facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Προνομιακή συνεργασία ΕΛΤΑ - Μαρινόπουλου για 1.000.000 συνταξιούχους

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιβραβεύουν 1.000.000 συνταξιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους κατ' οίκον από τα ΕΛΤΑ, παρέχοντάς τους την προνομιακή κάρτα «ELTA Club», σε συνεργασία με τα σουπερμάρκετ της εταιρείας Μαρινόπουλος

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιβραβεύουν 1.000.000 συνταξιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους κατ' οίκον από τα ΕΛΤΑ, παρέχοντάς τους την προνομιακή κάρτα «ELTA Club», σε συνεργασία με τα σουπερμάρκετ της εταιρείας Μαρινόπουλος.

Οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι, μπορούν να προμηθευτούν από τις 25 Οκτωβρίου 2014 και αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων ΕΛΤΑ, την ειδική προνομιακή κάρτα «ELTA Club» με την οποία αποκτούν άτοκα πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των σουπερμάρκετ Mαρινόπουλος.

Η πίστωση θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Κωστής Μελαχροινός και ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρινόπουλος κ. Jerome Loubere.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Προνομιακή συνεργασία ΕΛΤΑ - Μαρινόπουλου για 1.000.000 συνταξιούχους"

Γλέζος κατά φωτοβολταϊκών: Να ξεριζώσουμε τα σιδερένια φυτά

Κατά των φωτοβολταϊκών στράφηκε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οπως μεταδίδει το Left.gr στο πλαίσιο των ακροάσεων των υποψήφιων Επιτρόπων, ο Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Phil Hogan, είπε: «Έχω δύο ερωτήσεις να σας υποβάλω.

Η πρώτη: Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;

Και το δεύτερο ερώτημα: Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ιρλανδία, κάνατε μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στη μείωση των κονδυλίων για το πρόγραμμα “Leader”. Τι θα κάνετε ως Επίτροπος για την ενίσχυση αυτού του προγράμματος;»

Διαβάστε Περισσότερα » "Γλέζος κατά φωτοβολταϊκών: Να ξεριζώσουμε τα σιδερένια φυτά"

Πειραιάς: Αλλάζουν τα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω έργων για το μετρό

Τροποποιήσεις από την Παρασκευή στις λεωφορειακές γραμμές στον δήμο Πειραιά, λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοσθούν για την κατασκευή του σταθμού μετρό «Πειραιάς».Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ θα υπάρξουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στις παρακάτω λεωφορειακές γραμμές:

-ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 909 (Διαδρομή από Αφετηρία) και ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 915 (Διαδρομή προς Αφετηρία)

Από Ακτή Καλλιμασιώτη, αριστερά στο νέο τμήμα εντός του ΟΛΠ, συνέχεια Ακτή Κονδύλη, δεξιά Αιτωλικού, δεξιά Δραγατσανίου, αριστερά Μαυρομιχάλη και συνέχεια κανονικά.

-ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΕΣ 300,904

Διαδρομή από Αφετηρία

Από αφετηρία- πλ. Καραϊσκάκη, αριστερά Ακτή Τζελέπη, αριστερά Ακτή Καλλιμασιώτη, δεξιά Καποδιστρίου, δεξιά Ναυαρίνου, απέναντι Τσαμαδού και συνέχεια κανονικά.

Οι λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από την Ακτή Καλλιμασιώτη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας θα διέρχονται από το νέο οδικό τμήμα παράκαμψης της Ακτής Καλλιμασιώτη στο ύψος του ΗΣΑΠ Πειραιά.

Μεταφέρονται προσωρινά οι στάσεις:


- «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», που βρίσκεται επί της Ακτής Καλλιμασιώτη μεταξύ των οδών Λουδοβίκου και Κόνωνος σε νέα θέση εντός των ορίων του ΟΛΠ στο νέο οδικό τμήμα που έχει κατασκευαστεί, στην πρώτη από τις δύο στάσεις κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατεύθυνση από κέντρο Πειραιά).

Διερχόμενες λεωφ. γραμμές και γραμμές τρόλεϊ: 17, 20, 843, 859, 832, 833, 875 (από αφετηρία), 218, 232, Χ96 (από τέρμα).

- «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ», που βρίσκεται επί της Ακτής Καλλιμασιώτη μεταξύ των οδών Λουδοβίκου και Κόνωνος σε νέα θέση εντός των ορίων του ΟΛΠ στο νέο οδικό τμήμα που έχει κατασκευαστεί, στη δεύτερη από τις δύο στάσεις κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατεύθυνση από κέντρο Πειραιά).

Διερχόμενες λεωφ. γραμμές: 871, 909, 826 (από αφετηρία), 420, 703, (από τέρμα), 800, 824, 825, 915 (προς αφετηρία).

- «ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ», που βρίσκεται επί της οδού Μαυρομιχάλη μεταξύ των οδών Κάστορος και Πολυδεύκους σε νέα θέση περί τα 100 μ. πιο μπροστά, μεταξύ των οδών Δραγατσανίου και Γραβιάς, έμπροσθεν κενού καταστήματος στον αρ. 14.

Διερχόμενες λεωφ. γραμμές: 909 (από αφετηρία), 915 (προς αφετηρία).

Κατάργηση και μεταφορά στάσεων


Καταργείται η λειτουργία των στάσεων «ΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΣ» (διερχ. γραμμή 904) και «ΣΤ. ΗΣΑΠ» (διερχ. γραμμή 300) που βρίσκονται επί της οδού Λουδοβίκου μεταξύ των οδών Ακτή Καλλιμασιώτη και Ναυαρίνου.

Οι επιβάτες των λεωφ. γραμμών 904 και 300 (από αφετηρία) θα εξυπηρετούνται από τη στάση «ΗΛ. ΣΤΑΘΜΟΣ» που μεταφέρεται σε νέα θέση επί της οδού Ναυαρίνου μεταξύ των οδών Λεωχάρους και Αριστείδου.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο 11185 του ΟΑΣΑ και μέσω internet στη διεύθυνση www.oasa.gr .

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Αλλάζουν τα δρομολόγια των λεωφορείων λόγω έργων για το μετρό"

Ομόφωνα εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αβραμόπουλου στην Κομισιόν

Με απόλυτη ομοφωνία από όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε από την Επιτροπή LIBE για τις Κοινωνικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνης και τις Εσωτερικές Υποθέσεις η υποψηφιότητα του νέου Επιτρόπου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την ελληνική κυβέρνηση που τον πρότεινε, όσο και για εκείνον, ο οποίος πέρασε την αυστηρή δοκιμασίας της ακροάσεως από την επιτροπή απαντώντας σε 37 δύσκολες ερώτησεις κατά τρόπο που εξασφάλισε την εκλογή του.

Σύμφωνα με την επιστολή αξιολόγησης και έγκρισης του νέου Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία έστειλε ο πρόεδρος της LIBE κ. Κλωντ Μοράες στον επικεφαλής των Προέδρων Επιτροπών κ. Γιέρζι Μπούζεκ, ο κ. Αβραμόπουλος «επιδεικνύει την ικανότητα να γίνει μέλος του Σώματος των Επιτρόπων και διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα που χρειάζονται για την εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων που του ανατίθενται».

Ο κ. Μοράες επισημαίνει μάλιστα ότι ο νέος Έλληνας επίτροπος «έδειξε αφοσίωση, γνώση και διαθέτει ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια», στοιχεία τα οποία επιβεβαιώθηκαν από την ομόφωνη εκλογή του.

Τα μέλη της Επιτροπής LIBE επέδειξαν ιδιαίτερη σημασία στην διάθεση που επέδειξε ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να συνεργαστεί στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό ώστε να οικοδομηθεί συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Στις επισημάνσεις που έκανε ο κ. Μοράες σημειώνει ότι ο Έλληνας Επίτροπος είναι ένα πεπειραμένο στέλεχος με ισχυρές πολιτικές ικανότητες και γνώση των νέων καθηκόντων του.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομόφωνα εγκρίθηκε η τοποθέτηση Αβραμόπουλου στην Κομισιόν"

Στην Ελλάδα έκοβαν μισθούς, ενώ οι άλλοι έκαναν μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έκοβε μισθούς για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία βελτίωναν την παραγωγικότητα. 

Τη διαπίστωση αυτή κάνει το “Εβδομαδιαίο Δελτίο¨ της Eurobank.Μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και καλεί τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα της εργασίας και να αποφύγουν οποιαδήποτε μείωση μισθών γιατί μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να διαβρώσει δηλαδή την παραγωγικότητα και κατά συνέπεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά στο “Εβδομαδιαίο Δελτίο” αναφέρεται: Η πτώση (2009-2013) του ελληνικού ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας προήλθε επί το πλείστον μέσω μείωσης των ονομαστικών αμοιβών ανά απασχολούμενο και όχι λόγω

αυξήσεως της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2009 μέχρι και το 2013 στην ελληνική οικονομία καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση αναφορικά με τα επίπεδα του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας (συνολική πτώση -13% και μέσος όρος κατά έτος -3,48%).

Συνεπώς, σε όρους εργασιακού κόστους παραγωγής η ελληνική οικονομία αύξησε την ανταγωνιστικότητα της σε σχέση

με τις υπόλοιπες οικονομίες. Ωστόσο το γεγονός αυτό προήλθε κυρίως μέσω μείωσης των ονομαστικών αμοιβών

ανά απασχολούμενο και όχι μέσω αυξήσεως της παραγωγικότητας της εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι ονομαστικές

αμοιβές ανά απασχολούμενο μειώθηκαν συνολικά κατά -15% (μέσος όρος ποσοστιαίας μεταβολής κατά έτος -4,04%) ενώ η παραγωγικότητα μειώθηκε συνολικά κατά -2% (μέσος όρος ποσοστιαίας μεταβολής κατά έτος -0,56%).

Η μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας δεν αποτέλεσε μόνο ελληνικό φαινόμενο. Τόσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία υπήρξε μείωση, βέβαια μικρότερου μεγέθους από την αντίστοιχη που καταγράφηκε στην Ελλάδα. Στην Ιρλανδία σημειώθηκε συνολική πτώση της τάξης του -10%, στην Ισπανία της τάξης του -7% και στην Πορτογαλία της τάξης του -3%. Τα αντίστοιχα μεγέθη σε μέσους όρους ποσοστιαίας μεταβολής κατά έτος ήταν της τάξης του -2,43%, - 1,85% και -0,84% αντίστοιχα.

Ωστόσο αποκαλύπτεται μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην περίπτωση της Ελλάδας και των προαναφερθέντων οικονομιών. Στην Ελλάδα η μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους παραγωγής προήλθε επί το πλείστον μέσω του δίαυλου της μείωσης των ονομαστικών αμοιβών ανά απασχολούμενο ενώ στις υπόλοιπες οικονομίες ο κινητήριος μοχλός για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε όρους εργασιακού κόστους παραγωγής προήλθε κυρίως από την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Συνεπώς, πολιτικές ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγικότητας, π.χ. μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μέσω ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του κράτους, μέσω υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων στον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών από την πλευρά των επιχειρήσεων, και μέσω συσσώρευσης ανθρώπινου κεφαλαίου, μπορούν να αποτελέσουν τον δίαυλο μέσω του οποίου και η ανταγωνιστικότητα θα μπορεί να αυξηθεί (ή τουλάχιστον να μην χειροτερεύσει) και οι αμοιβές θα μπορούν να σταθεροποιηθούν ή ακόμα και να αυξηθούν.

Περαιτέρω μείωση των ονομαστικών μισθών με σκοπό την αύξηση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας είναι πολύ πιθανό να μην οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας καθώς από ένα σημείο και έπειτα η εν λόγω μείωση μπορεί να συνοδευτεί και από αντίστοιχη μείωση της παραγωγικότητας διότι τα κίνητρα για παραγωγικό έργο μειώνονται σημαντικά.

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα έκοβαν μισθούς, ενώ οι άλλοι έκαναν μεταρρυθμίσεις"

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η δέσμευση λογαριασμών υπόπτων από το ΣΔΟΕ

Παράνομη έκρινε με απόφαση της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) πράξη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ με την οποία δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί επιχειρηματία λόγω ενδείξεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας.

Η δέσμευση είχε γίνει το 2011 και αφορούσε σε πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικά προϊόντα του επιχειρηματία, ο οποίος εμπορεύονταν γεωργικά μηχανήματα στη Θράκη.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ στην σχετική απόφαση που εξέδωσε σημειώνει ότι η πράξη με την οποία διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών προϊόντων στερείται νομίμου ερείσματος, διότι εκδόθηκε βάση του άρθρου 30 παρ. 5 του Ν. 3296/2004. Το συγκεκριμένο άρθρο κρίθηκε αντίθετο στα άρθρα 5,17 και 25 του Συντάγματος και στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.

Επιπλέον, το ΣτΕ έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι η επίμαχη διάταξη αφήνει ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη διοίκηση, χρησιμοποιεί αόριστες έννοιες και δεν καθορίζει με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο τις προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου.

Ακόμη, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επισημαίνει πως η διάταξη δεν θέτει περιορισμό στην έκταση και στη διάρκεια της δέσμευσης, δεν ρυθμίζει τη διαδικασία επιβολής και άρσης της με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητά της.

Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση της Ολομέλειας η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών πράγματι αποσκοπεί μεν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος για να διατηρούνται τα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχομένου και να είναι δυνατή η ικανοποίηση αξιώσεων του δημοσίου, αυτό όμως δεν αρκεί για να καταστήσει συνταγματικά ανεκτή μια τόσο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχομένου.

Με το σκεπτικό αυτό η Ολομέλεια έκανε δεκτή σχετική παραπεμπτική απόφαση του Δ΄ Τμήματος.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Αντισυνταγματική η δέσμευση λογαριασμών υπόπτων από το ΣΔΟΕ"

Χίλια προϊόντα μαϊμού στο μαγαζί της συζύγου του Μάκη Ψωμιάδη

 «Αγαπούλα, μαϊμούδες!» στην Πλάκα

Νέα δικαστική περιπέτεια για την οικογένεια Ψωμιάδη, όμως σε αυτήν δεν πρωταγωνιστεί ο... συνήθης ύποπτος Μάκης Ψωμιάδης, αλλά η σύζυγός του Λένα. Η γυναίκα του πρώην προέδρου της ΑΕΚ διατηρεί κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ στην οδό Αδριανού στην Πλάκα, στο οποίο, ύστερα από έφοδο, οι αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες είδη-μαϊμού μεγάλων οίκων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», έγινε έρευνα στο μαγαζί με την επωνυμία Psomiadis και μαζί με τα νόμιμα είδη βρέθηκαν περίπου 1.000 κομμάτια (ρούχα, τσάντες, φουλάρια, γυαλιά ηλίου, ζώνες και ρολόγια) τα οποία έφεραν το όνομα ή το σήμα κάποιας μεγάλης εταιρίας, ωστόσο δεν ήταν γνήσια.

Στα ράφια της επιχείρησης της Λένας Ψωμιάδη -πολλές φορές εξυπηρετούσε η ίδια τους πελάτες της- υπήρχαν εμπορεύματα 28 πασίγνωστων διεθνών οίκων μόδας, από Louis Vuitton έως Versace και Dolce & Gabbana, μάρκες πολύ διαδεδομένες στο ελληνικό αγοραστικό κοινό. Σε δύο μεγάλες βιτρίνες εξέθετε την... πραμάτεια που σε τίποτα δεν θύμιζε «μαϊμούδες» που πωλούνται στον δρόμο, καθώς ήταν είδη καλοραμμένα και πολύ περιποιημένα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η σύζυγος του «Big Mac» προμηθευόταν τα fake εμπορεύματα από τη γειτονική Τουρκία σε πολύ χαμηλή τιμή, ωστόσο, όταν έφταναν στην Αθήνα, αυξάνονταν και τα ευρώ της αξίας τους. Ετσι, αν κάποιος δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα πουλούσε «μαϊμούδες», πλήρωνε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό πιστεύοντας ότι αγόραζε αυθεντικό προϊόν της εκάστοτε εταιρίας.

Η επιχείρηση «Θησέας»

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Θησέας» κατάσχεσαν εκατοντάδες εμπορεύματα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ από τα παραστατικά αγοράς και τα τιμολόγια η Ασφάλεια προσπαθεί να διευκρινίσει τον παράνομο κύκλο εργασιών του καταστήματος. Επίσης, οι έρευνες έχουν στραφεί και στους Τούρκους εμπόρους από τους οποίους προμηθευόταν τα προϊόντα-μαϊμού η σύζυγος του «Μάκαρου».
Για τον απλό καταναλωτή ήταν πολύ εύκολο να πέσει θύμα και να πληρώσει για... κορδέλα τα φύκια που πουλούσε, αφού λόγω του γεγονότος ότι το κατάστημα της Λένας Ψωμιάδη βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά και τουριστικά σημεία της Αθήνας δεν κινούσε υποψίες. Ωστόσο, πολλές κυρίες της showbiz και της ελληνικής τηλεόρασης επισκέπτονταν το μαγαζί, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι εκεί θα έβρισκαν τις καλύτερες απομιμήσεις επώνυμων -κυρίως- τσαντών. Μάλιστα, υπήρχε μεγάλη ποικιλία για να διαλέξουν, καθώς ανάμεσα στους οίκους που φιγουράριζαν στα ράφια ήταν και οι Hermes, Chanel, Louis Vuitton, Michael Kors, Stella McCartney, Gucci, Fendi και πολλές ακόμα. Οι εκλεκτοί πελάτες μάλιστα, αντί να επισκεφτούν τη γειτονική χώρα, έκαναν τις παραγγελίες τους σε συγκεκριμένα κομμάτια πανάκριβων συλλογών.
Πάντως, οι πιο υποψιασμένοι θα μπορούσαν να καταλάβουν πως επρόκειτο για απομιμήσεις, αφού κάποιες από τις παραπάνω εταιρίες δεν δίνουν τα είδη τους σε καταστήματα, αλλά τα διαθέτουν αποκλειστικά από τις μπουτίκ τους. Ομως η... δουλειά που έκαναν οι τεχνίτες στην Τουρκία ήταν τόσο καλή που μια fake τσάντα Hermes μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ, αφού δεν φαινόταν σε καμία περίπτωση ότι είναι «μαϊμού». Γι' αυτό και οι celebrities επισκέπτονταν συχνά το κατάστημα, ώστε να ανανεώσουν τη συλλογή τους και να κάνουν τη... φιγούρα τους ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα απ' όσα θα έδιναν για να αγοράσουν το αυθεντικό κομμάτι. Οι πανάκριβες τσάντες και τα αξεσουάρ, για να φύγουν από το μαγαζί, έμπαιναν σε σακούλες χωρίς αναγνωριστικά.

Οσο για τη Λένα Ψωμιάδη; Παρότι το τελευταίο διάστημα έχει χαθεί από τα κοσμικά καλέσματα, είναι γνωστή για την αγάπη της στη Μύκονο, την οποία επισκέπτεται συχνά, και για τις ατελείωτες νύχτες μπιρίμπας που στήνει στο σπίτι της ή σε φιλικές οικίες.

espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίλια προϊόντα μαϊμού στο μαγαζί της συζύγου του Μάκη Ψωμιάδη"

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για επαναφορά κατώτερου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης

Πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθοί, της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την κατάργηση «αντεργατικών διατάξεων», κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η αιτιολογική έκθεση, «τα μέτρα των τελευταίων ετών που επηρέασαν άμεσα και έμμεσα και τους μισθούς το λαϊκό εισόδημα, επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Είναι μέτρα που στηρίζουν τον κεντρικό πυρήνα της στρατηγικής της ΕΕ, ώστε να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Το ΚΚΕ μεταξύ άλλων στην πρόταση νόμου που κατέθεσε περιλαμβάνονται:

- Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επομένως και για τους εργαζόμενους από 18 έως 25 ετών, ως βάση για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

- Καθορίζεται ότι οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας περιέχουν όλους τους ελάχιστους, μισθολογικούς και λοιπούς όρους εργασίας για τους εργαζόμενους όλης της χώρας, χωρίς νομοθετική ή άλλη κρατική-κυβερνητική παρέμβαση.

- Επαναφέρεται το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη Διαιτησία, για τη ρύθμιση του συνόλου των όρων συλλογικής σύμβασης.

- Επαναφέρεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα.

- Θεσμοθετείται η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (όπως της μερικής απασχόλησης, αλλά και της εκ περιτροπής εργασίας και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, όπως και του θεσμού του δανεισμού των εργαζομένων), έτσι ώστε να έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα για το σύνολο των εργαζομένων, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ολόκληρη η πρόταση νόμου avgi.gr
Διαβάστε Περισσότερα » " ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για επαναφορά κατώτερου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης"

170 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά σε 7 χρόνια

Αποκαλυπτική μελέτη της Julius Baer δείχνει πως παρά τη σαρωτική καταστροφή πλούτου, στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή σχεδόν 35.000 οικογένειες εκατομμυριούχων

Πλούτο ύψους 170 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 έως σήμερα, σύμφωνα με αποκαλυπτική μελέτη της ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας Julius Baer.

Οι ερευνητές της τράπεζας πρόσθεσαν τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και αφαίρεσαν τα χρέη τους, για να καταλήξουν στην τελική εκτίμηση για τον πλούτο τους.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη άγγιξε το 2013 τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, στα 56 τρισ. ευρώ, ενώ ήταν κατά 17% υψηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όμως, πίσω από αυτή την εικόνα της ευημερίας κρύβονται μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις διαφορετικές χώρες. Οι Γερμανοί έγιναν κατά 2 τρισ. ευρώ πλουσιότεροι από ό,τι ήταν στα προ κρίσης υψηλά τους και οι Ελβετοί κατά 1 τρισ. ευρώ. Όμως, στις χώρες της περιφέρειας και κυρίως στην Ισπανία και την Ελλάδα, η απώλεια πλούτου είναι δραματική.
Η Julius Baer υπολογίζει ότι ο πλούτος των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 23% σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα (η τράπεζα ξεκινά τη μελέτη της από το 2007, για να συνυπολογίσει τις επιπτώσεις τόσο της χρηματοοικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008 με τη χρεοκοπία της Lehman Brothers όσο και της μετέπειτα ευρωπαϊκής κρίσης χρέους). Ουσιαστικά, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν 170 δισ. ευρώ, υπολογίζεται.

Μεγαλύτερη καταστροφή πλούτου έχει υποστεί μόνο η Ισπανία, όπου τα νοικοκυριά έγιναν στο ίδιο διάστημα κατά 28% φτωχότερα.

H Julius Baer υπολογίζει τον πλούτο του μέσου Έλληνα ενηλίκου στα 58.900 ευρώ (όπως αναφέρθηκε παραπάνω, συνεκτιμώνται τα ακίνητα και τα χρηματοοικονομικά assets -καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κτλ-, αλλά αφαιρούνται τα χρέη), την ώρα που οι πιο πλούσιοι Ευρωπαίοι, οι Λουξεμβούργιοι, εμφανίζονται να έχουν περιουσία 432.200 ευρώ ο καθένας. Ακολουθούν οι Ελβετοί με 394.900 ευρώ και οι Βέλγοι με 241.000 ευρώ.
Παρόλα αυτά, η έρευνα αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 34.723 νοικοκυριά με πλούτο άνω του 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για νούμερο που προκαλεί εντύπωση εκ πρώτης όψεως, αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση κανείς βλέπει ότι είναι μάλλον χαμηλό. Και αυτό γιατί τα εκατομμυριούχα νοικοκυριά της Ελλάδας αντιστοιχούν μόλις στο 0,8% του συνόλου, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Κύπρο είναι 2,3%, στην Ιταλία είναι 3,4%, στη Γερμανία είναι 3,5%, στην Ελβετία είναι 13% και στο Λουξεμβούργο είναι 22,7%.

Παρότι η έρευνα διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τις χειρότερες οικονομικές ανισότητες, την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι η συγκέντρωση του πλούτου είναι στην Ελλάδα σημαντικά μικρότερη από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, το top 10% των Ελλήνων ελέγχει το 39% του ιδιωτικού πλούτου της χώρας και το top 1% ελέγχει το 13%.
Όσο για εκείνους που ευελπιστούν να μπουν στο ελληνικό top 1%, θα διαπιστώσουν ότι ο πήχυς δεν βρίσκεται και πολύ ψηλά. Με περιουσία 569.100 ευρώ και άνω, κανείς μπορεί να δηλώνει μέλος του κλαμπ των πλουσιότερων Ελλήνων.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "170 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά σε 7 χρόνια "

Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Δεν θα αναγνωρίζονται ως επαγγελματικές οι δαπάνες αν δεν εξοφλούνται μέσω τραπεζικού συστήματος – Οδηγός επιβίωσης.

Εννέα μήνες μετά την ενεργοποίηση του νόμου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δίνει διευκρινήσεις –με σχετική εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στη Διαύγεια- σχετικά με το πώς θα πρέπει να εξοφλούνται οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.
Ο νόμος που έχει ενεργοποιηθεί από την 1.1.2014 προβλέπει ότι για να αναγνωρίζεται ως επαγγελματική μια δαπάνη άνω των 500 ευρώ, θα πρέπει υποχρεωτικά η συναλλαγή να εκτελείται μέσω τράπεζας.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχαν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις παρά το γεγονός ότι οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ είναι εκατομμύρια. Με την εγκύκλιο, ξεκαθαρίζονται μια σειρά από ζητήματα όπως τα ακόλουθα:

  • δεν εκπίπτει κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των €500, από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής. Η μη εξόφληση των ως άνω δαπανών με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής δεν συνιστά, από μόνη της, εικονικότητα ως προς τη συναλλαγή
  • Εξαιρούνται από την υποχρεωτική εξόφληση μέσω τραπεζικού μέσου πληρωμής, οι ακόλουθες συναλλαγές:
α. Mισθούς, ημερομίσθια προσωπικού, απολαβές διευθυντών ή μελών του ΔΣ εταιρείας ή κάθε άλλου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας, έκτακτες αμοιβές προσωπικού, αμοιβές καταβαλλόμενες σε υπαλλήλους πέραν των συμβατικών ή νομίμων, πάγια μηνιαία αποζημίωση η οποία συνιστά συγκεκαλλυμένη επαύξηση μισθού, που χορηγούνται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο, καθόσον οι ανωτέρω δαπάνες δεν αφορούν στη λήψη υπηρεσιών αλλά στην παροχή μισθωτής εργασίας.

β. Μισθώματα ακινήτων, καθότι δεν πρόκειται για λήψη υπηρεσιών αλλά για χρήση μισθίου (εισόδημα από κεφάλαιο για τον εκμισθωτή, σχετ. άρθρο 39 ν.4172/2013).

γ. Τόκους και συναφή έξοδα, καθόσον δεν εμπεριέχουν τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά της παροχής υπηρεσίας

Ως αξία συναλλαγής λαμβάνεται υπόψη το καθαρό ποσό της αξίας της συναλλαγής, προ ΦΠΑ.

 Εξόφληση μέσω τραπεζικού συστήματος με βάση την εγκύκλιο σημαίνει:


  • Η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή, είτε με μετρητά είτε με μεταφορά μεταξύ λογαριασμών (έμβασμα),
  • Η χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών της εταιρείας που πραγματοποιεί την πληρωμή,
  • Η έκδοση τραπεζικής επιταγής της επιχείρησης ή η εκχώρηση επιταγών τρίτων
  • Η χρήση συναλλαγματικών οι οποίες εξοφλούνται μέσω τραπέζης
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «σε περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των τραπεζών ή που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η εξόφληση με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής και καταβάλλονται σε μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, προκειμένου η δαπάνη να αναγνωρισθεί φορολογικά από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης, η εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία ή πουλάει τα αγαθά, υποχρεούται να καταθέσει εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την έκδοση του παραστατικού (απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής συναλλαγματικών εκτός τραπεζικού συστήματος) σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη τράπεζα ή πιστωτικό οργανισμό το ποσό των μετρητών που εισέπραξε. Ο λόγος της αδυναμίας εξόφλησης με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής πρέπει να αναγράφεται πάνω στο σώμα του στοιχείου του ΚΦΑΣ και να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο».

 Απάντηση δίνεται και στο ερώτημα τι γίνεται με τις συναλλαγές που παραδίδονται και πληρώνονται μέσω εταιρειών courier:


«Σε περίπτωση αγοράς εμπορευμάτων με τη μέθοδο της αντικαταβολής-υπηρεσίες courier, όπου η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (μεταφορέας - «εισπράκτορας για λογαριασμό τρίτων») αναλαμβάνει τη μεταφορά αντικειμένων, ταχυδρομικών δεμάτων, κ.λπ. με ταυτόχρονη εξόφληση, κατά την παράδοσή τους, της αξίας της αγοράς αυτών από τους λήπτες των αγαθών χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής και στη συνέχεια καταθέτει στον εντολέα του τα εισπραττόμενα ποσά όχι κατά όνομα πελάτη, πράγμα πρακτικά αδύνατο λόγω του αριθμού των εξυπηρετούμενων πελατών, αλλά στο σύνολό τους, προκειμένου οι συναλλασσόμενοι πελάτες κατ’ εφαρμογή της ως άνω διάταξης να εκπέσουν τα ποσά των δαπανών αυτών και δεδομένου ότι οι συναλλαγές αυτές δεν εμφανίζονται ονομαστικά κατά δαπανηθέν ποσό, η εταιρεία ταχυμεταφορών εκδίδει, κατά το χρόνο είσπραξης των μετρητών ή παραλαβής των αξιόγραφων, το προβλεπόμενο από τον ΚΦΑΣ στοιχείο είσπραξης, στο σώμα του οποίου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του πελάτη (ΑΦΜ, επωνυμία, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας) με την υποχρέωση να καταθέσει συνολικά τα ποσά εντός δύο (2) ημερών από την έκδοση του παραστατικού σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας. Στο τέλος του έτους η εταιρεία υποχρεούται να εκδώσει εκκαθάριση με τα δαπανηθέντα ποσά ανά πελάτη, υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών, αναγράφοντας και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού που έγινε η κατάθεση».

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ"

Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος-Ποιους αφορά

Πρόταση για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος όλων των φορολογούμενων που παρουσιάζουν επαγγελματική δραστηριότητα, έχουν δηλαδή «μπλοκάκι» ή κάνουν κάποια δραστηριότητα χωρίς την έκδοση παραστατικού, εισηγείται η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων, Κ. Σαββαϊδου.

Πρόκειται για το τέλος των 650 ευρώ που πληρώνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ το ποσό για τις επιχειρήσεις φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Είναι μια πρόταση «ανάσα» που θα βοηθήσει χιλιάδες επαγγελματίες με μικρά ετήσια έσοδα αλλά και όσους έχουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό.

Εν τω μεταξύ θα αποσυρθεί η υποχρέωση για μηνιαίες καταστάσεις προμηθευτών πελατών οι οποίες θα υποβάλλονται ανά τρίμηνο. Ειδικά για τα τέσσερα τρίμηνα του 2014 η συγκεντρωτική κατάσταση θα πρέπει να υποβληθεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Αναφορικά με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η Γενική Γραμματεία θα προχωρήσει σε αλλαγές στο taxisnet ώστε να μην παρουσιάζονται οι φόροι που έχουν πληρωθεί ως ανεξόφλητοι.

Η ΓΓΔΕ συνεργάζεται με τις τράπεζες και για την αύξηση των καναλιών μέσω των οποίων οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν φόρους προκειμένου να εκλείψουν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τις ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες. Για παράδειγμα εξετάζεται αν θα μπορούσαν να γίνουν πληρωμές μέσω των ATM ή μέσω των ειδικών μηχανημάτων πληρωμής λογαριασμών και πιστωτικών καρτών που έχουν εγκατασταθεί σε πολλά τραπεζικά καταστήματα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος-Ποιους αφορά"

Βρήκαν «γιάφκα» στον Βύρωνα - Ετοίμαζαν χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου - Στόχοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες

Μαρινάκης, Φέσσας, Βενιάμης στον «κατάλογο» των στόχων - Τι είπαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός στης ΕΛ.ΑΣ στη συνέντευξη Τύπου

Γκαράζ στον Βύρωνα όπου εντοπίστηκαν σχέδια επίθεσης εναντίον του εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και του επιχειρηματία κ. Θεόδωρου Φέσσα αλλά και σε πολυεθνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Πειραιά, ανακαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης μετά από πολυήμερη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η συνέντευξη του υπουργού και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Στις 6.30, το απόγευμα της Πέμπτης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδοσαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Τσακνάκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βρεθεί από την έρευνα του διαμερίσματος στον Βύρωνα θα υπήρχε χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου ενώ θα είχε προηγηθεί «πρόβα» στις 3 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποκάλυψε πως οι στόχοι, σύμφωνα με τα ευρήματα, ήταν ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας και η σύζυγός του, Μαρία Τσελέντη, τα γραφεία της Siemens, της εταιρείας Info Quest, τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Capital ενώ τόνισε πως σε αυτή την περιοχή βρίσκονται και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αναφερόμενος στην έρευνα, στον Βύρωνα, υπογράμμισε ότι στο γκαράζ βρέθηκαν σχάρα αυτοκινήτου, μεταλικά μέρη καθώς και κλειδιά. Τα ευρήματα αυτά, όπως προέκυψε, ανήκουν στο αυτοκίνητο Nissan Sunny το οποίο εξεράγη, στις 10 Απριλίου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.

Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε εντοπιστεί και πρακολουθείτο, είπε ο κ. Τσακνάκης. Το βράδυ της Τετάρτης ένας άντρας πλησίασε στην είσοδο του γκαράζ και αποφασίσθηκε η επέμβαση. Ο 30χρονος έφερε σθεναρά αντίσταση, ακινητοποιήθηκε και επάνω βρέθηκαν ηλεκτρονικό σύστημα για άνοιγμα του γκαράζ, κλειδιά, σακίδιο με διάφορα ρούχα. Συνελήφθη, οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για αντίσταση, απείθεια, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Από την έρευνα που έγινε στο γκαράζ βρέθηκε σημειωματάριο από την ανάγνωση του οποίου προέκυψε ότι προετοιμάζονταν «χτύπημα» τον μήνα Οκτώβριο. H «πρόβα τζενεράλε» ορίζονταν για τις 3 Οκτωβρίου και το «χτύπημα» την επομένη, 4 Οκρωβρίου. Οπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από τη Λ. Αμφιθέας προς το γκαράζ (16΄) και δίνονταν οδηγίες να φέρουν «τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα»...

Τι έγινε το βράδυ της Τετάρτης

Ακόμη αστυνομικοί επισημαίνουν ότι το γκαράζ του Βύρωνα δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πρόσφατη έρευνα για σχέσεις ποινικών με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και την αποστολή του εκρηκτικού μηχανισμού στο Χρηματιστήριο. Από το πρωί πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος στο διαμέρισμα αποφασίσθηκε μετά την διαπίστωση ότι εκεί έδωσε παρόν ένας 30χρονος ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ο 30χρονος αρνήθηκε αρχικά να δώσει αποτυπώματα όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχουν προσδιορίσει τη ταυτότητά του. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι «αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές ενδείξεις θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιτυχία στην προσπάθεια εξάρθρωσης ένοπλων οργανώσεων».

Εξι συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), συνελήφθησαν στην Αθήνα, πέντε έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα 25 ετών) και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας, κλπ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση σε έρευνα που έγινε σε οικία στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 χιλιοστών, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ), ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δυο φωτοβολίδες πυρσοί, δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Επίσης σε δύο οικίες του 30χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ, περίστροφο διαμετρήματος 38 χιλιοστών ,
5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.

Στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού στην Αθήνα βρέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα Πέμπτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρήκαν «γιάφκα» στον Βύρωνα - Ετοίμαζαν χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου - Στόχοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες"

Αρχιμανδρίτης ''σάπισε'' στο ξύλο γυναίκα αστυνομικό

Με κλωτσιές και σφαλιάρες ''απάντησε'' σε αστυνομικό έλεγχο Αρχιμανδρίτης Μητρόπολης της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αρχιμανδρλιτης σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, σταμάτησε σε έλεγχο από κλιμάκιο της τροχαίας επειδή κινούνταν με ταχύτητα πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Όταν η γυναίκα αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία του κληρικού, ο οποίος είχε κατέβει από το όχημα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άρχισε να φωνάζει και εξαγριωμένος κλώτσησε και χαστούκισε την αστυνομικό.

Η αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις της και ο κληρικός, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές, τράπηκε σε φυγή.

Ο κληρικός δεν καταδιώχθηκε γιατί οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συνεφέρουν την κοπέλα η οποία είχε λιποθυμήσει.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο κληρικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναζητείται ακόμα από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιμανδρίτης ''σάπισε'' στο ξύλο γυναίκα αστυνομικό"

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:Έκκληση για ταινίες σακχάρου για 15χρονη ασθενή μας

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!
15χρονη ανασφάλιστη ασθενής μας διαπιστώθηκε ότι πάσχει από νεανικό διαβήτη, μετά από επίσκεψη στην ενδοκρινολόγο μας. Η μητέρα της είναι μακροχρόνια άνεργη και αδυνατεί να της αγοράζει τα 3 κουτιά ταινιών μέτρησης σακχάρου που έχει ανάγκη κάθε μήνα, αφού το κόστος κάθε κουτιού είναι πάνω από 20 ευρώ. Κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να μας διαθέσει τις ταινίες να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Παράλληλα το οδοντιατρείο μας κάνει έκκληση για εθελοντή ενδοδοντιστή ο οποίος θα αναλάβει να βοηθήσει του ανασφάλιστους ασθενείς μας.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 33 μήνες, έχει δεχτεί πάνω από 32,000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-96-31-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)

(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email mkiellinikou@gmail.com

Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

Ημερομηνία έκκλησης 02/10/2014

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:Έκκληση για ταινίες σακχάρου για 15χρονη ασθενή μας"

Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ - Τα δικαιούστε;

Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν για τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.

 Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Ορισμένα από αυτά τα επιδόματα χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.

Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ:

1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)

Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.

2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).

3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).

4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).

5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη

Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.

6. Επίδομα Διαθεσιμότητας

Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),

7. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)

8. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)

Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.

9. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας

Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.

Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.

Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.

10. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας

Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.

Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.

11. Ειδικό Εποχικό Επίδομα

Ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες δεν μπορούν να ασκηθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για τους εργαζόμενους στις επαγγελματικές αυτές κατηγορίες -που χαρακτηρίζονται από «εποχικότητα» της απασχόλησης έχει καθιερωθεί το ειδικό εποχικό βοήθημα που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ ως βοήθημα για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η καταβολή του βοηθήματος γίνεται σε ετήσια βάση και το ύψος του εξαρτάται από τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ανήκει ο δικαιούχος.

Τα εποχικά επαγγέλματα είναι αυτά που προσδιορίζονται αναλυτικά στο άρθρο 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, καπνεργάτες, ηθοποιοί, κεραμοποιοί, δασεργάτες, μουσικοί, κ.τ.λ.). Οι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, και να παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε χτες, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014 στις 13:30 μετά το μεσημέρι. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ - Τα δικαιούστε;"

Αυτοκτόνησε γιατί ανακάλυψαν πως διορίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά

Κατέληξε ο 46χρονος στη Πάτρα που είχε πιει ποντικοφάρμακο

Έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο ο 46χρονος άνδρας, ο οποίος σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκε από τους οικείους του να έχει καταναλώσει ποσότητα ποντικοφάρμακου.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όμως πριν από λίγη ώρα κατέληξε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του PatrasTimes από ανθρώπους που γνώριζαν τον 46χρονος, ο αυτόχειρας οδηγήθηκε στην πράξη αυτή, καθώς είχε κληθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, το Υπουργείο και τη Διοίκηση των Φυλακών Αγίου Στεφάνου, όπου και εργαζόταν για αρκετά χρόνια ως σωφρονιστικός υπάλληλος, να λογοδοτήσει.
Και αυτό γιατί σε έλεγχο που είχε γίνει για τα δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί για τον διορισμό του, είχε βρεθεί πλαστό έγγραφο από σχολή της Πάτρας και οι αρμόδιες Αρχές διερευνούσαν το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρεται πως τις επόμενες ημέρες αναμενόταν να κληθεί σε απολογία και μάλιστα, οι διώξεις που θα του ασκούνταν θα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκτόνησε γιατί ανακάλυψαν πως διορίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά"

Κανονικά οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο - Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Kανονικά θα διεξαχθούν όλες οι πτήσεις το ερχόμενο Σαββατοκυριακο (4-5 Οκτωβρίου), αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Προσφυγή κατά της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφοριας κατέθεσε η ΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιδρούν στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής Αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».
.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο - Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας"

Στην Βουλή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό

Την «επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ μνημονίων επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ μικτά μηνιαία, ανεξαρτήτως ηλικίας», προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ «για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και του δικαίου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» που κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη, στη Βουλή από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Με την παρούσα πρόταση νόμου προτείνουμε την κατάργηση των μνημονιακών αντεργατικών και αντιδημοκρατικών νομοθετικών ρυθμίσεων του 2010-2014, που έπληξαν τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κατά παράβαση του Συντάγματος και της διεθνούς εργατικής νομοθεσίας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και όπως εξηγούν οι υπογράφοντες: «προτείνουμε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ των μνημονίων επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ μικτά μηνιαία ανεξαρτήτως ηλικίας, από 586 ευρώ μικτά μηνιαία και 511 ευρώ μικτά μηνιαία για τους κάτω των 25 ετών που είχε μειωθεί, και τον επανακαθορισμό του με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα συνάπτεται μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, επίσης, «την αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, της μετενέργειας καθώς και του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ» προκειμένου να μπει «φρένο» στις μειώσεις μισθών και να δοθεί η δυνατότητα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με τους αγώνες του και με τις ΣΣΕ ως εργαλείο, να διεκδικήσει όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια του μνημονίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων, κατ΄ αρχήν στην προ μνημονίων κατάσταση, αποκαθιστά την δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις».

Η παρούσα πρόταση νόμου, εάν ψηφιστεί, θα αποτελεί μια μεγάλη δημοκρατική τομή, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλουν μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής τους. Επίσης, θα προτείνουν τη θέσπιση θεσμών ενισχυμένης λαϊκής και εργατικής συμμετοχής, άμεσης δημοκρατίας και ουσιαστικά εργατικού και κοινωνικού ελέγχου σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων για ζητήματα οικονομικής, κοινωνικής και εργατικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Βουλή η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό"

Διαβεβαιώσεις Σαμαρά από τον Έβρο για τους μισθούς των ενστόλων

Στο νομό Έβρου βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2014».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις «εγγυητή της ασφάλειας της Πατρίδας μας» και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, «για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Σαμαρά:

«Η Ελλάδα της υπερηφάνειας , η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους είναι εδώ. Στη Θράκη μας, σε όλη την Πατρίδα μας. Η Θράκη είναι μια από τις πιο ασφαλείς γωνιές της Ελλάδας μας. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις για αυτή την εξαίρετη, από κάθε πλευρά, άσκηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας και επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ, είδαμε με υπερηφάνεια τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω να πω ότι η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά. Αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, που την είδαμε να υπάρχει πίσω από κάθε αεροπλάνο, από κάθε ελικόπτερο, από κάθε άρμα.

Και θέλω κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτή την καταπληκτική εμπειρία που δώσατε σήμερα σε όλους που βρισκόμαστε εδώ. Είναι τιμή για όλους μας που παρευρεθήκαμε στην άσκηση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβεβαιώσεις Σαμαρά από τον Έβρο για τους μισθούς των ενστόλων"

"Ανάσα" για τους εποχικά εργαζόμενους- Αυξήθηκε το πλαφόν στα 230 ένσημα!

Συγκεκριμένα αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν ότι μέχρι ενας εργαζόμενους που είχε μέχρι 200 ένσημα εντασσόταν στους δικαιούχους και ελάμβανε το ετήσιο επίδομα.

Φέτος όμως, λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και προκειμένου να αντιμετωπιστεί αφενός το πρόβλημα της "μαύρης" εργασίας, αφετέρου το θέμα των αδικιών αυξήθηκε το πλαφόν στα 230 ένσημα.

Έτσι ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα σε όλους να εισαχθουν στο Ταμείο ανεργία, με την αύξηση της χρονικής διάρκειας χορήγησης του επιδόματος

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση που είχε κατατεθεί και αυξήθηκε σε 230 το όριο ικανοποιώντας τους ξενοδοχουπαλλήλους και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
"Με την απόφαση αυτή θα παρουν περισσότεροι ξενοδοχοϋπαλληλοι το επιδομα ανεργίας, όπως ενημερωθηκαμε από τον Υφυπουργό τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Βρισκόμαστε σε θετικη κατεύθυνση σε ότι αφορά το θέμα της αύξησης του ορίου. Περιμένουμε να δούμε όμως και τι θα γίνει με την ισχύ του επιδόματος συνολικά, το οποίο ελπίζουμε και ζητάμε να επανέλθει στα πρότερα επίπεδα", αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CretePlus.gr o Σωκράτης Βαρδάκης

Διαβάστε Περισσότερα » " "Ανάσα" για τους εποχικά εργαζόμενους- Αυξήθηκε το πλαφόν στα 230 ένσημα!"

Πού πηγαίνει ο μισθός του μέσου Έλληνα - Τι δίνουμε για διατροφή, στέγαση και διασκέδαση

Όταν μιλάμε για μισθό, εννοούμε... κουτσουρεμένο μισθό, λόγω των συνεχών μειώσεων. Ωστόσο, και πάλι αυτός πρέπει κάπως να διανεμηθεί κατά τη διάρκεια του μήνα για τις ανάγκες της οικογένειας. Πού πηγαίνει άραγε ο μισθός του μέσου Έλληνα μέχρι να... εξανεμιστεί;

Τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι ενδεικτικά των συνηθειών μας, αλλά προσφέρουν και μια ποιοτική ανάλυση για το κατά πόσο έχουν μεταστραφεί το κέντρο βάρους από τη διασκέδαση στη σκληρή καθημερινότητα.

Όπως σημειώνουν τα Νέα, οι μειώσεις των μισθών έχουν φέρει αντίστοιχες μειώσεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, η μέση ελληνική οικογένεια αυτό που προσέχει πρωτίστως είναι να καλύψει -όσο το δυνατόν- περισσότερο τις ανάγκες στέγασης και διατροφής και στη συνέχεια να εντάξει μέσα στον μηνιαίο προγραμματισμό και κάποιες δαπάνες για διασκέδαση και άλλου είδους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η μέση μηνιαία δαπάνη μιας οικογένειας το 2013 για να καλύψει βασικές ανάγκες έφτασε τα 1.509,39 ευρώ και μειώθηκε κατά 127,7 ευρώ σε σχέση με το 2012. Τα περισσότερα χρήματα της ελληνικής οικογένειας συνεχίζουν να πηγαίνουν (μειωμένα) στα είδη διατροφής, στη στέγαση αλλά και στις μεταφορές.

Μείωση υπάρχει στις δαπάνες προς την αναψυχή/πολιτισμός, την επικοινωνία, τα διαρκή αγαθά και την ένδυση/υπόδηση. Σταθερές σε σχέση με το 2012 παραμένουν οι δαπάνες για την υγεία, τα οινοπνευματώδη και τον καπνό,

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού πηγαίνει ο μισθός του μέσου Έλληνα - Τι δίνουμε για διατροφή, στέγαση και διασκέδαση"

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ανακοινώνει επίσημα την κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος - Επισκέπτεται αύριο την Ηλεία

Στην Ηλεία έρχεται την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ανακοινώσει επίσημα το έργο κατασκευής της Πάτρα – Πύργος για την Ολυμπία Οδό.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης, έρχεται με τα τεύχη δημοπράτησης ανά χείρας, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου και πολλά άλλα ακόμα στοιχεία για τους οδικούς άξονες της περιοχής.

Με βάση τις ίδιες πηγές ο κ. Χρυσοχοΐδης θα αναφερθεί και στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό, για το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει και εδώ χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Δεν αποκλείεται δεν να μιλήσει και για το τμήμα Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, ένα τμήμα που είχαν ζητήσει Ηλείοι παράγοντες να βελτιωθεί σαν μια επέκταση της Ολυμπίας Οδού με δεδομένο τον τελικό προορισμό που αποτελεί επίκεντρο για εκατομμύρια τουρίστες.

Ο υπουργός Υποδομών στις δώδεκα το μεσημέρι θα συναντηθεί με παράγοντες της Ηλείας στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ανακοινώνει επίσημα την κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος - Επισκέπτεται αύριο την Ηλεία"

Σε 100 δόσεις «κλειδώνει» η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια

Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και η επίπτωση της ελληνικής πρότασης στα δημοσιονομικά του κράτους οδηγεί τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας στις 100 μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.

Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει «επίβλεψη ορθής εφαρμογής» της ρύθμισης από την τρόικα.

Δένδιας: Η Τρόικα χαρακτήρισε «πολύ θετική» την πρότασή μας

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας η Τρόικα χαρακτήρισε ως «πολύ θετική» την πρόταση της κυβέρνησης για τα χρέη των επιχειρήσεων με «κόκκινα» δάνεια.

Παράλληλα επιβεβαίωσε, μιλώντας στο STAR, ότι ακόμα η διαπραγμάτευση δεν έχει καταλήξει στο αν οι δόσεις θα είναι 100 ή 120 απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «οι δόσεις της ρύθμισης θα είναι πάρα πολλές. Είπατε δύο αριθμούς: 100 και 120 δόσεις, δηλαδή 9 ή 10 χρόνια, περί αυτού συζητάμε, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν κάνει κάποια σημαντική διαφορά».

Τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει δώσει όσα στοιχεία έχει ζητήσει η τρόικα και πως έχουν προγραμματιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή δύο συναντήσεις στελεχών της ελληνικής πλευράς και των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να οριστικοποιηθούν οι παράμετροι και οι λεπτομέρειες της ρύθμισης.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων οφειλετών από τους πλειστηριασμούς, καθώς η ισχύουσα απαγόρευση λήγει στο τέλος του 2014, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά αυτό πρέπει να είναι σε θεσμικά και νομοτεχνικά ορθή βάση. Το πλαίσιο που λήγει φέτος είναι κατά γενική ομολογία αποτυχημένο, καθώς από τις εκατοντάδες χιλιάδες οφειλετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μόλις 3.000 έχουν υπαχθεί σε αυτό».

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, θα προωθηθεί νέο, σύγχρονο και πλήρες Πτωχευτικό Δίκαιο για Επιχειρήσεις και δεύτερο Πτωχευτικό Δίκαιο για Ιδιώτες, τα οποία θα αντικαταστήσουν ουσιαστικά τον «νόμο Κατσέλη» και άλλες διάσπαρτες ρυθμίσεις για την προστασία των οικονομικά αδύναμων δανειοληπτών και οφειλετών.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών (στεγαστικά, καταναλωτικά, οφειλές από πιστωτικές κάρτες) ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν μπορεί να δώσει εικόνα για το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης, καθώς ακόμη το θέμα δεν έχει τεθεί προς συζήτηση με την τρόικα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 100 δόσεις «κλειδώνει» η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια"

ΚΑΒΑΛΑ: Περίμενε 2 χρόνια την αναπηρική του σύνταξη - Δεν πρόλαβε να την χαρεί ελέω δανείου!

-Πιστώθηκαν 11.700 ευρώ για αναπηρική σύνταξη τα οποία και κατασχέθηκαν για δάνειο σε Τράπεζα
-Με παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας δόθηκε λύση στο πρόβλημα

Για δύο περίπου χρόνια περίμενε πολίτης και μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας να εισπράξει την αναπηρική του σύνταξη, μπλεγμένος στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας, και όταν αυτό κατέστη εφικτό... δεν μπόρεσε να τα χαρεί τα χρήματά του!

Στον λογαριασμό του δικαιούχου πιστώθηκε το ποσό των 11.700 ευρώ όμως επειδή ο καταναλωτής είχε οφειλές προς την Τράπεζα, η τελευταία μονομερώς και χωρίς να προβεί σε καμία ενημέρωση προκειμένου ο καταναλωτής να προβάλλει τις αντιρρήσεις του, έκανε ανάληψη του ποσού αυτού από τον καταθετικό του λογαριασμό και πίστωσε το δάνειο του καταναλωτή.

Ο παθών προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, η οποία με την σειρά της σε συνεργασία με τον ίδιο, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και το Συνήγορο του Καταναλωτή, έλυσαν το πρόβλημα.

Η Τράπεζα αναγκάσθηκε να συμμορφωθεί και να επιστρέψει τα χρήματα στον καταναλωτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, “η δυσκολία της συγκεκριμένης υπόθεσης ήταν ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που σύμφωνα με τη νομοθεσία προστατεύεται. Το ποσό ήταν μεγάλο διότι καθυστέρησε η τακτική καταβολή της σύνταξης αναπηρίας λόγω των γνωστών προβλημάτων.

Με αφορμή την δικαίωση του καταναλωτή θέλουμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε τις παράνομες πρακτικές των Τραπεζών οι οποίες ακόμη και σε περίοδο κρίσης και παρά τις ενισχύσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από την Ελληνική πολιτεία, δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες και παρά τα υπερβολικά επιτόκια που εισπράττουν, συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που τους στηρίζει.

Καλούμε τις Διοικήσεις των Τραπεζών αλλά και τα κατά τόπους στελέχη να επιδεικνύουν μεγαλύτερη μέριμνα στην τήρηση των Νόμων αλλά και των κανόνων της ηθικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ένωση Καταναλωτών Καβάλας καθημερινά: 10:00-13:00, τηλ. 2510 223000, e-mail:enoikokav@yahoo.com”.

thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΑΒΑΛΑ: Περίμενε 2 χρόνια την αναπηρική του σύνταξη - Δεν πρόλαβε να την χαρεί ελέω δανείου!"

Παρήγγειλαν 25.000 Pony με το καλημέρα

Στις αρχές του 2015 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Pony 5ης γενιάς από τη «Namco Hellas». Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Οπως φαίνεται, το πιο δύσκολο βήμα, που κράτησε σχεδόν 2,5 χρόνια, ήταν να βρεθεί ο φορέας που θα δώσει την τεχνική πιστοποίηση.

«Γκαζώνει» το ελληνικό Pony

Από κει και πέρα, όλα ήταν έτοιμα στο εργοστάσιο της «Namco» για να ξεκινήσουν οι επόμενες ενέργειες. Και ήδη οι παραγγελίες, κυρίως από τις χώρες της Αφρικής και αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, καταφθάνουν κατά χιλιάδες.

Ο έλεγχος πιστοποίησης ποιότητας από την ΕΒΕΤΑΜ (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Αυτή τη στιγμή, όλη η προσοχή του ιδιοκτήτη της «Namco» Πέτρου Τζανέτου Κοντογούρη και των συνεργατών του έχει στραφεί στην προετοιμασία και ολοκλήρωση του τεχνικού φακέλου του νέου Pony, που θα κατατεθεί για να πάρει το όχημα την έγκριση πιστοποίησης ποιότητας
. Από κει και πέρα, θα ξεκινήσει η οργάνωση της παραγωγής, η οποία απαιτεί επίσης τρεις μήνες, και θα γίνει η παραγγελία των μηχανικών μερών (κινητήρας, σασμάν, αναρτήσεις κ.λπ.), πέραν φυσικά από τον πίσω άξονα με τον οποίο θα εφοδιάζεται το νέο Pony και ο οποίος σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζεται από τη «Namco». Το ίδιο ισχύει και για το σασί του αυτοκινήτου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Π.Τζ. Κοντογούρης, «το κατασκευάζουμε από ένα φύλλο λαμαρίνας».

Χαμηλή τιμή αγοράς

Στις αρχές του 2015 ξεκινά και η παραγωγή του νέου αυτοκινήτου, το οποίο θα έχει ελάχιστες διαφορές από το πρωτότυπο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έχει ήδη κεντρίσει το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς συνδυάζει νέα τεχνολογία, πολύ χαμηλή τιμή αγοράς, και πάνω απ' όλα είναι ένα ελληνικό αυτοκίνητο.

Με την έναρξη της παραγωγής του νέου Pony θα ξεκινήσουν σταδιακά και οι προσλήψεις προσωπικού. Κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους του νομού Θεσσαλονίκης, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές.

Επίσης θα αναζητηθούν οι υποπρομηθευτές, οι οποίοι επίσης θα είναι ελληνικές επιχειρήσεις. Και μετά θα ακολουθήσει η παραγωγή της μηδενικής σειράς, όπως λέγεται, δηλαδή η παραγωγή 100 οχημάτων όλων των εκδόσεων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους αντιπροσώπους, ώστε να ακολουθήσει το σωστό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Namco Hellas», Ιωάννα Παπαπαναγιώτου, στο παρελθόν η εταιρεία είχε 52 αντιπροσώπους. Εναν σε κάθε νομό της χώρας. «Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο έντονο. Θα υπάρξει μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα», τονίζει.

Και μπορεί το ενδιαφέρον στην Ελλάδα να είναι μεγάλο, αλλά, όπως λέει η Ι. Παπαπαναγιώτου, από την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι τεράστιο και ήδη οι παραγγελίες καταφθάνουν κατά χιλιάδες. Πρόκειται για μεγάλες παραγγελίες της τάξης των 25.000 αυτοκινήτων, τα οποία μάλιστα οι έμποροι αυτοκινήτων πιέζουν για να τα παραλάβουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Σ' αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ζήτηση συνίσταται και η ιδέα της εγκατάστασης μικρών εργοστασίων (mini plan) σε κάθε χώρα. Με τη βοήθεια της "Namco", θα δίνεται η δυνατότητα στις χώρες αυτές να παράγουν το δικό τους εθνικό αυτοκίνητο και να καταπολεμήσουν την ανεργία κάνοντας νέες προσλήψεις». Κάτι που θα καταστήσει το νέο Pony σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

Αν σ' αυτό προστεθούν οι 410 νέες θέσεις εργασίας που προγραμματίζει η «Namco», οι 2.700 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας, που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν (υποπρομηθευτές, αντιπροσωπείες, νέοι πωλητές κ.λπ.), η επιστροφή του ΦΠΑ στην ελληνική οικονομία και πολλά ακόμη οφέλη, όλα αυτά κάνουν τον Π.Τζ. Κοντογούρη και τους συνεργάτες του να ευελπιστούν ότι το ελληνικό κράτος θα δει στο νέο Pony ένα όχημα ανάπτυξης και θα το βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν γρήγορα οποιαδήποτε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία του.

Το νέο Pony θα εφοδιάζεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, οι οποίοι θα προέρχονται ο καθένας από διαφορετική αυτοκινητοβιομηχανία. Προς το παρόν δεν μπορούν να ανακοινωθούν, γιατί υπάρχει υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή. Θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και συνδυασμού βενζίνης-φυσικού αερίου.

Ειδικά για την παραγωγή του μοντέλου με τον κινητήρα βενζίνης-φυσικού αερίου, που αποτελεί τη γ' φάση παραγωγής του αυτοκινήτου, η «Namco» βρίσκεται σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου με το συγκεκριμένο κινητήρα εξαρτάται άμεσα από το πότε θα αναπτυχθεί το δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο.

Δύο πετρελαιοκίνητες

Η β' φάση, που τοποθετείται χρονικά σε ένα χρόνο από την έναρξη παραγωγής του νέου Pony, αφορά την έκδοση 4x4. Αυτή θα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις οι οποίες θα είναι και οι δύο πετρελαιοκίνητες, ενώ τα αυτοκίνητα θα είναι πιο στιβαρά από το απλό Pony. Ο ένας κινητήρας θα είναι 1.300 κ.ε. και ο δεύτερος 1.600 κ.ε.

Η πρώτη έκδοση θα απευθύνεται σε απλούς καταναλωτές, κυνηγούς, περιηγητές κ.λπ., ενώ η δεύτερη θα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, που χρειάζεται να μεταφέρουν πολύ μεγαλύτερα φορτία και θα χρειάζονται έναν πιο ισχυρό κινητήρα.

Το Pony επισήμως μπορεί να μεταφέρει φορτίο 800 κιλών, αλλά ανεπίσημα μπορεί να «σηκώσει» και 1.200 κιλά.

Αλλά τα σχέδια του Π.Τζ. Κοντογούρη δεν σταματούν στο Pony. Στο εργοστάσιο της «Namco» υπάρχει ήδη έτοιμη σειρά βαρέων οχημάτων, από στρατιωτικά φορτηγά, αγροτικά, για γεωτρήσεις και πολλές άλλες βαριές χρήσεις, τα οποία μέχρι τώρα είχαν την ίδια τύχη με το Pony. Δεν υπήρχε τρόπος να πάρουν πιστοποίηση.

Τώρα που το Pony άνοιξε το δρόμο κι έσπασε το φράγμα της γραφειοκρατίας, η παραγωγή και αυτών των ελληνικών οχημάτων μοιάζει να βρίσκεται πολύ κοντά.

enet
Διαβάστε Περισσότερα » " Παρήγγειλαν 25.000 Pony με το καλημέρα"

«Τιμωρούνται» όσοι δέχονται πληρωμή με επιταγές

Νέα ήθη κομίζει στην αγορά το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που ενεργοποιήθηκε σήμερα 1η Οκτωβρίου και προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις δεν θα αποδίδουν ΦΠΑ, αν δεν τους τον έχει πληρώσει και τον χρωστά ο πελάτης τους.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα τεθεί σε λειτουργία και ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος, έως τις 20 Οκτωβρίου, με μια απλή αίτηση στο μέσω ίντερνετ να ενταχθεί στο νέο σύστημα.

Ωστόσο ζήτημα γεννάται με τις «μεταχρονολογημένες» πληρωμές, είτε γίνονται με επιταγές είτε με άλλα μέσα (μετρητά, εμβάσματα κλπ) που φέρουν άλλη ημερομηνία από εκείνη του τιμολογίου ή της πλήρους εξόφλησή του. Η πρακτική της αγοράς (στη χώρα μας τουλάχιστον και λόγω κρίσης επιπλέον) βρίθει ιδιαζόντων περιπτώσεων και προβλημάτων, με αποτέλεσμα το μέτρο να συναντά προβλήματα, ειδικά για εκείνους που δεν πληρώνονται στην ώρα τους και θα συναντήσουν δυσκολίες στη χρήση του μέτρου.

Όπως προβλέπει η απόφαση Σαββαΐδου, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (με τζίρους κάτω των 500.000 ευρώ) που θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς, ο ΦΠΑ γίνεται απαιτητός από τη στιγμή που εισπράττεται και όχι από τη στιγμή που τιμολογείται η συναλλαγή.

Για την εφαρμογή του μέτρου, ως «είσπραξη» νοούνται όλοι οι τρόποι πληρωμής (μετρητά, επιταγές, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, πιστωτικές κάρτες, συμψηφισμός ή εκχώρηση απαιτήσεων, πληρωμές σε είδος, πάγιες εντολές, κ.λπ.), με την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται επαρκώς η πραγματοποίησή τους.

Ωστόσο στην περίπτωση εξόφλησης με επιταγή, ο φόρος καθίσταται απαιτητός τον χρόνο κατά τον οποίο λαμβάνεται («εγχειρίζεται») η επιταγή. Στην πράξη όμως, οι επιταγές είναι συνήθως μεταχρονολογημένες συχνά για 6 ή και παραπάνω μήνες. Άρα ο επιχειρηματίας (πχ προμηθευτής σούπερ-μάρκετ) θα πρέπει να πληρώσει τον ΦΠΑ, έστω και αν δεν έχει εισπράξει τα λεφτά του. «Τιμωρείται» έτσι, ακόμα και αν έχει ζητήσει να πληρώνει τον ΦΠΑ αφού πρώτα εξοφληθεί.

Η ίδια απόφαση μάλιστα δίνει στους επιτηδευματίες ένα κίνητρο για να «σφραγίσει» την επιταγή, αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να αποδώσει τον ΦΠΑ αφού, όπως αναφέρεται, σε περίπτωση μη είσπραξης της επιταγής, η φορολογητέα αξία μειώνεται κατά το χρόνο που αυτή σφραγίστηκε.

Σε άλλες περιπτώσεις επίσης ορίζεται ότι:

- Σε περίπτωση είσπραξης προκαταβολής πριν την πραγματοποίηση φορολογητέας συναλλαγής ο φόρος καθίσταται απαιτητός τον χρόνο κατά τον οποίο εισπράττεται η προκαταβολή. Κατά τον ίδιο χρόνο υπάρχει υποχρέωση έκδοσης του ειδικού στοιχείου προκαταβολής.

- Ως χρόνος πραγματοποίησης της είσπραξης ή πληρωμής, θεωρείται η ημερομηνία που φέρει το παραστατικό είσπραξης ή πληρωμής ή σε περίπτωση μη ύπαρξης παραστατικού, η ημερομηνία πίστωσης της είσπραξης ή πληρωμής στα βιβλία των συμβαλλομένων, η οποία πρέπει να είναι ταυτόσημη και για τους δύο συμβαλλόμενους.

- Στην περίπτωση που από τα στοιχεία της είσπραξης/πληρωμής δεν πιστοποιούνται με σαφήνεια τα φορολογικά στοιχεία που αφορά, θεωρείται ότι εξοφλούνται τα αρχαιότερα ανεξόφλητα φορολογικά στοιχεία.

- Σε περίπτωση μερικής εξόφλησης φορολογικών στοιχείων, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερους από έναν συντελεστές ΦΠΑ, το ποσό της πληρωμής εξοφλεί κατά προτεραιότητα το μέρος του τιμολογίου που αφορά στην αξία και στον φόρο του μεγαλύτερου συντελεστή.

Η υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς είναι προαιρετική και ο υπόχρεος μπορεί να ζητήσει την απένταξή του με νέα αίτηση. Η δήλωση αυτή υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω TAXISNET σε ειδική για τον σκοπό αυτό εφαρμογή, πριν από τη διαχειριστική περίοδο από την έναρξη της οποίας ζητείται η έξοδος από το ειδικό καθεστώς, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση έχει παραμείνει στο ειδικό καθεστώς τουλάχιστον για μία ολόκληρη διαχειριστική περίοδο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τιμωρούνται» όσοι δέχονται πληρωμή με επιταγές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news