facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

O Ερντογάν νικητής των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία

Την απόλυτη επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Τουρκία έδειξαν τα αποτέλεσμα της κάλπης.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο νικητής των πρώτων άμεσων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς εξασφάλισε την πλειοψηφία των ψήφων στον πρώτο γύρο», ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή (YSK) της χώρας, επικαλούμενη τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

«Τα προσωρινά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Ερντογάν κέρδισε την πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων», δήλωσε ο πρόεδρος της YSK Σαντί Γκιουβέν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Αύριο θα ανακοινώσω τους αριθμούς. Έχουμε λάβει [την καταμέτρηση] του 99% και πλέον [των ψήφων]. Αύριο θα ανακοινώσουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε Περισσότερα » "O Ερντογάν νικητής των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία"

Έφαγαν «πόρτα» από παραλία επειδή… θα έκλεγε το παιδί τους

Μεγάλη δυσφήμιση για τον τουρισμό στην χώρα μας!!!

Δυστυχώς πέρασε τα ελληνικά σύνορα η... συμπεριφορά κάποιων στη Σάμο, που χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον τουρισμό, μόνο ζημιά κάνουν σε αυτόν.

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα μια καταγγελία ενός Γερμανού τουρίστα προς τον ΕΟΤ Γερμανίας στη Φραγκφούρτη (κοινοποιήθηκε στο γραφειο του ΕΟΤ στο Υπουργείο Τουρισμού), σχετικά με αυτό που αντιμετώπισε σε ξενοδοχείο της Σάμου.

Ο Γερμανός τουρίστας κατήγγειλε πως πήγε σε παραλία της νότιας Σάμου (όπου εκεί βρίσκεται και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο) μαζί με τη συζυγό του και το 20 ημερών μωρό τους και εκεί ο υπάλληλος (ευγενικά) τους ζήτησε να φύγουν διότι οι πελάτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου το έχουν επιλέξει επειδή είναι 5άστερο, χρειάζονται την ησυχία τους και δεν επιτρέπονται παιδιά κάτω των 10 ετών!!!

Έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν και να πάνε σε άλλη παραλία, λέγοντας...όμως, πως μια άλλη φιλική οικογένεια που συνάντησαν, τους ανέφερε ότι πλήρωσαν για 2 ομπρέλες-ξαπλώστρες 30 ευρώ και έτσι τους άφησαν με το δεκάχρονο παιδί τους να κάνουν το μπάνιο τους!

Η αρμόδια υπάλληλος του γραφείου του ΕΟΤ στη Γερμανία ζητά (σύμφωνα με το έγγραφο) από το αρμόδιο γραφείο του ΕΟΤ στην Αθήνα αλλά και στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού στη Σάμο, να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες και έχει ενδιαφέρον και για εμάς να μάθουμε ποιες είναι αυτές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:


i-samos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφαγαν «πόρτα» από παραλία επειδή… θα έκλεγε το παιδί τους"

Απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Για πρώτη φορά έρχονται στο φως με ακρίβεια στοιχεία-φωτιά για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων που αγγίζουν τα 10,4 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» το υπουργείο Εργασίας έχοντας στην κατοχή του το εύρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και υπολογίζοντας την έκταση του προβλήματος, τρέμει για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι οφειλές αυτές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν προέρχονται μόνο από τα χρόνια της κρίσης, αλλά έρχονται ως βάρος από την εποχή όπου τα πράγματα στην ελληνική οικονομία ήταν πολύ καλύτερα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 83% των ληξιπρόθεσμων οφειλών από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν διαβιβαστεί από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κι αφορούν εργοδότες κι ασφαλισμένους που είχαν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν χρέη μέχρι το 2009.

Αυτό σε απλούς αριθμούς σημαίνει 9 δισεκατομμύρια ευρώ από το τεράστιο ποσό των 10 και πλέον δισ. που βαρύνει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης κι έχει περάσει στο ΚΕΑΟ τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του. Αντίθετα οι υπόλοιποι που ήταν συνεπείς μέχρι το 2009, ευθύνονται για το 17% του χρέους.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, μέχρι τις 31 Ιουλίου στο ΚΕΑΟ είχαν ενταχθεί χρέη 213.234 εργοδοτών/ ασφαλισμένων ύψους 10.472 δισ. από 4 ταμεία: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑΑ. Μεγάλος ασθενής είναι το ΙΚΑ με 7,87 δισ. φέσια από χρωστούμενες εισφορές, αν και ο ΟΑΕΕ διεκδικεί την πρωτιά σε πλήθος οφειλετών (99.140 έναντι 87.647 του ΙΚΑ) που συνολικά όμως χρωστούν λιγότερα (2,34 δισ). Το 83% των χρεών έχουν δημιουργηθεί από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν χρέη για πρώτη φορά από το 2009 και παλιότερα. Αυτοί χρωστούν σήμερα 9 δισ. ευρώ ενώ μέχρι και το 2009 χρωστούσαν ήδη 6,4 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι οφειλέτες που δημιούργησαν χρέη προς τα Ταμεία για πρώτη φορά από το 2009 και μετά χρωστούν σήμερα 1.86 δισ. δηλαδή το 17% των συνολικών χρεών.

Αυτοί που ξεκίνησαν να χρωστούν το 2010 οφείλουν σήμερα 740 εκατ. ευρώ, αυτοί που ήταν συνεπείς μέχρι το 2011 οφείλουν σήμερα 632 εκατ., ενώ λιγότερα χρέη έχουν όσοι ξεκίνησαν να οφείλουν από το 2012 και εξής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλιοί οφειλέτες της ευημερίας πρωταγωνιστούν και στις οφειλές της κρίσης, καθώς αύξησαν τα χρέη τους κατά 2,6 δισ. την τελευταία 5ετία, καλύπτοντας έτσι το 58% από τα χρέη που φορτώθηκαν τα Ταμεία στα χρόνια της λιτότητας.

Από το ΚΕΑΟ, το οποίο συντονίζεται από την κα Βέρα Χατζηευσταθιάδου, έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση το πρώτο αυτό διάστημα 586,6 εκατ, ποσό που αφορά σε 16.084 αποφάσεις. Επίσης, ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα για οφειλές που συνολικά ξεπερνούν τα 1,4 δισ, ενώ οι συνολικε΄ς εισπράξεις μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο ξεπέρασαν τα 177 εκατ.

Εξ αυτών ένα αξιοσημείωτο ποσό (49,3 εκατ) εισπράχθηκε εκτός ρύθμισης, από «έναντι» καταβολές οφειλετών που προφανώς ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.
Μπορεί η πλειοψηφία, δηλαδή το 65, 90%, να χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ, αλλά υπάρχουν 833 μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατ. ευρώ ο καθένας. Αυτοί αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,4% των οφειλετών συγκεντρώνουν στο «χαρτοφυλάκιό» τους το 26, 46% των συνολικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή 2,8 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, 139.359 οφειλέτες χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ, ενώ 21.688 εργοδότες-ασφαλισμένοι χρωστούν 20.000-40.000. Ακολουθούν όσοι χρωστούν 60.000-80.000 ευρώ που φτάνουν τους 14. 952 κι έπονται όσοι ανήκουν στις κατηγορίες με χρέη 40.000-60.000 και 100.000-200.000 ευρώ. Ωστόσο, αν κοιτάξει κανείς όχι το πλήθος των οφειλετών αλλά τα χρήματα που τελικά αυτοί χρωστάνε τότε θα διαπιστώσει πως η μεγαλύτερη ζημιά ε΄χει προκληθεί από τα φέσια της ισχνότερης σε πλήθος ομάδας οφειλετών (833 άτομα) που όμως χρωστούν πάνω από ένα εκατ. ευρώ ο καθένας.

Στις περιοχές με τα περισσότερα χρέη αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας- Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο-αλλά και σε πόλεις όπως Γιάννενα, Λάρισα, Ρόδος, Τρίπολη, Ελευσίνα, Χανιά, Καβάλα κ.ά.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντοπίζονται οι 101.902 από τους 211.451 οφειλέτες (μέχρι 4/8) και τα 6,72 δισ. από τα 10, 92 των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές"

Υπ. Παιδείας: Εκτός πανεπιστημίων 180.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές από τον Σεπτέμβριο

Σε νέα ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν οι περίπου 180.000 «αιώνιοι φοιτητές» τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους "λιμνάζοντες" φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν.

Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011.

Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι το κίνητρο «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.».

«Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ανάγκη αλλά θεωρούν πως θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες για να εξακριβώσουν την ακρίβεια των λόγων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Παιδείας: Εκτός πανεπιστημίων 180.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές από τον Σεπτέμβριο"

Μόνο ένας στους οκτώ ανέργους παίρνει επίδομα

Μόλις ένας στους οκτώ ανέργους παίρνει επίδομα ανεργίας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δίνει ο ΟΑΕΔ στη δημοσιότητα.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι περισσότεροι είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, είτε είναι μακροχρόνια άνεργοι, είτε έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, που επικαλείται τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Μάιο του 2014 το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο του 2014.

Αντιθέτως το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Μάιο του 2014 ανέρχεται σε 94.242 άτομα, από τα οποία οι 88.925 είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 5.317 είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.
Αύξηση σημείωσε ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον Ιούνιο ανήλθε σε 820.156 άτομα. Από αυτά 442.644 (53,97%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 377.512 (46,03%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 326.097 είναι άνδρες (39,76%) και οι 494.059 είναι γυναίκες (ποσοστό 60,24%).

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο ένας στους οκτώ ανέργους παίρνει επίδομα"

Βόμβα από μελέτη του ΚΕΠΕ για τις συντάξεις - Τα 4.500 ένσημα να γίνουν 6.000

Μία μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό προκαλεί πανικό σε όσους πλησιάζουν κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς οι προτάσεις του τινάζουν στον αέρα τα σχέδια χιλιάδων πολιτών που ήταν ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση.

Συγκεκριμένα η μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει να μην υπάρχει σχεδόν κανείς συνταξιούχος 50 και 55 ετών και γενικότερα να καταργηθούν όλες οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 60 ετών. Υπάρχει μάλιστα ειδική αναφορά για τους ασφαλισμένους άντρες στο Δημόσιο που βγαίνουν στη σύνταξη στα 57 έτη, ενώ υπογραμμίζονται και οι περιπτώσεις γυναικών που συνταξιοδοτούνται στα 50 έως και τα 55 έτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια εργασίας και οχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για να βγει κάποιος με την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον 6.000 ένσημα και όχι 4.500 που είναι σήμερα.

Μάλιστα, η μελέτη φτάνει στο σημείο να προτείνει να περικοπούν οι αναπηρικές συντάξεις, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΕΠΕ οι μισές αφορούν άντρες έως και 53 ετών.

Η μελέτη αναφέρει επί λέξει ότι είναι αδιανότητο με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, το κράτος να μην γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Mega.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ προκύπτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234.

Οι περισσότεροι οφειλέτες όμως είναι εντυπωσιακό πως δεν δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης, αλλά πριν από το 2009. Συγκεκριμένα, πριν από την κρίση χρωστούσαν στο δημόσιο 176.984, ενώ μετά το 2009 προστέθηκαν άλλοι 36.250 οφειλέτες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα από μελέτη του ΚΕΠΕ για τις συντάξεις - Τα 4.500 ένσημα να γίνουν 6.000"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news