facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιώργος Πατούλης ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εξελέγη το Σάββατο στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Σε σχετική ανακοίνωση του διαδικτυακού τόπου της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι «στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε ήδη και το πρώτο σήμα – στη δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός – και άρα και τα οικονομικά των δήμων – οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

Μετά την εκλογή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Πατούλη είχε προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους που τόσο στις εκλογές για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) όσο και για την ΚΕΔΕ, είχαν αυτοδυναμία οι υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Αγοραστός και Γιώργος Πατούλης, αντίστοιχα.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γιώργος Πατούλης ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ"

Κόβουν με νόμο προνόμια των συνδικαλιστών

Στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου μετά από 32 χρόνια είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση.Η «βεντάλια» των προτεινόμενων αλλαγών περιλαμβάνει την επανεξέταση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων, την αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών αλλά και τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση των συνδικάτων.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής,μεταξύ άλλων, το σχέδιο της κυβέρνης προβλέπει πλαφόν επτά ημερών για τις συνδικαλιστικές άδειες, απολύσεις σε περίπτωση απουσίας από την εργασία ή απιστίας και διεύρυνση στις 48 ώρες του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Εθνος της Κυριακής»

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν με νόμο προνόμια των συνδικαλιστών"

Έρχεται διάταξη για προστασία της "κατοικίας της οικογένειας"

Αλλαγή της ρύθμισης που δεν επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αντικατάστασή της από διάταξη που θα προστατεύει την κατοικία της οικογένειας προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Αναφέρει ότι η ισχύουσα διάταξη έχει αξιοποιηθεί μόνον σε 3.000 περιπτώσεις ενώ ο συνολικός αριθμός είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Προσθέτει πως με την νέα ρύθμιση «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει καταχρηστική αξιοποίηση της όποιας προστατευτικής ρύθμισης από στρατηγικούς κακοπληρωτές , οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και θέλουν να φορτώσουν τις υποχρεώσεις τους στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ Δένδιας δηλώνει ότι εξετάζει και το θέμα της ελάφρυνσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση. Πάντως, υπογραμμίζει, ότι μετά την ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια - είναι έτοιμη για κατάθεση στην Βουλή και αναμένει την έγκριση της κυβέρνησης- θα προωθηθεί η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά.

Σημειώνει, πως θα κινείται «στην ίδια φιλοσοφία, χωρίς να είναι η ίδια». Όπως τονίζει σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου και για τα φυσικά πρόσωπα «θα δημιουργηθεί ένα συνολικό πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών , οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια».

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται διάταξη για προστασία της "κατοικίας της οικογένειας""

Νέο κείμενο Μαζιώτη: Αναφαίρετο δικαίωμά μου να πυροβολώ αστυνομικούς

Νέο κείμενο του προφυλακισμένου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκου Μαζιώτη αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο δικτυακό τόπο Indymedia.

Νωρίτερα, δημοσιοποιήθηκε κοινό κείμενο των Κουφοντίνα και Γουρνά, στο οποίο προειδοποιούν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, αναφέρονται στην υπόθεση του Σ.Ξηρού, καθώς και στην απαγόρευση τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκο Μαζιώτη.

Στο κείμενο, ο κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών αναφέρει ότι θεωρεί «αναφαίρετο δικαιώμά» του να πυροβολήσει τους αστυνομικούς τους οποίους χαρακτηρίζει «υπηρέτες των πλουσίων».

Ο Μαζιώτης περιγράφει τι συνέβη -κατά τον ίδιο- στις 16 Ιουλίου στη σύλληψή του στο Μοναστηράκι και στη μετέπειτα νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό, ενώ αναφέρεται και στις συνθήκες κράτησής του.

Ακόμη, επιτίθεται στους γιατρούς, τους οποίους κατηγορεί ότι παραβιάζουν το ιατρικό απόρρητο και τον ιατρικό δεοντολογικό κώδικα δεχόμενοι «όλους τους όρους της αντιτρομοκρατικής για τις συνθήκες νοσηλείας των αγωνιστών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων που πέφτουν τραυματισμένοι στα χέρια του κράτους».

Υποστηρίζει, τέλος, ότι ο λόγος που δεν γίνεται η εκ νέου μεταγωγή του στον Κορυδαλλό είναι για να βρεθεί τελικά στην πτέρυγα των φυλακών τύπου Γ' στον Δομοκό.

«Μέσα στην φυλακή εξακολουθώ να είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, διατηρώ ζωντανή την πολιτική μου υπόσταση ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, συνεχίζω να εκφέρω τον λόγο της οργάνωσης που καλεί τον λαό σε ένοπλο αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό με οποιοδήποτε αντίτιμο» καταλήγει ο Μαζιώτης.

Το κείμενο Μαζιώτη

«Στις 16 Ιουλίου συλλαμβάνομαι στο Μοναστηράκι μετά από καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή με τα σκυλιά του κράτους. Να επισημάνω ότι τυχαία απέφυγα τον θάνατο αφού ο αστυνομικός που με πυροβόλησε από πίσω και πλάγια είχε στόχο να με πλήξει στην πλάτη στο ύψος του θώρακα την στιγμή που πάλευα με άλλο αστυνομικό τον οποίο και πυροβόλησα στον μηρό. Η τυχαία παρεμβολή του δεξιού βραχίονα την ώρα της πάλης με τον αστυνομικό ενώπιων μου είχε ως αποτέλεσμα να διαπεράσει η σφαίρα και να σπάσει το οστό του δεξιού βραχιόνιου και να περάσει ξυστά από την πλάτη μου αντί να με πλήξει στον κορμό.

» Ξεκαθαρίζω εδώ ότι ως μέλος της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ως αντάρτης που αγωνίζεται για την επανάσταση και την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, ως παράνομος κυκλοφορώντας ένοπλος, αφού ήμουν φυγόποινος καταδικασμένος σε 50 χρόνια κάθειρξη, καταζητούμενος και επικηρυγμένος με ένα εκατομμύριο ευρώ από τους υπηρέτες της Τρόικας και των δανειστών, γνώριζα ότι το ενδεχόμενο να τραυματιστώ ή να σκοτωθώ σε μια ένοπλη συμπλοκή με τα σκυλιά του κράτους ήταν πιθανό.

» Σε έναν πόλεμο οι αντιμαχόμενοι θεωρούν δικαίωμα τους να πυροβολούν τον αντίπαλό τους, έτσι κι εγώ θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα μου να πυροβολήσω τους διώκτες μου, τους αστυνομικούς που είναι υπηρέτες των πλουσίων, προασπίζοντας έτσι την ελευθερία μου. Ο τραυματισμός μου, η σύλληψη μου και η μεταχείριση που έχω ως κρατούμενος από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την πολιτική της κοινωνικής γενοκτονίας και ευθανασίας που εφαρμόζουν εδώ και τέσσερα χρόνια, που είναι υπεύθυνοι για μαζικές δολοφονίες και θανάτους, λόγω αυτοκτονιών, λόγω ασθενειών, λόγω έλλειψης φαρμάκων, λόγω φτώχειας και υποσιτισμού, είναι απώλεια πολέμου. Είναι απώλεια του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, είναι απώλεια της πάλης των τάξεων. Και σε αυτόν τον πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια έχω επιλέξει το στρατόπεδο των φτωχών, του λαού, το στρατόπεδο των καταπιεσμένων. Ενώ αυτοί που με καταδίωξαν, με τραυμάτισαν και με συνέλαβαν διάλεξαν να είναι μισθοφόροι στο στρατόπεδο αυτών που γδέρνουν τον λαό, δηλαδή των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, των μεγιστάνων του υπερεθνικού κεφαλαίου. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν κι οι υπόλοιποι μισθοφόροι της εγκληματικής οργάνωσης που λέγεται κράτος, όπως οι δικαστές που σύνταξαν το κατηγορητήριο εναντίον μου κι οι δεσμοφύλακες που έχουν την ευθύνη της κράτησης μου. Το τι μεταχείριση μου επιφύλαξαν μετά την σύλληψη μου ήταν κάτι αναμενόμενο.

» Αφού χειρουργήθηκα με ολική αναισθησία παρουσία των αστυνομικών μέσα στο χειρουργείο, αφού νοσηλεύτηκα στον Ευαγγελισμό επί τρεις μέρες, όπου οι κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής βρισκόντουσαν από πάνω μου όλο το 24ωρο μέσα στο δωμάτιο νοσηλείας και μετά από μια βδομάδα στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, όπου βρισκόμουν σε απομόνωση κλειδωμένος σε κελί και χωρίς την δυνατότητα προαυλισμού όπως έχουν δικαίωμα όλοι οι κρατούμενοι, το κράτος των προσκυνημένων, Σαμαρά, Αθανασίου και Κικίλια μου συμπεριφέρθηκε κτηνωδώς μεταφέροντας με μετά από πεντάωρη μεταγωγή όπου τρανταζόταν το σπασμένο οστό του τραυματισμένου χεριού μου στις φυλακές Διαβατών στην Θεσσαλονίκη, σε μια φυλακή που δεν έχει γιατρό, σε μια φυλακή που οι κρατούμενοι στερούνται στοιχειώδης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

» Εδώ θέλω να τονίσω την ευθύνη των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αρχής γενομένης από τον Ευαγγελισμό το 2002 όπου έχουν δεχτεί όλους τους όρους της αντιτρομοκρατικής για τις συνθήκες νοσηλείας των αγωνιστών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων που πέφτουν τραυματισμένοι στα χέρια του κράτους. Συνθήκες νοσηλείας οι οποίες στο όνομα της ασφάλειας παραβιάζουν τα δικαιώματα του κρατούμενου νοσηλευόμενου, το ιατρικό απόρρητο, τον ιατρικό δεοντολογικό κώδικα και επιβάλλουν την παρουσία αστυνομικών μέσα στα χειρουργεία, μέσα στα δωμάτια νοσηλείας, δίπλα στο κρεβάτι του νοσηλευόμενου τραυματία κρατούμενου, να είναι παρόντες στις επισκέψεις των γιατρών, να είναι ανοικτή η πόρτα της τουαλέτας όταν ο κρατούμενος κάνει τις ανάγκες του.

» Ο έλεγχος του σώματος του κρατούμενου αγωνιστή είναι μέρος του πολέμου της εξουσίας ενάντια στους αγωνιστές της ελευθερίας.

» Στις φυλακές ισχύει ένας άγραφος νόμος που είναι ανώτερος κι από τον σωφρονιστικό κώδικα. Η ασφάλεια πάνω από την ίδια την ζωή και την υγεία των κρατούμενων. Όπως ανάλογα ισχύει και στην κοινωνία εκτός των τειχών των φυλακών όπου το κέρδος και η απληστία του κεφαλαίου είναι πάνω από την ζωή την υγεία και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

» Η μεταγωγή μου στα Διαβατά, όπως το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ομολογήσει έγινε για λόγους ασφάλειας, γιατί στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι κατηγορούμενοι για υποθέσεις αντάρτικου και για αυτό θα πρέπει να κρατούμαι μακριά από τους συντρόφους εντελώς απομονωμένος.

» Από τις φυλακές Διαβατών, μεταφέρομαι μια φορά τον μήνα κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου για να κάνω ακτινογραφία και να εξεταστώ από γιατρό ορθοπεδικό. Τις ίδιες εξετάσεις θα μπορούσα να τις κάνω στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, παρά τις μεγάλες ελλείψεις που έχει. Όμως όπως είπα προηγουμένως, η ασφάλεια είναι πάνω από την ζωή και την υγεία των κρατουμένων. Και αυτό στην περίπτωσή μου ως πολιτικού κρατούμενου, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που στάθηκε απέναντι στους δολοφόνους και τους ληστές του λαού , απέναντι στους φασίστες της κυβέρνησης, απέναντι στην υπερεθνική ελίτ που επιβάλλει τα μνημόνια και τα προγράμματα κοινωνικής γενοκτονίας αυτό εφαρμόζεται ακόμα πιο αυστηρά.

» Στις φυλακές Διαβατών, σε αντίθεση με τον σωφρονιστικό κώδικά που οι ίδιοι υποτίθεται είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν, αφού « η Διεύθυνση εξασφαλίζει στους κρατούμενους ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη επίπεδου ανάλογου με αυτό του λοιπού πληθυσμού» δεν υπάρχουν γιατροί σε μόνιμη βάση για να εξασφαλίζουν την περίθαλψη των 600 περίπου κρατουμένων, και παρότι ο κώδικας λέει ότι « αν σε συγκεκριμένο κατάστημα δεν υπηρετεί μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, οι ανάγκες καλύπτονται σε 24ωρη βάση με επισκέψεις εξωτερικών γιατρών και νοσοκόμων που καλούνται από τον διευθυντή του καταστήματος», ο διευθυντής Σταυρόπουλος κι ο εισαγγελέας επόπτης Μωισίδης δεν κάνουν το παραμικρό κι είναι υπεύθυνοι για τις ελλείψεις της ιατρικής φροντίδας στους κρατούμενους.

» Στις φυλακές Διαβατών έρχεται ένας παθολόγος γιατρός 3 φορές την εβδομάδα και μόνο πρωί. Για τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες δεν υπάρχει γιατρός παρά μόνο νοσηλευτής. Και για γιατρούς άλλων ειδικοτήτων πέραν του παθολόγου ούτε λόγος εκτός φυσικά του ψυχίατρου που είναι η πιο δημοφιλής ειδικότητα στις ελληνικές φυλακές. Στις φυλακές Διαβατών ακολουθούν μια τακτική σύμφωνα με την οποία χορηγούνται γενναιόδωρα ψυχοφάρμακα στους κρατούμενους από τον ψυχίατρο και μάλιστα δυο φορές την ημέρα, μια το πρωί και μια το βράδυ ώστε έτσι οι κρατούμενοι να είναι διαρκώς σε καταστολή για να υπάρχει ησυχία στη φυλακή. Φυσικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι έχουν κι αυτοί ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

» Στα Διαβατά μέσα σε έναν μήνα πέθαναν δυο κρατούμενοι, ο πρώτος από αναπνευστική ανεπάρκεια και ο δεύτερος από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο. Για τους θανάτους αυτούς είναι προσωπικά υπεύθυνος ο διευθυντής της φυλακής Σταυρόπουλος.

» Στην πρώτη περίπτωση που ήταν βράδυ κι οι κρατούμενοι είναι κλεισμένοι στους θαλάμους και δεν υπάρχει ούτε γιατρός ούτε νοσηλευτής στην φυλακή, μέχρι να ανοίξουν τον θάλαμο και να έρθει το ΕΚΑΒ ο κρατούμενος πέθανε καθ ‘οδόν για το νοσοκομείο, πράγμα που ήταν ευτυχής σύμπτωση για τους ανθρωποφύλακες αφού ο κρατούμενος δεν πέθανε ενόσω ήταν στην φυλακή κι έτσι απέφυγαν το ενδεχόμενο διενέργειας ΕΔΕ.

» Στην δεύτερη περίπτωση το σύστημα μεριμνά ώστε κάποιοι να παίρνουν το αποφυλακιστήριο μαζί με το φέρετρο. Άλλωστε οι κρατούμενοι ακόμα και σε περιόδους που το σύστημα δεν αντιμετωπίζει κρίση, ως άνθρωποι Β και Γ κατηγορίας θεωρούνται πλεονάζων και άχρηστο ανθρώπινο δυναμικό ανίκανο προς εκμετάλλευση, πόσο μάλλον σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή όπου χιλιάδες και εκατομμύρια άνθρωποι εκτός των τειχών των φυλακών θεωρούνται πλεονάζων πληθυσμός και πλεονάζων εργατικό δυναμικό, άχρηστο κι ανίκανο προς εκμετάλλευση που το σύστημα αδυνατεί να θρέψει οπότε η τελική λύση μέσω των μνημονίων της εκκαθάρισης του αποτελεί μια ρεαλιστική λύση για το σύστημα.

» Από την στιγμή που με μετέφεραν στα Διαβατά, εδώ και τρεις μήνες έχω κάνει αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό για να έχω πληρέστερη κι αμεσότερη περίθαλψη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών σκοπίμως κωλυσιεργούν να μου απαντήσουν με προφανή σκοπό να ροκανίσουν τον χρόνο έτσι ώστε όταν ετοιμαστεί η πτέρυγα των φυλακών τύπου Γ στον Δομοκό που προορίζεται πρωτίστως για τα μέλη των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, να με μεταφέρουν εκεί. Άλλωστε πλήθος δημοσιευμάτων των καθεστωτικών ΜΜΕ μετά την σύλληψή μου με εμφανίζουν ως από τους πρώτους επιλαχόντες που θα μεταφερθούν στις φυλακές τύπου Γ. Και μετά την εκδήλωση που διοργάνωσαν σύντροφοι στο Πολυτεχνείο Αθήνας στις 17-10 με θέμα: «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση», όπου επρόκειτο να μιλήσω τηλεφωνικά αλλά κατόπιν πολιτικής παρέμβασης του γνωστού φασίστα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, έκλεισαν τα τηλέφωνα του ισογείου της φυλακής για να μην μιλήσω, διαρρέουν φήμες ότι η μεταγωγή μου στο Δομοκό θα επισπευσθεί.

» Η νομοθέτηση για τις φυλακές τύπου Γ αποδεικνύει την διακριτή σε σχέση με όλους τους κρατούμενους μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων, μελών των επαναστατικών οργανώσεων από το καθεστώς, παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται ανοικτά ως πολιτικοί εχθροί. Οι φυλακές τύπου Γ, οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα και στην ποινική δικονομία όσο αφορά την ένοπλη επαναστατική δράση, αποσκοπούν να σπάσουν τα μέλη των οργανώσεων αντάρτικου να τους αποδομήσουν ως πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι αλλαγές στην ποινική δικονομία αποσκοπούν να αποδομήσουν τον χαρακτήρα των πολιτικών δικών, τον πολιτικό χαρακτήρα των δικών των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων.

» Στις φυλακές τύπου Γ θα αποπειραθούν να περιορίσουν πολλά από όσα ισχύουν στις υπόλοιπες φυλακές. Περιορισμό της τηλεφωνικής επικοινωνίας, περιορισμό της αλληλογραφίας και των πραγμάτων που μπορούν οι κρατούμενοι να λαβαίνουν όπως πολιτικό υλικό, βιβλία, περιορισμό στα επισκεπτήρια, στην ενημέρωση και όλα αυτά με σκοπό την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων και πάντα φυσικά με την επίκληση της ασφάλειας.

» Ας μην έχουν αυταπάτες. Να είναι σίγουροι ότι τίποτα δεν θα με λυγίσει. Μέσα στην φυλακή εξακολουθώ να είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, διατηρώ ζωντανή την πολιτική μου υπόσταση ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, συνεχίζω να εκφέρω τον λόγο της οργάνωσης που καλεί τον λαό σε ένοπλο αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό με οποιοδήποτε αντίτιμο».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κείμενο Μαζιώτη: Αναφαίρετο δικαίωμά μου να πυροβολώ αστυνομικούς"

Σαμαράς: Στο 1 εκ.οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες

Την Δευτέρα θα ανακοινωθεί από τον υπουργείο Οικονομικών το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν στις πληγείσες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εκταμιευθεί άμεσα το ποσό στους δήμους που επλήγησαν από την νεροποντή προκειμένου να μοιραστούν στους κατοίκους των περιοχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσό θα αγγίξει το 1 εκ. ευρώ. Τα συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων εκτιμούν τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο Α. Σαμαράς βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις για την κατάσταση που επικρατεί στις συγκεκριμένες περιοχές.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Στο 1 εκ.οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών - Σοβαρά προβλήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αχαρνών παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού, του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου, των Αντιδημάρχων, του Γενικού Γραμματέα κ. Κατσιγιάννη, εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αυτοψίες στην πόλη, στις οικίες και τα καταστήματα που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία. Όσο αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την θεομηνία στην πόλη

Όπως χαρακτηριστικά δηλώθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το γραφείο δημάρχου «προσπαθούμε να μπαλώσουμε ό,τι μπορούμε για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα ως επενέργεια της κακοκαιρίας. Παρακαλάμε τόσα χρόνια για τα αντιπλημμυρικά και δεν μας δίνουν καμία σημασία. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε το τελευταίο ραντεβού με την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών για τα αντιπλημμυρικά».

1. Ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο Δήμος Αχαρνών να κηρυχτεί ως πλημμυρόπληκτος

2. Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε ήδη τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα διάφορα φερτά υλικά και μπάζα

3. Ο Δήμος ξεκινά άμεσα την αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και την σήμανση επικίνδυνων σημείων

4. Ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές

Όπως αναφέρει το Acharnorama Press, επίσης συστάθηκε Επιτροπή που αποτελείται από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Πολυμενέα, Διοίκησης και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιο Χίο και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Γιώργο Δασκαλάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πολιτικό Μηχανικό κ. Στέργιο Πεδιαδίτη και των Διευθυντών των Υπηρεσιών κκ. Αγγελή και Γιώτη.

Ακόμη συστάθηκαν Επιτροπές από τον Δήμο και την Περιφέρεια προκειμένου να κάνουν αποτίμηση των ζημιών.

Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Αχαρνών είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου.

Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.

Ο δήμος έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση των χαλασμένων οδοστρωμάτων και της σήμανσης σε επικίνδυνα σημεία.

Μετά την πρωινή σύσκεψη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο δήμος να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος. Επίσης, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτη επιχορήγηση για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.

Όσοι δημότες έχουν υποστεί υλικές ζημιές καλούνται να επικοινωνήσουν με το δήμο είτε τηλεφωνικά στο 2132072300-400, είτε να προσέλθουν στο γραφείο Δημάρχου για να καταγραφεί το αίτημα τους, σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου. Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς ανοιχτός προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών - Σοβαρά προβλήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης"

Πρωταθλητής στη… λούφα: Απέφυγε τη δουλειά 35 χρόνια, πήρε σύνταξη στα 52

Απίστευτη είναι η ιστορία ενός Ιταλού, πρώην ανθρακωρύχου που πήρε σύνταξη σε ηλικία 52 ετών, έχοντας καταφέρει να αποφύγει με διάφορες δικαιολογίες τη δουλειά για 35 ολόκληρα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη La Stampa.

Ο Κάρλο Κάνι ξεκίνησε να δουλεύει στο ορυχείο της εταιρείας Carbosulcis στη Σαρδηνία ωστόσο βρήκε πως υποφέρει από κλειστοφοβία, έτσι έκανε ό,τι μπορούσε για να μην πηγαίνει στη δουλειά, επινοώντας διάφορες ασθένειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Telegraph, κατά καιρούς ισχυρίστηκε πως έπασχε από αιμορροΐδες, αμνησία, έτριβε κάρβουνο στα μάτια του και μετά υποστήριζε πως είχε πάθει μόλυνση, ενώ μία φορά έκανε τον μεθυσμένο, τρεκλίζοντας.

Ο εξηντάχρονος σήμερα Ιταλός, κατάφερε να παίρνει άδειες με την συνδρομή «πρόθυμων» γιατρών και έμενε σπίτι, ασχολούμενος με την τζαζ μουσική που τον εξέφραζε.

Επίσης έμενε στο σπίτι του, λαμβάνοντας μειωμένο μισθό, βάσει ενός προγράμματος που ονομάζεται «cassazione integrazione», βάσει του οποίου οι εταιρείες υποχρεώνονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους, έστω και προσφέροντας χαμηλότερο μισθό, όταν αντιμετωπίζουν κρίση.

Πάντως παρά τις μακροχρόνιες άδειες παρέμεινε στην ίδια εταιρεία ως το τέλος του εργασιακού του βίου και έτσι πήρε σύνταξη.

«Επινόησα τα πάντα, αμνησία, πόνους, αιμορροΐδες. Περπατούσα σα μεθυσμένος και μία φορά χτύπησα το δάχτυλο μου στον τοίχο και πρήστηκε. Αν έχεις πρησμένο δάχτυλο, φυσικά και δεν μπορείς αν δουλέψεις» ανέφερε στη Stampa.

«Απλώς δεν μου άρεσε η δουλειά. Δεν μου άρεσε να είμαι ανθρακωρύχος» τόνισε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωταθλητής στη… λούφα: Απέφυγε τη δουλειά 35 χρόνια, πήρε σύνταξη στα 52"

Τουρκία: Αντάλλαξε με το IS τζιχαντιστή που ήθελαν οι Δανοί!

Ιδού η Τουρκία του Ερντογάν! Ο ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση κατά Δανού συγγραφέα, το 2013, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία, όχι μόνο απελευθερώθηκε από τις τουρκικές αρχές, αλλά «αποδόθηκε» στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος Δανός υπήκοος, λιβανικής καταγωγής, Χασάν Μπασίλ, είχε πυροβολήσει τον Δανό συγγραφέα Λαρς Χεντεγκάαρντ, το 2013, διότι ο τελευταίος, κατά τον δράστη, είχε γράψει κατά του Ισλάμ. Ο Μπασίλ είχε καταφύγει στην Τουρκία, όπου και συνελήφθη.

Η Δανία είχε υποβάλει αίτημα έκδοσής του στις τουρκικές αρχές, το οποίο όχι μόνο δεν ικανοποιήθηκε, αλλά ο Μπασίλ ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που ανταλλάχθηκαν με τους Τούρκους ομήρους της Μοσούλης.

Ο Μπασίλ είχε καταφέρει να φύγει από τη Δανία, αλλά οι αρχές της χώρας πληροφόρησαν την τουρκική αστυνομία ότι κατευθυνόταν στην Τουρκία, με πλαστό συριακό διαβατήριο. Πράγματι οι Τούρκοι περίμεναν τον Μπασίλ στο αεροδρόμιο και τον συνέλαβαν στις 24 Απριλίου, μόνο και μόνο για να τον στείλουν και πάλι στους ισλαμιστές φίλους, αμφοτέρων.

Η αποκάλυψη του συμβάντος έχει προκαλέσει σάλο στη Δανία, με την κυβέρνηση της χώρας να ετοιμάζεται να ζητήσει, επίσημα, εξηγήσεις από την τουρκική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την κατάφορη παραβίαση καμιάς δεκαριάς ευρωπαϊκών νόμων.

defence-point
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Αντάλλαξε με το IS τζιχαντιστή που ήθελαν οι Δανοί!"

Δανία: Απόφαση για PKK και Κούρδους, κόλαφος για Τουρκία

Η Δανία απελευθέρωσε 10 άτομα που κρατούνταν με την κατηγορία ότι συγκέντρωναν χρήματα για τη χρηματοδότηση της «τρομοκρατικής» οργάνωσης του ΡΚΚ.

Οι 10 κουρδικής καταγωγής, στην πλειοψηφία τους, ακτιβιστές είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 23,8 εκατ. ευρώ υπέρ των Κούρδων, τα οποία έφτασαν στο ΡΚΚ, μέσω τηλεοπτικού δικτύου της Δανίας (ROJ TV). Η κυβέρνηση της χώρας, αμέσως μετά, αποφάσισε να αφαιρέσει την άδεια εκπομπής από το κανάλι.

Ωστόσο, το δικαστήριο που είχε αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης απεφάνθη ότι η κατηγορία «περί υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης» δεν αποδεικνύεται, όπως επίσης και η διασύνδεση του κουρδικού καναλιού με τους Κούρδους!

Ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική απόφαση, αφού προφανώς το κουρδικό κανάλι που θα ξαναπάρει μάλλον άδεια, συνδέεται με τα κουρδικά απελευθερωτικά κινήματα… Πιθανότατα, ο Ερνογάν πληρώνει με έναν ακόμα τρόπο την παρανοϊκή συμπεριφορά του και οι Κούρδοι αποζημιώνονται για τους αγώνες τους κατά του ταϊσμένου από τους Τούρκους ισλαμιστές, Ισλαμικού Κράτους…

defence-point
Διαβάστε Περισσότερα » "Δανία: Απόφαση για PKK και Κούρδους, κόλαφος για Τουρκία"

Κοινή επιστολή Κουφοντίνα και Γουρνά μέσα από τις φυλακές

Νέο «χτύπημα» από το Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Κώστα. Γουρνά που έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή τους επιστολή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που καταδικασμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίοι στην προκειμένη έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της “17 Νοέμβρη” και του “Επαναστατικού Αγώνα” υπογράφουν κοινή επιστολή.

Στην επιστολή τους μιλούν για προσπάθεια από την πλευρά της “ακροδεξιάς συμμορίας” να επιβάλει ένα μεγάλο Γκουαντάναμο “που θα εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης”.

Διαβάστε την κοινή επιστολή Κουφοντίνα και Γουρνά, όπως δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia:

"Όταν στο τέλος του καλοκαιριού το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, με τους γνωστούς παραληρηματικούς ακροδεξιούς, αποδοκίμαζε τη στάση της Αργεντινής στη διαμάχη της με βορειοαμερικάνικο fund, νομιμοποιούσε ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτών των αρπακτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων να επιβάλλονται στις εθνικές οικονομίες και να καθορίζουν τις τύχες των λαών. Υστερα από δύο μήνες ήρθε η ώρα να υποστούν οι ίδιοι έναν αντίστοιχο εκβιασμό, όταν τέτοια funds, που διακρατούν τίτλους και ομόλογα, προκάλεσαν την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των περιθωρίων επιτοκίου των δεκαετών ΟΕΔ. Χρειάστηκαν μονάχα λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν σαν βρεγμένες γάτες τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για αποδέσμευση από το ΔΝΤ και το εναπομείναν πρόγραμμα και να υπακούσουν στις επιταγές της τρόικας για νέο συγκεκαλυμμένο μνημόνιο, με χρήματα μάλιστα τα οποία ήδη υπάγονται στο εκτελούμενο πρόγραμμα. Απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο πιστοί παραμένουν στην πολιτική υποτακτικών που τους ανέδειξε στην εξουσία και πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι με τη γερμανική πολιτική λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη.

Κι ενώ η ακροδεξιά συμμορία ποζάρει αδιάντροπα την εθελοδουλεία της στις ευρωπαϊκές συνόδους, καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε νέα φτώχεια και εξαθλίωση, στο εσωτερικό ετοιμάζονται για εκλογές μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Ξαναγυρίζουν στο αγαπημένο τους δόγμα «νόμος και τάξη» με στόχο να ψαρέψουν από τη μόνη δεξαμενή που τους απέμεινε, από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Επιδιώκουν να σβήσουν κάθε δυναμική κοινωνικής αντίστασης, να φιμώσουν και να εκδικηθούν τους αντικαθεστωτικούς πολιτικούς αντιπάλους τους. Από την ωμή παρέμβαση Κικίλια στην εκδίκαση της αίτησης του Σάββα Ξηρού, την αντίστοιχη απαγόρευση της τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκου Μαζιώτη σε εκδήλωση για τον ένοπλο αγώνα, μέχρι και τις συλλήψεις Πολύκαρπου Γεωργιάδη και Στέλλας Αντωνίου -την οποία και κακοποίησαν- για παραβίαση περιοριστικών όρων, το μήνυμα είναι σαφές. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και η «αντιτρομοκρατία» είναι ο στυλοβάτης κάθε απόπειρας να επιβληθούν νέα μέτρα, νέα μνημόνια κατά του λαού. Σχεδιάζουν μια κοινωνία που θα τρέμει να βγει στο δρόμο, ένα μεγάλα Γκουαντάναμο -όπως αυτό που σπεύδουν να ολοκληρώσουν στο Δομοκό για να απομονώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους- που θα εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης.

Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν.
Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία"

Δημήτρης Κουφοντίνας
Κώστας Γουρνάς
Φυλακές Κορυδαλλού
24-10-2014

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινή επιστολή Κουφοντίνα και Γουρνά μέσα από τις φυλακές"

Νικολόπουλος: Μπάτε σκύλοι αλέστε στα οικονομικά ΝΔ,ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε στον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο σε ερώτηση γα τα οικονομικά των κομμάτων της συγκυβέρνησης πως είναι ιδιωτική υπόθεση και δεν αφορά τον ελληνικό λαό!

Διαβάστε τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας:

«ΠΑΣΟΚ & ΝΔ χρωστάνε μαζί πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια προς κρατικές φυσικά τράπεζες (κυρίως την «ΑΓΡΟΤΙΚΗ»), οι οποίες, εκτελώντας άνωθεν οδηγίες πολιτικών προϊσταμένων τους, «άδειασαν» με μηδενικές εγγυήσεις τα χρήματα των ταμείων τους στα ως άνω Κόμματα εξουσίας.

Την ίδια στιγμή, πολίτες βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίζουν κατασχέσεις επαγγελματικών ακινήτων ή αυτοκινήτων τους για τη μη εξόφληση δανείων λιγοστών χιλιάδων ευρώ, με τις κατασχέσεις ακόμα και των σπιτιών τους να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά, υπό τις ευλογίες μιας κυβέρνησης που πανηγυρίζει ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο μέσα στο 2014...

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, το θέμα έθιξε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτησή του παράλληλα με Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων.

Η παρέμβαση αυτή είναι η κορωνίδα των διαδικασιών Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, εφόσον, βέβαια προκύψουν οι απαντήσεις στα ερωτώμενα… Ο Ν. Νικολόπουλος, ζήτησε τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη διενέργεια του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από ορκωτές λογιστές, αλλά και αναζήτησε τα πορίσματα των εισαγγελικών λειτουργών, από τη στιγμή που η αδιαφάνεια στη διαχείριση είναι δεδομένη, ενώ κυριολεκτικά: «ο κόσμος το έχει τούμπανο, και οι Σαμαρο-Βενιζέλοι κρυφό καμάρι».

Φυσικά, σε ένα τέτοιας τεράστιας σημασίας θέμα, το να δημοσιοποιηθεί δηλαδή η «καλώς έχει» ή όχι διαχείριση ενός πολιτικού Κόμματος, απορούμε, πώς η ολιγόλογη δήθεν απάντηση του Υπουργού Οικονομικών μιλά για θέμα «ιδιωτικού απορρήτου» και απέφυγε για άλλη μια φορά την απάντηση στο φλέγον ερώτημα, αρκούμενη σε μεγαλεπίβολες δηλώσεις για το ότι «οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους»!!!

Η ένοχη σιωπή, καθώς και η συγκάλυψη όμως, του κ. Υπουργού είναι κραυγαλέα παραδοχή της αυθαιρεσίας, που διαχέεται στους μείζονος έκτασης πολιτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας μας, Η Διαφάνεια και η Δημοκρατία πάνε μαζί και όταν δεν δημοσιοποιείται το «που» πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ διαχείρισης, δανεισμένα από χρήματα του λαού, την ώρα που όλος ο ελληνικός κόσμος υποφέρει, τότε ξέρετε, η Δημοκρατία δεν νοείται. Η Δικαιοσύνη πρέπει τώρα να κάνει το έργο της….. Δεν γίνονται να ισχυρίζονται οι λειτουργοί της, ότι «δεν γνωρίζουν» λεπτομέρειες.

Αφήνουν υποψίες για «άνωθεν εντολές», για συγκάλυψη και αδράνεια για την διάσωση…

Γιατί, άραγε, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας έστω ένα πόρισμα εισαγγελέα, που να διαψεύδει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα;

Με την κοινή λογική στο τραπέζι, δεν ισοδυναμεί η ένοχη σιωπή αυτή με απόλυτη παραδοχή των θέσεων των πολλών ερωτημάτων μας;

Γιατί, τουλάχιστον, δεν προσκομίστηκε έστω ένα από τα αιτούμενα έγγραφα τεκμηρίωσης; Συμπεράσματα θα διάβαζε ο Ελληνικός λαός από τα πορίσματα που ζητήσαμε, όχι «ονοματεπώνυμα παραληπτών» των πληρωμών που έκαναν τα Κόμματα εξουσίας.

Ή μήπως εξοφλούνται οι δόσεις από τα δάνεια που πήραν τα εν λόγω Κόμματα;

Τι θλιβεροί συνειρμοί προκαλούνται από τη μη απάντησή του κ. Υπουργού, στα απλά ερωτήματα ενός βουλευτή, που ως εντολοδόχος του λαού έχει καθήκον και υποχρέωση να «ενοχλεί» την εξουσία...»

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Νικολόπουλος: Μπάτε σκύλοι αλέστε στα οικονομικά ΝΔ,ΠΑΣΟΚ"

Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο στα μέτρα τους

Σε μια σπάνια και εφ' όλης της ύλης ομιλία του για τις διεθνείς σχέσεις και για την κατάσταση της Ρωσίας, ο Βλαντιμήρ Πούτιν εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια, προχωρώντας «μονομερώς» σε «υπαγορεύσεις» προς τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ αποπειράθηκε να επιρρίψει στη Δύση το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία.

Σε μια 40λεπτη ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας κυρίως καταφέρθηκε εναντίον της Δύσης, παραπέμποντας στην ψυχροπολεμική εποχή και δείχνοντας πόσο έχει βαθύνει το χάσμα ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση, ο Πούτιν απέρριψε τις δυτικές θεωρήσεις με βάση τις οποίες η κυβέρνησή του προσπαθεί να ανασυστήσει τη Σοβιετική Ένωση, αποσπώντας εδάφη γειτονικών χωρών ή υποτάσσοντάς τις.

«Δεν το αρχίσαμε εμείς αυτό», δήλωσε ο Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μιας άτυπης ομάδας ειδικών, του Κλαμπ Βαλντάι, στην οποία συμμετέχουν πολλοί Δυτικοί εμπειρογνώμονες, που τον αντιμετωπίζουν εξαιρετικά επικριτικά. Αντιθέτως, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η Ουάσινγκτον αυτή που προσπαθεί να «ξαναφτιάξει τον κόσμο ολόκληρο» ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στα δικά της συμφέροντα.

«Οι τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει εκ νέου ένα είδος αυτοκρατορίας, ή επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της, είναι ανυπόστατες», είπε βλοσυρός ο πρώην αξιωματικός της KGB.

Απαρίθμησε συρράξεις για τις οποίες επέρριψε την ευθύνη στις ενέργειες των ΗΠΑ: Λιβύη, Συρία, Ιράκ. Ο Πούτιν συνέχισε θέτοντας το ρητορικό ερώτημα αν η πολιτική της Ουάσινγκτον ενίσχυσε την ειρήνη και τη δημοκρατία. «Όχι» — απάντησε. «Οι μονομερείς υπαγορεύσεις και η επιβολή των σχεδίων (της Ουάσινγκτον σε άλλους) έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα» από το επιδιωκόμενο, έκρινε.

Ο 62χρονος Πούτιν, ο οποίος επέστρεψε στο Κρεμλίνο το 2012, έχει ανεβάσει τους τόνους στη ρητορική του έναντι της Δύσης το τελευταίο διάστημα. Η δημοτικότητά του εντός της χώρας του ανέβηκε ακόμη περισσότερο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία, τον Μάρτιο.

Η σημερινή του ομιλία πάντως ήταν μια από τις πλέον εχθρικές έναντι της Δύσης που έχει κάνει ποτέ ο Ρώσος πρόεδρος, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, καθώς εν μέρει φάνηκε να απευθύνεται στους ψηφοφόρους στη χώρα του, στους οποίους θέλει να δείξει πως προασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου υπενθύμισε μιαν άλλη: την είχε κάνει το 2007 στο Μόναχο, επικρίνοντας την «μονοπολική» άποψη της Ουάσινγκτον για τις παγκόσμιες ισορροπίες. Εκείνη η ομιλία είχε κάνει πολλούς δυτικούς ηγέτες να αναθεωρήσουν την άποψή τους για τον Πούτιν.

Ο Πούτιν απέρριψε τις επικρίσεις για την πολιτική που εφαρμόζει στην κρίση στην Ουκρανία. Επανέλαβε την κατηγορία ότι δυτικές κυβερνήσεις βοήθησαν φιλοδυτικές ομάδες και πολιτικές παρατάξεις να προβούν σε ένα πραξικόπημα και να αποπέμψουν τον τέως πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. «Κανείς δεν ήθελε να μας ακούσει, κανείς δεν ήθελε να μας μιλήσει» τότε, υπενθύμισε.

«Αντί για έναν δύσκολο αλλά, το υπογραμμίζω, πολιτισμένο διάλογο, αυτό που έκαναν ήταν να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα. Εξώθησαν τη χώρα στο χάος, σε μια οικονομική και κοινωνική κατάρρευση κι έναν εμφύλιο πόλεμο με τεράστιες απώλειες», ανέφερε.

Ο Πούτιν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι η κυβέρνησή του πράγματι βοήθησε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς να εγκαταλείψει τη χώρα του και να καταφύγει στη Ρωσία αφού ανατράπηκε εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων και των ταραχών στο Κίεβο. «Θα το πω ανοικτά — ζήτησε να απομακρυνθεί, να μεταφερθεί οδικώς στη Ρωσία. Και το κάναμε», ανέφερε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας πως αρχικά, ο Γιανουκόβιτς είχε καταφύγει στην Κριμαία, όταν η χερσόνησος ήταν ακόμη τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Αναλύοντας την κρίση στην Ουκρανία, ο Πούτιν αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο έχει ειλικρινή πρόθεση να επιδιώξει μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης —παρά την εκεχειρία που έχει μεν τεθεί σε ισχύ στην ανατολική Ουκρανία από την 5η Σεπτεμβρίου, αλλά παραβιάζεται καθημερινά— και κατηγόρησε τη φιλοδυτική ουκρανική κυβέρνηση για τη χρήση ισχύος εναντίον των αυτονομιστών. «Δεν βλέπουμε μια επιθυμία από πλευράς των εταίρων μας στο Κίεβο... να επιλύσουν το πρόβλημα με τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας διαμέσου μιας πολιτικής διαδικασίας, μέσω συνομιλιών. Βλέπουμε πάντοτε το ίδιο πράγμα με διαφορετικές εκδηλώσεις: την καταστολή διά της βίας», είπε.

Χαρακτηρίζοντας σφάλμα τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Ρωσία, ο Πούτιν τόνισε πως η χώρα του δεν «θα προσποιηθεί κάτι, δεν θα προσβληθεί, δεν θα ζητήσει από κανέναν τίποτε. Η Ρωσία είναι αυτάρκης».

Ακόμη ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι η απειλή παραβίασης των διεθνών συνθηκών για τον έλεγχο των όπλων μεγεθύνεται και κάλεσε να υπάρξουν συνομιλίες ώστε να καθοριστούν εκ νέου οι αποδεκτοί όροι για τη χρήση βίας.

Η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία ότι παραβίασε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας προσαρτώντας την Κριμαία, αλλά και ότι στέλνει στρατιώτες και όπλα στους φιλορώσους αυτονομιστές που πολεμούν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Ο Πούτιν είπε στην ομιλία του πως δεν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως κατά την άποψή του, η πολιτική που ασκεί η Ουάσινγκτον πλήττει τη χώρα του. «Δεν νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μας απειλούν. Νομίζω ότι οι πολιτικές της κυβερνώσας ελίτ είναι εσφαλμένες. Είμαι πεπεισμένος ότι αντίκεινται στα συμφέροντά μας και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», επισήμανε.

Έκανε μόνο σύντομες αναφορές στην υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στη Ρωσία —το ΑΕΠ της οποίας φτάνει το 1 τρισεκ. δολάρια—, παρά το γεγονός ότι η χώρα του κινδυνεύει να ολισθήσει σε ύφεση, καθώς το νόμισμά της, το ρούβλι, κατρακυλάει (-22% από την αρχή της χρονιάς), όπως όμως και η τιμή του πετρελαίου, του βασικού ρωσικού εξαγωγικού προϊόντος.

Πάντως, όταν δέχθηκε ερωτήσεις μετά την ομιλία του, ο Πούτιν είπε πως η Ρωσία δεν θα σπαταλήσει τα αποθέματά της σε χρυσό και ξένο συνάλλαγμα άσκοπα απλώς και μόνο για να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

Ο Πούτιν μεταθέτει την ευθύνη για την οικονομική κρίση στα διεθνή προβλήματα, τις κυρώσεις και τη μείωση της τιμής του πετρελαίου.

Πάντως σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατήρησε το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ρωσίας στο επίπεδο BBB-/A-3, μια βαθμίδα πάνω από τα «σκουπίδια», αν και με αρνητική προοπτική.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν αναμένει οι ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν φυσικό αέριο από τη χώρα του, καθώς δεν έχουν στην πραγματικότητα εναλλακτική λύση, όπως τόνισε.

«Φαντάζεστε πως αυτό θα γίνει διότι το επιθυμούν οι εταίροι μας στην Ευρώπη; Δύσκολα θα μπορούσα να το φανταστώ προσωπικά», είπε ο Πούτιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνησή του θα δώσει την έμφαση τα επόμενα χρόνια στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη ρωσική οικονομία.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο στα μέτρα τους"

Πειραιάς: Ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για καταγραφή ζημιών σε κατοικίες λόγω της νεροποντής

Η λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου για την καταγραφή των ζημιών σε κατοικίε ήταν μια από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το Σάββατο ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μια ημέρα μετά τη σφοδρή κακοκαιρία.

Οι δημότες Πειραιά μπορούν να απευθύνονται για να δηλώσουν τις ζημιές στα τηλέφωνα:

213-1601802, 213-1601866 και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (για σήμερα Σάββατο από τις 14:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή 10:00 έως τις 15:00 και από Δευτέρα 8:00 π.μ. έως 14:00).

Προκειμένου η καταγραφή να γίνει αποτελεσματικότερα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ξεκίνησε η οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών ώστε εν συνεχεία να ξεκινήσουν τις εργασίες τους τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Πειραιά.

Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του Δήμου Πειραιά μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής που έχει την αρμοδιότητα καταγραφής των ζημιών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για καταγραφή ζημιών σε κατοικίες λόγω της νεροποντής"

Πάτρα: Υπό κατάληψη τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου – "Αντιδημοκρατική και αντιακαδημαική ενέργεια" λέει η Πρυτανεία

Πλήρη ενημέρωση για ζητήματα όπως οι καταλήψεις σε τμήματα, τη ματαίωση της εκδήλωσης της Εθνικής Επετείου, τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος φοιτητικής στέγασης, τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, το νέο ιστοχώρο και τις υπηρεσίες διαδικτύου στη Φοιτητική Εστία, ενημερώνει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει αναλυτικά;

1.Υπό κατάληψη τελούν τα εξής Τμήματα του Πανεπιστημίου: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (για μια εβδομάδα), το Τμήμα Χημείας (για δυο ημέρες, 23-24/10) και το Τμήμα Πολιτικών μηχανικών (Πέμπτη απόγευμα και Παρασκευή, 23-24/10).

2.Την Πέμπτη, 23/10/14 και ώρα 7.30 π.μ., έγινε κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου της Διοίκησης (Πρυτανείας) από μικρή ομάδα δύο Συλλόγων Φοιτητών (Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Φιλολογίας), οι οποίοι έδωσαν εντολή σε όλους τους εργαζομένους να αποχωρήσουν από το Κτίριο. Η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή ενέργεια. Υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει πάνω από 25.000 φοιτητές. Τις επιπτώσεις της κατάληψης της κεντρικής Διοίκησης υφίσταται όλη η Πανεπιστημιακή κοινότητα σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και διοίκησης. Οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων Εκπαίδευσης και Έρευνας, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων, Επιτροπής Ερευνών, καθώς και η Επιτροπή Διοίκησης του έργου «Ψηφιακό Άλμα» επισημαίνουν τη δυσλειτουργία που επιφέρουν οι καταλήψεις σε διεκπεραίωση εκπαιδευτικών στόχων, ερευνητικών έργων και προγραμμάτων, όπου χάνονται καταληκτικές ημερομηνίες και πιστώσεις, καθώς και καθυστερήσεις στην κίνηση τιμολογίων και αποζημίωσης προμηθευτών του Πανεπιστημίου.

3.Η Πρύτανις έχει ενημερώσει τα μέλη των Συλλόγων που έχουν καταλάβει την κεντρική Διοίκηση ότι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί.

4.Ανακοινώνεται ότι, σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης του κοινού στο χώρο του Α’ κτιρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, το αρμόδιο Τμήμα Πρωτοκόλλου, Διεκπεραίωσης και Αρχείου θα λειτουργεί στο χώρο των Κοσμητειών των Σχολών, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (στον 3ο όροφο του Κτιρίου της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, ανάμεσα στις οδούς Αριστοτέλους και Φειδίου. Η είσοδος βρίσκεται στην πλευρά του κτιρίου της Βιβλιοθήκης που «βλέπει» τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου), στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τα έγγραφα και την πάσης φύσεως αλληλογραφία τους που απευθύνεται προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, τις υπηρεσίες και τα συλλογικά όργανα του Ιδρύματος.

5.Στις περιπτώσεις αυτές, πληροφορίες επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Ιδρύματος θα διατίθενται στο κεντρικό Φυλάκιο, στην είσοδο της Πανεπιστημιουπόλεως.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Δυστυχώς, λόγω της προαναφερόμενης κατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας από φοιτητικούς συλλόγους, ματαιώθηκε ο εορτασμός του Πανεπιστημίου για το έπος του 1940, του έπους που άλλαξε τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

Σήμερα εστάλη επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο, η οποία κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο Πατρέων, τον Περιφερειάρχη Δ.Ε. και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), με στόχο την εξεύρεση λύσεων για τη στέγαση των φοιτητών της Πάτρας αλλά και τη σίτιση – στέγαση των φοιτητών του Αγρινίου.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τη Δευτέρα, 20/10/2014 ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αν. Λοβέρδος δέχτηκε σε προγραμματισμένο ραντεβού το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και αντιπροσωπεία υπαλλήλων, σχετικά για το θέμα της διαθεσιμότητας του προσωπικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην οποία προχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου προς την Πρύτανι του Ιδρύματος, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι έως και τις 7 Νοεμβρίου θα ενημερώσει το Πανεπιστήμιο για την προβλεπόμενη λύση του προβλήματος.

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο ιστοχώρος του Πανεπιστημίου Πατρών άλλαξε. Στη γνωστή διεύθυνση http://www.upatras.gr/ μας υποδέχεται η νέα ιστοσελίδα με σύγχρονη αισθητική, φιλικό περιβάλλον και πρωτίστως επικαιροποιημένες (και συνεχώς ανανεούμενες) πληροφορίες για το σύνολο των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών υπηρεσιών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διασύνδεση της Φοιτητικής Εστίας που διαθέτει το Πανεπιστήμιο στα Συχαινά με τη Δικτυακή υποδομή της Πανεπιστημιούπολης, μέσω του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών και του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Με τη διασύνδεση αυτή εξασφαλίζονται και στο κτίριο αυτό, που βρίσκεται εκτός της Πανεπιστημιούπολης, όλες οι δικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται εντός του πανεπιστημιακής κοινότητας στο Ρίο. Η πρώτη σημαντική υπηρεσία που τέθηκε άμεσα σε λειτουργία, είναι η δυνατότητα διασύνδεσης των ενοίκων στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες (100 Mbps). Αντιμετωπίστηκε έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα των ενοίκων, αλλά, παράλληλα, αναβαθμίζεται η εικόνα του Ιδρύματος, καθώς στη ΦΕ Συχαινών φιλοξενούνται φοιτητές Erasmus άλλων χωρών και ερευνητές, Διδάκτορες, ή Καθηγητές άλλων ΑΕΙ που συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ

Την Τετάρτη, 22/10/2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο για τον ιό έμπολα, ανοικτή σε όλα τα μέλη της κοινότητας. Στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση από τον Καθηγητή Παθολογίας –Λοιμωξιολόγο Χ. Γώγο για την επιδημία του ιού και δόθηκαν οδηγίες υγιεινής για την τρέχουσα περίοδο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο έχει αναλάβει και θα πραγματοποιήσει σε γήπεδα του Πανεπιστημίου και της πόλης των Πατρών, τις τελικές φάσεις του Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος σε έξι αθλήματα: Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο 11Χ11, Πετοσφαίριση, Μπάσκετ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Σκάκι. Το πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και θα συμμετάσχουν εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Υπό κατάληψη τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου – "Αντιδημοκρατική και αντιακαδημαική ενέργεια" λέει η Πρυτανεία"

Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στην νησιωτική χώρα ζητά η τρόικα

Πιέσεις για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας , αλλά και για την υιοθέτηση ενός ενιαίου συντελεστή στα επίπεδα του 19% ή του 21% δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα.

Βάσει της τελευταίας επικαιροποίησης του Μνημονίου η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να παρουσιάσει εντός του καλοκαιριού ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ΦΠΑ, να το νομοθετήσει έως τον Οκτώβριο και να το θέσει σε ισχύ από την 1-1-2015.

Το θέμα το επανέφεραν στις 13 Οκτωβρίου οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες όπου ενημέρωσαν του υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο τομέα του ασφαλιστικού και του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, ήδη από τις 7 Οκτωβρίου , μια ημέρα πριν αποχωρήσουν οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ από την Αθήνα, επανέφεραν προς συζήτηση το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στην νησιωτική χώρα.

Η τρόικα θεωρεί πως οι κατά 30% μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο (5%, 9% και 16%) ενθαρρύνουν την παραβατικότητα και πρέπει να εκλείψουν.

Ακόμη, οι δανειστές ζητούν καθολική αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος ΦΠΑ - ισχύει από το 1987 - με ενοποίηση κλιμακίων που θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% ή 21%.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλος Στεφανάδης μελετούν το θέμα ήδη από τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει στις αλλαγές που ζητά η τρόικα, διαμηνύοντας μάλιστα πως οι συνθήκες δεν είναι «ώριμες» για μια τέτοια αλλαγή.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες Πέμπτη στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα ανήλθαν το 2012 σε 6,6 δισ. ευρώ ή στο 33% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων, όταν οι συνολικές απώλειες εσόδων από ΦΠΑ στην ΕΕ ήταν 177 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 16% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ των κρατών μελών.

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στην νησιωτική χώρα ζητά η τρόικα"

Άγκυρα:Προϊον εσφαλμένης λογικής” χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις Βενιζέλου για το πλοίο Barbaros

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Τουρκία στέλνοντας το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayreddin Paşa στην Ανατολική Μεσόγειο σαμποτάρει τον διάλογο στην Κύπρο και ότι δημιουργεί κρίση, είπε: «Οι συγκεκριμένες δηλώσεις δείχνουν σαφώς πως η Ελλάδα διακατέχεται από εσφαλμένη αντίληψη σε ότι αφορά τις προσπάθειες για ειρήνευση στην Κύπρο».

Ο κ. Μπιλγκίτς υπογράμμισε τον ρόλο της αντίληψης αυτής στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες που συνεχίζονται εδώ και 46 χρόνια για την επανίδρυση του συνεταιρισμού που οι Ρωμιοκύπριοι διέλυσαν 1963.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΟΡΟΣ «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

«Πρέπει πλέον να γίνει αποδεκτό πως στερείται νομιμότητας ο όρος «Κυπριακή Δημοκρατία» που σφετερίζουν από το 1963 οι Ρωμιοί οι οποίοι κατάργησαν το εταιρικό κράτος που είχε ιδρυθεί το 1960. Οι αποφάσεις που λαμβάνει η Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου σε θέματα που αφορούν το σύνολο του νησιού δεν έχουν ισχύ. Στην ουσία η Ρωμαίικη Διοίκηση δεν δύναται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις» είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Μπιλγκίτς αφού επεσήμανε πως σκοπός των συνομιλιών που συνεχίζονται είναι η ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού που θα απαρτίζεται από δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη, συνέχισε λέγοντας: «Αναφέρεται ρητά και στο κοινό κείμενο με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2014 πως ο συνεταιρισμός αυτός θα προκύψει με τη βούληση των δύο πλευρών η οποία θα διατυπωθεί με δημοψηφίσματα. Είναι φανερό πως παραβλέποντας αυτό, δεν πρόκειται να βοηθήσει τις προσπάθειες επίλυσης, η αντίληψη που θεωρεί την υφιστάμενη διαδικασία συνομιλιών ως νομιμοποίηση της κατοχής του Κράτους από τους Ρωμιούς».

« ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΑΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ»

Ο κ. Μπιλγκίτς αφού τόνισε ότι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για την τουρκική εξωτερική πολιτική κυρίως, η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας των εφαρμογών της Τουρκίας και η συσχέτιση των ισχυρισμών αυτών με τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας, είναι προϊόν εσφαλμένης λογικής, η οποία πηγάζει από λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, είπε :

«Είναι προφανές ότι η μη εποικοδομητική ρητορική αυτή της Ελλάδας δεν θα συνδράμει στην πρόοδο ούτε των διμερών σχέσεων, αλλά ούτε στην επίλυση του Κυπριακού. Η χώρα μας διατηρεί τη στάση της περί επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων στο πλαίσιο διαύλων διαλόγου. Θεωρούμε ωφέλιμο να υπενθυμίσουμε ότι τα βήματα που παραβλέπουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στην υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα εξυπηρετήσουν σε τίποτα πέρα από την δημιουργία νέων προβλημάτων. Βασικά, με διάφορες ευκαιρίες κινήθηκε η προσοχή της Ελλάδας στο θέμα αυτό».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών αφού ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική στάση που τηρεί για την ενίσχυση της ειρήνης και σταθερότητας, στην ευαίσθητη περίοδο που διανύει η Ανατολική Μεσόγειος, είπε χαρακτηριστικά: «Συνιστάμε την ίδια στάση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές»

TRT 24/10/2014

Σχ : Είναι πασιφανές πως μετά από τόσα χρόνια που μας πιπίλιζαν το μυαλό τα βοθροκάναλα με την ανοησία της ελληνοτουρκικής φιλίας και τα τουρκοσίριαλ, δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΕ -όπως είναι φυσικό- στις τουρκικές βλέψεις. Εμείς βέβαια συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία μας : Εβδομάδα τουρκικού κινηματογράφου, Καρανταγί και ψώνια στο Καπαλί Τσαρσί

Την ίδια ώρα που η θάλασσα δίπλα στο Καστελλόριζο μαυρίζει από τα σκάφη του τουρκικού στόλου….

Πορεία προς τον γκρεμό ακάθεκτη…

tourkikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα:Προϊον εσφαλμένης λογικής” χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις Βενιζέλου για το πλοίο Barbaros"

Αποζημίωση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες - Εντολή για αποδέσμευση χρημάτων τη Δευτέρα

Εντολή για άμεση αποδέσμευση των χρημάτων που είναι αναγκαία για κάθε δήμο που επλήγη από τις πλημμύρες θα δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για τη σύσκεψη μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε στην Αττική η σφοδρή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκείνοι που υπέστησαν ζημιές. «Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. «Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι περιμένει την εισήγηση των υπηρεσιών για παρεμβάσεις στα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές «όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποζημίωση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες - Εντολή για αποδέσμευση χρημάτων τη Δευτέρα"

Πρόβλημα με τουρκικά διαβατήρια από ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Τουρκία με ότι τα νέα διαβατήρια της χώρας δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της ΕΕ και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια με «υψηλό επίπεδο ασφαλείας».

Η ίδια η Τουρκία δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ακριβώς το σοβαρό θέμα ασφαλείας που υποδηλώνει η προειδοποίηση της ΕΕ και αρμόδιοι αξιωματούχοι της αρκούνται να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι ορισμένα άλλα κριτήρια ικανοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Οικονομικής Ανάπτυξης και Διευθυντής Ερευνών κ. Melih Özsöz, δήλωσε σχετικά : «Με την Έκθεση, 16 Δεκεμβρίου 2013 συμφωνία επανεισδοχής που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ πραγματοποιήθηκε η πρώτη κρίσιμη στροφή στο διάλογο για την ελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες που επισημοποιήθηκε μετά την μετά την Συμφωνία Επανεισδοχής που υπογράφτηκε μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ στις 16 Δεκεμβρίου 2013», είπε και πρόσθεσε: «Στην Έκθεση περιλαμβάνονται 72 κριτήρια από τα οποία η Τουρκία ανταποκρίθηκε ή έστω προσέγγισε τα 22, 40 κριτήρια καλύφθηκαν μερικώς, ενώ 10 κριτήρια δεν ικανοποιήθηκαν καθόλου. Εάν το δούμε από αυτή την άποψη, η Τουρκία ανταποκρίθηκε αισθητά στα 62 από τα 72 κριτήρια»...

Έχει δρόμο ακόμα η Τουρκία που πρέπει να καλύψει και στον τομέα αυτόν. Ας ελπίσουμε να το κάνει καθώς ειναι κρισιμος τομέας και αφορά και την ασφαλεια.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόβλημα με τουρκικά διαβατήρια από ΕΕ"

Διακόπτεται η μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Οκτωβρίου

Τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι την οριστική εξόφληση των δεδουλευμένων τους αποφάσισαν οι μεταφορείς-μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, μετά από συνεδρίαση τους.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος κάνει λόγο για νέο εμπαιγμό των αρμοδίων «που υποσχέθηκαν στους μεταφορείς την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 με διάταξη σε τροπολογία που θα ψηφιζόταν στη Βουλή, η οποία τελικά αποσύρθηκε».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπτεται η μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Οκτωβρίου"

Δημιουργήθηκε μήλο «με ανθρακικό»

Το πρώτο μήλο με ανθρακικό, το οποίο αφρίζει στο στόμα μόλις δαγκωθεί, δημιουργήθηκε από ελβετική εταιρεία.

Από την πρώτη δαγκωνιά, τεράστια κύτταρα στη σάρκα του μήλου της νέας ποικιλίας, με το όνομα Paradis Sparkling, απελευθερώνουν αναβράζοντες χυμούς, παρόμοιους με την αίσθηση που αφήνει μία γουλιά αναψυκτικό.

Η αίσθηση αυτή βιώνεται μόνο όταν το μήλο δαγκώνεται και ο χυμός του δεν είναι αφρώδης όταν το φρούτο στύβεται.

Η νέα ποικιλία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί, και αποτελεί συνδυασμό δύο ποικιλιών, της Ρέζι από την Ανατολική Γερμανία και της Πιρουέτ από τη Δανία. Η ποικιλία Ρέζι είναι γνωστή για τη γλυκύτητα και την υφή της αλλά τα χρόνια πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου η πρόσβαση σε αυτήν ήταν περιορισμένη.

Αντιπρόσωποι της εταιρείας Lubera στην Ελβετία κατάφεραν πριν από λίγες δεκαετίες να εξασφαλίσουν ευκολότερη πρόσβαση στην ανατολικογερμανική ποικιλία και ξεκίνησαν τις προσπάθειες συνδυασμού της με την Πιρουέτ, μέχρι να καταφέρουν να δημιουργήσουν την επιθυμητή γεύση ανθρακικού.

«Όσον αφορά μήλα για κατανάλωση, πιστεύω ότι πρόκειται για την καλύτερη ποικιλία μήλων που είχαμε ποτέ», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μαϊερχόφερ, διευθυντής παραγωγής της εταιρείας. «Είναι σίγουρα διαφορετική από οτιδήποτε άλλο στην αγορά, ενώ η υφή αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για κάθε καταναλωτή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μαϊερχόφερ, η διαδικασία ανάπτυξης της ποικιλίας περιλάμβανε τη μακροχρόνια γενετική επιλογή των πλουσιότερων στα επιθυμητά στατιστικά μήλων, και στη συνέχεια τη διασταύρωση μεταξύ τους. Τα τελικά προϊόντα απέκτησαν τα κύτταρα που απελευθερώνουν μεγάλη οξύτητα αλλά και ζάχαρη με κάθε δαγκωνιά, που δημιουργούν την αίσθηση κατανάλωσης αναψυκτικού ποτού.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημιουργήθηκε μήλο «με ανθρακικό»"

Ελληνικό αίτημα σε τρόικα για εξαίρεση του ασφαλιστικού

Η Αθήνα έχει στείλει επιστολή σε ΕΕ και ΔΝΤ ζητώντας την εξαίρεση του ασφαλιστικού από την τελευταία αξιολόγηση, μεταδίδει το Reuters. Βιώσιμα ως το 2060 τα ταμεία, επισημαίνει η κυβέρνηση.Ποια είναι η στάση των δανειστών.

Η Ελλάδα ζητά από την τρόικα να εξαιρέσει το ασφαλιστικό από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρώσει στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις δυο αξιωματούχων.

Η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται στην μεταρρύθμιση της ενοποίησης των επικουρικών ταμείων έως το Νοέμβριο καθώς μια τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει σε νέα μείωση συντάξεων για πολλούς Έλληνες, κάτι που υπονομεύει την κυβερνητική δέσμευση για αποφυγή μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, αναφέρει ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή σε ΕΕ και ΔΝΤ ζητώντας την εξαίρεση του ασφαλιστικού από την τρέχουσα αξιολόγηση, αναφέροντας ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα - που έχει ήδη αλλάξει ριζικά το 2010- είναι βιώσιμο έως το 2060.

Αξιωματούχος κοντά στην τρόικα αναφέρει ότι το ΔΝΤ πιέζει την Αθήνα να ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις πριν τη λήξη του προγράμματος, αλλά προσθέτει ότι υπάρχει περιθώριο ευελιξίας αναλόγως της προόδου της χώρας στα άλλα μέτωπα.

"Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα πολιτικά για την ελληνική κυβέρνηση", ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικό αίτημα σε τρόικα για εξαίρεση του ασφαλιστικού "

Μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα από την κακοκαιρία στην Αττική. Πότε αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές

Δεκάδες ή και εκατοντάδες υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν η εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους σε πολλές περιοχές δήμων της Αττικής από την κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι της Παρασκευής την περιοχή.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές που επλήγησαν από την νεροποντή οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος των καταστροφών που έχουν υποστεί πολλά αυτοκίνητα. Επίσης έχουν σημειωθεί και αρκετά τροχαία τρακαρίσματα .

Επίσης έχουν πλημμυρήσει και πολλά ισόγεια και υπόγεια καταστήματα και επιχειρήσεις .

Στις περιπτώσεις τώρα των καταστροφών αυτοκινήτων από παρασύρσεις από τα νερά της βροχής στους δρόμους, όπως μας εξηγεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής από την REAL Insurance Brokers Γιάννης Τσαγκαράκης, οι κάτοχοι των IX που έχουν υποστεί καταστροφές μπορούν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές τους εταιρίες, εάν και εφόσον έχουν προαιρετικές ασφαλιστικές καλύψεις από θεομηνίες κλπ.

Βέβαια η κάθε ασφαλιστική στις καλύψεις αυτές έχει διαφορετικές προβλέψεις των κινδύνων που καλύπτει για αυτές τις περιπτώσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο ασφαλισμένος .

Ακόμη όσον αφορά την οδική βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάτοχος του ΙΧ πρέπει να έχει στην σχετική κάλυψη προκειμένου να μεταφερθεί το ακινητοποιημένο όχημα , και όχι απλά την φροντίδα ατυχήματος που προσφέρουν στάνταρ όλες οι ασφαλιστικές και αφορά μόνο τροχαίο ατύχημα στο οποίο μπορεί να έχει εμπλακεί ο ασφαλισμένος .

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι οι βασικές υποχρεωτικές ασφαλιστικές καλύψεις της αστικής ευθύνης δεν καλύπτουν αυτές τις περιπτώσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές .

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα από την κακοκαιρία στην Αττική. Πότε αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές"

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι νότιες ακτές είναι πιο προσοδοφόρες

Λευκωσία: Στο «4ο Συμπόσιο για την Κύπρο» που διοργάνωσαν διάφορα Πανεπιστήμια στην Τουρκία και στα κατεχόμενα, αναφέρεται η τουρκική αγγλόγλωσση εφημερίδα Ζαμάν. Στο Συμπόσιο, γράφει, ακούστηκε η άποψη ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι όντως υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου (υψηλής) οικονομικής «αξίας» στο νότιο μέρος της Κύπρου. Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται επιστημονικά ότι οι νότιες ακτές της Τουρκίας, ιδιαίτερα η περιοχή του Κας -μπορούν να αποβούν πολύ πιο προσοδοφόρες σε θέματα ενέργειας.

Το σημείο αυτό ανοίγει μια άλλη συζήτηση αναφορικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τα πιθανά υποθαλάσσια ενεργειακά αποθέματα. Το Καστελόριζο συνιστά έναν ακόμα περιορισμό σε μια πιθανή διακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Δεδομένης της κατάστασης αυτής, καθίσταται απαραίτητο να τεθεί το ζήτημα της κατάστασης των δύο νησιών Ρω και Στρογγύλη (Υψηλή) που συνορεύουν με το Καστελόριζο. Αν η Ελλάδα μπει στην διαδικασία να αντιδράσει στην εκμετάλλευση από την Τουρκία των υποθαλάσσιων πηγών στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, θα ήταν στρατηγικής σημασίας (για την Ελλάδα) να υπερασπιστεί το ίδιο πράγμα και για τα δύο νησιά Ρω και Στρογγύλη, τα οποία ενδέχεται κάλλιστα να αποτελέσουν ένα ακόμα σημείο τριβής μεταξύ των δύο χωρών, όπως ήταν η περίπτωση των Ιμίων το 1995.

Η ανατολική Μεσόγειος συνιστά μια προβληματική περιοχή αναφορικά με το διεθνές δίκαιο. Στην περιοχή δρουν διάφοροι παράγοντες: Τουρκία, Ελλάδα, «Νότια και Βόρεια Κύπρος», άλλες χώρες της περιοχής όπως Συρία, Λίβανος, Ισραήλ και Αίγυπτος, σημαντικοί δρώντες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και η Ρωσία. Έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν από διάφορες πλευρές.

Ο αρθογράφος γράφει ότι, παρόλο που η «Νότια Κύπρος» αρνήθηκε την ενοποίηση του νησιού το 2004 με το σχέδιο Ανάν, έγινε δεκτή στην ΕΕ. Αυτό το «λάθος», όπως το χαρακτηρίζει, επηρεάζει τα γεγονότα σήμερα και επιτρέπει στον Αναστασιάδη να εγκαταλείψει «εύκολα» το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το μισό απ’ αυτό το βάρος, πέφτει στους ωμούς της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να κρατήσει την υπόσχεση της να άρει την απομόνωση της «Βόρειας Κύπρου» στη βάση της αρχής pacta sunt servanda (οι συμφωνίες είναι τηρητέες). Αυτό έχει να κάνει με το τουρκικό «ναι» στο σχέδιο Ανάν.

Για τώρα, αναφέρει το δημοσίευμα, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες παραχωρήσεις και συμβιβασμοί προκειμένου οι Ε/κ να επιστρέψουν στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) και θα ήταν στρατηγικής σημασίας η τουρκική πλευρά να απαιτήσει μόνο αυτό.  - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/224836/oi-tourkoi-ypostirizoun-oti-oi-noties-aktes-einai-pio-prosodofores#sthash.pAPvMhUn.dpuf
Λευκωσία: Στο «4ο Συμπόσιο για την Κύπρο» που διοργάνωσαν διάφορα Πανεπιστήμια στην Τουρκία και στα κατεχόμενα, αναφέρεται η τουρκική αγγλόγλωσση εφημερίδα Ζαμάν. Στο Συμπόσιο, γράφει, ακούστηκε η άποψη ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι όντως υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου (υψηλής) οικονομικής «αξίας» στο νότιο μέρος της Κύπρου. Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται επιστημονικά ότι οι νότιες ακτές της Τουρκίας, ιδιαίτερα η περιοχή του Κας -μπορούν να αποβούν πολύ πιο προσοδοφόρες σε θέματα ενέργειας.

Το σημείο αυτό ανοίγει μια άλλη συζήτηση αναφορικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τα πιθανά υποθαλάσσια ενεργειακά αποθέματα. Το Καστελόριζο συνιστά έναν ακόμα περιορισμό σε μια πιθανή διακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Δεδομένης της κατάστασης αυτής, καθίσταται απαραίτητο να τεθεί το ζήτημα της κατάστασης των δύο νησιών Ρω και Στρογγύλη (Υψηλή) που συνορεύουν με το Καστελόριζο. Αν η Ελλάδα μπει στην διαδικασία να αντιδράσει στην εκμετάλλευση από την Τουρκία των υποθαλάσσιων πηγών στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, θα ήταν στρατηγικής σημασίας (για την Ελλάδα) να υπερασπιστεί το ίδιο πράγμα και για τα δύο νησιά Ρω και Στρογγύλη, τα οποία ενδέχεται κάλλιστα να αποτελέσουν ένα ακόμα σημείο τριβής μεταξύ των δύο χωρών, όπως ήταν η περίπτωση των Ιμίων το 1995.

Η ανατολική Μεσόγειος συνιστά μια προβληματική περιοχή αναφορικά με το διεθνές δίκαιο. Στην περιοχή δρουν διάφοροι παράγοντες: Τουρκία, Ελλάδα, «Νότια και Βόρεια Κύπρος», άλλες χώρες της περιοχής όπως Συρία, Λίβανος, Ισραήλ και Αίγυπτος, σημαντικοί δρώντες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και η Ρωσία. Έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν από διάφορες πλευρές.

Ο αρθογράφος γράφει ότι, παρόλο που η «Νότια Κύπρος» αρνήθηκε την ενοποίηση του νησιού το 2004 με το σχέδιο Ανάν, έγινε δεκτή στην ΕΕ. Αυτό το «λάθος», όπως το χαρακτηρίζει, επηρεάζει τα γεγονότα σήμερα και επιτρέπει στον Αναστασιάδη να εγκαταλείψει «εύκολα» το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το μισό απ’ αυτό το βάρος, πέφτει στους ωμούς της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να κρατήσει την υπόσχεση της να άρει την απομόνωση της «Βόρειας Κύπρου» στη βάση της αρχής pacta sunt servanda (οι συμφωνίες είναι τηρητέες). Αυτό έχει να κάνει με το τουρκικό «ναι» στο σχέδιο Ανάν.

Για τώρα, αναφέρει το δημοσίευμα, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες παραχωρήσεις και συμβιβασμοί προκειμένου οι Ε/κ να επιστρέψουν στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) και θα ήταν στρατηγικής σημασίας η τουρκική πλευρά να απαιτήσει μόνο αυτό.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι νότιες ακτές είναι πιο προσοδοφόρες"

Χαρδούβελης: Έρχονται μέτρα συμμόρφωσης για τους μεγαλο-οφειλέτες

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί μια ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο περιεχόμενο της τροπολογίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα όπως αυτή για την άρση των στρεβλώσεων των πλειστηριασμών. Προανήγγειλε, επίσης, και συγκεκριμένες δράσεις για τους μεγάλους οφειλέτες τονίζοντας ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης.

Για την τροπολογία, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι «είναι αποτέλεσμα εντατικής προετοιμασίας ενδελεχούς προετοιμασίας και συντονισμένων ενεργειών. Η διάταξη αφορά την εξυπηρέτηση όσων πολιτών βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Συγχρόνως η πολιτεία επιδοκιμάζει έμπρακτα τους συνεπείς φορολογούμενους που τηρούν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με παλαιότερο πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο έχουν ενταχθεί».

Οι λεπτομέρειες της ρύθμισης

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, στους φορολογούμενους αυτούς προσφέρεται η δυνατότητα είτε να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, είτε να παραμείνουν στην παλαιά ρύθμιση με ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με αυτούς που ήδη έχουν.

Αναλυτικά, στη νέα ρύθμιση μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων μέχρι και 100, με πολύ μικρότερο επιτόκιο αναδρομικά και ολική ή μερική απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Αν παραμείνουν στην υφιστάμενη ρύθμιση, εκτός των παραπάνω ευεργετημάτων, τυγχάνουν περαιτέρω μείωσης των προσαυξήσεων κατά 20%.

«Συνεπώς, δεν δημιουργούμε δύο ταχύτητες φορολογουμένων ως προς το πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών τους, ενώ επιβραβεύουμε όσους στο παρελθόν επέλεξαν να ενταχθούν σε ρύθμιση» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Η νέα προτεινόμενη ρύθμιση αφορά όλες τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές στη φορολογική διοίκηση έως την 1η Οκτωβρίου 2014. Στη ρύθμιση μπορεί να υπαχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και 1 εκατομμύριο ευρώ.

Προϋποθέσεις για να παραμείνει κάποιος στη ρύθμιση είναι η υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων καθώς και η πληρωμή των φορολογικών του υποχρεώσεων καθόλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

Το επιτόκιο είναι ευνοϊκό (4,56%) ετησίως, είπε επίσης και επισήμανε ότι «προβλέπονται απαλλαγές από προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που φτάνουν μέχρι και το 100% αυτών.

Σε όσους ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση χορηγείται φορολογική ενημερότητα και επέρχεται αναστολή της ποινικής διαδικασίας και της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός φορολογουμένων, δεν τίθενται εισοδηματικές περιοριστικές προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση.

Επίσης οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου, μπορεί να μπουν και αυτές σε ρύθμιση. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων».

Κατά αντίστοιχο τρόπο ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΦΚΑ.

Συμμόρφωση των μεγαλο-οφειλετών

«Με τις παραπάνω ρυθμίσεις διευκολύνουμε την πλειονότητα των πολιτών. Σε ότι αφορά όμως τους μεγάλους οφειλέτες αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων για τους μεγάλους οφειλέτες το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε:
  1. αύξηση της αποτελεσματικότητας της επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της στελέχωσής της σε 85 τουλάχιστον άτομα.
  2. πλήρη στελέχωση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, ΚΕΑΟ
  3. βελτίωση της παρακολούθησης των χρεών των μεγάλων οφειλετών, μέσω μεγαλύτερης συνδρομής από το ΚΕΦΟΜΕΠ, με την ενσωμάτωση σε ένα κεντρικό σύστημα όλων των απαραίτητων πληροφοριών από τις τοπικές εφορίες, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και τα πιστωτικά ιδρύματα, τηρώντας ασφαλώς τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
  4. επιτάχυνση της διαδικασίας διαγραφής ανεπίδεκτων οφειλών
  5. άρση των στρεβλώσεων του πλαισίου των πλειστηριασμών με βάση νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί
  6. στελέχωση της υπηρεσίας ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων, με εξειδικευμένο προσωπικό
  7. μέριμνα για την εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων όσον αφορά τη διαδικασία ελέγχων και είσπραξης εσόδων
  8. εφαρμογή του νέου συστήματος επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις
  9. εφαρμογή συστήματος στοχοθεσίας στη ΓΓΔΕ ώστε το προσωπικό να αμείβεται ανάλογα με τα προσόντα και τις επιδόσεις του
«Για όσες από τις παραπάνω πρωτοβουλίες απαιτείται νομοθετική ρύθμιση σκοπεύουμε να υποβάλουμε τη σχετική νομοθεσία στο επόμενο διάστημα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αποτελεί ένα επιτυχημένο μέτρο που η κυβέρνηση προώθησε ύστερα από ευρεία διαβούλευση με τους εταίρους το οποίο απέφερε μεγάλη προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνία, στην απασχόληση και τον τουρισμό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% στα φυσικά πρόσωπα από 1.1.2015.

Είπε επίσης πως σε ότι αφορά τη διοικητική αναδιοργάνωση στο Υπουργείο, διαχωρίζεται η Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής με στόχο να εξασφαλιστεί η λειτουργική και αποτελεσματική χάραξη και εκτέλεση των δημόσιων πολιτικών σε δύο κρίσιμους και διακριτούς τομείς πολιτικής που υπάγονται στο πεδίο εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών.

pathfinder
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδούβελης: Έρχονται μέτρα συμμόρφωσης για τους μεγαλο-οφειλέτες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news