facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα πρώτα 5 μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και διαγραφή του χρέους είναι τρία από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Τα παραπάνω μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ προσθέτοντας ότι «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί». Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».

"Δεν λειτουργεί το φορολογικό σύστημα"
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για θεσμοθέτηση ενός νέου φορολογικού συστήματος, καθώς «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον, γιατί δεν λειτουργεί».

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε πέντε μέτρα που θα πάρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας και τα οποία είναι:

- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους,

- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου),

- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία,

- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους,

- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Οσον αφορά στη σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι «θα επιβάλλει νέους φόρους με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για καλλιέργεια εντυπώσεων, που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερου προεκλογικού κλίματος.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πρώτα 5 μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση"

Η κυβέρνηση διώχνει και τα λιγοστά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά..η ανάπτυξη προ των πυλών

Εν καιρώ βαριάς και βαθιάς κρίσης στο Υ.Ν.Α. ή αλλιώς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ βγάζουν εγκυκλίους που μοναδικό σκοπό έχουν να διώξουν και τα λιγοστά πλοία που εξακολουθούν να έρχονται στο λιμάνι του Πειραιά. Σε μια νύχτα και μάλιστα Αυγουστιάτικη , για να μην προλάβει να αντιδράσει κανένας, το Υ.Ν.Α. αποφασίζει ότι όλα τα πλοία που καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά απο 1η Σεπτεμβρίου 2014 είναι υπόχρεα στην ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ (ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ) ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

Τι σημαίνει αυτό; 

Σημαίνει ότι κάθε πλοίο που θα έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να πληρώνει ένα πάγιο τέλος είτε παραδώσει σκουπίδια είτε δεν παραδώσει.
Με λίγα λόγια επειδή ένα πλοίο έκανε το λάθος να "περάσει" από το λιμάνι του Πειραιά εν καιρώ κρίσης κάποιοι σκέφτηκαν ότι πρέπει να το "αρμέξουμε" άμεσα!!

Το Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής-Πειραιώς έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υ.Ν.Α. στην οποια ζητάει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ (ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ).

Το Σ.Ω.Ν.Π.Α.Π. τονίζει μάλιστα ότι η απόφαση θα φέρει το τελειωτικό χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά αφού η συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική το μόνο που κάνει θα είναι να διώξει και λιγοστά πλοία που επισκέπτονται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αφου σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά των Λιμενικών και Τελωνειακών αρχών οι αφίξεις των πλοίων είναι μειωμένες κατά 50% σε ετήσια βάση τα τελευταία 4 χρόνια.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΩΝΠΑΠ εδω.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα αίσχη που διαπράττει η κυβέρνηση εις βάρος του Ελληνικού λαού , ο ΟΛΠ ( Ο ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ όπως θέλουν να τον ονομάζουν ) ανακοίνωσε μικρή μείωση (δείτε εδώ). 

inpiraeus
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση διώχνει και τα λιγοστά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά..η ανάπτυξη προ των πυλών"

Στη Βουλή οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα

Στη Βουλή κατατέθηκαν, προς έγκριση και ψήφιση, οι συμβάσεις ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τα ανάδοχα σχήματα, για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (OpenDoor) που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ, για τις περιοχές στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, είχαν προταθεί ως ανάδοχοι:

για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA PETROLEUM,
για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού, το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ / EDISON / PETROCELTIC,
για το Κατάκολο, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / TRAJANOIL & GASLtd.

«Μετά από αξιοκρατική και διαφανή αξιολόγηση, σκληρή διαπραγμάτευση σε τεχνικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του Ελληνικού Δημοσίου, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, κι αφού έχουν ελεγχθεί οι συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να θωρακιστεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, φέρνουμε προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις συμβάσεις που υπογράφηκαν» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για μια σημαντική στιγμή για τη χώρα «στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και ταυτόχρονα να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα"

Κλαδεύουν τα πλατάνια, μετά τον θάνατο του 9χρονου...

Μετά το τραγικό θάνατο του 9χρονου Μπάμπη, που καταπλακώθηκε από τεράστιο κλωνάρι που έσπασε, ειδικοί επιστήμονες από το ΕΘΙΑΓΕ , με επικεφαλής τον καθηγητή στη Φυτοπαθολογία Παναγιώτη Τσόπελα, πραγματοποίησαν αυτοψία και έδωσαν οδηγίες και εντολές για κλάδεμα.Τα συνεργεία του Δήμου σήμερα το πρωί έπιασαν δουλειά υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου και της Υπηρεσίας Πρασίνου.

«Δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλήσουμε εμείς για το τραγικό συμβάν. Εξάλλου είναι σε εξέλιξη Εισαγγελική έρευνα. Όμως αυτό που συνέβη είναι τα σπάνια φαινόμενα... », είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο καθηγητής της Φυτοπαθολογίας Παναγιώτης Τσόπελας, όταν επισκέφτηκε το σημείο για αυτοψία.

Φόβος και τρόμος τα πλατάνια και οι λεύκες

Μετά και το δεύτερο συμβάν στη Λιβαδειά, όπου κλωνάρι πλατάνου τραυμάτισε τρεις ανθρώπους την ώρα που έπιναν ξένοιαστοι το ποτό τους, οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί.
Τα τηλεφωνήματα και οι αιτήσεις στα δασαρχεία και τους δήμους είναι τόσες πολλές που οι αρμόδιοι "έχουν χάσει τη μπάλα".
Γεγονός είναι ότι πολλοί αποφεύγουν πλέον τον ίσκιο των δέντρων που άλλες φορές επεδίωκαν, κυρίως όταν βλέπουν δέντρα με κλαδιά τα οποία έχουν ξεραθεί ή δείχνουν άρρωστα.


lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλαδεύουν τα πλατάνια, μετά τον θάνατο του 9χρονου..."

Αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων στη Θεσσαλονίκη

Στις εφορίες τα πρόστιμα, που θα πρέπει να πληρώνονται στο πενταπλάσιο

Επιβαρύνονται από 1η Οκτωβρίου οι Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μεταφοράς, καθώς αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων, που καθορίστηκαν από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 26 Αυγούστου, προβλέπονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, και τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο, θα στέλνονται στις εφορίες για να πληρωθούν πενταπλάσια.

-Το απλό εισιτήριο μονής μετακίνησης αυξάνεται από 0,80 ευρώ σε 1 ευρώ (το μειωμένο αυξάνεται από 0,40 σε 0,50 ευρώ), ακριβαίνει δηλαδή κατά 20%.

-Το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων αυξάνεται από 0,90 ευρώ σε 1,20 ευρώ (το μειωμένο από 0,50 ευρώ σε 0,60 ευρώ), ενώ η χρονική του διάρκεια μειώνεται από 90 σε 70 λεπτά της ώρας.

-Καταργείται το ημερήσιο εισιτήριο των 4 ευρώ.

-Θεσπίζεται εισιτήριο τριών μετακινήσεων, ύψους 1,5 ευρώ (0,80 το μειωμένο), ισχύος 90 λεπτών της ώρας.

-Ορίζεται κόμιστρο τεσσάρων μετακινήσεων, αξίας 2,00 ευρώ (1 ευρώ το μειωμένο), ισχύος 120 λεπτών της ώρας.

-Οι γραμμές των εννέα δήμων του Επαρχείου Λαγκαδά θα έχουν εισιτήριο 2 ευρώ (1 ευρώ το μειωμένο).

-Η μηνιαία κάρτα παραμένει σταθερή στα 30 ευρώ (15 ευρώ η μειωμένη).

-Η τριμηνιαία κάρτα ορίζεται στα 84 ευρώ (αντί 86 σήμερα) και η μειωμένη στα 42 ευρώ (αντί 43).

-Θεσπίζεται εξαμηνιαία κάρτα αξίας 150 ευρώ (75 ευρώ η μειωμένη).

-Μειώνεται η ετήσια από τα 320 ευρώ στα 270 ευρώ (και από 165 στα 135 η μειωμένη).

-Το εισιτήριο του αεροδρομίου ορίζεται στα 2 ευρώ (1 ευρώ το μειωμένο).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων στη Θεσσαλονίκη"

STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με εντολή Σαμαρά

Σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των οικονομικά αδύνατων πολιτών επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Την εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης 27 Αυγούστου για την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

Όταν στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των πλειστηριασμών που απελευθερώνονται από την 1 Ιανουαρίου 2015 και υπουργοί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι θα προκληθεί «σάλος» στα μέσα ενημέρωσης και θα εκδηλωθεί «λαϊκή οργή», ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κ. Αθανασίου και Δένδια να ετοιμαστεί νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα προστατεύει την πρώτη κατοικία των μη εχόντων από τον κίνδυνο να εκπλειστηριαστεί..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο δεν θα προστατεύει όλους τους οφειλέτες, αλλά μόνο εκείνους που είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι και δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους σε τράπεζες και Δημόσιο.

Επισημαίνεται επίσης ότι και ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως η πρώτη κατοικία των φτωχών και των μεσαίων οικογενειών θα προστατευθεί από τους πλειστηριασμούς.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με εντολή Σαμαρά"

Κι όμως! Το πρωινό δεν είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας...

Πρόκειται για ένα παράδοξο δόγμα της κοινωνίας μας: το πρωινό. Ολοι έχουμε ακούσει τη συμβουλή «το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα, μην το χάσεις».

Ωστόσο αυτή η φράση δεν στηρίζεται πουθενά. Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε δύο έρευνες που αποδεικνύουν ότι η απουσία πρωινού δεν προκαλεί κανένα ειδικό σωματικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας. Αντίθετα με την κυρίαρχη άποψη ότι όσοι δεν τρώνε πρωινό έχουν τάση για παχυσαρκία, τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει.

Η πρώτη έρευνα που δημοσιεύει η ΝΥΤ πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα και συνίστατο στο να χωρίσουν 300 άτομα σε δύο ομάδες που ήθελαν να χάσουν κιλά: η πρώτη ομάδα έτρωγε με θρησκευτική προσήλωση το πρωινό τους και η άλλη δεν έτρωγε τίποτα. Αποτέλεσμα; 4 μήνες αργότερα κανείς δεν είχε χάσει κιλά και το θέμα του πρωινού δεν επηρέασε σε τίποτα.

Σύμφωνα με τη δεύτερη έρευνα, γράφει η ΝΥΤ, κατά την οποία εξετάστηκαν η χοληστερόλη και η γλυκαιμία 30 περίπου ατόμων, σε διάρκεια 6 εβδομάδων, τα οποία έτρωγαν ή όχι το πρωινό τους, αποδείχτηκε ότι δεν επηρεάζονται.

«Από πού προέρχεται αυτή η κατηγορηματική πεποίθηση ότι το πρωινό είναι απαραίτητο;» διερωτάται η ΝΥΤ. «Οι επιστήμονες που το λένε έχουν πίσω τους το λόμπι με τα μουσλί; Οπως και για άλλες προβληματικές δίαιτες -όπως π.χ. ότι τα λάιτ αναψυκτικά δεν παχαίνουν ή ότι ο θηλασμός κάνει αδύνατα παιδιά- είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς το όριο ανάμεσα στην επιστήμη και στις ομάδες συμφερόντων».

«Ο κόσμος είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε αυτές που παίρνουν πρωινό και σε αυτούς που δεν παίρνουν» δηλώνει ο David Katz, διευθυντής του Κέντρου πρόληψης του πανεπιστημίου του Yale, ο οποίος ασχολείται με την προβληματική της διατροφής

Η γιατρός Dhurandhar, η οποία συμμετείχε στην έρευνα με το πρωινό και εκείνη το έτρωγε ενώ ο σύζυγός της, επίσης γιατρός, δεν έτρωγε το πρωινό του, δηλώνει:

«Εκτιμώ ότι στο εξής δεν θα καταπιέζω τον άντρα μου να τρώει πρωινό».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι όμως! Το πρωινό δεν είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας..."

"Μπαλάκι"έχουν γίνει 300.000 συνταξιούχοι ανάμεσα σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ

Ένα απίστευτο αλαλούμ με χιλιάδες συνταξιούχους να γίνονται μπαλάκι από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ. Χωρίς παροχές σε είδος έμειναν οι παλαιοί συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ. Πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα, τι υποστηρίζει ο ΟΑΕΕ.

Χωρίς ιατροφαρμακευτικές παροχές σε είδος ή χρήμα έχουν μείνει 300.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, που με κίνδυνο της υγείας τους έχουν γίνει μπαλάκι από το ΙΚΑ στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ. Το ΙΚΑ τους διώχνει χωρίς να τους απογράψει, μαζί με τον ΟΑΕΕ δεν τους εγκρίνουν παροχές σε είδος, ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να καλύψει μαζικά τις ανάγκες τους.

Η ασυνεννοησία, γραφειοκρατικές και διοικητικές αγκυλώσεις και κυρίως η έλλειψη αντίληψης της καθημερινότητας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι από τις διοικήσεις των ταμείων και του ΕΟΠΥΥ αλλά και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων, οι οποίοι εξακολουθούν να καταβάλλουν εισφορές για παροχές υγείας, χωρίς να τις απολαμβάνουν.

Πρόκειται για τους παλαιούς ασφαλισμένους, ήδη συνταξιούχους του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) που τόσο οι ίδιοι όσο και τα προστατευόμενα μέλη τους είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ. Εκτιμάται δε ότι πρόκειται για περίπου 300.000 άτομα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Ιούλιο, με την εγκύκλιο 49/2014 του ΙΚΑ. Με αυτήν, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ έπαψαν να εξυπηρετούν σε παροχές σε είδος τους παλιούς συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και τα προστατευόμενα μέλη τους με βιβλιάρια του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ δεν μπορούν να απογραφούν, και συνεπώς δεν θα βγάζουν βιβλιάριο ΙΚΑ τα έμμεσα μέλη της οικογένειας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ενώ δεν θα εξυπηρετούνται για παροχές σε είδος οι παλαιοί συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ. Η κατηγορία αυτή παραπέμπεται στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ενημερωθεί, δεν δέχεται τους ασφαλισμένους, ενώ δεν διαθέτει και τα μηχανογραφικά αρχεία παροχών του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να στέλνει πίσω στον ΟΑΕΕ τους συνταξιούχους. Με τη σειρά του ο ΟΑΕΕ υποστηρίζει πως οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είναι αυτές που πρέπει να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, και εκτιμά πως είναι στην αρμοδιότητα του ΙΚΑ να συνεννοηθεί με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να βρεθεί λύση.

Να σημειωθεί ότι οι παροχές σε είδος αφορούν μια σειρά απολύτως αναγκαίων εξαρτημάτων και αναλώσιμων υλικών, όπως φιάλες οξυγόνου, φίλτρα αιμοκάθαρσης κ.ά. και η έλλειψή τους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των συνταξιούχων. Στην καλύτερη περίπτωση, οι δικαιούχοι καλούνται να πληρώσουν γι' αυτά από την τσέπη τους.

Ο ΟΑΕΕ με έγγραφό του γνωστοποιεί τα εξής:

Α) Οι παροχές σε είδος παρέχονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ.

Β) Οι παροχές σε χρήμα και προκειμένου περί συνταξιούχων, τα έξοδα κηδείας χορηγούνται στους δικαιούχους από 1η Ιανουαρίου 2012 από τον ΟΑΕΕ.

Γ) Σταδιακά, η έκδοση των βιβλιαρίων ασθενείας συνταξιούχων γίνεται πλέον από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, για τις εξής περιπτώσεις:

• Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για τους οποίους εκδίδεται συνταξιοδοτική απόφαση από 19 Σεπτεμβρίου 2012 και μετά.

• Συνταξιούχων του Οργανισμού για τους οποίους έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική δαπάνη πριν από τη 19η Σεπτεμβρίου 2012, πλην όμως δεν είχε εκδοθεί βιβλιάριο ασθενείας από το ΙΚΑ.

• Συνταξιούχων που κατέχουν βιβλιάριο ασθενείας ΙΚΑ με συγκεκριμένη διάρκεια, π.χ. σύνταξη αναπηρίας ορισμένου χρόνου, μετά τη λήξη ισχύος του βιβλιαρίου ασθενείας.

• Στους επιζώντες επί μεταβίβασης σύνταξης.

Απαντώντας δε, στο ΙΚΑ, επισημαίνει: «Δεν κατανοούμε τι είναι αυτό που πρέπει να αναλάβουμε επιπλέον, όμως εμμένετε προφορικά και γραπτά, δοθέντος ότι κατά τα προαναφερόμενα:

1) Οι παροχές σε είδος παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ,

2) Οι παροχές σε χρήμα από τον ΟΑΕΕ,

3) Σταδιακά, εξελίσσεται η έκδοση και ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας των συγκεκριμένων κατηγοριών και

4) Η έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ) των παραπάνω γίνεται από τον ΟΑΕΕ».

Παράλληλα, ο ΟΑΕΕ υποστηρίζει πως αρμόδιος φορέας για την εξυπηρέτηση παροχών σε είδος για τους παλιούς συνταξιούχους που είχαν εκδώσει βιβλιάρια αορίστου χρόνου πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου 2012 παραμένει το ΙΚΑ.

Συνεπώς, αναφέρει το έγγραφο, εάν το ΙΚΑ θέλει να τους μεταφέρει στον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να το συζητήσει με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, καθώς πρέπει να γίνει και μεταφορά του μηχανογραφικού αρχείου παροχών του ΙΚΑ στον Οργανισμό. «Μόνο έτσι», συμβουλεύει ο ΟΑΕΕ το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, «είναι δυνατόν να σχετίζονται και να συσχετίζονται στο διηνεκές οι παροχές και ο έλεγχος της περιοδικότητας, των διπλοπληρωμών και της νομιμότητας απόδοσης»...

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » ""Μπαλάκι"έχουν γίνει 300.000 συνταξιούχοι ανάμεσα σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ"

Κλείνει ένα στα τρία αστυνομικά τμήματα

Σχέδιο «Καλλικράτης» στα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας όλης της χώρας επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στα γραφεία για τις ανάγκες της αστυνόμευσης. Σύμφωνα με τις έως τώρα προτάσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία, εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των Τμημάτων μετά τις συνενώσεις των υπηρεσιών θα είναι μειωμένος τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο σε σχέση με τον σημερινό και θα προσεγγίζει τον αριθμό των καλλικρατικών δήμων.
Το μοντέλο που υιοθετείται θυμίζει έως έναν βαθμό τα περίφημα Πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα, έναν θεσμό που είχε εγκαινιασθεί με τυμπανοκρουσίες στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν η εγκληματικότητα σημείωνε τρομακτική άνοδο, και τελικά αποσύρθηκε λόγω των μεγάλων αδυναμιών στην υλοποίησή του. Αυτήν τη φορά οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν υποβάλει προτάσεις και συγκεκριμένα οργανογράμματα κινούνται περισσότερο κοντά στο μοντέλο των Αστυνομικών Τμημάτων της Βρετανίας, χωρίς ωστόσο να έχουν την πολυτέλεια των εκατοντάδων αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτά. Τα Τμήματα της Βρετανίας αποτελούν αυτοδύναμες μονάδες που περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας, τάξης, άμεσης δράσης κλπ.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τα Νέα:
Τα Νέα/enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει ένα στα τρία αστυνομικά τμήματα"

Oι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ - Ολοι οι σχετικοί πίνακες

Ανοδος σε όλα τα τμήματα - Μεγάλη άνοδος βάσεων σε επαρχία λόγω μετεγγραφών - Πότε ξεκινούν οι εγγραφές

Ανοδος των βάσεων, ακόμη και στις «καλές» Σχολές της Περιφέρειας, προκύπτει από τα αποτελέσματα της εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που ανακοινώθηκαν πριν λίγο.  Οι εφετινοί εισακτέοι ανέρχονται 72.763 από 71.761 πέρυσι, ενώ ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 99.958.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο γγ. του υπουργείου Παιδείας κ. Θανάσης Κυριαζής, καταγράφεται μια προοδευτική αύξηση των βάσεων σε Σχολές της περιφέρειας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Νομική Θράκης όπου έχουμε αύξηση 2,2% ή 389 μόρια, τους Μηχανολόγους – Μηχανικούς Θεσσαλονίκης με αύξηση 0,5% ή 960 μόρια και τους Μηχανολόγους – Μηχανικούς Θεσσαλίας  με 7,3% ή 1.205 μόρια, στην Ιατρική Λάρισας με 3,2% ή 583 μόρια και την Ιατρική Ιωαννίνων με 3,34% ή 620 μόρια.

Αύξηση όμως παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής και τα μόρια και στις «καλές» σχολές του κέντρου όπως Νομική, Ιατρική, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και στη Γαλλική Φιλολογία και τη Σχολή Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στη Νομική Αθηνών η αύξηση είναι 0,8% ή 143 μόρια, στη Νομική Θεσσαλονίκης 1,2% ή 215 μόρια, στην Ιατρική Αθηνών 1,7% ή 317 μόρια, στην Ιατρική Θεσσαλονίκης 2,5% ή 442 μόρια ενώ στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του Πολυτεχνείου η αύξηση είναι 4,2% με 767 μόρια.

Οι αριθμοί των πανελλαδικών


Σχετικά με τα αποτελέσματα εισαγωγής των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι:

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι εφέτος υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο, ανήλθε σε 99.958 (75.251 με το 90%, 12.239 με το 10%, 12.468 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 104.988.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.763, ενώ το 2013 εισήχθησαν 71.761. 

Εφέτος έμειναν 1.164 κενές θέσεις (591 με το 90%, 42 με το 10% για το έτος 2013, 432 με το 10% για το έτος 2012, και 99 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2013 είχαν μείνει 836 κενές θέσεις. 

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α. Σ. ΠΑΙ. Τ. Ε. θα γίνουν από τη Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. 
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο από το υπουργείο Παιδείας. Ολοι οι επιτυχόντες στα Τ. Ε. Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο. 

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οι ειδικές κατηγορίες

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών - αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών - Μελών της Ε. Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από τη Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
 Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών: 
α) αλλοδαπών - αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε. Ε.) και β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών – μελών της Ε. Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. 

Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr

Οι πίνακες του υπουργείου Παιδείας


90% ΓΕΛ & ΕΠΑΛ(Β) ΗΜΕΡΗΣΙΑ 2014

90% ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (Β) - ΕΣΠΕΡΙΝΑ 2014

10% ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (Β) - ΗΜΕΡΗΣΙΑ 2014

ΕΠΑΛΑ(Α) - ΗΜΕΡΗΣΙΑ 2014

ΕΠΑΛΑ (Α) - ΕΣΠΕΡΙΝΑ 2014


ΕΠΑΛ 10% - 2014

Συγκριτικό βάσεων 90% 2014-2013

Συγκριτικό βάσεων ΕΠΑΛ 2014-2013

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Oι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ - Ολοι οι σχετικοί πίνακες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news