facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στην Κομισιόν οι φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εφοπλιστών

Το θέμα του σκανδαλώδους φορολογικού καθεστώτος των Ελλήνων εφοπλιστών φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερώτησή του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αφού μνημονεύει την «Αιτιολογημένη Γνώμη» που απέστειλε η Κομισιόν στην Ελλάδα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, με την οποία την καλεί να τερματίσει τους φορολογικούς κανόνες που «εξαιρούν τα ελληνόκτητα πλοία από την καταβολή φόρου εισοδήματος, επιβάλλοντάς τους ένα πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς με βάση τη χωρητικότητα», της ζητά να εξηγήσει «ποιες πτυχές της κοινοτικής νομοθεσίας ενδέχεται να αντιβαίνουν οι ελληνικοί φορολογικοί κανόνες».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του διαθέσει στοιχεία σχετικά με τη «συμμετοχή των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών στο ΑΕΠ της χώρας», καθώς επίσης, και με τη συμμετοχή των ναυτιλιακών εταιρειών «στα φορολογικά έσοδα του Προϋπολογισμού» και τα «αντίστοιχα ποσοστά για τα άλλα κράτη- μέλη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθεί η ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, η Ελλάδα δέχτηκε Αιτιολογημένη Γνώμη από την Επιτροπή και καλείται να τερματίσει τις φορολογικές διακρίσεις για πλοία με αλλοδαπή σημαία, με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι ελληνικοί φορολογικοί κανόνες εξαιρούν τα ελληνόκτητα πλοία από την καταβολή φόρου εισοδήματος, επιβάλλοντάς τους ένα πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς με βάση τη χωρητικότητα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

· Μπορεί να εξηγήσει σε τι συνίσταται ακριβώς η αιτιολογημένη γνώμη που απέστειλε στην Ελλάδα; Ποιες πτυχές της κοινοτικής νομοθεσίας ενδέχεται να αντιβαίνουν οι ελληνικοί φορολογικοί κανόνες; Οι πιθανές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας αφορούν τα ελληνόκτητα πλοία, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους;

· Διαθέτει στοιχεία για τη συμμετοχή των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών στο ΑΕΠ της χώρας, καθώς επίσης, στα φορολογικά έσοδα του Προϋπολογισμού; Ποια είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για τα άλλα κράτη-μέλη;

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Κομισιόν οι φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εφοπλιστών"

Κύμα αντιδράσεων για τις καταγγελίες Μουζακίτη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι εκ των υστέρων καταγγελίες του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Σ. Μουζακίτη , περί παρεμβάσεων στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην εισαγγελέας, που πλέον δικηγορεί και μάλιστα ανέλαβε την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα που κατηγορείται στην υπόθεση Χρυσής Αυγής σε πρόσφατη συνέντευξή του και… κατόπιν εορτής έκανε λόγο για ωμές παρεμβάσεις στο έργο του προκαλώντας την αντίδραση τόσο του νομικού κόσμου, όσο και του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του αναφέρει πως "μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας για το αν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να δικηγορούν μετά την παραίτησή τους και μάλιστα να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ακόμη και υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ο Γιώργος Σούρλας ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και πρότεινε να εξεταστεί το ζήτημα σε όλες του τις διατάσεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης" .

Οι καταγγελίες Μουζακίτη

Ειδικότερα, ο κ. Μουζακίτης με συνεντεύξεις του κατήγγειλε ότι η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη: «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό όπως σημειώνει ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, όπως τόνισε «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».
Στο σχέδιο δε νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε κατά τον Μουζακίτη την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.

Σκληρή απάντηση Παπαϊωάννου

Ο πρώην υπουργός Μιλτ Παπαίωαννου, απαντώντας στις καταγγελίες Μουζακίτη, με ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Ο δικηγόρος Σπ. Μουζακίτης από ανεπαρκής εισαγγελικός λειτουργός, σήμερα γίνεται και κοινός συκοφάντης. Για όσα με αφορούν ψεύδεται ασυστόλως. Υπενθυμίζω ότι ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νόμο, που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή των οικονομικών εισαγγελέων γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) και όχι από τον υπουργό.

Ουδέποτε υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση του θεσμού. Τουναντίον κατατέθηκαν προτάσεις για βελτίωση και επέκταση σε όλη τη χώρα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος , αφού χιλιάδες υποθέσεις , όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται, εκκρεμούσαν ενώπιον του.

Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του, όπως και στο έργο οποιουδήποτε δικαστή.

Του υπενθυμίζω, επίσης, ότι ως οικονομικός εισαγγελέας άνοιξε εκατοντάδες υποθέσεις σύμφωνα, πάντοτε, με τη δημοσιογραφική σκανδαλοθηρία.
Πόσες ολοκλήρωσε;

Ας κάνει σήμερα τον απολογισμό του.

Ζητούσε πάντοτε τη δημοσιότητα. Πρωτόγνωρη συμπεριφορά για δικαστικό λειτουργό. Το επιδιώκει και σήμερα. Και δυστυχώς του δίδεται αφειδώς. Γιατί;
Του υπενθυμίζω, τέλος, ότι την παραπομπή του στο ΑΔΣ ουσιαστικά ζήτησε ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος του Αντεισαγγελέας, γιατί, για λόγους που επικαλέστηκε και ποτέ δεν απεδείχθησαν, είχε παραιτηθεί από το λειτούργημα του.

Η υποβολή ερωτήματος από τον υπουργό είναι μια τυπική διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Φαίνεται όμως ότι πρώην Αντεισαγγελέας αγνοεί βασικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας.

Αυτά προς το παρόν».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύμα αντιδράσεων για τις καταγγελίες Μουζακίτη"

Μητσοτάκης: Διαβούλευση πριν την καθιέρωση του νέου μισθολογίου

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν πρόκειται να συζητήσει νομοθετική πρόταση, χωρίς να έχει προηγηθεί ευρεία και ουσιαστική διαβούλευση», αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με το ενδεχόμενο νέου μισθολογίου στο δημόσιο.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα για το ενδεχόμενο καθιέρωσης «νέου μισθολογίου πείνας για τους δημοσίους υπαλλήλους».

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει, πάντως, ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία για οποιαδήποτε αλλαγή στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών».

Η βουλευτής στην ερώτηση είχε επικαλεστεί τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο προετοιμάζει νέο μισθολόγιο με εισαγωγικό μισθό τα 586 ευρώ.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Διαβούλευση πριν την καθιέρωση του νέου μισθολογίου"

Οι εισαγγελείς εντόπισαν τα ίχνη όσων έλαβαν μίζες 5,5 εκατ. ευρώ από την αγορά των Super Puma

Τη διαδρομή του μαύρου χρήματος που φέρεται να διακινήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma από την Eurocopter ύψους 64 εκατ. ευρώ κατάφεραν να χαρτογραφήσουν οι εισαγγελικές Aρχές.

Η έρευνα για την προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος ξεκίνησε από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρείες γνωστών στην ελληνική δικαιοσύνη επιχειρηματιών , οι οποίοι ελέγχονται ποινικά.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στα νησιά Jersey η μία εξ αυτών των υπεράκτιων εταιρειών είχαν πιστωθεί εμβάσματα 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από λιβανέζικες εταιρίες οι οποίες ανήκουν σε μεγαλομέτοχο της Eurocopter .

Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις ότι το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων και των απαντήσεων επί των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής οι εισαγγελικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς ελλήνων πολιτών στο νησί Gernsey.

Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κακουργήματα για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μέσα στα ευρήματα και στις απαντήσεις από τράπεζες μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών προέκυψε και η off-shore του Γιώργου Καρατζαφέρη με το έμβασμα που φέρεται να δέχεται τον Νοέμβριο του 2007.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εισαγγελείς εντόπισαν τα ίχνη όσων έλαβαν μίζες 5,5 εκατ. ευρώ από την αγορά των Super Puma"

Μετά από επικοινωνία Σαμαρά - Νταβούτογλου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Η Τουρκία «διαβάζει το μήνυμα» που στέλνουμε με την τριμερή συνεργασία με την Αίγυπτο και την Κύπρο και την επικείμενη συνάντηση σε επίπεδο γενικών γραμματέων ΥΠΕΞ με Κύπρο και Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, και σε συνεννόηση με την Κύπρο, ελήφθη η απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει κανονικά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία στις 5-6 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Τόνισε πως στόχος της απόφασης της Αθήνας είναι να μην «διαταραχθεί» το χρονοδιάγραμμα των θεσμοθετημένων επαφών με την Άγκυρα, καθώς η διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας είναι στο συμφέρον και της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς επικοινώνησαν οι δυο πρωθυπουργοί, όμως εξήγησε πως η απόφαση να γίνει κανονικά το Συμβούλιο ελήφθη μετά τη σύνοδο κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου στο Κάιρο το Σάββατο. Υπενθυμίζεται πάντως πως την Τετάρτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλυψε πως είχε υπάρξει επικοινωνία Σαμαρά-Νταβούτογλου, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει πότε έγινε.

Σχετικά με τη σύνοδο κορυφής στο Κάιρο και την επικείμενη τριμερή συνεργασία σε επίπεδο γ.γ. ΥΠΕΞ με Ισραήλ και Κύπρο, σχολίασε πως η Τουρκία «διαβάζει με άνεση το μήνυμα» που στέλνουν Αθήνα και Λευκωσία, «που είναι ένα μήνυμα για το ρόλο του Διεθνούς Δικαίου και της ανάγκης να ισχύει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στη Μεσόγειο».

Σημείωσε πως οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων για την επίλυση του Κυπριακού θα είναι δυνατό να συνεχιστούν μόνο αφού τερματίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τέλος, επισήμανε πως η σημερινή συνεδρίαση έγινε σε κλίμα συναίνεσης και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να συνιστά «καλό οιωνό» για τη συνέχεια, σε όλα τα θέματα.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι ισχύς και όλοι πρέπει να τη διαφυλάξουμε» δήλωσε από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με την Τουρκία υπογράμμισε η Νάντια Βαλαβάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Βαλαβάνη τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης συμμάχων στην περιοχή με στόχο, μεταξύ άλλων, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Σημείωσε, πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστούν επίσημα κατά την αυριανή (Τρίτη) συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά από επικοινωνία Σαμαρά - Νταβούτογλου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας"

«Κανένα εγκαταλελειμμένο παιδί μόνο του στην Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να είναι ασφαλή και ευτυχισμένα» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού

Μεγάλη γιορτή υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου για όλα τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Μαρούσι  
14 -16 Νοεμβρίου 2014, από 10:00  έως 22:00

Κάλεσμα προς όλους να αγκαλιάσουμε τη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά που διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων δράσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Μαρούσι, απηύθυναν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλωσορίζοντας τους παριστάμενους αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Χαμόγελου του Παιδιού για να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής σε εκατοντάδες- χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη τη φροντίδα και τη στήριξή μας, καθώς και στην αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αμαρουσίου στο έργο του.   

« Ως Δημοτική Αρχή έχω δει σε πολλά επίπεδα και πολλές φορές το σπουδαίο έργο που γίνεται μέσα στα «σπίτια της αγάπης» του Χαμόγελου του Παιδιού. Την προσπάθεια αυτή την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, κάνοντας το αυτονόητο για τα παιδιά. Στηρίζουμε τη λειτουργία του πρώτου ιδιόκτητου σπιτιού  του οργανισμού στο Μαρούσι, όπου σήμερα μεγαλώνουν με ασφάλεια και αγάπη 26 παιδιά διαφόρων ηλικιών, παρέχουμε φιλοξενία στο επιχειρησιακό κέντρο με βασικές δράσεις την εθνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, την ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000, το Ambert Alert Hellas και το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά. Παράλληλα στηρίζουμε τη λειτουργία ενός από τα εννέα κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, ενώ υπάρχει συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και όσον αφορά στις μονάδες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά που στηρίζονται από τον Δήμο και πλαισιώνονται από εθελοντές γιατρούς.
Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη προσπάθεια σας, είναι αυτό που χρωστάμε στα παιδιά που η ζωή δεν του χαμογέλασε, αλλά βρέθηκε αυτή η «νησίδα αγάπης» για να τους δώσει αυτό που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να τους δώσουν οι φυσικοί τους γονείς.
Δεν αρκεί κανείς να κρίνει τις ελλείψεις που έχει το  κράτος, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας που είναι τα παιδιά. Και όταν το κράτος δεν μπορεί υπάρχουν πιο ευαίσθητοι άνθρωποι που ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τις υποδομές για ένα «σπίτι αγάπης». Αυτός είναι και  ο λόγος που ο Δήμος μας έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.»  
              
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος αναφερόμενος στο όραμα του μικρού Ανδρέα, ανέπτυξε το έργο της 20χρονης δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού,μέσα από ένα πανελλαδικό και ευέλικτο δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε παιδιά, όπου 896.990 παιδιά και οι οικογένειες τους με την υποστήριξη περισσότερων 10.000 χορηγών και υποστηρικτών και περισσότερων από 6.500 εθελοντών είχαν τη στήριξη που είχαν ανάγκη. 

Ο κος Γιαννόπουλος απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα παιδιά και τους γονείς  να πλαισιώσουν  τη μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια  δράσης, γνωρίζοντας από κοντά το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το τριήμερο από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2014 από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ  μία σειρά από δρώμενα  θα πλημμυρίσουν το  Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 39).

- Παιδότοπος, κλόουν, μάγοι, face painting, Zumba για μικρούς και μεγάλους, κουκλοθέατρο, μαγειρική για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες  και πολλές εκπλήξεις.
- Μαζί και ο Ιπποκράτης για δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και ο « Οδυσσέας» για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.
- Παρουσίαση επίσης όλων των δράσεων του οργανισμού και ομιλίες για τα θέματα που αφορούν στα παιδιά μας.
Αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.hamogelo.gr/, πληροφορίες: 210 3306140.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κανένα εγκαταλελειμμένο παιδί μόνο του στην Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να είναι ασφαλή και ευτυχισμένα» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού "

Bloomberg:Ο Γιούνκερ πρέπει να παραιτηθεί!

"Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούσε πάντοτε μια κακή επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, που επιβλήθηκε στις κυβερνήσεις των "28" από ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο επιδιώκει να διευρύνει τις εξουσίες του". Έτσι ξεκινά η ανάλυση-"βόμβα" του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, την οποία μάλιστα υπογράφουν οι εκδότες του, ζητώντας ουσιαστικά την αποπομπή του Γιούνκερ. "Σε αυτό το σημείο, ο καλύτερος τρόπος για να υπηρετήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα ήταν να παραιτηθεί", σημειώνει χαρακτηριστικά η ανάλυση, η οποία δημοσιεύεται στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις προνομιακές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με πολυεθνικούς ομίλους, με στόχο να γλιτώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από φόρους -σε μια περίοδο, μάλιστα, που πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου ήταν ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν.

"Σήμερα, η σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Η Ένωση αγωνίζεται να αναρρώσει από την χρηματοοικονομική κρίση και αντιμετωπίζεται περισσότερο ως ένα ελιτίστικο κλαμπ, το οποίο είναι ανίκανο να δώσει την αίσθηση της δικαιοσύνης ή να διασφαλίσει την ανάπτυξη. Σε αυτή την προσπάθεια, αναμφίβολα, δεν συμβάλει να βρίσκεται στο τιμόνι της ένας άνθρωπος που πέρασε την καριέρα του ως διαμοσελαβητής σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, οικοδομώντας ένα διεθνή φορολογικό παράδεισο σε βάρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών", συνεχίζουν οι εκδότες του Bloomberg, εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος του Γιούνκερ -ο οποίος, ούτως ή άλλως, βλέπει την καρέλκλα του να τρίζει από νωρίς...

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg:Ο Γιούνκερ πρέπει να παραιτηθεί!"

Κάμερον: Η Βρετανία δεν πρέπει να μείνει στην Ε.Ε. «όπως και να έχει»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι η χώρα του δεν πρέπει να εμφανίζεται πρόθυμη να παραμείνει στην Ε.Ε. «όπως και να έχει», απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ που είπε ότι δημιουργεί αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις η υπόσχεση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως προς την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, μιλώντας σε εκδήλωση βρετανών επιχειρηματιών, σημείωσε ότι εκείνοι που «φλερτάρουν» με την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. βάζουν σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, από το ίδιο βήμα, προειδοποίησε πως αν αγνοηθεί ότι είναι σε εξέλιξη ένας διάλογος για την Ευρώπη, θα είναι το «χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε».

«Το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει σημασία για τη χώρα μας αλλά δεν λειτουργεί σωστά για μας αυτή τη στιγμή, και αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε αλλαγές», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Το να στεκόμαστε απλώς και να λέμε ότι θα μείνουμε στην Ευρώπη όπως και να έχει, δεν συνιστά σχέδιο (...) δεν είναι κάποια στρατηγική, δεν θα λειτουργήσει», υπογράμμισε ο Ντ. Κάμερον. Υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης των Τόρις, αναφέροντας ότι ο αριθμός των επενδύσεων που προσελκύει η Βρετανία επί των ημερών του καταδεικνύει ότι η ανακοίνωση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2017 δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επενδυτές.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, προσπαθώντας να σταματήσει τις εσωκομματικές διαφωνίες και να ξανακερδίσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που έχουν μετακινηθεί στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. πριν προχωρήσει στο δημοψήφισμα το 2017 εάν επανεκλεγεί στις κάλπες που θα στηθούν την άνοιξη του 2015.

Από την πλευρά του, ο Εντ Μίλιμπαντ, ελπίζοντας να εξαργυρώσει εκλογικά τον φόβο ορισμένων επιχειρηματιών ότι μια εκλογική νίκη των Συντηρητικών θα μπορούσε να τους κοστίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενιαία αγορά των 500 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ, δήλωσε ότι το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας απειλείται με καταστροφή.

«Κάθε νεύμα κάθε κλείσιμο του ματιού σε όσους θέλουν την έξοδο από την ΕΕ στέλνει ένα μήνυμα σε πιθανούς επενδυτές ότι η χώρα μας είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος.

«Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η έξοδος από την ΕΕ ως απειλή στη πραγματικότητα αποδυναμώνει την επιρροή μας στην Ευρώπη, δεν την ενισχύει... δεν θα γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας. Αν γίνω πρωθυπουργός ποτέ δεν θα διακινδυνεύσω τις βρετανικές επιχειρήσεις, τις βρετανικές θέσεις εργασίας, την ευημερία της Βρετανίας παίζοντας πολιτικά παιχνίδια με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Εντ Μίλιμπαντ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/enet
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάμερον: Η Βρετανία δεν πρέπει να μείνει στην Ε.Ε. «όπως και να έχει»"

Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Γιώργος Γεωργαντάς ορίστηκε από τον πρωθυπουργό ως νέος υφυπουργός Παιδείας.

Είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς, δικηγόρος έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012, ενώ μέχρι τον διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς και Γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Κατέλαβε τη θέση του Γιώργου Στύλιου, ο οποίος απομακρύνθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα από φραστική επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Γεωργαντάς"

Απάτη με κάρτες χρόνου ομιλίας αποκάλυψε η ΕΛΑΣ

Ένα νέο είδος απάτης αποκάλυψε η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας αυτή τη φορά σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων, που διαθέτουν τερματικά μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας, σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησής τους από άγνωστους δράστες, που αποσκοπούν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μεθοδολογία δράσης τους, άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και δηλώνοντας ότι φέρουν την ιδιότητα τεχνικού της εταιρείας, που έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα, τους πείθουν να εκδώσουν κάρτες, με το πρόσχημα ότι ενεργούν έλεγχο για τη διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι στην συνέχεια οι κάρτες θα ακυρωθούν.

Οι ιδιοκτήτες αφού εκδώσουν τις κάρτες, αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό αριθμό (pin) στους άγνωστους δράστες, οι οποίοι ακολούθως τις χρησιμοποιούν για προσωπικό οικονομικό όφελος. Κατόπιν τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρία, διαπιστώνουν την σε βάρος τους απάτη, καθώς οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε ακυρώνονται.

Με αφορμή το συγκεκριμένο είδος απάτης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Πιο συγκεκριμένα συνιστάται:

-Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου ή τεχνικού της διαχειρίστριας εταιρείας.
-Να μην εμπιστεύεστε όσους σας ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin) τηλεφωνικά.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 210-6476464
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERALERT

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη με κάρτες χρόνου ομιλίας αποκάλυψε η ΕΛΑΣ"

Στη Βουλή τροπολογία για την αποκατάσταση μισθών σε Σώματα Ασφαλείας και Δικαστικούς

Στην αναπροσαρμογή των αποδοχών ενστόλων και δικαστικών προχωρά με κάθε επισημότητα η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ρυθμίζεται η αναδρομική αναπροσαρμογή των αποδοχών- αν και όχι στο σύνολό τους- ύψους 695,2 εκατ. ευρώ για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και 134,2 εκατ. ευρώ για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Βάσει της τροπολογίας ο σχεδιασμός προβλέπει την εξόφληση του 50% των αναδρομικών οφειλών (414,7 εκατ. ευρώ) από 1-8-2012 ως 30-6-2014 σε βάθος τριετίας. Αρχής γενομένης το 2015 και καθένα από τα επόμενα χρόνια, έχει σχεδιαστεί η χορήγηση ποσού ύψους 138,2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά δε τις διαφορές αποδοχών και συντάξεων για το διάστημα από 1.7.2014 ως 31-12-2014 θα χορηγηθεί ποσό 91,4 εκατ. ευρώ εντός του 2014 για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντίστοιχα για τους δικαστικούς, η καταβολή των διαφορών αποδοχών πραγματοποιείται ήδη από 1.7.2014 μέσω της αναπροσαρμογής των μισθών και συντάξεων και ως το τέλος του 2014 θα έχει καταβληθεί το ποσό των 34,8 εκατ. ευρώ.

Τρέχουσες αποδοχές

Παράλληλα, οι τρέχουσες αποδοχές των ενστόλων θα αποκατασταθούν κατά 50% σε σχέση με εκείνες που είχαν πριν από τις μειώσεις του 2012.

Και αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως υπογραμμίζει η τροπολογία, θα προκαλούνταν σοβαρός κίνδυνος για το δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας τόσο για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για το 2015 όσο και για το Μεσοπρόθεσμο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή τροπολογία για την αποκατάσταση μισθών σε Σώματα Ασφαλείας και Δικαστικούς "

Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για καθηγητή που διδάσκει παρότι έχει καταδικαστεί

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας να διενεργήσει έρευνα και να πράξει τα δέοντα, σχετικά με δημοσίευμα του Τύπου σύμφωνα με το οποίο διευθυντής -καθηγητής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, συνεχίζει να υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση.

Η καταδικαστική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η υπηρεσία του ουδέποτε πληροφορήθηκε την επίμαχη δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με την νομοθεσία με την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος του εκπαιδευτικού αλλά και τις καταδικαστικής απόφασης, ο εκπαιδευτικός έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, λαμβάνοντας το 1/3 των αποδοχών του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για καθηγητή που διδάσκει παρότι έχει καταδικαστεί"

Ηράκλειο: Δύο χρόνια αναμονή για τεχνητή οδοντοστοιχία και μέχρι τότε...

Ιστορίες μόνο για κλάματα διαδραματίζονται καθημερινά στο Ηράκλειο, από πολίτες που φτάνουν στα όρια της απόγνωση, έχοντας, εκτός από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την ανεργία, να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών. Μία από αυτές κατέθεσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη συμπολίτης μας, με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, πρόβλημα με το στομάχι του, ενώ συν τοις άλλοις, πρέπει να φορέσει άμεσα τεχνητή οδοντοστοιχία, καθώς τώρα δε μπορεί καν να φάει!

Για το τελευταίο, μάλιστα, πήγε στο ΙΚΑ και αφού, όπως είπε, εξέθεσε την κατάστασή του, στους αρμόδιους, έλαβε την αποστομωτική απάντηση... "περάστε σε 2 χρόνια"! Στο άκουσμα της είδησης από το Ράδιο Κρήτη, οδοντοτεχνίτης από τις Αρχάνες ευαισθητοποιήθηκε, και προσφέρθηκε να κατασκευάσει ο ίδιος την τεχνητή οδοντοστοιχία πληρώνοντας μάλιστα από την τσέπη του τα υλικά. Αυτό που έπρεπε να γίνει, ήταν το ΙΚΑ να διαθέσει οδοντίατρο για να πάρει τα μέτρα για να την τοποθετήσει αργότερα. Η δεύτερη επίσκεψη του άνδρα στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτκή, και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί: "Ελα ξανά σε 6-7 μήνες"!

Η λύση δόθηκε με την ευαισθητοποίηση του οδοντιάτρου Στέλιου Καλαϊτζάκη, ο οποίος προσφέρθηκε να κάνει όλες τις εργασίες.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Δύο χρόνια αναμονή για τεχνητή οδοντοστοιχία και μέχρι τότε... "

Ορκωτοί λογιστές «ξεσκονίζουν» τα «πόθεν έσχες» του Καρατζαφέρη

Οι ορκωτοί λογιστές παίρνουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους. Ο λόγος για το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αναμένεται να γίνει φύλλο και φτερό από τους ορκωτούς λογιστές μετά τη διαβίβαση από τις εισαγγελικές αρχές της δικογραφίας για τις δύο υπεράκτιες εταιρείες όπου εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και την σχετική εντολή Καλαντζή.

Ειδικότερα, η δικογραφία έφτασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα δημοσίευμα της Real News την Κυριακή και η υπόθεση παίρνει τώρα νέες διαστάσεις.

Και ενώ η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής θα ενημερωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για τα αποτελέσματα του ελέγχου, στη συνεδρίαση όπου θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πρώην υπουργούς που είχαν ελλιπή πόθεν έσχες, στη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη το 2012, δεν αναφέρονται οι εν λόγων off-shore εταιρίες.

Πως οι εισαγγελικές αρχές έφτασαν σε offshore του Γ.Καρατζαφέρη

Μια ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν ένα χρόνο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η προκαταρκτική έρευνα για την προμήθεια των 4 ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter ύψους 64.000.000 ευρώ, όπου όπως αποκάλυψε η Realnews φαίνεται να εμπλέκονται και off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες δύο εταιρίες. Η KESTREL και η MALWERN, συμφερόντων των επιχειρηματιών Τσάτσου και Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο JERSEY (νησί κάπου στο πουθενά...) η off shore εταιρία MALWERN (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί με εμβάσματα 5.5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL και MEDIFIN SAL οι οποίες ανήκουν σε μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER.

Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις ότι το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές με τη μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας φαίνεται να μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών (Τσάτσου και Κομνόπουλου) στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί Gernsey που βρίσκεται στα στενά της Μάγχης. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί καθώς και άλλα πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Ν. Ελευθεριάνος και Π.Παπανδρέου που διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα, άσκησαν ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ανάμεσα στα ευρήματα και στις απαντήσεις που έλαβαν από τράπεζες ,μετά από αιτήματα δικαστικών συνδρομών , προέκυψε και η off-shore του Γιώργου Καρατζαφέρη με το έμβασμα που δέχεται τον Νοέμβριο του 2007.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκωτοί λογιστές «ξεσκονίζουν» τα «πόθεν έσχες» του Καρατζαφέρη "

«Φρένο» από Λοβέρδο στις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών

Μόλις οι 52 από τις συνολικά 345 αιτήσεις που υπεβλήθησαν για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 52 αιτήσεις, από τις οποίες είναι 18 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 34 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τις 137 και 208 αντίστοιχα που υποβλήθηκαν συνολικά, αφορούν αποκλειστικά σε εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του ότι δεν θα υπογραφούν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στη διάρκεια του σχολικού έτους καθώς μια τέτοια διαρροή θα όξυνε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Εξάλλου, ο αριθμός των καταλήψεων βαίνει συνεχώς μειούμενος καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία που τελούσαν σήμερα υπό κατάληψη ήταν περίπου εκατό. Την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερα από 550 σχολεία.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φρένο» από Λοβέρδο στις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών"

Χαμόγελο του Παιδιού: Ταφόπλακα για τα 13 σπίτια με απόφαση του Γ.Βρούτση

Ως «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά, χαρακτήρισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του «Χαμόγελου» και ανησυχώντας για το μέλλον της μεγάλης οικογένειας που δημιουργήθηκε στο πέρασμα του καιρού, ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε τον αποκλεισμό ουσιαστικά του «Χαμόγελου» και άλλων φορέων, που θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β' 2792/17-10-14).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθότι οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο τα ΝΠΙΔ.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν διασφαλίζεται καμία διαμόρφωση οικογενειακού προτύπου για τα παιδιά, όπως προβλέπεται στη σύσταση της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη-μέλη για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι που φιλοξενεί 26 παιδιά και δήλωσε πως η συμπαράσταση του δήμου είναι αυτονόητη. Επίσης δεσμεύτηκε πως και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμόγελο του Παιδιού: Ταφόπλακα για τα 13 σπίτια με απόφαση του Γ.Βρούτση"

«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ των πρωθυπουργών Σερβίας και Αλβανίας

Πολιτικό «θερμό επεισόδιο» μπροστά στις κάμερες για το Κοσσυφοπέδιο στιγματίζει την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Βελιγράδι εδώ και 68 χρόνια, η οποία ήλθε σε ήδη τεταμένο κλίμα λόγω του πρόσφατου επεισοδίου στον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου «παρεισέφρησε» σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Η αναφορά του Έντι Ράμα στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου εξόργισε τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κατήγγειλε «πρόκληση» διαμηνύοντας ότι η Σερβία ουδέποτε θα αναγνωρίσει τη μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

«Έχουμε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις για το Κόσοβο, αλλά η πραγματικότητα είναι μία και δεν αλλάζει. Το ανεξάρτητο Κόσοβο είναι μία αδιαμφισβήτητη περιφερειακή και ευρωπαϊκή πραγματικότητα και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό» δήλωσε ο Έντι Ράμα κατά τη συνέντευξη Τύπου για να εισπράξει την οργή του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Βάσει του Συντάγματος, το Κόσοβο είναι Σερβία και είμαι υποχρεωμένος να πω ότι ουδείς μπορεί να καταχράται τη φιλοξενία μας ως επισκέπτης και να προσπαθεί να μας ταπεινώσει. Το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και ποτέ δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αλβανία αυτό το θέμα» απάντησε σε υψηλούς τόνους μπροστά στις κάμερες.

«Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που πολλοί αναγνωρίζουν. «Όσο πιο γρήγορα το αναγνωρίσετε [αυτό], τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» ήλθε η ανταπάντηση του Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι η συμπεριφορά Ράμα «μιλάει» για τις προσθέσεις του. «Εγώ, όταν θα επισκεφτώ την Αλβανία, θα σεβαστώ τον οικοδεσπότη και δεν θα προσπαθήσω να τον ταπεινώσω» συμπλήρωσε εμφανώς εκνευρισμένος.

Η επίσκεψη Ράμα στο Βελιγράδι θεωρείται ιστορικής σημασίας, καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αλβανού ηγέτη στο Βελιγράδι μετά τον Ενβέρ Χότζα το 1946.

Παρότι ήλθε στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων στην επίσκεψη είχε δοθεί η δυναμική ενός νέο κεφαλαίου στην ιστορία των Βαλκανίων. Ωστόσο, κατέληξε σε τηλεοπτική σύγκρουση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών για την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας που ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της το 2008.

Η επίσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου, αλλά μετατέθηκε χρονικά εξαιτίας της διπλωματικής διαμάχης και τις πολιτικές προεκτάσεις που έλαβε η «απογείωση» της σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» με drone κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας στα μέσα Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.

Ο αγώνας διεκόπη και ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια. Το Βελιγράδι κατήγγειλε «προσχεδιασμένη πολιτική προβοκάτσια» των Τιράνων, ενώ η αλβανική ηγεσία μίλησε για «εμμονές και εφιάλτες» των Σέρβων πολιτικών.

Το κλίμα δυναμίτισε περαιτέρω το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων στο στάδιο ήταν ο Όλσι Ράμα, αδελφός του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Αναφορές στα σερβικά μέσα ενημέρωσης ήθελαν τον Όλσι Ράμα να έχει στην κατοχή του το τηλεχειριστήριο του drone που «ανέβασε» τη σημαία πάνω από το γρασίδι του σταδίου.



Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θερμό επεισόδιο» μεταξύ των πρωθυπουργών Σερβίας και Αλβανίας"

Σε κόκκινο συναγερμό για το φόβο θερμού επεισοδίου

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού περιήλθαν από τις αρχές του μήνα οι Αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, λόγω των αυξανόμενων πληροφοριών περί επικείμενου θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, το οποίο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει «χαρτογραφηθεί».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Παραπολιτικών», μεταξύ των σχεδίων «δολιοφθοράς» της Αγκυρας είναι η αιφνίδια επέλαση αυτές τις ώρες προς το Καστελλόριζο, όπως ενημέρωσε πολιτικός αξιωματούχος το Μαξίμου μετά από πρόσφατο, ανεπίσημο ταξίδι του στη γειτονική χώρα.

Τα τύμπανα της έντασης ηχούν ολοένα και πιο δυνατά λόγω των κρίσιμων επαφών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Λευκωσία και στο Κάιρο για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ μεταξύ των δυνητικών στόχων βρίσκονται και ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Ελλάδα. Η κρισιμότητα της κατάστασης αναδεικνύεται από το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, στις ΗΠΑ, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του ενημέρωσε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, για το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τους επικεφαλής της CIA, καθώς η ελληνική πλευρά διαθέτει στοιχεία πως Τούρκοι πράκτορες ή ομάδες παρακρατικών «ανιχνεύουν» ήδη το πεδίο δράσης τους εντός της επικράτειας.



Δεν πρέπει να παρακάμπτεται ότι την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει η τρόικα για το τελευταίο στάδιο της διαπραγμάτευσης και τη μεθεπόμενη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα μέτωπα είναι πολλά και οι καθ’ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις Κατασκοπείας και Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ ενημερώνουν διαρκώς το Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα «ευρήματα». Παράλληλα, με ένταση «ύψιστου βαθμού» αναπτύσσονται στα θαλάσσια σύνορα το Λιμενικό, το Ναυτικό και οι ειδικές δυνάμεις καταδρομών.

«ΣΗΜΕΙΟ ΚΡΟΥΣΗΣ».
Το ακριτικό Καστελλόριζο, από όπου τον Απρίλιο του 2010 ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε την υπαγωγή στον «ζυγό» της τρόικας, αποτελεί για τους Τούρκους «ιδανικό και συμβολικό σημείο κρούσης», δηλαδή έναρξης των εξορύξεων από την κρατική ΤΡΑΟ (σ.σ.: πρόκειται για την τουρκική εταιρεία πετρελαίων).

Και τούτο διότι το καλοκαίρι του 2012 επισήμως η Αγκυρα είχε αμφισβητήσει τα χωρικά μας ύδατα, όταν με επιστολή της στον ΟΗΕ ενημέρωνε πως έχει πλήρη δικαιώματα σε τέσσερις περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πρόκειται για τα οικόπεδα 5033, 5034, 5035 και 5028, με το πρώτο να απέχει μόλις 6 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο και σε άλλο σημείο του, 11,2 μίλια από τη Ρόδο.

Οι αξιώσεις της Αγκυρας είχαν προκαλέσει τότε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως έναν χρόνο μετά, την άνοιξη του 2013, οι Τούρκοι επανήλθαν στην περιοχή εγκλωβίζοντας ελληνική πυραυλάκατο. Το περιστατικό πέρασε στα… ψιλά της επικαιρότητας, αφού κρίθηκε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια για λόγους αποπροσανατολισμού από τα οξύτατα προβλήματα στο εσωτερικό της.

ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ.
Πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», για τις πρεσβείες και τα μέλη των διπλωματικών επιτελείων της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Λιβύης και της Αλβανίας, των κρατών δηλαδή που μετέχουν στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση των ελληνικών ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ιόνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζεται ο δυνητικός κίνδυνος για κορυφαίους ξένους παράγοντες, όπως συνέβη τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, με τα αδιερεύνητα έως σήμερα «ελατήρια» τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος Τούρκων διπλωματών.

Έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και στελέχη της ΕΥΠ «κατοπτεύουν» διάφορες περιοχές, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας επίσης την προσοχή τους σε περιπτώσεις ατόμων που εισήλθαν το φθινόπωρο στην Ελλάδα ως αλλοδαποί λαθρομετανάστες και εκτιμάται ότι πρόκειται για «εντεταλμένους» των μυστικών υπηρεσιών της ΜΙΤ, με την οποία η ΕΥΠ βρίσκεται σε πολεμική αντιπαράθεση επί σειράν ετών.

Στο πλαίσιο της ενισχυμένης προστασίας εντάσσονται οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στις 30 Οκτωβρίου στο Μαξίμου, και με τον ειδικό επιτετραμμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, στον οποίο ο πρωθυπουργός την Τετάρτη επέστησε την προσοχή για τα σχέδια του Ερντογάν. «Το παραμικρό λάθος ή ολιγωρία μπορούν να αποβούν μοιραία», σημειώνουν με έμφαση ανώτατες κυβερνητικές πηγές, «δείχνοντας» παράλληλα προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Κάρολος Παπούλιας στο πρόσφατο «ραντεβού» του με τον πρωθυπουργό εκτίμησε ότι επίκειται «χιονοστιβάδα εξελίξεων» και κάλεσε άπαντες σε εγρήγορση.

ΞΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
Είναι προφανές ότι στην προσπάθεια αποσόβησης οποιασδήποτε έντασης με τους γείτονες αυτή την περίοδο συμμετέχουν κλιμάκια στελεχών ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ορισμένοι συνδράμουν στο έργο της αναγνώρισης λαθρομεταναστών, άλλοι έχουν «αναπτυχθεί» σε ελληνικά αεροδρόμια και κάποιοι τρίτοι «περιπολούν» σε ακτίνες του ενδιαφέροντός τους.

Επίσης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αξιοποιούνται πολλές πληροφορίες από τουρκικής υπηκοότητας κρατουμένους σε ελληνικές φυλακές και από παλαιούς ποινικούς που διατηρούν δίκτυο συνεργών στα μικρασιατικά παράλια.

Τέλος, θεωρείται δεδομένη η αρωγή κορυφαίων τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και μάλιστα στελέχη τους συναντήθηκαν πρόσφατα για το ζήτημα αυτό με ανώτατο παράγοντα του Μαξίμου.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κόκκινο συναγερμό για το φόβο θερμού επεισοδίου "

Δίμηνη παράταση στις άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών

Μετατίθεται χρονικά κατά ένα δίμηνο (από 31.10.2014 σε 31.12.2014) η κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης (ΝΠΔΔ μη επιχορηγούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό), με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Από την χρονική αυτή μετάθεση, παρατείνεται αντίστοιχα και ο χρόνος:
- για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα,
- για τη λήξη της θητείας των μελών ΔΣ των φορέων που καταργούνται
- για την έκδοση των προβλεπόμενων κανονιστικών πράξεων.
Επίσης μετατίθεται χρονικά κατά ένα δίμηνο (από 31.10.2014 σε 31.12.2014) η ισχύς των υφιστάμενων αδειών για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, μεταφερόμενης αντίστοιχα (από 31.12.2014 σε 2.3.2015) της καταληκτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση από τα αρμόδια όργανα των Περιφερειών και των Δήμων της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των δικαιολογητικών για την ανανέωσή τους.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η μετάθεση του χρόνου κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, καθώς ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι προθεσμίες, λόγω της διενέργειας των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίμηνη παράταση στις άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών"

Μεγαλύτερες απ'ό,τι υπολογιζόταν, οι ζημιές από το σεισμό-Επιτακτική ανάγκη η κήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης

Αρκετά μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις, φαίνεται πως είναι οι ζημιές σε κτίσματα σε όλη την Αιγιάλεια μετά το σεισμό 4,9 R που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως πολυώροφες πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί είτε στο σύνολό τους, είτε κάποια διαμερίσματά τους, με "κίτρινο" χρώμα, που σημαίνει πως φέρουν ελαφριές βλάβες αλλά κρίνονται προσωρινά ακατοίκητες, μέχρι να αποφανθούν τα συνεργεία του δευτεροβάθμιου ελέγχου. Ήδη αρκετές οικογένειες που είχαν μισθώσει "κίτρινα" διαμερίσματα, βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης νέας στέγης μέχρι να επισκευαστούν τα σπίτια τους, ενώ ώρα με την ώρα αποκαλύπτονται νέες ζημιές σε πολυάριθμα κτίρια.

Από το πρωί της Δευτέρας, τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας όσο και το νεοσύστατο συντονιστικό γραφείο του ΤΑΣ Αχαΐας που στεγάζεται στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου "Αλέκος Μέγαρης" (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου δέχτηκαν νέες αιτήσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των κτισμάτων που χρήζουν ελέγχου σε περίπου 500. Οι αρχές καλούν οποιονδήποτε έχει στο σπίτι του εμφανείς ρωγμές σε τοιχοποιία ή κολώνες, να μη διστάσει να ενημερώσει ώστε να περάσει ένα από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων για έλεγχο και να διαπιστώσει την καταλληλότητά του.

Από πλευράς του, ο Δήμος Αιγιαλείας ζώντας το "έργο" ξανά 19 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1995 (ευτυχώς τώρα δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματίας) διεκδικεί την κήρυξη της περιοχής σε σεισμόπληκτη, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών με χρηματοδότηση από κρατικά κονδύλια. Ενθαρρυντικές προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος εμφανίστηκε σε δηλώσει του ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος. Αναμένεται βεβαίως η ολοκλήρωση των ελέγχων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα και ακολούθως το αίτημα να προωθηθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο προς έγκριση. Πάντως, τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δια των επικεφαλής κ.κ. Κατσιφάρα και Διδασκάλου αντίστοιχα, έχουν δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους κι έτσι, υπάρχουν ελπίδες για κήρυξη του συνόλου της Αιγιάλειας σε σεισμόπληκτη ζώνη, κάτι που σημαίνει οικονομική ανακούφιση για δεκάδες νοικοκυριά που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.



filodimos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγαλύτερες απ'ό,τι υπολογιζόταν, οι ζημιές από το σεισμό-Επιτακτική ανάγκη η κήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης"

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες Τούρκοι στην πόλη για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ

Περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι τουρίστες έφτασαν σήμερα στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστούν στην τελετή μνήμης για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Νοεμβρίου του 1938.

Πολλά λεωφορεία με Τούρκους τουρίστες, αλλά και πολλά σχολεία έχουν φτάσει στο σημείο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Αγίου Δημητρίου να γίνεται με δυσκολία. Οι επισκέπτες παρακολουθούν την τελετή μέχρι τις 13.30 και στη συνέχεια θα περιηγηθούν στο Μουσείο Ατατούρκ που στεγάζεται στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, το 1881, και βρίσκεται πίσω από το τουρκικό Προξενείο.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες Τούρκοι στην πόλη για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ"

Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται

Μετά την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι το τέλος του έτους για τις μη ανταποδοτικές χρεώσεις που θα καταργηθούν.

Η κατάργηση αυτών των φόρων -οι οποίοι αποτελούν κυρίως έσοδα των επικουρικών ταμείων- είναι απαίτηση της Τρόικα και μνημονιακή υποχρέωση, ενώ η έρευνα έχει δείξει μέχρι στιγμής φόρους που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί 37 φόροι υπέρ τρίτων και μη ανταποδοτικές χρεώσεις, ωστόσο προτού καταργηθούν, θα πρέπει να υπολογιστεί ο δημοσιονομικός τους αντίκτυπος, καθώς μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης και της μη ανακοίνωσης των εκατοντάδων φόρων, τελών και κρατήσεων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά.

Τα έσοδα, που θα χάσουν 23 ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, το πρώην ΤΕΒΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, το πρώην Ταμείο Εμπόρων, Συντάξεων Νομικών, Στρατού, Ναυτικού, Ξενοδόχων, Εθνικής Άμυνας, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται και σε άλλους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, σύλλογοι κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιες μη ανταποδοτικές χρεώσεις και φόροι υπέρ τρίτων έχουν εντοπιστεί.
 iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται"

Στα 9,3 χρόνια ο μέσος χρόνος επίλυσης υποθέσεων ΦΠΑ στα δικαστήρια

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα συνδράμει στη διαμόρφωση του πλαισίου εκείνου, ώστε να μπορέσουν με ταχείες διαδικασίες να απεγκλωβιστούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, ώστε να ενδυναμωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον» αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τις καθυστερήσεις σε τομείς της δικαιοσύνης που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, ιδίως καθυστερήσεις στην εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων επιχειρήσεων.

Το έγγραφο του κ. Σκρέκα διαβιβάστηκε μετά από αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη.

Η βουλευτής είχε καταθέσει μελέτη του ΣΕΒ στην οποία αναφέρεται ενδεικτικά ότι στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν σήμερα περισσότερες από 400.000 υποθέσεις και ο μέσος χρόνος εκδίκασής τους έχει φθάσει τις 1.500 ημέρες.

Το ρεκόρ κατέχουν, σύμφωνα με τη μελέτη, οι υποθέσεις ΦΠΑ με 9,3 χρόνια κατά μέσο όρο για να επιλυθούν.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 9,3 χρόνια ο μέσος χρόνος επίλυσης υποθέσεων ΦΠΑ στα δικαστήρια"

Πρόκληση Τούρκου υπουργού: Οι Ελληνοκύπριοι είναι τα κακομαθημένα παιδιά της ΕΕ

Για άλλη μια φορά η τουρκική πλευρά, μέσω επίσημων τοποθετήσεων, επιρρίπτει την ευθύνη για την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ στην ελληνοτουρκική πλευρά.

Ο Τούρκος υπουργός Βολκάν Μποζκίρ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Μιλιέτ», σημείωσε με προκλητικό τρόπο: «Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης», οι οποίες, όπως ισχυρίζεται «έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί».

Συνεχίζοντας δε στην ίδια αντίληψη και παραβλέποντας ότι η χώρα του εισέβαλε στην Κύπρο και ότι η Ευρώπη αναγνωρίζει ένα μόνο κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος της ΕΕ, λέει πως «οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι' αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Ο Β. Μποζκίρ απευθύνει έκκληση -όπως λέει- «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πείστε την ελληνοκυπριακή διοίκηση και μην της επιτρέπετε να συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά» διευκρινίζει, χωρίς να αναφέρει λέξη για τις ευθύνες της χώρας του, που εξακολουθεί να κατέχει με εισβολή τμήμα ευρωπαϊκής χώρας. Επιπλέον, εκτιμά ότι οι εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία «απέσπασαν την προσοχή των ΗΠΑ από το Κυπριακό και δεν επέτρεψαν την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών στην Κύπρο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση Τούρκου υπουργού: Οι Ελληνοκύπριοι είναι τα κακομαθημένα παιδιά της ΕΕ"

Τι τρώνε, δωρεάν, οι υπάλληλοι της Google: Μια εταιρεία-θαύμα [εικόνες]

Μόνο αν τα δεις από κοντά καταλαβαίνεις τι είναι πραγματικά τα κεντρικά της Google. 15.000 άνθρωποι εργάζονται εκεί, στο χωριό Mountain View, στην Καλιφόρνια, σε ένα σύμπλεγμα 47 κτιρίων.
 Αλλά το μεγαλύτερο θέαμα στη Google είναι το φαγητό της.

Τα εστιατόρια της Google θυμίζουν τους μπουφέδες στα χλιδάτα καζίνο του Λας Βέγκας. Ενας εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει αν θα φάει έξω στον υπέροχο ήλιο της Καλιφόρνια ή μέσα στο κτίριο. Η Google προβλέπει δωρεάν πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, σνακ για όλους τους εργαζομένους οι οποίοι μπορούν να φέρουν φίλους ή την οικογένειά τους να φάνε μαζί, αν το επιθυμούν.

Προσφέρεται κάθε τύπος κουζίνας, από κάθε γωνιά της γης, με σεφ για κάθε έδεσμα. Υπάρχουν 19 διαφορετικά εστιατόρια με διαφορετική κουζίνα το καθένα. Προσφέρονται επίσης, σε ειδικά μπαρ, χυμοί φρούτων, αναψυκτικά ή κάθε ποτό που επιθυμεί κάποιος, όχι αλκοόλ και υπάρχουν 30 ψυγεία για παγάκια.

Το συναρπαστικό είναι ότι τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα καλλιεργούνται μέσα στους κήπους της Google.

Η εταιρεία-κολοσσός ξοδεύει 1 εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα για το φαγητό των εργαζομένων της. Υπερβολικό ποσό; Όχι, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι φέρνουν 1,5 δις δολάρια το μήνα, άρα οι ιδιοκτήτες ξέρουν τι κάνουν.











iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι τρώνε, δωρεάν, οι υπάλληλοι της Google: Μια εταιρεία-θαύμα [εικόνες]"

Ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα από το Taxisnet

Ανοίγει σήμερα στο Taxisnet η ειδική εφαρμογή για τη χορήγηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας για οφειλέτες που έχουν χρέη προς το Δημόσιο και είναι συνεπείς στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, οπότε δικαιούνται και το μηνιαίο πιστοποιητικό.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για κάθε περίπτωση ξεχωριστά έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να συμπληρώσουν σωστά τα έντυπα.

Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι επιθυμούν να τροποποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου, δήλωση Ε9, με την οποία θα διορθώσουν, διαγράψουν ή συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους ώστε η εικόνα τους να απεικονίζεται πλέον ορθώς. Η ανωτέρω ημερομηνία δεν αποκλείεται να αλλάξει και να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογουμένους να προχωρήσουν στις αλλαγές αυτές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής.

Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου κατόπιν ελέγχου των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου. Υπολογίζεται ότι τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί θα έπρεπε να προμηθευτούν το πιστοποιητικό αυτό από την Εφορία.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονική φορολογική ενημερότητα από το Taxisnet"

Οκτώ νέες συμβάσεις συντηρήσεων για το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ένα ευρύ πρόγραμμα συντηρήσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου, συνολικού ύψους 1.600.000 ευρώ, ξεκινά άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να συντηρηθούν δρόμοι, οι οποίοι επί δεκαετίες παρέμεναν ασυντήρητοι.

«Με επιμονή και μεθοδικότητα συνεχίζουμε να συντηρούμε το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πλέον μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουμε καταφέρει να υλοποιούμε έργα συντηρήσεων και σήμερα υπογράψαμε και άμεσα ξεκινούν τα έργα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

1. «Συντήρηση της 51ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα: Κεχρινιά – Σαρδίνια, έτους 2013-2014», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

2. «Συντήρηση της 36ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα: Φλωριάδα – Χρυσοπηγή, έτους 2013-2014», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

3. «Συντήρηση της 18ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα: Μεσάριστα – Μακρυνού, έτους 2013-2014», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

4. Συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Τμήματος: Θέρμο – Γέφυρα Τριανταφυλλέικα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

5. Συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Τμήματος: Σταμνά – Αγγελόκαστρο – Κλεισορέμματα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

6. «Συντήρηση της 31ης Επαρχιακής Οδού: Μαχαιρά – Σκουρτού, έτους 2013-2014», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ

7. «Συντήρηση της 23ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα: Άγιος Δημήτριος – Ευηνολίμνη, ετους 2013-2014», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

8. Συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Τμήματος: Παλιό Χαλκιόπουλο – Τρίκλινο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

«Η τιτάνια προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, συνεχίζεται. Η συντήρηση των δρόμων σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα είναι ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς που θα βελτιώσει αποφασιστικά την οδική ασφάλεια και έτσι οι πολίτες μας θα κινούνται πλέον σε ένα πιο ασφαλές δίκτυο» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Οι συμβάσεις έργων που υπεγράφησαν, αφορούν συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων, αντιμετώπιση κατολισθήσεων με άρση καταπτώσεων και κατασκευή προστατευτικών έργων, μικροκατασκευές με σκυρόδεμα, καθαρισμοί και διάνοιξη τάφρων. Επίσης διαγράμμιση επαρχιακού δικτύου, στηθαία ασφαλείας και πινακίδες πληροφοριακές και κινδύνου.

agriniopress
Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ νέες συμβάσεις συντηρήσεων για το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας"

Πάτρα: Τα χρήματα για την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Δήμου πήγαν στον ΕΝΦΙΑ - Στη Βουλή το θέμα

Σε παρακράτηση των χρημάτων που προορίζονταν για την εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η ερώτησή του: "Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Υπουργείου Οικονομικών να υφαρπάξει κονδύλιο που αφορούσε τη μισθοδοσία για την πληρωμή υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και συγκεκριμένα το ποσό των 17.562,39 €, που προοριζόταν για την εκλογική τους αποζημίωση, δηλαδή για την εργασία τους στις φετινές εκλογικές διαδικασίες (Δημοτικές - Περιφερειακές - Ευρωεκλογές). Τα χρήματα παρακρατήθηκαν για να γίνει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, παρόλο που είχε πληρωθεί η πρώτη δόση και ήταν ρυθμισμένες οι επόμενες δόσεις του, χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη ενημέρωση προς το Δήμο Πατρέων.

Σημειώνουμε ότι αυτό το απαράδεκτο γεγονός συμψηφισμού ποσών που αφορούν αποδοχές των εργαζομένων με άλλες δαπάνες συμβαίνει για πρώτη φορά και σηματοδοτεί την εκτίμησή μας ότι τα πλεονάσματα είναι βαμμένα με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Η στάση του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις μας ότι Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υλοποιήσουν πιστά τους δημοσιονομικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, δεν σταματάνε σε τίποτα, θυσιάζουν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, που αφορούν αποζημιώσεις εργαζομένων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε :

Να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στο Δήμο Πατρέων και να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Να απαλλαγούν οι ΟΤΑ από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ αλλά και να καταργηθεί γενικότερα ο συγκεκριμένος φόρος".

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Τα χρήματα για την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Δήμου πήγαν στον ΕΝΦΙΑ - Στη Βουλή το θέμα"

Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β΄ Λυκείου

Άνοιξε χθες Κυριακή η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) για τη Β΄ Λυκείου.H Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 της Α΄ και Βʼ Τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Βʼ Τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων, καθώς και της Βʼ και Γʼ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ.

Από αυτά θα κληρώνεται το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.

Για να ανοίξετε την Τρ΄'απεζα Θεμάτων πατ'ηστε παρακάτω αντίστοιχα

Γενικό Λύκειο Ημερήσιο

Γενικό Λύκειο Eσπερινό

Επαγγελματικό Λύκειο Hμερήσιο

Επαγγελματικό Λύκειο Eσπερινό

Γενικό Λύκειο Μουσικό

Οι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τα περισσότερα μαθήματα αντλούν θέματα από την τράπεζα θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ.

Για τις αντιστοιχίες όσον αφορά στις τάξεις αυτές, δείτε τον πίνακα στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Η ΤΘΔΔ για τα μαθήματα της Β' Τάξης Λυκείου και της Γ' Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα συμπληρώνεται με νέα θέματα μέχρι να καλυφθεί πλήρως η διδακτέα / εξεταστέα ύλη.

Θα εμπλουτίζεται επίσης με νέα θέματα που αποστέλλονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και αξιολογούνται από τις αρμόδιες Επιστημονικές Επιτροπές και η ΤΘΔΔ για τα μαθήματα της Α' Τάξης Λυκείου και της Β' Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

esos
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β΄ Λυκείου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news