facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Πριν λίγες ημέρες αναγκασθήκαμε να δημοσιοποιήσουμε το δράμα που ζουν δύο άποροι συμπολίτες μας ως ένα ελάχιστο δείγμα του τρόπου αντιμετώπισης των ατόμων με βιβλιάριο απορίας, αυτών δηλαδή που το ίδιο το κράτος πιστοποιεί ότι είναι άποροι! Διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/blog/2014/09/18/aporoi/ .
Σήμερα παρουσιάζουμε άλλα δύο παραδείγματα συμπολιτών μας που μέσα στις τόσες δύσκολες καταστάσεις πoυ βιώνουν λόγω ανεργίας και ανέχειας, βιώνουν και καταστάσεις για τις οποίες ενώ υπάρχει Νομοθεσία το Υπουργείο Υγείας, δεν κάνει τίποτα να τους βοηθήσει.
Συγκεκριμένα:
Στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για την διήμερη νοσηλεία ενός ανασφάλιστου παιδιού 12 ετών που μεταφέρθηκε τέλος Αυγούστου ως επείγον περιστατικό, μετά από ατύχημα με πολλά θλαστικά τραύματα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο ζητά σήμερα από τους ανασφάλιστους γονείς του παιδιού 600 € ως νοσήλια , εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τονίζουμε το ΠΑΡΑΝΟΜΑ γιατί βάσει της εγκυκλίου αλλά και των βαρύγδουπων ανακοινώσεων της κυβέρνησης μέσω των συστημικών ΜΜΕ, οι ανασφάλιστοι χρήζουν ΔΩΡΕΑΝ νοσηλείας σε ΟΛΑ τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Ιούνιο, διαβάστε το ΦΕΚ 1465 εδώ https://drive.google.com/file/d/0B9MB-ros_2DuUENqTlpLWlFBcGM/edit?usp=sharingπου ισχύει από τις 05/06/2014.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά ασθενή του ιατρείου μας ο οποίος νοσηλεύτηκε το 2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και για αυτή την νοσηλείαχρεώθηκε με 4,500 € , ένα χρέος που μεταφέρθηκε στην εφορία, αφού ο άνθρωπος δεν είχε την δυνατότητα να το πληρώσει. Πριν ένα μήνα, στο ίδιο νοσοκομείο, τοποθετήθηκε στον ασθενήεμφυτεύσιμος απινιδωτής, αφού η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής ακολούθησε την διαδικασία που περιγράφει το ΦΕΚ 1465 (το παραθέσαμε ανωτέρω) και η οικογένειά του αναμένει την «περιβόητη» τριμελή επιτροπή να συνεδριάσει για να αποφασίσει για την τύχη του ασθενή. Βάσει μαρτυρίας της συζύγου του, η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ (!) μέχρι σήμερα και ήδη έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές αιτήσεις πολιτών που αναμένουν την νοσηλεία τους. Με πολύ μεγάλη έμφαση επισημαίνουμε ότι μιλάμε για νοσηλείες ασθενών και σωτήριες ιατρικές πράξεις και όχι απλά επίσκεψη σε γιατρό! Μιλάμε για τις ζωές πολιτών που επιβαρύνεται η κατάστασή τους από την όποια καθυστέρηση και ακόμη πολιτών που σίγουρα θα κινδυνεύουν, όπως κινδύνευε η ζωή του ασθενή μας, γιατί φοβόταν ένα ακόμη χρέος. Ο ασθενής – που έχει βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και ενδεχομένως θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς – ζει τώρα με την αγωνία ενός επιπρόσθετου χρέους στην εφορία.
Για τα δύο παραπάνω περιστατικά έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας εδώ και δεκαπέντε μέρες και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση.
Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να μην εφαρμόζει δικές του εγκυκλίους και να αφήνει τους ανασφάλιστους και ανήμπορους πολίτες στο έλεος της τύχης τους; Πόσοι άραγε πολίτες έχουν φύγει από δημόσια νοσοκομεία γιατί δεν ήθελαν να επωμιστούν με επιπλέον χρέη οι οικογένειες τους και παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα καθημερινά, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν εφαρμόζουν τα όσα έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας;
Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας"

Μπαλασόπουλος: Υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο

Στην απίστευτη καταγγελία ότι υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως πρόκειται για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς, υπάρχει μέλος του υπουργικού συμβουλίου (με πλαστό πτυχίο). Έχει συζητηθεί όταν εμείς ήμασταν στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Έλεγαν ότι υπάρχει κομματικό, τότε, στέλεχος, το οποίο δεν έχει αποκτήσει το πτυχίο που φέρει… Δεν μπορώ να το πω ποιος είναι. Εννοείται ότι δεν μπορώ», ανέφερε την Τετάρτη, μιλώντας στο Βήμα FM.

Όπως σημείωσε ακόμη, «απ’ ό,τι μας ενημέρωναν τότε στελέχη – και δεν θέλω να πω ποια, αν είναι του συνδικαλιστικού, των γυναικών, των επιστημόνων ή των μηχανικών… Δεν πίναμε καφέ και μας το έλεγαν, αλλά υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες. Δεν το είχαμε εξακριβώσει, αλλά στις συζητήσεις που γίνονταν στα κομματικά όργανα τότε, υπήρχε καταγγελία από διάφορα στελέχη του συγκεκριμένου κομματικού χώρου που έλεγαν «φτάνει πια μ’ αυτές τις καταστάσεις». Εγώ είπα πολύ καλά κάτι, στο πλαίσιο όλων αυτών που το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα θέλουν να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν τους δημοσίους υπαλλήλους και αν θέλουν να κάνουν κάθαρση, μπορεί π.χ. αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός να πει «φέρτε μου όλοι εσείς τα πτυχία σας να κάνουμε έναν έλεγχο». Πρώτα ξεκινά η κάθαρση από τα του οίκου μας… Καθένας που θεωρεί ότι φωτογραφίζεται ή θίγεται μπορεί να βγει… Στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών, επαναλαμβάνω, γινόταν πολύ μεγάλη κουβέντα. Αλλά τα κουκουλώναμε!»

«Όχι (δεν έχω εξακριβώσει την καταγγελία). Το έχω διαπιστώσει μέσα από τις συζητήσεις ότι γινόταν έντονη κουβέντα. Αν είχα στοιχείο στα χέρια μου, θα το είχα βγάλει ότι κάποιος δεν σπούδασε εκείνη την περίοδο και δεν είχε πτυχίο. Θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Δεν έχω, όμως, στοιχεία. Αν είχα, θα είχα πάει», κατέληξε ο κ. Μπαλασόπουλος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλασόπουλος: Υπάρχει υπουργός με πλαστό πτυχίο"

Γιατί αγοράζει ράντζα το «Σωτηρία»;

Το ότι τα ράντζα αποτελούν… αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ΕΣΥ δεν είναι νέο. Η προμήθεια όμως καινούριων ράντζων εν έτει 2014 από ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής είναι είδηση που χρήζει διερεύνησης.
Μετά τη δημοσιοποίηση διαγωνισμού από το νοσοκομείο «Σωτηρία» για την προμήθεια 20 ράντζων προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διοικητή κ. Μιλτιάδη Παπασταματίου.
«Πράγματι, το νοσοκομείο τρέχει διαγωνισμό για την αγορά 20 πτυσσόμενων κρεβατιών –πρόκειται για εξοπλισμό που είχε εγκρίνει το προηγούμενο ΔΣ του νοσοκομείου. Κρίθηκαν απαραίτητα για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του νοσοκομείου, πχ τυχόν έκτακτα γεγονότα για τα οποία θα χρειαστούν πτυσσόμενα κρεβάτια» εξηγεί ο κ. Παπασταματίου. Ωστόσο, ο διοικητής διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για ράντζα όπως τουλάχιστον αυτά είναι γνωστά στους Έλληνες ασθενείς, καθώς δεν είναι τροχήλατα, και συνεπώς δεν μπορούν να μετακινηθούν σε διαδρόμους ή άλλους χώρους.
Εκτός από τα ράντζα, τροχήλατα ή μη, πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου παραγγέλνουν με πυρετώδη ρυθμό εξοπλισμό για την κάλυψη του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Από τον Οκτώβριο το «Σωτηρία» ετοιμάζεται να μπει σε εφημερία νέου τύπου θέτοντας στη διάθεση προσωπικού και ασθενών χώρους συνολικής επιφάνειας 1.400 τμ για τα Επείγοντα Περιστατικά.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί αγοράζει ράντζα το «Σωτηρία»;"

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Αθήνα και Κοζάνη κατασκευάζει η ΔΕΗ

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η ΔΕΗ προχωρά στην πιλοτική κατασκευή 15 σταθμών φόρτισης οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα Green eMotion, στο πλαίσιο του οποίου η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπουργείο Περιβάλλοντος) ή θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες της επιχείρησης.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στο Διεθνές Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και το πρόγραμμα Green eMotion που διοργανώνει η ΔΕΗ στην Αθήνα.

Με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ, η κατανάλωση στα ηλεκτροκίνητα κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, έως και δέκα φορές λιγότερο σε σχέση με ένα μέσο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.

Η αυτονομία μετά από πλήρη φόρτιση κυμαίνεται στα 150 με 200 χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να φορτιστεί η μπαταρία ποικίλλει από μισή ώρα (με ειδικούς αλλά ακριβούς φορτιστές) μέχρι τις 10 ώρες από την πρίζα του σπιτιού.

Ειδικό τιμολόγιο για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ακόμα δεν υπάρχει, συνεπώς η χρέωση γίνεται με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο, ή με το νυχτερινό αν η φόρτιση γίνεται τις νυχτερινές ώρες.

Το κυριότερο μειονέκτημα της νέας τεχνολογίας είναι το υψηλό κόστος των μπαταριών.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη σταθμοί φόρτισης σε χώρους στάθμευσης, και εκθεσιακά ή εμπορικά κέντρα.

Οι νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν μεταξύ άλλων στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, της ΡΑΕ, του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και στα υπουργεία Ενέργειας και Μεταφορών.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης ο οποίος τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να δημιουργήσει 700.000 νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ και 7.000 στη χώρα μας, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Πετράκος επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτροκίνηση.

Ο επικεφαλής του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) Κ. Ζωντανός εκτίμησε ότι ως το 2050 το 60% των νέων πωλήσεων και το 25% του στόλου θα αντιστοιχεί σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion αφενός διασφαλίζεται η ενοποίηση των προδιαγραφών των υποδομών φόρτισης, αφετέρου παρέχεται στους καταναλωτές η δυνατότητα να φορτίζουν τα οχήματά τους στο εξωτερικό με συμβάσεις τύπου roaming.

Σε επόμενη φάση, και εφόσον αναπτυχθούν τεχνολογίες «έξυπνων δικτύων», τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως αποθήκες ενέργειας, οι οποίες θα πωλούν ρεύμα στο δίκτυο όταν δεν χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Green eMotion έχουν δημιουργηθεί πανευρωπαϊκά 2.500 σημεία φόρτισης που χρησιμοποιούνται από 2000 οχήματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Αθήνα και Κοζάνη κατασκευάζει η ΔΕΗ"

Όλα τα οικονομικά στοιχεία των ΜΚΟ στο φως με νομοσχέδιο του Κ. Μητσοτάκη

Διαφάνεια και στο, μέχρι πρότινος, ομιχλώδες καθεστώς χρηματοδότησης ΜΚΟ και άλλων μη κερδοσκοπικών εταιριών, προσπαθεί να επιβάλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,σύμφωνα με διάταξη που έχει εισαγάγει στο νομοσχέδιο για τα Ανοικτά Δεδομένα του Δημοσίου, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Έτσι, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Ιδρύματα, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ΜΚΟ και λοιποί μη κερδοσκοπικοί φορείς, που επιχορηγούνται από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με ποσό άνω των 3.000 ευρώ, θα υποχρεούνται να αναρτούν στη «Διαύγεια» τα οικονομικά τους στοιχεία.
Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη διάταξη, οι παραπάνω φορείς, που επιχορηγούνται από το κράτος με 3.000 ευρώ και άνω, θα πρέπει «να δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος “Διαύγεια” απολογιστικά στοιχεία δαπανών όπου αναφέρονται τα νόμιμα παραστατικά που αφορούν στο ποσό της επιχορήγησης, με ιδιαίτερη αναφορά του εκδότη και του λήπτη του παραστατικού, καθώς και του αντικειμένου και του ύψους της συναλλαγής».
Σημειώνεται, επίσης, ότι «η παράλειψη της δημοσίευσης των ανωτέρω καταστάσεων συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υπόχρεων φορέων από παντός είδους περαιτέρω επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς του δημοσίου».
Επισημαίνεται, ότι με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζεται η διαδικασία πρόσβασης και καταχώρισης στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα του «Προγράμματος Διαύγεια», καθώς και κάθε άλλη αναγκαία διαδικαστική και τεχνική λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις και για τον αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων και των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι υποψήφιοι για το δημόσιο, αλλά και οι υπάλληλοι που ζητούν μετάταξη ή μεταφορά σε άλλο φορέα του δημοσίου, καθώς και οι υπάλληλοι που αιτούνται παραίτησης από το δημόσιο.
Όπως τονίζεται και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, «ο έλεγχος της γνησιότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών, τα οποία ελήφθησαν υπ' όψει για την επιλογή και την πρόσληψη υπαλλήλου μέσα από διαγωνιστικές και άλλες διαδικασίες στο παρελθόν αλλά και για την κατάταξη και τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη, κατέδειξε, ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα στοιχεία που είχαν υποβληθεί δεν ήταν γνήσια».
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλα τα οικονομικά στοιχεία των ΜΚΟ στο φως με νομοσχέδιο του Κ. Μητσοτάκη"

Saab: Απολύονται 200 από τους 550 εργαζόμενους

Οι ιδιοκτήτες της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Saab ανακοίνωσαν ότι θα απολύσουν το ένα τέταρτο, και πλέον, από τους εναπομένοντες εργαζόμενους της επιχείρησης, καθώς «δεν υπάρχει δουλειά.»
Η Nevs (National Electric Vehicle Sweden), η επενδυτική εταιρία κινεζικής και ιαπωνικής ιδιοκτησίας που δημιουργηθηκε το 2012 για να αγοράσει την Saab, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει τους 200 από τους 550 εργαζόμενούς της, καθώς καθυστερεί η επανέναρξη της παραγωγής.
Η Nevs ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν τον τρέχοντα μήνα, ώστε να μειωθούν γρήγορα οι δαπάνες της εταιρίας κατά την περίοδο αναδιοργάνωσης, ενόψει της συνάντησης με τους πιστωτές στις 8 Οκτωβρίου.
Η εταιρία αυτή την περίοδο διαφημίζει μόνον ένα μοντέλο, το Saab 9-3 Aero Sedan 2014, στην ιστοσελίδα της, το οποίο κατασκευάζεται στην Σουηδία. Η εταιρία ζήτησε υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές τον Αύγουστο και αναζητεί νέα χρηματοδότηση.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Saab: Απολύονται 200 από τους 550 εργαζόμενους"

54 «γαλάζιοι» προς Βρούτση: Να συνταξιοδοτούνται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Να μη στερηθούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ ζητούν 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν μεταξύ άλλων:
α) αύξηση του ορίου άνω του οποίου απαιτείται εφάπαξ εξόφληση, από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ και αύξηση των δόσεων της ρύθμισης από 40 σε 60,

β) συμψηφισμό αναδρομικών με το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ποσό,

γ) για τις ακραίες περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τα παραπάνω μέτρα, να γίνεται συμψηφισμός πληρωμένων εισφορών με οφειλές, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, εργαζόμενοι να στερούνται τη δυνατότητα συνταξιοδότησης αν δεν μπορούν να πληρώσουν πλέον τις ασφαλιστικές τους εισφορές, χάνοντας όσα έχουν ήδη πληρώσει» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει τη σχετική ερώτηση.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "54 «γαλάζιοι» προς Βρούτση: Να συνταξιοδοτούνται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ"

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω κρίσης - Στο 58,3% η ανεργία των νέων (Πίνακες)

Περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2009 και του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου του 2014, χάθηκαν 1.061.900 θέσεις εργασίας, το ίδιο δε διάστημα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 865,6 χιλιάδες, φτάνοντας τα 1.342.300 άτομα.

«Η κρίση», είπε ο υφυπουργός, «έπληξε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες εργαζομένων, ακόμη και τους άνδρες εργαζομένους επικεφαλής νοικοκυριών, αλλά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους νέους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας».

Ειδικότερα το ποσοστό ανεργίας των νέων 15 έως 24 ετών, ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η ανεργία των νέων ήταν στην Ελλάδα πάντοτε συστηματικά υψηλότερη του ενήλικου πληθυσμού, υποδηλώνοντας βαθύτερα διαρθρωτικά προβλήματα που προϋπήρχαν της κρίσης.

Ωστόσο, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι, ήδη, από τα μέσα του 2013 η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει σταθεροποιηθεί, καθώς η ανοδική ορμή του ποσοστού ανεργίας ανακόπηκε και ο μηνιαίος ρυθμός μεταβολής του αριθμού των ανέργων πέρασε σε αρνητικά επίπεδα.

Ακολούθως ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό κύκλο της εθνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτός ο νέος κύκλος να μην χαρακτηρίζεται από μια «άνεργη οικονομική μεγέθυνση» (jobless growth) αλλά να συνοδεύεται από ένα δυνατό και μετρήσιμο μέρισμα απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, η πολιτική του υπουργείου Εργασίας «στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες» και συγκεκριμένα τη συνεπή εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου της χώρας και την άμεση στήριξη των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων. Η στήριξη αυτή πρέπει να εκφράζεται, με στοχευμένες δράσεις απασχόλησης και ενίσχυσης προσόντων, προκειμένου να αποφευχθεί η απαξίωση την απαξίωση των δεξιοτήτων τους και να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η ανεργία στους νέους (15-24 ετών) καταγράφεται στο 58,3% στην Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 36,2% στα χρόνια των μνημονίων

Όπως φαίνεται και από το γράφημα, βάσει των δημοσιεύσεων για την κοινωνική δικαιοσύνη, η ανεργία των νέων στις χώρες της Ε.Ε. αυξάνεται ραγδαία.



Ειδικά για τις χώρες του νότου, που πλήττει βαρύτερα η κρίση των μέτρων λιτότητας τα ποσοστά σοκάρουν.

Ελλάδα: 58,3% (αύξηση 36,2% την περίοδο 2008-2014)
Ισπανία: 55,5% (αύξηση 31,0% την περίοδο 2008-2014)
Κροατία: 49,7% (αύξηση 27,8% την περίοδο 2008-2014)
Ιταλία: 40,0% (αύξηση 18,7% την περίοδο 2008-2014)
Κύπρος: 38,9% (αύξηση 29,9% την περίοδο 2008-2014)
Πορτογαλία: 37,7% (αύξηση 21,3% την περίοδο 2008-2014)

Όμως από ό,τι φαίνεται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. τα στοιχεία για την ανεργία των νέων δεν είναι πιο ενθαρρυντικά.
Σλοβακία: 33,7%
Βουλγαρία: 28,4%
Πολωνία: 27,3%
Ουγγαρία: 27,2%
Ιρλανδία: 26,8%
Ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στο 26,2% και ακολουθούν οι χώρες όπου η ανεργία των νέων κυμαίνεται από 24% – 19%. Χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φινλανδία, η Τσεχία και η Εσθονία.
Με ποσοστό 15,5% και ουσιαστικά σημειώνοντας μείωση την περίοδο 2008-2014 κατά 2,4% εμφανίζεται το Λουξεμβούργο.
Ακολουθεί η Δανία με 13,1% (αύξηση 5,1%), η Μάλτα με 13% (αύξηση 1,3%), η Ολλανδία με 11% (αύξηση 5,7%) και η Αυστρία με 9,2% (αύξηση 1,2%).
Στην κορυφή της κατάταξης η Γερμανία με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους (7,9%), σημειώνοντας σημαντική μείωση την περίοδο 2008-2014 της τάξης του 2,7%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν λόγω κρίσης - Στο 58,3% η ανεργία των νέων (Πίνακες)"

Στην «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» πουλήθηκε το Ερρικος Ντυνάν


Στην εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» καταλήγει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν μετά τον πλειστηριασμό που έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. 
Το ποσό της εξαγοράς είναι 115.135.251 εκατ. ευρώ.
Τον πλειστηριασμό προκάλεσε η Τράπεζα Πειραιώς. Περιελάβανε το σύνολο των κτηρίων του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του. Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά του νοσοκομείου, ο πλειστηριασμός αυτή τη φορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί. Ήδη στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του πολύπαθου νοσοκομείου, έχει εκδοθεί τριετής βεβαίωση καλής λειτουργίας του, ώστε να μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία δόθηκε παράταση στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του νοσοκομείου, ως τις 31.3.2015, ενώ και για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (στον οποίον υπάγεται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν) χορηγείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ως το τέλος του 2014. Η ίδια τροπολογία επίσης απαλλάσσει από την ποινική ή αστική δίωξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με φορολογικές, ασφαλιστικές ή εργοδοτικές υποχρεώσεις.
Η νέα ρύθμιση δεν εμπόδιζε τους πιστωτές του Ιδρύματος από διεκδικήσεις – εκτός από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς- με αποτέλεσμα να δίνεται δυνατότητα στην Τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσει τον πλειστηριασμό.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» πουλήθηκε το Ερρικος Ντυνάν"

Χωρίς σύστημα εισροών-εκροών 2 στα 3 πρατήρια καυσίμων

Περίπου 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων που ελέγχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν να μην τηρούν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης συστήματος εισροών - εκροών και να μην αποστέλλουν τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 σε σύνολο 386 πρατηρίων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά.

Ειδικότερα, τα 142 δεν τηρούσαν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών, τα 39 δεν εξέδιδαν τα ειδικά φορολογικά στοιχεία από αυτά, τα 46 δεν είχαν σήμανση από φορολογικό μηχανισμό και τα 109 δεν είχαν διασυνδεθεί και δεν απέστελλαν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

"Στους παραβάτες καταλογίζονται τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο διάστημα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο οι βενζινοπώλες από την πλευρά τους εκφράζουν ενστάσεις για τα αποτελέσματα των ελέγχων. Θεωρούν ότι δεν επαρκούν οι πιστοποιημένοι εγκαταστάτες των συστημάτων εισροών – εκροών ενώ δείχνουν στην πλευρά της ΓΓΠΣ για τα θέματα της διασύνδεσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς σύστημα εισροών-εκροών 2 στα 3 πρατήρια καυσίμων"

Πυρομαχικά στους Κούρδους του Ιράκ στέλνει η Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να συμμετάσχει με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ στο πλαίσιο της στήριξης της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Πριν από λίγες ημέρες, η Αθήνα είχε εκφράσει και την πολιτική της στήριξη στη διεθνή συμμαχία την οποία καθοδηγούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και στην οποία συμμετέχουν τόσο αραβικά όσο και δυτικά κράτη. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συμβάλει και με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρομαχικά στους Κούρδους του Ιράκ στέλνει η Ελλάδα"

Ειδικά κλιμάκια θα ελέγχουν το πόθεν έσχες των εφοριακών

Ελέγχους Πόθεν Εσχες στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου με την οποία δίνονται οδηγίες για τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό των υπαλλήλων που θα ελέγχονται.
Έτσι εμβάσματα στο εξωτερικό, αποκλίσεις φορολογητέου εισοδήματος με τραπεζικές καταθέσεις, τεκμήρια , αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων εντός του ιδίου έτους θα λαμβάνονται μεταξύ άλλων υπόψη.
Αναλυτικά τα κριτήρια αυτά σύμφωνα με την απόφαση είναι τα ακόλουθα:
1. Απόκλιση φορολογητέου εισοδήματος με τραπεζικό υπόλοιπο,
2. Μεταβολή τραπεζικών καταθέσεων,
3. Εμβάσματα στο εξωτερικό,
4. Απόκλιση τεκμηρίων διαβίωσης και δηλωθέντων εισοδημάτων,
5. Μεταβολή περιουσιακής κατάστασης,
6. Απόκτηση και μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων εντός του ίδιου έτους,
7. Απόκλιση του συνόλου των καταθέσεων από ανάλωση κεφαλαίου,
8. Υπηρεσία που υπηρετεί, θέση έργου, θέση ευθύνης, χρόνος παραμονής σε θέση ευθύνης,
9. Συνυπηρέτηση με σύζυγο στην ίδια υπηρεσία,
10. Σύζυγος και συγγενείς Α΄ βαθμού λογιστές.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικά κλιμάκια θα ελέγχουν το πόθεν έσχες των εφοριακών"

ΕΕΤΤ: Ενέκρινε την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της HOL από Vodafone

Με πρόσφατη απόφαση και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, η ΕΕΤΤ ενέκρινε την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας HOL από την εταιρία VODAFONE.
Οπως αναφέρει η ΕΕΤΤ στην ανακοίνωση κατόπιν εξέτασης των σχετικών στοιχείων της συναλλαγής κατέληξε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν περιορίζει τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Σημειώνεται πώς η Vodafone εξαγόρασε το 72,7% της Hellas Online προς 72,7 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία ελέγχει πλέον το 91,2% της Hellas Online.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕΤΤ: Ενέκρινε την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της HOL από Vodafone"

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός γυναικών από τους Ειδικούς Φρουρούς

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο αποκλεισμός των γυναικών από διαγωνισμό για πρόσληψη ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ, ενώ υπό κρίση βρίσκεται και μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση που ναι μεν επέτρεπε στις γυναίκες να συμμετέχουν στο διαγωνισμό αλλά έθετε όριο ύψους 1.70 αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο την πλειοψηφία του ... αδύναμου φύλου.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο αποκλεισμός των γυναικών από διαγωνισμό που έγινε το 2000 για την πρόσληψη 1400 ειδικών φρουρών είναι αντισυνταγματικός.
Ο αποκλεισμός των γυναικών στηριζόταν στον Ν. 2734/1999, που αναφέρει πως για την κάλυψη των θέσεων Ειδικών Φρουρών, τα ειδικά καθήκοντα των οποίων λόγω του επικινδύνου και των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών, απαιτούν ιδιαίτερα φυσικά και σωματικά προσόντα, προσλαμβάνονται Έλληνες πολίτες άνδρες και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται η πρόσληψη γυναικών.
Η επίμαχη διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική κατά πλειοψηφία με το σκεπτικό ότι «η επίκληση στην εισηγητική έκθεση του ν. 2734/1999 των καθηκόντων των ειδικών φρουρών, καθώς και του στοιχείου του επικινδύνου και των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών των καθηκόντων αυτών, η άσκηση των οποίων απαιτούν ιδιαίτερα φυσικά και σωματικά προσόντα, δεν αποτελούν λόγω της γενικότητάς τους, σε συνδυασμό και με τα διδάγματα της κοινής πείρας, κριτήρια συγκεκριμένα και πρόσφορα να δικαιολογήσουν το θεσπιζόμενο αποκλεισμό των γυναικών από το σύνολο των δραστηριοτήτων των ειδικών φρουρών».
Ο νόμος αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερη ρύθμιση βάσει της οποίας οι γυναίκες υποψήφιες θα πρέπει να έχουν , όπως και οι άνδρες, ύψους τουλάχιστον 1.70 προκειμένου να εργαστούν ως ειδικοί φρουροί. Το αποτέλεσμα είναι να αποκλείεται η πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού.
Προσφυγή κατά του ορίου αναστήματος για εισαγωγή στην αστυνομία εκδικάστηκε στην Επταμελή Σύνθεση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ, από τον Ιανουάριο 2014 και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Ιδιαίτερη σημασία έχει, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Πέτρος Αγγελάκης, ότι στην απόφαση της Πενταμελούς Συνθέσεως του Γ' Τμήματος του ΣτΕ (που παρέπεμψε το ζήτημα στην Επταμελή Σύνθεση), εκφράστηκε η άποψη ότι «το τιθέμενο ελάχιστο όριο οδηγεί πρακτικά σε αποκλεισμό εξαιρετικά μεγάλου ποσοστού γυναικών υποψηφίων», καθώς και η άποψη ότι «η ανωτέρω θέσπιση ενιαίου ελαχίστου αναστήματος, παρά την, κατά την κοινή πείρα, σημαντική διαφορά (12-14 εκατοστά) ύψους, κατά μέσο όρο, ανδρών - γυναικών, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας».
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός γυναικών από τους Ειδικούς Φρουρούς"

Αντίποινα τζιχαντιστών στους Γάλλους αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο! - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Νέο φρικιαστικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, αυτή τη φορά με τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου, Ερβ Γκουρντέλ.

Ο 55χρονος ορειβάτης απήχθη στην Αλγερία την περασμένη Κυριακή και οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους απείλησαν τη Γαλλία ότι θα τον εκτελέσουν, αν δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους. Η διορία ήταν 24 ώρες και έληξε...

Το βίντεο αρχίζει με την ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ότι η χώρα θα προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών.. Ακολουθούν πλάνα από μαχητικά αεροσκάφη που στοχεύουν
τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Αμέσως μετά, τέσσερις τζιχαντιστές βρίσκονται όρθιοι πίσω από τον αδικοχαμένο 55χρονο, ο οποίος είναι γονατιστός. Ένας από τους μαχητές διαβάζει το "Αιματηρό μήνυμα για τη γαλλική κυβέρνηση", όπως είναι και ο τίτλος του βίντεο.

Αυτός είναι ο τέταρτος αποκεφαλισμός που βιντεοσκόπησαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ύστερα από τις εκτελέσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, καθώς και του Βρετανού ομήρου, Ντέιβιντ Χάινς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!












Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίποινα τζιχαντιστών στους Γάλλους αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο! - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!"

Με καταγωγή από την Καστοριά ο αντιπρόεδρος της FYROM Μιλόσοσκι, που ανέβηκε με τη σημαία της Βεργίνας στον Όλυμπο

Νέα ιταμή πρόκληση Σκοπιανών, αυτή τη φορά από τον Αντιπρόεδρο της FYROM, μέσα στη Μακεδονία μας

Ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης ‘ύψωσε’ τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στην κορυφή του Ολύμπου (Μύτικα) και κόλλησε αυτοκόλλητο με τον τίτλο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, στον πίνακα του καταφυγίου στον Όλυμπο.
 
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», γράφει στο εξώφυλλό της η σκοπιανή ‘Βέστ’.
 
«Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες.
 
Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του , σημειώνει το δημοσίευμα.
Για τη συγκεκριμένη σημαία η κυβέρνηση της FYROM δεσμέυτηκε στην ενδιάμεση συμφωνία (άρθρο 7)  ότι δεν θα τη χρησιμοποιήσει και δεν θα οικειοποιείται σύμβολα της Βεργίνας, αλλά…
 
 
Θυμίζουμε, ότι ο Αντόνιο Μιλόσοσκι σπούδασε στην Αμερική με έξοδα του ιδρύματος Κόκκαλη και για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι εγγονός Ελλήνων από την Καστοριά.
 
Ήταν επίσης ο άνθρωπος που ήρθε στην Κέρκυρα με το κυβερνητικό αεροσκάφος της FYROM, το οποίο είχε τα διακριτικά “Republic of Macedonia” και είχε δημιουργηθεί σάλος τότε.
 
 
 
 
 


Διαβάστε Περισσότερα » "Με καταγωγή από την Καστοριά ο αντιπρόεδρος της FYROM Μιλόσοσκι, που ανέβηκε με τη σημαία της Βεργίνας στον Όλυμπο"

State Department: Ελληνες έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές - Η Ελλάδα είναι πέρασμα

Επιβεβαιώνει, εμμέσως, το State Department την ύπαρξη ακραίων ισλαμιστών και στη χώρα μας η οποία χρησιμοποιείται ως πέρασμα για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος, μιλώντας στην ηλεκτρονική σελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πέρασμα των δυτικών-μαχητών του Ισλαμικού στρατού προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι υπάρχουν και Έλληνες στις τάξεις των περίπου δύο χιλιάδων δυτικών που έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Το State Department επαναλαμβάνει την ανησυχία του για το γεγονός ότι αρκετοί από τους μαχητές του Ισλαμικού Στρατού έχουν περάσει τα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για θέμα που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 15.000 ξένοι, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 2.000 προέρχονται από χώρες της Δύσης, είναι πιθανό να μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών σε Συρία και Ιράκ.


Διαβάστε Περισσότερα » "State Department: Ελληνες έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές - Η Ελλάδα είναι πέρασμα"

Στο «σφυρί» μέσω ίντερνετ η περιουσία όσων χρωστούν στο Δημόσιο - Πώς θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί

Γρηγορότερα θα βγαίνουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 300.000 ευρώ.
Με «όπλο» το διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισπεύδει τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των μεγαλοοφειλετών. Ειδικότερα με απόφαση της κυρίας Κατ. Σαββαϊδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από χθες, θα αναρτώνται στο δικτυακό τόπο www.publicreveneu.gr οι περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται από το Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου που βγαίνει σε πλειστηριασμό, θα βλέπουν φωτογραφίες ενώ θα μαθαίνουν και άλλες λεπτομέρειες όπως την τιμή της πρώτης προσφοράς και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του πλειστηριασμού.
Σύμφωνα με την απόφαση:
  1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των 300.000 ευρώ δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας
  2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστον τα ακόλουθα:
    - Τα στοιχεία της επισπεύδουσας αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του καθ΄ου η εκτέλεση.
    - συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμού περιουσιακού στοιχείου
    - φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου στοιχείου, εφόσον υφίσταται
    - η τιμή της πρώτης προσφοράς
    - το όνομα και η ακριβής διεύθυνση τους υπαλλήλου του πλειστηριασμού
    - ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.
imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «σφυρί» μέσω ίντερνετ η περιουσία όσων χρωστούν στο Δημόσιο - Πώς θα γίνονται πλέον οι πλειστηριασμοί"

Αυτές είναι μπίζνες στο ΕΣΥ

Απίστευτη «μπίζνα» έχει στηθεί στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια: Η διοίκηση προωθεί στα νοσοκομεία ένα σύστημα, το οποίο δεν έχει τις αναγκαίες πιστοποιήσεις και η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για να το αναπτύξει! Πρώτα πουλάς το πρόγραμμα και μετά το αναπτύσσεις. Αυτές είναι μπίζνες στο ΕΣΥ…

Τα στοιχεία είναι ακράδαντα και στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Η εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση έχει έδρα στη Λάρισα. Από εκεί κατάγεται και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, ο οποίος με συγκεκριμένες ενέργειες πιέζει τις διοικήσεις των 13 νοσοκομείων, που εποπτεύει να εγκαταστήσουν το σύστημα της συγκεκριμένης εταιρείας ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση!

Τι αφορά το σύστημα: Πρόκειται για ένα ειδικό λογισμικό διαχείρισης ιατρικών εικόνων. Είναι αλήθεια ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, αφού μεταξύ των άλλων μπορεί να καταργήσει τα ακτινολογικά φιλμς, που αποτελούν σημαντική δαπάνη σε όλα τα νοσοκομεία.
Εδώ όμως υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: Το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει πιστοποίηση CE κλάσης ΙΙΙ, που αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό συστημάτων PACS/RIS όπως ονομάζονται διεθνώς.
Σαν να μην έφθανε αυτό, ουσιαστικά, το σύστημα δεν υφίσταται! Βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Μάλιστα, στο οικείο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί σχετικό επενδυτικό έργο με Ηλεκτρονικό Κωδικό Αίτησης Πράξης – Επενδυτικού Σχεδίου: ICT-000452 και τίτλο: «Ανάπτυξη λογισµικού διαχείρισης του ιατρικού ιστορικού των ασθενών και των απεικονιστικών τους εξετάσεων (RIS/PACs)».
Το επενδυτικό σχέδιο είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 440.000 ευρώ από τα οποία το Δημόσιο θα συμμετέχει με 50%. Δηλαδή, ενώ το Κράτος θα προσφέρει 220.000 ευρώ σε μια ιδιωτική εταιρεία για να αναπτύξει το λογισμικό, εκείνη με τη βοήθεια κάποιων «πουλάει» ήδη το σύστημα στα νοσοκομεία. Ούτε η Apple να ήταν…
Για πόσα χρήματα μιλάμε; Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, η εταιρεία ζητεί από κάθε νοσοκομείο περίπου 10.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια 20.000 ευρώ για τους επόμενους. Δηλαδή, μέσα σε μία πενταετία, η εταιρεία μπορεί να βγάλει πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ! Δεν είναι και άσχημα. Η εταιρεία θα έχει βάλει η ίδια 220.000 ευρώ και μέσα σε 5 χρόνια θα έχει βγάλει τα πενταπλάσια…
Το κωμικοτραγικό, δε, είναι ότι στα ποσά που ζητάει δεν περιλαμβάνεται ο αναγκαίος πληροφοριακός εξοπλισμός. Δηλαδή, βάζουν τα Νοσοκομεία να καταγράψουν τις ανάγκες τους και να αγοράσουν τα ίδια εξοπλισμό. Σας είπα η ελληνική εφευρετικότητα στις «μπίζνες» πρέπει να διδάσκεται στο Business School του Χάρβαρντ…

Εντάξει θα πει κάποιος. Καλά έκανε ο κ. Μακρής. Χωρίς πολλά χρήματα προσπαθεί να εξοπλίσει τα νοσοκομεία με ένα χρήσιμο σύστημα, βοηθώντας ταυτόχρονα μια ελληνική εταιρεία. Επί της ουσίας, συμφωνώ και επαυξάνω. Μόνο που στο οικείο ΠΕΠ Θεσσαλίας είχαν διαθέσιμα χρήματα για αναπτύξουν ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα PACS/RIS. Όμως, το έργο ουδέποτε προχώρησε και τα χρήματα χάθηκαν. Τυχαίο; Δεν νομίζω...


Υ.Γ. Κλείνω με ένα ερώτημα, που η απάντησή του προσφέρει τροφή για σκέψη: Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρος Μακρής και τον οικείο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό;

virus
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι μπίζνες στο ΕΣΥ"

«Οχι» στην αξιολόγηση από Πέραμα και Ναύπλιο

Τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων να μην μετέχουν στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου και τον επανέλεγχο των συμβάσεών τους, γνωστοποίησαν σήμερα οι δήμοι Περάματος και Ναυπλιέων.
Συγκεκριμένα, αντίθετο στη αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου και στον επανέλεγχο των συμβάσεών τους, δηλώνει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, εξουσιοδοτώντας τον δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη, να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αποστείλουν στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο στη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και αυτό γιατί: Βασική επιδίωξή της είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του δημοσίου τομέα» τονίζεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.
Την εισήγηση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να μην μετέχει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά καταδίκασε τη μέθοδο με την οποία προωθείται η αξιολόγηση.
Υπογραμμίστηκε πως «η ποσόστωση, αρίστων, μετρίων και ανεπαρκών υπαλλήλων, που προωθείται από τον Ν.4250/14, νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα και θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».
Συμπερασματικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεση του στο νέο τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων των δήμων με βάση το Ν.4250/14, που όπως επισημάνθηκε στόχο έχει την μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων, καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τον δήμαρχο να απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ότι άλλο τον αφορά.
Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» στην αξιολόγηση από Πέραμα και Ναύπλιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news