facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΓΑ: Την Πέμπτη η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014

Την Πέμπτη θα καταβληθεί η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ συνολικού ύψους 195,7 εκατ. ευρώ Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών και αφορά 670.857 δικαιούχους.

Όπως διευκρινίζεται από τη διοίκηση του ΟΓΑ:

α) Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 , δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

β) Οι δικαιούχοι να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθος να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση ή τροποποίηση του Α21 για να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΓΑ: Την Πέμπτη η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014"

Οικονομική βοήθεια στους απολυμένους της Κατσέλης από το Ευρωκοινοβούλιο

Στην εκταμίευση 6.096.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση τα οποία θα δοθούν ως ενίσχυση για επανεκπαίδευση και βοήθεια στους 508 απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart (πρώην Κατσέλης) και την εκπαίδευση άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας, καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με 624 ψήφους υπέρ, 69 κατά και 11 αποχές.

Οι σχετικές νομοθετικές πράξεις μένει τώρα να εγκριθούν και από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών, το οποίο αναμένεται να ψηφίσει για τις ενισχύσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία στις 25 Σεπτεμβρίου και για την Ισπανία και την Ολλανδία στις 8 Οκτωβρίου.

Τα 6.096.000 ευρώ της ενίσχυσης (60% του συνολικού κόστους) θα δοθούν για την επανεκπαίδευση και την παροχή βοήθειας των 508 απολυμένων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, μετά την πτώχευση της εταιρείας Nutriart, προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονομική βοήθεια στους απολυμένους της Κατσέλης από το Ευρωκοινοβούλιο"

Τα «γυρίζει» τώρα η Λαγκάρντ για τις σε βάρος της απειλές

«Άνθρακες ο θησαυρός» φαίνεται ότι γίνονται οι καταγγελιες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντι για απειλές που δέχθηκε από την Ελλάδα όταν μίλησε για Έλληνες φοροφυγάδες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ταμείου που μίλησε στον ΑΝΤ1 όλα αυτά που αναφέρθηκαν για απειλές προέρχονται από σχόλια Ελλήνων στην προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook πριν από μερικά χρόνια.
Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε κριθεί αναγκαίο να αυξηθούν και τα μέτρα ασφαλείας για την κυρία Λαγκάρντ. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο αριθμός των σχολίων για την κυρία Λαγκάρντ έφτασε και τις 10.000 όταν η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε υποτιμητικές αναφορές για την Ελλάδα.
Οι αναφορές της κυρίας Λαγκάρντ περί απειλων για το πρόσωπό της είχαν γίνει στους Financial Times την περασμένη Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για την Ελλάδα με την ισχυρή γυναίκα του ταμείου να φαίνεται απρόθυμη να μιλήσει. «Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο «παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας» είχε δηλώσει τότε η Λαγκάρντ.
Στην Ουάσινγκτον έχει ήδη φτάσει η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία ζητά διευκρινίσεις για τις καταγγελίες της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ πάντως βρίσκεται σε περιοδεία στην Ιαπωνία και στη συνέχεια θα επισεκφθεί την Αυστραλία γεγονός που ερμηνεύεται ότι θα ασχοληθεί με το θέμα τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «γυρίζει» τώρα η Λαγκάρντ για τις σε βάρος της απειλές"

Φεύγουν άρον άρον οι επίορκοι από το Δημόσιο για να μην τους «πιάσουν» με πλαστά πιστοποιητικά

Κύμα παραιτήσεων υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται μακριά από το όριο συνταξιοδότησής τους, αλλά αποχωρούν από την εργασία τους υπό το βάρος πειθαρχικών και ποινικών διώξεων, καταγράφεται στο Δημόσιο.

Οι έλεγχοι των επιθεωρητών για πλαστά πιστοποιητικά έχουν καταγράψει 150 περιπτώσεις παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ελέγχονται για σοβαρά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούν υπαλλήλους που απέχουν χρονικά από το όριο της συνταξιοδότησής τους και αποχωρούν από το Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, όπως η άσκηση ποινικών διώξεων και η πειθαρχική δίωξη, που επιφέρουν κοινωνικό στιγματισμό, αλλά και οικονομικές συνέπειες όπως ο καταλογισμός αμοιβών που παράνομα ελάμβαναν.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί μέχρι τα τέλη του έτους, καθώς αυξάνεται η πίεση που ασκείται από τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα πλαστά δικαιολογητικά, ο οποίος διενεργείται στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού με εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ένας αριθμός υπαλλήλων που έχουν... λερωμένη τη φωλιά τους επιλέγουν να φύγουν από το Δημόσιο, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί είτε η πλαστογραφία που έχουν διαπράξει για τον διορισμό ή την εξέλιξή τους είτε οικονομικά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.

Η πίεση που ασκείται με την εντατικοποίηση των ελέγχων αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των παραιτήσεων, καθώς καθημερινά αναδεικνύονται παρόμοιες περιπτώσεις που τελικά δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων, αφού, σύμφωνα με νόμο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ακόμα και μετά την παραίτησή τους διώκονται ποινικά, αφού κοινοποιούνται όλα τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και ο πειθαρχικός έλεγχος.

Δηλαδή ένας υπάλληλος που έχει παραιτηθεί, αλλά διαπιστώθηκε ότι έχει καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών για τον διορισμό και την εξέλιξή του, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το Δημόσιο, θα ελεγχθεί από την ελληνική δικαιοσύνη για πλαστογραφία αλλά και από τα πειθαρχικά όργανα της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν λάμβανε παράνομα επιδόματα όπου ενδέχεται να του ζητηθεί η επιστροφή των επιπλέον χρημάτων.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Φεύγουν άρον άρον οι επίορκοι από το Δημόσιο για να μην τους «πιάσουν» με πλαστά πιστοποιητικά"

Έρχεται το νέο 10ευρω από τις 23 Σεπτεμβρίου - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Με την προσωπογραφία της Ευρώπης και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μην παραχαράσσεται εύκολα, κυκλοφορεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει κοινά στοιχεία με εκείνο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002. Έχει όμως αποκτήσει νέα εμφάνιση και ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης – μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας – στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.


Όπως και τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα με την αφή αλλά και οπτικά, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία».


 

Εκτός από την προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα, τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία. Χάρη στη νέα προστατευτική επίστρωση που διαθέτουν, τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» είναι ανθεκτικότερα στη φθορά. 


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται το νέο 10ευρω από τις 23 Σεπτεμβρίου - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ"

Χ. Αθανασίου: Γιατί έστειλα επιστολή στη Λαγκάρντ μετά τις καταγγελίες ότι απειλούσαν τη ζωή της

Δύο στόχους έχει η επιστολή που έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Ο πρώτος είναι να προστατεύσουμε τη ζωή της κ. Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες και δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Έλληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες. Νομίζω ότι ήταν μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και είναι μια ενέργεια νομική και πολιτική, για να μην φανεί ότι η Ελλάδα μένει αδιάφορη από μια καταγγελία που αφορά τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Ανέφερε ακόμη ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό για το θέμα, σημειώνοντας πως «εάν η ελληνική Πολιτεία δεν έκανε κάτι, τότε θα ήταν δυσφήμηση για τη χώρα, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου δεν προστατεύεται η έννομη τάξη και η ασφάλεια του ανθρώπου».

«Αυτός ήταν ο λόγος που κινηθήκαμε με ταχύτητα, για να μην υπάρχει και καμία αμφιβολία», τόνισε.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε, επίσης, πως «η κ. Λαγκάρντ ανέλαβε το 2012, οπότε δημιουργείται μια έντιμη απορία: γιατί τόσο καιρό δεν το κατήγγειλε, και αν αυτό ενέχει μια απειλή ή μια απλή παρέμβαση» και πρόσθεσε: «Αυτά είναι ζητήματα που αρμόδιος να τα ερευνήσει είναι ο εισαγγελικός λειτουργός, στον οποίο θα ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση».

Για τις αντίστοιχες καταγγελίες του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Προφανώς άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να απειλείται ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος. Όταν είναι απειλή κατ' έγκληση, όπως λέμε, διότι η απειλή διώκεται κατ' έγκληση εντός τριμήνου, αλλιώς είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία νομική σημασία. Πολιτική σημασία, όμως, έχει. Θα έπρεπε να το έχει αναφέρει όταν απειλήθηκε και να το κοινοποιήσει ή εάν δεν ήθελε να το αναφέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα να αποταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και μετά θα έβλεπα εγώ τι θα έκανα ως υπουργός, διότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χ. Αθανασίου: Γιατί έστειλα επιστολή στη Λαγκάρντ μετά τις καταγγελίες ότι απειλούσαν τη ζωή της"

Προφυλακίστηκε η 77χρονη για το «Κωσταλέξι» της Καλλιθέας

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η κατηγορούμενη, ελεύθερος ο συγγενής της

Το δρόμο για τη φυλακή «έδειξαν» ανακριτής και εισαγγελέας στην 77χρονη η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης Μαρίας την οποία φέρεται ότι κρατούσε σε άθλιες συνθήκες στο σπίτι της στην Καλλιθέα.

Ο 55χρονος συγγενής της, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Η 77χρονη που είχε επιφορτιστεί με την φροντίδα της Μαρίας και ο 55χρονος συγγενής της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ,ήταν υπεύθυνοι για την περιπέτεια της κοπέλας που χαρακτηρίστηκε «νέο Κωσταλέξι» και κλήθηκαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες ότι εκμεταλλεύτηκαν και βασάνισαν την 36χρονη η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κυριολεκτικά νεκροζώντανη, όπως πιστοποιούσε και η ιατροδικαστική έκθεση.

Η 77χρονη στην απολογία της υποστήριζε ότι:

Φρόντιζε τη Μαρία επί 14 χρόνια. Δεν είχε πρόθεση να της κάνει κακό. Η κοπέλα δεν ζούσε στο φωταγωγό. Την είχε βγάλει στο μπαλκόνι 35 τ.μ. για τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή έκανε ζέστη. Εκεί κοιμόταν και η ίδια, όπως στο διπλανό μπαλκόνι κοιμόταν και η γειτόνισσα που τους κατήγγειλε.

Για το διαμέρισμα που η νεαρή κοπέλα έγραψε στην 77χρονη, η κατηγορούμενη υποστήριξε:

Είχε δικό της σπίτι, δεν είχε ανάγκη να πάρει το ακίνητο. Της το έγραψε για την ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες της. Η ίδια δεν ήξερε τι σημαίνει επικαρπία αλλά γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι με το σπίτι. Η κατάσταση της Μαρίας ήταν τέτοια επειδή βρισκόταν σε κατάκλιση 16 χρόνια.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους δεν υπάρχει κατάθεση της Μαρίας για όλα αυτά και η κοπέλα ρωτάει στο νοσοκομείο που βρίσκεται η 77χρονη και γιατί δεν την επισκέπτεται. Όσο για τον 55χρονο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε τη φροντίδα της κοπέλας αλλά απλώς τους επισκεπτόταν.

Η άτυχη Μαρία, θα είχε χάσει τη ζωή της εάν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας, όταν αντιλήφθηκαν πόσο υπέφερε στα χέρια της 77χρονης και του 50χρονου συγγενή της, οι οποίοι αφού της απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν την σύνταξη των 1.200 ευρώ, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, όπως στα ζώα, αφήνοντας τη να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Η Μαρία, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας της, δώρισε το σπίτι στην κατηγορούμενη, κρατώντας - ευτυχώς - την επικαρπία, κάτι που της επιτρέπει να το πάρει πίσω.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκε η 77χρονη για το «Κωσταλέξι» της Καλλιθέας"

Στην Τρίπολη ετοιμάζουν αεροδρόμιο για τις εταιρείες χαμηλού κόστους

Με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης προβλέπεται ότι το, έως τώρα, στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα χρησιμοποιείται πλέον και ως πολιτικό με στόχο να είναι ανταγωνιστικό ακόμη και σε αυτό της Αθήνας, προσφέροντας «στέγη» στις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε αναζήτηση επενδυτή που θα αναπτύξει το αεροδρόμιο σε σύμπραξη με το δημόσιο (ΣΔΙΤ).

Ο σχετικός διαγωνισμός θα προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες και αναμένεται ότι θα βγει στον αέρα ως το τέλος του χρόνου. Η χρηματοδότηση της επένδυσης, που υπολογίζεται περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ, θα γίνει, σύμφωνα με την Περιφέρεια, από ιδιωτικούς πόρους.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την μετατροπή του αεροδρομίου έχει ήδη εκπονηθεί από την καναδική εταιρεία ΙΒΙ Group. Σύμφωνα με αυτή, ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 75-90 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα έξοδα για τη λειτουργία του εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1,5-2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα είναι το εγγύτερο στην περιοχή της Αθήνας, καθώς οι δύο πόλεις απέχουν περίπου 155 χιλιόμετρα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, με την αναβάθμιση των οδικών υποδομών, ο χρόνος του ταξιδιού Αθήνα – Τρίπολη, έχει περιοριστεί περίπου στην 1,5 ώρα.

Με αυτά τα δεδομένα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο κάποιες low cost εταιρείες να εξετάσουν την Τρίπολη ως μια εναλλακτική, φθηνότερη, λύση για ταξίδια από και προς τη χώρα μας. Άλλωστε εδώ και χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες διαμαρτύρονται για τις χρεώσεις του αεροδρομίου της Αθήνας, τις οποίες χαρακτηρίζουν, ακριβές, αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό αεροδρόμιο σε κοντινή απόσταση. Να θυμίσουμε ότι η σύμβαση του αερολιμένα της Αθήνας προβλέπει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο αεροδρόμιο σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Τρίπολη ετοιμάζουν αεροδρόμιο για τις εταιρείες χαμηλού κόστους"

Λ. Ρακιντζής: Βρίσκω τείχος στους ελέγχους των επωνύμων

Σε παραδοχές που αποδεικνύουν ότι η διαφθορά στη χώρα μας «ζει και βασιλεύει» προχώρησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013.
Ο κ. Ρακιντζής αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να υπάρχει δίχτυ προστασίας των επωνύμων, πως οι έρευνες για τις διεφθαρμένες ΜΚΟ έχουν βαλτώσει και πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά του για περισσότερους επιθεωρητές.
Ειδικότερα, είπε ότι «στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα» και ρώτησε τους βουλευτές: «μήπως έχετε δει εσείς επώνυμους να πηγαίνουν σε δικαστήρια;».
Αναφορικά με τις ΜΚΟ είπε ότι έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η υπηρεσία του έστειλε αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ για περαιτέρω έλεγχο. Πρόσθεσε όμως ότι «οι ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχουν χρόνο και ζήτησαν να γίνει κεντρικός έλεγχος. Τελικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο».
Πέραν αυτών ο κ. Ρακιντζής επεσήμανε ότι η υπηρεσία του λειτουργεί με μόλις 8 επιθεωρητές και σημείωσε «ζήτησα ενίσχυση από τον κ. Μητσοτάκη αλλά… Δεν έρχεται και ο άλλος εύκολα να γίνει επιθεωρητής. Τρώμε μηνύσεις, αγωγές και δεν έχουμε και κάλυψη. Αυτό είναι αποτρεπτικό…».
Τέλος, πρότεινε να δημιουργηθούν νέες δομές εσωτερικού ελέγχου και καταπολέμησης της διαφθοράς στα υπουργεία τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα η υφιστάμενη δομή δεν παρήγαγε κανένα έργο ήταν υπηρεσία ψυγείου
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λ. Ρακιντζής: Βρίσκω τείχος στους ελέγχους των επωνύμων"

Eurostat: Στο -0,2% ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα, τον Αύγουστο

Αποπληθωρισμό -0,2% εμφάνισε η Ελλάδα τον Αύγουστο, ποσοστό το οποίο είναι το τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (-1%) και την Ισπανία (-0,5%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,3%.

Στην ΕΕ ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,5%.

Αποπληθωρισμό -0,2% εκτός από την Ελλάδα είχαν ακόμη η Εσθονία, η Ιταλία και η Σλοβακία, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 1,5%).

Σε σχέση με τον Ιούλιο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη-μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε εννέα κράτη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Στο -0,2% ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα, τον Αύγουστο"

Υπό έρευνα οι καταγγελίες Λαγκάρντ-Τσίπρα για απειλές κατά της ζωής τους

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για τις σοβαρές καταγγελίες της επικεφαλής του ΔΝΤ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν αποκαλύψει ότι δέχθηκαν απειλές όταν αναφέρθηκαν σε μεγάλους Έλληνες φοροφυγάδες

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους, παρήγγειλε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανάλογες καταγγελίες έχει κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι ανάλογες απειλές έχει δεχθεί και εκείνος.
Από χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ και τής ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία ζητήθηκαν προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.

Στην παραγγελία της η κυρία Κουτζαμάνη αναφέρει:
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου και παρακαλούμε, ενόψει του περιεχομένου των (δηλώσεις κας Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κ. Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό, από τους υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας προΐστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθόσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό έρευνα οι καταγγελίες Λαγκάρντ-Τσίπρα για απειλές κατά της ζωής τους"

Καταδίκη της Τουρκίας για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών

Μεταρρυθμίσεις «χωρίς καθυστέρηση» στον τρόπο που διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία της θα πρέπει να κάνει η Τουρκία, ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός στην πίστη των μαθητών, αποφάσισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που καταδίκασε τη χώρα για παραβίαση του δικαιώματος εκπαίδευσης.

Η υπόθεση την οποία εξέτασε το δικαστήριο αφορούσε έναν μαθητή που ανήκει στους Αλεβίτες, ένα παρακλάδι του Ισλάμ, οι γονείς του οποίου εκτίμησαν ότι το περιεχόμενο των υποχρεωτικών μαθημάτων των θρησκευτικών και της ηθικής που διδάσκονται στα σχολεία της Τουρκίας προάγουν μια σουνιτική προσέγγιση του Ισλάμ.

Οι δικαστές στο Στρασβούργο δεν θέλησαν να πάρουν θέση στο ζήτημα της ισλαμικής θεωρίας, παρόλα αυτά εκτίμησαν ότι το σφάλμα της Τουρκίας είναι ότι δεν διαθέτει ένα «κατάλληλο σύστημα απαλλαγής», που θα επέτρεπε να μην δημιουργείται στα παιδιά των αλεβιτών «μια σύγκρουση μεταξύ του σχολείου και των αξιών τους».

Το τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν προβλέπει την απαλλαγή των χριστιανών ή των εβραίων μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, σημείωσε το ΕΔΑΔ.

Η σημερινή απόφαση θα είναι οριστική σε διάστημα τριών μηνών, αν καμία από τις δύο πλευρές δεν ζητήσει να επανεξεταστεί η υπόθεση από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΕΔΑΔ.

«Εναπόκειται στην Τουρκία να δημιουργήσει χωρίς καθυστέρηση τα απαραίτητα μέσα για να διορθώσει (την παράλειψη αυτή), κυρίως με τη υιοθέτηση ενός συστήματος απαλλαγής από τα μαθήματα», από το οποίο θα μπορούν να επωφελούνται οι γονείς και οι μαθητές «χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις τους», υπογραμμίζει το Δικαστήριο.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Τουρκίας για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών"

Αιφνιδιαστικός φόρος σοκ στη διατροφή των χωρισμένων γυναικών

Ξεπερνάει το 40% ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν για την διατροφή τους οι διαζευγμένες γυναίκες αφού πλέον θα φορολογούνται όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ένα εξωπραγματικό φόρο καλούνται να πληρώσουν οι διαζευγμένες γυναίκες που εισέπραξαν από τους πρωην συζύγους τους μέσα στο 2013 διατροφή που ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ.

Όσες διαζευγμένες πήραν διατροφή κάτω των 5.000 ευρώ αντιμετωπίζονται φορολογικά ως μισθωτές, δηλαδή η διατροφή εκτιμάται σε αυτήν την περίπτωση ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θεωρεί την διατροφή ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα και οι συνέπειες είναι ολέθριες για τις χωρισμένες γυναίκες αφού:

- Φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου στο 55%

- Το ύψος του φόρου που θα πληρώσουν για την διατροφή φτάνει στο 40,3%

Το γελοίο της υπόθεσης συνεχίζεται καθώς όσες διαζευγμένες πήραν διατροφή κάτω των 5.000 ευρώ αντιμετωπίζονται φορολογικά ως μισθωτές, δηλαδή η διατροφή εκτιμάται σε αυτήν την περίπτωση ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιφνιδιαστικός φόρος σοκ στη διατροφή των χωρισμένων γυναικών"

Στην Ευρωβουλή οι απολυμένες καθαρίστριες! (Βίντεο)

Στο Ευρωκοινοβούλιο βρίσκεται αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών μετά από πρόσκληση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα και Σοφίας Σακοράφα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ένας άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για έναν «ισχυρό συμβολισμό του αγώνα τους» και πρόσθεσε ότι «αυτές οι γυναίκες είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα για το που οδηγούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού οι κυβερνητικές πολιτικές και το οικονομικό πρόγραμμα που εμφανίζεται και υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Κούνεβα σημείωσε ότι «οι γυναίκες αυτές έχουν κάνει έναν υποδειγματικό αγώνα αξιοπρέπειας» ενώ η Σοφία Σακοράφα υπογράμμισε ότι «έχουν αποδείξει με τον αγώνα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μία χώρα η οποία υποφέρει».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν δύο από τις απολυμένες καθαρίστριες. Η Δήμητρα Μανώλη τόνισε ότι «εδώ και έναν χρόνο κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τις ζωές μας, ότι εμείς είμαστε αριθμοί και ότι θα πρέπει να σταματήσει η ζωή μας» και η Γεωργία Οικονόμου ανέφερε ότι «ήρθαμε στο κέντρο της Ευρώπης για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημά μας, γιατί δεν είναι μόνο ότι 555 γυναίκες χάνουν τη δουλειά τους, αλλά χάνουν και την αξιοπρέπειά τους».

Οι 30 καθαρίστριες προσκλήθηκαν στο Στρασβούργο, με την ευκαιρία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός της πρόσκλησης ήταν να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς και άλλων πολιτικών ομάδων για την πορεία του αγώνα τους, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.


Στις 23 του μηνός συνεδριάζει ο Άρειος Πάγος και θα αποφασίσει επί της προσφυγής της κυβέρνησης κατά της πρωτόδικης απόφασης που τις δικαίωνε (αίτηση αναίρεσης).

Οι καθαρίστριες θα έχουν επαφές με ευρωβουλευτές, αλλά και συνδικάτα από τη Γαλλία και με εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/ΝGL) η κ. Κούνεβα πρότεινε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης των ευρωβουλευτών στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησε από όλους τους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να φορέσουν στη διάρκεια της Oλομέλειας τις χαρακτηριστικές μπλούζες με τις σκούπες και τα κόκκινα γάντια των καθαριστριών που έγιναν σύμβολο του αγώνα τους.


kontranews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ευρωβουλή οι απολυμένες καθαρίστριες! (Βίντεο)"

ΔΝΤ: Η κρίση «έφαγε» το 14,1% του ΑΕΠ από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων

Η μεγάλη υποχώρηση του ΑΕΠ την περίοδο 2008 - 2013 δημιουργεί μια «πλασματική» εικόνα για τα επίπεδα του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα , ενώ παράλληλα έχει συντελεστεί σημαντική συρρίκνωση του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο χορηγήσεων όσο και σε ότι αφορά στη σχέση μεταξύ καταθέσεων και πιστώσεων με το ΑΕΠ σημειώνει μελέτη του ΔΝΤ με τίτλο Financial Access Survey που ερευνά την πρόσβαση των πολιτών, ανά τον κόσμο, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (το σχετικό link είναι http://fas.imf.org/) καταδεικνύει ότι κατά μέσον όρο κάθε Έλληνας διαθέτει περισσότερους από τρεις καταθετικούς λογαριασμούς στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Ωστόσο, όσον αφορά στις καταθέσεις αποτυπώνει μια αθροιστική πτώση των αποταμιεύσεων κατά 14,1% του ΑΕΠ στο διάστημα 2008-2013. Συγκεκριμένα, τα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων στις εμπορικές τράπεζες ανήλθαν στο 80,44% του ΑΕΠ το 2013, από 79,52% το 2012 και 94,54% το 2008.

Τα δάνεια στην ελληνική οικονομία διαμορφώθηκαν στο 108,51% του ΑΕΠ το 2013, από 113% το 2012, όταν το 2008 προσέγγιζαν το 82% του ΑΕΠ.

Αν και φαίνεται πως υπήρξε μια ποσοστιαία αύξηση των χορηγήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 31% στο διάστημα 2008-2012, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει, καθώς την περίοδο αυτή το ποσό των δανείων μειώθηκε λόγω της απομόχλευσης στην οποία προχώρησαν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Αντιθέτως το ΑΕΠ από τα 233,198 δισ. ευρώ το 2008, υποχώρησε στα 182,054 δισ. ευρώ το 2013.

Αναφορικά με το δίκτυο ΑΤΜ (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές ή Automated Teller Machines) των ελληνικών τραπεζών η έκθεση σημειώνει πως την περίοδο 2008-2013 καταγράφηκε μια μείωση της τάξης του 23% στην κατανομή τους. Συγκεκριμένα μειώθηκαν από 59 ΑΤΜ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο το 2008 στα 45 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο το 2013. Ομοίως, τα υποκαταστήματα των εμπορικών τραπεζών στην Ελλάδα μειώθηκαν στα 23,58 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο το 2013, έναντι 31,16 το 2008, κάτι που ωστόσο οφείλεται και στην αποχώρηση των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Η κρίση «έφαγε» το 14,1% του ΑΕΠ από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων"

Αποκλειστικό! Εφάπαξ ΕΜΘ - ΕΠΟΠ. Έχει αναδρομική ισχύ ο ν.4284 10 Σεπ 2014;

Διαβάζοντας με προσοχή το άρθρο 7 του Ν.4284/10-09-2014, που ψηφίστηκε προσφάτως και αφορούσε στη δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ στους ΕΠΟΠ - ΕΜΘ, όπως ίσχυε για όλους τους υπόλοιπους στρατιωτικούς, πουθενά δεν είδα να αναφέρεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του νόμου 2936/2001 (25-07-2001), όπως έγραφε στην "Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους" {ολόκληρη ΕΔΩ - σχετική αναφορά στη συνημμένη εικόνα (κλικ για μεγέθυνση)}. Εκτιμώ ότι πρόκειται περί λάθους αφού θυμάμαι πολύ καλά ότι η αναδρομικότητα είχε προϋπολογισθεί στα 2.700.000 ευρώ.
Ψηφίσθηκε λοιπόν μετά από αγώνες ένα νομοσχέδιο που ενώ διορθώνει μία αδικία ετών για τους μελλοντικούς αποστράτους της κατηγορίας ΕΠΟΠ - ΕΜΘ θα συνεχίσει να απασχολεί τους "παλαιούς" αποστράτους μέχρι να εισαχθεί (ελπίζω) στο άμεσο μέλλον τροπολογία επί του θέματος. Οψόμεθα!

apostolospapaparisis
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικό! Εφάπαξ ΕΜΘ - ΕΠΟΠ. Έχει αναδρομική ισχύ ο ν.4284 10 Σεπ 2014;"

Σε σύγκρουση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Υπομονή τέλος διακηρύσσουν στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μπορεί σε κεντρικό επίπεδο η συγκατοίκηση των δυο εταίρων της συγκυβέρνησης να είναι «ανέφελη», ωστόσο στη Θεσσαλονίκη το αίσθημα ότι η πόλη έχει παραδοθεί στις ορέξεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι διάχυτη ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη και στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, ανέβασε τους τόνους σε συνέντευξή του ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του.

Η παρέμβαση Σαμαντζίδη ούτε τυχαία είναι, ούτε σε άσχετη χρονική στιγμή έρχεται. Είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο και στη ΝΔ βλέπουν ότι η βάση τους δε θέλει να ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρούν ότι φθείρεται διαρκώς και παρασύρει και τη ΝΔ.

Στο κόμμα της ΝΔ θεωρούν ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους προτιμούν να ψηφίσουν άλλα κόμματα μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν πως η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό το επίπεδο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεφύγουν από την κεντρική γραμμή «όσο συγκατοικούμε στην κυβέρνηση, δεν τους πειράζουμε» και να ανοίξουν μέτωπο στη Θεσσαλονίκη για να σταματήσουν τη μουρμούρα των ψηφοφόρων, που μεταφράζεται και σε απώλεια ψήφων.

Περιγράφουν μάλιστα και μια σειρά παραδείγματα στη Θεσσαλονίκη, όπου από την αρχή της συγκυβέρνησης υπάρχει μεγάλη γκρίνια για το συσχετισμό με το ΠΑΣΟΚ. Το κοινό αίσθημα στους γαλάζιους ψηφοφόρους της Θεσσαλονίκης είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει αφήσει την πόλη στις διαθέσεις του κ. Βενιζέλου και στη «μοιρασιά» προτίμησε να πάρει άλλες περιοχές και να αφήσει τη Θεσσαλονίκη στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχει και το ζήτημα της εντοπιότητας του προέδρου.

Την επιχειρηματολογία τους τη στηρίζουν στο γεγονός ότι οι μεγάλοι οργανισμοί που οι διοικήσεις τους διορίζονται από την κυβέρνηση έχουν στην κεφαλή πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ΟΛΘ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΘ-Helexpo κτλ.
Επίσης, θεωρούν ότι ακόμη και στο ζήτημα του δεύτερου καναλιού της ΝΕΡΙΤ, το ΠΑΣΟΚ κάνει κουμάντο και η τοπική ΝΔ έχει μείνει έξω από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να φοβούνται πως οι «παθογένειες» της ΕΡΤ3 (την οποία θεωρούσαν «προπύργιο της πράσινης προπαγάνδας») θα μεταφερθούν και στο νέο κανάλι, παρά το γεγονός ότι αυτός που φορτώθηκε την «πατάτα» του μαύρου στην ΕΡΤ ήταν ο κ. Σαμαράς και συνακόλουθα η ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της τοπικής ΝΔ βγήκαν έξω από τα ρούχα τους, όταν ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η ΝΕΡΙΤ πλήρωσε το ρεύμα της κατάληψης της ΕΡΤ3, που ανήλθε στα 350.000 ευρώ, γεγονός που μεταφράστηκε ως «επιχορήγηση γνωστών συμφερόντων των Αθηνών στην κατάληψη για να μη σταματήσει»! Και γιατί να μη σταματήσει; Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν την κατάληψη ως αφορμή για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τις προσλήψεις και τις διαδικασίες για τη ΝΕΡΙΤ της Θεσσαλονίκης.

Σ’ αυτό το θέμα ανάμεσα στα τοπικά στελέχη της ΝΔ και σε εκείνα του ΠΑΣΟΚ έχει κηρυχθεί «πόλεμος».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το οποίο κρύβεται κάτω από το χαλί όποτε οι καιροί το απαιτούν (εκλογές, εξουσία, καρέκλες κτλ.), ήρθε η παρέμβαση Σαμαντζίδη για να ταράξει τα νερά εγκαίρως και προτού οι… ανάγκες υπαγορεύσουν ξανά την ανεπιθύμητη συμπόρευση.

Ο κ. Σαμαντζίδης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα εναντίον του ΠΑΣΟΚ και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια. Η ΝΔ θέλει να συσπειρώσει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη προεκλογικά και με τα δεδομένα των προηγούμενων ευρωεκλογών η αυτονόμησή της από το τοπικό ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος για τους επικεφαλής του τοπικού κομματικού μηχανισμού.

Γι’ αυτό η δήλωση του κ. Σαμαντζίδη ήταν εξαιρετικά δηκτική: «Σίγουρα η εντοπιότητα του κ. Βενιζέλου καθιστά όλο και πιο δυσάρεστη για τη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη την εμπειρία της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, που θυμίζει πιο έντονα εδώ, στην πόλη μας, ένα ποντίκι που βρυχάται… Και είναι σαφές πως αυτή η διάχυτη αίσθηση τοπικής πρωτοκαθεδρίας του κυβερνητικού μας εταίρου, με απαιτήσεις δυσανάλογες της εκλογικής του δύναμης, στα μάτια του μέσου Θεσσαλονικιού -και ιδιαίτερα του προσκείμενου στη ΝΔ Θεσσαλονικιού- έχει λάβει πλέον προκλητικές διαστάσεις. Η βάση της ΝΔ όμως γνωρίζει πως η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου αποτελεί ένα ‘κακό’ που μας επέβαλαν η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η ανάγκη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί».

sirma
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε σύγκρουση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη"

Το σχέδιο Μητσοτάκη για χιλιάδες απολύσεις μέσω αξιολόγησης – Πώς ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας διευκολύνει τον υπουργό

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι μέσω της αξιολόγησης που προωθεί δεν θα απολυθεί κανένας ασφαλώς και δεν το εννοεί. Τουναντίον, στο στενό επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο είναι σαφές και βασικό εργαλείο του είναι ο εν ισχύι δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας (Ν. 3528/2007). 
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε προ μηνών ραδιοφωνική του συνέντευξη δίνοντας τον τόνο είχε υπενθυμίσει τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τους νεοδιόριστους, τονίζοντας ότι αν δεν αξιολογηθούν θετικά στην πρώτη δοκιμαστική διετία μπορούν να απολυθούν: «Θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει. Ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και εάν σ’ αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου», είχε πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τι προβλέπει όμως το άρθρο 40 του Ν. 3528/2007:
Δοκιμαστική υπηρεσία − Μονιμοποίηση
1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που διορίζονται σε οργανικές θέσεις, διανύουν δύο (2) έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της οποίας απολύονται για λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία τους μόνο μετά από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
2. Οι δόκιμοι υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, παρακολουθούν προγράμματα εισαγωγικής εκπαίδευσης που οργανώνονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 47 του παρόντος.
3. Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πειθαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας.Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό.
4. Κατά της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου για την απόλυση δοκίμου υπαλλήλου, σύμφωνα με την παρ. 1, καθώς και κατά της απόφασης περί μη μονιμοποίησης του σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου αυτού, επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
5. Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) δεν διανύουν δοκιμαστική υπηρεσία.
6. Ειδικές διατάξεις που προβλέπουν δοκιμαστική υπηρεσία μεγαλύτερης διάρκειας εξακολουθούν να ισχύουν».
Πώς θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις παλαιών υπαλλήλων
Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των παλαιών υπαλλήλων. Το σχέδιο Μητσοτάκη προβλέπει συνδυασμό της αξιολόγησης με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα ώστε να δουν την πόρτα της εξόδου πιθανότατα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα:
-       Εφόσον μία μονάδα στην οποία εργάζεται το 15% (ή μικρότερο) των υπαλλήλων συγκεκριμένης διεύθυνσης αξιολογηθεί κάτω από τη βάση λόγω χαμηλής απόδοσης, μπορούν να καταργηθούν με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο σύμφωνα με το άρθρο 154 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ακόμη και να απολυθούν. Να σημειωθεί ότι με βάση το συγκεκριμένο άρθρο:
Απόλυση λόγω κατάργησης θέσης
1. Ο υπάλληλος απολύεται, αν καταργηθεί η θέση στην οποία υπηρετεί.
2. Αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου κλάδου, απολύονται οι υπάλληλοι οι οποίοι συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα, ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
3. Τα ανωτέρω ισχύουν και σε περίπτωση κατάργησης θέσεων μετά από συγχώνευση κλάδων ή υπηρεσιών.
4. Οι κατά τις ανωτέρω διατάξεις προς απόλυση υπάλληλοι δικαιούνται, με αίτηση τους, να μεταταγούν σε κενή οργανική θέση άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή Ν.Π.Δ.Δ.. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και η διαδικασία μετάταξης.
5. Ο υπάλληλος δικαιούται να επαναδιοριστεί, αν επανασυσταθεί η ίδια ή όμοια θέση μέσα σε ένα (1) έτος από την απόλυση του.
Όμως, δεν χρειάζεται η κατάργηση μιας ολόκληρης μονάδας για να απολυθεί ένας υπάλληλος. Αρκεί να χαρακτηριστεί μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης δυο φορές «ακατάλληλος» για να απομακρυνθεί από το Δημόσιο ή να χάσει το βαθμό του. Ιδού τι προβλέπει το άρθρο 95 του Ν. 3528/2007:
Παραπομπή μη προακτέου υπαλλήλου
Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την κύρωση του οικείου πίνακα υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο, με αιτιολογημένη απόφαση του και μετά από προηγούμενη κλήση αυτού για να παράσχει εγγράφως ή προφορικώς τις αναγκαίες διευκρινίσεις, μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό. Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται να υποβληθεί ένσταση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι τέτοιες απολύσεις μέχρι σήμερα δεν γίνονταν καθώς αφενός όλοι οι υπάλληλοι έπαιρναν άριστα και αφετέρου λόγω του Μνημονίου δεν γίνονταν ούτε προαγωγές ούτε δίνονταν μισθολογικές αυξήσεις. Ωστόσο με το νέο σύστημα αξιολόγησης και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα δύο αυτά «απαγορευτικά» για τις απολύσεις στο Δημόσιο παύουν να υφίστανται.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο Μητσοτάκη για χιλιάδες απολύσεις μέσω αξιολόγησης – Πώς ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας διευκολύνει τον υπουργό"

Προειδοποιητικό e-mail σε όσους καθυστερούν την εφορία

Ένα… καλογραμμένο «απειλητικό» μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι οι οποίοι καθυστερούν να εξοφλήσουν τα χρέη που έχουν στην εφορία. Πρόκειται για μια… ηλεκτρονική εκστρατεία από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιεστούν όσοι χρωστούν στο δημόσιο να περάσουν από το ταμείο και να πληρώσουν τους φόρους. Τι αναφέρεται σε αυτό το e-mail;

“Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014,εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές. Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής».

Επίσης, οι οφειλέτες ενημερώνονται ότι εφόσον περιμένουν κάποια επιστροφή φόρου θα πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια εφορία όλα τα σχετικά έγγραφα, μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Υπάρχει, όμως και μια σαφέστατη προειδοποίηση:
«Προσοχή: Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

Την παραπάνω προειδοποίηση υπολογίζεται ότι έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε ημέρα που περνάει.

Σημειώνεται ότι στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης περιλαμβάνεται η κατάσχεση μισθών και συντάξεων ποσού άνω των 1.500 ευρώ, εισοδήματος από ενοίκια, απαιτήσεων από πελάτες κα. Επίσης στα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνεται και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και η επίσπευση στη συνέχεια προγράμματος πλειστηριασμού από τον προϊστάμενο της εφορίας.

Οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο υπολογίζονται σε περισσότερο από 2,2 εκατομμύρια ενώ το συνολικό ποσό του χρέους τους ανέρχεται στα 68 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο αριθμός αυτών που χρωστούν αυξάνεται κάθε μήνα και στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι ο ρυθμός αύξησης θα ανέβει μετά το τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα λήξει και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Για να ανακοπεί η αυξητική πορεία του αριθμού των οφειλετών το ΥΠΟΙΚ έχει σχεδιάσει μια νέα ρύθμιση οφειλών που θα φτάνει ακόμη και τις 100 δόσεις. Σήμερα η πάγια ρύθμιση χρεών επιτρέπει μόνο έως 12 δόσεις, ενώ περισσότερες δόσεις προβλέπονται για τους φόρους που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι έως το τέλος του 2013.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιητικό e-mail σε όσους καθυστερούν την εφορία"

Κεγκέρογλου: Αδιανόητη η παρέμβαση του κράτους στους μισθούς

Δεν πρέπει να συνεχιστεί η λογική της κρατικής παρέμβασης σε σχέση με τους μισθούς και τα επιδόματα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Είναι αδιανόητο τόνισε ο υφυπουργός να έρχεται το κράτος και να λέει "ρυθμίζω τον μισθό".

Επιπλέον ο κ. Κεκγκέρογλου αποκάλυψε ότι υπάρχει σκέψη στο υπουργείο να μετατραπούν σε ένα ενιαίο επίδομα όλα τα επιδόματα που λαμβάνει κάποιος από διαφορετικά υπουργείο για τον ίδιο σκοπό (πχ επίδομα θέρμανσης).

Ερωτώμενος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν κατηγορηματικός ότι ο ανώτατος άρχων θα εκλεγεί από την παρούσα βουλή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεγκέρογλου: Αδιανόητη η παρέμβαση του κράτους στους μισθούς"

Ετοιμάζουν χτύπημα οι τρομοκράτες ίσως και κατά πολιτικού προσώπου

Το κόλπο των τσιλιαδόρων και το ξύλινο ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού

Οι τελευταίες απανωτές επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, το ξύλινο ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και οι “τσιλιαδόροι” που κατέγραφαν χρόνους αντίδρασης και τα δρομολόγια των αστυνομικών ενισχύσεων, σήμαναν κόκκινο συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το επιτελείο τις ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο διάστημα και έπειτα από συνδυασμό ερευνών παρακολουθήσεων αλλά και γεγονότων κατέληξε στο συμπέρασμα για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα μεγάλο με στόχο αστυνομικό ή ακόμα και πολιτικό πρόσωπο ή γραφεία μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα άρχισαν να παρατηρούν περίεργες κινήσεις στα Εξάρχεια και την γύρω περιοχή, έπειτα από επιθέσεις που δέχονταν διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν περιφερειακά τις πλατείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις αγνώστων σε αστυνομικούς των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ είχαν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ παράλληλα όταν έσπευδαν δυνάμεις προς ενισχύση της διμοιρίας που δέχονταν την επίθεση, παρατηρούσαν πως σε καίρια σημεία βρίσκονταν ύποπτα άτομα τα οποία κατέγραφαν τις κινήσεις τους, τα δρομολόγια, αλλά και το χρόνο αντίδρασης.

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα η διμοιρία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη, όπου η ομάδα των αγνώστων έριξε εναντίων των αστυνομικών ένα ακριβές ξύλινο ομοίωμα εκρηκτικού μηχανισμού, περιμένοντας μάλιστα να δουν το τρόπο αντίδρασης των ένστολων και κυρίως εάν θα τραβήξουν όπλο.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί αντελήφθησαν πως όλες αυτές οι επιθέσεις ουσιαστικά είναι μια “πρόβα τζενεράλε” προκειμένου να χρονομετρηθεί η αντίδραση των αστυνομικών και να καταγραφούν τα δρομολόγια των ενισχύσεων, ξεκίνησε η εξειδικευμένη έρευνα τόσο της Αντιτρομοκρατικής όσο και των ειδικών Υπηρεσιών της Ασφάλειας.

Από αυτές τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα άτομα που δεν έπαιρναν μέρος στην επίθεση, αλλά είχαν το ρόλο του καταγραφέα του χρόνου αντίδρασης των αστυνομικών αλλά και των δρομολογίων που ακολουθούσαν, στη συνέχεια συναντιούνται όλα στο ίδιο σημείο.

Το σημείο αυτό είναι ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου φαίνεται πως εκεί αντήλλασσαν απόψεις και εξέταζαν τα δεδομένα που είχαν συλλέξει.

Στις έρευνες ενεπλάκη και ο υπέρ κοριός τις Αντιτρομοκρατικής “ακούγοντας” με τα ηλεκτρονικά του “αυτιά” συνομιλίες υπόπτων, οι οποίες μάλιστα ήταν κωδικοποιημένες.

Ο συνδυασμός των επιθέσεων, των ανθρώπων που κατέγραφαν το χρόνο και την αντίδραση των αστυνομικών, οι κοινές τους συναντήσεις και τέλος οι συνομιλίες με κωδικούς που έπιασε ο υπέρ κοριός τις Αντιτρομοκρατικής, οδήγησαν το επιτελείο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο συμπέρασμα πως προετοιμάζεται με τρόπο μεθοδικό, μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικό ή ακόμα και πολιτικό πρόσωπο ή γραφείο μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται αυξημένα αστυνομικά μέτρα φύλαξης στόχων, ενώ έχει ενισχυθεί η παρουσία των αστυνομικών πέριξ των Εξαρχείων.

Παράλληλα έχει δοθεί η εντολή στους περιπολούντες στην Αττική αστυνομικούς να έχουν αυξημένη επαγρύπνηση και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, ακόμα και στο πιο μικρο περιστατικό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζουν χτύπημα οι τρομοκράτες ίσως και κατά πολιτικού προσώπου "

ΕΟΠΥΥ:Τελικά θα πληρώνει μία φορά το χρόνο «τεστ Παπ»

Μια φορά τον χρόνο θα αποζημιώνει τελικά ο ΕΟΠΥΥ όλες τις γυναίκες για την εξέταση τεστ Παπ.

Ο ΕΟΠΥΥ άκουσε τα εξ αμάξης για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, που δικαιολογούσαν το τεστ Παπ κάθε τρία χρόνια και άλλαξε άποψη, "σεβόμενος τις απόψεις των Ελλήνων γιατρών" κι έτσι η συγκεκριμένη εξέταση θα αποζημιώνεται πλέον ετησίως για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο Οργανισμός αναφέρει ακόμη ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών, που έχουν δοθεί και για τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο ΕΟΠΥΥ, για να δικαιολογήσει τις νέες οδηγίες που τέθηκαν σε εφαρμογή από την προηγούμενη εβδομάδα, δίνει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται "έκρηξη" σε τρεις κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων.

Ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 πραγματοποιήθηκαν 1.011.538 αξονικές τομογραφίες (κόστος 51,9 εκατ. ευρώ), 581.242 μαγνητικές τομογραφίες (κόστος 92,5 εκατ. ευρώ) και 639.699 τρίπλεξ (κόστος 25,6 εκατ. ευρώ).

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ επισημαίνεται ότι καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται, αλλά ότι αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους.

Ο ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα δικαίωσε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης για τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, καθώς και ότι ο καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέτρος Καρακίτσος, επιβεβαίωσε ότι οι Οδηγίες τεκμηριώνονται επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ σε δηλώσεις του σημείωσε ότι "η χώρα μας είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ορίζει ως έναρξη το 21ο έτος ηλικίας για το "τεστ Παπ" όταν οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν το 25ο έτος".

Παράλληλα τόνισε ότι "αν μιλάμε για πρόληψη χωρίς συμπτωματολογία η επανάληψη ανά τρία χρόνια τεκμηριώνεται πλήρως επιστημονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, με την προϋπόθεση ότι εκτελείται ανά τρία χρόνια".

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "στην Ελλάδα η μικρότερη ηλικία εμφάνισης καρκίνου της μήτρας είναι το 29ο έτος".

Ο ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, υπερβαίνει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και αποζημιώνει τα τεστ Παπ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μία φορά το χρόνο. Κι αυτό γιατί σέβεται τις απόψεις αρκετών ιατρών στην Ελλάδα που προτείνουν τη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση κάθε χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώθηκε και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο ΕΟΠΥΥ είναι ανοιχτός στο διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες για τη βελτίωση του πλαισίου των κατευθυντήριων οδηγιών.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την πρόληψη και ενθαρρύνουν την επέκτασή τους σε μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που παραθέτει δείχνουν ότι είναι μικρός ακόμη ο αριθμός των γυναικών που κάνει τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία, όπως και οι άνδρες που κάνουν PSA για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

"Πρέπει να τονίσουμε ότι στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε και να περικόψουμε εξετάσεις που δεν έχουν άλλωστε και μεγάλο κόστος, όπως ψευδώς μας καταγγέλλουν κάποιοι, αλλά αντίθετα να ενισχύσουμε και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον τομέα της πρόληψης", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Αναφερόμενος στους κανόνες και τα όρια συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων η ανακοίνωση του οργανισμού τονίζει ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας "εισάγουμε κανόνες και ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό της μεγάλης σπατάλης στις διαγνωστικές εξετάσεις".

Είναι γνωστό ότι εισάγεται αριθμητικό όριο συνταγογράφησης ανά κατηγορία ιατρικής πράξης από κάθε ιατρική ειδικότητα. Τίθενται περιορισμοί στη δυνατότητα έκδοσης παραπεμπτικών, έτσι ώστε οι εξετάσεις να συνταγογραφούνται από ιατρούς συναφών ειδικοτήτων.

Για πρώτη φορά, εκτιμά ο οργανισμός, εισάγονται κανόνες για το πότε, από ποιους και σε ποιες περιπτώσεις θα γίνονται οι ακριβές διαγνωστικές εξετάσεις.

"Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική αφού οι διαγνωστικές εξετάσεις και κυρίως οι πιο ακριβές έχουν ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ειδικά, οι μαγνητικές τομογραφίες και τα triplex έχουν ανοδική εξέλιξη το δωδεκάμηνο Αύγουστος 2013- Ιούλιος 2014» όπως τονίζεται.

Αναφέρονται δε τα εξής στοιχεία: Σε σύνολο έτους, από τον Αύγουστο 2013 ως τον Ιούλιο 2014, οι αξονικές ανήλθαν σε 1.011.358, δαπάνης 51.941.837 ευρώ, οι μαγνητικές έφτασαν τις 581.242, ύψους 92.544.373 ευρώ και τα triplex σε 639.699, δαπάνης 25.698.276 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν μία εφιαλτική εικόνα, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ. Οι τόσες πολλές απεικονιστικές εξετάσεις δεν αποτελούν μόνο αιτία εκτροχιασμού των οικονομικών της υγείας αλλά συνιστούν και μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας τονίζει ο Οργανισμός και επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν όσα μέτρα χρειάζονται ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός της κατάστασης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ:Τελικά θα πληρώνει μία φορά το χρόνο «τεστ Παπ»"

Την Κυριακή τα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου στη Μελβούρνη

Το Ελληνικό Κέντρο, το νέο κτίριο 15 ορόφων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, θα εγκαινιάσει, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντένις Ναφθάιν, παρουσία εκπροσώπων των κυβερνητικών, εκκλησιαστικών και διπλωματικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομογενειακών οργανισμών και επιχειρήσεων, ευεργετών της Κοινότητας και μεγάλου αριθμού μελών και ομογενών, σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνεται στον χώρο του κοινοτικού οικήματος, στη γωνία των οδών Λόνστεϊλ και Ράσελ.

Στην εκδήλωση, που θα αρχίσει στις 3.30 μμ, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της πολιτειακής Εργατικής Αντιπολίτευσης Ντάνιελ Αντριους, ο επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο οποίος θα τελέσει και τον αγιασμό του νέου κτιρίου, ο Πολιτειακός υπουργός Πολεοδομίας, Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων και Υπηκοότητας Μάθιου Γκάι, ο πρόεδρος του Πολυπολιτισμικού Συμβουλίου Βικτώριας Τσιν Ταν, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αυστραλία Χ. Δαφαράνος, ελληνικής καταγωγής πολιτικοί, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υποστηρικτές και φίλοι της Κοινότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή τα εγκαίνια του Ελληνικού Κέντρου στη Μελβούρνη"

Νέα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Βασιλεύει η κοινωνική ανισότητα. Θύματα οι νέοι

Τι φανερώνει ο πρώτος δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης ανάμεσα στους 28 της Ευρώπης. Ουραγός η Ελλάδα
Ενώ η Ευρώπη κάνει δειλά βήματα σε ό,τι αφορά την οικονομική σταθεροποίηση, το επίπεδο της κοινωνικής δικαιοσύνης έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κοινωνική ανισορροπία ανάμεσα στις εύπορες ευρωπαϊκές χώρες και τις πολλές χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ενταθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία έχει αυξηθεί η κοινωνική ανισότητα, με χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία και οι Κάτω Χώρες να βρίσκονται στον αντίποδα, καθώς υπάρχει υψηλό επίπεδο κοινωνικής ένταξης.
Στα κράτη που έχουν υποστεί περισσότερο τις συνέπειες της κρίσης, δεν έχει καταστεί δυνατό να διαχειριστούν τις μαζικές περικοπές με ισορροπημένο τρόπο.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός νέου δείκτη που συγκρίνει τη δικαιοσύνη ανάμεσα στα 28 κράτη της ΕΕ, όπως δημοσιεύεται από το γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann Stiftung.
Εκτός από το χάσμα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, η ανάλυση είναι ιδιαίτερα επικριτική για την αυξανόμενη ανισορροπία μεταξύ των γενεών.
Οι νέοι είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από την κοινωνική αδικία, με το 28% παιδιών και νέων να απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η φτώχεια, αντίθετα, μεταξύ των ηλικιωμένων έχει μειωθεί σε πολλές περιπτώσεις.
"Το αυξανόμενο κοινωνικό χάσμα μεταξύ των κρατών - μελών και των γενεών μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις και σημαντική απώλεια εμπιστοσύνης. Σε περίπτωση που η κοινωνική ανισορροπία διαρκέσει περισσότερο ή αυξηθεί ακόμα περισσότερο, το μέλλον του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα απειληθεί", σημειώνει ο Δρ. Jörg Dräger, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος.
Η Ελλάδα, όπως σημειώνει το bertelsmann-stiftung.de, υποφέρει από το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων (αγγίζει το 60%), την ταχεία αύξηση του κινδύνου φτώχειας, ένα σύστημα υγείας που χτυπήθηκε από τα μέτρα λιτότητας, τις διακρίσεις έναντι των μειονοτήτων και ενός χρέους - βουνό ως υποθήκη για τις επόμενες γενιές.
Παρόμοια η εικόνα και στις άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, με την ανεργία των νέων να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα δικαιοσύνης στην Ισπανία.
Το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης θα πρέπει, σύμφωνα με τη μελέτη, να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική μελλοντικά.
Η ΕΕ δεν θα πρέπει να εκληφθεί μόνο ως θεματοφύλακας της οικονομικής σταθερότητας, αλλά να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα περιλαμβάνει μαι σφαιρική πολιτική για την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας πέρα από τις προοπτικές ανάπτυξης.
 
news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Βασιλεύει η κοινωνική ανισότητα. Θύματα οι νέοι"

Και... ξαφνικά θυμήθηκαν τον 13ο και τον 14ο μισθό!

Δυστυχώς δεν τον θυμήθηκε η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα. Φυσικά και δεν συζητάμε επαναφορά των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, αλλά και του επιδόματος αδείας στους δημόσιους υπάλληλους, αλλά την περικοπή τους από τους ιδιωτικούς.

Ναι, για ακόμη μια φορά, ήδη από το Παρίσι, οι τροϊκανοί έθεσαν το θέμα, βγάζοντας από τα ρούχα τους τους Έλληνες υπουργούς.
Όμως το αυτί τους δεν ιδρώνει.

Το θέμα έρχεται και επανέρχεται διαρκώς. Αν και έχουν καταφέρει να περάσουν την part time εργασία, αν και έχουν πέσει στο ναδίρ οι μισθοί, αν και περίπου 100.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς κάτω από 800.000 και η ύφεση καλά κρατεί οι τροϊκανοί με τις εμμονές τους ζητούν ακόμη ένα μέτρο που μόνο να οδηγήσει σε νέα υφεσιακή πορεία μπορεί.

Βέβαια το σχέδιο δεν είναι ακριβώς να κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθό, αλλά να περάσουν τα υπόλοιπα μέτρα που ζητά η τρόικα όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με αυξήσεις ορίων και κατάργηση επί της ουσίας των πρόωρων συντάξεων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Και... ξαφνικά θυμήθηκαν τον 13ο και τον 14ο μισθό!"

Προς αποχή διαρκείας οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ στους Δήμους

«Τα έσπασαν» Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. και Ο.Γ.Α., αναφορικά με το θέμα των Ανταποκριτών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων στους Δήμους, αφού η μη παρουσία εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, στη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας εργασίας, που είχε συσταθεί, με τη συμμετοχή και των τριών μερών - Ο.Γ.Α., Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ΚΕΔΕ - προκειμένου να εξεταστεί και να λυθεί το θέμα της αποζημίωσης των Ανταποκριτών, οδήγησε στην αποχώρηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατά την τελευταία συνάντηση της ομάδας εργασίας, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και προειδοποιώντας, ταυτόχρονα, για αποχή διαρκείας των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. από τα καθήκοντά τους.

Η υπόθεση

Μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Διοικητή του Ο.Γ.Α., Ξενοφών Βεργίνη, στις αρχές καλοκαιριού, συμφώνησαν στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή του Ο.Γ.Α., της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της ΚΕΔΕ, προκειμένου αφενός να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ανταποκριτές του Ταμείου στους Δήμους της Xώρας και αφετέρου να κατατεθούν προτάσεις για την επαναξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος εξυπηρέτησης των συνταξιούχων ασφαλισμένων, μέσω του θεσμού των Ανταποκριτών.

Σε συνέχεια της συμφωνίας αυτής, ο κ. Βεργίνης κάλεσε την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (7 Αυγούστου 2014) να ορίσει τους εκπροσώπους της που θα συμμετείχαν στην επιτροπή αυτή και εν συνεχεία συγκάλεσε σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., ειδικά με το θέμα της αποζημίωσής τους. Η σύσκεψη αυτή ορίσθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 και προσήλθαν κανονικά οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όχι όμως και της ΚΕΔΕ.

Η απάντηση που δόθηκε από τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. - σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - στη μη εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ, ήταν, πως η συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ακριβώς ημέρα της προγραμματισμένης κοινής συνάντησης, θεωρώντας ο ίδιος, πως έτσι θα κατατεθούν και θα αναλυθούν καλύτερα οι προτάσεις των δύο πλευρών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας.

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατήγγειλαν το περιστατικό και αποχώρησαν από τη σύσκεψη, τονίζοντας, πως αν θέλουν πραγματικά οι εμπλεκόμενες πλευρές να επιλύσουν τα προβλήματα των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. στους Δήμους οφείλουν από κοινού να τα συζητούν πάνω στο τραπέζι και όχι σε "κλειστές" συναντήσεις «μεθοδεύοντας αποφάσεις, χρησιμοποιώντας την παρουσία μας ως άλλοθι».

Οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσαν το Διοικητή του Ο.Γ.Α. πως η επανάληψη της συνάντησης μπορεί να γίνει, εφόσον υπάρξει παρουσία εκπροσώπου και της ΚΕΔΕ

Κάλεσαν τέλος τον κ. Βεργίνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να εκδώσουν και να αποστείλουν ενημερωτικό σημείωμα στους Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., αιτιολογώντας πλήρως την απόφαση περικοπής της αποζημίωσής τους, σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθεί η απόφαση της Ομοσπονδίας για αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους.

epoli
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς αποχή διαρκείας οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ στους Δήμους"

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπλοκάρει» τον επανέλεγχο των συμβάσεων – Αιχμή του δόρατος δέκα δήμαρχοι και η Π. Αττικής

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων που απαιτεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστούν σαφή σε κοινή δήλωσή τους  19 Δήμαρχοι της Αττικής. Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, την Τρίτη σχετική απόφαση θα λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από σχετικό αίτημα της Ρένας Δούρου. 
Οι δήμαρχοι κάνουν λόγο για έναν «κατ” ευφημισμό «επανέλεγχο» και, αναλυτικότερα, δηλώνουν τα εξής :
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να “γεμίσει” τη “δεξαμενή” των απολύσεων, ώστε να μην παρεκκλίνει ούτε κατ” ελάχιστο των δεσμεύσεών της έναντι της τρόικα βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο την Αυτοδιοίκηση – αυτή τη φορά με τον κατ” ευφημισμό “επανέλεγχο” των συμβάσεων εργασίας που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Επιστρατεύοντας τη συνήθη τακτική της επικοινωνιακής συκοφαντίας κάποιων δήθεν επίορκων, με πλαστά δικαιολογητικά  αλλά και τις ευθείες απειλές δίωξης τόσο των υπαλλήλων όσο και των αιρετών που αρνούνται να συμπράξουν στην περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα
Η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια, όπως και οι προκάτοχοί της, όπως και οι εκλεκτοί του δικομματισμού στην Αυτοδιοίκηση, ευθύνεται για την κατάργηση στην ουσία της μόνιμης απασχόλησης και τη λειτουργία όλων των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων σχεδόν κατ” αποκλειστικότητα με συμβασιούχους.
Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζει – δέκα χρόνια μετά την έκδοση του “διατάγματος Παυλόπουλου” – την ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων που παρέμεναν επί μακρόν όμηροι της αγωνίας αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή τους, που δούλευαν σκληρά, συχνά απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι, και που κατάφεραν μόλις πριν λίγα χρόνια να δικαιωθούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια που έθετε ο νόμος, με την παρεμβολή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και με τον έλεγχο των συμβάσεων από το ΑΣΕΠ.
Η πραγματικότητα είναι ότι – αν ήθελε πράγματι να εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία – η κυβέρνηση είχε τον τρόπο είτε δια του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του τους φακέλους όλων των  συμβάσεων που μετατράπηκαν, είτε δια των ίδιων των Δήμων, να βρει και να διώξει παραδειγματικά τις περιπτώσεις αυτές.
Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
Η πραγματικότητα, τέλος, είναι ότι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και η κατάργηση των θέσεών τους, θα αφήσει τις υπηρεσίες των Δήμων πραγματικά διαλυμένες, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι συμβασιούχοι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί κ.λπ.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα απευθυνόμαστε ανοιχτά και δημόσια, πρώτα απ” όλα στους πολίτες, αλλά και στους εργαζομένους και σε κάθε πολιτική και αυτοδιοικητική δύναμη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και για την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποστείλουμε τα στοιχεία που ζητά το ΥΔΜΗΔ ή να συμπράξουμε με κανέναν τρόπο στη δημιουργία ενός ακόμα μηχανισμού που θα μας μετατρέψει σε διακοσμητικά στοιχεία, αφού χωρίς εργαζομένους δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε καμία υπηρεσία προς τους πολίτες μας.
Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των Δήμων μας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει για το θέμα η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δίνοντάς τους και το σχετικό “εντέλλεσθε” να απέχουν από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την επανεξέταση των συμβάσεων με νέα κριτήρια σύμφωνα με το Ν. 4250/14.
Καλούμε όλους τους αιρετούς να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα, στηρίζοντας τους εργαζομένους και την Αυτοδιοίκηση.
Και, τέλος, απευθυνόμαστε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση των Δήμων τους και τους καλούμε να αναλάβουν και οι ίδιοι πρωτοβουλίες υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τον εργαζομένων και των αιρετών των Δήμων. Γιατί, ειδικά στη σημερινή κοινωνικά κρίσιμη συγκυρία, το να παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, οι δομές αλληλεγγύης των Δήμων ανοιχτές, είναι πρώτα και κύρια δικός τους αγώνας.
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ            Δ. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ                Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΚΗΣ                  Δ. ΒΥΡΩΝΑ
ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ ΤΙΝΑ                    Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     Δ. ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ         Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ         Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΙΜΟΣ                       Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ      Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ         Δ. ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ       Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ               Δ. ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ     Δ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ   Δ. ΣΚΥΡΟΥ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ      Δ. ΣΦΑΚΙΩΝ
ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπλοκάρει» τον επανέλεγχο των συμβάσεων – Αιχμή του δόρατος δέκα δήμαρχοι και η Π. Αττικής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news