facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς

«Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς», γράφει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας: «Μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Τη στιγμή που οι Γερμανοί εργάζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 1.658,5 ώρες, Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες. Ακόμα και οι Έλληνες εργάζονται με 1.808 ώρες, πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς.

Στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι Γερμανοί εργάζονται πολύ, έχουν όμως και πολλές αργίες», στο οποίο τονίζεται: «Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία. Όμως ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι. Διότι από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός. Σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς"

DW:Ενδεχόμενο τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα

Η αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα αλλά και το σχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2015 στο «τραπέζι» του επόμενου Εurogroup. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας στήριξης προς την Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης της τρόικας, που θα ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2015, θα αποτελέσουν τη βάση των συζητήσεων στο Εurogroup για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Στις Βρυξέλλες προτρέπουν την ελληνική κυβέρνηση να προβεί γρήγορα σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου και να ξεκινήσουν οι διεξοδικές συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η Ελλάδα και τα κράτη μέλη έχουν θεσμική υποχρέωση στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας να υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδια προϋπολογισμού του 2015. Το ελληνικό σχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, θα είναι βασική παράμετρος για τον υπολογισμό της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και κυρίως του χρέους, αφού θα περιλαμβάνει τους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας στήριξης της Ελλάδας

Mέχρι τις 15 Οκτωβρίου η υποβολή του ελληνικού προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Παράλληλα με την εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους, το Εurogroup θα εξετάσει και το ενδεχόμενο νέας στήριξης της Ελλάδας μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος, εφόσον υποβληθεί ανάλογο αίτημα από την κυβέρνηση. «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε για νέο πρόγραμμα ή επέκταση του υφιστάμενου», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος εκτίμησε ωστόσο επικαλούμενος δημοσιεύματα στον Tύπο, ότι αυτό δεν φαίνεται να είναι στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα τότε η Ελλάδα θα πρέπει να βγει στις αγορές για δανεισμό, υπογράμμισε ο αξιωματούχος, πρόσθετος ότι η συγκυρία είναι πολύ καλή λόγω της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων. Τη θετική συγκυρία θέλουν να εκμεταλλευτούν και άλλες πρώην μνημονιακές χώρες, όπως η Ιρλανδία, κυρίως, αλλά και η Πορτογαλία, οι οποίες επιθυμούν μέσω της εξόδου στις κεφαλαιαγορές να αποπληρώσουν πρόωρα τα υψηλότοκα δάνεια που έλαβαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο των προγραμμάτων διάσωσης το 2010.

Η επικείμενη έναρξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα συζητηθεί την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Εurogroup στο Μιλάνο, όπου θα γίνει ενημέρωση των υπουργών για τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο Παρίσι μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Ενδεχόμενο τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα"

ΣΔΟΕ: 1 στις 2 επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει

Να φοροδιαφεύγει βρέθηκε μια στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Από τις 2.639 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό, σε 1.872 εξ' αυτών διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις με αποτέλεσμα το ποσοστό της παραβατικότητας να ανέλθει σε 54%. Διαπιστώθηκαν συνολικά 390.028 παραβάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΣΔΟΕ υπερκάλυψε το στόχο του επταμήνου για τον αριθμό των ελέγχων. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε κατά 115%, αφού είχαν προγραμματισθεί 2.295 έλεγχοι και έγιναν τελικά 2.639.
Το ΣΔΟΕ κατά το ίδιο διάστημα δέχθηκε προς διερεύνηση 755 εισαγγελικές παραγγελίες από τις οποίες περαίωσε 585, ενώ στο στάδιο της εξέτασης, από τα προηγούμενα έτη, βρίσκονται συνολικά 1.684 τέτοιες παραγγελίες.
Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: 1 στις 2 επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει"

Κόντρες για τα οικονομικά των κομμάτων

Εν μέσω αντεγκλήσεων ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον «έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Συγκεκριμένα, με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο μειώνεται κατά 46% η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης κομμάτων από ΝΠ.Ι.Δ., δηλ από επιχειρήσεις, απαγορεύεται η χορήγηση τραπεζικών δανείων προς τα κόμματα με εγγύηση τις μελλοντικές επιχορηγήσεις τους, ενώ τα κόμματα θα πρέπει να τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας , όπως οι Ανώνυμες Επιχειρήσεις.
Παράλληλα ονομαστικοποιούνται οι οικονομικές εισφορές… Καθιερώνονται κουπόνια με ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ ή αριθμό δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του αγοραστή, ενώ για κάθε δικαιούχο χρηματοδότησης, η χρηματοδότηση θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό με ονομαστικές καταθέσεις ή με άλλη μέθοδο με την οποία θα μπορεί να ταυτοποιηθεί το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο που χρηματοδοτεί. Για παράδειγμα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι μαζικής χρηματοδότησης από τους πολίτες μέσω κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με το Ν. 3783/2009.
Τέλος απαγορεύεται η χρηματοδότηση προς πολιτικά κόμματα από φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
Αντεγκλήσεις και εντάσεις
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με βάση το νέο νόμο ουσιαστικά νομιμοποιείται η διαπλοκή, καθώς, όπως είπε, η χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών από Ν.Π.Ι.Δ. θα έχει σαν αποτέλεσμα προμηθευτές του Δημοσίου να διαγωνίζονται για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα χρήματα στα συστημικά κόμματα.
Να επανεξεταστεί το θέμα της ονομαστικοποίησης των κουπονιών ζήτησε ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο μπορεί να αποτελεί ένα βήμα αλλά δεν αποτελεί «μεταρρυθμιστική τομή».
Οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα έπρεπε να επιβληθούν από τη Τρόικα αλλά να είναι «αυτονόητες» υποστήριξε ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΗΜΑΡ και μαζί με το Γιάννη Δημαρά από τους ΑΝΕΛ ζήτησαν να γνωστοποιηθούν από τα αρμόδια υπουργεία τα πλήρη στοιχεία για τα χρέη των κομμάτων, δεδομένου πως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με βάση παλαιότερα στοιχεία, φέρονται να έχουν «μαύρη τρύπα» 250 εκατ. ευρώ.
Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως ο Περισσός δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία για τους χρηματοδότες του, και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι επιδιώκει να καταργήσει τον χαρακτήρα των κομμάτων και να τα μετατρέψει σε δημόσιες υπηρεσίες.
Κατήγγειλε δε, «φακέλωμα» μέσω των ονομαστικών κουπονιών και ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρες για τα οικονομικά των κομμάτων"

Κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων για τις φωτιές του 2007...Υπόμνημα αγωνίας από τον τραγικό πατέρα

Υπόμνημα αγωνίας για τον άμεσο κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό προσώπων που ευθύνονται για τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία , κατέθεσε χθες στην ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος που έχασε στις φωτιές της Ηλείας , τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του , την σύζυγό του και την μητέρα του.   

« Αισθάνομαι  την ανάγκη να σας ενημερώσω, για μία ιδιαίτερη σοβαρή ποινική υπόθεση, με πανελλήνιο, ακόμη και παγκόσμιο, ενδιαφέρον, η οποία κινδυνεύει να υποπέσει σε παραγραφή. Είμαι ο Γεώργιος Παρασκευόπουλος, που κατά τις 24 Αυγούστου 2007 στις γνωστές φωτιές της Ηλείας κάηκαν (αποτεφρώθηκαν) τα 4 ανήλικα παιδιά μου, η σύζυγος μου και η μητέρα μου. Συνολικά μόνο στη περιοχή του χωριού Αρτέμιδα Ηλείας κάηκαν 36 άτομα (εκτός των άλλων σε όλο το νομό Ηλείας).» – αναφέρει στο υπόμνημά του προς την ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο τραγικός πατέρας και σημειώνει:

« Της υπόθεσης αυτής επελήφθη η Ελληνική Δικαιοσύνη και, αφού προηγήθηκε προανάκριση και ανάκριση, εκδόθηκε το υπ΄ αριθμ. 4/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλ/κών Πύργου, με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικασθούν στο Τριμελές Πλημ/κείο Πύργου ο τότε Νομάρχης Ηλείας, ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως, δύο πυροσβεστικοί υπάλληλοι και μία ιδιώτης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια κ.λπ. Το Τριμελές Πλ/κείο Πύργου, ύστερα από σχετικές αναβολές, άρχισε να συνεδριάζει την 8η Μαρτίου 2012 και τελείωσε την 4η Δεκεμβρίου 2012, οπότε  και εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 539/2012 απόφασή του, με την οποία κηρύχτηκαν οι κατηγορούμενοι ένοχοι και τους επεβλήθησαν πολυετείς φυλακίσεις. Κατά της απόφασης αυτής οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία άρχισε να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών  Πατρών την 4/3/2014. Η διαδικασία διεξάγεται, κατ΄ άριστο τρόπο, ιδίως από την πλευρά των Δικαστών και του Εισαγγελέως και δεν έχω ούτε εγώ, ούτε οι άλλοι συγγενείς των τραγικών θυμάτων, κανένα απολύτως παράπονο.» – αναφέρει ο τραγικός πατέρας και τονίζει ότι :

« Υπάρχει, όμως, ένα μέγιστο θέμα, για το οποίο πρέπει να σας ενημερώσω (ενεργώντας για τον εαυτό μου και για λογαριασμό και των άλλων πολιτικώς εναγόντων) και αυτό είναι ο άμεσος κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ο χρόνος της 8ετούς παραγραφής συμπληρώνεται την 24-8-2015, δηλ. μπήκαμε ήδη στον 8ο χρόνο. Όπως σας προανέφερα, η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής άρχισε την 4-3-2014 στο Τριμ. Εφ. Πλ. Πατρών, και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων και μάλιστα υπολείπονται να εξεταστούν άλλοι 35 ιδιαίτερα ουσιώδεις μάρτυρες (εξετάστηκαν μέχρι σήμερα 80 μάρτυρες) και βεβαίως θα ακολουθήσει η ανάγνωση των πολλών και κρίσιμων εγγράφων, η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, οι απολογίες, οι πολλές αγορεύσεις (εισαγγελέως, συνηγόρων πολ. αγωγής και υπεράσπισης), η διάσκεψη και η έκδοση απόφασης.»

Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος σημειώνει επίσης :

« Όπως γνωρίζετε, όποια και εάν είναι η απόφαση, ακολουθεί και το στάδιο της αναιρετικής διαδικασίας, όπου οι προθεσμίες είναι γνωστές και αξεπέραστες.    Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να γραφτούν, τόσο τα πρακτικά, όσο και το σκεπτικό της απόφασης, τα οποία, ασφαλώς απαιτούν ανάλογο χρόνο. Όμως, κατά τη προχθεσινή δικάσιμο (5/9/2014) στο Τριμ. Εφ. Πατρών αντικαταστάθηκε οριστικά η γραμματέας της έδρας και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καθυστέρηση για τη σύνταξη των πρακτικών και ιδίως των προηγούμενων συνεδριάσεων. Επίσης, θα πρέπει να σας αναφέρω, ότι μέχρι σήμερα το Δικαστήριο δεν μπορεί (λόγω άλλων υπηρεσιακών υποχρεώσεων Εισαγγελέως και Δικαστών) και συνεδριάζει περισσότερες από 4-5 φορές το μήνα. Οφείλω, όμως, να σας αναφέρω ότι, από την πλευρά του Εισαγγελέως και των Δικαστών, επειδή βλέπουν τον μεγάλο κίνδυνο της παραγραφής, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για επίσπευση της διαδικασίας και ιδίως για την εξασφάλιση περισσότερων δικασίμων, αλλά αυτό, εκ των πραγμάτων, καθίσταται αδύνατο, διότι δεν υπάρχουν άλλες ελεύθερες δικάσιμοι και ο Εισαγγελέας και οι Δικαστές έχουν και άλλες υποχρεώσεις.»

Ο τραγικός πατέρας με δεδομένα τα ανωτέρω κάνει έκκληση στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και αναφέρει :

« Εν όψει όλων αυτών, κατά τη δικάσιμο της 5/9/2014 θέσαμε στο Δικαστήριο και πάλι το θέμα του άμεσου κινδύνου της παραγραφής και γνωρίσαμε προς αυτό (καταχωρήθηκε και στα πρακτικά), ότι θα επισκεφθούμε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για να παρακαλέσουμε να βρεθεί σχετική λύση, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες δικάσιμοι, ώστε να τελειώσει η εκδίκαση της υπόθεσης και η έκδοση της σχετικής αποφάσεως μέσα στο μήνα Οκτώβριο 2014. Αρκεί, όμως, να σας αναφέρουμε, ότι για το μήνα Σεπτέμβριο μας δόθηκαν μόνο πέντε (5) δικάσιμοι, ήτοι οι 5/9, 15/9, 25/9, 29/9 και 30/9/2014, διότι αυτό μπορεί να γίνει με τα σημερινά εκεί δεδομένα. Έτσι, όμως, και με αυτό το ρυθμό εκδίκασης της υπόθεσης είναι απολύτως βέβαιο, ότι δεν μπορεί να τελειώσει η υπόθεση, ούτε την Άνοιξη του 2015, αλλά τότε είναι απολύτως βεβαία η παραγραφή (εφόσον ασκηθεί αναίρεση και εφόσον ίσως υπάρξει κάποιος βάσιμος λόγος αναίρεσης). Μάλιστα, παρεκάλεσαν οι συνήγοροι μου και τους συνηγόρους υπεράσπισης να κάνουμε κοινή παράσταση ενώπιον σας.»

«Με βάση όλα τα ανωτέρω, έχω την υποχρέωση, εκφράζοντας τη σύμφωνη θέση και όλων των άλλων πολιτικώς εναγόντων, να επισημάνω το μέγα κίνδυνο της παραγραφής της υπόθεσης, και να σας παρακαλέσω να βρεθεί λύση, ώστε τα μέλη του συγκεκριμένου δικαστηρίου να είναι ελεύθερα και απερίσπαστα από άλλες υποχρεώσεις, προκειμένου να μπορεί το Δικαστήριο να συνεδριάζει, όσο είναι δυνατόν, καθημερινά και έτσι να μπορεί, με άνεση να εκδοθεί η απόφαση μέχρι τέλους Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου 2014. Με τη βεβαιότητα ότι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, θα δώσετε την κατάλληλη δυνατή λύση, σας ευχαριστώ πολύ. Πάντως, η τυχόν παραγραφή της υπόθεσης, εάν αυτό συμβεί, δεν τιμά κανένα και ιδίως την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ σ΄ εμάς τους οικείους των τραγικών θυμάτων, και ιδίως σ΄ εμένα που έχασα, τόσο άδικα, τέσσερα ανήλικα παιδιά, τη σύζυγό μου και τη μητέρα μου, θα προκαλέσει απερίγραπτη θλίψη, οργή και αγανάκτηση.» – σημειώνει στο υπόμνημά του ο τραγικός πατέρας .

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές που επέβαλε πρωτόδικα το δικαστήριο ήταν οι εξής:

Σοφία Νικολοπούλου – ποινή φυλάκισης 49 ετών και 9 μηνών .

Καφύρας Χαράλαμπος – πρώην αντιπεριφερειάρχης Ηλείας : ποινή φυλάκισης 49 ετών και  9 μηνών .

Πανταζής Χρονόπουλος – νυν  δήμαρχος Ζαχάρως : ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών.

Παναγιώτης Τσούρας – πυροφύλακας εποχικός : ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών

Μιχαλόπουλος Νικόλαος – πρώην διοικητής ΠΥ Κρέστενας : ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Φώτης Παππάς – πρώην υπαρχηγός Π.Σ – Αθώος.

Για τον Πανταζή Χρονόπουλο και τον Παναγιώτη Τσούρα το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ για τους υπόλοιπους δέχθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.- 

apokalypseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων για τις φωτιές του 2007...Υπόμνημα αγωνίας από τον τραγικό πατέρα"

Λουκέτο στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ βάζει ο Λοβέρδος

Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε, ότι κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ κα κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Εκτός από τα ΙΕΚ ΔΟΜΗ δεν θα λειτουργήσει επίσης φέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου που πληρεί τις κτιριακές προϋποθέσεις, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριό του στην οδό Δημητρέσσα.

Επίσης σε εξέλιξη είναι έλεγχος σε άλλο κολέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας ενώ επτά ακόμη ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις ενώ για τους φοιτητές τους θα ληφθεί μέριμνα.

Όπως τονίστηκε, για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ βάζει ο Λοβέρδος"

Απόφαση βόμβα: Ακυρες οι απολύσεις 10 υπαλλήλων στην ΕΡΤ - Ολόκληρη η απόφαση

Ακυρες έκρινε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις απολύσεις στην ΕΡΤ, υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων, τοποθετώντάς τους στις θέσεις που κατείχαν προ της απόλυσης με τους ίδιους μισθούς.

Παρά την ανατροπή που επιφέρει η απόφαση, σημειώνεται ωστόσο ότι είναι πρωτόδικη και αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και θα κριθεί δευτεροβάθμια από το Εφετείο.

Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν οι δέκα απολυμένοι της ΕΡΤ, με την υπ΄αριθμόν 2732/14 απόφαση, που εξέδωσε, κρίνει άκυρες τις απολύσεις τους και υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων στις θέσεις που είχαν προ την απόλυση και με τους ίδιους μισθούς.

Ορίζει, επίσης, πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που το εναγόμενο Δημόσιο δεν εφαρμόζει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η απόφαση δεν έχει άμεσα εκτελεστό χαρακτήρα.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση

Τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 9.000 - 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί, που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση βόμβα: Ακυρες οι απολύσεις 10 υπαλλήλων στην ΕΡΤ - Ολόκληρη η απόφαση"

Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλη για τον ΕΝΦΙΑ

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τις «διορθώσεις» στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 
Μεταξύ άλλων, με την τροπολογία:
-Προβλέπεται μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ για τα διαμερίσματα που παρέμειναν ξενοίκιαστα το 2013 και στα οποία διακόπηκε η ηλεκτροδότησή τους. 
- Η   χορήγηση της έκπτωσης συναρτάται με τη  συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των  200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.    
-Για την έκπτωση θα λαμβάνεται όμως υπόψη όχι το πραγματικό εισόδημα αλλά  το τεκμαρτό (γεγονός που σημαίνει ότι όποιος άνεργος π.χ. έχει στην κατοχή του άλλα ακίνητα θα το χάνει κατά πάσα πιθανότητα).
Δεν θα μπορεί να γίνει συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ με οφειλές του Δημοσίου προς τους φορολογούμενους.
Η καταβολή του φόρου ακινήτων θα γίνει οριστικά σε έξι δόσεις, με την πρώτη να λήγει στις 30/9/2014 και η τελευταία στις 28/2/2015. 
Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία: 
star
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλη για τον ΕΝΦΙΑ"

Γερμανικό Δικαστήριο δικαιώνει ομολογιούχο (για ελληνικά ομόλογα του 2010)

Γερμανικό δικαστήριο (Πρωτοδικείο) δικαίωσε προσφάτως γερμανό μικρο-ομολογιούχο, ο οποίος είχε ζητήσει το 2010 από την εναγόμενη Τράπεζα (Commerzbank), στο πλαίσιο της επερχόμενης πρόωρης συνταξιοδότησής του, την αναδιάρθρωση και τοποθέτηση των καταθέσεών του σε ασφαλή προϊόντα, τα οποία θα είχαν μεσαίες αποδόσεις και, εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας του, θα είχαν σύντομη διάρκεια λήξης. Υπό το πρίσμα αυτό η εναγόμενη Τράπεζα πρότεινε στον ενάγοντα την αγορά Ομόλογων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ), δεδομένου ότι τα εν λόγω ομόλογα είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης (στη διετία).

Πρέπει να σημειωθεί -όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης- ότι ο πελάτης της Τράπεζας γνώριζε τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο που υποκρύπτεται με την αγορά οποιουδήποτε κρατικού ομολόγου. Όμως, το γερμανικό δικαστήριο, ανεξάρτητα από τη γνώση αυτή του αγοραστή των ομολόγων, δικαίωσε τον μικρο-ομολογιούχο, καθώς ο υπάλληλος της Τράπεζας, παρά την ύπαρξη αντίθετων δεδομένων ως προς την επικινδυνότητα της τοποθέτησης των χρημάτων σε ελληνικά ομόλογα, ήταν πεπεισμένος για την διαχείριση του κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.

Η πεποίθηση του υπαλλήλου εδράζονταν στη θέση ότι σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του ομολόγου από την Ελλάδα, ο συγκεκριμένος κίνδυνος (αδυναμία πληρωμής) θα αντισταθμιζόταν από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ή τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ή το ΔΝΤ. Με βάση την πεποίθησή του αυτή, ο υπάλληλος της Τράπεζας συμβούλεψε τον πελάτη της και ο τελευταίος αγόρασε ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 15.000 Ευρώ, με τα γνωστά αποτελέσματα (PSI, «κούρεμα»).

Το γερμανικό Πρωτοδικείο καταδίκασε την εναγόμενη Τράπεζα (Commerzbank) για πλημμελή και εσφαλμένη παροχή συμβουλών εκ μέρους του υπαλλήλου της, ενώ διέταξε την επιστροφή των χρημάτων (κεφαλαίου) που είχαν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα στον ενάγοντα, αφαιρουμένων των ήδη εισπραχθέντων ποσών, καθώς και την επιστροφή των αποκτηθέντων ομολόγων στην Τράπεζα.

bolos-lawfirm
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό Δικαστήριο δικαιώνει ομολογιούχο (για ελληνικά ομόλογα του 2010)"

Πάτρα: ΔΩΡΕΑΝ απο σήμερα η στάθμευση στο κέντρο!

Τέλος εποχής για τα παρκόμετρα - Τι προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Αρχή, ενημερώνει τους κατόχους και οδηγούς των οχημάτων, ότι έληξε η σύμβαση του Δήμου της Πάτρας με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Τελειώνει έτσι μια περίοδος, όπου η στάθμευση αποτελούσε ένα ακόμα χαράτσι για τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να έχει λυθεί το κυκλοφοριακό, όπως διατυμπάνιζαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Αντίθετα, συνεχίζεται όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και το χάος.

Η Δημοτική Αρχή, ενημερώνει ότι σε όλες τις ζώνες, η στάθμευση πλέον είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η Δημοτική Αρχή τέλος, σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, θα καταθέσει για συζήτηση, ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της χαώδους κατάστασης.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: ΔΩΡΕΑΝ απο σήμερα η στάθμευση στο κέντρο! "

Έναρξη σχολικής χρονιάς: Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν φέτος τα σχολεία με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Οι ώρες του αγιασμού ενδέχεται διαφέρουν από σχολείο σε σχολείο, ανά περιοχή.
Αναφερόμενος στα προβλήματα εν όψει της έναρξης την Πέμπτη (11/09) της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Λοβέρδος παρατήρησε ότι τα βιβλία είναι στη θέση τους σε ποσοστό 95% και τόνισε: «Μας λείπει μόνιμο διδακτικό προσωπικό, όπου αν υπήρχε δεν θα είχαμε αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο να αγωνιούμε για κενά. Μας λείπουν 10 χιλιάδες μόνιμοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί τους οποίους φιλοδοξούμε να προσλάβουμε με διαγωνισμό τον Δεκέμβριο αν επιτύχουμε τώρα τον Σεπτέμβριο να βγούμε από τη σχέση 1 προς 10. Ενας να μπαίνει και 10 να συνταξιοδοτηθούμε. Είναι μία πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης και στη συνέχεια συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο η χρονιά θα ξεκινήσει με 500 κενά στο διδακτικό προσωπικό. «Θα προσπαθήσουμε να είναι οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί στις θέσεις τους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Από τώρα σας λέω ότι κατά τις σημερινές μας προβλέψεις 500 θέσεις θα μείνουν κενές, διότι παρόλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίες και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τα 16.500 κενά μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις 16 χιλιάδες».

Διαβάστε Περισσότερα » "Έναρξη σχολικής χρονιάς: Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία"

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) οι επιχειρήσεις των οποίων θα απολαμβάνουν χαμηλής φορολόγησης και ευνοϊκού μισθολογικού καθεστώτος εξετάζει η κυβέρνηση.
 

Την σχετική εξαγγελία έκανε από την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Διερευνούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών, με πρώτη εδώ στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουμε ακόμα ένα όπλο κατά της επιχειρηματικής μετανάστευσης».
Σύμφωνα με την Καθημερινή τα βασικά χαρακτηριστικά των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών θα είναι η λιγότερη γραφειοκρατία, η σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα, αλλά κυρίως ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των επιχειρήσεων. Βάσει των σχεδίων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση:
  • Οι επιχειρήσεις των ΕΟΖ θα έχουν φορολογικό συντελεστή μεταξύ 15% και 17% (από 26% σήμερα).
  • Οι ΕΟΖ θα προσδιορίζονται γεωγραφικά με τη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει προτεραιότητα και να ακολουθούν οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου και Πελοποννήσου.
  • Στις ΕΟΖ θα εφαρμόζονται πλήρως απλουστευμένες διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
  • Στις ΕΟΖ θα προβλέπονται αυξημένες αποδοχές για τους εργαζόμενους μέσω πριμ συνδεδεμένα με την παραγωγικότητα.
Η παγίδα των πριμ
Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) οι εργαζόμενοι των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εμφανίζονται να πληρώνονται καλύτερα από τους εργαζομένους εκτός των ζωνών, ωστόσο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εργάζονται περισσότερο. Συγκεκριμένα, δουλεύουν 10 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες.
Πολλές επιχειρήσεις εντός των ΕΟΖ μετέρχονται σύστημα ημερήσιων ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής, ήτοι για να αμειφθεί ο εργαζόμενος πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Αυτό οδηγεί του απασχολούμενος των ΕΟΖ να δουλεύουν πέραν της κανονικής βάρδιας χωρίς υπερωρίες απλά για να μη χάσουν το «πριμ».
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες σχεδιάζει η κυβέρνηση"

Τι αλλαγές φέρνει η “ΕΣΑΝ” Βορίδη στα νοσοκομεία! Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο

Με πλήρη ιδιωτικά κριτήρια φαίνεται ότι θα λειτουργούν σύντομα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς το νομοσχέδιο Βορίδη ψηφίζεται στη Βουλή και φέρνει τα πάνω κάτω στα οικονομικά.

Ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ φαίνεται πως μπαίνει με την Α.Ε. Εταιρεία που συστήνει ο Μάκης Βορίδης αφού με αυτό το τρόπο σταδιακά θα καταργηθεί η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η μισθοδοσία του προσωπικού θα περάσει στην εταιρεία.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης με τις ρυθμίσεις του αναθέτει σε Ανώνυμη Εταιρεία που θα ονομάζεται «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε». και στο εποπτικό της όργανο, την απόλυτη διαχείριση και διακίνηση του χρήματος που θα ρέει στο ΕΣΥ.

Μάλιστα βάζει για τα καλά τη… θηλεία στο λαιμό του συστήματος καθώς η διάρκεια ζωής της εταιρείας ΑΕ θα είναι τα 50 χρόνια!

Πρόκειται για μια εταιρεία που θα αναλάβει να «κουμαντάρει» το λεγόμενο σύστημα των DRGs που είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για την ταχύτερη αποζημίωση των υπηρεσιών και την αποδοτικότερη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Η Α.Ε. Εταιρεία, στο εποπτικό όργανο της οποίας θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, θα έχει στα χέρια της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων δημοσίων και ιδιωτικών και των ασθενών.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι βέβαιον ότι με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν πολλά Νοσοκομεία, θα ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες, θα γιγαντωθεί ο Ιδιωτικός Τομές και θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί των υγειονομικών. Οι πολίτες θα αγοράζουν εξολοκλήρου τις υπηρεσίες.

Όπως μάλιστα ισχυρίζονται στους ασφαλισμένους θα παρέχεται ένα μίνιμουμ παροχών. Οι ανασφάλιστοι θα παραπέμπονται στις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα πληρώνονται από τη τσέπη. Όσοι έχουν. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα ή στη φιλανθρωπία.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλαγές φέρνει η “ΕΣΑΝ” Βορίδη στα νοσοκομεία! Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο"

Στη Βουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Κατατίθεται, εκτός απροόπτου, σήμερα στη Bουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Στην τροπολογία θα προβλέπεται η έκπτωση του φόρου για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 20% καθώς και η μείωση του φόρου για τα ακίνητα στις 4.000 περιοχές εντός σχεδίου πόλεως και εκτός αντικειμενικού συστήματος στις οποίες κατά την πρώτη εκκαθάριση προέκυψαν πολύ μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στις περιοχές αυτές, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα ισχύσουν οι τιμές που είχαν ληφθεί υπόψη πέρυσι για τον υπολογισμό του ΦΑΠ προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το ύψος του φόρου που πρέπει να καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ"

Εκτός παιδικών σταθμών μένουν 22.000 παιδιά

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες, καθώς περίπου 22.000 παιδιά έφαγαν πόρτα από τη δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν στο μεταξύ οι δήμοι, καθώς στο παρά πέντε της έναρξης λειτουργίας των σταθμών εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Από τις 112.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών οι 97.000 κρίθηκε πως πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως οι προσφερόμενες θέσεις άγγιξαν τις 90.000 περίπου, τελικώς μόνο 75.500 παιδιά πήραν εισιτήριο τοποθέτησης στους σταθμούς.

«Εδώ ισχύει το "λεφτά υπάρχουν"» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Οπως επισημαίνει, μετά τις πιέσεις των τελευταίων μηνών διασφαλίστηκαν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους σταθμούς.

Ωστόσο, μετά την επιλογή των παιδιών που θα ευνοηθούν από το πρόγραμμα μένουν αδιάθετα περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα όμως που χιλιάδες οικογένειες δεν κατόρθωσαν να βρουν μία θέση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη φιλοξενία παιδιών στους σταθμούς, ο κ. Δανιηλίδης κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης και εκκρεμεί τώρα να λάβει το πράσινο φως και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Δύο εναλλακτικές. Η πρόταση περιλαμβάνει δύο εναλλακτικές εκδοχές. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να καταργηθεί το πλαφόν που προβλέφθηκε για πρώτη φορά φέτος και ορίζει πως οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων, οι οποίοι διατίθενται για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών.

«Οπου υπάρχουν κενές θέσεις να διατεθούν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας» αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν να καλυφθούν άλλα περίπου 10.000 παιδιά από αυτά που είχαν υποβάλει αίτηση και δεν μπόρεσαν να τοποθετηθούν σε σταθμούς.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει διασφαλιστεί αλλά μένει αναξιοποίητο, να δοθεί ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τις δημοτικές δομές. «Ετσι θα μπορέσουν να πάρουν παιδιά από τον κατάλογο όσων υπέβαλαν αίτηση χωρίς να τους ζητήσουν τροφεία» λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Κάνει συγκεκριμένα λόγο για μια ξεχωριστή διαδικασία από το δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας, όπου στις υπόλοιπες θέσεις, που κανονικά οι δημοτικοί σταθμοί διαθέτουν με καταβολή αντιτίμου, με την επιχορήγηση θα μπορέσουν να τις καλύψουν χωρίς επιβάρυνση για τις οικογένειες.

Τα προβλήματα ανακύπτουν συχνά και εξαιτίας της μη αναγραφής δεύτερης και τρίτης επιλογής σταθμού στις αιτήσεις των οικογενειών. «Αποτέλεσμα είναι κάποιοι σταθμοί να εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση και να μην μπορούν να καλύψουν τα παιδιά, ενώ σε παρακείμενους σταθμούς να περισσεύουν θέσεις» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη μεταφορά θέσεων.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός παιδικών σταθμών μένουν 22.000 παιδιά"

Αποπομπή του Ν. Καραβίτη λόγω ΕΝΦΙΑ ζητούν 21 «γαλάζιοι» βουλευτές

Την αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Καραβίτη λόγω του ΕΝΦΙΑ, ζητούν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της Ν.Δ..

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αφορά την διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ.
«Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα», σημειώνουν οι βουλευτές και συνεχίζουν:

«Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε...».

Οι 21 βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:
«1) Αν έδωσε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.

2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ....

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για τον υπουργό Οικονομικών και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζουν τέλος ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου.....».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποπομπή του Ν. Καραβίτη λόγω ΕΝΦΙΑ ζητούν 21 «γαλάζιοι» βουλευτές"

Φόβοι για περιορισμό δραστηριοτήτων στον ΟΣΕ

  • Πληροφορίες για νέες περικοπές δρομολογίων
  • Άμεση ανάγκη για Προσλήψεις προσωπικού

Ο κίνδυνος να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στο μεταφορικό του έργο ο ΟΣΕ λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι πλέον ορατός. Συνδικάτα και εργαζόμενοι έχουν επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανταπόκριση από το υπουργείο Μεταφορών.
Την τραγική κατάσταση της έλλειψης προσωπικού περιέγραψε με δηλώσεις του στα «Σιδηροδρομικά Νέα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα νέων προσλήψεων προκειμένου ο Όμιλος του ΟΣΕ να ανταποκριθεί στο μεταφορικό του έργο. «Η καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του μεταφορικού έργου του σιδηρόδρομου» τονίζουν οι σιδηροδρομικοί



Γιατί φτάσαμε εδώ;

Οι Μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις ήταν οι κύριες αιτίες της δραματικής μειώσεις του προσωπικού. Το υπουργείο Μεταφορών παρά την μεγάλη έλλειψη δεν προχώρησε σε νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι θέσεις που εκκενώθηκαν. Σήμερα οι διοικήσεις του Ομίλου του ΟΣΕ καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να «μπαλώσουν» την κατάσταση εκ των έσω με μετακινήσεις υπάλληλων αλλά αυτό δεν μπορεί να δώσει λύσει το μεγάλο πρόβλημα. «Εργαζόμαστε χωρίς σταματημό. Με τις μετακινήσεις προσωπικού δεν λύνεται το πρόβλημα» τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ.

Οργή και αγανάκτηση 

Οι συχνές αναστολές και οι καταργήσεις δρομολογίων έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στις εργασίες τους εξαιτίας αυτών των μεταβολών. Τα μηνύματα που δέχονται καθημερινά τα «Σ.Ν» είναι μηνύματα οργής και αγανάκτησης και ζητούν επαναφορά των δρομολογίων Προαστιακού.
«Πότε επιτέλους θα σεβαστούν τον πολίτη οι ιθύνοντες αυτού του τόπου;» αναφέρει χαρακτηριστικά μήνυμα αναγνώστη.

Επιστολή της ΠΟΣ 

Πρόσφατα σε ανοικτή επιστολή της προς τους επιβάτες των τρένων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών περιέγραψε με μελανά γράμματα την κατάσταση στον σιδηρόδρομο

«Ο σιδηρόδρομος που συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας τις προηγούμενες δεκαετίες οδηγείται στην απαξίωση και στη διάλυση. Αυτό που είναι ορατό και σε σένα επιβάτη είναι: οι ματαιώσεις των δρομολογίων, οι καθυστερήσεις, οι ελλείψεις καθαριότητας και ποιότητας στη μετακίνησή σου. Πρέπει να γνωρίζεις ότι πίσω από αυτά κρύβονται η έλλειψη προσωπικού, οι ελλείψεις των ανταλλακτικών αλλά κυρίως η βούληση των κυβερνήσεων που κινείται στη λογική της πώλησης που θα επιφέρει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και όχι της εύρυθμης λειτουργίας για ν' ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών». Αναφέρει μεταξύ των άλλων η επιστολή της ΠΟΣ προς τους επιβάτες.

sidirodromikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόβοι για περιορισμό δραστηριοτήτων στον ΟΣΕ"

Εως 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για κενά μη ηλεκτροδοτούμενα

Στον περαιτέρω καθορισμό των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ προχωρά σταδιακά η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία.

Αν τα επόμενα βήματα δε γίνουν σύντομα, τότε ο όποιος θετικός αντίκτυπος από την παρουσία του πρωθυπουργού θα χαθεί, λένε βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι περίμεναν περισσότερες παροχές.

Ήδη αποφασίστηκαν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που αφορούν στις 4.000 περιοχές εκτός αντικειμενικών αξιών αλλά και η έκπτωση στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατά 20% με χρόνο αναφοράς το 2013.

Επιπλέον η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% για το 2015 και κατά 50% στη συνέχεια.

Μία πρώτη εικόνα για τις αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων στις εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων θα έχει η κυβέρνηση κατά την συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής όπου θα συζητηθεί η πρόοδος στο ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα θα διαφανούν και οι προθέσεις των εταίρων σε σχέση με την πρόθεση του ΔΝΤ να γίνει σύσκεψη για το ελληνικό χρέος στις 14-15 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική καθώς θεωρεί ότι οι ευρωπαίοι εταίροι με πρώτη την Γερμανία θα αρνηθούν την πρόταση του ΔΝΤ που επιμένει στο κούρεμα του χρέους. Στην διελκυστίνδα αυτή εντάσσουν κυβερνητικοί παράγοντες τις διαρροές στον διεθνή τύπο περί την ανάγκη νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και αντίστοιχου μνημονίου. Η κυβέρνηση το αρνείται καθώς θεωρεί ότι οι όποιες ανάγκες χρηματοδότησης θα καλυφθύν με άλλους τρόπους.

Η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στον στόχο της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Θεωρεί ότι εφόσον το χρέος ρυθμιστεί, θα μειωθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης ενώ από την στιγμή που χαρακτηριστεί επισήμως βιώσιμο θα ανοίξουν και οι πηγές δανειοδότησης από τις αγορές. Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει στο 2015 έχοντας κλείσει το θέμα του χρέους και έχοντας αντικαταστήσει το μνημόνιο και την τρόικα από ένα εθνικό σχέδιο που θα τελεί βέβαια υπό ευρωπαική εποπτεία. Στην επιτυχία αυτού του στόχου βασίσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος που θα εξασφαλίσει και τους 180 βουλευτές για την διαδοχή του κ. Κάρολου Παπούλια ώστε να αποφύγει τις εθνικές εκλογές.

Η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει η εκλογολογία και να επικρατήσουν συνθήκες πολιτικής ομαλότητας ώστε να αφιερωθεί κατ' αρχήν στην μεγάλη αξιολόγηση της Τρόικας που θα αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και ακολούθως στην διαπραγμάτευση για το χρέος. Δεν είναι και τόσο εύκολο καθώς οι απαιτήσεις της Τρόικας όπως διαφάνηκε από το Παρίσι συντηρούν το αρνητικό κλίμα και την συζήτηση περί εκλογών. Οι πιέσεις για το εργασιακό, το ασφαλιστικό και τους πλειστηριασμούς φορτίζουν περισσότερο την κατάσταση.

Συνάντηση με Κοέλιο


Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Πέδρο Πάσος Κοέλιο συναντάται σήμερα στις 11:15 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, που γνώρισαν την αγριότητα των μνημονίων, συμπίπτουν στην ανάγκη να υποχωρήσουν τα προγράμματα λιτότητας και να δωθεί επιτέλους έμφαση στην ανάπτυξη συνολικά στην ΕΕ, κάτι που αναμένεται να τονίσουν στις κοινές δηλώσεις που θα κάνουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εως 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για κενά μη ηλεκτροδοτούμενα"

Έως 100 δόσεις για τους μικροοφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία

Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους χρωστούν μικρά ποσά προς τα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν την πρόθεση να τα αποπληρώσουν σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι χρωστούν έως 15.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 100 ή και 108 δόσεις.

Όπως όλα δείχνουν, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, για τα μεγαλύτερα ποσά από 15.000 – 300.000 οι δόσεις θα διαμορφωθούν στις 72.

Από το υπουργείο υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των οφειλετών, περίπου 140.000 χρωστούν στα Ταμεία ποσά έως 20.000 ευρώ. Αλλού περίπου 30.000 έχουν χρέη ως και 60.000. Τα ποσά αυτά είναι δυνατό να καλυφθούν εφόσον υπάρξει ρύθμιση και έτσι επιχειρείται διευκόλυνση των οφειλετών ώστε να αρχίσουν και πάλι τα έσοδα να ρέων προς τα Ταμεία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έως 100 δόσεις για τους μικροοφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία"

Ρομά είχαν "'ρημάξει" Συχαινά, Ρίο, Καστρίτσι, Άγιο Βασίλειο και Αραχωβίτικα - Διέρρηξαν πάνω από δέκα σπίτια

Υπαίτιοι για περισσότερες από δέκα κλοπές είναι οι δύο νεαροί Ρομά, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους που αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές είχαν "ρημάξει" τα σπίτια που βρίσκονται στις περιοχές Συχαινά, Καστρίτσι, Ρίο, Άγιο Βασίλειο και Αραχωβίτικα από τις αρχές του χρόνου.

Χθες το πρωί οι δυο Ρομά, ηλικίας 18 και 20 ετών, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Αρχές και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τέσσερις κλοπές ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι στιγμής, φαίνεται η εμπλοκή τους σε περισσότερες από οκτώ ακόμα περιπτώσεις, αφού έχουν βρεθεί και αποτυπώματά τους.

Να σημειωθεί πως η δράση τους δεν περιοριζόταν μόνο σε μια κλοπή ή διάρρηξη την ημέρα αλλά πολλές φορές "χτυπούσαν" ακόμα και δύο φορές, όπως συνέβη στις 29 Αυγούστου.

Η Ασφάλεια Πατρών συνεχίζει τις έρευνες, ενώ αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις από το γραφείο τύπου της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά είχαν "'ρημάξει" Συχαινά, Ρίο, Καστρίτσι, Άγιο Βασίλειο και Αραχωβίτικα - Διέρρηξαν πάνω από δέκα σπίτια"

Οι δέκα αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

Το νέο ασφαλιστικό που επεξεργάζεται το υπουργείο εργασίας δεν φέρνει ανατροπές στα όρια συνταξιοδότησης αλλά περιλαμβάνει αλλαγές που επικεντρώνονται σε δέκα σημεία και έχουν προκαλέσει κύμα φυγής στη σύνταξη για χιλιάδες ασφαλισμένους. Οι αλλαγές αυτές πρόκειται να εφαρμοστούν από τι 2015 και σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» αφορούν κυρίως το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την αύξηση ημερών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη, την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και τις εφάπαξ παροχές.

Προβλέπεται αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από την 15ετία, 4.500 ημέρες ασφάλισης που ισχύει σήμερα, στην 20ετία 6.000 ημέρες ασφάλισης, ενώ θα καταργηθούν ή θα περιοριστούν τα πάσης φύσης μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξη.

Η βασική σύνταξη από το 2015 θα ξεκινά από τα 360 ευρώ, δηλαδή όσο είναι σήμερα η προνοιακή του ΟΓΑ. Ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης αλλάζει και υιοθετείται ένα μικτό σύστημα που θα οδηγήσει σε μείωση των παροχών.

Οι δέκα αλλαγές είναι οι εξής:

Αύξηση του ορίου χορήγησης της κατώτατης σύνταξης από την 15ετία στην 20ετίαΚατάργηση ή περιορισμός των πάσης φύσεως μπόνους που χορηγούνται στην κατώτατη σύνταξηΝέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεωνΛειτουργική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείωνΕνσωμάτωση των επικουρικών ταμείων στο ΙΚΑΕνιαίο σύστημα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορώνΕθνικό κέντρο απονομής συντάξεωνΕνιαίο δίκτυο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένωνΡήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις εφάπαξ παροχέςΑναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία

Κάτω από τα 360 ευρώ η βασική σύνταξη λόγω... ύφεσης

Θέμα μείωσης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, που θα χορηγείται σταδιακά από την 1/1/2015 ως «συμπλήρωμα» της αναλογικής, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές, θέτουν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στελέχη των Ταμείων ενόψει της εφαρμογής του ν. 3863/10 και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το επόμενο έτος, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης που συμμετέχουν στις συσκέψεις για την προετοιμασία εφαρμογής του νέου νόμου, θεωρούν αναπόφευκτη τη μείωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, αν ισχύσουν «ως έχουν» τα άρθρα 3 και 11 του σχετικού νόμου, τα οποία προβλέπουν τη βασική σύνταξη στα 360 ευρώ για το έτος 2010 και την ετήσια «αναπροσαρμογή» της στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Αν εφαρμοστεί ο παραπάνω μαθηματικός τύπος, σωρευτικά από το 2010 έως το 2014, η βασική σύνταξη υπολογίζεται ότι το 2015 λόγω των συνεχών μειώσεων στο ΑΕΠ θα πρέπει να οριστεί περί τα 330 ευρώ, ενώ αν γίνει ο υπολογισμός μόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος (το 2014), η βασική σύνταξη δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ΑΕΠ στο +0,60% και ΔΤΚ στο -0,50% (προκύπτει οριακή αύξηση 0,05%). Ο καθορισμός του ύψους της βασικής σύνταξης αναμένεται να γίνει σε κάθε περίπτωση έως τα τέλη του χρόνου, ενώ για την κυβέρνηση «δεν τίθεται θέμα μείωσης των κατώτατων συντάξεων», όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο διαψεύδοντας ότι η τρόικα ζήτησε να γίνουν μειώσεις.

Να σημειωθεί ότι στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περιλαμβάνεται σύσταση για την «ενίσχυση της ανταποδοτικότητας μεταξύ των εισφορών και των χορηγούμενων κύριων συντάξεων», έως ότου «ωριμάσει» το νέο σύστημα της βασικής + αναλογικής σύνταξης. Και κατά συνέπεια της κατάργησης του μη ανταποδοτικού που, είναι 30% στις κατώτατες συντάξεις και περί το 36% στο πρώην ΤΕΒΕ, χωρίς να υπολογίζεται το επίσης προνοιακό ΕΚΑΣ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δέκα αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων"

Θεσσαλονίκη: Δήμος καταργεί τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις

Με απόφαση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα καταργούνται οι εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες (Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου).

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο επειδή η αποδιδόμενη τιμή ΔΕΝ ανήκει στους «παρισταμένους επισήμους» αλλά αφορά στους ήρωες των αγώνων του Ελληνικού Εθνους οι «επίσημοι», οι πολιτιστικοί, αθλητικοί και δημόσιοι τοπικοί φορείς θα παρακολουθούν τις παρελάσεις με τους δημότες και μαζί με τους δημότες από τους οποίους άλλωστε προέρχονται και τάχθηκαν να υπηρετούν.

« Επειδή η ιστορική μνήμη και η οφειλόμενη τιμή ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε εκείνους που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδος και όχι στον εκάστοτε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο, καταργούμε τις εξέδρες των επισήμων και αρχής γινομένης από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα παρακολουθήσουμε και θα χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας, μαζί με τους συνδημότες μας από το πεζοδρόμιο, αποδίδοντας όλοι μαζί την οφειλόμενη τιμή και μνήμη στους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες που γέννησε η Ελλάδα στο διάβα της αιματοβαμμένης ιστορίας της » δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Δήμος καταργεί τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news