facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τροπολογία για 30% μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης η οποία θα ισχύσει για τη διάθεση του από 15 Οκτωβρίου ως 30 Απριλίου.
Η τροπολογία που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο θα φέρει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μείωση κατά περίπου 12 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί, με βάση τα σημερινά δεδομένα της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, στα 1,13 ευρώ το λίτρο από 1,25 ευρώ το λίτρο.
Για παράδειγμα για τα νοικοκυριά που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης το κόστος προμήθειας του πετρελαίου πέφτει στα 80 λεπτά το λίτρο, που είναι χαμηλότερο και από αυτό πριν την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, το 2011 .
Σύμφωνα με την τροπολογία ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης μειώνεται από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο, σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο. Στόχος όπως επισημαίνεται είναι «η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία για 30% μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης"

Στο "σφυρί" ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία της Sprider

Όταν ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ένδυσης - υπόδησης Sprider Σάκης Χατζηιωάννου δήλωνε το 2010 ότι «πρώτα θα κλείσουν οι άλλοι και μετά η Sprider», δύσκολα φανταζόταν ότι τέσσερα χρόνια αργότερα, ο σύνδικος πτώχευσης-ο δικηγόρος που διορίζεται από το δικαστήριο στις εταιρικές πτωχεύσεις- θα είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία της Sprider.

Τις ημέρες αυτές- περίπου εννέα μήνες μετά την κήρυξη σε πτώχευση- όπως πληροφορείται το Capital.gr, ολοκληρώθηκε η σύνταξη της αρχικής έκθεσης περιουσιακής κατάστασης της Sprider. Στην έκθεση επισημαίνεται πόση περιουσία διαθέτει μία πτωχευμένη εταιρεία με στόχο την ικανοποίηση των πιστωτών της.

20 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την αρχική έκθεση περιουσιακής κατάστασης, που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, η Sprider διαθέτει ακίνητα εκτιμώμενης αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην ακίνητη περιουσία της εταιρείας δεν περιλαμβάνεται το κτήριο της έδρας στην Ανθούσα που πουλήθηκε το 2007 έναντι 39,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η αξία του πάγιου εξοπλισμού της Sprider από υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Ηράκλειο και Λάρισα τοποθετείται στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των αποθεμάτων που παρέμειναν απούλητα, μέχρι το «λουκέτο», διαμορφώνεται σε 975,1 χιλιάδες ευρώ.

Στα στοιχεία που θα βγει στο σφυρί, μέσω του συνδίκου, περιλαμβάνονται δύο οχήματα BMW και Audi που έχουν εκτιμηθεί προς 30.000 ευρώ.

Στο ενεργητικό της εταιρείας έχει προστεθεί απαίτηση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, της Sprider από ασφαλιστική αποζημίωση λόγω της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει τον Φεβρουάριο του 2012 στην Ανθούσα.

Ωστόσο, η εν λόγω απαίτηση, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, είναι υπό αίρεση. Και αυτό επειδή, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εμπρησμός φέρεται να ήταν προσχεδιασμένος και στο πλαίσιο αυτό τέλη του 2012 η εισαγγελία Αθηνών άσκησε δίωξη κατά της εταιρείας. Τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε διαψεύσει η εταιρεία με ανακοίνωσή της, κατά την περίοδο εκείνη, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση την υπόθεση διερευνά η δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο ότι η εταιρεία θα καταφέρει να εισπράξει τα 12 εκατ. ευρώ της αποζημίωσης.

Η εταιρεία οφείλει 5,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, 820 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο και 185.000 στην εφορία και μέσω του πλειστηριασμού της κινητής και ακίνητης περιουσίας αναμένεται να ικανοποιηθούν, με σειρά προτεραιότητας, οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο, ενώ τμήμα μόνο των οφειλών αναμένεται να ικανοποιηθεί προς τους περισσότερους από 800 εργαζόμενους.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο "σφυρί" ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία της Sprider"

Λοβέρδος:«Θέτω σε αργία 4 εκπαιδευτικούς που ελέγχονται για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία»

Σαν… βόμβα έσκασε στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, η δήλωση-αποκάλυψη του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θέτει σε αργία τέσσερις εκπαιδευτικούς οι οποίοι ελέγχονται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι διαθέτει στοιχεία -από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη - για την εμπλοκή τεσσάρων εκπαιδευτικών σε παιδική πορνογραφία. Οι τρεις εξ αυτών εργάζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τέταρτος σε Πανεπιστήμιο.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς. «Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος». Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος:«Θέτω σε αργία 4 εκπαιδευτικούς που ελέγχονται για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία»"

ΕΒΕΑ: Ενας στους δύο πολίτες αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του

Με μεγάλη επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες τις οικονομικές εξαγγελίες των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες δηλώνουν λιγότερο απαισιόδοξοι για την ελληνική οικονομία, ωστόσο σχεδόν 1 στους 2 δηλώνει πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Η έρευνα του ΕΒΕΑ -που διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16-18 Σεπτεμβρίου 2014 - παρουσιάζει τους συμμετέχοντες επιφυλακτικούς, τόσο σχετικά με το κοινωνικό όφελος των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στο πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση έθεσε το ΕΒΕΑ οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη συμβολή των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, στη μείωση των δαπανών των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε ποσοστό 55% θεωρεί πως τα οικονομικά μέτρα αυτά δε θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, ενώ μόλις το 29% διατηρεί αντίθετη άποψη. Σημαντικό είναι το ποσοστό αβεβαιότητας ανάμεσα στους συμμετέχοντες, όπου σχεδόν 2 στους 10 δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν γνώμη στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε στη δυνατότητα εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και συγκεκριμένα το 59%, θεωρεί ότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, με μόλις το 26% να το θεωρεί εφαρμόσιμο. Και εδώ το ποσοστό αβεβαιότητας στο 15% είναι αρκετά σημαντικό.

Στο τρίτο ερώτημα του ΕΒΕΑ για το οικονομικό του βαρόμετρο, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτιμήσουν τη δυνατότητα ανταπόκρισής τους στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων, συγκεκριμένα το 55% αυτών, θεωρεί ότι πλέον είναι αδύνατη η εκπλήρωση υποχρεώσεων ασφαλιστικής και φορολογικής φύσεως, ενώ μόλις το 41% αυτών θεωρεί ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές. Το ποσοστό αβεβαιότητας σε αυτό το ερώτημα διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 4% του συνόλου.

Σε ότι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά φανερώνουν αισθητή μεταβολή. Περισσότεροι από 2 στους 10, και συγκεκριμένα το 22% των συμμετεχόντων, δηλώνουν αισιόδοξοι για την μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του 18%. Εντούτοις, το ποσοστό απαισιοδοξίας παρουσίασε σημαντικότερη βελτίωση, μειωμένο από το 65% στο 57%, γεγονός που δηλώνει ότι υπάρχει σημαντικά μεγάλη μερίδα των πολιτών που πλέον διατηρεί θετικότερη στάση σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις. Επιπλέον και εξίσου σημαντική είναι η αύξηση του ποσοστού αβεβαιότητας των συμμετεχόντων, το οποίο κατέληξε στο 21%.

Σε ότι αφορά στην πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόλις το 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι, σημειώνοντας πάραυτα μια βελτίωση 5 ποσοστιαίων μονάδων από τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας. Το ποσοστό απαισιοδοξίας των συμμετεχόντων όμως διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας το 60%, γεγονός που πιθανώς να υποδηλώνει τη δυσκολία μεταστροφής του αρνητικού κλίματος, ενώ και το ποσοστό αβεβαιότητας είναι αρκετά υψηλό στο 19%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανάφερε πως η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ επεσήμανε και το γεγονός ότι οι πολίτες δείχνουν να αμφιβάλλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των δαπανών των νοικοκυριών, αλλά και για την εφαρμοσιμότητα των μέτρων του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΒΕΑ: Ενας στους δύο πολίτες αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του"

Πούτιν σε Ποροσένκο: Η Ουκρανία να μην εφαρμόσει καμία συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ

Θα περιορίσει την πρόσβαση της Ουκρανίας σε ζωτικής σημασίας ρωσικές αγορές, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, εάν το Κίεβο εφαρμόσει οποιοδήποτε σκέλος μιας εμπορικής συμφωνίας που σύναψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε επιστολή του προς τον ομόλογό του, σκληραίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στάση του έναντι μιας συμφωνίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, αντίγραφο της οποίας περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι ακόμα και να υπάρξει αναθεώρηση της εθνικής νομοθεσίας με στόχο την προετοιμασία για την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ουκρανίας ή συμφωνίας σύνδεσης, όπως είναι πιο γνωστή, το γεγονός αυτό θα πυροδοτήσει μια άμεση απάντηση της Μόσχας.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μόνο οι συστημικές τροποποιήσεις της Συμφωνίας Σύνδεσης, που θα λαμβάνουν υπόψη το πλήρες εύρος των κινδύνων για τους οικονομικούς δεσμούς Ρωσίας - Ουκρανίας και ολόκληρης της ρωσικής οικονομίας, θα επιτρέψουν να διατηρήσουμε την υπάρχουσα εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας» έγραψε ο Πούτιν στην επιστολή, με ημερομηνία 17η Σεπτεμβρίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη λήψη αντιμέτρων, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υπογράψει ένα διάταγμα που περιορίζει την πρόσβαση των ουκρανών εξαγωγέων στη Ρωσία.
Η ενδεχόμενη αύξηση των ρωσικών δασμών θα μπορούσε να ισοδυναμεί με ζημίες ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για την Ουκρανία, που εξάγει κυρίως χάλυβα, άνθρακα, χημικά και σιτηρά στη Ρωσία, αναφέρουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν σε Ποροσένκο: Η Ουκρανία να μην εφαρμόσει καμία συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ"

Κουβέλης: Ενδεχόμενη, υπό προϋποθέσεις, συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

«Προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας, εφόσον οι προτάσεις τής Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.
Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον Σκάι, αναφέρθηκε στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την πιθανή δική του υποψηφιότητα και επανέλαβε ότι με δεδομένη την ασκούμενη πολιτική το θέμα «δεν με ενδιαφέρει» και υποστήριξε και πάλι ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.
Σε ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όταν θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, είπε: «Τρεις με τέσσερεις έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Αναφορικά με το επικείμενο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της, ενώ για το «Ποτάμι» ανέφερε πως δεν διεμβολίζει τον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ και ότι δεν συνιστά πολιτική να ισχυρίζεται ότι είναι νέο κόμμα.
Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουβέλης: Ενδεχόμενη, υπό προϋποθέσεις, συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ"

ΕΝΦΙΑ: Θα πληρώσουμε την πρώτη δόση παρ' ότι έχουν λάθη τα εκκαθαριστικά

Μέχρι να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, όπως αυτός προέκυψε με την αρχική εκκαθάριση της 31ης Ιουλίου 2014
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου) εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ακόμη αρκετό διάστημα μέχρι να δουν το νέο εκκαθαριστικό με το μειωμένο ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν.
Μέχρι όμως να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα, οι οικονομικά αδύναμοι που δικαιούνται έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και όσοι διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στο Ε9 (π.χ. ημιτελή κτίσματα) που θα περιορίσουν την τελική φορολογική επιβάρυνση, είναι υποχρεωμένοι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, όπως αυτός προέκυψε με την αρχική εκκαθάριση της 31η Ιουλίου 2014.
Για να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά που θα ενσωματώνουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι με τις οδηγίες για τη χορήγηση της ολικής ή μερικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για τους οικονομικά αδύναμους, τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους, καθώς και την έκπτωση 20% στον φόρο που δικαιούνται όσοι είχαν το 2013 κενά και χωρίς ρεύμα κτίσματα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εκπτώσεις θα χορηγηθούν αυτόματα και θα αποτυπωθούν στα νέα εκκαθαριστικά χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι φορολογούμενοι, αφού στόχος είναι να χρειαστεί να επισκεφθούν τις εφορίες για υποβολή δικαιολογητικών όσο το δυνατόν λιγότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Έτσι μετά την έκδοση των μειωμένων εκκαθαριστικών για περίπου 800.000 φορολογουμένους με ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, ακολουθεί εντός του Οκτωβρίου νέα παρτίδα εκκαθαριστικών για όσους δικαιούνται έκπτωση στο Taxisnet. Ειδικότερα, οι νέες εκκαθαρίσεις του Οκτωβρίου θα αφορούν:
α) Τους φορολογουμένους που κατέχουν ακίνητα (κατοικίες, διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα) που καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα. Για τα ξενοίκιαστα και χωρίς ρεύμα ακίνητα ο ΕΝΦΙΑ (κύριος και συμπληρωματικός) που προσδιορίστηκε με την αρχική εκκαθάριση θα είναι μειωμένος κατά 20%.
β) Τους οικονομικά αδύναμους φορολογουμένους που δικαιούνται έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ. Η έκπτωση θα χορηγηθεί σε όσους:
  • Το 2013 απέκτησαν εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) έως 9.000 ευρώ για άγαμο που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο.
  • Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων είναι έως 150 τ.μ.
  • Το συνολικό ύψος της ακίνητης περιουσίας (εκτός αγροτεμαχίων) είναι έως 85.000 ευρώ για άγαμο, έως 150.000 ευρώ για έγγαμο και έως 200.000 ευρώ για έγγαμο με 1 ή 2 τέκνα.
Όμως πολλοί θα απογοητευτούν, καθώς δεν θα δουν καμία έκπτωση στο εκκαθαριστικό τους. Και αυτό γιατί με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης το ύψος του συνολικού ετησίου φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματός τους έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα των εισοδηματικών ορίων που έχουν τεθεί για τη χορήγηση των απαλλαγών, με αποτέλεσμα να χάσουν την έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ.
Διορθώσεις στο Ε9 
Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9. Οι φορολογούμενοι μπορούν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου να τροποποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση, δηλαδή να διορθώσουν, να διαγράψουν ή να συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους, ώστε η εικόνα τους να απεικονίζεται πλέον ορθά. Για παράδειγμα το Ε9 θα πρέπει να διορθώσουν όσοι έχουν ημιτελή ακίνητα που θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι κενά για να δικαιούνται την έκπτωση 60%, όσοι ξέχασαν να συμπληρώσουν στοιχεία των ακινήτων τους όπως τον όροφο του διαμερίσματος ή το είδος και το ποσοστό των εμπράγματων δικαιωμάτων που έχουν σε ακίνητα. Μετά τη διόρθωση των στοιχείων ακινήτων στο Ε9 θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξανανοίξουν την ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για να δουν το νέο εκκαθαριστικό με το ποσό του φόρου που θα αποτυπώνεται στο νέο εκκαθαριστικό και το ποσό του φόρου και της μηνιαίας δόσης που θα πληρώνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2015. Προσοχή: Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν τον λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής. Κατά τον έλεγχο μπορεί να προκύψει και άλλη ανάγκη για εκκαθάριση φόρου.
Εντός του Οκτωβρίου
Μετά την έκδοση των μειωμένων εκκαθαριστικών για περίπου 800.000 φορολογουμένους με ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, ακολουθεί εντός του Οκτωβρίου νέα παρτίδα εκκαθαριστικών για όσους δικαιούνται έκπτωση στο Taxisnet.
Τεκμήρια
Όμως πολλοί θα απογοητευτούν, καθώς δεν θα δουν καμία έκπτωση στο εκκαθαριστικό τους. Και αυτό γιατί με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης το ύψος του συνολικού ετησίου φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματός τους έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα των εισοδηματικών ορίων που έχουν τεθεί για τη χορήγηση των απαλλαγών, με αποτέλεσμα να χάσουν την έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ
imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Θα πληρώσουμε την πρώτη δόση παρ' ότι έχουν λάθη τα εκκαθαριστικά"

Το δημόσιο αφήνει απλήρωτο το... δημόσιο

Το είδαμε κι αυτό! Κι όταν μάλιστα αυτός που χρωστάει είναι υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, τα λόγια περιττεύουν.
Την αποκάλυψη έκανε ο Επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πέτρος Χριστόφορος. Μιλώντας στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε γνωστό πως αν και η Αρχή επέβαλλε πρόστιμο – μαμούθ ύψους 150.000 ευρώ στην Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για τη διαρροή σε εισπρακτικές εταιρείες το 2012, φορολογικών δηλώσεων 2,5 εκατ. φορολογουμένων, η κρατική υπηρεσία τους αγνοεί...Τα πρόστιμα είναι ακόμη ανείσπρακτα.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Χριστόφορος, η Γεν. Γραμματεία έχει αμφισβητήσει την απόφαση για επιβολή προστίμου και έκανε «αίτηση θεραπείας» στην Ανεξάρτητη Αρχή αλλά και αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας. «Δεν δικαιολογείται όμως μεταβολή του ύψους του προστίμου και γι’ αυτό εμείς δεν κάναμε δεκτή την αίτηση τους» εξήγησε ο κ. Χριστόφορος.
Παράλληλα «κάρφωσε» την υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας πως παρότι έλαβε κάποια μέτρα συμμόρφωσης προς την Αρχή, εν τούτοις ο κίνδυνος διαρροής φορολογικών στοιχείων παραμένει από τη στιγμή μάλιστα που οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δημόσιο αφήνει απλήρωτο το... δημόσιο"

Hurriyet:«Ανταλλάχθηκαν με αιχμάλωτους τζιχαντιστές οι Τούρκοι όμηροι που απελευθερώθηκαν»

Μετά από ανταλλαγή με μέλη των τζιχαντιστών που κρατούνταν όμηροι, επετεύχθη η απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων το Σάββατο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Hurriyet. Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Οι Τούρκοι όμηροι που είχαν απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο στο Ιράκ και αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο ανταλλάχθηκαν με 50 μέλη του ΙΚ, μεταξύ αυτών και τα μέλη της οικογένειας ενός εκ των διοικητών του, αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, όμως η κυβέρνηση αρνείται να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
«Δεν επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε ότι υπήρξε ανταλλαγή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια τουρκική κυβερνητική πηγή.
Ήδη από την Κυριακή, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απαντήσει: «Έχει μικρή σημασία αν υπήρξε ανταλλαγή ή όχι. Το πιο σημαντικό είναι ότι (οι όμηροι) επέστρεψαν και επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους».
Σύμφωνα με την Hurriyet που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι 46 τούρκοι όμηροι ανταλλάχθηκαν με μέλη του ΙΚ τα οποία κρατούνταν όμηροι από μια ομάδα των Σύρων εξεγερμένων και η μυστική επιχείρηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε «ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Η συριακή αυτή ομάδα, η Λίουα αλ Τάουχιντ, μια ταξιαρχία που πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και έχει αποσχισθεί από τον Ελεύθεροι Συριακό Στρατό, η οποία κρατούσε τους 50 μαχητές του ΙΚ δέχθηκε, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, να τους απελευθερώσει, αναφέρει η Χουριέτ.
Μεταξύ αυτών των αιχμαλώτων ήταν και η οικογένεια ενός από τους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους, τον Χάτζι Μπακρ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο σε συγκρούσεις μεταξύ της οργάνωσης και μιας μονάδας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Οι Τούρκοι όμηροι έφτασαν στη Συρία, στην επαρχία Ράκα, την Παρασκευή, όμως το ΙΚ περίμενε ως τα ξημερώματα του Σαββάτου για να τους επιτρέψει να φύγουν, αφού η συριακή οργάνωση απελευθέρωσε τους αιχμαλώτους, διευκρινίζει η τουρκική εφημερίδα.
Οι όμηροι, διπλωμάτες και οι οικογένειές τους καθώς και μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, απήχθησαν τον Ιούνιο όταν μαχητές του ΙΚ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Μοσούλη στο Ιράκ.
Επισήμως απελευθερώθηκαν έπειτα από μια «μυστική επιχείρηση διάσωσης».
Αν και η Τουρκία έχει επικαλεστεί την ομηρία των 46 πολιτών της για να δικαιολογήσει την απόφασή της να μην συμμετάσχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ, η απελευθέρωσή τους δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η Άγκυρα θα αλλάξει πολιτική, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.
«Το θέμα των ομήρων δεν ήταν παρά μία από τις ανησυχίες μας. Δεν είναι η μόνη», είπε χαρακτηριστικά.
«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που συνορεύει με το ΙΚ. Είμαστε άμεσος στόχος», υπογράμμισε η πηγή αυτή που θέλησε να μην κατονομαστεί, ενώ εκτίμησε ότι η τουρκική πολιτική «δεν θα κάνει στροφή 180 μοιρών».
Χθες το βράδυ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί καμία εξωτερική πίεση για το θέμα. «Η Τουρκία δεν έχει να αποδείξει τίποτε (...). Παίρνει μόνη της τις αποφάσεις της», υπογράμμισε.
Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Hurriyet:«Ανταλλάχθηκαν με αιχμάλωτους τζιχαντιστές οι Τούρκοι όμηροι που απελευθερώθηκαν»"

Lamda: Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Ελληνικό

Από την πλευρά το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου πρόκειται να καταθέσει αύριο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την αίτηση ανάκλησης της απόφασης, η οποία θέτει για ακόμη μία φορά πίσω τα χρονοδιαγράμματα αξιοποίησης της έκτασης.
Στο ελληνικό δημόσιο ρίχνει το «μπαλάκι» η Lamda Development σε ότι αφορά την εμπλοκή της επένδυσης στο Ελληνικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και της απάντησης που πρέπει να δοθεί.
«Είναι θέμα του ελληνικού Δημοσίου να απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού. Επιχειρήματα για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδ. Αθανασίου, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.
Από την πλευρά το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου πρόκειται να καταθέσει αύριο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την αίτηση ανάκλησης της απόφασης, η οποία θέτει για ακόμη μία φορά πίσω τα χρονοδιαγράμματα αξιοποίησης της έκτασης.
Ο κ. Αθανασίου τόνισε επιπλέον ότι η Lamda σέβεται στο ακέραιο όλες τις συμβάσεις που έχει ο όμιλος με το ελληνικό Δημόσιο (όπως π.χ. με τη μαρίνα Φλοίσβου), ενώ ειδικά για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επεσήμανε ότι “δεν είναι και τόσο λογικό σε μία επένδυση άνω των 5 δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων”.
Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι “μετά από μία δύσκολη πενταετία βλέπουμε για 16 συνεχόμενους μήνες άνοδο στους τζίρους στα εμπορικά κέντρα και υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα funds να επενδύσουν στο ελληνικό real estate”.
imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Lamda: Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το Ελληνικό"

Φοροελαφρύνσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και απεμπλοκή από το ΔΝΤ

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική πλευρά μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.
Κυβερνητική πηγή έλεγε ότι «η συνάντηση πήγε καλά, καθώς η γερμανική ηγεσία αναγνωρίζει τον δρόμο που έχει καλύψει η χώρα» και προσέθετε ότι «η Ελλάδα είναι δημοσιονομικά ισχυρή και δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και πως εκείνος σχολίασε: «είναι τέτοια η αμηχανία τους που μπερδεύουν ακόμη και τις ερωτήσεις και σε ποιον απευθύνθηκαν».
«Πέρυσι ασχολιόμασταν με το χρηματοδοτικό κενό, εφέτος δεν υπήρχαν τέτοια ζητήματα. Εφόσον συντελεστεί η αποχώρηση του ΔΝΤ στις αρχές του 2015, όπως επιδιώκει η Ελλάδα, το κενό που θα αφήσει θα καλυφθεί από την ίδια τη χώρα χωρίς ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση από την ΕΕ» ανέφερε η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι «απαιτείται σοβαρότητα, όμως, τίποτε δεν έχει τελειώσει, έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο για την επόμενη ημέρα».
Πρόσθεσε δε: «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της δεν έχει ανάγκη από νέο μνημόνιο, συζητείται αν χρειάζεται συνέχιση του ΔΝΤ. Με βάση τους δικούς μας υπολογισμούς δεν είναι αναγκαίο. Θα υπάρξει μία περίοδος εντατικών επαφών, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο για τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους. Υπάρχει το οξύμωρο να αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα η ΕΕ και να παραμένει σε μία χώρα της ΕΕ το ΔΝΤ. Εκείνοι είχαν υπολογίσει ότι η Ελλάδα δεν θα τα κατάφερνε και θα χρειαζόταν επιπλέον ενίσχυση με εκ νέου συμμετοχή της ΕΕ. Αυτό όμως δεν συνέβη».
Το κυβερνητικό επιτελείο, επίσης, θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ είναι πρόθυμη να στηρίξει τη χώρα, ακριβώς λόγω της προόδου που έχει γίνει.
Ο κ. Σαμαράς, στις δηλώσεις του, παρουσία της κ. Μέρκελ, επισήμανε την ανάγκη να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για να τονωθεί η διαδικασία της ανάπτυξης και να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων. Μέλος του κυβερνητικού επιτελείου έλεγε ότι φοροελαφρύνσεις θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροελαφρύνσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και απεμπλοκή από το ΔΝΤ"

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Γ. Μιχελογιαννάκης για τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι εάν η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ «πέσει», θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες.
Απευθύνοντας ερώτηση στον κ. Βαρεμένο, αναρωτήθηκε «θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Γι' αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Όχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θ' αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά με ανοιχτή επιστολή του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Είναι αδιανόητο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να απειλεί ότι αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρει τα χρήματά του από τις Ελληνικές τράπεζες για να μην τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη δήλωση, αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες», υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Γ. Μιχελογιαννάκης για τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη"

Ελεύθερη η ψυχίατρος για την αυτοκτονία του άστεγου στη Χαλκοκονδύλη

Απολόγηθηκε και αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους η ψυχίατρος του Δρομοκαϊτειου που κατηγορείται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του άστεγου.
Η γιατρός κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, καθώς φέρεται να μην μερίμνησε, όπως και άλλος ένας συνάδελφος της που είχαν βάρδια στο Δρομοκαϊτειο την Πέμπτη το βράδυ, να εισαχθεί για νοσηλεία ο 44χρονος, αν και συνάδελφοι τους από το Αιγινήτειο τον είχαν παραπέμψει ως περιστατικό που χρήζει άμεσης νοσηλείας.
Η κατηγορουμένη μάλιστα φέρεται να είναι αυτή που εξέτασε και τελικώς άφησε τον 44χρονο να φύγει.
Η γιατρός εμφανίστηκε αυτοβούλως την Παρασκευή το βράδυ σε Αστυνομικό τμήμα, καθώς, ήδη, είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία σύλληψη των δύο ψυχιάτρων του Δρομοκαϊτειου.
Μετά την απολογία της, ενώπιον του 3ου Ειδικού Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερη η ψυχίατρος για την αυτοκτονία του άστεγου στη Χαλκοκονδύλη"

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι υποβολές αιτήσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού

Αρχίζει αύριο, Τετάρτη, από τις 10:00 το πρωί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών των προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, των ΣΕΚ, των ΠΣΕΚ και των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, σε ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.
Οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Η προκήρυξη αφορά τις Εκπαιδευτικές Μονάδες ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, Σ.Ε.Κ./ΠΣ.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ., του Οργανισμού και οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής ή τις Εκπαιδευτικές Μονάδες μιας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Σχολικό έτος 2014-2015.
Σε περίπτωση που στην ίδια Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα λειτουργούν Εκπαιδευτικές Μονάδες διαφορετικής βαθμίδας εκπαίδευσης π.χ. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, Σ.Ε.Κ./ ΠΣ.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., ο υποψήφιος για να αξιολογηθεί σε Εκπαιδευτικές Μονάδες διαφορετικής βαθμίδας εκπαίδευσης, θα πρέπει να υποβάλει ξεχωριστές αιτήσεις για κάθε μία.
Εάν στην ίδια Περιφέρεια ή Περιφερειακή Ενότητα λειτουργούν πλέον της μίας Εκπαιδευτικής Μονάδας μιας συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, ο υποψήφιος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός ή εκπαιδευτής έχει δικαίωμα στην αίτηση που υποβάλλει να ζητήσει να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και στις άλλες Εκπαιδευτικές Μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. της Περιφέρειας Αττικής ή για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. μιας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας της υπόλοιπης Ελλάδας.
Παράλληλα με την ηλεκτρονική αίτηση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποστείλει άμεσα, ταχυδρομικώς συστημένα ή με courier ένα φάκελο που περιλαμβάνει το σύνολο των δικαιολογητικών που έχει δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση του, συνοδευμένα με υπογεγραμμένη εκτύπωση από το σύστημα, της ηλεκτρονικής αίτησης ή των ηλεκτρονικών αιτήσεων που υπέβαλε. Η εκτυπωμένη αίτηση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ηλεκτρονικής υποβολής ο οποίος πρέπει να αναγράφεται στα στοιχεία του αποστολέα.
Ο φάκελος αποστέλλεται υπόψη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης στις παρακάτω διευθύνσεις:
  1. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων: Στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων, Διεύθυνση : Δ. Γούναρη 2 και Βουλιαγμένης 518, 'Αλιμος, Τ.Κ. 174 56, τηλ. 210/9989696, 9989701, 9989704.
  2. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου: Στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Πάτρας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Διεύθυνση : Λεωφ. Αθηνών 89, Ρίο Τ.Κ. 26500, τηλ. 2610- 966904, 2610-966908.
  3. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης: Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ηρακλείου Κρήτης, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, Διεύθυνση : Χριστομιχάλη Ξυλούρη 64, Γιόφυρο , Τ.Κ. 71304, τηλ. 2810-319195, 2810-263089.
  4. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας: Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Καρδίτσας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Διεύθυνση : Τέρμα οδού Τρικάλων 226, Τ.Κ. 43100, τηλ. 24410-71560, 24410-71561.
  5. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου: Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ιωαννίνων, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, Διεύθυνση : 3ο χιλ. Ιωαννίνων - Αθηνών, Τ.Κ. 45500, τηλ. 26510-40858, 26510-48062.
  6. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Καβάλας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Διεύθυνση : Περιγιάλι 2 Καβάλας, Τ.Κ. 65201- Τ.Θ 1326, τηλ. 2510 - 228834, 2510-231166.
  7. Για τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας: Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Ωραιοκάστρου, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας, Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 73, Τ.Κ. 57013, τηλ. 2310-696216, 2310-694612.
Το σύνολο των δικαιολογητικών που πρέπει να διαθέτει κάθε υποψήφιος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός τα οποία θα δηλώσει στην ηλεκτρονική του αίτηση, προκειμένου να αξιολογηθεί και να ενταχθεί στους σχετικούς πίνακες, περιγράφονται στη σχετική Προκήρυξη του Οργανισμού.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής και τη διαδικασία αξιολόγησης, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ., στην διεύθυνση www.oaed.gr. και στα τηλέφωνα 2109989- 701/ 704/ 860.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι υποβολές αιτήσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού"

Στον ΟΠΑΠ με 40,5 εκατ. ευρώ. το ιπποδρομιακό στοίχημα

Το Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αποσφράγισε σήμερα τις δύο προσφορές που είχαν υποβληθεί για το ιπποδρομιακό στοίχημα, από την OPAP Investment και την Intralot  Οπως ανακοίνωσε, η πρώτη υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 40.501.000 ευρώ και ανακηρύχθηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης.
Το σήριαλ για την παραχώρηση της άδειας αποκλειστικής εκμετάλλευσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια ξεκίνησε προ ενάμισυ έτους με την προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού. Τότε είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο η κοινοπραξία της Intralot  και μία κοινοπραξία υπό τον γαλλικό κολοσσό PMU. Μάλιστα η PMU φέρονταν ως διεκδικητής του ελληνικού ιπποδρομιακού στοιχήματος μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικώς κατατέθηκε μόνο μια δεσμευτική προσφορά από την Intralot  
Την ημέρα που επρόκειτο να ανοίξει η βελτιωμένη προσφορά της Intralot καθώς η πρώτη δεν είχε θεωρηθεί ικανοποιητική, ο ΟΠΑΠ (σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία GFP) κατέθεσε εγγυητική επιστολή των 40 εκατ. ευρώ. Η επιμονή του συγκεκριμένου σχήματος, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή προσφορά της Intralot  οδήγησαν στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού στα τέλη Αυγούστου. Η αρχική προσφορά της Intralot στον πρώτο διαγωνισμό ήταν κοντά στα 5 εκατομμύρια και το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε τη βελτίωσή της. Τελικά ούτε η νέα προσφορά ικανοποίησε τη διοίκηση του Ταμείου, όταν μάλιστα υπήρχε (έστω εκτός διαδικασίας) προσφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ από το σχήμα ΟΠΑΠ - GFP.
Στο ΤΑΙΠΕΔ βιάζονται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καθώς υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία προβλέπει πως στην περίπτωση που δεν παραχωρηθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, τότε ο ΟΔΙΕ πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση. 

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ΟΠΑΠ με 40,5 εκατ. ευρώ. το ιπποδρομιακό στοίχημα"

Ηλεκτρονικά θα διαβιβάζονται οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο Κτηματολόγιο

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζουν πλέον οι συμβολαιογράφοι, μέσω βάσης δεδομένων του Συλλόγου τους, στοιχεία και αντίγραφα συμβολαιογραφικών πράξεων με χρήση ψηφιακής υπογραφής στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.

Το πρόγραμμα πρόκειται να αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά αρχικά από 50 συμβολαιογράφους, όπως παρουσιάστηκε παρουσία του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).

Σε χαιρετισμό του, κατά την παρουσίαση του προγράμματος από την ΕΚΧΑ Α.Ε. και τον συμβολαιογραφικό σύλλογο, χαρακτήρισε το έργο ως τη μεγαλύτερη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, καθώς όπως είπε, ως βασικό αντικείμενο έχει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προστασία, η αξιοποίηση, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πολίτη, ή του Δημοσίου.

«Φιλοδοξία όλων μας είναι να διαμορφώσουμε σήμερα και το επόμενο χρονικό διάστημα το πιο σύγχρονο Κτηματολογικό σύστημα της Ευρώπης» ανέφερε ο υπουργός.

Ενώ, μιλώντας για το θέμα της διαφάνειας, ανέφερε ότι «κανένας πια, με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου δεν θα μπορεί να κρύβεται, είτε αυτός είναι υπουργός, είτε είναι δήμαρχος και περιφερειάρχης, είτε είναι υπηρεσιακός παράγοντας, πίσω από την πιθανολογούμενη άγνοια του πολίτη», καθώς όπως τόνισε «ο πολίτης θα μπορεί να μας ελέγχει όλους».

Καταλήγοντας ο υπουργός επεσήμανε ότι πλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αρχίσει πια να βρίσκει απαντήσεις στο βασικό ερώτημα «αν μπορώ, που μπορώ, να κάνω τι», ενώ ο πολίτης μπορεί ασφαλώς να διασφαλίσει τη δική του ακίνητη περιουσία και το ελληνικό δημόσιο να την προστατέψει από καταπατήσεις και μη βιώσιμες ορθολογικές χρήσεις.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά θα διαβιβάζονται οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο Κτηματολόγιο"

Θ. Πάγκαλος: Ψήφισα Ν.Δ. για να μην βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο και αποκαλύπτει τι ψήφισε στις ευρωεκλογές.

Για τη στάση του στις ευρωεκλογές

«Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Κι εγώ, αυτή τη φορά, ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω (αν θα το επαναλάβω) τώρα. Δεν μου γυαλίζουν κόμματα. Έχω μια ουσιαστικότερη σχέση με την πολιτική και δεν ψηφίζω ό,τι γυαλίζει. Αυτό το κάνει η κίσσα!

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την άθλια και ακατονόμαστη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Είμαστε κοντά στο 2012, όταν με εντολή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανωθεί η κατατρομοκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Δεν στήριξα το ΠΑΣΟΚ, διότι συν τοις άλλοις, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων εκ των οποίων και εγώ, υπήρξα θύμα αυτής της ιστορίας, διότι υπέστην τρομοκρατικές επιθέσεις και εκβιασμούς, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού. Ναι (έχω πάψει να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ). Δεν ξέρω τι θα γίνει μεθαύριο, αλλά ποια είναι η άποψή μου για το ΠΑΣΟΚ; Στις ευρωεκλογές, αφού εξέτασα σοβαρά και την περίπτωση του Ποταμιού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε σοβαρό θέμα, για να παρεμποδιστεί.»

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις προτάσεις του Ποταμιού

«Να μη διαβάζει τόσο πολύ και να μιλάει λιγότερο. Η ουσία των προτάσεών του είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα ή σε προγράμματα προεκλογικά, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Κάποιες είναι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή παραπλήσιες και μένει ένα πέμπτο που είναι πρωτότυπο ή εντελώς ατυχή, όπως η πρόταση για τους πρώην βουλευτές που τιμωρούνται πέραν της ποινής του δικαστηρίου να κάνουν κοινωνική εργασία ή να τους στέλνουμε για διαπόμπευση, να τρώνε από τα συσσίτια, και να εξευτελίζονται, είναι να απορώ πώς ο κ. Θεοδωράκης που είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος έκανε μια τόσο νοσηρή σκέψη.»

Η Συνέντευξη Θ. Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ Fm εδώ
tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Θ. Πάγκαλος: Ψήφισα Ν.Δ. για να μην βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ"

Πρώην στέλεχος της CIA: Η Αγκυρα εξασφάλισε την απελευθέρωση των ομήρων με υποσχέσεις και εκβιασμούς

«Ο Ερντογάν δεν πλήρωσε λύτρα», δήλωσε σε καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο

Δυο υποσχέσεις έδωσε στους τζιχαντιστές και έναν εκβιασμό χρησιμοποίησε η Άγκυρα για να εξασφαλίσει την αναίμακτη απόλυση των 49 τούρκων διπλωματικών υπαλλήλων τους οποίους είχαν συλλάβει οι τζιχάντ τον περασμένο Ιούλιο όταν είχαν καταλάβει τη Μοσούλη.Πρώην στέλεχος της CIA το οποίο υπηρέτησε σε χώρες της Μέσης Ανατολής και εξακολουθεί να έχει επαφές με την περιοχή «έχει λόγους να πιστεύει»--όπως δήλωσε ανώνυμα σε καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακη--ότι, πράγματι η Άγκυρα δεν πλήρωσε λύτρα για την απελευθέρωση των υπηκόων της. Εκείνο που έκανε μέσω Κούρδων ήταν:

Πρώτον, υποσχέθηκε στους τζιχαντιστές ότι δεν θα λάβει μέρος σε ομάδες κρατών και υπηρεσιών που συγκροτούνται στη Δύση για να κινηθούν εναντίον τους εντός της Συρίας και του Ιράκ.

Δεύτερο, δεν θα συνεργαστεί με τη Δύση στην παροχή πληροφοριών από δορυφόρους κλπ. για τις κινήσεις των τζιχάντ, ούτε θα διαθέσει αεροδρόμια, λιμάνια και μεταφορικά μέσα τα οποία ενδεχομένως ζητήσουν από την Άγκυρα συμμαχικές ή φιλικές χώρες της Τουρκίας.

Τρίτο, προειδοποίησε τους τζιχάντ ότι αν οι Τούρκοι διπλωματικοί κακοποιηθούν είτε δεν ελευθερωθούν "το ταχύτερο" η τουρκική κυβέρνηση θα παραδώσει στη Δύση κατάλογο με τα πρόσωπα τα οποία έφθασαν στην Τουρκία ως τουρίστες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ, με διαβατήρια αυτών των χωρών, και κατόπιν "διέφυγαν" από τα νότια σύνορα προς την Συρία είτε προς το Ιράκ και κατατάχθηκαν στους τζιχάντ.

Κατά τις «εκτιμήσεις του και από σχετικές πληροφορίες», δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA, η Αγκυρα ήθελε η απελευθέρωση των υπηκόων της να γίνει «ευθύς αμέσως μετά την ορκωμοσία» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Δημοκρατίας.

Τουλάχιστον 500 νέοι μουσουλμάνοι από την Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία πέρασαν, μέσω Τουρκίας, στη Συρία-Ιράκ τα δυο τελευταία χρονια. Αν η Άγκυρα αποκάλυπτε τα ονόματά τους--τα οποία της είναι γνωστά καθώς είχαν εισέλθει νόμιμα στη χώρα και καταγράφηκαν στα αεροδρόμια--θα κινδύνευαν οι οικογένειες τους και οι οργανώσεις τους στη Δύση, από τα μέτρα και τις έρευνες που θα έκαναν οι δυτικές αρχές ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία απέρριψε τις «δελεαστικές προτάσεις» και τις πιέσεις που της άσκησαν οι Αμερικανοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών και το ΝΑΤΟ να λάβει μέρος στον «συνασπισμό κρατών εναντίον της τρομοκρατίας». Ίσως δεν είναι απλή σύμπτωση ότι η απελευθέρωση των Τούρκων διπλωματών έγινε λίγα 24-ωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι δεν μετέχει στον συνασπισμό.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην στέλεχος της CIA: Η Αγκυρα εξασφάλισε την απελευθέρωση των ομήρων με υποσχέσεις και εκβιασμούς"

Έρχονται τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών

Σε 2.000-2.500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το newsbeast.gr.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τόσο την Ειδική Αγωγή, όσο και τη Γενική Εκπαίδευση και θα διατεθούν πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναλυτική κατανομή των πιστώσεων ανά ειδικότητα, καθώς εντός της εβδομάδας και μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των κενών.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι αναμένονται προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί και οι προσλήψεις φιλολόγων Ειδικής Αγωγής.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να διατεθούν περίπου 400-500 πιστώσεις. Από εκεί και πέρα θα απομείνουν περίπου 1.000 πιστώσεις μέσω των οποίων, εκτός απροόπτου, θα καλυφθούν λειτουργικά κενά που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Το υπουργείο Παιδείας θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την πρόσληψη περίπου 15.000 αναπληρωτών μέχρι και την άλλη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν περίπου 2.000-2.500 προσλήψεις και άλλες τόσες αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο αριθμός των κενών που έχει καταγεγραμμένα το υπουργείο Παιδείας μέσω του myschool είναι μικρότερος από αυτών που στέλνουν οι Διευθύνσεις γεγονός που οδήγησε το διευθυντή του γραφείου του κ. Λοβέρδου, κ. Χρηστάκη, στην αποστολή εγγράφου για την ακριβή καταγραφή τους.

Το θέμα των κενών τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τη ΔΟΕ στη συνάντηση την οποία είχε το Δ.Σ με τον υπουργό παιδείας από την πλευρά του οποίου τονίστηκε ότι δε συνάδουν με τα στοιχεία που έχει καταγεγραμμένα το υπουργείο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις αναπληρωτών"

«Ατυπες» δόσεις έναντι οφειλών στον ΟΑΕΕ συστήνει το υπουργείο Εργασίας

Σε άτυπη οδηγία προχώρησε το υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΑΕΕ να δέχεται άτυπες δώσεις από τους οφειλέτες έναντι των οφειλών για να αναστέλλει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης .

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Τα Νέα” όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής του, θα αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χρωστά κάτω από 5.000 ευρώ και το χρέος του δεν έχει συγκεντρωθεί από τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ), είτε χρωστά πάν από 5.000 ευρώ είτε βρίσκεται καταγεγραμμένος στο ΚΕΑΟ και έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση μπορεί να “δώσει ότι μπορεί”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, ενώ τα χρέη του Ταμείου έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ατυπες» δόσεις έναντι οφειλών στον ΟΑΕΕ συστήνει το υπουργείο Εργασίας"

Στην Τουρκία λειτουργεί νοσοκομείο μόνο για τζιχαντιστές

Η κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP συνεχίζει να υποστηρίζει οργανώσεις τζιχαντιστών, καθώς και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τα μέλη του Μετώπου της Αλ Νούσρα, που βρίσκονται στη Συρία.

Τώρα η κυβέρνηση έχει ανοίξει στην επαρχία Γκαζιαντέπ, στην νοτιοανατολική τουρκική επαρχία, ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για τους μαχητές που τραυματίζονται σε μάχες στη Συρία για την ανατροπή του Άσαντ.

Το νοσοκομείο που τελειοποιήθηκε είναι 75 κλινών και βρίσκεται στην περιοχή Şahinbey της Αντιόχειας (Γκαζίαντεπ),κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Τα παραπάνω αναφέρει η εφημερίδα 'Birgün' επικαλούμενη του υπαλλήλους του νοσοκομείου, σημειώνει, μάλιστα, ότι από την ημέρα της λειτουργίας του νοσοκομείου περιέθαλψε περίπου 700 μαχητές τζιχαντιστές από τη Συρία.

Το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό στους Τούρκους πολιτικούς και έχει προκαλέσει ένταση στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα, μια τουρκική ΜΚΟ που ονομάζεται IMKANDER, είχε ζητήσει, πρόσφατα, την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους αγωνιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος αυτής, της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Sait Gökdere, είπε στην τουρκική εφημερίδα:

«Οι αδελφοί μας τζιχάντ έχουν υποστεί πολλά και έρχονται στην Τουρκία σε διάφορα νοσοκομεία για θεραπεία. Χάρη στην κυβέρνησή μας , έχουμε καταφέρει να τους βοηθήσουμε αρκετά, με την υποστήριξή της και την ανοχή της. Τώρα έχουμε ένα νέο κέντρο αποκατάστασης 75 κλινών».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο δήμος Şahinbey παρέχει φαγητό και άλλες ανάγκες στους τζιχαντιστές ασθενείς μαζί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση IMKANDER.

--

The Hellenic Information Team
echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Τουρκία λειτουργεί νοσοκομείο μόνο για τζιχαντιστές"

Αλλάζουν το σύστημα εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές! Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Στο ΥΠΕΘΑ έγινε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας,Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.

Οι κ.Αβραμόπουλους,Κικίλιας και Λοβέρδος έχουν συμφωνήσει ότι οι στρατιωτικές σχολές πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο . Είτε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πεδίο εντός του συστήματος των Πανελληνίων, είτε θα πρέπει να διαχωριστούν τελείως από την δοκιμασία αυτή.

Στόχος είναι να μπορούν να εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν στρατιωτική καριέρα κι όχι όσοι έχουν την επιλογή αυτή ως δεύτερη και τρίτη.

Υπάρχουν πολλές ενστάσεις γι΄ αυτή την αλλαγή. Πρώτα απ΄ όλα για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων όποιο σύστημα κι αν επιλεγεί . Οι Πανελλήνιες το εξασφάλιζαν.

Δεύτερον είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι όσοι δηλώνουν ότι επιθυμούν την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές το κάνουν μόνο για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης. Η φοίτηση σ΄ αυτές τις σχολές δεν είναι απλή υπόθεση. Εκτός από τις δυσκολίες των μαθημάτων η ζωή είναι σκληρή και στρατιωτική! Όσοι δεν νοιώθουν άνετα αποχωρούν και μάλιστα πολύ γρήγορα από τις σχολές.

Υπήρχε κάποτε η άποψη ότι στην Ικάρων για παράδειγμα έπρεπε να εισάγονται αυτοί που πραγματικά το είχαν μέσα τους να πετάνε στα όρια που απαιτεί η ΠΑ. Ήταν η εποχή των “μπαστουνάδων” όπως λένε οι παλιοί αεροπόροι. Τώρα όμως εκτός από ψυχή το σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος θέλει και πάρα πολύ διάβασμα.

Συμπέρασμα; Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με προσοχή και σύνεση ,αλλά και με αγωνία για την διασφάλιση της αξιοκρατίας.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν το σύστημα εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές! Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ"

Σε 6.031 κατασχέσεις και 987 πλειστηριασμούς προχώρησε το ΙΚΑ

Σε 6.031 κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και 987 πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει προβεί το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων,(ΙΚΑ) από το Νοέμβριο του 2013 έως τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ φθάνουν τα 7,8 δισ. ευρώ, ενώ τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από την εφαρμογή των ρυθμίσεων «Νέα Αρχή» και «Πάγια Ρύθμιση», δεν ξεπέρασαν, από την αρχή του έτους, τα 249.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έως τις 12 Σεπτεμβρίου από τις δύο ρυθμίσεις είχαν εισπραχθεί 248.546.831,26 ευρώ, από 29.749 οφειλέτες, οι οποίοι είτε εξόφλησαν εφάπαξ το χρέος τους, είτε καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις μηνιαίες δόσεις. Ταυτόχρονα, βγήκαν εκτός ρύθμισης 8.018 οφειλέτες, οι οποίοι σταμάτησαν να καταβάλουν τις δόσεις με οφειλές 373.858.959,38 ευρώ.

Παράλληλα, κατά το τελευταίο διάστημα, αποστέλλονται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ομαδικά ειδοποιητήρια προς οφειλέτες του ΟΑΕΕ του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑΑ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ.

Έως σήμερα, στο ΚΕΑΟ έχουν διαβιβαστεί οφειλές 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες. Από το ποσόν αυτό, τα 7,9 δισ. ευρώ, αφορούν οφειλές προς το ΙΚΑ και τα 2,35 δισ. ευρώ προς τον ΟΑΕΕ. Χρέη 197.140 εκατ. ευρώ προέρχονται από οφειλέτες του ΟΓΑ, και 54,95 εκατ. ευρώ από οφειλέτες του ΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ΚΕΑΟ έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις - προσκλήσεις και 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο ενημέρωσης για την τακτοποίηση των οφειλών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Παρά το ότι ο ασφαλιστικός φορέας δεν έχει προχωρήσει έως τώρα σε κατασχέσεις, από το σύνολο των οφειλών που φθάνουν τα 2,9 δισ. ευρώ, έχουν αποσταλεί προς το ΚΕΑΟ ειδοποιήσεις για τα 2,35 δισ. ευρώ

Ταυτόχρονα και ενώ η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών τη δυνατότητα νέας ρύθμισης για την εξόφληση των οφειλών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του ΚΕΑΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην έκθεσή του, ο ειδικός εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ για την πορεία της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, Πάτρικ Ντε Μετς, αναφέρει ότι, μόνο για το 42,5% των οφειλετών, έχουν γίνει ενέργειες αναγκαστικής είσπραξης και ζητεί την επέκταση των μέτρων και για τους οφειλέτες με οφειλές κάτω από 5.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των εμπόρων, υποστηρίζουν ότι η αυστηροποίηση των πολιτικών που εφαρμόζονται για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν θα αποδώσουν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία και ζητούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν πάντως, ότι δεν ευθύνεται αποκλειστικά η κρίση για την εκτίναξη των οφειλών με δεδομένο ότι το 70% των χρεών που έχει αναλάβει το ΚΕΑΟ είχε δημιουργηθεί το χρονικό διάστημα ως το 2009, δηλαδή πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και προκειμένου να διευκολυνθούν οι εισπράξεις, το ΚΕΑΟ εξακολουθεί να χορηγεί άτυπα ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες, κυρίως με ποσά κάτω των 5.000 ευρώ που καταβάλλουν κάποιο ποσό ανά μήνα.

Από την άλλη πλευρά όμως, η υπουργική απόφαση για την ίδρυση του ΚΕΑΟ, αναφέρει ρητά ότι «η μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης».

Τέλος και παρά τα προβλήματα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχει πολλές φορές διαβεβαιώσει, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, ενώ η καταβολή των συντάξεων είναι πλήρως διασφαλισμένη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 6.031 κατασχέσεις και 987 πλειστηριασμούς προχώρησε το ΙΚΑ"

Νέο βίντεο που δείχνει έναν Γάλλο ορειβάτη να είναι όμηρος τζιχαντιστών στην Αλγερία. Επιβεβαιώνεται πως είναι γνήσιο

Θύμα απαγωγής από τζιχαντιστές έπεσε ένας Γάλλος τουρίστας που έκανε πεζοπορία, σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας, την ώρα που το Παρίσι εξέδιδε ταξιδιωτική οδηγία για όσους Γάλλους σκοπεύουν να επισκεφθούν περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο Ισλαμικός Στρατός εναντίον των χωρών που παίρνουν μέρος στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Η οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, η οποία αποτελεί παρακλάδι του Ισλαμικού Στρατού, έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας ένα βίντεο, στο οποίο ισχυρίζεται ότι εμφανίζεται ο Γάλλος που απήχθη χθες στην Αλγερία.

Ο άνδρας που μιλάει στο βίντεο, αναφέρει τα στοιχεία του και στη συνέχεια εξηγεί ότι απήχθη από την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση και απευθύνει έκκληση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Ο 55χρονος ορειβάτης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε Ολάντ. Ονομάζομαι Εβρέ Γκουρντέλ, γεννήθηκα στη Νίκαια, στη Γαλλία την 12η Σεπτεμβρίου 1959. Είμαι οδηγός ορειβασίας και έφτασα στην Αλγερία στς 20 Σεπτεμβρίου 2014. Βρίσκομαι από χθες στα χέρια μιας ένοπλης ομάδας Αλγερινών, η οποία μου ζήτησε να σας μεταφέρω το αίτημά της, να μην υπάρξει επέμβαση στο Ιράκ. Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να κάνετε ότι μπορείτε, με τις εξουσίες που διαθέτετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ.»

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον όμηρο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο Γάλλος τουρίστας απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές.
Ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος πολίτης έφτασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου).

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δηλώνει ότι το Παρίσι δεν θα υποκύψει σε απειλές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το βίντεο που εμφανίζει έναν γάλλο πολίτη να είναι όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία είναι γνήσιο. «Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι απειλές από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση δείχνουν για μια ακόμη φορά την ακραία σκληρότητα της Daech (Ισλαμικού Κράτους) και εκείνων των ομάδων που λένε ότι συνδέονται μαζί του» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Στο βίντεο ο Γάλλος όμηρος εμφανίζεται στο 1.52

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο βίντεο που δείχνει έναν Γάλλο ορειβάτη να είναι όμηρος τζιχαντιστών στην Αλγερία. Επιβεβαιώνεται πως είναι γνήσιο"

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας οι φάκελοι ασθενών που παραπέμπονται για παχυσαρκία

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας μπαίνουν οι φάκελοι ασθενών που παραπέμπονται για επεμβάσεις αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, όπως τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Παράλληλα, υπό αξιολόγηση είναι τα νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές για την καταλληλότητά τους αναφορικά με την διενέργεια τέτοιων επεμβάσεων.

Ήδη ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης προχώρησε στην συγκρότηση ειδικής Επιτροπής «για την αξιολόγηση φακέλων ασθενών, Νοσοκομείων και Ιδιωτικών Κλινικών για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και διαμερισματοποίηση στομάχου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση, έργο της Επιτροπής «είναι η λεπτομερής εξέταση των φακέλων των ενδιαφερομένων ασθενών για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και διαμερισματοποίηση στομάχου καθώς και η αξιολόγηση των Νοσοκομείων και Ιδιωτικών Κλινικών ως κατάλληλα για την διενέργεια των ανωτέρω μεθόδων».

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο κ. Εμμανουήλ Λέανδρος (Καθηγητής Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ») και η θητεία της είναι ένα έτος.

Μέλη ορίστηκαν η κα Ανδρομάχη Βρυωνίδου (Συντονίστρια Διευθύντρια Ενδοκρινολογικού Τμήματος στο Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ.) και ο κ. Ανδρέας Ρωμάνος (Συντονιστής Διευθυντή Γαστρεντερολογικού Τμήματος, στο Γ.Ν.Α.«ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ»Ε.Ε.Σ.).

healthview
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας οι φάκελοι ασθενών που παραπέμπονται για παχυσαρκία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news