facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο νέος ιός στο Facebook – Πως να απαλλαγείτε

Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους. Μόνο που δεν είναι ένα… αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο.

Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση.
fb_2.png
Καταρχάς, αυτό που έρχεται στο inbox δεν είναι στην πραγματικότητα βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL.
facebook-virus.jpg
Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD, και η διεύθυνση είναι η παρακάτω.
1_18.png
Η διεύθυνση περιέχει click tracking, δηλαδή παρακολουθεί από που έγινε το click και πίσω της κρύβει το παρακάτω URL.
2_18.png
Τα παραπάνω links είναι γνωστά σαν κακόβουλα σε ενημερωμένα και αξιόπιστα anti-virus και θα σταματήσουν την λήψη.
3_14.png
Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του. Συνήθως έχουν τα παρακάτω ονόματα:
flash-Enhancer, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3,BetterSurf,Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull,Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare, Lightspark, Surftastic, Software Version Updater, Media Viewer 1.1

Αμέσως μετά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα pop-up ads από τον Internet Explorer, Firefox και Google Chrome.
Στον Internet Explorer, αυτό γίνεται από το Internet Options ή από το Επιλογές Internet. Από το Internet Options click στο Advanced tab, και μετά click στο Reset. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε click στο Delete personal settings, και click στο Reset.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Firefox πηγαίνετε από το Help και ειλέξτε Troubleshooting Information. Click στο Reset Firefox button και ο Firefox θα επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Chrome θα πρέπει να πάτε στο μενού του Chrome, επιλέξτε Tools και μετά Extensions. Στο Extensions tab, αφαιρέστε το RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extensions δεν γνωρίζετε.

techit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο νέος ιός στο Facebook – Πως να απαλλαγείτε"

Οργή από την Αντιπολίτευση για την κατάθεση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια

Την οργή της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η επιλογή κατάθεσης ως εκπρόθεσμης τροπολογίας της κρίσιμης ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί κρίσιμες ρυθμίσεις να αντιμετωπίζονται με διαδικασίες εξπρές, τονίστηκε μεταξύ άλλων. Για επικοινωνιακή επίδειξη λίγο πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντά του, κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ν.Δένδια.

Η αντιπαράθεση μεταξύ της πτέρυγας της ΝΔ και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ήταν σφοδρή, καθώς η εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας Δένδια είχε ως συνέπεια να μην είναι είναι δυνατό να γίνει συζήτηση επί των προωθούμενων διατάξεων στην Επιτροπή, παρ΄ εκτός στην Ολομέλεια.

Προσπαθώντας προφανώς να προλάβει τις αντιδράσεις ο κ. Δένδιας παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο παραδέχθηκε ότι η τροπολογία με βάση τον Κανονισμό, δεν μπορεί να συζητηθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή, διευκρίνισε όμως ότι την καταθέτει σήμερα προκειμένου να έχουν χρόνο τα κόμματα και οι βουλευτές να τη μελετήσουν μέχρι να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον κ. Δένδια πως, αφού παρουσίασε στα ΜΜΕ τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, στη συνέχεια προσήλθε στη Βουλή για να κάνει επικοινωνιακή επίδειξη λίγο πριν αναλάβει άλλο υπουργείο. 

Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει από τον Αύγουστο του 2012 πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια, αλλά απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία «εντεύθεν ευθύνεται γιατί με την πολιτική της και την πρακτική της έφερε ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία στην καθημερινότητα των πολιτών, ακόμη μεγαλύτερη απόγνωση και έχετε επιφέρει συνθήκες αβίωτες για τους συμπολίτες».

«Θέλετε ή δεν θέλετε να συζητηθεί η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια; Πείτε το επιτέλους να το ακούσουν και οι επιχειρηματίες. Αν δεν θέλετε, πέστε το να το ακούσουν οι επαγγελματίες. Εσείς ούτε τον νόμο Κατσέλη δεν είχατε ψηφίσει! Γιατί μιλάμε τώρα;» σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

«Αυτοί οι κυβερνητικοί χειρισμοί σκοπιμότητας ανατρέπουν κάθε κανόνα ορθής νομοθέτησης. Η διάσκεψη των προέδρων έχει αποφασίσει και έχει στείλει το μήνυμα ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν να συμβαίνουν. Κανένας όμως υπουργός δεν τα σέβεται» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ποτέ δεν αρνηθήκαμε να εξετάσουμε σοβαρά, ακόμη και να συμφωνήσουμε, με νομοθετικές πρωτοβουλίες που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θέτουμε όμως πάντοτε δύο βασικές προϋποθέσεις: αυτό να μην γίνεται με διαδικασίες εξπρές μέσα στη Βουλή, όπως συνέβη εν προκειμένω και δεύτερον, τα νομοσχέδια να έχουν τύχει συστηματικής επεξεργασίας. Αυτές οι δύο προϋποθέσεις εξασφαλίζουν ότι μπορεί να ψηφίζονται διατάξεις χωρίς κενά» σχολίασε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
Ακόμη, έκανε λόγο για κακή νομοθέτηση σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ έχουν καταθέσει δική τους πρόταση για το ζήτημα των κόκκινων δανείων με βασικό κορμό ο καθορισμός των δόσεων να είναι ανάλογος με τις δυνατότητες βάσει του εισοδήματος των υπόχρεων.

«Οι ρυθμίσεις θα δώσουν μια ανάσα, αλλά δυστυχώς θα τη δώσουν σε έναν ασθενή που αργοπεθαίνει» σχολίασε ο βουλευτής της ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης και κάλεσε την κυβέρνηση να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να πει ότι «ουσιαστικά με τις ρυθμίσεις που προωθεί μετατοπίζει το βάρος για λίγο αργότερα, μήνες ή ένα χρόνο, καθώς οι επαγγελματίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν».

«Πάψτε να τα λέτε κόκκινα τα δάνεια. Μαύρα κατάμαυρα είναι. Τι έχετε πάθει με τα κόκκινα; Όπου ακούτε κόκκινο, βρίσκετε τρόπο να το συκοφαντείτε. Μαύρα κατάμαυρα είναι τα δάνεια και μαύρη η ζωή των ανθρώπων που έχουν πάρει αυτά τα δάνεια είναι. Και μαύρος ο τρόπος που αντιμετωπίζονται» σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Την αντίθεσή του με κατεπείγουσες διαδικασίες νομοθέτησης είχε εκφράσει νωρίτερα και ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή από την Αντιπολίτευση για την κατάθεση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια"

"Σπάνε" στα δύο τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια για να πληρωθούν

Θέμα μαζικών ρυθμίσεων για χιλιάδες στεγαστικά δάνεια αξίας άνω των 27 δισ. ευρώ που σήμερα δεν αποπληρώνονται «ανοίγει» πλέον η κυβέρνηση μέσω του απερχόμενου υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, την ίδια ημέρα που «κλείνει» η περιβόητη ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Με βάση το σχεδιασμό που έχει ήδη κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «σπάσουν» σε δύο τμήματα και να αποπληρώνονται ανάλογα με την τρέχουσα –μειωμένη– αξία των ακινήτων και όχι την αξία που είχαν όταν αυτά αγοράστηκαν και δόθηκε το δάνειο.

Οι λύσεις που εξετάζονται είναι δύο ώστε να δοθούν κίνητρα να αρχίσουν να αποπληρώνονται ξανά τα κόκκινα στεγαστικά. Είτε να γίνει εξ αρχής νέα εκτίμηση από ορκωτούς εκτιμητές της αξίας των ακινήτων με βάση τις τρέχουσες τιμές (δεν διευκρινίζεται αν θα είναι οι αντικειμενικές, ή οι εμπορικές) και αναλόγως να αναπροσαρμοστεί το στεγαστικό δάνειο, είτε να γίνει a priori «κούρεμα» 30% στα στεγαστικά δάνεια μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα ενσωματώνει την μέση υποχώρηση των τιμών των ακινήτων την περίοδο της κρίσης.

Η κυβέρνηση κλίνει προς την δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με την οποία ένα τμήμα περίπου 30% του σημερινού δανείου θα μεταφερθεί στο μέλλον ώστε να αντιμετωπιστεί μετά από 10-15 χρόνια και το υπόλοιπο τμήμα που αντιστοιχεί στην τρέχουσα αξία του ακινήτου να συνεχίσει να αποπληρώνεται με τους σημερινούς όρους.

Το τμήμα του δανείου που θα μεταφερθεί στο μέλλον για αποπληρωμή ή οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση (π.χ διαγραφή ή εκ νέου πληρωμή αν ανέβουν οι αξίες των ακινήτων) δεν θα καθίσταται υπερήμερο δεν θα βαρύνεται από τόκους ενώ το πιστωτικό ίδρυμα θα σχηματίζει ειδική απαίτηση για αυτό.

Πρόκειται για μεθόδους αποπληρωμής που ακολουθούνται διεθνώς (π.χ ‘balloon mortgage που αφορά στην καταβολή χαμηλότερων δόσεων για μια δεκαετία και στην αποπληρωμή του υπολοίπου με μια μεγάλη δόση στο τέλος, ή την μέθοδο split and cut που δίνει τη δυνατότητα να διαχωριστεί το δάνειο σε δύο μέρη).

Ήδη σύμφωνα με το Ν. Δένδια έχουν υπάρξει άτυπες συναντήσεις με δύο συστημικές τράπεζες για το θέμα, ωστόσο ο συνολικός χειρισμός του θεωρείται δύσκολος και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Πρόκειται για σύνθετο εγχείρημα καθώς άλλο μοντέλο ακολουθείται για τηΝ πρώτη κατοικία, άλλο για την τουριστική κατοικία κ.ά.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ρύθμιση προωθείται μόνο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και δεν αφορά τα ενήμερα δάνεια, τα οποία συνεχίζουν να αποπληρώνονται κανονικά. Σύμφωνα με τον Ν. Δένδια θα προωθηθεί ρύθμιση και για αυτή την κατηγορία δανείων.

Επιχειρηματικά δάνεια

Στο μεταξύ κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και τη δυνατότητα διευθέτησή τους υπό ενιαίο τρόπο με τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο (εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία).

Η κατάθεση του νομοσχέδιου γίνεται με την «ανοχή» της τρόικας η οποία εξακολουθεί να έχει διαφωνίες ειδικά ως προς το τμήμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα «κουρέματος» μέχρι και 50% σε τραπεζικά δάνεια τα οποία έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ αφορά επίσης αγρότες (κόκκινα δάνεια Αγροτικής τράπεζας) και επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Εκτιμάται ότι αφορά σε περίπου 180.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ωστόσο τον τελικό λόγο για το πόσοι θα επωφεληθούν και για το είδος των ρυθμίσεων το έχουν αποκλειστικά οι τράπεζες.

Δικαίωμα υπαγωγής έχουν μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που:

- Μέχρι τις 31.12.2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.

- Δεν έχουν υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη (3869/2010) ή στον πτωχευτικό κώδικα.

- Δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή ή απάτη προς το δημόσιο.

Διαγραφές και ρυθμίσεις δανείων μπορούν να γίνονται με βάση τον νόμο σε δάνεια που μέχρι τις 30.6.2014 βρίσκονταν σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών και δεν υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ. Η διαγραφή μπορεί να φτάνει το 50% της συνολικής απαίτησης ή εφόσον είναι μικρότερη του 50%, το υπόλοιπο να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής τους θέσης.

Πριν την υποβολή αίτησης προς την τράπεζα, ή αφότου η εταιρεία καταλήξει σε συμφωνία ρύθμισης, μπορεί να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης οφειλών προς το δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία και εφορία) που προβλέπονται στο νόμο 4305/2014 για τις 100 δόσεις, παίρνοντας ως «bonus» επιπλέον διαγραφή 20% σε τόκους και προσαυξήσεις.

Μεγάλες επιχειρήσεις

Για περίπου 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις το νομοσχέδιο προβλέπει τη ρύθμιση των δανείων τους μέσω της δεσμευτικής συμφωνίας πιστωτών στην οποία πρέπει να καταλήξει τουλάχιστον το 50,01% των πιστωτών στους οποίους να συμμετέχει τουλάχιστον μία τράπεζα καθώς και το 50,01% των πιστωτών που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η συμφωνία ρύθμισης πρέπει να εγκριθεί από δικαστήριο (μονομελές πρωτοδικείο). Με τη συμφωνία αναστέλλεται για 12 μήνες η λήψη κάθε μέτρου συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης συμπεριλαμβανομένης της πτώχευσης, ενώ δύνανται να αναστέλλονται οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά του οφειλέτη για τρεις μήνες.

Οι εταιρίες που ρυθμίζουν τις υποχρεώσεις τους με τις τράπεζες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να μπουν στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους και προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, απολαμβάνοντας μπόνους πρόσθετης διαγραφής τόκων και προσαυξήσεων κατά 20%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

* Δείτε την παρουσίαση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια καθώς και την αιτιολογική έκθεση και τη σχετική τροπολογία στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"


capital
Διαβάστε Περισσότερα » ""Σπάνε" στα δύο τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια για να πληρωθούν"

Σαμαράς: Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επαναλαμβάνοντας ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι εκλογές κάτι που, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι αγορές.

«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές σκεπτόμενοι με υπευθυνότητα θα εκλέξουν το Φεβρουάριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» τόνισε ο Κ. Παπούλιας στον Αντ. Σαμαρά. «Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Αντώνη Σαμαρά, μόλις μπήκε στο γραφείο του και ο πρωθυπουργός απάντησε: «Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».

Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα"

Α. Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να οριστεί η ημερομηνία εκλογών

Κάλεσμα για πρόωρες εκλογές απηύθυνε εμμέσως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κατάσταση στην κοινωνία παραμένει δυσχερής για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα πως στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος», είπε στον κ. Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών «για να υπάρξει συμφωνία της ημερομηνίας εθνικών εκλογών πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και πριν υπάρξει νέα συμφωνία με τους δανειστές, καθώς και για να διερευνηθεί η δυνατότητα απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η εκλογή του να γίνει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια, η συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι «επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων και ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και διεθνών προβλημάτων της χώρας».

«Τα εθνικά προβλήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά, χρειάζεται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου», πρόσθεσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Αργότερα το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντήσει και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι υπήρχε προγραμματισμένη, από ημέρες, συνάντηση του Προέδρου με τον πρωθυπουργό για το μεσημέρι της Δευτέρας, πριν οριστικοποιηθεί, δηλαδή, η ορκωμοσία των νέων υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Αντιθέτως, το αίτημα του κ. Τσίπρα υπεβλήθη την Παρασκευή και, προφανώς, έγινε αμέσως αποδεκτό από την Προεδρία, με τον κ. Σαμαρά να μεταθέτει αντιστοίχως τη δική του μεσημβρινή συνάντηση με τον Πρόεδρο για μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας.

Συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά σημειώνουν ότι στις προθέσεις του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται η υποβολή αιτήματος για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο αυτό το έχει τορπιλίσει ήδη η Κουμουνδούρου.

Ωστόσο δεν απέκλειαν –κάθε άλλο μάλιστα– ο κ. Σαμαράς να αποστείλει βαρυσήμαντο μήνυμα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Τσίπρας: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να οριστεί η ημερομηνία εκλογών"

Τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα: Τέσσερα «όχι» από το υπουργείο Εργασίας

Τη γραμμή άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης, που περιλαμβάνει τέσσερα «όχι» (ομαδικές απολύσεις, lock out, αλλαγή στον τρόπο απόφασης για την κήρυξη απεργιών και προστασία συνδικαλιστών) αποσαφήνισαν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας στα κλιμάκια της Τρόικας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Από ελληνικής πλευράς, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας, κυρία Άννα Στρατινάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Πήγαμε καλά, το κλίμα ήταν θετικό» τόνισαν τα στελέχη, «αλλά συμπεράσματα για την αποδοχή των αιτημάτων μας δεν μπορούν να εξαχθούν, με δεδομένο ότι η συνομιλία έγινε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Ειδικότερα, η μάχη των ομαδικών απολύσεων φαίνεται να έχει «κερδηθεί» οριστικά, ενώ συμβιβαστικές λύσεις συζητούνται για το «lock out».

Στο μέτωπο του συνδικαλιστικού νόμου, το υπουργείο Εργασίας δεν δέχεται να θιγεί ο πυρήνας του νομοθετικού πλαισίου. Ωστόσο, συμφωνεί να αρχίσει διάλογος για τη μείωση των συνδικαλιστικών αδειών, την αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την πραγματοποίηση απεργιών (48 ώρες αντί για 24 στον ιδιωτικό τομέα) και για τις αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ακόμη, από το υπουργείο δεν γίνεται δεκτή περαιτέρω συρρίκνωση της συνδικαλιστικής προστασίας.

Να επισημάνουμε ότι, και με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η προστασία αίρεται αν διαπιστωθεί ποινικό αδίκημα, απιστία ή υπεξαίρεση. Ωστόσο, στην πράξη οι παραβάτες -ιδίως στο Δημόσιο- έπεφταν «στα μαλακά» και τις περισσότερες φορές απαλλάσσονταν από τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια.

Ακόμη, η ελληνική πλευρά έχει ασκήσει βέτο στην αξίωση της Τρόικας να αλλάξει ο τρόπος λήψης απόφασης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ώστε η απόφαση να λαμβάνεται με πλειοψηφία 50%+1 της γενικής συνέλευσης εργαζομένων και όχι από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων ή των ομοσπονδιών.

Η ατζέντα της τηλεδιάσκεψης δεν περιλάμβανε τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει για το 2015.

Τα θέματα που θα συζητηθούν με την Τρόικα είναι οι διοικητικές ενοποιήσεις των Ταμείων, η δημιουργία ενιαίου κέντρου απονομής συντάξεων, η ενοποίηση του μηχανισμού είσπραξης εισφορών και φόρων και η σύσταση ενός κέντρου ελέγχου των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα λάβει εύσημα κατά την αξιολόγηση, καθώς έχει δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στο νοικοκύρεμα των Ταμείων, προσδοκώντας οικονομίες κλίμακας και, κατ' επέκταση, μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Ένα σημαντικό μέρος της επιχειρηματολογίας του υπουργείου Εργασίας θα διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών που θα δημοσιοποιηθούν μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Το πιο ανησυχητικό εύρημα των αναλογιστικών μελετών είναι ότι τα Ταμεία έχουν χάσει έως και 40% των εσόδων τους εξαιτίας της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της αδήλωτης εργασίας.

Οι μελέτες δείχνουν επίσης σταθεροποίηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, που ήταν 13,6% του ΑΕΠ το 2010, καθώς το κόστος έχει υποχωρήσει λόγω των μειώσεων των συντάξεων και των παροχών.

Ωστόσο, εμφανίζεται αυξημένη ως ποσοστό του ΑΕΠ (προσεγγίζει το 15%) εξαιτίας της ύφεσης της οικονομίας, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμα μια φορά τους δανειστές να απαιτήσουν μεταρρυθμίσεις.

Το μόνο θετικό μήνυμα έρχεται από το μέλλον, καθώς οι προβολές των μελετών δείχνουν βελτίωση του ποσοστού τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την υποχώρηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, οι δαπάνες για συντάξεις στην Ελλάδα από 13,6% του ΑΕΠ το 2010 προβλέπεται να αυξηθούν σε 14,1% το 2030 και σε 14,6% το 2060.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα: Τέσσερα «όχι» από το υπουργείο Εργασίας"

Συγκλονίζει την υφήλιο η πρόεδρος της Αργεντινής με την περήφανη επιστολή στον Ομπάμα!

«Είναι διορισμένη από εσένα αυτή που υβρίζει την πατρίδα μου και τον λαό μου υπερασπιζόμενη τα κοράκια;»

Για μία ακόμα φορά, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ αποδεικνύει ότι είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες ηγετικές προσωπικότητες που μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας τους δεν γονατίζουν, ούτε σκύβουν το κεφάλι. H επιστολή της προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, η οποία στάλθηκε στις 30 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστική!

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας γράφω για να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα που, αν επιβεβαιωθεί από εσάς, θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, το πρόσωπο που έχει διοριστεί από εσάς ως πρόεδρος του PIDB (Public Interest Declassification Board), το οποίο αναφέρεται κατευθείαν στην αμερικανική κυβέρνηση, είναι επίσης συμπρόεδρος της «American Task Force Argentina» (ATFA), μιας οντότητας που δημιουργήθηκε ειδικά για να επιτίθεται και να βρίζει την Αργεντινή και την πρόεδρό της.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, στα καθήκοντα του PIDB περιλαμβάνονται η ανάλυση κρίσιμων θεμάτων εθνικής ασφάλειας και η παροχή συμβουλών στον Πρόεδρο και σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ. Μάλιστα, στις 10 Νοεμβρίου του 2012, κατά τον επαναδιορισμό της κυρίας Σόντερμπεργκ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε δημοσίως τη θέση της ως «κομβική». Ωστόσο, στο επίσημο βιογραφικό που διανεμήθηκε από το γραφείο σας, δεν αναφέρεται η θέση της Σόντερμπεργκ στην ATFA και στο βιογραφικό της συμπροέδρου που διανέμεται από την ATFA δεν αναφέρεται η υψηλή θέση που κατέχει το εν λόγω πρόσωπο στο Λευκό Οίκο. Μήπως πρόκειται για περίπτωση συνωνυμίας;


Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, η συμπρόεδρος της ΑΤFA, διεξήγαγε μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική και δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον του λαού και των αρχών της χώρας μου και ειδικά εναντίον μου, με σκοπό την καταστροφή της Δημοκρατίας της Αργεντινής προς όφελος των ληστρικών funds που επιδιώκουν να κερδίσουν τεράστια ποσά, περιορίζοντας το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μου για την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της.

Μεταξύ άλλων σημειώνω την εξωφρενική κατάσχεση της ναυαρχίδας του Ναυτικού της Αργεντινής, της φρεγάτας Libertad. Το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ομόφωνα την άρση της κατάσχεσης με την αιτιολογία ότι συνιστούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Έγιναν επίσης προσπάθειες να κατασχεθεί ένας δορυφόρος, ο οποίος χρησιμοποιείται σε πρόγραμμα της NASA. Θα είναι σίγουρα παράδοξο, αν η κυρία Σόντερμπεργκ του Λευκού Οίκου αποδειχθεί ότι είναι η ίδια Σόντερμπεργκ που καλωσόριζε και ενθάρρυνε δράσεις που επηρέασαν και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ATFA έχει δηλώσει ότι έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός λόμπι εναντίον της Αργεντινής εντός του αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ επίσης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προς όφελός της οδυνηρά για τους Αργεντινούς γεγονότα, όπως την τρομοκρατική επίθεση κατά του κέντρου της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες το 1994, συκοφαντώντας την κυβέρνησή μου με εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς.

Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεών μας θα επηρεαστούν αρνητικά, αν επίσης αποδειχθεί ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ της ATFA είναι η Σόντερμπεργκ που σας συμβουλεύει για θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά και το ίδιο άτομο που διοικεί το ληστρικό fund NML Capital, το οποίο έχει την έδρα του στις Νήσους Κέιμαν και πρωτοστατεί στη διεθνή δικαστική εκστρατεία κατά της χώρας μου».



«Θα ήταν απαράδεκτο αν μια τέτοια “κομβική” θέση της κυβέρνησής σας, με πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και απευθείας σχέσεις με το Κογκρέσο, καλύπτεται από ένα άτομο που παράλληλα συμπροεδρεύει σε μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην επίθεση και τη δυσφήμηση ενός κυρίαρχου έθνους που επιθυμεί να έχει παραγωγικές σχέσεις με τη χώρα σας. Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι όλο αυτό δεν είναι παρά μια παρεξήγηση, μια απλή περίπτωση συνωνυμίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Η επερχόμενη Σύνοδος των G20 που θα διεξαχθεί στις 15-16 Νοεμβρίου στο Μπρίσμπαν θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εργαστούμε από κοινού εναντίον των ληστρικών funds, να ενισχύσουμε την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και να εξαλείψουμε τους φορολογικούς παραδείσους. Ο ρόλος των εθνικών ηγετών είναι να επιλύονται αυτά τα προβλήματα. Η χειραγώγηση από λομπίστες που υπηρετούν αδίστακτους ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει δεκτή», καταλήγει η πρόεδρος της Αργεντινής.

olympia
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονίζει την υφήλιο η πρόεδρος της Αργεντινής με την περήφανη επιστολή στον Ομπάμα!"

Τέλη Κυκλοφορίας: Τι να προσέξετε για να μην πληρώσετε δύο φορές

Κι όμως υπάρχει πιθανότητα από λάθος κάποιοι να πληρώσουν διπλά τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν

Στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο υπάρχει μια παγίδα για όσους έχουν δηλωμένο ένα όχημα (συνήθως σύζυγοι) με ποσοστό 50%.

Εάν ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες του οχήματος μπει στην εφαρμογή του taxis για τα τέλη κάνοντας χρήση του ΑΦΜ τότε εμφανίζεται ολόκληρη η χρέωση και όχι το μισό ποσό, μόνο εάν μπει κανείς με τον αριθμό της άδειας κυκλοφορίας εμφανίζεται και δεύτερος ιδιοκτήτης.

Κάπως έτσι είναι καλό να γνωρίζεται πόσο θα πληρώσετε ανάλογα με το όχημά σας για να μπορείτε να κάνετε και τις διαιρέσεις αν χρειαστεί.

Υπολογίστε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλη Κυκλοφορίας: Τι να προσέξετε για να μην πληρώσετε δύο φορές"

Πάτρα: Στις 11 Νοεμβρίου η δικαστική απόφαση για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 και η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις 11 Νοεμβρίου.

Ο Εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την ενοχή των τεσσάρων από τους πέντε κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα πρότεινε την καταδίκη του τότε Νομάρχη Χαράλαμπου Καφύρα και του πρώην Δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, του δασοφύλακα Μίνθης Παναγιώτη Τσούρα και της ηλικιωμένης Σοφίας Νικολοπούλου, από το Παλαιοχώρι, απ' όπου είχε ξεκινήσει η φωτιά.

Επίσης πρότεινε την απαλλαγή του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κρεστένων Νίκου Μιχαλόπουλου.

Όταν ο τελευταίος άκουσε την αθωωτική πρόταση πλησίασε στο έδρανο όπου ήταν τοποθετημένο το Ευαγγέλιο, το ακούμπησε με το μάγουλό του και άρχισε να κλαίει με λυγμούς,

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Στις 11 Νοεμβρίου η δικαστική απόφαση για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία"

Ερχονται email με… εκπτώσεις για ΕΝΦΙΑ - «Δωρεάν» οι διορθώσεις του Ε9

Χωρίς πρόστιμο οι διορθώσεις για τις δηλώσεις Ε9 από το 2010. Στέλονται email σε περισσότερους από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Ετοιμάζεται σεμινάριο διορθώσεων για τους λογιστές και οδηγός 30 σελίδων για τους φορολογούμενους.

Αν δείτε τις επόμενες ημέρες ένα email από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μην τρομάξετε. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας καλούν με ευγενικό τρόπο να διορθώσετε λάθη ή παραλείψεις στο έντυπο Ε9 τα οποία σας στοίχισαν περισσότερο ΕΝΦΙΑ.

Στην τελική ευθεία για την πλήρη εκκαθάριση του φόρου ακινήτων που στοίχισε ακριβά στην κυβέρνηση, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κάνει ό,τι μπορεί για να θυμίσει ότι η εφορία μπορεί να είναι και φιλική προς τον φορολογούμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν ειδικές εφαρμογές για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα όχι μόνο στο έντυπο Ε9 του 2014, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά και για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013, εντός της εβδομάδας αναμένεται ειδικός οδηγός 30 σελίδων με το αλφαβητάρι των διορθώσεων, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και ειδικό σεμινάριο για λογιστές προκειμένου η ΓΓΔΕ να τους δώσει τα φώτα της για να ξεμπλέξουν το κουβάρι των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σοφία Σεχπερίδου, στο πλαίσιο σεμιναρίου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 και ΦΑΠ 2010, για την υποβολή αρχικών δηλώσεων Ε9 και ΦΑΠ για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθώς και για αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για το 2014.

Στις προθέσεις της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου είναι να μην επιβληθούν πρόστιμα σε κανέναν φορολογούμενο που θα κάνει διόρθωση εκ των υστέρων στην εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης ούτε καν για όσους προχωρήσουν με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση στην υποβολή του Ε9 για το 2010. Ήδη άλλωστε προβλέπεται απαλλαγή από τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων μετά το 2011 με απόφαση του καλοκαιριού.

Κλειδί το 2010

Σύμφωνα με λογιστές, η δυνατότητα διορθώσεων χωρίς πρόστιμα είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδίως για το 2010. Όπως εξηγούν, σήμερα πολλές μεταβιβάσεις ακινήτων σκοντάφτουν στο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, το οποίο απαιτείται για κάθε μεταβίβαση από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

Όποιος θέλει σήμερα να μεταβιβάσει ένα ακίνητο θα πρέπει να προσκομίσει στον συμβολαιογράφο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ από το οποίο να προκύπτει ότι από το 2010 έως και το 2013 έχει συμπεριλάβει το ακίνητο ή το δικαίωμα επί ακινήτου στις δηλώσεις ΦΑΠ και έχει καλύψει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας επιβαλλόταν τα προηγούμενα χρόνια σε όσους είχαν ακίνητη περιουσία υψηλότερη των 200.000 ευρώ, είναι χιλιάδες οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει καν το έντυπο Ε9. Όλοι αυτοί μέχρι σήμερα πρέπει πρώτα να πάνε στη Δ.Ο.Υ. για να υποβάλουν χειρόγραφα το Ε9 για το 2010 και στη συνέχεια να πάρουν το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους.

Το ηλεκτρονικό γράμμα

Στις προθέσεις της κ. Σαββαΐδου, άλλωστε, είναι εντός των επόμενων ημερών να αποσταλεί σε όλους τους φορολογούμενους που πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των παραδοχών για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, λόγω ελλιπούς ή λανθασμένης συμπλήρωσης του Ε9, ένα email με το οποίο θα ειδοποιούνται να κάνουν τις διορθώσεις από τις οποίες θα προκύψει τελικά μικρότερος ΕΝΦΙΑ. Οι παραλήπτες υπολογίζονται σε περισσότερους από 500.000.

Όπως ενδεχομένως θυμούνται αρκετοί φορολογούμενοι, στα τέλη Ιουλίου είχε εκδοθεί μια απόφαση στην οποία περιγράφονταν παραδοχές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, αν έλειπαν ή αν είχαν συμπληρωθεί λάθος διάφορες παράμετροι υπολογισμού του φόρου.

Η απόφαση όριζε μεταξύ άλλων πως αν δεν είχε συμπληρωθεί ο όροφος αυτόματα η εκκαθάριση γινόταν με τον υψηλότερο συντελεστή ορόφου (σαν να ήταν στον έκτο και ας ήταν στον πρώτο), αν είχε συμπληρωθεί λάθος το ποσοστό συνιδιοκτησίας η εκκαθάριση γινόταν με συντελεστή 100%, ενώ αν το έτος γέννησης του επικαρπωτή είχε συμπληρωθεί με διψήφιο αριθμό, ο αριθμός αυτός θεωρούνταν ηλικία του κατά το έτος υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όπου ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με βάση παραδοχές, οι φορολογούμενοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες ένα email με το οποίο θα ειδοποιούνται να προχωρήσουν σε διορθώσεις.

Δεδομένου ότι ελλείψει στοιχείων η εκκαθάριση του φόρου έγινε με βάση τη δυσμενέστερη παραδοχή -αυτή δηλαδή που οδηγούσε στον υψηλότερο φόρο- για όλους αυτούς τους φορολογούμενους, εφόσον κάνουν τις διορθώσεις, θα προκύψουν τώρα μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Με την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων θα γίνεται αυτόματα νέα εκκαθάριση. Οι μειώσεις θα περνούν στο εκκαθαριστικό και θα αναπροσαρμόζεται το ύψος κάθε μηνιαίας δόσης έως τον Φεβρουάριο, αφού προηγηθεί συμψηφισμός με ποσά τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί.

Αν έχει εξοφληθεί ο φόρος ακινήτων και το τελικό ποσό είναι μικρότερο, η διαφορά θα επιστρέφεται.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται email με… εκπτώσεις για ΕΝΦΙΑ - «Δωρεάν» οι διορθώσεις του Ε9"

Παρελθόν οι δυο διοικητές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το λουκέτο και στις δυο καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr ο υπουργός υγείας "καθάρισε" και τους δυο διοικητές Γ. Βλάχο και Γ. Κυριακόπουλο.

Οι δυο διοικητές χαρακτηρίστηκαν όπως λέγεται ανεπαρκείς ενώ πολλοί είναι αυτοί που χρεώνουν και την 6η ΥΠΕ για το μέγα θέμα με τις 2 καρδιολογικές κλινικές στο νομό. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο νέος διοικητής στο Μεσολόγγι δεν θα είναι ο Γ. Ζαμπέλης αλλά άλλο πρόσωπο από το χώρο της Ν.Δ. Στο Αγρίνιο λέγεται ότι ο αντικαταστάτης του κ. Βλάχου αναμένεται να είναι πολιτικό πρόσωπο το οποίο θεωρείται επιτυχημένο στο χώρο της υγείας.

Στο μεταξύ πληροφορίες του AgrinioNet.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες δυο ημέρες αναμένεται να έρθουν στο νοσοκομείο Αγρινίου 2 επικουρικοί καρδιολόγοι με τη διαδικασία του επείγοντος ενώ θα μετακινείται και ένας καρδιολόγος από το Μεσολόγγι μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες της κλινικής και να στελεχωθεί. Στο Μεσολόγγι όμως υπάρχει ένας καρδιολόγος ο οποίος προτίθεται να παραιτηθεί.

agrinionet
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρελθόν οι δυο διοικητές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου"

Τουρκικό διάβημα στην Γαλλία για χρήση βάσεων στην Κύπρο από Mirage!

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στη Γαλλία.προχώρησε, όπως όλα δείχνουν, η Τουρκία για την χρησιμοποίηση από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις της αεροπορικής βάσης ''Ανδρέας Παπανδρέου'' στην Πάφο της Κύπρου για υποστηρικτικό ρόλο στους βομβαρδισμούς κατα στόχων των τζιχαντιστών της ISIL στην Συρία και στο Ιράκ.

Οι πληροφορίες που είναι στην διάθεσή μας μέχρι αυτή την στιγμή δεν είναι ξεκαθαρίζουν αν η διαμαρτυρία - με όποια μορφή είχε- διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του κατα την συνάντησή τους προ τριημέρου στο Παρίσι ή προηγήθηκε δια της διπλωματικής οδού. Ακολούθησε πάντως της έκδοσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την οποία καταδικάζονταν οι αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία με το ερευνητικό πλοίο ''Μπάρμαρος'' και τα πολεμικά που το συνοδεύουν μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η κατα το δοκούν επίκληση των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου...

Η τουρκική πλευρά φέρεται να υποστηρίζει στο διάβημά της πως οι πτήσεις των γαλλικών αεροσκαφών από την αεροπορική βάση ''Ανδρέας Παπανδρέου'' παραβιάζουν τις συμφωνίες του 1959-60 μη δεχόμενη έτσι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει απόλυτη εδαφική κυριαρχία. Μια κίνηση που ''υπακούει'' στην τελευταία γραμμή βάση της οποίας η Αγκυρα προβάλει με έμφαση ότι δεν δέχεται ουσιαστικά την κρατική υπόσταση της Κύπρου.

...Και η πληρωμένη απάντηση

Να σημειωθεί εδώ ότι όταν το 2006 είχαν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού για συμφωνία αμυντικού περιεχομένου - με χρήση και της βασης της Πάφου - και τότε είχε προκληθεί έντονη ενόχληση της Τουρκίας (και της Βρετανίας) , που εκδηλώθηκε σε διπλωματικό επίπεδο κυρίως προς τη Γαλλία, με σκοπό την παρεμπόδιση της υπογραφής. Και τότε πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα επικαλείτο τη Συμφωνία της Ζυρίχης και την πρόβλεψή της για εγγύηση της ανεξαρτησίας της από Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. «H Ζυρίχη πρωτίστως δεν προβλέπει την παρουσία 40.000 Τούρκων στρατιωτών ούτε ανακήρυξη αποσχιστικού πολιτειακού μορφώματος όπως είναι το ψευδοκράτος» είχε τονίσει τότε σχετικά και μεταξύ άλλων ο ο σύμβουλος Επικοινωνίας της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα κ. A. Λυκαύγης αποκρούοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς (ΤΑ ΝΕΑ).

Όλα αυτά έγιναν όταν η στρατιωτική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Κύπρο άρχισε εδώ και πάνω από 10 χρόνια να γίνεται περιζήτητη από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, παρόλο που η Τουρκία, αντιδρά στη συνεργασία της Κύπρου_ ως χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης_ με το ΝΑΤΟ.
Η πρώτη χώρα που διαπίστωσε τη χρησιμότητα της βάσης ήταν η Γαλλία, η οποία μάλιστα όπως προαναφέραμε, πριν μερικά χρόνια υπέγραψε με την κυπριακή κυβέρνηση και συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Η βάση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τις απανωτές κρίσεις που σημειώθηκαν στον Λίβανο, αφού αεροσκάφη την είχαν χρησιμοποιήσει για μεταστάθμευση, ακόμα και για μεταφορά αμάχων.
Την βάση έχουν χρησιμοποιήσει και Καναδοί, που ήταν πριν στο Ντουμπάι Ενδιαφερον έχει δείξει στο παρελθόν και η Ρωσία - όμως η συζήτηση δεν προχώρησε από πλευράς Κυπρου.

Οι συνομιλίες Ολαντ - Ερντογάν για ΕΕ και ISIL

Για να επανέλθουμε στις συνομιλίες που είχε ο κ. Ερντογάν με τον κ. Ολάντ στο Παρίσι να πούμε ότι η Γαλλία έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ του δικαιώματος της Κύπρου για αξιοποίηση των κοιτασμάτων της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στις πρόσφατες συνομιλίες η Γαλλία δέχθηκε την τουρκική θέση για τη δημιουργία περιοχών κλειστών στις πτήσεις και τη δημιουργία ασφαλών περιοχών στην Συρία, αλλά δεν συμφώνησε με την Τουρκία ως προς το Κομπάνι λέγοντας ο κ Ολαντ ότι και το Κομπάνι πρέπει να στηριχθεί όπως και άλλες πόλεις στην Συρία και στο Ιράκ όπως
πχ. το Χαλέπι. Όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ο κ. Ερντογαν είπε είπε ότι η Γαλλία άναψε κάποιο φως αλλά αυτό επιθυμούμε να το δούμε πιο ξεκάθαρα. Σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ''η πιο έτοιμη χώρα όσον αφορά το ευρωπαϊκό κεκτημένο'', ότι υπάρχουν ορισμένα κεφάλαια που έχουν μπλοκαριστεί αλλά η Τουρκία έκανε όλες τις προετοιμασίες της για αυτά. ''Δεν είναι εύκολη μια προσδοκία 51 ετών. Επιθυμώ η Τουρκία να ενωθεί με την ΕΕ.''.

Απαντώντας ο κ Ολάντ είπε ότι << η Τουρκία θα πρέπει να έχει ειλικρινή διάλογο με την Ευρώπη. Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι το να αποφασιστεί αν θα γίνει μέλος ή όχι, αλλά να συζητηθεί αν αυτό είναι εφικτό. Γνωρίζουμε ότι είναι εφικτό να ανοιχτούν θέματα όπως η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφάλεια στο επίπεδο της Ευρώπης. Έδωσα το μήνυμα αυτό στον αξιότιμο Ερντογάν. Στην Ευρώπη, υπήρχαν κάποια εμπόδια όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας. Εγώ είπα πως μπορούμε να προχωρήσουμε όσον αφορά τα κεφάλαια 22 και 23. Στο μεταξύ, χωρίς κανέναν προκαταρκτικό όρο, θα πρέπει να αναβαθμίσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι να σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένα θέματα

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό διάβημα στην Γαλλία για χρήση βάσεων στην Κύπρο από Mirage!"

Κουκουλόπουλος:Τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος

«Το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ» μπαίνει σε εφαρμογή μέσα στο Νοέμβριο. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών, η οποία είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Η πλήρης λειτουργία του προγράμματος θα επιτρέψει να βάλουμε φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενου κρέατος. Μετά το κρέας το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα πουλερικά, στα αυγά και σε άλλα προϊόντα ζωικής παραγωγής».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, εγκαινιάζοντας, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, την 3η Έκθεση για το κρέας και τα προϊόντα του, «Meat Days 2014, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Ιατρίδη, βουλευτών, εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης, των παραγωγών και πλήθους κόσμου.

Απευθυνόμενος στους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η έκθεση αυτή γίνεται παραμονές από μια ρύθμιση για την οποία μιλάμε τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αναφέρομαι στη ρύθμιση των δανείων που αποτελεί μια γενναία και πρωτοφανή πρόταση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο γιατί πρακτικά έχουμε «κούρεμα» των δανείων. Και βέβαια έχουμε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Μια ρύθμιση που πιστεύω θα συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας και την περιμένει όλη η αγορά.

Δίνουμε μια μάχη που ενδιαφέρει πάρα πολλές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς και μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις και τα κόκκινα δάνεια των αγροτών που δόθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των δανείων αφορά την περίοδο της νόσου των «τρελών» αγελάδων και της γρίπης των πτηνών. Θα παλέψουμε για να έχουμε αίσιο τέλος για να στηρίξουμε τον αγροδιατροφικό τομέα».

Πρόσθεσε δε ότι «ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί πλούτο για τη χώρα» , η οποία, όπως είπε, προσδοκά πάρα πολλά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015. «Η νέα ΚΑΠ έχει πολλά διαρθρωτικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο που συμμετέχει στη διοργάνωσή σας είναι ότι ο μεγάλος κερδισμένος της εθνικής πρότασης για τη νέα ΚΑΠ είναι η ελληνική κτηνοτροφία. Η κτηνοτροφία έχει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο και θα υποστηριχθεί τόσο από τις άμεσες ενισχύσεις δηλαδή από τον Πυλώνα Ι, όσο και από τον Πυλώνα ΙΙ με ενισχύσεις και μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Αναφερόμενος στο αρνητικό ισοζύγιο στο κρέας ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Τα δύο «θηρία» των δίδυμων ελλειμμάτων το δημοσιονομικό και αυτό των εισαγωγών - εξαγωγών είναι που δημιούργησαν ό,τι βιώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρέπει να «χτυπήσουμε» τα δυο αυτά ελλείμματα στη ρίζα τους. Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ξεκινάμε λοιπόν με μια σοβαρή ενίσχυση για την κτηνοτροφία, την εξωστρέφεια και τη μεταποίηση».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ακόμη πως «ο αγροδιατροφικός τομέας στα χρόνια της κρίσης έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό: το έλλειμμα εισαγωγών - εξαγωγών έπεσε από τα 3 στο 1 δις ευρώ, όχι μόνο γιατί μειώθηκαν οι εισαγωγές αλλά κυρίως επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας κατά 1,5 δις ευρώ, με ναυαρχίδα τα νωπά φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή η φέτα και το γιαούρτι κάνουν διεθνή καριέρα και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της παραγωγής μας. Άρα λοιπόν πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος κάλεσε τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος, να συμβάλλουν στην προσπάθεια της αύξησης του μεριδίου της αγοράς στα ενήλικα αιγοπρόβατα, επισημαίνοντας: «Πρέπει να θυμηθούμε ξανά την παράδοσή μας που αποτελεί βασικό συστατικό για την υποστήριξη της μεσογειακής διατροφής. Στα ενήλικα αιγοπρόβατα πρέπει να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο μέσω των τουριστών. Η διατροφική αξία των ενήλικων αιγοπροβάτων είναι υπογεγραμμένη από τους καλύτερους επιστήμονες. Θα βοηθήσουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο με στόχο να στηρίξουμε την κτηνοτροφική παραγωγή σε όλους τους κλάδους, όπως την πτηνοτροφία, τη χοιροτροφία, το βόειο κρέας. Όλοι μαζί με συντονισμένη προσπάθεια πρέπει να βοηθήσουμε στο υπέρτατο αγώνα που δίνει η Ελλάδα να ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα το αρνητικό ισοζύγιο στις συναλλαγές».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκουλόπουλος:Τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος"

Αργεντινή και Κίνα κατήργησαν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές

Έτσι κάνουν οι λαοί που θέλουν να επιβιώσουν από τους τοκογλύφους.

Αναμφίβολα πρόκειται για την πλέον μαχητική πολιτικό της υφηλίου που πάει κόντρα στους επικυρίαρχους και στο σύστημα της διεθνούς τοκογλυφίας. Είναι γνωστές οι μάχες στα διεθνή δικαστήρια της προέδρου της Αργεντινής Χριστίνα Κίρχνερ και του επιτελείου της με τα hedge funds, τα λεγόμενα κεφάλια-γύπες αλλά και τις νίκες που κατήγαγε.

Τα ελεγχόμενα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν πετάξει τόνους λάσπη κατά της προέδρου της Αργεντινής, σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους, με στόχο να κάμψει το φρόνημα των Αργεντίνων. Μάταια όμως, καθώς η πρόεδρος της Αργεντινής με τον ικανότατο υπουργό των Οικονομικών Αξλ Κίσιλοφ, πέτυχαν «κούρεμα» του τοκογλυφικού χρέους της χώρας με μία μόνο εξαίρεση: Τον περασμένο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής, δικαίωσε ένα από τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτό, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν «κούρεμα» κατά 70%. Όμως, η πρόεδρος της Αργεντινής και αυτή τη φορά δεν υπέκυψε στα αρπακτικά – τοκογλύφους και ζήτησε την εφαρμογή της απόφασης για «κούρεμα».

Κινήσεις – ματ

Ενδεικτικό της πατριωτικής στάσης της Χριστίνας Κίρχνερ είναι δύο κινήσεις τα τελευταία 24ωρα, με παγκόσμιο αντίκτυπο στις οποίες προχώρησε η ίδια. Η πρώτη, υπέγραψε με τον Κινέζο ομόλογό της την κατάργηση του δολαρίου στις μεταξύ των συναλλαγές, (άλλη μία επιτυχία του Βλαντιμίρ Πούτιν) και καθιέρωση του κινέζικου γουάν και του αργεντίνικου πέσος.

Η συμφωνία αυτή ενεργοποιείται άμεσα και με αυτόν τρόπο η Αργεντινή ενισχύει τα συναλλαγματικά της αποθέματα κατά 10 δις δολ., καθώς θα πληρώσει σε γουάν τις εισαγωγές από Κίνα και όχι με δολάρια. Παράλληλα, πλέον των διμερών συμφωνιών, θα λάβει δανειοδότηση ύψους 11 δις δολάρια αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο της πρώτης δόσης ύψους ενός δις δολάρια, πάντα σε γουάν.

Η δεύτερη κίνηση της μαχητικής προέδρου της Αργεντινής, είναι η επιστολή – κόλαφος προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που απέστειλε την περασμένη Πέμπτη, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα αρπακτικά της διεθνούς τοκογλυφίας που έχουν επιδοθεί σε έναν ανελεή πόλεμο κατά της Αργεντινής και της ίδιας προσωπικά. Ζητάει εξηγήσεις, αν πράγματι η διορισμένη από τον Ομπάμα πρόεδρος του PIDB (Public Interest Declassification Board) Νάνσυ Σόντερμπεργκ, είναι επίσης συμπρόεδρος της «American Task Force Argentina» (ATFA), μιας εταιρείας που συνδέονται με τα λεγόμενα αρπακτικά κεφάλαια και που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρει η Κίρχνερ, ειδικά για να επιτίθεται και να βρίζει την Αργεντινή και την πρόεδρό της.

Σε περίπτωση που ισχύει αυτό, αναφέρει στην επιστολή της προς τον Ομπάμα η ηγέτης της Αργεντινής, ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ – Αργεντινής. Μάλιστα η Χριστίνα Κίρχνερ, δίνει και χρονοδιάγραμμα στον Μπαράκ Ομπάμα για να απαντήσει στη διάρκεια της Συνόδου των G20 στην Αργεντινή, στις 15-16 Νοεμβρίου στο Μπρίμπεϊν της Αυστραλίας. Και ζητάει από τον αμερικανό πρόεδρο να είναι ικανοποιητικές οι εξηγήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αργεντινής: «Η ATFA έχει δηλώσει ότι έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός λόμπι εναντίον της Αργεντινής εντός του αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ επίσης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει προς όφελός της οδυνηρά για τους Αργεντινούς γεγονότα, όπως την τρομοκρατική επίθεση κατά του κέντρου της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες το 1994, συκοφαντώντας την κυβέρνησή μου με εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς. Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεών μας θα επηρεαστούν αρνητικά, αν επίσης αποδειχθεί ότι η Νάνσυ Σόντερμπεργκ της ATFA είναι η Σόντερμπεργκ που σας συμβουλεύει για θέματα εθνικής ασφάλειας, αλλά και το ίδιο άτομο που διοικεί το ληστρικό fund NML Capital, το οποίο έχει την έδρα του στις Νήσους Κέιμαν και πρωτοστατεί στη διεθνή δικαστική εκστρατεία κατά της χώρας μου».

kontranews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αργεντινή και Κίνα κατήργησαν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές "

Οι ζημιές διώχνουν την pepsico από την Ελλάδα

Σε αναζήτηση νέου υποψηφίου αγοραστή για τη μεταβίβαση των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων του βρίσκεται ο πολυεθνικός Όμιλος Pepsico HBH, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα τόσο με την πατρινή Λουξ Μαρλαφέκας όσο και με την ΕΨΑ, οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες «υπήρξε σημαντική διάσταση απόψεων τόσο σχετικά με τη μορφή της συνεργασίας όσο και με το ύψος του τιμήματος».

Και ο λόγος της διαρκούς αναζήτησης αγοραστή δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία η Pepsico αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, με τις ζημιές να ξεπερνούν τα 63 εκατ. ευρώ και τα μερίδια αγοράς να βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Ο πολυεθνικός όμιλος εξετάζει διάφορους τρόπους αποχώρησης του από την Ελληνική αγορά. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η παραχώρηση των εγκαταστάσεων και μαζί η άδεια χρήσης των σημάτων της (Pepsi Cola, 7Up, Gatorade, Lipton Ice Tea και ΗΒΗ), με αντάλλαγμα την καταβολή ενός ποσοστού επί των συνολικών πωλήσεων υπό μορφήν δικαιωμάτων.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

Τα προβλήματα της pepsico άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ξέσπασε η πρώτη μεγάλη «θύελλα» μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, ένα μήνα δηλαδή πριν «κατεβάσει ρολά» στο ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού (φυσικού μεταλλικού και ανθρακούχου) στο Λουτράκι.

Kίνηση η οποία αποδόθηκε στη δραματική πτώση των πωλήσεων της. Ωστόσο η διοίκηση παρέμεινε προσηλωμένη στον τότε στόχο της να μείνει στην ελληνική αγορά, προφανώς με το όποιο κόστος για εργαζόμενους και δίκτυο.

Προχώρησε άμεσα σε υλοποίηση προγραμμάτων «εθελουσίας εξόδου» εργαζομένων με στόχο τον περιορισμό των λειτουργικών της εξόδων, αλλά και στην ανάθεση του δικτύου διανομής σε εξωτερική εταιρεία.

Τότε ο γενικός διευθυντής της PepsiCo-ΗΒΗ Ray Hazley τόνιζε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να παραμείνουμε και να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα». Βέβαια κρίνοντας από τα αποτελέσματα και το μερίδιο αγοράς, οι αποφάσεις στρατηγικής σημασίας που ο ίδιος έλεγε ότι πήρε λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης της αγοράς αναψυκτικών και του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος που είχε σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα, δεν απέφεραν τα αναμενόμενα. Οι συσσωρευμένες ζημίες του Ομίλου ξεπέρασαν τα 63 εκατ. ευρώ, κάτι που αποδόθηκε στην μεγάλη συρρίκνωση της αγοράς αναψυκτικών και το υψηλό κόστος.

Ωστόσο ο κ. Hazley υποστήριζε τότε, ότι με βάση το πλάνο αναδιοργάνωσης που εφαρμόζεται, σε 1-2 χρόνια η εταιρεία θα καταφέρει να ισοσκελίσει τις ζημίες που παρουσιάζει... Δυστυχώς όμως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος σήμερα δεν του ...βγήκε.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, την περίοδο 2009-2013 η εταιρεία έχασε περίπου το 45% των πωλήσεών της, καθώς από 125,5 εκατ. ευρώ το 2009 έφθασε να έχει πωλήσεις 70 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013. Επίσης το 2013 η εταιρία είχε αρνητικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ύψους 9,6 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και στον όγκο τω πωλήσεων της αφού μόλις στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 3η θέση, μετά την 5η θέση στην οποία βρέθηκε (κάτω και από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) το προηγούμενο δίμηνο. Καθαριστικό ρόλο στην επιδείνωση των μεγεθών έπαιξε και η κρίση, η οποία έπληξε το σύνολο της αγοράς.

Οι «μικροί» ανέτρεψαν τις ισορροπίες

Σημαντικές ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των αναψυκτικών έχει επιφέρει η είσοδος των μικρών εγχώριων παικτών του κλάδου με νέα καινοτόμα προϊόντα. H είσοδος της εταιρίας Βίκος στις αρχές του έτους αλλά και η εκδήλωση πρόθεσης της Ζυθοποιίας Μύθος να μπει και αυτή στα αναψυκτικά, ανατρέπουν την μέχρι τώρα κατάσταση στον κλάδο, όπου οι μεγάλοι παίκτες μοιράζονταν ως επί το πλείστον τα έσοδα που ανέρχονταν στα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα μερίδια των πολυεθνικών (Coca Cola και Pepsico) έχουν αρχίσει να συρρικνώνονται, ενώ οι μικροί έχουν αρχίσει να κάνουν πλέον αισθητή την εμφάνισή τους, αυξάνοντας εντυπωσιακά τόσο τους τζίρους όσο και τα μερίδια αγοράς τους. Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες στο σύνολο της χώρας η Coca Cola 3E και η Pepsico - ΗΒΗ «είδαν» τα μερίδιά τους να υποχωρούν σημαντικά.

Απώλειες τις οποίες εν μέρει καρπώθηκαν οι «τοπικές» εταιρείες ΛΟΥΞ από την Πάτρα, ΕΨΑ από τον Βόλο και ΕΠΑΠ από την Ορεστιάδα (η τελευταία κυρίως με την Green Cola της), αλλά και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο της χώρας το μερίδιο της Coca Cola στο δίμηνο Ιούνιου -Ιουλίου 2014 έχει υποχωρήσει στο 69,6% από 73,8% που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ενώ η Pepsico μετά από μια συνεχή πτώση κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στο 7,7% από 7,2% που ήταν πέρυσι. Από την άλλη πλευρά, η ΛΟΥΞ κέρδισε 0,7 μονάδες και έτσι το μερίδιό της διαμορφώνεται πλέον στο 7,2% ενώ το μερίδιο της ΕΨΑ ανήλθε στο 1,9%. Ωστόσο οι μεγάλοι κερδισμένοι στο σύνολο της αγοράς είναι η ΕΠΑΠ με την Green Cola, το εταιρικό μερίδιο της οποίας από 0,6% πέρυσι σκαρφάλωσε εφέτος στο 1,6% καθώς και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία «ελέγχουν» το 6% της αγοράς.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ζημιές διώχνουν την pepsico από την Ελλάδα "

Καμπανάκι για 3.362 αγροτικούς συνεταιρισμούς

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου πρέπει να αποδείξουν ότι λειτουργούν νόμιμα.

Δεν ξεπερνούν τους 499 οι πραγματικά ενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί πανελλαδικά: από το σύνολο των 3.861 συνεταιρισμών που είχαν μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Οργανώσεων του υπουργέιου Αγροτικής Ανάπτυξης, μόλις το 13% εμφανίζεται ως πραγματικά ενεργό.

Διαθέτουν δηλαδή –σύμφωνα με την αξιολόγηση «πρώτης έγγραφης» όπως λέγεται- τουλάχιστον επτά μέλη, εμφάνισαν την τελευταία τριετία κύκλο εργασιών, έχουν καταχωρίσει το καταστατικό τους σε αρμόδια δικαστική Αρχή και η ανάδειξη της ηγεσίας τους έγινε παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Οι υπόλοιποι 3.362 αν μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου δεν έχουν αποδείξει ότι πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα χαρακτηριστούν αυτομάτως ανενεργοί, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και εκκαθάριση. Δεδομένου ότι έχουν δοθεί μέχρι σήμερα άπειρες παρατάσεις και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν ανταποκριθεί, θεωρείται ότι ούτε τώρα θα προσκομίσουν νέα στοιχεία και άρα θα κλείσουν, αφού ούτως η άλλως δεν είναι παρά αγροτικές οργανώσεις – σφραγίδες.

Το ξεσκαρτάρισμα των υγιών συνεταιρισμών, όσων δηλαδή έχουν πραγματική παραγωγή, εκκρεμεί από το 2011, όταν και ψηφίστηκε ο περιβόητος νόμος Σκανδαλίδη που ουδέποτε εφαρμόστηκε εξαιτίας αντιδράσεων και μίας σειράς από πρακτικά προβλήματα.

Ωστόσο από το Μάρτιο που θα γίνει η πρώτη ετήσια αξιολόγηση τους για να χαρακτηριστεί ένας συνεταιρισμός υγιής θα πρέπει να έχει τζίρο πάνω από 30.000 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα και 10.000 στα νησιά (εκτός από Εύβοια και Κρήτη). Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ αν αυτό εφαρμοζόταν τώρα οι ενεργοί συνεταιρισμοί θα έφταναν μόλις τους; 380.

Τι είχε δείξει η αξιολόγηση των συνεταιρισμών
  • Στο Μητρώο του υπουργείου Ανάπτυξης είχαν εγγραφεί μέχρι τις 31/10/2014 3.861 αγροτικοί συνεταιρισμοί
  • 3.362 δεν πληρούν τα κριτήρια και κινδυνεύουν με λουκέτο
  • 499 είναι ενεργοί πανελλαδικά και διαθέτουν πάνω από 123.000 μέλη
  • Οι 424 είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα
  • Οι 75 είναι σε νησιά
 tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμπανάκι για 3.362 αγροτικούς συνεταιρισμούς"

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Για να μπορέσουν να με καταδικάσουν απεφάνθησαν ότι…

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΠΕΦΑΝΘΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ, ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ.

ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΩΟΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Tην στιγμή που ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ δύο καθηγητών Πανεπιστημίου, που διενεργήθηκε με εντολή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι προσωπικοί μου και της Δημοτικής μου Παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» είναι ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΙ (σελ.21 και 48), Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραδέχεται μεν το γεγονός αυτό για τους προσωπικούς μου λογαριασμούς, με παραπέμπει όμως σε δίκη για τα ελάχιστα χρήματα που νομιμότατα δαπανήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της Δημαρχίας μου για την λειτουργία «της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»!

Είμαι ο πρώτος – και μάλλον ο τελευταίος- αρχηγός Πολιτικής Οργάνωσης που παραπέμπεται σε δίκη για τα χρήματα που νομιμότατα συνέλεξε η παράταξή του μέσω οικονομικών εξορμήσεων με κουπόνια -όπως 100ντάδες παρατάξεις και κόμματα- για την λειτουργία της!

Με παραπέμπουν όταν έχουν κατατεθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη 59 υπεύθυνες δηλώσεις υποψηφίων της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ότι διακινούσαν κουπόνια της παράταξης και 13 υπεύθυνες δηλώσεις αιρετών που κατείχαν αμειβόμενες θέσεις ότι κατέβαλαν το 10% της αντιμισθίας τους στην « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» όπως γίνεται σε όλες τις πολιτικές οργανώσεις!

Με παραπέμπουν διότι δήθεν τα ελάχιστα αυτά χρήματα – ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ- μπορεί να έχουν κάποια σχέση με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που παραδέχθηκε ο επίορκος υπάλληλος του Δ.Θ. ότι υπεξαίρεσε από την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ενώ ακόμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΊ η απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή! Χωρίς αυτόν τον παραλογισμό δεν μπορούσαν να με καταδικάσουν!

Με παραπέμπουν ενώ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ έχει βάλει την υπόθεση στο Αρχείο μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιες αρχές!

Με παραπέμπουν όταν ουδέποτε σε πολιτική οργάνωση – εκτός από την δική μου- διενεργήθηκε οποιοσδήποτε έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών!

Με παραπέμπουν όταν επισήμως και κατ’ επανάληψη κόμμα μέσα στην Βουλή δηλώνει ότι δεν δέχεται κανέναν έλεγχο στα οικονομικά του από το Υπουργείο Οικονομικών και στα έσοδά του από οικονομικές εξορμήσεις!

Με παραπέμπουν όταν η Βουλή μόλις προ 15νθημέρου ρύθμισε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το θέμα των κουπονιών των Πολιτικών Οργανώσεων και έθεσε όριο νόμιμων εσόδων από κουπόνια ύψους 150.000 € ετησίως!

Για να αντιληφθούν οι πάντες, από την Ηγεσία της Δικαιοσύνης μέχρι τον τελευταίο Έλληνα το μέγεθος της ΑΔΙΚΙΑΣ και την εξόφθαλμη ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ μου, δίνω στην δημοσιότητα πίνακα όπου στην μία πλευρά αναγράφονται τα υπεξαιρεθέντα από τον επίορκο υπάλληλο (επίσημα στοιχεία) και από την άλλη τα έσοδα της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» από νομιμότατη διάθεση κουπονιών τα αντίστοιχα χρόνια, για να γίνουν οι συγκρίσεις και να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ.!

Με μια απλή ματιά οι πάντες μπορούν να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Και οι Ηγεσίες και οι απλοί πολίτες!

papageorgopoulos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Για να μπορέσουν να με καταδικάσουν απεφάνθησαν ότι…"

Τι κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες για τους εξωγήινους

To πρόσφατο βίντεο-συνέντευξη του διεθνούς φήμης εφευρέτη του πυραύλου Stinger, Boyd Bushman, για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Οι δημόσιες τοποθετήσεις και αποκαλύψεις διακεκριμένων επιστημόνων και στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας και αν όλα αυτά κάποτε επιβεβαιωθούν, τότε η ανθρωπότητα θα βρίσκεται ενώπιον συγκλονιστικών ντοκουμέντων.

Τα διεθνή ΜΜΕ αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις-φωτιά του Boyd Bushman, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και ταυτόχρονα έντονος προβληματισμός.

Υπάρχουν τελικά εξωγήινοι; Τη δική τους απάντηση δίνουν διακεκριμένοι επιστήμονες της NASA, πρώην πράκτορες της CIA, ακτιβιστές, πολιτικοί, οι οποίοι κατά το παρελθόν άνοιξαν τα χαρτιά τους και τοποθετήθηκαν δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα, όπως το βίωσαν από τις προσωπικές εμπειρίες. Ένα απλό ερώτημα εγείρεται αυθόρμητα: θα ρίσκαραν τόσο εύκολα και απροκάλυπτα την καριέρα τους και τη φήμη τους διαδίδοντας ψευδείς ιστορίες, οι οποίες ούτως ή άλλως θα προκαλούσαν αντιδράσεις;

Θεωρίες συνωμοσίας ή αλήθειες που ουδείς τολμά να ξεστομίσει; Το «ταμπού» έσπασε ακόμη και ο ποντίφικας, ο οποίος ανέφερε ότι θα βάφτιζε μέχρι και… εξωγήινους σε περίπτωση που χτυπούσαν την πόρτα του Βατικανού. Πάντως, είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ανεξήγητο και το μεταφυσικό πάντα διήγειραν την ανθρώπινη σκέψη, τη φαντασία, αλλά προκαλούσαν συνάμα φόβο και τρόμο.



Το zougla.gr μετέφρασε και παρουσιάζει έρευνες και δηλώσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων, για τις οποίες δεν εκφράστηκε κάποιο σχόλιο από τις μυστικές υπηρεσίες, που επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής.

«Η σκιώδης κυβέρνηση κρύβει μυστικά...»

O πρώην υπουργός Άμυνας του Καναδά Πολ Χέλιερ, τον Απρίλιο του 2013, είχε παραχωρήσει διάλεξη στην Ουάσινγκτον σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλά -μη ανθρώπινα- όντα, τα οποία όχι μόνο έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους, αλλά και συνεργάστηκαν στο παρελθόν με την αμερικανική κυβέρνηση.

Ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του αεροπόρου Τσαρλς Χολ, ο οποίος σε βιβλίο του αναφέρει τη συνεργασία και τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε αναπτύξει με τα εν λόγω εξωγήινα όντα, με τα οποία αντάλλασσαν απόψεις τεχνικής και τεχνολογικής φύσεως.

Κατηγόρησε, δε, μία ομάδα ανθρώπων που «κυβερνούν όλον τον κόσμο», τη λεγόμενη «σκιώδη κυβέρνηση», για το γεγονός ότι αποκρύπτουν την ύπαρξη εξωγήινης μορφής, αποστερώντας από τους ανθρώπους το δικαίωμα της γνώσης:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player  
Η μαρτυρία ενός πρώην πράκτορα της CIA

 Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία πρώην πράκτορα της CIA, ο οποίος, λίγο πριν πεθάνει, θέλησε να αποκαλύψει στον κόσμο όλα όσα βίωσε στην «Περιοχή 51».

Ο ίδιος, διατηρώντας την ανωνυμία του, αναφέρθηκε στο πρότζεκτ του «Μπλε Βιβλίου», που αφορούσε στη διερεύνηση της εξωπλανητικής μορφής ζωής. Συνεχίζοντας, αποκάλυψε ότι κατόπιν εντολής του προέδρου Αϊζενχάουερ, ο οποίος φέρεται να είχε «εμμονή» με το συγκεκριμένο ζήτημα, απέστειλε τον ίδιο και το αφεντικό του στην «Περιοχή 51», προκειμένου να μάθει τι ακριβώς βρισκόταν εκεί.

 Όπως αποκάλυψε, όταν μετέβη στο σημείο, είδε με τα ίδια του τα μάτια ιπτάμενους δίσκους και εξωγήινους, τους οποίους και περιέγραψε.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Σε άλλο απόσπασμα, περιγράφει την αντίδραση του Αϊζενχάουερ αναφορικά με τα ευρήματά του από την «Περιοχή 51» και όλα όσα φοβόταν σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών προγραμμάτων που δεν θα βρίσκονταν υπό την εποπτεία της αμερικανικής κυβέρνησης. H συνομιλία φέρεται να έγινε εντός κυβερνητικού κτηρίου:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player  
Οι... κατά λάθος αποκαλύψεις του Μεντβέντεφ

Άξιον αναφοράς είναι και το βίντεο που προβλήθηκε, έπειτα από φόρουμ ηγετών στο Νταβός τον Δεκέμβριο του 2012, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχεται ότι όχι μόνο υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά και ότι αυτοί είναι τόσοι πολλοί, που σε περίπτωση που αποκαλυπτόταν ο αριθμός τους, τότε θα «προκαλούνταν πανικός».

Oι δηλώσεις φέρονται να έγιναν «off the record» και ενώ ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι κάμερες και μικρόφωνα ήταν ανοικτά:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player  
Mετάφραση

Δημοσιογράφος: Κύριε πρωθυπουργέ, γνωρίζετε τα πάντα. Εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη;

Μεντβέντεφ: Θα σας το πω για πρώτη και τελευταία φορά. Μαζί με τον χαρτοφύλακα με τους κωδικούς των πυρηνικών ο πρόεδρος της χώρας φέρει έναν φάκελο -άκρως απόρρητο. Είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στους ξένους που έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη μας. Την αναφορά μάς την παρείχε η ειδική υπηρεσία που διαχειρίζεται θέματα για εξωγήινους στη χώρα μας. Έπειτα από μακροπρόθεσμη διαχείριση, δύο φάκελοι και ένας “χαρτoφύλακας πυρηνικών” θα δοθούν στον νέο πρόεδρο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες παρακολουθώντας το οδοιπορικό-ντοκουμέντο με το ίδιο όνομα: Οι Άνδρες με τα Μαύρα.

Δ.: Α! Εσείς… Πόσοι είναι;

M.: Πόσοι είναι ανάμεσά μας δεν μπορώ να το πω, διότι θα προκληθεί πανικός.  

 Επιτυχημένη απόπειρα συγκάλυψης

Σε δηλώσεις του, ο τέως αστροναύτης G. Cooper αποκαλύπτει ότι έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού «εφόδου» εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Άφησε, πάντως, να εννοηθεί ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης, η οποία στέφθηκε από… επιτυχία:


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player  

Βέβαιος για την ύπαρξη εξωγήινων

Ο dr Brian o' Leary, ο οποίος απεβίωσε το 2011, ήταν επιστήμονας, καθηγητής Αστρονομίας και Φυσικών Επιστημών στο Princeton.

Υπήρξε, επίσης, αστροναύτης της NASA και ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί κάτοικοι σε όλο το σύμπαν.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιά του συνέντευξη, υπάρχουν ενδείξεις επικοινωνίας με εξωγήινους, ενώ είχε περιγράψει την εξωτερική τους μορφή, αλλά και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, καθώς και τους στόχους τους:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player «Δεν είμαστε μόνοι μας»

Ο Μίτσελ, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή του Apollo 14 στη Σελήνη το 1971, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει εξωγήινη μορφή ζωής και ότι η αλήθεια κρύβεται επιμελώς από τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις.

Ο πρώην αστροναύτης μίλησε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε συνέδριο σχετικό με τη διερεύνηση της ύπαρξης εξωγήινων. Ο Μίτσελ είπε χαρακτηριστικά ότι «η ανθρωπότητα αναρωτιόταν αν ήμασταν όντως μόνοι στο σύμπαν. Τώρα, όμως, έχουμε στοιχεία για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνοι». «Η μοίρα μας είναι, κατά την άποψή μου, να γίνουμε μέλος μιας διαπλανητικής κοινότητας και να είμαστε έτοιμοι να πάμε πέρα από τον πλανήτη μας για να διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει εκεί» ανέφερε. Ο Μίτσελ μεγάλωσε στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό, στο οποίο πιστεύεται ότι συνετρίβη ένα UFO το 1947. Υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην αναφέρουν τίποτα για το γεγονός, αλλιώς θα έπρεπε «να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες». Ο Μίτσελ εξηγεί ότι, επειδή οι γνώστες ήθελαν να πουν σε κάποιον για το συμβάν, θεώρησαν ασφαλές να το αναφέρουν σε αυτόν, διότι ήταν ντόπιος και είχε ταξιδέψει και στο φεγγάρι. Πριν από 10 χρόνια, ο Μίτσελ πήγε τελικά στο Πεντάγωνο για να συζητήσει τι του είχε μεταφερθεί. Η αλήθεια, φυσικά, δεν αποκαλύφθηκε. Ποτέ.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Έρευνα: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος  
zougla 
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες για τους εξωγήινους "

Καλή εβδομάδα» με καταλήψεις στα σχολεία - Αναβρασμός στην Παιδεία σε όλη τη χώρα

Αναβρασμός παρατηρείται στα σχολεία ολόκληρης της χώρας, καθώς πάρα πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη από μαθητές.

Στη σελίδα του facebook με τίτλο “Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα” αναρτήθηκε ένας μεγάλος κατάλογος σχολείων που είναι υπό κατάληψη σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, σήμερα υπάρχει στις 2 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, από μαθητές της Αττικής, αλλά αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν οργανωθεί σε πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλή εβδομάδα» με καταλήψεις στα σχολεία - Αναβρασμός στην Παιδεία σε όλη τη χώρα "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news