύτερης κοινωνίας, στην οποία θα σεβόμαστε, καθένας τουλάχιστον τον άνθρωπο που είναι δίπλα, τον συμμαθητή, τον γείτονα, τον συμπολίτη. Θα ήθελα να είσαι ήρεμος, να έχεις εμπιστοσύνη στους δικούς μας που είναι δίπλα σου και σε φροντίζουν και να ξέρεις πως θα κάνω όσα πρέπει και πέρα από τις δυνάμεις μου για το καλό σου και το καλό όλων μας. Με την ευχή μου και την σκέψη μου πάντα στο πλευρό σου.

Με αγάπη, μεγάλη αγάπη για σένα, αντέχω και θα αντέχω όσα πρέπει να γίνουν…

Ελπίζω στον Θεό και την Δικαιοσύνη Του και προσεύχομαι (για να παίρνω δύναμη) στην Παναγία, την Μητέρα όλων μας..

Δείτε εδώ την χειρόγραφη επιστολή της Βίκυς Σταμάτη:

xeirografo_stamati_5_ereportaz
xeirografo_stamati_4_ereportaz
xeirografo_stamati_3_ereportaz
xeirografo_stamati_2_ereportaz
xeirografo_stamati_1_ereportaz

Η αναφορά των ιατρών

Την διάγνωση ότι κλινική κατάσταση της Βίκυς Σταμάτη δεν είναι αυτή που περίμεναν, καταγράφουν σε αναφορά οι θεράποντες ιατροί της.
Τονίζουν μάλιστα, οτι παρά τους θεραπευτικούς χειρισμούς, η πρώην «κυρία υπουργού» χειροτέρεψε και σε αυτό φαίνεται να συμβάλλουν οι συνυπάρχουσες συνθήκες, δηλαδή της φυλάκισης και της αποστέρησης του παιδιού της.
Οι ιατροί τάσσονται υπέρ της αποφυλάκισης της, χαρακτηρίζοντας την νοσηλεία της ανούσια καθώς όπως υποστηρίζουν, «ενδεχόμενη αλλαγή του θεραπευτικού πλαισίου, θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση της κλινικής της εικόνας και θα αποτελούσε κίνητρο για την ανταπόκριση της σε καθημερινές υποχρεώσεις καθ΄ ότι η επαφή με το παιδί της αποτελεί μείζονα προσωπική προτεραιότητα και η συναισθηματική της επένδυση είναι ισχυρή σε αυτό».
Τέλος, στην ψυχιατρική αναφορά των θεραπόντων ιατρών, αναφέρεται οτι η Βίκυ Σταμάτη θα μπορούσε να ακολουθήσει την θεραπεία της στο σπίτι με τη βοήθεια των εξω-νοσοκομειακών υπηρεσιών του Ιδρύματος.

psychiatriki_anafora_stamati

Διαβάστε Περισσότερα » "Η χειρόγραφη διαθήκη της Βίκυς Σταμάτη προς τον γιο της - Η αναφορά των ιατρών"

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική

Τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική επισημαίνει η κοσμητεία της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συγκεκριμένα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με τον νόμο η διδασκαλία των μαθημάτων απαιτεί τη συμπλήρωση δεκατριών εβδομάδων: «Εφιστούμε την προσοχή, ότι με τη συνεχιζόμενη διακοπή των μαθημάτων, με επαναλαμβανόμενες καταλήψεις, κινδυνεύει να απολεσθεί το χειμερινό εξάμηνο και η εξεταστική του Φεβρουαρίου 2015».

Συγκεκριμένα τα μέλη της κοσμητείας τονίζουν: «Τα θεσμικά όργανα και οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών παρακολουθούν και εκφράζουν σύσσωμοι την αντίδρασή τους στην πρακτική των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων και τη διακοπή της πανεπιστημιακής λειτουργίας που αυτή συνεπάγεται. Τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου, υπαρκτά και επείγοντα, δεν επιλύονται με τη διακοπή του εκπαιδευτικού έργου· αντιθέτως, επιδεινώνονται δραματικά. Οι διδάσκοντες της Νομικής Σχολής, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σπουδάσει σε αυτά τα έδρανα, επιδιώκουν σε αντίξοες συνθήκες να διατηρήσουν την ποιότητα που επιβάλλει η αξία του Ιδρύματος και οι προσδοκίες των χιλιάδων φοιτητών μας. Η αδυναμία ομαλής διεξαγωγής της διδασκαλίας, οι δυσχέρειες στην ερευνητική διαδικασία, η αυθαιρεσία, σε συνδυασμό και με την ολιγωρία της Πολιτείας, ακυρώνουν την προσπάθεια της Νομικής Σχολής να συνεχίσει να συναγωνίζεται επάξια με ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής. Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές, μαζί και όχι απέναντι, καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αρνούμενοι να συμπράξουμε έστω και με την ανοχή μας στην παγίωση ενός κλειστού ή ανοικτού κατά την αυθαίρετη βούληση ορισμένων Πανεπιστημίου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στη Νομική"

Απειλείται η ζωή του Νίκου Ρωμανού – Τι λένε οι γιατροί

Η ζωή του Νίκου Ρωμανού, που βρίσκεται στη 19η ημέρα απεργίας πείνας, πλέον κινδυνεύει, σημειώνει η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου, επικαλούμενη ενημέρωση από την διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του “Γεννηματά”, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο νεαρός.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κ. Βεργοπούλου, επισκέφτηκε σήμερα τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας ως το τέλος, αρνούμενος την υποχρεωτική σίτιση και πίνοντας μόνο νερό.

Θα συνεχίσει να “διεκδικεί το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή, με οδόφραγμα το σώμα του και με πλήρη γνώση των κινδύνων για την υγεία και τη ζωή του, μέχρι να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού”, προσθέτει.

Χωρίς να εκθέτει λεπτομέρειες από τις καταγραφές των εργαστηριακών ευρημάτων, η γιατρός σημειώνει ότι “ο Ν. Ρωμανός κινδυνεύει να εμφανίσει άμεσα και ανεξέλεγκτα σοβαρές επιπλοκές που θα επηρεάσουν την καρδιακή, εγκεφαλική και νεφρική του λειτουργία, απειλώντας την ίδια του τη ζωή”.



Καταγγέλλει, τέλος, την εισαγγελική εντολή που “μετακυλίει την ευθύνη για την τύχη του απεργού πείνας στους θεράποντες ιατρούς, υποδεικνύοντάς τους, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, την πρακτική της υποχρεωτικής σίτισης ή της φαρμακευτικής αγωγής ενάντια στη θέληση του ίδιου”, σημειώνοντας πως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ανά τον κόσμο καταγράφουν την υποχρεωτική σίτιση ως βασανιστήριο.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης σημειώνει πως οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται "δυστυχώς", όπως αναφέρεται, "αναμενόμενη".

"Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, «όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ' αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολιτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: την ελευθερία και τη δικαιοσύνη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατηγορείται για την ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό, πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 19 ημέρες, ζητώντας να του δίνεται η προβλεπόμενη από τον νόμο εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του, στη Σχολή, στην οποία πέρασε μετά από πανελλαδικές εξετάσεις.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλείται η ζωή του Νίκου Ρωμανού – Τι λένε οι γιατροί"

La Republica: Οι Τούρκοι ήθελαν να ελέγξουν ακόμη και τις ομιλίες του Πάπα

«Κινδύνευσε να ακυρωθεί η επίσκεψη» γράφει η ιταλική εφημερίδα

Στην τριήμερη επίσκεψη την οποία πραγματοποιεί από την Παρασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος στην Τουρκία, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Republica.

«Το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία κινδύνευσε να ακυρωθεί», αφού «οι τουρκικές Aρχές ήθελαν να ελέγξουν ακόμη και τις ομιλίες του», γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάρκο Ανσάλντο «η πρόθεση του Πάπα ήταν να δεχθεί την πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά για να αποβιβασθεί στην Κωνσταντινούπολη, έπρεπε αναγκαστικά να βρεθεί στην τουρκική επικράτεια».

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι η Άγκυρα άργησε να δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου «να μπορέσει να μετατραπεί το ταξίδι αυτό σε επίσημη επίσκεψη. Στην συνέχεια μάλιστα, τούρκος διπλωμάτης μετέβη στο Βατικανό ζητώντας να ενημερωθεί εκ των προτέρων ακόμη και για τις ομιλίες που θα εκφωνήσει ο Πάπας. Φυσικά, έλαβε μια ευγενική όσο και σαφή αρνητική απάντηση».

Η εφημερίδα της Ρώμης γράφει, επίσης, ότι «η Αγία Έδρα διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις απέναντι στον Ερντογάν, οι οποίες ενισχύθηκαν – σύμφωνα με πηγές του Βατικανού – από το ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για να προστατευθούν οι Κούρδοι της συριακής πόλης Κομπάνι».

Όσο για την συνάντηση του Πάπα με τον μεγάλο μουφτή Μεχμέτ Γκορμέζ τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, «δεν θα είναι ένας δύσκολος σταθμός», από την στιγμή που ο Γκορμέζ, κατηγόρησε πρόσφατα τον Φραγκίσκο ότι «πλένει τα πόδια των προσκυνητών και οργανώνει αγώνες ποδοσφαίρου στο Βατικανό, αντί να καταδικάζει τις καταστροφές των μουσουλμανικών τεμενών στην Γερμανία».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "La Republica: Οι Τούρκοι ήθελαν να ελέγξουν ακόμη και τις ομιλίες του Πάπα"

Αφοί Κωνσταντακάτου: Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99

Αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 κατέθεσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η εταιρεία Αφοί Κωνσταντακάτου που δραστηριοποιείται στην εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού, δίνοντας το «παρών» στην ελληνική αγορά από το 1919.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν στο Capital.gr ενημερωμένες πηγές, έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην συγκεκριμένη εταιρεία. Και αυτό επειδή η Αφοί Κωνσταντακάτου είχε έλθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την χορήγηση ομολογιακού δανείου, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, του οποίου η εκταμίευση είχε, ήδη, ξεκινήσει.

Παρότι, δηλαδή, η ιστορική εταιρεία είχε τη στήριξη των τραπεζών, υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφοί Κωνσταντακάτου: Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 "

Σε δίκη παραπέμπονται ο Εφραίμ και άλλοι 13 κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται οριστικά με βούλευμα του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου 14 κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βούλευμα αφορούν κατα περίπτωση τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις

Μεταξύ αυτών είναι ο ηγούμενος Ευφραιμ και ο μοναχός Αρσένιος καθώς και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του παραπεμπτικού βούλευματος υποστηρίζοντας οτι έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Μα σημειωθεί ότι της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.

Κατόπιν αυτών σε δικη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βούλευμα αφορούν κατα περίπτωση τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστωνίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη παραπέμπονται ο Εφραίμ και άλλοι 13 κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι"

Συνέλαβαν ξανά τον Λάκη Γαβαλά - Εκανε ρύθμιση και αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς που το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη για έβδομη φορά (!) λόγω χρεών προς το Δημόσιο. Εναντίον του υπάρχει καταδικαστική απόφαση κάθειρξης πέντε ετών που του επιβλήθηκε πριν από εννέα ημέρες. Η συγκεκριμένη ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα (40 με τις προσαυξήσεις), ωστόσο ο ίδιος δηλώνει αδυναμία να την αποπληρώσει.

Το συνολικό ποσό ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ, έτσι ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει ρύθμιση και να αποπληρώσει το ποσό σε δόσεις, κάτι που δέχθηκε το δικαστήριο. Τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση, δε, που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση θα εκτίσει την ποινή: «Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες δεν μας την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιος με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω, τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του Πρωθυπουργού κανείς δεν είπε ο Λάκης είναι καλός. Μου έχουν κατάσχει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον Αντέννα για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε πήγαινε στη φυλακή», είπε ο κ. Γαβαλάς απευθυνόμενος στους Δικαστές.

Στις επόμενες ερωτήσεις του δικαστηρίου αν θα βρει τα χρήματα για να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε «θα με ελεημονήσουν οι φίλοι μου». Τόσο ο Λάκης Γαβαλάς όσο και οι συνήγοροί τους αναφέρθηκαν ξανά στα τρία ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων, τα οποία έχει παραχωρήσει απ΄ την πρώτη στιγμή στο δημόσιο με ανέκκλητο πληρεξούσιο. Η αξία τους υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του δημοσίου. Μάλιστα ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ειχε ζητήσει να μεταφερθεί εκεί η περιφέρεια αφού κάθε χρόνο πληρώνει 10 εκατομμύρια σε ενοίκια. Όμως η σχετική ρύθμιση που απαιτείται δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη Βουλή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν ξανά τον Λάκη Γαβαλά - Εκανε ρύθμιση και αφέθηκε ελεύθερος "

Αυτό είναι το μαϊμού email που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Πριν από λίγες ημέρες μου ήρθε ένα ιμειλ που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το έβαλα στους σημαντικούς φακέλους για να το «ψάξω» με την πρώτη ευκαιρία και να το...
κάνουμε θέμα στην εκπομπή. Το ίδιο ιμειλ μου ήρθε από άλλους φίλους και πάλι άλλες 6 φορές. Ήταν ένα από αυτά τα πολύ σημαντικά που μόλις το διαβάζεις σκέφτεσαι αμέσως και λες ,«κάτσε να το στείλω σε φίλους να το έχουν στα υπ όψιν τους , φοβερό θέμα , κοίτα τι γίνεται γύρω μας κι εμείς κοιμόμαστε όρθιοι ».

Σήμερα, αποφάσισα να το ψάξω, και επικοινώνησα με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης μιας και είχε στο τέλος και όνομα και όλα τα στοιχεία δίνοντας έτσι μία βαρύτητα στο θέμα .Έψαξα και βρήκα τον κύριο Σουγκάκη Αχιλλέα Προιστάμενο Δ/νσης Πληροφορικής στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας -Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύωv.

Δείτε το περιεχόμενο του email και παρακάτω τι ακριβώς μου είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Κος Σουγκάκης σήμερα το απόγευμα .

Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ - SOS!

10 Νοεμβρίου 5:25 μ.μ.

"Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ
μάρκετ κ.λ.π,
δίδονται μικρά δώρα - δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων
όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκινήτα κ.λπ.
! ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε
μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε),
Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού
κινείστε, πότε είστε στο σπίτι, πού είναι το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο,
κλπ. Χωρίς εσάς .. μπορούν να κάνουν τα πάντα - να πάνε στο σπίτι σας όταν
λείπετε, επίσης να σας επιτεθούν στην τράπεζα, να κλέψουν το αυτοκίνητό
σας, κ.λ.π.
Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εγκληματιών, που κατάγονται από τη
Ρουμανία(έχουν εμπειρία στην σχεδίαση ηλ. κυκλωμάτων), μια νέα εγκληματική
πρακτική!
Αξιωματούχοι στην Ολλανδία έχουν ενημέρωση το ολλανδικό πληθυσμό, για το
φαινόμενο αυτό.
Ενημερώστε και τους φίλους σας.

Phd Σουγκάκης Αχιλλέας
Προιστάμενος Δ/νσης Πληροφορικής
Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύωv

Μου είπε λοιπόν για το ιμείλ αυτό τα παρακάτω στην τηλεφωνική μας επικοινωνία-( ευγενέστατος και με πολύ χιούμορ).

«Κυρία Τσέγκου, είναι τρελό αυτό που γίνεται, με έχουν καλέσει δεκάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη, από Θες/νικη . Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό το κείμενο, το είχα διαβάσει πριν από πολύ καιρό σε ένα Ολλανδικό site και το έστειλα σε μία συνάδελφο να το δει όπως κάνουμε όλοι όταν κάτι μας εντυπωσιάζει.

Εκείνη με την σειρά της ,προφανώς το έστειλε κάπου αλλού και τελικά έκανε το γύρω της Ελλάδος.

Είναι η δύναμη του διαδικτύου αυτή, και τους λεω μέρες τώρα, πως αυτό είναι ένα μάθημα για να μην είμαστε ποτέ σίγουροι για ότι διαβάζουμε πως ισχύει κιόλας.»


Τελικά το μόνο που ισχύει και είναι αλήθεια φίλοι μου, είναι το όνομά του η ιδιότητά του και ότι πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ σοβαρό επαγγελματία στον χώρο του. Γι αυτό από αύριο συνεχίστε να δέχεστε τα δωράκια που σας κάνουν στα πρατήρια ή όπου αλλού . Και θα δανειστώ και ένα σχόλιο μιας καλής φίλης - αναγνώστριας του μπλοκ μας που είπε « Ρε παιδιά, εδώ έχουμε 2 εκ. ανθρώπους να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, δεν έχουμε να φάμε θα μας παρακολουθήσουν κιόλας για να μας κλέψουν από αυτά που δεν έχουμε ; »

Συμφωνώ μαζί της να σας πω την αλήθεια. Αν θέλουν να μας παρακολουθήσουν έχουν άλλους δεκάδες τρόπους δεν περίμεναν τα μπρελοκάκια από τα βενζινάδικα .

magdasblog
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το μαϊμού email που κάνει το γύρο του διαδικτύου "

Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015 – Σαρωτικές αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό

Αλλαγές στο ασφαλιστικό άμεσα από το 2015, με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών, ζητούν οι δανειστές, και μάλιστα χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις, αφού δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τρόικας βρίσκονται 8 αλλαγές-φωτιά στο ασφαλιστικό οι οποίες περιλαμβάνουν:
  1. Αύξηση των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συντάξεις.
  2. Αύξηση του ελάχιστου χρόνου για κατώτατη σύνταξη από τα 15 έτη που είναι σήμερα στα 21,5 έτη ή από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης στις 6.500.
  3. Τροποποίηση του νόμου 3863/10 ως προς τους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρήσουν από την 1η/1/2015.
  4. Κατάργηση του προνοιακού ποσού στις κατώτατες συντάξεις, όπως ήδη αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, καθώς και του ποσού των 220 ευρώ για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ που είναι επίσης προνοιακό
  5. Εκ βάθρων αλλαγές στο ΕΚΑΣ. Εξετάζεται, πρώτον, να αυξηθεί το όριο ηλικίας για τη χορήγησή του στους ήδη συνταξιούχους και από τα 65 να πάει στα 67 και, δεύτερον, να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια από τον Μάρτιο του 2015,
  6. Πάγωμα των αυξήσεων, που βάσει πληθωρισμού και ρυθμού ανάπτυξης θα έπρεπε να «παίρνει» η βασική σύνταξη των 360
  7. Ελεύθερη επιλογή των εισφορών που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ για όσο διάστημα θέλουν, με μείωση όμως και του ποσού σύνταξης για το διάστημα της «φθηνότερης ασφάλισής τους».
  8. Ενοποιήσεις Ταμείων από το 2015. Είναι κρυφό χαρτί στις διαπραγματεύσεις και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας αποσύρεται.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015 – Σαρωτικές αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό"

Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την «καυτή» επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τη συζήτηση του προϋπολογισμού να τρέχει στη Βουλή, για την Κουμουνδούρου εξακολουθεί να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα το κόμμα να δείξει απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων.

Ψάχνοντας ένα θετικό σοκ, όπως τονίζουν, για την ενίσχυση της ζήτησης ο τομέας εργατικής πολιτικής του κόμματος είναι ήδη στην τελική φάση για την κατάθεση στη Βουλή της πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Το νομικό τμήμα της Κουμουνδούρου αναμένεται να έχει επεξεργαστεί τη σχετική πρόταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κατατεθεί, αν είναι δυνατόν ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, η πρόταση αφορά την αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες.

Μέσα στον Δεκέμβρη οι επιτελείς του κόμματος σκέφτονται να επανακαταθέσουν και δυο ακόμα προτάσεις νόμου:

1. Την κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων με τις οποίες έγιναν πιο εύκολες και πιο φθηνές οι απολύσεις για τους εργοδότες.

2. Την κατάργηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και των διαθεσιμότητων, που οδηγούν σε απολύσεις στο δημόσιο και αποκατάσταση των απολυθέντων από αυτούς τους λόγους.

Συνεχίζει τις επαφές ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη και τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, την πόρτα του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ουσιαστικά θα είναι μια νέα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα» και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυο πλευρές να έχουν ήδη συμφωνήσει στις αρχές του χρόνου για την συγκρότηση ενός διευρυμένου μετώπου για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Σε ιδιώτες και δήμους για 50 χρόνια τα κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια

Τις διαδικασίες με τις οποίες κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια μπορούν να περιέλθουν στη διαχείριση ή στην κυριότητα δήμων και ιδιωτών για χρονικό διάστημα ως και 50 έτη περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι νέες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, εισάγουν ειδική διαδικασία αναγκαστικής εξαγοράς κτιρίων από ιδιώτες, εφόσον οι ιδιοκτήτες είτε αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ακινήτων (ιδιαίτερα στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας), είτε αδρανούν. Επίσης, προβλέπουν ειδική πλειοψηφία για τη λήψη αποφάσεων εκμίσθωσης ή μεταβίβασης ακινήτου, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας.

Τις ρυθμίσεις είχαν προαναγγείλει στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Την Πέμπτη ο κ. Μανιάτης απέστειλε επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Δικαιοσύνης, καλώντας τους σε συνάντηση εργασίας στις 4 Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Το σχέδιο νόμου επεξεργάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση.

Αναγκαστική εξαγορά κτιρίων από ιδιώτες εντός ειδικών Ζωνών


Για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης, εκσυγχρονισμού και επανάχρησης εγκαταλελειμμένων, κενών και αγνώστων ιδιοκτητών κτιρίων θα μπορούν να καθορίζονται Ζώνες Ειδικών Κτιριακών Παρεμβάσεων (ΖΕΠΚΑ), εντός Οικιστικών Περιοχών, οι οποίες θα εγκρίνονται με προεδρικό διάταγμα.

Με τη θεσμοθέτηση των ΖΕΚΠΑ θα δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ τηρουμένων των απαιτήσεων του ευρωπαϊκού και εθνικού πλαισίου περί κρατικών ενισχύσεων.

«Φορείς υλοποίησης» των έργων που θα είναι επιλέξιμα, εντός των συγκεκριμένων ζωνών, μπορούν να είναι εταιρείες του Δημοσίου, εταιρείες δραστηριοποιούμενες στον τομέα των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων κτλ. Oι φορείς αυτοί θα έχουν τον «πρώτο λόγο» έναντι του Δημοσίου και των δήμων στη διεκδίκηση της διαχείρισης ή της κυριότητας των εγκαταλελειμμένων, αγνώστων ιδιοκτητών ή κενών κτιρίων.

Επίσης, η διαχείριση, η εκμετάλλευση, ή η κυριότητα των συγκεκριμένων κτιρίων μπορεί να περιέρχεται στους φορείς υλοποίησης ακόμη και με αναγκαστική εξαγορά, εφόσον ο κύριος ή ο συγκύριος, κατά περίπτωση, δεν επιθυμούν ή αδυνατούν να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση του έργου.

Το τίμημα της εξαγοράς του ακινήτου θα γίνεται στη μέση αγοραία αξία που προσδιορίζεται από δύο ανεξάρτητους πιστοποιημένους εκτιμητές. Εφόσον οι πόροι που χρησιμοποιούνται για τις επεμβάσεις στα κτίρια είναι ευρωπαϊκοί, το τίμημα θα προσδιορίζεται και με βάση τα ειδικότερα προβλεπόμενα στους Κανονισμούς των σχετικών Ευρωπαϊκών Ταμείων ή άλλους Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ.

Ως ΖΕΠΚΑ θα ορίζονται περιοχές, οι οποίες συγκεντρώνουν τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • υπάρχουν εγκαταλελειμμένα ή κενά κτίρια, σε ποσοστό άνω του 20% του συνολικού αριθμού των κτιρίων στην περιοχή
  • ποσοστό άνω του 50% των εγκαταλελειμμένων και κενών κτιρίων χρήζουν ανακαίνισης και εκτεταμένων επισκευών και παρεμβάσεων
  • υπάρχουν μη αποκατεστημένα διατηρητέα κτίρια σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των διατηρητέων κτιρίων στην περιοχή
  • καταγράφεται σε βάθος 20ετίας συρρίκνωση του πληθυσμού σε ποσοστό τουλάχιστον 10% ή των οικονομικών δραστηριοτήτων και παρατηρείται μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής διαστρωμάτωσης, συνοδευόμενη από φαινόμενα παραβατικότητας, παράνομης μετανάστευσης και υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Η διαχείριση στους δήμους

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια θα μπορούν να περιέρχονται στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης ύστερα από αίτηση του δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της έδρας του ακινήτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 37% των κτιρίων του κτιριακού αποθέματος στο κέντρο της Αθήνας είναι κενό.

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει έγγραφα με την πρόταση επανάχρησης του κτιρίου, στην οποία θα περιλαμβάνονται η προτεινόμενη χρήση, το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, οι πόροι για την υλοποίηση του σχεδίου επανάχρησης (π.χ. ίδιοι πόροι, κοινοτική χρηματοδότηση, ιδιωτική επένδυση), καθώς και το είδος ή η έκταση της επέμβασης.

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου θα επιτρέπεται η άσκηση έφεσης εντός προθεσμίας 15 ημερών. Εντός τεσσάρων ετών από τη μεταγραφή της απόφασης (ή έξι ετών σε περίπτωση κτιρίου χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου ή μνημείου), ο δήμος θα υποχρεούται να προβεί στην υλοποίηση του σχεδίου επανάχρησης του κτιρίου και οπωσδήποτε στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε αυτό να πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και να το ασφαλίσει κατά κινδύνου πυρός και βανδαλισμών.

Κατά κυριότητα περιέλευση των κτιρίων στον δήμο


Όσον αφορά την κατά κυριότητα περιέλευση ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στον δήμο, και πάλι υποβάλλεται αίτηση από στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Για να περιέλθουν στην κυριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έχουν παρέλθει 10 χρόνια από τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία πέρασε η διαχείριση του ακινήτου στον δήμο και δεν θα πρέπει να έχει εμφανισθεί ο κύριος του ακινήτου ή νόμιμος κληρονόμος αυτού.

Στην κυριότητα και διαχείριση των δήμων περιέρχονται όλα τα κενά ή αγνώστων ιδιοκτητών κτίρια.

Ο δήμος μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο το οποίο περιήλθε στην κυριότητά του, όπως αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς αυτού σε εταιρεία, καθώς και της πώλησης αυτού.

Σε περίπτωση εμφάνισης του ιδιοκτήτη του κτιρίου εντός τριών ετών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης που αποδέχεται την αίτηση περιέλευσης της κυριότητας στον δήμο, η κυριότητα επανέρχεται σε αυτόν ύστερα από αίτησή του προς τον δήμο, συνοδευόμενη από τους τίτλους ιδιοκτησίας και μεταγραφή της σχετικής απόφασης του δήμου στα βιβλία του Κτηματολογίου.

Και σε ιδιώτες η διαχείριση των κτιρίων

Ο δήμος από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διαχείριση ενός κτιρίου μπορεί να την αναθέσει είτε στην αρμόδια διεύθυνση, η οποία θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε σε δημοτική εταιρεία, ή ακόμη και σε ιδιώτη, με εμπειρία στη διαχείριση και αξιοποίηση ακινήτων.

Στο πλαίσιο της διαχείρισης ο δήμος δικαιούται να εκμισθώσει το κτίριο σε τρίτους, να το παραχωρήσει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αντί συμβολικού ανταλλάγματος ή να το χρησιμοποιήσει για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πάντως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου εξακολουθεί να βαρύνεται με τα δημοτικά τέλη και τους φόρους.

Το σχέδιο νόμου δίνει λύση και σε ακίνητα τα οποία ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες. Έτσι σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, η απόφαση με την οποία εκμισθώνεται ή μεταβιβάζεται, κατά περίπτωση, ένα ακίνητο λαμβάνεται με ειδική πλειοψηφία των συγκυρίων, το ποσοστό συγκυριότητας των οποίων πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 60% της επιφανείας του κτιρίου.

Δυνατότητες χρηματοδότησης των παρεμβάσεων

Το σχέδιο νόμου φαίνεται να συνδέεται, όσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων, με το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (τύπου Jessica), το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο χρηματοοικονομικό εργαλείο με τη δημιουργία του οποίου ο δήμος στοχεύει να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση, τον εκσυγχρονισμό και την επανάχρηση των απαξιωμένων κτιρίων της Αθήνας, με τη χρήση κεφαλαίων από το νέο ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) 2014 - 2020.

Ειδικά σε περιοχές για τις οποίες έχει εγκριθεί Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) ή έχουν περιγραφεί ως περιοχές που χρήζουν ανάπλασης από Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, Τοπικά ή Ειδικά Χωρικά Σχέδια, ή άλλο εργαλείο χωρικού σχεδιασμού, οι νέες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα υπαγωγής κτιρίων, μεμονωμένων ή κατά ομάδες, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, με σκοπό την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος καθώς και την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των περιοχών αυτών. Τα κτίρια αυτά θα μπορούν να εντάσσονται σε ειδικά Προγράμματα, με χρηματοδότηση εθνικών ή και ευρωπαϊκών πόρων.
 
Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ιδιώτες και δήμους για 50 χρόνια τα κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια"

Π. Κουρουμπλής: Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για 23 δις ευρώ

Με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητά να μάθει ποια είναι τα δάνεια που έδωσαν σε επιχειρήσεις οι τράπεζες χωρίς να τα λάβουν ποτέ πίσω και χωρίς να έχουν καμία εγγύηση. Ποιες τράπεζες έδωσαν τέτοια δάνεια, τα οποία σημειωτέον πλήρωσε ο ελληνικός λαός με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης ο κ Κουρουμπλής ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που πήραν δάνεια χωρίς να τα επιστρέψουν ποτέ πίσω αλλά και το πόθεν έσχες των golden boys των τραπεζών.

"Πρόκειται για συνολικά 23 Δις ευρώ τα οποία δόθηκαν σε επιχειρηματίες χωρίς καμία εγγύηση και πληρώσαμε όλοι εμείς με την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, αφού εγγράφηκαν οι ζημίες των τραπεζών και πληρώθηκαν από τους έλληνες φορολογούμενους. Την ίδια στιγμή χιλιάδες δανειολήπτες σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους" λέει ο κ Κουρουμπλής στο Radio1d.gr.

Έβαλα εγγύηση το σπίτι μου για να πάρω δάνειο 40.000 ευρώ

Ο κ Κουρουμπλής ζητά ακόμη να κατατεθούν στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου οι εκθέσεις των ελεγκτών των Τραπεζών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται σ'αυτούς τους...περίεργους δανεισμούς. Ζητά επίσης να κληθούν οι επίτροποι και οι εκπρόσωποι του Γραφείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση.

"Θα περιμένω να δω τις κινήσεις του Αρείου Πάγου. Αυτό που γίνεται είναι εξωφρενικό. Αντί να προβούν οι Τράπεζες σε κούρεμα των δανείων των χιλιάδων δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, δίνουν -ακόμη και τώρα- χαριστικά δάνεια..." εξηγεί ο κ Κουρουμπλής ο οποίος θα κάνει το επόμενο διάστημα αίτηση εγγράφων στη Βουλή προκιμένου να λάβει γνώση των στοιχείων που υπάρχουν σχετικά με τους τόκους που επί μία 15ετία έχουν εισπράξει οι Τράπεζες από τους έλληνες δανειολήπτες.

"Θα κινηθώ με το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτω. Έχω τη στήριξη δύο εξαίρετων νομικών, πανεπιστημιακών δασκάλων που επιτελούν λειτούργημα . Το επόμενο βήμα είναι η Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου να κάνει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν στα επιχειρηματικά δάνεια που προανέφερα. Οι Τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης για εμάς τους πολίτες. Εγώ που διαθέτω κάποια εισοδήματα και όντας βουλευτής, όταν ζήτησα πριν 3-4 χρόνια δάνειο από την Εθνική Τράπεζα ύψους 40.000 ευρώ, μού ζήτησαν να υποθηκεύσω το σπίτι μου" αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Radio1d.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Κουρουμπλής: Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για 23 δις ευρώ"

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα μιλήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία

Στο πρώτο από τα 13 περιφερειακά προγραμματικά συνέδρια που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των μελών του κόμματος, θα υπάρξει και μια παρουσία που εκ των πραγμάτων θα συζητηθεί αναλόγως. Πρόκειται για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο θα παραβρεθεί το Σάββατο στο πρώτο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στη Λαμία, αλλά και λόγω της ιδιότητάς του θα χαιρετίσει. Στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται βεβαίως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία. Την Κυριακή ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο, ενώ θα ακολουθήσουν οι συνδιασκέψεις στο Ηράκλειο (13 Δεκεμβρίου), στη Λάρισα, στην Κοζάνη και στην Τρίπολη (14 Δεκεμβρίου).

Στα συνέδρια θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι θεσμικοί φορείς της κάθε περιοχής (όπως Περιφέρεια, μεγάλοι δήμοι, επιμελητήρια κ.ο.κ.), αλλά και κόμματα, πλην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής. Στην Κουμουνδούρου, για παράδειγμα, επισημαίνουν με ικανοποίηση ότι στα περιφερειακά συνέδρια θα συμμετάσχει με αντιπροσωπεία της η ΔΗΜΑΡ, γεγονός που προωθεί τη σύγκλιση των δύο κομμάτων. Με τις ομιλίες του σε Λαμία και Γιάννενα ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει και πάλι άμεση προσφυγή στις κάλπες και, ει δυνατόν, συμφωνία νωρίτερα για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κώστας Μπακογιάννης θα μιλήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία"

Βοσκοί διαδήλωσαν με τα πρόβατά τους στον Πύργο του Αϊφελ κατά των... λύκων

Εκατοντάδες πρόβατα κατέκλυσαν την Πεμπτη τον χώρο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που οργάνωσαν βοσκοί κατά των ολοένα και αυξανόμενων επιθέσεων λύκων εναντίον των κοπαδιών τους στη Γαλλία.

«Θέλαμε να δείξουμε στις αρχές τον παραλογισμό του λύκου. Και έπειτα δε μπορούμε πια να προστατεύσουμε τα κοπάδια μας, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τα προσέχει» δήλωσε ο Σερζ Πρεβερόν, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Εκτροφέων Αιγοπροβάτων (FNO).

O ήχος ενός κυνηγητικού κόρνου αντηχούσε. Και συμβολικά ένας νεαρός άνδρας ανακοίνωσε ότι «ξεκινά το κυνήγι του λύκου».

Πίσω από εκείνον, περίπου 300 πρόβατα βέλαζαν υπό τα κατάπληκτα βλέμματα τουριστών και περαστικών.

«Αναχωρήσαμε χθες από το Οβέρν (κεντρικά). Κάναμε μία στάση στο Ραμπουγέ κοντά στο Παρίσι όπου μπορέσαμε να περάσουμε τη νύχτα σε ένα λιβάδι» περιέγραψε ένας εκτροφέας, ο Ζαν-Φρανσουά Βεντέλ.

Αργότερα ορισμένα από τα πρόβατα επρόκειτο να «κάνουν επιδρομή» στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και να φθάσουν έως το υπουργείο Γεωργίας, όπου ο υπουργός Στεφάν Λε Φολ υποσχέθηκε να συναντήσει τους διαδηλωτές.

Αυτήν τη στιγμή στη Γαλλία ο πληθυσμός των λύκων υπολογίζεται σε 300 και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με την FNO ο αριθμός των ζώων που είναι θηρευτές έχει επίσης αυξηθεί - σχεδόν κατά τα δύο τρίτα από το 2011 - κι αναμένεται να φθάσει φέτος στα 8.000 ζώα.

«Ζητάμε από τις αρχές, οι λύκοι να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου εκτρέφονται πρόβατα, επειδή η παρουσία τους δε συμβαδίζει με τη δουλειά μας» επισήμανε η Μισέλ Μπουντουάν, η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας.

»Η ίδια υπογράμμισε ότι το «σχέδιο» της Γαλλίας «εναντίον των λύκων», βάση του οποίου αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι για τις απώλειες που έχουν στα κοπάδια τους και λαμβάνουν επιδόματα στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων και προκειμένου να προσληφθεί προσωπικό, κόστισε στην κυβέρνηση σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ το 2012.

»Δεν θέλουμε τα χρήματα, θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σε καλές συνθήκες» υπογράμμισε.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να πυροβολούν τους λύκους αν επιτίθενται στο κοπάδι τους και τάσσονται υπέρ της αύξησης του επιτρεπόμενου αριθμού θανάτωσης λύκων, που είναι σήμερα 24 λύκοι ετησίως.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Βοσκοί διαδήλωσαν με τα πρόβατά τους στον Πύργο του Αϊφελ κατά των... λύκων "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news