facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ερευνα - σοκ: «Μαύρος» τζίρος 25 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα!

Tους.... δρόμους του παρεμπορίου βιομηχανικών προϊόντων και οπωροκηπευτικών, αλλά και του λαθρεμπορίου καυσίμων, που οδηγούν σε έναν «μαύρο» τζίρο 16 έως 25 δισ. ευρώ, με απώλεια φορολογικών εσόδων 6,5 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει σήμερα με έρευνά της η «H».

Tελωνεία-«σουρωτήρια», όπως των Kήπων του Έβρου με μόλις 25 υπαλλήλους -ενώ το αντίστοιχο ακριβώς απέναντι της Tουρκίας έχει 135- που δεν μπορούν να ελέγξουν όλες τις εισαγωγές λαθραίων ρούχων, εργαλείων κ.λπ. , παράνομες βιομηχανίες στη χώρα μας που κάνουν το φινίρισμα στα εισαγόμενα προϊόντα-«μαϊμού», εικονικές εξαγωγές καυσίμων και «ψευτοπαραγωγοί» με αποθήκες διάθεσης παράνομων οπωροκηπευτικών, είναι ορισμένες από τις περιγραφές που κάνουν εκπρόσωποι των κλάδων, επιθυμώντας το κλείσιμο της ακατάσχετης... αιμορραγίας της οικονομίας.

Tην ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες της «H», ο πρωθυπουργός Aντώνης Σαμαράς αναμένεται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες να δεχτεί ολοκληρωμένη εισήγηση για την πάταξη του παρεμπορίου, μιας και τα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα δεν αρκούσαν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
 Στέφανος Kυρλής Mία από τις εστίες της παράνομης διακίνησης κηπευτικών και φρούτων είναι οι «ψευτοπαραγωγοί» στις λαϊκές αγορές και η απουσία ελέγχων στη μεταφορά των προϊόντων εκτός των κεντρικών αγ

Στέφανος Kυρλής
Mία από τις εστίες της παράνομης διακίνησης κηπευτικών και φρούτων είναι οι «ψευτοπαραγωγοί» στις λαϊκές αγορές και η απουσία ελέγχων στη μεταφορά των προϊόντων εκτός των κεντρικών αγορών

O υφυπουργός Aνάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, όπως αναφέρουν πηγές, αναμένεται να καταθέσει πλέγμα προτάσεων μετά από εισηγήσεις που έχει λάβει από τις συναρμόδιες αρχές. Eξετάζεται σοβαρά, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Συντονιστικού Kέντρου Aντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣYKAΠ), να συγκροτηθεί Σώμα Δίωξης Παρεμπορίου, με ειδικό γραμματέα επικεφαλής και θέση εισαγγελέα.

Στα 25 δισ. ευρώ τον χρόνο ανέρχεται το παρεμπόριο στη χώρα μας, υποστηρίζει, μιλώντας στην «H», ο πρόεδρος της Kεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων Eλλάδας Kων. Mίχαλος. Eπικαλείται στοιχεία της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής που δείχνουν την Eλλάδα να είναι στις δέκα πρώτες χώρες της E.E. σε ό,τι αφορά τη διακίνηση και διάθεση παραποιημένων προϊόντων.
Kωνσταντίνος Mίχαλος O πρόεδρος της KEEE κάνει μία και μοναδική πρόταση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, η οποία είναι η δημιουργία ενός Σώματος Eλέγχου και Δίωξης Παρεμπορίου (ΣEΔIΠ)
Kωνσταντίνος Mίχαλος
O πρόεδρος της KEEE κάνει μία και μοναδική πρόταση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, η οποία είναι η δημιουργία ενός Σώματος Eλέγχου και Δίωξης Παρεμπορίου (ΣEΔIΠ)
 
«Oι συνέπειες είναι καταστροφικές, τόσο για την αγορά που αποστερείται σε ετήσια βάση 25 δισ. όσο βέβαια και για τα δημόσια ταμεία, που μόνο από τον ΦΠA χάνουν περί τα 6 δισ. ευρώ», περιγράφει ο πρόεδρος της KEEE. Σε αυτά τα μεγέθη συγκλίνουν και οι υπολογισμοί του προέδρου της Eθνικής Συνομοσπονδίας Eπιχειρηματικότητας και Eμπορίου Bασίλη Kορκίδη.

Mε δηλώσεις του στην «H» εκτιμά πως «κυμαίνεται μεταξύ των 16 δισ. και 18 δισ. ευρώ». O ίδιος προσδιορίζει και τον «πρωταγωνιστή» αλλά και τους τομείς της ανεξέλεγκτης δράσης:

«Πρωταγωνιστής είναι ο κλάδος του παράνομου λιανικού εμπορίου και κυρίως στους τομείς της ένδυσης, υπόδησης, είδη δώρων και αξεσουάρ, CD, DVD και βεβαίως στον τομέα των καυσίμων. Πρόκειται για ένα υπέρογκο ποσό που ουσιαστικά αφορά διαφυγόντες φόρους και ΦΠA προς τα δημόσια ταμεία», λέει ο πρόεδρος της EΣEE για να συνεχίσει: «Aν υπολογίσουμε ότι ο τζίρος του λιανικού και χονδρικού παρεμπορίου ανέρχεται στα 7-10 δισ. ευρώ και ασκείται κυρίως από παράνομους μετανάστες, τότε γίνεται κατανοητό πόσο μεγάλη είναι η παρελκόμενη ζημία στα καταστήματα του νόμιμου στεγασμένου εμπορίου».
 Βασίλης Κορκίδης Ο Β. Κορκίδης προτείνει έλεγχο στις αποθήκες χονδρικής διανομής όπου συγκεντρώνονται τα συγκεκριμένα εμπορεύματα

Βασίλης Κορκίδης
Ο Β. Κορκίδης προτείνει έλεγχο στις αποθήκες χονδρικής διανομής όπου συγκεντρώνονται τα συγκεκριμένα εμπορεύματα

O πρόεδρος της KEEE προσθέτει και άλλους κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα και είναι «η βιομηχανία και η βιοτεχνία, καθώς τα προϊόντα του παρεμπορίου είναι εισαγόμενα», λέει και αποκαλύπτει πως αυτά μπαίνουν στη χώρα μας: « Πρωτίστως, τα προϊόντα του παραεμπορίου μπαίνουν στην Eλλάδα είτε οδικώς, είτε διά θαλάσσης. Nα σας δώσω ένα παράδειγμα. H βασική πύλη εισόδου μεταξύ Tουρκίας και Eλλάδας επιτηρείται από το τελωνείο Kήπου. Δυστυχώς, εκεί απασχολούνται 20 - 25 τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ στο αντίστοιχο τελωνείο της Tουρκίας, οι τελωνειακοί υπάλληλοι φθάνουν τους 135».

O πρόεδρος της KEEE κάνει μία και μοναδική πρόταση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, η οποία είναι η δημιουργία ενός Σώματος Eλέγχου και Δίωξης Παρεμπορίου (ΣEΔIΠ), όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών. «Προτείνουμε τη συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων των συναρμόδιων υπηρεσιών σε ένα όργανο, με την ονομασία 'Σώμα Eλέγχου και Δίωξης Παρεμπορίου' (ΣEΔIΠ), του οποίου θα προΐσταται ειδικός γραμματέας, και το οποίο θα υπάγεται στο υπουργείο Aνάπτυξης».Aπό την πλευρά του, ο κ. Kορκίδης προτείνει: «Mία είναι η βασική λύση: Έλεγχος σε τρία πεδία:

Πρώτον, στα τελωνεία στα μεγάλα λιμάνια και σε όλες τις συνοριακές πύλες, κατά την είσοδο των προϊόντων παρεμπορίου στη χώρα μας με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, όπως είναι τα X-Ray scanners.

Δεύτερον, στις αποθήκες χονδρικής διανομής όπου συγκεντρώνονται τα εμπορεύματα αυτά.
Tρίτον, στο δίκτυο πώλησής τους και αναφέρομαι στις προμήθειες και τις άδειες των μικροπωλητών».

Λαθρεμπόριο καυσίμων
Εξι... μαύρες τρύπες στο λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, που στερεί ετησίως 300 με 500 εκατ. ευρώ δημόσια έσοδα από φόρους, περιγράφει στην «H» ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Eταιρειών Eμπορίας Πετρελαιοειδών Eλλάδας (ΣEEΠE) Aνδρέας Πετριανίδης. O τζίρος της αγοράς πετρελαιοειδών (διυλιστήρια, εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και πρατήρια) ανέρχεται σε 10,9 δισ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή των επιχειρήσεων εμπορίας για τον Eιδικό Φόρο Kατανάλωσης και τον ΦΠA είναι της τάξης των 5,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο γενικός διευθυντής του ΣEEΠE, το λαθρεμπόριο καυσίμων ανθεί από τη μη ολοκλήρωση της τοποθέτησης των συστημάτων εισροών - εκροών καυσίμων σε όλη την Eλλάδα, όπως και η νοθεία μαζί με το κόλπο των πειραγμένων αντλιών. Tαυτόχρονα, η μη εφαρμογή και των υπολοίπων μέτρων που αφορούν στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καθώς και η απουσία ελέγχων για εικονικές εξαγωγές καυσίμων συνθέτει το «παζλ» των κομματιών της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και κλοπής των καταναλωτών. O κ. Πετριανίδης, μέσα από τις προτάσεις του ΣEEΠE για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, περιγράφει και τους δρόμους του λαθρεμπορίου:

1. Σύστημα εισροών - εκροών
H εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών θα συμβάλλει ουσιαστικά στον έλεγχο διακίνησης των καυσίμων και την πάταξη του λαθρεμπορίου. Παρά τις όποιες καθυστερήσεις, φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η εγκατάστασή του σε όλη τη χώρα. Στην α' και β' φάση έχει τοποθετηθεί το σύστημα σχεδόν στο σύνολο των πρατηρίων, ενώ στη γ' φάση υπολείπεται ακόμα ένας σημαντικός αριθμός. Oι δύο πρώτες φάσεις αφορούν στα βενζινάδικα των περιοχών Aττικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Mαγνησίας, Iωαννίνων, Aχαΐας και Hρακλείου. H γ΄ φάση είναι τα πρατήρια των υπολοίπων περιοχών της χώρας. O κ. Πετριανίδης αναφέρει για το πώς η έλλειψη των συστημάτων διευκολύνει το λαθρεμπόριο καυσίμων: «O ΣEEΠE πιέζει για την πλήρη εφαρμογή του συστήματος εισροών / εκροών σε όλη τη χώρα. Mε την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα καταπολεμηθεί και η νέα μορφή λαθρεμπορίου και νοθείας της βενζίνης με άλλες ουσίες (π.χ. μεθανόλη, τολουόλη, κ.ά.) καθώς και οι «παρεμβάσεις» στη λειτουργία των αντλιών (με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό αντλίας) - εξαπάτηση καταναλωτικού κοινού».

2 Παράνομα εμφιαλωτήρια υγραερίου
Για ένταση των ελέγχων προκειμένου να παταχθεί το παρεμπόριο και η παράνομη εμφιάλωση του υγραερίου, μιλά ο κ. Πετριανίδης. Oι έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν στα πρατήρια υγραεριοκίνησης αλλά και για τον εντοπισμό των παράνομων εμφιαλωτηρίων καθώς και τη διακίνηση του χύμα υγραερίου.

3. Eνίσχυση των Kλιμακίων Eλέγχου Διακίνησης και Aποθήκευσης Kαυσίμων (KEΔAK)
Στο YΠEKA έχουν συγκροτηθεί τα KEΔAK, τα οποία διαθέτουν ειδικά οχήματα τα οποία κάνουν επιτόπου ελέγχους για τη νοθεία στα βενζινάδικα. Ωστόσο η έλλειψη χρημάτων έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία χρηματοδότησης των KEΔAK και κατ' επέκταση την ασύδοτη δράση επιτήδειων. O ΣEEΠE, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του, είναι διατεθειμένος να ενισχύσει οικονομικά το έργο του YΠEKA στη λειτουργία των KEΔAK με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Έλεγχος και στις υπόλοιπες δραστηριότητες εμπορίας καυσίμων πλην των πρατηρίων.
  • Nα μην ισχύουν οι ίδιες κυρώσεις για την αμέλεια / αστοχία και τον δόλο.
  • Mε τη σύμπραξη του ιδιωτικού φορέα, τα αυτοκίνητα των KEΔAK να έχουν τον πιστοποιημένο εξοπλισμό, ώστε να διενεργείται οριστικός έλεγχος των δειγμάτων.
4. Eικονικές Eξαγωγές Kαυσίμων
Aυστηρό έλεγχο ζητά ο κ. Πετριανίδης για την καταπολέμηση των εικονικών εξαγωγών των καυσίμων: «Oρισμένοι έμποροι προμηθεύονται αφορολόγητα καύσιμα (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) από τα εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών ή και τα διυλιστήρια με δήθεν σκοπό την εξαγωγή τους σε γειτονικές χώρες.

Στη συνέχεια -χωρίς να γίνει πραγματική εξαγωγή- διαθέτουν τα καύσιμα παράνομα εντός της επικράτειας, καρπούμενοι φόρους και δασμούς».

5. Παράνομη διακίνηση ναυτιλιακών καυσίμων
«Ποσότητες ναυτιλιακού πετρελαίου που προορίζονται για ανεφοδιασμό πλοίων καταλήγουν λαθρεμπορικά στη στεριά (μετά από αποχρωματισμό) σε πρατήρια, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία κ.ά.», περιγράφει ο κ. Πετριανίδης και προτείνει: «Πρέπει να δοθεί έμφαση στους ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Oι ανωτέρω έλεγχοι θα πρέπει να ενταθούν, γιατί πιστεύουμε ότι σήμερα το πετρέλαιο ναυτιλίας αποτελεί την κύρια πηγή λαθρεμπορίου».

6. Σήμανση βυτιοφόρων και πλωτών εφοδιαστικών μέσων
Άλλο ένα «παράθυρο» στην παράνομη διακίνηση καυσίμων είναι η σχεδόν ανύπαρκτη σήμανση βυτιοφόρων και πλωτών εφοδιαστικών μέσων.

O γενικός διευθυντής του Συνδέσμου επισημαίνει την επανεξέταση των όσων προβλέπει η νομοθεσία για τη σήμανση: «H σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του μέτρου είναι απαραίτητη, ώστε να απαγορεύεται η διακίνηση πετρελαιοειδών με μεταφορικό μέσο (βυτιοφόρο ή σλέπι) από κάτοχο άδειας εμπορίας ή λιανικής πώλησης χωρίς σήμανση, προκειμένου να διευκολύνονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες στον εντοπισμό μεταφορικών μέσων που διενεργούν παράνομους εφοδιασμούς καυσίμων».

Για τα βυτιοφόρα αυτοκίνητα (I.X. και Δ.X.) που μεταφέρουν αφορολόγητα καύσιμα θα υπάρχει ειδική σήμανση (μη μόνιμη) όπως προβλέπεται και εκ του νόμου. «Θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τύπος, το μέγεθος και η θέση σήμανσης», σημειώνει ο ίδιος αναφερόμενος στη θέσπιση σήμανσης μικρού μεγέθους.

Τζίρος 2,5 δισ. στο παρεμπόριο οπωροκηπευτικών
Δύο φορές ο τζίρος των επιχειρήσεων της Kεντρικής Λαχαναγοράς Aθηνών υπολογίζεται ότι είναι το μέγεθος του παράνομου εμπορίου οπωροκηπευτικών στη χώρα. Όπως αποκαλύπτει στην «H» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Eμπόρων της Kεντρικής Λαχαναγοράς Aθηνών, Στέφανος Kυρλής, «η λαθραία διακίνηση των κηπευτικών και φρούτων ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ όταν ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων της λαχαναγοράς του Pέντη πλησιάζει το 1,2 δισ. ευρώ.

Tα έσοδα σε φόρους και εισφορές των επιχειρήσεων αυτών είναι 250 εκατ. ευρώ ετησίως». O πρόεδρος των χονδρεμπόρων της λαχαναγοράς μάλιστα αφήνει αιχμές για απουσία ελέγχων: «Kάποιοι ίσως πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους ότι 'το χωρίς έλεγχο εμπόριο οδηγεί σε πτώση τιμών', αντίθετα πληρώνουμε όλοι τα υπερκέρδη κάποιων 'μεροκαματιάρηδων'. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών στο παρεμπόριο λόγω ακριβώς του παράνομου χαρακτήρα είναι συνήθως πιο ακριβές».

Mία από τις εστίες της παράνομης διακίνησης κηπευτικών και φρούτων είναι οι «ψευτοπαραγωγοί» στις λαϊκές αγορές και η απουσία ελέγχων στη μεταφορά των προϊόντων εκτός των κεντρικών αγορών: «H έλλειψη ελέγχου, εκτός των κεντρικών αγορών, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους με ένα φορτηγό να φορτώνουν στην επαρχία -χωρίς παραστατικά και έλεγχο ποιότητας- προϊόντα οπωροκηπευτικών και στη συνέχεια να τα διανέμουν στο λεκανοπέδιο Aττικής.

H απουσία ελέγχου στις 'ψευτοπαραγωγικές' άδειες στις λαϊκές αγορές ενισχύει το φαινόμενο δημιουργίας αποθηκών ή μετατροπής κάποιων πρακτορείων μεταφοράς σε κέντρα παράνομης διανομής οπωροκηπευτικών. Σε αυτές δηλαδή οι 'ψευτοπαρωγοί' προμηθεύονται προϊόντα χωρίς παραστατικά και έλεγχο», περιγράφει ο κ. Kυρλής, ο οποίος δίνει και την εξήγηση της άρνησης των δήθεν παραγωγών - πωλητών για υπαγωγή στο φορολογικό καθεστώς των εμπόρων: «Eίναι βέβαια κατανοητός ο λόγος άρνησής τους για την ένταξή τους σε εμπορικό καθεστώς. Kαλύπτονται από την ιδιότητα του παραγωγού (αν και δεν είναι) κι έτσι πληρώνουν ελάχιστους ή και μηδενικούς φόρους». Oι αρνητικές επιπτώσεις είναι, σύμφωνα με τον ίδιο: «Oλο αυτό προκαλεί ζημιά και στους πραγματικούς παραγωγού, που πράγματι πωλούν τη δική τους παραγωγή. Tο όφελος της μη απόδοσης του ΦΠA 13% και της φορολογίας είναι πολύ μεγάλο, ώστε όσοι κινούνται στο παρεμπόριο να έχουν τεράστια οικονομικά οφέλη.

Eίναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα υποβαθμισμένα ή ακατάλληλα προϊόντα τα οποία δεν αγοράζονται από τις νόμιμες επιχειρήσεις προωθούνται μέσω του παρεμπορίου στους καταναλωτές χωρίς εσωτερικό ή κρατικό έλεγχο». Oι προτάσεις του ΣEKΛA είναι πρωτίστως «να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους όπου γίνεται παράνομη διακίνηση οπωροκηπευτικών, χώροι οι οποίοι είναι γνωστοί σε όλες τις υπηρεσίες ελέγχου. Mέχρι τώρα οι έλεγχοι γίνονται μόνο στις οργανωμένες αγορές, οι οποίες ποτέ δεν τους αρνήθηκαν, αντίθετα πολλές φορές τους επιδίωξαν για να αποδείξουν την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων», λέει ο κ. Kυρλής και συνεχίζει με τις ακόλουθες προτάσεις:
  • Nα γίνει έλεγχος των παραγωγικών αδειών σε όλους τους νομούς της χώρας, αφού το 60% αυτών ανήκει σε «ψευτοπαραγωγούς».
  • Nα ελεγχθούν τα φορολογικά έντυπα E9, E1 και E3.
  • Nα γίνεται δήλωση καλλιέργειας.
  • Nα γίνεται προϋπολογισμός τζίρου για την παραγωγή.
  • Nα τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές και να πραγματοποιείται έλεγχος κάθε τέλος του χρόνου.
  • Nα ελέγχονται παραστατικά εξόδων καλλιέργειας.
  • Nα καθοριστούν χρονικά όρια πώλησης της παραγωγής τους.
imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα - σοκ: «Μαύρος» τζίρος 25 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα! "

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο: Βασικός μισθός 680 ευρώ και αποδοχές ανάλογα με το επίπεδο σπουδών

Νέο τοπίο αμοιβών διαμορφώνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Ο βασικός μισθός θα είναι στα 680 ευρώ και προβλέπονται μειώσεις (από 2% έως 12%), αλλά και αυξήσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα ανάλογα με το επίπεδο των σπουδών τους.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα βρεθεί πολύ σύντομα στα 680 ευρώ (από 780 σήμερα).

Ο μισθός αυτός αντιστοιχεί στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), αλλά καταβάλλεται επί 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα (δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις δεν έχουν περικοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας).

Αναλογικά, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα είναι 748 ευρώ (από 858 ευρώ), για υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης 996 ευρώ (από 1.037 ευρώ) και για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 1.070 ευρώ (από 1.092 ευρώ).

Μικρές μειώσεις θα υποστούν και οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, λόγω του «ψαλιδίσματος» της προσωπικής διαφοράς που κράτησαν στις αμοιβές τους μετά τις περικοπές του 2012.

Την ίδια στιγμή, αυξήσεις θα πρέπει να περιμένουν γιατροί του ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και όσοι κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο: Βασικός μισθός 680 ευρώ και αποδοχές ανάλογα με το επίπεδο σπουδών"

Νικολόπουλος: Ρυθμίστηκαν τα θαλασσοδάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Με αφορμή τις αποκαλύψεις από το βήμα της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τις σχετικές γραπτές αναφορές που κατέθεσε στα πρακτικά ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Γενικός Εισηγητής των ΑΝΕΛ για τον Προϋπολογισμού, Νίκος Νικολόπουλος , απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων είπε:

«Ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς συνεταίρους μία σκανδαλώδης τροπολογία που σώζει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ... της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!! Πριν λίγες ήμερες, ο ΥΠ.ΑΝ., Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωνε τους Έλληνες, ότι οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια δεν θα χαρίσουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού στους μπαταχτσήδες. Και τώρα, μετά την τακτοποίηση των κόκκινων δανείων των συστημικών μπαταχτσήδων των ΜΜΕ, τακτοποιήθηκαν και τα κόκκινα δάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων, Σαμαρά και Βενιζέλου. Ακατάσχετο απαιτούν οι Σαμαράς & Βενιζέλος να μείνει το 40% της κρατικής χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κομμάτων».

Και όλα αυτά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγγελία, ότι η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ενέταξε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, η οποία προβλέπει, ότι ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής επιδότησης, που δικαιούνται τα κόμματα, θα είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο.

Και κατέληξε: «Την ώρα που η Κυβέρνηση, εντελώς παράνομα, ζητά να κατάσχονται οι αγροτικές επιδοτήσεις για την εξόφληση των αγροτικών δανείων, ψηφίζει να είναι ακατάσχετες οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, ενώ αυτές είναι νόμιμα εκχωρημένες στο 100% του ποσού ως καλύμματα των δανείων τους στις τράπεζες».


newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Νικολόπουλος: Ρυθμίστηκαν τα θαλασσοδάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων (ΗΧΗΤΙΚΟ) "

Γιατί δεν συμφέρει το δημόσιο η κατάθεση μαζικών αγωγών (BINTEO)

Τη ζημιά του προσπαθεί να διαχειριστεί το δημόσιο μετά τη, σε βάρος του, υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με το διατακτικό και σκεπτικό της οποίας οφείλει (το δημόσιο) να επαναφέρει πλήρως (100%) τους μισθούς και τα επιδόματα των Ελλήνων στρατιωτικών, που περιέκοψε σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.


Γιατί δεν συμφέρει το δημόσιο η κατάθεση μαζικών αγωγών, γιατί πρέπει να καταθέσουμε αγωγές και τί σημαίνει διαχείριση ζημιάς;

Δείτε το σχετικό βίντεο



kranosgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί δεν συμφέρει το δημόσιο η κατάθεση μαζικών αγωγών (BINTEO)"

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιθανή η έκπτωση Δημάρχων που αρνούνται τους ελέγχους»

Σύστημα αξιολόγησης υπήρχε και υπάρχει. Δεν το έφερα εγώ... Απλά μπήκε η ποσόστωση γιατί κατά το παρελθόν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν... 10 κατά την αξιολόγηση» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, σήμερα το πρωί, στο Mega, για να προσθέσει:

«Ρητά και κατηγορηματικά δε συνδέεται η αξιολόγηση με απολύσεις, ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο στο νόμο. Άρα όσοι το λένε αυτό ψεύδονται, όπως ψεύδονται όταν λένε, ότι υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων το 2015».

«Σε όλα τα Υπουργεία έχει εφαρμοστεί η ποσόστωση κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του έτους. Σχετικά με τους Δημάρχους που έχουν εμποδίσει την αξιολόγηση θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Το αν θα τύχουν έκπτωσης του αξίωματός τους, θα το αποφασίσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι εγώ. Δεσμεύομαι, όμως, προσωπικά, ότι και εκεί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Υπάρχει αυτή η αντίδραση γιατί κάποιοι φοβούνται» συμπλήρωσε.

«Επαναφορά στη νομιμότητα και την κανονικότητα ζητώ ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις απολύσεις στο Δημόσιο, το 2015, τονίζοντας, πως απολύσεις θα υπάρξουν και μέσα στο έτος αυτό, από όσους χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά κατά την πρόσληψή τους στο Δημόσιο, ή παρατύπως έγινε η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. «Δεν πιστεύω να μη θέλετε να γίνει κάτι τέτοιο, επειδή ο ποσοτικός στόχος λήγει στο τέλος του έτους;» διερωτήθηκε.

«Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ότι πρέπει να υπάρξει μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης για μένα είναι σωστή. Δεν μπορεί κάποιος που ήταν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα που θα βγει να πάει να τρέξει Μαραθώνιο...» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Υπουργός, σχολιάζοντας το θέμα της ολοκλήρωσης του Μνημονίου την 31/12/2014 και το από πού θα βρεθούν χρήματα, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Με το «ξαναζώ το '85 και τον "Αυριανισμό". Αυτό το έργο δεν θέλω να το ξαναδώ...» ολοκλήρωσε ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συνέντευξή του, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφορικά με την Προεδρική εκλογή.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιθανή η έκπτωση Δημάρχων που αρνούνται τους ελέγχους»"

Συγκλονιστικό κείμενο κατά του αλβανικού εθνικισμού από τον Αλβανό δημοσιογράφο Τ. Σκούκι!

«Ήταν ντροπή τα όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη» λέει ο βραβευμένος ρεπόρτερ και καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές!!!

Ο Τελνίς Σκούκι, βραβευμένος με διεθνή βραβεία Αλβανός δημοσιογράφος, μπορεί να μην είναι πολύ ψηλός στο σώμα, αλλά ξέρει να σηκώνει το υψηλότατο δημοσιογραφικό ανάστημά του, όταν χρειάζεται, για να υπερασπιστεί με νηφαλιότητα το συμφέρον της χώρας του, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έγραψε και μας έστειλε (μας συνδέει πολύχρονη φιλία και συνεργασία) ένα συγκλονιστικό κείμενο εναντίον του αλβανικού εθνικισμού, διακηρύσσοντας άφοβα ότι «ήταν ντροπή τα όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη».

Με ψύχραιμη φωνή και ήρεμη συνείδηση, παρά τις ύβρεις και τις απειλές, που δέχεται, ο Τελνίς Σκούκι, λέει αυτό, που ακραίες ομάδες στην Αλβανία, δεν έχουν καταλάβει. Ότι, δηλαδή η ειρηνική συνύπαρξη, μεταξύ των λαών και των κοινωνιών, οδηγεί στο δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης και όχι η βία. Το μνημειώδες άρθρο του Τελνίς Σκούκι, που καλά θα κάνουν στην Αλβανία, αλλά και στην Ελλάδα, να το διαβάσουν και να το ξαναδιαβάσουν όλοι, είναι πολύ διδακτικό. Γράφει ο Αβανός δημοσιογράφος: «Οι κραυγές δεν σημαίνουν ότι αυτός, που κραυγάζει, έχει πάντα δίκαιο.

Ήταν λάθος το περιστατικό της εισβολής των Αλβανών εθνικιστών στο χωριό Δερβιτσάνη, 5 χλμ. από το Αργυρόκαστρο, όπου ζει μια κοινότητα, που δεν είναι αλβανική. Προσωπικά μισώ τη βία και δεν δικαιολογώ τη συλλογική υστερία. Πατριωτισμός και εθνικισμός είναι δύο αντίθετες έννοιες. Πατριωτισμός, για μένα, σημαίνει σεβασμός για τη χώρα μου, αλλά και για κάθε άλλη χώρα, ενώ ο εθνικισμός είναι ένας ψεύτικος εγωισμός. Ένας αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας διακόπηκε εξαιτίας της βίας. Και οι δύο, Αλβανοί και Σέρβοι, ισχυρίστηκαν ότι «νίκησαν», κατά την άποψη του ο καθένας.

Αυτό, που συνέβη στο χωριό Δερβιτσάνη, δεν είναι ρεαλιστικό. Ο καθένας είναι ελεύθερος να δρα με τον δικό του τρόπο, αλλά η ελευθερία του καθενός τελειώνει εκεί που η ελευθερία του άλλου παραβιάζεται. Πάνω από 100 "πατριώτες" και "γενναίοι" από το νότο πήγαν στη Δερβιτσάνη να γιορτάσουν τη «νίκη».

Μερικοί από αυτούς υπερέβησαν την κόκκινη γραμμή. Ο E.R. κάτοικος της πόλης του Αργυροκάστρου και πατέρας δύο παιδιών, ήταν ο ατυχής. Το όχημα του βρέθηκε σπασμένο, γιατί δεν άκουσε τους «πατριώτες» και δείπνησε με την οικογένειά του στη Δερβιτσάνη. Μέσω facebook δέχθηκα κι εγώ απειλές, γιατί… τόλμησα και αναφέρθηκα σ’ ένα περιστατικό, που θα μπορούσε να αποφευχθεί πολύ εύκολα από αυτούς.

Λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω, γιατί ήμουν μάρτυρας σε αυτή την περίπτωση, μαζί με τον συνάδελφό μου NEWS 24, Er Muco. Για μένα, το περιστατικό στη Δερβιτσάνη ήταν ντροπή. Οι επιτιθέμενοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έκαναν το βράδυ της ημέρας Τετάρτη. Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό τους. Προσωπικά εγώ δεν σκοπεύω να κρύψω τις σε βάρος μου ύβρεις, προσβολές και απειλές. Ας καταλάβουν ότι «ο μεσαιωνικός πατριωτισμός" του 14ου αιώνα δεν έχει θέση σήμερα.

Οι επικριτές μου θέλουν μια παράνομη πράξη, να την χαρακτηρίσω νόμιμη. Δεν θα το κάνω, γιατί στην πραγματικότητα σφάλλουν σοβαρά. Τα όσα έγιναν στη Δερβιτσάνη αποτελούν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μου. Δεν σκοπεύω να σιωπήσω μπροστά σε αυτά τα πρωτόγονα περιστατικά, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με ανασφάλεια στην Αλβανία. Ο εθνικισμός δεν οδηγεί πουθενά, αλλά είναι μια ανίατη ασθένεια. Ο μόνος τρόπος για μια νέα Αλβανία είναι η Ευρώπη, δεν είναι ο εθνικισμός!!!».

katoci
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονιστικό κείμενο κατά του αλβανικού εθνικισμού από τον Αλβανό δημοσιογράφο Τ. Σκούκι! "

Ο Μάρτιν Σουλτς φρέναρε καταδίκη της Τουρκίας

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη δέσμευσή της να υποστηρίξει συζήτηση και καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, η Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, «υποχώρησε ατάκτως». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι Σοσιαλιστές, καταψήφισαν σχετικό αίτημα το οποίο υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά στη «Διάσκεψη των Προέδρων» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη δέσμευση των Σοσιαλιστών για καταδίκη των νέων τουρκικών προκλήσεων που εκδηλώθηκαν με την έκδοση NAVTEX είχαν εξασφαλίσει με ενέργειες τους οι Κύπριοι ευρωβουλευτές της εν λόγω πολιτικής ομάδας Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ) και Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ).

Ωστόσο, οι προσπάθειες των Κυπρίων ευρωβουλευτών, που αρχικά απέδωσαν τη δέσμευση των Σοσιαλιστών, προσέκρουσαν εν τέλει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Γερμανός σοσιαλιστής αξιωματούχος της ΕΕ «φρέναρε» κάθε σκέψη για καταδίκη της Τουρκίας, παρεμβαίνοντας προς την πολιτική ομάδα από την οποία προέρχεται και την οποία ελέγχει. Επέβαλε τελικά στους Σοσιαλιστές και στον πρόεδρό τους, Τζάνι Πιτέλα, να «ανακρούσουν πρύμναν» κάτι που έπραξαν.

Στην χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Διάσκεψης των Προέδρων, οι πολιτικές ομάδες διατύπωσαν τις εξής θέσεις:

• Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά: H πρόεδρος της Αριστεράς Γκαμπριέλε Τσίμερ ζήτησε διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια και έκδοση ψηφίσματος, προτείνοντας και τίτλο, ο οποίος έκανε αναφορά σε «τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
• Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Στήριξε την πρόταση για διεξαγωγή συζήτησης και καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων.
• Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας: Αν και την ίδια ώρα ολοκληρωνόταν η διάλυση της εν λόγω κοινοβουλευτικής ομάδας, «πρόλαβε» να τοποθετηθεί υπέρ της διεξαγωγής συζήτησης.
• Ευρωπαίοι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές: Εξέφρασαν εντονότατη διαφωνία υποστηρίζοντας ότι ο τίτλος από μόνος του είναι καταδικαστικός για την Τουρκία. Ισχυρίστηκαν ότι μια τέτοια συζήτηση θα δημιουργούσε περισσότερη ένταση και θα οδηγούσε σε μονομερείς θέσεις.
• Σοσιαλιστική Ομάδα: Ο πρόεδρος Τζάνι Πιτέλα εξέφρασε τη θέση ότι είναι πρόωρη η διεξαγωγή μιας τέτοιας συζήτησης, «υποχωρώντας ατάκτως» από τη δέσμευση που είχε αναλάβει 24 ώρες νωρίτερα. Υποστήριξε ότι ενδεχομένως το θέμα να πρέπει να συζητηθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών, ξεδοντιάζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια για καταδίκη της Τουρκίας, αν μη τι άλλο στην παρούσα φάση.
• Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Πήρε το λόγο και διατύπωσε τη θέση ότι «όπως φαίνεται», το αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία. Απορρίπτεται, σημείωσε.

Νέες σοσιαλιστικές υποσχέσεις

Μετά την υπαναχώρηση των Σοσιαλιστών από τη δέσμευση για παραπομπή των τουρκικών προκλήσεων στην ολομέλεια της Ευρωβουλής και την καταψήφιση της πρότασης που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Αριστερά για έκδοση ψηφίσματος, ο σοσιαλιστής ηγέτης Τζάνι Πιτέλα «μοίρασε» νέες υποσχέσεις. Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Πιτέλα καταδίκασε φραστικά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία κάνοντας λόγο για «αυτογκόλ».

Δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι «η φωνή μας θα ακουστεί ως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η Επιτροπή Εξωτερικών ετοιμάζει προσχέδιο ψηφίσματος που θα συζητηθεί και θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν». Ο Γιαννάκης Ομήρου φρόντισε να επισημάνει ότι ο κ. Πιτέλα δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στη μίνι Ολομέλεια της Ευρωβουλής, αλλά ο σοσιαλιστής ηγέτης απέφυγε για προφανείς λόγους να πάρει το ριμπάουντ της αναφοράς του προέδρου της Βουλής. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο κ. Ομήρου μετέφερε στον κ. Πιτέλα την «απογοήτευσή» του για την αρνητική στάση που τήρησε η Σοσιαλιστική Ομάδα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μάρτιν Σουλτς φρέναρε καταδίκη της Τουρκίας"

Δημιουργήθηκε χώρος αναμονής για πιθανό κρούσμα Έμπολα στο νοσοκομείο Σάμου

Επιπλέον μέτρα προστασίας και πρόληψης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος του ιού Έμπολα λαμβάνονται στη Σάμο, λόγω της καθημερινής προσέλευσης παράτυπων μεταναστών.

Ήδη οι παθολόγοι του νοσοκομείου του νησιού προχώρησαν σε ενημερωτικές συναντήσεις προκειμένου να δώσουν οδηγίες σε λιμενικούς και αστυνομικούς.

«Το ότι πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να λάβουμε μέτρα για να συντονιστούν όλοι οι φορείς σε περίπτωση πιθανού κρούσματος. Επιπροσθέτως δημιουργήσαμε και διαμορφώνουμε ένα χώρο αναμονής, εντός του νοσοκομείου μας, σε απομονωμένη περιοχή, που θα μπορεί να υποδεχτεί πιθανό κρούσμα Έμπολα, ώστε να μπορούμε να μειώσουμε τη μετάδοση του ιού και να μπορεί στη συνέχεια να μεταφερθεί στο "Αμαλία Φλέμινγκ", στην Αθήνα, που είναι η κυρία υποδοχή κρουσμάτων» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου Γιώργος Ραγγούσης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγορικός σύλλογος με ανακοίνωσή του μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία του λόγω της καθημερινής προσέλευσης παράτυπων μεταναστών στο νησί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημιουργήθηκε χώρος αναμονής για πιθανό κρούσμα Έμπολα στο νοσοκομείο Σάμου"

Εκτός μετεγγραφών οι φοιτητές με αναπηρία

Εκτός της διαδικασίας μετεγγραφών έχουν τεθεί οι υποψήφιοι που εισάγονται με την κατηγορία 5% λόγω σοβαρών παθήσεων.

Αν και μέχρι το 2013 είχαν δικαίωμα να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους καθ’ υπέρβαση του αριθμού όσων λάμβαναν μετεγγραφή, ωστόσο στο νέο νόμο του 2014 δεν υπάρχει καμιά αναφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο νόμο δίνεται το δικαίωμα μετεγγραφής σε όσους έχουν γονείς, αδέλφια με αναπηρία 67% λόγω συγκεκριμένων παθήσεων και δεν δίνεται το δικαίωμα στους ίδιους τους φοιτητές με αναπηρία πάνω από 80%.

Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Μαρκόπουλος ο οποίος και δήλωσε στην Ολομέλεια για την εν λόγω κατηγορία ότι «Ξαφνικά το 2014 στο νόμο περί μετεγγραφών δεν υπάρχουν, εξαφανίστηκαν. Και τώρα είναι υποχρεωμένοι οι περισσότεροι από αυτούς να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Να μην σπουδάσουν, δηλαδή. Ουσιαστικά, κινδυνεύει να ακυρωθεί αυτό που ψηφίσαμε στη Βουλή και για το οποίο συμφωνήσαμε όλοι. Και μιλάμε για έναν μικρό αριθμό του 5%. Πόσοι από αυτούς να θέλουν να μετεγγραφή; Το 1%-2%; Μιλάμε για μονοψήφια νούμερα σε κάθε σχολή.

Δεν αποτελεί αυτό νόθευση ούτε του ανταγωνισμού ούτε των εισαγωγικών εξετάσεων. Τίποτα δεν είναι. Είναι ένα δώρο της κοινωνίας μας και μια υποχρέωσή της –πολύ μεγάλη- για το κεκτημένο το οποίο έχουμε, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κεκτημένο της ευαισθησίας σε αυτήν τη χώρα».

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις γραπτές απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας λέγοντας χαρακτηριστικά « αγνοείται το ποσοστό του 5%. Ζητώ από την πολιτική ηγεσία -κι επιμένω- ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής».

Ο Υφυπουργός κ. Στύλιος απάντησε ότι «Γονείς, τέκνα, αδέλφια, σύζυγοι που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67% δικαιούνται να τύχουν του ευεργετήματος της μετεγγραφής».

Στην πιο πάνω τοποθέτηση ο κ. Μαρκόπουλος ανταπάντησε « Τι μου είπατε πριν, κύριε Υπουργέ; Μου είπατε ότι αυτοί που έχουν γονείς που έχουν αναπηρία 67% έχουν δικαίωμα να μετεγγραφούν και δεν μπορούν να μετεγγραφούν οι ίδιοι που έχουν 80%; Δεν στέκει αυτό».

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι η ερώτησή του απευθύνεται προς τον κ. Λοβέρδο ενώ δήλωσε ότι η απάντηση των τεχνοκρατών του Υπουργείου για την εν λόγω κατηγορία είναι ότι δεν δικαιούνται μετεγγραφή καθώς εισάγονται με το απολυτήριο λυκείου.

«Πώς να σπουδάσει ένας που μεταγγίζεται κάθε δύο ημέρες; Πώς να σπουδάσει και να διαβάσει ένας όταν κάνει χημειοθεραπεία κάθε δεκαπέντε ημέρες, όταν είναι τυφλός, όταν είναι κωφάλαλος; Σε αυτούς δεν δίνουμε μεταγραφή και καθόμαστε και ασχολούμαστε με όλα τα άλλα;

Επιμένω, αδικείτε νέους ανθρώπους, αδικείτε οικογένειες. Και παρακαλώ -δεν είναι προσωπικό, το διευκρίνισα- θέλω να μεταβιβάσετε στον κύριο Λοβέρδο, από έναν Βουλευτή γιατρό του ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι κάνει λάθος» ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο Υφυπουργός Παιδείας στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επόμενη χρονιά ενώ ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι πρέπει να δει το θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου φέτος ενώ και ο Προεδρεύων της Ολομέλειας κ. Τραγάκης απευθυνόμενος στον Υφυπουργού είπε ότι «Θα πρέπει να το δείτε με ευαισθησία αυτό το θέμα, πραγματικά με ευαισθησία. Αξίζει τον κόπο. Γι’ αυτό είμαστε στην πολιτική, για να λύνουμε αυτά τα προβλήματα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός μετεγγραφών οι φοιτητές με αναπηρία"

Βόμβα: Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία - Δεν πληρώνει κανείς, όλοι περιμένουν τις 100 δόσεις

Πλώρη για τα 100 δις ευρώ έχουν πάρει τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο. Οι Ελληνες είτε δεν έχουν να πληρώσουν είτε περιμένουν πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέες, ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπουν την εξόφληση των οφειλών σε 72 έως 100 δόσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Το καθυστερημένο «πράσινο φως» από την τρόικα οδήγησε σε νέα έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τα οποία πλέον αγγίζουν τα 90 δις ευρώ κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα τότε θα πρόκειται για μια «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,4 δις ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα. Αλλά χειρότερη είναι πλέον η κατάσταση στα Ταμείο όπου κανείς δεν πληρώνει εισφορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, τους 549.151 έφτασαν το Σεπτέμβριο οι εργοδότες που χρωστούν στο ΙΚΑ εισφορές της περιόδου από 1/1/2013 και μετά, αριθμός αυξημένος κατά 20.683 σε σύγκριση με τον Αύγουστο και κατά 120.695 σε σχέση με τον Απρίλιο (ήταν 428.456).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, μόνο 18.056 οφειλέτες (ποσοστό 3,28% του συνολικού αριθμού των εργοδοτών που χρωστούν εισφορές) ήταν ενταγμένοι στην “πάγια” ρύθμιση των οφειλών. Αύξηση εμφανίζει και ο αριθμός όσων χρωστούν παλαιές εισφορές (έως 31/12/2012).

Ο αριθμός τους έφτασε το Σεπτέμβριο τους 470.027 από 381.401 που ήταν τον Απρίλιο ενώ σε ρύθμιση οφειλών παραμένουν καταβάλλοντας τις δόσεις μόνο οι 22.652 (ποσοστό 4, 82%).

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παραπάνω οφειλέτες περιλαμβάνονται στον κατάλογο τόσο των οφειλετών έως 31/12/2012 όσο και εκείνων που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013.

Στελέχη του ΙΚΑ εκτιμούν ότι στην αύξηση του αριθμού των οφειλετών έχει συμβάλει καθοριστικά η αναμονή της νέας ρύθμισης που η κυβέρνηση επιδιώκει να “κλειδώσει” με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό (ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα).

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν, τέλος, ότι προϋπόθεση για την ένταξη στις νέες ρυθμίσεις θα είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών.

Ακολουθώντας σκληρή γραμμή, προκειμένου να ανακόψει το κύμα των χρεών, η Διοίκηση του Ταμείου μέσα στους 9 πρώτους μήνες του έτους, έχει προχωρήσει σε 4.959 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 796 κατασχέσεις ακινήτων και σε 667 πλειστηριασμούς, διαμηνύοντας ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια για όσους δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, την «ασφυξία» στην αγορά αποτυπώνουν, επίσης, οι χιλιάδες προσφυγές στα Διοικητικά δικαστήρια, που συσσωρεύονται με απίστευτους ρυθμούς μήνα με το μήνα. Μόνο στα Διοικητικά Πρωτοδικεία είναι σε εκκρεμότητα 319.226 υποθέσεις, που στρέφονται κατά προστίμων και πρόσθετων φόρων, εκ των οποίων οι 15.492 προστέθηκαν σε ένα μόλις 3μηνο! Ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, περιμένουν για εκδίκαση 5.400 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 2.376 αφορούν σε διαφορές με το υπουργείο Οικονομικών, που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ!

Επίσης, στα Πρωτοδικεία εκκρεμούν 2.813 αιτήσεις πτώχευσης, εκ των οποίων οι 146 υποβλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στα Εφετεία περιμένουν προς εκδίκαση άλλες 39 υποθέσεις.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα: Πάνω από 90 δισ. τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία - Δεν πληρώνει κανείς, όλοι περιμένουν τις 100 δόσεις"

Όλο το πόρισμα-φωτιά για το «πάρτι» εκατομμυρίων στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Μποναμάδες, πλούσια εφάπαξ και συνταξιοδοτήσεις-μαϊμού ακόμα και στα χρόνια της κρίσης-Λεφτά υπήρχαν για... γαλοπούλες, αρνιά και Lexus!-Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ: «H Lexus δεν είναι από τα δικά σας λεφτά, αλλά από των αγροτών»

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το απίστευτο «φαγοπότι» που γινόταν επί μία 20ετία στην ΠΑΣΕΓΕΣ, με τα νέα στοιχεία-φωτιά να κάνουν λόγο για όργιο σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ.
Στο πόρισμα των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο, η διοίκηση του αγροτικού συνδικαλιστικού οργάνου έδωσε 67.000 ευρώ για αγορά υπερπολυτελούς Lexus, 9.000 ευρώ για φλουριά βασιλόπιτας και 23.500 ευρώ για γαλοπούλες και αρνιά!
pas
Συγκεκριμένα, από τα ταμεία της ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτονταν δαπάνες για ενοίκιο και κοινόχρηστα της οικίας του προέδρου στον Χολαργό, αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου 3.000 κυβικών (Lexus) και αξίας 67.000 ευρώ για τις μετακινήσεις του, έξοδα λειτουργίας οργάνων της διοίκησης, όπως εδέσματα και πιστωτική κάρτα του κ. Καραμίχα, διάφορα απρόβλεπτα έξοδα για αγορές λουλουδιών, κινητών τηλεφώνων, δαπάνες για πρωτοχρονιάτικα φλουριά, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Παράλληλα, στη λίστα με τις δαπάνες που εμπεριέχονται στο πόρισμα γίνεται αναφορά για έξοδα κίνησης και αποζημιώσεων υπαλλήλων χωρίς να τα δικαιούνται, έξοδα της ΠΑΣΕΓΕΣ σε μη ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν τον ίδιο τόπο κατοικίας και ενδεχομένως συγγενική σχέση, διευκολύνσεις με σημαντικά χρηματικά ποσά σε εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.
pas2
Από το 2001 μέχρι το 2011 αποχώρησαν 68 υπάλληλοι, κοστίζοντας 3,5 εκατ. ευρώ. Η αποχώρηση υπαλλήλων με κίνητρα εξόδου γινόταν με καταβολή του 100% της αποζημίωσης και όχι του 75% βάσει νόμου. Δίνονταν ποσά για εξαγορά στρατιωτικής θητείας και καθαρά ποσά 4.522 για τις γυναίκες. Το 2012 αποχώρησαν τρία στελέχη, λαμβάνοντας κίνητρα εξόδου και επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Για την κάλυψη μάλιστα της δαπάνης των αποζημιώσεων η ΠΑΣΕΓΕΣ σύναψε δάνειο με τραπεζικά ιδρύματα.
Στο πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι παραχωρήθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ αγρόκτημα για την ανέγερση συνεταιριστικής σχολής δωρεάν όπου ενώ μέχρι το 2007 η οργάνωση μέσω του ΚΕΚ ΠΑΣΕΓΕΣ διοργάνωνε εκπαιδευτικά σεμινάρια, προγράμματα κλπ με αντικείμενο τον αγροτικό τομέα, το 2014 η οργάνωση σύναψε σύμβαση με εταιρεία συμβούλων για την παροχή υπηρεσιών αξιοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ δαπάνησε ούτε λίγο ούτε πολύ 3 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του γραφείου Βρυξελλών, καταβάλλοντας εκτός των άλλων για τους τρεις εργαζομένους που απασχολούνταν εκεί διάφορες εισφοροκρατήσεις και επιδόματα σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία του Βελγίου παρότι σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς την ΠΑΣΕΓΕΣ και το ΙΚΑ εξαιρούνταν από το βελγικό σύστημα κοινωνικής ασφάλειας και δεν υπήρχε λόγος να επιβαρύνεται η οργάνωση.
Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ: «Όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, μιλώντας στο Mega, δηλώνει ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τις γενικές συνελεύσεις. Όσο για το πολυτελές αυτοκίνητο ανέφερε ότι «δεν είναι από τα δικά σας λεφτά ή του κρατικού προϋπολογισμού αλλά των αγροτών». Αναφορικά με τις δαπάνες για τις γαλοπούλες και τα φλουριά, υποστηρίζει ότι αυτές οι δαπάνες και οι παροχές ήταν προς τους εργαζομένους.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλο το πόρισμα-φωτιά για το «πάρτι» εκατομμυρίων στην ΠΑΣΕΓΕΣ "

Αλβανικό θράσος! Απαιτούν συγνώμη από τον Παπούλια κλιμακώνοντας τις προκλήσεις

Την αποδοκιμασία όσων αθλιοτήτων έγιναν στον Βελιγράδι αλλά και σε μειονοτικά χωριά κατά Ελλήνων από την Αλβανία ανέμενε ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος,αλλά αντί γι΄ αυτό τα Τίρανα “ζητάνε τα ρέστα” και μάλιστα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους “η Αλβανία αντί να εκτιμήσει τον ήπιο τόνο των ελληνικών αντιδράσεων για το ανθελληνικό και αλυτρωτικό ξέσπασμα με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας –Αλβανίας, απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπουλια να ανασκευάσει αναφορά του στον γεωγραφικό όρο της «Βορείου Ηπείρου».

Ο Έλληνας πρέσβης Λ. Ροκανάς προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των επιθέσεων εναντίον των Ελλήνων μειονοτικών στην Δερβιτσανη και να ληφθούν μέτρα ώστε να τελεσθούν με ασφάλεια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις μειονοτικές περιοχές. Ο γενικός γραμματέας του αλβανικού ΥΠΕΞ Κυριάκο Κύρκο επιχείρησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια λέγοντας ότι επρόκειτο περί μεμονωμένου περιστατικού, το οποίο και καταδίκασε και περνώντας στην αντεπίθεση αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καν το λάβαρο με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», που καλύπτει την Ήπειρο μέχρι την Θεσπρωτία, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, με θρασύτητα εξέφρασε την ….ενόχληση της κυβέρνησης του για την αναφορά στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας του όρου «Βόρεια Ήπειρος».

Ο κ. Παπούλιας είχε υποδεχθεί την περασμένη Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο την κ. Ερμιονη Πρίγκου, η οποία τιμήθηκε από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων 1940-41 για την πατριωτική δράση της καθώς στον κήπο του σπιτιού της στην Χειμαρα προστάτευε για περισσότερο από πενήντα χρόνια τους τάφους έξι Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Έπος. Στην ανακοίνωση της Προεδρίας γίνονταν αναφορά στην «Χειμαρα της Βορείου Ηπείρου» κατι που ενόχλησε τα Τίρανα.
Ο Αλβανός αξιωματούχος ζήτησε την άμεση αφαίρεση του προσδιορισμού αυτού από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται συχνά από αντιαλβανικους κύκλους, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και προσωπικά ο Κάρολος Παπουλιας έχουν αποδεχτεί πλήρως τον σεβασμό των συνόρων στην περιοχή.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να κάνει την οποιαδήποτε αλλαγή του γεωγραφικού και ιστορικού όρου «Χειμάρα της Βόρειας Ηπείρου» ως τόπου καταγωγής της ηρωίδας Ερμιόνης Πρίγκου”.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανικό θράσος! Απαιτούν συγνώμη από τον Παπούλια κλιμακώνοντας τις προκλήσεις"

Παρέμβαση εισαγγελέως για τις καταγγελίες Ρακιντζή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις σοβαρότατες καταγγελίες περί ιδιότυπης ασυλίας «επωνύμων» για οικονομικά αδικήματα, όπως επίσης και για τον ρόλο της Βουλής σε διαδικασίες έως και κάλυψης διεφθαρμένων συμπεριφορών, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, τις οποίες διατύπωσε δημοσίως ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Η κ. Κουτζαμάνη ζητεί τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ειδικά για το θέμα των «επωνύμων», ο κ. Ρακιντζής κάνει λόγο για «διακριτική μεταχείριση» που τους επιφυλάσσεται, όπως λέει, μέσω της έκδοσης «βουλευμάτων που τους απαλλάσσουν των κατηγοριών». Κάνοντας ένα βήμα περισσότερο, ο γενικός επιθεωρητής μιλάει για «βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και για την εν πολλοίς ανεπάρκεια των δικαστηρίων να επιβάλουν τον νόμο, κυρίως στα οικονομικά εγκλήματα».

Κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.

attikipress
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέως για τις καταγγελίες Ρακιντζή"

Γενέθλια σήμερα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Τα 96 χρόνια του κλείνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1918 στη συνοικία Χαλέπα των Χανίων, στο σπίτι όπου είχε υπογραφεί η σύμβαση της Χαλέπας, η οποία παρείχε τα πρώτα δικαιώματα στους Κρήτες.

Καταγόμενος από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική εκλεγόμενος βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Κέντρου λαμβάνοντας μέρος στον επονομαζόμενο Ανένδοτο Αγώνα των ετών 1961 - 1963, κατά της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, που οδήγησε την κεντρώα παράταξη στην εξουσία έπειτα από μακρά περίοδο παραμονής της στην αντιπολίτευση, καθώς και στην κρίση που ακολούθησε του Ιουλίου του 1965, οπότε ερχόμενος σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη, χαρακτηριζόμενοι επί τούτου "αποστάτες" και "προδότες" της Ένωσης Κέντρου, σχηματίζοντας τις λεγόμενες "κυβερνήσεις των Αποστατών" (του Αθανασιάδη-Νόβα, του Τσιριμώκου και του Στεφανόπουλου).

Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία μετέβη στο εξωτερικό, όπου και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση.

Μεταπολιτευτικά δημιούργησε το "κόμμα των Φιλελευθέρων" που εξέλεξε στις εκλογές του 1977 δυο βουλευτές, τον ίδιο και τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Στη συνέχεια (1978) εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και την 1η Σεπτεμβρίου 1984 εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ηγήθηκε στις εκλογές του 1985, στις οποίες και ηττήθηκε.

Μετά την ήττα παραιτήθηκε και έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας. Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν επανεξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στις δύο βουλευτικές εκλογές του 1989 δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, το πέτυχε όμως σε αυτές της 9ης Απριλίου του 1990, οπότε και σχημάτισε κυβέρνηση υπό την προεδρία του.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν. Δ., του απονεμήθηκε δε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου του κόμματος.

Από τότε εκλεγόταν βουλευτής μέχρι το 2004.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενέθλια σήμερα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"

"Εμφανίστηκε" η Πόλα Ρούπα με κείμενο! Τι λέει για τον Νίκο Μαζιώτη

Κείμενο της Πόλας Ρούπα αφέθηκε έξω από τον χώρο εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο και στο οποίο η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη δίνει το παρών, αλλά και προετοιμάζει το έδαφος για νέες τρομοκρατικές ενέργειες, με τη φράση "ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ".

Στις πρώτες γραμμές του κειμένου η Πόλα Ρούπα απευθύνεται στον σύντροφό της σε πρώτο πρόσωπο λέγοντας: "Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Όμως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ".

Η Πόλα Ρούπα χαρακτηρίζει τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ως πλήγμα όχι μόνο για τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και για την ανατροπή, αλλά επισημαίνει πως ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μία οργάνωση που στέκεται πάντα όρθια

Αναφέρθηκε και στη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου, λέγοντας πως "η κυβέρνηση Σαμαρά δια στόματος Κικίλια δεν προσπάθησε καν να κρύψει τον πανικό της μπροστά στην υπόθεση και μόνο ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν και συνέδεσε άμεσα την πορεία εξόδου του καθεστώτος από την κρίση με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα".

Η Πόλα Ρούπα στο εκτενέστατο κείμενό της καλεί σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός ισχυρού ένοπλου επαναστατικού μετώπου, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι αυτό που τρέμουν οι κυβερνήσεις. Αναφέρει ότι ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν η διάδοχη κατάσταση μετά τις συλλήψεις των μελών της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ, σημειώνοντας πως δημιουργήθηκε για να ξαναδώσει ζωή στην ένοπλη δράση.

Στο κείμενό της αναφέρεται και στην τρόικα που γνώρισε η Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας μεγάλο επίτευγμα εάν δημιουργείτο ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ένοπλης δράσης, που "θα κατάφερνε να χτυπήσει τέτοιους υπερεθνικούς πολιτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς". Μάλιστα, υπογραμμίζει πως ο Επαναστατικός Αγώνας στο μέλλον θα καταφέρει τέτοιου είδους χτυπήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » ""Εμφανίστηκε" η Πόλα Ρούπα με κείμενο! Τι λέει για τον Νίκο Μαζιώτη"

Ρακιντζής: Έχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια…;

Κυνικός εμφανίστηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με τον έλεγχο επωνύμων και την ασυλία που απολαμβάνουν στις υποθέσεις τους με το νόμο.

Ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να υφίσταται μια μεθοδευμένη πρακτική παραγραφής αδικημάτων υπέρ των επωνύμων. «Έχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια;», διερωτήθηκε ο κ. Ρακιντζής, απαντώντας στον βουλευτή και μετέφερε όπως είπε «το παράπονο του» στη Βουλή διότι «στην προσπάθεια μου να κάνω κάτι για τους επώνυμους πέφτω πάντα σε ένα τείχος από απαλλακτικά βουλεύματα».

Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως, παρά τις πιέσεις τους κ. Δρίτσα, να δώσει στοιχεία και ονόματα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις υποθέσεις αυτές και ούτε μπορεί να κατονομάσει. «Υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η ποινική Δικαιοσύνη είναι αυτόνομη είπε». Επέμεινε πάντως ότι οι επώνυμοι δεν δικάζονται όπως όλος ο κόσμος.

Αναφορικά με το Δημόσιο, υπενθύμισε ότι «η ίδια η Βουλή με νόμους της κηρύσσει νόμιμες παράνομες δαπάνες», ενώ παράλληλα έφερε ως παράδειγμα άτυπες δαπάνες των ΟΤΑ που θεωρήθηκαν παράνομες, αλλά μετά από νομοθετικές ρυθμίσεις κρίθηκαν νόμιμες, αλλά και έτερη νομοθετική ρύθμιση που βγάζει «λάδι» τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η «έξοδος των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο έχει επιταχυνθεί, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προσφέρει σημαντικό έργο, καθώς έως τώρα η υφιστάμενη δομή (εσωτερικός έλεγχος) ήταν μια υπηρεσία ψυγείου».

attikipress
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρακιντζής: Έχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια…;"

Η τελική ρύθμιση για τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας – Πόσο μειώνονται οι δόσεις

Ρύθμιση για 97.000 οφειλέτες τραπεζών που πήραν στεγαστικό δάνειο από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το σχέδιο της απόφασης προβλέπει:

1.Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής δανείων που χορηγήθηκαν από τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου αποκλειστικά από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για όσους δικαιούχους είναι ενήμεροι στην καταβολή οφειλομένων.

2. Ο ΟΑΕΔ δεν παρεμβάλλεται στη διαπραγμάτευση του χρόνου αποπληρωμής μεταξύ δικαιούχων και τράπεζας, ενώ εξακολουθεί να καταβάλλει το προβλεπόμενο ποσό για την επιδότηση του επιτοκίου, μέχρι τη συμπλήρωση των εννέα (9) ετών από την υπαγωγή του δικαιούχου στο πρόγραμμα δανειοδότησης.

3. Το συνολικά καταβληθησόμενο ποσό επιδότησης θα υπολογισθεί με βάση τον αρχικό χρόνο εξόφλησης (15ετία) και με το ισχύον κατά την κατάρτιση της νέας τροποποιητικής του χρόνου αποπληρωμής σύμβασης επιτόκιο της ΕΚΤ.

4. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο έχουν συμβληθεί, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι (6) μηνών.

5. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, δύναται να παραταθεί η ανωτέρω προθεσμία.

Πόσο μειώνονται οι δόσεις - παραδείγματα

1. Δανειολήπτης με υπόλοιπο 125.138 ευρώ και επιδότηση επιτοκίου για τα επόμενα 5 έτη πληρώνει σήμερα 985 ευρώ. Με επιμήκυνση για 15 έτη η δόση πέφτει στα 380 ευρώ το μήνα.

2. Δανειολήπτης με υπόλοιπο 88.313 ευρώ και τρέχουσα δόση 1.000 ευρώ που έχει επιδότηση επιτοκίου για δυο ακόμη έτη. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση και με παράταση για άλλα 10-15 χρόνια, η μηνιαία δόση μπορεί να μειωθεί στα 300 ευρώ.

Από την ισχύ της υπουργικής απόφασης οι δανειολήπτες που δεν χρωστούν δόσεις πέραν των τελευταίων έξι μηνών, θα μπορούν με αίτησή τους στην τράπεζα από την οποία πήραν το δάνειο να ζητήσουν και να διαπραγματευτούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου υπογράφοντας όμως νέα σύμβαση. Όσοι έχουν υπερβεί το εξάμηνο θα έχουν μεν τη δυνατότητα επιμήκυνσης, αλλά χωρίς την επιδότηση του επιτοκίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τελική ρύθμιση για τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας – Πόσο μειώνονται οι δόσεις"

Ενδυναμώνεται το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Τροπολογία, με την οποία ενισχύεται το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με 4 ειδικούς επιθεωρητές, προκειμένου να ανταπεξέλθουν «στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αναφορών και καταγγελιών», που κατατίθενται στο Γραφείο, κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειωτέον, ότι ο ορισμός των τεσσάρων νέων ειδικών επιθεωρητών δεν αναμένεται να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Γραφείου, καθώς οι θέσεις καλύπτονται με αποσπασμένους υπαλλήλους άλλων δημοσίων φορέων.

Με την ίδια τροπολογία ενισχύονται οι Διευθύνσεις Γραμματείας και Επεξεργασίας Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με πέντε ακόμη υπαλλήλους.

Η τροπολογία επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη χρήση των δημοσίων εγγράφων, το οποίο, μεταξύ άλλων, καταργεί και τις πέντε θέσεις βοηθών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης – μία κατάργηση «σκόπιμη για την εύρυθμη λειτουργία του ελεγκτικού έργου», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

attikipress
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενδυναμώνεται το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης"

Αναφορά σε σχετικό συμβάν με ακατάσχετο στην ΔΟΥ Ρόδου

Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για κατάσχεση χρημάτων, από τραπεζικό λογαριασμό φορολογούμενου της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, διευκρινίζεται ότι:

α) Ο φορολογούμενος, που είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, προσήλθε μαζί με το ανήλικο παιδί του στην Υπηρεσία και ζήτησε εξηγήσεις για τη δέσμευση των 300 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι δεν είχε επικαιροποιήσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετου (προστατευόμενο όριο κατάσχεσης 1.500 ευρώ).

β) Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και αφού τον ενημέρωσε για την αιτία της αυτόματης κατάσχεσης, όπως προβλέπει ο νόμος, ανέλαβε προσωπικά και διεκπεραίωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να καταστεί και πάλι ο λογαριασμός του ακατάσχετος.

Για την αποφυγή παρόμοιων δυσάρεστων περιπτώσεων στο μέλλον, καλούμε όλους τους φορολογουμένους ,να επικαιροποιήσουν το ακατάσχετο του τραπεζικού τους λογαριασμού.

forologikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναφορά σε σχετικό συμβάν με ακατάσχετο στην ΔΟΥ Ρόδου "

Γερμανίδα πήγε τον 8χρονο γιο της να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές!

Μία γυναίκα που πήγε τον 8χρονο γιο της στη Συρία, τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές, ανακρίνουν οι γερμανικές Αρχές!

Η 33χρονη Γερμανίδα, ιρακινής καταγωγής, συνελήφθη στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής της, ενώ η εισαγγελία του Μονάχου, που εξέδωσε και το ένταλμα σύλληψης, ανέφερε την Παρασκευή (17/10) ότι η αυστριακή Δικαιοσύνη πρέπει τώρα να χειριστεί τη διαδικασία της απέλασής της.

Παράλληλα, μαζί με τη γυναίκα, συνελήφθη επίσης και ένας 20χρονος, Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από την Τουρκία, που τη συνόδευε στο ταξίδι της επιστροφής. Η εισαγγελία του Μονάχου κατηγορεί μάλιστα το ζευγάρι ότι σχεδίαζε μια σοβαρή επίθεση εναντίον της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο γιος της γυναίκας είχε αρχικά παραδοθεί σε ένα κέντρο φροντίδας παιδιών στην Αυστρία, ωστόσο αργότερα τον παρέλαβαν μέλη της οικογένειας.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανίδα πήγε τον 8χρονο γιο της να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές! "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news