facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στη Δικαιοσύνη για τα πόθεν έσχες και οι Χυτήρης - Τσιπλάκος

Εκτός από το «καυτό» ζήτημα του Γιώργου Καρατζαφέρη και με τις offshore στις οποίες φέρεται να είχαν μεταφερθεί χρήματα από μίζες για τα εξοπλιστικά, η επιτροπή πόθεν έσχες ασχολήθηκε και με άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής, παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη και οι Αριστείδης Τσιπλάκος, πρώην βουλευτής της ΝΔ και Τηλέμαχος Χυτήρης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο αναδρομικός έλεγχος έδειξε αναντιστοιχίες.

Οι ελεγκτές εντόπισαν διαφορές μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων, που ξεπερνούν το σχετικό όριο των 40.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει εκ νέου την περίπτωση του πρώην προέδρου τουΣυνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος ελέγχεται για δάνειο ύψους 70.000 ευρώ τα οποία αρχικά δεν μπορούσε να καλύψει. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε ισχυριστεί ότι προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Επιτροπή και ότι το θέμα είχε λήξει. Η επιτροπή ωστόσο στην επόμενη συνεδρίασή της αναμένεται να τον καλέσει για εξηγήσεις.

Για εξηγήσεις όσον αφορά σε ποσά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει στη δήλωση του πόθεν έσχες θα κληθεί και η Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Δικαιοσύνη για τα πόθεν έσχες και οι Χυτήρης - Τσιπλάκος"

Η απάντηση Καρατζαφέρη για την υπόθεση με τις offshore (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα από την εκπομπή του στο ΑΡΤ θέλησε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για την υπόθεση με τις off shore και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος κάνοντας λόγο για «στημένα παιχνίδια που σκοπό έχουν την διαπόμπευσή του».

«Δεν θα τους περάσει. Για μας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ξέραμε ότι κάναμε ζημιές και ενοχλούσαμε. Γνωρίζαμε ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα και τους ήρθε η σκέψη να μιλήσουν για μίζες. Έλεγαν ότι πηγαινοέρχομαι στο Λονδίνο. Πρόκειται για αστειότητες και αθλιότητες» ανέφερε στην έναρξη της εκπομπής του.

«Να ξέρουν ότι είμαστε εδώ όρθιοι, έτοιμοι και δυνατοί. Ενοχλούνται ακόμη περισσότερο γιατί κάθε μέρα έχουμε προσχωρήσεις παρά το μπαράζ των επιθέσεων από εκείνους που είναι απέναντί μας. Ξέρουν ακόμη και υψηλά ιστάμενοι στον χώρο της Δικαιοσύνης ότι δεν υφίσταται θέμα μίζας. Το έστησαν για να απαξιώσουν το ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του. Αυξάνεται η επιρροή στην κοινή γνώμη. Είναι πανικόβλητοι» σημείωσε επίσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Γνωριζόμαστε καλά. Πρέπει να καταλάβουν ότι μπλέξανε μαζί μου. Είναι θέμα τιμής. Έχουν μπλέξει ετερόκλητα πράγματα που δεν στέκουν. Θα απαντήσουμε την ημέρα και την ώρα και με την προτεραιότητα που πρέπει. Θα ξεδιαλύνουμε όλη την κατάσταση και θα αποκαλύψουμε ποιοι έστησαν την ιστορία. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν ήμουν το καλό παιδί των Αμερικάνων και έλεγα σε όλα “yes” θα είχα περιπέτειες; Είπα τα μεγάλα όχι. Ήταν επιλογή μου. Δεν ήθελα πολυθρόνες και καρέκλες. Ήθελα να πω την αλήθεια στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε.


Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση Καρατζαφέρη για την υπόθεση με τις offshore (ΒΙΝΤΕΟ)"

Κομισιόν: Σενάρια 12μηνης παράτασης του Μνημονίου

«Σε οριακό σημείο» η διαπραγμάτευση, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, εάν η Τρόικα δεν επιστρέψει στην Αθήνα ούτε και μετά το πέρας της επόμενης εβδομάδας

Ανοιχτό αφήνουν οι Βρυξέλλες το ενδεχόμενο παράτασης, για 12 μήνες, του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, σε περίπτωση, βεβαίως, που δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους η αξιολόγηση από την Τρόικα, αλλά και η συμφωνία για την επόμενη μέρα.

Πηγή της ευρωζώνης με γνώση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την Τρόικα εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βασιστεί σε τεχνικούς λόγους, όπως η κεφαλαιακή επάρκεια ορισμένων τραπεζών.

Βέβαια, για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να περάσει από την κρησάρα των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν. Αντιστοίχως, από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια θα πρέπει να περάσει και η προληπτική γραμμή στήριξης (ECCL), με την οποία η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε «νέα φάση».

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές της ευρωζώνης ξεκαθαρίζουν ότι, αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, η Ελλάδα θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Παράλληλα, δείχνουν να μην «βιάζονται», όσον αφορά στην επιστροφή των ελεγκτών στην ελληνική πρωτεύουσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα μπορούσε να γίνει και προς τα τέλη της επόεμενης εβδομάδας.

Μετά το πέρασμα, ωστόσο, και αυτού του χρονικού ορίου, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι τα πράγματα θα βρίσκονται σε «οριακό» σημείο, αφήνοντας «στον αέρα» την τύχη της διαπραγμάτευσης -και της Ελλάδας...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Σενάρια 12μηνης παράτασης του Μνημονίου"

Η λίστα με τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη στα Πανεπιστήμια


Με καταλήψεις προειδοποιούν οι φοιτητές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Επικράτειας, με αφορμή την εισήγηση του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη για ηλεκτρονικού τύπου δημοψήφισμα από τους σπουδαστές για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε αποχές από τα μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα.

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, [19/11] οι φοιτητές αντιδρώντας στην άρνηση του πρύτανη, Ιωάννη Γκόλια να ικανοποιήσει αίτημά τους, να αποσύρει παλιότερη απόφασή του και να βγάλει νέα με την οποία θα καταδικάζει τις ενέργειες του πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεόδωρου Φορτσάκη, τις επιθέσεις των ΜΑΤ, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Νομική Σχολή 

Κατάληψη αποφάσισε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη το διάστημα, Τετάρτη 19/11 έως Παρασκευή 21/11

Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ)

Σε κατάληψη μέχρι και το Σάββατο βρίσκεται το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχολή Επιστημών Υγείας

Υπό κατάληψη τελεί η Σχολή Επιστημών Υγείας από φοιτητές που αντιδρούν στην πρόταση του πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και τη λήψη των όποιων αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

Μαθηματικό Αθήνας
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη το διάστημα, Πέμπτη 20/11 έως Πέμπτη 27/11/2014, όπου και θα πραγματοποιηθει η νέα γενική συνέλευση.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ίδρυμα θα τελεί υπό κατάληψη αύριο Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ

Θα παραμείνει υπό κατάληψη για έκτη συνεχή εβδομάδα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19/11/14.

Το Τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη κατά το διάστημα 19-26/11/2014, όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των φοιτητών στις 13:00.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Κατάληψη από αύριο, Παρασκευή, οργανώνεται και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

foititikanea


Διαβάστε Περισσότερα » "Η λίστα με τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη στα Πανεπιστήμια "

Γ. Σγούρος: Καμία ουσιαστική αλλαγή στο ΠΕΠ από την κα Δούρου

Καμία ουσιαστικά αλλαγή δεν έχει γίνει στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, που υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας, απαντά ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε ανακοίνωσή του μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της περιφερειάρχη Αττικής, σύμφωνα με την οποία η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό του κ. Σγουρού. Ο κ. Σγουρός, μάλιστα, μιλά για «εμπαιγμό και προσπάθεια οικειοποίησης μιας προσπάθειας που ήταν προϊόν διαβούλευσης και επεξεργασίας έξι μηνών».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, η κ. Δούρου «παρέλαβε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 450 σελίδων για το νέο ΠΕΠ Αττικής που προέκυψε από διαβούλευση και συνεργασία πολλών μηνών με όλους τους φορείς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα είχε κατατεθεί από εμάς σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Το μόνο που απέμενε στη νέα διοίκηση να κάνει, ήταν να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, πράγμα που έκανε. Αυτή την τυπική διαδικασία τη βάφτισε ριζική αλλαγή. Από πότε η αντιγραφή διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας;»

Και συνεχίζει επαναφέροντας το θέμα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2015, οπότε η κ. Δούρου είχε επικριθεί ότι διατήρησε βασικά σημεία της πολιτικής του κ. Σγουρού: «Οι λέξεις έχουν πλέον χάσει το νόημά τους. Μετά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2015, που εμείς σχεδιάσαμε και ακολουθεί κατά γράμμα, επιχειρεί να οικειοποιηθεί και το νέο ΠΕΠ. Πού είναι το νέο πρόγραμμα που ευαγγελιζόταν; Ποια είναι η δήθεν νέα πολιτική που πρεσβεύει; Οι μάσκες έπεσαν και δεν φτάσαμε καν στα Χριστούγεννα».

Σε ό,τι αφορά τη σημείωση της Περιφέρειας Αττικής ότι δόθηκαν 300.000 ευρώ για το πρόγραμμα, ο κ. Σγουρός απαντά: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Η κ. Δούρου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αξιολόγηση του ΠΕΠ από ιδιώτη αξιολογητή είναι υποχρεωτική βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών και η σύνταξή του είναι αδύνατη χωρίς τη συνεργασία με τρίτους. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ακόμα περιμένουμε να δούμε τις προγραμματικές της εξαγγελίες να γίνονται πράξη».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Σγούρος: Καμία ουσιαστική αλλαγή στο ΠΕΠ από την κα Δούρου"

H αποζημίωση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στους Γιατρούς του Κόσμου – Πολυϊατρείο Περάματος

Στους Γιατρούς του Κόσμου – Πολυϊατρείο Περάματος, δόθηκε η αποζημίωση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, από τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές του μηνός Οκτωβρίου 2014.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, στο όνομα της κοινωφελούς δομής.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ παραχωρούν κάθε μήνα τα χρήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής, υπέρ κοινωφελών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Η επιλογή γίνεται με κλήρωση, μεταξύ των προτάσεων που καταθέτουν τα μέλη της Κ.Ο.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΔΗΜΑΡ
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Διαβάστε Περισσότερα » "H αποζημίωση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στους Γιατρούς του Κόσμου – Πολυϊατρείο Περάματος "

Μόσχα: «Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τις διεθνείς συμφωνίες αν δώσουν όπλα στην Ουκρανία»

Η Μόσχα προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εάν επέλεγαν να προμηθεύσουν με όπλα τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες μάχονται κατά των αυτονομιστών, θα παραβίαζαν τις διεθνείς συμφωνίες και θα προκαλούσαν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης.

Απαντώντας στα σχόλια που έκανε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος έκρινε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής όπλων στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, δήλωσε: «Εάν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική (της παροχής μόνο μη-θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία), τότε μιλάμε για έναν σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της κατάστασης που ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή»

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόσχα: «Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τις διεθνείς συμφωνίες αν δώσουν όπλα στην Ουκρανία»"

Έρχονται εκλογές; Πέντε χιλιάδες εκλογικούς σάκους παρήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών

Πέντε χιλιάδες σάκους παρήγγειλε το ΥΠΕΣ, γεγονός που δέιχνει ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές πιθανότατα άμεσα, καθώς τα μηνύματα που της έρχονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας δεν της δίνουν πολλά περιθώρια επιπλέον πολιτικής επιβίωσης.

Μία απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που αν μη τι άλλο θα συζητηθεί βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στις 12 Νοεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο το οποίο χαρακτηρίζεται «κατεπείγον - εκλογικό» και με αριθμό πρωτοκόλλου 43955 προχώρησε στην παραγγελία 5000 εκλογικών σάκων.

Η δικαιολογία, όπως αναγράφεται στο επίσημο έγγραφο, είναι οι επαναληπτικές εκλογές στους δήμους Ειδυλλίας, Καισαριανής και Τροιζήνας - Μεθάνων.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο αριθμός των εκλογικών σάκων που παραγγέλθηκαν, καθώς στους εν λόγω δήμους οι εκλογικές περιφέρειες μετά βίας ξεπερνούν τις 100...

Το συνολικό νούμερο παραπέμπει σε εκλογές σε όλη τη χώρα.

Ραγδαίες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στις αμέσως επόμενες ημέρες με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και "φορείς" αυτών των εξελίξεων την έρευνα που διεξάγεται σε αριθμό τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών πολιτικών στο εξωτερικό (όχι μόνο στους λογαριασμούς του Γ.Καρατζαφέρη...), αλλά και στο θέμα των 100 δόσεων που έχει εξελιχθεί σε νέα "πέτρα στα πόδια" της κυβέρνησης, μετά την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ.

Επισημαίνουμε αυτό που σας αναφέραμε και χτες: Πηγές από την Βουλή επιμένουν ότι "Το σαββατοκύριακό σκάει βόμβα με το όνομα κορυφαίου πολιτικού που συμμετέχει στην κυβέρνηση" και όλοι περιμένουν να δουν πόσο ισχυρή θα είναι αυτή η "βόμβα".
Αν είναι το όνομα που μάθαμε, όντως θα πρόκειται περί "πυρηνικής" βόμβας που θα καταστήσει αδύνατο το βίο της κυβέρνησης.

Εάν λάβουμε υπόψιν ότι η τρόικα εκβιάζει την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα-λαιμητόμο για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά "τεντώσει", βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουν το...παπούτσι, τότε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τείνει προς το να γίνει βεβαιότητα, πόσο μάλλον υπό το βάρος των επερχόμενων αποκαλύψεων.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται εκλογές; Πέντε χιλιάδες εκλογικούς σάκους παρήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών"

Δεν τα βρήκαν Βενιζέλος και Παπανδρέου

Τις διαφωνίες τους σε σχέση με την πορεία του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου, στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου βγαίνοντας από τη συνάντηση αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους, και αμέσως κατευθύνθηκε προς την έξοδο του υπουργείου.

Λίγο αργότερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημείωναν πως ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος». Επίσης ανέφεραν πως την πρότασή του για το μέλλον του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός θα τις αποστείλει και γραπτώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, επίσης, αναφέρεται ότι «στη συνάντηση, έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έγινε «αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση». Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές».

Υπογράμμισε επίσης ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν τα βρήκαν Βενιζέλος και Παπανδρέου"

Ραχήλ Μακρή: «Μόνο ο τίτλος της ελληνικής ταινίας «Ξύπνα Βασίλη» ταιριάζει στην απάντηση Κικίλια για τα αστυνομικά τμήματα Σιάτιστας και Νεαπόλεως, του Ν. Κοζάνης»

Με αφορμή την από 2 Σεπτεμβρίου 2014 επιστολή του Δημάρχου Βοΐου κατέθεσα την αριθμ. πρωτ. 3474/9-10-14 Ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των αστυνομικών τμημάτων Σιάτιστας και Νεάπολης την στιγμή που δεν προκύπτει θέμα εξοικονόμησης δαπανών. Ο Υπουργός προστασίας του πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, δεν απάντησε επί της ουσίας.Αντίθετα εκτέθηκε επικαλούμενος τα υπό έκδοση ΠΔ σύμφωνα με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του ν. 4249/2014.

Τον ενημερώνω ότι η υλοποίηση των εξουσιοδοτικών διατάξεων που επικαλείται επαφίεται στην έκφραση της πολιτικής βούλησης του εκάστοτε αρμόδιου Υπουργού, δηλαδή του εαυτού του.

Κύριε υπουργέ δεν γνωρίζετε την βούληση σας για τον νομό Κοζάνης;

Περιμένετε να ενημερωθείτε για την βούληση εξειδίκευσης των γενικών ρυθμίσεων του νόμου σε συγκεκριμένα μέτρα εφαρμογής από το ΠΔ που ο ίδιος οφείλατε να επιμεληθείτε;

Ο Δήμος Βόιου συγκαταλέγεται στους γεωγραφικά μεγαλύτερους καλλικρατικούς δήμους της Χώρας. Η περιοχή είναι τουριστικός προορισμός και σε αυτή δραστηριοποιούνται πλήθος εμπορικών επιχειρήσεων εντάσεως κεφαλαίου με εμπορεύματα ιδιαίτερα υψηλής εμπορικής αξίας, όπως βιοτεχνίες και καταστήματα εμπορίας γούνας.

Επιπλέον κατά το παρελθόν έχουν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα παραβίασης των συνόρων και παράνομης εισόδου στην περιοχή του Βοΐου από κακοποιά στοιχεία με σκοπό την λαθρεμπορία όπλων και την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όλα αυτά τα χρόνια τα αστυνομικά τμήματα της Σιάτιστας και της Νεαπόλεως αντιμετώπιζαν με επιτυχία τα φαινόμενα έκνομης συμπεριφοράς, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχεται, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Βοΐου.

Τα λειτουργικά έξοδα στέγασης των ανωτέρω τμημάτων δεν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Νομός Κοζάνης δεν είναι το πειραματόζωο κανενός. Οι πολίτες της Σιάτιστας και της Νεάπολης δεν μπορούν να εμπαίζονται από έναν υπουργό που περιμένει τα ΠΔ, που ο ίδιος επιμελήθηκε για να μάθει την ίδια του την βούληση.

Μόνο ο τίτλος της ελληνικής ταινίας «Ξύπνα Βασίλη» ταιριάζει στην ανωτέρω απάντηση του υποτιθέμενα αρμόδιου Υπουργού

kozan
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραχήλ Μακρή: «Μόνο ο τίτλος της ελληνικής ταινίας «Ξύπνα Βασίλη» ταιριάζει στην απάντηση Κικίλια για τα αστυνομικά τμήματα Σιάτιστας και Νεαπόλεως, του Ν. Κοζάνης» "

Η Τουρκία «χτίζει» στόλο ελικοπτέρων για Έβρο και για τα ΝΑ σύνορά της (Βίντεο)

Τρία δισεκατομμύρια ευρώ ,τουλάχιστον, δίνει  η Άγκυρα ,εδώ και τώρα, για να αποκτήσει ένα στόλο από επιθετικά ελικόπτερα που τα κατασκευάζει σχεδόν η ίδια και στοχεύει στο να αποκτήσει την υπεροχή από αέρα την οποία επιθυμεί να έχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αλλά και στα νοτιοανατολικά  της με τη Συρία και με άλλα κράτη της περιοχής εκεί. Οι εξελίξεις με τους Τζιχαντιστές και το Χαλιφάτο προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στην Τουρκία καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει και αν τα σύνορα των κρατών παραμείνουν όπως είναι σήμερα.

Μάλιστα το τουρκικό CNN έχει ανεβάσει ειδικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική της έκδοση, όπου προβάλλει τις δυνατότητες του συγκεκριμένου ελικοπτέρου. Είναι εντυπωσιακές οι πτητικές ικανότητες και η δύναμη πυρός που διαθέτει η συγκεκριμένη πτητική πολεμική μηχανή. Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ ότι το συγκεκριμένο «Τ-129 ΑΤΑΚ» είναι από τα ισχυρότερα επιθετικά ελικόπτερα ,νέας γενιάς, με κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία του δίνουν πλεονεκτήματα σε ένα πεδίο μάχης για να επικρατήσει.

Η διαφήμιση του συγκεκριμένου ελικοπτέρου γίνεται ενδεχομένως για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη της Τουρκίας για να «απογειωθεί» περαιτέρω το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Το Ελληνικό Πεντάγωνο προβληματίζεται στο ενδεχόμενο η Άγκυρα να υλοποιήσει όλα αυτά που σχεδιάζει. Σίγουρα η χώρα μας διαθέτει μεγάλη ισχύ στον Έβρο και έχει διατάξει τις δυνάμεις της με τέτοιο τρόπο που θεωρείται πολύ δύσκολο  να εισχωρήσουν στο ελληνικό έδαφος εχθρικές δυνάμεις. Διαθέτουμε πολλές τεθωρακισμένες μονάδες και βαρύ πυροβολικό. Ωστόσο η απόκτηση από την Τουρκία μίας γιγάντιας αεροπορίας επιθετικών ελικοπτέρων, ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα σε μία στιγμή για την Ελλάδα η οποία  δεν μπορεί να  «απαντήσει» υλοποιώντας  μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα. Να σημειωθεί πάντως ότι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκτήσει πλήθος επιθετικών ελικοπτέρων ακόμα και αν τα κατασκευάζει η ίδια. Και αυτό γιατί απαιτείται τεράστιο κόστος για την παραγωγή τους αλλά και στη συνέχεια για τη συντήρησή τους.

Ταυτόχρονα θα απαιτηθούν μεγάλα ποσά για την εκπαίδευση και διατήρηση μεγάλου αριθμού πιλότων. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να  «αυτοβυθιστεί» η Τουρκία στα μεγαλεπίβολα σχέδια της.

 Το επιθετικό ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ το κατασκευάζει η Τουρκία σε συνεργασία με Agusta/Westland. Βέβαια φιλοδοξεί εκτός από το να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της να το εξάγει και στο εξωτερικό. Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα Τ-129 ΑΤΑΚ υπογράφτηκε το Σεπτέμβριο του 2007. Το συνολικό κόστος του προγράμματος, το οποίο αφορούσε την κατασκευή 51 ελικοπτέρων, ανέρχονταν στα 2,7 δις ευρώ, εκ των οποίων μόνο το 1 δις ευρώ πήγε στην Ιταλία που παρείχε την αναγκαία τεχνογνωσία στην Άγκυρα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Το ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ βασίζεται στην έκδοση του ελαφρού επιθετικού ελικοπτέρου Α129 Mangusta, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία στον ιταλικό Στρατό από το 1990. Είναι εξοπλισμένο με δύο νέους κινητήρες CTS800-4A, οι οποίοι αποδίδουν 1.361 ίππους. Το συνολικό μήκος του είναι 14,6 μέτρα, έχει ύψος 3,4 μέτρα, βάρος 2.529 κιλά και μέγιστο βάρος απογείωσης 5 τόνοι. Χάρις στους δύο κινητήρες CTS800-4A, το ελικόπτερο μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 145 κόμβοι, ενώ η ακτίνα δράσης του φτάνει τα 561 χλμ. (!)

Η επιχειρησιακή οροφή του τουρκικού ελικοπτέρου είναι 6.096 μέτρα και ο ρυθμός ανόδου 12,7 μέτρα/δευτερόλεπτο. Όλα τα στοιχεία αυτά, είναι εντυπωσιακά. Οι Τούρκοι επέτυχαν και εφοδίασαν το ελικόπτερο με εγχώριας κατασκευής ηλεκτρονικά, ηλεκτρο-οπτικά και οπλικά συστήματα. Εκτός από το σύστημα ηλεκτροπτικό σύστημα ελέγχου βολής, η τουρκική εταιρεία κατασκευάζει τις έγχρωμες οθόνες MFD-268M, το σύστημα GPS/INS LN-100G, το σύστημα IFF APX-117, τον ασύρματο VHF/UHF MXF-484, το σύστημα απεικόνισης επί κάσκας HICS και το σύστημα διαχείρισης πτήσης CDU-900.

Επιπλέον η τουρκική Aselsan, έχει κατασκευάσει και τοποθετήσει στο ελικόπτερο το ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου HEWS, το οποίο περιλαμβάνει υποσυστήματα που επίσης η τουρκική εταιρεία κατασκευάζει. Επιπρόσθετα η τουρκική εταιρεία Roketsan, στο πλαίσιο του εξοπλισμού του ελικοπτέρου με τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής οπλικά συστήματα, ανέπτυξε δύο πυραυλικά συστήματα και μία κατευθυνόμενη ρουκέτα. Το ένα από αυτά  αποτελεί αντιαρματικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας (8 χλμ) UMTAS, ο οποίος κατευθύνεται προς το στόχο μέσω ζεύξης δεδομένων, ενώ στην τελική φάση της πτήσης χρησιμοποιεί τον αισθητήρα IIR, το δεύτερο αφορά  πύραυλο  που  καθοδηγείται στο στόχο με δέσμη laser ενώ η  ρουκέτα είναι  των 2,7 ιντσών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία «χτίζει» στόλο ελικοπτέρων για Έβρο και για τα ΝΑ σύνορά της (Βίντεο) "

Παράταση αναστολής πλειστηριασμών για όλα τα ακίνητα ζητούν οι ενώσεις καταναλωτών

Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα για τρία χρόνια τουλάχιστον, καθώς και άμεση λήψη μέτρων για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών - Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση».

Για τα ζητήματα αυτά, απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών καθώς και στα κόμματα.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Επιτακτική ανάγκη η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 χρόνια και για όλα τα ακίνητα!


Επειδή…

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες, βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια…

Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους…

Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν…

Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής…

Επειδή...
Το δικαίωμα στη στέγη είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να στερηθεί την κατοικία του.

Συνεπώς, η προστασία της κύριας κατοικίας πρέπει να επεκταθεί και για οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.


Οι 16 Ενώσεις Καταναλωτών – Μέλη της ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση”
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν


» Να δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ, ώστε να ισχύσει η αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα να ισχύσει το προστατευτικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι και το 2013, δηλαδή μέχρι διακόσιες χιλιάδες,

» Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών,

» Να μην επιτραπεί, πριν εφαρμοστεί μια πολιτική προσαρμογής των χρεών και δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης αυτών, η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες,

» Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών με βάσει την πραγματική αξία των ακινήτων και διαγραφές του υπερβάλλοντος ποσού, δίνοντας έτσι κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους,

» Με βάση το εισόδημα του οφειλέτη και με προκαθορισμένα κριτήρια, για χρέη σε καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες, να υπάρξει ορίζοντας απεγκλωβισμού, με καταβολή ενός ποσού σε εύλογο χρονικό διάστημα και απαλλαγή από το υπόλοιπο,

» Για ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία και που βρίσκονται σε συνθήκες παρατεταμένης εξαθλίωσης, να υπάρξει οριστική απαλλαγή από τις οφειλές τους,

» Να λειτουργήσουν θεσμοί συμβουλευτικής υποστήριξης και εξωδικαστικής συνδρομής για τη διευθέτηση των οφειλών, με την υποχρέωση των τραπεζών να λογοδοτούν για τις λύσεις που προτείνουν,

» Τέλος, η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για ρύθμιση των χρεών, “κόκκινων δανείων” με την δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού, ανθρωποκεντρικού, όπου εξατομικευμένα θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του οφειλέτη, ώστε οι λύσεις που θα προτείνει, να ανταποκρίνονται στις πραγματικές του δυνατότητες, διασφαλίζοντας πρωτίστως ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, δεδομένου ότι το πρόβλημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων δεν είναι ατομική υπόθεση του κάθε οφειλέτη αλλά είναι μια δημόσια ευθύνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Οι 16 Ενώσεις Καταναλωτών – Μέλη της Π.ΟΜ.Ε.Κ “Η Παρέμβαση”:

1. Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής" (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ)
2. ΝΕΟ ΙΝΚΑ
3. ΙΝΚΑ Μακεδονίας
4. Βιοκαταναλωτές για Ποιοτική Ζωή (ΒΙΟΖΩ)
5. Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ)
6. Ένωση Καταναλωτών Καβάλας (ΕΝ.Κ.ΚΑ)
7. Ένωση Καταναλωτών Λέσβου (ΕΝ.ΚΑ.Λ)
8. Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ)
9. ΙΝΚΑ Ημαθίας
10. Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κιλκίς (ΕΝΩ.Π.ΚΑ)
11. Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χαλκιδικής
12. Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας "ΕΚΜΕ"
13. Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου (ΙΝΠΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ)
14. Ένωση Καταναλωτών Χίου
15. Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης
16. Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο) Φλώρινας.

Νοέμβριος 2014
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση αναστολής πλειστηριασμών για όλα τα ακίνητα ζητούν οι ενώσεις καταναλωτών"

Με σορτσάκι και παντόφλες ο Κασιδιάρης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Με σορτσάκι και παντόφλες εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας τα οποία μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τον ακροαστούν για την υπόθεση υποκλοπής της συνομιλίας με τον τότε γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής φορούσε αθλητικό σορτσάκι και πράσινο αμάνικο μπλουζάκι αφήνοντας «ακάλυπτο» το προκλητικό τατουάζ με την σβάστικα. Στις παρατηρήσεις των μελών της επιτροπής δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι θεωρούσε πως η συνάντηση δεν εντάσσεται στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής διαδικασίας γι αυτό και δεν φόρεσε την ενδυμασία φυλακών.

Αναφορικά με την ουσία της υποθεσης υποστήριξε πως δεν είναι αυτός που κατέγραψε τη συνομιλία ενώ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ακροδεξιού μορφώματος περί μη αναγνώρισης της εισαγγελικής έρευνας. Πάντως, η πλειοψηφία της επιτροπής -πλην του βουλευτή της ΧΑ Δημήτρη Κουκούτση- αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη στην Ολομέλεια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με σορτσάκι και παντόφλες ο Κασιδιάρης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής"

Πρυτανεία ΕΚΠΑ: «Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των φοιτητικών συλλόγων»

«Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών για μείζονα θέματα δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπ’ αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μετά τις έντονες αντιδράσεις - μεταξύ αυτών και καταλήψεις - που προκάλεσε η πρόταση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Υπό κατάληψη βρίσκεται η κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής, αλλά και η πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Επίσης κατάληψη κάνουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του ΕΜΠ.

Στόχος της πρότασης για την ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.

Οι φοιτητές που αντιδρούν θεωρούν ότι η πρόταση του ΕΚΠΑ να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι αποφάσεις για καταλήψεις, αποχές από μαθήματα κ.λπ. προκειμένου να διευρυνθεί η εκλογική βάση των φοιτητών, οδηγεί ουσιαστικά στην κατάργηση των συλλόγων τους.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρυτανεία ΕΚΠΑ: «Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των φοιτητικών συλλόγων»"

Ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων, χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2004!

Δηλώσεις Μ.Κουρουτού-Άκυροι οι τίτλοι που απέκτησαν οι μαθητές!!!

Σοβαρό θέμα, έχει προκύψει, για τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια των Ιωαννίνων, τα οποία από το 2004, για δέκα ολόκληρα χρόνια δηλαδή, δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Το γεγονός αυτό, κατήγγειλε μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός! Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Κουρουτός, η υπόθεση να οδηγήσει σε τεράστιες περιπέτειες τα παιδιά που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο σχολείο. καθώς οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ανέφερε: «Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια είναι ένα ιστορικό σχολείο της περιοχής. Κανείς δεν θέλει το σχολείο αυτό να βάλει λουκέτο. Δυστυχώς, όμως, οι εκπρόσωποί του έχουν προβεί σε παραβιάσεις της νομοθεσίας και θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους στη δικαιοσύνη.», ανέφερε ο κ. Κουρουτός. Οι αίθουσες διδασκαλίας του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου που πραγματοποίησε αιφνίδιο έλεγχο στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το 2004!

Συγκεκριμένα, το 2004 καταργήθηκαν οι παλιές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ προστέθηκαν καινούριες οι οποίες ουδέποτε αδειοδοτήθηκαν καθώς επρόκειτο για αυθαίρετα κτίσματα. Δεν έχει, επίσης, κατατεθεί από τους διοικούντες το σχολείο μελέτη στατικής επάρκειας των αιθουσών του, πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση του σχολείου έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών!Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης, έγγραφα της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β' Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. προκύπτει σαφώς πως το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια, καθώς τα δικαιολογητικά για την τροποποίηση της άδειάς του επεστράφησαν, διότι, κατά την Υπηρεσία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις!

Από όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, τόσο για την ιδιοκτησία και τους μετόχους του σχολείου, όσο και για τη διοίκηση της εκπαίδευσης που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεπαν στο σχολείο να λειτουργεί παράνομα και να εκδίδει τίτλους σπουδών. Για το ζήτημα η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων θεωρώντας ότι προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων της τελευταίας διετίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ

Ο Υπουργός Παιδείας και ο αρμόδιος για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχουν καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει τους γονείς και τους μαθητές που εν αγνοία τους φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία των Ιωαννίνων που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ούτως ώστε να μην προκύψει ζήτημα με τους τίτλους σπουδών τους.

Αντ' αυτού κατεβάζουν στη Βουλή τροπολογία με την οποία στην ουσία συγκαλύπτουν τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που λειτουργούσαν παράνομα, χωρίς άδεια. Πώς να μην οξυνθεί η ανομία, όταν η ίδια η Πολιτεία ανάβει το πράσινο φως στους παραβάτες; Πώς να μην εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αδικίας για την ατιμωρησία των ισχυρών;

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό και οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού Γυμνασίου-Λυκείου Γένεσις, επιχείρησαν να πείσουν ότι το σχολείο λειτουργεί σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που λειτουργούσε το προηγούμενο σχολικό έτος προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απολύσουν απεριόριστο αριθμό εκπαιδευτικών.

Η ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, βαρύνει τον προηγούμενο Δ/ντη Εκπαίδευσης κ. Τσατσαρώνη, ο οποίος συνέστησε επιτροπή αυτοψίας, που ψευδώς συμπέρανε ότι το νέο σχολείο λειτουργεί στο ίδιο κτίριο με το παλιό, άλλα όχι στον ίδιο χώρο καθώς το Γυμνάσιο και το Λύκειο λειτουργούν σε διαφορετικούς ορόφους, δίνοντας έτσι το ελεύθερο στον ιδιοκτήτη να απολύσει μαζικά τους εκπαιδευτικούς.Λόγω της προκλητικής άρνησης του κ. Τσατσαρώνη να αποσύρει το ανακριβές πόρισμα της δικής του επιτροπής, η ΟΙΕΛΕ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από τον 6ο Ανακριτή Αθηνών

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

«Η παρουσία της ΟΙΕΛΕ στα Γιάννενα έχει συγκεκριμένο σκοπό. Όχι, επαναλαμβάνουμε, να κλείσουν σχολεία και να χάσουν την εργασία τους δεκάδες συνάδελφοί μας. Επιδιώκουμε απλώς το αυτονόητο, να τηρείται η νομοθεσία και τα ιδιωτικά σχολεία να λειτουργούν ως εκπαιδευτήρια. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και της ελπίδας των νέων μας για εργασία με την εξαγορά πτυχίων.

Η απραξία των κυβερνώντων και της απροθυμίας της διοίκησης να ελέγξει τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεώνουν την Ομοσπονδία, παράλληλα με τις νομικές της ενέργειες, να δημοσιοποιεί στην τοπική κοινωνία τα σκάνδαλα των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής. Διότι οι γονείς των μαθητών, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Ηπείρου έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν την πραγματικότητα», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων, χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2004! "

Σάμος:Είχε άγιο η γυναίκα!!! Ο δρόμος ''ρούφηξε'' μηχάνημα!

Είχε πραγματικά άγιο μια γυναίκα σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή Προσφυγικά (Πλάτανος) Σάμου στη πρωτεύουσα του νησιού, όταν ένας βαρύς εκσκαφέας που βρισκόταν εν κινήσει (σε πολύ αργό ρυθμό) και μια γυναίκα που ακολουθούσε πεζή από πίσω, κυριολεκτικά άνοιξε ο δρόμος με αποτέλεσμα να τους "ρουφήξει" και τους δυο σε βάθος 2 μέτρων!!!.

Η άτυχη γυναίκα ευτυχώς τραυματίστηκε από την πτώση ελαφρά στο πόδι ενώ το μηχάνημα (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες) κρατήθηκε από μια κολώνα της ΔΕΗ!

Στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο όπου και παρέλαβε την γυναίκα, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες από συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ να απομακρυνθεί το βαρύ όχημα.

Το σημείο που έγινε το ατύχημα περνά από κάτω το Ηγεμονικό ρέμα και βρίσκεται 300 περίπου μέτρα από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Βαθέως όπου στην μεγάλη νεροποντή πριν λίγες ημέρες είχε πέσει ο πέτρινος τοίχος καταπλακώνοντας 3 αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένα παιδί!

Να σημειώσουμε επίσης ότι λίγα μέτρα μόλις πιο πέρα που έγινε το σημερινό ατύχημα, στις 10 περίπου το πρωί, είχαμε και άλλο ατύχημα με ένα δίκυκλο και τον νεαρό αναβάτη του που έπεσαν μέσα σε μια μεγάλη λακούβα που είχε "ανοίξει" από την νεροποντή, με αποτέλεσμα τον τραυματιμό του νεαρού !

Ανοχύρωτη πόλη και πολίτες που κυριολεκτικά δεν ξέρουν από που θα τους έρθει;

Τα σχόλια δικά σας...



i-samos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος:Είχε άγιο η γυναίκα!!! Ο δρόμος ''ρούφηξε'' μηχάνημα!"

Λάρισα: Οριστικά αθώος ο Γιώργος Ζηρδέλης για το φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου με 104 μαχαιριές

Αθώος οριστικά και αμετάκλητα, ύστερα από δικαστικές περιπέτειες πολλών ετών, καθίσταται με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, ο 43χρονος Γιώργος Ζηρδέλης, που από το 2003 έχει δικαστεί και αθωωθεί κατ' επανάληψη για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, που διεπράχθη τον Σεπτέμβριο του 1997 στην Λάρισα.

Τελικά, ύστερα από 17 χρόνια, ο 43χρονος κηρύχθηκε αμετάκλητα αθώος και το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις τέσσερις δίκες που έγιναν στην διάρκεια των ετών αυτών, μόνο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κριθεί ένοχος και στις υπόλοιπες τρεις δίκες που ακολούθησαν στον δεύτερο βαθμό, έπειτα από αναιρέσεις, όλες οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές.

Πρόκειται για το άγριο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου που το 1997 είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές, στη Λάρισα όπου σπούδαζε. Η 21χρονη τότε άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε και έχτιζε τα όνειρά της, στα οποία κάποιος νοσηρός νους έβαλε φριχτό τέλος τη νύχτα του Σαββάτου της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω.

Τον Ιανουάριο του 2007 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθώωσε ομόφωνα, με ψήφους 7- 0, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση. Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και τον Φεβρουάριο του 2010 ολοκληρώθηκε το ΜΟΕ Λάρισας και η απόφαση ήταν και πάλι αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1 (μειοψήφησε ένας τακτικός δικαστής).

Υπήρξε όμως και νέα αίτηση αναίρεσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή, η 707/2011. Το τέταρτο δικαστήριο ξεκίνησε στη Λάρισα στις 15 Ιανουαρίου 2013, στο ΜΟΕ Λάρισας και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την εκ νέου αθώωση του 42χρονου, με 6 ψήφους υπέρ και μία κατά (μειοψήφησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου). Ακολούθησε η τελευταία αναίρεση στον Άρειο Πάγο, με τη χθεσινή, αμετάκλητη απόφαση.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία»./e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Οριστικά αθώος ο Γιώργος Ζηρδέλης για το φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου με 104 μαχαιριές"

Και τρίτη off shore συνδέεται με τον Καρατζαφέρη - Το αποκάλυψε η Μ.Χρυσοβελώνη - Τι εντόπισε το Newsit στο Λονδίνο

- H τρίτη off shore εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι η DeckRock Limited
- Την αποκάλυψη έκανε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη
- Τι εντόπισε η έρευνα του Newsit στα μητρώα των εταιρειών στο Λονδίνο
- Για 3 κακουργήματα παρέπεμψε ομόφωνα η Βουλή τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ στη Δικαιοσύνη

Την αποκάλυψη για την τρίτη off shore εταιρεία την έκανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατά η συνεδρίαση της επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία της κυρίας Χρυσοβελώνη η τρίτη υπεράκτια εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι η DeckRock Limited με έδρα το Λονδίνο.




Η κυρία Χρυσοβελώνη κατέθεσε στην επιτροπή και έγγραφα από τα μητρώα των off shore εταιρειών της Βρετανίας.

Τι εντόπισε στο Λονδίνο η έρευνα του Newsit
Αναζητήσαμε στα μητρώα των εταιρειών την συγκεκριμένη εταιρεία και πράγματι την εντοπίσαμε ως εταιρεία dissolved, δηλαδή ως μη ενεργή. Δημιουργήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2005 και διαλύθηκε στις 24 Μαρτίου 2009.

Οπως βλέπετε στα αρχεία της εταιρείας εμφανίζεται το όνομα Γιώργος Καρατζαφέρης με ημερομηνία γεννήσεως 1947, την ημερομηνία δηλαδή που γεννήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.





Η εταιρεία βρισκόταν στον 79 Junction Road, London, N19 5 QU.


Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη από τη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης 19/11/2014, την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε off shores εταιρείες, την Καταλίνα και την Homeric.

Μάλιστα, η απόφαση της επιτροπής είναι καταπέλτης, αφού θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα.

Πάντως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες, αυτή της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε υπεράκτια (offshore) εταιρεία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Και τρίτη off shore συνδέεται με τον Καρατζαφέρη - Το αποκάλυψε η Μ.Χρυσοβελώνη - Τι εντόπισε το Newsit στο Λονδίνο "

ΕΛΣΤΑΤ: Περίπου οι μισοί Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα


Περίπου οι μισοί Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες ευημερίας 2013.


Ειδικότερα:
 

Το 45% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα, ενώ 19,2% και 12,5% δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία αντίστοιχα.



Πλήρη εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχει μόλις το 0,6% του συνολικού πληθυσμού.



Οι άνεργοι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε ποσοστό 50,6% και καθόλου εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία σε ποσοστά 24% και 16,6% αντίστοιχα. Για τους εργαζόμενους, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 46,2%, 18,1% και 12,5%.



Οι άνεργοι εμπιστεύονται πολύ ή πλήρως τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία σε ποσοστά 21,6% και 29%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους συνταξιούχους είναι 26,2% και 37,9%. Επίσης, οι συνταξιούχοι και οι μη οικονομικά ενεργοί δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε ποσοστό περίπου 42%.




Οι άνδρες δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία σε ποσοστά 46,4%, 20,3% και 13,7% αντίστοιχα, οι γυναίκες κατά 43,7%, 18,2% και 11,5% αντίστοιχα, ο φτωχός πληθυσμός σε ποσοστό 47,4%, 22,8% και 15,3% αντίστοιχα και ο μη φτωχός πληθυσμός κατά 44,3%, 18,2% και 11,8% αντίστοιχα.

Μόλις το 5,1% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του και μόλις το 5% των εργαζομένων πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του. Αντίθετα, το 3,3% του πληθυσμού δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του και το 2,9% των εργαζομένων καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του.


 
Μόλις το 1,4% του πληθυσμού δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από την οικονομική κατάστασή του και το 11,7% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο. Μάλιστα, το 31,7% του μη φτωχού πληθυσμού είναι καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο.

Το 7,8% του πληθυσμού δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων πριν από την έρευνα ήταν πολύ νευρικό ή ανήσυχο συνεχώς και το 10,4% ότι δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένο.

Το 38,3% των ανδρών και το 24,8% των γυναικών αισθάνονται πολύ ασφαλείς όταν περπατούν στην περιοχή τους στο σκοτάδι, ενώ το 10,5% και το 21,4% αντίστοιχα δηλώνουν πολύ ανασφαλείς. Συνολικά, στις αστικές περιοχές ο κόσμος δηλώνει πολύ ασφαλής σε ποσοστό 29% και στις αγροτικές περιοχές σε ποσοστό 40,3%.

Πλήρως ικανοποιημένο από τις συνθήκες στέγασης είναι το 8,6% του πληθυσμού, ενώ πλήρως ικανοποιημένο από τους χώρους αναψυχής και πρασίνου, καθώς και από το περιβάλλον διαβίωσης στην περιοχή τους είναι το 8% και 8,3% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η έρευνα έχει περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2012.


naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΣΤΑΤ: Περίπου οι μισοί Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα"

Σήμερα αναμένεται η απάντηση για την επιστροφή της Τρόικας

Κρίσιμη για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης Τρόικας είναι η σημερινή ημέρα καθώς αναμένεται να δωθεί η απάντηση για την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση απέστειλε τις απαντήσεις στα αιτήματα που είχε βάλει η Τρόικα μετά από τηλεδιασκέψεις και ανταλλαγές e-mail. Ενδεικτικό των προσπαθειών που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης για τα θέματα του υπουργείου του. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες διαφωνία υπήρχε μέχρι το τέλος στο δημοσιονομικό παρότι η Τρόικα μείωσε την εκτίμησή της για το κενό σε 1,7 δισ. ευρώ. Πάντως ο προυπολογισμός έχει ολοκληρωθεί και τα κατατεθεί την Παρασκευή. Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της Τρόικας για αλλαγές στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες επέμεινε στις θέσεις της να περιοριστούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό στην ενοποίηση των ταμείων χωρίς να θιγούν το ύψος και τα όρια των συντάξεων ενώ από τις αλλαγές στο εργασιακό γινόταν μάχη για να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ. Η κυβέρνηση απέρριψε τις αυξήσεις στον ΦΠΑ ενώ συζητούσε τις απολύσεις και το μισθολόγιο στο δημόσιο.

Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονταν αισιόδοξα ότι εφόσον σήμερα αποφασιστεί η επιστροφή της Τρόικας τότε οι εξελίξεις μπορούν να τρέξουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές έχουν δηλώσει ότι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης είναι προυπόθεση για να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα και για την διευθέτηση του χρέους. Η κυβέρνηση επιθυμεί η όλη συζήτηση και η συμφωνία να κλείσει μέσα στο 2014 κάτι όμως που φαίνεται πια εξαιρετικά απίθανο. Αντίθετα είναι πολύ πιο πιθανό η συζήτηση να συνεχιστεί στο 2015 και η όποια συμφωνία να συμπέσει με την έναρξη της διαδιακασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα επηρεάζει το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και τις παρασκηνιακές διεργασίες για την διαμόρφωση της προεδρικής πλειοψηφίας. Εάν μέχρι το τέλος η κυβέρνηση περάσει τις θέσεις της και διατηρηθούν οι κόκκινες γραμμές που έχει βάλλει τότε θα βγει ενισχυμένη και θα έχει περισσότερες πιθανότητες να διαμορφώσει κατά το δοκούν τις εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου σε συνάρτηση βέβαια και με το νέο μνημόνιο που θα διαδεχθεί την λήξη του υπάρχοντος προγράμματος. Γι' αυτό άλλωστε και τις προηγούμενες ημέρες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαίωναν ότι η διαπραγμάτευση δεν θα κλείσει όπως όπως. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτική αυτοκτονία ενώ από την άλλη επεσήμαιναν πως ούτε οι δανειστές θέλουν να παραταθεί η αξιολόγηση για το επόμενο έτος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμερα αναμένεται η απάντηση για την επιστροφή της Τρόικας"

Δημόσιο: Έρχονται μειώσεις μισθών από 01/01/2015 – Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα

Ναι, είπε η κυβέρνηση στην τρόικα σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στα μισθολογικά του Δημοσίου.
Μπροστά στο 48ωρο τελεσίγραφο της τρόικας η ελληνική πλευρά στην περιβόητη απάντηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών όπως λένε οι πληροφορίες αποδέχεται να εφαρμοστούν οι αλλαγές βάσει του ενιαίου μισθολογίου πλήρως και άμεσα στις αρχές του 2015 και όχι πιλοτικά, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός που μετέθετε τις αλλαγές για το 2016.

Θα χάσουν όσοι παίρνουν επιπλέον χρήματα λόγω προσωπικής διαφοράς

Επί της ουσίας η κυβέρνηση λέει με τον τρόπο αυτό “ναι” στην περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους.

Επί της ουσίας όσοι και ό,τι έμεινε εκτός ενιαίου μισθολογίου πλέον εντάσσεται σε αυτό. Τα όποια προνόμια επι της ουσίας καταργούνται με πρώτη στη λίστα τη λεγόμενη προσωπική διαφορά και κάπως έτσι εργαζόμενοι όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν μεγάλες απώλειες στο μισθό τους.

Κινδυνεύουν οδοιπορικά και επιδόματα

Δεν θα είναι όμως μόνο αυτοί καθώς στο στόχαστρο της τρόικας έχουν ήδη μπει και τα εναπομείναντα επιδόματα που έστω και έτσι “κουτσουρεμένα” όπως έχουν μείνει απαιτεί να εξαλειφθούν πλήρως και παράλληλα να περιοριστούν στο ελάχιστον αν όχι να καταργηθούν άλλες παροχές όπως οδοιπορικά, κινητό, εκτός έδρας.

Η μείωση σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά για όσους παίρνουν επιπλέον χρήματα λόγω προσωπικής διαφοράς) θα φτάσει ακόμη και στο 30% των αποδοχών, ενώ στην πλειοψηφία τους οι υπάλληλοι θα χάσουν τα επιπλέον χρήματα από επιδόματα και οδοιπορικά που ουσιαστικά φέρνουν το μισθό τους σε κάπως αξιοπρεπή επίπεδα.

Ταυτόχρονα όμως η τρόικα απαιτεί και άλλες αλλαγές και στέκεται ιδιαίτερα στην αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα επιμένει στην πλήρη πώληση των μετοχών του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: Έρχονται μειώσεις μισθών από 01/01/2015 – Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα"

«Παγώνει» τις επιστροφές φόρων το υπουργείο Οικονομικών

Στάση πληρωμών έχει κηρύξει το υπουργείο Οικονομικών παγώνοντας τις επιστροφές φόρου.

Στόχος όπως αναφέρουν προϊστάμενοι εφοριών είναι να διευκολυνθεί ο προϋπολογισμός κυρίως στον τομέα των εσόδων, τα οποία στο 10μηνο του έτους παρουσιάζουν τρύπα 1,2 δισ. ευρώ.

Οπως τονίζει στην «Κ» προϊστάμενος μεγάλης εφορίας των Αθηνών, με εντολή της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο συμψηφισμοί από τις εφορίες. Η δικαιολογία (προς τους εφόρους) που επικαλείται η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα οι συμψηφισμοί έτσι ώστε όσοι επιθυμούν και συντρέχει λόγος να υπαχθούν στη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο προϊστάμενο οι συμψηφισμοί (επιστροφών και χρεών) δεν ξεπερνούν το 20% των συνολικών επιστροφών φόρου. Ο λόγος όπως αναφέρει, είναι ότι η διαδικασία αυτή διευκολύνει τον προϋπολογισμό. Δηλαδή δεν εγγράφονται νέα ποσά επιστροφών φόρου. Σημειώνει δε, ότι για να εμφανισθεί μία επιστροφή φόρου στον προϋπολογισμό, θα πρέπει η εφορία να εκδώσει Ατομικό Φύλλο Εκπτωσης (ΑΦΕΚ). Μέχρι τότε, δεν υπάρχει οφειλή του Δημοσίου προς τρίτους, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται στον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί προϊστάμενοι εφοριών προσπαθούν τις τελευταίες μέρες να συνεννοηθούν με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεδομένου ότι υπάρχουν χιλιάδες επιστροφές φόρου που πρέπει να γίνουν σε συνταξιούχους και μισθωτούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση προς το παρόν, οπότε παραμένει σε ισχύ η προφορική εντολή για «πάγωμα» των επιστροφών φόρων. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ανέφερε ότι οι επιστροφές φόρου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν «παγώσει», με άνωθεν εντολή.

Για παράδειγμα, ελεύθερος επαγγελματίας έχει επιστροφή φόρου εισοδήματος 1.500 ευρώ. Την ίδια στιγμή χρωστά στον ΟΑΕΕ το ποσό των 2.000 ευρώ. Οι εφορίες με εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν στον συμψηφισμό της οφειλής κατά προτεραιότητα.

Αντίθετα, σε ελεύθερο επαγγελματία με επιστροφή φόρου 1.500 ευρώ χωρίς καμία οφειλή, δεν θα εκδοθεί ΑΦΕΚ και προς το παρόν δεν πρόκειται να του επιστραφεί το ανωτέρω ποσό μέχρι να αλλάξει η εντολή από το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο χθες για τεχνικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στο «πάγωμα» των επιστροφών το οποίο θα αποκατασταθεί τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι επιστροφές φόρου έχουν ανέλθει στο 10μηνο του έτους στα 2,844 δισ. ευρώ. Ωστόσο, καταγράφεται συγκράτηση των επιστροφών τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον μήνα που διανύουμε. Συγκεκριμένα:

• Στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου οι επιστροφές ήταν στα επίπεδα των 906 εκατ. ευρώ.

• Τον Μάιο επιστράφησαν 320 εκατ. ευρώ και έφθασαν συνολικά στα 1,226 δισ. ευρώ.

• Τον Ιούνιο επιστράφησαν 333 εκατ. ευρώ και έφθασαν συνολικά στα 1,558 δισ. ευρώ.

• Τον Ιούλιο επιστράφησαν 444 εκατ. ευρώ και έφθασαν συνολικά στα 2,002 δισ. ευρώ.

• Τον Αύγουστο οι επιστροφές ήταν της τάξης των 177 εκατ. ευρώ και έφθασαν τα 2,177 δισ. ευρώ.

• Τον Σεπτέμβριο οι επιστροφές ήταν της τάξης των 423 εκατ. ευρώ και έφθασαν τα 2,600 δισ. ευρώ.

• Τον Οκτώβριο οι επιστροφές συρρικνώθηκαν στα 244 εκατ. ευρώ φθάνοντας τα 2,844 δισ. ευρώ

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παγώνει» τις επιστροφές φόρων το υπουργείο Οικονομικών"

Στο Σαμαρά και στα κόμματα οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι για τα γενόσημα! Τι θα ζητήσουν

Τη στήριξή από την πολιτεία των παραγόμενων στην Ελλάδα φαρμάκων θα ζητήσει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) θα επιχειρήσουν να ζητήσουν τη στήριξη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και όλων των κομμάτων ζητώντας τους να πάρουν θέση για τα ελληνικά φάρμακα.

Άλλωστε ο κλάδος θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα επιβαρύνουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για τη χώρα Άλλωστε όπως τονίζουν και τα μέλη της ΠΕΦ, το ελληνικό φάρμακο είναι το 2ο σε εξαγωγές ελληνικό προϊόν που βρίσκεται πλέον σε 85 χώρες.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το “ελληνικό φάρμακο” ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων τόνισε χαρακτηριστικά πως όλα τα κόμματα θα πρέπει άμεσα ν πάρουν θέση για το ζήτημα της στήριξης της ελληνικής παραγωγής.

Διότι όπως είπε: “Ότι συμβαίνει στο ελληνικό φάρμακο αφορά όλους μας. Τους ασθενείς, τη βιωσιμότητα των ταμείων, τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την απασχόληση”.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε στην εκδήλωση ο κ.Τρύφων, σήμερα τα ελληνικά φάρμακα αποτελούν μόλις το 18% της αγοράς ενώ το ποσοστό θα μπορούσε να είναι πάνω από διπλάσιο. “«Μπορούμε να καλύψουμε αποτελεσματικά το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% των νοσοκομειακών φαρμακευτικών αναγκών. Δεσμευόμαστε τόσο για την επάρκεια όσο και για την ποιότητα της φαρμακευτικής θεραπείας που μπορούμε να προσφέρουμε. Δεσμευόμαστε σε χαμηλές, αλλά όχι εξοντωτικές τιμές, που συμβάλουν στη μειωμένη συμμετοχή των ασθενών. Ήδη τα Ελληνικά Φάρμακα έχουν τιμές κάτω από το 30% της αρχικής τιμής των πρωτοτύπων” είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της εκδήλωσης που έγινε στο Badminton παρουσία περίπου 2500 στελεχών της αγοράς υγείας και εργαζομένων στον κλάδο αλλά και του υπουργού Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ θα απευθυνθούν τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στα υπόλοιπα κόμματα για να ζητήσουν ξεκάθαρες θέσεις σχετικά με τα ελληνικά φάρμακα.

“Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι η λύση για να βγει η χώρα από την παραδοξότητα που ζει σήμερα” επεσήμανε στην ίδια εκδήλωση ο Βασίλης Κάτσος της Pharmathen και αντιπρόεδρος της ΠΕΦ.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτρης Δέμος, σημείωσε πως οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις συνεχίζουν και επενδύουν σε υποδομές, ενώ τα συστήματα ποιότητας που εφαρμόζουν, θεωρούνται από τα κορυφαία παγκοσμίως. Ωστόσο όπως είπε στη χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα και ένα από τα σοβαρότερα είναι ο τρόπος διενέργειας διαγωνισμών για τις προμήθειες των νοσοκομείων.

Ιδιαίτερα σκληρός στην ομιλία του ήταν ο ο Αντιπρόεδρος και Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ και μέλος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνιζε μεταξύ άλλων: «Όλοι μαζί, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοί τους, δίνουμε τη μάχη, ώστε το Ελληνικό Φάρμακο να αντέξει και να συνεχίσει να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ποιοτικές και αποτελεσματικές θεραπείες. Η έκκληση που απευθύνουμε στην Κυβέρνηση να στηρίξει την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία δεν είναι παράλογη, ζητάμε απλά να μη βάζει πρόσθετα εμπόδια πέραν των συνεπειών της κρίσης”.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Σαμαρά και στα κόμματα οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι για τα γενόσημα! Τι θα ζητήσουν"

Αναπάντητα τα ερωτήματα λέει ο Π. Μουτσινάς για αντιφάσεις σε διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ

Χωρίς απαντήσεις από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό ΥΠΕΚΑ έμειναν για μια ακόμη φορά καίρια ερωτήματα του Βουλευτή Μαγνησίας κ. Πάρι Μουτσινά, σχετικά με διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά εκτέλεση έργων στο δίκτυο της ΔΕΗ προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ειδικότερα, σε συζήτηση που έλαβε χώρα στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, για μια άλλη σύμβαση του ΔΕΔΔΗΕ, ο βουλευτής έθεσε εκ νέου τα ερωτήματα που είχε υποβάλλει με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό στις 19-6-2014, με τα οποία ζητούσε να διερευνηθούν σοβαρές αντιφάσεις στην προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού, καθώς και για καταγγελίες για υπερβολικά κόστη σε βάρος της ΔΕΗ και κατά συνέπεια σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, εξαιτίας των όρων που περιέχουν τα τεύχη της διακήρυξης (αρ. ΔΔ-206).

Ορισμένα από τα ερωτήματα ήταν τα ακόλουθα :
-Πως είναι δυνατόν στην ίδια προκήρυξη να απαγορεύεται και στη συνέχεια να επιτρέπεται, η χρήση μεταχειρισμένων υλικών (μετά από αποξήλωση του δικτύου από τον ανάδοχο) για το δίκτυο διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας;
-Επιτρέπει η Ελληνική νομοθεσία, αλλά και οι ενσωματωμένες σε αυτή Ευρωπαϊκές οδηγίες, την χρήση μεταχειρισμένων υλικών για το δίκτυο διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και αν ναι, με ποιους νόμους και με ποιες διατάξεις;
-Με ποια διαδικασία αποτιμώνται τα αποξηλούμενα υλικά και πως πληρώνονται οι εργολάβοι τόσο για την αποξήλωση όσο και για την επανατοποθέτησή τους, όπως το επιτρέπει η προκήρυξη;
-Πως κατοχυρώνεται η ασφάλεια του δικτύου με την χρήση αμφίβολης ποιότητας και αντοχής υλικών, αφού αυτά θα είναι μεταχειρισμένα, και πόσο μπορεί να κοστίσει οικονομικά και κοινωνικά μια ενδεχόμενη «πτώση» του, εξαιτίας αυτής της δυνατότητας που δίνεται στους εργολάβους;
Ποιος είναι υπεύθυνος, ποιος ελέγχει και ποιος πιστοποιεί αυτά τα μεταχειρισμένα υλικά;
-Απαξιώνεται ή όχι με την χρήση μεταχειρισμένων υλικών η αξία της ΔΕΗ και του δικτύου διανομής, ενόψει μάλιστα των σχεδίων της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την είσοδο ιδιωτών στο χώρο και την προγραμματισμένη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ» όπως προβλέπεται και σε σχετικό σχέδιο νόμου, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή;

Ο βουλευτής κατά τη δευτερολογία του ζήτησε να δοθούν επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις και γραπτώς για αυτά τα σημαντικά ζητήματα, σημειώνοντας παράλληλα ότι όπως έχει πληροφορηθεί συνεχίζονται οι επισκευές και γενικότερα η συντήρηση του δικτύου με μεταχειρισμένα υλικά, χωρίς να υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση των αρμοδίων φορέων ότι αυτό επιτρέπεται.

Όσον αφορά την απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ ότι τα αποξηλούμενα υλικά που επανατοποθετούνται ελέγχονται για την καταλληλότητά τους από το «Διαχειριστή» και είναι αποθηκευμένα σε δικό του χώρο, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι αυτό δεν ισχύει. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο ανάδοχος εργολάβος είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τα υλικά, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε δική του αποθήκη, και τα κατάλληλα (υλικά) να τα τοποθετήσει στο δίκτυο, ενώ όσα δεν είναι χρήσιμα να μπορεί να τα μεταπωλεί ή να τα εκποιεί.».

magnesianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναπάντητα τα ερωτήματα λέει ο Π. Μουτσινάς για αντιφάσεις σε διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ"

Πάτρα: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα φυλάσσουν το Δικαστικό Μέγαρο – Εγκαταστάθηκαν συστήματα ελέγχου

Σε «φρούριο» επιχειρείται να μετατραπεί το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Συστήματα ελέγχου για όσους προσέρχονται στο χώρο τοποθετήθηκαν στις πύλες του κτηρίου.
Συγκεκριμένα στην κεντρική πύλη επί της οδού Γούναρη, εγκαταστάθηκε μαγνητική πύλη, από την οποία «περνούν» σε καθημερινή πλέον βάση, όσοι μπαίνουν στα Δικαστήρια, ενώ στον εξωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας

Στην είσοδο επί του πεζόδρομου της οδού Κανάρη, εγκαταστάθηκε σύστημα ελέγχου που επιτρέπει την διέλευση σε όσους έχουν εφοδιαστεί την ειδική κάρτα. Από την πόρτα αυτή θα μπαίνουν και θα βγαίνουν του κτηρίου, μόνο οι υπάλληλοι των Δικαστηρίων αλλά και οι Δικαστικοί Λειτουργοί που έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου.

magnitiki puli dikastiria patratora

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πηγές του patratora.gr, η φύλαξη των Δικαστηρίων, αρμοδιότητα που μέχρι πρότινος είχε αναλάβει η τοπική ΕΛ.ΑΣ, θα γίνεται από Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους.

Ακόμα δεν έχει καταστεί ωστόσο σαφές, εάν αυτή την ανάγκη θα κληθούν να την καλύψουν οι υπάλληλοι των Φυλακών Αγίου Στεφάνου Πάτρας, δεδομένου πως ήδη καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα φυλάσσουν το Δικαστικό Μέγαρο – Εγκαταστάθηκαν συστήματα ελέγχου"

Πως θα αποδοθεί ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών

Την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν ενηλικιωθεί στην χώρα μας παραμένοντας όμως «φαντάσματα» αφού δεν διέθεταν δημόσια έγγραφα που να πιστοποιούν την εθνικότητά τους, προβλέπει σχέδιο νόμου το υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα την ελληνική ιθαγένεια θα μπορούν να αποκτήσουν αλλοδαποί που:

Εχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (δημοτικό και γυμνάσιο) στην Ελλάδα. Μπορούν να καταθέσουν αίτηση μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή τους στα 18 χρόνια.
Εχουν ολοκληρώσει επιτυχώς έξι τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο και λύκειο)
Εχουν λάβει πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ και είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου.

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία ξεπαγώνουν χιλιάδες αιτήσεις για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερη γενιάς που έχουν ενηλικιωθεί. Δε ρυθμίζεται το θέμα για τα παιδιά που είναι ακόμη ανήλικα ή κάτω των 16 ετών, τα οποία όμως, μπορούν να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα εάν οι γονείς τους διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για περισσότερα από πέντε χρόνια. Το θέμα την απόδοσης ιθαγένειας για τα ανήλικα τέκνα μεταναστών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, θα αποτελέσει αντικείμενο της Επιτροπής Κώδικα Ιθαγένειας που συστήνεται με το ίδιο σχέδιο νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται λύση σε χιλιάδες αιτήματα παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν και σπούδασαν στην Ελλάδα και αιτήθηκαν την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας βάση του νόμου 3838/10 γνωστός και ως νόμος Ραγκούση, που απέδιδε ελληνική ιθαγένεια με την γέννηση ενός τέκνου νόμιμων μεταναστών. Οι αιτήσεις «πάγωσαν» μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματική την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των νομίμων μεταναστών με μοναδικό κριτήριο την γέννησή τους στην Ελλάδα από μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για πέντε χρόνια.

Οι υποψήφιοι που έχουν ενηλικιωθεί για να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, θα πρέπει να καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες:

Ακριβές αντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου,
Ταξιδιωτικού εγγράφου ή άλλου εγγράφου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας,
Τίτλο νόμιμης διαμονής στη χώρα,
Πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης,
Υπεύθυνη δήλωση με το όνομα και το επώνυμο του αλλοδαπού, όπως αυτά θα αναγράφονται στην απόφαση κτήσης
Και παράβολο 100 ευρώ.

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν, την καθιέρωση της «ενιαίας άδειας» διαμονής από τις ελληνικές αρχές, με την οποία επιτρέπεται στους αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην χώρα, να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, προβλέπουν την «θεώρηση μακράς διαρκείας» που αφορά την εθνική θεώρηση της Visa D για παραμονή ενός μετανάστη στην χώρα από 90 έως 365 ημέρες, ενώ τίθενται όρια για τη χορήγηση αδειών στο βαθμό που έχει καλυφθεί ο ανώτατος αριθμός θέσεων εργασίας που προβλέπεται για μετανάστες. Με το σχέδιο νόμου ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα με σκοπό την εποχική εργασία καθώς και κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως θα αποδοθεί ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών"

Η απάντηση της ΕΥΔΑΠ στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

Απάντηση έδωσε με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για τη ρύθμιση οφειλών του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

«Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ενημερώθηκε και κλήθηκε πολλές φορές από την ΕΥΔΑΠ για τη ρύθμιση των οφειλών του, ύψους 203.269,69 ευρώ, ουδέποτε, όμως, απάντησε επίσημα στις προτάσεις της εταιρείας, οι οποίες ήταν εξαιρετικά ευνοϊκές και προέβλεπαν απαλλαγή από προσαυξήσεις, ύψους 60.904,99 ευρώ, μειώνοντας το τελικό ποσό των οφειλών στα 142.364,70 ευρώ και την εξόφλησή του σε 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις», διευκρινίζει στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Αιτία οι διαμαρτυρίες του Δήμου ότι του έκοψε την υδροδότηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ:

Η ΕΥΔΑΠ ουδέποτε διέκοψε την υδροδότηση ενός σχολείου ή παιδικού σταθμού, σε περίοδο λειτουργίας, ανεξαρτήτως του ύψους των οφειλών του δήμου, παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές εκκρεμούσαν για περισσότερο από 10 χρόνια και ακόμη η εταιρία, εφαρμόζοντας τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων και η κατάσχεση εις χείρας τρίτων, εφαρμόζει απλώς και μόνο το Νόμο χωρίς διακρίσεις, ισότιμα προς όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της ΕΥΔΑΠ στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας "

Την παραπομπή του Καρατζαφέρη ζητούν βουλευτές

Την παραπομπή του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα ζητούν οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση και δεδομένου ότι δεν είχε δηλώσει τις δύο εξωχώριες εταιρείες, παρά μόνο σε δύο δηλώσεις «πόθεν έσχες» με την «κατηγορία» δηλαδή της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Παράλληλα ζητούν από το ελεγκτικό συνέδριο να προβεί σε καταλογισμό για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό που προκύπτει.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παραπομπή του Καρατζαφέρη ζητούν βουλευτές"

3.500 ευρώ για κάθε άνεργο μέχρι τέλος του 2014

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης 200.000 ανέργων (σ.σ. αναλογεί, κατά μέσο όρο, σε 3.500 ευρώ για κάθε άνεργο) μέχρι τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα προγράμματα «τρέχει» αυτή την περίοδο το Υπουργείο Εργασίας μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Από το αρμόδιο υπουργείο έχουν δεσμευτεί πως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014 θα έχουν όλα υλοποιηθεί. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ την περασμένη Πέμπτη, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μειώθηκαν κατά 25.690 (ή 2,5%), το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2014 – Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΑΕΔ, συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε 968.100 άτομα. Αντίθετα το Σεπτέμβριο του 2013 οι άνεργοι ανήλθαν σε 993.970 άτομα.

Τα προγράμματα που θα «τρέξουν» έως τέλους του έτους είναι:

1. Voucher (επιταγή εισόδου). Το πρόγραμμα αυτό αφορά την είσοδο νέων ηλικίας έως 29 ετών στην αγορά εργασίας. Για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθούν 180 εκατ. ευρώ και θα ωφεληθούν 50.000 νέοι.

2. Προώθηση απασχόλησης μέσω επαγγελματικής κατάρτισης. Το πρόγραμμα αυτό είναι ύψους 112 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε 16.000 ανέργους άνω των 29 ετών, κυρίως ανέργους με χαμηλά τυπικά προσόντα.

3. Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Τα προγράμματα αυτά είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ και απευθύνονται σε 50.000 ανέργους και κυρίως μακροχρόνια άνεργους ή άνεργους που ανήκουν σε νοικοκυριά με κανέναν εργαζόμενο.

4. Προγράμματα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης. Τα προγράμματα αυτά είναι ύψους 45 εκατ. Ευρώ και απευθύνονται σε νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών. Προβλέπουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, την κατάρτιση και την προώθηση στην απασχόληση.

5. Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής της Ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, η πληροφορική. Τα προγράμματα αυτά είναι ύψους 45 εκατ. Ευρώ και απευθύνονται σε 15.000 νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών.

6. Προγράμματα Υποστήριξης Περιφερειακών Μηχανισμών Ανάπτυξης, καθώς και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ύψους 19,5 εκατ. Ευρώ. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε 6.500 τουλάχιστον οφελούμενους, και τέλος.

7. Προγράμματα προσέγγισης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης νέων με ειδικά χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τους «αφανείς ανέργους» που απέχουν από την κατάρτιση και την απασχόληση.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στις ακόλουθες αλλαγές μέχρι τέλος του 2014, που κατά το ίδιο, θα ενισχύσουν την απασχόληση:

1. Ενεργοποίηση ενός μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, ώστε ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων να μη γίνεται γίνεται πλέον «στα τυφλά».

2. Περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών – καταρχήν κατά μία (1) μονάδα.

3. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει ο Οργανισμός προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη και διαδραστική ψηφιακή πρόσβαση στις υπηρεσίες του, στο πρότυπο των πλέον προηγμένων ευρωπαϊκών δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης. Η ανανέωση της κάρτας ανεργίας θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται καμία επίσκεψη στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

4. Δημιουργία ενός «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» το οποίο θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν αποδεδειγμένα και διαχρονικά επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους και την πολιτεία και, συνεπώς, δεν θα υπόκεινται πλέον σε εντατικούς ελέγχους, ο προσανατολισμός των ελεγκτικών υπηρεσιών θα στραφεί σε πιο στοχευμένες περιπτώσεις υψηλής ή υποτροπιάζουσας παραβατικότητας.

5. Ανάληψη δράσης για να ανακοπεί η διαρροή των καλύτερων μυαλών της Ελλάδας στο εξωτερικό (brain drain), με ένα μείγμα γενναίων θεσμικών κινήτρων και χρηματοδοτικών διευκολύνσεων – με πόρους, ιδίως, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – τόσο προς επιχειρήσεις και φορείς όσο, κυρίως, προς τους ίδιους τους νέους, ώστε οι καλύτεροι και αριστεύσαντες απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων (από πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα) να αξιοποιηθούν από την ελληνική αγορά εργασίας.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "3.500 ευρώ για κάθε άνεργο μέχρι τέλος του 2014"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news