facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε ως 100 δόσεις.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση www.gsis.gr
Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014». Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα κάνει την επιλογή των δόσεων της ρύθμισης. Τέλος θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση αναμένεται να είναι μαζική. Χαρακτηριστικό είναι ότι την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της εφαρμογής είχαν υποβληθεί 150 αιτήσεις οφειλετών για ένταξή τους στη ρύθμιση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων"

Αυτός είναι ο φοιτητής που άδειασε τα σκουπίδια στον αντιπρύτανη (ΦΩΤΟ)

Ο Χρήστος Ξαγοράρης φοιτητής της Νομικής

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η κίνηση φοιτητών να εισβάλουν στο γραφείο του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα η κίνηση ενός φοιτητή να αδειάσει μία σακούλα σκουπιδιών πάνω στο γραφείο του.

Ο φοιτητής ονομάζεται Χρήστος Ξαγοράρης και πέρασε στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ το 2010 με πολύ υψηλό βαθμό, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διαμαρτυρίες των φοιτητών για τις αλλαγές που προωθούνται στα Πανεπιστήμια.

Ο ίδιος δεν δίστασε να ανεβάσει το βίντεο με την πρωτοφανή κίνησή του ίδιου και των συμφοιτητών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Δείτε φωτογραφίες του Χρήστου Ξαγοράρη:



parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο φοιτητής που άδειασε τα σκουπίδια στον αντιπρύτανη (ΦΩΤΟ)"

Σκουπίδια άδειασαν φοιτητές στο γραφείο του αντιπρύτανη στο ΕΚΠΑ

Μια σακούλα με σκουπίδια άδειασε ομάδα φοιτητών πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Καλοκαιρινού, στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Η ομάδα των περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε τον λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του επί περίπου πέντε λεπτά για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.



Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν το επεισόδιο εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

«Το σημερινό θλιβερό και καταδικαστέο, ελπίζουμε από όλους, συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους, να εργαζόμαστε για όλα εκείνα τα αυτονόητα που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το Πανεπιστήμιό μας. Ενέργειες τέτοιας έμπνευσης και επιπέδου μόνον ζημία μπορούν να προξενήσουν και στο Πανεπιστήμιο συνολικά και στα οποιαδήποτε λογικά αιτήματα όλων των ανθρώπων του Πανεπιστημίου» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ανακοίνωση, λίγο μετά το μεσημέρι, ομάδα -κατά δήλωσή τους- φοιτητών ζήτησε να συναντήσει χωρίς προηγούμενη συνεννόηση τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θόδωρο Φορτσάκη. Επειδή ο Πρύτανης απουσίαζε για επιστημονικές υποχρεώσεις, δέχθηκε να τους συναντήσει εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ο αναπληρωτής πρύτανης Ποιότητας της Πανεπιστημιακής Ζωής Αντώνης Καλοκαιρινός. Έπειτα από απαίτηση των φοιτητών η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρύτανη. «Ο κ. Καλοκαιρινός για να μην κλιμακωθεί η ένταση τούς δέχθηκε τελικά στο Γραφείο του Πρύτανη. Αφού άκουσε ένα εκ των φοιτητών να εκφωνεί λογύδριο και πριν προλάβει να απαντήσει, οι φοιτητές άδειασαν δύο γεμάτες, μεγάλες σακούλες απορριμμάτων πάνω στο Γραφείο του Πρύτανη, ταυτόχρονα βιντεοσκοπώντας όλο το συμβάν, και αποχώρησαν» αναφέρεται.

«Οι Πρυτανικές Αρχές από την ανάληψη των καθηκόντων τους, εκφράζοντας τη βούληση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στις Πρυτανικές Εκλογές, μεριμνούν αδιάκοπα για την αντιμετώπιση όλων των τρεχόντων και χρονιζόντων προβλημάτων του Πανεπιστημίου που παρέλαβαν. Ως πρώτο μεταξύ αυτών έταξαν το θέμα της καθαριότητας, ως προς το οποίο δρομολόγησαν αμέσως τον ήδη πραγματοποιηθέντα πρόχειρο διαγωνισμό (τα αποτελέσματά του αναμένονται προσεχώς). Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει με κανένα τρόπο ταχύτερες διαδικασίες. Ταυτόχρονα οι πρυτανικές αρχές προβαίνουν σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης και της μείωσης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ παράλληλα φροντίζουν για τα αυτονόητα ζητήματα της νόμιμης λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων και της ασφάλειας, ιδιαιτέρως στο Κεντρικό Κτήριο της Διοίκησης του Ιδρύματος» προστίθεται.

«Τη στιγμή που οι περισσότεροι καθηγητές και φοιτητές βρίσκονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια και τα διοικητικά στελέχη εργάζονται με υπερπροσπάθεια, την ίδια στιγμή μια ολιγομελής, ακραία και έμπρακτα αντιδημοκρατική ομάδα «σκηνοθετεί» και προσπαθεί να καρπωθεί την ένταση με πρόσχημα τον διάλογο! Οι Πρυτανικές Αρχές είναι, και θα είναι πάντα, ανοιχτές στον διάλογο, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει όλοι οι διαλεγόμενοι να σέβονται τους Νόμους και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας στην πράξη και όχι προσχηματικά» επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουπίδια άδειασαν φοιτητές στο γραφείο του αντιπρύτανη στο ΕΚΠΑ"

O ''πιστολέρο'' του Μικρολίμανου είχε αποπειραθεί να ληστέψει και πρώην βουλευτή της ΝΔ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του Αλβανού Αλμπέρ Μπάκο, που φέρεται να ευθύνεται για το μακελειό στο Μικρολίμανο και αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.

Ο 31χρονος είχε ποινικό παρελθόν, λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις κλοπών και ληστειών μεταξύ των οποίων και η απόπειρα ληστείας στο σπίτι του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Γιαννέλη, την παραμονή της πρωτοχρονιάς το 2009.

Ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο έγινε για πρώτη φορά «γνωστός» στις αστυνομικές αρχές το 2007 όταν συνελήφθη για διακίνηση μικροποσότητας χασίς.

Την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2009 εισέβαλε στο σπίτι του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Γιαννέλη. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 31χρονος Αλμπέρ Μπακό μαζί με άλλα δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι του τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Γιαννέλη (ο οποίος είναι πλέον ενταγμένος στους Ανεξάρτητους Έλληνες) στη Μυτιλήνη.

Την ώρα που οι δράστες μπήκαν στο σπίτι ο κ. Γιαννέλης κοιμόταν στον δεύτερο όροφο και άκουσε τους θορύβους. Μάλιστα, με ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε νόμιμα, απείλησε τους εισβολείς.

Τότε οι τρεις επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή. Το κινητό του 31χρονου Αλβανού έπεσε στο σημείο και έτσι οι αστυνομικοί έφθασαν σε αυτόν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος μαζί με τους συνεργούς του είχαν διαπράξει ακόμα δύο ληστρικές εισβολές σε ισάριθμα σπίτια στο νησί εκ των οποίων το ένα ανήκε σε επιχειρηματία και το άλλο σε τραπεζικό υπάλληλο.

Ο Αλμπέρ Μπακό διέμενε στη Μυτιλήνη με στενούς συγγενείς του από τις αρχές του 2000. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αναπτύξει ερωτικό δεσμό με κοπέλα που αναζητεί τώρα η αστυνομία.

Για τις ληστρικές εισβολές στα τρία σπίτια στη Μυτιλήνη είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είχε εκτίσει στις φυλακές Κορυδαλλού, Χανίων και Μαλανδρίνου, από όπου και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το περασμένο καλοκαίρι.

Η τελευταία φορά που έδωσε παρών στις αστυνομικές υπηρεσίες ήταν στις 15 Οκτωβρίου 2014

Κατά την αστυνομία από εκεί και πέρα ο 31χρονος γίνεται πλέον εκτελεστής, καθώς εμπλέκεται στις επιθέσεις σε μπαρ στο Μεταξουργείο στις 31 Οκτωβρίου 2014, όπου σκοτώθηκε ένας 44χρονος, σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα στις 6 Νοεμβρίου 2014 και στο Μικρολίμανο.

Σε ότι αφορά στις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες, από τις κάμερες καταστημάτων της περιοχής καταγράφηκαν διάφορα αυτοκίνητα, 3-4 εκ των οποίων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους, για να διαπιστωθεί ποιο χρησιμοποίησε ο δράστης.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στο Ford Maverick που είχε νοικιάσει ο δράστης, ώστε να τον συλλάβουν αν πήγαινε να το πάρει, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στο Μεταξουργείο και την Μιχαλακοπούλου.

directnews
Διαβάστε Περισσότερα » "O ''πιστολέρο'' του Μικρολίμανου είχε αποπειραθεί να ληστέψει και πρώην βουλευτή της ΝΔ"

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης προς τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη βαριά δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ, που κόστισε τη ζωή ενός 34χρονου πολύτεκνου πατέρα πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο.

Με μία φορτισμένη, αλλά και αιχμηρή επιστολή που κοινοποίησε ο απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού και διοικητής του ΕΚΑΒ τους τελευταίους 21 μήνες, ζητά προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου άνδρα, ευχόμενος παράλληλα η παραίτησή του να δώσει το έναυσμα για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

«Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το ΕΚΑΒ στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής» αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Παπαγιαννίδης, παραθέτοντας το δραματικό συμβάν που δρομολόγησε την αρχή του τέλους για τον επικεφαλής του ΕΚΑΑΒ.

«Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο ΕΚΑΒ εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα» εξηγεί ο κ. Παπαγιαννίδης.

«Ποιοι δεν θέλουν την ευημερία του ΕΚΑΒ;»

Ο απολογισμός της θητείας του στο Κέντρο που επιχειρεί και μέσω της επιστολής παραίτησης ο κ. Παπαγιαννίδης, περιλαμβάνει σκληρές διαπιστώσεις και βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτει το ΕΚΑΒ. «Το ΕΚΑΒ στηρίζεται και ευδοκιμεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, αφού οι Ιατροί, οι Νοσηλευτές και οι διασώστες βρίσκονται σε μία διαρκή και καθημερινή υπέρβαση για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας» λέει.

Ο ίδιος ως πρόεδρος δηλώνει ότι προσπάθησε πολύ να τους ακολουθήσει σε αυτήν την ατέρμονη, όπως την χαρακτηρίζει, προσπάθεια «για καλύτερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας» αλλά καταγγέλλει, φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό, ότι «δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων. Το χειρότερο όλων; Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του ΕΚΑΒ».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννίδη, όλες του οι προσπάθειες να διευθετήσει μείζονα θέματα για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ προσέκρουαν σε πληθώρα αντιδράσεων: «Προσπάθησα πάρα πολύ να επιλύσω προβλήματα κάλυψης προσωπικού, κάνοντας εσωτερικές μεταθέσεις σε τομείς για να καλυφθούν οι βάρδιες σε περιοχές της περιφέρειας και παρόλα αυτά εισέπραξα πληθώρα αντιδράσεων, ένθεν και ένθεν! Εν τω μεταξύ, διαπιστώνοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος του Ε.Κ.Α.Β., ανέλαβα την πρωτοβουλία πραγματοποίησης κάποιων σημαντικών ενεργειών στήριξης του Οργανισμού μέσω δωρεών από Κοινωφελή Ιδρύματα (ενδεικτικά αναφέρω τα ιδρύματα "Σταύρος Νιάρχος" & Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση)».

Θεωρεί ωστόσο ως σημαντικό επίτευγμα ότι «δεν κατέθεσα τα όπλα και πέτυχα να ξεμπλοκάρει ο περιβόητος διαγωνισμός των 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων μέσω ΕΣΠΑ, και αφού αντιμετώπισα έναν οχετό ενστάσεων, αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων τελικά κατάφερα να τον φθάσω στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών».

Συγγνώμη, ευχαριστίες και Σοπενχάουερ

Ο κ. Παπαγιαννίδης ανατρέχει στη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και, επικαλούμενος τις αρχές που, όπως λέει, χαρακτήριζαν την πορεία του, -«αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης»- ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του 34χρονου στη Σάμο.

Παράλληλα, επισημαίνει: «Θέτω στη διάθεση του Υπουργού Υγείας την παραίτησή μου δίνοντας, ίσως, κατ' αυτόν τον τρόπο το έναυσμα στους ιθύνοντες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Ελλάδα».

Ακόμη, ευχαριστεί θερμά τον πρωθυπουργό της χώρας «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου την υπεύθυνη θέση της Διοίκησης του Οργανισμού» και τέλος δεν παραλείπει να ευχηθεί «καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα στους άξιους μαχητές που λέγονται Διασώστες»

Την επιστολή του ο κ. Παπαγιαννίδης κλείνει με τη φράση του Γερμανού φιλόσοφου Άρθουρ Σοπενχάουερ «τιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή».

Το τραγικό περιστατικό της Σάμου

Το τροχαίο έγινε στις 17:45 της 20ής Νοεμβρίου και το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 18:03.

Δύο λεπτά αργότερα, το Κέντρο δήλωσε αδυναμία να στείλει ασθενοφόρο, γιατί το μοναδικό που υπήρχε, μετέφερε άλλον ασθενή. Στις 18:06 ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού.

Περίπου 40 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο της ταξιαρχίας έφυγε από το νοσοκομείο της Σάμου με πλήρωμα δύο γιατρούς, για να επιστρέψει περίπου μία ώρα αργότερα, με τον άτυχο 34χρονο, δυστυχώς, νεκρό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ"

Τροπολογία για δημοσιοποίηση στοιχείων επικίνδυνων κακοποιών

Τον δρόμο για τη Βουλή έχει πάρει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας δράστη, όταν αυτός κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Αφορμή στάθηκε το περιστατικό στο Μικρολίμανο, όπου καταζητούμενος μπήκε σε νυχτερινό κέντρο με καλάσνικοφ και τραυμάτισε εννέα θαμώνες.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, «η τροπολογία κρίνεται αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων που τελούνται από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης ή είναι αγνώστου διαμονής και επιβάλλεται η ενημέρωση του κοινού για την προστασία του και την παροχή πληροφοριών για την σύλληψή τους».

Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη ή των δραστών θα δίνεται άμεσα στις περιπτώσεις εγκλημάτων «του οποίου ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει της σύλληψης και είναι αγνώστου διαμονής».

Η τροπολογία θα μπει ως νέα διάταξη στο άρθρο 2 του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύει σήμερα, μετά τις τροποποιήσεις που δέχθηκε με τους νόμους 3471/2006, 3625/2007 και 4139/2013.

Σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο, ήταν καταζητούμενος, οι Αρχές δεν μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του για να διευκολυνθούν οι έρευνες εξαιτίας των περιορισμών που προβλέπει το ισχύον καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο οι εισαγγελείς μπορούν να εκδώσουν διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων κατηγορουμένων, μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προβληματίστηκε από την πρώτη στιγμή για τους περιορισμούς του νόμου που αποτέλεσαν εμπόδιο για τις διωκτικές αρχές στον εντοπισμό του δράστη.

Αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων είχε ζητήσει νωρίτερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, λόγω της μη δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του ενόπλου που πυροβόλησε αδιακρίτως στο μπαρ του Μικρολίμανου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία για δημοσιοποίηση στοιχείων επικίνδυνων κακοποιών"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Αναστασιάδη για την ένταση στην ΑΟΖ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εκτόνωση της έντασης στο τρίγωνο Λευκωσία, Αθήνα, Άγκυρα - που είναι απόρροια των ενεργειών της τελευταίας στην κυπριακή ΑΟΖ και της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας - ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αργά το βράδυ της Κυριακής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου, στην Κωνσταντινούπολη.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται ότι «ο Αντιπρόεδρος σημείωσε την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις ώστε να επιστρέψουμε σε μία περισσότερο εποικοδομητική τροχιά στις υπό τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού και να αναζωογονήσουν τις προσπάθειες για αναζήτηση αμοιβαίως επωφελών λύσεων». Τονίζεται ακόμη πως και «οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους στην επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, ο κ. Μπάιντεν είχε δηλώσει πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την επανένωση του νησιού με βάση τη διζωνική ομοσπονδία και υπό την ηγεσία της ΕΕ" υπογραμμίζοντας πως "σε περίπτωση που εκδηλωθεί πολιτική βούληση για λύση, θα αναδυθεί μια δυναμική για την λύση, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, των κρατών της περιοχής και όλων των πολιτών του νησιού». Ο κ. Μπάιντεν ζήτησε να πέσουν οι τόνοι στην κυπριακή ΑΟΖ, υπογραμμίζοντας την σημασία των κερδών που θα προκύψουν και για τις δυο κοινότητες. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, βασική θέση των ΗΠΑ είναι η αναγκαιότητα της επανάληψης των συνομιλιών, αλλά «και να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται, θα αποφύγουν βήματα που είναι προκλητικά».

Αναφερόμενος στην συνομιλία Μπάιντεν - Αναστασιάδη, ο Κύπριος Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε πως ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, ως επίσης και για τη στήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για αποκλιμάκωση της κατάστασης που προκλήθηκε από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και για τις ενέργειες του που αφορούν την επανέναρξη των συνομιλιών, καθιστώντας, ωστόσο, για ακόμη μια φορά σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν είναι δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του για τη στήριξη των ΗΠΑ στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας όσο και για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Οι κ. Αναστασιάδης και Μπάιντεν συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Αναστασιάδη για την ένταση στην ΑΟΖ"

Θράκη: Το Δικαστήριο ακύρωσε την αναγνώριση του εργοδοτικού Σωματείου στο Καζίνο ! - Με απολύσεις απάντησε η εργοδοσία

Μια πρωτοφανής απόφαση για τα νομικά δεδομένα, δημοσιεύτηκε από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση τριτανακοπής του Σωματείου Εργαζομένων του Καζίνο Θράκης, επειδή ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της επιχείρησης και όχι των εργαζομένων.

Το μονομελές Πρωτοδικείο ακύρωσε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξ/πολης που αναγνώριζε το σωματείο «εργαζομένων τυχερών παιγνίων Θράκης» καθώς από τη συζήτηση της υπόθεσης και τις θέσεις των δύο πλευρών αποδείχτηκε ο ισχυρισμός των εργαζομένων ότι το σωματείο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εργοδότη.

Πως ξεκίνησε το «εργοδοτικό» αντι-σωματείο

Όπως είναι γνωστό, μετά τη μετακίνηση του Καζίνο από την Ξάνθη στην Αλεξανδρούπολη, η επιχείρηση πρωτοστάτησε στην ίδρυση σωματείου με μέλη από την Αλεξανδρούπολη, που είχαν προσληφθεί με ατομικές συμβάσεις.

Στο ραδιόφωνο μεταδόθηκε και ηχητικό ντοκουμέντο με τον ιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη να παροτρύνει τους εργαζόμενους να διαγραφούν από το κανονικό Σωματείο, με το οποίο βρίσκεται σε κόντρα εδώ και χρόνια, και να εγγραφούν στο αντι-σωματείο. Επίσης, στην εκδίκαση της υπόθεσης για υπαγωγή της επιχείρησης στον πτωχευτικό κώδικα και την απαλλαγή από τις οφειλές έναντι των εργαζομένων, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το εν λόγω εργδοτικό σωματείο είχε επιστρατευτεί παρά τα ελάχιστα μέλη του, για να εμφανιστεί – ανεπιτυχώς- συμφωνία με τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τη μείωση αποδοχών !

Αντίδραση Πηλαδάκη: Απέλυσε τρία νέα μέλη του Σωματείου

Μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση, η εργοδοσία απέλυσε τρία μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, από αυτούς που ανήκουν στη «νέα γενιά υπαλλήλων» και προέρχονται από τον Έβρο, σαν αντίποινα ενώ η κίνηση ερμηνεύεται και ως προσπάθεια να αποτρέψει το μαζικό κύμα εγγραφών όλων των εργαζομένων στο παραδοσιακό και όχι στο εργοδοτικό σωματείο.

Οι συνδικαλιστές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία προκειμένου να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή σύμβαση, ενώ έχουν πάρει θέση έναντια στην ύπαρξη εργαζομένων δύο ταχυτήτων, αφού οι νεοπροσληφθέντες από τον Έβρο, εργάζονται με διαφορετική σχέση και αποδοχές.

Κατάσχεση από τους εργαζόμενους – ‘Έκλεισε το Καζίνο

Την ημέρα των απολύσεων οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάσχεση ποσού 278.000 ευρώ από την επιχείρηση, από το 1 εκατομμύριο περίπου οφειλών που έχει το Καζίνο εξαιτίας δικαστικών αποφάσεων για το οποίο δεν έχει εξυπηρετήσει τη σχετική ρύθμιση που είχε γίνει με τη συναίνεση των εργαζομένων.

Μετά την κατάσχεση, η επιχείρηση ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της λόγω έλλειψης μετρητών.

xanthipress
Διαβάστε Περισσότερα » "Θράκη: Το Δικαστήριο ακύρωσε την αναγνώριση του εργοδοτικού Σωματείου στο Καζίνο ! - Με απολύσεις απάντησε η εργοδοσία"

Πάτρα: Κλειστά τα καταστήματα το πρωί της Πέμπτης

Κλειστά για τρεις ώρες απο τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν την Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το ΔΣ του ΕΕΣΠ σε καλεί 8:30 π.μ. στα γραφεία για περιφρούρηση και 10 π.μ. θα αποκλειστεί το γραφείο του ΚΕΑΟ και θα επιδοθεί έγγραφο διαμαρτυρίας.

Στην σχετική ανακοίνωση των εμπόρων της Πάτρας επισημαίνεται:

Την Πέμπτη 27-11-2014 ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του 2015, άλλος ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει την ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα.

Την τελευταία 4ετία 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν( εκ των οποίων 100.000 εμπορικές), άλλες 200.000 επιχειρήσεις είναι στο <<κόκκινο>>, 400.000 μικρομεσαίοι είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, όποια μέτρα ψηφίζονται έρχονται με καθυστέρηση 2-3 χρόνων, έτσι ώστε αποτελούν κοροϊδία, παρά μέτρα ανακούφισης.

Η αναδιανομή του πλούτου γίνεται για τους λίγους. Ο πλούτος μαζεύεται στους <<εκλεκτούς>> των εκπτωτικών χωριών, των mall, των πολυεθνικών, των ομοτράπεζων της κυβέρνησης.

Παράλληλα, επιχειρείται με το άρθρο 1009 του κώδικα πολιτικής δικονομίας που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, ακίνητο που πλειστηριάστηκε, να έχει το δικαίωμα ο <<νέος ιδιοκτήτης>> να λύει τη μίσθωση (όποιας διάρκειας) μετά την πάροδο δύο μηνών!!! Δώρο στα κάθε λογής αρπακτικά…..

Την Πέμπτη 27-11-2014 η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ και άλλες οργανώσεις έχουν πάρει απόφαση για πανελλαδική απεργία. Όπως αντιλαμβάνεστε όλη η κοινωνία θα είναι στο δρόμο. Στην πόλη μας στην Πάτρα διοργανώνονται δύο πορείες. Μία τις 10:30 και μία τις 11:00.

Σαν ελάχιστη συνεισφορά στον αγώνα όλης της κοινωνίας το ΔΣ του ΕΕΣΠ σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 20-11-2014 απεφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση τις 27-11-2014 με 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από 9 π.μ έως 12 μ.μ.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κλειστά τα καταστήματα το πρωί της Πέμπτης"

ΟΕΝΓΕ: Μαζική συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία της Πέμπτης


Στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, συμμετέχουν μαζικά οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι όπως αναφέρουν, η κινητοποίηση αυτή αποτελεί κορυφαίο πολιτικό γεγονός, καθώς το επόμενο διάστημα εκπονούνται από την κυβέρνηση νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας, δήθεν μετά από «σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η εξαΰλωση μισθών και συντάξεων, η φορολογική λεηλασία συνοδεύονται από ολοσχερή διάλυση δημόσιων αγαθών, τονίζει η ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας, ότι το ΕΣΥ ταλανίζεται από έλλειψη πόρων και αποψίλωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει κατά 22,9% μειωμένες λειτουργικές δαπάνες για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, πράγμα που σημαίνει σχεδόν πλήρη αδυναμία παροχής υπηρεσιών σε πολίτες που θα βρεθούν στην ανάγκη να απευθυνθούν σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε –ακόμη χειρότερα- ανασφάλιστοι.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου και, επιπλέον των αιτημάτων που θέτουν οι δύο συνομοσπονδίες, διεκδικούν:

- ποιοτικό, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες που ζουν στη χώρα

- προσλήψεις γιατρών με μόνιμη εργασιακή σχέση

- αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΕΝΓΕ: Μαζική συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία της Πέμπτης"

Βουλή: Ο Κ. Σκρέκας στη θέση Γκ. Χαρδούβελη την Τετάρτη στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα συζητήσει τον Προϋπολογισμό του 2015.

Επισημαίνεται ότι κατά πάγια κοινοβουλευτική παράδοση η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών, όμως ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας απουσιάζουν στο Παρίσι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο κ. Σταϊκούρας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης και προς τούτο θα μετακινηθεί με ειδική πτήση από το Παρίσι.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ο Κ. Σκρέκας στη θέση Γκ. Χαρδούβελη την Τετάρτη στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό"

ΥΠΑΑΝ: Καταργείται η άδεια λειτουργίας για περίπου 900 επαγγέλματα

Καταργείται η άδεια λειτουργίας που αφορά 103 βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες χαμηλού ρίσκου, που σχετίζονται με 897 επαγγέλματα. Η απόφαση αφορά το 25% των οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι ωφελούμενοι κλάδοι και επαγγέλματα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 14,3% του ΑΕΠ της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως αναφέρθηκε, έχει προηγηθεί μελέτη για τις δραστηριότητες που δεν χρειάζεται να υπάρχει άδεια. Θα γίνεται έναρξη εργασιών με μια απλή αναγγελία στο ΓΕΜΗ και θα ακολουθεί ο έλεγχος. Όμως, καταργείται το στάδιο της αδειοδότησης για τον μεγαλύτερο αριθμό δραστηριοτήτων, δημιουργούνται γενικοί όροι λειτουργίας, όπου κρίνεται αναγκαίο, δίνεται η δυνατότητα αυτοσυμμόρφωσης της επιχείρησης ή και της πιστοποίησης τρίτου, διατηρείται η εκ των προτέρων αδειοδότηση μόνο με συγκεκριμένες εξαιρέσεις και ενισχύονται οι έλεγχοι σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

Οι 103 βιομηχανικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τη διεθνή στατιστική ταξινόμηση, καταλαμβάνουν 7 τομείς, 24 κλάδους, 67 ομάδες, 129 τάξεις, 408 κατηγορίες και 897 υποκατηγορίες.

Η εξοικονόμηση χρόνου για τον πολίτη θα είναι τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες, μείωση κόστους (παράβολα από 60 μέχρι 1.500 ευρώ), άμεση απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου και δραστικός περιορισμός της ανάγκης επαφής με τη διοίκηση. Για τη δημόσια διοίκηση, το όφελος είναι η απαλλαγή από μεγάλο μέρος του διαχειριστικού βάρους και αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού σε ουσιαστικής μορφής ελέγχους.

Με βάση τον σχετικό ψηφισμένο νόμο, έως τις 8 Ιανουαρίου 2015 έπρεπε να έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, με περιθώριο να έχει ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2015 η διαδικασία συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων για τη συνολική μεταρρύθμιση στο σύστημα αδειοδότησης.

«Αυτό το πρώτο βήμα καταργήσεων αφορά περίπου 900 δραστηριότητες και είναι μόνο για τη μεταποίηση. Δηλαδή, αφορά μόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και με τις αποφάσεις που θα εκδοθούν στο άμεσο μέλλον πάμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που τίθεται μπροστά η παραγωγή και όχι η κατανάλωση» είπε ο γενικός γραμματείας Βιομηχανίας, Γιώργος Στεργίου και σημείωσε ότι θα γίνουν μελέτες και για τα υπόλοιπα επαγγέλματα μεσαίου και υψηλού ρίσκου.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη χώρα και για να γίνει αυτό πρέπει να μειωθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και «να εξαλείψουμε την ύπαρξή τους, ιδιαίτερα προς όφελος του νεοεισερχόμενου επιχειρηματία».

Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, πληροφορίες του υπουργείου κάνουν λόγο για το ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκούντως προστατευτικό και ο νόμος Κατσέλη «κάνει καλή δουλειά». Ωστόσο, δεν υπάρχουν ανακοινώσεις επί του παρόντος.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΑΑΝ: Καταργείται η άδεια λειτουργίας για περίπου 900 επαγγέλματα"

Που θα πέσουν χιόνια την Τρίτη?


 Δείτε τον αναλυτικό χάρτη με τις περιοχές όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις κατά βάση καθώς και τις περιοχές όπου θα έχει το περισσότερο κρύο.

Τα φαινόμενα θα είναι γενικά μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτή της αλλαγής θα είναι το τσουχτερό κρύο.

Βιάζεται να μπει ο χειμώνας στην Ελλάδα αλλά και στην Αττική με την θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση την νέα εβδομάδα και κυρίως από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη ενώ την Τρίτη φαίνεται να είναι η πιο μουντή μέρα στο νομό Αττικής με συννεφιά και κάποιες ασθενείς βροχές χειμωνιάτικου τύπου.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στην Πάρνηθα-Κιθαιρώνα κυρίως πάνω από τα 1100-1200 μέτρα ενώ νιφάδες ορατές μέχρι και τα 1000μέτρα.

Έτσι αρκετό κρύο θα κάνει την Τρίτη25/11/2014 αλλά και την Τετάρτη 26/11/2014 το πρωί με τις θερμοκρασίες να πέφτουν στα βόρεια ορεινά και κάτω από 5-6οC ενώ στα βόρεια προάστια θα έχουμε 7-9οC τις πρωινές ώρες της Τρίτης και στο κέντρο και στα νότια 10-11οC. Το μεσημέρι θα ανέβει στους 13-14oC στο κέντρο .

Την Τετάρτη το πρωί με την ξαστεριά σε αρκετές περιοχές στην βορειοανατολική Αττική θα έχουμε θερμοκρασίες 2-4οC ενώ σε περιοχές όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Σταμάτα Αττικής θερμοκρασίες κοντά στο 0 αλλά και αρνητικές!

Μονοψήφιες θερμοκρασίες την Τετάρτη το πρωί σχεδόν στις περισσότερες περιοχές του νομού 7-9οC.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι.

weather-in-greece
Διαβάστε Περισσότερα » "Που θα πέσουν χιόνια την Τρίτη?"

Ο Κικίλιας ζητάει να αλλάξει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με την οποία ζητάει να τροποποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την άγρια επίθεση Αλβανού κακοποιού στο Μικρολίμανο, όπου τραυματίστηκαν 11 άνθρωποι.

Διαβάστε αναλυτικά:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, που έλαβε χώρα στην περιοχή του Πειραιά και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, από τα πυρά του ένοπλου δράστη και την απαγόρευση εκ του Νόμου (4139/2013) δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, διαπίστωσε την αναγκαιότητα τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Με δεδομένο ότι βασικό καθήκον της Πολιτείας, αποτελεί η προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών οφείλουμε να θωρακίσουμε τις αρμόδιες αρχές με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που είναι καθοριστικές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που αναζητούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα αλλά και την αποτροπή τέλεσης νέων. Για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζητά είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997 σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων, είτε την τροποποίηση για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους, που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής με στόχο τη διευκόλυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ασφάλεια και την προστασία του Έλληνα πολίτη.»

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κικίλιας ζητάει να αλλάξει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων"

Νέο Λύκειο: Όλο το πρόγραμμα σπουδών - Τι προβλέπει - Ποιά μαθήματα προστίθενται

- Προστίθεται το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες»
- Θα λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων όπως σχέδιο, ισπανικά και ιταλικά για τις Πανελλαδικές
- Όλο το πρόγραμμα μαθημάτων και σε ποιά θα εξετάζονται οι μαθητές στις Πανελλαδικές


Θέματα διάρθρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, αλλά και θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ρυθμίζει τροπολογία, που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, στη Βουλή.

Μεταξύ των όσων προβλέπει η τροπολογία, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου προστίθεται και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε ώρες εντός της πρωινής λειτουργίας να λειτουργούν τμήματα ειδικών μαθημάτων, ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών, για την προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση έως την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται ύστερα από πρόταση της ΑΔΙΠ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γενικού Λυκείου
Για τη διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γενικού Λυκείου, με την τροπολογία τροποποιείται το πρόγραμμα μαθημάτων της Γ΄Τάξης του ημερήσιου Λυκείου και το μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Φυσικής Αγωγής πραγματοποιείται σε δύο ώρες εβδομαδιαίως. Προστίθεται επίσης και το μάθημα της Πληροφορικής στην Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες», εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Προβλέπεται ακόμη ότι σε ώρες εντός πρωινής λειτουργίας των Γενικών Λυκείων υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν και τμήματα ειδικών μαθημάτων ιδίως ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, ισπανικών, ιταλικών.

Στην Γ΄ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων 33 ωρών, που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας 13 διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και 3 Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού: την Ομάδα Ανθρωπιστικών, την Ομάδα Θετικών και την Ομάδα των Οικονομικών-Πολιτικών-Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών, μεταξύ των οποίων οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν αυτήν της προτίμησης τους. Τα μαθήματα του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής:

α) Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 6 διδακτικών ωρών, με διακριτά διδακτέα αντικείμενα - κλάδους τη Νέα Ελληνική Γλώσσα, 4 ωρών και τη Λογοτεχνία, 2 ωρών,
β) Ιστορία 2 ωρών,
γ) Θρησκευτικά, 1 ώρας,
δ) Ξένη Γλώσσα, 2 ωρών (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά)
και ε) Φυσική Αγωγή, 2 ωρών.

Τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Επιστημών είναι

α) Φυσική, 6 ωρών,
β) Μαθηματικά, 8 ωρών ή Βιολογία 8 ωρών,
γ) Χημεία, 6 ωρών ή Πληροφορική, 6 ωρών.

Θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με την τροπολογία ορίζονται λεπτομερέστερα οι Σχολές, τα Τμήματα και οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, όπου μπορούν να εισάγονται, κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων, οι απόφοιτοι Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Εντάσσεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών το μάθημα της Πληροφορικής, εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας, με βάση τις Σχολές, τα τμήματα ή τις Εισαγωγικές κατευθύνσεις όπου επιθυμεί να εισαχθεί ο μαθητής. Επιπλέον θεσπίζεται ότι ο συντελεστής βαρύτητας κάθε μαθήματος ορίζεται με υπουργική απόφαση μέχρι την 1η Μαρτίου κάθε έτους και ισχύει για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Μάλιστα για ένα από τα μαθήματα αυτά, ανά Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, ο συντελεστής ορίζεται μετά από πρόταση της ΑΔΙΠ. Προστίθεται στα εξεταζόμενα μαθήματα του ΕΠΕ «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες» το μάθημα της Πληροφορικής, εναλλακτικά με το μάθημα της Χημείας. Παράλληλα αφαιρείται ο κλάδος της λογοτεχνίας από το εξεταζόμενο μάθημα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» όλων των Επιστημονικών Πεδίων Εξειδίκευσης, το οποίο ονομάζεται πλέον «Νέα Ελληνική Γλώσσα».

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα πανελλαδικώς τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης (ΕΠΕ) για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι τα εξής:

Α) ΕΠΕ-Ανθρωπιστικές Σπουδές, Νομικές:
Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
ΙΙ. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
ΙΙΙ. Ιστορία και
ΙV. Λατινικά

Β) ΕΠΕ-Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
ΙΙ. Μαθηματικά
ΙΙΙ. Φυσική και
ΙV. Χημεία ή Πληροφορική, κατά περίπτωση

Γ) ΕΠΕ-Επιστήμες Υγείας
Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
ΙΙ. Φυσική
ΙΙΙ. Χημεία και
ΙV. Βιολογία

Δ) ΕΠΕ-Επιστήμες Οικονομίας, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες:
Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
ΙΙ. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής
ΙΙΙ. Αρχές Οικονομικής Επιστήμης και
IV. Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Ε) ΕΠΕ-Παιδαγωγικών Επιστημών:
Ι. Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
ΙΙ. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής
ΙΙΙ. Ιστορία και
ΙV. Αρχές Φυσικών Επιστημών.

Ορίζεται επίσης ότι ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 δίνεται κατ΄ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2013. Προβλέπεται ότι κατά το έτος 2016 θα διενεργηθούν εξετάσεις και με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής τόσο για τους αποφοίτους Δ΄ Τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σχολικού έτους 2015-2016, όσο και για τους αποφοίτους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων προηγούμενων ετών.

Εγγραφή, Προαγωγή και Απόλυση μαθητών Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου

Στην τροπολογία έχει περιληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία το μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των ΗΥ δεν περιλαμβάνεται στα εξεταζόμενα μαθήματα των απολυτήριων εξετάσεων του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα εσπερινά ΕΠΑΛ καθορίζεται εφεξής στα 15 έτη αντί των 16 ετών που ισχύει σήμερα. Διαφοροποιείται εφεξής, ο τρόπος υπολογισμού του πτυχίου ΕΠΑΛ από εκείνου του απολυτηρίου ΕΠΑΛ και παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου που εγγράφονται στη Β΄ Τάξη ΕΠΑΛ να απαλλάσσονται από τα μαθήματα γενικής παιδείας και να λαμβάνουν μόνο πτυχίο. Παρατείνεται και για το σχολικό έτος 2014-2015 η μη χρήση της τράπεζας θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν στα οριζόμενα Λύκεια (εκκλησιαστικά λύκεια, λύκεια ειδικής αγωγής, μειονοτικά λύκεια, μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια, ελληνικά λύκεια του εξωτερικού και λύκεια που διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα).

Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία
Θεσπίζεται επίσης η δυνατότητα, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΠΠΣ είτε να χαρακτηρίζονται υφιστάμενες σχολικές μονάδες ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είτε να ιδρύονται νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Ιδιωτικά Σχολεία
Θεωρούνται εκπρόθεσμες για το σχολικό έτος 2014-2015 οι αιτήσεις ίδρυσης ιδιωτικών σχολικών μονάδων, καθώς και οι αιτήσεις τροποποίησης χορηγηθείσας άδειας ίδρυσης σχολικών μονάδων που έχουν υποβληθεί έως και την 31.8.2014.

Πιστοποίηση γλωσσομάθειας
Προβλέπεται ότι η πιστοποίηση της γλωσσομάθειας καθώς και των φορέων που χορηγούν τα σχετικά πιστοποιητικά γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σύμφωνα με διαδικασία που θα εξειδικευθεί με υπουργική απόφαση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο Λύκειο: Όλο το πρόγραμμα σπουδών - Τι προβλέπει - Ποιά μαθήματα προστίθενται"

ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού στο Παρίσι θα είναι το τελευταίο επεισόδιο της εξόδου από το Μνημόνιο

Πυρά στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αυριανή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση ισοπεδώνει κάθε προσδοκία για αλλαγή πολιτικής που είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμεύσει το λαό σε νέα μνημονιακή συμφωνία.

Αναλυτικά το σχόλιο της Κουμουνδούρου:

«Η συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο. Προσφέροντας πρόσθετες περικοπές δαπανών στην τρόικα, η κυβέρνηση ισοπεδώνει κάθε προσδοκία που η ίδια είχε προσπαθήσει να καλλιεργήσει για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Εγκλωβισμένος στο μνημονιακό αδιέξοδο, όμηρος των απαιτήσεων των δανειστών, ο πρωθυπουργός δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Την ίδια στιγμή, όμως, μια κυβέρνηση που καταρρέει δεν μπορεί και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αφού αυτή θα ακυρωθεί στην πράξη από την ψήφο του».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Το ραντεβού στο Παρίσι θα είναι το τελευταίο επεισόδιο της εξόδου από το Μνημόνιο"

Αλβανός Νεοναζί με το σημα των SS, είχε προαναγγείλει την σφαγη στο Μικρολίμανο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και όμως, ο ναζι Αλβανός με το σημα των SS στο πέτο, είχε προαναγγείλει την σφαγη στο Μικρολίμανο.

Είχε μαλιστα προηγηθεί το Πογκρόμ των ισλαμοφασιστων στους Ελληνες της Β. Ηπείρου. Μια άθλια, ναζιστικη επιθεση την οποία έπνιξε η ίδια η Ελλαδα! Αντί να ζητήσει άμεσα στρατιωτική παρέμβαση απο την διεθνή κοινότητα για την ασφάλεια των θυμάτων των ναζί.

Δειτε το βιντεο της προαναγγελιας της επίθεσης:


hellasforce
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανός Νεοναζί με το σημα των SS, είχε προαναγγείλει την σφαγη στο Μικρολίμανο! (ΒΙΝΤΕΟ)"

Αλυσοδεμένη χώρα, ταπεινωμένος λαός

Η κατάσταση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές περιγράφεται ως καταθλιπτική -και είναι-, καθώς οι απαιτήσεις των επικεφαλής της τρόικας συνιστούν πλέον ακραία ταπείνωση για την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Η χώρα μας είναι αλυσοδεμένη στο Μνημόνιο και είναι μία πραγματικότητα που «φωνάζω» από τον Μάιο του 2010. Το μείζον θέμα ήταν να μην καταλήξει η Ελλάδα στα γρανάζια του μηχανισμού της ΕΕ και του ΔΝΤ. Από τη στιγμή που μπήκαν απερίσκεπτα οι υπογραφές, είναι αδύνατο να αλλάξει οτιδήποτε πριν δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι δανειστές.
Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται επίσης και υπό πολιτική πίεση, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον του πιθανού ενδεχομένου να εξαναγκαστεί να ανακοινώσει εκλογές, εάν δεν επιτευχθεί συναίνεση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πιθανότητα αυτή αγχώνει τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και λογικό είναι, αφού από τη μία στιγμή στην άλλη -και εφόσον οι δημοσκοπήσεις είναι αληθινές- θα απολέσουν την εξουσία και, σύμφωνα με τη δική τους λογική, οι προσπάθειες σωτηρίας της οικονομίας θα εγκαταλειφθούν.
Είναι βεβαίως πεποίθησή μου, με βάση τα οικονομικά στοιχεία και τις διαθέσεις των δανειστών, ότι ο απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο δεν πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς τη συνεργασία των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Και δεν σας κρύβω ότι ακούω βερεσέ τις κορώνες για σκίσιμο των Μνημονίων, διότι απλώς δεν γίνονται έτσι τα πράγματα.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και εφόσον συνεχιστούν οι εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών -και ιδιαίτερα των ύπουλων Ευρωπαίων- αναρωτήθηκα μήπως είναι καλύτερα να παγώσουν όλες οι διαδικασίες και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση μετά την προεδρική εκλογή.
Εάν βρεθούν οι 180 θα συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση τις συζητήσεις, διαφορετικά ας αναλάβουν οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Και εκφράζω πραγματικά την ελπίδα να έχει κάνει τα «κουμάντα» του ο κ. Τσίπρας και να έχει τη λύση όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών δείξουν την ίδια συμπεριφορά που επιδεικνύουν σήμερα. Και με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη ότι θα τον περιμένουν μετά βαΐων και κλάδων... Η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι «δουλειά» ενός κόμματος ή μίας παράταξης. Απαιτεί συναίνεση, η οποία φοβάμαι πως στο τέλος θα επιβληθεί από τους δανειστές...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλυσοδεμένη χώρα, ταπεινωμένος λαός"

Συνάντηση κυβέρνησης - τρόικας την Τρίτη στο Παρίσι

Στο Παρίσι θα μεταβεί αύριο Τρίτη η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ. Το νέο «ραντεβού» των Παρισίων θα απασχολήσει στις 6 το απόγευμα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση αποφασίσθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και στόχος της είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας. Τα μέλη της ομάδας θα επιστρέψουν στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης.

Το νέο «ραντεβού» των Παρισίων θα απασχολήσει στις 6 το απόγευμα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης (βρίσκεται ήδη στο Παρίσι).Κατά πληροφορίες στο Παρίσι θα μεταβούν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.Δεν αποκλείεται δε η διαπραγματευτική ομάδα να συνοδευθεί και από αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ταξιδεύει στο Παρίσι έχοντας στις αποσκευές του πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτιμάται πως θα επιτρέψουν να γεφυρωθεί το χάσμα για το δημοσιονομικό κενό 2015 (το ΔΝΤ το τοποθετεί στα 2,5 δισ. ευρώ).

Πρόκειται για εξοικονομήσεις δαπανών από τις επιχορηγήσεις προς ΟΤΑ και ΑΕΙ με τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά πως θα ανασχέσει τις πιέσεις για μειώσεις συντάξεων.

«Πάμε προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την επόμενη ημέρα» τόνισαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο in.gr, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει σενάριο παράτασης του προγράμματος». Σύμφωνα με άλλα στελέχη αν και δεν έχουν κλείσει όλα τα θέματα, πλην όμως σε αρκετά καταγράφεται πρόοδος. «Δεν σηκώνουμε τον πήχη ψηλά» σημείωναν πηγές από το υπουργείο.

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Τη συνάντηση στο Παρίσι επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η κ. Αντρέεβα δήλωσε ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη θα συναντηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, στη συνάντηση στο Παρίσι θα συζητηθούν ζητήματα- κλειδιά για να υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση.

«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη», τόνισε.

Μιλώντας στο in.gr κοινοτικά στελέχη τόνιζαν πως η συνάντηση γίνεται για να προχωρήσει ταχύτερα η εν εξελίξει αξιολόγηση και όχι για να κλείσει επι γαλλικού εδάφους.
Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση των διήμερων επαφών την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα ενημερώσει το EuroWorkingGroup για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δήλωναν αρχικά «άγνοια» για την συνάντηση, για την οποία αναμένεται να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σε ειδική συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για τις 1.30 το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη με τη συμμετοχή των Χρ. Πρωτόπαπα, Γ. Κουτρουμάνη, Π. Ρήγα, Κ. Πιερρακάκη και Γ. Κουτσούκο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση κυβέρνησης - τρόικας την Τρίτη στο Παρίσι"

Απεργία τραπεζικών υπαλλήλων στις 27 Νοεμβρίου

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

«Ως κομμάτι του εργατοϋπαλληλικού κινήματος, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα έχει, όμως, ως επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο, και θα θέτει τέρμα στην πολιτική της λιτότητας, των μνημονίων και των αδιεξόδων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

«Η ΟΤΟΕ, ως κλάδος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, έχει σαφή επίγνωση του ρόλου της και της ιδιαίτερης συμβολής της στις εξελίξεις. Συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ και καλεί τη Κυβέρνηση να εγκαταλείψει ΤΩΡΑ την αδιέξοδη οικονομική πολιτική που ακολουθεί και να δώσει πραγματικό ΤΕΛΟΣ στη λιτότητα που συνεχίζουν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία οι δανειστές, εκπροσωπώντας, όπως οφείλει, τον ελληνικό λαό και τις ανάγκες του» προστίθεται στην ανακοίνωση..

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία τραπεζικών υπαλλήλων στις 27 Νοεμβρίου"

Μήνυση κατά Πάγκαλου καταθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους «κοπρίτες» δημόσιους υπαλλήλους

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου αποφάσισε να καταθέσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ύστερα από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της επειδή «συνεχίζει να συκοφαντεί στο σύνολό τους τους Δημοσίους Υπαλλήλους,».

Αφορμή για αυτή την απόφαση αποτέλεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η συνέντευξη που έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ F.M. (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014), χαρακτηρίζοντας τους δημόσιους υπάλληλους «κοπρίτες».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός αυτός έχει και παλαιότερα ειπωθεί από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αλλά η μήνυση κατατίθεται τώρα επειδή ο πρώην υπουργός και βουλευτής δεν διαθέτει πλέον ασυλία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

«Μετά από 30 χρόνια βουλευτικής ασυλίας… επιτέλους ίσοι...!!! Εδώ και τέσσερα (4) τουλάχιστον χρόνια και προκειμένου να δικαιολογηθεί μια σκληρή και απάνθρωπη οικονομική πολιτική που οδήγησε στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας, που έγινε ο ηθικός αυτουργός χιλιάδων αυτοκτονιών, ξεσπίτωσε νοικοκύρηδες, διέλυσε οικογένειες, οδήγησε στην ξενιτιά χιλιάδες νέους επιστήμονες και όχι μόνο, αναζητήθηκε το «εξιλαστήριο θύμα» που θα φορτωνόταν το ανάθεμα των πολιτικών επιλογών των ανθρώπων που ακόμη και σήμερα κυβερνούν!!!

Το κράτος, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, ο Δημόσιος Υπάλληλος επιλέχτηκε ως ο εύκολος στόχος, ως το εξιλαστήριο θύμα. Λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, απαξιώθηκε, καταδικάστηκε και σχεδόν εκτελέστηκε στον βωμό της πολιτικής ανικανότητας, της πολιτικής ανευθυνότητας, στη λογική του επιμερισμού της ευθύνης και του κοινωνικού αυτοματισμού, της μεθοδευμένης τακτικής του «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Οπως πάντα σε δύσκολες τέτοιες εποχές, υπήρξαν οι «λαγοί», οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αυτοί που ήταν διαθέσιμοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αυτοί που απολάμβαναν άφθονο τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να ξεδιπλώσουν το «σχέδιό τους», να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν συλλήβδην κατηγορίες εργαζομένων απολαμβάνοντας πολλές φορές «ασυλία» από έναν παράλογο Νόμο που δήθεν όλοι καταδικάζουν αλλά κανείς δεν αλλάζει!!!

«Κοπρίτες και τεμπέληδες» στο σύνολό τους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι!!! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον γλαφυρό τρόπο περιγραφής του τότε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Θεόδωρου Πάγκαλου; Κανείς!!! Και ιδιαίτερα κανείς Δημόσιος Υπάλληλος. Επανήλθε δε με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο ύφος, την ίδια φρασεολογία σε εκπομπή του στο ΒΗΜΑ F.M. (Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014) συκοφαντώντας και δυσφημίζοντας για μια ακόμη φορά το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων... αλλά τώρα χωρίς να απολαμβάνει τη χρόνια ασυλία!!!

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 να καταθέσει μήνυση κατά του πρώην Βουλευτή που συνεχίζει να συκοφαντεί στο σύνολό τους τους Δημοσίους Υπαλλήλους, θεωρώντας υποχρέωσή του να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, της συντριπτικής τους πλειοψηφίας που δεν είναι επίορκοι, που δεν είναι τεμπέληδες, που δεν είναι κοπρίτες, που δεν «τα παίρνουν», που δεν εκκρεμούν υποθέσεις τους στα πειθαρχικά, που δεν έφεραν πλαστό πτυχίο ή πιστοποιητικό, που προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους εξυπηρετώντας με τεράστια υπομονή και αυτοσυγκράτηση (που οφείλουν να δείχνουν), πολίτες που πολλές φορές επηρεασμένοι από τον εύκολο λόγο «επιφανών πολιτικών και πολιτών», όπως ο κύριος Πάγκαλος, βρίζουν και διαμαρτύρονται εύκολα, φορτώνοντάς τους την τεράστια γραφειοκρατία, την πρωτοφανή πολυνομία που οι ίδιοι δημιούργησαν!!!

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων οφείλουν κάποιες φορές να χρησιμοποιούν τη νομική οδό όχι για να διεκδικήσουν δικαιώματα, αλλά για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια ενός κλάδου εργαζομένων που επιλέχθηκε ως «Ιφιγένεια». Με μία όμως διαφορά σήμερα!!! Σήμερα είμαστε πραγματικά ΙΣΟΙ!!! Κατήγορος και κατηγορούμενοι είναι πράγματι ίσοι απέναντι στον Νόμο».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά Πάγκαλου καταθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους «κοπρίτες» δημόσιους υπαλλήλους"

Πάτρα: Οικονομική «ασφυξία» στο Πανεπιστήμιο – Πλασματικό προϋπολογισμό θα καταθέσει το ΑΕΙ

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τον προϋπολογισμό που μας δίνει το Υπουργείο γι΄αυτό και το Πανεπιστήμιο Πατρών θα καταθέσει πλασματικό προϋπολογισμό, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων» δηλώνει στο thebest.gr η Πρύτανης του  Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.
Όπως αναφέρουν οι Πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους  «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η λειτουργία των Ιδρυμάτων κατά το 2015 στη βάση των νέων δραματικών μειώσεων των προϋπολογισμών τους, οι οποίοι είναι ήδη μειωμένοι πάνω από 50% σε σχέση με το 2014.Τα Ιδρύματα εξαναγκάζονται, ως εκ τούτου, στην κατάρτιση και υποβολή προς έγκριση πλασματικών προϋπολογισμών, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν».
«Δεν βγάζουμε τη χρονιά» ξεκαθαρίζει η κ. Κυριαζοπούλου. Για το Πανεπιστήμιο Πατρών όπως αναφέρει, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 7 εκ. ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 8,5 εκ και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικονομικής «ασφυξίας» φέρνει το γεγονός ότι «2,5 εκ ευρώ κοστίζει μόνο η ΔΕΗ».
Οι Πρυτάνεις περιμένουν την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας και θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους στην τακτική Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Παράλληλα δυσλειτουργίες προκαλεί στο Πανεπιστήμιο η έλλειψη προσωπικού, η οποία  εντάθηκε με τη διαθεσιμότητα.
Η ανακοίνωση της Συνόδου
Η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων που συνεδρίασε στις 22/11/2014 στην Αθήνα, εξέτασε κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και κατέληξε ομόφωνα στα κάτωθι:

Για το θέμα των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων διαπιστώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η λειτουργία των Ιδρυμάτων κατά το 2015 στη βάση των νέων δραματικών μειώσεων των προϋπολογισμών τους, οι οποίοι είναι ήδη μειωμένοι πάνω από 50% σε σχέση με το 2014.

Τα Ιδρύματα εξαναγκάζονται, ως εκ τούτου, στην κατάρτιση και υποβολή προς έγκριση πλασματικών προϋπολογισμών, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.Αιτούνται την αύξηση της επιχορήγησής τους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ώστε να εξασφαλισθεί η στοιχειώδης βιωσιμότητά τους.  Αν οι δεσμεύσεις αυτές  δεν υλοποιηθούν, τα Ιδρύματα θα οδηγηθούν μοιραία σε αδυναμία λειτουργίας εντός του 2015, με ευθύνη της Πολιτείας.

Για το θέμα του καθορισμού του αριθμού των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, η Σύνοδος θεωρεί ότι είναι σκόπιμο και πρέπει να διευθετηθεί στα πλαίσια του  νόμου, όπως αυτός ισχύει, δηλαδή στη βάση προγραμματικών συμφωνιών τετραετούς διάρκειας, καθώς ο αριθμός των εισαγομένων συναρτάται απόλυτα με τις δυνατότητες υλικοτεχνικής υποδομής, οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Για το θέμα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των  Πανεπιστημίων, η Σύνοδος υπενθυμίζει ότι τόσο η σχετική  μελέτη της ΑΔΙΠ όσο και αυτή του εξωτερικού συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώνουν τη δραματική υποστελέχωση όλων των Πανεπιστημίων, καταδεικνύοντας ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας υπήρξε παράλογο, αναίτιο και αναποτελεσματικό. 

Ως εκ τούτου, ζητά την άμεση ανάκληση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Τέλος, η Σύνοδος προτείνει  στην πρόσθετη εξεταστική του Φεβρουαρίου, να έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι φοιτητές που έχουν υπερβεί την προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης".

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Οικονομική «ασφυξία» στο Πανεπιστήμιο – Πλασματικό προϋπολογισμό θα καταθέσει το ΑΕΙ"

Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 1η Δεκεμβρίου! Έρχεται επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Το γνωστό έργο του …πληρώνω από την τσέπη μου και όποτε και αν τα πάρω από τον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να ζήσουν από τις αρχές του μήνα οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Νέα ταλαιπωρία και μάλιστα μέσα στο Δεκέμβριο περιμένει για άλλη μια φορά τους ασφαλσιμένοςυ του ΕΟΠΥΥ καθώς οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αναμένεται να ξεκινήσουν από την 1η Δεκεμβρίου επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό ενώ αναμένεται να σταλεί και σχετικό εξώδικο στον οργανισμό – με κοινοποίηση στο υπουργείο Υγείας- όπου και θα αναφέρονται όλοι οι λόγοι της επίσχεσης.
Τόσο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών όσο και των διαγνωστικών κέντρων διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα ποσά της υποχρεωτικής έκπτωσης και της επιστροφής χρημάτων (clawback και rebate) σε ιατρικές πράξεις και νοσηλείες που ήδη έχουν πραγματοποιήσει.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι υποχρεωτικές εκπτώσεις φθάνουν για τις ιδιωτικές κλινικές μόνο για το έτος 2013 στο 40 με 45% κατά μέσο όρο ενώ για τα διαγνωστικά κέντρα το 55%!
Οι επίσημοι σύνδεσμοι των δύο κλάδων υποστηρίζουν πως δεν τηρείται η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς ζητούνται εξαντλητικές εκπτώσεις, την ώρα μάλιστα που τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ …τρέχουν προς τις επιχειρήσεις.

Η ταλαιπωρία για τους ασθενείς σημαίνει πως θα πρέπει να καταβάλουν μετρητά για νοσηλείες και εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ, μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά αμφίβολη και χρονοβόρος.

Πάντως κατά τη συνήθη τακτική του υπουργείου Υγείας, το «όπλο» που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί είναι η απειλή πως θα διακοπεί η σύμβαση με όποιον κάνει επίσχεση. Τακτική που συνήθως φέρνει τις δύο πλευρές στα άκρα.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 1η Δεκεμβρίου! Έρχεται επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ"

Πάρτι μεγαλοαγροτών με το πακέτο Χατζηγάκη

Μεγαλοαγρότες πρωταγωνίστησαν στο πάρτι των παράνομων αποζημιώσεων που δόθηκαν το 2009 μέσω ΕΛΓΑ με το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη.

Τώρα οι μεγαλοπαραγωγοί αυτοί αναμένεται να κληθούν να επιστρέψουν και μάλιστα εντόκως τα χρήματα, καθώς έπειτα από πρόσφατες επιτόπιες αυτοψίες του ΕΛΓΑ ολοκληρώνεται μια νέα επικαιροποιημένη καταγραφή του «ποιος» πήρε «πόσα».

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με την ανάκτηση των 424 εκατ. ευρώ που δόθηκαν παράνομα ως αποζημιώσεις στις αρχές του 2009 σε 724.000 αγρότες, σε μία προσπάθεια της τότε κυβέρνησης Καραμανλή να εκτονώσει τις κινητοποιήσεις των τρακτέρ.

Και λέμε παράνομα διότι η Κομισιόν επιτρέπει στα κράτη-μέλη να αποζημιώνουν για καταστροφές μόνο άνω του 30% της ηρτημένης παραγωγής, όταν στην Ελλάδα οι τότε ζημιές δεν ξεπερνούσαν το 10%-20%. Το τάιμινγκ της καταγραφής δεν είναι τυχαίο.

Τον Δεκέμβριο το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ θα εκδικάσει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της σχετικής απόφασης, την οποία και υπέβαλε τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Εδώ και μήνες η ελληνική πλευρά παζαρεύει με τις Βρυξέλλες προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το προς ανάκτηση ποσό, να περιορίσει όσο το δυνατόν τον αριθμό των εμπλεκόμενων αγροτών, εξαιρώντας από τη σχετική λίστα τους συνταξιούχους (25.000), όσους εισέπραξαν μικροποσά έως 100 ευρώ, αλλά και όσους απεβίωσαν.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι η ολική ανάκτηση 424 εκατ. ευρώ θα έβγαζε στους δρόμους 700.000 αγρότες, αγνοώντας τη δυσχερή τους θέση λόγω της κρίσης και όλα δείχνουν ότι το σίριαλ θα διαρκέσει μήνες αφού η αίτηση της Ελλάδας για αναίρεση της απόφασης θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2015.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρτι μεγαλοαγροτών με το πακέτο Χατζηγάκη"

Ξεμπλοκάρεται το επίδομα θέρμανσης -Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους 595.000 δικαιούχους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ Σοφία Σεχπερίδου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν εξεδόθη η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα ξεκαθαρίζει ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές, «διότι κι εμείς χρειαζόμασταν περαιτέρω διευκρινίσεις». Η κα Σεχπερίδου εκτίμησε ότι εντός ωρών το θέμα θα επιλυθεί κι έτσι η διαδικασία θα ξεμπλοκαριστεί από την Τρίτη. Όπως ανέφερε, η πληρωμή θα γίνει την Τετάρτη.

Το επίδομα θέρμανσης διατηρήθηκε και φέτος στα 35 λεπτά ανά λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τα επιδοτούμενα νοικοκυριά διαμορφώνεται στα 65 λεπτά ανά λίτρο. Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν η αξία των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Για την καταβολή του επιδόματος απαιτείται η υποβολή αίτησης αποκλειστικά μέσω του taxisnet.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεμπλοκάρεται το επίδομα θέρμανσης -Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους"

Παραπομπή 64 ατόμων για τη σύμβαση ΟΤΕ-Siemens -Μίζες 69 εκατ. ευρώ

Την παραπομπή 64 ατόμων για την υπογραφή της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ μεταξύ Siemens και ΟΤΕ ζητεί με πρόταση του ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη η μίζα που διακινήθηκε για τη συγκεκριμένη σύμβαση από το 1998 και για πολλά χρόνια αργότερα έφτασε τα 69 εκατομμύρια ευρώ με πολλά από τα ποσά να έχουν βρεθεί, άλλα ,όμως είναι ακόμα στα αζήτητα. Από τους κατηγορούμενους; οι 19 είναι στελέχη της εταιρείας Siemens, 14 μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ και αρκετοί συνεργοί.

Σύμφωνα πάντοτε με την εισαγγελική πρόταση η μίζα που διακινήθηκε για την επίμαχη σύμβαση αντιστοιχούσε σε ποσοστό 8% του καταμετρούμενου όγκου των πωλήσεων. Στα πλαίσια αυτά «διακινήθηκαν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων μάρκων που κατατέθηκαν είτε σε λογαριασμούς στελεχών της Siemens, είτε σε λογαριασμούς στελεχών του ΟΤΕ, είτε σε συγγενών τους σε πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε κρατηθεί στις γερμανικές φυλακές ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώ ένα από τα μεγαλοστελέχη της Siemens o Χρήστος Γκαραβέλας ακόμα αναζητείται.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπομπή 64 ατόμων για τη σύμβαση ΟΤΕ-Siemens -Μίζες 69 εκατ. ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news