facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Καταβάλλονται προσπάθειες το προνοιακό επίδομα να γίνει μηνιαίο»

Διευκρινίσεις για την καταβολή του οικογενειακού, του προνοιακού επιδόματος αλλά και την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ANT1.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, περίπου στο πρώτο 20ήμερο του Οκτώβρη αναμένεται να λάβουν την τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος οι δικαιούχοι του, ενώ θα γίνει και εξόφληση σε όσους δεν έχουν πάρει τις προηγούμενες δύο δόσεις.

Όσον αφορά στα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται από τους κατά τόπους δήμους της χώρας, τόνισε ότι αυτά θα δοθούν περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει μηνιαία η καταβολή του προνοιακού επιδόματος, το οποίο τώρα λαμβάνεται κάθε δίμηνο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι, για να γίνει εφικτό αυτό, θα πρέπει να συντονιστούν οι τρεις φορείς: αυτός που εκπροσωπεί ο ίδιος, δηλαδή το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι και το αρμόδιο, καθώς και οι δήμοι.

Σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου ξεκινά από ορισμένους δήμους και περιφέρειες το φθινόπωρο, επεσήμανε ότι αφορά στο 7% του πληθυσμού και ότι στα απαιτούμενα κριτήρια δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν το τεκμαρτό, αλλά το πραγματικό εισόδημα του κάθε αιτούντος.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα δίνεται πιλοτικά μέχρι τα μέσα του 2015, οπότε θα οριστικοποιηθεί, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και άμεσα σχετιζόμενο με ένταξη του δικαιούχου σε άλλα προγράμματα που έχουν ως σκοπό την κοινωνική και εργασιακή του επανένταξη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταβάλλονται προσπάθειες το προνοιακό επίδομα να γίνει μηνιαίο»"

Κατάντια: 210 ευρώ για πεντάωρη απασχόληση και 320 για οκτάωρη παίρνουν οι νηπιαγωγοί στα περισσότερα ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Ανακοίνωση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

Εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία αμείβονται με μισθούς πείνας κατά παράβαση του νόμου 682/77 που ορίζει ότι θα πρέπει να αμείβονται «τουλάχιστον» με το μισθό των ομοιόβαθμων τους δημοσίων εκπαιδευτικών. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί αυτοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους) με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη.

Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγω της ανεργίας και της γενικευμένης εκμετάλλευσης.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙ
Ο νόμος 682/77 ορίζει ότι η μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης. Πολλές φορές όμως ο μισθός καταβάλλεται «στο χέρι» προκειμένου να μην ελέγχεται. Επίσης ο Διευθυντής Εκπαίδευσης οφείλει να ελέγχει κάθε μήνα τις μισθολογικές καταστάσεις του σχολείου οι οποίες πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τους εκπαιδευτικούς.

Ο έλεγχος αυτός όμως δε γίνεται σχεδόν ποτέ από τους περισσότερους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Στις συνεχείς δε διαμαρτυρίες και καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ απαντούν στερεότυπα «πείτε μας ποιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για να το ελέγξουμε». Ζητούν δηλαδή από την Ομοσπονδία να «καρφώσει» τους συναδέλφους που καταγγέλλουν τις παρανομίες (!) αντί να κάνουν οι ίδιοι τον έλεγχο που υποχρεούνται βάσει του νόμου.

Καλούμε τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να θέσουν τέρμα στην εξευτελιστική αυτή πρακτική.

Καλούμε τους συναδέλφους, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία να αντιληφθούν την καταρράκωση των θεσμών, την απαξίωση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και να αντιδράσουν δίνοντας τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τους πολλούς και βοηθά να θησαυρίζουν οι λίγοι.

oiele
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάντια: 210 ευρώ για πεντάωρη απασχόληση και 320 για οκτάωρη παίρνουν οι νηπιαγωγοί στα περισσότερα ιδιωτικά νηπιαγωγεία"

Έρχονται οι ''χρυσές'' νοσηλείες στο ΕΣΥ με ιδιωτική ασφάλιση! Τι σχεδιάζει ο Βορίδης

Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας και των εκπροσώπων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι να νοσηλεύονται στο ΕΣΥ, υπό καλύτερες συνθήκες, ασθενείς που έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

Ωστόσο τα προσκόμματα που προκύπτουν είναι πολλά δεδομένων των τραγικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία.

Άλλωστε η υποδομή τους σήμερα βρίσκεται μάλλον στο χειρότερο σημείο ενώ τα μεγάλα Νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας πνίγονται στα ράντζα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συνεργασία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και ΕΣΥ είχε απασχολήσει όλους τους διετελέσαντες υπουργούς υγείας αλλά τα σχέδια σκόνταψαν κυρίως στη ξενοδοχειακή υποδομή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Τελευταία προσπάθεια είχε γίνει και επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και μάλιστα είχε και ανακοινωθεί με τους σχετικούς ενθουσιασμούς.

Όμως το σχέδιο ναυάγησε καθώς οι συμβάσεις δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ κυρίως λόγω της χαμηλής ποιότητας της ξενοδοχειακής υποδομής του ΕΣΥ σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα όπου μπορούν να νοσηλευθούν όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

Επίσης ένα βασικό ερώτημα του κλάδου είναι με τι τρόπο θα αμείβονται οι εργαζόμενοι που θα παράσχουν φροντίδα στους πελάτες τους ή αν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες.

Φθηνότερα χειρουργεία

Για να προσελκύσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους πελάτες τους σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια του υπουργού υγείας είναι να προσφέρει απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται κατά προτεραιότητα και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικό νομοσχέδιο μάλιστα αναμένεται να ετοιμασθεί έως το τέλος του χρόνου παρά την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών. Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου πιέζουν και οι δανειστές μας οι οποίοι απαιτούν πάση θυσία να αυξηθούν τα έσοδα στο ΕΣΥ

Μάλιστα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας μιλά για κολοσσιαία συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την προσπάθεια.

Πάντως με βάση τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ τα έσοδα μπορεί μέσα σε 1,5 χρόνο να φθάσουν ακόμη και τα 700 εκατ ευρώ.

Iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται οι ''χρυσές'' νοσηλείες στο ΕΣΥ με ιδιωτική ασφάλιση! Τι σχεδιάζει ο Βορίδης"

Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

Σχέδιο νόμου στο οποίο εμπεριέχονται οι διατάξεις για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» έχει ετοιμάσει το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη στην Επιτροπή της Βουλής.

Στο σχέδιο νόμου, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στο «Πρώτο Θέμα», θα περιλαμβάνονται όλες οι διατάξεις για την οριστική διαγραφή από τους φοιτητικούς καταλόγους χιλιάδων φοιτητών.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες αναμένεται να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και κάποιες εξαιρέσεις για όσους είναι κοντά στο πτυχίο.

Επίσης, την ίδια ημέρα αναμένεται να συζητηθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η έκθεση αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που μόλις ολοκληρώθηκε από την αρμόδια αρχή και ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνουν οι 500 προς απόλυση διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων, οι οποίοι και αυτοί αξιολογήθηκαν με τη σειρά τους.

Από τα αποτελέσματα, πάντως, της συγκεκριμένης έκθεσης θα προκύψει αν θα παραμείνουν ή αν θα απολυθούν οι 500 διοικητικοί υπάλληλοι.

Εξάλλου, στις προθέσεις του κ. Λοβέρδου είναι να επανεξετασθεί τον Σεπτέμβριο από την αρχή το θέμα των μετεγγραφών για το οποίο θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news