facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η ασύλληπτη περιπέτεια μιας εγκύου

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου πρόκειται να καθίσει στις 6 Οκτωβρίου 2014 ένας ιατρός ακριτικού νοσοκομείου, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε σε μια ασύλληπτη ιατρική πράξη, που συνοδεύεται από καταγγελίες για σκόπιμη παραπλάνηση και παρασιώπηση ουσιωδών στοιχείων για την πορεία της υγείας μιας 32χρονης γυναίκας.

Η υπόθεση, η οποία αναδείχθηκε από τη «Δημοκρατική» και τη «Ζούγκλα», είχε προκαλέσει σάλο, με αποτέλεσμα τη δημόσια παρέμβαση της τότε υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία απαίτησε να χυθεί άπλετο φως.

Η 32χρονη γυναίκα είχε καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια ανεπιτυχούς διακοπής της κύησής της ο γιατρός, αντί να αφαιρέσει το έμβρυο, το τεμάχισε, με αποτέλεσμα να αποκοπεί το κεφάλι του, να παραμείνει στην κοιλιακή χώρα και η μητέρα να κινδυνέψει να πεθάνει από σηψαιμία.

Όλα άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2009, όταν η 32χρονη κοπέλα αντελήφθη ότι έμεινε έγκυος και θα έφερνε στο κόσμο ένα παιδί που τόσο το επιθυμούσαν η ίδια και ο σύζυγός της. Η εγκυμοσύνη της όμως λίγο καιρό αργότερα θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη.

Η μήνυση

Σύμφωνα με την μήνυση, τον Μάιο του ίδιου έτους, αφού διενήργησε τις προβλεπόμενες εξετάσεις, ο θεράπων γυναικολόγος ιατρός της διαπίστωσε «τεράστια αυχενική διαφάνεια» στο έμβρυο και εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να διακοπεί άμεσα η κύηση. Κι αυτό διότι πιθανότατα το παιδί που θα έφερνε η 32χρονη στον κόσμο θα έπασχε από το σύνδρομο Τέρνερ.

Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε και τον εγκαλούμενο γυναικολόγο, γεμάτη ανησυχία, προκειμένου να λάβει μια δεύτερη άποψη. Ο εγκαλούμενος την παρέπεμψε τότε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου υπηρετούν εξειδικευμένοι στον προγεννητικό έλεγχο ιατροί.

Την επόμενη ημέρα μετέβη σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε μετά βεβαιότητας ότι το έμβρυο έπασχε από κάποιο σύνδρομο. Ο εκεί ιατρός τη συμβούλεψε να επιστρέψει στην κατοικία της για να συνεχισθεί η κύηση και να επανέλθει για νέο έλεγχο τον Ιούλιο.

Τον Ιούνιο, αγωνιώντας για την τύχη του εμβρύου και την πορεία της εγκυμοσύνης, επισκέφθηκε και πάλι τον εγκαλούμενο, ο οποίος της είπε ότι διαπίστωσε αύξηση της αυχενικής διαφάνειας του εμβρύου και της συνέστησε να μεταβεί ξανά στο νοσοκομείο της Αττικής για περαιτέρω εξετάσεις.

Από τις νέες εξετάσεις δυστυχώς προέκυψε ότι το έμβρυο είχε πρόβλημα στους λεμφαδένες και τεράστια οιδήματα στον λαιμό. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υγρού στους πνεύμονες και στην περιοχή της κοιλιάς του.

Οι ιατροί του νοσοκομείου της Αττικής ομόφωνα της υπέδειξαν ότι θα έπρεπε το συντομότερο να προβεί σε διακοπή της κύησης. Ειδικά ο ιατρός που επιμελήθηκε τις εξετάσεις της στο νοσοκομείο της Αττικής εξέφρασε την άποψη ότι η διακοπή της κύησης θα έπρεπε να γίνει με φαρμακευτική αγωγή και όχι με χειρουργική επέμβαση, διότι η έκτρωση μετά τον 4ο μήνα της κύησης είναι επικίνδυνη.

Ωστόσο, ο εγκαλούμενος ιατρός επέμεινε ότι η διακοπή της κύησης θα έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε με χειρουργική επέμβαση.

Τον ίδιο μήνα έγινε η προγραμματισμένη από τον εγκαλούμενο εισαγωγή της στο νοσοκομείο, όπου και της ανακοίνωσε ότι, επειδή η όλη διαδικασία της αναμονής είναι ψυχοφθόρα, ο ίδιος είχε αποφασίσει η ασθενής του να εισαχθεί στο χειρουργείο με ολική αναισθησία, ώστε να μην υποστεί ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Η παθούσα τού αντέτεινε, όπως τονίζει, και πάλι ότι η άποψη του εξειδικευμένου συναδέλφου του ήταν ότι, επειδή είχε συμπληρωθεί ο 4ος μήνας της κύησης, η διακοπή της έπρεπε να προκληθεί με φαρμακευτική αγωγή και όχι με χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, εκείνος, υπεραμυνόμενος της επιστημονικής του «αξιοπιστίας», τη διαβεβαίωσε επανειλημμένα ότι στην περίπτωσή της, λόγω του μεγάλου μεγέθους του εμβρύου, ήταν αναγκαία η έκτρωση, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του Ιουνίου του 2009.

Αφού πραγματοποιήθηκε η επέμβαση με καισαρική τομή, ο εγκαλούμενος βγήκε από το χειρουργείο και διαβεβαίωσε τον σύζυγο της 32χρονης ότι «όλα πήγαν καλά», αλλά τον δυσκόλεψε λίγο το κεφάλι του εμβρύου, το οποίο είχε σφηνωθεί σε δύσκολο σημείο, και ότι επειδή η μήτρα αιμορράγησε αναγκάστηκε να προβεί στη συρραφή της.

Σύντομα η γυναίκα παρουσίασε πυρετό και αφόρητους πόνους στη δεξιά κυρίως πλευρά της κοιλιακής χώρας. Στις 4 Ιουλίου και ενώ η πόνοι και ο υψηλός πυρετός της συνεχίζονταν, ζήτησε έλεγχο του αιματοκρίτη της, διότι συνεχώς ένιωθε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της.

Αφού έγινε λήψη αίματος, αντιλήφθηκε μια έντονη και ασυνήθιστη κινητοποίηση στους διαδρόμους του νοσοκομείου, έξω από το δωμάτιό της, με προεξάρχοντα τον εγκαλούμενο. Αυτός της ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε νέο υπερηχογράφημα και νέα χειρουργική επέμβαση, διότι παρουσίαζε εσωτερική αιμορραγία, πιθανόν από παλαιό αιμάτωμα.

Έτσι, με εντολή και πρωτοβουλία του εγκαλούμενου, η γυναίκα μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση της «αιμορραγίας», μετά το πέρας της οποίας ο εγκαλούμενος, εξερχόμενος του χειρουργείου, ενημέρωσε ικανοποιημένος τον σύζυγό της ότι η εσωτερική αιμορραγία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και ότι οφειλόταν «ευτυχώς σε παλαιό επιφανειακό αιμάτωμα» και όχι σε μετεγχειρητική επιπλοκή.

Την επόμενη μέρα, 5 Ιουλίου, παρουσιάστηκε υγρό στους πνεύμονές της, γι' αυτό και αναισθησιολόγος τής συνέστησε να εκτελεί κάποιες ασκήσεις και να λάβει οξυγόνο για ανακούφιση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του εγκαλούμενου ότι αποκαταστάθηκε η εσωτερική αιμορραγία, η γυναίκα εξακολουθούσε να αισθάνεται αφόρητους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι γίνονταν εντονότεροι κάθε φορά που προσπαθούσε να αλλάξει θέση στο κρεβάτι.

Ο σύζυγός της, αποφασισμένος και οργισμένος από τις ανακόλουθες «διαβεβαιώσεις» και παλινδρομήσεις του εγκαλούμενου, ζήτησε να την ετοιμάσουν για να μεταφερθεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο των Αθηνών. Όταν τελικά την ετοίμασαν, ο εγκαλούμενος, όπως αναφέρεται στη μήνυση, ανήσυχος ανακοίνωσε στον σύζυγό της ότι οι τελευταίες ακτινογραφίες έδειξαν πως υπάρχει ένα υγρό μόρφωμα στο παχύ έντερο που πρέπει να αφαιρεθεί και ότι ήδη είχε ειδοποιήσει το νοσοκομείο της Αττικής.

Ο σύζυγός της 32χρονης, όμως, έλαβε την απόφαση εκείνη να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο στην Αττική και όχι σε εκείνο που υπέδειξε ο εγκαλούμενος.

Στις 6 Ιουλίου το βράδυ έγινε κατεπείγουσα εισαγωγή της γυναίκας σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αττικής, όπου υποβλήθηκε αμέσως σε πλήθος εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ της χορήγησαν δύο φιάλες αίμα. Παράλληλα, της ανακοινώθηκε ότι εντοπίσθηκε στην κοιλιακή της χώρα «ωοειδές μόρφωμα», το οποίο θα αφαιρούσαν αμέσως, καθώς και ότι υπήρχε περίπτωση να της αφαιρέσουν ακόμη και τη μήτρα!

Zougla

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ασύλληπτη περιπέτεια μιας εγκύου"

Στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου

Νέα, πιο πρόσφατη φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου δόθηκε το Σάββατο (4/10) στη δημοσιότητα.

Ο 31χρονος συνελήφθη την Τετάρτη (01/10) στον Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Στη δημοσιότητα και πλαστή ταυτότητα του Σταμπούλου

Η ΕΛ. ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες που απεικονίζουν τη πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο διαμέρισμα του Αντώνη Σταμπούλου και την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να το νοικιάσει.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, «το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας βρέθηκε σήμερα (04-10-2014) σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον παραπάνω συλληφθέντα.



Το πλαστό Δελτίο φέρει αριθμό ΑΑ 011583 και φέρεται να έχει εκδοθεί την 04-03-2005 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, υπό στοιχεία ΤΣΕΡΓΑΣ Ευθύμιος του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης, γεννηθείς την 26-07-1987 στην Αθήνα, που αντιστοιχούν σε στοιχεία πραγματικού ατόμου, που δε σχετίζεται με την ερευνώμενη υπόθεση.




Επιπλέον, φέρει επικολλημένη φωτογραφία άνδρα, που προσομοιάζει με τον παραπάνω συλληφθέντα και είναι εμφανώς διαφορετική από αυτή του πραγματικού κατόχου».

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου"

Η παθογένεια του συστήματος υγείας στην χώρα αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα στην Αιτωλοακαρνανία....(ΒΙΝΤΕΟ)

"Μια περιοχή στην όποια ζουν 250.000 κάτοικοι και έχει δυο νοσοκομεία, ένα υπερσύγχρονο στο Αγρίνιο και ένα καινούργιο στο Μεσολόγγι σε απόσταση 25 λεπτών και 35 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

Ωστόσο, τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν σωστά και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν τα αποτελέσματα της κρίσης αλλά και της γραφειοκρατίας".

Κάπως έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του star για νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου που παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στο βίντεο μιλά ο πρόσφατα παραιτηθείς διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου Αρ. Τζιόβας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου Στ.Μερμίγκης και Δ. Τουμαράς, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, οι διοικητές των δύο νοσοκομείων κ.Βλάχος-Κυριακόπουλος, ο δήμαρχος Αγρινίου κ.Παπαναστασίου καθώς και πολίτες της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν αναμονή και της συνάντησης που έχει ζητήσει ο δήμαρχος με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, η δημοσιότητα μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει.

ΔΕΙΤΕ στο βίντεο το εκτενές ρεπορτάζ για τα Νοσοκομεία του νομού:


cityvoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Η παθογένεια του συστήματος υγείας στην χώρα αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα στην Αιτωλοακαρνανία....(ΒΙΝΤΕΟ)"

«Εκλεισε» το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού χωρίς νέα μέτρα

«Έκλεισε», κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 προβλέπεται να είναι «πολύ κοντά στο 3% του ΑΕΠ, θα απέχει ελάχιστα από τον στόχο» και χωρίς νέα μέτρα.

Στο προσχέδιο, εκτός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνεται μόνον το κονδύλι για τους ένστολους και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από το τρέχον έτος. Το πλήρες σχέδιο για τους ένστολους θα «αποτυπώνεται» αναλυτικά στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα «δεν έχει εκφράσει ούτε συμφωνία, ούτε διαφωνία» για τα μεγέθη του προσχεδίου, και «θα τα παρακολουθεί όλα» έως και το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού. Η ίδια πηγή, πάντως, πρόσθεσε, ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα «καλό ιστορικό» στις προβλέψεις της για τα δημοσιονομικά μεγέθη και πλέον αυτές δεν μπορούν να αμφισβητηθούν έντονα από τους εκπροσώπους των δανειστών. Εξάλλου, στις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο (σ.σ. κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα) θα υπάρχουν «ανοδικά και καθοδικά ρίσκα», τα οποία θα επαληθευτούν ή μη, στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος για την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τα έσοδα του Σεπτεμβρίου (προ επιστροφών φόρων) κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα από τους στόχους και κατά 16% υψηλότερα από τον Σεπτέμβριο πέρυσι. Παράλληλα, αν και δεν υπάρχει εικόνα για τις εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «ικανοποιητική πορεία», καθώς ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας καταβολής του φόρου.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εκλεισε» το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού χωρίς νέα μέτρα"

Με 6.000 υποχρεωτικές μέρες ασφάλισης, θέλουν να κόψουν τη σύνταξη από μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων

Ψηλά στην ατζέντα των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», τις οποίες η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα, βρίσκεται το Ασφαλιστικό. Η συζήτηση για το «δέον γενέσθαι», που θα πάρει τη μορφή προαπαιτούμενου, θα μπει στην τελική της φάση μόλις δημοσιοποιηθούν οι περιβόητες αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες θα δείξουν, ασφαλώς, ένα μαύρο μέλλον για τη «βιωσιμότητα» (με την αστική, λογιστική έννοια του όρου) των ασφαλιστικών ταμείων.

Βέβαια, σ’ ένα οιονεί προεκλογικό κλίμα, η συγκυβέρνηση θέλει ν’ αποφύγει το πικρό ποτήρι ενός ακόμη αντιασφαλιστικού νόμου. Θέλει να το μεταθέσει για την άνοιξη του 2015. Αν έχουν γίνει εκλογές, το ζήτημα θα μεταφερθεί ως καυτή πατάτα στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης. Αν όχι, τότε η συγκυβέρνηση, έχοντας συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, θα αισθάνεται πολιτικά ενισχυμένη για να περάσει και το νέο αντιασφαλιστικό νόμο.

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Εργασίας Βρούτσης διαβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία, ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ως προς το τελευταίο, το όριο έχει πάει στα 67 και τυπικά δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Μπορούν, όμως, να γίνουν «μαζέματα» στα χαμηλότερα όρια, τα οποία ισχύουν υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις. Κι αυτό σχεδιάζεται ήδη, όπως αποκαλύφθηκε από τις διαρροές που ο ίδιος ο Βρούτσης φροντίζει να κάνει στα παπαγαλάκια του. Ως προς το ύψος των συντάξεων, στο στόχαστρο έχει μπει η κατώτερη σύνταξη, τμήμα της οποίας το εμφανίζουν ως «μπόνους» προς όσους συνταξιοδοτούνται με 4.500 ένσημα. Αναμένεται, λοιπόν, χτύπημα και στην κατώτερη σύνταξη.

Ομως, πυλώντας της σχεδιαζόμενης νέας αντιασφαλιστικής ανατροπής είναι η αύξηση κατά 33% των ελάχιστων ημερών ασφάλισης που πρέπει να έχει ένας εργαζόμενος για να μπορέσει να βγει στη σύνταξη, όταν πιάσει το όριο ηλικίας. Από 4.500 ασφαλιστικά ημερομίσθια (15 πλήρη χρόνια ασφάλισης) σκοπεύουν να αυξήσουν το όριο στα 6.000 ημερομίσθια (20 πλήρη χρόνια ασφάλισης)!

Αυτό το «φασούλι» δεν είναι καινούργιο. Είχε συζητηθεί όταν ετοιμαζόταν το τελευταίο αντεργατικό-αντιασφαλιστικό πολυνομοσχέδιο (νόμος 4093, Νοέμβρης 2012). Κρίθηκε, όμως, πως δεν έπρεπε να προωθηθεί σε εκείνη τη συγκυρία, γιατί κύριος στόχος ήταν η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Το κράτησαν καβάντζα για την επόμενη ανατροπή, αφού η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 θα οδηγούσε (όπως και έγινε) σε ανακοπή του ρυθμού εξόδου στη σύνταξη. Στο ΙΚΑ, για παράδειγμα, ο ρυθμός εξόδου στη σύνταξη έπεσε κατά 40%!

Αν μέχρι τώρα προσανατολίζονταν στη μείωση του ρυθμού εξόδου στη σύνταξη, μέσω της αύξησης των ορίων ηλικίας, τώρα προσανατολίζονται στον αποκλεισμό σημαντικού τμήματος εργαζόμενων από την ίδια τη σύνταξη. Αυτόν το στόχο υπηρετεί η αύξηση του ελάχιστου αριθμού ασφαλιστικών ημερομισθίων από 4.500 σε 6.000.

Μπορούμε να καταλάβουμε για τι «δολοφονικό» μέτρο πρόκειται, αν αναλογιστούμε ότι η πλειοψηφία των εργαζόμενων του ιδιωτικού καπιταλιστικού τομέα βγαίνει στη σύνταξη με ένα μέσο όρο γύρω στα 5.500 ένσημα. Αν μέχρι το 2010, με ανεργία που κυμαινόταν μεταξύ 8% και 13% υπήρχε αυτή η κατάσταση, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί από τώρα και μετά, με την ανεργία να έχει «καρφωθεί» στο 27% και με προοπτική τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια να είναι σταθερά πάνω από 20%. Πρέπει ακόμη να συνυπολογίσουμε πως η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τα 6.000 ένσημα κατά τη μεταβατική περίοδο που συνήθως θεσπίζεται. Δηλαδή, κάποιοι θα έχουν τα 4.500 ένσημα, δε θα έχουν όμως το όριο ηλικίας των 67 και έτσι θα αποκλειστούν από τη σύνταξη, αφού δε θα μπορούν να μαζέψουν 1.500 ένσημα σε μια ηλικία 65-70 ετών.

eksegersi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 6.000 υποχρεωτικές μέρες ασφάλισης, θέλουν να κόψουν τη σύνταξη από μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων"

Οι κουρείς της Ιταλικής βουλής θα παίρνουν μόνο... 7.600 ευρώ το μήνα

Μία μάλλον εξοργιστική «μείωση μισθών» στα πλαίσια κίνησης λιτότητας έχει εξοργίσει τον λαό της Ιταλίας. Συγκεκριμένα οι κουρείς του ιταλικού κοινοβουλίου που αμοίβονταν με 136.000 ευρώ το χρόνο πλέον θα παίρνουν μόνο(!) 99.000 ευρώ.

Μάλιστα στα πλαίσια των περικοπών, οι αποδοχές του γενικού Γραμματέα της Βουλής θα πέσουν από τα 480.000 στα 360.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι μισθοί των κοινοβουλευτικών συνεργατών θα μειωθούν από τα 358.000 στα 240.000 ευρώ το χρόνο, τωμ τεχνικών από 152.000 στα 106.000 ευρώ το χρόνο και των πρακτικογράφων από τα 238.000 στα 166.00 ευρώ το χρόνο.

Η ρύθμιση αυτή θα εξοικονομήσει στο Ιταλικό δημόσιο περίπου 100.000.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο έχει εξοργίσει τους Ιταλούς οι οποίοι διαμαρτύρονται στα social media που οι κουρείς θα παίρνουν 7.600 ευρώ το μήνα απλώς για να κουρεύουν τους βουλευτές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κουρείς της Ιταλικής βουλής θα παίρνουν μόνο... 7.600 ευρώ το μήνα"

Βόλος: 85χρονη ξεγέλασε τον ληστή που της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό

Κατάφερε να βγει από το παράθυρο της τουαλέτας και να ειδοποιήσει τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον 33χρονο δράστη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας ηλικιωμένης γυναίκας που δέχθηκε επίθεση από ληστή οπλισμένο με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στο Βόλο, αλλά κατάφερε να ξεφύγει μέσα από τα χέρια του. Ο δράστης συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα με την περιγραφή που είχε δώσει η 85χρονη.

Ο 33χρονος κακοποιός «έσκαψε» με το μαχαίρι του τον τοίχο γύρω από τους μεντεσέδες της εισόδου της μονοκατοικίας και γκρέμισε με μια σπρωξιά την πόρτα, τη στιγμή που η ηλικιωμένη βρισκόταν από πίσω νομίζοντας ότι ήταν ο γαμπρός της, ο οποίος κατοικεί στην διπλανή μονοκατοικία. Της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και ζήτησε επιτακτικά χρήματα.

Η 85χρονη του έδειξε πού φύλαγε τα 720 ευρώ της σύνταξής της και του ζήτησε να την αφήσει να πάει στην τουαλέτα.

Ο κακοποιός άρπαξε τα χρήματα, αλλά συνέχισε να ψάχνει στην κρεβατοκάμαρα αναζητώντας και άλλα κι έτσι η ηλικιωμένη βρήκε ευκαιρία να βγει στο δρόμο καλώντας σε βοήθεια. Τις φωνές της άκουσε ο γαμπρός της, ο οποίος έτρεξε αμέσως να δει τι συμβαίνει. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή χωρίς να προλάβει να τον δει, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που κλήθηκαν κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Πάνω του βρήκαν το μαχαίρι και μέρος από τα κλεμμένα χρήματα που επιστράφηκαν στην 85χρονη. Ο 33χρονος ανακρίνεται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: 85χρονη ξεγέλασε τον ληστή που της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό"

Το απατηλό όνειρο της παραγωγής νέου Pony

Προς το παρόν, μόνο η παλαιά έκδοση του θρυλικού Pony κυκλοφορεί στους δρόμους και σε... επιλεγμένες εμφανίσεις. Το νέο αυτοκίνητο συναντά αρκετά εμπόδια και είναι ακόμα άγνωστο πότε θα καταφέρει να βγει στην άσφαλτο.

Ηταν και αυτή μια γραμμή παραγωγής. Το πρώτο στάδιο ήταν τα ρεπορτάζ με τις πληροφορίες για την επανεκκίνηση του εργοστασίου της Namco και την παραγωγή του νέου Pony. Το δεύτερο ήταν οι ερωτήσεις στη Βουλή για τη «γραφειοκρατία» γύρω από τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Στο τρίτο έπιασε δουλειά η κυβερνητική μηχανή, με τις πληροφορίες για «ξεμπλοκάρισμα» των διαδικασιών να διαρρέουν στα Μέσα. Στην απόληξη, είχαμε εμφανίσεις στελεχών σε εκπομπές, επισκέψεις στο εργοστάσιο και πανηγυρικές δηλώσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εξωστρέφεια της οικονομίας κ.ο.κ. Τόσο απορροφημένοι ήμασταν από το όνειρο της εξόδου της χώρας από την κρίση πάνω σε τέσσερις τροχούς που κανείς δεν πρόσεξε ότι η γραμμή παραγωγής του ίδιου του εργοστασίου παραμένει ανενεργή.

Σύμφωνα με πηγές από τη Namco SA, για την επανεκκίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και την παραγωγή του πρώτου Pony απαιτούνται τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ σε περαιτέρω έρευνα, μελέτες παραγωγής, εκμάθηση εξειδικευμένου προσωπικού κ.ο.κ. «Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Ηρθε ο κ. Κεφαλογιάννης στο εργοστάσιο, είδε ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν του είπαν ότι αυτή τη στιγμή λείπουν δύο γραμμές παραγωγής μοντάζ», αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι της εταιρείας.

Γενικότερα, όπως λένε, το περιβάλλον στην Ελλάδα δεν ευνοεί την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το καθαρό κέρδος μιας τέτοιας επένδυσης δεν ξεπερνά το 3%-6%, ενώ το κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται αντιστοιχεί περίπου στο 80% του τζίρου. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, το σχέδιο είναι η κατασκευή 24 αυτοκινήτων την ημέρα. Εάν η τιμή κυμαίνεται στα 7.000 ευρώ, ο τζίρος φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει κεφάλαιο κίνησης ύψους 34 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί όλα τα εξαρτήματα που δεν μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα θα πρέπει να αγοραστούν από το εξωτερικό. Τις μηχανές, φέρ’ ειπείν, θα τις προμηθευτούν από τη Volkswagen-Ford. «Στην Ελλάδα δεν έχουμε χυτήρια για μπλοκ κινητήρων, δεν έχουμε το know how για την παραγωγή φρένων. Ολα τα αγοράζουμε απέξω. Και η VW είναι εργοστάσιο συναρμολόγησης ουσιαστικά, αλλά το πιο κρίσιμο κομμάτι, τον κινητήρα και το σασμάν, τα φτιάχνει η ίδια». Ετσι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για τα 6.000 αυτοκίνητα που σχεδιάζει η Namco να πουλήσει τον χρόνο, θα πρέπει να αγοράσει 2.000-2.500 κινητήρες από πριν.

Μεγάλο πρόσκομμα αποτελεί ταυτόχρονα και η έλλειψη τεχνογνωσίας. Το προσωπικό της χρυσής εποχής της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα (1964-1985) βρίσκεται πια στη σύνταξη. «Χρειάζονται μηχανικοί για όλα τα στάδια από το quality control, τη βαφή, την ηλεκτροκόλληση. Δεν έχουμε εξειδικευμένους στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάτες. Ενδεχομένως χρειαστεί να φωνάξουμε το σωματείο των συνταξιούχων μηχανικών αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας για εκπαίδευση των Ελλήνων συναδέλφων τους. Και αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα», σημειώνουν χαρακτηριστικά άνθρωποι μέσα από την εταιρεία.

Τα παραπάνω συμπληρώνονται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να επενδύσει σήμερα στην Ελλάδα, όταν ζητείται 26% φόρος για κέρδη και το 55% πρέπει να καταβληθεί μπροστά. Το εργασιακό κόστος επιπλέον είναι 1,9 φορές ο καθαρός μισθός ενός εργατοτεχνίτη, κυρίως λόγω των ασφαλιστικών εισφορών. Το περιβάλλον δεν είναι καλό για τέτοιες μεγάλες επενδύσεις».

Πρακτικό και οικονομικό

Η οικογένεια Κοντογούρη είχε πάντα το όνειρο να χτίσει το τέλειο αυτοκίνητο. Ενα αυτοκίνητο που δεν θα υποκύπτει σε συμβιβασμούς, που θα είναι εργαλείο, που θα ξεχωρίζει από τη μάζα. Το νέο Pony είναι αγαπητό, πρακτικό, σκληροτράχηλο και κυρίως οικονομικό. Πώς να μη γοητευτείς από ένα ελληνικό προϊόν που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όχι μόνο στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται το εργοστάσιο αλλά και σε πάνω από 200 βιοτεχνίες και βιομηχανίες της χώρας μέσω των προμηθευτών. «Ομως αυτό το όνειρο ίσως να μην μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, αυτό το όνειρο μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη με απλήρωτους λογαριασμούς, απογοητευμένους πελάτες, απολύσεις, δίκες με τράπεζες, πιστωτές και το Δημόσιο».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Το απατηλό όνειρο της παραγωγής νέου Pony"

Αγωγή εναντίον τράπεζας από 51χρονη για ψυχική οδύνη!

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 51χρονη συμπολίτισσά μας ζητώντας να αποζημιωθεί για την ταλαιπωρία που τράβηξε από τράπεζα, η οποία της ζητούσε να εξοφλήσει δάνειο ύψους άνω των 300.000 ευρώ που ποτέ δεν είχε πάρει!
Η 51χρονη κατέθεσε αγωγή, δια του δικηγόρου της κ. Μιχάλη Τεχνίτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία στρέφεται κατά της Αγροτικής Τράπεζας (η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση), κατά του εκκαθαριστή αυτής, αλλά και κατά στελέχους της τράπεζας, διεκδικώντας το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Η ταλαιπωρία της συμπολίτισσας μας ξεκίνησε στο τέλος Ιανουαρίου 2014 όταν έλαβε εξώδικο από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος η οποία ως γνωστόν βρίσκεται υπό εκκαθάριση. Το εξώδικο κοινοποιούνταν στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας και στην 51χρονη ως μέλος αυτής.

Με το έγγραφο αυτό ο εκκαθαριστής της τράπεζας πληροφορούσε την 51χρονη για το δάνειο που έλαβε, και το οποίο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους δεν έχει εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις του και δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, ανέφερε το εξώδικο, η μεταξύ τους σύμβαση καταγγέλθηκε και το ανεξόφλητο ποσό κηρύχθηκε ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Έτσι η 51χρονη καλούνταν να καταβάλλει το ποσό των 301.897,19 ευρώ!
Μάλιστα το ίδιο έγγραφο κατέληγε πως τα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν εντός τριών ημερών από την ημέρα που θα ελάμβανε το εξώδικο η 51χρονη καθώς σε διαφορετική περίπτωση «και δίχως άλλη ειδοποίηση επρόκειτο να προβούν σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια προς προστασία των συμφερόντων τους και ρευστοποίηση της απαίτησής τους».

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή αυτή προκάλεσε σοκ και δέος στην 51χρονη δημόσια υπάλληλο η οποία ουδέποτε ασχολήθηκε με επιχειρήσεις, ουδέποτε υπήρξε έμπορος, μέλος ή μη εταιρείας ή ελεύθερος επαγγελματίας, ουδέποτε ασχολήθηκε με χρηματοδοτήσεις, ουδέποτε είχε συνάψει συμβάσεις δανείων ή είχε συνεργαστεί για τον οποιοδήποτε λόγο με την Αγροτική Τράπεζα!

Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ακόμη και προβλήματα υγείας στην 51χρονη η οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το όλο θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι προσέφυγε στον δικηγόρο της κ. Μιχάλη Τεχνίτη μέσω του οποίου αρχικά επικοινώνησε με τους υπευθύνους της εταιρείας στην οποία φέρεται να είναι ομόρρυθμο μέλος, και οι οποίοι και αποδέχτηκαν ότι πράγματι έχουν πάρει δάνειο το 2010 ωστόσο ουδεμία σχέση με αυτό έχει η 51χρονη.

Στη συνέχεια η δημόσια υπάλληλος «απάντησε» με εξώδικο στους εκκαθαριστές της Αγροτικής Τράπεζας για να λάβει νέο έγγραφο (ανάκληση εξώδικου- απάντηση – δήλωση) από τους υπευθύνους της τράπεζας, οι οποίοι αναγνώρισαν το λάθος τους και το απέδωσαν «στην λανθασμένη μηχανογραφική καταχώρηση στα ηλεκτρονικά αρχεία» τονίζοντας πως ανακαλούν την εξώδικη καταγγελία και δήλωσή τους, ενώ δεν έχουν από την συμπολίτισσα μας καμία απολύτως αξίωση.

Ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση και η ψυχική ταλαιπωρία που υπέστη η 51χρονη της δημιούργησαν προβλήματα και στην καθημερινότητα της καθώς όπως αναφέρει και στην αγωγή της «προσβλήθηκε άμεσα η πίστη, η καλή φήμη ως αξιοπρεπούς, έντιμου και σοβαρού ανθρώπου στη μικρή κοινωνία που ζει, και βεβαίως η επαγγελματική της υπόληψη.

Πέραν των ανωτέρω υπέστη μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία και πόνο καθόλην την διάρκεια των προσπαθειών της να πείσει τους εναγόμενους να φανούν αρωγοί στην προσπάθεια της να αποδείξει ότι κανένα δάνειο δεν είχε συναφθεί από την ίδια και να καταρρίψει τα εναντίον της στοιχεία».

Για τους λόγους αυτούς και η 51χρονη με την αγωγή της ζητάει να της καταβάλλει η τράπεζα, ο εκκαθαριστής αυτής και ένα στέλεχος της που υπέγραψε το πρώτο εξώδικο που είχε λάβει, από κοινού το ποσό των 200.000 ευρώ.

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή εναντίον τράπεζας από 51χρονη για ψυχική οδύνη! "

Δείτε βίντεο με το εσωτερικό της Αμφίπολης! [video]

Έχουμε διαβάσει αμέτρητα κείμενα γύρο απο τις ανασκαφές της Αμφίπολης

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε στιγμές και φωτογραφίες από το εσωτερικό του τάφου!



Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε βίντεο με το εσωτερικό της Αμφίπολης! [video]"

Έκαναν «μπαλάκι» ασθενή με εγκεφαλική αιμορραγία!

Σε σίριαλ μετατράπηκε η διακομιδή ασθενούς που είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία την Πέμπτη το μεσημέρι, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η υγεία στην Ηλεία νοσεί και νοσεί πολύ σοβαρά.

Ο 59χρονος ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας προχθές λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασής του και προχώρησαν σε διασωλήνωση, ενώ παράλληλα άρχισαν να αναζητούν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη μεταφορά του.

Αρχικά ο 59χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης.

Επέστρεψε στην Αμαλιάδα

Στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εκεί δυνατότητα νοσηλείας του, αφού ως γνωστόν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ούτε ΜΕΘ διαθέτει, ούτε νευροχειρουργό ούτε καν νευρολόγο.

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής, η πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, επιδόθηκαν πλέον σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί Νοσοκομείο με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να δεχτεί το περιστατικό.

Η αρχική επικοινωνία με το Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» που εφημέρευε προχθές απέβη άκαρπη, καθώς η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το περιστατικό μπορούσε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, που επίσης διαθέτει ΜΕΘ.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου Πύργου ήταν επίσης αρνητική η απάντηση, αφού δεν είχε νευροχειρουργό για να μπορέσει να κρατήσει το περιστατικό, που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση.

Ενημερώθηκε και το ΕΚΕΠΥ

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Υγείας, προκειμένου να δώσει λύση και να αποφασίσει σε ποια ΜΕΘ θα μεταφερόταν το περιστατικό.

Ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επαφές, και ενώ ο 59χρονος ήταν διασωληνωμένος, τελικά γιατροί και διοίκηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας πήραν το πολυπόθητο «πράσινο φως» για τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών.

Από τις 12 το μεσημέρι και αφού προηγήθηκε σειρά τηλεφωνημάτων, τελικά το ασθενοφόρο με τον ασθενή αναχώρησε από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας γύρω στις 4 το απόγευμα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και μισή ώρα μετά την άφιξή του εκεί, μπήκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Κανείς βέβαια δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, εάν καθυστερούσαν περισσότερη ώρα οι διαπραγματεύσεις…

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκαναν «μπαλάκι» ασθενή με εγκεφαλική αιμορραγία!"

Δέσμευση Βορίδη: Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Υγείας κ, Μάκη Βορίδη. Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην έκδοση σχετικών αποφάσεων, ικανοποιώντας έτσι μία σειρά αιτημάτων των ιατρών, σχετικά με τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, την ελάφρυνση των κλινικοεργαστηριακών και την προκήρυξη θέσεων στην Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδα Υγείας.

Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίου την Παρασκευή, ενώπιον των προέδρων του ΠΙΣ και ΙΣΑ κ.κ. Γιώργου Πατούλη και Μιχ. Βλασταράκου καθώς και εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας.

Ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντό, είχε ανακοινωθεί ότι οι νέες συμβάσεις με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση σχετικών αποφάσεων για τα εξής θέματα:

1. Ανάκληση της εφαρμογής του δεύτερου rebate, σε συνέχεια της εφαρμογής του πρώτου Rebate, για όλους τους αυτοπαραπέμποντες ιατρούς, είτε αυτοί λειτουργούν ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως νομικά πρόσωπα.

2. Θεσμοθέτηση επιβολής ποινής για την περίπτωση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς ιατρική συνταγή.

3. Σύναψη νέων συμβάσεων για όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν από τις αρχές του νέου έτους.

4. Δέσμευση 370 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων, έτους 2011 και πριν, έως το τέλος του έτους.

5. Σταδιακή εκκαθάριση και αποπληρωμή, των λοιπών οφειλών του έτους 2012 και μετέπειτα.

6. Προκήρυξη 900 θέσεων ιατρών και στο άμεσο χρονικό διάστημα προκήρυξη πρόσληψης 1500 οικογενειακών ιατρών.

Εξάλλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ιατρών, έχοντας πετύχει τα τελευταία χρόνια αφενός ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, δίνοντας το δικαίωμα της συνταγογράφησης σε όλους ανεξαρτήτως του αν υφίσταται σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίο συνετέλεσε ουσιαστικά στην απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Αφετέρου καθιστάμεθα αρμόδιοι για την έκδοση των βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων και πολυϊατρείων και μετά από έντονες πιέσεις και αγώνα και των διαγνωστικών εργαστηρίων. Τέλος θεσμοθετήσαμε την λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας. Ο ΙΣΑ θα πιέζει μέχρι τέλους για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα, τα οποία συντελούν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών - μελών μας».

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » " Δέσμευση Βορίδη: Απελευθερώνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ"

Κείμενο του συνεργού του Μαζιώτη από τη ΓΑΔΑ: Βρίσκομαι αιχμάλωτος

Με ένα κείμενο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με την υπογραφή του, ενώ εκείνος κρατείται στη ΓΑΔΑ, «μίλησε» ο Αντώνης Σταμπούλος.

Ο 31χρονος άνδρας που συνελήφθη στο Βύρωνα την Τετάρτη, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και αρνείται να μιλήσει στους αστυνομικούς, φέρεται να έγραψε το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia στις 00:42 του Σαββάτου.

Στο κείμενο, ο φερόμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη δηλώνει αιχμάλωτος, μιλά για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησής του, για όσα τον κατηγορούν και δηλώνει βέβαιος για την προφυλάκισή του.

Ολόκληρο το κείμενο του Αντώνη Σταμπούλου

«Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.

Την 1-10-2014 , με συλλαμβάνουν και οδηγούμαι με κουκούλα στο κεφάλι στον ανακριτικό θάλαμο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Από τις 17.00 έως τις 1.00 τη νύχτα, ένα τσούρμο κουκουλοφόροι -και ενώ είμαι δεμένος πισθάγκωνα- μου αποσπούν με τη βία DNA, αποτυπώματα και με φωτογραφίζουν (προσπαθούν) εν μέσω ειρωνειών , κεφαλοκλειδωμάτων,στραμπουληγμάτων, ξύλου και απειλών για ηλεκτροσόκ, θεωρώντας ότι έτσι θα συνεργαστώ. Στις 1.00 τη νύχτα, βλέπω τους πρώτους ξεκουκούλωτους που μου ανακοινώνουν ότι κατηγορούμαι για τρομοκρατία. Ως τις 5.30 τα ξημερώματα , παραμένω σε ένα 1 Χ 3 κελί , δεμένος πάντα πισθάγκωνα με τις χειροπέδες. Την επόμενη μέρα γίνονται πάλι προσπάθειες να με φωτογραφίσουν.

Από μεριάς μου απείχα από την πρώτη στιγμή από τροφή και νερό με απαίτηση να μιλήσω με δικηγόρο. Μου επέτρεψαν τελικά να ειδοποιήσω δικηγόρο μετά από 24 ώρες και κατόρθωσα να την δώ μολις για λίγα λεπτα , λίγο πριν τον Εισαγγελέα.

Τα παραπάνω τα καταθέτω σαν μια μικρή εμπειρία αγώνα προς τους συναγωνιστές.

Η στάση του Κράτους προς εμάς , ήπια ή σκληρή -αυτό είναι πάντα σχετικό- δεν μπορεί ποτέ να μας κάμψει, όσο έχουμε συνείδηση της υπευθυνότητας που απορρέει από τη θέση μας ως αναρχικοί , στις στιγμές της δοκιμασίας.

Γιατί οι δύσκολες στιγμές στον αγώνα είναι αυτές που ατσαλώνουν τη συνείδηση. Γιατί σε αυτές τις περιστάσεις ο κάθε ένας από μας είναι ο θεματοφύλακας των ιδανικών της κοινωνίας που πολεμάμε να φτιάξουμε. Για τον αγώνα προς την χειραφέτηση από την ταξική κοινωνία έχει χυθεί πολύ αίμα, κι επομένως θα ήταν αστείο να λυγίζουμε στα όποια νταϊλίκια των μπάτσων. Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς , καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό . Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε. Όσο λοιπόν οι κλούζω δεν έβρισκαν το όνομα, δεν ήμουν διατεθειμένος με τιποτε να τους το δώσω. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δυο μέρες μετά τη σύλληψη, η αστυνομία έχει βρει «επιτέλους» το όνομά μου.

Είναι σαφές ότι με τη σύλληψή μου οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κυρίως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι έλπιζαν να βγάλουν λαβράκι , γι αυτό και οι διαρροές στον τύπο για το σημειωματάριο με τις «χρονομετρημένες διαδρομές» τους στόχους, τα ποδήλατα και τα λουκάνικα. Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μια ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριο τους. Σενάριο που στο τέλος πρέπει πάντα να βγάζει αυτούς νικητές.

Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων αλλά δική μου. Επομένως, δεν έχω να απολογηθώ στους φύλακες της αστικής νομιμότητας, αλλά μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και τον λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς.

Θεωρώ αναγκαία αυτήν την πρώτη επικοινωνία με τον έξω κόσμο , μιας και δεν τρέφω αυταπάτες για την μη προφυλάκιση μου.

Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ζήτω η επανάσταση.

Ζήτω η Αναρχία.

Αντώνης Σταμπούλος

από την Λ. Αλεξάνδρας 173.

4/10/2014

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κείμενο του συνεργού του Μαζιώτη από τη ΓΑΔΑ: Βρίσκομαι αιχμάλωτος"

Τράπεζα κατέσχεσε 735 ευρώ από πολυτεκνικό επίδομα στο Αγρίνιο

Πρόεδρος ΙΝ.ΚΑ : “Αυτό που ζούμε δεν είναι κράτος, είναι μπάχαλο”

Εκατοντάδες είναι οι αποταμιευτές, που διαπίστωσαν ότι έλειπαν χρήματα από τον λογαριασμό τους. Οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών , σε περίοδο οικονομικής στενότητας για πολλούς συμπολίτες μας. Οι περισσότεροι καταθέτες το ανακάλυψαν τυχαία και όταν ρώτησαν την τράπεζα να μάθουν που πήγαν τα χρήματά στους, τότε έμαθαν τα “άσχημα” νέα. Λύση, για να αποφευχθούν οι κατασχέσεις, υπάρχει αρκεί οι μισθωτοί και συνταξιούχοι να δηλώσουν στις τράπεζες τους καταθετικούς λογαριασμούς όπου πιστώνεται η σύνταξη ή η μισθοδοσία τους ή άλλα κοινωνικά βοηθήματα και επιδόματα, διασφαλίζοντας έτσι τα χρήματά τους από κατάσχεση.

Στην εφημερίδα “Σ” συμπολίτης μας από το Αγρίνιο,τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεσή μας όπως και της τράπεζας, κατήγγειλε ότι “Η τράπεζα προχώρησε στην ανάληψη του ποσού των 735 ευρώ που αντιστοιχεί σε πολυτεκνικό επίδομα”, παρακρατώντας έτσι ένα μέρος από τα χρήματα που ο ίδιος όφειλε, λόγω μικροδανείου. Δεν είχε μεταβεί ο καταθέτης στην τράπεζα για να δηλώσει πως ο λογαριασμός είναι για το κοινωνικό επίδομα-βοήθημα. Μόνο τότε τον “σώζει” ο νόμος από την κατάσχεση.

Οι τραπεζίτες τις περισσότερες φορές, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών, Χρήστο Γκόρτσο υποστηρίζουν πως “οι τράπεζες, δεν μπορούν να γνωρίζουν, ποιος λογαριασμός αφορά την σύνταξη ή την μισθοδοσία του κάθε καταθέτη”.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γεώργιος Λεχουρίτης ανέφερε σχετικά με το γεγονός της κατάσχεσης του ποσού από συμπολίτη μας στο Αγρίνιο, στην “Σ” πώς “Κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά. Είναι τερτίπι και εμπαιγμός της κυβέρνησης και των τραπεζών που συνεχίζουν να κατάσχουν ποσά από συμπολίτες μας. Βάσει του νόμου απαγορεύεται ρητά να γίνονται κατασχέσεις για ποσό έως 1500 ευρώ. Όταν μας δώσει ο Σαμαράς δωρεάν wi-fi θα μπορούν και οι γιαγιάδες και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι να κάνουν αιτήσεις στις τράπεζες. Βάζει το κράτος σε ταλαιπωρία τον πολίτη, παρότι μιλούσαν για μείωση της γραφειοκρατίας. Αποτέλεσμα είναι να έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Είναι μια “απατεωνιά” του κράτους. Αφού προχώρησε η τράπεζα στην κατάσχεση του ποσού πρέπει ο καταθέτης να κάνει αίτηση προς την τράπεζα και να ζητήσει να γίνει επανακατάθεση στον λογαριασμό του πολυτεκνικού επιδόματος. Αυτό που ζούμε δεν είναι κράτος, είναι μπάχαλο.”

Το ακατάσχετο όριο τίθεται στο στα 1500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και στα 2000 για κοινό. Αυτό σημαίνει πως κάποιος που έχει ατομικό λογαριασμό και δεν τον δηλώσει ως μισθοδοτικό, μπορεί να γίνει κατάσχεση. Αν τον δηλώσει αλλά διατηρεί εκεί υπόλοιπα άνω των 1500 ευρώ, μπορεί να γίνει κατάσχεση του ποσού πέραν του ορίου αυτού για οφειλές προς ιδιώτες ή τράπεζες.

Εκτός του παραπάνω νόμου, του 4161/2013, ισχύει παράλληλα και το άρθρο 31 του ΚΕΔΕ που αφορά χρέη προς το Δημόσιο και προβλέπει πως “δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών,συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτό μηνιαίως είναι μικρότερο των 1000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που το υπερβαίνει,επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/4 αλλά το εναπομείνον ποσό δεν μπορεί να είναι κάτω των 1000 ευρώ.

sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα κατέσχεσε 735 ευρώ από πολυτεκνικό επίδομα στο Αγρίνιο"

Ανοιχτά τα μέτωπα σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Ανοιχτά έμειναν τα μέτωπα στα εργασιακά και το ασφαλιστικό σύστημα, κατά τη συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τριμερούς που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε πάντως ότι σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, εξετάσθηκε λεπτομερώς το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης, και η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι πως η τρόικα δέχεται τις ελληνικές θέσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ δεν υπάρχει ζήτημα περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και την τριμερή, συζήτησαν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στο δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο μεταξύ, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τη Δευτέρα κατατίθεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- και η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα μισθολογικά των ενστόλων στις οποίες είχε αναφερθεί προ ημερών την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα προβλέπει την μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων από το μισθό του Νοεμβρίου.

Η τριμερής συναντήθηκε την Παρασκευή και με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, με τον οποίο συζήτησαν για ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικοδομής, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ. Το πακέτο περιλαμβάνει κονδύλια 400 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ από το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, και ενεργειακές παρεμβάσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε επαγγελματικά ακίνητα και κτήρια του δημοσίου.

Νωρίτερα οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι διαγωνισμοί που πρόκειται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.

Το Σάββατο στις 11 το πρωί οι επικεφαλής της τρίμερους θα συναντηθούν και πάλι με τον υπουργό Οικονομικών, με στόχο να πλησιάσουν οι δύο πλευρές στους στόχους του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά προβλέπει πλέον ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα κινηθεί στην περιοχή του 2,8 - 2,9 % του ΑΕΠ έναντι του 3% που προβλέπει το πρόγραμμα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοιχτά τα μέτωπα σε εργασιακά και ασφαλιστικό"

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δουν το κοινωνικό μέρισμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όσοι δικαιούχοι δεν το έχουν λάβει ακόμη.

Ποιοι όμως δεν έχουν λάβει ακόμα το κοινωνικό μέρισμα; Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσων οι αιτήσεις για τη χορήγηση του μερίσματος υποβλήθηκαν μέσω του Taxisnet έως την 30η Ιουνίου, εκκρεμούσαν λόγω ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο στις εφορίες για την προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Για τους λόγους αυτούς οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν είχαν δει ακόμα το κοινωνικό μέρισμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, μπορούν να ελέγχουν την αίτηση τους μέσω του taxisnet για την επικείμενη τελευταία πληρωμή. Δηλαδή εφόσον δουν, μέσα στις επόμενες ημέρες, την κατάσταση της αίτησης που έκαναν για το επίδομα να αλλάζει και να αναγράφει την ένδειξη «προς πληρωμή» , αυτόν είναι ενδεικτικό αποτέλεσμα ότι θα πληρωθούν το μέρισμα.

Μπαίνοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Taxisnet μπορεί ο καθένας πατώντας την επιλογή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα να δει την κατάσταση της αίτησης του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » " Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα"

Έξι στους δέκα ασθενείς επιλέγουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία

Σύμφωνα με μελέτες, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ η επισκεψιμότητα μετά βίας φτάνει το 7%, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια φτάνει το 66%.

To νέο τοπίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο ρόλος του εργαστηριακού γιατρού σε αυτό, ήταν το θέμα του Forum που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Medisyn, με τη συμμετοχή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) -Τομέας Οικονομικών της Υγείας.

Την εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στο Divani Caravel, παρακολούθησαν μέλη της ιατρικής κοινότητας της χώρας, εκπρόσωποι φορέων, ενώ την έναρξη εργασιών έκανε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο καθηγητής του τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ κ. Γιάννης Κυριόπουλος, κατέθεσε προτάσεις και στοιχεία αναφορικά με τον ρόλο της ΠΦΥ ως της υγειονομικής μεταρρύθμισης. Ανέδειξε τα στοιχεία υπερβολής στην κατανάλωση διαγνωστικών εξετάσεων στο πρόσφατο παρελθόν και παρουσίασε στοιχεία πολύ πρόσφατων μελετών με την επισκεψιμότητα των πολιτών στις μονάδες Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις μελέτες, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ η επισκεψιμότητα μετά βίας φτάνει το 7%, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια φτάνει το 66%.

Ο αντίστοιχος δείκτης ικανοποίησης από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών δείχνει τους πολίτες στο 67% να δηλώνουν ότι η ποιότητα είναι από πολύ κακή έως μέτρια στα Ιατρεία ΠΕΔΥ.

Αντίθετα, το 76,9% εκτιμούν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών είναι καλή έως πολύ καλή στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. Στο 55,59% στο σύνολο της ιατρικής περίθαλψης ήταν η μεταβολή της δαπάνης των νοικοκυριών στην υγεία την τριετία 2009-2012. Παράλληλα, ο κ. Κυριόπουλος παρουσίασε στοιχεία και προτάσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να δομηθεί μια ισχυρή ΠΦΥ με στόχο τη βελτιστοποίηση του συνολικού κόστους Υγείας.

Ο κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος παρουσίασε τη μελέτη της ΕΣΔΥ αναφορικά με τη βιωσιμότητα των Εργαστηριακών μονάδων. Τα συμπεράσματά της ξεκάθαρα καταλήγουν σε πιο αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα που απαιτούν συνεργασίες, συνενώσεις, συνέργειες, βελτιστοποιημένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και τέλος ανάπτυξη νέων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας, όπως προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ο κ. Παναγιώτης Μακρίδης, Γ. Γραμματέας του Medisyn, παρουσίασε ότι σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις των πρόσφατων νομοθετημάτων, οι περικοπές στις παρακλινικές εξετάσεις (εξαιρώντας τις υπερβολές της υπερσυνταγογράφησης όπως οι αξονικές και μαγνητικές) θα επιφέρουν μεγαλύτερη συνολική επιβάρυνση δαπανών στη συνολική πορεία του ασθενούς μέσα στο σύστημα υγείας. Επίσης, η προτεινόμενη μαζική παραγωγή εξετάσεων μέσω επικείμενων μειοδοτικών διαγωνισμών για λόγους «εξοικονόμησης κόστους» είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τις σύγχρονες τάσεις περί εξατομικευμένης διαγνωστικής προσέγγισης και θα ισοπεδώσουν τη ποιότητα ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα που δίνεται στον ασθενή.

Για παράδειγμα, Σκανδιναβικές χώρες που δεκαετίες πριν προχώρησαν σε κεντρικοποιημένα μοντέλα μαζικής παραγωγής εξετάσεων, προχωρούν πλέον σε αποκέντρωση και εξατομικευμένη διαγνωστική.

Ο κ. Μανόλης Κουταλάς, Γενικός Δ/της του Medisyn, ανέλυσε και απέδειξε με τη σειρά του, ότι σε μια χώρα που βρίσκεται υπό οικονομικό στραγγαλισμό είναι προκλητικό την ώρα που οι δημόσιοι πάροχοι υπηρεσιών πρωτοβάθμιας παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις σε τεχνολογικές υποδομές και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, να γίνονται σχεδιασμοί που δείχνουν να μην λαμβάνουν υπόψη, ότι υπάρχει ήδη ικανός αριθμός ιδιωτικών εργαστηρίων, που καλύπτει όλο το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας μας και έχει ήδη επενδύσει στον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το κράτος σήμερα προσπαθεί να φτιάξει υποδομές που ήδη υπάρχουν, αναζητά γεωγραφική κάλυψη που ήδη ικανοποιείται, έχει ελλείψεις σε επιστημονικό δυναμικό που ήδη υπάρχει και δραστηριοποιείται σε κάθε γειτονιά και ο κόσμος δηλώνει ικανοποιημένος από τις παροχές του.

Μετά από ανάλυση πραγματικών στοιχείων κατέδειξε ως πιθανό λόγο της προκλητικής καθυστέρησης της ένταξης του πλαφόν στο ηλεκτρονικό σύστημα, τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου βάσει υπολογισμών το μέσο πλαφόν που προκύπτει καθιστά τις περισσότερες μονάδες μη βιώσιμες. Τέλος, πρότεινε την οργανική ένταξη των εργαστηριακών ιατρών στην ΠΦΥ σε συνεργασίες με τους γενικούς ιατρούς και σε επίπεδο διαδικτυακής επικοινωνίας, ουσιαστικό ενεργό ρόλο στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, ένταξη στα αναπτυξιακά προγράμματα 2014- 2020 του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση δικτυώσεων συνενώσεων και νέων υποδομών και υπηρεσιών, δυνατότητα μέσω επίσημων διαγνωστικών αλγόριθμων να εκτελούν εξετάσεις δευτερογενώς και να αποφεύγονται έτσι άσκοπες κοστοβόρες επισκέψεις κλπ.

Ο Πρόεδρος του Medisyn κ. Γιώργος Βιδάκης έκανε μια σύντομη και εν μέρει καυστική αποτίμηση των ενεργειών του Υπουργείου, του ΕΟΠΥΥ, των Ιατρικών Συλλόγων και των Συνδικαλιστικών οργάνων. Προκάλεσε ανοιχτά τους συναδέλφους του εργαστηριακούς ιατρούς να σταματήσουν να αφήνουν το μέλλον τους και τη βιωσιμότητά τους στα χέρια τρίτων και να δημιουργήσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

Είπε ότι οι τοπικές συνεργασίες, συνενώσεις, συνέργειες, βελτιστοποιημένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, μπορούν να αποτελέσουν λύση βιωσιμότητας και ανάπτυξης για το μέλλον, μόνο με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν αυτόνομα μεν αλλά κάτω από τον κεντρικό συντονισμό ενός Δικτύου. Σκοπός του θα είναι να ενισχύει μέσω συνεχόμενης εκπαίδευσης την επιστημονικότητα των ιατρών, θα παρέχει κεντρικοποιημένες υπηρεσίες βελτιστοποίησης λειτουργικού κόστους, μηχανογραφικών εφαρμογών, παραδοσιακού και ψηφιακού marketing, διαχείρισης κεντρικών συμφωνιών και οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με τους κλινικούς ιατρούς με αποτέλεσμα την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ΠΦΥ και στόχο το καλό της Υγείας του Εξεταζόμενου Πολίτη.

Συμπληρωματικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις είχαν ο κ. Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του ΠΙΣ, ο κ. Γιώργος Πατούλης πρόεδρος του ΙΣΑ, ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, πρόεδρος ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Αττικής, η κα Μαστοράκου Άννα, πρόεδρος του ΙΣ Πάτρας και ο κ. Κραμποβίτης Σπύρος, πρόεδρος ΠΕΕΒΙ. Όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα του εξορθολογισμού του κόστους της ΠΦΥ αλλά με κανόνες που θα ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα, που θα λαμβάνουν υπόψη και το υπάρχον ανθρώπινο ιατρικό εργαστηριακό δυναμικό και την αξιοποίηση των υποδομών οι οποίες ήδη υπάρχουν με την επένδυση των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών. Τονίστηκε ιδιαιτέρως από τον κ. Πατούλη η ανάγκη, το ‘’Πρέπει’’ που υπάρχει σήμερα στο χώρο της Υγείας, να συνοδευτεί από το πιο σημαντικό ‘’Πώς’’.

Το Forum ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο του Medisyn κ. Γιώργο Βιδάκη να υπογραμμίζει ότι ‘’Όταν θέλεις κάτι πολύ ψάχνεις τρόπους, όταν δεν το θέλεις ψάχνεις αιτίες’’.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » " Έξι στους δέκα ασθενείς επιλέγουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία"

Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές

Στον αποκεφαλισμό ενός ακόμη Βρετανού υπηκόου προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο 47χρονος Άλαν Χένινγκ, ο οποίος επέβαινε σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ιατρικές προμήθειες σε ένα νοσοκομείο στη βορειοδυτική Συρία πέρυσι το Δεκέμβριο όταν ένοπλοι την σταμάτησαν και τον απήγαγαν.

Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 11 δευτερολέπτων, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα στην Αμερική και τους συμμάχους της». Σε αυτό εμφανίζεται ο Χένινγκ να λέει: «Εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής».

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη, τον Πίτερ Έντουαρτ Κάσινγκ και να απειλεί πως αυτός θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

Ο Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τον Σεπτέμβριο η σύζυγος του Χένινγκ σε μήνυμά της προς τους τζιχαντιστές ζητούσε την απελευθέρωση του συζύγού της.

«Ο Άλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη ...Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν τον σύζυγό μου», έλεγε τότε η Χένινγκ, μάταια όμως όπως αποδείχθηκε σήμερα.

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους τζιχαντιστές. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία το Μάρτιο του 2013.

Με τον σημερινό αποκεφαλισμό οι Δυτικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους κατ΄ αυτόν τον τρόπο από το Ισλαμικό Κράτος ανέρχονται στους τέσσερις. Είχε προηγηθεί ο βίαιος θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σότλοφ.

Κάμερον: «Αποτρόπαιο έγκλημα»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που δείχνει, όπως είπε, τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους

Ο Κάμερον είπε πως οι σκέψεις του και οι προσευχές του είναι με την οικογένεια του Χένινγκ και όλους όσους τον αγαπούσαν.

Υποσχέθηκε δε πως θα κυνηγήσει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συλλάβει αυτούς τους δολοφόνους και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δολοφονία του Άλαν Χένινγκ αποτρόπαια πράξη και ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του εργάζονται πυρετωδώς για να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο. «Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο και εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ελέγξουμε το περιεχόμενο» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, «Αν είναι αληθές, αυτή είναι μια ακόμη αποτρόπαια δολοφονία. Θα προσφέρουμε στην οικογένειά του κάθε δυνατή υποστήριξη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως γνωρίζει για το βίντεο και εξετάζει όλα τα δεδομένα.

«Αυτό είναι άλλο ένα σαφές παράδειγμα της βαρβαρότητας αυτής της ομάδας και γι 'αυτό ο πρόεδρος έχει θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε η Λίζα Μονάκο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος αποκεφαλισμός Βρετανού ομήρου από τους τζιχαντιστές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news