facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ από την τρόικα... αλλά με μέτρο

“Πράσινο” φως για φοροελαφρύνσεις, αλλά με μέτρο, έδωσε τελικά η τρόικα. Το μέτρο το οποίο θα ληφθεί υπόψη είναι οι αντοχές του προϋπολογισμού.

Το ίδιο πνεύμα κυριάρχησε και στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Η τρόικα λέει το πολυπόθητο ναι, αρκεί να μη θίγεται ο εισπρακτικός στόχος.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ετέθη των θέμα των φοροελαφρύνσεων οι οποίες μπαίνουν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Αν και όπως έσπευσε να υπογραμμίσει οι πιστωτές “καταλαβαίνουν απόλυτα τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος και ότι αναζητά πλέον ελπίδα”.

Κυβέρνηση και τρόικα ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του μήνα, αυτή τη φορά στην Αθήνα, με την ελληνική πλευρά να στοχεύει σε ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν.

Ωστόσο τα “αγκάθια” παραμένουν, με κυρίαρχα τις ομαδικές απολύσεις, το ασφαλιστικό, το νέο συνδικαλιστικό νόμο, τους πλειστηριασμούς ακινήτων και την ολοκλήρωση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις oi τριήμερες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι ήταν προκαταρκτικού χαρακτήρα εν όψει του νέου γύρου των συνομιλιών στα τέλη του μήνα στην Αθήνα. ενώ η τρόικα πιστοποίησε πως από τις 542 μνημονιακές δράσεις που είχαμε στο τέλος Αυγούστου το 50% έχει καλυφθεί.

Μεγάλη κουβέντα έγινε στο Παρίσι σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή και για τα “κόκκινα δάνεια”, που όπως εκτιμούσε πήγε καλά, ενώ χαρακτήρισε κομβικό θέμα το ζήτημα με στόχο να αποδεσμευτεί ρευστότητα για τις υγιείς επιχειρήσεις. “Πήγε πολύ καλά και δείξαμε στην πλευρά των δανειστών ότι είναι δικό μας το πρόβλημα και θέλουμε να το λύσουμε”.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ σχολίαζε πως οι αλλαγές θα είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαιωμένα έσοδα 3,2 δισ. ευρώ.

Κατά την έξοδό του από τη Βίλα Σαίντ όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε και πάλι σήμερα εποικοδομητικές συζητήσεις με τον υπουργό κ. Χαρδούβελη. Οι συναντήσεις στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών ήταν χρήσιμες και για τις δύο πλευρές για μια καλύτερη κατανόηση των κυρίων θεμάτων που έχουμε να συζητήσουμε σε σχέση με το μνημονίου και τα οποία θα μας απασχολήσουμε στην Αθήνα λίγο αργότερα μέσα στο μήνα».

Και για την ελληνική αντιπροσωπεία, η προκαταρκτική αυτή συνάντηση στο Παρίσι θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα «χρήσιμη».

«Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα χαλαρή, ανακαλύψαμε τι θέλει η κάθε πλευρά, αλλά και μας επέτρεψε να μπούμε στο βάθος των ερωτημάτων τους και αυτοί στο βάθος των δικών μας ερωτημάτων» εξήγησε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ από την τρόικα... αλλά με μέτρο"

Κομισιόν: Πρώτα μνημόνιο και μετά συζήτηση για το χρέος

Καμία συζήτηση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών δεν πρόκειται να ξεκινήσει, εάν προηγουμένως δεν επιτευχθεί η «πλήρης ικανοποίηση όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο πρόγραμμα», δηλαδή, στο Μνημόνιο.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ για την πορεία του ελληνικού χρέους, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Μνημονίου και ρωτούσε την Επιτροπή να τοποθετηθεί αναφορικά με τη βιωσιμότητά του.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού υπενθύμιζε την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 2012 του Eurogroup, στην οποία αποτυπωνόταν η δέσμευση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει για τις προτάσεις που έχουν συζητηθεί στο εσωτερικό της Τρόικα, αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Στην απάντησή της η Κομισιόν, διά του Επιτρόπου Κατάϊνεν, διαψεύδει τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, για το δήθεν τέλος του Μνημονίου και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το φθινόπωρο, αφού με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο συνδέει την έναρξη συζήτησης για τα ενδεχόμενα μέτρα ελάφρυνσής του, με την πλήρη εφαρμογή των Μνημονιακών δεσμεύσεων. Λέει συγκεκριμένα ο Επίτροπος ότι «…οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα και βοήθεια στην Ελλάδα, εφόσον κριθούν αναγκαία, εξαρτώνται από την πλήρη ικανοποίηση όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, η ικανοποίηση των όρων του Μνημονίου Συμφωνίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τα θέματα αυτά».

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στο ερώτημα κατά πόσο θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, παραπέμποντας, απλά, στην τελευταία Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (Debt Sustainability Analysis, σελ 67, The 2nd Economic Adjustmet Programme of Greece, 4th Review), στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Η Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους δείχνει μια ελαφρά επιδείνωση του δείκτη Χρέους προς το ΑΕΠ μέχρι το τέλος της δεκαετίας κατά την τρέχουσα επανεξέταση του προγράμματος, σε σχέση με την προηγούμενη» (Στα αγγλικά: The debt sustainability analysis points to a slight deterioration in the debt-to-GDP ratio by the end of the decade in the current review compared to the previous one.).

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Η απάντηση της Κομισιόν αποτελεί κόλαφο και εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση, καθώς διαψεύδει πλήρως την κυβερνητική προπαγάνδα για το δήθεν τέλος του Μνημονίου».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Πρώτα μνημόνιο και μετά συζήτηση για το χρέος"

ΟΑΕΔ: Ανοιχτή η εφαρμογή για το voucher 12.000 θέσεων εργασίας

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον για όλους τους ενδιαφερόμενους η εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Voucher 2014 στην ειδική ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Το συγκεκριμμένο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά, και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στην ειδική ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://youthguarantee.ypakp.gr.

Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία».
Το επιδοτούμενο πρόγραμμα voucher «Επιταγη εισόδου για ανέργους απο 18 έως 24 ετών» απευθύνεται στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά 12.000 εγγεγραμένων του ΟΑΕΔ.

Από τους 12.000 νέους που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν μέσω του πρόγραμματος voucher youth guarantee, οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα voucher προσφέρει στους ωφελούμενους θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ παράλληλα το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι ανέρχεται σε 2410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2240 για τους αποφοίτους υποχρεωτικής , δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Ανοιχτή η εφαρμογή για το voucher 12.000 θέσεων εργασίας"

Η Solvency φέρνει αύξηση κόστους 20% για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Αυξημένο λειτουργικό κόστος μέχρι και 20% θα επιφέρει στις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες η πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες Solvency II μέχρι το 2016, αναφέρουν σε εσωτερικές εκθέσεις τους προς τους ξένους μητρικούς ομίλους, ανώτατα στελέχη πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Αυξημένο λειτουργικό κόστος μέχρι και 20% θα επιφέρει στις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες η πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες Solvency II μέχρι το 2016, αναφέρουν σε εσωτερικές εκθέσεις τους προς τους ξένους μητρικούς ομίλους, ανώτατα στελέχη πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Την άποψη αυτή επιβεβαιώνουν και οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τις ξένες ασφαλιστικές, καθώς το κόστος προσαρμογής τους στα πρότυπα Solvency II είναι δυσανάλογο με τα έσοδά τους και την παραγωγή τους. Άκρως επιβαρυντικές διαστάσεις σε όρους κόστους λειτουργίας έχει για την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά η προσαρμογή στα πρότυπα Solvency, αναφέρει η Insurance Europe στην τελευταία της έκθεση. Ανάμεσα στις αρνητικές εξελίξεις θα είναι και η αναγκαστική αλλαγή της επενδυτικής πολιτικής σε όρους διαχείρισης και ποιότητας χαρτοφυλακίου.

Αυτό θα σημάνει ότι ομόλογα από κράτη της Ευρω-περιφέρειας (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) ή από αναδυόμενες αγορές θα αξιολογηθούν με βάση τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και τις αξιολογήσεις ξένων οίκων και η βαθμολογία τους θα καθορίσει και την τελική βαθμολογία του χαρτοφυλακίου τους. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρές και μεσαίες ελληνικές εταιρείες που παραμένουν τοποθετημένες σε ελληνικά ομόλογα θα χρειαστεί είτε να εμπλουτίσουν το χαρτοφυλάκιό τους με νέα ομόλογα υψηλής αξιολόγησης είτε να ρευστοποιήσουν ελληνικά ομόλογα για να έχουν μεγαλύτερη ρευστότητα.

Σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι περισσότερες ελληνικές ασφαλιστικές θα χρειαστεί να δημιουργήσουν ολόκληρα τμήματα εσωτερικού ελέγχου, να φτιάξουν νέα πρωτόκολλα και να διαθέσουν μεγάλο αριθμό εργατοωρών για να δημιουργηθούν γραφειοκρατικές υποδομές. Τα ευχάριστα νέα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι ότι πάνω από τις μισές εταιρείες πληρούν τις βασικότερες ποιοτικές προϋποθέσεις των Solvency II παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για τις μικρότερες ασφαλιστικές εταιρείες που καλούνται να βρουν ρευστότητα σε δύσκολες εποχές.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Solvency φέρνει αύξηση κόστους 20% για τις ασφαλιστικές εταιρείες"

Αρειος Πάγος: Αυτό είναι το μεροκάματο για όσους δουλεύουν Κυριακές -Τι ισχύει για το ρεπό

Αυξημένο μεροκάματο στο 75% δικαιούται να παίρνει ο εργαζόμενος που εργάζεται τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα και εάν δεν πάρει το ρεπό του, τότε πρέπει να πάρει άλλο ένα μεροκάματο, δηλαδή το 1/25 του μισθού του.

Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμόν 437/2014 απόφασή του και υποχρέωσε κατασκευαστική εταιρεία να καταβάλλει σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου το ποσό των 5.487 ευρώ ως αμοιβή για την απασχόληση του τις Κυριακές.

Ο εργαζόμενος απολύθηκε το 2002, ωστόσο κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου στην εταιρία δούλευε και τις 57 Κυριακές του χρόνου χωρίς προσαύξηση μισθού όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία, αλλά και χωρίς ρεπό. Προσέφυγε στον Αρείο Πάγο και δικαιώθηκε αφού το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι τις Κυριακές ανεξάρτητα εάν η απασχόληση τους είναι νόμιμη ή παράνομη, δικαιούνται να λάβουν για κάθε Κυριακή προσαύξηση 75% στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν χορηγείται από τον εργοδότη άλλη ημέρα της εβδομάδας αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επιπλέον και το 1/25 του μισθού ως απόδοση του αδικαιολόγητου πλουτισμού του εργοδότη.

Με άλλα λόγια ο εργαζόμενος στην περίπτωση αυτή δικαιούται ένα πρόσθετο ημερομίσθιο για κάθε Κυριακή κατά την οποία εργάστηκε χωρίς να λάβει αναπληρωματική ανάπαυση σε άλλη ημέρα της εβδομάδας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρειος Πάγος: Αυτό είναι το μεροκάματο για όσους δουλεύουν Κυριακές -Τι ισχύει για το ρεπό"

Στον Ελαιώνα μεταφέρονται τα ΚΤΕΛ της Λιοσίων και του Κηφισού

Στην τελική ευθεία, μετά από χρόνια αναμονής, εισέρχεται πλέον το θέμα της δημιουργίας του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος σταθμός του Μετρό. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αναμένεται εδώ και χρόνια, όχι μόνο από τους επαγγελματίες της επιβατικών υπεραστικών μεταφορών, αλλά και τον κατασκευαστικό κλάδο, αφού κατά το παρελθόν πολύ μεγάλες εταιρείες του χώρου είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη του έργου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από την Αττικό Μετρό και πέρα από τις εγκαταστάσεις που θα είναι αναγκαίες για την λειτουργία των ΚΤΕΛ, πρόκειται να δημιουργηθούν και χώροι με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις καθώς και χώροι στάθμευσης.Η δημιουργία του νέου σταθμού και η «μετακόμιση» των υφιστάμενων υποδομών ΚΤΕΛ θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κυρίως θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα του επιβατικού κοινού των ΚΤΕΛ που θα έχει τη δυνατότητα, κάνοντας χρήση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, να κινηθεί εύκολα και γρήγορα στον προορισμό του.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον παραχωρησιούχο και τα ΚΤΕΛ. Η Αττικό Μετρό θα διατηρήσει ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου, ενώ συμβολή αναμένεται ότι θα έχει ο δήμος Αιγάλεω, στου οποίου τα όρια βρίσκεται η έκταση.

Οι δύο σταθμοί που θα μετακομίσουν στις νέες εγκλαταστάσεις είναι αυτοί του Κηφισού και της Λιοσίων .

Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Ελαιώνα μεταφέρονται τα ΚΤΕΛ της Λιοσίων και του Κηφισού"

Χωρίς ράμπο κινδυνεύει να μείνει το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας

Χωρίς επιθεωρητές κινδυνεύει να μείνει το αντίστοιχο Σώμα του υπουργείου Υγείας. Παρ' ότι ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης όπως αναφέρει to vima.gr, έχει υπογράψει από τις 6 Αυγούστου την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων επιθεωρητών η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, εν τούτοις οι αρμόδιες υπηρεσίες υπουργείου Υγείας δεν έχουν μεριμνήσει για τη δημοσίευσή της στον Τύπο.

Να σημειωθεί ότι στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) είναι καλυμμένη μόνο η μία στις τρεις προβλεπόμενες θέσεις.

Από τις 180 θέσεις που προβλέπονται έχουν καλυφθεί οι 61. Αν εξαιρεθούν 12 ελεγκτές, η σύμβαση των υπολοίπων λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάτω από την εποπτική «ομπρέλα των Επιθεωρητών, βρίσκονται περισσότερα από 130 δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αποκατάστασης, μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Τα τελευταία χρόνια οι επιθεωρητές είναι επίσης αρμόδιοι για ελέγχους σε εστιατόρια, καφετέριες και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ράμπο κινδυνεύει να μείνει το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας"

Σε ποιους δήμους είναι πιθανόν να έχουμε επαναληπτικές εκλογές – Δεκάδες ενστάσεις σε όλη τη χώρα (λίστα)

Επαναληπτικές εκλογές σε πολλούς δήμους της χώρας διεκδικούν με μικρότερες ή μεγαλύτερες αξιώσεις συνδυασμοί που... συμμετείχαν σε αυτές. Ήδη σε ένα δήμο (Τροιζηνίας) ελήφθη δικαστική απόφαση για την επανάληψη των εκλογών, ενώ και σε μία περιφέρεια (Βορείου Αιγαίου) ακυρώθηκε η εκλογή της νέας περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε η aftodioikisi.gr εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη περιπτώσεις παρατυπιών στις εκλογές μεταξύ άλλων στους παρακάτω δήμους:

-Ωρωπού: Έχει γίνει προσφυγή για μη τήρηση της ποσόστωσης στα Τοπικά Συμβούλια από τον συνδυασμό «Ενεργός Δήμος Ενεργοί Δημότες» του Επαμεινώνδα Δημητρίου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι εκλογές χωρίς τον συγκεκριμένο συνδυασμό

-Σπάτων – Αρτέμιδος: Έχει γίνει προσφυγή για μη τήρηση της ποσόστωσης γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο από την «Ελληνική Αυγή» του Γρηγόρη Γερακόπουλου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι εκλογές χωρίς τον συγκεκριμένο συνδυασμό

-3Β (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης): Ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Πάνάς έχει προσφύγει κατά της ανακήρυξης του νυν δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, καθώς η διαφορά ήταν μόλις 12 ψήφοι. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.

-Μάνδρας – Ειδυλλίας: Οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού έχουν προσφύγει κατά της επανεκλογής του Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που διατάσσει την επανάληψη των εκλογών στο Δήμο Τροιζηνίας λόγω του διαφορετικού μήκους των ψηφοδελτίων, είναι πολύ πιθανό ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτή την περίπτωση.

- Χαϊδαρίου: Έχει κατατεθεί ένσταση κατά του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας»(κατετάγη πέμπτος), για κώλυμα συμμετοχής του για τη θέση του δημάρχου του επικεφαλής του αλλά και γενικά εκλογιμότητας του ακόμη και ως δημοτικός σύμβουλος, λόγω του ότι ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ)

- Κηφισιάς: Εκπρόσωποι του δεύτερου συνδυασμού «Νίκος Χιωτάκης. Σίγουρα βήματα» έχουν καταθέσει ένσταση κατά του νυν δημάρχου Γιώργου Θωμάκου γιατί ανακηρύχθηκε ως υποψήφιος από το δικαστήριο ως Γιώργος αντί Γεώργιος!!!

-Καλλιθέας: Έχει κατατεθεί ένσταση στο Πρωτοδικείο Πειραιά για να εξεταστεί αν είναι σύννομη η εκλογή του Δημήτρη Κάρναβου και της δημοτικής παράταξης «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ» και κατ” επέκτασιν όλων των επιλαχόντων συνδυασμών.

-Ρόδου: Έχει γίνει προσφυγή της παράταξης του κ. Στράτου Καρίκη («Ροδίων Όραμα») που κατετάγη δεύτερη κατά του τρίτου Χατζή Χατζηευθυμίου («Ροδιακή Δημιουργία») για μη τήρηση της ποσόστωσης γυναικών για το δημοτικό συμβούλιο. Και σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι εκλογές χωρίς τον συγκεκριμένο συνδυασμό

-Παγγαίου: Πρόκειται για περίπτωση αντίστοιχη με αυτή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η διαφορά στο β΄ γύρο μεταξύ του νέου δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη («Ναι, μπορούμε!») και του πρώην Βασίλη Ξουλόγη («Σωστή Επιλογή») είναι αρχικά 74 και στην συνέχεια 36 ψήφοι. Στην ένστασή του ο κ. Ξουλόγης υποστηρίζει ότι το πολιτικό και το διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας εσφαλμένα ακύρωσαν ορισμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του αλλά και του συνδυασμού του κ. Αναστασιάδη, ενώ προσθέτει ότι υπήρχαν συνολικά 407 ψηφοδέλτια χωρίς την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου

-Μεσσήνης: Μετά την αρχική ισοπαλία η διαφορά μεταξύ του επανεκλεγέντα δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου και τους δεύτερου Γιώργου Τσώνη μετά τις επανακαταμετρήσεις είναι μόλις μία ψήφος, ωστόσο όπως είναι φυσικό, ο κ. Τσώνης έχει καταθέσει ένσταση

-Σερρών: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών Στέφανος Φωτιάδης που έχασε την εκλογική μάχη για 12 ψηφοδέλτια από τον αντίπαλό του Πέτρο Αγγελίδη, ο οποίος και ανακηρύχθηκε τελικά δήμαρχος, ενώ ζητάει να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σερρών, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή του κατά του εκλογικού αποτελέσματος στον δήμο Σερρών.

-Αγράφων: Ο νυν δήμαρχος Θόδωρος Μπάμπαλης εξελέγη με το 100% των ψήφων αλλά χωρίς αντίπαλο (!) και ο τώρα ο Χρήστος Δημητρόπουλος που αποκλείστηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας λόγω έλλειψης στοιχείων στον φάκελο κατάθεσης του συνδυασμού του, ζητεί την επανάληψη των εκλογών υποστηρίζοντας ότι ο εκλογικός νόμος, ως προς το σκέλος που αποκλείει υποψηφίους για τυπικούς λόγους, είναι αντίθετος στο συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν.

-Κορίνθου: Η διαφορά μεταξύ του επανεκλεγέντα δημάρχου Αλέκου Πνευματικού («Κόρινθος, Πορεία Ευθύνης)» και του Βασίλη Νανόπουλου («Συμμαχία Πολιτών») είναι μόλις 52 ψήφοι και γι’ αυτό το λόγο έχει κατατεθεί ένσταση από τον κ. Νανόπουλο κατά του εκλογικού αποτελέσματος

-Τριφυλίας: Έχει κατατεθεί ένσταση στο τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας κατά της εκλογής του Παναγιώτη Κατσίβελα στην θέση του δημάρχου με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κώλυμα εκλογής του, λόγω της θέσης που κατέχει ως διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

-Ζαχάρως: Η ένσταση έχει κατατεθεί από τον δεύτερο Κώστα Αλεξανδρόπουλο, κατά του πρώτου Πανταζή Χρονόπουλου (σ.σ. είχε τεθεί σε αργία κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο λόγω εκκρεμοτήτων με τη Δικαιοσύνη) και αφορά στην εξέταση ύπαρξης κωλύματος εκλογιμότητας του δημάρχου Ζαχάρως ως προς την ανακήρυξη του συνδυασμού του

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιους δήμους είναι πιθανόν να έχουμε επαναληπτικές εκλογές – Δεκάδες ενστάσεις σε όλη τη χώρα (λίστα)"

Κεγκέρογλου: Ενοποίηση δεν σημαίνει μία σύνταξη

Η λειτουργική και οργανωτική ενοποποίηση των συστημάτων είναι στόχος μας, βεβαίως, αλλά αυτό σε καμία περίπωση δεν σημαίνει μία σύνταξη και μάλιστα του ίδιου ύψους, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Εθνικού Ασφαλιστικού Ταμείου, όπου θα ενταχθούν σχεδόν όλα τα ταμεία και ενός ενιαίου κέντρου παροχής συντάξεων από το οποίο θα δίδονται όλες οι συντάξεις, ο κ. Κεγκέρογλου σημειώνει: «Έχει ανατεθεί μία μελέτη, η οποία καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν σενάρια και προτάσεις. Η λειτουργική και οργανωτική ενοποποίηση των συστημάτων είναι στόχος μας, βεβαίως. Αυτό σε καμία περίπωση δεν σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το ενιαίο κέντρο παροχής συντάξεων θα δίνει και μία σύνταξη. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ισοπέδωση και κατάργηση των διαφορετικών ασφαλιστικών ιστορικών τού κάθε ασφαλισμένου και μάλιστα διαφορετικών ταμείων. Άρα, επιβεβαιώνουμε το κομμάτι, που αφορά την πρόθεση για λειτουργική και οργανωτική ενοποίηση. Βεβαίως, το ενιαίο σύστημα παροχής των συντάξεων θα συμβάλει καθοριστικά στην εξυγίανση του συστήματος και στην ορθολογικοποίηση πολλών πραγμάτων που υπάρχουν σήμερα ως δαπάνες στα επιμέρους ταμεία, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση στο συμπέρασμα μία σύνταξη. Και μάλιστα, όπως πολλοί προέτρεξαν να ισχυριστούν ότι θα είναι δήθεν μία σύνταξη και ίδιου ύψους. Αυτά είναι απλουστεύσεις και ερμηνείες κατά το δοκούν».

Ο υφυπουργός παραδέχεται ότι στον τουριστικό τομέα: «δεν υπήρξε ανάλογη αύξηση της απασχόλησης με αυτή που είχαμε σε αφίξεις τουριστών και επισκεπτών στη χώρα μας. Αυτό είναι δεδομένο και νομίζω ότι χρειάζεται πιο πολύ δουλειά από την πλευρά των κοινωνικών εταίρων γενικότερα σε σχέση με τη συμμόρφωση των μελών ενός κλάδου, όπως ο τουρισμός, που πηγαίνει καλύτερα από άλλους και είναι σε θέση να ενισχύσει την απασχόληση. Είναι και ζήτημα και μαύρης εργασίας, δεν αρκούν οι έλεγχοι, όσο καθημερινοί και εντατικοί κι αν είναι. Θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από την πλευρά των επιχειρηματιών του κλάδου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει: «θα δημιουργήσουμε το Λευκό Μητρώο των επιχειρήσεων, το οποίο συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργήσαμε, επίσης, και τη ρήτρα απασχόλησης, ούτως ώστε να υπάρχει και φοροελάφρυνση γι αυτούς που είναι συνεπείς και βεβαίως, στους κοινωνικά υπεύθυνους επιχειρηματίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεγκέρογλου: Ενοποίηση δεν σημαίνει μία σύνταξη"

Καταγγελία Καμμένου: "Αξιωματικοί μας σε τελετή σκοπιανών με διακριτικά "Μακεδονίας"

Με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος καταγγέλει ότι Έλληνες αξιωματικοί υποχρεώθηκαν να παραστούν σε νατοϊκή τελετή παρασημοφόρησης Σκοπιανών αξιωματικών που έφεραν τα διακριτικά “Μακεδονία”.

Η ερώτηση:

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Θέμα: «Παρουσία Ελλήνων Αξιωματικών σε τελετή παρασημοφόρησης του ΝΑΤΟ Σκοπιανών Αξιωματικών»

H συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού εξαθλίωσε τους Έλληνες Αξιωματικούς δεν δίστασε να τους χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει την μυστική διπλωματία που ασκεί εις βάρος των εθνικών θεμάτων.

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας, Έλληνες Αξιωματικοί υποχρεώθηκαν να παραστούν σε Νατοϊκή τελετή παρασημοφόρησης Σκοπιανών Αξιωματικών που έφεραν τα διακριτικά «Μακεδονία».

Η άρνηση του Πρωθυπουργού να απαντήσει σε οκτώ ερωτήσεις μου ως προς την ονομασία των Σκοπίων και στις προτάσεις μου για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα είναι πλέον εύλογη.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

· Γιατί αγνοεί την Βουλή των Ελλήνων και καταργεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;
· Η πολιτική ηγεσία επέτρεψε ή επέβαλε την παρουσία Ελλήνων Αξιωματικών στη συγκεκριμένη τελετή και γιατί;
· Τι έχει συμφωνήσει για τον όρο «Μακεδονία»;

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Καμμένου: "Αξιωματικοί μας σε τελετή σκοπιανών με διακριτικά "Μακεδονίας""

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» !!!

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του HellasForce..
και την απίστευτη αποκάλυψη…
Το ΝΑΤΟ σε επίσημη τελετή…
παρασημοφορεί Σκοπιανούς Αξιωματικούς με τα διακριτικά «Μακεδoνία» στις στολές τους..
1 (3)-1

4 (2)
Μάλιστα τηνπαρασημοφόρηση κάνει Αμερικανός Ταξίαρχος και Τούρκος Αντιστράτηγος…
παρασημοφορηση
Σε άλλη φωτογραφία Αμερικανός Ταξίαρχος επιδίδει πλακέτα του ΝΑΤΟ σε Σκοπιανό Αξιωματικό ο οποίος φέρει διακριτικά «Μακεδoνία»…  (Στην φωτογραφία :U.S. Air Force Brig. Gen. Merle Hart, Commander of North Atlantic Treaty Organization (NATO) Headquarters, Sarajevo, meets with Macedonian Lt. Col. Predrag Stanojeviky, Macedonia’s Senior National Representative at Camp Butmir, Sarajevo, Bosnia, April 28, 2014. (U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Sarah Mattison)
3 (3)
11_06_2014_Forum SEDM_foto Duska Stefanovic
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
x
Aυτά να τα βλέπει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων που έχουν διαλύσει τα πάντα , την παρουσία και εκπροσώπησή μας στο ΝΑΤΟ και στα διεθνή φόρα ,  αλλά κυρίως έχουν απεμπολήσει τις πάγιες θέσεις μας σχετικά με τα Σκόπια..
αφήνοντας το ΝΑΤΟ να αυθαιρετεί και να καταπατεί αποφάσεις σχετικά με την ΠΓΔΜ..

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» !!!"

Στον αέρα οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Μπλόκο της τρόικας στις μειώσεις του φόρου στα ακίνητα

- Να μην πέσουν τα έσοδα κάτω από τα 2,7 δισ. λόγω εκπτώσεων στον ΕΝΦΙΑ ζήτησαν οι τροϊκανοί
- Αναβάλλεται για την άλλη εβδομάδα η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον φόρο ακινήτων
- Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών για να προλάβουν να στείλουν έγκαιρα τα εκκαθαριστικά με τα νέα ποσά


Στοίχειωσαν οι αλλαγές με τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Η τρόικα στο Παρίσι δεν είπε όχι, δεν άναψε όμως και το πράσινο φως.

Ουσιαστικά οι αλλαγές αυτή τη στιγμή και μέχρι να καταλήξει η τρόικα είναι στον αέρα.

Αυτό καθώς υπάρχει ένα δεδομένο. Δεν πρέπει τα έσοδα από τον φόρο στα ακίνητα να πέσουν κάτω από το όριο που έχει συμφωνηθεί στα 2,7 δισ. ευρώ.

Κάπως έτσι η τρόικα όταν η ελληνική πλευρά παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο στους δανειστές εκείνοι ζήτησαν το απλό. Κοστολόγηση των αλλαγών και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μέχρι να ελέγξουν τα δικά τους επιτελεία τα στοιχεία της ελληνικής πλευράς.

"Ακατέβατα" τα έσοδα από τα ακίνητα στα 2,7 δισ. θέλει η τρόικα
Με τον τρόπο αυτό όμως υπάρχει μια μεγάλη... τρύπα στην αλυσίδα των εξελίξεων.

Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να κατατεθεί όπως ήταν προγραμματισμένο σήμερα στην Βουλή και πιθανότατα ούτε και αύριο.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε για την επόμενη εβδομάδα και πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει το παζάρι με την τρόικα και πότε θα ανάψει το πράσινο φως.

Με λίγα λόγια η καθυστέρηση σημαίνει δύο πράγματα.

Πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει από τις υπηρεσίες ο υπολογισμός του νέου φόρου.

Αγώνας δρόμου για τα νέα εκκαθαριστικά
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το ημερολόγιο θα γράφει 14 και θα πρέπει ως τις 15 του μήνα να έχουν λάβει οι πολίτες τα νέα εκκαθαριστικά, κάτι που για πολλούς θεωρείται ήδη αδύνατο.

Στην συνέχεια οι πολίτες θα έχουν μόλις δύο εβδομάδες για να πάνε να πληρώσουν την πρώτη δόση και όλοι στο οικονομικό επιτελείο φοβούνται τις καθυστερήσεις που θα φέρουν ντόμινο στα έσοδα.

Παράλληλα κανείς δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει κάποια παράταση (αυτό μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο) και επίσης κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη θα συμβεί στην περίπτωση που εντοπιστούν και πάλι λάθη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Μπλόκο της τρόικας στις μειώσεις του φόρου στα ακίνητα"

Φαινόμενα διάλυσης στα πανεπιστήμια-Τι λένε οι πρυτάνεις

Έξι νεοεκλεγέντες πρυτάνεις περιγράφουν με μελανά χρώματα τις συνθήκες που επικρατούν στα ΑΕΙ. Οικονομική ασφυξία και ελλείψεις που παραπέμπουν σε εικόνες σχεδόν τριτοκοσμικές.

Σε ένα μέσο πανεπιστήμιο οποιασδήποτε χώρας της Ευρωζώνης η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινούσε με επιστημονικές, ως επί το πλείστον, αναζητήσεις και ανησυχίες.

Στην Ελλάδα, αντιθέτως η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι αναγκασμένη να διαχειριστεί παθογένειες και φαινόμενα σχεδόν τριτοκοσμικά.

Κάποια από αυτά είναι επισωρεύσεις δεκαετιών παραμένοντας άλυτα σε μια θλιβερή επίδειξη συλλογικής αποτυχίας. Άλλα αποτελούν παράπλευρα προϊόντα της κρίσης που ενίοτε λειτουργεί και ως άλλοθι για τη μη επίλυσή τους.

Προ ολίγων ημερών έντεκα ΑΕΙ της χώρας απέκτησαν νέους πρυτάνεις, έξι εκ των οποίων περιγράφουν σήμερα με μελανά χρώματα μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια της διάλυσης.

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση
Πατήστε εδώ για μεγέθυνση
enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαινόμενα διάλυσης στα πανεπιστήμια-Τι λένε οι πρυτάνεις"

Ψηφίστηκε η ρύθμιση Λοβέρδου για τους αιώνιους φοιτητές! Ποιοι σώζονται και ποιοι διαγράφονται οριστικά

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη Βουλή για τους αιώνιους φοιτητές καθώς υπερψηφίστηκε η ρύθμιση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου Κερδισμένοι είναι όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ή υπέβαλλαν την σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις και δεν θα χάσουν τη φοιτητική ιδιότητά τους.

Ειδικότερα παρέχεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φοίτησή τους μέχρι την 30.4.2015.:

- φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν πριν το έτος 2003 σε ΑΕΙ 4ετούς κύκλου σπουδών,

-πριν το 2001 σε ΑΕΙ 5ετούς κύκλου σπουδών και

-πριν το έτος 1999 σε ΑΕΙ 6ετούς κύκλου σπουδών, να μπορέσουν

Όλοι οι άλλοι διαγράφονται οριστικά

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Παιδείας, με την εξαίρεση αυτή η πολιτεία δίνει τη δυνατότητα σε όσους φοιτητές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και έχουν επιδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, να αποκτήσουν το πτυχίο τους χωρίς αυτό νααποβαίνει εις βάρος της ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ.

exedra
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε η ρύθμιση Λοβέρδου για τους αιώνιους φοιτητές! Ποιοι σώζονται και ποιοι διαγράφονται οριστικά"

Απίστευτο: Ενοικιάζονται... εργαζόμενοι για λίγους μήνες! Νέο σύστημα προσλήψεων στο ΕΣΥ με ημερομηνία λήξης

Ανησυχία προκαλεί στους χιλιάδες εργαζόμενους των δημοσίων νοσοκομείων η νέα τακτική που ακολουθείται πλέον από την μνημονιακή κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΕΣΥ

Άλλα ...κόλπα εφαρμόζονται πια στα δημόσια νοσοκομεία για να καλυφθούν τα αμέτρητα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Όχι δε γίνονται κανονικές προκηρύξεις. Αυτές αφορούν λίγους και θα υλοποιηθούν εάν και εφόσον.

Η νέα ...μόδα επιβάλει πρόσληψη ολίγων μηνών για τα...μάτια του κόσμου αφού καλύπτονται κάποιες άμεσες ανάγκες πριν καταρρεύσουν πλήρως τα νοσοκομεία.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου αντί να προσληφθούν κανονικά όσοι νοσηλευτές και γιατροί χρειάζονται για να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων χειρουργείων, θα...ενοικιαστούν για λίγους μήνες (το πολύ μέχρι επτά) λιγοστοί εργαζόμενοι,για να καλυφθούν προσωρινά και προχείρως οι ανάγκες. Κάτι για τα εγκαίνια δηλαδή των νέων χειρουργείων.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας:"Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί για τον Ευαγγελισμό η πρόσληψη 22 νοσηλευτών (17 ΤΕ και 5 ΠΕ) με επτάμηνη σύμβαση, κάτι που επιβεβαίωσε η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., και οι οποίοι θα καλύψουν τις επιπλέον ανάγκες των νέων χειρουργείων. Επίσης είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση των συμβασιούχων θα γίνει με κονδύλια ΕΣΠΑ και θα είναι του τύπου των γνωστών 5μηνων συμβάσεων μέσω ΜΗΚΥΟ που πολλοί χαρακτήρισαν ως δουλεμπόριο."

Και η περίπτωση του Ευαγγελισμού δεν είναι η μοναδική. Πρόσφατα η διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου προσέλαβε για 4 μήνες 4 διοικητικούς υπάλληλους μέσω της διαδικασίας των...μικροπρομηθειών.

Τι γίνεται κάθε φορά μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος της πρόσληψης των εργαζόμενων με ημερομηνία λήξης; Η διαδικασία όπως φαίνεται ξεκινά και πάλι από την αρχή Βέβαια το νέο σύστημα πρόχειρης κάλυψης των αναγκών στο ΕΣΥ είναι η νέα τακτική της κυβέρνησης και του Μάκη Βορίδη, ώστε και να γίνεται η τη δουλειά τους και η τρόικα να μη "χρεώνει" προσλήψεις τις οποίες απαγορεύει δια...ροπάλου.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Ενοικιάζονται... εργαζόμενοι για λίγους μήνες! Νέο σύστημα προσλήψεων στο ΕΣΥ με ημερομηνία λήξης"

40 τζιχαντιστές στην Ελλάδα - Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Τί φοβούνται οι αντιτρομοκρατικές αρχές για το φαινόμενο των Ευρωπαίων τζιχαντιστών, Σε κλοιό 40 ύποπτοι στην Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η Αντιτρομοκρατική λόγω των τζιχαντιστών. Αποδεδειγμένα η χώρα μας είναι ενδιάμεσος σταθμός εξτρεμιστών που από διάφορες χώρες της Ευρώπης μετακινούνται προς Συρία και Ιράκ, ενώ τώρα αποκαλύπτονται και στοιχεία που δείχνουν υπάρχουν και στην Ελλάδα τζιχαντιστές

Τελευταίες εκτιμήσεις, ανεβάζουν σε περίπου 3.000 τους Ευρωπαίους πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών, που μετακινήθηκαν προς τη Μέση Ανατολή, ενώ και από την Ελλάδα, υπήρξαν σποραδικές μεν, αλλά καταγεγραμμένες επιστροφές Ιρακινών και Σύρων υπηκόων που εκτιμάται ότι επέστρεψαν παρακινημένοι από το φονταμενταλιστικό κάλεσμα του Ιερού Πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στη χώρα μας βρίσκονται από την αντιτρομοκρατική σε στενή παρακολούθηση τουλάχιστον 40 άτομα που θεωρούνται ότι αποτελούν εν δυνάμει αλλά εν υπνώσει θύλακες τζιχαντιστών, ενώ παράλληλα, γίνεται καθημερινή καταγραφή και έλεγχος των περίπου 500 προσφύγων από Ιράκ και Συρία που μπαίνουν σε ελληνικό έδαφος και για τον ιό του «Έμπολα», αλλά και για την πιθανότητα να πρόκειται γα τζιχανστιστές που έρχονται επιφορτισμένοι με ειδικές αποστολές.

Ο πραγματικός φόβος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών είναι όμως, όταν θα κλείσουν τα μέτωπα και επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο ολόκληρος αυτός εκπαιδευμένος στρατός φανατικών υπηκόων του αχαλίνωτου τρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΟ:Οι ισλαμοφασίστες ομολογούν: Στόχος η Ελλάδα! Δημοσίευμα φωτιά σε τουρκική εφημερίδα.
Διαβάστε Περισσότερα » "40 τζιχαντιστές στην Ελλάδα - Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική"

Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ):Ιδια σύνταξη για όλους τους έλληνες από το 2017

Τη λειτουργία από το 2017 ενός ενιαίου ταμείου συντάξεων για όλους, με ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα. Πρόκειται για το Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ) για τους συνολικά 11,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέτρο που προβλέπεται ως εναλλακτικό σενάριο και στο προσχέδιο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την διοικητική ενοποίηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει ήδη συζητηθεί με την τρόικα, η οποία το υποστηρίζει.

Το νέο Ταμείο θα διέπεται από την εφαρμογή ενιαίων κανόνων σε ό,τι αφορά τις γενικές παροχές και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Αντίστοιχα, η είσπραξη εισφορών, η οικονομική διαχείριση και η απονομή σύνταξης θα ακολουθούν ενιαίους κανόνες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ):Ιδια σύνταξη για όλους τους έλληνες από το 2017"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news