facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκάλυψη από Κ. Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στους Financial Times μίλησε για την Ελλάδα και τα όσα είπε αναμένεται να προκαλέσει θύελλα στο εσωτερικό της χώρας.
Η Κριστίν Λαγκάρντ με συνέντευξή της στους Financial Times βάζει μία νέα βόμβα στο εσωτερικό της Ελλάδας, λέγοντας πως όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και μάλιστα εξαιτίας αυτών των απειλών, αυξήθηκε η φρουρά της.
Μάλιστα, μιλώντας με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως "καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί όπως ξέρετε στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου".
Ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έμεινε σε αυτό και συνέχισε και αναρωτήθηκε με νόημα: "Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους τους ο ναυτιλιακός τομέας; Οι άλλοι; Δεν νομίζω".
Με τη φράση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ ουσιαστικά εξέφρασε την πεποίθηση πως οι παραπάνω δεν πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελλάδα.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη από Κ. Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες"

Στο ''αέρα'' η μεταφορά των μαθητών στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Οκτώβριο

Αρκετές μέρες φαίνεται πως θα διαρκέσει η ταλαιπωρία γονιών και μαθητών των δημόσιων σχολείων απομακρυσμένων περιοχών, που δικαιούνται μεταφορά με λεωφορείο, καθώς τα μαθητικά δρομολόγια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, όποια λύση και αν δοθεί στο θέμα με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας- Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ διατύπωσε την εκτίμηση ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Περιφέρεια σχετικά με τα δρομολόγια, "για να διαπιστωθεί ποια είναι αυτά, ποιο το ενδιαφέρον να καλυφθούν, ποιος θα αναλάβει τι". Όπως εξήγησε, από το αρχικό αυτό στάδιο, μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων, μεσολαβεί ένα διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, κατά το οποίο "εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για την αναδρομικότητα στα δεδουλευμένα, δεν πρόκειται να γίνει κανένα δρομολόγιο, γιατί δε θα μπορούσαν οι λεωφορειούχοι να μεταφέρουν δύο μήνες τους μαθητές, χωρίς να πληρωθούν, πληρώνοντας οι ίδιοι το διάστημα αυτό πετρέλαιο και οδηγούς".

Πάντως, σύμφωνα με τον κ.Πεζίκογλου, ακόμη και στην περίπτωση που τελικά το αίτημα των ιδιοκτητών λεωφορείων για την αναδρομικότητα στα δεδουλευμένα γίνει αποδεκτό και στηριχθεί από ομάδα βουλευτών, το νωρίτερο που θα μπορούσε να εισαχθεί μία σχετική τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο είναι την ερχόμενη Παρασκευή, που σημαίνει ότι η μεταφορά των μαθητών θα βρίσκεται στον "αέρα", περίπου μέχρι τα τέλη του μήνα.

Στο μεταξύ, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, όπου τα ΚΤΕΛ εκτελούν το έργο μεταφοράς τον μαθητών, χθες σε ένδειξη καλής θέλησης πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια, τα οποία ωστόσο από σήμερα- και έως τη συνολική διευθέτηση του ζητήματος -σταμάτησαν και οι μαθητές εξυπηρετούνται, είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο, είτε από τα δρομολόγια της γραμμής του ΚΤΕΛ, καταβάλλοντας οι ίδιοι το αντίστοιχο αντίτιμο.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ''αέρα'' η μεταφορά των μαθητών στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Οκτώβριο"

Οι Τούρκοι κράτησαν τελικά κλειστό το γυμνάσιο της Ιμβρου

Μόλις μία ημέρα προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, δηλαδή την Τετάρτη, ενημερώθηκαν οι γονείς και η κοινότητα της Ιμβρου ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος το γυμνάσιο (στην περιοχή Αγρίδια) για «γραφειοκρατικούς λόγους». Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση και πικρία στους κατοίκους της Ιμβρου, οι οποίοι ανυπομονούσαν για τη λειτουργία του γυμνασίου, σε μια προσπάθεια επανεγκατάστασης των οικογενειών στο νησί.

«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο: Τη διάταξη στην τουρκική νομοθεσία περί ιδιωτικής εκπαίδευσης, η οποία προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που ιδρύονται μετά την 1η Σεπτεμβρίου μπορούν να λειτουργήσουν από το επόμενο σχολικό έτος» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο Μάκης Καμπουρόπουλος, μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων.

Οι επτά μαθητές που θα φοιτούσαν στο νεοσύστατο γυμνάσιο ψάχνουν εναγωνίως να βρουν λύση, με χαρακτηριστική περίπτωση ένα παιδί που αποφοίτησε πέρυσι από το δημοτικό (στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων) και είτε θα πρέπει να πάει σε τουρκικό σχολείο της Ιμβρου είτε θα μετακομίσει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη. «Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη, γιατί είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα άλλαζε η διάταξη στη νομοθεσία και θα είχαμε περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να ετοιμάσουμε τα κτίρια» καταλήγει ο κ. Καμπουρόπουλος.

Οπως προσθέτει ο ίδιος, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη λειτουργία του γυμνασίου οφείλεται πράγματι σε γραφειοκρατικούς παράγοντες. Από την άλλη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν θα μπορούσε να γίνει μια παραχώρηση, έστω και κατά παράβαση του νομοθετικού πλαισίου».

Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πέντε οικογένειες που επρόκειτο να επανεγκατασταθούν στην Ιμβρο. «Πέρυσι ανοίξαμε το δημοτικό, αλλά όλες οι οικογένειες είχαν μεγαλύτερο παιδί και αυτό που επιδιώκαμε είναι η λειτουργία του γυμνασίου» σημειώνει ο κ. Καμπουρόπουλος και περιγράφει: «Οι συνέπειες είναι οδυνηρές για την κοινότητά μας, ξεσηκώθηκαν οι οικογένειες, κάποιοι παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους για να εγκατασταθούν στο νησί και την ώρα που φόρτωναν τα αυτοκίνητά τους, τους είπαμε “μην έρθετε”».

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι κράτησαν τελικά κλειστό το γυμνάσιο της Ιμβρου"

Σε ποιους η ΔΕΗ θα "επιστρέψει" από 100 - 400 ευρώ μέσω των λογαριασμών ρεύματος

Επιστροφές χρημάτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, θα λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα. Τη ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και η επιστροφή μέσω των λογαριασμών ρεύματος θα είναι από 100 έως 400 ευρώ.

Η ρύθμιση προβλέπεται ήδη στην νομοθεσία ως ανταποδοτικό τέλος σε νοικοκυριά περιοχών που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα. Σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος, ο αριθμός των οικισμών αυτών που φιλοξενούν αιολικά πάρκα είναι 270 σε όλη την Ελλάδα ενώ το μέτρο αυτό θα αφορά τουλάχιστον 100.000 νοικοκυριά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.Μανιάτης, σε συνέντευξη του είπε ότι η επιστροφή χρημάτων αυτόματα από την ΔΕΗ στα περίπου 100.000 σπίτια που βρίσκονται στους σχεδόν 272 οικισμούς της περιφέρειας ως ανταποδοτικό τέλος ενώ η επιστροφή θα είναι μεσοσταθμικά από 100 ως 400 ευρώ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στα σπίτια που ανήκουν σε οικισμούς που διαθέτουν αιολικά πάρκα θα επιστραφούν μεσοσταθμικά απο 100 εώς 400 ευρώ »

Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση όπου θα καθορίζει τις περιοχές και την κλίμακα που θα ορίζει το ύψος του ανταποδοτικού τέλους

Μιλώντας για τις συμβάσεις υδρογονανθράκων που θα υπογραφούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από σχετικές επενδύσεις και περιέγραψε το πώς θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τα έσοδα από αυτές.

«Το 70% από αυτές τις επενδύσεις θα διοχετευτεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «ένα μικρό μέρος των εσόδων αυτών θα διατεθεί για χορηγίες προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές στον κλάδο των υδρογονανθράκων».

Ο κ.Μανιάτης εξήγησε ότι φέτος δόθηκαν 120 τέτοιες υποτροφίες σε φοιτητές για τους οποίους θα ανοίξουν θέσεις εργασίας όταν θα γίνουν οι επενδύσεις πραγματικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιους η ΔΕΗ θα "επιστρέψει" από 100 - 400 ευρώ μέσω των λογαριασμών ρεύματος"

ΓΓΔΕ: Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις εντόπισαν οι έλεγχοι

Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν σε σύνολο 19.309 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο διάστημα από 7 Ιουλίου έως και 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα εντοπίστηκαν συνολικά 6.814 παραβάσεις. Η υψηλότερη παραβατικότητα προέρχεται από 886 επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εκμετάλλευση παραλιών, ενοικιάσεις σκαφών, επιχειρήσεις με τουριστικά είδη, κ.α.), ενώ αρκετά χαμηλότερη ήταν η παραβατικότητα στις υπόλοιπες 6.702 επιχειρήσεις. Η μέση ποσοστιαία παραβατικότητα που προέκυψε από τους ελέγχους αυτούς ήταν 14,13% και αφορούσε κυρίως τη μη έκδοση αποδείξεων.
Επίσης στις τουριστικές περιοχές της χώρας διενεργήθηκαν 12.218 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι με τις επιχειρήσεις που υπέπεσαν σε παράβαση να ανέρχονται σε 1.961.
Κατά το ίδιο διάστημα, συνεργεία ελέγχου στα Τελωνεία πραγματοποίησαν συνολικά 8.218 επιτόπιους ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κλπ.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τα τελωνεία Ε΄ Θεσσαλονίκης, Ν. Μουδανιών, Καβάλας, Κομοτηνής, Πατρών, Δ΄ Πειραιά, ΣΤ' Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου, Ναυπλίου, Β΄ Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρισας, Βόλου, Ρόδου, Ηγουμενίτσας, Μυτιλήνης, Δράμας, Ξάνθης και Σερρών.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελέγχων πραγματοποιήθηκε στις τελωνειακές περιφέρειες Καβάλας και Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίζονται, κατά το υπουργείο Οικονομικών, αυξημένοι κίνδυνοι κατά τη διακίνηση προϊόντων στο πλαίσιο του διασυνοριακού εμπορίου με γειτονικές χώρες.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΔΕ: Φορολογικές παραβάσεις σε 2.728 επιχειρήσεις εντόπισαν οι έλεγχοι"

ΕΛΣΤΑΤ: Φτωχότερα τα ελληνικά νοικοκυριά

Την αποτυχία του μέτρου της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, καταδεικνύουν τα στοιχεία για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ταυτόχρονα, επιδεινώθηκε το όριο της φτώχειας το 2013 και μειώθηκαν εκ νέου οι μέσες μηνιαίες δαπάνες των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στο πλαίσιο της Ερευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2013 (ΕΟΠ 2013), το κατώφλι της φτώχειας διαμορφώθηκε στα 5.253,77 ευρώ από 5.524,20 ευρώ. Αντίθετα, το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας μειώθηκε ελαφρώς στο 21% το 2013 από 21,2% το 2012.

Παράλληλα, ο αριθμός των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν ως κύρια πηγή θέρμανσης την κεντρική θέρμανση μειώθηκε δραματικά κατά 31,3%. Μάλιστα, η μέση μηνιαία ποσότητα υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην κύρια κατοικία μειώθηκε κατά 46,1% και 3,2% αντίστοιχα, ενώ η μέση μηνιαία ποσότητα στερεών καυσίμων (καυσόξυλα, πελλέτες, πυρήνας κλπ.), ηλεκτρικής ενέργειας και υγραερίου αυξήθηκε κατά 20,7 %, 1,2% και 0,3%, αντίστοιχα.

Επί της ουσίας τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική που έχει ασκηθεί στο μέτρο της εξίσωσης των ΕΦΚ στα καύσιμα ότι έχει προκαλέσει τεράστια μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατ' επέκταση μείωση στα έσοδα του κράτους και επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών.

Επίσης, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών από 2.203,55 ευρώ το 2009 σε 1.509,39 ευρώ το 2013, η οποία αντιστοιχεί σε μείωση κατά 31,5%, ενώ μόνο σε ένα χρόνο (σε σύγκριση με το 2012) μειώθηκε κατά 7,8% ή 127,71 ευρώ. Το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών του μέσου προϋπολογισμού των νοικοκυριών αφορά στα είδη διατροφής (20,4%) και ακολουθούν η στέγαση (13,7%) και οι μεταφορές (12,5%), ενώ οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης αποτελούν το μικρότερο μερίδιο των δαπανών (3,4%).

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη μείωση στη μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών σε ευρώ στις υποκατηγορίες δαπανών καταγράφεται στα υγρά καύσιμα (17,56 ευρώ), στα εστιατόρια (14,82 ευρώ) και στην κίνηση μεταφορικών μέσων (9,74 ευρώ), το 2013 σε σχέση με το 2012, οι οποίες αποτελούν το 34% της συνολικής μείωσης της δαπάνης (127,71 ευρώ), ενώ μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα φάρμακα (5,11 ευρώ) και στα καφενεία (3,68 ευρώ).

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:Ερευνα οικογενειακών προϋπολογισμών 2013

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΣΤΑΤ: Φτωχότερα τα ελληνικά νοικοκυριά"

Κυβέρνηση: Καμία παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ - Δεν χρειάζεται να δούμε τον Τσίπρα για να ξέρουμε

"Κόκκινο" χτυπάει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και τη μετάδοση της ομιλίας του από τη ΝΕΡΙΤ.

"Δεν χρειάζεται να δούμε τι είπαν στην πολιτική γραμματεία για να καταλάβουμε το μέγεθος της παροχολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

"Σημειώνουμε απλώς ότι για μια ακόμη φορά η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με μια σειρά θεμάτων όπως λακωνικά αναφέρεται στο non paper", πρόσθεσαν.

Επίσης, σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.

"Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ' αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία", συμπλήρωσαν.

ΑΠΕ/Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση: Καμία παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ - Δεν χρειάζεται να δούμε τον Τσίπρα για να ξέρουμε"

Βούλτεψη σε Αυγή: Είστε συκοφάντες, για να ξέρετε, πήγα και σούπερ μάρκετ το καλοκαίρι

Για εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με το πόθεν έσχες της και τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή της για «εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης» και ειρωνευόμενη κλείνει την ανακοίνωσή της ενημερώνοντας την Αυγή για το τι έκανε το καλοκαίρι.
«Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;»
Η Σοφία Βούλτεψη διαψεύδει δημοσίευμα πως έχει διορίσει συγγενείς της και αποκαλύπτει ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Αναφέρεται επίσης στη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχθες» της από την Αυγή, μετά τη δήλωσή της που προκάλεσε σάλο σχετικά με τα «χαμένα λεφτά» που επενδύθηκαν σε ακίνητα.
Όπως τονίζει έχει στο όνομά της ένα σπίτι, στο οποίο μένει και κατά το ήμισυ ενός εξοχικού. Όσον αφορά σε οικόπεδο που εμφανίζεται να έχει στο όνομά της, επισημαίνει πως «αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου».
Καλεί την εφημερίδα Αυγή να να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της «άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη».
Η ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη
Οι μάσκες έπεσαν! Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο που καθοδηγεί από μέρες την εναντίον μου επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική.
Από χθες, το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «Η Αυγή», πήρε η ίδια τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων.
Μια εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης.
Απαντώ σε ένα προς ένα συνοπτικά:
Σχετικώς με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχω διορίσει συγγενείς μου, επειδή είναι πλήρως αναληθές και συκοφαντικό και δεν έχω διορίσει κανέναν, ο λόγος έχει από χθες δοθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα.
Σχετικώς με την περιουσιακή μου κατάσταση, διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι. 35 τ.μ. Αυτό που αναφέρεται ως «οικόπεδο» αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου. Επομένως, δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αφορούσε στην πρώτη κατοικία, αλλά στις επενδύσεις σε ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία.
Σχετικώς με την θέση μου σε εταιρία, από αυτήν έχω αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, πολύ πριν μου ανατεθούν τα καθήκοντα του υφυπουργού, δυστυχώς για τους συκοφάντες.
Οι συκοφάντες καλούνται να ανασκευάσουν και κυρίως να δημοσιοποιήσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς (οι δικοί μου είναι ελλειμματικοί), τα δικά τους «πόθεν έσχες» (αν έχουν υποβάλει ποτέ) και τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις.
Ειδικά η εφημερίδα «Η Αυγή», που από σήμερα πήρε τη σκυτάλη των προσωπικών εναντίον μου επιθέσεων, καλείται να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της.
Άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη.
Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;
Τι έγραψε σήμερα η Αυγή
Το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής στο οποίο απαντά η Σοφία Βούλτεψη αναφέρει:
Το πόθεν έσχες της Σοφίας Βούλτεψη διαψεύδει τον ισχυρισμό της ότι είναι... ακτήμων και δεν διαθέτει κανένα ακίνητο. Η υφυπουργός συνελήφθη ψευδόμενη για τη δήλωσή της (στα "Παραπολιτικά FM") ότι "δεν έχω ακίνητα". Η πραγματικότητα είναι ότι έχει και σπίτι και εξοχικό και ακίνητα μέσα σε δάσος στην Πεντέλη.
Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει:
- Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τ.μ. που "συμπληρώνεται" από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
- Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
- Πάνω από 2.000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) δάσος συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.
- Αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, "δεν υπάρχει συμβόλαιο", καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλτεψη σε Αυγή: Είστε συκοφάντες, για να ξέρετε, πήγα και σούπερ μάρκετ το καλοκαίρι"

Σάμος: Αναζητείται λύση για τους καρκινοπαθείς του νησιού

Θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου, το αίτημα καρκινοπαθούςγια την πραγματοποίηση χημειοθεραπειών στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε συνάντηση του διοικητή Γιώργου Ραγκούση, μελών του επιστημονικού προσωπικού και μελών από την Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά και του καρδιολόγου Νίκου Τρικαλινού, στους οποίους μεταβιβάστηκε το σχετικό αίτημα της ασθενούς.
Οι όποιοι ενδοιασμοί από την πλευρά των γιατρών φαίνεται ότι μπαίνουν στο περιθώριο, προκειμένου σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα και ζητούν άμεσα λύση
Το επιστημονικό προσωπικό θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ωστόσο τόσο ο πρόεδρός του, Νίκος Κακλαμάνης όσο και οι άλλοι τρεις γιατροί που συμμετείχαν στη συνάντηση φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν το αίτημα αρκεί να υπάρχει η επίβλεψη από ειδικό ογκολόγο.
Η διοίκηση, από την άλλη, δεσμεύθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη συνεργασία με τον ιδιώτη στρατιωτικό ογκολόγο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσει, ενώ θα προωθήσει εκ νέου το αίτημα για τον διορισμό μόνιμου ή έστω επικουρικού ογκολόγου.
Το νοσηλευτικό προσωπικό, από την άλλη, εμμένει στη θέση του για δημιουργία ενός ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Σάμου, υποστηρίζοντας ότι χωρίς τα απαραίτητα μέσα η όποια χημειοθεραπεία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του καρκινοπαθή. Στα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων είναι η στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου με μόνιμο φαρμακοποιό.
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Αναζητείται λύση για τους καρκινοπαθείς του νησιού"

Θεσ/νίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης

Σε δικάσιμο που ορίστηκε για τον προσεχή Φεβρουάριο παραπέμφθηκε, πριν αφεθεί ελεύθερος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Χρήστος Στεφανίδης.
Ο Χρήστος Στεφανίδης κατηγορείται για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.
Ο 71 ετών πρόεδρος του Οργανισμού, υποστήριξε ότι το χρέος ανέρχεται στο ήμισυ του παραπάνω ποσού, καθώς το υπόλοιπο μισό έχει ήδη καταβληθεί.
Απέδωσε δε την οφειλή, η οποία -κατά τον ίδιο- αφορά μικρό διάστημα της τρέχουσας χρήσης, στο γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ έχει λαμβάνειν από το Δημόσιο, τη λειτουργία του οποίου κατηγόρησε, ενώ μίλησε για ταλαιπωρία την οποία υπέστη εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσ/νίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης"

Τι απέγιναν οι πομποδέκτες TETRA μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Άμεση χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, την ανάγκη ύπαρξης αξιόπιστου εναλλακτικού τρόπου επικοινωνίας των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της υποδομής του ΤΕΤRA, που είχε αναπτυχθεί ενόψει της Ολυμπιάδας της Αθήνας.Ο κ. Κικίλιας διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο για το σύστημα TETRA, έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει 17 βουλευτές της ΝΔ.
Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές με στόχο να ενημερωθεί η Βουλή αν ευσταθεί δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που διαπιστώνει ότι από τους 21.000 πομποδέκτες TETRA που διαθέτει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, χρησιμοποιούνται μόνο οι 7.000.
Ανάμεσα στα ερωτήματα που είχαν θέσει οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι και αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις, πώς θα προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και πώς θα ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η χρήση του συστήματος προσφέρεται μόνο για την Αττική, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιείται το αναλογικό σύστημα.
Η προμήθεια και η παροχή υπηρεσιών του TETRA
Στην έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θυμίζει ότι στο πλαίσιο της σύμβασης του 2003 με την εταιρεία SAIC, το Ελληνικό Δημόσιο προμηθεύτηκε 21.000 τερματικά (φορητά και οχημάτων) έναντι ποσού 32.000.000 ευρώ, για τη 10ετή κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών όλων των φορέων. Επίσης υπήρξε συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών δεκαετούς διάρκειας (1.8.2004 έως 31.7.2014) έναντι συνολικού τιμήματος 82.194.510 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, το οποίο καταβάλλεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία. 
 Όπως σημειώνει, εξάλλου, ο κ. Κικίλιας, «μετά το πέρας της δεκαετούς χρήσης του εν λόγω δικτύου- ιδιοκτησίας της εταιρείας Siemens- η υφιστάμενη σύμβαση παρέχει δύο επιλογές, ήτοι επέκταση κατά πέντε έτη των υφιστάμενων υπηρεσιών δικτύου TETRA (δικαίωμα προαίρεσης) και μεταβίβαση κυριότητας της υποδομής TETRA στο Ελληνικό Δημόσιο, αντίστοιχα».
Οι βουλευτές ενημερώνονται ότι οι τιμές και οι ειδικότεροι όροι των ανωτέρω επιλογών, θα προκύψουν κατόπιν διαπραγματεύσεων των δύο μερών και ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας- αναλογικό σύστημα
Ωστόσο, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «ανεξάρτητα της έκβασης των διαπραγματεύσεων, προκύπτει άμεση ανάγκη ύπαρξης αξιόπιστου εναλλακτικού τρόπου επικοινωνίας των Υπηρεσιών του Σώματος, ως αποκλειστικού φορέα εμπέδωσης τάξης και ασφάλειας στη χώρα. Για τον σκοπό αυτόν, προκειμένου εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης- επισκευής- αναβάθμισης του αναλογικού δικτύου στην Αττική ώστε σε περίπτωση λειτουργίας του να καλύπτονται οι επιχειρησιακές ανάγκες».
   
Η ανάκριση
Στην ερώτηση των βουλευτών για τις ευθύνες που τυχόν υπάρχουν, ο υπουργός αναφέρει ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, η οποία διεξάγεται χωρίς δημοσιότητα, όπως επιτάσσει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και η αρχή της μυστικότητας.
Μετά το πέρας αυτής και την ενημέρωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, θα ακολουθηθεί, στο μέτρο που θα παραστεί ανάγκη, η προβλεπόμενη, από τη νομοθεσία, διοικητική διαδικασία.
«Κύριο μέλημα του υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, η εξυπηρέτηση των αναγκών του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας της χώρας και η διαφάνεια στο πλαίσιο συνεπούς εφαρμογής της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας».
Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Κώστας Τζαβάρας, Παύλος Βογιατζής, Γιώργος Κοντογιάννης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Χρήστος Κέλλας, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Γεωργία Μπατσαρά, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Χρίστος Δήμας, Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Διονυσία Αυγερινοπούλου και Παναγιώτα Ιακωβίδου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απέγιναν οι πομποδέκτες TETRA μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας"

Αττικό Μετρό:Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά από 16 Σεπτεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό, για τις ανάγκες της κατασκευής του Σταθμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου 2014:
1) Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο.
2) Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο παραμένει ως έχει.
3) Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ δε θα είναι πλέον σε λειτουργία. Η πρόσβαση των πεζών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.
4) Τέλος, διατηρούνται όλες οι υφιστάμενες γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2014, ενώ πρόκειται να υπάρξει και επόμενη φάση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρα σχετική ενημέρωση.
Σημειώνεται ότι, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία λαμβάνει καθημερινά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ελαχιστοποίηση της όχλησης που αναπόφευκτα δημιουργείται από τις κατασκευαστικές εργασίες για τον Σταθμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ».
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττικό Μετρό:Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά από 16 Σεπτεμβρίου"

Διώξεις για κακουργήματα σε δυο στελέχη του Alter

Ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μετόχων και υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ και κάθε άλλου υπεύθυνου σχετικά με εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ του σταθμού με εξωχώριες εταιρείες.
Ήδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δικογραφία, που σχηματίστηκε και προς το παρόν αφορά δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα ερευνήσει την υπόθεση των ύποπτων συναλλαγών, τα χρήματα των οποίων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, φέρεται να κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.
Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από μεγάλη έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σταθμού.
Η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για συγκεκριμένες πράξεις, που είναι αυτές (α) της απάτης, από την οποία η ζημία, που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους, οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η υπόθεση αφορά εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχομένων από μετόχους της πρώτης εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ενεργοποιήθηκαν ξένες Αρχές μέσω δικαστικών συνδρομών, εντόπισε και καταλογίζει συγκεκριμένες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων, ποσών που αφορούσαν οικονομική δραστηριότητα του σταθμού.
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώξεις για κακουργήματα σε δυο στελέχη του Alter"

Ντάισελμπλουμ: Μετά την αξιολόγηση της τρόικας τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα

"To Εurogroup ενημερώθηκε για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Πρόοδο στην πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος διαπίστωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Μιλάνο το Eurogroup.
"To Εurogroup ενημερώθηκε για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ότι τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα θα συζητηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στα τέλη της χρονιάς.

Οι εκταμιεύσεις των ποσών που εναπομένουν για την Ελλάδα από το EFSF εξαρτώνται από την αξιολόγηση του προγράμματος, σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.
O Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως για την Ελλάδα υπάρχουν διαθέσιμα 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF και 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη του προγράμματος SMP (αγορές ομολόγων) της ΕΚΤ. "Και τα δύο αυτά ποσά εξαρτώνται από την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης", εξήγησε ο ίδιος.
Εστιάζοντας στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ διεμήνυσε πως τα δομικά προβλήματα των οικονομιών της Ευρωζώνης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα επανέλαβε την ανάγκη η νομισματική πολιτική να συνδυαστεί με δημοσιονομική πολιτική, επενδύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις.
Αναγνώρισε εξάλλου πως μέσα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, επετεύχθη ο στόχος της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και πλέον η προσοχή της Ευρωζώνης πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διεμήνυσε από την πλευρά του πως το πρόγραμμα ABS θα ξεκινήσει με ή χωρίς εγγυήσεις και θα είναι μεγάλο. Συμπλήρωσε δε πως “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και νομισματική πολιτική πρέπει να προχωρήσουν χέρι χέρι για να έρθει ανάπτυξη”.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντάισελμπλουμ: Μετά την αξιολόγηση της τρόικας τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα"

Ο Ρόντος «δίνει» Παπανδρέου και Λοβέρδο για το σκάνδαλο της ΜΚΟ

Τους τότε πολιτικούς του προϊσταμένους στο υπουργείο Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο, «έδειξε» ο Άλεξ Ρόντος, ως αρμόδιους για να αναζητηθούν ευθύνες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «αμαρτωλής» ΜΚΟ και των φερόμενων ως παράνομων χρηματοδοτήσεων που έλαβε από το ΥΠΕΞ την περίοδο 2000-2004.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αφέθηκε την Παρασκευή ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ, μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου. Το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για χρηματοδοτήσεις προς τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έλαβε σύμφωνα με τη δικογραφία επιδοτήσεις ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, για δράσεις –που έχουν χαρακτηριστεί βιτρίνα- σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράκ και Λίβανο. Το επίμαχο διάστημα υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού το 2002 μέχρι το 2004, με ευθύνη μεταξύ άλλων την έγκριση κονδυλίων που προορίζονταν για ΜΚΟ.
Μάλιστα, το «έργο» της συγκεκριμένης ΜΚΟ είχε διαφημιστεί από τον κ. Λοβέρδο, όταν είχε επισκεφθεί τον Λίβανο για να εποπτεύσει τις δράσεις «αποναρκοθέτησης» που εκτελούσε η οργάνωση στην περιοχή Ναμπατίγιε. Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο την υπόθεση της ΜΚΟ ανέλαβε η δικαιοσύνη, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ενέκρινε τα κονδύλια επειδή η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνεργαζόταν με τον ΟΗΕ και έκανε καλή δουλειά. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο ΟΗΕ διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ συνεργασία με το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».
Ο Άλεξ Ρόντος εκείνο το διάστημα διηύθυνε την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, της υπηρεσίας δηλαδή που χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Άλεξ Ρόντος κλήθηκε να λογοδοτήσει στη δικαστική λειτουργό για κατηγορίες που αφορούν σε απιστία στην υπηρεσία, ψευδείς βεβαιώσεις κ.α. σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις στην εν λόγω ΜΚΟ ύψους, που φέρονται πως δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες σε συνολικά οκτώ πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιώτες, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Κώστας Τζεβελέκος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο κ. Ρόντος, ως υπεύθυνος του υπουργείου Εξωτερικών το διάστημα από 10/7/2002 έως 24/1/2003, υπέγραψε δικαιολογητικά για την εκταμίευση ποσού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ στη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και τον Λίβανο χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου, εγκρίσεις οικείων πρεσβειών, σύνταξη εκθέσεων προόδου του έργου κ.λπ., αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου στο 100% του κόστους του.
Ο κ. Ρόντος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι ο ρόλος του ως γενικού διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Φέρεται επίσης να τόνισε ότι ο ρόλος του ήταν πολιτικός, λόγω της εμπειρίας του σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής και αφορούσε στη συνεργασία του με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδας ως κράτος-μέλος του ΟΟΣΑ. Τόνισε δε, ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, διότι συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Όμως, τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα με ανακοίνωση του γραφείου του, είχε επισημάνει τον Φεβρουάριο ότι «την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του υπουργείου Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνο τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ».
Αν λοιπόν το θεσμικό πλαίσιο που επικαλείται ο κ. Παπανδρέου ήταν ικανό να αναγνωρίσει παρατυπίες, αποτελεί ερώτημα γιατί δεν λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση.
Απάντηση οφείλει να δώσει η δικαιοσύνη, διερευνώντας πια και τυχόν ευθύνες των Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου, όταν μάλιστα αυτό αφήνει να εννοηθεί ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώτου, ο οποίος σημειωτέον συνεχίζει να αξιοποιείται από την ελληνική κυβέρνηση ως ειδικός εκπρόσωπος στο Κέρας της Αφρικής...
newsbomb

ΣΧΕΤΙΚΟ:Σκάνδαλο ΜΚΟ: Οι έπαινοι που εκθέτουν Παπανδρέου και Σημίτη
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρόντος «δίνει» Παπανδρέου και Λοβέρδο για το σκάνδαλο της ΜΚΟ"

Το ΣτΕ δίνει προθεσμία δύο μήνες στην κυβέρνηση για να επιστρέψει τα αναδρομικά στους ενστόλους

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης - Γιατί οι σύμβουλοι Επικρατείας επιχειρηματολογούν ότι οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα δεν είναι εμπόδιο για την αποκατάσταση του μισθολογίου των ενστόλων

Το ότι θα αποτελούσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας η αναδρομική αύξηση των αποδοχών των ενστόλων στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 καθεστώς, δεν συνιστά νόμιμο εμπόδιο για την συμμόρφωση προς την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους, αλλά ούτε σημαίνει ότι δεν μπορούσε η Κυβέρνηση να δρομολογήσει τη διαδικασία της επιστροφής των αποδοχών και την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

Αυτή είναι μια από τις βασικές σκέψεις των τεσσάρων πρακτικών της Τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έθεσαν προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί προς την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ενστόλους όλων των Σωμάτων.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση διαμόρφωσης του νέου μισθολογίου, οι αποδοχές των στρατιωτικών και των υπαλλήλων των Σωμάτων δεν μπορεί να είναι κατώτερες εκείνων που είχαν διαμορφωθεί πριν την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012, με τον οποίο μειώθηκαν οι αποδοχές των ενστόλων. Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο τότε ισοδυναμεί με παραβίαση του δεδικασμένου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την Κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.

Να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Οικονομικών έως σήμερα δεν έχει λάβει υπόψη του την απόφαση του ΣτΕ και για το λόγο αυτό οι ένστολοι κατέθεσαν τον περασμένο μήνα αιτήσεις στην Επιτροπή Συμμόρφωσης.

Με τις αιτήσεις τους ζητούν να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στην αμετάκλητη δικαστική απόφαση της Ολομέλειας και να της επιβληθούν κυρώσεις.

Συγκεκριμένα κατέθεσαν αιτήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.

Προηγουμένως, οι ένστολοι είχαν στείλει (19.6.2014) εξώδική δήλωση στο υπουργείο Οικονομικών για την ανδράνεια συμμόρφωσης του προς την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Το υπουργείο Οικονομικών διατύπωσε στους ενστόλους την πρόθεση του να προβεί στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ «κατόπιν, ωστόσο, συνεκτιμήσεως των υποχρεώσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, τις εξ αυτού απορρέουσες δεσμεύσεις και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν «εκκινήσει τη διαδικασία αποτίμησης του δημοσιονομικού κόστους και της συνακόλουθης επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα επόμενα έτη, δεδομένου ότι η εν λόγω δαπάνη δεν είχε προβλεφθεί κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014, ούτε, άλλωστε, είχε περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για τα έτη 2015 – 2018, το οποίο εγκρίθηκε με τον προγενέστερο της δημοσιεύσεως της ακυρωτικής αποφάσεως ν. 4263/2014».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών «για την αποτίμηση των δημοσιονομικών συνεπειών, λόγω του μεγάλου αριθμού των προσώπων στα οποία αφορά η απόφαση, πρέπει να παρασχεθεί επαρκής χρόνος, μόνον δε μετά την οριστικοποίηση της διαδικασίας αυτής, θα πρέπει «το εν λόγω ζήτημα να συμπεριληφθεί μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν σε διαβούλευση κατά τη διάρκεια των συνεχών διαπραγματεύσεων, μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας, οι οποίες θα αρχίσουν στις 2.9.2014 και, ειδικότερα, κατά το τέλος του δευτέρου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου 2014, προκειμένου να διασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη των εταίρων για την κάλυψη του πιθανολογούμενου σοβαρού δημοσιονομικού κόστους που θα επέλθει».

Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπό των πρόεδρο της Σωτήρη Ρίζο, εξέδωσε τέσσερα πρακτικά (10-13/2014) με τα οποία θέτει προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο για να συμμορφωθεί προ της απόφαση της Ολομέλειας.

Εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Ρίζο, μέλη της Επιτροπής είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Δημήτρης Αλεξανδρής.

Στα πρακτικά της Επιτροπής αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «παρά την παρέλευση χρονικού διαστήματος μείζονος του διμήνου από την δημοσίευση της αποφάσεως (13.6.2014), σε ουδεμία ενέργεια προς υλοποίησή της προέβη».

Και ναι μεν, συνεχίζει το πρακτικό, «λόγω των εγγενών δυσχερειών που συνδέονται με την εφαρμογή της αποφάσεως αυτής, εχούσης σημαντικές δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες, οι οποίες πράγματι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο επισταμένης μελέτης εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, δεν θα μπορούσε να απαιτηθεί από τη διοίκηση η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων για την υλοποίηση της αποφάσεως μέτρων εντός του, κατά τα ανωτέρω, χρονικού διαστήματος».

Πλην, όμως, «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπηρετούντες ένστολοι υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του νόμου 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους».

Και υπογραμμίζεται στα πρακτικά της Επιτροπής: «Δεν συνιστά, αντιθέτως, συμμόρφωση της διοικήσεως η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του εν γένει δημοσιονομικού κόστους που συνεπάγεται η εφαρμογή της, ούτε, άλλωστε, η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της επίμαχης δικαστικής αποφάσεως και η αδιάστικτη αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της».

Εξάλλου, -συνεχίσουν τα πρακτικά- τα αναφερόμενα στις απόψεις της διοικήσεως, με τα οποία επιχειρείται σύνδεση του ζητήματος της συμμορφώσεως προς τις προβλέψεις διαφόρων νομοθετημάτων (π.χ. Ν. 4263/2014) ή τη διαπραγμάτευση του ίδιου ζητήματος με την λεγόμενη Τρόικα, δεν συνιστούν νόμιμα εμπόδια για την αιτούμενη συμμόρφωση ούτε δικαιολογούν προσωρινή αποχή από αυτήν, ως μη βασιζόμενα σε κάποια συνταγματική διάταξη ή αρχή».

Δεν παραλείπει η Επιτροπή να επισημάνει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει την δυνατότητα να προβεί στην «κατάρτιση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας επί τη βάσει των κριτηρίων που τέθηκαν με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Πάντως, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «στην περίπτωση, αυτή, κατά τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, οι αποδοχές των στρατιωτικών και των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να καθορισθούν σε επίπεδα αντίστοιχα και, κατά μείζονα λόγο, κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ’ εφαρμογήν του Ν. 4093/2012, καθόσον μία τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμούσε με παραβίαση του δεδικασμένου που απορρέει από την ακυρωτική απόφαση και θα συνιστούσε, κατ’ επέκταση, περίπτωση μη συμμορφώσεως της διοικήσεως προς την απόφαση αυτή».

Τέλος, η Επιτροπή θα συνέλθει και πάλι στο τέλος του ερχόμενου Νοεμβρίου για να εξετάσει εάν το υπουργείο Οικονομικών έχει συμμορφωθεί ή όχι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ δίνει προθεσμία δύο μήνες στην κυβέρνηση για να επιστρέψει τα αναδρομικά στους ενστόλους"

Στην παγκόσμια συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους και η Ελλάδα

Θετική ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ιδέα «δημιουργίας μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών», που θα συντονίζει τις αντιδράσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους οι ενέργειες του οποίου προκαλούν «τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου».

Στη συγκεκριμένη πρόταση, ήδη από τη σύνοδο του Κάρντιφ, έχουν δηλώσει την ετοιμότητα συμμετοχής τους η Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Τουρκία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται η «πολιτική υποστήριξη» της Αθήνας στη συγκεκριμένη διεθνή πρωτοβουλία ταυτόχρονα με την «αλληλεγγύη» της προς την Ιρακινή κυβέρνηση, τους χριστιανούς, τις εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής «που υπέστησαν τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου «Ισλαμικού Χαλιφάτου», μιας ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης, που πρέπει να εξαλειφθεί».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην παγκόσμια συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους και η Ελλάδα"

Η Standard & Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία από «Β-» σε «Β»

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο οίκος ανεβάζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα δηλαδή σε «B» από «Β-» που την αξιολογεί σήμερα, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη θετική αλλαγή κλίματος έναντι της Ελλάδας.

Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό.

H S&P αναφέρει στην έκθεσή της ότι τα ρίσκα σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν υποχωρήσει. Αναγνωρίζει τη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει γίνει και θεωρεί πολύ σημαντικό γεγονός ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει ένα ικανό αποθεματικό για να καλύψει ενδεχόμενες νέες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Εκτιμά ακόμη ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 2% του ΑΕΠ την περίοδο 2014-2017. Το ποσοστό είναι μικρότερο του 4,5% επί του ΑΕΠ που έχει ως στόχο η κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα της τρόικας. Η S&P ωστόσο εκτιμά ότι αυτή η χαμηλότερη εκτίμηση είναι ποιο ρεαλιστική πολιτικά και συνεπής με μια ήπια μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

“Βλέπει” επίσης ανάπτυξη 0,2% για το 2014 και 1,9% το επόμενο έτος, ενώ αντίστοιχα τοποθετεί το χρέος στο 176% και 173% του ΑΕΠ.

Ο οίκος περιμένει ότι η κυβέρνηση θα απορροφήσει αυξημένο ποσοστό κοινοτικών πόρων, θα αυξήσει την φορολογική βάση και θα βελτιώσει την είσπραξη φόρων. Από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έχει λίγα περιθώρια για περαιτέρω συρρίκνωση των δαπανών. Αναμένει ότι θα προχωρήσει σε ήπιες μειώσεις φόρων ενώ αναγνωρίζει ότι ένα από ρίσκα στις εκτιμήσεις που διατυπώνει είναι ο κίνδυνος να παγιωθούν οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Standard & Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία από «Β-» σε «Β»"

Κυριακάτικη αγορά: Αντεπίθεση από Κωστή Χατζηδάκη και Θανάση Σκορδά

Οι δύο πολιτικοί που προώθησαν την μεταρρύθμιση της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός του Θανάσης Σκορδάς, με κοινή τους ανακοίνωση σηκώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για αναστολή του προσωρινού αυτού μέτρου.
Στην κοινή τους επιστολή, αναρωτιούνται οι δύο πολιτικοί κατά πόσο θα υπάρξει ανάλογη παρέμβαση λόγω «ηθικής βλάβης» ώστε να μένουν κλειστά και τα ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και ανθοπωλεία, ενώ ξεκαθαρίζεται πως ως προς το θέμα του εκκλησιασμού το άνοιγμα των μαγαζιών γίνεται μετά τις 11:00 το πρωί.
Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:
«Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ σε σχέση με τα εμπορικά καταστήματα είναι φυσικά απολύτως σεβαστή. Γεννώνται όμως ορισμένα ερωτήματα τα οποία είναι χρήσιμο να τεθούν ενόψει και της δεύτερης και οριστικής συζήτησης του θέματος στο ΣτΕ. Η Επιτροπή Αναστολών επικεντρώνεται στην οικονομική και ηθική βλάβη των καταστηματαρχών και εργαζομένων. Διερωτώμεθα λοιπόν:
1. Θα υπήρχε άραγε παρόμοια τοποθέτηση σε αντίστοιχη προσφυγή για καταστήματα που παραμένουν ήδη ανοιχτά τις Κυριακές, όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία; Εκεί γιατί να μη συντρέχει ηθική βλάβη;
2. Το μέτρο το οποίο αναστέλλεται προσωρινά είναι το ίδιο προσωρινού χαρακτήρα. Διαρκείας ενός έτους. Είναι άραγε τόσο ανεπανόρθωτη η ζημιά ώστε αξίζει να απαγορευτούν ακόμη και οι δοκιμές;
3. Το μέτρο είναι προαιρετικό. Αν όλοι οι εμπλεκόμενοι αισθάνονται ότι θίγονται, κανένας δεν θα το εφαρμόσει. Επομένως, γιατί να φροντίζει κανείς πριν από αυτούς για αυτούς;
4. Στην αιτιολόγηση περί ηθικής βλάβης υπάρχει αναφορά στο δικαίωμα εκκλησιασμού. Γιατί όμως αγνοείται ότι με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν μετά τις 11 το πρωί; Και τέτοιου είδους ηθική βλάβη δεν υφίσταται άραγε σε εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν ήδη στις τουριστικές περιοχές;
Όλα θα κριθούν τελικά με βάση τις προβλέψεις του Συντάγματος και των νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ανεξάρτητα όμως από την τελική έκβαση της υπόθεσης, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την πλειονότητα των καταναλωτών, στηρίχτηκε σε αξιόπιστες μελέτες και εναρμονίζει την Ελλάδα με τις τάσεις στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε αυτές που μας ανταγωνίζονται τουριστικά. Είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε όλοι πως τα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται με την ακινησία ούτε με την αγνόηση των εξελίξεων στην Ευρώπη».\
protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριακάτικη αγορά: Αντεπίθεση από Κωστή Χατζηδάκη και Θανάση Σκορδά"

Εξηγήσεις για παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων ζητούν 62 «γαλάζιοι» βουλευτές

62 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνυπέγραψαν ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, σχετικά με την πιθανότητα παρακράτησης των αγροτικών ευρωπαϊκών ενισχύσεων για οφειλές προς τον ΟΓΑ.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Στα πλαίσια νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ψηφίστηκε πριν μερικούς μήνες διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να παρακρατούν οφειλές από πάσης φύσεως πληρωμές που καταβάλλονται από το δημόσιο και τους φορείς του. Ο νόμος δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στην ενιαία αγροτική ενίσχυση, πλην όμως, το Υπουργείο Εργασίας, με εγκύκλιό του δίνει μια διασταλτική ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία οι παρακρατήσεις αφορούν και πληρωμές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επειδή πρόκειται για ερμηνεία του Νόμου, την οποία σε καμία περίπτωση δεν εγκρίναμε, έκρινα σκόπιμο να καταθέσω σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Τονίζω ότι ο νόμος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε επιδοτήσεις «που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του δημοσίου τομέα». Όμως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν «καταβάλλει» τις ενισχύσεις στους αγρότες, αλλά μεσολαβεί, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Έλληνα αγρότη για την κατανομή των ενισχύσεων.

Επιπλέον επεσήμανα ότι ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ρητά ότι «οι ενισχύσεις…καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους», καθώς η εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών αποτελεί στόχο της κοινής γεωργικής πολιτικής. Ο τέως Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Τσιόλος έχει επιβεβαιώσει αυτή την αρχή, δηλώνοντας ότι οι ενισχύσεις είναι για τους γεωργούς και όχι για οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, είτε συλλέγει φόρους είτε συλλέγει οποιοδήποτε άλλο χρέος των αγροτών. Με βάση αυτόν τον κανονισμό, κάθε συμψηφισμός που γίνεται σήμερα, για παράδειγμα με οφειλές προς τον ΕΛΓΑ ή τις Τράπεζες, γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση του δικαιούχου. Εξάλλου, αν το κράτος αρχίσει να παρακρατά χρήματα των αγροτών, ενδέχεται και άλλοι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, να αξιώσουν το ίδιο, με ολέθρια βεβαίως αποτελέσματα.

Τόνισα ότι σήμερα 300.000 αγρότες απειλούνται να μείνουν χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ακόμα χειρότερα, ήδη σήμερα αγρότες με οφειλές προς τον ΟΓΑ που δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις και ενισχύσεις που έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους. Προφανώς κανένας αγρότης δεν περιέρχεται σκοπίμως σε αυτή τη θέση. Οι οφειλές έχουν διογκωθεί εξαιτίας αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής τους.

Βεβαίως η βιωσιμότητα του ΟΓΑ πρέπει να διαφυλαχθεί, πλην όμως υπάρχουν άλλα μέσα που δεν περιλαμβάνουν ούτε δεσμεύσεις λογαριασμών, ούτε κατασχέσεις. Πρότεινα την αναστολή της εφαρμογής της διάταξης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ μέχρι να ενεργοποιηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και η νέα ρύθμιση οφειλών προς τον ΟΓΑ. Επιπλέον, ζήτησα την απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας που αναφέρεται στην ενιαία ενίσχυση ή την προσθήκη ρητής προϋπόθεσης ότι οποιαδήποτε παρακράτηση από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις πρέπει να γίνεται με γραπτή συγκατάθεση του δικαιούχου.

Την ερώτηση που κατέθεσα συνυπογράφουν 62 συνάδελφοι Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που καταδεικνύει την γενικευμένη ανησυχία για τις συνέπειες από τυχόν εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Πιστεύω τα συναρμόδια Υπουργεία να αναγνωρίσουν την ορθότητα των επιχειρημάτων μας και να δώσουν την ευκαιρία στους αγρότες μας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές, ελάχιστες δυνατότητές τους.»

Παρατίθεται η ερώτηση:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ.Υπουργούς: Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση

Θέμα: Παρακράτηση ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων για συμψηφισμό με οφειλές προς ΟΓΑ

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τον νόμο 4254/2014, και ειδικότερα με την υποπαράγραφο ΙΑ2, δίνεται η δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να παρακρατούν οφειλές των ασφαλισμένων από τυχόν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και πάσης φύσεως πληρωμές που καταβάλλονται από το δημόσιο και τους φορείς του.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη από το Υπουργείο Εργασίας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις πληρωμές αυτές περιλαμβάνονται και οι άμεσες ενισχύσεις που καταβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.

Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για μία διασταλτική ερμηνεία της διάταξης του Νόμου, την οποία σε καμία περίπτωση δεν εγκρίναμε. Ο Νόμος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε επιδοτήσεις «που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του δημοσίου τομέα». Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν «καταβάλλει» τις ενισχύσεις στους αγρότες, αλλά μεσολαβεί, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Έλληνα αγρότη για την κατανομή των ενισχύσεων.

Πλην όμως, είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κανονισμού 1782/2003, «οι ενισχύσεις στα πλαίσια των καθεστώτων στήριξης…καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους». Βεβαίως, πράγματι υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία μνημονεύεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία το κράτος μέλος μπορεί να προβαίνει σε συμψηφισμό. Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ότι η εν λόγω νομολογία, η οποία ερμηνεύει τον παλαιότερο Κανονισμό 1765/1992 της ΕΟΚ, αν και ασφαλώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την ομοιόμορφη ερμηνεία του Κανονισμού, δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τη νομοθεσία.

Εξάλλου, παρόμοια ζητήματα είχαν ανακύψει με τον συμψηφισμό των αγροτικών ενισχύσεων με οφειλές, για παράδειγμα στον ΕΛΓΑ ή σε Τράπεζες. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια παρακράτηση μέσω των τραπεζικών λογαριασμών των αγροτών μπορεί να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση του δικαιούχου. Μάλιστα, το ερώτημα είχε τεθεί στον τέως Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Τσιόλος, ο οποίος απάντησε ότι κάθε απόφαση συμψηφισμού σε εθνικό επίπεδο πρέπει να ανταποκρίνεται στο γράμμα και στο πνεύμα των κοινοτικών διατάξεων, διότι οι ενισχύσεις είναι για τους γεωργούς και όχι για οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, είτε συλλέγει φόρους είτε συλλέγει οποιοδήποτε άλλο χρέος των αγροτών. Επεσήμανε δε ότι, κανονικά, τέτοιες αποφάσεις συμψηφισμού πρέπει να κοινοποιούνται εκ των προτέρων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα ήθελα δε να σας τονίσω ότι η ίδια η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι η παρακράτηση «βρίσκει εφαρμογή και στις αντισταθμιστικές πληρωμές που καταβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων για την επίτευξη των στόχων της κοινής γεωργικής πολιτικής». Φοβούμαι ότι κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η βιωσιμότητα του ΟΓΑ αποτελεί στόχο της κοινής γεωργικής πολιτικής. Το γεγονός ότι 300.000 αγρότες έχουν οφειλές προς τον ΟΓΑ δεν ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ενδιαφέρει όμως η πιθανότητα 300.000 Έλληνες αγρότες να χρεοκοπήσουν επειδή το δημόσιο θα προχωρήσει σε αναγκαστική δέσμευση της ενιαίας ενίσχυσης.
Κύριε Υπουργέ,

Όταν ψηφίσαμε τον νόμο 4254, είχαμε υπόψη μας να διευκολύνουμε τον αγρότη, όχι να του στερήσουμε στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι ο νόμος περιλαμβάνει ευρωπαϊκές ενισχύσεις, η όποια παρακράτηση θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο εφόσον υπάρχει η συγκατάθεση του αγρότη, όπως συμβαίνει με τον ΕΛΓΑ. Θα ήθελα δε να σας επισημάνω ότι εάν το δημόσιο αξιώσει την κατάσχεση, ουσιαστικά, της ενιαίας ενίσχυσης, έναντι οφειλών, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ώστε και ιδιώτες να διεκδικήσουν το ίδιο. Με άλλα λόγια, το κράτος θα παρακρατά τα χρήματα των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ιδιώτες θα κατάσχουν όσα χρήματα φτάσουν στις τράπεζες, μέσω της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και ο Έλληνας αγρότης, που πλέον έχει εναποθέσει τις τελευταίες του ελπίδες για επιβίωση στις ενισχύσεις που δικαιούται, θα χρεοκοπήσει.

Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα 300.000 αγρότες απειλούνται να μείνουν χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ακόμα χειρότερα, ήδη σήμερα αγρότες με οφειλές προς τον ΟΓΑ που δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μπορούν να εισπράξουν αποζημιώσεις και ενισχύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς τους. Αντιλαμβάνεστε ότι κανένας αγρότης δεν περιέρχεται σκοπίμως σε αυτή τη θέση. Οι οφειλές έχουν διογκωθεί εξαιτίας αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής τους. Βεβαίως η βιωσιμότητα του ΟΓΑ πρέπει να διαφυλαχθεί, πλην όμως υπάρχουν άλλα μέσα που δεν περιλαμβάνουν ούτε δεσμεύσεις λογαριασμών, ούτε κατασχέσεις.

Ήδη με τον νόμο 4152/2013 θεσπίστηκε η ρύθμιση «Νέα Αρχή» για τους οφειλέτες του ΟΓΑ για ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 31/12/12 σε 48 δόσεις. Πρόσφατα, ψηφίσαμε τροπολογία που προβλέπει γενναία ρύθμιση των «κόκκινων» αγροτικών δανείων, της οποίας αναμένεται η ενεργοποίηση. Αυτό είναι αυτονόητο ότι θα βοηθήσει τους αγρότες να εξοικονομήσουν χρήματα ώστε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΓΑ. Αναμένεται επίσης νομοθετική πρωτοβουλία για νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα καλύψει περισσότερους αγρότες. Επομένως είναι σαφής η βούληση της Κυβέρνησης να διευκολύνει τον αγροτικό κόσμο και να αποφευχθούν κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Προτίθεστε να αναστείλετε την εφαρμογή της υποπαραγράφου ΙΑ2 του νόμου 4254, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οφειλές ασφαλισμένων προς τον ΟΓΑ, μέχρι την ολοκλήρωση της ψήφισης και την ενεργοποίηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν συνολικά την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών τόσο προς το δημόσιο, όσο και προς ιδιώτες;

2. Προτίθεστε να αποσύρετε την εγκύκλιο 29212/2081/29-08-2014, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο μπορεί να παρακρατά αντισταθμιστικές πληρωμές από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων;

3. Εάν επιμείνετε στη διασταλτική ερμηνεία του νόμου 4254, προτίθεστε να εκδώσετε νέα ερμηνευτική εγκύκλιο, στην οποία ρητά να αναφέρεται ότι οποιαδήποτε παρακράτηση από τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις πρέπει να γίνεται με γραπτή συγκατάθεση του δικαιούχου;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
2. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3. ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
4. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
5. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
6. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
7. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
9. ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
10. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
12. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
13. ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
14. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
15. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
16. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
17. ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
18. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
19. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
20. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
21. ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
22. ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
23. ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
24. ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
25. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
26. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
27. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
28. ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
29. ΜΑΚΡΗ ΖΕΤΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
30. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
31. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
32. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
33. ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
34. ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
35. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
36. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
37. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
38. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
39. ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
40. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
41. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
42. ΒΛΑΧΒΕΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
43. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
44. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
45. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
46. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
47. ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
48. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
49. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
50. ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
51. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
52. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ
53. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
54. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
55. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
56. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
57. ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ-ΣΟΔΗ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ
58. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
59. ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ
60. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
61. ΜΠΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
62. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξηγήσεις για παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων ζητούν 62 «γαλάζιοι» βουλευτές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news