facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Παυλόπουλος για σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε

Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε προεκλογική χροιά στην εκδήλωση της ΝΔ στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια του κόμματος μιλώντας στον RealFm 97,8 και τον Κώστα Χαρδαβέλλα και την Αγγελική Λάζου.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την περίπτωση σύγκλησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής αυτοδύναμης κυβέρνησης, είπε ότι τίποτε δεν μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε στις συνθήκες που ζούμε. Συμπλήρωσε όμως ότι οι «υποχρεωτικοί γάμοι» δεν έχουν καλό αποτέλεσμα.

«Η ψήφος του ελληνικού λαού μπορεί να τα επιβάλλει όλα» δήλωσε.

Ακούστε το ηχητικό

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος για σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε"

''Ελληνική σημαία συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Σύρο''

ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ" γράφει η σημαία στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ !!!

Έχουμε στο νησί μας την πιο μεγάλη Ελληνική σημαία που είναι 27mX60m και είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα. Δεν διεκδικούμε καμία πρωτιά, μόνο να περάσουμε δύο μηνύματα θέλουμε..

Σε κάθε πιλότο της τουρκικής αεροπορίας ότι εδώ υπάρχουν έλληνες με ψυχή και δεν είμαστε σαν τους «νενέκους» πους μας κυβερνούν.

Και στους δικούς μας που διαχειρίζονται ακόμη τις ζωές μας ότι όσο υπάρχει ακόμη μέσα μας το τρίπτυχο Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί, γιατί κανένας προδότης της πατρίδας του δεν είχε καλό τέλος.

Η πρόταση που είναι γραμμένη στην τουρκική γλώσσα λέει ότι: ΑΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

Y.Γ. Κάθε ημέρα που περνάει η αγανάκτηση και η πίκρα μας για την συνεχόμενο διασυρμό της πατρίδας μας ολοένα και μεγαλώνει, και τα όρια μας ξαφνικά θα τελειώσουν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Από ένα νησί των Κυκλάδων

cyclades24
Διαβάστε Περισσότερα » "''Ελληνική σημαία συνολικής έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Σύρο'' "

Τρεις Πυροσβέστες που ήταν στους Δίδυμους Πύργους, πέθαναν την ίδια μέρα από καρκίνο

Δεκατρία χρόνια και λίγες μέρες, μετά την 11η Σεπτεμβρίου και το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, τρεις Πυροσβέστες που μετείχαν εκείνη τη μέρα στις επιχειρήσεις διάσωσης στο «Σημείο Μηδέν» πέθαναν από καρκίνο την ίδια μέρα.

Ο αξιωματικός της πυροσβεστικής Χάουαρντ Μπίσκοφ, 58 ετών και οι πυροσβέστες Ρόμπερτ Λίβερ, 56 ετών και Ντάνιελ Χέγκλουντ, 58 ετών έφυγαν από τη ζωή τη Δευτέρα, με διαφορά λίγων μόνο ωρών.

Χιλιάδες άνθρωποι που βγήκαν ζωντανοί από τους Πύργους ή άλλοι που μετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης ή και περιορισμού της καταστροφής έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν ακριβώς, πώς συνδέεται η ασθένεια με ό,τι συνέβη στους Δίδυμους Πύργους.

Είναι όμως δεδομένο πως οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον με τρομερά υψηλές θερμοκρασίες, εισέπνευσαν τοξικά, είτε αυτά είχαν να κάνουν με τα καύσιμα των αεροπλάνων που καιγόταν, είτε με το λιώσιμο των υλικών που ήταν χτισμένοι οι Πύργοι και ό,τι υπήρχε μέσα σ’ αυτούς, είτε από την τοξική σκόνη που απλώθηκε στην περιοχή πριν και μετά την κατάρρευση των τεράστιων κτισμάτων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τουλάχιστον 1.000 θάνατοι έχουν συνδεθεί με το τοξικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε τη μέρα εκείνη, μέσα και έξω από τους Δίδυμους Πύργους λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση που στοιχειώνει μέχρι σήμερα την Αμερική.

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις Πυροσβέστες που ήταν στους Δίδυμους Πύργους, πέθαναν την ίδια μέρα από καρκίνο"

Πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο το "στενό δημόσιο τομέα" επιχειρεί η Κυβέρνηση, με την πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και τις αρχές του 2015, σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις Υπηρεσίες, μέσα από τον θεσμό της "διαθεσιμότητας" και του προγράμματος της "κινητικότητας". 

Το epoli.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά ολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (Κ.Σ.Μ.). 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. 

Ήδη, η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. 

Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013. 

Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε τομείς που "αγγίζουν" άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά, αναφέρονται η Υγεία, με αιχμή την κάλυψη των Μ.Ε.Θ., η στελέχωση Ασφαλιστικών Ταμείων, οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας. 

Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη «μερίδα του λέοντος» αποσπούν τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας. 

Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Μακεδονίας - Θράκης. 

Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί - ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το epoli.gr, η Ελληνική Κυβέρνηση, με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» εκτιμά, ότι ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν το "στενό δημόσιο τομέα" και 582 προσλήψεις στον "ευρύτερο δημόσιο τομέα". 

Επίσης, καταγράφονται και 1.800 προσλήψεις, οι οποίες μπορούν να επιμεριστούν στα Υπουργεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων αναγκών.
Αναλυτικά, ο πίνακας με τις προσλήψεις
  • Προεδρία της Δημοκρατίας: 0
  • Βουλή: 10
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: 118
  • Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας: 189
  • Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων: 182
  • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη: 1.120
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 939
  • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: 0
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 1.119
  • Υπουργείο Εξωτερικών: 10
  • Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας: 1.493
  • Υπουργείο Εσωτερικών: 0
  • Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 400
  • Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α' και β' βαθμού: 399
  • Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης:         
  • Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου: 337
  • Υπουργείο Οικονομικών: 2.139
  • Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων: 513
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: 110
  • Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού: 425
  • Υπουργείο Τουρισμού: 42
  • Υπουργείο Υγείας: 2.000
  • Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης - Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης: 0
  • Ανεξάρτητες Αρχές: 238
  • Κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών: 1.800
ΣΥΝΟΛΟ: 13.583.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων"

ΠΑΣΟΚ: Δίκαιη η εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης αγροτών

Η σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας, δίνει τη δυνατότητα και στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ να συνταξιοδοτηθούν, σε ηλικία 62 ετών με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης.

Η εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των αγροτών, με τους ασφαλισμένους των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, αποτελεί μια δίκαιη και απολύτως αναγκαία επιλογή, για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Η σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας, δίνει τη δυνατότητα και στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ να συνταξιοδοτηθούν, σε ηλικία 62 ετών με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η αποδοχή της πρότασης της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης και στον ΟΓΑ, των πλασματικών ετών που προβλέπονται για τους ασφαλισμένους των άλλων ταμείων με βάση το νόμο 3863/2010, φέρνει πιο κοντά επί της ουσίας την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για τους αγρότες που είναι συνεπείς στην ασφάλισή τους με την καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών στο ταμείο τους.

Συγκεκριμένα:

Με βάση τα μέχρι σήμερα ισχύοντα , οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 1/1/2013 και μετά στο 67ο έτος από το 65ο,για να πάρουν σύνταξη θα έπρεπε απαραίτητα να συμπληρώσουν το 67ο έτος, ακόμη και αν είχαν συνολικά 40 έτη ασφάλισης, σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο 62ο έτος με 40 έτη ασφάλισης , τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν με την αναγνώριση μέχρι 7πλασματικών ετών.

Με δεδομένο ότι η ασφάλιση των αγροτών με την καταβολή εισφορών ξεκίνησε την 1/1/1988 με τη σύσταση του Κλάδου Πρόσθετης Ασφάλισης του ΟΓΑ και ολοκληρώθηκε με τη μετατροπή του ΟΓΑ σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης την 1/1/1998, για τον αγρότη που δεν έχει ασφάλιση σε άλλο ταμείο η νέα ρύθμιση θα είχε εφαρμογή το 2028, σε 14 έτη που συμπληρώνονται 40 έτη από την πρώτη ασφάλιση στον ΟΓΑ, δηλαδή θα αφορούσε τους γεννηθέντες από 1/1/1966 και μετά .

Με την αξιοποίηση των 7 πλασματικών ετών η εφαρμογή της ρύθμισης επισπεύδεται χρονικά κατά 7 έτη, δηλαδή το 2021 αντί του 2028 και καταλαμβάνει όσους έχουν γεννηθεί από1/1/1959 και μετά.

Αυτά όμως αφορούν όσους ασφαλίστηκαν μόνο στον ΟΓΑ

Αντίθετα για όσους από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ έχει προηγηθεί ασφάλιση και σε άλλα ταμεία η νέα ρύθμιση μπορεί να έχει και άμεση εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, για την συνταξιοδότηση ενός αγρότη το2014, χωρίς τα πλασματικά έτη που εξασφαλίστηκαν με την υιοθέτηση της πρότασή μας, θα έπρεπε να έχουν συμπληρωθεί, πέρα από το 62ο έτος, τουλάχιστον14 έτη ασφάλισης σε άλλα ταμεία και συνεχής ασφάλιση στον ΟΓΑ.

Τώρα, με την αναγνώριση 7 πλασματικών ετών από τα παιδιά,το στρατό, τα κενά ασφάλισης , τις σπουδές κ.λ.π., αρκούν 7 έτη ασφάλισης σε οποιοδήποτε άλλο ταμείο, για να συνταξιοδοτηθεί ο αγρότης άμεσα

Η βελτίωση λοιπόν της ρύθμισης, που έγινε με την πρότασή μας, δίνει τη δυνατότητα στους γεννηθέντες το 1952 που έχουν 7 έτη ασφάλισης σε οποιοδήποτε ταμείο και ασφάλιση στον ΟΓΑ από 1/1/1988, να συνταξιοδοτηθούν το 2014, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς, το 2014 θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν μόνο όσοι έχουν γεννηθεί το 1947 που συμπληρώνουν το 67ο έτος το 2014. Την ίδια δυνατότητα έχουν και όσοι, για παράδειγμα, συμπλήρωσαν 15 έτη ασφάλισης σε οποιοδήποτε ταμείο και 18 έτη στον ΟΓΑ, αρκεί να έχουν συνολικό χρόνο 33 έτη.

Επομένως πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για όσους έχουν ασφάλιση πέρα από τον ΟΓΑ και σε άλλα ταμεία , επισπεύδεται η εφαρμογή της νέας ρύθμισης, που αφορά χιλιάδες αγρότες, μέχρι και 7 έτη , με ουσιαστικό αποτέλεσμα τη συνταξιοδότηση κατά 5 έτη ενωρίτερα.

Εκτιμούμε ότι η νέα ρύθμιση, πέρα από το προφανές αποτέλεσμα που έχει με τη θεραπεία μιας αδικίας σε βάρος των αγροτών,δημιουργεί ισχυρό κίνητρο ασφάλισης και συνεπούς καταβολής των εισφορών, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της προοπτικής του ΟΓΑ.

Τέλος, η νέα ρύθμιση αποτελεί μια ακόμη δικαίωση στις διαχρονικές προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, για τη στήριξη των αγροτών και την πλήρη και ισότιμη ένταξή τους στο ασφαλιστικό σύστημα».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: Δίκαιη η εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης αγροτών "

Ε.Ε: Aνοιχτά πλέον κινητά και tablets στα αεροσκάφη

Οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά και τα tablets, δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπλοϊκής Ασφάλειας (EASA), οπότε μπορούν να παραμένουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Μάλιστα εκδόθηκε και ανακοίνωση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις αεροπορικές εταιρείες να επιτρέψουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, εφόσον οι ίδιες έχουν πραγματοποιήσει τις δικές τους αξιολογήσεις ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, θα πρέπει να περάσουν από ειδική διαδικασία αξιολόγησης για να εξασφαλιστεί ότι τα συστήματα των αεροσκαφών τους δεν επηρεάζονται από τα σήματα που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, προτού ορίσει κάθε μία τους δικούς της κανόνες για τη λειτουργία τους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου μέτρου σε ορισμένες εταιρείες. Επίσης αναφέρεται ότι κάθε εταιρεία μπορεί να επιλέξει τη δική της πολιτική χρήσης όσον αφορά στις φορητές συσκευές.

Μέχρι σήμερα, απαγορευόταν η λειτουργία των φορητών συσκευών, όπως κινητών τηλεφώνων, tablets, φορητών συσκευών, media players ή φορητών παιχνιδομηχανών κατά την απογείωση, την προσγείωση ή την τροχοδρόμηση των αεροσκαφών. Αν και δεν μπορούσε να ελεγχθεί, για τη χρήση των φορητών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η “λειτουργία πτήσης” (airplane mode).

Η απόφαση της EASA θα οδηγήσει τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις αεροπορικές υπηρεσίες να παρέχουν υπηρεσίες Internet και τηλεπικοινωνιών άλλωστε ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος κατά τη διάρκεια της πτήσης στους πελάτες τους, δυνατότητες που σήμερα ελάχιστες εταιρείες προσφέρουν και όταν το κάνουν, αφορούν κυρίως διηπειρωτικές πτήσεις.

Η εταιρεία British Airways προσφέρει στους επιβάτες θέσεων business-class τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν WiFi ή να στέλνουν μηνύματα στις πτήσεις Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Η εταιρεία ωστόσο απαγορεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις, επειδή στους πελάτες της, σε όλες τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει, δεν αρέσει η ιδέα να μιλούν οι γύρω τους στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ε.Ε: Aνοιχτά πλέον κινητά και tablets στα αεροσκάφη"

ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

Οι σύμβουλοι επικρατείας δέχθηκαν, κατά πλειοψηφία, ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν συνταγματικές διατάξεις
Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων,από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει της οποίας της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω νομοθετικών περικοπών που έλαβαν χώρα μετά την συνταξιοδότηση της και καθώς περίμενε την καταβολή του εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι επικρατείας δέχθηκαν,κατά πλειοψηφία, ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση και την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία. Η υπόθεση εισήχθη προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ με βάσει τις διατάξεις του νόμου 3900/2010, ως πιλοτική-πρότυπη δίκη με διαδικασίες εξπρές.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει κατά του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, συνταξιούχος εκπαιδευτικός (με 28 χρόνια και 8 μήνες ασφάλιση) η οποία με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ) αντί 47.569 ευρώ.

Η συνταξιούχος στρεφόταν κατά του Ταμείου και ζητούσε επιπλέον να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση για την σοβαρή ηθική βλάβη που της προκάλεσε η απόφαση να περικοπεί το εφάπαξ της.

Ειδικότερα στην προσφυγή της χαρακτήριζε αντισυνταγματική την περικοπή του εφάπαξ και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), επισημαίνοντας πως πρόκειται για άδικη οικονομική επιβάρυνση της ευπαθούς πληθυσμιακής κατηγορία των συνταξιούχων τα εισοδήματα των οποίων έχουν υποστεί αλλεπάλληλες αναδρομικές περικοπές. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του έτους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων"

Κώστας Λουράντος: Κλειστά φαρμακεία μέχρι τις εκλογές, εάν πάνε τα ΜΥΣΥΦΑ στα supermarket!

Με το... «καλημέρα» δείχνει τις προθέσεις του ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ.

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο κλάδος των φαρμακοποιών θα προχωρήσει σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που η κυβέρνηση απελευθερώσει τα δίκτυα διανομής για τα ΜΥΣΥΦΑ, παρέχει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, μέσω του ygeia360.gr, ο νέος Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος.

«Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να δώσει τα ΜΥΣΥΦΑ στα..... supermarket, τότε να ξέρει ότι θα πάει μέχρι τις εθνικές εκλογές με κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας», δηλώνει χαρακτηριστικά στο ygeia360.gr ο Κώστας Λουράντος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Λουράντος: Κλειστά φαρμακεία μέχρι τις εκλογές, εάν πάνε τα ΜΥΣΥΦΑ στα supermarket!"

Κατάληψη των Δημαρχείων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, ορίζεται ως «ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και σε όλους τους Δήμους της Χώρας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις των Δημαρχιακών Μεγάρων, από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Οργανώνουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συζητάμε τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Επιδιώκουμε τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα αναλύσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας.

Πολύτιμο εργαλείο στην παρέμβαση αυτή, θα είναι η οριστική μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα: "Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα Δημόσια αγαθά", που θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.

Με τη μαζική και ενωτική συμμετοχή μας στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους όσοι μεθοδεύουν και οργανώνουν την εξαθλίωσή μας.

Λέμε ΟΧΙ:

- Στην εφαρμογή του Ν.4250/2014.

- Στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων.

- Στο "νέο μισθολόγιο" με νέες μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

- Στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

- Στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εκχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν θα φύγουν αν εμείς δεν αποφασίσουμε πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!!!» τονίζεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει:

«Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καταγγέλλοντας την αυταρχική πολιτική της συγκυβέρνησης, που δεν διστάζει να επιστρατεύσει ακόμη και την δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014, αλλά την πραξικοπηματική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πριν από ένα χρόνο.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09.30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121 - Αθήνα), όπου συζητείται η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, υπόθεση που θα έχει επίπτωση και στις δικαστικές υποθέσεις των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη των Δημαρχείων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014"

ΕΝΦΙΑ: Σεισμοπαθείς και… ξεσπιτωμένοι πληρώνουν τον φόρο

Το σκληρό πρόσωπό της απέναντι στους πολίτες δείχνει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, καθώς με εντολή Σαμαρά, τόσο σεισμόπληκτοι, όσο και φορολογούμενοι που μένουν σε κοντέινερ καλούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάους που επικρατεί είναι οι κάτοικοι του χωριού Καυκανιά στην Ηλεία, που λόγω του φαινομένου των καθιζήσεων, αναγκάστηκα να ξεσπιτωθούν. Το θέμα είχε έρθει στο δημοσιότητα από το ilialiveτον Αύγουστο του 2014. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες τους, το υπουργείο Οικονομικών δεν τους εξαιρεί από το χαράτσι και είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ο πρόεδρος της Κυακανιάς, Γιώργος Ρηγόπουλος, μιλώντας στο «Χωνί» χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι αυτές οι τρεις οικογένειες είναι αναγκασμένες να πληρώσουν τον φόρο. Όπως, λέει, μάλιστα, ο πρόεδρος της κοινότητας, παρά το γεγονός ότι το θέμα τους δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, ουδείς φρόντισε να τους εξαιρέσει. «Τους είπαν ότι πρέπει να πληρώσουν το φόρο τώρα και τους έδωσαν ελπίδες ότι θα απαλλαγούν από τον Οκτώβρη, οπότε και θα έρθουν οι νέες διορθώσεις.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Σεισμοπαθείς και… ξεσπιτωμένοι πληρώνουν τον φόρο"

Μόλις στο 8,49% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διευθύνσεις διοικητικού-προσωπικού φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου σε ποσοστό 8,49% ανήλθε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συμμετοχή έφτασε στα υπουργεία το 8,89%, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις το 6,08%, στα ΝΠΔΔ των αποκεντρωμένων διοικήσεων το 3,52%, στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις το 5,27%, στους ΟΤΑ α' βαθμού το 8,76% και στις ανεξάρτητες αρχές το 9,37%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύνολο 65.502 εργαζομένων στους παραπάνω φορείς, απέργησαν 5.564, δηλαδή ποσοστό 8,49 τοις εκατό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόλις στο 8,49% έφτασε η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ"

Ρυθμίσεις χρεών με διαγραφή έως και 90% των προσαυξήσεων

Ρυθμίσεις για τα χρέη στο δημόσιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, με «bonus» σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας το ποσοστό της έκπτωσης από τις προσαυξήσεις θα φτάνει στο 90% για όσους προχωρήσουν στην εξόφληση του χρέους τους σε μία δόση.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα περιορίζεται όσο αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων που θα επιλέγει ο οφειλέτης. Για χρέος έως 15.000 ευρώ θα προβλέπονται έως 100 δόσεις, ενώ για χρέος άνω των 15.000 ευρώ θα προβλέπονται έως 72 δόσεις.

Επίσης τέλος στην ποινική δίωξη των φορολογούμενων απλώς και μόνο επειδή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, χωρίς να εμπλέκονται σε πράξεις φοροδιαφυγής, ετοιμάζονται να βάλουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ ο Γ. Μαυραγάνης σημείωσε πως στόχος είναι από την μία η διευκόλυνση των φορολογουμένων και από την άλλη η αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο. Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρυθμίσεις χρεών με διαγραφή έως και 90% των προσαυξήσεων "

Σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν»: Αόρατη ως... ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Στο χορό της αναζήτησης στοιχείων και το ΣΔΟΕ την ώρα που στις τάξεις όσων εμπλέκονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της δεκαετίας έχει σημάνει συναγερμός

Δεν έχει προηγούμενο το μέγεθος του σκανδάλου που καθημερινά βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από την αποκαλυπτική έρευνα του Newsbomb.gr, για τα όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από την εξαιρετικά ύποπτη διαδικασία πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω πλειστηριασμού, σε εταιρία συμφερόντων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι εξελίξεις που θα προκύψουν τα επόμενα 24ωρα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πέρα από την παρέμβαση της δικαιοσύνης, που θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει, θα έρθουν στο προσκήνιο και οι οικονομικές λεπτομέρειες γύρω από την εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. που ως... συνέχεια της New Evolution εμφανίστηκε από το πουθενά, δίχως καν να έχει δημοσιευτεί ακόμα στο ΦΕΚ, να εξαγοράζει ένα νοσοκομείο προσκομίζοντας επιταγή 115 εκατ. ευρώ.

Αυτό είναι ένα δεδομένο που από μόνο του θα πρέπει να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΔΟΕ, καθώς η αρχική εταιρία (New Evolution) πορευόταν με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ, ως κτηματική και τουριστική εταιρία.

Και φυσικά, τεράστιο ενδιαφέρον θα έχει η ανάγνωση των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και η αναζήτηση των πόθεν έσχες αυτών.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης αναφέρουν ότι στα υψηλά κλιμάκια των στελεχών του Ομίλου Πειραιώς που φέρεται να βρίσκεται πίσω από όλο αυτό το σκάνδαλο, έχει σημάνει συναγερμός.

Και τα τελευταία 24ωρα κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να κλείσουν «τρύπες» και νομικά κενά που υπάρχουν σε αυτή την υπόθεση, πιστεύοντας και εκείνοι πως η ώρα που θα επέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας δεν αργεί.

Και επειδή η συγκεκριμένη διαδικασία πλειστηριασμού του «Ερρίκος Ντυνάν» μπάζει από παντού, έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές για το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την πώληση του νοσοκομείου σε νέο αγοραστή.

Εταιρία συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς που είχε εξαγοράσει την Μarfin, η οποία είχε χορηγήσει δάνεια άνω των 90 εκατ. ευρώ στο «Ερρίκος Ντυνάν», εξαγόρασε με 115 εκατ. ευρώ ολόκληρο το νοσοκομείο και τώρα θα το βγάλει εκ νέου στο... σφυρί, ασφαλώς με τίμημα μεγαλύτερο των 115 εκατ. ευρώ.

Και παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Υπουργός Υγείας, κ. Βορίδης, εξακολουθούν να επιμένουν και προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι μόνη τους έννοια είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος...

Προφανώς, γι' αυτό και φρόντισαν να συμπεριλάβουν την τροπολογία εκχώρησης της διοικητικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του νοσοκομείου στη διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού...

Για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος προχώρησε και η διαδικασία του πλειστηριασμού για το σύνολο της... δωρεάς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι από το κεντρικό κτήριο και μόνο υπέρ καλυπτόταν το ποσό διεκδίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Γι' αυτό και ήρθε η κυβερνητική τροπολογία που έπρεπε να «δέσει» νομικά, μια εντελώς αντίθετη με τους κανονισμούς διαδικασία. Γι' αυτό, προφανώς και η τροπολογία Βορίδη ήρθε ως εκπρόθεσμη, διότι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος προέκυψε λόγω του συγκεκριμένου πλειστηριασμού...

Για τα χρήματα που θα χαθούν από τα ταμεία του κράτους, σε περίπτωση που το «Ερρίκος Ντυνάν» γράψει στο χιόνι τα χρέη του προς τρίτους, που αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες τα 300.000.000 ευρώ, δεν τίθεται θέμα προάσπισης δημόσιου συμφέροντος κ. Βορίδη;

Η έρευνα του Newsbomb.gr συνεχίζεται...

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν»: Αόρατη ως... ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε."

Αποζημίωση από την Ελλάδα ζητά ο τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη

Την… Ελλάδα σέρνει στα δικαστήρια ο νεαρός τουρίστας που τραυματίστηκε στο Μοναστηράκι, κατά την επιχείρηση για την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη!

Αν και ο 19χρονος δέχθηκε σφαίρα στο πόδι από τον τρομοκράτη, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Γκραντ Νίκολας Ουρανί, δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας και για τον λόγο αυτό συνεχίζει τη θεραπεία του στη Μελβούρνη, ενώ δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ εξαιτίας του τραυματισμού του.

Ο νεαρός τουρίστας δέχθηκε πυρά από τον τρομοκράτη στις 16 του περασμένου Ιούλη, ενώ βρισκόταν με φιλικά του πρόσωπα σε ταβέρνα στο σημείο της συμπλοκής. Μετά τον τραυματισμό του είχε μεταφερθεί στον «Ερυθρό Σταυρό» για να του αφαιρεθούν θραύσματα από τον δεξί αστράγαλο, όπου και τον επισκέφθηκαν τρεις υπουργοί. Για την ιστορία, πάντως, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο 19χρονος Αυστραλός έκανε και μία βόλτα από την… Μύκονο, τον τελικό προορισμό των διακοπών του.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποζημίωση από την Ελλάδα ζητά ο τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη "

Δήλωση-πρόκληση της βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου- «Εγώ έχω μάθει να ζω και με…1500 ευρώ»!!!- Δείτε το βίντεο!!!

Σε μια δήλωση που, πραγματικά, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό που επί χρόνια δοκιμάζεται εν μέσω κρίσης, προχώρησε πριν από λίγο, στη μεσημβρινή εκπομπή του Flash Tv «Ώρα Αιχμής» η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου!

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης της με τον συνάδελφο, δημοσιογράφο Aπόστολο Γαϊτάνη, η κυρία Αντωνίου ανέφερε πως «το έχω δηλώσει πολλές φορές και στα τοπικά ΜΜΕ…εγώ έχω μάθει να ζω και με 1500 ευρώ»!!!

Προφανώς,πάντως, σημειώνουμε εμείς, με 1500 ευρώ θα ήταν…ευτυχισμένες οι περισσότερες οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, όχι απλά θα μπορούσαν να ζούσαν…!!!

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής στον Flash Tv:



Kozanimedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση-πρόκληση της βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου- «Εγώ έχω μάθει να ζω και με…1500 ευρώ»!!!- Δείτε το βίντεο!!! "

Die Presse: Οι μετανάστες αποτελούν το 14% του πληθυσμού της Ελλάδας

Το θέμα δημοσιεύεται από την αυστριακή εφημερία Die Presse η οποία υποστηρίζει ότι εξαιτίας του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας ελέγχουν τα διαβατήρια επιβατών με προορισμό την Αυστρία, αυστριακοί υπάλληλοι.

Η Die Presse επισημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει τις αυστριακές αρχές από προβλήματα με τους αιτούντες άσυλο, μιας και εφόσον φθάσει κανείς στην Αυστρία δεν μπορεί να επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα λόγω των συνθηκών διαβίωσης και των πρακτικών απώθησης που επικρατούν στη χώρα μας και δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα από χώρα εξαγωγής μετανάστευσης έγινε χώρα εισαγωγής μετανάστευσης. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές διαδρομές ροής λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις της, με τους πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα από την Τουρκία στον Έβρο ή να φθάνουν στα κοντινά ελληνικά νησιά μέσω της θαλάσσιας οδού, επισημαίνεται στο άρθρο.

Στο χρονικό διάστημα 2008-2013 εντοπίστηκαν πάνω από 600.000 λαθρομετανάστες, ενώ αυτή τη στιγμή η πλειονότητα εκείνων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και, μπορεί η Αθήνα να έχει κάνει δυσκολότερη τη διάβαση από τον Έβρο με ένα συνοριακό φράχτη, ωστόσο το προσφυγικό ρεύμα μετατοπίστηκε στο Αιγαίο και οι ελληνικές αρχές επικρίθηκαν πως λόγω του βάρους που αντιμετώπιζαν προέβησαν σε παράνομες απωθήσεις.

Στην ανταπόκριση επισημαίνεται ότι από το 2013 υπάρχει μια νέα ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, η οποία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία Προσφύγων του ΟΗΕ, έχει συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης, ωστόσο οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, θεωρούνται απάνθρωπες. Για αυτό και οι περισσότεροι μετανάστες επιθυμούν να εγκαταλείψουν και πάλι την Ελλάδα.

Προστίθεται, συγχρόνως, ότι οι νέοι λαθρομετανάστες έχουν μεν κάνει πολύχρωμη την εικόνα της Αθήνας και έχουν δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και ρατσιστική «Χρυσή Αυγή», ωστόσο αυτοί δεν συνιστούν την πλειονότητα των μεταναστών. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 700.000 υπήκοοι τρίτων χωρών ζουν στην Ελλάδα- ενώ εκτιμάται πως ο πραγματικός αριθμός ανέρχεται σε 1,5 εκατ., δηλαδή στο 14% του συνολικού πληθυσμού.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, ο μέσος μετανάστης προέρχεται από τις βόρειες γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες, κυρίως την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Ο ελληνικός πληθυσμός, υποστηρίζει το άρθρο, ήταν τελείως απροετοίμαστος –αν και είχε ακούσει στο σχολείο για τον Περικλή-δεν γνώριζε όμως τίποτε για τις μεγάλες αλβανικές μετακινήσεις ή για το πολυεθνικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης την οθωμανική περίοδο.

Η ανταπόκριση της Die Presse καταλήγει με τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν έχει παράδοση ως χώρα υποδοχής μεταναστών. Αντίστροφα, μετά το Β΄ Παγκόσμιο ήταν πολλοί οι Έλληνες που μετανάστευαν στο εξωτερικό και μόλις πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να εξετάζει την ενσωμάτωση μεταναστών δεύτερης γενιάς και να ψηφίζει ανάλογους νόμους.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Presse: Οι μετανάστες αποτελούν το 14% του πληθυσμού της Ελλάδας"

Τζορτζ Σόρος: Η Γερμανία πρέπει να φύγει από το ευρώ

Αιφνιδιάζουν οι απόψεις που διατυπώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σχετικά με το μέλλον της ΕΕ, σε συνέντευξη που περιέχεται σε νέο του βιβλίο, καθώς προτείνει «η Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ, επιτρέποντας στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις χώρες- οφειλέτες, να αποκτήσουν τον έλεγχό του». «Εφόσον το συσσωρευμένο χρέος μετριέται σε ευρώ, έχει σημασία ποιος παραμένει υπεύθυνος για το νόμισμα. Αν έφευγε η Γερμανία, σίγουρα θα σημειωνόταν υποτίμηση του ευρώ. Οι χώρες- οφειλέτες θα ανακτούσαν την
ανταγωνιστικότητά τους και το χρέος θα συρρικνωνόταν σε πραγματικούς όρους. Και αν ήλεγχαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα υπήρχε πλέον κίνδυνος αθέτησης», σημειώνει.

«Το ευρώ χωρίς τη Γερμανία θα ήταν ένα σταθερό νόμισμα. Πράγματι, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σοκ στη Γερμανία, θα ανακούφιζε όμως τις υπόλοιπες χώρες», προσθέτει.

Ο πλέον οικονομικά ισχυρός επενδυτής του πλανήτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας την Καγκελάριο Μέρκελ να σταματήσει την πολιτική των συνεχών περικοπών που επιβάλει η Γερμανία ως η ισχυρότερη οικονομία στη Γηραιά Ήπειρο. «Το πολιτικό πρόβλημα- υπογραμμίζει- είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση , η οποία υποτίθεται πως ήταν μια εθελοντική ένωση ισότιμων κρατών, μετασχηματίσθηκε σε μια σχέση ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες», αναφέρει.

Στο ερώτημα για ανάγκη «περισσότερης Ευρώπης» απαντά:

«Σημαίνει περισσότερη λιτότητα, περικοπές και υψηλή ανεργία, σημαίνει προοπτική διαρκούς ανεργίας. Η Ευρώπη είναι από πολλές απόψεις η πιο ανεπτυγμένη ήπειρος και ταυτοχρόνως το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και όμως βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής διάλυσης».

Γιατί να μην ακολουθήσουν και οι χώρες του Νότου το παράδειγμα της πειθαρχημένης γερμανικής οικονομίας που δημιουργεί πλεονάσματα, ρωτάει ο δημοσιογράφος.

Απάντηση: «Ασφαλώς η Γερμανία δεν μπορεί να κατηγορηθεί επειδή θέλει ισχυρό νόμισμα και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Μπορεί όμως να κατηγορηθεί για την επιβολή των επιλογών της σε άλλες χώρες που έχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες. Η ευρωζώνη αναγκάζεται να ξαπλώσει στο κρεβάτι του Προκρούστη».

Το βιβλίο του Σόρος, τιτλοφορείται «Το στοίχημα για την Ευρώπη» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Είναι μια έκδοση που κυκλοφορεί στα αγγλικά και στα γερμανικά και αποτελεί μια εξαντλητική συνομιλία του πολυσυζητημένου επιχειρηματία με τον γερμανό ανταποκριτή του περιοδικού «Σπήγκελ» στις Βρυξέλλες Γκρέγκορ Πέτερ Σμιτς, όπου ο εβραϊκής καταγωγής παίχτης του χρηματιστηρίου εξομολογείται τα παιδικά του χρόνια στο γκέτο της Βαρσοβίας, σχολιάζει την χρηματοπιστωτική κρίση, διερευνά τα αίτια, επισημαίνει τα αδιέξοδα , στηλιτεύει το ρόλο της Γερμανίας και παρουσιάζει τις προωθημένες προτάσεις του για την σωτηρία της Ευρώπης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια ως καταδιωκόμενος από τους Ναζί Εβραίος τότε που ο προνοητικός πατέρας του αναγκάστηκε να αλλάξει το επίθετο από Σβαρτς σε Σόρος- για να ακούγεται ουγγρικό- εξασφαλίζοντας από ένα Ούγγρο φίλο πλαστές ταυτότητες για όλα τα μέλη της οικογένειας.

«'Αλλωστε- τονίζει- δεν είμαστε θρησκευόμενη οικογένεια. Μεγάλωσα σε πολύ φιλελεύθερη ατμόσφαιρα». Θυμάται τη ζωή στο κρησφύγετο με το φόβο να τους βρουν οι Ναζί, κάτι που ενεργοποίησε τις νοητικές του δυνάμεις και διαμόρφωσε το χαρακτήρα του: «Έμαθα την τέχνη της επιβίωσης από ένα μεγάλο δάσκαλο, τον πατέρα μου που έλεγε: Υπάρχουν εξαιρετικές περιστάσεις στις οποίες δεν ισχύουν οι φυσιολογικοί νόμοι».

Το 1956 έφθασε στη Νέα Υόρκη θέτοντας στόχο να κερδίσει σε πέντε χρόνια 100.000 δολάρια . Πολύ πιο σύντομα κέρδισε το ποσό αυτό και συνέχισε την επιχειρηματική του δράση στις χρηματαγορές, μελετώντας παράλληλα φιλοσοφία και με το μυαλό πάντα στην Ευρώπη.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζορτζ Σόρος: Η Γερμανία πρέπει να φύγει από το ευρώ "

Χρωστάς το ρεύμα στη ΔΕΗ; θα σε κυνηγάει... δικηγορικό γραφείο

Δικηγορικά γραφεία επιστρατεύει τώρα η ΔΕΗ στην προσπάθειά της να εισπράξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκτοξευτεί κοντά στo 1,7 δισ. ευρώ. 

Το σενάριο που ήθελε η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να εξομαλύνει τις πληρωμές φάνηκε να διαψεύδεται. Οι «κόκκινοι» λογαριασμοί από περίπου 1,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2014, όταν ακόμα ίσχυε το ΕΕΤΗΔΕ, εκτινάχθηκαν κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Και ο Αύγουστος, παρότι απαλλαγμένος από τον φόρο ακινήτων, δείχνει ακόμα πιο δύσκολος, ίσως και γιατί λόγω των διακοπών πολλοί καταναλωτές καθυστέρησαν να πληρώσουν.

Η διόγκωση των ανεξόφλητων οφειλών, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις μπορεί να φθάσει στα 2 δισ. ευρώ στα τέλη του χρόνου, κτύπησε συναγερμό στη διοίκηση της επιχείρησης, που στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισε να αναθέσει σε δικηγορικά γραφεία την είσπραξη των οφειλών.
Χρωστάς το ρεύμα στη ΔΕΗ; θα σε κυνηγάει... δικηγορικό γραφείο
Την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 5 ως 10 νομικών γραφείων που θα αναλάβουν όλες τις σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα πληροφορίες από τη ΔΕΗ αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο από νομικές εταιρείες.

Σε πρώτο στάδιο θα επιδιωχθεί η εξωδικαστική είσπραξη της οφειλής, αν όμως η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει θα ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες. Μάλιστα ανάλογα με το προφίλ του πελάτη, θα υπάρχει και ένα ποσό ανά κατηγορία πάνω από το οποίο θα ξεκινούν οι νομικές ενέργειες.

Τα νομικά γραφεία σε πρώτη φάση θα αναλάβουν την επικοινωνία, τις διαπραγματεύσεις, τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών στα υποθηκοφυλακεία και τον διακανονισμό. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ασχοληθούν με:
  • Tον εντοπισμό των οφειλετών, των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν μεταβληθεί χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά η ΔΕΗ.
  • Την επικοινωνία-διαπραγμάτευση με στόχο την εξωδικαστική διευθέτηση, δηλαδή την υπαγωγή σε διακανονισμό της οφειλής με ρύθμιση σε δόσεις.
  • Σύνταξη και αποστολή/κοινοποίηση απλών επιστολών ειδοποίησης ή/και εξώδικων προσκλήσεων.
Αν ο πελάτης δεν ανταποκριθεί, τότε θα ακολουθήσει η δικαστική διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Η μέση εκτιμώμενη αξία ανά υπόθεση φθάνει τις 10.000 ευρώ και σε πρώτη φάση αναμένεται να «τρέξουν» περί τις 10.000 υποθέσεις. Οι «κόκκινοι» λογαριασμοί, φαινόμενο που έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις με την κρίση, ιδιαίτερα από το 2012, όταν καταργήθηκε το μέτρο της διακοπής της παροχής ρεύματος λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων, το οποίο ήταν ενσωματωμένο στο λογαριασμό, έχουν προκαλέσει μία πρωτοφανή κρίση ρευστότητας στη ΔΕΗ, η οποία αντανακλάται σε όλη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα τέλη Ιουλίου οι οφειλές της ΔΕΗ προς τους δύο βασικούς φορείς της αγοράς, τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρισμού, ΑΔΜΗΕ και τον Λειτουργό της αγοράς, ΛΑΓΗΕ, έφθαναν στα 300 εκατ. ευρώ και τα 180 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, με όλες τις αλυσιδωτές συνέπειες που έχει αυτό για τους παραγωγούς ενέργειας, συμβατικούς και ΑΠΕ, οι οποίοι πληρώνονται από τους δύο αυτούς φορείς.

Τον Αύγουστο και ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι παραγωγοί φωτοβολταϊκής ενέργειας είδαν και πάλι καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους. Μετά το τελευταίο «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών των ΑΠΕ και τον νόμο για το «new deal», οι πληρωμές προς τους παραγωγούς πράσινης ενέργειας είχαν αρχίσει να εξομαλύνονται.

Τελευταία όμως, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, παρατηρήθηκαν και πάλι καθυστερήσεις, οι οποίες εν μέρει αποδόθηκαν στις θερινές διακοπές του Αυγούστου. Τελικά, ο ΛΑΓΗΕ στις 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην τράπεζα να εξοφλήσει τιμολόγια του Απριλίου του 2014, με ποσό ως 510.000 ευρώ. Με τις μέχρι σήμερα πληρωμές έχει εξοφληθεί το 87,5% των τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, περίπου 11.300 πάρκα, που αφορούσαν στον μήνα Απρίλιο.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρωστάς το ρεύμα στη ΔΕΗ; θα σε κυνηγάει... δικηγορικό γραφείο"

Απίστευτη περιουσία: Πάνω από 40 δισ. κρύβονται στο υπέδαφος της Ελλάδας

Κάτω από τα πόδια μας δεν υπάρχουν μόνο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αυτά που έρχονται στο φως, μέρα-μέρα, στην Αμφίπολη, αλλά και άκρως προσοδοφόρα μέταλλα.

Μπορούν να λύσουν, άραγε, το πρόβλημα της Ελλάδας; Σίγουρα, μπορούν να το ελαφρύνουν αν κρίνει κανείς από τις πρώτες ενδείξεις των σπάνιων γαιών που έχουν βρεθεί στο υπέδαφος της χώρας. Τα μέταλλα φαίνεται σε πρώτη φάση μπορούν να κινητοποιήσουν αρκετούς επενδυτές και να αποφέρουν ουσιαστικά έσοδα.

Οπως αναφέρει το Εθνος, ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, που ξεπερνά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα 40 δισ. έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Κίνας, η οποία σήμερα κατέχει πάνω από το 90% των παγκόσμιων αποθεμάτων σπάνιων γαιών και έχει αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στην έρευνα και εξόρυξή τους.

Οι πρώτες επαφές

Σε πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με μέλη κινεζικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν ενδείξεις για την εξόρυξη σπάνιων γαιών. Το θέμα επανέφερε μόλις προχθές η ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» κάνοντας λόγο για διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των αξιωματούχων της κινεζικής κυβέρνησης με την ελληνική.


Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και γι' αυτό έχει προσελκύσει και το μεγάλο κινεζικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ασιατικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, αυτό που διαφαίνεται και μένει να αποδειχθεί είναι ότι η Ελλάδα είναι «προικισμένη» στον τομέα των σπάνιων γαιών, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Οι περιοχές

Τα σημαντικότερα αποθέματα σπάνιων γαιών, σύμφωνα με το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Βορειοανατολικής Ελλάδας μεταξύ της χερσονήσου της Χαλκιδικής και της Καβάλας και εκτείνονται 240 χιλιόμετρα κατά μήκος των ακτών αλλά και στην κεντρική Ελλάδα, στη Φωκίδα και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Εφαρμογές

Οι σπάνιες γαίες (Rare Earth Elements - REE) θεωρούνται «στρατηγικά μέταλλα», καθώς πρακτικά δεν υπάρχει βιομηχανική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας που να μην τις περιλαμβάνει. Προϊόντα από τις σπάνιες γαίες υπάρχουν σε ευρύτατη γκάμα βιομηχανικών υλικών: σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, σε τηλεοράσεις, tablets, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, πυκνωτές, επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταλλουργικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά συστήματα ακόμα και στη διαστημική τεχνολογία.

Λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης, αλλά και της περιορισμένης διάθεσής τους, η Ε.Ε. έχει συμπεριλάβει τις REE στην ομάδα των 14 κρίσιμων ορυκτών, με βιομηχανικές ανάγκες, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει σήμερα ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι η ζήτηση παγκοσμίως για σπάνιες γαίες θα ανέλθει σε 200.000 τόνους το έτος 2015, από 130.000 που ήταν το 2010.

Ποιες είναι οι σπάνιες γαίες

Ο όρος σπάνιες γαίες αφορά σε συγκεκριμένα μέταλλα (χημικά στοιχεία) και η ονομασία τους έχει δοθεί λόγω της γαιώδους μορφής που εμφανίζουν τα οξείδιά τους αλλά και της εξαιρετικής σπανιότητάς τους. Αυτά τα μέταλλα λέγονται και λανθανίδες. Στην ομάδα των σπάνιων γαιών ανήκουν 17 μεταλλικά στοιχεία με παρόμοιες χημικές ιδιότητες, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται συνεχώς. Χαρακτηριστικό τους είναι η βιομηχανική τους μοναδικότητα σε εφαρμογές και χρήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και στις λεγόμενες «πράσινες» τεχνολογίες.

Οι ομάδες

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται τα ακόλουθα χημικά στοιχεία, τα οποία χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες: Η πρώτη ομάδα αφορά τις ελαφριές σπάνιες γαίες (LRRE) και πιο συγκεκριμένα τα: Λανθάνιο (La), Δημήτριο (Ce), Πρασεοδύμιο (Pr), Νεοδύμιο (Nd), Προμήθειο (Pm), το Σαμάριο (Sm) και Ευρώπιο (Eu), ενώ η δεύτερη ομάδα που αφορά τις βαρείες HREE, οι οποίες είναι και πιο σπάνιες, είναι το Γαδολίνιο (Gd), το Τέρβιο (Tb), το Δυσπρόσιο (Dy), το Ολμιο (Ho), το Υτριο (Y), το Ερβιο (Er), το Θούλιο (Tm), το Υτέρβιο (Yb), το Λουτέτσιο (Lu) και το Σκάνδιο (Sc).

Αρχισε η έρευνα

Ο Γεωλόγος, Δ. Ηλιόπουλος, Προϊστ. Ανταγωνιστικού Εργου EURARE, της Δ/νσης Ορυκτών Φυσικών Πόρων ΕΚΒΑΑ/ΙΓΜΕΜ, τονίζει: Οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αν δεν ολοκληρώσουμε την ποιοτική και ποσοτική έρευνα η οποία θα γίνει και σε χερσαίες και σε θαλάσσιες περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδας, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω εκτιμήσεις.

Θα πρέπει να διαπιστώσουμε ότι μπορούν τα μέταλλα να ανακτηθούν, αν το κόστος για τη διαδικασία είναι απαγορευτικό ή όχι αλλά και αν ο τρόπος είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Δεν έχουμε ακόμα οριοθετήσει τον χώρο και επιπλέον δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε αν βγάζοντας ένα μέταλλο καταστρέφεται κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να αναφερθούμε και σε πιο συγκεκριμένα και ουσιαστικά αποτελέσματα για τις σπάνιες γαίες. Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο της έρευνας και μέχρι το 2017 έχουμε ακόμα χρόνο για εκτιμήσεις Πού βρίσκουν εφαρμογή οι σπάνιες γαίες

Νεοδύμιο (Nd)

Χρησιμοποιείται σε υψηλής αντοχής μόνιμους μαγνήτες, οι οποίοι βρίσκουν εφαρμογή στις «πράσινες τεχνολογίες» όπως στα υβριδικά αυτοκίνητα και στις ανεμογεννήτριες

Πρασεοδύμιο (Pr)

Σε συνδυασμό με το νεοδύμιο (Nd) Χρησιμοποιούνται σε συσκευές ανάφλεξης

Υτριο (Y)

Είναι συστατικό για δύστηκτα κράματα (superalloys) τα οποία χρησιμοποιούνται σε υψηλής θερμοκρασίας, οξειδωτικά περιβάλλοντα όπως οι κινητήρες αεριοστροβίλων

Ευρώπιο (Eu)

Υτριο (Y), Τέρβιο (Τb), Θούλιο (Tm), Λανθάνιο (La) και Δημήτριο (Ce)Χρησιμοποιούνται σαν φωσφορίζουσες ουσίες οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή στις οθόνες τηλεόρασης και υπολογιστών

Ερβιο (Er)

Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές laser και σε οπτικές ίνες

Δημήτριο (Ce)

Χρησιμοποιείται από τις βιομηχανίες γυαλιού και κεραμικών

Σαμάριο (Sm)

Χρησιμοποιείται στους πυκνωτές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Απίστευτη περιουσία: Πάνω από 40 δισ. κρύβονται στο υπέδαφος της Ελλάδας"

Γιατρός "αμειβόταν" με τα ΙΧ των ασθενών

Μνημείο απληστίας και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου από γιατρό-διευθυντή κλινικής στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αποτελούν τα συμπεράσματα ελέγχου που έγινε στις τραπεζικές καταθέσεις του σε βάθος δεκαετίας.
Οι επιθεωρητές Υγείας, που προσπαθούν με επισταμένους ελέγχους να ξηλώσουν το πουλόβερ της διαφθοράς στα νοσηλευτικά ιδρύματα, με τη συνεργασία του ΣΔΟΕ ξεσκέπασαν τη δράση του και αποκάλυψαν χορηγίες μαμούθ από φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου τα σκευάσματά του να προτιμώνται από το συγκεκριμένο νοσοκομείο, δωρεές ασθενών που κατέληγαν στον προσωπικό του λογαριασμό αλλά και αυτοκίνητα που άλλαζαν χέρια μεταξύ του ίδιου και των ασθενών του.
Το πόρισμα που καίει τον γιατρό έχει ήδη διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ δόθηκε εντολή για περαιτέρω έλεγχο «πόθεν έσχες» από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Παραπολιτικά/enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός "αμειβόταν" με τα ΙΧ των ασθενών"

Μαχαίρωσαν οδηγό και του πήραν το αυτοκίνητο στην εθνική Πατρών-Αθηνών

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, οι οποίοι μαχαίρωσαν οδηγό, του πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών.

Οι δύο άγνωστοι στο 87ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, αφού στάθμευσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, πλησίον ενός είδη σταθμευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 55χρονος, τον προσέγγισαν και τον μαχαίρωσαν δύο φορές, τραυματίζοντάς τον στον δεξί γλουτό και τη μασχάλη.

Στη συνέχεια, τον άφησαν στο δρόμο, του πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, ενώ ο 55χρονος τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαχαίρωσαν οδηγό και του πήραν το αυτοκίνητο στην εθνική Πατρών-Αθηνών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news