facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ηλεκτρονική διεύθυνση για όλους τους φορολογούμενους ζητά το Taxis

"Εντολή" Θεοχάρη προς φορολογούμενους: Σε 30 μέρες να έχετε email και κωδικούς Taxis για να σας ειδοποιούμε

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxis, καθώς και ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου να ειδοποιούνται από τη φορολογική διοίκηση για τις υποθέσεις τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Επίσης διευκρινίζεται ότι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης και έχουν δηλώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, πρέπει να προχωρήσουν στην επικαιροποίησή της εντός των επόμενων 30 ημερών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται για ανακοινώσεις της φορολογικής διοίκησης που έχουν κοινοποιηθεί στον λογαριασμό τους στο TAXIS στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση- e−Κοινοποιήσεις». Ο φορολογούμενος ειδοποιείται ηλεκτρονικά με μήνυμα που του αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ειδοποίηση θεωρείται ότι έχει κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ηλεκτρονική ειδοποίηση.

Με την παραλαβή στον «Λογαριασμό» taxisnet της κοινοποίησης από τον φορολογούμενο, δημιουργείται στο σύστημα taxisnet ηλεκτρονικό εκτυπώσιμο πιστοποιητικό παραλαβής, που φέρει μοναδικό αριθμό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τού φορολογούμενου, το είδος, τον αριθμό, την ημερομηνία και το όργανο έκδοσης της πράξης και των συγκοινοποιούμενων, της απόφασης ή της ειδοποίησης, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής στον «Λογαριασμό» taxisnet.

Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παραλαβής καταχωρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης και είναι διαθέσιμο σε κάθε περίπτωση που τυχόν απαιτηθεί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονική διεύθυνση για όλους τους φορολογούμενους ζητά το Taxis"

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί η επίσχεση υπηρεσιών υγείας που έχουν εξαγγείλει τα διαγνωστικά κέντρα και οι εργαστηριακοί γιατροί -από τη Δευτέρα 12 Μαΐου- και οι ιδιωτικές κλινικές –από την Τετάρτη 14 Μαΐου- διεκδικώντας εξόφληση των οφειλόμενων από τον Οργανισμό και αντιδρώντας στον «συρρικνωμένο» προϋπολογισμό του Οργανισμού και κυρίως, στην επιβολή του clawback (αυτόματη επιστροφή χρημάτων βάσει του τζίρου).

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την Παρασκευή την ευχή να μην υπάρξει υψηλή συμμετοχή στην επίσχεση. «Ευελπιστώ πως θα βρεθεί λύση και οι πάροχοι υγείας δεν θα φτάσουν στα άκρα» δήλωσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου.

«Η όποια λύση δοθεί θα είναι εντός του πλαισίου του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, της πολιτικής των διαγνωστικών πρωτοκόλλων και του clawback» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, μετριάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό αναφορικά με την επικείμενη επίσχεση των παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ότι «η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα βρει άλλες λύσεις πιθανόν επώδυνες για τους παρόχους».

«Αν επιμείνουν στην κινητοποίησή τους οι πάροχοι, τότε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα εξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Το plan Β του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της σκληρής αντίδρασης των παρόχων προβλέπει την πλήρη ενεργοποίηση των Εργαστηρίων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) που λειτουργούν τώρα αποσπασματικά. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση μείζονα υποστηρικτικό ρόλο αναμένεται να έχουν τα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων στα οποία θα κατευθύνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news