facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΕ: Η αξία του Ελληνικού είναι τριπλάσια από αυτή που συμφωνήθηκε [έκθεση]

«Φωτιές» ανάβει η οικονομικοτεχνική μελέτη που παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και αποτιμά την αξία του Ελληνικού στα 3 δισ. Ευρώ, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από την προσφορά αγοράς που έχει κάνει δεκτή το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα 3 δισ. Ευρώ, είναι η συντηρητική εκτίμηση της αξίας της έκτασης, ενώ, είναι κατά 222% μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ στα οποία έχει συμφωνήσει κατ΄αρχήν το ΤΑΙΠΕΔ. Αντιστοιχεί σε κόστος γης 92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δόμησης αξία που δεν υπάρχει, πουθενά στις γύρω περιοχές.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, μάλιστα, Χρήστος Σπίρτζης, εκτοξεύει βολές κατά του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα κακής ποιότητας δημοπρατήριο, χωρίς τιμές εκκίνησης και με μία προσφορά.Υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τη λειτουργία του».

Η αξία θα μπορούσε να είναι πενταπλάσια

Η εκτίμηση της επενδυτικής αξίας έγινε με βάση το σχέδιο αξιοποίησης της συνολικής έκτασης 6,203 τ.μ. του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του τέως Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και του Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κόσμα, με βάση τη μελέτη της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία ενσωματώθηκε πλήρως στο νόμο 4062/20012, βάση του οποίου έγινε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μεταβίβαση του 100% των μετοχών της εταιρίας από τον ΤΑΙΠΕΔ.

«Η σημερινή εκτίμηση, πέρα των υπολοίπων, βασίζεται στο σενάριο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση της τιμής πώλησης και της πραγματικής αξίας του Ελληνικού με αυτό το απαράδεκτο μοντέλο, που υιοθετήθηκε. Αν υιοθετούνταν άλλο μοντέλο διαγωνιστικών διαδικασιών, η εκτίμηση θα ήταν μεγαλύτερη και ίσως πολλαπλάσια της σημερινής. Έχουμε ξαναπεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα κακής ποιότητας δημοπρατήριο, χωρίς τιμές εκκίνησης και με μία προσφορά. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα για τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι σε αυτή τη φάση από πλευράς ΤΕΕ, δεν κρίνεται ούτε το θέμα της αξιοποίησης ή μη του Ελληνικού ούτε το περιεχόμενο της μελέτης της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία λήφθηκε υπόψη μόνο και μόνο επειδή είναι τεχνικοποιημένη, και μπορεί να αποτελέσει βάση για απολύτως συγκεκριμένη και αξιόπιστη εκτίμηση. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ θέλοντας να προλάβει όσους μιλήσουν για καθυστερημένη παρέμβαση θύμισε ότι το ΤΕΕ προσπάθησε να οδηγήσει την κυβέρνηση, τους δημόσιους φορείς και το ΤΑΙΠΕΔ σε διάλογο με την κοινωνία, σε διαφανείς διαδικασίες για αξιοποίηση και όχι εκποίηση του Ελληνικού.

Διαβάστε αναλυτικά την μελέτη του ΤΕΕ εδώ

ΤΕΕ: Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες

«Με τη σημερινή εκτίμηση κάνουμε ό,τι έπρεπε να έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Είναι προφανές ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες για αυτή τη βήμα- βήμα μεθόδευση του ξεπουλήματος του Ελληνικού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης. Κάλεσε, μάλιστα τους εκπροσώπους των κομμάτων και των φορέων που παραβρέθηκαν στην ειδική εκδήλωση του ΤΕΕ «να δώσουμε τη μάχη για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος όπου κι αν ανήκει πολιτικά ή ιδεολογικά ο καθένας μας».

Σπιρτζής: Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, αφού άσκησε σφοδρή κριτική στο ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε ότι «υποβλήθηκαν 9 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και ο διαγωνισμός κατέληξε με μια προσφορά, όπως συνηθίζει το ΤΑΙΠΕΔ» και διατύπωσε τα εξής ερωτήματα;
  • Πόσα λεφτά έχουν ξοδευτεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε συμβούλους, τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και σε ποια; Πώς εκλέχθηκαν;
  • Ποιοι και πόσοι είναι οι εκτιμητές της δημόσιας περιουσίας και ποιες είναι οι εκτιμήσεις; Πώς επιλέχθηκαν;
  • Ποια τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, ποια η συνεισφορά του στη μείωση του χρέους (συγκριτικά με το συνολικό χρέος της χώρας) και τέλος ποια η συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας;»
Οι παρεμβάσεις των πολιτικών
Παρεμβάσεις στην ειδική εκδήλωση του ΤΕΕ έκαναν βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, με τη σειρά που έλαβαν το λόγο, ως εξής:
  • «Εξαιρετική δουλειά, που καταδεικνύει το μεγάλο... κλέψιμο, τη μεγάλη απάτη που πάει να γίνει στο Ελληνικό» χαρακτήρισε τη μελέτη που παρουσίασε το ΤΕΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η οποία και δήλωσε με έμφαση πως «η έκταση του Ελληνικού δεν πρόκειται να κτιστεί».
  • Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, επεσήμανε πως οι όποιες ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και να υποστηρίζονται από στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτείας, ενώ υποστήριξε πως στη Βουλή έφτασε μόνο το Α΄ τεύχος της προκήρυξης για το Ελληνικό και όχι το Β΄ τεύχος στο οποίο και αναφέρονται τόσο το τίμημα, όσο και οι όροι.
  • Η Σοφία Σακοράφα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός έχει εξαπατηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα του Ελληνικού, καθώς όχι μόνο δεν θα γίνει η έκταση πάρκο, αλλά παραχωρείται με χαμηλό αντίτιμο σε ιδιώτες και ανέφερε, επίσης, πως η σχετική αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα ήταν πολιτική κίνηση.
  • Ο βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Σταμενίτης εξέφρασε την άποψη πως η έκταση του Ελληνικού πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί, με σχεδιασμό που θα κάνει το κράτος σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες. Σε ό,τι αφορά την αξία, αυτή θα την κρίνει η αγορά.
  • Μιλώντας στην εκδήλωση ο Νίκος Μήλης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως η όποια επένδυση πρέπει να γίνει με ωφέλειες για την κοινωνία και με τη σύμφωνη γνώμη της. Να μην ... παίξουμε το «παιχνίδι των καθυστερήσεων», αλλά να λάβουμε υπόψη τη σοβαρότητα και κρισιμότητα των στιγμών, υπό το φως ρεαλισμού και ψύχραιμης αποτίμησης.
  • Ο Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης (βουλευτής ΑΝΕΛ) δήλωσε πως οι βουλευτές δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχουν επιφυλάξεις για πολλά ζητήματα, ωστόσο είναι γεγονός ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί η λύση του ιδιώτη καθώς το κράτος στερείται χρημάτων.
  • Ο Γρηγόρης Λιονής, εκ μέρους του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως η μελέτη είναι εξαιρετικά σημαντική και βοηθά στην κατανόηση των δεδομένων, ενώ δήλωσε πως το Ελληνικό πρέπει να γίνει έκταση πρασίνου, πολυθεματικό πάρκο, χωρίς ανταποδοτικά τέλη.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΕΕ: Η αξία του Ελληνικού είναι τριπλάσια από αυτή που συμφωνήθηκε [έκθεση]"

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 17 μήνες αγώνα και 1 χρόνο από την εισβολή και κατάληψη του ραδιομεγαρου από τα ΜΑΤ.

Ενός αγώνα που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ - ERTOPEN, από την πρώτη στιγμή της βάναυσης επίθεσης της 11ης Ιουνίου κατά της ελευθερίας του λόγου, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των 2.656 με αορίστου χρόνου και 300 με ορισμένου χρόνου, εργαζομένων της και των οικογενειών τους, έχουν παλέψει σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια.

Από την πρώτη στιγμή δίνουμε έναν αγώνα έντιμο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τα συνταγματικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα φέρει την τελική νίκη που θα αφορά και θα έχει αναφορά την ελληνική κοινωνία και την διασπορά.

Αγωνιζόμαστε επίσης όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη και φαύλη κυβέρνηση τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη και κατά του ξεπουλήματος όποιου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ έχει απομείνει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ! Ενάντια:

· στην κατάλυση του συντάγματος

· στο «μαύρο στην ΕΡΤ»

· στα λουκέτα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

· στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.

· στο ξεπούλημα όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών

· στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις επιστρατεύσεις απεργών.

· στις άδικες και θανατηφόρες φορολογήσεις.

· στο φασισμό.

Την 1η Νοέμβρη στις 12.00 π.μ, στο Σύνταγμα (Ερμού) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα συμμετέχουμε ΚΑΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελεί το όπλο μας απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε ΕΚΕΙ,

Διαχωρισμοί δεν χωράνε – ΕΚΕΙ γιατί ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας !

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Όλοι σε όλες στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ κυβέρνησης.

ertopen
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη"

«Κλειστά» ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις

Δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού, ούτε ομαδικών απολύσεων, όπως συμφώνησαν σήμερα οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, τα θέματα αυτά θεωρήθηκαν «κλειστά».

Σχετικά, πάντως, με το ενδεχόμενο προσφυγής μιας επιχείρησης στη Δικαιοσύνη, με βάση τον αστικό κώδικα, επικαλούμενη οξύτατη δυσμενή κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθεί η αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο οι αποφάσεις να εκδίδονται ταχύτατα, ώστε να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι σε μια ατέρμονη διαδικασία.

Τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του συνδικαλιστικού νόμου παραπέμφθηκαν προς συζήτηση σε διμερή συνάντηση, στην οποία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Ρήγας, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Κουτσούκος, που θα έχουν συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημ. Σταμάτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι αυτό αναμορφώθηκε πριν από δύο χρόνια και ότι χρειάζεται συζήτηση για να φανεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλειστά» ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις"

Σουηδία: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης έφερε... ανάκληση του ισραηλινού πρεσβευτή

Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις, μετά την αναγνώριση από τη Σουηδία του κράτους της Παλαιστίνης

«Αυτό δείχνει πραγματικά την ενόχλησή μας και τον εκνευρισμό μας έπειτα από μια ανώφελη απόφαση που δεν συμβάλλει στο ενδεχόμενο επιστροφής στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Εμάνουελ Νάχσον, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας της αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης.

Η σουηδική πρωτοβουλία προκαλεί «μεγάλη ζημία και δεν έχει καμία χρησιμότητα», απάντησε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι πριν από την αναγνώριση θα έπρεπε να προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υποστήριξε ότι ενέργειες όπως αυτή της Σουηδίας «ενισχύουν τις μη ρεαλιστικές αξιώσεις των Παλαιστινίων και απομακρύνουν την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης έφερε... ανάκληση του ισραηλινού πρεσβευτή"

Σκληρή γλώσσα από τους δικαστές κατά της Κυβέρνησης

Με σκληρή γλώσσα μίλησαν οι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων κατά την Πανδικαστική συγκέντρωση για την άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί για τις περικοπές των αποδοχών τους και την καθιέρωση του αφορολόγητου του 25% των αποδοχών τους.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα πριν την είσοδο του 2014 το Μισθοδικείο με δύο αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, όπως επίσης έκρινε ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές. Κατόπιν αυτών οι αποδοχές των δικαστών επανέρχονται στο καθεστώς προ του δευτέρου Μνημονίου (Ιούλιος 2012).

Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οι αναδρομικές διαφορές των αποδοχών του παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Αντικείμενο της πανδικαστικής συγκέντρωσης, «η δημόσια ανάδειξη και συζήτηση των σοβαρών θεσμικών ζητημάτων της Δικαιοσύνης (απαξίωση του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών, μεγάλα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων κ.λπ.)».

Ειδικότερα, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «συνεχιζόμενη απαξία του θεσμικού ρόλου του δικαστή» και για «κυβέρνηση απολυταρχικού κράτους».

Ακόμη, η κυρία Θάνου ξεκαθάρισε ότι «οι δικαστές δεν είναι αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων, ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών», ενώ επισήμανε ότι η δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης οφείλεται μερικά και στις φωτογραφικές τροπολογίες
Επίσης, η κυρία Θάνου απάντησε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τις δηλώσεις του ότι η δικαστική εξουσία δεν αποφασίσει την δημοσιονομική πολιτική.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΔΕ, ανέφερε:

«Η εκτελεστική εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωτική να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Με την μη εφαρμογή τους η Κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, μετατρέπει τον εαυτό της σε Κυβέρνηση Κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη ότι, και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, εντούτοις το κράτος, κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο, αρνείται την εφαρμογή της.

Εμείς οι δικαστές, λοιπόν, σήμερα, απευθυνόμενοι δημόσια προς την εκτελεστική εξουσία και προς τους Έλληνες πολίτες, διακηρύσσουμε ότι η Κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τι δικαστικές αποφάσεις. Υποχρεούται ο υπουργός Οικονομικών να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις αποφάσεις του Μισθοδικείου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Θάνου τόνισε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι δηλώσεις, όπως «οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», υποδεικνύουν αλαζονική λογική και ευρίσκονται εκτός των πλαισίων του κράτους δικαίου, αφού το υπηρεσιακό καθήκον των δικαστών επιβάλλει να ελέγχουν τις ενέργειες των κρατικών οργάνων και όταν προκύπτει ότι αυτές γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος και των νόμων, υποχρεούνται να τις κηρύσσουν αντισυνταγματικές, παράνομες και κατ’ ακολουθία ανίσχυρες. Ούτε επίσης δικαιούται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών να παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό περί δήθεν καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους δικαστές, προφανώς με σκοπό να στρέψει τους πολίτες εναντίον μας».

Στην συνέχεια η πρόεδρος της ΕΔΕ τόνισε: «Οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες. Διότι α) όλοι είμαστε μέρος της κοινωνίας και εις βάρος μας επιβλήθηκαν τα ίδια μνημονιακά μέτρα (και μάλιστα υπέστημεν τις μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών, σε συνολικό ποσοστό 60%, εκ του οποίου μόνο το τελευταίο ποσοστό περικοπής –20%– κηρύχθηκε αντισυνταγματικό και ανατράπηκε, ενώ το υπόλοιπο της περικοπής –40%– παραμένει), και β) διότι εμείς οι δικαστές προστατεύουμε, με τις αποφάσεις μας, τα ατομικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών, όταν αυτοί προσφεύγουν στα δικαστήρια για να ζητήσουν προστασία και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι αυτό θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε και στο μέλλον».

Άλλο μεγάλο ζήτημα που προκαλεί δυσλειτουργία στη Δικαιοσύνη, επισήμανε η κυρία Θάνου, «είναι οι συνεχείς τροποποιήσεις των νόμων, η πολυνομία και οι αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και συχνά φωτογραφικές τροπολογίες, σε άσχετα με το θέμα τους νομοσχέδια, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των δικαστικών Ενώσεων».

Κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Θάνου, ανέφερε: «Αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη, που συντελούν στην καθυστέρηση της απονομής της. Έχουμε διαπιστώσει ότι η Διοίκηση κινείται με ρυθμούς χελώνας.

Όσες προσπάθειες και αν γίνονται προς υποβοήθηση και απαξίωση της Δικαιοσύνης, εμείς οι δικαστικοί λειτουργοί στεκόμαστε όρθιοι, επαγρυπνούντες για την προστασία του κύρους του λειτουργήματός μας και της ανεξαρτησίας μας, και διασφαλίζοντες τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα και τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών.

Αντί λοιπόν η εκτελεστική εξουσία να επιλέγει κάθε τόσο, κατά τρόπο άκρως εσφαλμένο, να έρχεται σε αντιπαράθεση με τη δικαστική εξουσία, ας επιδείξει επιτέλους το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που αρμόζει στην ισότιμη με τι άλλες δύο, δικαστική εξουσία, καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς και στις αποφάσεις που εκδίδονται από τους τελευταίους, ώστε να λειτουργήσει σωστά το Κράτος Δικαίου».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, η κυρία Γιανναδάκη τόνισε ότι αναπαράγεται αρνητική εικόνα για τους δικαστές και επικρατεί παραπληροφόρηση και εμπάθεια, ενώ ανέφερε ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς η Κυβέρνηση για λιμένα ζητήματα εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (φτάνει μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο). Μάλιστα, τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αναφέρθηκε σε παραπληροφόρηση μέσω του Τύπου για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και την επιστροφή των αναδρομικών τους, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση του Μισθοδικείου για την φοροαπαλλαγή του 25% των αποδοχών των συναδέλφων της, από την πλευρά της Κυβέρνησης αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει.

Ανάλογες θέσεις ανέπτυξαν οι πρόεδροι της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πάρεδρος Ν.Σ.Κ., Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης. Να σημειωθεί ότι στην πανδικαστική συγκέντρωση δεν συμμετέχει η Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς σήμερα έχουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής πρότεινε να νομοθετηθεί κοινό όργανο δικαστών και δικηγόρων, το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή γλώσσα από τους δικαστές κατά της Κυβέρνησης"

ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να βγει στις αγορές

Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να μπορεί να στηριχθεί στις αγορές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις, ο οποίος κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ουάσιγκτον την Πέμπτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιστροφή της Τρόικας στην χώρα μας.

Ο Ράις είπε ότι το θέμα εξαρτάται από την παρουσίαση ενός πλήρους πακέτου προτάσεων πολιτικής, το οποίο αναμένεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι άγνωστο το πότε θα επισκεφτούν ξανά την Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

«Σε αυτό το στάδιο το ΔΝΤ και οι άλλοι εταίροι της Ελλάδας αναμένουν το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής της κυβέρνησης, προκειμένου να προσδιορίσουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιστροφής τους στην ελληνική πρωτεύουσα», είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου αν και νωρίτερα την Πέμπτη πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την Τρόικα, τονίζοντας ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Ράις πρότεινε, επίσης, την «προληπτική στήριξη» ως την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να έχει πολλές μορφές, κάτι το οποίο θα αποφάσιζε η χώρα η οποία -όπως τόνισε- «έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι του σημείου να μπορεί να στηριχθεί στις αγορές».

«Αν και η Ελλάδα σταδιακά ανακτά την πρόσβαση στις αγορές, το γεγονός ότι η πρόσβασή της εξακολουθεί να είναι επισφαλής, όπως προκύπτει από την πρόσφατη αύξηση των spreads, σημαίνει πως θα ήταν σε μια καλύτερη θέση, αν είχε προληπτική στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις ο οποίος, ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν θα ήταν καλύτερο η χώρα να απευθυνθεί για προληπτική χρηματοδότηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σε ερώτηση εάν στην μετά-μνημόνιο εποχή το ΔΝΤ θα παρέχει τεχνική στήριξη σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, ο Ράις είπε πως κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσουν οι ελληνικές Αρχές, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν ο κ. Χαρδούβελης ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ -κατά τη συνάντηση που είχε μαζί της στην Ουάσιγκτον- την πρόωρη διακοπή του προγράμματος, σημειώνοντας πως δεν θα μεταφέρει «το περιεχόμενο ιδιωτικών συναντήσεων».

Πάντως, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με την χώρα μας ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που θέλουν το Ταμείο να ζητά μείωση συντάξεων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως το ΔΝΤ «υποστηρίζει την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Βενιζέλος: Η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο

Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες, απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν -εν όψει της αξιολόγησης- η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει στην Τρόικα τις απόψεις της για τα εκκρεμή ζητήματα.

«Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε, το σχέδιο τηρείται και νομίζω θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα όπως τα έχουμε πει» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ερώτηση πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι αυτό θα γίνει το ταχύτερο.

Άλλος ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς αν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου απάντησε: «Θα μπορούσε».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να βγει στις αγορές"

Λουκέτο και στην καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου

Με απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου Αγρινίου έκλεισε η καρδιολογική κλινική, αφού έμεινε με 2 καρδιολόγους και δεν υπάρχει πλέον ασφάλεια λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrinionet.gr δεν βρέθηκε τελικά λύση και και αφού δεν εφημέρευαν κανένα από τα δυο νοσοκομεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και οι δυο καρδιολογικές κλινικές έβαλαν λουκέτο.

Οι δυο εναπομείναντες καρδιολόγοι σήμερα βγήκαν εκτός εαυτού μιας και εργάζονται από τον Αύγουστο μήνα συνεχώς κάνοντας πέραν του νομίμου εφημερίες και οι οποίες είναι απλήρωτες.

Κατ΄αρχάς από χθες που ουσιαστικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα, να μην υπάρχουν παρά μόνο 2 καρδιολόγοι στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και οι 2 καρδιολόγοι κατέθεσαν αναρρωτικές άδειες και ο τρίτος κατέθεσε αναρρωτική σήμερα, μετά από απόφαση του Δ.Σ να κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την κάλυψη των αναγκώνς τυο νοσοκομείο Αγρινίου. Το Δ.Σ του νοσοκομείου Αγρινίου για ένα τόσο σοβαρό θέμα αντί να συνεδριάσει εκτάκτως, συνεδρίασε 24 ώρες αργότερα.

Σήμερα γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, πληροφορίες του Agrinionet.gr αναφέρουν ότι εστάλει στο Μεσολόγγι τα χαρτί για τη μετακίνηση του κ. Ζαβιτσανάκη διευθυντή καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Αγρινίου. Το έγγραφο εστάλει πολύ αργά με αποτέλεσμα να καταθέσει και αυτός με τη σειρά του αναρρωτική άδεια μη αποδεχόμενος την κλήση του διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού κ. Βλάχου.

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ του νοσoκομείου αναγκάστηκε να προβεί στην αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής Αγρινίου. Ωστόσο εδώ και καιρό η καρδιολογική κλινική του Μεσολογγίου υπολειτουργεί και σήμερα και αυτή έβαλε λουκέτο.

Αυτό πρακτικά σημείνει ότι όλα τα καρδιολογικά περιστατικά καθώς και τα χειρουργικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νομό και διακομίζονται στην Πάτρα. Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου άδειασε και 2 περιστατικά διακομίστηκαν στην Πάτρα. ΄

Με λίγα λόγια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ουδείς δικαιούται να πάθει οτιδήποτε καρδιολογικό από σήμερα και άγνωστο μέχρι πότε.

Δικαιώθηκαν λοιπόν οι Κασσάνδρες που φώναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι σε αντίθεση με με τις υποσχέσεις των διοικητών και τα παχιά λόγια, θα φτάναμε στο σημείο να μην λειτουργούν ποι δυο καρδιολογικές κλινικές των διασυνδεόμενων νοσοκομείων στο νομό.

Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτά και επικρατούσε πανικός για το κλείσιμο της καρδιολογικής, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου γίνονταν ενημέρωση για τον έμπολα και ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου διατείνονταν ότι «είμαστε υπερσύγχρονο νοσοκομείο και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα περιστατικά!!!!

Μήπως τελικά πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός της χώρας ;

Εάν πεθάνει κάποιος πολίτης ποιοι θα πάρουν το βάρος του θανάτου και ποιοι θα δώσουν εξηγήσεις;

Για την ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους δεν μιλάει κανείς…


Ήδη σημειώθηκαν τα πρώτα περιστατικά προπηλακισμών από πολίτες σε γιατρούς που έφτασαν στο νοσκομείο και απαιτούσαν καρδιολόγο….

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο και στην καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου"

Λουκέτο στην καρδιολογική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Χωρίς καρδιολόγο έμεινε το νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού ο μοναδικός που είχε απομείνει για τα καρδιολογικά περιστατικά, μετακινήθηκε εκτάκτως στο Αγρίνιο για να καλύψει εφημερίες.

Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Ζαβιτσανάκης στο Αγρίνιο, προκειμένου να κάνει εφημερία, λόγω του ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ο κ. Συρογιαννίδης, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό μετακινήθηκε από την καρδιολογική του Μεσολογγίου στην αντίστοιχη κλινική του Αγρινίου.

Επειδή και ο δεύτερος καρδιολόγος του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Θεοδωράκης, αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων αποφάσισε να μετακινήσει τον Διευθυντή της καρδιολογικής του Μεσολογγίου, λόγω έκτακτης ανάγκης.

Έτσι ο κ. Ζαβιτσανάκης αναγκάστηκε να διακόψει ακόμα και το εξωτερικό ιατρείο, να αφήσει τους ασθενείς στο διάδρομο και να φύγει για το Αγρίνιο. Από την επικοινωνία που επιχειρήσαμε με το διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Γ. Βλάχο, δεν πήραμε απαντήσεις, διότι, όπως μας είπε, βρίσκεται σε συμβούλιο και θα πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί του τις επόμενες ημέρες…

aixmi-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο στην καρδιολογική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου "

Βερολίνο: Καμία συμφωνία για νέα στήριξη της Ελλάδας

Στην αποσαφήνιση ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία διμερής συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, προχώρησε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
 
Αν και το υπουργείο επιβεβαιώνει τη συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη δεν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες και ξεκαθαρίζει πως η συζήτηση Χαρδούβελη – Σόιμπλε «δεν ήταν δεσμευτική».

Σημειώνεται πως εξερχόμενος της χθεσινής συνάντησης με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα, η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα.

«Ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβαν λίγο αργότερα από τη συνάντηση Χαρδούβελη - Σόιμπλε πως δεν έγινε καμία κουβέντα για τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδος.

«Θα υπάρξει νέα σχέση μετά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχει αποφασισθεί η τελική μορφή. Θα βρούμε κοινά αποδεκτή λύση», ξεκαθάρισαν σχετικά οι ίδιες πηγές.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο: Καμία συμφωνία για νέα στήριξη της Ελλάδας"

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Κυριακή

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 καλεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ενάντια στο «καταστροφικό για τον κλάδο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

«Η μέχρι τώρα εμπειρία από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τεκμηριωμένα στοιχεία αποδεικνύει ότι:
  • Πρόκειται για μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
  • Ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών.
  • Δημιουργεί λουκέτα και ανεργία.
  • Αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζόμενων σε απλήρωτη δουλειά και τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στη ξεκούραση, στον ελεύθερο χρόνο και στην οικογενειακή ζωή»  αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, τέλος, σε συμμετοχή στην προγραμματισμένη διαδήλωση της ΟΙΥΕ για την Αθήνα την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, στις 10:30πμ στο εμπορικό κέντρο «The Athens Mall» (Στάση ΜΕΤΡΟ: Νερατζιώτισσα).

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Κυριακή"

Νέα οργανογράμματα στο Δημόσιο – «Κούρεμα» στις διευθύνσεις

Νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα αποκτούν από Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, τα Υπουργεία, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό τον πυρήνα του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης μετά από δεκαετίες.

Η κατάρτιση των νέων οργανισμών των Υπουργείων βασίστηκε σε εκθέσεις αξιολόγησης, που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ). Οι αξιολογήσεις των δομών των Υπουργείων αποτυπώθηκαν σε εκθέσεις - πορίσματα των Επιτροπών Αξιολόγησης, οι οποίες υπεβλήθησαν στο ΥΔΜΗΔ, που είχε το συντονισμό και την εποπτεία, και στα αρμόδια Υπουργεία για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Όλα τα Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία συνδέονται με το νέο νόμο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, δημοσιεύθηκαν από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα, 29 Οκτωβρίου μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου. Ο νέος οργανισμός του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Σεπτεμβρίου.



Έτσι υλοποιήθηκε ένα διαχρονικό αίτημα για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου, που πλέον αποκτά μια ενιαία συνεκτική δομή με τις μειώσεις των δομών να αγγίζουν το 40% και το δημοσιονομικό όφελος να ανέρχεται στο ποσό των 10.800.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τέλος σε μια πρακτική δεκαετιών, όπου πολλά Τμήματα και Διευθύνσεις λειτουργούσαν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, ακόμα και χωρίς υφισταμένους, ενώ Γενικές Διευθύνσεις λειτουργούσαν χωρίς σαφείς στρατηγικούς στόχους.

Ειδικότερα, από 7.717 προϊσταμένους από σήμερα η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 4.558, με το δημοσιονομικό κόστος να περιορίζεται στα 16.231.800 ευρώ, από 27.081.000 ευρώ, που ήταν μέχρι τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γενικές Διευθύνσεις μειώνονται σε 93 από 115, οι Διευθύνσεις σε 994 από 1.644 και τα Τμήματα σε 3.324 από 5.763. Πλέον το 70% των εργαζομένων απασχολείται σε επιχειρησιακά θέματα και το 30% με τα εσωτερικά διοικητικά και οικονομικά θέματα.

Οι φορείς με τη μεγαλύτερη συνολική ποσοστιαία μείωση μονάδων είναι τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (για την αντιμετώπιση πιθανόν προβλημάτων σε ό,τι αφορά την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ο νέος του οργανισμός θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2015), Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών, καθώς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.

Με αφορμή την αναδιοργάνωση της Κεντρικής Διοίκησης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:«Μετά από δεκαετίες αλλάζουμε τη Δημόσια Διοίκηση. Από σήμερα τίθενται σε ισχύ τα νέα οργανογράμματα όλων των υπουργείων, αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς αξιολόγησης όλων των δομών που κράτησε πάνω από δυο χρόνια.

Τα νέα οργανογράμματα έχουν πιο λιτές, πιο συνεκτικές δομές, καλύτερα καθορισμένους ρόλους και συνδράμουν και αυτά στο να δημιουργήσουμε ένα Κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξοικονομούνται 11.000.000 ευρώ και τίθενται οι βάσεις για να μπορέσει επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση να προσαρμοστεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα οργανογράμματα στο Δημόσιο – «Κούρεμα» στις διευθύνσεις"

Κατέβηκε" η στάθμη του ποταμού Έβρου

Κάτω από το όριο συναγερμού έπεσε, σύμφωνα με τις μετρήσεις στη 1 το μεσημέρι, η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 5,69 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα), ωστόσο, οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Τόνισε δε ότι, αν και τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μείωση του όγκου των υδάτων και η κατάσταση ομαλοποιείται, οι υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη άνοδο της στάθμης του ποταμού.

Στο νότιο τμήμα του ποταμού Έβρου και συγκεκριμένα στο Πέταλο, η στάθμη του νερού ήταν στα 5,10 μέτρα στη 1 το μεσημέρι (το όριο συναγερμού είναι στα 6 μέτρα).

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέβηκε" η στάθμη του ποταμού Έβρου"

Προετοιμάζονται για πρωθυπουργία Τσίπρα πλέον στο Βερολίνο

Παραμονή της επετείου του «Οχι» των Ελλήνων το 1940 διάλεξε η κορυφαία εφημερίδα της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Γερμανία, η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», να παρουσιάσει το ουσιαστικό «Ναι» του Βερολίνου προς μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στο Βερολίνο ετοιμάζονται ήδη για την περίπτωση που μελλοντικά θα έχουν να κάνουν με τον Τσίπρα ως αρχηγό κυβέρνησης» γράφει ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μάρτενς, βαθύτατα δεξιός και ταυτόχρονα ο κορυφαίος σε γνώσεις αναφορικά με την πραγματικότητα της χώρας μας Γερμανός δημοσιογράφος και συνεχίζει την ανάλυσή του:

«Εσχάτως ήταν για ανάκριση μια αντιπροσωπεία πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ για συζητήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας στο Βερολίνο. Ενας σύνδεσμος της προσεκτικής προσέγγισης είναι ο Γεργκ Ασμουσεν, κάποτε το γερμανικό μέλος στο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τώρα υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας

Ο Τσίπρας και ο Ασμουσεν έχουν ήδη συναντηθεί πολλές φορές στη Φρανκφούρτη, στην Αθήνα και στο Βερολίνο. Μετά την ανάκριση φαίνονται ο Τσίπρας και οι άνθρωποί του στην προσωπική συζήτηση πιο πραγματιστές από όσο στις δηλώσεις τους που έχουν κατά νου την κοινή γνώμη. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου σκεπτόταν μεγαλόφωνα για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μετά την εκλογική νίκη του δεν ήθελε πλέον να ξέρει τίποτε από αυτά» γράφει σε περίοπτη θέση προβολής η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Δύο τουλάχιστον πράγματα έχουν σημασία στα ελάχιστα σημεία της ανάλυσης που αναφέραμε μέχρι στιγμής. Πρώτον, η σκληρότητα της γλώσσας ? δύο φορές χρησιμοποιεί η εφημερίδα τη λέξη «ανάκριση» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Δεύτερον, τους εμφανίζει διπρόσωπους τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους ? «πραγματιστές» στις συζητήσεις με τους Γερμανούς, όπου υποτίθεται ότι λένε πράγματα διαφορετικά από τις δηλώσεις τους που απευθύνονται στην ελληνική κοινή γνώμη.

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Στην τρίτη κιόλας φράση της ανάλυσης αναφέρεται ότι «ήδη από μήνες, όλες οι δημοσκοπήσεις βλέπουν το αριστερό - λαϊκιστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ως την ισχυρότερη δύναμη της χώρας». Αφού ο αρθρογράφος αναλύει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και αφού εξηγεί ότι μόνο χάρη σε αυτές τις επιπλέον 50 έδρες κατόρθωσε τον Ιούνιο του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς να σχηματίσει κυβέρνηση, υπογραμμίζει: «Στις επόμενες εκλογές όμως σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα πάει το μπόνους του νικητή στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνει λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ο επόμενος αρχηγός κυβέρνησης στην Αθήνα;» αναρωτιέται ρητορικά ο αρθρογράφος, αφού έχει ήδη ουσιαστικά δώσει ο ίδιος την απάντηση.

Είναι σαφέστατο το μήνυμα που θέλει να περάσει η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ. Ακόμη και σε αυτούς που δεν θέλουν να διαβάσουν το άρθρο, το μήνυμα περνάει με τη λεζάντα της φωτογραφίας που υπάρχει στο κείμενο, η οποία δείχνει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να ανταλλάσσουν χαμογελαστοί μια χειραψία και από κάτω γράφει: «Οι μονομάχοι. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, ονομαζόταν ο νικητής Αντώνης Σαμαράς, του χρόνου όμως μπορεί να είναι ο Αλέξης Τσίπρας»! Σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός «τι θα γίνει με την πολιτική μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η οποία υλοποιήθηκε με πολλούς κόπους και θυσίες και αγοράστηκε ακριβά με βοήθεια δισεκατομμυρίων των Ευρωπαίων φορολογουμένων...;» αναρωτιέται αγωνιωδώς η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι «τέτοια ερωτήματα απασχόλησαν τους συμμετέχοντες σε μια διάσκεψη υπό τον τίτλο ?Νέες προοπτικές για την Ελλάδα;? που οργάνωσαν το Σαββατοκύριακο το ίδρυμα Χανς Ζάιντελ και η Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην οποία προσκλήθηκαν Γερμανοί γνώστες της Ελλάδας και Ελληνες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και δημόσιοι υπάλληλοι».

Με έκδηλη ειρωνική διάθεση, χαρακτηρίζοντας... «τενόρο (!)» τον τέως υπουργό και νυν απλό βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη της ΝΔ, ο αρθρογράφος σημειώνει την εκτίμηση του Κ. Χατζηδάκη, όπως την ερμηνεύει ο Γερμανός, ότι η ελληνική κρίση δεν πέρασε, θα ξαναγίνει πάλι σοβαρή τους επόμενους μήνες. «Οι λαϊκιστές θέλουν να ακυρώσουν τις μεταρρυθμίσεις και υπόσχονται κατορθώματα που καμιά χώρα εν μέσω κρίσης δεν μπορεί να πετύχει. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των άλλων Ευρωπαίων, δεν πρέπει να σπαταληθούν» είπε ο... «υψίφωνος» Κωστής Χατζηδάκης, αντανακλώντας και εκφράζοντας το πνεύμα «των καλεσμένων από την Αθήνα» που παραβρέθηκαν σε αυτή τη γερμανική διάσκεψη για να «φωτίσουν» τους διοικητές της πατρίδας μας με την εκθαμβωτική λάμψη της πολιτικής σκέψης τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ/ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Προετοιμάζονται για πρωθυπουργία Τσίπρα πλέον στο Βερολίνο "

5.260 δημόσιοι υπάλληλοι «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό 1,45 δισ. ευρώ

Λίστα με 415 δημοσίους υπαλλήλους, που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό (άνω των 100.000 ευρώ), παρέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δια του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου,

Όπως ο ίδιος μάλιστα ενημερώθηκε από τον ειδικό γραμματέα ΣΕΕΔΔ, Παρασκευά Νομικό, συνολικά 5.260 υπάλληλοι έστειλαν μέσω εμβασμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα ξένων χωρών,αθροιστικά το ποσό των 1,45 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, ο έλεγχος για τους 415 θα γίνει πλέον από τη ΓΓΔΕ, ενώ ο έλεγχος των υπαλλήλων που συνεχίζουν να υπηρετούν στο δημόσιο θα συνεχιστεί από το ΣΕΕΔΔ, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό αποτελεί νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της ελευθερίας διακίνησης κεφαλαίων που συνιστά θεμελιώδη αρχή της Συνθήκης λειτουργίας της ΕΕ και ότι ο έλεγχος αφορά αποκλειστικά και μόνο την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και εάν τα ανωτέρω ποσά δικαιολογούνται από νόμιμα εισοδήματα.

Από την εξέταση των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τη ΓΓΔΕ στο ΣΕΕΔΔ τον Οκτώβριο του 2014, προκύπτει ότι ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο προσεγγίζει τα 275.000 ευρώ, ενώ 329 εξ αυτών έχουν στείλει εμβάσματα που συνολικά υπερβαίνει το καθένα τις 600.000 ευρώ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία αποδεικνύεται ότι από τους ανωτέρω 5.260 υπαλλήλους, οι 415 αποχώρησαν από το Δημόσιο για διαφόρους λόγους, μετά την έναρξη του ελέγχου. Με δεδομένο ότι για τους εν λόγω 415 πρώην πλέον υπαλλήλους το ΣΕΕΔΔ δεν έχει μετά την αποχώρησή τους αρμοδιότητα ελέγχου για την περιουσιακή τους κατάσταση, o κ. Νομικός, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, διαβίβασε τα σχετικά στοιχεία στην κ. Σαββαΐδου για τις δικές της ενέργειες.

Με αφορμή τον εν λόγω έλεγχο που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι πλέον καθαρό ότι η παραίτηση ή η αποχώρηση από το δημόσιο από μόνη της δεν αναστέλλει σε καμία περίπτωση τον φορολογικό έλεγχο, ο οποίος δεν διεξάγεται από το ΣΕΕΔΔ, που δεν έχει τη δικαιοδοσία, αλλά από τη ΓΓΔΕ, στο πλαίσιο της γενικής προσπάθειας την οποία καταβάλλει για τον έλεγχο των εμβασμάτων».

Εξάλλου, η κ. Σαββαΐδου τόνισε: «Για όσους υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών έκαναν εμβάσματα την επίμαχη περίοδο διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Παράλληλα διενεργείται φορολογικός έλεγχος από το ΚΕΦΟΜΕΠ. Φορολογικός έλεγχος επίσης θα διενεργηθεί για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν πλέον αποχωρήσει για διαφόρους λόγους.


Σε κάθε περίπτωση θέλω να επισημάνω ότι για όσους υπαλλήλους συνταξιοδοτούνται διενεργείται έλεγχος πόθεν έσχες από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία και αίσθημα καθήκοντος».

Ο κ. Νομικός σημείωσε ότι «αυτοί οι έλεγχοι είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι και με μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα. Είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Θα ε

λεγχθούν 4.845 υπάλληλοι που παραμένουν στο Δημόσιο. Για τους υπόλοιπους 415 που έχουν αποχωρήσει έχει ενημερωθεί η ΓΓΔΕ για να πράξει τα δέοντα».

Βασικές διαπιστώσεις ελέγχου

Από τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι από το 2010 έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα αθροιστικά πάνω από 100.000 ευρώ προέκυψαν οι εξής διαπιστώσεις:

- 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, οι ίδιοι ή και με τους/τις συζύγους, έχουν βγάλει από το 2010 σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού εμβάσματα που το σύνολό τους ανέρχεται σε 1.450.000.000 ευρώ.

- Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι κυρίως υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Υποδομών και των ΟΤΑ.

- Ο μέσος όρος των εμβασμάτων ανά υπάλληλο αγγίζει τα 275.000 ευρώ. Από αυτούς, 329 έχουν στείλει εμβάσματα που υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ

Ο έλεγχος του ΣΕΕΔΔ αφορά το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην ορισμένων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που εξαιρούνται από την αρμοδιότητά του, όπως αιρετά όργανα, δικαστές, μετακλητοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, κλπ.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "5.260 δημόσιοι υπάλληλοι «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό 1,45 δισ. ευρώ"

Τι είναι το παρκούρ, που στοίχισε την ζωή στον 13χρονο μαθητή στην Θεσσαλονίκη;

Το παρκούρ που στοίχισε την ζωή στον 13χρονο Θοδωρή το μεσημέρι της Πέμπτης σε 8όροφη πολυκατοικία στην Θεσσαλονίκη, είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο παιχνίδι.

Το παρκούρ είναι η υπερπήδηση εμποδίων φυσικών και τεχνιτών. Είναι γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής και έχει χιλιάδες πιστούς σε όλο τον κόσμο. Πολλοί είναι όμως και αυτοί που έχουν κινδυνεύσει κάνοντας τα δύσκολα ακροβατικά.

Όσοι, νέοι στην πλειοψηφία τους, το κάνουν πηδούν τα πάντα: βράχους, τοίχους, ποτάμια, πεζούλια, κλαδιά ή κάγκελα!

Το παρκούρ ξεκίνησε από ένα προάστιο του Παρισιού αν και ο εμπνευστής του κατάγεται από το Βιετνάμ.

Πολλοί το θεωρούν εξτρίμ σπορ αφού είναι επικίνδυνο και οι τραυματισμοί όσων το κάνουν δεν είναι σπάνιοι. Συνήθως οι ριψοκίνδυνοι νεαροί χτυπούν τα πόδιά και τα χέριά τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι που το θεωρούν πολεμική τέχνη.

Ακριβώς επειδή είναι μια τέχνη που περιέχει πολλούς κινδύνους οι παλιότεροι σε αυτήν τονίζουν ότι όσοι θέλουν να τη μάθουν πρέπει να ξεκινήσουν με κάποιον που τη γνωρίζει, που ξέρει να διδάξει τις τεχνικές της και να προστατεύσει τους μαθητές του.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είναι το παρκούρ, που στοίχισε την ζωή στον 13χρονο μαθητή στην Θεσσαλονίκη;"

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 13χρονος έπεσε από ταράτσα εξαώροφης πολυκατοικίας κάνοντας παρκούρ

Τραγική κατάληξη είχε το παιχνίδι στην ταράτσα εξαώροφης πολυκατοικίας για μία παρέα παιδιών, αφού ένα 13χρονο αγόρι κατέληξε να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, το 13χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του όταν, κάνοντας παρκούρ, έπεσε στο τζάμι του φωταγωγού το οποίο έσπασε, με συνέπεια το παιδί να βρεθεί στο κενό. Ο 13χρονος ήταν μαθητής της Β' Γυμνασίου στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ανήλικοι έκαναν παρκούρ στις ταράτσες των πολυκατοικιών στην οδό Μητροπόλεως εδώ και καιρό. Τα παιδιά ξεκίνησαν το μοιραίο παιχνίδι από πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 48 και έφτασαν κάνοντας παρκούρ μέχρι την πολυκατοικία επί της ίδιας οδού στον αριθμό 52. Ένα από τα παιδιά της παρέας έκανε συχνά παρκούρ, άγνωστο όμως είναι αν ο άτυχος 13χρονος το προσπαθούσε πρώτη φορά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα παιδιά τελείωσαν νωρίτερα σήμερα από το σχολείο τους, γιατί είχαν συνεδρίαση με το 15μελές συμβούλιο.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 13χρονος έπεσε από ταράτσα εξαώροφης πολυκατοικίας κάνοντας παρκούρ"

Πότε και ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν πίσω τον 13ο μισθό

Αργεί ακόμη. Τα καλά νέα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν ως οι παραγωγικότεροι στη διάρκεια του 2015 και θα επιβραβευθούν με την επιστροφή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους το 2016.

Οι αρχικές σκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν να έρθει σύντομα η ώρα της σύνδεσης των αποδοχών με την απόδοση, αλλά επειδή το παρόν σύστημα αξιολόγησης που προβλέπει ποσόστωση, το σχέδιο κόλλησε γιατί δεν μπορεί να στέκεται η επιλογή των αποδοτικότερων χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση.

Ετσι, με το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει το 2015 δεν πρόκειται να ανταμειφθούν οι καλύτεροι, απλώς όσοι απολαμβάνουν σήμερα τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» θα τη χάσουν.

Η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα είναι κάτι στο οποίο δείχνει να πιστεύει πάρα πολύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και βιάζεται να προωθήσει τη σχετική ρύθμιση, παρόλο που θα αφορά το 2016, ώστε να ανήκει στις βασικές πρωτοβουλίες της θητείας του στο συγκεκριμένο υπουργείο, που μπορεί να λήξει πρόωρα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε και ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν πίσω τον 13ο μισθό"

Χάθηκαν στο ΤΣΑΥ πιστοποιητικά προϋπηρεσίας χιλιάδων γιατρών!

Ο πρόεδρος του ΕΤΑΑ παραδέχεται ότι μπορεί να έχουν χαθεί ορισμένα έγγραφα στο ΤΣΑΥ, αλλά επιρρίπτει και ευθύνες σε γιατρούς, οι οποίοι δεν έχουν προσκομίσει ποτέ πιστοποιητικά προϋπηρεσίας.

Ανάστατος είναι ο ιατρικός κόσμος, έπειτα από σωρεία περιστατικών απώλειας πιστοποιητικών προϋπηρεσίας γιατρών.

Πολλοί υγειονομικοί διαπιστώνουν έκπληκτοι – όταν θελήσουν ασφαλιστική ενημερότητα – ότι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο τους (ΤΣΑΥ).

Οι υπεύθυνοι του ΤΣΑΥ, μάλιστα, τούς καλούν να υποβάλουν εκ νέου τα πιστοποιητικά, πολλά εκ των οποίων αφορούν αρκετές δεκαετίες πριν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”.

Ο Αντώνης Σελλιανάκης, πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), όπου ανήκει το ΤΣΑΥ, εκτιμά ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Παραδέχεται ότι μπορεί να χάθηκαν έγγραφα κατά τη μετατροπή του συστήματος σε ψηφιακό, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και στους γιατρούς, λέγοντας ότι ορισμένοι από αυτούς δεν προσκόμισαν ποτέ έγγραφα προϋπηρεσίας, όπως το αγροτικό.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιάννης Μπασκόζος κατήγγειλε την Τετάρτη ότι εμφανίζεται ως ανασφάλιστος, παρά το γεγονός ότι είναι από 20ετίας ιατρός με σχέση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου διαδοχικά στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ και τώρα στο ΠΕΔΥ με μόνη διακοπή την περίφημη μηνιαία διαθεσιμότητα του 2014:

Κάλυψη

“Όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλονται ανελλιπώς, αποδεδειγμένα οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ από την υπηρεσία και έτσι είχα ασφαλιστική κάλυψη υγείας από το ΤΣΑΥ.

Προ δεκαπενθημέρου, όταν χρειάστηκα ιατρικές υπηρεσίες συνταγογράφησης, το σύστημα με εμφάνισε σαν ανασφάλιστο! Το ίδιο συνέβη όταν ξαναπροσπάθησα προ πενθημέρου.

Σε τηλεφωνική ομιλία με το αρμόδιο γραφείο του ΤΣΑΥ, με ενημέρωσαν πως αν δεν προσκομίσω πιστοποιητικό που θα παρουσιάζει την προϋπηρεσία μου από τότε που άρχισε προ 25ετίας περίπου , αλλά και αποδεικτικό προϋπηρεσίας για το χρόνο λήψης ειδικότητας, δεν μπορώ να έχω ασφαλιστική ενημερότητα”.

Ο κ. Μπασκόζος τονίζει πως όλα αυτά οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ όφειλαν να τα έχουν, καθώς τούς έχουν προσκομιστεί από πολλών ετών.

Σε ερώτηση του αν τουλάχιστον μπορεί να έχει ασφαλιστική κάλυψη προσκομίζοντας τα τελευταία αποδεικτικά μισθοδοσίας, όπου σαφώς αναφέρονται οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ, η απάντηση ήταν αρνητική.

Ευθύνες

Ανάλογη καταγγελία έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου, ο οποίος έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες:

“Η απώλεια δημοσίου εγγράφου επισείει ποινικές ευθύνες, τις οποίες προτίθεμαι να αναζητήσω”.

Ο χειρουργός Διονύσιος Λαμπαδάριος, αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα πριν από ενάμισι χρόνο:

“Ρωτώντας και 'ανακρίνοντας', διαπίστωσα ότι η διοίκηση του ΤΣΑΥ, λόγω έλλειψης προσωπικού, είχε αναθέσει τη μεταφορά των στοιχείων φακέλου του κάθε ασφαλισμένου σε ιδιωτική εταιρεία.

Η πρακτική της εταιρείας ήταν 'κάν' το μόνος σου'. Δηλαδή, σε έτρεχαν να μαζέψεις ό,τι δικαιολογητικό χρειαζόταν να δείχνει την ασφαλιστική σου ενημερότητα στις διάφορες φάσεις του επαγγελματικού βίου.

Τώρα, έχω το ίδιο πρόβλημα με τα παιδιά που ασφαλίζω λόγω σπουδών και πρέπει να δίνω κάθε χρόνο βεβαιώσεις της σχολής”.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάθηκαν στο ΤΣΑΥ πιστοποιητικά προϋπηρεσίας χιλιάδων γιατρών!"

Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις

Τραγικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, φαινόμενο που εντείνεται σε καιρό κρίσης καθώς προσλήψεις δε γίνονται ενώ και υλικά δεν αγοράζονται.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά χιλιάδες κενά σε προσωπικό παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις.

Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κον δύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.

Αποτέλεσμα είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα να αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και οι ασθενείς να φέρνουν ακόμη και τις γάζες από το σπίτι τους.

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι Επιτροπές Λοιμώξεων των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν το απαραίτητο προστατευτικό υγειονομικό υλικό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού «Έμπολα».

Μάλιστα δε διαθέτουν καν γάντια και μάσκες!

Και βέβαια κάθε πέρυσι και καλύτερα με την κρατική χρηματοδότηση αφού στα χρόνια του μνημονίου οι δαπάνες σύμφωνα με τα μνημόνια, κατρακυλάνε χρόνο με το χρόνο στο 6% του ΑΕΠ.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » " Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις"

Σε ισχύ από το Σάββατο το χειμερινό ωράριο νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου.

Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.
Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:

-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η 'Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.

-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισχύ από το Σάββατο το χειμερινό ωράριο νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ"

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Δεν υπάρχει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα

Βολές προς την κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει έλλειψη προγραμματισμού για την εποχή μετά το τρέχον μνημόνιο, εξαπολύει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεσή του για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2014!

Στην έκθεση, μάλιστα, αμφισβητούνται και οι προβλέψεις της κυβέρνησης σχετικά με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2014, καθώς επίσης και οι προβλέψεις σχετικά με την ανάπτυξη το 2015 και το 2016, καθώς επισημαίνεται ότι υπάρχουν «σημαντικές αβεβαιότητες εξωτερικής και εσωτερικής προέλευσης». Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζει, ακόμη, ότι «οι σχεδιασμοί και ανασχεδιασμοί δεν έχουν τέλος, τροφοδοτώντας τη γενικότερη αβεβαιότητα, που με τη σειρά της εμποδίζει την ανάπτυξη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μνημόνιο, στην έκθεση σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που στηρίχθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται επί μέρους ζητήματα ουσιαστικά χωρίς «πυξίδα» στην επόμενη ημέρα, ενώ υπογραμμίζεται πως όσα έχουν αναγγελθεί έως τώρα για την εποχή μετά το μνημόνιο «επαναλαμβάνουν γενικούς στόχους (ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας κλπ) χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα». 

Σύμφωνα με την έκθεση, ένα νέο πρόγραμμα που θα στόχευε στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης θα έπρεπε πρωτίστως να είναι ελληνική υπόθεση, αλλά η σύνταξη ενός αξιόπιστου αναπτυξιακού προγράμματος θα πρέπει να στηρίζεται «σε φθηνούς πόρους που προέρχονται από τον ΕΜΣ, ΕΚΤ και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς». «Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές κι ευρωπαϊκό περιβάλλον, σα να είναι ‘πάνω σε κινούμενη άμμο’», αναφέρει το Γραφείο στην έκθεσή του. Επίσης, αναφέρεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015, για το οποίο τηρεί στάση αναμονής για τον τρόπο με τον οποίο θα το αξιολογήσουν οι εταίροι και επικαλείται εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες εκκρεμείς υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς. «Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται άλλη μια φορά όχι τόσο τους όρους οικονομικής πολιτικής (αυτοί έχουν καταγραφεί στο συμφωνημένο πρόγραμμα προσαρμογής, δηλαδή στο δεύτερο ‘μνημόνιο’) όσο το αν, πώς ή σε ποιο βαθμό μπορούν να εφαρμοσθούν, να τροποποιηθούν ή να ανακληθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σημειώνεται δε πως «ακόμα και φαινομενικά ανώδυνα μέτρα όπως η καταγραφή του αριθμού των απασχολούμενων στο Δημόσιο ή η εκτίμηση των οικονομικών επιπτώσεων άλλων μέτρων γίνονται υπό την εξωτερική πίεση των δανειστών», ενώ επισημαίνεται ότι «η διαρκής διαπραγμάτευση για σημαντικά και ασήμαντα θέματα ανέδειξε και τα προβλήματα των τυπικών και άτυπων θεσμών διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με την έκθεση η κυβέρνηση είχε προσανατολισθεί σε μια επιλογή τεσσάρων σημείων:
• Αποχώρηση του ΔΝΤ και αποφυγή προσφυγής στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για νέο δανεισμό, που θα συνοδευόταν με όρους οικονομικής πολιτικής (δηλαδή μνημόνιο).
• Έξοδος στις αγορές για αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
• Διαπραγμάτευση για αναδιάρθρωση του χρέους.
• Αποφυγή νέων δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις.

Στο σημείο αυτό διατυπώνονται επικρίσεις για το κυβερνητικό σκεπτικό ότι μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη σχετική υποχώρηση των «αποδόσεων» των κρατικών ομολόγων, θα ήταν δυνατή η αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων χρεών το 2015 και 2016 (κατ’ αρχάς) με προσφυγή στις αγορές. «Η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος δρόμος για απεμπλοκή της χώρας από την τρόικα. Στην περίπτωση αυτή, οι αγορές θα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτικού κενού του 2015-16, δηλαδή συνολικά 27,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το με το ΔΝΤ», σημειώνεται.

Το Γραφείο εκτιμά ακόμη πως «η ελληνική επιλογή ‘έξοδος στις αγορές, όχι νέο πρόγραμμα’ δεν στηριζόταν σε μια ρεαλιστική εκτίμηση του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα ήταν η απότομη άνοδος των ‘αποδόσεων’ στα μέσα Οκτωβρίου 2014. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων ξεπέρασαν το 9%! Ευτυχώς, η κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει στάση».

Ακόμη, υποστηρίζεται πως το τέλος του «μνημονίου» και η έξοδος στις αγορές για δανεισμό δε σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δε βαρύνεται από σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα ούτε ότι δεν υπάρχει εξίσου μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν με την εφαρμογή ενός πειστικού αναπτυξιακού προγράμματος, που όμως δεν υπάρχει ή δεν έχει ανακοινωθεί.
Για να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρη την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, πατήστε εδώ.

eklogika
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Δεν υπάρχει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα"

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Από το μισθολόγιο φτώχειας… στο μισθολόγιο πείνας!

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορμή τα σενάρια που αναφέρονται στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο η Ομοσπονδία καταγγέλει τον «υπουργό των απολύσεων», όπως τον κατονομάζει και για τα ζητήματα που αφορούν των επανέλεγχο συμβάσεων, την αξιολόγηση και, βεβαίως, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων.

«Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι. Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο». Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αναφερόμενη στη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «εχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ. Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο συνεχίζει η συγκυβέρνηση με πρώτον τον Υπουργό των «απολύσεων» κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη «μεταρρύθμιση» των 6.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014 που έχουν δεσμευτεί στην τρόικα.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια καταστροφική πολιτική που διαλύει τις  Δημόσιες Υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».

Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος!!!

Αντί να απολογούνται στους Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ως δικαστές υποσχόμενοι… απολύσεις!!!

Από την πρώτη στιγμή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκαθάρισαν πως τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν, κανένας προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια δεν θα «περάσει».

Παρά την καθημερινή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο επανέλεγχος γίνεται κανονικά σε πέντε (5) Δήμους, η πραγματικότητα είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου προχώρησε.

Επισημαίνουμε πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είναι σε ισχύ η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου καθώς και από την «συγκριτική αξιολόγηση».

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ανακοίνωσε την νέα απόφασή του για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ μιας και η προηγούμενη απόφαση είχε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου 2014.

Με τη νέα απόφαση λοιπόν του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία έχει ισχύ πλέον έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε διαδικασία που αφορά στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Κανείς εργαζόμενος δεν συντάσσει, παραλαμβάνει, προωθεί, εισηγείται οποιαδήποτε ενέργεια που μόνο στόχο έχει να απολυθούν συνάδελφοι και να βρεθούν στην ανεργία.

Και φυσικά η πολιτική των απολύσεων πηγαίνει χέρι-χέρι με το σχέδιο της οικονομικής εξαθλίωσης όσων θα παραμείνουν!!!

Όπως το 2011 προφασιζόμενοι ένα «ενιαίο μισθολόγιο» και «εξορθολογισμό» που ως γνωστό οδήγησε στο πετσόκομμα των μισθών του συνόλου των εργαζομένων, έτσι και τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο μισθολόγιο που προβλέπει μισθούς Κίνας, στην Ελλάδα του 2014.

Οι μειώσεις δεν θα αφορούν στους Υ.Ε. και τους Δ.Ε. όπως σκόπιμα η συγκυβέρνηση διαρρέει.
Έχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ.

Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί το έργο του 2011. Όλοι μας είμαστε στο στόχαστρο είτε με την κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», είτε με τον προσχηματικό επανέλεγχο, είτε ως θύματα της οικονομικής εξόντωσης που προετοιμάζουν.

Ακόμη και αν προσπαθούν να χτυπήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα πρέπει να γνωρίζουν πως «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ» να συνεχιστούν πολιτικές που «πίνουν» το αίμα των εργαζομένων, που διαλύουν οικογένειες και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                         Γιάννης Τσούνης

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕ – ΟΤΑ: Από το μισθολόγιο φτώχειας… στο μισθολόγιο πείνας!"

ΕΝΦΙΑ: Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για χιλιάδες δικαιούχους έκπτωσης

Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία 600.000 ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

Πρόκειται για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών της κατηγορίας αυτής που έχει κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9 ή του εντύπου Ε2 για τα μισθωμένα ακίνητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενδεικτικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 στον οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.

Προβλήματα προέκυψαν και από την ελλιπή συμπλήρωση του εντύπου Ε2 και τη μη κωδικοποίησή του. Περίπου 10.000 φορολογούμενοι δεν είχαν δηλώσει τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή είχαν δηλώσει για το ίδιο ακίνητο τον ίδιο αριθμό παροχής. Όλοι αυτοί αποκλείστηκαν κατά την προηγούμενη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ από την έκπτωση του 20%.
Tο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να ανοίξει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εφαρμογή στην οποία, ταυτόχρονα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα γίνεται αυτόματα και η εκκαθάριση του φόρου για τον ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση πάντως που προκύπτει διαφορά φόρου άνω των 300 ευρώ, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών βάσει των οποίων υποβλήθηκε η τροποποιητική δήλωση.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για χιλιάδες δικαιούχους έκπτωσης"

Αιτωλοακαρνανία: Στους δρόμους οι φορείς της υγείας για τα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

Το Συντονιστικο Φορεων Αγρινιου και Μεσολογγιου,αποφασισε η αναβληθεισα εκδηλωση της 24-10-2014,σχετικα με τα 2 νοσοκομεια Αγρινιου και Μεσολογγιου,να πραγματοποιηθει την Παρασκευη 31-10-2014 και ωρα 6.30 μ.μ. στην Πλατεια Δημοκρατιας Αγρινιου.

Θα πραγματοποιηθουν ομιλιες απο εκπροσωπους και των 2 νοσοκομειων.

Επισης στην εκδηλωση αυτη,θα παιξουν Μαθητικα Συγκροτηματα μουσικη, δηλωνοντας εμπρακτα την συμπαρασταση τους με τον τροπο αυτο,για το τοσο σημαντικο θεμα της Υγειας.Καλουμε ολους τους κατοικους του Αγρινιου,Μεσολογγιου,αλλα και των ευρυτερων περιοχων,να δωσουν βροντερο παρων,για ενα θεμα που αφορα καθε πολιτη αυτου του Νομου ανεξαιρετως.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: Στους δρόμους οι φορείς της υγείας για τα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου"

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, ζητούν να μάθουν αν κλείνει ή όχι η εταιρεία!

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στις Κυπριακές αερογραμμές.

Πορεύθηκαν το μεσημέρι στο προεδρικό ζητώντας να μάθουν εάν θα κλείσει η όχι η εταιρεία.

Συμφέροντα βλέπουν οι συντεχνίες τους, πίσω από την πρόθεση πώλησης στην AEGEAN ή τη RYANAIR μόνο της επωνυμίας των Κυπριακών αερογραμμών, ενώ την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της εταιρείας εξέφρασε και ο Υπουργός Οικονομικών.

Την ώρα που οργιάζουν οι φήμες ότι το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών είναι θέμα ημερών, οι εργαζόμενοι κάνουν απέλπιδες προσπάθειες για να σώσουν ότι σώζεται.

Η αποκάλυψη ότι AEGEAN και RYANAIR ενδιαφέρονται μόνο για την αγορά της επωνυμίας του Εθνικού μας αερομεταφορέα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αφού είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο οι 560 εναπομείναντες εργαζόμενοι που πορεύθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό.

Με έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης δεκάδες εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ψήφισμα των εργαζομένων που ζητούν από την Κυβέρνηση να στηρίξει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανησυχεί η Κυβέρνηση Τις ανησυχίες του για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών δεν έκρυψε και ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ο Χάρης Γεωργιάδης, λέγοντας ότι θα διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει επιστροφή των 83 εκ .που πήγαν ως κρατική ενίσχυση οι Κ.Α. «Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τις Κυπριακές Αερογραμμές αφού η εταιρεία έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα», ανέφερε ο Υπουργός.

Των κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι τουριστικοί πράκτορες που κάνουν λόγο για απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και πλήγμα στον τομέα του τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τα μέτρα αντίδρασής τους . Διαβεβαιώνουν πάντως ότι αυτά δεν θα περιλαμβάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις

livenews
Διαβάστε Περισσότερα » " Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, ζητούν να μάθουν αν κλείνει ή όχι η εταιρεία!"

Στις 4 Νοεμβρίου εξετάζεται η εξαγορά της Μεβγάλ από τη Δέλτα

Στο "μικροσκόπιο" της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα βρεθεί στις 4 Νοεμβρίου 2014, η εξαγορά του ομίλου ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ώστε να εξετάσει κατά πόσον η γνωστοποιηθείσα σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν. 3959/2011 εξαγορά, στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές της προμήθειας νωπού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικές ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο) καθώς και της παραγωγής και διάθεσης σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια. Συνεπώς, προτείνεται η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 4 Νοεμβρίου εξετάζεται η εξαγορά της Μεβγάλ από τη Δέλτα"

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρουσία πολιτών δεν επέτρεψε να γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (προσφυγικής) στη Ν.Φιλαδέλφεια

Ο πλειστηριασμός ήταν για λογαριασμό της Alpha Bank

Ακούστε τι είπαν μέλη δημοτικών συμβουλίων των δήμων Ν.Φιλαδέλφειας και Ν.Ιωνίας καθώς και οι διοργανωτές της δράσης
Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, 29.10.2014


Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (ΒΙΝΤΕΟ)"

Το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Για τεχνικούς λόγους το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, διαμορφώνεται ως εξής:

-21/11/2014

Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική εκτός Νομού Σερρών)

Θεσσαλία

Τμήμα Στερεάς Ελλάδας

19/12/2014

Ήπειρος

Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά)

Ιόνιο

Νομός Αιτωλοακαρνανίας

29/12/2014

Κρήτη

Κυκλάδες

Δωδεκάνησα

Σάμος & Ικαρία & Καστελόριζο

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, παρά τις προσαρμογές στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το τελικό χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση"

Νέο «μαχαίρι» στις δαπάνες υγείας αξιώνει η ΕΕ

Φαρμακευτική δαπάνη και δημόσια νοσοκομεία ξανά στο στόχαστρο των εταίρων. 

Νέες μεταρρυθμίσεις λιτότητας προοιωνίζονται στον πολύπαθο τομέα της Υγείας, καθώς η έκθεση αξιολόγησης του Οκτωβρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσε «υπέρογκες» δημόσιες δαπάνες για τα νοσοκομεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων έχουν περικοπεί σε σημείο ώστε να διακινδυνεύεται η λειτουργία τους και η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί σε μη βιώσιμο επίπεδο για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, οι αριθμοί των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων παρουσιάζουν μία εικονική πραγματικότητα και προειδοποιούν την Ελλάδα ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των συντακτών της έκθεσης είναι ο «σκληρός» Τζουζέπε Καρόνε, εκπρόσωπος της Ε.Ε στην τρόικα για θέματα υγείας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ως ο «αρχιτέκτονας» πολλών από τα μέτρα που οδήγησαν στα όρια υγειονομικής κρίσης τη χώρα.

Ήδη αντίδραση έχει σημειωθεί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά από το υπουργείο Υγείας να απορρίψει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Καρόνε και η ομάδα του κατέταξαν την Ελλάδα στη δεκάδα με τις χειρότερες επιδόσεις, ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα δαπανά 3,1% του ΑΕΠ για τα δημόσια νοσοκομεία, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να ανέρχεται στο 2,9% του ΑΕΠ. Επίσης, από το σύνολο των δημόσιων δαπανών για την υγεία το54,8% κατευθύνεται στο ΕΣΥ, τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 46,2%. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, υποδεικνύουν πιθανή ανάγκη «για πολιτική μεταρρύθμιση στον τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης». Στην έκθεση, βέβαια, δεν περιλαμβάνονται οι δραματικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά και φάρμακα, που καταγράφονται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ως απόρροια των μειωμένων προϋπολογισμών.

Στη χειρότερη θέση όμως μεταξύ των 28 χωρών, κατατάσσει η έκθεση την Ελλάδα στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης, θεωρώντας ότι είναι πολύ υψηλή, τη στιγμή που η ελληνική επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το αντίθετο.

Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας ανέρχεται σε 1,9% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 0,9%, υποστηρίζει η έκθεση. Επίσης, σημειώνει ότι απορροφά το 32,9% του συνόλου των δαπανών για την υγεία, με το μέσο όρο της Ευρώπης να είναι στο 14,8%.

Αναφορικά με την κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη, η Ελλάδα με 421 ευρώ εμφανίζεται να διεκδικεί ξανά την αρνητική πρωτιά, με το μέσο όρο των 28 χωρών να είναι στα 224 ευρώ.

«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» χαρακτηρίζει τα στοιχεία της έκθεσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος κάνει λόγο για παρωχημένα δεδομένα που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Όπως επισημαίνει ο ΠΦΣ, η έκθεση έχει μεν ως ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2014, ωστόσο βασίζεται σε στοιχεία του 2011.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική δαπάνη το 2011 ήταν 3,4 δισ. ευρώ, ενώ φέτος σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού Υγείας- θα κλείσει στα 2 δισ. ευρώ, άρα το ποσοστό επί του ΑΕΠ δεν είναι 1,9% όπως υποστηρίζει η έκθεση αλλά 0,9%, επομένως η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις του συγκριτικού πίνακα.

Επίσης, ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι η κατά κεφαλήν δαπάνη ήταν 421 ευρώ το 2011, ενώ σήμερα ανέρχεται στα 189 ευρώ, είναι δηλαδή πολύ χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση ανέρχεται στα 224 ευρώ.

Τέλος, ο ΠΦΣ υπογραμμίζει ότι η έκθεση δεν κάνει αναφορά στη δυσβάσταχτη συμμετοχή που καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς στην Ελλάδα για τα φάρμακά τους, η οποία από 11% έχει ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 35%, στη χώρα μάλιστα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για μία ακόμη φορά διατυπώνει την πάγια και σταθερή θέση ότι η Υγεία δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος. Τέσσερα χρόνια συνεχών περικοπών έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερη νοσηρότητα τον πληθυσμό, άρα και σε μεγαλύτερη μελλοντική δαπάνη ενώ οι δείκτες θνησιμότητας έχουν χειροτερεύσει.

Οι δείκτες υγείας δεν είναι αριθμοί, έχουν κοινωνικό αντίκρισμα και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζει η Πολιτεία και η Ε.Ε.

Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να παλεύουν καθημερινά για την παροχή σωστής φαρμακευτικής περίθαλψης προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απορρίψει την έκθεση ως ανεπίκαιρη, πολλώ δε μάλλον να μην αποτελέσει αφορμή για να νέες «αιματηρές» μεταρρυθμίσεις λιτότητας.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «μαχαίρι» στις δαπάνες υγείας αξιώνει η ΕΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news