facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

"Φρούριο" θυμίζει το Ηράκλειο - Κάγκελα παντού...! (φωτο)

"Φρούριο" θυμίζει απο το μεσημέρι της Δευτέρας το Ηράκλειο, καθώς τα συνεργεία του δήμου τοποθετούν τα ειδικά κιγκλιδώματα εν όψει την αυριανής παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Φαίνεται πως ο φόβος για πιθανά επεισόδια δεν έχει αποκλειστεί απο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και αστυνομία καθώς η 25η Μαρτίου του 2012 -όταν και αναβλήθηκε η παρέλαση- δεν έχει ξεχαστεί παρά το γεγονός ότι μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικές εποχές, αναφορικά με την ποσότητα και την σφοδρότητα των κοινωνικών αντιδράσεων.













Πιο συγκεκριμένα, δεκάδες κάγκελα από την λεωφόρο Δημοκρατίας, όπου και θα ξεκινήσει η παρέλαση, μέχρι και την πλατεία Ελευθερίας, μερικά μόλις μέτρα απο το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, εκεί δηλαδή όπου θα γίνουν οι καταθέσεις στεφάνων και οι ομιλίες, θα "προστατεύουν" επίσημους και συμμετέχοντες στην παρέλαση.









Όπως βλέπετε και στο φωτογραφικό υλικό, οι σιδερόφρακτες κατασκευές (αντίστοιχες υπήρχαν μεχρι πρόσφατα επί καθημερινής βάσης εξω απο το ελληνικό κοινοβούλιο) έχουν καταλάβει κατά μήκος τα πεζοδρόμια και από δύο ρεύματα της λεωφόρου Δημοκρατίας (τι ειρωνία...) ενώ στην πλατεία Ελευθεριας (επίσης τι ειρωνία...) σχηματίζουν ένα μεγάλο τετράγωνο.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » ""Φρούριο" θυμίζει το Ηράκλειο - Κάγκελα παντού...! (φωτο) "

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα για δωρεάν laptop, tablet και internet - Ποιοι δικαιούνται

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η απαιτούμενη διαδικασία - σε ειδική ιστοσελίδα που θα αναπτυχθεί από την ΕΔΕΤ - για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη», που θα παρέχει σε χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος δωρεάν laptop ή tablet, αλλά και σύνδεση στο internet διάρκειας ενός έτους.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet, θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό, αλλά και την παροχή internet που επιθυμούν, και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.

Αναλυτικά η διαδικασία, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, είναι η εξής:

- Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο (δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος) και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.

- Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη), καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη.

- Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

- Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι

- Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail ή στο κινητό του.

- Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές - «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.

- Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα.

- Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά).

- Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης. Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο) που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου (αφορά τον εξοπλισμό). Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου. Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα. Θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου με την εφαρμογή της δράσης (μέσω web service), ώστε να ελέγχεται η ορθότητα εισαγωγής του κωδικού από τον χειριστή του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου.

- Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (π.χ. Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).

- Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε.

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν Ίντερνετ και laptop

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα.

Δεν συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου, αφού οι περιφερειάρχες τους επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.

Έτσι, οι κάτοικοι των περιοχών που θα ωφεληθούν είναι: η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, τα Ιόνια Νησιά, η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη.

Οι προτεινόμενες προδιαγραφές του προγράμματος είναι:

Για το ίντερνετ

. Πακέτο Mobile Broadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)

. Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη

. Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων

. Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)

. Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων

. Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας

. Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.

. Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)

. Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.

. Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps.

. Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.


Βασικός εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο

. Tablet (μέχρι 230 Ευρώ)

. Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi

. Οθόνη >= 7.9"

. Διπύρηνος Επεξεργαστής

. Εσωτερική μνήμη >=16GB

. Μνήμη RAM >1024MB

. 2ετής Εγγύηση

. Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση

. Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι 230 Ευρώ)

. Οθόνη >=11.6"

. Διπύρηνος Επεξεργαστής

. Μνήμη RAM >=2048MB

. Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD

. Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB

. Δυνατότητα υποστήριξης WiFi

. Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα

. 2ετής Εγγύηση

. Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα για δωρεάν laptop, tablet και internet - Ποιοι δικαιούνται "

Τσεχία: Απειλούν να σπείρουν τον Έμπολα εάν δεν πάρουν 1 εκατ. ευρώ

Άγνωστοι εκβιαστές απείλησαν την Τσεχία ότι θα διασπείρουν στη χώρα τον ιό του Έμπολα και απαίτησαν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ —αλλά σε... μπιτκόιν, το ψηφιακό νόμισμα— για να μην προχωρήσουν στο σχέδιό τους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

"Ένας ή περισσότεροι δράστες εκβιάζουν το κράτος και απειλούν ότι θα διασπείρουν τον ιό Έμπολα", είπε ο υποδιευθυντής της εθνικής αστυνομίας, Ζντένεκ Λάουμπε. "Εξ αρχής, ο βασικός στόχος τους ήταν να προκαλέσουν πανικό", υποστήριξε.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι εκβιαστές "χρησιμοποιούν πολύ προηγμένες μεθόδους επικοινωνίας", χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σλάστα, τον επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, οι δράστες, εφόσον εντοπισθούν και συλληφθούν, μπορεί να καταδικαστούν ακόμη και σε 12ετή κάθειρξη.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας Βλαντίμιρ Βαλέντα εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες μετάδοσης του θανατηφόρου ιού στη χώρα. "Το να αποκτήσει κανείς τον ιό, να τον μεταφέρει και να τον διαδώσει με άλλον τρόπο εκτός της άμεσης επαφής με έναν ασθενή ή τα σωματικά υγρά του δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο", είπε στους δημοσιογράφους.

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα της ασθένειας στην Τσεχία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσεχία: Απειλούν να σπείρουν τον Έμπολα εάν δεν πάρουν 1 εκατ. ευρώ"

Ξεπέρασε το όριο επιφυλακής η στάθμη στον Εβρο

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο, που μετρήθηκε πάνω από τα όρια επιφυλακής, στα 5,45 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 5,70. Το φαινόμενο το παρακολουθούν η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους κατά τόπους δήμους.

Τα μέτρα που θα ληφθούν, όταν και όπου χρειαστεί, συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη για την αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Εσωτερικών Γεώργιου Ντόλιου, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τού θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Εξακουστού, του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλειου Μαυρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εξέδωσε έκτακτη οδηγία, εφιστώντας την προσοχή γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, κυνηγών καθώς και οποιουδήποτε άλλου δραστηριοποιείται σε παραποτάμιες περιοχές του Έβρου.

Συγκεκριμένα, ζητείται -μεταξύ άλλων- να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα αυτού, να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και άλλα εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και να ενημερώσουν τους ΤΟΕΒ στη ζώνη ευθύνη τους για τη λήψη προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής ζημιών σε έργα αρμοδιότητάς τους (αρδευτικά αντλιοστάσια - αποστραγγιστικά δίκτυα κ.λπ.).

Επίσης, ζητείται από τους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκτροφές κοντά στον ποταμό να τις επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να είναι σε επαφή με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για πιθανή εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε το όριο επιφυλακής η στάθμη στον Εβρο"

Διεκόπησαν τα δρομολόγια με το τρένο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια

Διεκόπησαν μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια με το τρένο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση στον νομό Έβρου και συγκεκριμένα στα Μαράσια Έβρου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιβάτες που κινούνται από και προς τα Δίκαια θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Συνεργεία βρίσκονται ήδη στα σημεία που παρουσιάζονται τα προβλήματα και εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διεκόπησαν τα δρομολόγια με το τρένο στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια"

"Φωτιά "η ιατροδικαστική έκθεση για τον καρδιοχειρούργο του Ευαγγελισμού - Είχε το θράσος να ζητήσει φακελάκι ακόμα κι από άνεργο!

- Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό το καλοκαίρι με βαριά καρδιολογική πάθηση
- Ο καρδιοχειρουργός του ζητούσε φακελάκι προκειμένου να τον χειρουργήσει
- Τα παζάρια διήρκησαν 18 μέρες με αποτέλεσμα η υγεία του ασθενούς να επιδεινωθεί και να χάσει τη ζωή του
- Άλλοι δύο ασθενείς κατέθεσαν πως ο ίδιος γιατρός τους ζήτησε φακελάκι
- Τέσσερις μήνες μετά κι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση από το πειθαρχικό για την απόλυσή του

Καίει τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που ζητούσε φακελάκι 1.500 ευρώ για να χειρουργήσει καρδιοπαθή το περασμένο καλοκαίρι, η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι δύο ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Σουλτάνα Μαριανού αναφέρουν στο πόρισμά τους ότι 66χρονος είχε “παλαιό έμφραγμα μυοκαρδίου του οπισθίου τοιχώματος της αριστερής κοιλίας, εκτεταμένο πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου προσθίου τοιχώματος αριστερής κοιλίας και κορυφής ηλικίας τριών εβδομάδων, πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και βαριά στεφανιαία νόσο”.

Ο ηλικιωμένος εισήχθη στις 25 Ιουνίου στον Ευαγγελισμό με επείγουσα διακομιδή από το νοσοκομείο “Παμμακάριστος” και όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση έχρηζε άμεσης επέμβασης μπαι – πας. Παρ' όλα αυτά, μπήκε στο χειρουργείο στις 12 Ιουλίου.

Όπως λέει στο Mega o Βασίλης Γιαννακόπουλος συγγενής του 66χρονου, ο καρδιοχειρουργός ζητούσε επίμονα φακελάκι λέγοντας πως αν δεν το έπαιρνε, δεν θα έκανε την χειρουργική επέμβαση . Μάλιστα, σύμφωνα με τον συγγενή του 66χρονου, ο γιατρός του έλεγε πως θα του έδινε εξιτήριο.

Τα παζάρια με το γιατρό διήρκησαν 18 ημέρες και σε αυτό το διάστημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, κάτι που είχε επισημάνει από την αρχή ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η περίπτωση του 66χρονου δεν ήταν η μόνη. Άλλοι δύο ασθενείς που χειρουργήθηκαν από τον συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό, παρουσιάστηκαν στην ανακρίτρια που ασχολείται με την υπόθεση και κατήγγειλαν πως είχε ζητήσει και από εκείνους φακελάκι. Μάλιστα ο ένας από τους δύο ήταν άνεργος. Όπως είπε ο γιατρός τού ζήτησε 1500 ευρώ και όταν εκείνος του είπε πως ήταν άνεργος ο καρδιοχειρουργός του απάντησε “πρέπει να τα βρεις γιατί για εμένα δεν με νοιάζει αλλά πρέπει να πληρώσω το team και δεν πρόκειται να τα βάλω από την τσέπη μου”.

Ηδη, εναντίον του καρδιοχειρουργού που πήρε το φακελάκι από τους συγγενείς του 66χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ.

Όμως αν και έχει παραπεμφθεί από τον Ιούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης, ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » ""Φωτιά "η ιατροδικαστική έκθεση για τον καρδιοχειρούργο του Ευαγγελισμού - Είχε το θράσος να ζητήσει φακελάκι ακόμα κι από άνεργο! "

Υπερπτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών πάνω από 3 Ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, σχηματισμός 6 αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής ΠΑ εισήλθε στις 13:11 στο FIR Αθηνών μεταξύ Ν.Λέσβου και Ν.Χίου και εξήλθε στις 13:44 νότια Ν. Σάμου. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους πραγματοποίησαν υπέρπτησεις όπως παρακάτω:

• 6 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Ανθρωποφάγοι στις 13:37 στα 500 πόδια.

• 6 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Μακρονήσι στις 13:38 στα 9000 πόδια.

• 2 F-16 υπέρπτηση άνωθεν ν.Αγαθονήσι στις 13:42 στα 8000 πόδια.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους

διεθνούς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερπτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών πάνω από 3 Ελληνικά νησιά"

IMS: 6.500 φαρμακοποιοί κερδίζουν κάτω από 1.800 ευρώ το μήνα

Σημαντικές απώλειες στα εισοδήματά τους έχουν υποστεί από το 2009 οι φαρμακοποιοί, με ένα μεγάλο ποσσοτό εξ'αυτών, να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του λουκέτου, αφού το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων τους, ( δαπάνες προσωπικού -λειτουργικά κόστη άλλες δαπάνες για ασφάλεια συντήρηση μάρκετιγκ), σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις των πληρωμών και τις υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του φαρμακείου τους.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την εταιρεία IMS, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που αφορούσε την υγεία στη Θεσσαλονίκη και στοιχεία της δημοσιεύονται αποκλειστικά στο Healthview, περίπου 3.200 φαρμακεία έχουν ετήσιο κέρδος μετά φόρων, μικρότερο των 15.000 ευρώ, το 55% του συνόλου των φαρμακείων, κερδίζουν λιγότερα από 2,2 χιλιάδες ευρώ το μήνα και το 65% των φαρμακοποιών κερδίζει λιγότερα από 1.800 ευρώ το μήνα.

Κάτω μάλιστα κατά 0,73%, είναι το περιθώριο του ποσοστού κέρδους των Ελλήνων φαρμακοποιών σε σχέση με το μέσο όρο των ευρωπαίων συναδέλφων τους με την ψαλίδα να μεγαλώνει στα φάρμακα αξίας έως 20 ευρώ.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον, αφού σύμφωνα με την IMS, οι φαρμακοποιοί εκτός από το ότι είδαν τα έσοδα τους να μειώνονται κατά 530 εκατομμύρια ευρώ από το 2009, αναμένεται το 2014, να έχουν επί πλέον απώλεια της τάξης των 172 εκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει ότι περίπου μέσα σε μία πενταετία θα δούν το εισόδημά τους, να μειώνεται κατά το ήμιση.

healthview
Διαβάστε Περισσότερα » "IMS: 6.500 φαρμακοποιοί κερδίζουν κάτω από 1.800 ευρώ το μήνα"

Κάμερον: «Δεν πληρώνω παραπάνω για τον προϋπολογισμό της ΕΕ» - Κομισιόν: «Θα σας βάλουμε πρόστιμο»

Η Βρετανία κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα αν αρνηθεί να καταβάλει τη συνεισφορά της στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως την 1η Δεκεμβρίου, προειδοποίησε τη Δευτέρα η Κομισιόν.

Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίζεται αμετακίνητος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσει αυτά τα χρήματα.

«Ο νόμος επιβάλλει στα κράτη να καταβάλουν τη συνεισφορά τους στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό την 1η Δεκεμβρίου. Αν αυτό δεν γίνει, η Κομισιόν μπορεί να επιβάλει πρόστιμα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάτσεκ Ντομινίκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αν η Βρετανία δεν καταβάλει τη συνεισφορά της την 1η Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της θα ρωτήσει τους λόγους της καθυστέρησης και θα αναμείνει την απάντηση. Κάποια στιγμή, θα αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα», προειδοποίησε ο Ντομινίκ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την περασμένη Παρασκευή από το Λονδίνο να κάνει μια πρόσθετη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, μετά την αναθεώρηση των οικονομικών δεδομένων της χώρας, τα οποία έδειξαν πως η Βρετανία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

«Δεν θα πληρώσω αυτόν τον λογαριασμό την 1η Δεκεμβρίου. Εάν ο κόσμος νομίζει ότι θα το κάνω, θα δει. Δεν πρόκειται να συμβεί», είχε πει ο Κάμερον την περασμένη Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδες» και «απαράδεκτο» το αίτημα αυτό.

Κάμερον: «Δεν θα πληρώσουμε»

Το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τις δηλώσεις Ντομινίκ, ο Κάμερον επανήλθε, επιμένοντας ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει τα επιπλέον 2,1 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2 δισ. ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή του ποσού αυτού. Θα πολεμήσουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους», υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Το ποσό και το χρονοδιάγραμμα αυτού του αιτήματος είναι απαράδεκτα. Τροποποιήσεις γίνονται κάθε χρόνο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να ζητήσουν ποτέ (από κάποια χώρα) δύο δισ. ευρώ, δηλαδή το 20% της καθαρής συνεισφοράς μας πέρυσι», πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Η συνεισφορά του Λονδίνου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014 αυξήθηκε κατά 2,1 δισ. ευρώ έπειτα από την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας.

«Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι περισσότερα από την καθαρή συνεισφορά κάποιων χωρών. Δεν είναι φραγκοδίφραγκα, είναι χρήματα των βρετανών φορολογούμενων», κατήγγειλε ο Κάμερον.

Η δεύτερη από τις χώρες που αφορά το αίτημα αυτό, η Ολλανδία, καλείται σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ να κάνει μια πρόσθετη συνεισφορά ύψους 600 εκατ. ευρώ. «Είναι μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, θα εξετάσουμε από πού προκύπτει ο αριθμός αυτός, διότι όλα είναι πολύ μπλεγμένα», δήλωσε σήμερα ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Η Γαλλία και η Γερμανία αντίθετα θα εξοικονομήσουν αντίστοιχα 1 δισ. ευρώ και 780 εκατ. ευρώ, καθώς η συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ μειώνεται.

Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με θέμα το αίτημα αυτό.

«Εξεπλάγην» από την αντίδραση του Κάμερον, σχολίασε ο Ντομινίκ, υπενθυμίζοντας ότι «τα στοιχεία για το ΑΕΠ τους δίνονται από τα κράτη-μέλη στη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, τη Eurostat».

«Η καταβολή των συνεισφορών δεν μπορεί να υποστεί καθυστερήσεις», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ο Κάμερον να ζητήσει να ξεκινήσει συζήτηση για τους ίδιους τους πόρους του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ο Ντομινίκ προειδοποίησε ότι «αυτό θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και κινδυνεύει να εγείρει θέμα για τις εκπτώσεις που λαμβάνει η Βρετανία».

«Η Βρετανία θα πάρει πίσω 500 εκατομμύρια ευρώ το 2015 χάρη στις εκπτώσεις αυτές», υπογράμμισε ο επίτροπος.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάμερον: «Δεν πληρώνω παραπάνω για τον προϋπολογισμό της ΕΕ» - Κομισιόν: «Θα σας βάλουμε πρόστιμο»"

Περιφέρεια Αττικής: 900.000 το κόστος για τα έργα άμεσης προτεραιότητας

Σε 900.000 ευρώ υπολογίζει η Περιφέρεια Αττικής το κόστος αποκατάστασης των ζημιών για έργα άμεσης προτεραιότητας προκειμένου να αποφευχθούν νέες σοβαρότερες ζημιές σε περίπτωση ακόμα και μικρότερης έντασης νεροποντής.

Όσον αφορά το τελικό κόστος αυτό θα προκύψει μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων.

Η Περιφέρεια υπέβαλε επίσης στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, που υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αίτημα για λήψη απόφασης οριοθέτησης των περιοχών (και των δήμων) όπου υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.

Η έκθεση-αίτημα περιλαμβάνει μια πρώτη καταγραφή ζημιών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και επισημαίνονται οι σοβαρές ζημιές που έχουν επέλθει σε έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα, καταπτώσεις πρανών, ρεμάτων κ.ά.).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητείται να επιτραπεί η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης με κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς η συνήθης διαδικασία σύνταξης και έγκρισης μελετών είναι χρονοβόρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Αττικής: 900.000 το κόστος για τα έργα άμεσης προτεραιότητας"

Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Τις βασικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο περιγράφει η εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσίοτητα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου το νέο σύστημα εισάγεται άμεσα από τη δημοσίευση των νέων οργανικών διατάξεων των φορέων.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα:

1. Συγκροτούνται συλλογικά όργανα που είναι αποκλειστικά αρμόδια για την επιλογή προϊσταμένων και των τριών επιπέδων: Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης, Τμήματος.

2. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά οριζόντιες θέσεις ευθύνης, για την πλήρωση των οποίων επιλαμβάνεται το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων και το Κεντρικό Συμβούλιο Συνέντευξης Προϊσταμένων. Οριζόντιες θέσεις ευθύνης αποτελούν οι οργανικές μονάδες επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης που προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις και οι αρμοδιότητές τους είναι όμοιες ή παρεμφερείς σε όλους τους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα.

3. Για όλα τα επίπεδα θέσης ευθύνης προβλέπονται τρία στάδια επιλογής:

- Πρώτο στάδιο: πλήρωση αναγκαίων προϋποθέσεων και τυπικών προσόντων

- Δεύτερο στάδιο: γραπτή εξέταση

- Τρίτο στάδιο: συνέντευξη

4. Δικαίωμα συμμετοχής για την πλήρωση θέσεων ευθύνης έχουν όλοι οι δημόσιοι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών, ήτοι υπουργείων, γενικών και ειδικών γραμματειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, αυτοτελών ή μη δημόσιων υπηρεσιών καθώς και ΝΠΔΔ, οι οποίοι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή αυτού του συστήματος επιλογής προϊσταμένων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4275/2014, δικαίωμα συμμετοχής για την πλήρωση των οριζόντιων Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή και Πληροφορικής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ όλων των κλάδων που ανήκουν οργανικά στα υπουργεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο"

Ανάκληση ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ

Ζυμαρικά, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία BioArt- Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ζυμαρικών, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α.

Πρόκειται για το προϊόν «Dinkel- Spaghetti Vollkorn, 500 γρ., που παράγεται για λογαριασμό της γερμανικής επιχείρησης RAPUNZEL NATURKOST GmbH, από την ιταλική επιχείρηση Gino Girolomoni Cooperativa Agricola ARL και αφορά στην παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 17.07.2016, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ (Λεωφ. Ηρακλείου 408, 141 22, Νέο Ηράκλειο, Αττική).

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/ απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανάκληση ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ"

Παραπλανητικός και επικίνδυνος ο ρόλος των ΜΜΕ. Θα παρέμβει η Δικαιοσύνη;

Τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν δίνουν σωστή πληροφόρηση στον Ελληνικό λαό. Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικά σημαντικά θέματα τα οποία δεν έχουν θίξει με το τρόπο που έπρεπε, καθόλου ή παραπληροφόρησαν κατά καιρούς και με τα οποία έχω ασχοληθεί, όπως:

1. το Xάρτη όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων την Ελλάδας.

2. τα Χημικά Συρίας.

3. τις AOZ και τις παράνομες προκηρύξεις οικοπέδων σε διεθνή  ύδατα, όπως και τη μη φορολόγηση στην Ελλάδα πολυεθνικών που θα κάνουν τις εξορρύξεις.

4. τη κατάρριψη του Κυπριακού αεροπλάνου και τη γκριζοποίηση της εν δυνάμει ΑΟΖ της Κύπρου, μετά το τρόπο που έγινε η διάσωση απο τον ΟΗΕ

5. την ενεργειακή πολιτική και την υψηλή τιμή μονάδας που υπάρχει για τα ΑΠΕ, ώστε να ευνοείται το ακριβό LNG των εφοπλιστών και οι λιγνίτες των ορυχείων του Μπόμπολα.

6. τη παραγωγή υδρογοναθράκων και ενέργειας απο σκουπίδια και ανακύκλωση.

7. το γεγονός ότι απο τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας τρείς ΔΕν πέρασαν τα  stress tests, η Eurobank, η Εθνική (Νational Bank of Greece) και η Τράπεζα Πειραιώς.
Για τη τελική επιβίωση μιας μόνο τράπεζας στην Ελλάδα υπάρχει δημοσιευμένη μου πρόβλεψη, που αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα η οποία δημοσιεύτηκε την εποχή που συζητιόντουσαν τα Χημικά της Συρίας σε διάφορα περιοδικά αλλά νομίζω και στο ιστολόγιο του.
8 .Δεν ανέφεραν ότι τα stress tests δεν πέρασε ούτε 3 Τράπεζες της Κύπρου (Bank of Cyprus, Hellenic Bank και η Cooperative Central Bank)!!!

Διαβάστε στη συνέχεια το απόκομμα απο την ΤHE TELEGRAPH της Κυριακής που πέρασε. Η διασύνδεση είναι εδώ. Δέστε ιδίοις όμμασι τα ονόματα των τραπεζών που απέτυχαν.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία πλέον στη χώρα

Εκτός από ελάχιστες ιστοσελίδες, τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι όλες οι Ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests. Δέστε χάλια.




Mήπως κάποιοι απο εμάς που “καταλαβαίνουμε” πρέπει να παραπονεθούμε άμεσα σε κεντρικά όργανα της ΕΕ και στη Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων; Το συμβάν είναι πολύ σοβαρό σε οικονομικά μεγέθη, αφού θα επηρρεάσει τις χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζών και την ασφάλεια των καταθέσεων.

Αξιοπιστία στο Τύπο αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι δεν υπάρχει.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
zcode-gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπλανητικός και επικίνδυνος ο ρόλος των ΜΜΕ. Θα παρέμβει η Δικαιοσύνη;"

Μεσολόγγι: Μάνα και γιος ζουν εδώ και 7 μήνες στο αυτοκίνητο

Μια 45χρονη γυναίκα και ο 26χρονος γιος της έκαναν εδώ και 7 μήνες σπίτι τους το αυτοκίνητο

Κινδυνεύουν κάθε βράδυ από κακοποιά στοιχεία

Ζητούν τη βοήθεια των αρμοδίων, αλλά και των επιχειρηματιών για την εξεύρεση εργασίας

Σε σπίτια έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητά τους, πολλοί άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης της χώρας.

Ακόμα και στην Περιφέρεια, την οποία θεωρητικά η κρίση δεν θα έπληττε τόσο πολύ, παρατηρούνται περιστατικά ανθρώπων που μένουν στο αυτοκίνητό τους. Η αδυναμία τους να πληρώσουν τα ενοίκιά τους, τους οδηγεί στο δρόμο. Πρόκειται για ανθρώπους αξιοπρεπείς και νοικοκυραίους που ζούσαν από τη δουλειά τους και ποτέ δεν σκέφτηκαν ότι θα έφθαναν σ’ αυτό το σημείο.

Στο Μεσολόγγι του 2014 υπάρχει μια 45χρονη γυναίκα, που μένει στο αυτοκίνητό της με τον 26χρονο γιό της, εδώ και επτά μήνες, αφού και οι δυο είναι άνεργοι. Για αρκετά χρόνια, η γυναίκα εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Μεσολογγίου μέσω προγραμμάτων ή ακόμα και χωρίς σύμβαση εργασίας. Ωστόσο κάποια στιγμή άρχισε να μην πληρώνεται και από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Έγινε η πρώτη έξωση από το σπίτι που έμενε, ενώ το Μάιο έγινε και η δεύτερη. Νωρίτερα είχε γίνει διακοπή ρεύματος και νερού. Επειδή χρήματα δεν υπήρχαν για να βρει αλλού στέγη, κατέληξε στο αυτοκίνητο, αφού τα έπιπλα και τα πράγματα του σπιτιού τα κράτησε η ιδιοκτήτρια μέχρι να της δοθούν τα 7 ενοίκια που χρωστούσε η οικογένεια!

Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι διαζευγμένη και δεν έχει στήριξη από κανένα συγγενή. Η ίδια δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά της, - τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας - διότι πρόκειται για μια αξιοπρεπή κυρία, η οποία με πόνο ψυχής διηγείται την ιστορία της στην ΑΙΧΜΗ. Με δάκρυα στα μάτια μας είπε: «Ήμουν νοικοκυρά στο σπίτι μου, μεγάλωνα τα παιδιά μου, δούλευα και ζούσαμε αξιοπρεπώς. Σήμερα κατάντησα να μένω μέσα σε ένα αυτοκίνητο». Δεν ζητά ελεημοσύνη. Μια δουλειά για κείνη και το παιδί της ζητά...

aixmi-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Μάνα και γιος ζουν εδώ και 7 μήνες στο αυτοκίνητο"

Δυο μέρες ταλαιπωρία επειδή χρωστούσε 0,37 ευρώ!!!

Ήταν η δεύτερη φορά που στήθηκε την ουρά και περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά του για να πληρώσει το χρέος του... Την πρώτη φορά δε μπόρεσε να εξυπηρετηθεί γιατί είχε πολύ κόσμο, κόλλησε και το μηχανογραφικό σύστημα, το λεγόμενο "taxis" που υποτίθεται βάζει τάξη στα δημόσια οικονομικά...

Πήγε δεύτερη φορά και περίμενε υπομονετικά στην ουρά... Να' ρθει η σειρά του, να κόψει το παράβολο, να πληρώσει το χρέος του, να εξοφλήσει την οφειλή του κι να μπορέσει να πάρει την φορολογική ενημερότητα!!!

Πόσα χρωστούσε; Τριάντα επτά (37) λεπτά!!! Ναι! Τόση ήταν η οφειλή!!! 0,37 ευρώ!!!!

Για τριάντα επτά (37) λεπτά (0,37 ευρώ) ταλαιπωρήθηκε ο άνθρωπος δυο μέρες!!! Για οφειλή 0,37 ευρώ δεν του δίνανε φορολογική ενημερότητα... Έτσι προβλέπει το taxis που βάζει "τάξις" στα δημόσια οικονομικά....

Τρελαθήκαμε εντελώς....

Υ.Γ. Τα στοιχεία του πολίτη (συνταξιούχος είναι ο άνθρωπος, κάποιας ηλικίας, από τα "τιμημένα γηρατειά") στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου...



verianet
Διαβάστε Περισσότερα » "Δυο μέρες ταλαιπωρία επειδή χρωστούσε 0,37 ευρώ!!! "

Η εισαγγελία ασκεί έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Πιστόριους

Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία θα ασκήσει έφεση εναντίον της καταδίκης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και της ποινής πενταετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον πρώην παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία.

«Στην ετυμηγορία για τον Όσκαρ Πιστόριους, η Εθνική Εισαγγελική Αρχή θα ασκήσει έφεση τόσο εναντίον της καταδίκης όσο και εναντίον της ποινής», έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Νάθι Μνκούμπε.

Ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε γιατί, στις 14 Φεβρουαρίου 2013, είχε σκοτώσει με πυροβόλο όπλο τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου του σπιτιού του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η εισαγγελία ασκεί έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Πιστόριους"

Σε καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες στους επαγγελματικούς χώρους προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

Ξεκίνησε τη Δευτέρα από την Περιφέρεια Αττικής η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε επαγγελματικούς χώρους από την πλημμύρα της περασμένης Παρασκευής.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος υποδοχής αιτημάτων για αποζημίωση επαγγελματικών χώρων κατατέθηκαν 142 αιτήσεις στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Υπεύθυνη για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους είναι η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (υπουργείο Ανάπτυξης).

Οπως προβλέπεται από το άρθρο 36 του Ν.2459/1977, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547 και στα τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655).

Κάθε αίτηση, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ακολουθείται από έλεγχο από κλιμάκιο της Περιφέρειας στους χώρους και καταγραφή των ζημιών. Οταν ολοκληρωθεί η καταγραφή από την Περιφέρεια, οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κλιμάκια της Περιφέρεια Αττικής βρίσκονται από το πρωί στους πληγέντες δήμους, προκειμένου σε συνεργασία με τις δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα σε καταγραφή και αυτοψία στους επαγγελματικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές σε οικίες, στην καταγραφή προβαίνει η Τεχνική Υπηρεσία κάθε δήμου σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς υπαλλήλους πηγαίνουν στους χώρους για τις εκθέσεις αυτοψίας. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αποστέλλονται στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι πολίτες των οποίων περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) έχουν πληγεί μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα των δήμων, προκειμένου να προσέλθουν στους χώρους τους τα κλιμάκια ελέγχου.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα δεκάδες αυτοκίνητα που έχουν υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί από ποιες πηγές θα υπάρξει αποζημίωση, καθώς εμπλέκονται και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, τα οποία παρέδωσε την Κυριακή ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον υπουργό Εσωτερικών θα λειτουργήσουν επικουρικά στην καταγραφή της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τους δήμους που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά, προκειμένου να αποτυπώσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την καταγραφή.

Δήμος Αχαρνών
Στον δήμο Αχαρνών, έχουν ξεκινήσει από το πρωί οι αιτήσεις στο Πρωτόκολλο, που θα παραμείνει σήμερα ανοικτό για να δέχεται αιτήσεις έως τις 8 το βράδυ. Στη συνέχεια, τριμελής Επιτροπή του δήμου (που αποτελείται από έναν μηχανικό, μια κοινωνική λειτουργό και έναν διοικητικό υπάλληλο) μεταβαίνει στα σπίτια προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών και να συσταθεί ο φάκελος για κάθε περιστατικό. Στην αντίστοιχη διαδικασία για τους επαγγελματικούς χώρους προβαίνει από το πρωί και η Επιτροπή που έχει αποστείλει η Περιφέρεια. Παρών στην καταγραφή είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Δήμος Ιλίου
Στον δήμο Ιλίου, η καταγραφή έχει ξεκινήσει από το Σάββατο το πρωί. Ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος έχει συγκροτήσει από προχθές οκτώ κλιμάκια για καταγραφή των περιστατικών (οικίες και επαγγελματικοί χώροι) και ένα κλιμάκιο με κοινωνικούς λειτουργούς για ψυχοκοινωνική στήριξη. Καθένα από τα οκτώ κλιμάκια αποτελείται από δυο μηχανικούς, που καταγράφουν ό,τι βλέπουν -καταστροφές σε κινητά και ακίνητα- τραβούν φωτογραφίες και γράφουν αναλυτική έκθεση για κάθε περίπτωση. Στη συνέχεια, άλλα συνεργεία ψηφιοποιούν τα στοιχεία. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 450 αιτήσεις για οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Οι πολίτες, που έχουν υποστεί φθορές στην περιουσία τους και δεν έχει καταγραφεί, καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2102618642 και 2102614145.

Δήμος Περιστερίου

Στον δήμο Περιστερίου, η καταγραφή ξεκίνησε από χθες, με δύο κλιμάκια από την Τεχνική Υπηρεσία και ένα κλιμάκιο από την Κοινωνική Υπηρεσία. Ο δήμος Περιστερίου κάνει καταγραφή μόνο των περιστατικών σε οικίες και έχει θέσει στη διάθεση του κοινού το τηλέφωνο 15963. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 150 αιτήσεις. Για την καταγραφή των ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους παραπέμπουν τους πολίτες στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Δήμος Αιγάλεω

Στο δήμο Αιγάλεω η πρώτη καταγραφή για τις ζημιές σε όλη την έκταση της πόλης ξεκίνησε το Σάββατο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής. Ήδη έχει αποσταλεί ένας πρώτος κατάλογος στην Περιφέρεια, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του ύψους των ζημιών.

Από σήμερα το πρωί ο δήμος δέχεται στα τηλέφωνα 1515 και 213-2044800 αιτήσεις για ζημιές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Το κλιμάκιο του δήμου, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, καταγράφει τα περιστατικά σε οικίες και δημοτικά κτίρια. Το κλιμάκιο της Περιφέρειας καταγράφει τους επαγγελματικούς χώρους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 58 καταγραφές σε ακίνητα και αρκετές καταγραφές σε κινητά (οχήματα), ενώ έχουν αρχίσει να προσέρχονται στον δήμο οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν κυρίως πληγεί -όπως η περιοχή Νταμαράκια.

Καθώς στα όρια του συγκεκριμένου δήμου υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα (μεταξύ των οποίων τα ΤΕΙ Αθήνας και τα ΤΕΙ Πειραιά), μικτό συνεργείο του δήμου και της Περιφέρειας έχει ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών στα κτίρια που φιλοξενούν τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά, γυμνάσια-λύκεια). Ευθύνη για την αποκατάσταση των ζημιών στα ΤΕΙ έχει το υπουργείο Παιδείας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες στους επαγγελματικούς χώρους προχωρά η Περιφέρεια Αττικής"

Πάτρα: Δεν έκοψε τις φλέβες του ο καθηγητής, λέει ο Σύλλογος Διδασκόντων

Νέα τροπή στην υπόθεση αυτοτραυματισμού του Καθηγητή στο 8ο Λύκειο Πατρών δίνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι αναφέρεται:

«Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 8ου Γενικού Λυκείου Πατρών αναφερόμενος στο σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σχολείο την περασμένη Πέμπτη 23-10-2014 κατά την 7η ώρα διδασκαλίας δηλώνει ότι:

1. Δεν υπήρξε απόπειρα αυτοκτονίας του συναδέλφου.

2. Δεν έκοψε τις φλέβες του.

3. Υπήρξε ελαφρύς αυτοτραυματισμός στην εξωτερική πλευρά του πήχη, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με Hansaplast.

4. Δε ζητήθηκε ιατρική συνδρομή και ουδέποτε κλήθηκε ασθενοφόρο στο Σχολείο.

5. Ο συνάδελφος αποχώρησε από το Σχολείο με τη συνοδεία των οικείων του.

Ζητούμε την αποκατάσταση της αλήθειας και την επανόρθωσή της από την πλευρά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ο νόμος και η ηθική ορίζουν.

Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 8ου ΓΕΛ Πατρών».

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δεν έκοψε τις φλέβες του ο καθηγητής, λέει ο Σύλλογος Διδασκόντων"

Λίστα Λαγκάρντ: Φοροδιαφυγή €2-10 εκατ. για 7 μεγαλοεπιχειρηματίες

Φοροδιαφυγή από (τουλάχιστον) 2-10 εκατομμύρια ευρώ για εφτά μεγαλοεπιχειρηματίες που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ εντοπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου δρομολογώντας τις επόμενες κινήσεις σε βάρος τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολείται με τα δημόσια έργα, δυο επιφανή ονόματα που κατά το παρελθόν είχαν τεράστιες εταιρίες τροφίμων και ποτών, μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου , και ένας βιομήχανος, ενώ επίκειται εντός δεκαημέρου και η ολοκλήρωση του ελέγχου για συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία επίσης βρίσκονταν στη λίστα ανεβάζοντας τα ποσά της απόκλισης κατά πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ΔΟΥ έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τους 7 και άμεσα θα υποβληθούν οι μηνυτήριες αναφορές που συνέταξαν οι ΔΟΥ σε βάρος αυτών των προσώπων στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή καθώς και τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, που επιβλέπει την έρευνα για τη λίστα, Γιάννη Δραγάτση.

Ανοίχτηκαν λογαριασμοί από 2000-2013

Η έρευνα για τα συγκεκριμένα πρόσωπα προηγήθηκε να μην υπάρχουν σκιές, λόγω της ιδιότητας και της επιχειρηματικής ισχύς τους, όχι κατ΄ ανάγκην για το μέγεθος των καταθέσεων στην HSBC. Η έρευνα έγινε, ως εξής:

-Το ποσό που βρέθηκε να έχουν στην HSBC της Ελβετίας το 2006 λειτούργησε ως αφετηρία.
-Ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί από το 2000-2013 και στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τις φορολογικές τους δηλώσεις το ίδιο διάστημα.

Όλοι εντοπίστηκαν με αποκλίσεις που εκτιμάται ως φοροδιαφυγή από 2-10 εκατομμύρια, αλλά το ποσό αυτό πιθανόν θα αυξηθεί κατά πολύ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως μάλιστα έλεγε πηγή από τις υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου για πολλούς από τους ελεγχόμενους ισχύει ότι «καλύτερα να δήλωναν εξ αρχής το ποσό που είχαν στην HSBC γιατί τώρα θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά».

Διώξεις;

Όλοι οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν ήδη από τις ΔΟΥ και έδωσαν εξηγήσεις ενώ τώρα η υπόθεση θα φτάσει στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι πιθανόν με βάσει την δικαστηριακή πρακτική θα απαγγείλουν κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα. Βέβαια αν προχωρήσουν στην καταβολή του οφειλόμενου φόρου (που με τις προσαυξήσεις μπορεί να φτάνει το 50% της απόκλισης) ουσιαστικά θα λήξει η ποινική εμπλοκή τους.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Λίστα Λαγκάρντ: Φοροδιαφυγή €2-10 εκατ. για 7 μεγαλοεπιχειρηματίες"

Νέα μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών

Υπό διαρκή πίεση βρίσκεται το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών θεσμικών τομέων για το δεύτερο τρίμηνο 2014, που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Μετά τα στοιχεία για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της γενικής κυβέρνησης της προηγούμενης εβδομάδας που κατέδειξαν πως στο δεύτερο τρίμηνο 2014 οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία αυξήθηκαν περίπου κατά 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 458 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σήμερα ανακοινώθηκαν νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2014 κατά 4,3% σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014, το διαθέσιμο εισόδημα του των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση από 32,2 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, σε 30,8 δισ. ευρώ.

Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 1,6% από 33,2 δισ. ευρώ σε 32,7 δισ. ευρώ.
Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 6,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο 2014 σε σύγκριση με μείωση 3,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο 2014, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 10,8% σε ετήσια βάση από 3,3 δισ. ευρώ σε 3,7 δισ. ευρώ. Οι καθαρές δανειακές ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης στο δεύτερο τρίμηνο 2014 ανήλθαν σε 418 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2013 που ήταν 2,3 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών"

Telegraph: Τα Γλυπτά θα είχαν καταλήξει θεμέλια κεμπαμπτζίδικου

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, με αφορμή και την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα, εξαπέλυσε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Η κυρία "Τζορτζ ΚλούνεΪ" μίλησε. Περιμένει από τον κόσμο να ακούσει. Είναι, λέει, "αδικία" το γεγονός ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα. Είναι η τελευταία σε μία μακρά σειρά λαμπερών προσωπικοτήτων -Μελίνα Μερκούρη, Νάνα Μούσχουρη, Ντέμης Ρούσσος- που ζητούν από τη Βρετανία να παραδώσει τα αντικείμενα που της ανήκουν», επισημαίνει με διάχυτη ειρωνεία στο άρθρο του με τίτλο «Τα Μάρμαρα μας ανήκουν κυρία Κλούνεϊ», ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν.

«Ο μισός πληθυσμός του κόσμου θεωρεί ότι την κυρία Κλούνι μία από τις πιο τυχερές εν ζωή γυναίκες. Προς το παρόν δεν κινδυνεύει να χτυπηθεί από την αφάνεια στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλά τα αφεντικά της είναι αρκετά έξυπνα για να βάλουν εκπρόσωπό τους την πιο νέα δικηγόρο, επειδή καταλαβαίνουν ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερες ίντσες στις στήλες των εφημερίδων από ό,τι οι ίδιοι», συμπληρώνει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, υπό τα φωτογραφικά φλας, οι ελληνικές Αρχές ξενάγησαν την κ.Κλούνεϊ στο εκπληκτικό νέο μουσείο, στο οποίο η χώρα τους έχει κατασπαταλήσει εκατομμύρια που δεν έχει. Είναι, αναμφισβήτητα ένα εκπληκτικό μουσείο. Μοναδικό ανάμεσα στα μουσεία, δεν θέλει απλά να δείξει αυτά που εκθέτει, αλλά και αυτά που δεν εκθέτει. Τα πιο σημαντικά αντικείμενα που δεν εκθέτει είναι τα Ελγίνεια Μάρμαρα -τα πανέμορφα κλασικά γλυπτά του Φειδία και των μαθητών του που κάπτε στόλιζαν τον Παρθενώνα, και αφαιρέθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα από βρετανό διπλωμάτη και τώρα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, αναφέρει ο Πάξμαν.

«Φυσικά εκείνη είπε στον Τύπο ό,τι θα τα καταφέρουν», συνέχισε ο αρθρογράφος «πυροβολώντας» για μία ακόμη φορά την Αμάλ Αλαμουντίν.

«Είναι μία ελκυστική διαμάχη. Οι αλαζόνες Βρετανοί λεηλάτησαν έργα τέχνης, βανδάλισαν απομεινάρια ενός από τα ομορφότερα κτίσματα στον κόσμο, τα μετέφεραν στο εξωτερικό με πλοία και τα τοποθέτησαν στο Βρετανικό Μουσείο. Είναι αρκετό να κάνει κάθε πατριωτικό αίμα να κοχλάσει. Όσο για τη βρετανική πλευρά, ο Λόρδος Έλγιν έφερε τα αγάλματα νόμιμα καθώς τότε η Ελλάδα βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή: οι τότε κυβερνήτες μπορεί να συμφώνησαν, αλλά όχι ο ελληνικός λαός», επισημαίνει, σε μία απόπειρα να δικαιολογήση την «αρπαγή».

Και συνεχίζει: Αλλά τι θα συνέβαινε σε αυτά τα γλυπτά αν παρέμεναν στην Αθήνα; Τότε ο Λόρδος Έλγιν βοήθησε τον Παρθενώνα που χρησίμευε ως φρούριο. Η εξαιρετική ιστορία της Μέρι Μπέαρντ για το ναό μας λέει ότι για το μεγαλύτερο διάστημα του 18ου αιώνα οι Αθηναίοι είχαν τη συνήθεια να καταστρέφουν ό,τι μαρμάρινο άγαλμα για την παραγωγή ασβέστη και να χρησιμοποιούν τα μέρη τους σαν βάση για άλλα κτίσματα. Εάν, λοιπόν, αυτός ο άθλιος Λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει αυτά τα έργα τέχνης που θα είχαν καταλήξει ως θεμέλιο για κάποιο κεμπαμπτζίδικο».

Ακόμη, αναφέρει ότι «το σύγχρονο επιχείρημα είναι καθαρά πολιτικό: μία φτωχή μεσογειακή κουλτούρα ζητά αποκατάσταση μίας ξεθωριασμένης αυτοκρατορικής εξουσίας»

Στο τέλος του άρθρου του ο Πάξμαν αναφέρει ότι κάποιος που ξέρει από ιστορία αναγνωρίζει ότι τα πράγματα αλλάζουν και ότι όλες οι ενέργειες είναι προϊόντα της εποχής του. «Θεωρώ ότι η πρόταση της κυρίας Κλούνεϊ για κάποιου είδους συμφωνία κατά την οποία το Βρετανικό Μουσείο θα δανείζει τα Ελγίνεια στην Ελλάδα και η Αθήνα να δανείζει κάποιους κλασικούς θησαυρούς στο Λονδίνο είναι μάλλον γλαφυρή. Είναι σίγουρα προτιμητέα (...). Φυσικά, δεν θα ικανοποιεί αυτούς που ισχυρίζονται ότι κανένα έργο τέχνης δεν θα πρέπει να φεύγει από τη χώρα που γεννήθηκε (...)»

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Telegraph: Τα Γλυπτά θα είχαν καταλήξει θεμέλια κεμπαμπτζίδικου"

Πάτρα:Νέες κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου

Χρειάζονται 659 και είναι 302

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγουν από τις 29 Οκτωβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας.

"Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία από τους υπό διαθεσιμότητα συνάδελφους συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας για τα ζητήματα της διαθεσιμότητας – απολύσεων. Η συνάντηση δεν έφερε νέα αποτελέσματα, πέρα από τις ήδη εκφρασμένες δεσμεύσεις του Υπουργού τον Ιούνιο του 2014, ότι μετά την αξιολόγηση και τα αποτελέσματά της, δεν θα απολυθεί κανείς από τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων.

Σημειώνουμε ότι για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με την αξιολόγηση απαιτούνται 659 υπάλληλοι. Πριν τη διαθεσιμότητα είχαμε 457 υπαλλήλους και σήμερα έχουμε 302. Οι εξηγήσεις και οι προφορικές δεσμεύσεις του Υπουργού δεν μας πείθουν ότι το ζήτημα θα λυθεί, γι’ αυτό και μετά από συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στα Γραφεία της Ένωσης Συντακτών, Μαιζώνος 200, στις 12:00 το μεσημέρι για τις εξελίξεις στα ζητήματα διαθεσιμότητας – απολύσεων.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου προκηρύσσουμε στάση εργασίας 10.00 – 13.00 και καλούμε συγκέντρωση των εργαζομένων και των φορέων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στο κτίριο Α΄.

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (για τη μετακίνησή μας, ο Σύλλογος θα βάλει λεωφορείο). Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στις θέσεις τους".

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα:Νέες κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου"

Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στο ίδιο έργο… θεατές θα γίνουν για μια ακόμα φορά πατρινοί και πατρινές που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση αλλά και όσοι συμμετάσχουν σε αυτή, καθώς η ασφάλεια των επισήμων προέχει των μηνυμάτων.

Για μια ακόμα αφορά η ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί σε επιφυλακή , ενώ για την απόδοση των μέτρων τάξης στην Ερμού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας έγινε ο σχεδιασμός φρούρησης τόσο της εξέδρας όσο και όλων των πιθανών σημείων εκδήλωσης διαμαρτυρίας από πλευράς πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει και φέτος κενό ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων και η ύπαρξη κιγκλιδωμάτων ενώ σε επιφυλακή θα είναι οι δυνάμεις των ΜΑΤ τόσο κατά την έλευση των επισήμων στην μητρόπολη της Πάτρας για την τέλεση της δοξολογίας όσο και κατά τη διάρκεια τη παρέλασης.

Ιδιαίτερα μέτρα θα ισχύσουν στη διασταύρωση της Αγίου Ανδρέου με τις οδούς Αράτου, Κολοκοτρώνη . Ερμού και Πατρέως προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη είσοδος πολιτών και ομάδων ή και μελών κομμάτων που θα επιχειρούσαν να παρελάσουν διαμαρτυρόμενοι.

Το ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 πμ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (απέναντι από το Αρχαίο Ωδείο).

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο που έπεσε η πρώτη βόμβα στην Ελλάδα από σμήνη φασιστικών βομβαρδιστικών ιταλικών αεροπλάνων, μπροστά στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, με τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου"

Με αντιδράσεις για τα κάγκελα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από σχολεία της πόλης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους, ενώ σε κοντινή απόσταση πριν και μετά την εξέδρα είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες.

Αντιδράσεις για τα κάγκελα

Ενόχληση για τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της Τσιμισκή και απαγόρευαν την προσέγγιση των πολιτών στην εξέδρα των επισήμων και απέναντι από αυτή εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, χωρίς προβλήματα ανεργίας, μια Ελλάδα χωρίς αδιέξοδα στα όνειρα τους, που δεν αναγκάζει να μεταναστεύουν στο εξωτερικό» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα κάγκελα, τα χαρακτήρισε «υπερβολικά και απαράδεκτα» και πρόσθεσε: «Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα, ούτε με την ουσία του τριημέρου».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε: «Ιδεολογικά εγώ είμαι εναντίον των μαθητικών παρελάσεων. Ένα πράγμα, όμως, που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε παρελάσεις και να έχουμε απλωμένη σε όλη την Τσιμισκή κάγκελα. Για ποιον τις κάνουμε τις παρελάσεις; Εάν δεν έρθουν οι γονείς να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, τι νόημα έχει μια μαθητική παρέλαση;».

«Ειλικρινά ή θα πρέπει να σταματήσουν οι παρελάσεις ή να κοπούν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να παρελαύνουν τα παιδιά για πέντε ανθρώπους που κάθονται στην εξέδρα» ανέφερε, από την πλευρά της, η κ. Πατουλίδου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ενώ στην εξέδρα ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Καρατάσιος.

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου από την παρουσία των μαθητών και μαθητριών στην παρέλαση. Ήταν εξαιρετική η εικόνα και αυτό μας δημιουργεί ελπίδα ότι η νέα γενιά που έρχεται, έρχεται με δύναμη, ορμή και αποφασισμένη για καλύτερα πράγματα. Από την άλλη πλευρά, μας υπενθυμίζει τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντί τους, ότι πρέπει να τους προετοιμάσουμε ένα καλύτερο έδαφος, πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι ίδιοι και αυτή είναι η προσπάθεια μας» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Ο κ. Καλαφάτης, με τη λήξη της παρέλασης, δήλωσε: «Τα νιάτα της Θεσσαλονίκης, τα νιάτα της Ελλάδας, παρέλασαν σήμερα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα. Ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το πλούσιο απόθεμα στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε και ότι οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας αποτελούν την πιο ασφαλή, την καλύτερη εγγύηση, για ένα καλύτερο αύριο της Ελλάδας».

Ακροβατικά από F-16

Μια πρόγευση για τα ακροβατικά που θα κάνει αύριο, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πήραν σήμερα οι Θεσσαλονικείς.

Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, το αεροσκάφος έκανε δοκιμή για την αυριανή επίδειξη με ακροβατικά, με εντυπωσιακούς ελιγμούς και χαμηλές πτήσεις.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από το αεροσκάφος είχε σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν συναγερμοί σε κτίρια, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η αυριανή επίδειξη θα γίνει στις 12:25 ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου και θα διαρκέσει 15 λεπτά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Με αντιδράσεις για τα κάγκελα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη"

Σέρρες: Κλειστά τα καταστήματα Κυριακή 2 Νοέμβρη και το Σάββατο 8 Νοέμβρη ημέρα εορτασμού των πολιούχων των Σερρών .

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Πολιούχων των Σερρών, έλαβε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών στην τελευταία της συνεδρίαση.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και το δεκαήμερο προσφορών στη σερραϊκή αγορά, το οποίο εκ των πραγμάτων συρρικνώνεται σε έξι ημέρες, καθώς θα εφαρμοστεί μεταξύ 1ης και 10 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Σέρρες, 24 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 μεταξύ άλλων συζητήθηκε το δεύτερο 10ήμερο προσφορών 2014 από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 , που είναι η 5η εμβόλιμη Κυριακή του έτους τα καταστήματα των Σερρών να παραμείνουν κλειστά.

Όπως επισημάναμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας για την λειτουργία των Εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές , πλην των δύο Κυριακών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καμία άλλη Κυριακή δεν προσφέρει τίποτα στα Εμπορικά καταστήματα.

Επίσης κατά την ημέρα εορτασμού των πολιούχων Αγίων της πόλης των Σερρών Παμμέγιστων Ταξιαρχών το δικαίωμα να ορίζουν τις πέντε τοπικές αργίες ανήκει στις τοπικές κοινωνίες και στους τοπικούς φορείς και όχι σε κάποιο Υπουργείο της Αθήνας ομόφωνα αποφασίσθηκε με τις ευλογίες και την συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κκ Θεολόγο η αγορά των Σερρών να παραμείνει κλειστή το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.

Τέλος, για την τελευταία Κυριακή του χρόνου να επισημάνουμε ότι όλοι εκείνοι που αποφάσισαν για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το εμπόριο ( ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης ) και δεν υπολόγισαν την πιο παραγωγική Κυριακή του έτους, ομόφωνα αποφασίσθηκε η δημιουργία“Λευκής Νύχτας” την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Από σήμερα ξεκινάνε οι διαδικασίες και η προσκόμιση εγγράφων σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου για την αδειοδότηση της δράσης – εκδήλωσης αυτής.

Ζητούμε από τους συναδέλφους και από το καταναλωτικό κοινό( οι οποίοι θα ενημερωθούν με γραπτές ανακοινώσεις τις προσεχείς μέρες) να σεβαστούν την απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                             Η Γ. Γραμματέας
Μπαλίτης Ιωάννης                   Μηλίγκα Κυριακή

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Κλειστά τα καταστήματα Κυριακή 2 Νοέμβρη και το Σάββατο 8 Νοέμβρη ημέρα εορτασμού των πολιούχων των Σερρών ."

Πάτρα: 24ωρη απεργία των εμποροϋπαλλήλων

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να κηρύξει 24ωρη απεργία στο εμπόριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο για τις Κυριακές.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τον εν λόγω νόμο "καταστροφικό" για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, και πιο συγκεκριμένα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την απεργία κρατώντας τις επιχειρήσεις κλειστές.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί σε όλα τα καταστήματα. Αφού κάποιοι εμποροϋπάλληλοι θα «σπάσουν» την απεργία, ενώ υπάρχουν και καταστήματα στα οποία δουλεύουν… μόνο τα αφεντικά τους.

dete
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 24ωρη απεργία των εμποροϋπαλλήλων"

Πελατειακές σχέσεις και πλουτοκρατία επιβίωσαν και από την τρόικα

Καταπέλτης του άρθρου του Tony Barber. Δεν έχει καμία σημασία εάν θα κερδίσει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας στις εκλογές. Η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις στο δημόσιο παραμένουν. Οι πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν καμιά θυσία. Πλήρωσε μόνο η μεσαία τάξη.

Με μία πρώτη ματιά, προκαλεί προβληματισμό το ότι η Ελλάδα βιάζεται να βγει από το πρόγραμμα στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της εκτινάχθηκε πάνω από το 9% πριν από δύο εβδομάδες.

Ακόμη και στο 7%, το επιτόκιο της αγοράς είναι πολύ υψηλότερο από αυτό με το οποίο δανείζεται η Αθήνα από τους επίσημους πιστωτές. Η Ελλάδα κινδυνεύει να παραπατήσει όπως ο σπρίντερ στο τελευταίο εμπόδιο, επειδή θέλει να νικήσει το χρονόμετρο.

Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους συναδέλφους του, ωστόσο, αυτό δεν είναι πρωτίστως οικονομικό θέμα. Αφορά την εθνική αξιοπρέπεια και περιλαμβάνει πολιτικούς υπολογισμούς – όπως θα έπρεπε να περιμένει κανείς σε μία δημοκρατία.

Η λαχτάρα για ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας διαποτίζει την ελληνική στάση στο μνημόνιο. Το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος της διάσωσης, από τη μαζική ανεργία μέχρι το κλείσιμο επιχειρήσεων, ήταν τιμωρητικά υψηλά.

Το πρόγραμμα στήριξης θυμίζει στους Έλληνες πως οι μεγάλες δυνάμεις συχνά ασκούσαν τον έλεγχο στη χώρα τους, από την Επανάσταση του 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία. Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία Έλληνες, η κατοχή των Ναζί την περίοδο 1941-44 καθώς και η επιρροή της Βρετανίας και των ΗΠΑ στη μεταπολεμική Ελλάδα είναι ακόμη μνήμες ζωντανές. Το αίτημα για αυτοδιάθεση είναι σημαντικό για την ελληνική ταυτότητα.

Βάσει των πολιτικών υπολογισμών, εάν απελευθερωθεί η Ελλάδα από τον έλεγχο του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η κυβέρνηση θα κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία το Φεβρουάριο και θα εκλέξει νέο πρόεδρο. Έτσι θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τετραετή της θητεία και να πολεμήσει από θέση ισχύος για τις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2016.

Το πρόβλημα είναι πως ο κυβερνητικός συνασπισμός ελέγχει μόλις 154 έδρες στο κοινοβούλιο των 300 εδρών. Βάσει του Συντάγματος, χρειάζεται 180 για να εκλέξει Πρόεδρο.

Εάν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι αυτό που θέλει ο κ. Σαμαράς, αλλά εκτιμά πως το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να έχει καλή απόδοση εάν οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι πέτυχε την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντιπολιτευτικό κόμμα της άκρας αριστεράς που βλέπει εχθρικά τα μέτρα λιτότητα και της οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέσπισε η κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν ακόμη βέβαιο εάν το δάγκωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο δυνατό όσο τα γαβγίσματά του, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία. Είναι απίθανο οι πρόωρες εκλογές να του δώσουν απόλυτη αυτοδυναμία.

Αδιαμφισβήτητα, οι πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τις αγορές θα ωθήσουν τον κ. Τσίπρα προς την κατεύθυνση μίας συνεννόησης με τους πιστωτές της Ελλάδας. Εάν γίνει έτσι, τότε ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν θα βιώσει ούτε δημοσιονομική ασωτία ούτε ατέρμονη λιτότητα, αλλά πολιτική που θα καθοδηγείται, σε κάποιον βαθμό, από μία αίσθηση οικονομικής ευθύνης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωνε πάντα ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη - στάση που θέτει αυτόματα περιορισμούς σε ένα καθαρόαιμο αριστερό πρόγραμμα. Για τον κ. Σαμαρά ωστόσο, ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι διακυβεύονται όλα όσα πάλευε να πετύχει η κυβέρνησή του στο όνομα της αποκατάστασης του καλού ονόματος της χώρας στο εξωτερικό.

Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα δεν είναι εάν θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς ή εάν θα τον αντικαταστήσει ο κ. Τσίπρας. Είναι το εάν η πενταετία κακουχιών και υποταγής στην τρόικα οδήγησαν στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής κουλτούρας και της στάσης του κόσμου προς το κράτος.

Η κρίση επέφερε πλήγμα στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων, των δωροδοκιών και του πλουτισμού που απέκτησε νέα ζωή στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 υπό το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει όμως, νόημα να αρνείται κανείς ότι η διαφθορά στον δημόσιο τομέα και οι πελατειακές σχέσεις παραμένουν. Εν τω μεταξύ, στον ιδιωτικό τομέα, οι πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν καμία θυσία για να βοηθήσουν το έθνος τους σε αυτήν τη στιγμή ανάγκης, διαβεβαιώνοντας ότι η κρίση θα έπληττε αντιθέτως τις μεσαίες τάξεις και τους φτωχούς.

Οι πελατειακές σχέσεις και ο εγωισμός των πλουσίων επιβίωσαν από όλα τα δεινά του 20ού αιώνα – δύο παγκόσμιους πολέμους, ξένη κατοχή, εμφύλιο πόλεμο και χούντα. Μην απορείτε εάν επιβιώσουν και την τρόικα, αφού φύγουν οι τελευταίοι ξένοι ηγεμόνες της χώρας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πελατειακές σχέσεις και πλουτοκρατία επιβίωσαν και από την τρόικα"

Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και λήγουν την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Το δεκαήμερο, από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσουν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, στο πλαίσιο των οποίων την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00 – 18:00.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και λήγουν την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014."

Παγώνει τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας λόγω κενών στα σχολεία

Αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που έγιναν μετά τις 31 Αυγούστου παγώνει τώρα ο υπουργός Παιδείας προκειμένου να εξοικονομήσει προσωπικό για τα εναπομείναντα κενά στα σχολεία! Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν διαθέτει πλέον σχεδόν καθόλου πιστώσεις για να καλύψει όσα κενά απέμειναν - κάπου 500 κατά το υπουργείο, πάνω από 1.000 κατά τους εκπαιδευτικούς -, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα τελευταία μέσα που διαθέτει. Το πρώτο είναι το πάγωμα, μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, περίπου 300 αιτήσεων συνταξιοδότησης που κατέθεσαν οψίμως εκπαιδευτικοί, με εξαίρεση όσες προβάλλουν σοβαρούς λόγους υγείας. Οπως εξήγησε ο ίδιος (στον Βήμα FΜ), οι εκπαιδευτικοί είναι η μόνη κατηγορία εργαζομένων που για να φύγουν για σύνταξη πρέπει να το κάνουν μέσα σε προκαθορισμένα όρια. «Δημιουργούμενα επιπλέον κενά δεν μπορώ να καλύψω και άρα μόνο για περιπτώσεις ασθένειας βαρύτατης που προέκυψε τώρα, π.χ. ένα ατύχημα αυτοκινητικό, κάτι άλλο. Ολα τα άλλα δεν θα τα υπογράψω. Να είχαν κάνει οι άνθρωποι το αίτημά τους πριν από τις 31 Αυγούστου. Θα ψάξω σε αυτές ασθένεια που προέκυψε από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά και εάν κάτι τέτοιο ισχύει, προφανώς δεν θα είμαστε ανάλγητοι και άδικοι, αλλά για τις υπόλοιπες δεν θα υπογράψω» τόνισε.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως αντέδρασαν: «Ο νόμος επιτρέπει παραιτήσεις στη διάρκεια του διδακτικού έτους για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ερμηνεύει επιλεκτικά τον νόμο!» αναφέρει ο συνδικαλιστής Νεκτ. Κορδής.

Εκτός από το πάγωμα των συνταξιοδοτήσεων, ο υπουργός Παιδείας αναζητά άλλους 200-300 εκπαιδευτικούς από ανακλήσεις αποσπάσεων σε 192 φορείς (πανεπιστήμια, ΤΕΙ, βιβλιοθήκες κ.α.)

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγώνει τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας λόγω κενών στα σχολεία "

Ξεκινά από σήμερα το βράδυ το TAXIS για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Ξεκινά από σήμερα το βράδυ η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για όσους δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυτών φθάνει το 1 εκατομμύριο. Πρόκειται για οικονομικά αδύναμους και για φορολογούμενους με αναπηρία άνω του 80%. Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι απαλλαγές ισχύουν, ως εξής:

– Έκπτωση 50% χορηγείται, εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

– Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων.

– Υπενθυμίζεται ότι για τις εκπτώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά από σήμερα το βράδυ το TAXIS για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news