facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Έλληνες φυλακισμένοι σε κράτος - μέλος της Ε.Ε. μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Οι έλληνες πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να εκτίσουν την ποινή στην πατρίδα τους, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου.

Φυσικά το ίδιο θα ισχύει και για τους αλλοδαπούς ευρωπαίους πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης στη Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να εκτίουν την ποινή στην χώρα τους.

Με το επίμαχο νομοσχέδιο ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο τρεις αποφάσεις πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ρυθμίσεις του έχουν ευεργετικές συνέπειες για τους πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της πατρίδας τους.

Σε ποιες περιπτώσεις θα ισχύσει

Αυτές οι ρυθμίσεις, των αποφάσεων - πλαίσιο, συνιστούν εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις που:

α) επιβάλουν ποινές στερητικές της ελευθερίας ή μέτρα στερητικά της ελευθερίας, β) προβλέπουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ή απόλυσης υπό όρους και γ) επιβάλουν, κατά την προδικασία, μέτρα επιτήρησης εναλλακτικά προς την προσωρινή κράτηση.

Να σημειωθεί ότι η έκτιση της ποινής σε κοινωνικό περιβάλλον γνώριμο στον καταδικασθέντα ευνοεί και διευκολύνει την κοινωνική του επανένταξη, επ' ωφελεία και του κοινωνικού συνόλου, ενώ κάτοικοι που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατρέχουν τον κίνδυνο να υποβληθούν σε προσωρινή κράτηση, λόγω του ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής, ακόμη και στην περίπτωση, κατά την οποία, υπό παρόμοιες συνθήκες, ένας κάτοικος ημεδαπής χώρας δεν θα υφίστατο το ίδιο μέτρο.

Με το νομοσχέδιο αναμένεται να ξεμπλοκάρει τις φυλακές της χώρας, αλλά και να ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της μείωσης του αριθμού των προσωρινά κρατουμένων, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την μείωση του κόστους και των δαπανών στις φυλακές.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνες φυλακισμένοι σε κράτος - μέλος της Ε.Ε. μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Συναντήσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη με Παπούλια από τη Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας της χώρας, την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο στις 7 Νοέμβριου

Ανεβαίνει τη Δευτέρα το πολιτικό θερμόμετρο με τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την Τρίτη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερ
α, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας της χώρας, την Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο στις 7 Νοέμβριου εν μέσω της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα, στις 2.45 μετά το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται να θέσει θέμα εκλογών θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις και να προχωρά σε νέες συμφωνίες με τους δανειστές.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης θα παρουσιάσει στον κ. Παπούλια την πρόταση του για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα την συνεννόηση για το χρέος της χώρας. Ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα η συνεννόηση στο μείζον αυτό θέμα.

Στο στοίχημα της χώρας για το μέλλον και στην πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αναφέρεται στο μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα Κεφάλαιο με τίτλο «Η Νέα Ελλάδα γεννιέται».

Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, και ισχυρή λαϊκή εντολή για να γίνει επίσημη θέση της Ελλάδας η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και να τερματιστεί αμέσως η λιτότητα που επιβάλλει το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο, ζήτησε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΕΑ στην Αθήνα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναντήσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη με Παπούλια από τη Δευτέρα"

Κώστας Πελετίδης: Ο σχολικός φύλακας δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής σε ένδειξη τιμής και σεβασμού θα παρευρεθεί αύριο στην κηδεία του σχολικού φύλακα, ο οποίος αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, κάτω από το βάρος των πολλαπλών προβλημάτων που του δημιούργησε η απόφαση της κυβέρνησης να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα.

Θεωρούμε –τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.

Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση.

Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Πελετίδης: Ο σχολικός φύλακας δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα"

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΕΝΦΙΑ από τέως σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε τέως σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών και επίτιμος (συνταξιούχος) δικηγόρος κατά του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων), μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο επίτιμος δικηγόρος αναφέρει ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, που ξεκίνησε από πέρυσι με την ψήφιση του νόμου 4223/2013, είναι αντίθετη στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές: 1) της αναλογικότητας, 2) της ισότητας μεταξύ των πολιτών, 3) της φορολογικής ισότητας και 4) της φορολογικής Δικαιοσύνης.

Ακόμη, στην προσφυγή του αναφέρει ότι ο ΕΝΦΙΑ φορολογεί τις μειονεκτικότερες περιοχές που έχουν κατά κανόνα σπίτια οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες με υπερδιπλάσιο συντελεστή από τον συντελεστή των «πολυτελών» ακριβότερων περιοχών που έχουν ακίνητα οι οικονομικά εύποροι.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι: «... ο ΕΝΦΙΑ είναι δυσμενέστερος για τα κτίσματα των μικρότερων τιμών ζώνης, δηλαδή αυτών που βρίσκονται σε μειονεκτικότερες περιοχές, τα οποία όταν πρόκειται περί κτισμάτων κυρίας κατοικίας, ανήκουν σε πτωχότερους φορολογούμενους πολίτες». Προσθέτει δε ότι ο νόμος 4223/2013 (ΕΝΦΙΑ) «δεν ένας έκτακτος φόρος με παροδικό χαρακτήρα, αλλά είναι ο πρώτος θεσμικός, τακτικός και μόνιμος νόμος που κατανέμει το βάρος της φορολογίας ακίνητης περιουσίας μεταξύ των πολιτών και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον, συνταγματικώς, ηθικώς και πολιτικώς, απαράδεκτο τρόπο της άνισης και πολλαπλώς άδικης κατανομής του βάρους της φορολογίας μεταξύ των πολιτών».

Αναλυτικότερα, αναφέρει ότι για διαμέρισμα του 33,10 τ.μ., επί της οδού Τσόχα στην Αθήνα, αντικειμενικής αξίας 2.561 και ζώνης 2.150 ευρώ, ο εν λόγω φόρος που του επιβλήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 10,2 ευρώ (ποσοστό 0,39% της αντικειμενικής αξίας), ενώ για το ½ εξ αδιαιρέτου διαμέρισμά του 98 τ.μ. στα Καλά Νερά Μαγνησίας, με αντικειμενική αξίας 19.681 ευρώ και ζώνης 1.100 ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στα 161,47 ευρώ (ποσοστό 0,81 %).

'Όμως, σύμφωνα με τον τέως δικηγόρο, ο ΕΝΦΙΑ αλλοιώνει με αντισυνταγματικό τρόπο το δικαίωμα της επικαρπίας, αλλά και όλες τις γονικές παροχές που έχουν παρακράτηση της επικαρπίας, καθώς επιμερίζεται το ποσό του ΕΝΦΙΑ μεταξύ επικαρπωτή και ψιλού κυρίου του ακινήτου.

Επίσης, αναφέρει ότι όσες γονικές παροχές ψιλής κυριότητας έχουν γίνει αποδεκτές, έχουν μεταβληθεί με τον ΕΝΦΙΑ «σε επαχθείς συμβάσεις αναδοχής μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έχει κατατεθεί στο ΣτΕ και άλλη προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ από δικηγόρο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΕΝΦΙΑ από τέως σύμβουλο του ΥΠΟΙΚ"

Κράξιμο Κολ για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη: Ένα από τα σοβαρότερα λάθη του Σρέντερ!

Φαρμάκι για τον διάδοχό του, Γκέρχαρντ Σρέντερ με το... ποτάμι να παίρνει και την Ελλάδα, στάζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ στο νέο του βιβλίο με τίτλο Aus Sorge um Europa ("Από αγωνία για την Ευρώπη").

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας επιτίθεται στον Σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, επειδή επέτρεψε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη ενώ ταυτόχρονα επικρίνει και τους σημερινούς ηγέτες των δυτικών χωρών, θεωρώντας τους υπεύθυνους, για την "απομόνωση" της Ρωσίας στην κρίση με την Ουκρανία.

Πρόσφατα, δύο δημοσιογράφοι κυκλοφόρησαν μια μη εγκεκριμένη βιογραφία του Κολ, όπου ο πρώην καγκελάριος φέρεται να έκανε πικρόχολα σχόλια για τους πρώην πολιτικούς συνεργάτες και φίλους του, ανάμεσά τους και η Άνγκελα Μέρκελ που "δεν ήξερε ούτε πώς να τρώει με μαχαίρι και πιρούνι" όταν ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της

Το βιβλίο του Κολ θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία την Τετάρτη, ωστόσο στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκστσάιτουνγκ δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματά του.

Σύμφωνα με αυτά, ο Κολ ειρωνεύεται τον Σρέντερ επειδή δέχτηκε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη το 2001 και επειδή το 2003 συμφώνησε να επιτραπεί στη Γερμανία και τη Γαλλία να μην τηρήσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ελλάδα και Γαλλία βρέθηκαν έτσι να έχουν διαρκώς ετήσιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους μεγαλύτερο από το όριο του 3% που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αυτές οι δύο αποφάσεις του Σρέντερ "ήταν από τα σοβαρότερα λάθη" που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει ο "πατέρας" της γερμανικής επανένωσης. "Αυτό που συνέβη είναι πραγματικά αίσχος για τη γερμανική πολιτική και, ταυτοχρόνως, μια απεμπόληση της γαλλογερμανικής συνεργασίας", τονίζει ο πρώην καγκελάριος.

Σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του όπου αναφέρεται στη Ρωσία, ο Κολ επικρίνει επίσης τους ηγέτες της Δύσης γιατί "απομόνωσαν" τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Θεωρεί μάλιστα "ριζοσπαστική και λυπηρή" την απόφαση της G7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) να συνεδριάσουν τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς την παρουσία των Ρώσων εκπροσώπων.

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να φροντίσουν "να μην καταστρέψουν αυτά που πετύχαμε στο παρελθόν", προειδοποιεί ο Χέλμουτ Κολ ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει το βιβλίο του αύριο στη Φρανκφούρτη, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κράξιμο Κολ για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη: Ένα από τα σοβαρότερα λάθη του Σρέντερ!"

Το Λονδίνο ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Τορπίλη στη Λευκωσία made in UK


Λονδίνο: Άδειασμα της απόφασης της Λευκωσίας να βάλει στο ψυγείο την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας επιχειρεί το Λονδίνο, ρίχνοντας σωσίβιο στην υποψήφια χώρα και αδιαφορώντας προκλητικά για την εισβολή της στα χωρικά ύδατα και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», πριν καλά-καλά στεγνώσει η μελάνη της επιστολής Αναστασιάδη προς τους 27 ομολόγους του, διά της οποίας κατέστησε σαφές ότι η Λευκωσία αποφάσισε το πάγωμα του συνόλου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, το Λονδίνο πραγματοποίησε επαφές με επτά τουλάχιστον κράτη-μέλη, ζητώντας όπως στηρίξουν την υιοθέτηση συγκεκριμένης παραγράφου στα Συμπεράσματα του προσεχούς Δεκεμβρίου, με στόχο να ζητείται το άνοιγμα των διαπραγματευτικών κεφαλαίων 23 και 24, για τα «Θεμελιώδη Δικαιώματα» και τη «Δικαιοσύνη». Οι ίδιες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι «άμεση επιδίωξη» της Βρετανίας, η οποία μάλιστα ετοίμασε και προσχέδιο για προώθηση των δύο επίμαχων τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων, είναι να δημιουργηθεί μια «πλατφόρμα κρατών-μελών», μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί:

1. Η απομόνωση της Λευκωσίας προκειμένου να πειθαναγκαστεί να υπαναχωρήσει από την απόφασή της να βάλει στο ψυγείο όλα τα διαπραγματευτικά κεφάλαια της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στις 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η τουρκική επιθετικότητα οδήγησε τη Λευκωσία στην υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων, «περιλαμβανομένου της άσκησης βέτο στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου διαπραγματευτικού κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας».

2. Η αποστολή ενός ισχυρού μηνύματος στήριξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας μέσω των Συμπερασμάτων του προσεχούς Δεκεμβρίου με «ξεκάθαρη αναφορά» στην ανάγκη για άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24, τα οποία μπλοκάρει μονομερώς η Λευκωσία από το 2009.

Όπως επίσης πληροφορείται ο «Φ», το Λονδίνο, στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσει, επιχειρεί την αποσύνδεση της ευρωπαϊκής «κριτικής» που έχει ασκηθεί προς την Τουρκία για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ από τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, θεωρώντας ότι τα δύο ζητήματα δεν συνδέονται. Με βάση αυτή τη θεώρηση, η Βρετανία διαμηνύει πίσω από κλειστές πόρτες ότι το θέμα που προέκυψε με την κυπριακή ΑΟΖ δεν πρέπει να αποτελέσει «αφορμή» για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Λειτουργώντας ως συνήγορος των θέσεων της Άγκυρας, το Λονδίνο αποδίδει στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ μια προσπάθεια δήθεν διασφάλισης των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων για διαμοιρασμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μετά από μία ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες, από τις 15 Οκτωβρίου, η Βρετανία έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ υπόσκαψης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφενός έχει αμφισβητήσει την υπόσταση της κυπριακής ΑΟΖ και αφετέρου τορπίλισε κάθε προσπάθεια που καταβλήθηκε εκ μέρους της ΕΕ για διενέργεια διαβήματος προς τον ΟΗΕ αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου. Ειδικότερα:

>>>15 Οκτωβρίου: Η Βρετανία (με τη συμβολή των μόνιμων δορυφόρων της, τη Σουηδία και τη Φινλανδία) έσπασε τη σιωπηρή διαδικασία και μπλόκαρε ευρωπαϊκό διάβημα για τις τουρκικές προκλήσεις. Αφήνοντας ουσιαστικά στο απυρόβλητο την Τουρκία και ενθαρρύνοντάς την να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, αλωνίζοντας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

>>>23 Οκτωβρίου: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με ύφος «αποικιακού προβοκάτορα» αμφισβήτησε την υπόσταση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώπιον όλων των ηγετών της ΕΕ (στην απουσία του ασθενούντος Νίκου Αναστασιάδη). Ρώτησε χαρακτηριστικά: «Έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η Κύπρος, πριν από τη λύση του κυπριακού προβλήματος»; Νεότερες μάλιστα πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι κατά την τοποθέτησή του ενώπιον της Συνόδου Κορυφής, ο Βρετανός πρωθυπουργός συμβουλευόταν και γραπτό κείμενο, το οποίο προφανώς ετοιμάστηκε από το Φόρεϊν Όφις, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι θέσεις που διατύπωσε ήταν πολύ καλά μελετημένες και στόχευαν να αμφισβητήσουν στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράλληλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Για λόγους Ιστορίας, υπενθυμίζουμε ότι στον κ. Κάμερον απάντησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι εάν όλα τα κράτη έχουν ΑΟΖ, γιατί να μην έχει και η Κυπριακή Δημοκρατία. Η παρέμβαση Μέρκελ, παρά τον αναμφισβήτητα θετικό της χαρακτήρα, δεν μπορεί να ανατρέψει τις προσπάθειες του Λονδίνου, το οποίο όπως πληροφορούμαστε υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία προς Ευρωπαίους συνομιλητές του, ότι τα κοιτάσματα αποτελούν φυσικό πλούτο που πρέπει να τύχει συνεκμετάλλευσης από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, στη λογική του «νέου συνεταιρισμού» και των δύο συνιστώντων κρατιδίων.

Σημειώνεται ότι ενώ ο κ. Κάμερον αμφισβητούσε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, απέστειλε και ένα πακέτο σοκολατάκια στον ασθενούντα πρόεδρο Αναστασιάδη με ευχές για ταχεία ανάρρωση. «Φοβού τους Βρετανούς και σοκολατάκια φέροντας», θα μπορούσε εύλογα κάποιος να ισχυριστεί Οι εξελίξεις που σημειώνονται στην έδρα της ΕΕ, δεδομένης της στάσης που τηρεί η Βρετανία κόντρα στην κυριαρχία και στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλουν προς τη Λευκωσία «να λάβει τα μέτρα της». Και να καταθέσει με κάθε επισημότητα τις θέσεις της για τους λόγους παγώματος του συνόλου των τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων της Τουρκίας στα πρακτικά του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη.

Η καταγραφή των κυπριακών θέσεων στα πρακτικά του Συμβουλίου θα αποτελέσει απτό μήνυμα προς τη Βρετανία ότι η εξαγγελία του προέδρου Αναστασιάδη για πάγωμα των τουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν αποτελεί πυροτέχνημα και δεν προσφέρεται για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και βρετανικές πισώπλατες μαχαιριές, ενόψει των Συμπερασμάτων του προσεχούς Δεκεμβρίου. Η Λευκωσία έχει τρόπο απάντησης και είναι σε θέση να κόψει τις βρετανικές ορέξεις, νοουμένου βεβαίως ότι υπάρχει και η απαραίτητη πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Λονδίνο ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό"

Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διήμερου

Γεμάτα καταστήματα την Κυριακή λόγω εκπτώσεων και καλού καιρού

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα το διήμερο- χθες πρώτη μέρα των εκπτώσεων και σήμερα Κυριακή- που ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που "παραδοσιακα" συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Σε ότι αφορά στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλιώνουν τη γενική εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση δημιουργήθηκε έξω από πολυκατάστημα στη συμπρωτεύουσα όταν διαδηλωτής χτύπησε πελάτη που ήθελε να ψωνίσει.

Οι έμποροι πάντως επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί, το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας, όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

"Στην Κύπρο άνοιξαν τα μαγαζιά τις Κυριακές,με διακομματική συναίνεση και δημιουργήθηκαν 7000 θέσεις εργασίας,αλλά αυτό εμάς δε μας απασχολεί..." Αυτό σχολίασε με μήνυμά του στο διαδίκτυο ο βουλευτής, πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Πριν από λίγη ώρα ανέβασε μία φωτογραφία που δείχνει την αυξημένη εμπορική κίνηση στην οδό Ερμού και γράφει: "Κανένα σχόλιο".

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την αγοραστική κίνηση του διήμερου"

Ζουν σε τρώγλη, κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ξάνθη και πληρώνουν... ΕΝΦΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

-Αν και το σπίτι τους είναι ετοιμόρροπο και δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι, καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ
  -Μονογονεϊκή οικογένεια με καρδιοπαθείς, ζει σε ένα χαμόσπιτο στην ορεινή Γλαύκη
-Τρία άτομα ζουν με ένα μικρό επίδομα του ΟΓΑ χωρίς να έχουν βοήθεια από πουθενά!

Κάτω από το όριο της φτώχειας, σε ένα σπίτι ετοιμόρροπο με σοβαρά προβλήματα στατικότητας και σε συνθήκες διαβίωσης που μόνο ανθρώπινες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ζει μια μονογονεϊκή οικογένεια στην ορεινή Γλαύκη της Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα διώροφο παλιό οίκημα, το όποιο έχει για κεντρική είσοδο μια ξύλινη δίθυρη πόρτα που συνήθως χρησιμοποιείται σε αποθήκες ή κτηνοτροφικές μονάδες, με το ισόγειο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η πρόσβαση στον επάνω όροφο γίνεται μέσω ξύλινης ξεχαρβαλωμένης εσωτερικής σκάλας ενώ το πάτωμα του κτηρίου έχει καλυφθεί από στρώμα χώματος το οποίο όπως αναφέρουν οι ένοικοι δημιουργήθηκε από τις βροχοπτώσεις.

Στον δεύτερο όροφο, δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο η σκεπή στην οποία εντοπίζονται ρωγμές, ενώ υπάρχουν συνολικά τρεις χώροι που κατοικούνται αλλά βρίσκονται σε εξίσου άθλια κατάσταση. Η θέρμανση του χώρου γίνεται με σόμπες ωστόσο το γεγονός πως το σπίτι περιστοιχίζεται από ξύλινες πρόχειρες κατασκευές καθιστά επικίνδυνη ακόμη και τη χρήση τους. Εντός του μισογκρεμισμένου σπιτιού δεν υπάρχει καν τουαλέτα, η οποία βρίσκεται έξω σε άλλον χώρο.

Το απόκομμα από τον... ΕΝΦΙΑ!

Όπως αναφέρει ο κ. Καρά Χουσεΐν Φερίτ, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του πατέρα του. “Είμαστε πέντε αδέλφια, οι αδελφές μου έχουν παντρευτεί και σήμερα μένουμε εδώ εγώ, η μητέρα μου και ο μικρός μου αδελφός” τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως η μοναδική πηγή εσόδων της οικογένειας είναι ένα επίδομα που τους καταβάλει ο ΟΓΑ, μιας και ο μικρός του αδελφός είναι ανήλικος, καθώς και τα ελάχιστα μεροκάματα που κάνει ο ίδιος κατά διαστήματα. “Κάνω ένα ή δύο μεροκάματα κάθε 10 ημέρες και βγάζω 5 με 10 ευρώ” συμπληρώνει, με τους εισοδηματικούς πόρους να μην επαρκούν ούτε για την κάλυψη των απαραίτητων για την καθημερινή επιβίωση της οικογένειας, πόσο μάλλον για την κάλυψη των υποχρεώσεων.

Η εν λόγω τρώγλη, που στη θέα της και μόνο γεννάται ακατάπαυστη ανατριχίλα, δεν ξέφυγε από τον παραλογισμό της φορολογίας μιας και η οικογένεια κλήθηκε να καταβάλει ΕΝΦΙΑ και μάλιστα ύψους 237 ευρώ! “Παλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, βάζουμε περισσότερα ρούχα για να βγάλουμε τον χειμώνα. Η μάνα μου έχει καρδιά, τα πόδια της την πονάνε. Δεν μπορεί να σκουπίσει, να καθαρίσει. Φοβούμαστε να ανάψουμε τη σόμπα γιατί το σπίτι είναι γκρεμισμένο θα πάρει φωτιά και θα καούμε και εμείς μέσα. Παίρνει 350 ευρώ επίδομα και που να πάνε αυτά τα λεφτά; για τα φάρμακα της μητέρας μου; το σπίτι; ή το ρεύμα; δεν μένει απολύτως τίποτα” εξηγεί ο Καρά Χουσεϊν Φερίτ. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο ίδιος τον ελεύθερό του χρόνο κατασκευάζει χειροποίητα νταούλια, μουσικά όργανα, τα οποία ωστόσο όπως αναφέρει δεν μπορεί να πουλήσει.











thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζουν σε τρώγλη, κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ξάνθη και πληρώνουν... ΕΝΦΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)"

Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στη Μεσόγειο

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει φέρει σε δεύτερη μοίρα τα μείζονα εθνικά θέματα, την ώρα που η Μεσόγειος... φλέγεται!

Στην εποχή της μνημονιακής Ελλάδας, όπου όλοι ασχολούνται με την οικονομική κρίση, είναι ελάχιστοι εκείνοι που θυμούνται πλέον τα εθνικά θέματα.

To φοβικό σύνδρομο έναντι των ξένων, η αναζήτηση της εύνοιάς τους, ο τρόμος μην “σπάσουμε αυγά” με τους εταίρους, η ανησυχία μη τυχόν και μπουν στον “πάγο” οι σχέσεις μας με τις ξένες δυνάμεις, το δέος του διαβόητου πολιτικού κόστους και το έλλειμμα γνώσης και κυρίως μνήμης, καθιστούν την εξωτερική πολιτική το τελευταίο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.

Τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σχέση μόνο με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η οικονομία είναι μεν κομβική αιτία γύρω από την οποία τρέχουν οι εξελίξεις. Όμως, από την πλευρά τους τα εθνικά θέματα αποτελούν ανοικτή πληγή.

Η Ελλάδα ζει με την τουρκική προκλητικότητα δεκαετίες. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, οι γείτονες ξεπέρασαν τα όρια προκλητικότητας.

Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τη γεωγραφική θέση της, τις στρατιωτικές της δυνατότητες και τον πολιτικό – διπλωματικό ρόλο που μπορεί να έχει, στις μείζονος σημασίας γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιδιώκει να διαπραγματευθεί τη συμμετοχή της στη Δυτική Συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, με όρους που θα εξυπηρετούν τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα.

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα απαιτεί λύση στο Κυπριακό, που θα της εξασφαλίζει τη «μερίδα του λέοντος» στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της Κύπρου, ως αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή της στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης κατά των τζιχαντιστών.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, παραβιάζοντας βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο. Η Τουρκία, χωρίς να ενημερώσει, όπως όφειλε, την Κυπριακή Δημοκρατία, δέσμευσε περιοχές για υποθαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» και δύο πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου, ήδη, πλέουν ανενόχλητα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και εγγύτατα στις ακτές της Κύπρου.

«Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Πρόδρομος Προδρόμου. Αν όντως η πρόκληση είναι ανάλογη των Ιμίων, ποια είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης; Πώς αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών; Γιατί για μια ακόμη φορά αφήσαμε τις τουρκικές προκλήσεις αναπάντητες;

Σαμαράς και Αναστασιάδης διαμηνύουν ότι Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία κινούνται συντονισμένα, ώστε να εξασφαλίσουν την υποστήριξη ηγετών της Ε.Ε., καθώς επίσης και την υποστήριξη, σε όλα τα επίπεδα, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, καταδικάζοντας, παράλληλα, την έκνομη συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η απάντηση της Τουρκίας άμεση. Τη παραμονή της 28ης Οκτωβρίου έστειλε τουρκικά μαχητικά να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και να πετάξουν σε απόσταση μόλις 500 ποδιών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Η Κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε. Το Εθνικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε μέτρα που συνιστούν λελογισμένη αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα. Το πιο σημαντικό μεταξύ αυτών είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει το άνοιγμα άλλων ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, μπλοκάροντας έτσι την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία είναι πολλά. Από την ανατολή μέχρι της δύση της χώρας, το τουρκικό κράτος έχει να αντιμετωπίσει “εστίες φωτιάς”. Η πολιτική Ερντογάν – Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες της Τουρκίας» απέτυχε παταγωδώς και μετεξελίχθηκε σε «προβλήματα με όλους τους γείτονες». Οι σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο χειροτέρεψαν, το Κουρδικο μόνιμο αγκάθι, το Κυπριακό επίσης, με την Ελλάδα ανοιχτές πληγές Γιατί επομένως επιλέγει να ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο με την Κύπρο και την Ελλάδα; Διότι, εκτιμά πως επειδή Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε καταφανή οικονομική αδυναμία και λόγω περιορισμού των δαπανών δεν είναι στρατιωτικά ισχυρές, άρα θα είναι εύκολα αντικείμενα εκβιασμού και επιρρεπείς σε υποχωρήσεις στις τουρκικές αξιώσεις. Αυτή, όμως, η τουρκική συμπεριφορά καταδεικνύει και τον καιροσκοπισμό της Τουρκίας, αλλά και την περιφρόνησή της στη διεθνή νομιμότητα.

Το θέμα είναι όμως και πώς αντιδρά η Ελλάδα; Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί την οικονομική κρίση για αυτήν την αδράνεια, την παραμέληση των εθνικών μας θεμάτων. Είναι ευθύνη της και ισότιμη συνευθύνη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων για την περιθωριοποίηση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τα εθνικά θέματα απαιτούν συνεχή και ενεργή επαγρύπνηση. Απαιτούν ανθρώπους δραστήριους, που να νοιάζονται για το εθνικό συμφέρον της χώρας, όχι ανδρείκελα που θα σκέφτονται μόνο την καρέκλα.

Διαδοχικά ραντεβού τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο

Κινητικότητα θα επικρατεί τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Κ. Παπούλιας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι η συνάντηση Παπούλια-Σαμαρά θα είναι «εφ' όλης της ύλης», καθώς ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές όσο και στα εθνικά θέματα, όπου κυριαρχούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στη Μεσόγειο"

Θεσσαλονίκη:Επιτέθηκαν με γροθιές σε πολίτη που ήθελε να ψωνίσει!

Με την επέμβαση των ΜΑΤ λύθηκε στη Θεσσαλονίκη η πολιορκία πολυκαταστήματος από διαδηλωτές που αντιδρούν στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο thestival.gr ο ξυλοδαρμός από τους διαδηλωτές δύο πολιτών που ήθελαν να μπουν μέσα στην επιχείρηση για να κάνουν αγορές

Μπροστά στο πολυκατάστημα είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος που ήθελε να μπει για να ψωνίσει. Οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους είχαν μπλοκάρει την είσοδο, απαγορεύοντας στον οποιοδήποτε να εισέλθει.

Κατά την επέμβαση των ΜΑΤ τραυματίστηκε μια κοπέλα, ενώ σημειώθηκε και μια προσαγωγή.




Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη:Επιτέθηκαν με γροθιές σε πολίτη που ήθελε να ψωνίσει!"

Μητσοτάκης – Χαρδούβελης εναντίον Βενιζέλου στο «ματς» του νέου μισθολογίου

Ανοίγει μέτωπο και με τους εφοριακούς ο υπουργός Οικονομικών

Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα στο θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει πρωτοβουλίες μεταστροφής της άποψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις αλλαγές στις αμοιβές των δημοσίων υπάλληλων.

Στη προσπάθεια αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα αναζητήσει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, οι οποίοι «καίγονται» να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την τρόικα.

Πάντως, ενδεχόμενη στήριξη του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Χαρδούβελη θα φέρει τον υπουργό Οικονομικών «απέναντι» στους υπαλλήλους του υπουργείου του, οι οποίοι θίγονται ιδιαίτερα από το νέο μισθολόγιο. Αν και οι εφοριακοί υποστηρίζουν πως σε όλες τις ευρωπαϊκές διοικήσεις υπάρχουν υψηλότερες αμοιβές για τους εργαζόμενους της φορολογικής διοίκησης ώστε να μην ρέπουν στην διαφθορά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ειδικά για το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης του ΥΠΟΙΚ είναι αδιανόητο να παίρνει 600 ευρώ περισσότερα από ό,τι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα λοιπά υπουργεία.

Εφόσον το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει στις επιλογές που προκρίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κατώτατος μισθός που ισχύει εδώ και δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγωγικός μισθός για τον απόφοιτο υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα είναι 680 ευρώ τον μήνα από 780 ευρώ σήμερα. Το ποσό αυτό, που καταβάλλεται για 12 μήνες, αντιστοιχεί στις αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη που είναι 586 ευρώ τον μήνα, αλλά καταβάλλεται επί 14 φορές, συμπεριλαμβανομένων των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Ακόμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να μεταπείσει για την κατεύθυνση που δόθηκε από την τρόικα να διευρυνθεί η διαφορά των αποδοχών των αποφοίτων Λυκείου με τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις και ακόμη περισσότερο με τους καθηγητές των σχολείων, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και τους γιατρούς του ΕΣΥ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης – Χαρδούβελης εναντίον Βενιζέλου στο «ματς» του νέου μισθολογίου"

Έτσι έκλεψαν 50 εκατ. € από την Ε.Ε.

Περίπου 50 εκατ. ευρώ φαίνεται να έχει αποκομίσει από το 2003 έως το 2012 η ελληνική «αντιπροσωπία» του δικτύου εταιρειών που εξαπατούσε συστηματικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της χρηματοδότησης προγραμμάτων έρευνας για την ανάπτυξη της τεχνολογικής καινοτομίας, πληροφορικής και επικοινωνίας.

Αυτό είναι, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το «μερίδιο» της απάτης των εμπλεκόμενων ελληνικών εταιρειών από τα συνολικά 25 δισ. ευρώ που φέρονται να έχουν «εξαφανιστεί» πανευρωπαϊκά με παρόμοιο τρόπο από άλλες δεκάδες εταιρείες – βιτρίνες του εξωτερικού, ξεσηκώνοντας σάλο στους κύκλους της Ε.Ε.

«Έχουμε καταγράψει ολόκληρη τη ροή περίπου 700.000 ευρώ, τα οποία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έφυγαν για Μάλτα, Κύπρο, Ολανδικές Αντίλλες. Υπάρχουν ενδείξεις για παρόμοιες ροές συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες τώρα ερευνώνται λεπτομερώς για την εξακρίβωση ολόκληρης της πορείας και της κατάληξής τους», υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Αντίστοιχες «εταιρείες» στην Ιταλία είχαν καταφέρει να αποσπάσουν περίπου 400 εκατ. ευρώ, με τις Αρχές της χώρας να έχουν κατασχέσει όλα τα χρήματα από τους αετονύχηδες απατεώνες, τους οποίους καλούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι, προκειμένου να τους επιστραφεί κάποιο μέρος τους, ωστόσο στη χώρα μας δεν έχει γίνει καμία κίνηση ανάκτησης των χρημάτων που απέσπασαν οι Έλληνες «συνάδελφοί» τους.

Κάντε κλικ εδώ για μεγέθυνση


Κάντε κλικ εδώ για μεγέθυνση:


Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
  enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι έκλεψαν 50 εκατ. € από την Ε.Ε."

Πως θα αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας 1,5 εκατ. ανασφάλιστοι

Πέντε επιλογές δίνει στους ανασφάλιστους η νομοθεσία, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς βιβλιάριο ασθενείας, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Το βιβλιάριο ασθενείας θα αφορά όσους είναι ανασφάλιστοι λόγω χρεών, διακοπής επαγγέλματος, ανεργίας για 12 ή παραπάνω μήνες, αλλά και όσους δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν «καρτέλα ενσήμων».

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διατάξεις μπορούν να αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες της χώρας. Το βιβλιάριο αυτό θα ανανεώνεται κάθε έξι μήνες με ανώτατο χρονικό διάστημα ισχύος τα 2 χρόνια.

Η ανανέωση βιβλιαρίου ασθενείας προβλέπεται για πέντε κατηγορίες, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναλυτικά, οι δικαιούχοι μπορεί να είναι :

- Ελεύθεροι επαγγελματίες που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (ταμείο για επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες) ή στο ΕΤΑΑ (ταμείο γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών) και το εισόδημά τους τα έτη 2011 έως 2013 δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

- Ανασφάλιστοι που δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας είτε λόγω χρεών στα Ταμεία, είτε γιατί δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν "καρτέλα ενσήμων".

- Άνεργοι ηλικίας 29 έως 55 ετών και ελεύθεροι επαγγελματίες που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, ανεξάρτητα από το αν χρωστούν ή όχι εισφορές.

-Άνεργοι ηλικίας μέχρι 29 ετών. Έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στον κλάδο ασθενείας του ΙΚΑ, μέσω ΟΑΕΔ, εφόσον:

1. Δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

2. Έχουν εγγραφεί ως άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ επί δύο μήνες συνεχόμενα, πριν από την υποβολή της αίτησης και κατέχουν κάρτα ανεργίας που ανανεώνεται κάθε μήνα.

- Μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών, μετά από αίτηση που υποβάλλουν στο ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους, καλύπτονται για τον κλάδο των παροχών ασθενείας σε είδος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει οποτεδήποτε τουλάχιστον 3.000 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας του ΙΚΑ.

Οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημερομίσθια, καλύπτονται από το ΙΚΑ για τον κλάδο των παροχών ασθενείας σε είδος.

Οι προϋποθέσεις για δωρεάν παροχές ασθενείας 2 χρόνων για όσους εγγράφονται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ:

Ηλικία - Απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης:

29 - 600

30 - 700

31 - 800

32 - 900

33 - 1.000

34 - 1.100

35 - 1.200

36 - 1.300

37 - 1.400

38 - 1.500

39 - 1.600

40 - 1.700

41 - 1.800

42 - 1.900

43 - 2.000

44 - 2.100

45 - 2.200

46 - 2.300

47 - 2.400

48 - 2.500

49 - 2.600

50 - 2.700

51 - 2.800

52 - 2.900

53 - 3.000

54 - 3.000
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως θα αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας 1,5 εκατ. ανασφάλιστοι"

Βρήκαν άλλα 35 εκατ. δολ. από τις μίζες των εξοπλιστικών

Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου δύο Ελβετοί εισαγγελείς μπήκαν στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς Γαρβιήλ Μαλλή στην Ευελπίδων. Ήταν ο γνωστός και από την υπόθεση Siemens ομοσπονδιακός εισαγγελέας κ. Λίνχαρτ Οξνερ-σκληρός δικαστικός αλλά δίκαιος-και ο βοηθός του Ουρς Κέλι, που είχε έρθει και παλαιοτέρα.

Σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας, παρουσία του εισαγγελέα, Αντώνη Ελευθεριάνου, πήραν μια ενδιαφέρουσα απολογία από τον Νικόλαο Ζήγρα, κατηγορούμενο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και στην Ελβετία, συμφωνά με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου περιγράφει πως διακινούνταν οι μίζες μέσω συγκεκριμένης τράπεζας και υπεράκτιων εταιρειών, αλλά και με εμπλοκή δύο μεγάλων δικηγορικών γραφείων στην Ελβετία, που είχαν και συγκεκριμένο πελάτη, ο οποίος είναι βασικός κατηγορούμενος στο άλλο σκάνδαλο.

Άνοιξαν 1.200 λογαριασμοί

Με την απολογία Ζαγρέ, που κρατείται ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό, άνοιξε η έρευνα για την εμπλοκή Ελβετών αξιωματούχων. Ο ένας μάλιστα που έχει διατελέσει σε ανώτατο αξίωμα εμφανίζεται στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου με ένδειξη «Χριστούγεννα 2007, 2,5…». Από την εν εξελίξει έρευνα στην Ελβετία φέρεται να προκύπτει ως κομβικός ο ρόλος Ελβετίδας αξιωματούχου, με βαρύτητα στην υποδοχή αιτημάτων της ελληνικής πλευράς, τα όποια κατά κανόνα καθυστερούσαν.

Ως σήμερα έχουν ανοίξει 1.200 λογαριασμοί που σχετίζονται με «μαύρο χρήμα» από και προς την Ελλάδα. Τελευταία εντοπίστηκε το ποσό-μαμούθ των 35 εκατ. δολαρίων από τη ρώσικη Antey (πύραυλοι Tor-M1) προς εταιρεία του Βλάση Καμπούρογλου, ο οποίος πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην Τζακάρτα πριν από δύο χρόνια. Διακινείται μέσω της εταιρείας ΠΕΝΚΕΛ που εμφανίζεται για πρώτη φορά.

Στη δικογραφία εμφανίζεται επίσης έγγραφο για θυρίδα της Γκούντρουν, πρώην συζύγου του Τσοχατζόπουλου, που δέχεται περίπου 620.000 δολάρια και η ίδια να τα τοποθετεί σε θυρίδα της Credit Suisse στην περιοχή Παράντεπλατς της Ζυρίχης.

Τα μετρητά, σύμφωνα με την έκθεση των ελβετικών αρχών, προέρχονταν από την προμήθεια των Tor-M1 της ρωσικής Antey και μέσω μεσαζόντων κατέληξαν στον Τσοχατζόπουλο.

Κατά το ίδιο έγγραφο, η θυρίδα ανοίχτηκε και βρέθηκαν 580.000 δολάρια και χειρόγραφη σημείωση στην οποία φαινόταν οι η θυγατέρα τους Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε αποσπάσει τις υπολειπόμενες 40.000 δολάρια.

Η θυρίδα συνδεόταν με λογαριασμό στην ίδια τράπεζα που τροφοδοτήθηκε με 500.000 δολάρια από τη γνωστή υπεράκτια Morelia.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρήκαν άλλα 35 εκατ. δολ. από τις μίζες των εξοπλιστικών"

Πάτρα : Διπλή εφημερία χωρίς γάντια στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Τριτοκοσμικές καταστάσεις βιώνουν γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορέας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας το οποίο έχει διπλή εφημερία .

Σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας αυτή η διπλή εφημερία πραγματοποιείται σε όλα τα τμήματα - σε καιρούς όπου ο εφιάλτης του έμπολα έχει ενεργοποιήσει όλη την Ευρώπη – χωρίς γάντια.

Για την ακρίβεια σε όλα τα τμήματα υπάρχει απόθεμα μόλις μισού έως και ενός κιβωτίου γαντιών, αλλά με εντολή των υπευθύνων για την λειτουργία του ιδρύματος, αυτά φυλάσσονται για τυχόν σοβαρό έκτακτο γεγονός (ο νοών...νοείτω ), με αποτέλεσμα αυτά να μην μοιράζονται στο προσωπικό το οποίο λόγω της διπλής εφημερίας καλείται να διαχειριστεί από σοβαρότατα παθολογικά περιστατικά μέχρι χειρουργικά περιστατικά χωρίς ΓΑΝΤΙΑ.

Η κατάσταση από νοσηλευτές και γιατρούς οι οποίοι είναι εφημερία χαρακτηρίζεται αδιανόητη ενώ όπως επισημαίνουν για την επίτευξη των οικονομικών μεγεθών τίθεται σε κίνδυνο η υγεία γιατρών και εργαζομένων αλλά και των συγγενικών τους προσώπων.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα : Διπλή εφημερία χωρίς γάντια στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»"

Δαφνί:Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι για ώρες

Γιατροί που αντί να είναι στο πόστο τους, καθώς εφημέρευαν, ήταν στο σπίτι τους και κοιμούνταν, ιατρικοί φάκελοι κενοί, και ένας ασθενής που ήταν δεμένος για οχτώ ώρες! Αυτές ήταν μερικές από τις σοβαρές παρατυπίες που διαπιστώθηκαν σε αιφνίδιους ελέγχους που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο διοικητής του ΨΝΑ, Παύλος Θεοδωράκης, στις 28 Δεκεμβρίου του 2013 διαπιστώθηκε ότι 13 από τους 21 γιατρούς που εφημέρευαν δεν βρίσκονταν στη θέση τους, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απουσία τους και κινήθηκαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου οι νομικές διαδικασίες. Οι 13 γιατροί ελέγχτηκαν πειθαρχικά και τους επιβλήθηκε εγγραφή επίπληξη.

Σε άλλες περιπτώσεις, διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι ένας στους τρεις φακέλους ασθενών ήταν κενός, δηλαδή δεν υπήρχε καθημερινή παρακολούθηση για την πορεία τους. Αλλά το πιο απίστευτο είναι πως σε άλλη «έφοδο» στις ψυχιατρικές κλινικές, βρέθηκαν πέντε ασθενείς καθηλωμένοι χωρίς να τηρείται το πρωτόκολλο που προβλέπει να ελέγχονται ανά δύο ώρες. Ενας από αυτούς μάλιστα ήταν δεμένος στο κρεβάτι του για οχτώ ολόκληρες ώρες!

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, οι γιατροί του ΨΝΑ είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι, ενώ εκείνοι που διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν το ίδιο ευσυνείδητοι, συμμορφώθηκαν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δαφνί:Εφημερίες από το σπίτι και ασθενείς δεμένοι για ώρες "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news