facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Στον αέρα η νέα ρύθμιση για όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από τον ΟΕΚ - Οι "παγίδες" που κρύβει

- Αρχές Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η νέα ρύθμιση για τα στεγαστικά του πρώην ΟΕΚ που έμεινε εκτός του πολυνομοσχεδίου
- 100.000 δανειολήπτες περιμένουν την τρόικα να δώσει το ΟΚ κατά τη συνάντηση στο Παρίσι
- Προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης και μικρότερες δόσεις
- Ποιοι χάνουν την επιδότηση επιτοκίου λόγω των ληξιπρόθεσμων δόσεων
Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι 100.000 που πήραν στεγαστικά δάνεια με επιδότηση ενοικίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Μέχρι τώρα, έχουν μείνει εκτός όλων των ρυθμίσεων αλλά ελπίζουν ότι μετά τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι η τρόικα θα δώσει το «πράσινο» φως για να έρθει στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης που τους αφορά.


Ακόμη κι αν έρθει... αύριο η τροπολογία για τη μείωση του ποσού των δόσεων, υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού πολλοί μπορεί μεν να πληρώνουν μικρότερες δόσεις αλλά θα επιβαρυνθούν με υψηλότερο επιτόκιο!

Όπως γράφει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αυτό συμβαίνει ήδη σε πολλούς δανειολήπτες, που ανακαλύπτουν πως αν καθυστερήσουν να πληρώσουν έναν μήνα, η τράπεζα στους στέλνει ειδοποίηση για να την τακτοποιήσουν άμεσα, ενώ μετά την τρίτη απλήρωτη δόση αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί υπερήμερο το ποσό που απομένει και μπορεί να τους ζητηθεί να πληρώσουν άμεσα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούν μεν να υποβάλλουν αίτηση για επιμήκυνση των δόσεων αλλά θα χάσουν την επιδότηση επιτοκίου για το τμήμα της οφειλής που ρυθμίζουν με την τράπεζα!

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που περιγράφει ο Ελεύθερος Τύπος:

- Συνταξιούχος καθυστέρησε ένα μήνα τη δόση, έλαβε ειδοποίηση να τακτοποιήσει την οφειλή και τελικά κατάφερε να κρατήσει την επιδότηση επιτοκίου
- Μισθωτός χρωστούσε τέσσερις δόσεις, υποχρεώθηκε να κάνει ρύθμιση με την τράπεζα για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κατά τέσσερα χρόνια. Πλήρωνε 700€ με την επιδότηση ενοικίου αλλά μετά τη ρύθμιση έχασε το επιδοτούμενο επιτόκιο και η δόση έφτασε στα 550€. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν υπήρχε η τροπολογία, ο δανειολήπτης του πρώην ΟΕΚ θα πλήρωνε δόση 350€ και θα είχε διατηρήσει την επιδότηση επιτοκίου για τέσσερα χρόνια!
Τον Σεπτέμβριο η τροπολογία

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Επρόκειτο να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας αλλά, άγνωστο γιατί, η διάταξη δεν εντάχθηκε στο νόμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρει η εφημερίδα, αναφέρουν πως η τροπολογία θα κατατεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου αφού επικαιροποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας στη διαπραγμάτευση που θα γίνει στο Παρίσι στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρύθμιση, που είχε ανακοινωθεί και τον Απρίλιο αλλά δεν είχε τις "ευλογίες" της τρόικας, θα προβλέπει:

1. Τα δάνεια που πήραν οι δικαιούχοι με επιδότηση ενοικίου αποκλειστικά από τον πρώην ΟΕΚ, επιμηκύνονται με τον όρο ότι οι δανειολήπτες, όταν θα κάνουν την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση, δεν θα χρωστούν έξι δόσεις

2. Ο ΟΑΕΔ, χωρίς να εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση του οφειλέτη με την τράπεζα, θα εξακολουθεί να καταβάλει την επιδότηση επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της επιδότησης δεν θα υπερβεί το ποσό που προέβλεπε η αρχική σύμβαση

3. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση μέσα σε έξι μήνες

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα η νέα ρύθμιση για όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από τον ΟΕΚ - Οι "παγίδες" που κρύβει"

Χωρίς τέλος άδειας η μετατροπή αυτοκινήτων για υγραέριο

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο απόφαση με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους αδείας τα αυτοκίνητα τα οποία μετατρέπονται ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο ή υγραέριο.

Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, μετά την παρερμηνεία που είχε δημιουργηθεί περί καταβολής τέλους αδείας στις περιπτώσεις αλλαγής βασικών χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων.

«Η τοποθέτηση φυσικού αερίου ή υγραερίου δεν αποτελεί αλλαγή καυσίμου, αλλά δυνατότητα κυκλοφορίας εναλλακτικά με δύο είδη καυσίμων (προσθήκη δεύτερου καυσίμου) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών. Εκτός αυτού αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι, με την τοποθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων, εξοικονομούν χρήματα στις μετακινήσεις τους αφενός και αφετέρου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον» δήλωσε ο υφυπουργός.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τέλος άδειας η μετατροπή αυτοκινήτων για υγραέριο"

Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Η Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο (13.08.2014).

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφονται από σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης εν όψει Δεκαπενταύγουστου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news