facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

To ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ ‘ξεσκεπάζει’ τον... σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος.

Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.

Η έρευνα της ΤτΕ
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

«...Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη - εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ».

Κι αν όλοι λίγο - πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία... κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημα απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».

Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι... εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

«Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

«Σωτηρία» μέσω Διαδικτύου
Να υπενθυμίσουμε πως το πολύκροτο σίριαλ των Ελληνοαμερικανών με την αμύθητη περιουσία, οι οποίοι θα έσωζαν την Ελλάδα από το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2012 και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα επειδή τα δημοσιεύματα πλήθαιναν, η Βουλή κινητοποιήθηκε. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε τότε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ολοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END.

Εκείνοι, όμως, επέμεναν στους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας πως έχουν καταθέσεις στην καναδική Bank of Montreal. Ομως ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END υποστηρίζοντας: «...Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. στην BMO δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

Παρ' όλα αυτά οι «δωρητές» επιχείρησαν να κρατήσουν στην επικαιρότητα τη... μοναδική λύση για το χρέος μέχρι να έρθει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και να βάλει τέλος με τον πιο επίσημο τρόπο σε μία ιστορία που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να κανείς να την εκλάβει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στο καλάθι των αχρήστων η έγκληση κατά του «ΕΘΝΟΥΣ»

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη να κινηθούν νομικά κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και του «Εθνους της Κυριακής».

Οι δικαστικές αρχές όχι μόνο αποδέχθηκαν ότι είναι αβάσιμη η έγκλησή τους για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει έρευνα αναζητώντας νέα στοιχεία για τη δράση των δύο ανδρών.

Σώρρας και Λαμπράκης είχαν καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έγκληση κατά του πρώην διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, του διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της ΤτΕ Εμμανουήλ Ζερβουδάκη και της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή στάθηκε επιστολή την οποία δημοσίευσε το «Εθνος» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

• Οι αναφερόμενες εταιρείες από τους ανθρώπους της END: Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding & Investments Group, Toronto Diamond & Diamond, Merchant Banking Group δεν είναι καταχωρισμένες σε καμιά τραπεζική επετηρίδα και σε κανέναν τραπεζικό κωδικό κατάλογο.

• Η Οργάνωση END αναφέρεται σε μία μόνο «επί πληρωμή» καταχώριση στο δίκτυο CNW Canada Newswire, ως μη κυβερνητικός οργανισμός/φιλανθρωπική οργάνωση με τον Αρτέμιο Σώρρα ιδρυτικό μέλος, τον Εμμανουήλ Λαμπράκη πρόεδρο και τον Antony Diamond Governor Canada Bureau.

• Οι αναφορές για την Diamond and Diamond, Merchant Βanking Group παραπέμπουν σε απάτη (υπάρχει προσωρινή εντολή του Ontario Securities Commission εις βάρος της, σχετικά με έρευνα για σχήμα πυραμίδα της Prosporex).

• Στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer φαίνεται να υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης....

Η αιτιολογία
Η εισαγγελέας πρωτοδικών απέρριψε ως αβάσιμη την έγκληση υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων πως «τα όσα αναφέρθηκαν στην επιστολή δεν αποδεικνύονται ότι είναι ψευδή. Υπάρχει απλή καταγραφή, με λακωνικό μάλιστα τρόπο, των στοιχείων εκείνων που οδήγησαν στην κρίση ότι πρόκειται για απάτη, μία αξιολογική κρίση μετά από μία πολύ γρήγορη έρευνα που περιορίστηκε σε δημόσια προσιτές πηγές».

Οσον αφορά στο «Εθνος», στην απόφαση αναφέρεται ότι φιλοξενεί τη επιστολή αλλά και έγγραφο της Bank of Motreal και προστίθεται: «Η αποτύπωση γεγονότων που είναι δυνάμενα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων δεν συνιστούν εκ μέρους της εφημερίδας άδικη πράξη, ενώ δεν περιέχουν και δριμύτατη κριτική επί πράξεων των εγκαλούντων».

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "To ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ ‘ξεσκεπάζει’ τον... σωτήρα Αρτέμη Σώρρα"

Δύο πτυχία ταυτόχρονα θα παίρνουν οι φοιτητές

Ανατροπή της καθιερωμένης δομής με την απόκτηση δύο πτυχίων ταυτόχρονα από τους φοιτητές που το επιθυμούν, χωρίς να παρατείνουν καθόλου τον χρόνο φοίτησής τους στο πανεπιστήμιο, φέρνει η πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη μέσω του «ΘΕΜΑτος».

«Είμαι έτοιμος να καθιερώσω τη χορήγηση διπλών πτυχίων μέσα σε έναν μήνα», αποκαλύπτει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά της Τριτοβά­θμιας Εκπαίδευσης.

Ηδη ο κ. Φορτσάκης έχει συνομιλήσει για το θέμα αυτό και έχει εξασφαλίσει καταρχήν το πράσινο φως τόσο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση του νεοεκλεγέντος πρύτανη.

Για την εφαρμογή της ανατρεπτικής αυτής παρέμβασης για τα ελληνικά δεδομένα απαιτείται από την Πολιτεία μόνο νομοθετική ρύθμιση. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί αυτή, η δυνατότητα απόκτησης διπλού πτυχίου ταυτόχρονα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Το καθεστώς του διπλού πτυχίου ισχύει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και η εφαρμογή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Φορτσάκη αλλά και άλλους παράγοντες της αγοράς, θα μπορούσε να δώσει επαγγελματική, επιστημονική και ακαδημαϊκή διέξοδο σε χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο και σε δεύτερο γνωστικό αντικείμενο.

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

«Είμαι έτοιμος να το εφαρμόσω αμέσως ακόμα και σε μερικές εβδομάδες», δηλώνει ο πρύτανης, εξηγώντας ότι η απόκτηση από τους φοιτητές δύο πτυχίων δεν μεταφράζεται σε περισσότερα χρήματα για το πανεπιστήμιο, καθώς δεν απαιτούνται κονδύλια ή έξτρα δομές. Ο φοιτητής που το επιθυμεί δηλώνει και το δεύτερο τμήμα στο οποίο επιθυμεί να σπουδάσει, το οποίο σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα κινείται μεταξύ ομοειδών σχολών, όπως αυτές θα προσδιορίζονται από σχετική λίστα.

Οι φοιτητές θα παρακολουθούν τον κύκλο μαθημάτων που αντιστοιχεί στο τμήμα της σχολής που έχουν επιλέξει και θα εξετάζονται σε αυτά, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και μία δεύτερη κατεύθυνση, με την προϋπόθεση ότι θα είναι συγγενής επιστημονικά με το αρχικό τμήμα εισαγωγής, προκειμένου να εξεταστούν και σε μία δεύτερη σειρά μαθημάτων, αποκτώντας στο τέλος το διπλό πτυχίο εφόσον εξεταστούν επιτυχώς σε όλα τα μαθήματα που θα καθοριστούν από το πανεπιστήμιο χωρίς να παρατείνεται ο κανονικός χρόνος σπουδών. Δηλαδή, για παράδειγμα, ένα φοιτητής θα μπορεί να σπουδάζει και να αποκτά πτυχίο Νομικής και Πολιτικών Επιστημών ή Νομικής και Φιλολογίας ή Φιλολογίας και Θεολογίας.

Συναφή τμήματα, περισσότερο διάβασμα

Η πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών που σπάει την κλασική δομή των ακαδημαϊκών χρόνων αναφέρεται σε ομοειδή τμήματα. Ο φοιτητής που εισέρχεται στη Φιλοσοφική, λέει ο εμπνευστής του σχεδίου, παρακολουθώντας μερικά μαθήματα ακόμα θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει πτυχίο Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας, παίρνοντας βέβαια περισσότερα μαθήματα κάθε εξάμηνο και μελετώντας τα αντίστοιχα βιβλία.

Ο πτυχιούχος εν μέσω κρίσης θα αποκτά στο τέλος των σπουδών του επιπλέον προσόντα χωρίς να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ή σπαταλώντας χρόνο από την έξοδό του στην αγορά εργασίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το σχέδιο αυτό βασίζεται στην εντονότερη μελέτη από την πλευρά του φοιτητή, καθώς θα πρέπει να διαβάζει περισσότερα μαθήματα από τα δύο τμήματα που επιλέγει να παρακολουθήσει και να δίνει περισσότερες εξετάσεις.

Εάν το σχέδιο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας και ψηφιστεί νομοθετικά, τότε ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του και από άλλα ιδρύματα. Ετσι θα είναι εφικτό, π.χ., στο Πολυτεχνείο ένας φοιτητής να σπουδάζει πολιτικός μηχανικός και αρχιτέκτονας ή μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός κ.ά.

Οι σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών χωρίζονται στους εξής κύκλους:

Φιλοσοφική: Φιλολογία, Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία, Ιστορία και Αρχαιολογία, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία, Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία, Ισπανική Γλώσσα και Φιλολογία, Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία, Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία, Θεατρικές Σπουδές, Μουσικές Σπουδές, Σλαβικές Σπουδές.

Νομική: Νομική.

Θετικές Επιστήμες: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μεθοδολογία, Ιστορία και Θεωρία της Επιστήμης, Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, Γεωλογία και Γεωπεριβάλλον.

Επιστήμες Υγείας: Ιατρική, Νοσηλευτική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική

Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες: Οικονομικές Επιστήμες, Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση, Επικοινωνία και ΜΜΕ, Τουρκικές και Σύγχρονες Ασιατικές Σπουδές.

Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εκπαίδευση και Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού: Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός

Θεολογική: Θεολογία, Κοινωνική Θεολογία

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο πτυχία ταυτόχρονα θα παίρνουν οι φοιτητές"

ΕΝΦΙΑ :Σε 10 μέρες οι εκπτώσεις για 800.000 φορολογουμένους

Νέα διορθωτικά εκκαθαριστικά με μειωμένο ή και μηδενικό ΕΝΦΙΑ για περίπου 800.000 φορολογουμένους θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο TAXISNET, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, ανέργους και πολυτέκνους ή αναπήρους που δικαιούνται έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και οι οποίοι με βάση τα αρχικά εκκαθαριστικά κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο όπως οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει αυτόματα από το υπουργείο Οικονομικών και έτσι οι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στις εφορίες και να προσκομίσουν παραστατικά. Η ΓΓΔΕ έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για τα εισοδήματα και για την περιουσιακή κατάσταση και θα τρέξει τις διασταυρώσεις εισοδημάτων και ακινήτων με βάση τις φορολογικές δηλώσεις ώστε να εντοπίσει τους δικαιούχους των εκπτώσεων και των απαλλαγών.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία, δεδομένου ότι η ΓΓΔΕ διαθέτει ελλιπή ή και καθόλου στοιχεία για το φορολογικό τους προφίλ, καθώς λόγω του χαμηλού ή μηδενικού εισοδήματος δεν ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και συνεπώς δεν έχουν καταγραφεί στο σύστημα.

Πλήρης απαλλαγή
Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον νόμο, πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έχουν τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, εφόσον το δηλωθέν εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ.

Εκπτωση 50% στον φόρο χορηγείται στους φορολογουμένους που πληρούν αθροιστικά τα εξής κριτήρια: το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που κατέχουν δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τις 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΓΓΔΕ, σε δεύτερο χρόνο (προς το τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου) θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των διορθωτικών Ε9 από όσους έχουν δηλώσει λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους (κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ή ημιτελή ακίνητα κ.ά.) και για τους οποίους θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα με συμψηφισμό του φόρου με τα ποσά που έχουν πληρώσει.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ :Σε 10 μέρες οι εκπτώσεις για 800.000 φορολογουμένους"

Reuters: H Γερμανία εξετάζει το Plan B με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει η Γερμανία, η οποία στηρίζει τη κυβέρνηση Σαμαρά αλλά θέλει να έχει και έτοιμο το Plan B, στο ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών. Αυτό αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, το οποίο κάνει λόγο για τρεις συναντήσεις του Γερμανού αναπληρωτή Εργασίας, Γιοργκ Ασμουσεν με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σκέφτεται η αντιπολίτευση», ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία πλέον δεν «ξορκίζει» ως το… απόλυτο κακό τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ηγέτη του, αλλά επιχειρεί να κάνει βήματα προσέγγιση.

Η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο θα δοκιμάσει τις αντοχές της Ευρωζώνης, γράφει το Reuters σε νέα εκτενή ανάλυσή του για τη χώρα, εξηγώντας πως παρά τις δειλές ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα, η σημερινή πολιτική κατάσταση ίσως να μην αντέξει πολύ ακόμα.

Αναφερόμενο στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Reuters σημειώνει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει, θα είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα βαθιά εχθρικό στο πρόγραμμα της τρόικας θα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ευρώπη. «Οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν το Σαμαρά και το Βενιζέλο, αλλά εξετάζουν και επιλογές στο πλαίσιο του Plan B», δήλωσε στο πρακτορείο ο Γιενς Μπάστινα, Γερμανός οικονομολόγος και πρώην μέλος της Task Force, ενώ το Reuters σημειώνει με νόημα «Και όμως, η έλευση του ριζοσπάστη αριστερού στην εξουσία δεν θα πυροδοτήσει τώρα τον ίδιο πανικό που θα προκαλούσε τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν στα πρόθυρα μιας επανάστασης».

Το Reuters υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση διαπιστώνει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή και πραγματιστική στάση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει απεμπολίσει την αριστερή του ρητορική.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: H Γερμανία εξετάζει το Plan B με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Ο Μπέπε Γκρίλο διοργανώνει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να συλλέγει άμεσα υπογραφές για να ζητήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γκρίλο η συλλογή υπογραφών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ «η έξοδος από το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο, τόσο για την Ιταλία όσο και για την Γερμανία, η οικονομία της οποίας γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική».

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώνεται το φεστιβάλ τριών ημερών του κινήματος Πέντε Αστέρων, σε κεντρικό σημείο της Ρώμης, με σταντ και σειρά ομιλιών του Γκρίλο και όλων, σχεδόν, των βουλευτών και γερουσιαστών του.

Παράλληλα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων έκαναν γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκαταλείψουν οριστικά τις αίθουσες της ιταλικής βουλής και γερουσίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Ο Γκρίλο θεωρεί ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού, την οποία και προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, πρόκειται να αυξήσει αισθητά τις απολύσεις στο άμεσο μέλλον ενώ χαρακτήρισε «δημόσιο σκάνδαλο» τις πλημμύρες που προκάλεσαν ένα νεκρό και ζημιές ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη της Γένοβας, την περασμένη Παρασκευή.

Σε ότι αφορά, πάντως, το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, σειρά γνωστών συνταγματολόγων έχει υπογραμμίσει, εδώ και καιρό, ότι η νομοθεσία της χώρας δεν επιτρέπει την πραγματοποίησή του.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπέπε Γκρίλο διοργανώνει δημοψήφισμα για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ"

ΣτΕ:Αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό πρέπει να κατεδαφίζονται υποχρεωτικά

Η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3354/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι «τα αυθαίρετα κτίσματα ανεγειρόμενα εν μέρει ή εν όλω εντός του αιγιαλού ή εντός της θάλασσας, κατεδαφίζονται υποχρεωτικώς», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι ειδικές διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «αποσκοπούν στην άμεση και αποτελεσματική προστασία του αιγιαλού και του θαλασσίου χώρου και επιβάλλουν την αποκατάσταση της μορφής τους, η οποία έχει αλλοιωθεί με την χωρίς άδεια ανέγερση πάσης φύσεως τεχνικού έργου, κτίσματος ή κατασκευάσματος».

Τα αυθαίρετα κτίσματα σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, που ανεγέρθηκαν χωρίς την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία περί αιγιαλού διοικητική άδεια πρέπει, κατ' αρχήν, να κατεδαφίζονται οποτεδήποτε και αν έχει λάβει χώρα ανέγερσή τους, ακόμη δηλαδή και αν αυτά έχουν ανεγερθεί πριν από την οριοθέτηση του αιγιαλού με διοικητική πράξη, καθώς «ο αιγιαλός δεν δημιουργείται με σχετική πράξη της Πολιτείας, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, δηλαδή τις μεγαλύτερες αλλά συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, η δε προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία καθορισμού των ορίων του δεν αποσκοπεί παρά στη διαπίστωση του πραγματικού αυτού γεγονότος».

Παράλληλα, σημειώνει το ΣτΕ ότι η οριοθέτηση του αιγιαλού δεν δημιουργείται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, ενώ το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάνει σαφές ότι τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό χωρίς περιστροφές θα κατεδαφίζονται υποχρεωτικά και άμεσα.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων στηριζόμενη σε έκθεση αυτοψίας του Λιμεναρχείου Σερίφου εξέδωσε πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στον αιγιαλό οικισμού της Σερίφου.

Παράλληλα, κάλεσε την ιδιοκτήτρια του ακινήτου να το κατεδαφίσει μέσα σε 15 ημέρες όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Το επίμαχο κτίσμα για το οποίο διατάχθηκε η κατεδάφιση του ανεγέρθηκε το 1960 ως αποθήκη με άδεια της τότε Χωροφυλακής Σερίφου και το 1993 με άδεια του Πολεοδομικού γραφείου Μήλου, επετράπη η αλλαγή χρήσης του από αποθήκη σε κατάστημα, όπου και λειτούργησε ως «μίνι μάρκετ».

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και ζητούσε να ακυρωθεί το πρωτόκολλο κατεδάφισης. Στην συνέχεια κατέθεσε αίτηση στην Κτηματική Υπηρεσία για επανακαθορισμό του αιγιαλού κατά τρόπο ώστε να εξαιρείται το επίμαχο κτίσμα, καθώς έχει αναγερθεί με νόμιμη άδεια. Όμως, το αίτημα για επανακαθορισμό του αιγιαλού απερρίφθη.

Παρ΄ όλα αυτά η προσφυγή του ιδιοκτήτη του κτίσματος έγινε δεκτή, για καθαρά τυπικούς λόγους. Οι δικαστές έκαναν δεκτή την αίτηση ακύρωσης με το σκεπτικό ότι η άδεια ανέγερσης του επίμαχου κτίσματος είχε εκδοθεί πριν από την οριοθέτηση του αιγιαλού που έγινε το 1983 από την Νομαρχία Κυκλάδων, ενώ προσθέτουν ότι ούτε η άδεια ανέγερσης είχε ανακληθεί από την αρμόδια Πολεοδομική υπηρεσία.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ:Αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό πρέπει να κατεδαφίζονται υποχρεωτικά"

Απόφαση για αλλαγή του ονόματος Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων

 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο «Μετεώρων».

Το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, απασχόλησε την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr o Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως «ιστορική» προτείνοντας την μετονομασία του Δήμου.

«Δεν μειώνεται το κύρος της Καλαμπάκας, αλλά αναβαθμίζεται καθιστώντας την έδρα ενός Δήμου που θα έχει το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή θα καταστεί αρωγός σε κάθε διεκδίκησή μας, θα διευκόλυνε το Δήμο στην προώθηση των αιτημάτων μας. Η ονομασία θα ευνοήσει την εθνική συνείδηση και την καταπολέμηση του κακώς νοουμένου τοπικισμού. Είναι η στιγμή να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ ή τα μεγάλα ΟΧΙ. Ας αναλογιστούμε την ευθύνη μας», ανέφερε ο κ. Σινάνης.

«Τι πυροτέχνημα είναι αυτό; Μας αιφνιδιάζεται όλους, δεν το αναφέρατε αυτό ούτε προεκλογικά, φέρνετε τόσο σημαντικό θέμα χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση με πολίτες και Φορείς για να το ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι κάποιος από πίσω σας.

Τα Μετέωρα είναι ήδη γνωστά. Το να εξαλείψουμε το όνομα «Καλαμπάκα» την εξαφανίζουμε. Δεν πρέπει να φύγει από την ονομασία του Δήμου, αυτήν πρέπει να αναβαθμίσουμε. Αυτό ήταν το πρόβλημά μας; Μια χαρά ξεκινήσατε τη θητεία σας αυτό τι το θέλατε; Για να μαλώσουμε; Είναι τεράστιες οι ευθύνες σας. Χρειάζεται ωριμότητα για να συζητηθεί. Το πρόβλημά μας είναι ο Δήμος – έκτρωμα που δημιουργήθηκε με τον "Καλλικράτη".

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα χωρίς να ρωτήσουμε τον κόσμο. Προτείνω την ονομασία «Δήμος Καλαμπάκας και Μετεώρων» ή την αναβολή της συζήτησης», ανέφερε ο Ιωάννης Μπουφίδης που είδε να καταψηφίζεται το αίτημα της αναβολής της συζήτησης του θέματος.

«Η μετονομασία θα κάνει το Δήμο μας τμήμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας, όπως είναι το …ξύδι "Μετέωρα". Θα αποδυναμώσει την πόλη της Καλαμπάκας και το κύρος της Μοναστικής Κοινότητας. Τα ονόματα «Καλαμπάκα» και «Μετέωρα» πορεύονται μαζί και διατηρούν το χαρακτήρα τους. Η ταύτιση δεν θα ωφελήσει, αλλά θα βλάψει και τους δύο όρους.

Η λέξη «Μετέωρα» θα γίνει κοινότυπη και θα χρησιμοποιείται ακόμα και στους κάδους που ως γνωστό φέρουν το όνομα του Δήμου. Αρμόδιοι για την μετονομασία δεν είναι μόνο η πόλη της Καλαμπάκας, αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες και οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Η Μετονομασία είναι απαγορευτική από το ΥΠΕΣ και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Έχουμε περισσότερα και σοβαρότερα ζητήματα που μας απασχολούν και προς εκεί πρέπει να κινηθούμε. Προτείνουμε να παραμείνει η ονομασία του Δήμου ως έχει», ανέφερε ο Δημήτρης Σακελλαρίου

«Τίθενται θέματα συναισθηματισμού και καχυποψίας. Δεν αμφιβάλουμε για τις προθέσεις σας. Η νωπή εντολή που έχετε από το λαό της Καλαμπάκας δεν αρκεί για να πάρετε ως πλειοψηφία μια τέτοια απόφαση. Πρέπει να ρωτηθούν και να κινητοποιηθούν οι πολίτες με δημοψήφισμα. Προτείνω να ακολουθήσει διαβούλευση και δημοψήφισμα», ανέφερε η Πέρυ Χαρτοπούλου

«Πώς προέκυψε αυτό το ζήτημα. Νομίζω ότι αποπροσανατολίζετε τον κόσμο. Τι θα προσφέρει; Θα φέρει ανάπτυξη; Θα λύσει τα προβλήματα; Θα μειώσει τους φόρους και τα χαράτσια; Δεν το ψηφίζω», ανέφερε ο Λεωνίδας Κεραμίδας.

trikalanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση για αλλαγή του ονόματος Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων "

Η καταπολέμηση του Έμπολα σε αριθμούς

Ενώ η ζήτηση για ειδικευμένους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας που να είναι σε θέση να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του Έμπολα αυξάνεται διαρκώς, οι απαιτήσεις για τις γενικότερες προμήθειες που είναι απαραίτητες για να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι σωστά τη δουλειά τους αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

Για παράδειγμα, μια απλή κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με 125 κλίνες απαιτεί τόνους νερού και χλωρίνης προκειμένου να απολυμαίνονται διαρκώς όλες οι επιφάνειες.

Δείτε μερικά ακόμα παραδείγματα για τους ιλιγγιώδεις αριθμούς που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της πιο θανατηφόρας έξαρσης του ιού Έμπολα στην ιστορία, όπως τα υπολόγισε η έγκριτη εφημερίδα Wall Street Journal.

Κάθε μέρα η θεραπεία ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ασθενή από Έμπολα απαιτεί:

200 λίτρα νερού

Μεγάλο μέρος του νερού, μαζί με τη χλωρίνη, χρησιμοποιείται στο πλύσιμο χεριών και ενδυμάτων (μπότες κλπ), προκειμένου οι γιατροί και οι νοσηλευτές να προστατευτούν από τον ιό.

75 λίτρα χλωρίνης

Χρησιμοποιείται για την απολύμανση κάθε επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με μολυσματικά υγρά από τον κάθε ασθενή.

8 ζευγάρια γάντια

Τα γάντια είναι ζωτικής σημασίας για τον χειρισμό ασθενών και αντικειμένων στις κλινικές θεραπείας του Έμπολα.

3 ολόσωμες προστατευτικές στολές

Κοστίζουν περίπου 23 δολάρια η κάθε μία. Είναι ρουχισμός απαραίτητος για την προστασία των γιατρών και των νοσηλευτών. Το "κοστούμι" περιλαμβάνει αδιάβροχη πλαστική ποδιά, χειρουργική μάσκα, κουκούλα και γυαλιά.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Η καταπολέμηση του Έμπολα σε αριθμούς"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ - Χαρδούβελη

40 λεπτά διήρκεσε το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον

Η έξοδος από το μνημόνιο και η απεμπλοκή από το ΔΝΤ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από πλευράς του ΔΝΤ πήραν μέρος ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε προς την κατεύθυνση της εξόδου από το μνημόνιο, ενώ η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του προαναφερθέντος στόχου και «διαμόρφωσης του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα».





Η διαδικασία της εξόδου από το μνημόνιο είναι δεδομένο πως θα διαρκέσει κάποιους μήνες και δεν θα ολοκληρωθεί... αύριο, ενώ όπως μετέδωσε το mega, η Κριστίν λαγκάρντ έδωσε συγχαρητήρια στο ελληνικό επιτελείο για τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της χώρας, ωστοσο συνέστησε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να γίνουν "κτήμα" του ελληνικού λαού.

"Καλύτερα από το αναμενόμενο"

Με βάση το γεγονός ότι η χώρα πέτυχε να έχει το «μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη» και «να πάει πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο», της δίνεται πλέον η δυνατότητα να περάσει σε μια «καινούρια σχέση» (με το ΔΝΤ), όπως δήλωσε και ο κ. Στουρνάρας.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως δυο «βασικοί σταθμοί» θεωρούνται τα stress test των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης.  Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι εταίροι αποδέχονται κατ’ αρχάς την ελληνική θέση για έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικα. Ωστόσο, ΕΕ και ΔΝΤ φαίνεται να συμφωνούν σε ένα μεταβατικό “όχημα εξόδου” (ή “προληπτικής στήριξης” κατά την κ. Λαγκάρντ) με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η κ. Λαγκάρντ θα μεταφέρει στην ελληνική πλευρά την καταστατική θέση του ΔΝΤ, ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμά του είναι εθελοντική κι ότι η πόρτα εξόδου για κάθε χώρα είναι ανοιχτή. Από την άλλη πλευρά, όμως, θα περιγράψει τους όρους για ένα συναινετικό διαζύγιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να θέσει τρεις όρους.

Οι όροι της Λαγκάρντ

1. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει χωρίς εκπτώσεις την τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας που περιλαμβάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό, ώστε να δώσει ένα θετικό σήμα στις αγορές για την επόμενη μέρα.

2. Να υπάρχει ένα πρόγραμμα «προληπτικής στήριξης» από τους επίσημους πιστωτές. Το σκεπτικό του ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι διασφαλισμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο και παράλληλα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

3. Το ΔΝΤ θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να εγγυηθούν ξανά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις.


"Βόμβα" από την Deutshe Welle

Την ίδια ώρα, η Deutsche Welle αποκαλύπτει πως υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την ελληνική έξοδο από το Μνημόνιο, στα ''πηγαδάκια'' του ΔΝΤ, σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη και Στουρνάρα με την Κ. Λαγκάρντ.

Σε δημόσιες ομιλίες και συζητήσεις, αλλά και σε κλειστές ενημερώσεις από το ΔΝΤ και ευρωπαϊκούς θεσμούς που διεξήχθησαν στο περιθώριο της συνόδου στην Ουάσιγκτον, και στις οποίες συμμετείχε η Deutsche Welle, ήταν διάχυτη η ανησυχία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην τα καταφέρει σε μία συγκυρία όπου η αβεβαιότητα για την οικονομία της Ευρωζώνης και η αστάθεια στις αγορές, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα έχει μπροστά της τεράστιες προκλήσεις για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειασθεί τη σθεναρή και έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της" δήλωσε με νόημα στην Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάρι Σάμερς.
briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ - Χαρδούβελη"

Παράνομα λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια ο ζωολογικός κήπος του Τυρνάβου!

Παράνομα και χωρίς άδεια λειτουργεί για πάνω από δέκα χρόνια ο ζωολογικός κήπος στην περιοχή του άλσους του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να λειτουργήσει νόμιμα ένας ζωολογικός κήπος απαιτούνται προϋποθέσεις οι οποίες από τη μια θα διασφαλίζουν τη χωρίς προβλήματα διαβίωση των ζώων και από την άλλη , αφού είναι επισκέψιμος, από πολίτες και ειδικά από μικρά παιδιά και την υγεία των πολιτών. Ειδικά τώρα που κρούσματα ασθενειών πλήττουν ακόμα και τα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές ενώ έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να είναι καλή η διαβίωση των ζώων, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό ώστε το χώρος φύλαξης των ζώων να είναι ο ενδεδειγμένος σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Άλλωστε για τη λειτουργία του δεν υπάρχει σχετική άδεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα ζώα δεν είναι ταυτοποιημένα, δεν έχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι πέρασαν από κτηνιατρικούς ελέγχους και γι΄ αυτό δεν έχουν και ενώτια. Παράλληλα ζώα όπως οι πίθηκοι, κυρίως, αλλά και τα υπόλοιπα δεν παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ο μοναδικός υπάλληλος του Δήμου Τυρνάβου ο οποίος ωστόσο δίνει όλη του την προσοχή σ’ αυτά, δεν αρκεί για την πλήρη φύλαξη και προστασία τους.

Από την άλλη ο χώρος όπου φυλάσσονται τα ζώα βρίσκεται στην καρδιά του πανέμορφου και μοναδικού άλσους του Τυρνάβου, του Προφήτη Ηλία. Η πολύχρονη διαβίωση των ζώων μέσα στο άλσος δημιουργεί προβλήματα στα πεύκα τα οποία κινδυνεύουν από ξηρασία από τα υπολείμματα των ζώων.

Στον χώρο φιλοξενούνται δεκατέσσερα ελάφια ράτσας «πλατώνι»,εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αρσενικά όλων των ηλικιών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηλικίας τους είναι το μέγεθος των κέρατων τους. Κάθε χρόνο τα κέρατά τους πέφτουν και την επόμενη χρονιά ξαναεμφανίζονται μεγαλύτερα.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες φιλοξενούνται επίσης δύο πίθηκοι. Ο περιφραγμένος χώρος είναι ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα και από τη συμπεριφορά τους η οποία είναι άγρια φαίνεται πως οι συνθήκες διαβίωσής του είναι άσχημες αφού δεν ζουν απλά σε ένα ελεγχόμενο χώρο , αλλά ουσιαστικά σε ένα μεγάλο κλουβί.

Λίγο καλύτερες οι συνθήκες για τα δύο αλογάκια πόνυ καθώς και πρόβατα από διάφορες ράτσες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και με κύριο γνώμονα την υγεία των ανθρώπων αλλά και την καλύτερη διαβίωση των ζώων ο Δήμος Τυρνάβου δεν επιθυμεί να διατηρήσει το παράνομο ζωολογικό πάρκο εξετάζοντας ακόμα και την περίπτωση του «λουκέτου» δωρίζοντας τα ζώα σε άλλα νόμιμα πάρκα στην Ελλάδα.

eleftheria
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομα λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια ο ζωολογικός κήπος του Τυρνάβου!"

200 συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ προχωρούν στην ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης -Τι λέει η ανακοίνωσή τους

Διακόσια περίπου στελέχη, κυρίως του συνδικαλιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ, από όλους τους κοινωνικούς φορείς συγκεντρώθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Τιτάνια προκειμένου να συγκροτήσουν μια πολιτική κίνηση για να εκφράσουν ένα νέο ρεύμα σκέψης που θα κινηθεί στο χώρο της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας ξεπερνώντας την αντιπαράθεση βενιζελικών-παπανδρεϊκών.

Ανάμεσα στα στελέχη που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 25 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Σπύρος Παπασπύρος, πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, ο Τζανέτος Καραμίχος πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Χρήστος Σπίρτζης πρόεδρος του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες και πολλά άλλα παλιά στελέχη που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιστημόνων των βιοτεχνών κτλ.

Στη διάσκεψη αυτών των 200 πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε πολιτικό κείμενο, ενώ στο πολιτικό χρονοδιάγραμμα της κίνησης αυτής προβλέπεται μια σειρά από περιφερειακές συνδιασκέψεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ με στόχο να γίνει το Δεκέμβριο στην Αθήνα μια μεγάλη πολιτική διάσκεψη που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία πολιτικού φορέα.

Oλόκληρη η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: 

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στελέχη από όλη την Ελλάδα, από όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, πολιτικά στελέχη και νεολαία, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, προκειμένου ο σοσιαλιστικός χώρος, σε όλο του το εύρος, να ανακτήσει αυτόνομα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Στόχος μας οι δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλοδημοκρατία, ως τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού, να συνευρεθούν σε ενιαία προοδευτική κατεύθυνση, να ανταποκριθούν στο αίτημα και την αγωνία της βάσης του μεγάλου κοινωνικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου για το πολιτικό κενό της μη εκπροσώπησης μας.   

Με αφορμή το γεγονός ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές πολλαπλασίασαν την πολύπλευρη πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική κρίση με την καθολικά πλέον αποδεκτή διαπίστωση ότι το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης όχι μόνο αποκλίνει από μια προοδευτική κοινωνία και παραγωγική οικονομία αλλά και από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επιχειρούμε τη διαμόρφωση μιας νέας εναλλακτικής προγραμματικής πολιτικής προοδευτικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.

Επιχειρούμε να εκφράσουμε το νέο όραμα, τους νέους κοινωνικούς και εθνικούς στόχους:
Την οικοδόμηση μιας πραγματικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας,
την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και
τη σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου για μια βιώσιμη παραγωγική δομή, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και για μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αποφασίστηκε:
1. Η διαμόρφωση πανελλαδικής οργάνωσης ανά γεωγραφικό και εργασιακό χώρο
2. Η διοργάνωση πολιτικής διάσκεψης με τη συμμετοχή και αντιπροσώπευση όλων των τάσεων, ρευμάτων, κινήσεων, στελεχών, που συγκροτούν τον σοσιαλιστικό χώρο, την πραγματική προοδευτική δημοκρατική παράταξη στην κοινωνία και την πολιτική.
3. Η συγκρότηση επιτροπών και αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα»

 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "200 συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ προχωρούν στην ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης -Τι λέει η ανακοίνωσή τους"

Με 50 ευρώ το μήνα θα εξοφλούν τα χρέη τους οι φορολογούμενοι

Με 50 ευρώ το μήνα θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία οι φορολογούμενοι που θα υπαχθούν στη ρύθμιση της νέας αρχής. Το τελικό σχέδιο προβλέπει εξόφληση σε έως 100 δόσεις για όσους χρωστούν έως 15.000 ευρώ και έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία εξόφλησης. Για ποσά άνω των 15.000 ευρώ ο ανώτερος αριθμός των δόσεων είναι οι 72.

Όπως αναφέρει το Mega, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα κουρεύονται έως 100%, αν εξοφληθούν εφάπαξ ενώ θα υπόκεινται σε κούρεμα 90% αν επιλεγεί η πληρωμή τους σε 12 δόσεις, 70% αν πληρωθούν σε 24 δόσεις και 60% αν η αποπληρωμή τους γίνει σε 36 δόσεις. Πρόστιμα και προσαυξήσεις θα κουρεύονται 50% αν η πληρωμή γίνει σε 48 δόσεις, 40% αν οι δόσεις είναι 60 και 30% αν αυτά πληρωθούν σε 72 δόσεις.

Δεν θα υπάρχει κούρεμα προσαυξήσεων για όσους εξοφλήσουν σε 100 δόσεις.

Το επιτόκιο για όσους υπαχθούν μειώνεται σε 4,5% από 8,75% ενώ δεν θα απαιτείται πλέον η παροχή εγγυήσεων ή εμπράγματων εξασφαλίσεων από τον οφειλέτη.

Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις θα έχουν καλύτερο επιτόκιο από εκείνους που θα υπαχθούν αργότερα.

Παράλληλα καταργείται η προσωποκράτηση για όσους έχουν χρέη στο Δημόσιο.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 50 ευρώ το μήνα θα εξοφλούν τα χρέη τους οι φορολογούμενοι"

Ο Ν. Νικολόπουλος στον Λ. Ρακιντζή για σκάνδαλα σε έργα της ΕΡΓΟΣΕ

Παραθέτουμε, αυτούσια όπως μας έχει σταλεί, ολόκληρη την ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου.

"Η Δικαστική διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου της σήραγγας της Όθρυος στην ΕΡΓΟΣΕ καρκινοβατεί. Οι Πατριάρχες της Διαπλοκής Σαμαράς και Βενιζέλος διατηρούν τους ενόχους στις θέσεις τους, για προστασία των μεγαλοεργολάβων.

Ενώ ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής , με έκθεση του-καταπελτη καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες σε σειρά διοικήσεων και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και σε στελέχη της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου καρκινοβατεί και δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4022/2011 για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και την τιμωρία των ενόχων!

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ ζήτησαν ονόματα και διευθύνσεις, για περιπτώσεις σκανδάλων.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα φέρνει στο φως ΣΚΑΝΔΑΛΟ 37 εκ. ευρώ και με τη «ΒΟΥΛΑ» του κ. Λ. Ρακιντζή. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός της Δικαιοσύνης ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΑΝ και κοκορεύονται στους θεατρικούς μονολόγους της Βουλής», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ και συνέχισε:

«Στη δύσοσμη αυτή υπόθεση, η ποινική διαδικασία, περαιωθείσας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία, παρέμεινε στον 4ο Ειδικό Ανακριτή, ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κύριος Λέανδρος Ρακιντζής, με σχετική «Έκθεση Ελέγχου» από τον Σεπτέμβριο 2012, απέδωσε κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες προκάλεσαν ελάττωση της περιουσίας της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους(37 εκατομμύρια €), εκτός από τα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» και της ΕΡΓΟΣΕ, και σε Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων και σε Διευθύνοντες Συμβούλους του εν λόγω νομικού προσώπου, οι οποίοι διορίζονται από το κράτος και συνεπώς έχει εν προκειμένω εφαρμογή ο Ν. 4022/2011, άρθρο 1 παρ. β.», όπως δήλωσε ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης Μάνος Παναγιώτου και κατέληξε:

«Σύμφωνα, με το άρθρο 2 παρ. 2 του ιδίου Νόμου, αρμόδιος ανακριτής για την διενέργεια της σχετικής ανάκρισης δεν είναι πλέον, μετά την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο 4ος Ειδικός Ανακριτής, αλλά Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ορίζεται ειδικά για αυτήν από το όργανο το οποίο διευθύνει το δικαστήριο, δηλαδή από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών».

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ «ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ»

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι αφού ο κ. υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης ζήτησε στοιχεία, θα έχει κάθε μέρα και ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

«Δεν θα περιορισθούμε στην Δημόσια καταγγελία εντός και εκτός Βουλής, αλλά θα καταθέτουμε στη Δικαιοσύνη και στις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας μας και της Ευρώπης, αναφορές που έχουν επεξεργασθεί οι νομικοί σύμβουλοι και οι τεχνοκράτες που συγκροτούν την ομάδα τεκμηρίωσης υπό τον κ. Μάνο Παναγιώτου.

Προκειμένου, λοιπόν, να επιταχυνθεί η ποινική διαδικασία του μεγάλου αυτού σκανδάλου, το οποίο, όπως καταγγείλαμε επανειλημμένα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, προσπαθούν να συγκαλύψουν και να «ξεπλύνουν», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα όπου και κατέθεσε «Αναφορά για την μη εφαρμογή του Νόμου 4022/2011 και Αίτηση Εφαρμογής του» στην ποινική διαδικασία της εν λόγω υπόθεσης.

ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ… ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

Η παραπάνω Αναφορά και Αίτηση κοινοποιείται και στον Εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς του Αρείου Πάγου κύριο Νικόλαο Παντελή, τον οποίο ο κ. Νικολόπουλος θα επισκεφθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Τέλος ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επισκέφθηκε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κύριο Λέανδρο Ρακιντζή και τον ενημέρωσε για τις ενέργειές του, που αποσκοπούν στο να φτάσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι ένοχοι, που απεκάλυψε με την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου».

Ο ΑΟΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ..

Ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε εξ’ άλλου με γραπτή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους; Υπουργούς, αφού τους «ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ» τους ζήτησε με βάση την Έκθεσή του Λ. Ρακιντζή τον πειθαρχικό έλεγχο των ενεχομένων στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και την επιστροφή από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» των μεγάλων ποσών που εισέπραξε παρανόμως από την ΕΡΓΟΣΕ. Ο πρωθυπουργός «έκλεισε τα μάτια» και έτσι δεν ασκήθηκε κανένας πειθαρχικός έλεγχος και τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν ακλόνητα στις θέσεις τους, ενώ και η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τις παραπάνω νομοθετικές παρεμβάσεις των αρμοδίων υπουργών, δεν έχει επιστρέψει στην ΕΡΓΟΣΕ ούτε ένα(1) ευρώ(!!!).

Μετά ταύτα δικαιωματικά παίρνει το τίτλο του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!"

sidirodromikanea

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ πριν 2 χρόνια στο zougla.gr 
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ν. Νικολόπουλος στον Λ. Ρακιντζή για σκάνδαλα σε έργα της ΕΡΓΟΣΕ "

Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα αύριο για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα

Στην Αθήνα καταφτάνει την Δευτέρα η Αμάλ Αλαμουντίν για να βοηθήσει, όπως ισχυρίζεται, στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έρχεται στην Ελλάδα, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα ζήτημα που η ελληνική πολιτεία κρατά ζωντανό από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980, όταν η Μελίνα Μερκούρη ως υπουργός Πολιτισμού, στη γενική διάσκεψη της UNESCO για τον πολιτισμό στο Μεξικό, πρόβαλε το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» πρόσθεσε το γραφείο στην ανακοίνωση.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου και στόχος τους είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών. Ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέτεξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών το 2011.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί μία δυναμική παρουσία που να συμβάλει στην ανάδειξη του θέματος και ελπίζει ότι αυτή η παρουσία θα μπορούσε να είναι η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», πηγές του υπουργείου δηλώνουν ότι η Αλαμουντίν θα μπορούσε να αναλάβει επισήμως τη νομική εκπροσώπηση ενός πιο επιθετικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς για επιστροφή των Γλυπτών, αν και η Αθήνα δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένη να τραβήξει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε Περισσότερα » " Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα αύριο για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα"

Αποσπάσεις άνευ περιορισμών στους ΟΤΑ – Τι προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΣ

Αλλαγές στη διαδικασία αποσπάσεων υπαλλήλων που υπηρετούν με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς άλλον ΟΤΑ, επιφέρουν διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες εντάχθηκαν μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείο για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.

Βάσει άρθρου της τροπολογίας, επιτρέπεται, πλέον, χωρίς περιορισμούς η απόσπαση υπαλλήλου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκης με αίτηση του υπαλλήλου και κατόπιν θετικής γνώμης του φορέα προέλευσης, με απόφαση του αρμοδίου για το διορισμό οργάνου του ΟΤΑ αποδοχής.

Απαλείφεται δηλαδή ο περιορισμός της δυνατότητας απόσπασης μόνο για λόγους συνυπηρέτησης με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο ή υπάλληλο ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ α” ή β” βαθμού ενώ αυξάνεται το χρονικό διάστημα της απόσπασης από το ένα στα δυο έτη, με δυνατότητα παράτασης για έναν χρόνο ακόμη.
Πρόκειται για την ίδια τροπολογία μέσω της οποία καλούνται οι ΟΤΑ να πληρώνουν πρόστιμα που επιβάλλει το ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διαβάστε την τροπολογία ΕΔΩ (και συγκεκριμένα τη 2η και 3η σελίδα)

aftodioikisi
ΣΧΕΤΙΚΟ:Στους ΟΤΑ ο ευρωπαϊκός «πέλεκυς»: Ποια πρόστιμα θα πληρώνουν εφεξής Δήμοι και Περιφέρειες – Παρακράτηση ΚΑΠ προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσπάσεις άνευ περιορισμών στους ΟΤΑ – Τι προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΣ"

Αυτή θα είναι η κύρια σύνταξη από το 2015 έως το 2021

Tο τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη βασική σύνταξη, η οποία θα είναι ενιαία στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής».

Το καταβαλλόμενο ποσό συνδέεται με τη μεταβολή του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και ξεκινά από τα 360 ευρώ, ενώ μέχρι το 2021 θα φτάσει τα 375 ευρώ. Στο ποσό αυτό θα προστίθεται στη συνέχεια η αναλογική σύνταξη.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει διαβεβαιώσει πως «δεν τίθεται θέμα μειώσεων στις κύριες συντάξεις και αυξήσεων στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση». Παράλληλα επισημαίνει πως για το 2015 η βασική σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 360 ευρώ και το ποσό αυτό σταδιακά θα αυξάνεται.

Δείτε το δημοσίευμα:


Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή θα είναι η κύρια σύνταξη από το 2015 έως το 2021"

Απόφαση-σταθμός για τα δυστυχήματα που ευθύνεται το Δημόσιο

Με καταβολή μεγάλων αποζημιώσεων απειλείται το Δημόσιο σε κάθε τραγικό περιστατικό όπου έχασαν άνθρωποι τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν βαριά και υπάρχει ευθύνη κρατικών οργάνων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η κακή οικονομική κατάσταση του κράτους την τρέχουσα περίοδο, προκειμένου να μειωθεί η οφειλόμενη προς τους συγγενείς των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης.

Αποκρούοντας τους ισχυρισμούς του Δημοσίου ότι είναι υπερβολικά τα ποσά που επιδικάζονται σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας για το κράτος, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι πρέπει να δοθεί ποσό που ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ (με τους νόμιμους τόκους μερικών ετών) στους συγγενείς στρατιώτη που σε ηλικία 20 μόλις ετών έχασε τη ζωή του πριν από 16 χρόνια από έκρηξη νάρκης στον Έβρο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση-σταθμός για τα δυστυχήματα που ευθύνεται το Δημόσιο"

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στην Ουάσιγκτον για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο

Η ώρα της απευθείας διαπραγμάτευσης με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφτασε για την ελληνική πλευρά. 

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, με το μήνυμα που μεταφέρουν στη σημερινή συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ να είναι πως η ελληνική πλευρά θέλει τερματισμό της δανειακής σύμβασης και με το Ταμείο.

Στην τελική φάση φαίνεται πως μπαίνει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, με το πρώτο κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα στη γενική διευθύντρια του ΔΤΝ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, να πραγματοποιείται σήμερα στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από πλευράς του ΔΝΤ, αναμένεται να λάβουν μέρος στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, οι εταίροι αποδέχονται κατ’ αρχάς την ελληνική θέση για έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικα.

Ωστόσο, η άποψη που επικρατεί σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες είναι ότι πρέπει η Ελλάδα να μη μείνει χωρίς στήριξη στις ταραγμένες διεθνείς αγορές. Έτσι, ΕΕ και ΔΝΤ φαίνεται να συμφωνούν σε ένα μεταβατικό «όχημα εξόδου» (ή «προληπτικής στήριξης» κατά την κ. Λαγκάρντ) με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές, η κ. Λαγκάρντ θα μεταφέρει στην ελληνική πλευρά την καταστατική θέση του ΔΝΤ, ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμά του είναι εθελοντική κι ότι η πόρτα εξόδου για κάθε χώρα είναι ανοιχτή.

Από την άλλη πλευρά, όμως, θα περιγράψει τους όρους για ένα συναινετικό διαζύγιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να θέσει τρεις όρους:

1. Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει χωρίς εκπτώσεις την τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας που περιλαμβάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό, ώστε να δώσει ένα θετικό σήμα στις αγορές για την επόμενη μέρα.

2. Να υπάρχει ένα πρόγραμμα «προληπτικής στήριξης» από τους επίσημους πιστωτές. Το σκεπτικό του ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι διασφαλισμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο και παράλληλα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

3. Το ΔΝΤ θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να εγγυηθούν ξανά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στην Ουάσιγκτον για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο"

12/10/1944:Η απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφυγαν βιαστικά τα γερμανικά στρατεύματα και οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν την λευτεριά τους

Το ηλιόλουστο πρωινό της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου 1944 στην Αθήνα, (σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια), ένας λόχος της Βέρμαχτ καταθέτει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και απομακρύνεται βιαστικά ενώ βιαστικά μαζεύουν και από την Ακρόπολη το μισητό τους λάβαρο που αντίκριζε καθημερινά σκυθρωπός ο Παρθενώνας και οι καρυάτιδες Την ίδια ώρα αρχίζουν να κτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες και ο κόσμος από κάθε γειτονιά της Αθήνας με αλαλαγμούς ξεχύνεται στους δρόμους με μια σημαία στα χέρια και πανηγυρίζουν!… Κανείς δεν πίστευε στ’ αυτιά του και τα μάτια με αυτό που συνέβαινε. Το χαρμόσυνο νέο, ότι ο ναζισμός ξεψυχά και τα τελευταία υπολείμματα της Βέρμαχτ αποχωρούν από την Αθήνα, μέθυσε κάθε πονεμένη ψυχή. Ξέχασαν μονομιάς τα πάντα, καθώς βλέπουν να ανατέλλει ο ήλιος της λευτεριάς.

Την ίδια ώρα, μέσα στην παραζάλη, ο ανταποκριτής του Μπί Μπί Σί τρέχει και μεταδίδει την έκτακτη είδηση στο Λονδίνο και ο βρετανικός ραδιοσταθμός μεταδίδει την είδηση της απελευθερώσεως των Αθηνών, διαπράττοντας από ενθουσιασμό, μοναδική παρατυπία. Μετά την είδηση παίζει τον ελληνικό εθνικό ύμνο, κάτι που απαγορεύεται ρητώς και δεν έγινε ποτέ, σε δελτία ειδήσεων του Μπί Μπί Σί.

Φεύγουν και τα τελευταία καμιόνια με γερμανούς στρατιώτες προς την πατρίδα τους, χωρίς κανείς να τους δίδει σημασία, μέσα σ’ εκείνο το πανδαιμόνιο που επικρατεί. Μόνο ένα μεμονωμένο επεισόδιο σημειώνεται, όταν ένας γερμανός στρατιώτης πέφτει στα χέρια κάποιων φανατικών που βγάζουν επάνω του, όλο τους το άχτι… Η γερμανική κατοχική νύχτα που άρχισε με την κατάληψη της Αθήνας στις 27 Απριλίου 1941, κράτησε 1260 μερόνυχτα. Ο λαός πείνασε, υπέφερε, βασανίστηκε, αλλά δεν έχασε την ελπίδα του. Πολλοί εκτελέστηκαν και ακόμα περισσότεροι πέθαναν από την πείνα. Όμως στους ζωντανούς δεν έλειψε η ελπίδα και η προσμονή της λευτεριάς…

Πειθαρχημένες οι ένοπλες αντιστασιακές ομάδες, περνούν στους δρόμους, παραδειγματική η τάξη και η ευπρέπεια που δείχνουν και οι διάφορες οργανώσεις που παρελαύνουν με σημαίες και πλακάτ. Στη θέα των Άγγλων στρατιωτών, τα πλήθη παραληρούν, τρέχουν, τους αγκαλιάζουν και τους σηκώνουν στους ώμους...

Προηγήθηκε των πανηγυρισμών, μεγάλο παρασκήνιο για να υπάρξει ομαλή μετάβαση, από τη σκλαβιά στην ελευθερία. Ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός συζήτησε την αποφυγή εκτρόπων με τον γερμανό στρατηγό Φέλμυ, ενώ ο στρατηγός των Ες Ες Σιμάνα απειλούσε πως θα ανατινάξει την Αθήνα αν παρενοχλούσε κανείς την αποχώρησή τους. Ήδη είχαν υπονομεύσει το φράγμα Μαραθώνος, την τηλεφωνική και ηλεκτρική εταιρία Πάουερ, τον Ισθμό της Κορίνθου, γεφύρια, σταθμούς, εργοστάσια, σιδηροδρόμους, στρατώνες, τελωνεία και αποθήκες. Αν προχωρούσε στις απειλές, η Αθήνα θα ισοπεδωνόταν! Γιατί επί πλέον ο Σιμάνα, με τα κανόνια που είχε τοποθετήσει σε πέντε τούνελ του Λυκαβηττού, θα έκανε στάχτη την πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος Ζαλοκώστας, μέλος Επιτροπής Αγώνα και συνεργάτης του στρατιωτικού διοικητή Αθηνών στρατηγού Παν. Σπηλιωτόπουλου, δέχτηκε πρόταση από τον κατοχικό αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως Ράλλη, ομογενή από τη Ρωσία Έκτορα Τσιρονίκο, ότι αν υπήρχε κάποιο εθνικό θέμα, ήταν πρόθυμος να το θέσει στον στρατηγό Νοϋμπάχερ, διοικητή των γερμανικών δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης, τον οποίο θα συναντούσε στο Βελιγράδι. Ο Ζαλοκώστας με επιφύλαξη ενημέρωσε και μετέφερε σημείωμα του στρατηγού Σπηλιωτόπουλου με πέντε αιτήματα προς τον Νοϋμπάχερ. Ο Τσιρονίκος έκανε φαίνεται πολύ καλή δουλειά, αφού ο γερμανός στρατηγός αποδέχθηκε όλα τα αιτήματα που του έθεσε.

Ο Σάκης Πεπονής, φοιτητής τότε στο Πολυτεχνείο, ήταν ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους που έζησε και ανέπνευσε από κοντά τις πρώτες στιγμές ελευθερίας στο κέντρο της Αθήνας. Μία άλλη μέρα είχε ξημερώσει για την πρωτεύουσα και το μέλλον διαγράφονταν λαμπρό, αν και η ιστορία διέψευσε πολύ σύντομα τα όνειρα για ένα καλύτερο και ειρηνικό αύριο.«Τη νύχτα της 11ης Οκτωβρίου 1944 κοιμήθηκα στο σπίτι μου. Κάτι είχε ακουστεί ότι οι Γερμανοί θα εκκένωναν την πόλη την επομένη, αλλά τα ίδια είχανε πει και την προηγούμενη, τα ίδια και την πιο πριν. Για μέρες περιμέναμε την κάθε αυριανή, να κόψει τον χρόνο στα δύο. Ξύπνησα το πρωί της άλλης και πήρα με τα πόδια τον δρόμο για το Πολυτεχνείο ανύποπτος. Η χαρμόσυνη είδηση έφτασε στ' αυτιά μου από διαβάτες, μπαλκόνια και παράθυρα, καθώς προχωρούσα: "Φεύγουνε - Φεύγουνε!". Ναι φεύγανε. Καθώς βγήκα στην Πατησίων αντίκρισα τις πρώτες σημαίες να ξεπροβάλλουν σε σπίτια και μαγαζιά -σημαιοστολισμός μεγάλης χαράς, χωρίς διαταγή.(...) Θυμάμαι ν' ανεβαίνουν απ' την Ομόνοια προς τη Σταδίου τα τελευταία γερμανικά αυτοκίνητα· ο κόσμος τα συνόδευε με αποδοκιμασίες. Ενας Γερμανός πυροβόλησε στον αέρα. Αρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους τα πρώτα πανό οργανώσεων. Πιο πολύ ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ. Από κοντά του ΚΚΕ. Μα και οι πρώτες περίπολοι από αστυφύλακες με αυτόματο κρεμασμένο απ' τον ώμο. Ο κόσμος τους χειροκροτούσε όλους -και τους αστυφύλακες. Ο λαός ξαναζούσε φωναχτά, με νικητήριες κραυγές και τραγούδια, την ενότητα, τη βουβή των πρώτων ημερών της Κατοχής».

Κατά την αποχώρηση δεν ήταν φυσικά όλα ρόδινα. Φεύγοντας οι Γερμανοί, προκάλεσαν ζημιές σε σημαντικές υποδομές. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Λιμένος Πειραιά που υπέστη τεράστιες καταστροφές, με ανατίναξη των σιλό, των κρηπιδωμάτων της ακτής Θεμιστοκλέους και Μιαούλη καθώς και την ανατίναξη των ναυπηγείων και του κτιρίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Επίσης έβαλαν φωτιά στις αποθήκες των εταιριών πετρελαιοειδών Shell, Socobell και Socony. Επιπλέον, αποπειράθηκαν να καταστρέψουν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κερατσίνι. Όμως οι εγκαταστάσεις σώθηκαν, μετά από μάχη που έδωσαν άνδρες του ΕΛΑΣ οι οποίοι έσπευσαν εκεί όταν ειδοποιήθηκαν από εργαζόμενους της Ηλεκτρικής Εταιρίας.

Πίσω όμως στα γεγονότα όπως τα εξιστόρησε το 1986 ο Σπ. Κωστάκης: «Οι Γερμανοί όλη τη νύχτα έφευγαν μαζικά τώρα. Και από την αρτηρία της Ιεράς Οδού κι από τα βόρεια προάστια. Ολη τη νύχτα άδειαζαν καταυλισμούς αποθήκες, ιδρύματα, υπηρεσίες, γραφεία. Καίνε χαρτιά. Φεύγουν. Οι συνοικίες κι οι συνοικισμοί - μαχόμενες μονάδες το έχουν πάρει χαμπάρι και βρίσκονται στο πόδι από τα χαράματα. Τμήματά μας έχουν ακροβολιστεί μέχρι τους πλαϊνούς δρόμους του κέντρου. Σύνταγμα - Ομόνοια. Γύρω στις 10 το πρωί αγγελιοφόρος φέρνει την είδηση ότι οι Γερμανοί κατέβασαν τη σημαία τους από την Ακρόπολη. Και σε λίγο άλλοι: οι Γερμανοί κατέθεσαν στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη. "Είμαστε στρατός ιπποτικός", θέλουν να πουν μ' αυτή τη χειρονομία τους. Ομως οι "Ιππότες" καθώς έφευγαν πυροβόλησαν και σκότωσαν άοπλους ανθρώπους στην Ομόνοια και στο τέρμα Ιπποκράτους.

Εφταναν συνεχώς και καινούργιοι αγγελιοφόροι. Οι συνοικισμοί και οι γειτονιές ξεχύθηκαν στο κέντρο. Συγκεντρώνονται πάνδημα στις δικές τους κεντρικές πλατείες κι από κει ποτάμια κατεβαίνουν μ' ένα πρωτόφαντο ξέσπασμα χαράς. Αγκαλιάζονται, φιλιούνται, τραγουδάνε, χορεύουν, φωνάζουν συνθήματα. Ανεμίζουν κόκκινες κι ελληνικές σημαίες. Σηκώνουν πλακάτ. Ξεπετάγονται φλογεροί ρήτορες. Η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, το Σύνταγμα και η Ομόνοια, μια λαοθάλασσα».

Η αποτροπή ισοπέδωσης της Αθήνας

Η αποδοχή των αιτημάτων, εξιλέωνε κάπως τον Τσιρονίκο, αφού σ’ όλη την κατοχική περίοδο ήταν μέλος των κυβερνήσεων και συνεργαζόταν στενά με τους Γερμανούς. Μέσα σε λίγες ώρες αφαιρέθηκαν από τον Μαραθώνα 80 τόνοι δυναμίτη ικανοί να σωριάσουν ολόκληρο το φράγμα και να κορακιάσει η Αθήνα, καθώς και από οργανισμούς ζωτικής σημασίας. Ο στρατηγός των Ες Ες Σιμάνα ανακλήθηκε στο Βερολίνο και στη θέση του διορίστηκε ο Φέλμυ. Το κλίμα μονομιάς άλλαξε με την απομάκρυνση του μισητού στρατηγού, που είχε καθιερώσει το απαίσιο σύστημα για κάθε Γερμανό που σκοτωνόταν, να εκτελούνται 50 Έλληνες όμηροι!



Διαβάστε Περισσότερα » "12/10/1944:Η απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς (ΒΙΝΤΕΟ)"

Ηλεία: Έτοιμο να "εκτοξευτεί" το λιμάνι του Κατακόλου - Προχωράει άμεσα η επέκτασή του

Μια φορτηγίδα, ένα ρυμουλκό και ένας πλωτός γερανός βρίσκονται από χθες, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι Κατακόλου, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 150 μέτρα από την υφιστάμενη «σπίθα». Ενώ για τον ίδιο λόγο, την επόμενη Πέμπτη, αναμένεται να τοποθετηθεί και πλωτός φάρος που θα έρθει σε αντικατάσταση του παλιού ο οποίος θα «σβήσει» απόψε το βράδυ, με στόχο όταν ολοκληρωθούν τα έργα να τοποθετηθεί εκ νέου στο καινούριο του «θεωρείο»!

Τα έργα έχουν χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 2015 ενώ η κατασκευαστική εταιρεία –θυγατρική της επιβλέπουσας «ΑΚΤΩΡ» με την επωνυμία «ΚΑΣΤΩΡ»- έχει εκφράσει στην λιμενική επιτροπή την αισιοδοξία ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο!

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η εργολαβία αφορά στην επέκταση καταρχήν ,του προσήνεμου μώλου, από το σημείο της «σπίθας» για ακόμη 150 μέτρα παραπλεύρως, με πλάτος 60 μέτρων και με 60 %επιπλέον ποσοστό προστασίας από τον κυματισμό και τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν σε περιόδους θαλασσοταραχής στην περιοχή.

Ακόμη, στην ίδια εργολαβία, θα εκτελεστεί και η δημιουργία κρηπιδώματος όχτων μέτρων,επί της παραλιακής ζώνης –μπροστά από τα σημερινά καταστήματα -που θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου!

Τότε είναι που θα κληθούν οι έμποροι και καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης να επιλέξουν νέο μοτίβο αισθητικής! Δια στόματος του τεχνικού συμβούλου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δ. Αποστολόπουλου, ειπώθηκε πως θα εξεταστεί μια μορφή γυάλινης υπαίθριας κατασκευής που η οικονομική της επιβάρυνση κατασκευής της, ενδέχεται να καλυφθεί είτε με ιδία έξοδα των εκαστοτε καταστηματαρχών είτε εξιμισίας με το Δημοτικό λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, αλλά το γεγονός αυτό θα συζητηθεί πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις!

Ο λόγος τώρα που προβλέπεται κάτι τέτοιο είναι καθαρά πρόταση της μελέτης του έργου όπως αρχικά σχεδιάστηκε ! Ενώ κατά μήκος του παραλιακού κρηπιδώματος θα γίνει και ένας εσωτερικός ,μικρός, κυματοθραύστης προστασίας από τα θαλάσσια ρεύματα που θα είναι προσβάσιμος στους πεζούς!

Για δυο χρόνια εργοτάξιο

Με σειρά άλλων ώριμων έργων, έτοιμων δηλαδή, να δημοπρατηθούν ακόμη και μέσα σε έναν μήνα από την έγκριση χρηματοδότησης τους, θα είναι ακόμη τα έργα κατασκευής νέας προβλήτας στη σημερινή θέση της μαρίνας.

Η νέα μαρίνα όταν και οπότε αποφασιστεί να γίνει, θα μετατεθεί στο βόρειο τμήμα του λιμένος ενώ στην ίδια εργολαβία θα συμπεριληφθούν ακόμη τα κτίρια και η ανάπλαση της χερσαίας λιμενικής ζώνης . Η δημοπράτηση αυτών αναμένεται εντος του επόμενου τριμήνου σε ό,τι αφορά τα κτιριακά γιατί η νέα μαρίνα,δεν έχει ακόμη βρει πηγή χρηματοδότησης!

Παράλληλα, ώριμο έργο είναι και η νέα προβλήτα μήκους 350 μέτρων ,ακόμη βορειότερα του λιμένος, με στόχο όταν εκτελεστεί να δέχεται τον ελλιμενισμό νέας γενιάς πλοίων άνω των 350 μέτρων!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων ,ο χώρος της λιμενολεκάνης και της παραλίας θα είναι για τα επόμενα δυο χρόνια ένα εργοτάξιο που θα φέρει – χάριν στην υπομονή όλων- τα πολυπόθητα χαμόγελα για την ολοκλήρωση του σύγχρονου λιμανιού όπως επιτάσσουν οι προκλήσεις της εποχής!

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Έτοιμο να "εκτοξευτεί" το λιμάνι του Κατακόλου - Προχωράει άμεσα η επέκτασή του"

2.190 προσλήψεις μονίμων τον Οκτώβριο

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 2.190 θέσεις τακτικού προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου θα έχουν χιλιάδες πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι Λυκείου, που θα πάρουν μέρος σε έναν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή του Λιμενικού Σώματος που θα «τρέξουν» τον Οκτώβριο.

Ηδη είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ αμέσως μετά θα προκηρυχθεί ο αντίστοιχος στη ΔΕΗ. Ετοιμη προς έκδοση είναι και η προκήρυξη που εξασφαλίζει προσλήψεις-εξπρές σε παλαιούς διοριστέους του ΑΣΕΠ, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και ο διαγωνισμός για τους νέους λιμενοφύλακες.

540 στον ΔΕΔΔΗΕ

Στις 13 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 3K/2014 του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

Οι υποψήφιοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή, θα πρέπει να αποστείλουν έως την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2014, Κατηγορία: ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, Τ.Θ. 14.308, Αθήνα, Τ.Κ. 115.10, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στις εξής ειδικότητες:

ΠΕ Διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (100 θέσεις)
ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί (90 θέσεις)
ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών (283 θέσεις)
ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Εργων (7 θέσεις)
ΠΕ Οικονομολόγοι/Διοικητικοί (40 θέσεις) και
ΠΕ Επιστήμονες Πληροφορικής (20 θέσεις).

600 στη ΔΕΗ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, και αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ, θα εκδοθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο η πρώτη από τις δύο προκηρύξεις της ΔΕΗ, που αφορούν την πρόσληψη συνολικά 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ηδη το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε συνεννόηση με στελέχη της επιχείρησης προκειμένου να λυθούν κάποια εκκρεμή ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εντοπιότητα κάποιων θέσεων στην περιφέρεια και οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν γύρω στα μέσα του μήνα.

Η πρώτη προκήρυξη που θα βγει «στον αέρα» αφορά 16 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στις ειδικότητες Οικονομολόγων, Διοικητικού και Λογιστικού.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών για τη θέση του ενδιαφέροντός τους, ενώ απαιτείται, μεταξύ άλλων, άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και άριστη γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής ή Γερμανικής).

Η δεύτερη προκήρυξη θα αφορά κυρίως τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και ορισμένους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις, τα Λιγνιτικά Κέντρα, τις Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τους Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται στην Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Αρκαδία, τη Βέροια και στα Χανιά.

Οι βασικές ειδικότητες αφορούν Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "2.190 προσλήψεις μονίμων τον Οκτώβριο"

Σε βάθος τριετίας θα δοθούν τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει απόδοση των χρημάτων σε δύο φάσεις, μια εφάπαξ και μια σε βάθος 3 ετών.

Όπως ήδη είπε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός, επισημοποιώντας τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών από το οικονομικό επιτελείο, στο τέλος Νοεμβρίου, οπότε καταβάλλεται η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς θα πιστωθεί ο μισθός που έπαιρναν ως τώρα και η αναπροσαρμογή που τους δίνεται, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των αποδοχών τους.

Με την ίδια μισθοδοσία, δεδομένου ότι η αύξηση ημερολογιακά θα έχει αφετηρία την 1η Ιουλίου του 2014, θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων «μαζεμένες» οι αναδρομικές αυξήσεις των πέντε μηνών που θα έχουν παρέλθει από τότε (Ιουλίου- Νοεμβρίου 2014).

Όπως έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό, οι αυξήσεις αυτές, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ανέρχονται για όλους τους ένστολους σε 90 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις αναπροσαρμογές του βασικού μισθού και των επιδομάτων, οι τελικές αποδοχές αναμένεται να αυξηθούν σε κάθε περίπτωση μεταξύ του 40% και του 50% της περικοπής που υπέστη έκαστο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πέραν αυτών, οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας έχουν λαμβάνειν αναδρομικά 23 μηνών, για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2014, το συνολικό ύψος των οποίων, σύμφωνα με την σχετική εγγραφή στον Προϋπολογισμό ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών, θα αρχίσουν να δίνονται από το τέλος Δεκεμβρίου του 2014 (μισθός Ιανουαρίου 2015) και θα εξοφληθούν σε συνολικά 36 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία πιστώνεται τον Δεκέμβριο του 2017.

Έτσι, κάθε δικαιούχος, με τον μισθό του Ιανουαρίου 2015 και για τα επόμενα τρία χρόνια, θα λαμβάνει μαζί με την αύξηση που τρέχει από την 1η Ιουλίου 2014 και τα αναδρομικά των προηγούμενων 23 μηνών, πρόσθεση από την οποία προκύπτει ότι για αυτήν την τριετία θα αποκατασταθεί σε μηνιαία βάση περίπου το 75% της περικοπής.

Αυτό που μένει να κλειδώσει και να διευκρινιστεί από το οικονομικό επιτελείο είναι εάν θα υπάρξουν περιπτώσεις εφάπαξ ή απόδοσης σε συντομότερο χρονικό διάστημα των αναδρομικών σε όσους έχουν να παίρνουν χαμηλά ποσά από αναδρομικά, ώστε τα χρήματα αυτά να «φανούν» στην τσέπη τους.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε βάθος τριετίας θα δοθούν τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας."

Tο «ισλαμικό κράτος» που ονειρεύονται οι τζιχαντιστές - Και η Ελλάδα στους στόχους τους

Θέλοντας να αποδείξουν πως τα επεκτατικά τους σχέδια δεν έχουν όρια και ότι το μελλοντικό κράτος που ονειρεύονται, δεν περιλαμβάνει μόνο εδάφη της Συρίας, του Ιράκ και των γύρω περιοχών, οι τζιχαντιστές έφτιαξαν χάρτη που περιλαμβάνει και ευρωπαϊκά κράτη.

Ανάμεσα σε αυτά η Ελλάδα και η Ισπανία. Σύμφωνα με το Iraqi News ο νέος «αναθεωρημένος» χάρης της οργάνωσης ISIS περιλαμβάνει το 25% της Ασίας, τη μισή Αφρική, τον διαχωρισμό του Κουβέιτ από το Ιράκ, όλες τις αραβικές χώρες και χώρες από την Ευρώπη όπως την Ελλάδα και την Ισπανία.

Την ίδια ώρα, οι ακραίοι ισλαμιστές επισημαίνουν πως το ισλαμικό χαλιφάτο πρόκειται να χωριστεί σε διάφορες πολιτείες, η καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από ομάδες κρατών.

Πρόκειται φυσικά για ευσεβείς πόθους που ωστόσο προκαλούν την παγκόσμια κοινότητα και δείχνουν το μέγεθος του επεκτατισμού και των «σκέψεων» των τζιχαντιστών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Tο «ισλαμικό κράτος» που ονειρεύονται οι τζιχαντιστές - Και η Ελλάδα στους στόχους τους"

Αγλαΐα Κυριακού: Καταπατούνται ωμά στοιχειώδη δικαιώματα του παιδιού και της μητέρας...

Ο Αλέξης Ραπάϊ ετών εννέα, γιός της άνεργης και ανασφάλιστης Αντμιρέλα Γιαγιάϊ, μετακομίστηκε στις 3/10 εσπευσμένα και σε κακή κατάσταση στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, εξ αιτίας οξείας κρίσης του αναπνευστικού συστήματος.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάνθηκαν ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και έδωσαν εντολή να εισαχθεί αμέσως στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθεί επειγόντως νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο μικρός Αλεξέϊ, μαθητής της 3ης τάξης του δημοτικού σχολείου στον Βύρωνα, ο οποίος έγινε αντικείμενο συνεχών κλινικών εξετάσεων και εξαιρετικής φροντίδας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ παιδιατρικής κλινικής, νοσηλεύεται από τις 3/10 μέχρι και σήμερα 11/10. Σύμφωνα με τις ιατρικές διαπιστώσεις πάσχει από οξεία βρογχίτιδα και θα κρατηθεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 13/10.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, με ιδιαίτερη μάλιστα έπαρση, πρόβαλε πρόσφατα στην Βουλή το μέτρο της ένταξης των ανασφάλιστων ομάδων σε καθεστώς μερικής ασφαλιστικής προστασίας (θεσπίστηκε στις 21.7.14), την ίδια στιγμή η δουλική και ανάξια Διοίκηση του «Αγλαΐα Κυριακού» με μια επίδειξη κυνισμού, ακολουθώντας την γενική στρατηγική της αντιλαϊκής λιτότητας, της υπουργικής υποκρισίας και των κυβερνητικών ψευτομεταρρυθμίσεων, κατάργησε στην πράξη τα θεσπισμένα δικαιώματα της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία ρητά προβλέπονται στα πρόσφατα, έστω και μισερά, μέτρα Βορίδη. Το λογιστήριο του νοσοκομείου ζήτησε έτσι από την άπορη και ανασφάλιστη μητέρα, να πληρώσει (!), διαφορετικά, όπως την προειδοποίησαν οι υπηρέτες των απάνθρωπων πολιτικών του συστήματος, θα στείλουν το ένταλμα πληρωμής στην εφορία!

Η μητέρα του παιδιού, διαμαρτυρόμενη, ζήτησε να δει τον Διοικητή, αλλά αντί του Διοικητή την δέχθηκε η γραμματέας του (!), η οποία αφού αυτοανακηρύχθηκε σε αυτόκλητο νομοθέτη, είπε «γεμάτη καλοσύνη» στην απελπισμένη μητέρα, ότι ίσως την βάλλουν στην «Λίστρα του Σίντλερ» και πληρώσει με δόσεις!...Σύμφωνα με το νοσοκομειακό τιμολόγιο κάθε μέρα στο Α.Κ, στοιχίζει 80,00 ευρώ + τα φάρμακα + οι εργαστηριακές εξετάσεις!...Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 13/10 οι οφειλές της ανασφάλιστης μητέρας μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα 1.200-1.500 ευρώ!...Δηλαδή, αν δούλευε, ισοδύναμο αποδοχών 3 μηνών!

Καταγγέλλουμε το υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του «Αγλαΐα Κυριακού» για κατάργηση θεμελιωδών, νόμιμων και συνταγματικών δικαιωμάτων των ανασφάλιστων πολιτών και του παιδιού. Οι εκβιασμοί και η περιφρόνηση των άνεργων και των φτωχών οικογενειών δείχνει το αληθινό πρόσωπο ενός συστήματος που γδέρνει και ματώνει το λαό για τον πλούτο των λίγων. Η στάση και οι απαιτήσεις της Διοίκησης του νοσοκομείου συνιστούν ανοιχτή παραβίαση του νομοθετημένου πλαισίου, που η ίδια η συγκυβέρνηση θέσπισε. Στην ουσία έχουμε έναν ανοιχτό εκβιασμό για να «βγάλει» λεφτά το «Α.Κ» για τα γνωστά πλεονάσματα του κ. Σαμαρά.

Ο μικρός Αλέξη μπήκε στο νοσοκομείο έκτακτα και κάτω από σοβαρό κλονισμό της υγείας του, η οποία απειλούσε την ίδια την ζωή του. Το πλαίσιο που έχει θεσπισθεί και ισχύει, ρητά προβλέπει την πλήρη και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη ακριβώς σε επείγουσες και σοβαρές περιπτώσεις. Και τέτοια ακριβώς είναι η περίπτωση του μικρού Αλέξη.

Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγλαΐα Κυριακού: Καταπατούνται ωμά στοιχειώδη δικαιώματα του παιδιού και της μητέρας... "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news